Orsaker till viktökning före menstruation: provocerande faktorer

Ansvarsfrihet

Nästan alla kvinnor i reproduktiv ålder märker viktökning under menstruationen. Liknande förändringar observeras med den kvinnliga kroppen av flera orsaker: på grund av hormonell obalans, metabolisk avmattning, förekomsten av PMS, vattenretention i kroppen. För att förhindra bildning av extra kilo måste du veta varför vikten ökar före menstruationen.

orsaker

Det finns en relation mellan menstruation och vikt. I den andra fasen av cykeln kan kroppsvikten öka med ett par kilo. Vikt före menstruation kan ändras på grund av flera skäl. En av dem är uppkomsten av premenstruellt syndrom, eller PMS, vilket gör en kvinna irriterad, ökar aptiten, törsten. För att normalisera sitt känslomässiga tillstånd börjar hon äta socker- och kalorifoder som bidrar till produktionen av dopamin i hjärnan. Men en förbättring av humöret observeras bara vid tidpunkten för att äta en sådan måltid. Därför, innan menstruationen, kommer vikten att öka medan en kvinna försöker normalisera sitt tillstånd med hjälp av liknande produkter.

Nästa anledning till viktökning under menstruationen är åldersrelaterade förändringar. Unga flickor har en snabbare ämnesomsättning. Med åldern saktar denna process ner, extra kilo ackumuleras mer aktivt. Samtidigt är det svårt att bli av med massan som erhållits under menstruationsperioden. Om en kvinna inte lär sig att kontrollera sin aptit, kommer hennes vikt att öka varje månad och kommer snart att bli betydande.

När PMS och smärta uppstår, ger många kvinnor upp all fysisk aktivitet och tillbringar större delen av sin tid i en statisk position. Samtidigt slösas inte kalorier och vikten ökar.

Det kan återföras till det normala om, efter att menstruationsflödet är avslutat, övningar görs för att hjälpa till att kasta bort överskott av fettmassa.

Obalans i den hormonella balansen i kroppen kan leda till en ökning av kroppsvikten. Vissa kvinnor lider av svullnad i ansiktet, benen och buken under menstruationen. Anledningen till denna manifestation av PMS är produktionen av en ökad mängd aldosteron, vilket leder till att vatten-saltmetabolismen misslyckas.

Mekanismen för progesteron + vatten

En av de främsta orsakerna till viktökning före menstruationen är vattenhållning i kroppen. Det är viktigt att veta hur många dagar före menstruationen massan börjar öka. En sådan process aktiveras i den andra fasen av cykeln på grund av produktionen av en stor mängd progesteron, ansvarig för att förbereda flickan för graviditet. Detta hormon bidrar inte bara till att vätska kvarhålls i kroppen utan också till avsättningen av fettelement i det subkutana skiktet, varför vikten ökar under menstruationen.

Oftast under denna period får kvinnor 1,5–2 kg. En sådan förändring betraktas som normen, och om en kvinna under denna period inte äter mycket godis, kommer viktökning att försvinna efter menstruationen.

Progesteron som producerats före menstruationen främjar viktökning och indirekt. En ökning av nivån på detta hormon i kroppen leder till att immunsystemet börjar försvagas gradvis. Denna process förklarar de ofta förvärrade kroniska sjukdomarna hos kvinnor strax före de kritiska dagarna. Vissa utvecklade patologier påverkar den hormonella bakgrunden.

Mer information om vad som händer med hormoner före menstruation, läs i en separat artikel på vår webbplats.

Med en stark hormonell obalans bromsar de metaboliska processerna i kroppen, varför kvinnan börjar gå upp i vikt. I vissa fall, om hormonella förändringar inte stabiliseras, stiger vikten till en kritisk nivå.

Om den hormonella bakgrunden inte har förändrats väsentligt kan premenstruellt syndrom uppstå: produktionen av östrogen och serotonin minskar, kvinnan blir irritabel, hon har längtan efter söta och kalorifattiga livsmedel. I det här fallet beror på hur mycket vikt som kommer att öka under menstruationen endast av dragkraften för felaktig näring. På grund av ett sådant beroende läggs oftast 1,5–3 kg till den ursprungliga kroppsvikten.

Behandling och förebyggande åtgärder

För att inte bli bättre innan menstruationen är det nödvändigt för denna period att ändra din livsstil. Cope med extra kilo hjälper kostbegränsningar, fysisk aktivitet. Om en kvinna har problem med viljestyrka eller välbefinnande, kan hon ta mediciner på rekommendation av en läkare.

Allmänna rekommendationer

För att inte bli fet innan menstruationen måste en kvinna övervaka vad hon äter. Under denna period bör du vägra:

 • från kaffe;
 • rökt produkter;
 • salt mat;
 • läsk och energi;
 • kryddig rätter;
 • kryddor;
 • choklad och andra godisar.

Denna begränsning beror på det faktum att dessa produkter bidrar till att kvarhålla vätska i kroppen, varför ödem uppträder. Misslyckande med vatten-saltbalansen leder till en försämring av matsmältningsfunktionen: flatulens, förstoppning uppstår.

För att förhindra sådana konsekvenser måste du under menstruation föredra följande livsmedel:

 • yoghurt med låg fetthalt;
 • färsk frukt och grönsaker med undantag av baljväxter och vitkål;
 • keso blandad med kanelhonadressing;
 • spannmål tillverkade av fullkorn som innehåller stora mängder fiber.

Efterrätter tillagade på basis av yoghurt och keso hjälper till att reglera aptiten före menstruationen och samtidigt förhindra uppkomsten av extra kilo. Osötad frukt och bär rekommenderas som ytterligare ingredienser. Om en kvinna har ett uttalat premenstruellt syndrom rekommenderas det att dricka lugnande medel, kamomill, te, melissa-infusioner, valerian.

Trots det faktum att många kvinnor under menstruationen upplever obehag, under denna period är det omöjligt att helt överge fysisk aktivitet. Tunga träningspass som kräver muskelspänning bör ersättas med lätta träningspass eller måttlig aktivitet. Under menstruationen kan vikten justeras genom att gå i frisk luft, meditation, yoga.

Drogterapi

Läkemedel kan hjälpa till att hantera viktökning under menstruationen:

 1. Vitaminkomplex, som inkluderar C, A, E, B, samt zink (Cyclovita, Cyclodinone, Supradin, Time factor).
 2. Preventivmedel. Regelbundet intag minskar sannolikheten för att få extra kilo under menstruationen. Endast en gynekolog bör välja sådana läkemedel.
 3. Diuretika mediciner. Att hjälpa till att hantera ansamling av vätska i kroppen är möjligt. De kan emellertid endast användas i frånvaro av njurpatologier..

Innan du använder något läkemedel måste du rådfråga en läkare.

Andra metoder

För att bekämpa viktökning under menstruationen kan du använda folkrecept:

 1. Ta 3 matskedar av kalendula och citronmelissblommor, blanda och häll en halv liter kokande vatten. Behållaren stängs med ett lock och lämnas i 10 timmar. Det är nödvändigt att ta infusionen i 7-14 dagar i den andra fasen av cykeln, 0,5 koppar två gånger om dagen. Detta verktyg normaliserar ämnesomsättningen, vilket hjälper till att minska aktiviteten för att öka övervikt före menstruationen.
 2. 100 gram av blandningen framställd av samma volym blommor av blåklint, kamomill, valerian, häll 0,5 liter vodka. Vätskan infunderas i 12 dagar och tar sedan 3 matskedar 2-3 gånger om dagen under en vecka. Denna infusion hjälper kroppen att hantera stress lättare, gör PMS mindre uttalad, varför en kvinnas begär efter godis minskar. Det har också en måttlig diuretisk effekt, vilket eliminerar risken för ödem eller vätskeansamling i kroppen.
 3. Den krossade calamusroten, hälld med alkohol i en andel av 1:20, insisterar 20 dagar. Du måste ta läkemedlet före måltid, 1 matsked. Det förbättrar ämnesomsättningen, varför mindre fett bildas. Det är värt att tänka på att calamusroten kan öka aptiten, så att du kan använda tinktur endast före måltiderna. Samtidigt bör man äta långsamt och tugga mat noggrant. Detta tillåter en liten mängd mättnad..

Användningen av alternativa recept under och före menstruationens början bör endast utföras efter att ha konsulterat en läkare i avsaknad av kontraindikationer för att ta den valda infusionen. Under behandlingen måste kostbegränsningar följas och fysisk aktivitet får inte glömmas. Med detta tillvägagångssätt kommer en kvinna inte att lida av uppkomsten av extra kilo i den andra fasen av menstruationscykeln.

Varför ökar vikten under menstruationen och vad man ska göra

De flesta kvinnor rapporterar viktökning under menstruationen. Periodisk viktökning upp till 2-3 kg under menstruationen är normen: viktökning försvinner vanligtvis av sig själv inom några dagar. Detta fenomen förklaras lätt i termer av medicin. Om du förstår mekanismen för viktökning kan du påverka den genom att ändra dina matvanor och använda vissa sporter.

Förutom viktökning under kritiska dagar märker kvinnor uppkomsten av ödem, avföringsstörningar, ökad aptit: hela kroppen är uppblåst, sväller, tyngd uppträder och magen växer. Sådana symtom kan uppstå ett par dagar före menstruationens början. Ofta finns det smärta i nedre del av magen, korsryggen, yrsel, huvudvärk, illamående, svullnad och ömhet i bröstkörtlarna.

Liksom andra symtom på premenstruellt syndrom är viktökningen inte densamma och var och en uttrycks i större eller mindre omfattning: från 900 gram till 2-3 kg.

Kvinnor som har en tendens att vara överviktiga den här veckan kanske tror att de har återhämtat sig trots sin diet och systematiska träning. Men så snart denna period är över börjar kroppsvikten att minska igen. Allt detta är viktigt att ta hänsyn till när man utarbetar ett näringsprogram, väljer en diet och typ av träning.

Vikt går upp 3-7 dagar före menstruation på grund av PMS. Under menstruationen blir 90% av kvinnorna fetande, beroende på ålder och fysiologisk period (klimakteriet, amning, tillstånd efter abort, etc.).

Ökningen i kroppsvikt är associerad med den aktiva produktionen av östrogen i vissa faser av menstruationscykeln (follikulär, luteal). Hormoner fångar natriumjoner i kroppen, som i sin tur fångar vätska, vilket får vävnaderna att svälla.

Processen med viktökning är fysiologisk och beror på ett antal faktorer som förekommer i kroppen. Den huvudsakliga teorin, enligt vilken under menstruationen ökar vikten, är genetisk.

Det bevisas att funktionen av viktökning är inneboende i naturen och är nödvändig för att säkerställa reproduktionsfunktionen. Så kvinnans kropp förbereder sig på den kommande graviditeten, ger en tillgång till näringsämnen. Om befruktningen inte har inträffat, börjar han bli av med den ackumulerade, och vikten lämnar på egen hand.

Skälen till att kvinnans vikt ökar under menstruationen:

OrsakUtvecklingsmekanism
Överskott av vätskeansamlingEn stor mängd vätska ansamlas hos kvinnor med tunga perioder. På detta sätt förbereder kvinnans kropp förlusten av denna resurs och lagrar den i förväg i stora mängder
Hormonell förändringEn ökning av progesteron hjälper till att slappna av livmodern, som ett resultat av vilket trycket på tarmen inträffar, gaserna samlas och förstoppningen uppstår. Den första eller andra dagen förändras situationen, hormonnivån normaliseras, buken blir mindre
Ökad aptitMenstruation är en stressande period för den kvinnliga kroppen. Många är benägna att gripa negativa känslor med godis, bullar och andra kalorimatiga livsmedel. På grund av en minskning av serotoninnivån försöker kroppen få den från utsidan genom att konsumera lätt smältbara kolhydrater som choklad- och mjölprodukter. En ökning av koncentrationen av progesteron i blodet påverkar början av hungerattacker
JärnbristanemiNedgången i halten av hemoglobin och / eller röda blodkroppar i blodet är under det normala. Med anemi upplever en kvinna en känsla av hunger och försöker dränka honom med en mängd olika produkter, övermat. Med menstruation förloras ännu mer hemoglobin tillsammans med blod, vilket bidrar till förvärringen av den patologiska processen

För att förhindra viktökning måste du kontrollera näring:

 1. 1. Minska intaget av salt (det hjälper till att hålla kvar vätska i kroppen), saltade nötter, konserver, begränsa användningen av lätt smältbara kolhydrater (choklad, godis, mjölprodukter - kakor, bakverk).
 2. 2. Öka mängden komplexa kolhydrater och protein - spannmål, linser, grönsaker, kyckling- och vaktelägg, magert kött, fisk, nötter (mandel, valnötter, hasselnötter, cashewnötter).
 3. 3. Under denna period kan du lägga till torkad frukt, skaldjur, vetekli i kosten.
 4. 4. Det är nödvändigt att undvika fettiga ingredienser - korv, ister, fläsk, ost med hög fetthalt, majonnäs, olja i stora mängder (i små mängder är de nödvändiga för att kroppen ska fungera korrekt).
 5. 5. Det är nödvändigt att följa vattenregimen - högst 1,5 liter per dag. Undvik att dricka alkohol, särskilt öl.

Om möjligt bör fysisk aktivitet föredras - gymnastik, yoga, aerobics. Det tros att på grund av fysisk aktivitet reduceras aptiten. Detta beror på en ökad nivå av adrenalin och noradrenalin i blodet mot bakgrund av muskelarbetet, vilket också hjälper till att öka hjärntonen och hjälper till att hantera depression. Detta kan uppnås genom att utföra minst en femton minuters övning på morgonen.

Du kan också valfritt ta vitaminkomplex, särskilt de som innehåller vitamin A, E, B; kombinerade orala preventivmedel - de kan inte bara bära vikt utan också minska manifestationerna av PMS. Mot slutet av menstruationen försvinner svullnaden, förstoppning och flatulens försvinner, matsmältningen och aptiten normaliseras, vikten återgår till det normala.

Varför under menstruationen ökar vikten - kost under menstruationen

Många damer som just nyligen har förklarat ett brutalt krig mot överflödigt fett kommer ibland i en stupor - vågens pilar flyttar skarpt ett par divisioner framåt, även om det inte fanns några speciella ätstörningar eller träning tidigare. Svaret på den viktiga frågan om varför under menstruationen ökar vikten även på en strikt diet eller annan effektiv viktminskningsteknik ligger i fysiologin hos den kvinnliga kroppen - kroppsvikten ökar alltid före menstruationen. Anledningen till fenomenet som är så upprörande för kvinnor och flickor är en kraftig fluktuation i den hormonella bakgrunden.

Ökar vikten under menstruationen

Den unika skapelsen av naturen - en harmonisk mekanism som kallas "kvinnlig kropp" - är utformad så att varje månad under den, under påverkan av speciella kvinnliga hormoner, inträffar cykliska förändringar förknippade med funktionen av förlängningen av släktet. Dessutom påverkar dessa periodiska metamorfoser arbetet i absolut alla system. Sådana förändringar blir mer märkbara några dagar innan menstruationens uppträdande - detta är det premenstruella syndromet som är känt för de flesta kvinnor.

De obehagliga symtomen på PMS är inte bara utseendet på fysiskt och emotionellt obehag, - före början av kritiska dagar får man direkt flera extra kilo. Under menstruationen ökar vikten alltid, oavsett vilken diet du följer och hur aktivt du tränar för att gå ner i vikt. Du kan också få en eller två kilogram under ägglossningen.

Hur mycket vikt ökar under menstruationen

Viktökning under menstruationen beror initialt på en genetisk predisposition. Från födseln har varje kvinnas kropp ett individuellt program för att klara den månatliga menstruationscykeln och alla plågor som följer med den. Du kommer att få ett kilo eller tre hela under kvinnodagar - det beror bara på kroppens egenskaper.

Det är emellertid felaktigt att betrakta genetik som det enda skälet till att öka kroppsvikten före CD - viktökning under menstruationen beror direkt på mängden mat och vätska som konsumeras före inledningen av menstruationen. Därför är det så viktigt under menstruationsperioden att inte dra sig tillbaka från den vanliga dieten och hela tiden övervaka mängden absorberad mat för att inte återhämta sig.

Varför ökar viktökningen före menstruationen

Normalt har de viktigaste könshormonerna i den kvinnliga kroppen - östrogen och progesteron - vissa betydelser. Innan menstruationen börjar förändras deras nivå dramatiskt - mängden progesteron börjar minska till kritiskt låga antal och östrogen ökar. Denna process provocerar okontrollerad viktökning före menstruation: hormoner får kroppen att fylla på vätska, som den kommer att förlora så mycket tillsammans med menstruationsblod. Kroppen börjar svälla från överflödigt vatten, men menstruationspuffiness försvinner ett par dagar efter CD-början.

Det finns emellertid ett andra problem förknippat med fluktuationer i hormonell bakgrund och orsakar snabb viktökning under menstruationen: sådana hopp i hormonnivåer påverkar inte aptiten på bästa sätt. Ibland blir han helt enkelt brutal - okontrollerbar, påträngande, oändbar. Metabolismen under denna period avtar, så alla extra kalorier bearbetas direkt till kroppsfett.

Är det möjligt att gå ner i vikt under menstruationen

Eftersom den kvinnliga kroppen upplever mycket stress under menstruationsblödningen, kan en strikt diet, som aktiv slitträning, vara mycket skadlig. De är inte bara ineffektiva när de går ner i vikt under menstruationen, utan de är ofta fyllda med obehagliga konsekvenser för det hormonella systemet, vilket med detta tillvägagångssätt kan orsaka ett allvarligt fel. Det är osannolikt att gå ner i vikt under menstruationen, det viktigaste i denna period är inte att bli bättre. För att göra detta är det klokt att begränsa din diet och övervaka näring.

Varför ökar vikten i dessa dagar??

Många märker att vikten innan menstruationen ökar, varför? Och verkligen vill äta? Hur man är: begränsa dig själv eller ge dig en njutning och belöna dig själv läcker för "lidande". Ett par gånger i månaden är möjligt. Förmodligen. Låt oss försöka ta reda på varför tyngden ökar innan menstruationen, och vad vi ska göra, är det möjligt att gå ner i vikt och träna under "dessa" dagar?

Varför ökar vikten före menstruationen?

Som regel ser och känner en kvinna väl att vikt och mage ökar innan menstruation, uppblåsthet och slöhet uppträder, även om dieten och träningsregimen följs. Det mest irriterande: vikten kan öka med 2 kg även på en styv kost. Vad ska man göra? Ödmjuka dig själv och vänta.

Viktökning före menstruation beror på egenskaperna hos den kvinnliga kroppen - varje månad i den, under påverkan av speciella kvinnliga hormoner, inträffar cykliska förändringar i samband med reproduktiv funktion. Och vad som är mest intressant: metamorfoser påverkar arbetet i nästan alla system.

Den kvinnliga kroppen är mycket beroende av menstruationscykeln och premenstruellt syndrom. Vad som är karakteristiskt, PMS manifesteras inte bara i viss känslomässig obehag, utan påverkar också fysiologin - nästan alltid viktökning före menstruation, även om du inte äter krusiduller, tränar och sover tillräckligt.

En sådan "regelbunden" ökning beror inte på yttre tillstånd - den orsakas uteslutande av kvinnliga hormoner - östrogen och progesteron.

Innan CD börjar förändras deras nivå dramatiskt - progesteron minskar och östrogen ökar. Detta orsakar en okontrollerad viktökning före menstruation: kroppen förvarar sig med vätska, som den sedan förlorar under blödning. Kroppen sväller av överflödigt vatten, ökar i volym, men den passerar snabbt.

Hur mycket ökar vikten innan menstruationen?

Detta är genetiskt bestämt - varje kvinna har ett annat sätt. Men ökningen kan nå både 2 och 3 kg. Det viktigaste är att uthärda denna mindre störning ständigt och inte falla för godsaker. ”Bränna skjulet - bränna och stugan” har i alla fall redan blivit fett - inte vår princip. Vänta bara ett par dagar så kommer din normala vikt att återställas.

Hur man äter under menstruationen?

Men du måste varnas att förutom viktökning på grund av svullnad i vävnader finns det ett annat problem - hopp i hormoner väcker ofta okontrollerad aptit. Faran ligger också i det faktum att under CD-perioden bromsar ämnesomsättningen naturligtvis, och allt överskott i form av kakor och korv går direkt till fett! Därför är det under menstruationen bättre att inte fortsätta med magen. Men grymheter är inte nödvändiga. Arbeta inte i dag för slitage, träning med stora vikter eller arrangera långdistanslopp. Yogaälskare under perioden med CD rekommenderas att avstå från komplexa "inverterade" poser. Läs mer om träningens funktioner under menstruationen, läs den här artikeln. Här är allt sorterat i detalj, se till att kolla in.

När det gäller näring, som vi har sagt, försök att avvika minimalt från "kursen". Skäm bort dig själv med godis, men med mått. Undvik salt, alkohol. Men strikta matbegränsningar är inte heller välkomna - det kan påverka kvinnans kropps arbete negativt.

Låt oss bara säga att det knappast är möjligt att gå ner i vikt under menstruationen (och huruvida det är nödvändigt). I alla fall kommer du inte att se röret i dessa dagar säkert. Det viktigaste är att inte bli bättre!

7 orsaker till viktökning under menstruationen?

Är viktökning normal??

Under din period är det normalt om du får 2-3 kg. De försvinner några dagar efter upphörandet av menstruationen. Detta är ett fysiskt symptom på premenstruellt syndrom (PMS). PMS är mycket vanligt. Mer än 90 procent av kvinnor som menstruerar upplever PMS. Det innehåller ett brett spektrum av fysiska, emotionella och beteendessymtom. Alla av dem påverkar kvinnor några dagar före menstruationen. Dessa symtom orsakas av hormonella förändringar under menstruationscykeln. Låt oss titta på flera skäl till viktökning med flera kilogram under din period.

Hormonell förändring.

Hormonförändringar kan leda till viktökning. Oftast händer detta på grund av vattenhållning. Dagarna före din period minskar östrogen och progesteron snabbt. Detta säger din kropp att det är dags att börja din period. Östrogen och progesteron styr också hur din kropp reglerar för vätska. När dessa hormoner fluktuerar, samlas vävnaderna i kroppen mer vatten. Resultatet är vattenhållning eller svullnad.

Vattentätning kan orsaka svullnad eller svullnad i bröstet, buken eller lemmarna. Det ökar kroppsvikt, men inte fett. Vattenretention är ett vanligt symptom på PMS. Det förekommer hos 92 procent av kvinnorna.

uppblåsthet

En period av uppblåsthet eller magkramper kan göra dina kläder trånga och obekväma. Detta är inte en ökning i vikt. Men du kanske tror att du fick några extra kilo. Under din period kan hormonella förändringar öka gasen i mag-tarmkanalen och orsaka uppblåsthet. Vattenretention i buken kan också leda till uppblåsthet. Uppblåsthet kan beskrivas som en känsla av täthet i buken.Den kan börja fem dagar före menstruationen och fortsätta under de första dagarna av menstruationen..

Magkramper

Magkramper kan också orsaka en känsla av viktökning. Dessa kramper orsakas av kemikalier som kallas prostaglandiner. De släpps av din livmodern. Prostaglandiner får livmodern att dra sig samman och tappar sitt slemhinna. Det orsakar buksmärta under din menstruation. Magkramper, som börjar en eller två dagar före menstruationen, kan också pågå i flera dagar.

Begär efter mat eller överätande

Hormonförändringar under din period kan också få dig att äta för mycket.. Progesteron är en aptitstimulant. En vecka före menstruationen stiger nivån på progesteron, och när den stiger, äter du mer än vanligt.

Östrogen reglerar också serotonin, som styr humöret och minskar aptiten. När östrogen faller precis före din period händer samma sak med serotonin. Resultatet är en större aptit.

Lågt serotonin kan också öka suckets begär. Livsmedel med högt kolhydrater hjälper kroppen att producera serotonin. Om serotoninnivåerna är låga, önskar hjärnan mer socker. Att äta livsmedel med mycket socker kan öka kaloriintaget och leda till viktökning..

Din ämnesomsättning varierar under menstruationscykeln. Därför, när den stiger - och din kropp förbränner fler kalorier - kan du ha mer aptit och begära skräpmat.

Gastrointestinala problem

Under hela cykeln kan hormonella fluktuationer leda till olika problem. Det kan vara förstoppning, diarré och buksmärta. Obehag och uppblåsthet kan få dig att känna att du har gått upp i vikt. Progesteron ökar en vecka före menstruationen. Detta förvärrar muskelsammandragningarna i tarmen, vilket leder till en nedgång i matsmältningen och förstoppningen. I början av menstruationen utsöndrar livmodern prostaglandiner. Prostaglandiner orsakar muskelsammandragningar i livmodern och tarmen. Du kan ha bäcken och buksmärta. Prostaglandiner kan också orsaka diarré, störa elektrolyter och vätskebalans i tunntarmen..

Magnesiumreduktion.

När menstruationen börjar minskar magnesiumnivåerna gradvis. Denna droppe kan framkalla sug efter socker och påverka viktökningen. Magnesium är ett mineral som reglerar tillståndet för din hydratisering. Låga magnesiumnivåer kan orsaka uttorkning. Dehydrering kan emellertid maskeras som hunger. Det kan också få dig att äta söt mat när du bara är törstig. Att äta livsmedel med mycket socker kan bidra till viktökning..

Mindre fysisk aktivitet

När du har uppblåsthet och kramper kan det vara mer troligt att du missar ett träningspass. Detta kan bidra till viktökning, särskilt om du har ökat hunger. Veckan före menstruationen ökar östrogen och progesteron, vilket orsakar trötthet och låg uthållighet. Ju närmare din period, desto mer obekväm kommer du att känna dig att träna.

Andra symtom

Förutom de angivna orsakerna till viktökning kan du ha andra fysiska och emotionella symtom under din period. Dessa förändringar kan inträffa med eller utan viktökning..

Möjliga symtom inkluderar:

 • ömma bröst
 • förstoppning
 • diarre
 • sammandragningar
 • tennsmärta eller ryggsmärta
 • lågt brus eller ljustolerans
 • Trötthet
 • acne
 • svårigheter att sova
 • ångest eller stress
 • humörsvängningar
 • irritabilitet
 • dålig koncentration
 • låg sexlyst

Du kan uppleva olika symtom varje månad eller när du blir äldre. Alla kvinnor är olika. Över 90 procent av kvinnorna upplever olika kombinationer av dessa symtom..

Behandling

Du kan minska vattentäthet och uppblåsthet under din period med hemläkemedel, livsstilsförändringar och mediciner. Detta kommer att påverka orsakerna till viktökning..

Drick mer vatten.

Detta låter ologiskt, men genom att hydratiseras kan det minska vattentätningen. Din kropp kommer att behålla mer vätska om du är uttorkad.

Använd hälsosam mat.

Om du vill efter mat, håll sedan de olika alternativen till hands. Prova att äta mat som frukt eller proteinbarer när sockertrang uppstår..

Ta olika mediciner.

Diuretika är piller som minskar vattenretentionen genom att öka urinproduktionen. Rådfråga en läkare för recept.

Ta magnesiumtillskott. Se till att du konsulterar din läkare innan du tar några tillskott. Men om du får tillåtelse kan magnesium minska: vattenretention, uppblåsthet, sockertrang, känslomässiga symtom.

Fortsätt flytta mer.

Du kan minska uppbyggnaden av vätska genom att gå och flytta runt. Motion kommer också att få dig att svettas och bli av med överskott av vatten..

Förebyggande

Genom att öva på hälsosamma vanor i en månad kan du förhindra viktökning eller vattenretention under din period.

Träna regelbundet. Regelbunden aerob träning kan lindra symtomen under din period. Träna i 30 minuter varje dag..

Håll dig hydratiserad. Drick tillräckligt med vatten i en månad. Detta kommer att hindra din kropp från att hålla kvar vätskor..

Minska saltintaget. Att konsumera för mycket natrium ökar vattentätningen. Begränsa eller undvika bearbetade livsmedel för att minska saltintaget..

Minska intaget av koffein och socker. Kaffeinhaltiga livsmedel och sockerarter kan orsaka uppblåsthet. Undvik dessa livsmedel två veckor före din period..

Undvik livsmedel som bildar gas. Håll dig borta från dessa produkter i en månad, inte bara när du har symtom.

rön

Vi undersökte orsakerna till viktökning. Om du har blivit 2-3 kilo mer, är detta normalt. Detta försvinner vanligtvis om några dagar..

Viktökning förknippad med menstruation orsakas av hormonella fluktuationer. Detta kan vara ett resultat av vattenhållning, överätning, sockertrang och hoppövningar. En uppblåst period och gastrointestinala problem kan också skapa en känsla av viktökning..

För att underlätta vattenretention, håll dig hydratiserad och minska saltintaget. Flytta och träna regelbundet. Du kan också ta diuretika för att hålla vatten eller magnesium för att minska uppblåsthet. Om du har svåra kramper, magsmärta eller uppblåsthet, kontakta en läkare omedelbart..

Varför går vi i vikt före menstruationen

Dessa siffror som läggs till vågen - är det bara vatten? Ta reda på hur månatliga gäster påverkar din vikt.!

Du tränade och åt rätt, men vågen ger dig en andetag och säger att du väger två kilo mer än förra veckan. Oroa dig inte - om vinsten bildades under den senaste veckan före menstruationen kan du skriva av den. Viktökning sker 5 dagar före menstruationens början, men så snart de börjar återgår du till normal vikt.

Vattenvolymen som ackumuleras före menstruationen kan variera från 200 g till 5 kg, men i genomsnitt cirka 2,5 kg för de flesta kvinnor. Varför? Hormonet progesteron - mycket viktigt i de tidiga stadierna av graviditeten - tar ansvar: när befruktningen inte har inträffat (dvs när menstruationen inträffar) sjunker nivån. Som en biverkning samlar varje cell i kroppen en supermikroskopisk droppe vatten.

Detta leder inte till viktökning, men sådan uppblåsthet leder till att du är en storlek större.

Innan du frågar - ja, du kan beräkna exakt hur mycket vikt dina månatliga gäster ger dig, men det är bättre att inte koncentrera sig på siffrorna. Ställ istället ett normalt vägningsschema för att hålla allt under kontroll: väga dig själv en gång i veckan, samtidigt, på samma skalor. Det viktigaste är att inte överdriva det, eftersom svängningarna i vikt är normala.

Hur mycket vikt kan öka före menstruationen

Bra massageterapeut - Julia

Webbplatsrecensioner av massageförfattare i Moskva och S: t Petersburg

Effekten av massage på huden. Betygsatt av Julia, St Petersburg Masha, Moskva. Massage från celluliter, massage efter förlossning. Granskning av Nadia, St Petersburg Korrigering av kroppen. Feedback från Eleanor, MSC Masseur Alexander om en massageterapeut Valentin Denisov-Melnikov Speciell anti-celluliter massage. Julia, Moskva Nastya, St Petersburg. Minskning i volymer Julia, Moskva. Massageresultat Catherine, Peter, recension om anti-celluliter massage. Veronika, Moskva. Massagesensationer Julia, MSC: Valentine är en mycket bra massageterapeut. Prova!
Arkiverad version av forumet

Viktberoende på menstruationscykeln. Vikt före menstruation. Vikt under menstruationen. Naturlig viktökning under kritiska dagar.

Det finns dagar i en kvinnas liv då det verkar som om hela världen är emot oss! Vågpilen går till höger med en frisk trav, hans älskade kjol, fri igår, konvergerar inte i midjan, men det finns ingen styrka att göra fysiska övningar. Ja, och tankar fungerar åt sidan: vad vill du äta välsmakande! Vad händer med dig? Hela hemligheten ligger i kvinnans månadscykel, som påverkar vikt, ämnesomsättning, aptit och fysisk aktivitet. Vi berättar varför vikten ökar före menstruationen och hur man kan överleva denna period.

Den första fasen är menstruation.

Näring och livsstil.

Under menstruation är alla dieter strängt förbjudna. Progesteronnivån i blodet under denna period minskar och ett stort antal prostaglandiner börjar produceras - ämnen som irriterar livmodslemhinnan och provocerar dess frigöring (menstruationen själv). Samtidigt sjunker nivån av östrogen i blodet kraftigt. Observera att detta kvinnliga hormon är direkt involverat i produktionen av hormonet för lycka, serotonin. Det är logiskt att i denna period av kvinnor i bästa fall faller humöret, i värsta fall - ett verkligt depressivt tillstånd går in. Naturligtvis. Kroppen kompenserar för bristen på serotonin genom sug efter godis, vilket inte är det bästa sättet påverkar figuren. Vikt ökar under menstruationen.

Du kommer inte att göra något med det fysiologiska behovet av kolhydrater. Du kan dock ersätta skadliga kolhydrater med hälsosamma: grönsaker, frukt, spannmål, honung. Avstå från te, kaffe, choklad, starka buljonger, eftersom de förstärker effekten av prostaglandiner på kroppen, och du vill ha ännu mer godis. Under påverkan av dessa derivat av kroppen ökar också vikten. Om du verkligen vill ha choklad, ät ett par skivor, inte mer.

Vad är min vikt för dig??

Menstruation är den tid då det är bättre att dölja vågen bort. En förändring av den hormonella bakgrunden leder till ansamling av vätska i kroppen och en omedelbar förstärkning på flera kilogram. Kom ihåg att vinsten beror på vätska, inte fett. Du ska inte bli upprörd, efter 5-7 dagar normaliseras ämnesomsättningen igen, och överskott av vatten lämnar kroppen. Följ bara den gyllene regeln: väg inte under menstruationen!

De första dagarna av cykeln (ungefär 7 dagar) är all fysisk aktivitet mycket svår. Om du har smärtsamma perioder, ge upp idrott helt och hållet. Men du ska inte lägga dig hela veckan på sängen: många experter rekommenderar att gå under denna period. I ett horisontellt läge förändras livmoderns ton, vilket kan intensifiera smärtan, svag fysisk aktivitet (promenader) bringar tonen tillbaka till normal, vilket minskar smärtan.

Om du kan komma ur sängen, ta en promenad till närmaste park. En halvtimme - en timme genom att gå - och du kommer inte bara att mätta kroppen med syre utan lindra smärta i livmodern. Förresten, före menstruationen, rekommenderas det också att öka tiden för en promenad.

Det andra steget i cykeln är ägglossning.

Näring och vikt.

Under ägglossningen arbetar kroppen enligt ett program för eventuell början av graviditeten. Kroppen producerar intensivt manliga könshormoner - androgener. Med förändrad hormonell bakgrund ökar ämnesomsättningen till ett maximum, så alla dieter under denna period är mycket effektiva. Men att överdriva det med begränsningen av kaloriintaget är inte värt det. Under menstruationen upplever kroppen blodförlust, och en diet kommer bara att öka järnbristen, vilket kan leda till järnbristanemi. För att undvika problem, ät balanserad och inkludera järnrika livsmedel i din kost - lever, bovete, äpplen, ägg, spenat.

Vägningsresultaten under denna period är mer behagliga än någonsin. Efter menstruationens utgång förändras den hormonella bakgrunden och all överskottsvätska utsöndras från kroppen. Vikt stabiliseras.

Naturen är inneboende. Att under en ägglossningsperiod blir en kvinna hård. Hon är motståndskraftig mot stress, är på gott humör, är aktiv. Av den anledningen, på den 12-14: e dagen av cykeln (plus två dagar före och efter), ges all fysisk aktivitet enkelt. Kroppen under denna period utan konsekvenser tål stora och ovanliga belastningar, så detta är en idealisk tid att börja utöva en ny sport.

Ovule destruktionsfas

Om graviditeten inte inträffar under ägglossningen dör ägget. Och detta betyder att om kroppen i den första fasen av cykeln är inställd på skapelsen, i den andra fasen är kroppen inställd till förstörelse. Därför anses en period på 15 till 20 dagar av cykeln vara idealisk för att gå ner i vikt..

Ordna fasta dagar, starta en diet, byt till rätt näring. Men kom ihåg att en vecka före menstruationens början kan du känna brutalt hunger. Dess natur ligger i att öka nivån av luteiniserande hormon (LH), stimulera utgången från corpus luteum från äggstocken och maximera dess nivå före menstruation. Detta hormon påverkar direkt vikt och aptit..

Under denna period kommer effektiviteten för vilken diet som helst tenderar att bli noll, det finns en platå av vikt. Plåga dig inte förgäves, vikt innan menstruationen fortfarande inte kommer att försvinna. Avstå från enkla kolhydrater (mjölprodukter och godis) och växla till komplexa (bröd från fullkornsmjöl, spannmål från obearbetat spannmål) och protein. Så du kan upprätthålla harmoni utan diet.

Och vad med vikten?

Under denna period kan du säkert stå på vågen, eftersom vikten förblir normal. Men vid slutet av cykeln upplever många kvinnor ökad svettning, svullnad i mjölkkörtlarna. Buken innan menstruationen ökar i storlek blåses upp. Man kan observera en ökning i regionen på ett och ett och ett halvt kilo. Minska salt och vatten om du är benägen att svälla. Införa diuretiska teer (lind, hallon, hibiskus, björkknoppste) i kosten. Det är bra att äta hallon, äpplen, vattenmeloner under denna period.

För närvarande är fysiska övningar enkla och effektiva. Den hormonella bakgrunden är stabil och kvinnan är full av styrka. Den fysiska aktiviteten blir svårare i slutet av cykeln med en förändring av hormonnivåerna. Under denna period bör du inte tvinga dig att spela sport, eftersom det kan provocera huvudvärk, ökat tryck, svullnad.

Som ni ser är menstruation och vikt nära besläktade. Kroppsvikt omfattas av naturlagarna och den naturliga fysiologiska cykeln dikterar en kvinna vad hennes vikt ska vara. Anpassa dig efter din cykel, då blir det viktigt att gå ner i vikt.

- Vilket nonsens! Jag gör idrott hela tiden under menstruationen! Och jag gör det. Och jag laddar ner pressen. Bullshit för lata åsnor.

- Efter menstruation är inte alltid svaret. Skitsnack.

- Om du går in för sport under din period, kanske hej. Muskler växer, de väger mer och behåller vatten. Det ökar vikten.

- Alla har en unik fysiologi. Jag har en lodlinje under menstruationen. Och efter det - vinsten. Så allt är individuellt.

- Nåväl, här är inte bara fysiologi, utan även näring. Du kan sortera saltet på natten i slutet av din period, och det kommer inte att finnas någon plum, medan salt behåller vatten. Och du kan ordna dig själv en veckospridare mitt i cykeln - då kommer ingen cykel att plocka dig.


- Jag menar, om någon från att gå ner i vikt är förvirrad av oväntade vinster, även med maximala ansträngningar och observera det dagliga kaloriintaget, låt honom inte bli upprörd. Kanske är denna cykel att klandra.


- Okej! Min vikt beror på cykeln!

- Mina kritiska dagar går smärtsamt, så jag tål dåligt all fysisk aktivitet. En vecka före menstruationens början, zhorattackerna, det känslomässiga tillståndet förändras: Jag blir tårfull, irriterad, en förändring av humör observeras. Under menstruationen är "tidvatten" karakteristiskt (när det normala tillståndet skarpt ersätts av en rullande svaghet) Idag försöker jag komma bakom rattet även utan mycket behov. Så här är jag korv en vecka före och under män!

- Jag har en mage under menstruationen som under den sjätte graviditeten. Son frågar - föder du min bror?

- Jag tittade aldrig riktigt på vikten, men den här gången under en vecka någonstans, krypade vikten upp. Jag vägde mig själv 46-46,5 kg och vägde, och sedan strax innan perioden började det: sedan 47,5, sedan 47,9, och sedan, skräck! 48 kilogram, eller 48,2, och till och med 48,4.Jag äter, som alltid, inget fet, salt, rökt, jag lagar själv i en dubbelpanna, det fanns inga klyftor, men jag syndade söt, men inte så mycket. Och sedan nästan en halv centner!

- Ja, du väntar, menstruationen kommer att passera, och vi får se.

- Jag ser fram emot med otålighet och lite rädsla, och plötsligt är det inte menstruationen att skylla på, kanske jag verkligen tog för mycket! Jag kommer då att dö av frustration.

- Åh, jag väntar också! Tog mig denna lycka så mycket som 3 kilo. Även om jag tror att detta inte är en månad, men halva, marshmallows, choklad. Även om mannen säger. Att jag gillar dig mer. Och i allmänhet bli bättre ännu. jag är rädd!

- Och här är svaret: en vecka före menstruation lagrar en kvinnas kropp vatten och resurser vid graviditet.

- Jag är alltid förvånad över att jag har 3 kg per dag före den månatliga vinsten. Men i slutet av menstruationen återgår till det normala och blir detsamma. Även om jag inte fokuserar mycket på vikt när jag går ner i vikt, ser jag på volymer, hudton, muskelhårdhet.

- Jag styrs också av vinsten. Om vikten hoppade kraftigt, i morgon måste du bli vit med vingar.

- Igår såg jag programmet på hemkanalen om att gå ner i vikt - Familjestorlek enligt min åsikt, och så där sa näringsläkaren att en menstruation under menstruationen lägger upp till 6 kilo, eftersom livmodern ökar med 3-4 månaders graviditet, plus att det finns alla typer av PMS, humörsvängningar naturligtvis störningar och problem. Kort sagt, under menstruationen är det bättre att glömma vågen.

- Du bekräftade ännu en gång mina misstankar om att ett kraftigt hopp i vikt med ett par kilo en vecka innan menstruationen bara är kopplat till dem. Det har bara lugnat mig, annars var jag oroande. Nu väntar jag på att menstruationen är klar och se vad som är med vikten. Även om jag inte har sett detta förut.

Jag är i verklig chock!

- Åh, jag har också en vikt före menstruationen som växer i genomsnitt 3-4 kg. Jag väger inte ens mig just nu för att inte bli upprörd.

Hur ändrar du vikt beroende på cykel? Var artikeln hjälpsam för dig??

Du kan kommentera, diskutera vad du läser på vårt forum

Utarbetad specifikt för webbplatsen Krasotulya.ru

Gillade ?! Gilla, dela med vänner, skicka till din sida:

Total läsning: 55940

Webbplatsrecensioner av massageförfattare i Moskva och S: t Petersburg

Massageöversyn. Julia, St Petersburg Review om massage "Brasilianska skinkor" i Moskva Volymminskning. Recension om massage, Natasha, Moskva Massage "Brazilian Buttocks", recension. Alyona, St Petersburg Recension av anti-celluliter massage, Marina, Moskva Berättelse om massage i St Petersburg, Polina Video recension av massage "Brazilian Buttocks". Anya, Moskva Catherine, Moskva. Recension av massage- och massageterapeut Julia, Peterburg, Recension av massage "Brazilian Ass" Studio-korrigering av figur och massageskönhet. Feedback Lymfatisk dräneringsmassage resultat. Bantande fötter Massage för att tappa magen. Video granskning

Varför vill du äta mycket innan menstruationen och som en följd av detta ökar vikten

Innan menstruationen börjar genomgår den kvinnliga kroppen hormonella förändringar som negativt påverkar humör, metaboliska processer och vattenbalans. En minskning av östrogenkoncentrationen hjälper till att minska produktionen av serotonin - lyckohormonet. Dessa faktorer väcker irritabilitet och humörsvängningar före menstruationens början. För att förbättra det känslomässiga tillståndet för flickan och kvinnan börjar du som regel konsumera mycket godis, vilket bidrar till viktökning.

Faktorer för att öka kroppsvikt före menstruation

Det finns många skäl som provocerar en ökning i vikt före menstruationens början. Att veta om dem kan varje kvinna förhindra problemet med övervikt av kroppsvikt.

Vätskeretention

Mot bakgrund av hormonell aktivitet i vävnaderna observeras en ansamling av överskott av vatten. Östrogener hämmar frisättningen av natrium från kroppen respektive och vätska också. I de flesta fall förekommer svullnad i området:

Vasopressin tillsätts innan menstruationen börjar. Dess huvuduppgift är att ha en antidiuretisk effekt. Som ett resultat finns det en minskning i urineringens frekvens, liksom en avmattning av vätskeutmatningen. Av denna anledning läggs vikt till och tyngd visas i benen. Detta tillstånd ger den kvinnliga kroppen skydd mot uttorkning och blödning..

Vattentillstånd beror emellertid inte bara på hormonella förändringar. Ofta bidrar en kvinnas smakpreferenser till detta tillstånd. Närvaron av vissa livsmedel i kosten bidrar också till ansamlingen av överskottsvätska. Det kan vara:

 • bageriprodukter;
 • citrus;
 • salta och söta rätter;
 • marinader och bevarande.

Ovanstående produkter kan locka till sig vatten och förhindra att den lämnar kroppen naturligt, vilket ger en gradvis viktökning.

Premenstruellt syndrom

PMS klassificeras i flera typer, var och en har sina egna kliniska manifestationer. I 45% av fallen noteras premenstruellt syndrom av den edematösa formen. I detta tillstånd kan en kvinna störas av:

 • klåda i huden;
 • huvudvärk;
 • flatulens;
 • bröst ömhet;
 • sömnlöshet;
 • viktökning;
 • svullnad.

Denna form av premenstruellt syndrom diagnostiseras oftare hos unga flickor.

Psykomotional tillstånd

Viktökning hos en kvinna inträffar inte bara som ett resultat av ansamling av överskottsvätska i vävnaderna. Förväntningen på att den premenstruella perioden och själva menstruationen kommer att fortsätta ganska smärtsamt är ofta skrämmande. Detta påverkar stämningen, bidrar till utvecklingen av hysteri och irritabilitet. För att lugna sig själv börjar en kvinna använda godis och mjölprodukter, varför vikten snabbt ökar.

Varaktigheten på detta tillstånd beror på kvinnans individuella egenskaper. Så snart koncentrationen av hormoner återgår till det normala minskar sugen efter godis.

Ålder förändras

Hos ungdomar är materialmetabolismen mycket snabbare, vilket resulterar i en snabbare förlust av fett. När en kvinna mognar minskar östrogenkoncentrationen, vilket kräver mer fettmassa.

Progressionen av den subkompenserade formen av PMS märks under åren. Representanter för det klara könet vid en senare reproduktiv ålder diagnostiseras oftast med en ödem i form av premenstruellt syndrom, som kännetecknas av ansamling av överskottsvätska i kroppen. Som ett resultat får en kvinna ungefär ett par kilo vikt innan menstruationen. Regleringen av vatten-saltbalansen observeras mot slutet av menstruationen, överskott av vätska frisätts och kroppsvikt normaliseras.

Ökningen av kliniska tecken i det dekompenserade stadiet inträffar med åldern. Dessutom kvarstår vissa symtom även efter avslutade kritiska dagar. Men puffiness blir också mer ihållande, vilket ibland kräver att ta mediciner. Efter klimakteriet försvinner alla tecken på PMS.

Mindre fysisk aktivitet

Eftersom menstruationen i vissa fall åtföljs av svår smärta, tvingas kvinnor att tillbringa större delen av tiden i sängen, eftersom de upplever obehag, oavsett intensitet av fysisk aktivitet. Sådana tillstånd leder ofta till irritabilitet och ökad aptit..

De ackumulerade kalorierna förvandlas till fettvävnad och ökar därmed kroppsvikt. Att bli av med extra kilo hjälper till att upprätthålla en aktiv livsstil.

Hur man förhindrar viktökning

För att förhindra oönskade centimeter innan kritiska dagar börjar rekommenderar experter att följande produkter utesluts från kosten:

 • kaffe;
 • krydda;
 • rökt produkter;
 • energi och kolsyrade drycker.

Det är de som förhindrar överskottsvätskan från att lämna kroppen och provocera svullnad i kroppen.

När vatten-saltbalansen störs uppträder också störningar i matsmältningssystemet, vilket ofta åtföljs av förstoppning och flatulens. För att normalisera tarmens rörlighet rekommenderas det att äta färska grönsaker och frukter varje dag. För att ladda kroppen med energi måste du äta spannmål på morgonen, för att förbereda vilka fullkornspannmål används. De innehåller en stor mängd fiber.

För att inte öka extra kilogram före eller under menstruationen rekommenderas det inte att utesluta fysisk aktivitet. Med en oregelbunden cykel, såväl som svår smärta under kritiska dagar, är det nödvändigt att ersätta sport med promenader eller ett besök i poolen. Som en avkopplande terapi hjälper meditation och yoga bra..

Med ökad irritabilitet rekommenderas att man tar lugnande läkemedel, samt dricker te med tillsats av kamomill, citronmeliss eller valerian. Växtinfusioner hjälper till att normalisera tarmfunktionen..

Om viktökning uppstår på grund av hormonell obalans, måste en kvinna kontakta en specialist som kommer att förskriva de nödvändiga testerna, och baserat på resultaten kommer hon att kunna avgöra den exakta orsaken till dålig hälsa. Utnämningen av läkemedlet, såväl som doseringen, görs exklusivt av läkaren individuellt i varje fall.

Slutsats

Om kvinnans kroppsvikt ökar med 1-2 kg innan menstruationen börjar är det inte så mycket. Anledningarna till viktökning kan vara vätskeansamling i kroppen, ökad aptit samt låg fysisk aktivitet. För att förhindra uppkomsten av extra centimeter i volymer och bibehålla sina vanliga former är det nödvändigt att träna även under kritiska dagar.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vilka är dina perioder

Om drömmer om blodDin menstruationsperiod har kommit och följaktligen drömt du om blod. Detta beror på ditt fysiska och mentala tillstånd - du är lite orolig, särskilt om du inte är hemma....

E-vitamin för menstruation: användning vid cykelstörningar

I praktiken använder gynekologer allmänt tokoferol för att behandla ett stort antal sjukdomar. Ofta ordineras E-vitamin för försenad menstruation och i de fall en kvinna inte kan bli gravid....

Anledningar till frånvaron av annan menstruation än graviditet

Varför det inte finns några perioder - andra skäl än graviditetFrånvaron (försening) av menstruation är inte alltid ett tecken på graviditet....