Få vikt under menstruationen

Harmonier

Bra massageterapeut - Julia

Webbplatsrecensioner av massageförfattare i Moskva och S: t Petersburg

Effekten av massage på huden. Betygsatt av Julia, St Petersburg Masha, Moskva. Massage från celluliter, massage efter förlossning. Granskning av Nadia, St Petersburg Korrigering av kroppen. Feedback från Eleanor, MSC Masseur Alexander om en massageterapeut Valentin Denisov-Melnikov Speciell anti-celluliter massage. Julia, Moskva Nastya, St Petersburg. Minskning i volymer Julia, Moskva. Massageresultat Catherine, Peter, recension om anti-celluliter massage. Veronika, Moskva. Massagesensationer Julia, MSC: Valentine är en mycket bra massageterapeut. Prova!
Arkiverad version av forumet

Viktberoende på menstruationscykeln. Vikt före menstruation. Vikt under menstruationen. Naturlig viktökning under kritiska dagar.

Det finns dagar i en kvinnas liv då det verkar som om hela världen är emot oss! Vågpilen går till höger med en frisk trav, hans älskade kjol, fri igår, konvergerar inte i midjan, men det finns ingen styrka att göra fysiska övningar. Ja, och tankar fungerar åt sidan: vad vill du äta välsmakande! Vad händer med dig? Hela hemligheten ligger i kvinnans månadscykel, som påverkar vikt, ämnesomsättning, aptit och fysisk aktivitet. Vi berättar varför vikten ökar före menstruationen och hur man kan överleva denna period.

Den första fasen är menstruation.

Näring och livsstil.

Under menstruation är alla dieter strängt förbjudna. Progesteronnivån i blodet under denna period minskar och ett stort antal prostaglandiner börjar produceras - ämnen som irriterar livmodslemhinnan och provocerar dess frigöring (menstruationen själv). Samtidigt sjunker nivån av östrogen i blodet kraftigt. Observera att detta kvinnliga hormon är direkt involverat i produktionen av hormonet för lycka, serotonin. Det är logiskt att i denna period av kvinnor i bästa fall faller humöret, i värsta fall - ett verkligt depressivt tillstånd går in. Naturligtvis. Kroppen kompenserar för bristen på serotonin genom sug efter godis, vilket inte är det bästa sättet påverkar figuren. Vikt ökar under menstruationen.

Du kommer inte att göra något med det fysiologiska behovet av kolhydrater. Du kan dock ersätta skadliga kolhydrater med hälsosamma: grönsaker, frukt, spannmål, honung. Avstå från te, kaffe, choklad, starka buljonger, eftersom de förstärker effekten av prostaglandiner på kroppen, och du vill ha ännu mer godis. Under påverkan av dessa derivat av kroppen ökar också vikten. Om du verkligen vill ha choklad, ät ett par skivor, inte mer.

Vad är min vikt för dig??

Menstruation är den tid då det är bättre att dölja vågen bort. En förändring av den hormonella bakgrunden leder till ansamling av vätska i kroppen och en omedelbar förstärkning på flera kilogram. Kom ihåg att vinsten beror på vätska, inte fett. Du ska inte bli upprörd, efter 5-7 dagar normaliseras ämnesomsättningen igen, och överskott av vatten lämnar kroppen. Följ bara den gyllene regeln: väg inte under menstruationen!

De första dagarna av cykeln (ungefär 7 dagar) är all fysisk aktivitet mycket svår. Om du har smärtsamma perioder, ge upp idrott helt och hållet. Men du ska inte lägga dig hela veckan på sängen: många experter rekommenderar att gå under denna period. I ett horisontellt läge förändras livmoderns ton, vilket kan intensifiera smärtan, svag fysisk aktivitet (promenader) bringar tonen tillbaka till normal, vilket minskar smärtan.

Om du kan komma ur sängen, ta en promenad till närmaste park. En halvtimme - en timme genom att gå - och du kommer inte bara att mätta kroppen med syre utan lindra smärta i livmodern. Förresten, före menstruationen, rekommenderas det också att öka tiden för en promenad.

Det andra steget i cykeln är ägglossning.

Näring och vikt.

Under ägglossningen arbetar kroppen enligt ett program för eventuell början av graviditeten. Kroppen producerar intensivt manliga könshormoner - androgener. Med förändrad hormonell bakgrund ökar ämnesomsättningen till ett maximum, så alla dieter under denna period är mycket effektiva. Men att överdriva det med begränsningen av kaloriintaget är inte värt det. Under menstruationen upplever kroppen blodförlust, och en diet kommer bara att öka järnbristen, vilket kan leda till järnbristanemi. För att undvika problem, ät balanserad och inkludera järnrika livsmedel i din kost - lever, bovete, äpplen, ägg, spenat.

Vägningsresultaten under denna period är mer behagliga än någonsin. Efter menstruationens utgång förändras den hormonella bakgrunden och all överskottsvätska utsöndras från kroppen. Vikt stabiliseras.

Naturen är inneboende. Att under en ägglossningsperiod blir en kvinna hård. Hon är motståndskraftig mot stress, är på gott humör, är aktiv. Av den anledningen, på den 12-14: e dagen av cykeln (plus två dagar före och efter), ges all fysisk aktivitet enkelt. Kroppen under denna period utan konsekvenser tål stora och ovanliga belastningar, så detta är en idealisk tid att börja utöva en ny sport.

Ovule destruktionsfas

Om graviditeten inte inträffar under ägglossningen dör ägget. Och detta betyder att om kroppen i den första fasen av cykeln är inställd på skapelsen, i den andra fasen är kroppen inställd till förstörelse. Därför anses en period på 15 till 20 dagar av cykeln vara idealisk för att gå ner i vikt..

Ordna fasta dagar, starta en diet, byt till rätt näring. Men kom ihåg att en vecka före menstruationens början kan du känna brutalt hunger. Dess natur ligger i att öka nivån av luteiniserande hormon (LH), stimulera utgången från corpus luteum från äggstocken och maximera dess nivå före menstruation. Detta hormon påverkar direkt vikt och aptit..

Under denna period kommer effektiviteten för vilken diet som helst tenderar att bli noll, det finns en platå av vikt. Plåga dig inte förgäves, vikt innan menstruationen fortfarande inte kommer att försvinna. Avstå från enkla kolhydrater (mjölprodukter och godis) och växla till komplexa (bröd från fullkornsmjöl, spannmål från obearbetat spannmål) och protein. Så du kan upprätthålla harmoni utan diet.

Och vad med vikten?

Under denna period kan du säkert stå på vågen, eftersom vikten förblir normal. Men vid slutet av cykeln upplever många kvinnor ökad svettning, svullnad i mjölkkörtlarna. Buken innan menstruationen ökar i storlek blåses upp. Man kan observera en ökning i regionen på ett och ett och ett halvt kilo. Minska salt och vatten om du är benägen att svälla. Införa diuretiska teer (lind, hallon, hibiskus, björkknoppste) i kosten. Det är bra att äta hallon, äpplen, vattenmeloner under denna period.

För närvarande är fysiska övningar enkla och effektiva. Den hormonella bakgrunden är stabil och kvinnan är full av styrka. Den fysiska aktiviteten blir svårare i slutet av cykeln med en förändring av hormonnivåerna. Under denna period bör du inte tvinga dig att spela sport, eftersom det kan provocera huvudvärk, ökat tryck, svullnad.

Som ni ser är menstruation och vikt nära besläktade. Kroppsvikt omfattas av naturlagarna och den naturliga fysiologiska cykeln dikterar en kvinna vad hennes vikt ska vara. Anpassa dig efter din cykel, då blir det viktigt att gå ner i vikt.

- Vilket nonsens! Jag gör idrott hela tiden under menstruationen! Och jag gör det. Och jag laddar ner pressen. Bullshit för lata åsnor.

- Efter menstruation är inte alltid svaret. Skitsnack.

- Om du går in för sport under din period, kanske hej. Muskler växer, de väger mer och behåller vatten. Det ökar vikten.

- Alla har en unik fysiologi. Jag har en lodlinje under menstruationen. Och efter det - vinsten. Så allt är individuellt.

- Nåväl, här är inte bara fysiologi, utan även näring. Du kan sortera saltet på natten i slutet av din period, och det kommer inte att finnas någon plum, medan salt behåller vatten. Och du kan ordna dig själv en veckospridare mitt i cykeln - då kommer ingen cykel att plocka dig.


- Jag menar, om någon från att gå ner i vikt är förvirrad av oväntade vinster, även med maximala ansträngningar och observera det dagliga kaloriintaget, låt honom inte bli upprörd. Kanske är denna cykel att klandra.


- Okej! Min vikt beror på cykeln!

- Mina kritiska dagar går smärtsamt, så jag tål dåligt all fysisk aktivitet. En vecka före menstruationens början, zhorattackerna, det känslomässiga tillståndet förändras: Jag blir tårfull, irriterad, en förändring av humör observeras. Under menstruationen är "tidvatten" karakteristiskt (när det normala tillståndet skarpt ersätts av en rullande svaghet) Idag försöker jag komma bakom rattet även utan mycket behov. Så här är jag korv en vecka före och under män!

- Jag har en mage under menstruationen som under den sjätte graviditeten. Son frågar - föder du min bror?

- Jag tittade aldrig riktigt på vikten, men den här gången under en vecka någonstans, krypade vikten upp. Jag vägde mig själv 46-46,5 kg och vägde, och sedan strax innan perioden började det: sedan 47,5, sedan 47,9, och sedan, skräck! 48 kilogram, eller 48,2, och till och med 48,4.Jag äter, som alltid, inget fet, salt, rökt, jag lagar själv i en dubbelpanna, det fanns inga klyftor, men jag syndade söt, men inte så mycket. Och sedan nästan en halv centner!

- Ja, du väntar, menstruationen kommer att passera, och vi får se.

- Jag ser fram emot med otålighet och lite rädsla, och plötsligt är det inte menstruationen att skylla på, kanske jag verkligen tog för mycket! Jag kommer då att dö av frustration.

- Åh, jag väntar också! Tog mig denna lycka så mycket som 3 kilo. Även om jag tror att detta inte är en månad, men halva, marshmallows, choklad. Även om mannen säger. Att jag gillar dig mer. Och i allmänhet bli bättre ännu. jag är rädd!

- Och här är svaret: en vecka före menstruation lagrar en kvinnas kropp vatten och resurser vid graviditet.

- Jag är alltid förvånad över att jag har 3 kg per dag före den månatliga vinsten. Men i slutet av menstruationen återgår till det normala och blir detsamma. Även om jag inte fokuserar mycket på vikt när jag går ner i vikt, ser jag på volymer, hudton, muskelhårdhet.

- Jag styrs också av vinsten. Om vikten hoppade kraftigt, i morgon måste du bli vit med vingar.

- Igår såg jag programmet på hemkanalen om att gå ner i vikt - Familjestorlek enligt min åsikt, och så där sa näringsläkaren att en menstruation under menstruationen lägger upp till 6 kilo, eftersom livmodern ökar med 3-4 månaders graviditet, plus att det finns alla typer av PMS, humörsvängningar naturligtvis störningar och problem. Kort sagt, under menstruationen är det bättre att glömma vågen.

- Du bekräftade ännu en gång mina misstankar om att ett kraftigt hopp i vikt med ett par kilo en vecka innan menstruationen bara är kopplat till dem. Det har bara lugnat mig, annars var jag oroande. Nu väntar jag på att menstruationen är klar och se vad som är med vikten. Även om jag inte har sett detta förut.

Jag är i verklig chock!

- Åh, jag har också en vikt före menstruationen som växer i genomsnitt 3-4 kg. Jag väger inte ens mig just nu för att inte bli upprörd.

Hur ändrar du vikt beroende på cykel? Var artikeln hjälpsam för dig??

Du kan kommentera, diskutera vad du läser på vårt forum

Utarbetad specifikt för webbplatsen Krasotulya.ru

Gillade ?! Gilla, dela med vänner, skicka till din sida:

Total läsning: 55927

Webbplatsrecensioner av massageförfattare i Moskva och S: t Petersburg

Massageöversyn. Julia, St Petersburg Review om massage "Brasilianska skinkor" i Moskva Volymminskning. Recension om massage, Natasha, Moskva Massage "Brazilian Buttocks", recension. Alyona, St Petersburg Recension av anti-celluliter massage, Marina, Moskva Berättelse om massage i St Petersburg, Polina Video recension av massage "Brazilian Buttocks". Anya, Moskva Catherine, Moskva. Recension av massage- och massageterapeut Julia, Peterburg, Recension av massage "Brazilian Ass" Studio-korrigering av figur och massageskönhet. Feedback Lymfatisk dräneringsmassage resultat. Bantande fötter Massage för att tappa magen. Video granskning

Orsaker till viktökning under menstruationen

Hur vätskeretention

Strax före menstruationen börjar överskottsvätska aktivt ackumuleras i kroppen. Kvinnan är mycket svullen. Det finns en känsla av svullnad. Detta tillstånd orsakar också:

 • nedsatt funktion i tarmsystemet;
 • förstoppning.

På grund av onödig vätska hos en kvinna uppstår en viktökning med 2-3 kg. Kroppsvikt normaliseras omedelbart efter kritiska dagar. Gradvis kommer flickan att komma till sin vanliga form.

Risken för ansamling av överskottsvätska ökar under påverkan av vissa faktorer av patologisk och fysiologisk karaktär, som beskrivs i tabellen.

Fysiologiska skälRisken för vätskeansamling ökar med: • konsumtion av överdrivna mängder salt mat i kosten; • missbruk av söt soda och drycker; • överdriven konsumtion av alkoholhaltiga drycker; • användning av hormonella läkemedel; • dålig njurfunktion. Ökad puffiness indikerar att njurarna inte kan klara sina plikter.
Patologiska orsakerOm svullnaden är överdriven och förekommer regelbundet, bör följande sjukdomar misstänkas: • njurar; • lever; • hjärta och blodkärl. Allergiska reaktioner bidrar också till vätskeansamling.

Menstruellt ödem bör inte orsaka obehag. Normalt bör tillståndet normaliseras omedelbart efter slutet av kritiska dagar.

symtomatologi

En uppsättning av några extra kilo är inte det trevligaste tecknet för någon kvinna. Detta bör dock inte betraktas som kritiskt, eftersom vikten efter menstruationens slut kommer att återgå till sitt ursprungliga värde. I det fall då detta inte händer måste du vara uppmärksam på din egen kropp och försöka fastställa orsaken till vad som hände. Om det inte är möjligt att självständigt identifiera orsakerna är det viktigt att söka hjälp från en läkare.

Han kommer att berätta hur många dagar viktökning innan menstruationen inträffar. Under den kliniska undersökningen kommer specialisten också att fokusera på de symtom som stör patienten. Om det inte finns några andra klagomål förutom viktökning, måste läkaren identifiera och bekräfta dem. Ofta betraktas liknande situationer som manifestationer av premenstruellt syndrom som utvecklas hos de flesta kvinnor.

Förutom viktförändringar kan följande manifestationer noteras:

 1. Förstoppning.
 2. Illamående.
 3. Sömnproblem.
 4. Humör förändras.
 5. Känsla av värme.
 6. Hjärtslag.
 7. Yrsel, huvudvärk.
 8. Svullnad i ansiktet, lemmarna.
 9. Törst, ökad aptit.
 10. Abdominal ömhet.
 11. Bröstkänslighet.

Förekomsten av alla dessa tecken är inte obligatorisk, men oftast manifesteras en kombination av flera av dem. Hos vissa kvinnor är symtomen allvarliga och orsakar betydande obehag, i andra är de nästan osynliga. Allt beror på den kvinnliga kroppens känslighet för förändringar i den hormonella bakgrunden, som åtföljer menstruationsperioden.

Det finns även viktökning före menstruation under en diet.

Hur vikten påverkas av dietförändringar

Strax före menstruationen inträffar en snabb förändring av den hormonella bakgrunden. Progesteronnivåerna ökar vid tidpunkten för ägglossningen. Efter några dagar minskar han och östrogen betydligt..


Under denna period har flickor tårfullhet och humörsvängningar

En kraftig nedgång i progesteron och östrogen påverkar negativt en kvinnas tillstånd. Denna period kallas premenstruellt syndrom. Med menstruation och kort före de kritiska dagarna, visar flickan allvarlig tårfullhet och ett depressivt tillstånd. Ätpreferenser förändras. Vissa favoritmat börjar känna sig sjuk.

Hos kvinnor ökar aptiten under kritiska dagar. Det finns en önskan att ständigt äta. De flesta flickor under denna period missbrukar olika bullar, kakor och bakverk. Detta är typiskt även för de kvinnor som följer en hälsosam livsstil och vägrar enkla kolhydrater i vardagen..

Det är ganska svårt att kontrollera dig själv under menstruationen. Överätande vid menstruationstillfället 100% kommer att leda till ett par extra kilo.

Kommer den förvärvade massan att försvinna efter menstruationen?

Ökad vikt lämnar 5-7 dagar efter början av menstruationen. Vid denna tid ökar östrogennivån, överskott av vätska lämnar kroppen och avföringen blir bättre. Bröstet återgår till sin normala storlek, livmodern rensas från epitelskiktet och minskar i volym. Sådana förändringar leder till att vikten under menstruationen gradvis minskas.

I genomsnitt i slutet av cykeln ökar vikten med 1 till 1,5 kg, men denna siffra kan nå 3–5 kg beroende på individuella egenskaper och genetiska predisposition. Om en kvinna kunde hantera ökad aptit och en förändring i smakpreferenser före och under menstruationen, återgår hennes vikt till originalet.

Hur viktökning är förknippad med livmoderstillväxt

Innan menstruationen förbereder den kvinnliga kroppen sig för naturlig befruktning. Det finns en fysiologisk utvidgning av livmodern. Orgelet är redo för sannolik befruktning och fästning av ägg..


Under menstruationen ökar livmodern i storlek

Det inre skiktet växer och förtjockas strax före menstruationsflödet. Detta förklarar ökningen i livmoderns storlek. Du bör inte oroa dig för detta, eftersom kroppen kommer att bli normal före slutet av kritiska dagar. Detta beror på frigörandet av endometrium.

Om befruktning inte inträffade under ägglossningen börjar nacken att räta ut och gradvis sjunka ner i slidan..

Endometrial avstötning börjar, vilket är karakteristiskt för månatlig menstruation. Det är partiklarna i livmodern som flickan tillsammans med blodet kan observera på dynan.

Det provoserar också en ökning av kroppsvikt med 0,5-1 kg. Hos nolliparösa kvinnor är livmoderns längd 45 mm, bredden 46 mm, tjockleken 34. Efter födseln ökar storleken.

På grund av ökningen i livmodern sväller buken också betydligt. Överdriven flatulens observeras. Dessutom kan illamående och nedsatt avföring vara närvarande. Livmodern pressar på alla angränsande organ.


Många firar flatulens

Den unika kvinnokroppen

Naturen föreskriver att en kvinna måste fullfölja sitt uppdrag och föda ett barn, helst flera, så att mänskligheten inte avbryter. Strukturen i den kvinnliga kroppen och de inre organen skiljer sig betydligt från den manliga, eftersom det finns en plats för utveckling av embryot (livmodern) och äggstockarna, där en cell som kan befruktas föds.

Men bildandet av ett ägg kräver tid och resurser, som är hormoner som produceras av den kvinnliga kroppen i rätt mängd, progesteron och östrogen. Förberedelseprocessen varar en månad och är indelad i vissa stadier.

I allmänhet kallas allt detta för menstruationscykeln, som upprepas varje månad fram till graviditeten eller när en kvinna når en ålder då reproduktionsfunktionen försvinner.

Faserna i menstruationscykeln är kända för varje kvinna och de övervakar noggrant tidpunkten för ankomsten av menstruation, vilket är en bekräftelse på frånvaron av graviditet eller dess närvaro. Strax före blödningens början, som ett resultat av äggets död och dess utvisning från det kvinnliga reproduktiva systemet, sker en kraftig ökning i vikt, midja och en känsla av magen i fullhet, som om flera portioner fet och högkalorisk mat äts.

Tillståndet är deprimerande, särskilt för dem som behandlar ökningen av till och med några gram med tragedi. Och under menstruationen kan den öka från 900 gram till 3 kg eller mer, vilket beror på kvinnans individuella sammansättning och relaterade faktorer.

Det är omöjligt att undvika en sådan vinst i kilogram eller gram. Detta är inneboende i kvinnlig fysiologi. Men det är möjligt att utesluta viktökning, vilket inträffar på grund av misstag från flickor på bakgrund av menstruation. För att förstå orsakerna till överflödiga kroppsvolymer bör du förstå processerna som aktiveras i olika faser av menstruationscykeln.

Undvika viktökning med näring

Om vikten ökar under din period bör du granska din diet. Detta är det enda sättet att förhindra viktökning. Från kosten måste du ta bort:

 • oljig;
 • inlagd;
 • friterad;
 • mycket salt;
 • konfektyr;
 • bakverk;
 • såser;
 • bevarande;
 • kryddad;
 • soda;
 • shoppa juicer;
 • vegetabiliska oljor;
 • alkohol drycker.


Det är bättre att vägra majonnäs och ketchup
Maten ska vara balanserad och delad. Portioner bör vara små men ofta. Det är bättre att föredra färska grönsaker. Dessa är komplexa kolhydrater som hjälper till att ta bort överskott av vätska från kroppen..

Det rekommenderas att minska mängden proteinprodukter, till exempel kött, fisk, ägg. Frukost är bättre havregröt gröt på vattnet. Periodiska lätta snacks krävs.

Vi får inte glömma dricksregimen. Du måste dricka upp till 2 liter vatten per dag. Detta kommer att hjälpa till att rensa kroppen från giftiga ämnen och bidra till borttagande av onödig vätska som har samlats i cellerna på grund av metaboliska störningar..

orsaker

Viktökning, uppblåsthet, smärta, obehag är de vanliga symtomen under menstruationen. Du kan bli bättre av ett antal skäl, men här är de viktigaste faktorerna som äterätande, vattenhållning, låg aktivitet. Efter menstruationen går det mesta av överskottsvatten..

Vattenretention

Hormonförändringar är huvudorsaken till att vikten ökar före menstruationen. Några dagar före menstruationen minskar östrogen- och progesteronnivåerna snabbt. De säger till din kropp att det är dags att börja din period.

Vattenretention är ett vanligt symptom på PMS och drabbar 92 procent av kvinnorna som menstruerar..

Östrogen och progesteron reglerar också vätskenivån i kroppen. När hormoner fluktuerar, samlas vävnader mer vatten. Resultatet är vattenhållning eller svullnad. Vattenretention kan orsaka svullnad eller svullnad i bröstet, buken, benen. Det ökar kroppsvikt, men inte på bekostnad av fettökning.

Klyvande upprörd

Periodisk uppblåsthet lägger till några centimeter i midjan, så dina kläder under trånga dagar blir snäva och obekväma. Detta är inte viktökning, men det verkar som om du har fått några extra kilo.

Magkramper kan också ge en känsla av viktökning..

Dessa kramper orsakas av kemikalier som kallas prostaglandiner, som utsöndras av livmodern. Prostaglandiner drar ut livmodern och tappar slemhinnan. Det orsakar buksmärta under menstruationen.

Uppblåsthet inträffar några dagar före menstruationen och fortsätter under de första dagarna av menstruationen. Magkramper som börjar en eller två dagar före menstruationen kan också pågå flera dagar..

ätande

Under menstruationen känner du dig ständigt hungrig. Och alltid något välsmakande, sött och mer. En vecka före menstruationen ökar progesteronnivåerna och det stimulerar aptiten. Du börjar äta mer än vanligt, som ett resultat uppträder övervikt före menstruationen.

Östrogener reglerar serotonin neurotransmitter, som kontrollerar humör och minskar aptiten. När östrogener faller precis framför menstruationen minskar serotonin. Resultatet är ökande aptit.

Låga serotoninnivåer ökar suckets begär. Livsmedel med högt kolhydrater hjälper kroppen att producera serotonin. Om serotoninnivåerna är låga, önskar hjärnan mer socker. Att äta mat med mycket socker påverkar kaloriintaget, så vikten ökar under menstruationen.

Din ämnesomsättning förändras under menstruationscykeln. När den stiger bränner kroppen mer kalorier, ökar aptiten och sugen efter mat med hög kalori.

Sänk magnesium

Magnesium är också skylden för viktökning före menstruationen. När menstruationen börjar minskar magnesiumnivåerna gradvis. Denna droppe kan provocera sug efter, vilket bidrar till viktökning..

Magnesium är ett mineral som reglerar hydratiseringen av kroppen. Låga magnesiumnivåer orsakar uttorkning. Dehydrering kan emellertid maskeras som hunger. Du vill äta söt mat när du bara vill dricka.

Hoppa över träningspass

En annan anledning till att du blir bättre under din period är en minskning av fysisk aktivitet. En vecka före menstruationen ökar nivåerna av östrogen och progesteron, vilket orsakar trötthet, låg uthållighet. Du kanske inte är bekväm att göra idrott innan din period.

Om du har uppblåsthet. smärta, du saknar troligen träningspass, vill ligga i sängen. Detta hjälper till att öka kroppsvikten under din period, särskilt om du har ökat hunger..

Vilka andra sätt att stabilisera vikten finns

Ett annat alternativ är fysisk aktivitet. Med god hälsa kan du inte sluta träna vid menstruationstillfället. Läkare rekommenderar att man föredrar yoga. Det är mycket fördelaktigt för den kvinnliga kroppen..

Fysisk aktivitet under menstruationen bör vara måttlig, du kan inte överdriva det. Annars finns det risk för svår blödning. Du kan välja en lätt körning eller simma.

I vissa fall kan viktökning vara onormal. Läkare kan rekommendera hormonella mediciner..

Stora näringsbehov

Det är också viktigt att tänka på att kroppen behöver mer näringsämnen innan menstruationen, eftersom det fortfarande finns möjlighet till graviditet. Detta uppmuntrar en kvinna att ta mer mat, vilket utan tvekan påverkar vikten. Dessutom, mot bakgrund av hormonella förändringar, kan förstoppning uppstå på grund av en minskad tarmmotilitet. Att minska tömningsfrekvensen påverkar också viktökningen. Alla faktorer totalt kan orsaka en uppsättning på upp till 3 kg.

Hur manifesteras viktökning och vad åtföljs av menstruation?

Andra orsaker till viktökning under menstruationen

Om viktökningen inte överstiger 3 kg kan vi prata om de fysiologiska processerna i den kvinnliga kroppen som orsakade en tillfällig obehaglig överraskning. Vissa flickor klagar över det stora antalet på resultattavlan före och under menstruationen, vilket indikerar förekomsten av inte bara fysiologiska faktorer, utan också kvinnans specifika beteende under kritiska dagar.

Underlåtenhet att följa kosten är ett tillfälle för extra kilo på kroppen. Hormonell obalans leder till psykisk obehag och hunger. Depression utnyttjas med skadliga godisar och kulinariska produkter.

Med tanke på att ämnesomsättningen avtar just nu kan kroppen inte bearbeta vad den har ätit till energi, och överskottet av kolhydrater förvandlas till fett, som snabbt sätter sig på sidorna, höfter och mage. Denna vikt försvinner inte i slutet av menstruationen, eftersom det händer med de fysiologiska orsakerna till övervikt.

Nästa cykel förvärrar bara situationen och kvinnan har förutsättningarna för fetma, om du inte vidtar lämpliga åtgärder, sluta äta PMS med skräpmat.

Menstruation och vikt: varför blir vi fett under "dessa" dagar och vad vi ska göra åt det?

Under menstruationen går många kvinnor i vikt. Vad är orsaken till detta fenomen, och hur du kan motstå det, kommer du att lära dig mer!

Många kvinnor lider av buksmärta, trötthet och humörsvängningar - det här är bara tre obehagliga biverkningar av menstruationen. Och det är inte allt: vissa av oss känner att vi är uppblåsta, och vågen bekräftar denna obehagliga känsla: siffran ökar med 1 eller till och med 2 kg. Men varför händer detta, och finns det något du kan göra?

Viktökning under menstruationen: detta är anledningen

Inte alla, men många av oss känner oss tunga under menstruationen och märker viktökning. I de flesta fall beror detta på vattenhållning. På grund av förändringar i hormonbalansen som orsakas av cykeln kan kroppen börja lagra vatten 14 dagar innan kritiska dagar börjar. Under menstruationen utsöndras vanligtvis vattnet i sig. Även om vågen visar en eller två kilo mer - får du inte panik! Det är troligtvis bara vattnet som kroppen rymmer, och det kommer att försvinna på egen hand.

Naturligtvis finns det, utöver vattenhållning, en annan biverkning som manifesterar sig särskilt starkt under den kommande menstruationsveckan och delvis också under den: en stark aptit! Om fler kalorier förbrukas än förbränns under dess påverkan, kommer viktökning oundvikligen att inträffa. Tyvärr är idén att kroppen spenderar mer kalorier under menstruationen en myt. Därför kan en bit choklad komma på höfterna och stanna där länge..

Hur man motstår viktökning i dessa dagar?

De dåliga nyheterna till en början: det finns ingenting du kan göra med vattentätheten som utlöses av kroppen innan menstruationen börjar. Det är helt naturligt och går av sig själv. Så vad ska du göra först om du känner dig tung och under svårigheter menstruerar vågen: ignorera vågen! Det är också användbart att välja lös kläder snarare än smala jeans eller en snygg passande klänning..

Det finns emellertid några små knep som åtminstone något kan minska vattenhållningen eller få det att försvinna snabbare..

1. Från andra hälften av cykeln, ät mat som innehåller kalium (till exempel kronärtskockor, broccoli och rödbetor).
2. Högt intag av protein och salt är den vanligaste orsaken till icke-sjukdomsrelaterad vattenretention. Därför, om du konsumerar mindre animaliskt protein och mindre salt, kan du motverka uppkomsten av ödem.
3. Att äta mat med essentiella aminosyror som isoleucin (till exempel i linser, nötkött och cashewnötter), valin (i havregryn och ägg) och metionin (i sojabönor och tonfisk) hjälper till att upprätthålla vattenbalansen i kroppen.
4. Te från ödem med björkblad eller nässlor hjälper också till att ta bort överskott av vatten, men du bör dricka dessa te bara på morgonen, annars kan du inte sova på natten, eftersom du måste gå på toaletten.
5. Drick mycket vatten: det låter paradoxalt, men i själva verket hjälper kroppen att "ge bort" överskottsvatten genom att dricka mycket vätska. Dessutom fyller vatten magen och främjar snabbare mättnad, detta skyddar oss mot överätande.

Sätt att övervinna en stark aptit

* Ananas, apelsiner, bär och färsk frukt hjälper till att övervinna sugen efter godis..
* Från beroende till saltade: nötter, oliver eller pickles liknar saltade snacks, men de är mycket mer användbara!

Användbart recept för personer med en stark aptit: Parmesan chips

Riv en bit parmesan (bästa kanten), bestäm själv mängden. Pressa lite färsk vitlök och blanda. Tillsätt örter efter önskemål - t.ex. rosmarin.

Lägg blandningen med en tesked på en bakplatta täckt med bakpapper och ge knölarna formen av chips genom att trycka på dem med en sked. Grädda i en förvärmd ugn (200 grader) i 5-7 minuter tills den är gyllene..

Men det viktigaste du kan göra för att förhindra en stark aptit är att förbereda dig för det! Köp inte godis och välsmakande mellanmål, men det bästa är att skära grönsaker och frukt i förväg, skapa en hälsosam sås för grönsakspinnar, köpa hummus och fullkornsbröd. Det finns många alternativ för ofarlig snacking.!

Orsaker till viktökning före menstruation: provocerande faktorer

Nästan alla kvinnor i reproduktiv ålder märker viktökning under menstruationen. Liknande förändringar observeras med den kvinnliga kroppen av flera orsaker: på grund av hormonell obalans, metabolisk avmattning, förekomsten av PMS, vattenretention i kroppen. För att förhindra bildning av extra kilo måste du veta varför vikten ökar före menstruationen.

orsaker

Det finns en relation mellan menstruation och vikt. I den andra fasen av cykeln kan kroppsvikten öka med ett par kilo. Vikt före menstruation kan ändras på grund av flera skäl. En av dem är uppkomsten av premenstruellt syndrom, eller PMS, vilket gör en kvinna irriterad, ökar aptiten, törsten. För att normalisera sitt känslomässiga tillstånd börjar hon äta socker- och kalorifoder som bidrar till produktionen av dopamin i hjärnan. Men en förbättring av humöret observeras bara vid tidpunkten för att äta en sådan måltid. Därför, innan menstruationen, kommer vikten att öka medan en kvinna försöker normalisera sitt tillstånd med hjälp av liknande produkter.

Nästa anledning till viktökning under menstruationen är åldersrelaterade förändringar. Unga flickor har en snabbare ämnesomsättning. Med åldern saktar denna process ner, extra kilo ackumuleras mer aktivt. Samtidigt är det svårt att bli av med massan som erhållits under menstruationsperioden. Om en kvinna inte lär sig att kontrollera sin aptit, kommer hennes vikt att öka varje månad och kommer snart att bli betydande.

När PMS och smärta uppstår, ger många kvinnor upp all fysisk aktivitet och tillbringar större delen av sin tid i en statisk position. Samtidigt slösas inte kalorier och vikten ökar.

Det kan återföras till det normala om, efter att menstruationsflödet är avslutat, övningar görs för att hjälpa till att kasta bort överskott av fettmassa.

Obalans i den hormonella balansen i kroppen kan leda till en ökning av kroppsvikten. Vissa kvinnor lider av svullnad i ansiktet, benen och buken under menstruationen. Anledningen till denna manifestation av PMS är produktionen av en ökad mängd aldosteron, vilket leder till att vatten-saltmetabolismen misslyckas.

Mekanismen för progesteron + vatten

En av de främsta orsakerna till viktökning före menstruationen är vattenhållning i kroppen. Det är viktigt att veta hur många dagar före menstruationen massan börjar öka. En sådan process aktiveras i den andra fasen av cykeln på grund av produktionen av en stor mängd progesteron, ansvarig för att förbereda flickan för graviditet. Detta hormon bidrar inte bara till att vätska kvarhålls i kroppen utan också till avsättningen av fettelement i det subkutana skiktet, varför vikten ökar under menstruationen.

Oftast under denna period får kvinnor 1,5–2 kg. En sådan förändring betraktas som normen, och om en kvinna under denna period inte äter mycket godis, kommer viktökning att försvinna efter menstruationen.

Progesteron som producerats före menstruationen främjar viktökning och indirekt. En ökning av nivån på detta hormon i kroppen leder till att immunsystemet börjar försvagas gradvis. Denna process förklarar de ofta förvärrade kroniska sjukdomarna hos kvinnor strax före de kritiska dagarna. Vissa utvecklade patologier påverkar den hormonella bakgrunden.

Mer information om vad som händer med hormoner före menstruation, läs i en separat artikel på vår webbplats.

Med en stark hormonell obalans bromsar de metaboliska processerna i kroppen, varför kvinnan börjar gå upp i vikt. I vissa fall, om hormonella förändringar inte stabiliseras, stiger vikten till en kritisk nivå.

Om den hormonella bakgrunden inte har förändrats väsentligt kan premenstruellt syndrom uppstå: produktionen av östrogen och serotonin minskar, kvinnan blir irritabel, hon har längtan efter söta och kalorifattiga livsmedel. I det här fallet beror på hur mycket vikt som kommer att öka under menstruationen endast av dragkraften för felaktig näring. På grund av ett sådant beroende läggs oftast 1,5–3 kg till den ursprungliga kroppsvikten.

Behandling och förebyggande åtgärder

För att inte bli bättre innan menstruationen är det nödvändigt för denna period att ändra din livsstil. Cope med extra kilo hjälper kostbegränsningar, fysisk aktivitet. Om en kvinna har problem med viljestyrka eller välbefinnande, kan hon ta mediciner på rekommendation av en läkare.

Allmänna rekommendationer

För att inte bli fet innan menstruationen måste en kvinna övervaka vad hon äter. Under denna period bör du vägra:

 • från kaffe;
 • rökt produkter;
 • salt mat;
 • läsk och energi;
 • kryddig rätter;
 • kryddor;
 • choklad och andra godisar.

Denna begränsning beror på det faktum att dessa produkter bidrar till att kvarhålla vätska i kroppen, varför ödem uppträder. Misslyckande med vatten-saltbalansen leder till en försämring av matsmältningsfunktionen: flatulens, förstoppning uppstår.

För att förhindra sådana konsekvenser måste du under menstruation föredra följande livsmedel:

 • yoghurt med låg fetthalt;
 • färsk frukt och grönsaker med undantag av baljväxter och vitkål;
 • keso blandad med kanelhonadressing;
 • spannmål tillverkade av fullkorn som innehåller stora mängder fiber.

Efterrätter tillagade på basis av yoghurt och keso hjälper till att reglera aptiten före menstruationen och samtidigt förhindra uppkomsten av extra kilo. Osötad frukt och bär rekommenderas som ytterligare ingredienser. Om en kvinna har ett uttalat premenstruellt syndrom rekommenderas det att dricka lugnande medel, kamomill, te, melissa-infusioner, valerian.

Trots det faktum att många kvinnor under menstruationen upplever obehag, under denna period är det omöjligt att helt överge fysisk aktivitet. Tunga träningspass som kräver muskelspänning bör ersättas med lätta träningspass eller måttlig aktivitet. Under menstruationen kan vikten justeras genom att gå i frisk luft, meditation, yoga.

Drogterapi

Läkemedel kan hjälpa till att hantera viktökning under menstruationen:

 1. Vitaminkomplex, som inkluderar C, A, E, B, samt zink (Cyclovita, Cyclodinone, Supradin, Time factor).
 2. Preventivmedel. Regelbundet intag minskar sannolikheten för att få extra kilo under menstruationen. Endast en gynekolog bör välja sådana läkemedel.
 3. Diuretika mediciner. Att hjälpa till att hantera ansamling av vätska i kroppen är möjligt. De kan emellertid endast användas i frånvaro av njurpatologier..

Innan du använder något läkemedel måste du rådfråga en läkare.

Andra metoder

För att bekämpa viktökning under menstruationen kan du använda folkrecept:

 1. Ta 3 matskedar av kalendula och citronmelissblommor, blanda och häll en halv liter kokande vatten. Behållaren stängs med ett lock och lämnas i 10 timmar. Det är nödvändigt att ta infusionen i 7-14 dagar i den andra fasen av cykeln, 0,5 koppar två gånger om dagen. Detta verktyg normaliserar ämnesomsättningen, vilket hjälper till att minska aktiviteten för att öka övervikt före menstruationen.
 2. 100 gram av blandningen framställd av samma volym blommor av blåklint, kamomill, valerian, häll 0,5 liter vodka. Vätskan infunderas i 12 dagar och tar sedan 3 matskedar 2-3 gånger om dagen under en vecka. Denna infusion hjälper kroppen att hantera stress lättare, gör PMS mindre uttalad, varför en kvinnas begär efter godis minskar. Det har också en måttlig diuretisk effekt, vilket eliminerar risken för ödem eller vätskeansamling i kroppen.
 3. Den krossade calamusroten, hälld med alkohol i en andel av 1:20, insisterar 20 dagar. Du måste ta läkemedlet före måltid, 1 matsked. Det förbättrar ämnesomsättningen, varför mindre fett bildas. Det är värt att tänka på att calamusroten kan öka aptiten, så att du kan använda tinktur endast före måltiderna. Samtidigt bör man äta långsamt och tugga mat noggrant. Detta tillåter en liten mängd mättnad..

Användningen av alternativa recept under och före menstruationens början bör endast utföras efter att ha konsulterat en läkare i avsaknad av kontraindikationer för att ta den valda infusionen. Under behandlingen måste kostbegränsningar följas och fysisk aktivitet får inte glömmas. Med detta tillvägagångssätt kommer en kvinna inte att lida av uppkomsten av extra kilo i den andra fasen av menstruationscykeln.

Få vikt före de "kritiska dagarna": är det normalt?

Denna grymma, grymma värld. Som om vi hade få andra problem under PMS och menstruation läggs ibland till allt det extra kilot. Är det här normalt? Varför det händer?

Tänk om du vaknade ett par kilo hårdare än alltid

Ja, det är normalt att få några extra kilo under den här månaden. I själva verket är det mer korrekt att kalla det inte en uppsättning, utan en viktfluktuation. "Viktökningen" försvinner när en ny cykel börjar. Denna viktfluktuation orsakas av hormonella förändringar i samband med en fasförändring, varför kilogram plötsligt kommer från ingenstans och går ingenstans.

Amplituden på dessa fluktuationer är olika för alla kvinnor. Den medicinska litteraturen uppmärksammar inte detta problem. Det finns hänvisningar till en viktökning på cirka ett och ett halvt kilo. Men vissa kvinnor klagar över att de vinner före menstruationen och tappar tre kilo efter dem. Det beror på kroppens egenskaper..

Om du höll fast vid den vanliga dieten och samma fysiska aktivitet som alltid, och plötsligt, stående på vågen, upptäckte att de visar mer än du förväntat dig, skynda dig inte att bli rädd. Kom ihåg hur snart du väntar på början av menstruationen. Om de har några dagar kvar - sannolikt är det anledningen. Utseendet på dessa kilo beror på hormonet progesteron, som produceras intensivt under denna period..

Viktökning under menstruationen. Viktberoende på menstruationscykeln. Vikt före menstruation. Vikt under menstruationen. Naturlig viktökning under kritiska dagar.

Hur menstruationen påverkar vikten

Hormonell omstrukturering, som äger rum i kroppen när menstruationen börjar, återspeglas i kvinnans vikt. I den andra fasen av cykeln stiger koncentrationen av progesteron, graviditetshormonet i kroppen. Under sin verksamhet aktiveras lipoprotein-lipasenzym, kroppen börjar extrahera mer näringsämnen från inkommande mat och lagra fett.
För vissa fortsätter vikten att öka under menstruationen. Detta beror på en felaktig diet under början av premenstruellt syndrom..

Svullnad bidrar också till viktökning. Den ackumulerade överskottsvätskan provocerar en känsla av tyngd i magen, illamående. Uppsamling av vatten i hjärnvävnaden orsakar irritabilitet, nervositet, depression. Förändringar i hormonella nivåer leder också till humörsvängningar..

Några dagar efter menstruationens början stabiliseras den hormonella bakgrunden, svullnad försvinner och kvinnan lyckas ta kontroll över sin aptit och revidera sina matvanor.

symtom

Utseendet på extra kilo är verkligen inte ett särskilt trevligt tecken för varje kvinna. Detta kommer emellertid inte att bli kritiskt, eftersom med slutet av menstruationen kommer vikten att återgå till de vanliga siffrorna. Om detta inte händer, måste du noga överväga din kropp och fundera över varför de förväntade inte uppkom. Om det är svårt att besvara frågan själv, är det mycket lättare för läkaren att ta reda på situationen.

Under en klinisk undersökning läggs tonvikten på tecken som berör patienten. Om hon inte presenterar andra klagomål förutom viktökning, är det nödvändigt att hantera deras aktiva identifiering och bekräftelse. Ofta beaktas en liknande situation inom ramen för premenstruellt syndrom, som utvecklas hos ett stort antal kvinnor. Förutom viktförändringar kan andra manifestationer vara närvarande:

 • Bröstkänslighet.
 • Buksmärtor.
 • Ökad aptit och törst.
 • Svullnad i lemmarna och ansiktet.
 • Huvudvärk och yrsel.
 • Cardiopalmus.
 • Känsla av värme i ansiktet.
 • Humör förändring.
 • Sömnstörning.
 • Illamående.
 • Förstoppning.

Det är inte nödvändigt att alla dessa tecken är närvarande, men som regel observeras deras kombination. För vissa är symptomen uttalade, vilket orsakar betydande problem, och för vissa är de nästan osynliga. Det beror på känsligheten hos en kvinnas kropp för hormonella förändringar under menstruationscykeln..

För att ändå avgöra varför en kvinna tog upp flera kilogram på kort tid är det nödvändigt att vända sig till differentiell diagnostik med andra tillstånd som också kräver uteslutning.

Hur man hanterar viktökning under menstruationen

Den främsta orsaken till ökningen av kroppsvikt före menstruation är hormonella förändringar. Menstruationscykeln består av två faser, som varar 14-16 dagar. Under den första fasen av cykeln ökar nivån av hormoner - östrogen. I sitt sista steg inträffar utgången från ett moget ägg från follikeln (ägglossning).

Om ägget inte befruktar på 2-3 dagar börjar menstruationen i slutet av den andra fasen av menstruationscykeln. Sedan ägglossningen minskar östrogenmängden och nivån på hormonet progesteron stiger. Progesteron ansvarar för att förbereda kroppen för graviditet. Det är den påstådda graviditeten som får en kvinna att äta intensivt efter ägglossningen, samla användbara spårelement för embryotillväxt.

En sådan aptit kan övervinnas två veckor och flera dagar före menstruationens början. Matpreferenser sammanfaller i en sak, nämligen i önskan efter godis: kakor, bakverk, godis, choklad och muffin. Någon begär efter godis kombineras med behovet av kötträtter. Det är här ökningen av kroppsvikt börjar.

I den andra fasen av den kvinnliga cykeln sker en minskning av serotonin (ett hormon med gott humör), vilket tillsammans med manifestationerna av premenstruellt syndrom (aggression, irritabilitet och välmående) orsakar en önskan om choklad hos kvinnor. Således försöker flickor att jubla sig.

I den andra fasen av cykeln växer livmoderns inre foder och vätska ackumuleras i vävnaderna. Dessutom ökar bröst- och midjestorleken. Normalt är ökningen försumbar (upp till 1 kg). Det antas att det är denna mängd vätska som en kvinna kommer att förlora under menstruationen. Även om denna siffra är individuell, händer det att 2-3 kg viktökning efter menstruation försvinner spårbart.

Handlingen av hormoner i den andra fasen hjälper till att slappna av musklerna i tjocktarmen, och detta leder till förstoppning och ökad gasbildning. Sällsynta tarmrörelser före menstruationen kan också orsaka en ökning av vikten.

Varje tjej har sin egen uppsättning tecken genom vilka hon säkert vet att hennes perioder närmar sig. Ett av de vanligaste fenomenen är uppblåsthet. Kritiska dagar på näsan, och dina favoritjeans möts inte i midjan.

Situationen är nervös och orsakar missnöje med sin egen figur. Men inte alla företrädare för det rättvisa könet observerar detta tecken innan menstruationen.

Varför blåses upp magen före menstruationen? Vad är orsaken till detta fenomen? Kan det undvikas?

Varför sväller magen före menstruationen? Detta är en fråga som lockar flickor inte bara ur en estetisk synvinkel. En ökning av buken före menstruationens början är ett vanligt fenomen som kan leda en kvinna till idén att hon har allvarliga hälsoproblem.

Visst är varje andra representant för det kända könet situationen när du 7-14 dagar före menstruationen blir bättre på 1,2 och ibland till och med 3 kilo! Men du ska inte vara rädd för en sådan "anomali" - det är ofta helt säkert, men för att se till detta, låt oss titta på dess mest grundläggande skäl.

Många kvinnor anser att premenstruellt syndrom är ett överväldigande problem. Det kännetecknas av många olika symtom, såsom migrän, psykos, kort humör, illamående utan kräkningar och uppblåsthet före menstruationen. Detta problem följer nästan allt rättvis kön. Det mest obehagliga symptom på PMS är just närvaron av flatulens.

Viktökning före menstruation är normen för alla. I genomsnitt lägger en kvinna smärtfritt till cirka 900 g till hennes figur. Och alla av dem försvinner lätt när menstruationen är klar. Men det finns många fall då den månatliga ökningen är från 1,5 till 3 kg, som kroppen inte kan köra. Som ett resultat deponeras de erhållna kg i fett, vilket inte är lätt att bli av med. Dessutom hoppar ofta vikt i riktning för att minska eller öka minska hudens elasticitet, vilket ökar risken för stretchmärken på den.

Väg dig själv före och efter menstruation varje månad, notera antalet mottagna. Detta gör att du kan kontrollera de uppnådda kilogramen samt bestämma om vikten ökar under menstruationen, beroende på mängden mat som äts.

Fira stämningsförändringar. Under perioden med rasande hormoner inträffar dramatiska förändringar i kvinnligt beteende, ätvanor förändras. Vid en tidpunkt vill du ha mer godis, vid en annan - din aptit börjar sjunka tills du är helt äcklad av mat.

Lusten att gråta ersätts av en ilska. För att hålla dig lugn och inte släppa loss sina nära och kära måste du lära dig att bli distraherad i tid. Att läsa en bok eller en intressant artikel, ta en promenad, titta på din favoritfilm, stickning eller teckning hjälper till att minska stress..

Ta befäl. Lätta fysiska övningar hjälper till att förbättra humöret, hjälper till att minska stress och minska aptiten, vilket i sin tur hjälper till att kontrollera vikten på kritiska dagar. Föredrar lugna övningar utan utmattande cardio-program eller tung styrketräning.

Det finns flera skäl som bidrar till en kvinnas viktökning under menstruationen. Alla är baserade på hormonella fluktuationer som uppstår under menstruationscykeln. De främsta orsakerna till viktökning är:

 1. Vätskeretention i den kvinnliga kroppen. Ett tecken på överskott av vätskeansamling är förstoppning, som ofta åtföljer en kvinna i förväg av menstruationsblödning. Lust att urinera är också mindre vanligt. Den ackumulerade överskottsvätskan gör att du kan få cirka 2 kg 2-3 dagar före menstruationens början.
 2. Brist på fullhet eller ökad aptit. Efter ägglossningen finns det en kraftig nedgång i östrogen och progesteron (kvinnliga hormoner), vilket påverkar en kvinnas allmänna tillstånd i form av en försämring av humöret. Östrogen är också känt som "lyckohormonet", därför är det naturligt att en kvinna efter sin nedgång inte känner sig lugn och lycklig.
 3. Minskade serotoninnivåer. Aktiverar en kvinnas begär efter mat som innehåller kolhydrater.

DETALJER: Cyanos i ansikte och hud: diffus, periorbital, akrocyanosis
Helst bör en kvinna inte vinna mer än 900 g, och sedan menstruationen är över kommer hennes viktindikator att återgå till det normala utan svårigheter. Hos vissa kvinnor kan vikten före menstruationen öka till 5 kg. I en sådan situation blir det svårare att återgå till föregående form, eftersom ytterligare ansträngningar kommer att krävas för att gå ner i vikt. Om detta inte görs, kan en månatlig uppsättning extra pund utan att släppa dem snart leda till fetma.

Det är värt att uppmärksamma det faktum att viktökning kan utlösas av utvecklingen av en sjukdom som kanske inte har någon relation till de reproduktiva kvinnliga organen. En ökning av kroppsvikt före menstruationens början är inte ett tecken på graviditet, eftersom vikten under graviditeten börjar märkbart öka endast i andra trimestern.

Choklad eller andra godis, som har en direkt effekt på viktökning, hjälper många att lindra ett negativt humör. Efter menstruationen stabiliseras den hormonella bakgrunden och allt återgår till sitt tidigare tillstånd..

Frågan om viktökning under menstruationen är oroväckande för nästan alla kvinnor, särskilt de som lider av dess överskott. Du kan påverka nivån på hormonbalansen i kroppen med hjälp av mediciner. En rekommendation för att ta hormonella tabletter kan erhållas från en gynekolog.

För att förhindra en uppsättning extra kilo, bör du kontrollera din sug efter mat och äta de mest hälsosamma livsmedel. Vikt kommer inte att öka alls eller öka, utan något (på grund av försening i överskott av vätska), om kvinnans diet består av produkter som:

 • dietkött;
 • grönsaker;
 • bananer
 • linser
 • spannmål;
 • nötter
 • fisk.

En gynnsam diet är en där det inte finns några livsmedel med komplexa kolhydrater. Fjäderfä, nötter, fisk och spannmål ökar nivån av vitamin B, vilket påverkar kvinnans tillstånd gynnsamt. Fettsyror och magnesium (fet fisk, vegetabiliska oljor) minskar blodsockret och tråkiga sugen efter godis.

Fluidretention i kroppen kan också delvis förhindras. För detta rekommenderas att salt och livsmedel som är rika på natrium undantas från kosten så mycket som möjligt. Att ta bort överskottsvätska hjälper grönsaker och frukter, som bör konsumeras som en ersättning för godis. Till skillnad från bageriprodukter, godis och andra godisar är de mindre kalorifattiga och rika på vitaminer..

Vikt före menstruation kan kontrolleras genom att öka fysisk aktivitet. Det rekommenderas att utföra enkla övningar, öka längden på promenader, springa på morgnarna och mer. Det är värt att notera att du inte behöver överbelasta kroppen, eftersom en kraftig viktminskning också kan påverka det allmänna hälsotillståndet.

Att hålla sig till korrekt näring och träning rekommenderas inte bara på kritiska dagar, utan under hela tiden. I händelse av att kvinnan inte har slutat kosten efter och är aktivt engagerad i sport, och hennes vikt fortfarande ökar, bör hon diskutera detta problem med en gynekolog. Det finns en möjlighet till hormonell obalans som uppstår på grund av kritiska dagar.

Orsakerna till hormonsvikt bestäms av gynekologen. Baserat på resultaten av undersökningen görs en diagnos enligt vilken läkaren föreskriver lämplig behandling. Valet av medicin, liksom dess dosering, väljs för varje patient individuellt.

De orsaker som provocerar en ökning i viktkategorin, ökande vikt, experter, först och främst, se förändringen i den hormonella bakgrunden, bestämd av cykelns gång. Därefter överväger vi mer detaljerat hur exakt menstruation påverkar viktökning:

 • Förändringarna som sker i kroppen väcker en onormal vätskeansamling - ofta upplever kvinnor problem med att använda toaletten och förstoppning, svullnad. Detta är en av orsakerna som provocerar en ökning av vikten före och under menstruationen..
 • Ofta väcker dessa mycket kritiska dagar en okontrollerad aptit hos en kvinna - detta är en normal reaktion, ett förberedande skede för en eventuell graviditet. För det mesta är detta en följd av ägglossning och en förändring i östrogennivåer..
 • Progesteron - efter att ägglossningen har gått ökar nivån på detta hormon. Det är svängningarna i båda dessa hormoner som väcker okontrollerad aptit före och under dagarna under kritiska dagar..

Teorier om utseendet på extra kilo med PMS

hormoner

En av de vanligaste är hormonteorin som säger att progesteron i PMS hämmas av östrogen, vilket orsakar svullnad och psykologiskt obehag. Förutom att öka östrogennivåerna, har många patienter en ökning av mängden prolaktin, vilket medför vätskeansamling.

Inte mindre intressant och övertygande är den andra versionen av kränkningen av neuropeptidmetabolismen. Förklara varför viktökningen ökar under menstruationen bör man uppmärksamma interaktionen mellan neuropeptider. Förändringar i deras nivåer leder till ofta humörförändringar, en ökning av bröstkörtlar och uppblåsthet. Vissa undersökta hade problem med mag-tarmkanalen: förstoppning kunde förekomma, magen var periodvis sjuk.

Individualitet

Separat är det värt att nämna studier som fokuserar på det faktum att PMS är baserat på de enskilda organismens enskilda egenskaper: brist på vissa vitaminer eller mineraler, en genetisk predisposition, en historia av sjukdomar i könsorganen, övervikt och konstant stress.

Det är värt att notera, oavsett de bakomliggande orsakerna till premenstruellt syndrom, dess konsekvenser för alla kvinnor är mycket lika: utseendet på extra kilo kort före menstruationscykeln, en minskning av libido, en förstorad buk och svullnad. Flickor blir ofta irritabla, koncentrationen av uppmärksamhet minskar, de flesta har ökat aptit.

Under hur många dagar är magen uppblåst före menstruationen?

Förvärvade kilogram bör gå till slutet av menstruationen. Om vikten inte har återgått till det normala fortsätter den att öka, vilket innebär att det fanns dietstörningar. Vid denna punkt kommer överskottsvätska ut med urin, avföring är normalt.

Som näringsläkare konstaterar har vi till vårt förfogande produkter som, när de konsumeras, inte bara kan tillfredsställa hunger utan också kontrollera kilogram på kritiska dagar och ge mer fördelar för kroppen. När det gäller reglerna för näring och kontroll av kroppsvikt på kritiska dagar och före dem - identifierar nutritionister följande grunder:

 1. Ät alltid frukost - spannmål från fullkorn och frukt, mat med lätt protein kommer att vara fördelaktigt, mättas och påverkar inte ökningen i kilogram.
 2. Var noga med att gå in i kosten och livsmedel som är rika på D-vitamin och kalcium i sin sammansättning - detta kommer att hjälpa till att lindra smärta och underlätta menstruationsförloppet, jämna ut de negativa symtomen i form av depression och allmän sjukdom.
 3. Inför inte enkla kolhydrater - ersätt dem med komplexa kolhydratföreningar. Förstå - missbruk av socker och bakning, bakning kommer att förvärra det allmänna tillståndet och provocera en ökning i kilogram.
 4. Drick mer vatten, juice och örtte, mindre - salt och kryddor, som håller vatten i kroppen och bromsar metaboliska processer.
 5. Det viktigaste är att inte äta för mycket, och som näringsläkare säger, gå upp från bordet med en liten känsla av hunger. Mättnad, eller snarare en signal till hjärnan om detta kommer lite senare - denna funktion beror på det centrala nervsystemets arbete och struktur.
 6. Introducera omega-3-rika vegetabiliska oljor och nötter, vissa sorter av marin fisk, i din kost. Det visas att de inför rätter som är rika på fiber i dieten - de förbättrar matsmältningsprocessen och förhindrar stagnation av den senare i matsmältningskanalen.
 7. Det är optimalt att konsumera i tillräckliga mängder och livsmedel som är rika på vitamin E och B - bönor och frön, vegetabiliska oljor och nötter. Det viktigaste är att inte överdriva det - produkterna är kalorifattiga och därför måste du konsumera dem med mått.

I förhållande till skadliga produkter som visar sig uteslutna från kosten - det är alla produkter och rätter som innehåller koffein, samt bakning och socker, konfektyr och enkla kolhydrater, alkohol och snabbmat, läsk och fet, stekt mat.

Till skillnad från skadliga produkter under menstruationen är det bäst att introducera bönor och bovete, brunt ris och nötter i små mängder samt soja och potatis, äpplen och granatäpplen. Det visas att hårda sorter av pasta och fullkornsbröd också introduceras - det viktigaste är att inte överskrida normen för 3-4 gram per kilogram personens vikt.

DETALJER: Hur mycket är perioderna efter

Fysisk aktivitet

Förutom diet bör du vara uppmärksam på din fysiska aktivitet. Du bör sova minst 8 timmar om dagen, det rekommenderas också att simma, ofta gå i frisk luft, göra morgonövningar. När sömnlöshet uppstår rekommenderas att du badar med varmt vatten och använder andra avkopplingsmetoder, till exempel andningsövningar, aromaterapi, avslappnande musik.

Efterlevnaden av sådana enkla rekommendationer kommer att eliminera många manifestationer av PMS, förbättra det allmänna tillståndet under menstruationen.

Orsakerna till viktökning före menstruationen under en vecka har beskrivits ovan.

Varför är viktökning före menstruation och under?

Det finns emellertid ett andra problem förknippat med fluktuationer i hormonell bakgrund och orsakar snabb viktökning under menstruationen: sådana hopp i hormonnivåer påverkar inte aptiten på bästa sätt. Ibland blir han helt enkelt brutal - okontrollerbar, påträngande, oändbar. Metabolismen under denna period avtar, så alla extra kalorier bearbetas direkt till kroppsfett.

En minskning av östrogennivåerna leder till en minskning av utsöndringen av hormonet för lyckoserotonin. Därför, före menstruation, har flickor ett dåligt humör, de blir irritabla.

Godis, som orsakar övervikt, hjälper till att förbättra känslomässigt tillstånd..

Är det normalt?

Som regel är denna situation normal, och den kan förklaras med fysiologiska processer som inträffar i den kvinnliga kroppen under perioden före menstruationen. Men det finns fall då viktökning kan betraktas som en manifestation av ett visst patologiskt tillstånd. Följaktligen, för att besvara frågan om orsaken till viktökning, kommer differentiell diagnos att hjälpa.
Nästan alla kvinnor är känsliga för sin egen figur. En allvarlig ökning av extra kilo kan orsaka verkligt sorg.

Av vilka skäl det finns en viktökning före menstruationen?

Vad du ska göra efter din period

Vägning den dag du börjar din period rekommenderas inte. Under denna period försvinner inte svullnaden, så siffrorna på vågen kan störa. En liten ökning i vikt under menstruationen är tillåten, eftersom under denna period fortsätter hormonella förändringar.

Indikatorerna börjar återgå till det normala på den 3-5: e dagen av cykeln. Efter 5-7 dagar normaliseras ämnesomsättningen, det ackumulerade vattnet lämnar kroppen helt. Detta hjälper vikten att stabiliseras..

Viktig! Om tillståndet inte har normaliserats den 5-7: e dagen av menstruationen, kommer du inte att kunna gå ner i vikt utan att ändra din diet och ytterligare fysisk aktivitet..

När menstruationen börjar försvinner de viktigaste symtomen på PMS, hormonella nivåer, känslomässig stabilitet återställs, uppblåsthet försvinner, kvinnan går inte längre i vikt, hennes aptit återgår till det normala. Det är värt att komma ihåg att kroppen, tillsammans med blod, tappar järn, och därför måste du efter menstruation fylla på reserven. Mästare i järn är skaldjur, rött kött, ägg, blomkål och baljväxter.

Från tvångstankar om mat kan du bli distraherad genom att kommunicera med vänner och din favorithobby. Bra musik och dans räddar dig från mjälten. Från irritabilitet - yoga och några andningsövningar.

Kom ihåg att viktökningen före menstruationen är i genomsnitt cirka 1 kg. Efter att ha upptäckt ökningen behöver du därför inte få panik, hata dig själv och sluta äta under hela kritiska dagar. Lär dig att ta dig lugn, inte bli upprörd och inte hängas på ämnet "bli bättre, inte bli bättre".

Ta hand om din hälsa, värdesätta din kropp, och sedan kommer harmoni och balans inte att lämna PMS en chans.

orsaker

Orsaken till viktökning omedelbart före och under menstruationen bör främst sökas i fysiologiska processer. Det är känt att en kvinnas kropp varje månad genomgår förändringar som syftar till graviditet.

Varför viktökning före menstruation händer?

Sådana förändringar orsakas av förändringar i den hormonella bakgrunden, medan en förändring i kroppsvikt kan bero på påverkan av följande faktorer:

 1. Ärftlighet.
 2. Näringsfel.
 3. Premenstruellt syndrom.

Frågan om ärftlig predisposition tas upp under många förhållanden, och i denna situation är det direkt viktigt. Det är omöjligt att förneka kvinnans näringsfel, som kan uppstå när som helst och förvärra före menstruationen.

Enligt recensioner stör vikt ofta före menstruationen ofta.

Varför ökar viktökningen före menstruationen

För flickor som är överviktiga efter varje kritisk dag är det lämpligt att ompröva sin livsstil. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fas 2 i cykeln. Om du bromsar din aptit och inte glömmer behovet av måttlig fysisk ansträngning, kommer det inte att öka. Vikt ökar inte hos kvinnor som följer följande rekommendationer. Näringsläkare och gynekologer rekommenderar:

 • Minimera snabbt kolhydratintag
 • vägrar mat vars konsumtion leder till vattenhållning i kroppen: rökt kött, pickles, korv, andra skadliga produkter;
 • öka fysisk aktivitet;
 • kontrollvikt.

Ernäringsfysiologer rekommenderar att man inte tar bakning, konfekt och choklad från menyn. Det är möjligt att förse kroppen med kolhydrater med hjälp av spannmål, frukt, grönsaker, spannmålsbröd.

Kvinnor vars vikt ökar före kritiska dagar försöker bli av med den med hjälp av utmattande träningspass. Som ett resultat upplever kroppen stress, behovet av serotonin ökar. Det enklaste sättet att få hormoner för att producera lycka är att äta godis. Med brist på viljestyrka kan du få en ond cirkel.

Måttlig fysisk aktivitet, som ger känslomässig tillfredsställelse, minskar aptiten. Under aktivitetsperioden produceras adrenalin och noradrenalin. Dessa hormoner ökar hjärntonen, lindrar depressivt humör, aktiverar processen med fettnedbrytning. Måttliga belastningar bidrar till att vikten ligger framför menstruationen. En lätt ökning av massan kan utlöses av ödem snarare än en ökning av volymen av fettvävnad..

Diagnostik

I fall där viktökning hos en kvinna inträffar oberoende av menstruationscykeln, bör man uppmärksamma andra skäl förutom fysiologiska. Kanske finns det störningar i kroppen som påverkar det endokrina systemet. I dessa fall indikeras användningen av ytterligare diagnostiska verktyg, som inkluderar sådana instrumentella och laboratoriebekräftelsesmetoder som:

 1. datortomografi.
 2. Ultraljudsundersökning av äggstockar, binjurar, sköldkörteln.
 3. Biokemiska studier av blodprover för elektrolyter, hormonspektrum.
 4. Kolhydrattoleranstest.
 5. Test av blodsocker.

Undersökning av en gynekolog måste kompletteras med ett besök hos en endokrinolog. Resultaten av en omfattande diagnos gör det möjligt för oss att dra slutliga slutsatser om orsaken till uppkomsten av övervikt under menstruationen.

Om en patologi upptäcks under undersökningen, föreskrivs en specifik terapi till kvinnan, vars kärna är att normalisera de metaboliska och endokrina processerna i kroppen.

Viktökning före menstruation

För att förhindra oönskade centimeter innan kritiska dagar börjar rekommenderar experter att följande produkter utesluts från kosten:

 • kaffe;
 • krydda;
 • rökt produkter;
 • energi och kolsyrade drycker.

DETALJER: Fet hud - vad man ska göra hemma

Det är de som förhindrar överskottsvätskan från att lämna kroppen och provocera svullnad i kroppen.

När vatten-saltbalansen störs uppträder också störningar i matsmältningssystemet, vilket ofta åtföljs av förstoppning och flatulens. För att normalisera tarmens rörlighet rekommenderas det att äta färska grönsaker och frukter varje dag. För att ladda kroppen med energi måste du äta spannmål på morgonen, för att förbereda vilka fullkornspannmål används. De innehåller en stor mängd fiber.

För att inte öka extra kilogram före eller under menstruationen rekommenderas det inte att utesluta fysisk aktivitet. Med en oregelbunden cykel, såväl som svår smärta under kritiska dagar, är det nödvändigt att ersätta sport med promenader eller ett besök i poolen. Som en avkopplande terapi hjälper meditation och yoga bra..

Med ökad irritabilitet rekommenderas att man tar lugnande läkemedel, samt dricker te med tillsats av kamomill, citronmeliss eller valerian. Växtinfusioner hjälper till att normalisera tarmfunktionen..

Om viktökning uppstår på grund av hormonell obalans, måste en kvinna kontakta en specialist som kommer att förskriva de nödvändiga testerna, och baserat på resultaten kommer hon att kunna avgöra den exakta orsaken till dålig hälsa. Utnämningen av läkemedlet, såväl som doseringen, görs exklusivt av läkaren individuellt i varje fall.

"Kritiska dagar" fick sitt namn för ingenting. Och hur kan du annars karakterisera den motbjudande perioden när nedre del av buken "drar" och "värkar", bröstet sväljer smärtsamt, yrsel och illamående "attack"?

För att fylla på allt, vaknar "brutal aptit" och som ett resultat visar vågpilen en ökning med flera kg. Låt oss se om det är värt att förklara krig mot dessa kilogram och hur du styr din vikt under PMS.

Det är inte värt att bekämpa en periodisk viktökning: det kommer att visa sig vara ett ingripande i kroppens naturliga processer, det finns en risk för skada, vilket upprör den naturliga hormonbalansen. Om vikten gradvis byggs upp kan du börja väga dig själv under dagarna, under och efter, för att hålla reda på hur många gram som tillsätts, hur många - gå bort.

I allmänhet, om det ökar den totala massan, kan du försöka kontrollera dig själv vid akut aptit. Det är nödvändigt att kontrollera den totala mängden mat som konsumeras strikt. Hjälp med detta:

 • konventionella golvvåg;
 • speciella datorprogram;
 • klistermärken;
 • Anteckningsbok;
 • begär till andra - mat inte godis.

Oavsett hur du vill, att gå ner i vikt under din period är ganska svårt. Inte bara ökar aptiten, den utnyttjar också det mest skadliga - alla slags godis, särskilt choklad. Många på grund av sin analfabetism förklarar denna begär genom att sänka hemoglobin och försöka kompensera för bristen på ett par lurar. Det faktum att hemoglobin stöds bättre med järninnehållande läkemedel, erinrar få.

Faktum är att den hormonella gungan är skylden för allt: med menstruationens början börjar det ganska odlade progesteronet plötsligt falla, men prostaglandiner produceras intensivt. Syftet med dessa ämnen är att säkerställa avskiljningen av livmoderns slemhinnor. Antalet kvinnliga hormoner av östrogener som stöder utsöndring av serotonin, lyckohormonet, minskar också snabbt..

Medicineringsterapi

I händelse av allvarlig oro för deras egen hälsa och förekomsten av betydande obehag från ett allvarligt syndrom före menstruation, kan en kvinna ta till användning av läkemedel. En kvalificerad läkare kommer att kunna ge råd om vissa mediciner som eliminerar obehagliga symtom. Bland dem:

 1. Spårelement (järn, kalcium, magnesium), vitamin C, B6.
 2. Hormonala droger.
 3. diuretika.
 4. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
 5. lugnande medel.

Det är viktigt att ta alla mediciner i strikt överensstämmelse med receptet från en specialist. Det är förbjudet att välja läkemedel på egen hand och börja använda dem, eftersom det kan orsaka många oönskade effekter.

Behandling och förebyggande åtgärder

För att undvika allvarliga viktförändringar under menstruationen bör du lyssna på en läkares råd. Många händelser är inte bara terapeutiska utan också förebyggande. När en kvinna noterar utseendet på sådana problem, bör du noga överväga din hälsa med hänsyn till menstruationscykelns särdrag.

Allmänna rekommendationer

Oönskade förändringar som inträffar i kroppen under menstruationen kan minimeras genom ganska enkla rekommendationer. Det kräver endast lust och organisation, och effekten kommer inte att ta lång tid. Först och främst bör du tänka på följande regler för näring under "kritiska dagar":

 • Överdriva inte, samtidigt bör kosten vara full.
 • Begränsa fett- och mjölprodukter, godis.
 • Ät massor av färska grönsaker och frukter, örter.
 • Minimera intaget av kaffe, choklad och hårda ostar.
 • Ät oftare - upp till 5-6 gånger om dagen.
 • Sluta alkohol och röka.
 • Övervaka din vikt regelbundet.

Förutom diet är det nödvändigt att uppmärksamma adekvat fysisk aktivitet. Nu tvivlar ingen på nyttan med morgonövningar, promenader i frisk luft och simning. Du måste sova minst 8 timmar om dagen. Om du har problem med sömnlöshet rekommenderas att du tar ett varmt bad eller använder andra avkopplingsmetoder, till exempel andningsövningar, aromaterapi eller avkopplande musik.

Sådana rekommendationer hjälper till att övervinna många manifestationer av premenstruellt syndrom och förbättra välbefinnandet under menstruationen..

Drogterapi

Om en kvinna är allvarligt bekymrad över sitt tillstånd och upplever betydande besvär från ett uttalat premenstruellt syndrom, kommer mediciner att hjälpa. Din läkare kan rekommendera vissa mediciner för att eliminera obehagliga symtom. Dessa inkluderar följande:

 • Lugnande.
 • Icke-steroid antiinflammatoriskt.
 • diuretika.
 • Hormonala droger.
 • Vitaminer (B6, C) och spårämnen (magnesium, kalcium, järn).

Eventuella mediciner bör tas i enlighet med medicinska recept. Du får inte i något fall störa kroppen på egen hand, eftersom detta är full av många oönskade effekter.

Andra metoder

För att förbättra kroppens allmänna tillstånd och minska påverkan av negativa faktorer kan andra terapeutiska medel användas. Fysioterapiprocedurer förlorar inte sin relevans, bland vilka det är värt att notera elektrorelaxation, zonterapi och balneoterapi. Dessutom är metoderna för psykoterapeutiskt inflytande allmänt populära. Detta hjälper till att förbättra nervös reglering av processer och normalisera den emotionella bakgrunden..

När man undrar varför viktökning före menstruationen är det nödvändigt att beakta alla faktorer. Detta beror främst på fysiologiska förändringar. Då kan du använda enkla metoder som låter dig behålla god form när som helst. Om någon patologi avslöjas, borde det inte vara tvivel om behovet av specifik behandling.

Psykomotional tillstånd

Varför ökar menstruationen vikt och ständigt vill ha godis? Ett av symptomen på premenstruellt syndrom är irritabilitet, förändrat humör, tendens till depression, apati. Det är ansvarigt för humör, ökad aptit, törst, melanostimuleringshormon i hypofysens mittlova, neurotransmitteringen utsöndras i en större mängd än vanligt före menstruation.

Godis och högkalorifoder bidrar till produktionen av dopamin i hjärnan, dessa hormoner stimulerar nöjesreceptorer och bidrar därmed till en förbättring av humöret. Av den anledningen vill jag verkligen ha något gott innan menstruationen. Men den positiva effekten av mat manifesteras endast under den period den används efter att dåligt humör återvänder. Som ett resultat kan kvinnor ständigt äta godis eller annan konfekt.

Irritabilitet, tårfullhet och aggressivitet uttalas särskilt hos flickor som lider av den neuropsykiska formen av PMS. Patologi förekommer hos kvinnor i åldern 30–35 år.

Utvecklingsmekanism

Som du vet kontrolleras menstruationscykeln av hormoner. Under olika perioder förändras koncentrationen av de viktigaste reglerande substanserna - östrogen och progesteron. De påverkar olika metaboliska processer och de inre organens funktion. Innan menstruationen påbörjas i kroppen förblir nivån av progesteron hög. Dess biologiska roll är att säkerställa början och normal graviditet. Men man kan inte misslyckas med att märka andra effekter. I synnerhet finns det en vätskeansamling i kroppen, som kan nå upp till 900 gram.

Det bör också komma ihåg att kroppen några dagar före menstruationen behöver mer näringsämnen, med rätt förväntan att graviditet fortfarande kan inträffa. Detta uppmuntrar kvinnan att äta mer, vilket inte kan påverka hennes figur. Dessutom kan hormonella förändringar orsaka förstoppning på grund av minskad tarmmotilitet. Att minska tömningsfrekvensen bidrar också till viktökning. Totalt kan alla faktorer provosera utseendet på ytterligare 2-3 kg.

Under och före menstruationen inträffar helt fysiologiska processer som kan orsaka viss viktökning..

Ålder förändras

Varför är viktökning före menstruation, är det relaterat till en kvinnas ålder? I en ung kropp inträffar ämnesomsättningen snabbare och de extra punden som erhålls går snabbare. När du blir äldre sjunker östrogennivåerna, så mer fettmassa krävs. Representanter för det svagare könet ökar deras aptit, du kan gå upp i vikt, och extra kilo är ganska svårt att förlora.

Den subkompenserade formen av premenstruellt syndrom fortskrider under åren, symtomen på patologi förvärras. Hos kvinnor i sen reproduktiv ålder är manifestationer av den edematösa PMS-formen dominerande, vilket åtföljs av bildandet av ödem och vätskeretention i kroppen. Detta leder till att vikten innan menstruationens början ökar till 2 kg. Vatten-saltbalansen normaliseras i slutet av kritiska dagar, överskott av vätska avlägsnas och balansen visar de tidigare siffrorna.

Med det dekompenserade stadiet av PMS ökar symtomen med åren och kvarstår under menstruationen, vissa manifestationer kan också uppstå efter avslutad spotting. Ödem är mer ihållande, i vissa fall krävs diuretika. I början av klimakteriet försvinner tecken på premenstruellt syndrom.

Premenstruellt syndrom

Det finns flera typer av PMS, kännetecknade av vissa kliniska manifestationer. 45% av kvinnorna i reproduktiv ålder har diagnosen edematös form av premenstruellt syndrom. Patologi åtföljs av följande symtom:

 • huvudvärk;
 • svullnad i kroppen;
 • kliande hud;
 • flatulens;
 • överkänslighet mot lukt, illamående;
 • svullnad, ömhet i bröstkörtlarna;
 • ledvärk;
 • sömnstörningar;
 • viktökning.

Den edematösa formen av PMS är den tredje vanligaste. Oftast förekommer syndromet hos unga flickor, och kvinnor i en mer mogen ålder, damer under premenopausal period, är mindre benägna för patologi..

Hos de allra flesta patienter observeras negativ diurese före menstruationen, kännetecknad av en vätskeansamling på upp till 500-700 ml. Tillståndet kännetecknas av svår svullnad i händer, fötter, ansikte, ögonlock. I vissa fall störs inte urinering, men det finns en omfördelning av vätska i kroppen, vilket leder till utveckling av svullnad.

Andra metoder

För att förbättra det allmänna tillståndet och minska sannolikheten för viktökning innan menstruationen under en vecka, kan du dessutom använda andra terapeutiska medel. Fysioterapeutiska förfaranden, till exempel balneoterapi, zonterapi och elektrorelaxion, förblir relevanta. Dessutom är metoder för psykoterapeutiskt inflytande allmänt populära..

Du kan också använda folkmetoder som använder olika tinkturer:

 1. Det är nödvändigt att ta citronmelisse och kalendulablommor i mängden tre matskedar, blanda dem, häll kokande vatten (en halv liter). Därefter täcks behållaren och insisteras i 10 timmar. Ta så beredd infusion bör vara ett halvt glas under en vecka under den andra halvan av menstruationscykeln.
 2. Det är nödvändigt att ta lika delar av blommorna av valerian, kamomill, blåklint. 100 gram av blandningen ska fyllas med en halv liter vodka och insistera i 12 dagar. Ta alkoholinfusion tre gånger om dagen i 3 matskedar. Kursen tar 7 dagar. Denna infusion hjälper till att lindra stress, minskar svårighetsgraden av PMS och reducerar därmed en kvinnas sug efter godis. Dessutom har infusionen en måttlig diuretisk effekt, vilket minskar risken för puffiness, vätskeretention.
 3. Det är nödvändigt att ta 1 del calamus och 20 delar alkohol. Komponenterna blandas och insisteras i 20 dagar. Ta tinkturen som erhållits före måltiderna, en matsked vardera. Tinktur hjälper till att förbättra ämnesomsättningen, bildandet av mindre fettvävnad. Det är viktigt att tänka på att calamusrot hjälper till att öka aptiten, och därför rekommenderas det att man använder tinkturer innan man äter. I det här fallet är det nödvändigt att tugga mat långsamt. Detta tillvägagångssätt låter dig få tillräckligt med mindre mat..

Att använda folkrecept under och under menstruationen är endast möjligt med tillstånd av en läkare och endast i fall där det inte finns några kontraindikationer för detta. Under terapi är det viktigt att begränsa näring och motion.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Mesjachnie.com

Allt du behöver veta om menstruation!Menstruationen är över och urladdningen fortsätterDet finns tillfällen att kvinnor står inför en situation där, efter menstruationen, fortsätter fläckningen....

Hur länge börjar menstruationen efter livmoders trängsel?

I en kvinnas liv uppstår obehagliga situationer där de måste genomgå kirurgiskt ingripande i den intima zonen. Curettage av livmoderhålan föreskrivs för olika indikationer, men oftast genomför gynekologer ett förfarande för att eliminera en oplanerad graviditet....

Hur man överlever PMS för en kvinna: rekommendationer från läkare, recensioner

Konceptet om ICP och hur man hanterar detSedan gamla tider har forskare diskuterat om diagnosens ursprung. Vissa förknippar det med åldersrelaterade förändringar, andra hävdar att det är motiverat av ett sätt att leva, medan andra säger att det är ett eko av olika sjukdomar....