Utsläpp vid 6 veckors graviditet

Blödning

De första månaderna av graviditeten är mycket viktiga. Under denna period börjar flera förändringar inträffa i den förväntade mammans kropp. Så, graviditet vid 5-6 veckor kan ha funktioner.

Vad är termen?

Vid den sjätte graviditetsveckan har barnet utvecklats i sin mors liv under en hel månad. Denna period motsvarar också fyra veckor från befruktningsdagen. Denna skillnad i att bestämma barnets ålder är inte av misstag. Faktum är att läkare använder ett speciellt räkningssystem. I det här fallet används termen "obstetrisk månad"..

Räknarens system för räkning, som utförs från befruktningstillfället, kommer att vara något annorlunda från det obstetriska systemet. Perioden från befruktningen är mindre än den använda obstetriska perioden.

Hur ser magen ut??

I detta stadium av graviditeten förändras inte den förväntade mammans vikt väsentligt. Detta beror på att storleken på barnet fortfarande är väldigt liten.

Från sidan av graviditeten är inte heller synlig. Endast en läkare kan upptäcka att en blivande mamma förväntar sig ett barn under en serie studier. Under denna tidsperiod förändras också hormonnivåerna i blodet..

Buksens utseende förblir densamma. Många kvinnor under denna period, som redan vet att de är gravida, börjar snurra runt framför spegeln och försöker se några förändringar. Det finns dock fortfarande inga livliga yttre tecken på en ökning av bukens omkrets.

Könsutsöndringar

Under denna period kan en gravid kvinna vara upphetsad över uppkomsten av olika vaginal urladdningar. Förekomsten av detta symptom beror på olika skäl och inte bara patologiskt. Ett antal specifika hormonförändringar som inträffar vid den här tiden i den kvinnliga kroppen kan också orsaka uppträdande av sekret från könsorganen.

Ljusutsläpp eller slem från slidan kan förekomma. Denna urladdning är en variant av normen och kräver ingen medicinsk korrigering. Som regel märker den förväntade modern uppkomsten av sådana sekret i hennes underkläder eller dagliga rutin när man går på toaletten.

Färgen på sådana fysiologiska sekretioner kan vara annorlunda. Oftast är det en klar eller något vitaktig vätska. Konsistensen är annorlunda.

Ett viktigt utvärderat kliniskt drag är förekomsten av en fetid lukt. Normalt borde han vara frånvarande. Utseendet på en ogynnsam lukt från utsöndringar från könsorganen är ett tecken på en möjlig bakteriell infektion i reproduktionsorganen.

Utseendet på en specifik vaginal urladdning under denna graviditetsperiod föregås av specifika förändringar som inträffar i det kvinnliga reproduktionssystemet under påverkan av graviditetshormoner. När glykogen samlas i cellfodret i de kvinnliga könsorganen, uppträder ljusa eller beige sekret. Detta ämne påverkar fördelaktigt tillväxten av mjölksyrabakterier, som normalt lever i slidan och ger det optimala pH-värdet i den intima zonen.

En normal mängd mjölksyrabakterier är nödvändig för att säkerställa en optimal nivå av lokal immunitet. Detta hjälper till att skydda den kvinnliga kroppen från olika farliga infektioner..

Förändringen i pH i den intima zonen och den störda tillväxten av gynnsamma bakterier bidrar till störningen av den naturliga försvarsprocessen. Detta bidrar till det faktum att en gravid kvinna kan manifestera olika patologier. Ett exempel på en sådan sjukdom är trost eller candidiasis, bekant för många damer.

Denna sjukdom orsakas av överdriven tillväxt av Candida-jäst. Deras överdrivna reproduktion bidrar också till att en kvinna börjar uppleva obekväma symtom. Ett viktigt diagnostiskt tecken på genital candidiasis är utseendet på vit ostig utflöde och som regel svår klåda i det intima området.

Om en gravid kvinna har sådana obekväma symtom, bör hon kontakta sin läkare direkt. Läkare rekommenderar inte att behandla candidiasis på egen hand under graviditeten, eftersom det kan skada barnet.

Läkaren i denna situation kommer säkert att välja rätt behandlingsschema. Grunden för hennes val hos gravida kvinnor under den första graviditetsperioden är medel för lokal terapi.

Sådana läkemedel normaliserar det störda pH i slidan och har också en god antiseptisk effekt. I de tidiga stadierna av graviditeten föreskrivs som regel inte systemiska terapier, eftersom de kan ha en negativ effekt på den aktivt förekommande organogenesen hos fostret.

Vissa kvinnor märker några droppar blod eller rosa urladdning på sina underkläder efter att ha haft sex under denna graviditetsperiod. Vanligtvis inträffar detta symptom den första dagen efter samlag..

Han ger många framtida mödrar en riktig chock. Utseendet på en sådan blodig utflöde kan vara förknippad med trauma mot de känsliga slemhinnorna i slidan och könsorganen.

Om ett sådant symptom uppträder, bör den förväntade modernen definitivt samråda med sin läkare. För sex under graviditeten bör paret välja mer skonsamma ställningar.

Förekomsten av blodig urladdning är ett extremt störande tecken. Ganska ofta händer det att det åtföljs av en ökning av ömhet i nedre del av magen samt ökande svaghet. Allvarlighetsgraden av manifestationer kan vara annorlunda. Hos vissa kvinnor börjar det hela med utseendet på regelbunden fläckig röd eller brun urladdning från könsorganen..

Väntande mödrar bör komma ihåg att utseendet på ett sådant symptom kan vara ett tecken på blödning som har börjat. Det sker i sin tur med spontan abort. Hallon, ljusbrun och mörk urladdning bör också vara ett varningstecken för en kvinna.

I denna situation är den snabba leveransen av medicinsk vård mycket viktig. Om den förväntade modernen i de tidiga stadierna av graviditeten har oroväckande fläckar, bör du inte tveka att kontakta din läkare.

I vissa fall kan en kvinna se ut som ljusgul tjock urladdning. En sådan urladdning kan uppträda med olika bakteriella infektioner i de intima organen. Ofta åtföljs det av en obehaglig lukt..

För att diagnostisera sjukdomen som orsakade uppkomsten av sådana sekretioner kommer hjälpanalyser att krävas. De tilldelas den framtida modern av en gynekolog efter en klinisk undersökning av könsorganen.

I en sådan situation tas nödvändigtvis en smuts från slidan för att identifiera patogen mikroflora. Om mikrober upptäcktes efter bakteriologisk undersökning, kommer läkaren att förskriva lämplig lokal behandling.

Sensationer i nedre del av buken

I de flesta fall varierar den framtida mammans välbefinnande i denna period av barnfödelse något. Vissa kvinnor noterar till och med att vid 5-6 veckor av graviditeten inte kände några större förändringar i kroppen.

Utseendet på symtom som uppträder i buken hos en gravid kvinna i detta stadium av graviditeten uppstår på grund av en ökning av livmoderns storlek. Olika hormonella förändringar som förekommer i den kvinnliga kroppen leder till detta..

Vid 6-7: e graviditetsveckan tar livmodern storleken på ett stort äpple. Gradvis börjar väggarna att tjockna. Detta är nödvändigt för att skydda barnets kropp från effekterna av olika yttre faktorer och påverkan..

Tillståndet hos den förväntande moderns reproduktionsorgan är mycket viktigt. Läkarna måste använda flera kriterier för att utvärdera de grundläggande parametrarna för kvinnors hälsa. Bland dessa kliniska tecken skiljer sig livmodern som visar hur funktionella livmoderväggarna.

Ett friskt myometrium (livmodermuskel) har förmågan att sammandras. Detta lager bildas av glatta muskelfibrer, såväl som bindväv. Det har ett visst strukturellt drag: muskelfibrerna som bildar den är placerade i olika riktningar, vilket säkerställer en god sammandragning av livmoderväggen.

Överdriven ökning av livmoderns ton bidrar till utvecklingen av farliga tillstånd för fostret, som experter kallar hypertonicitet - det kan bidra till risken för spontan missfall och leda till upphörande av graviditeten.

Livmoderns hypertonicitet är den utlösande orsaken till ökat tryck inuti könsorganet. Sådana kränkningar bidrar till det faktum att barnet kan ha olika problem i den intrauterina utvecklingen.

Normotonus är optimal där livmoderväggarna är i ett fysiologiskt tillstånd, medan det intrauterina trycket förblir inom normala gränser. Normotonus främjar optimal tillväxt och utveckling av barnet i moders livmoder.

Vissa kvinnor under denna graviditetsperiod har obehagliga känslor i nedre del av buken. De kan känna att nedre buken drar eller äggstocken värker och stickar. Sådana ogynnsamma symtom kan utvecklas på endera eller på båda sidor..

Dessa kliniska tecken försämrar avsevärt den väntande mammans välbefinnande. Ömhet leder till att en kvinna försöker ta en mer fördelaktig position där hon inte känner att magen gör ont. För att göra detta kan hon sitta på en soffa eller i en stol och avvika till ryggen. Denna position hjälper till att minska belastningen på ryggradens ryggrad, och bidrar också till en viss minskning av smärta i nedre buken..

Vissa kvinnor noterade att de vid 6 veckor med graviditet hade "dragande" -känslor i nedre del av buken som vid menstruation. Dessa störningar kan orsakas av en förändring i hormonnivån i blodet..

Om den förväntade modern har en nedre del av buken, bör hon definitivt varna sin barnläkare-gynekolog om detta.

Ofta patologier

Även med den fysiologiska graviditeten kan den förväntade modernen under den sjätte veckan uppleva vissa förändringar i hennes hälsostatus. De befordras av en förändrad hormonell bakgrund..

Så under graviditeten genomgår immunsystemets funktion ett antal specifika förändringar. Detta bidrar till det faktum att kvinnlig immunitet är något minskad. Denna funktion leder till det faktum att den förväntade modern blir mer sårbar för olika infektionssjukdomar. Risken för förkylning ökar också avsevärt..

Svårighetsgraden av nya katarralsymtom kan vara annorlunda. Detta bestäms till stor del av kvinnans ursprungliga hälsotillstånd. Så, närvaron av kroniska sjukdomar i ENT-organ förvärrar i de flesta fall avsevärt förloppet och prognosen för en utvecklad sjukdom.

Konventionell hypotermi leder till uppkomsten av ogynnsamma förkylningssymtom i de flesta fall. Obehagliga manifestationer börjar som regel stör en kvinna inom några timmar eller i slutet av den första dagen efter att hon har förkylt.

Om en katarralsjukdom inträffade under den sjätte graviditeten i veckan, bör i detta fall definitivt en gravid kvinna söka hjälp från en läkare. Det är helt enkelt farligt att behandla en sjukdom, speciellt åtföljd av svår feber..

En minskning av immunsystemet kan också leda till att en gravid kvinna kan ha en förvärring av herpes. Denna sjukdom förekommer varje år i den kvinnliga befolkningen mer och mer..

Den vanligaste kliniska varianten av herpesinfektion är labial herpes. Denna form av sjukdomen kännetecknas av uppträdandet av vattniga vesiklar på läppens gräns. Som regel är processen ensidig. Men bilateral inflammation kan utvecklas..

Könsavarianten av herpetisk infektion kännetecknas av utseendet på karakteristiska utslag i könsorganen. Sådana bubblor kan brista med vätskans utgång. I denna situation är det mycket viktigt att förhindra möjligheten till sekundär infektion, när bakterier kan tränga in i sårytan.

Olika störningar i mag-tarmkanalen i detta stadium av graviditeten besvärar väntande mödrar ganska ofta. Det vanligaste av dessa är illamående. Vissa kvinnor utvecklar till och med kräkningar.

Dessa obekväma symtom manifesteras maximalt på morgonen. För utvecklingen av dessa ogynnsamma tecken är det kvinnliga könshormonet progesteron till stor del "ansvarigt". Under graviditetens första trimester ökar koncentrationen i blodet avsevärt..

Vissa kvinnor har också en känsla av uppblåsthet i magen. Som regel inträffar detta symptom med olika näringsfel och obalanserad kost. Dessutom kan väntande mödrar uppleva olika kränkningar av avföringens regelbundenhet, vilket manifesteras av uppkomsten av diarré eller förstoppning. Utvecklingen av dessa tillstånd underlättas av en förändring av tarmens motoriska funktion, liksom hormonella störningar.

Om varför magvärk i tidig graviditet, se nästa video.

6: e graviditetsveckan: vad som händer den här veckan?

Den sjätte obstetriska veckan är den fjärde veckan i fosterets graviditetsålder, liksom den sjätte veckan från början av den sista menstruationen. Menstruationsfördröjning är 2 veckor. Nu vet du antagligen redan om ditt nya tillstånd. Och detta är återigen ett viktigt steg i embryot. Början på den sjätte graviditetsveckan är ett av de viktigaste ögonblicken i utvecklingen av nervosystemet hos det ofödda barnet.

6 veckor, hur många månader är det? Vecka 6 är mitten av 2 obstetriska månader (6 veckor = 1 månad och 12 dagar eller 42 dagar av graviditeten). Första trimestern fortsätter.

Vilka förändringar sker i kroppen av en gravid?

Vid den sjätte veckan börjar många gravida kvinnor drabbas av huvudvärk, vilket kan uppstå mot bakgrund av en minskning av vaskulär ton och en minskning av blodtrycket. För barnets födsel inträffar förändringar i moderns kropp. För att underlätta viktöverföringen av barnet i magen, blir mjukbanden som stödjer korsbenen mjuka. I detta fall är dragsmärtor i ländryggen ett tecken på graviditet, inte en sjukdom. Sådana smärta kan pågå i upp till 20 veckor..

Om smärtan i ryggen, korsryggen har blivit intensiv och avgivit magen, är det brådskande att söka medicinsk hjälp. De kan vara ett tecken på allvarliga patologiska förändringar och ett missfall som har börjat. Du kan inte ta medicin utan att konsultera en läkare..

Detta kan inte bara skada barnet utan också göra diagnoser svåra, vilket kan leda till felaktig behandling.

Ryggsmärta, exklusive korsryggen, är inte typiskt under 6 veckors graviditet, deras orsak och behandling kommer att säga läkaren. Bröstsmärtor med låg intensitet är en indikator på den påbörjade beredningen av bröstkörteln för utfodring. Detta är en helt normal process. Det börjar och slutar spontant. Men frånvaron av sådan smärta borde inte vara ett problem.

Om smärtan är betydande måste du träffa en läkare. Särskilt oroande under graviditeten är uppträdandet av buksmärta, åtföljt av blodig urladdning. Med denna kombination av klagomål eller med måttlig till hög intensitet smärta, måste du ligga ner, ringa en ambulans och genomgå vårdläkare om den läkare som anländer insisterar på det.

Embryoutveckling vid 6 veckors graviditet

Vid den sjätte obstetriska veckan av graviditeten har barnet en längd på cirka 2-4 mm. Dessutom är dess vikt bara 0,6 g.

Trots att embryot på 6 veckor är mycket litet har det redan börjat sin yttre omvandling till en riktig person. Ett ansikte bildas redan på vilket två små håligheter kan urskiljas som svarta ärtor - framtida ögon, liksom en mun och små tillväxter på sidorna - öronets rudiment. Den sjätte graviditeten i veckan är ett mycket viktigt skede i utvecklingen av embryot, eftersom just nu bildas rudimenten av vitala och viktiga organ (bronkier, bukspottkörtel, lungor, mage, tarmrör, lever) och babysystem (matsmältning, andningsorgan, utsöndring, immun, nervös) ).

Dessutom, vid 6 veckor, skärs det neurala röret i embryot aktivt, vilket är mycket viktigt för den fortsatta utvecklingen av barnets hjärna. Det bör också noteras att fostret vid 5-7 veckors graviditet har armar, ben och en liten svans, som sedan kommer att bilda det mänskliga svansbenet.

I slutet av den sjätte obstetriska veckan (fjärde embryon) på ultraljudet, är rudimenten i lemmarna och området för det pulserande hjärtat redan klart synliga. Embryoets hjärta har två kammare. I slutet av veckan finns det en interventrikulär septum och en förtjockning av vävnaden, från vilken förmaksventrikulära ventiler kommer att bildas i framtiden.

Hjärtfrekvensen når 130 - 150 slag per minut. Larm - hjärtfrekvens på 100 eller lägre. Speciellt om en kvinna har en urladdning och subfibril temperatur under denna period.

Vad känner en gravid kvinna vid 6 veckor

När det gäller tillståndet för den framtida modernen, det finns inga visuella förändringar synliga för nyfikna ögon ännu. I kroppen fortsätter nivån av progesteron att växa i samband med att irritabilitet och tårfullhet manifesteras. Du kan också lägga till lite i midjan, men detta är individuellt och är mer troligt på grund av vätskeansamling i kroppen eller svagheten i magmusklerna.

Om du inte plågas av toxikos och du äter utan begränsningar kan viktökningen vara cirka 1 kg. Men med tecken på toxikos och morgonsjuka - kan vikten minska något. När aktiv hormonell omstrukturering börjar i moderns kropp kan känslorna av tidig toxicos öka vid denna tidpunkt.

Din livmoder växer och växer i storlek. Lite för små börjar hon pressa urinblåsan och uppmanar att urinera blir mer frekvent. De första obehagliga gravidkamraterna dyker upp, såsom ökad saliv, förstoppning, halsbränna. Problem med vanlig avföring är en konsekvens av hormonjustering, du kan bekämpa detta själv genom att lägga till fiberrik mat till din diet. I samband med en förändring av hormonell bakgrund och tillhörande försvagning av tonen i blodkärlens muskelmembran, är yrsel och till och med svimning.

Alla samma hormoner kan spela ett "dåligt skämt" med en kvinnas hud: hormonella förändringar kan leda till ökad sebumproduktion, vilket ofta leder till akne och akne. Andra faktorer för akne under graviditeten är:

  • ökad mängd skräpmat för en gravid kvinna (fet, kryddig och salt);
  • brist på vitaminer och mineraler som lagrar fostret;
  • stressiga situationer som orsakar psykologisk instabilitet hos en gravid kvinna;
  • leversjukdom

Förresten, trots att din graviditet just har börjat, kan du nu bestämma det ofödda barns kön. Vi talade om pålitliga metoder här..

Utsläpp vid 6 veckors graviditet

Nästa anledning till att en kvinna kan observera mörkbrun urladdning vid sin sjätte graviditetsvecka är sannolikheten för placentabbrott. Detta är farligt eftersom fosterdöd är möjligt. När allt kommer omkring är morkakan ett organ som förbinder modern och fostret och säkerställer dess vitala aktivitet. Fysiologiskt är frigöringen av detta organ dess fullständiga eller partiella separering från livmodermembranet. När detta händer, byggs blod upp mellan morkakan och livmodern. På grund av detta förvärras avskiljningsprocessen. För att förhindra placentalabbrott bör den förväntade modern bli av med dåliga vanor, gå mer i frisk luft och äta en balanserad diet. Vid symtom på en sådan patologisk process bör du omedelbart rådfråga en gynekolog.

Den tredje orsaken till blodig eller brun urladdning är en ektopisk graviditet. Tidig fläckning indikerar också en möjlig ektopisk graviditet. Detta är ett farligt tillstånd för kvinnan själv. Ett fosterägg växer i ett organ som inte är avsett att bära och utveckla smulor, så det spricker helt enkelt över tiden.

Rekommendationer och råd för väntande mödrar

Vid den sjätte graviditeten kommer följande tips att vara relevanta för förväntade mödrar:

  • Kaloriinnehållet i kosten bör höjas, men endast med 10%, vilket räcker för att tillgodose fosterets behov av näringsämnen.
  • Maten bör vara så varierad som möjligt..
  • Om den förväntade mammans arbete är förknippad med en möjlig risk för det ofödda barnet, till exempel att lyfta tunga föremål eller täta affärsresor, rekommenderas det att registrera dig så snart som möjligt och få rätt certifikat för att utöva rättigheterna och minska arbetsbelastningen.
  • De kvinnor som har problem med sköldkörteln bör omedelbart ha ett blodprov för att bestämma hormonnivån och vid behov välja lämpligt läkemedel. Brist på tyroxinproduktion i en kvinnas kropp kan dramatiskt bromsa fostrets utveckling.
  • Du bör skydda dig mot förkylningar och andra möjliga infektioner och minska kontakten med andra människor, särskilt under influensaepidemier och andra sjukdomar..
  • På råd från en läkare kan du ta läkemedel som kompenserar för bristen på vissa vitaminer och mineraler, till exempel Magnelis, som innehåller en tillräcklig mängd magnesium. Men självadministrering av medicinering är oacceptabelt, eftersom detta kan provocera negativa förändringar i fostrets utveckling. Innan du tar, måste du också bekanta dig med beskrivningen av läkemedlet och möjliga kontraindikationer. Och glöm inte att ta folsyra!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Försenad menstruation: symtom och behandling

Försenad menstruation (opsomenorrhea) är en kränkning av den cykliska fördelningen av menstruation, som ett resultat av vilken menstruationen är frånvarande vid uppskattad tid....

Hur follikeln växer och utvecklas: faser i processen, storlekar per cykeldag fram till ägglossning

Tillväxten av follikeln och den efterföljande ägglossningen av ett ägg som har mognat i det är de viktigaste processerna som säkerställer att det kvinnliga reproduktionssystemet är klart för befruktningen....

Menstruation en vecka efter menstruationen. Menstruella oregelbundenheter: orsaker, behandling

Menstruation hos en kvinna är en helt normal process. Det manifesterar sig i form av lätt blödning från slidan....