Utsläpp efter curettage - normen och patologin

Klimax

Trots populariteten för diagnostisk curettage har inte alla kvinnor som genomgår denna procedur kunskap om hur den postoperativa perioden ska gå normalt. Förekomsten av utsöndringar är ett naturligt steg efter detta förfarande. Denna helt naturliga process tar lite tid. Det säger sig självt att många patienter är intresserade av normal varaktighet, intensitet av urladdning och känsla under denna tidsperiod. För att början av livmoders patologi inte ska missa, måste varje kvinna kunna skilja mellan normal urladdning efter curettage och patologi.

Normal urladdning efter curettage

När man skrapar livmoderhålan, oavsett orsakerna till denna procedur, tas det funktionella lagret i endometrium bort. Som ett resultat är naturligtvis livmoderkaviteten ett kontinuerligt öppet sår som blöder under en viss tid. Efter curettage skiljer sig tillståndet praktiskt inte från menstruationen, eftersom det är under menstruationen (desquamation) som det funktionella lagret avvisas. Varje kvinna har en individuell varaktighet av menstruationen, vilket beror på hormonell funktion av äggstockarna och hypofysen, såväl som den utsöndrade sekretionen efter curettage.

Normalt urladdning efter curettage är måttligt, utan obehaglig lukt, varar 5-6 dagar. Då blir blödningen mindre intensiv, urladdningen blir smeta och gradvis stoppar. Den totala varaktigheten för fläckning bör normalt inte överstiga tio dagar. Att dra smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, som åtföljer livmodersammandragningar, är ett alternativ för normal blodcirkulation. Vid curettage före menstruationen motsvarar urladdningstiden vanligtvis menstruationens varaktighet, nämligen högst sex dagar.

Patologisk urladdning efter curettage

Patologisk urladdning efter curettage kan identifieras av följande tecken:

 • för lång urladdning (varar mer än 10 dagar) kan indikera hormonell misslyckande;
 • en obehaglig lukt som har färgen på köttstänk, vilket kan indikera förekomsten av infektion;
 • plötsligt upphörande av urladdningen, vilket är ett tecken på bildandet av blodproppar i livmoderhålet.

Utöver den karakteristiska utflödet vid infektionssjukdomar i livmodern kan en kvinna uppleva smärta i nedre buken och öka kroppstemperaturen. Detta händer också när urladdningen plötsligt slutar - en hematometer, eftersom blodproppar som bildas i livmodern kan orsaka inflammation. Behandlingen kan inkludera antibiotikabehandling och upprepad curettage..

Långvarig urladdning indikerar instabiliteten hos en kvinnas hormonella bakgrund. Sådana patienter behöver observation av en gynekolog-endokrinolog. Dessutom finns det en långvarig blödning risk att utveckla anemi, och därför måste en kvinna, förutom att ta mediciner under denna period, äta fullt. Produkter som har en gynnsam effekt på blodbildningen: granatäpple, bovete, nötköttlever, rött kött.

Möjliga komplikationer efter curettage

Möjliga komplikationer efter curettage är följande:

 1. livmodersblödning, vilket är sällsynt nog och förekommer som regel hos kvinnor med blödningsstörningar. Livmoderblödning, i motsats till den magra vanliga fläcken, som anses vara normal och fortsätter till och med flera veckor efter curettage, utgör ett verkligt hot mot en kvinnas liv. Om det efter en curettage från slidan finns en mycket riklig fläckning på grund av vilken 2-3 kuddar eller tamponger måste bytas på 2-3 timmar, kan läkaren förskriva flera injektioner av Oxytocin.
 2. en hematometer är en ansamling av blodproppar i livmodern som uppstår på grund av svår komprimering (spasmer) i livmoderhalsen, som inträffar omedelbart efter rengöring. Den höga risken för denna situation förklaras av den höga infektionsrisken. För att förhindra ansamling av blodproppar i livmodern kan läkaren förskriva läkemedel från gruppen antispasmodika (till exempel No-shpa) som stöder livmoderhalsen i ett avslappnat tillstånd. Det första tecknet på en möjlig ansamling av blodproppar är den snabba upphörandet av blodigt utflöde efter curettage och förekomsten av svår smärta i nedre del av buken.
 3. endometritis - en infektion och inflammation i livmoderslimhinnan som uppstår när mikrober kommer in i livmodern. I dag föreskriver läkare en antibiotikakurs för att förebygga efter utsläpp av uterusinfektionen. Det första tecknet på infektion är utseendet på några dagar efter begränsning av buksmärta, frossa, feber.
 4. Infertilitet är en kränkning av en kvinnas förmåga att bli gravid, vilket är extremt sällsynt efter curettage.

Regelbunden process efter curettage - urladdning

Trots det faktum att många kvinnor är bekanta med curettage-förfarandet förstår få människor fullt ut återhämtningsprocessen. För vissa är det utan problem, andra får komplikationer. I vilket fall som helst är urladdning efter utströmning av livmoderkaviteten ett oundvikligt fenomen. Deras karaktär är en indikator på det inre tillståndet i det huvudsakliga reproduktiva organet.

Längden och frekvensen av urladdning under den postoperativa perioden hjälper patienten att märka början av någon intern patologi. Om av någon anledning avvikelser från den tillåtna normen har inträffat, bör du söka hjälp. Symtom på komplikationer kommer att uttryckas i varaktighet, konsistens och färg på slemhinnor. Dessutom kommer smärtsyndromet att intensifieras. För att förstå typen av kvinnlig hemlighet under denna period är det viktigt att ha en uppfattning om hur skrotning utförs.

Enkel kirurgi

På medicinskt språk kallas curettage-proceduren - nötning. Kärnan i denna process är att ta bort dess innehåll från livmodern tillsammans med det inre slemskiktet. Operationen utförs på ett sjukhus med specialutrustning. Manipulation föreskrivs i sådana fall:

 • oförutsedda aborter;
 • svår blödning;
 • postpartum avlägsnande av placenta rester;
 • för diagnostiska ändamål;
 • med polypper;
 • reproduktionsorgan hyperplasi.

Operationen utförs under generell anestesi om den inte är kontraindicerad för patienten. I början av förfarandet ökar gynekologen livmoderhalsen i livmoderhalsen med en expander och gör sedan curettagen. När graviditeten bleknar, tas resterna av embryot och moderkakan bort. Om blödningen slutar rengörs livmodern från blodproppar.

Diagnos föreskrivs för långvarig blödning, oregelbunden menstruation, upptäckt av en endometrial polyp och andra störningar i livmoders slemhinna. Under denna manipulation tas en skrapning och skickas för analys till laboratoriet. Resultatet av studien indikerar orsaken till patologisk blödning. Efter diagnostisk curettage visas också en vaginal hemlighet..

Förfarandet föreskrivs 2 eller 3 dagar före menstruationsstart. Om du behöver stoppa blödningen görs operationen under den.

Normal urladdning efter nötning

Efter operationen bör du övervaka hur mycket urladdning som går efter curettage. Detta beror på avlägsnande av levande vävnad från livmodern. Dessutom påverkar komplexiteten i operationen, den individuella karaktären av hormoner och blodkoagulering den vaginala sekretionen. Trots detta finns det en sådan typ av normala sekretioner:

 • varaktighet inte mer än 10 dagar;
 • spotting stannar gradvis;
 • ihållande värkande smärta i nedre del av buken.

Studier visar att kvinnor har sin egen månatliga rytm, vilket beror på äggstockarnas naturliga funktion. Genom att genomföra manipuleringen omedelbart före menstruationen kommer ansvarsfrihet efter curettage att vara högst en vecka. Denna metod befriar kvinnan från långvarig obehag.

Beroende på vad som ska urladdas efter curettage bestäms återhämtningsgraden. Ett bra tecken på den normala naturen hos kvinnlig utsöndring är brunt slem. Detta indikerar att blodet börjar koagulera och återhämtningsprocessen pågår. Med tiden smörjer slemet och efter 7 dagar försvinner helt. I vissa fall anses rosa vaginalslem också vara normalt..

Ångestavladdning

Ibland efter curettage hos en kvinna får ansvarsfriheten onaturlig
karaktär, nämligen:

 • ha en fetid lukt;
 • för flytande;
 • alltför rikligt;
 • gulaktig.

Dill urladdning efter curettage antyder att läkningsprocessen är försenad. Vanligtvis har de en för flytande konsistens och går i rikliga delar..

Om det inte finns någon urladdning efter curettage indikerar detta att blodproppar har samlats i livmodern. De orsakar i sin tur ofta en inflammatorisk process i könsorganet. En ökning av temperaturen och dragande smärta i nedre del av buken är de första symtomen på sjukdomen. En kvinna bör märka hur många dagar hon har ett sådant tillstånd. I detta fall kan reoperation och läkemedelsbehandling krävas. Det är mycket viktigt för patienten att övervaka sina känslor. En specialist bör konsulteras om:

 • kroppstemperatur över 38 grader;
 • urladdningen upphörde;
 • svår smärta i nedre del av buken;
 • rikliga mängder kvinnlig sekretion;
 • urladdning tar lång tid;
 • en kraftig förändring i slemets färg;
 • dålig lukt;
 • onaturlig densitet;
 • känner sig illa (huvudvärk, allmän svaghet i kroppen).

Patologisk urladdning efter hysteroskopi kan vara gul, vilket indikerar infektion genom infektion. Detta resultat av operationen är mycket farligt. Tack vare enbart antibiotika upphör det vaginala gult slem..

Dessutom har kvinnlig utsöndring orsakad av komplikationer ofta en obehaglig lukt. Detta faktum indikerar att en infektion har kommit in i livmoderkaviteten..

Resultatet av behandlingen beror på hur länge patienten observerar icke-standard vaginalslem. Ju tidigare hon söker hjälp, desto snabbare kommer hennes organåtervinning..

Möjliga konsekvenser av curettage

Vid utförande av curettage för diagnos av livmoderhålan är sådana obehagliga konsekvenser möjliga:

 • kraftig blödning;
 • inre inflammation i väggarna i livmodern och äggstockarna;
 • mekanisk punktering av väggen;
 • cervical trauma;
 • allergi efter anestesi;
 • infertilitet;
 • ektopisk graviditet.

Beroende på vilken utskrivning som inträffade efter operationen kommer det att göras ytterligare åtgärder från patienten. Specialisten föreskriver en ytterligare undersökning med hjälp av ultraljud, gör en analys för att upptäcka infektion. Sådana steg hjälper gynekologen att fastställa den exakta patologin för att föreskriva en behandlingskurs. I vissa fall erbjuds speciella övningar för att minska livmodern. Lydnad och tillämpning av råd från en läkare är nyckeln till en snabb återhämtning av kroppen efter curettage.

Onormala blödningar från livmoder anses vara en farlig konsekvens efter curettage. Det orsakas av dålig blodkoagulation eller låg hemoglobin..

Ofta efter nötning uppträder endometrit, orsakad av inflammation i livmoderslimhinna. Mikroben kan komma dit på många sätt, och särskilt från slidan. Då får urladdningen en gul färg och en fet lukt. Dessutom kommer patienten att ha feber och värkande magsmärta.

Även om komplikationer är alarmerande hos kvinnor, behandlas de. Därför kommer konstant övervakning av deras sekret efter curettage att förhindra många problem. Och att veta fakta är halva kampen mot sjukdom..

konsekvenser av curettage efter frusen graviditet (8-9 veckor)

Efter rengöring (ST 8–9 veckor, upptäckt efter 11–12 veckor), stoppades bara 4 timmar med kraftigt blödning. Dag 4 bara smörjad med mörkbrun. Den femte dagen kände jag en kramp i nedre del av buken, sa läkaren att sätta ett ljus dicloberl 100 och springa till det. Ljuset hjälpte, efter det på morgonen var det smärta som med menstruation och typiskt för menstruationsutladdning (utan en specifik lukt, röd). De sa på ultraljudet - blodproppar som samlats i livmodern, en hematometer. Först ville de sträcka sig med ett vakuum. Men de bestämde sig för att vänta fyra dagar på att det skulle fungera, de sa att dricka noshpu (2 t / 3 gånger) och vattenpeppar extrakt (20 droppar 3 gånger). Sedan på ultraljudet. Om det inte fungerar kommer de att rensa.

Berätta, hur kan jag hjälpa mig själv så att blodproppar kommer ut och inte kräver ingrepp genom att göra ren igen ?

Elenochk @

Kommentarer till inlägg

Endast gruppmedlemmar kan kommentera.

Hur många dagar efter rengöring av livmodern flödar blod, vilket utsläpp är normen och vad som anses vara en patologi?

Curettage av livmoderhålan utförs i vissa fall för diagnos och behandling av gynekologiska sjukdomar. Denna procedur är mindre traumatisk, men efter det behöver patienten en återhämtningsperiod. En kvinna bör vara beredd på att livmodern efter rengöring kommer att blöda. Hur länge detta kommer att pågå beror på syftet och under vilka omständigheter förfarandet genomfördes..

Vad är curettage av livmoderhålan, varför och hur utförs det?

Curettage (curettage) är en procedur för att ta bort en del av endometrialskiktet. Curettage utförs för diagnostiska och terapeutiska ändamål. I det första fallet skickas endometriala celler till laboratoriet för undersökning av närvaron av atypiska element. Diagnos av det inre skiktet i livmodern är nödvändigt för svår blödning av ett oförklarat skäl, liksom för upptäckt av neoplasmer i endometrium. I detta fall använder gynekologen ett hysteroskop för att undersöka organet och gör en skrapning.

Som en terapeutisk åtgärd utförs rengöring i följande situationer:

 • endometrial inflammation;
 • polyper;
 • blödning, inklusive under klimakteriet;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • livmoderhalsen;
 • missfall;
 • fryst graviditet;
 • konsekvenserna av en misslyckad abort;
 • förekomst av placentapartiklar i livmodern efter förlossningen.

Innan curettage är det nödvändigt att utföra ett KLA, ett blodkoaguleringstest, ett smutsprov på flora från slidan. Tre dagar före proceduren bör du vägra att använda vaginala suppositorier, medel för intim hygien, geler, salvor osv. Två dagar före manipuleringen är det nödvändigt att utesluta sexuell kontakt. Om en kvinna tar mediciner, bör läkaren få höra detta: det kan vara nödvändigt att minska eller avbryta deras användning. På dagen för operationen måste du begränsa mängden mat och vätska som konsumeras.

Förfarandet består av flera steg:

 1. Patienten ligger i en gynekologisk stol. Läkaren introducerar ett lokalbedövningsmedel för att utesluta smärta under proceduren.
 2. En expander och ett hysteroskop sätts in i livmoderhalsen. En gynekolog undersöker livmoders väggar och bedömer deras tillstånd.
 3. Curettage utförs med hjälp av ett speciellt medicinskt verktyg, liknande en liten sked med ett långt handtag - curetter. Den här enheten skär bort överskott av endometri vävnad eller tar bort resterna av embryot efter en artificiell avbrott eller en frusen graviditet.

I slutet av proceduren får patienter smärta i nedre del av buken, vilket kan pågå i flera dagar. Detta är normalt: livmodern träder ihop och rensas. Analgetika kan användas för att minska smärta. Koagulister kan också frigöras under flera dagar, som minskar varje dag och efter cirka 10 dagar bör försvinna helt. Vid operationens slut bör sexuellt samlag uteslutas under en månad.

Varför finns det ett urladdning efter rengöring?

Avskärning av en del av det inre lagret i livmodern orsakar fläckar. Ju större området av organet som har behandlats, desto mer blod går. Detta är normen, eftersom en sådan procedur gör livmoderskiktet till ett öppet sår som kommer att läka över tid.

Om hysteroskopi görs för diagnostiska ändamål är utsläppet vanligtvis smalt och varar upp till 4 dagar efter curettage. Om det har förekommit terapeutisk curettage, särskilt efter ett missfall eller abort, är blödningen mer riklig och långvarig. I detta fall rekommenderas det att ta hemostatiska läkemedel.

Vad ska vara urladdningen efter curettage och hur mycket håller de normalt?

Utsläpp efter rengöring av livmoderhålan går som vanlig menstruation. Normalt varar de ungefär tio dagar, till en början blöder det rikligt, sedan är allt knappare. Brun urladdning efter curettage kommer till slut, vilket indikerar livmoderens läkningsprocess. Sedan slutar det blöda och börjar "smeta" med en ljus färg.

Hur länge varar urladdningen? Den maximala blödningsperioden bör inte överstiga 10 dagar när du tar hemostatiska läkemedel. Blodproppar är tillåtna under de första dagarna, men utsläppet efter rengöring av livmodern bör inte ha en obehaglig lukt. Gul eller grön färg på urladdningen indikerar patologi, infästning av en bakteriell infektion. Vid feber, kontakta en läkare.

Komplikationer efter rengöring av livmodern

Curettage kan orsaka följande komplikationer:

 • Riklig skarlagen blödning (på en timme är den stora dynan helt fylld) med ett stort antal koagler, åtföljt av svår eller måttlig smärta i livmodern. I det här fallet, förorening av huden, är medvetenhetsförlust möjligt. I sådana fall kommer det inte att finnas någon brun utflöde, eftersom symtomen indikerar förekomsten av problem med blodkoagulation hos patienten. Denna situation kräver akutläkare. För att förhindra sådana fall görs ett blodkoagulationstest före operationen..
 • En hematometer är en situation där blod inte kan lämna livmodern. Denna bild observeras vanligtvis med livmoderhalsceller. Tecken på hematometrar är en ökning av temperaturen från 37 ° C, en obehaglig lukt från slidan, svår smärta i nedre del av buken, som strålar till nedre delen av ryggen. Obligatoriskt symptom - de första dagarna efter tilldelningsförfarandet, knappt eller alls.
 • Inflammation av endometrium. Denna komplikation åtföljs av en temperatur högre än 37 ° C - värdena kan nå 39 ° C. I detta fall upplever patienten frossa, smärta i nedre del av magen, generell sjukdom. Endometritis utvecklas som ett resultat av multiplikationen av patogena mikroorganismer på livmoderens inre skikt. Möjlig gul urladdning. Denna situation kräver också sjukhusvistelse och läkemedelsbehandling..
 • Infertilitet. Den mest sällsynta komplikationen som nästan aldrig ses hos kvinnor som har haft en livmodersrening.

I slutet av curettage inträffar inte komplikationer om patienten uppfyller alla läkares rekommendationer. Under återhämtningsperioden kan du inte göra tungt fysiskt arbete, spela sport. Det är viktigt att ta mediciner som föreskrivs av en gynekolog (smärtstillande medel, hemostatika, antibiotika för att undvika feber och tillväxt av patogena bakterier efter curettage).

När kommer menstruationscykeln att återhämta sig??

Hur lång tid bör det gå efter att manstruationen ska komma fram? Menstruationen kommer vanligtvis efter 24–35 dagar. I det här fallet bör urladdningen efter curettage gå som före proceduren: utan ett stort antal koagler och en obehaglig lukt, med måttlig varaktighet och intensitet, utan smetning. I slutet av återhämtningsperioden blir urladdningen brun. Menstruationscykeln kommer att förbättras efter 2-3 månader efter proceduren. Om detta inte händer bör du kontakta en specialist för att ta reda på hur du behandlar en sådan avvikelse.

Om curettage utfördes under en frusen graviditet upp till den 12: e veckan, börjar menstruationen inom 4-8 veckor. Om fostret "frös" i andra - 3: e trimestern kommer menstruationen inom 6–8 veckor, liksom efter aborten. Upprepade tidiga blödningar förekommer normalt inte efter rengöring. Om det efter en tid börjar blöda igen, kommer läkaren att rekommendera hemostatiska medel och schemalägga en undersökning.

När befruktning är möjlig?

Gynekologer rekommenderar att vänta med befruktningen efter en abort eller en frysta graviditet i minst sex månader. Varför så länge? Kroppen behöver denna period för rehabilitering. Det är viktigt att vänta på återställande av menstruationscykeln, inrättandet av reproduktionssystemet. Denna tid kan användas för aktiv förberedelse för graviditet, inklusive att ge upp dåliga vanor, ta folsyra och upprätthålla en hälsosam livsstil. Således kan du öka chansen för en tidig återuppfattning och föra ett friskt barn.

Så, curettage av livmodern är en procedur som inte kan undvikas i många fall. Med korrekt förberedelse för manipulation och implementering av alla rekommendationer från gynekolog kommer förfarandet bara att gynnas och det kommer inte att finnas några komplikationer. Utsläppet efter terapeutisk rengöring av livmodern slutar inom 10 dagar. Om detta inte händer ordineras hemostatiska läkemedel. Återställningen av menstruationscykeln tar flera månader, och du kan börja befruktningen sex månader efter en abort eller curettage.

Skrotrester

Relaterade och rekommenderade frågor

17 svar

Sidsök

Vad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?

Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om problemet är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren en ytterligare fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter ett tag kommer våra läkare att svara på det. Det är gratis. Du kan också söka efter relevant information om liknande problem på den här sidan eller via webbplatsens söksida. Vi kommer att vara mycket tacksam om du rekommenderar oss till dina vänner på sociala nätverk.

Medicinsk portal 03online.com tillhandahåller medicinska konsultationer i korrespondens med läkare på webbplatsen. Här får du svar från riktiga utövare inom ditt område. För närvarande ger webbplatsen råd inom 50 områden: allergist, anestesiolog, resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudläkare, pediatrisk gynekolog, pediatrisk neurolog, pediatrisk kirurg, barnkirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, specialist på infektionssjukdomar, kardiolog, kosmetolog, taleterapeut, ENT-specialist, mammolog, medicinsk advokat, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefolog, nutritionist, onkolog, onkolog, ortopedisk traumekirurg, ögonläkare, barnläkare, plastikkirurg, psykolog, prokolog, prokolog, prokolog, prokolog,, radiolog, androlog, tandläkare, trikolog, urolog, farmaceut, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 96,69% ​​av frågorna..

Ingen urladdning efter rengöring av livmodern

Curettage (rengöring) av livmodern avser traumatiska gynekologiska ingrepp, under vilka gynekologen tar bort det inre slemskiktet i organet. Det är därför proceduren nödvändigtvis åtföljs av ganska kraftiga blödningar. Och om en kvinna inte har några utsöndringar efter livmoderkaviteten, är detta ett dåligt symptom. Oftast i detta fall misstänker läkare utvecklingen av hematometrar.

orsaker

Om det inte finns någon urladdning efter curettage, kan hematometern vara orsaken till detta tillstånd. Patologi är en ansamling av blod i livmoderkaviteten efter rengöringsproceduren, på grund av kränkningar av den fysiologiska mekanismen för evakuering av organets vätskeinnehåll. Tillståndet är ganska sällsynt.

Anledningen till att det inte finns någon blödning efter curettage kan vara kramper i livmoderhalsen. Som ett resultat öppnas halsen innan rengöring är helt stängd, varför blodflödet stoppar helt.

Frånvaron av sekretion efter curettage kan också utvecklas till följd av livmodernatoni. Dess kontraktilitet är inte tillräckligt för att pressa ut blodet som ackumuleras efter rengöring. Som ett resultat krulas det upp och blir tjockare. Som ett resultat bildas stora blodproppar i livmoderhålet, vilket blockerar utgången till livmoderhalskanalen.

Du kan också markera de patologiska orsakerna till kränkningar av utflödet av blod från livmodern efter curettage. I synnerhet kan stora polypösa formationer på livmoderhalskanalens fungera som sådana. Med en bred bas kan de deformera utgången och blockera lumen helt.

I vissa fall hittar läkare inte synliga skäl till upphörandet av ansvarsfrihet..

symtomatologi

Det finns ingen urladdning efter livmodersträngning av endast en anledning - bildandet av hematometrar. Avlägsnande av endometrialskiktet är förknippat med betydande organ trauma. Efter rengöring av livmodern kan hematometern bildas som ett resultat av ansamlingen av icke-klädda fragment av slemhinnan och sårblod som sammanfogar dem. Dessutom kan fosterfragment förbli i livmoderhålan efter curettage på grund av avslutad graviditet..

 • Svår smärta. Utsöndringarna som samlas i livmodern efter rengöringen orsakar översträckning av väggarna, vilket väldigt irriterar nervändarna. Kroppen svarar med förstärkta snitt. Det är därför med utvecklingen av hematometrar - en patologisk avslutande av sekret efter livmodersnäring - utvecklar en kvinna smärta av dragande karaktär, lokaliserad i nedre del av buken. I sin styrka kan de likna arbetssmärtor..
 • Ett kraftigt upphörande av urladdningen efter rengöring av livmodern. Det är detta symptom som hjälper gynekologen att göra en preliminär diagnos.
 • Utvecklingen av lokal inflammation. Eftersom blod är ett idealiskt medium för bakterietillväxt, tack vare denna hematometer följer utvecklingen av lokal inflammation. Detta underlättas också av en minskning av immunförsvaret orsakat av curettage. Mot bakgrund av avsaknad av blödning efter rengöring stiger kroppstemperaturen, det allmänna hälsotillståndet blir sämre och ömheten intensifieras. Efter infektion passerar hematometerutsöndringarna som samlats i livmodern in i pyometern.

Diagnostik

Om en kvinna inte har utskrivning efter behandling eller diagnostisk curettage, blir en hematometer en preliminär diagnos.

Diagnosen bekräftas under en gynekologisk undersökning och ultraljud. Tecken på patologi blir ett smärtsamt, förstorat och mjukt livmodern vid palpationen.

Dessutom tilldelas ljud. Förfarandet är som följer:

 • kvinnan ligger i den gynekologiska stolen;
 • läkaren sätter försiktigt in en tunn sond av speciell medicinsk metall i livmoderhålet.

Förutom att ljudet föreskrivs en kvinna en intravaginal ultraljud. En ultraljudsundersökning visar att det finns vätskeinnehåll. Men utrustningen kan inte bestämma dess typ.

Laboratorietester är obligatoriska. Dessa kommer att vara:

 • utstryk från slidan och livmoderhalsen på mikrofloran;
 • bakteriekultur;
 • PCR.

Tester är nödvändiga för att bekräfta infektionen, som i nästan alla fall åtföljer upphörandet av blödning. Men de kliniska symptomen på hematometerinflammation åtföljs inte alltid.

I svåra fall föreskrivs en kvinna en hysteroskopi. Tekniken gör att du kan utföra en visuell undersökning av livmodern. Läkaren kommer att kunna undersöka organets väggar och bedöma tillståndet i livmoderhalskanalen. Under proceduren - om ett liknande behov uppstår - kan behandling dessutom ges..

Behandling

Behandlingen av hematometrar - ett tillstånd där urladdningen slutar efter rengöring - är att återställa mekanismerna för evakuering av livmoderns innehåll. Ofta inträffar utflödet av flytande innehåll oberoende under diagnostisk avkänning..

Men även efter tömning av livmoderkaviteten från ackumulerade utsöndringar finns det en möjlighet att återansamlas om den verkliga orsaken till bildandet av hematometrar inte har eliminerats.

Om en försening i urladdningen efter rengöring orsakade att fostrets partiklar överges, föreskrivs kvinnan en andra curettage eller vakuumsugning.

När polyper i livmoderhalskanalen eller submukösa (submukösa) myomatösa noder bidrar till upphörandet av blödning efter rengöring, avlägsnas de. De kan skapa förutsättningar för återfall.

Efter att livmodern har frigjorts från blodansamlingen genomförs terapeutiska åtgärder för att återställa muskelväggens ton och förbättra sammandragningen. För detta ändamål används speciella läkemedel, i synnerhet Oxytocin, liksom läkemedel i kategorin antispasmodika.

Oavsett om kvinnan har symptom på inflammation eller inte, har hon ordinerat antibiotika.

Curettage av livmoderhålan (gynekologi) - rengöring - granskning

Det är så bra att jag inte visste vad det var. Och att de gör det åt mig alls! Utan smärtlindring, med dina händer! Rengöring av livmodern från blodproppar efter förlossningen

Nätverket har många berättelser om förlossning. Naturlig eller kejsarsnitt. Med och utan epiduraler. Med make eller ensam. Alla bryr sig om frågan om var man ska föda, om man ska förhandla med en läkare? Men det finns en sak som primiparösa mödrar inte tänker på alls. Det kan vara till det bättre. Mindre du vet, lättare att föda.

Men jag vill prata om förfarandet som många mödrar gör. Jag undkom inte denna skräck.

Jag hade den första födelsen. 4 timmar intensiva sammandragningar (endast 12, men de första 8 timmarna var som livmodern). Trettio minuter är ett försök. Sedan inom 20 minuter kom den sista ut. Sedan i nästan en timmes darn. Sedan en timme med fartyget under bytet och isen på magen till ackompanjemang av min nyfödda halsiga son och doktorns ord "Vila, mamma".

På dag 3 gör de en ultraljud. Blodproppar med en diameter på cirka 1 cm, flera, på olika sidor av livmodern. Låt mig ringa mamma, mamma - en gynekologvän. Hon säger att om blodproppar hittas efter förlossningen, då rengöring.

Det vanligaste skälet: vid en kontroll-ultraljud, upptäcker läkaren placenta eller blodproppar i livmodern i puerpera före utskrivning. Fragment av morkakan kan förbli i livmodern om läkaren efter förlossningen var tvungen att ta till manuellt avlägsnande av morkaken. Detta händer med en svag förlossning (livmodern är inte tillräckligt sammandragad) eller med en tät fästning av morkaken (orsakerna till detta är aborter eller inflammatoriska processer i livmodern i historien), som inte kan försvinna på egen hand. Manuell separering av moderkakan sker respektive och efter förlossning, utförd med kejsarsnitt. Kanske kommer läkaren att erbjuda ett alternativ till rengöring i form av droppar eller intravenösa injektioner med oxytocin, vilket borde stimulera samverkan i livmodern och det kommer att "kasta ut" överskottet på egen hand. Om oxytocin inte hjälper, vänd dig till curettage. Vanligtvis utförs proceduren under allmän eller lokal anestesi och varar cirka 10-15 minuter. Efter curettage bör en kvinna vara under tillsyn av läkare, eftersom en av de oönskade konsekvenserna av rengöring är blödning, som måste övervakas i rätt tid och åtgärder vidtas.

Jag trodde att det skulle finnas anestesi, några instrument, verktyg. Lura)))

Min läkare kommer i fyra dagar. Han säger låt oss gå, jag ser dig på fåtöljen. Jag klättrar upp, det gör ont, för sömmarna och i allmänhet finns det en massiv rörelse (tänk vilken storlek och huvud på ett barn du har med en omkrets på 33 cm). Hon tar på sig handskar. Allt ytterligare dimma.

Jag var redo för förlossning. Sammandragningar, så smärtsamma att jag ville hoppa ut genom fönstret, bara för att stoppa allt detta. Och det vanliga ropet i detta fall: "gör mig till kejsarsnitt." Och mitt sista hopp: "ge mig keterol." Ha ha ha, då berättade jag för mina flickvänner om mina böner för keterolchik och spazmalgonchik, de ligger nära)))

Men till detta - nej. Jag visste inte vad jag pågick. Och tacka gud, antar jag. Annars skulle jag inte klättra på en stol. Eller jag skulle fuska mig själv i förväg.

Så här. Hon bar handskar. Stickar handen i slidan. Lockar livmodern! Öppnar fingrarna! Och låt oss välja det där! Omedelbart flödade blod, blodproppar hälldes, hela kyvetten var full av mina återhämtande blodproppar eller resterna av morkakan. Dessa 10 minuter i mitt liv är som en annan födelse. Bara jag var inte redo för dem. Jag svettade genom vild smärta. Jag var feg. Mitt hjärta bröt med en takt. Och hjärnan blev galen: "vad det var. Varför.".

På sjukhuset gav de mig oxytocininjektioner och droppar. Men under den tid som nu kvinnor i arbetet tillbringar på modersjukhus har livmodern inte tid att naturligtvis spilla allt. Modersjukhus är en transportör. Mamma och svärmor säger att de låg 7-9 dagar. Och att utföra sådana problem som de inte hade. Nu då? Jag födde, de släppte det i 4-5 dagar, och sedan rengörde de det utan klagomål och rengörde det!

Jag gjorde en ultraljud efter leveransen efter 2 månader och ett år senare. Båda uzisterna säger att allt är rent i min livmodern, att det inte finns något där.

Jag är glad i slutet (ha ha, efter ett och ett halvt år raderas minnen)))) att jag städades. Det är värt att lida 10 minuter av den värsta mardrömmen i livet, så att livmodern är redo för en ny graviditet, för att ett nytt mirakel föddes!

Lycka till alla och om något smärtfritt rengöring!

Mina bilder från utdraget och historien om sjukhuset här!

Vad man ska göra om det finns blodproppar i livmodern efter förlossningen?

Postpartum-perioden är mycket svår för den kvinnliga kroppen. Det kräver särskild uppmärksamhet från läkare och puerpera, eftersom vissa komplikationer kanske inte omedelbart dyker upp och orsakar allvarliga skador på en kvinna. Blodproppar som inte vill lämna livmoderhålan är en av dessa komplikationer.

Förnyelse och involvering av livmodern

Livmodern, där barnet växte, ökade under graviditeten med mer än 500 gånger, ledbanden sträcktes och blev tunnare. Så snart barnet föds börjar en gradvis omvänd utveckling (involvering) av det reproduktiva organet. För den första dagen lämnar livmodern inte bukhålan, den är fortfarande stor för att passa i det lilla bäckenet.

Endast inom en och en halv månad eller två månader kommer livmodern att nå nästan samma storlek som den kännetecknade för före graviditeten - livmodern kommer att väga cirka 60-70 gram, och dess volym kommer att vara högst 5 ml.

Efter förlossningen blir myometrium av med överskott av muskelfibrer. Och detta händer på ett mycket intressant sätt - fibrerna som nu har blivit onödiga, tillgången till blodförsörjningen helt enkelt är blockerad - kärlen stängs, som ett resultat, överskottsfiber som har uppfyllt sitt naturliga syfte, dör och visas i form av de vanligaste blodpropparna. Placenta såret (den plats där placenta var fäst) blödar också, och redan den andra dagen efter födseln kommer naturliga koagulationsprocesser att leda till bildandet av ett visst antal blodproppar, som också kommer att gå ut genom könsorganen.

Ibland, under påverkan av olika situationer, går inte blodproppar ut eller går inte helt ut, och då orsakar de som finns kvar i fortplantningsorganet svåra processer i kvinnans kropp.

Blodproppar kan misstänkas genom karakteristiska symtom och bekräfta eller förneka antagandet - enligt resultaten av ultraljud.

Symtom och orsaker

De första 2-3 dagarna efter födseln är frigörandet av koagel den absoluta normen. Livmodern blir av med lochia (postpartumutsläpp, som består av döende livmoderfibrer, livmoderhalsslem och blod från de skadade kärlen i placenta såret).

Sedan, under de första 1-2 veckorna efter födseln, kan ett litet antal koagler utan ytterligare störande symtom också vara normen, men bara om kvinnan har riklig menstruation med ett stort antal blodproppar.

Det faktum att främmande föremål (i synnerhet blodproppar) förblir i livmodern framgår av symtom som intensiv magsmärta, försämrat utflöde av lochia på grund av en koagel som sitter fast i livmoderhalsen (utsläpp är för knappt och sedan plötsligt rikligt, och sedan frånvarande), en ökning av kroppstemperaturen. Vid palpation av buken är den nedre delen spänd och smärtsam. Utflödet i sig kan ha en obehaglig lukt..

Före utskrivning utförs en ultraljudssökning på alla modersjukhus på modersjukhuset - de utvärderar graden av livmodersinvolvering, liksom graden av rening av dess kavitet. Men problemet är lumskt. Det kan inträffa senare, när en kvinna redan har lämnat sjukhuset, och i detta fall kommer en vaksam inställning till ovanstående symtom att hjälpa till att utvärdera situationen i tid och omedelbart konsultera en läkare för hjälp, eftersom det inte finns något behov att avkoka örter - kvalificerad och snabb hjälp behövs.

Frekvensen av kränkning av livmodersinvolution uppträder i cirka 2% av fallen. Myometriumet bete sig onormalt - det dras mycket långsamt eller för snabbt eller drar sig inte alls. I alla fall finns det en risk att utloppet av lochia försämras, och därefter kan koagler dröja sig i livmoderhålet.

Oftast inträffar en kränkning av livmoderns sammandragning hos kvinnor som:

 • bar ett stort foster (musklerna är översträckta);
 • led av högt vatten;
 • lider av smittsamma skador på livmodermembranen (infektion kan uppstå under förlossningen och efter dem som en oberoende komplikation).

De blodproppar som återstod i livmodern kan vara partiklar av morkakan, om förlossningen som deltog i födelsen, felaktigt eller inte noggrant genomförde den så kallade revisionen - inte kände livmoderns hålighet efter födseln av moderkakan, inte samlade alla fragment av morkakan i en enda helhet på det obstetriska bordet, inte var övertygad att "baby place" helt lämnade livmodern. Partiklar i membranen kan förbli i livmodern.

Blodproppar, som, som vi har fått reda på, kommer ut av helt naturliga skäl, kan skapa en ansamling i håligheten i det reproduktiva organet, om kontraktionen försämras - det finns en brist på hormonet oxytocin i kroppen, det fanns många födelser, kvinnan av någon anledning kan inte amma sitt barn. Under stimulering av bröstvårtorna under amning stimuleras produktionen av oxytocin, vilket ökar utflödet av innehållet i livmoderhålan.

Nyligen hittades inte blodproppar i livmodern efter förlossningen så ofta som de var för 30 år sedan, när ultraljud inte hade en bred diagnostisk fördelning och om det finns något i organkaviteten eller inte, kunde barnläkare bara gissa.

Vad ska man göra?

Om detta emellertid hände med dig, bör du förstå att uppgiften är densamma - att ta bort blodproppar från håligheten i fortplantningsorganet så snart som möjligt, eftersom de bidrar till spridningen av den inflammatoriska processen, subinvolution och förvärring av tillståndet. Om du inte hjälper kan sepsis eller massiv blödning i livmodern börja, vilket till och med kan vara dödligt.

Det finns två sätt att bli av med blodproppar. Vanligtvis börjar de med den första - medicinering och använder sig av den så kallade rengöringen (vakuumsugning eller curettage) endast när medicinerna inte leder till önskat resultat - det var inte möjligt att ta bort koagulerna.

Om orsaken är svag kontraktilitet, och livmoderhalsen är fri, inte igensatt, används hormonreducerande läkemedel, till exempel oxytocin. Det stimulerar kontraktilitet. Samtidigt kan antibiotika förskrivas. I vissa fall används tvätt av livmoderhålan med antiseptiska lösningar. Behandlingsregimen inkluderar också hormoner och antibakteriella läkemedel, antiinflammatoriska läkemedel.

Det finns inget behov att vara rädd för rengöring, om det indikeras kommer det inte att skada, eftersom proceduren utförs först efter att kvinnan ges ett intravenöst bedövningsmedel, vilket sätter henne i en djup sömn. De städar inte länge - cirka 5-7 minuter. Sedan överför de omedelbart kvinnan till avdelningen, där hon inom 15-30 minuter kommer att vakna.

Om blodproppar hittas i livmodern på sjukhuset föreskrivs de inte i 3-5 dagar, men senare, när kvinnan kommer att få hjälp. Från den gynekologiska avdelningen, där en kvinna redan kan komma hemifrån, om symtom uppstår efter utskrivning, ordineras de vanligtvis efter 1,5-2 veckor.

Varningsåtgärder

Så att problemet inte berör dig är det viktigt att följa några regler de allra första timmarna och dagarna efter att du födde. Inte allt i denna lista beror på kvinnan själv, men vad som beror på henne måste utföras strikt.

 • När moderkakan föds applicerar kvinnor is på kvinnans mage. Och även om läkare har försökt bestrida fördelarna med denna åtgärd nyligen, är många års praxis bara det - is behövs för att stoppa blödningen i ett mödosår. För mycket blodförlust kan leda till olika komplikationer..
 • Applicera barnet på bröstet ofta, särskilt de första dagarna efter födseln - varje applikation stimulerar produktionen av oxytocin.
 • Om födelsen var naturlig, försök att ligga på magen i vilken som helst ledig minut - detta hjälper till att minska myometrium.
 • Stå upp tidigare, lägg dig inte i sängen - i kroppens vertikala läge går lochiautladdningen enligt tyngdlagarna bättre.
 • Försök byta postpartumskuddar varannan timme för att minska sannolikheten för att bakterier multiplicerar i lochia.
 • Var uppmärksam på ditt tillstånd. Vid onormal urladdning, feber, smärta i nedre del av buken, känsla av "uppblåst" buk (ofta med stagnation), med en kraftig upphörande av utflödet under den tidiga postpartumperioden, kontakta en läkare omedelbart.

Följande video kommer att prata om funktionerna i ansvarsfrihet.

medicinsk observatör, specialist i psykosomatik, mor till 4 barn

Hur många dagar går blodet efter rengöring av livmoderhålan (curettage) och bör det finnas blödning

Gynekologisk curettage är en komplex procedur, som är en allvarlig stress för den kvinnliga kroppen. Det utförs efter ett missfall, abort, en frysta graviditet och i närvaro av några andra medicinska indikationer. En kvinna bör veta hur mycket blod som går efter rengöring av livmodern. Även om detta är normalt kan blödning för länge indikera en patologi. Det är viktigt att upptäcka problemet i tid.

Varför kommer blodet

Blödning efter curettage är normalt. Om en kvinna förbereder sig på förhand för konsekvenserna av förfarandet kommer det att vara lättare för henne att bära det fysiskt och mentalt..

Vid curettage-processen avlägsnas ett lager av endometrium från livmoderhålet, vilket normalt lämnar kvinnans kropp under menstruationen. Detta slemhinna penetreras av blodkärl, därför bildas många miniatyrblödande sår från dess borttagning på livmoderns väggar.

Kroppens allmänna tillstånd under perioden efter utströmning av livmoderhålan liknar det på dagarna av menstruationsblödning. Under proceduren utförs samma processer, endast med konstgjorda medel. Vissa kvinnor märkte att hälsotillståndet är något sämre, jämfört med de vanliga perioderna, efter att ha utfört det kirurgiska ingreppet.

Efter denna operation bör blodet flöda. Avsaknaden av sekretioner indikerar patologi och är alarmerande. En akut medicinsk undersökning behövs. Om det inte finns någon blödning efter proceduren indikerar detta en trolig bildning av ett hematom i livmoderhalsområdet. I det här fallet samlas blod inuti, vilket utgör ett hot mot en kvinnas liv.

Hur många dagar blödar

Blödningens varaktighet efter curettage är en viktig indikator för att bedöma patientens tillstånd mot bakgrund av ett kirurgiskt ingrepp. Urladdningstiden kan variera beroende på kvinnans hälsotillstånd och hennes funktioner.

De flesta patienter blödar efter curettage från flera timmar till flera dagar. Efter att förfarandet är avslutat börjar livmodern samlas intensivt, vilket hjälper till att minska fläckens intensitet.

Om curettage genomfördes mot bakgrund av en frusen graviditet, abort eller missfall, varar blödningen cirka 5-6 dagar. De första 2-4 dagarna förlorar en kvinna mycket blod. Intensiteten av blodförlust minskas gradvis. Dauben kan pågå i upp till två veckor..

Efter dammsugning av livmoderhålan är mängden förlorat blod något mindre. Men samtidigt patologier och dagen för menstruationscykeln, när proceduren genomfördes, påverkar blodförlust.

Om blödningen inte stannar på länge kan detta indikera komplikationer. Du kan inte självmedicinera eller försöka ta hemostatiska läkemedel. Ring omedelbart en gynekolog eller ring en ambulans.

Möjlig fara

Även om mindre blödningar från livmodern efter curettage är normen, bör en kvinna i dessa dagar särskilt noggrant övervaka hennes välbefinnande och arten av urladdningen. Om problem uppstår, på grund av uppmärksamhet kan du lösa dem i början och förhindra farliga konsekvenser.

Under perioden efter det gynekologiska förfarandet bör du vara uppmärksam på följande faktorer:

 • blödningens varaktighet;
 • upptäckt av upprepade blödningar;
 • lukt och färg på utsläpp.

Normal blödning efter rengöring bör inte vara längre än 2 veckor. Om blodet fortsätter att rinna varnar detta för kränkningar i en kvinnas kropp. Mot bakgrund av blodförlust kan anemi och andra farliga konsekvenser utvecklas. Längre blodflöde indikerar ibland allvarligt hormonsvikt eller postoperativa komplikationer..

Normal återhämtning av kroppen efter gynekologisk rengöring innebär att blodet först flyter starkt och sedan gradvis minskar. Om detta händer, och sedan blödningen har återupptagits, behövs akut hjälp. Detta fenomen indikerar bildandet av blodproppar i livmoderkaviteten, som började separera.

Om utflödet från slidan efter avlägsnande av endometrialskiktet i livmodern är heterogent i färg eller har en obehaglig specifik lukt, är det värt att konsultera en läkare. Detta varnar för utvecklingen av en infektionssjukdom. Patienten behöver ytterligare undersökning och ytterligare behandling..

Vissa situationer bör få en kvinna att kontakta läkare utan dröjsmål. Det är värt att tänka på akut medicinsk vård om det finns följande symtom:

 • blödning efter rengöring är rikligt och intensivt, kuddarna räcker inte mer än 1 timme;
 • stora blodproppar kommer ut;
 • urladdningen slutade inte inom en månad efter ingreppet;
 • det finns en obehaglig avvisande lukt;
 • det var en skärande känsla i buken;
 • kroppstemperatur ökade till 38 ° C;
 • yrsel och svår svaghet.

Farliga komplikationer kan indikera att blödningen stoppade abrupt. Mängden frigjord blod bör gradvis minska. Annars kan man misstänka bildandet av blodproppar i livmoderhålan, som blockerade utgången av blod..

Hur man undviker negativa konsekvenser

De flesta patienter blödar efter curettage utan komplikationer. Icke desto mindre mötte vissa sådana obehagliga konsekvenser:

Livmoderblödning efter gynekologisk curettage är extremt sällsynt. Ett sådant problem kan uppstå hos en patient som lider av dålig blodkoagulation. Denna komplikation utgör ett hot mot livet. Om en dyna fylls med blod per timme, behöver en kvinna omedelbar hjälp. I de flesta fall använder läkare oxytocininjektioner och sjukhusläkar patienten.

En hematometer är en komplikation som uppstår på grund av den naturliga sammandragningen av livmoderhalsen efter rengöring. När krampen är särskilt stark börjar det bildas en koagel i organhålan. Han har inte tid att lämna, vilket leder till ansamling av blod inuti. Tillståndet hotar utvecklingen av en infektionssjukdom. En kvinna märker att blodet slutade flöda och skarpa smärta dök upp i nedre buken.

Endometritis är en infektiös patologi som uppstår som en komplikation efter gynekologisk rengöring av livmodern. Sjukdomen är inflammatorisk till sin natur och utvecklas på grund av penetrering av mikrober i organkaviteten. En kvinna kan misstänka sjukdomens början genom allmänt välbefinnande. De första negativa symtomen uppstår några dagar efter det kirurgiska ingreppet. Feber, allmän svaghet, feber.

Infertilitet är den sällsynta komplikationen som curettage leder till. En kvinna kan förlora sin förmåga att få barn om hon upprepas rengörs och hennes orsak är abort. Mer riskerar är unga patienter som inte är noll.

Du kan skydda dig mot vissa komplikationer. En kvinna bör noga följa alla rekommendationer från den behandlande läkaren som utförde det kirurgiska ingreppet. Det är nödvändigt att märka förändringar i kroppen för att anpassa behandlingen vid rätt tidpunkt..

Du kan skydda din kropp från eventuella konsekvenser av gynekologisk curettage om du följer följande rekommendationer:

 • före operation eller omedelbart efter det, ta Drotaverin eller No-Shpu för att förhindra överdriven sammandragning av livmoderhalsen;
 • applicera antibiotika föreskrivna av din läkare för att förhindra infektion av organet;
 • Överbelasta dig inte de följande dagarna efter ingripandet, vila mer, bara sova;
 • äta rätt, konsumera vitaminer, fylla på förlorat blod.

Det är viktigt att välja rätt läkare. Negativa konsekvenser av proceduren kommer att uppstå eller inte, beror till stor del på hur väl manipulationerna utförs. Om livmodern inte rengörs helt, finns det en risk att blödningen inte stannar. Att använda icke-sterila instrument ökar risken för infektion. En bra specialist är nyckeln till effektiv curettage.

Du kan minska blödningens varaktighet från rengöring om du väljer proceduren. Eftersom gynekologisk curettage har mycket gemensamt med naturliga processer under menstruationen, ju närmare interventionen kommer att utföras i dessa dagar, desto lättare blir det för kroppen att återhämta sig. När blödningen är över kommer nästa menstruation först när cykeln återställs.

Om en kvinna vet hur många dagar blodet normalt ska rinna efter gynekologisk rengöring av livmodern, vad det ska vara och hur man kan skydda sig mot negativa manifestationer kommer det inte att finnas några komplikationer. Högkvalitativ curettage hjälper till att bli av med sjukdomen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Typ av ansvarsfrihet efter att ha tagit Escapel och vad de anger

Varje kvinna hade oskyddat sex i sitt liv, varefter hon kunde bli gravid. Men om vissa människor har en positiv attityd och drömmer om att bli mamma, är det inget att oroa sig för....

Varför nedre buken gör ont under ägglossningen. 6 skäl

IntroduktionLäkarna säger att inte alla kvinnor känner till början av ägglossning. Det skulle vara mer korrekt att säga att endast 1⁄4 av den vackra halvan av mänskligheten känner denna process i sin kropp....

Varför finns det små perioder? Huvudsakliga skäl

Ibland är en kvinna ledsen av att hennes perioder är för knappa. Den önskade graviditeten förekommer dock inte. Vad du ska göra: behandla eller vänta? Försena inte besöket hos läkaren, eftersom det kan vara ett tecken på en allvarlig sjukdom....