Slemhinnor med blodstråk i gynekologi

Harmonier

Den viktigaste indikatorn på en kvinnas hälsostatus är sexuell sekretion. Representanter för det klara könet observerar ofta slemhinnor med blodstråk. Ska jag vara rädd för detta fenomen? I vilka fall är det tillåtet, och när kräver det akut behandling? Hitta svaren på dessa frågor i den här artikeln..

Blodstrimmig urladdning

Ett år före början av den första menstruationen och före klimakteriet observerar flickor och kvinnor slemutsöndring från slidan. Kvaliteten på vaginalslemet varierar beroende på menstruationscykelns gång.

För att fastställa orsaken till slemhinnor med blodstrimmor måste du vara uppmärksam på överflödet av sekretion, varaktighet och relation till menstruationscykeln. I många fall är symptomet en konsekvens av naturliga processer och hänvisar till normen, men ibland kan det också indikera patologi.

Mottagning OK och klimakteriet

Slemutsöndringar med blod kan vara kroppens reaktion på att ta hormonella preventivmedel. Brott mot balansen mellan progesteron och östrogen leder till en felaktig funktion i den kvinnliga cykeln, en ökning av känsligheten i vaginalslemhinnan, vilket gör att röd utsöndring gör sig känd.

Hormonell obalans uppstår till följd av påfrestningar, felaktig livsstil och klimakteriet. Menopausal utsläpp av slem blandat med blod indikerar ofta gynekologiska patologier.

skador

Ett liknande symptom observeras som ett resultat av grov eller intensiv sexuell kontakt. Utsläpp som äggvita med blodstreck eller liknande luukoré indikerar skador på de små blodkärlen i vaginalväggarna under ökad mekanisk stress under samlag. Ibland kan detta fenomen efter intimitet indikera närvaron av erosion i livmoderhalsen, samt vara ett symptom på ett antal sjukdomar.

Ganska sällan manifesterar sig ett sådant symptom i ansvarsfrihet efter undersökning av en gynekolog, om manipulationerna som utförts av läkaren skadade väggarna i slidan. Fenomenet kräver inte behandling, eftersom problemet naturligtvis kommer att försvinna efter en dag eller två.

Allergi

En allergisk reaktion på intima hygienprodukter, syntetunderkläder, preventivmedel och smörjmedel indikeras ofta av ljusrosa eller genomskinlig urladdning med blod.

Infektioner och bakterier

Gul eller vit urladdning med en stänk av blod, blodkärnor, åtföljt av smärta, brännande, klåda och andra obehag tyder på inflammation eller infektion i könsorganen..

Om vaginal urladdning med röda vener varar längre än 2-3 dagar, åtföljs av smärtsamma känslor, deras intensitet ökar och de förvandlas till kraftiga blödningar med blodproppar, talar vi om sjukdomar i livmodern eller äggstockarna (cervikal erosion, endometrios, polypper och neoplasmer olika etymologier, upp till cancer).

Blodslem och menstruationscykel

Vanligtvis är slemhinnor med bruna vener förknippade med menstruationscykeln. Denna process påverkas av hormonella fluktuationer i dess olika faser. Detta fenomen kan hittas hos en flicka under de första tre åren med början av menarche, vilket är förknippat med upprättandet av en hormonell bakgrund.

Innan menstruation

Utseendet på brunaktig, gulaktig eller genomskinlig urladdning med strimmor av blod före menstruationen är acceptabelt i 1-2 dagar, om de då utvecklas till snabb menstruationsblödning. En annan situation, om sådana symtom indikeras 3 eller fler dagar före menstruation. På liknande sätt visas följande sjukdomar:

 1. Endometrios är en patologisk spridning av endometrieceller, livmoderslimhinna. En sjukdom åtföljs av smärta i nedre del av buken, vilket ger nedre delen av ryggen. Symtomen intensifieras när kritiska dagar börjar, vars varaktighet och överflöd kan ökas.
 2. Endometrial polyp - en neoplasma i vävnaderna i endometrium, som utöver det beskrivna symptomet gör sig känt genom en förändring i menstruationscykeln, kan dra underlivet. Patologi tenderar att öka och degenereras till maligna tumörer.
 3. Ofta på detta sätt känner sig en ektopi i livmoderhalsen. Det är före menstruationens början som erosionsprocesser får fart på grund av mjukning av livmodervävnaderna.
 4. Vaginal vit urladdning med blod före menstruation är ibland bevis på infektionssjukdomar i könsorganen och störning av vaginal mikroflora. Deras symptom indikeras oftast exakt under denna period. De känner sig obehag i form av brinnande, klåda. En rosaaktig utsöndring kan ha en knäckt struktur och en obehaglig lukt. Påverkade väggar i slidan blir särskilt känsliga under påverkan av den inflammatoriska processen, blod kan strömma ut från dem, vilket utsöndras tillsammans med patologiskt slem.

Efter menstruation

Slemhinnor med strimmor av blod efter menstruationen beror på den gradvisa koaguleringen av blod. Detta fenomen sker 1-2 dagar efter menstruationens slut. Slemet i detta fall är flytande och homogent..

Om symptomet dök upp några dagar efter slutet av förordningen, eller om de varar mer än 8-9 dagar, kan vi anta förekomsten av en av ovanstående patologier: erosion, endometrios, polypp, sprickor i slidan och andra.

Mittcykel

Den beskrivna sekretionen förekommer ofta före och efter menstruationen, men acyklisk blödning på andra dagar av cykeln har en fysiologisk bas endast om det är ett brott i follikeln. Blod och brunt urladdning i mitten av cykeln utan smärta och lukt indikerar äggets produktion under ägglossningen. Dess brott kan indikeras av en fullständig missfärgning eller närvaron av blodstråk. Detta symptom som åtföljer ägglossningen varar bara en dag.

Rosa magra utsläpp Slem med blodstreck

Förekomsten av slemutsekret med strimmor av blod i mitten av cykeln indikeras endast hos 33% av kvinnorna. Detta är acceptabelt om samtidigt smärta inte observeras i den nedre delen av bukhinnan, i sidan och nedre delen av ryggen, det inte finns någon generell malaise, det inte finns någon obehaglig lukt av slem, och kroppstemperaturen ökar inte signifikant.
Om den blodiga hemligheten känns i flera dagar eller kompletteras av ovanstående symtom, tyder detta på en sjukdom i termer av gynekologi.

Ibland inträffar detta symptom vid början av klimakteriet, när cykeln växlar, och utskrivning kan visas när som helst. Emellertid betraktas utseendet på blod på linne som den normala förloppet av hormonella förändringar före början av klimakteriet (under premenopausal period), varefter det finns bevis på en sjukdom.

Under graviditet och efter förlossningen

Förekomsten av slemutsekret hos kvinnor som snot med blod är möjligt under de första befruktningsdagarna. Blod visas som ett resultat av implantering av ett befruktat ägg i livmodern, och en tjock, varaktig hemlighet är resultatet av ett kraftigt hopp i östrogen på grund av graviditet. Om det fanns en försening i menstruationen, och i stället för dem sådant slem anges, pratar de om befruktningen som ägde rum. Idag måste du vara särskilt uppmärksam på din hälsa, eftersom hotet om ett missfall är stort.

I de senare stadierna av graviditetsperioden (upp till 37 veckor) är slemens beskrivna natur ett alarmerande tecken. I andra och tredje trimestern kan det betyda början av för tidig födsel eller missfall. Därför, när ett symptom uppträder, är det nödvändigt att söka läkare hos en gynekolog.

Vid den nionde månaden av graviditeten (38–41 veckor) indikerar ett liknande symptom att slemkroppen har avgått och den tidiga början av förlossningen.

Utsläpp av slempluggar Utsläppslemrosa

Efter ett kejsarsnitt kan blodårer i urladdningen observeras under lång tid upp till fullständig ärrbildning av suturen i livmoderväggen.

Symtomen som manifesterades under amning indikerar återupptagandet av menstruationen.

Kort om det viktigaste

Slemhinnor med blod hos kvinnor förekommer ganska ofta. Detta är främst en fysiologisk process som är förknippad med menstruationscykeln. Ett liknande fenomen är tillåtet om de medföljande symtomen i form av en obehaglig lukt, en konstig konsistens av en hemlighet, obekväma upplevelser inte stör.

Vid de minsta misstänkta tecken måste du kontakta en specialist för att fastställa en diagnos, förebygga eller stoppa gynekologiska sjukdomar i tid. Blodstrimmor i urladdningen - det viktigaste tecknet på erosion i livmoderhalsen, endometrios, närvaron av polypper och neoplasmer.

Blödning i mitten av cykeln

Orsaker till blödning i mitten av cykeln

Mid-cykelblödning förekommer hos många kvinnor. Och inte alltid kan det betraktas som en patologi. Även om gynekologer kallar ett antal sjukdomar, vars symptom bara kan vara utflöde, liknande de som observeras i början av menstruationen, kan orsakerna till blödningar i mitten av cykeln inte vara ett tecken på någon sjukdom.

Det här är normalt

Om du ungefär i mitten av cykeln har blodig vaginal urladdning, men du känner inte något särskilt obehag, och detta händer inte under tre månader i rad, anses detta vara ett normalt alternativ. Faktum är att ungefär 12-15 dagar efter menstruationens början börjar en kvinna ägglossningsprocessen, och omedelbart efter det sker en kraftig minskning av östrogennivåerna. Normalt bör det inte ske någon blodutladdning under denna period. Fläckning i mitten av cykeln kan emellertid inträffa om livmodern har avvisat endometrium på grund av ett svagt hormonellt fel. Denna situation är snarare ett undantag från regeln. Mer vanligt hos unga flickor under de första två åren efter menarche och hos kvinnor före klimakteriet. Observera att urladdningen inte bör vara överdriven och förlängd. kraftig kraftig blödning i mitten av cykeln indikerar patologi. Och i en sådan situation måste du snarast konsultera en läkare.

Oplanerad urladdning kan observeras om en kvinna nyligen har installerat ett intrauterint system eller orala preventivmedel tas under mindre än 3-4 månader. Och till det, och till ett annat preventivmedel, måste kroppen vänja sig. Nyligen genomförda gynekologiska förfaranden, skador i livmoderhalsen och vagina är också orsaker till blod.

Om graviditet har inträffat

Vissa kvinnor lyckas med indirekta tecken erkänna graviditet redan före testet och förseningen av menstruationen. Förutom bröstsvullnad och ofta urinering på natten kan de observera den så kallade implantationsblödningen. Det inträffar den 6-12: e dagen efter befruktningen, när implantering av ägget i livmoderväggen börjar. Det bör noteras att mycket lätt brun eller rosa urladdning kan vara ett bevis på detta. Därför sägs det ofta att lätt blödning i mitten av cykeln är ett tecken på graviditet, även om det i många fall kan vara frånvarande. Det vill säga, en intressant situation visar sig inte på något sätt.

Symtom på en farlig sjukdom

Överflöd såväl som svart eller brunt urladdning i mitten av cykeln kan indikera förekomsten av en sjukdom. Om du tvivlar om din egen kvinnors hälsa är det inte överflödigt att söka råd från en gynekolog. Så blödning kan hända på grund av utvecklingen av följande sjukdomar:

 • cervikal erosion eller cancer;
 • myom;
 • endometrios;
 • endometrial polyp;
 • livmodercancer.

För behandling av dessa sjukdomar föreskrivs vanligtvis hormonella läkemedel; mer allvarliga fall kräver kirurgiskt ingripande. Om du plötsligt började blöda intermittent och rikligt - kontakta genast en läkare eller ambulans. Ovanstående sjukdomar svarar bra på behandling i de inledande stadierna, men deras utveckling kan leda till de mest sorgliga konsekvenserna, inklusive döden (i fallet med till exempel livmoderhalscancer).

Spotting i mitten av cykeln: orsaker, norm eller symptom

Om en kvinna märker någon ovanlig urladdning, och särskilt med blod, börjar hon oroa sig. När allt kommer omkring är det känt att vid en normal cykel mellan menstruationen bör vit eller transparent urladdning visas. Men detta är inte alltid sant. Utseendet på blodig urladdning i mitten av cykeln kan vara normen, men patologier är inte uteslutna, eftersom de vita naturen påverkas av många faktorer relaterade till det allmänna hälsotillståndet. Om du är osäker är det bäst att besöka en läkare omedelbart.

När utsläpp med blod inte är ett tecken på sjukdom

I vissa fall är utseendet på blodföroreningar i urladdningen förknippat med fysiologiska processer som inträffar under cykeln. Liten skada på blodkärlen uppstår under en gynekologisk undersökning. Små hormonella avvikelser och andra faktorer kan orsaka normala rosa vita..

Fysiologiska processer

Ägglossning. I mitten av cykeln slutar mognaden av den dominerande follikeln. Den når sin maximala storlek och bryts sedan. Ett ägg lämnar membranet och befruktning blir möjlig. Leukorré under en kort tid (1-2 dagar) får en svag rosa eller brunaktig färg på grund av droppar av blod från skadade follikelkärl som kommer in i vaginalslemet.

Implantation av ett befruktat ägg i fodret i livmodern. Uppkomsten av graviditeten inträffar efter ägglossningen i en dag, medan ägget är livskraftigt. Under de närmaste dagarna rör sig det befruktade ägget in i livmoderhålet och fästs vid dess vägg. Under implantation skadas endometriala kapillärer. Som ett resultat av detta har en kvinna knappt rosa leukorré ungefär en vecka före den förväntade menstruationen. Om implantationen inte lyckas (embryot är fästt, till exempel för nära halsen), exfolierar fosterägget, graviditeten avslutas. Efter detta, med en liten fördröjning, kommer menstruationen.

Gynekologiska förfaranden

En rosa eller brunaktig färg förekommer hos vita på grund av oavsiktlig skada på små blodkärl i könsorganen under genomförandet av diagnostiska och terapeutiska förfaranden:

 1. Gynekologisk undersökning med speglar, en ultraljudssond eller colposcope. Sådana undersökningar utförs vanligtvis i den första fasen (ungefär den 7-12: e dagen av cykeln), så att urladdningen i mitten efter ett par dagar får ett normalt utseende och i början av nästa skada av skador finns det ingen.
 2. Ta en vattpinne från slidan och livmoderhalsen. Samtidigt skrapas ett litet lager av slemhinnan, under vilken ytan skadas något. Leukorré kan ha en rödaktig nyans i flera timmar efter proceduren..
 3. Curettage av livmoderhålan, biopsi i livmoderhalsen och livmoderhålan.

Åldersrelaterade förändringar i den hormonella bakgrunden

Blodigt utflöde hos ungdomar uppträder mellan menstruationen under de första två åren från början av puberteten. Tillsammans med andra störningar i menstruationscykeln som kännetecknar denna period uppträder fläckning på grund av en hormonell förändring i en ung tonårsflickas kropp. Dess orsak är äggstockarnas omogenhet..

Blodig leukorré med klimakteriet. De förekommer också på grund av naturligt hormonellt fel. Men det uppstår bara på grund av åldrandet av kroppen och att äggstockarna fungerar. Tilldelningar i mitten av den oregelbundna cykeln visas under premenopausen, före menstruationens fullständiga försvinnande.

Varning: Man måste komma ihåg att ett sådant utsläpp också förekommer på grund av allvarliga sjukdomar. Och efter 45 år ökar risken för patologier. Därför måste kvinnor genomgå en rutinmässig gynekologisk undersökning minst en gång om året..

Andra orsaker till hormonskifte

Arbetet i det kvinnliga reproduktionssystemet påverkas även av små avvikelser i förhållandet mellan könshormoner. Orsaken till skiftet kan vara följande faktorer:

 1. Användning av hormonella läkemedel för att behandla infertilitet eller klimakteriet. Användningen av sådana medel leder till menstruations oregelbundenheter, uppträdandet av fläckar i mitten av cykeln.
 2. Att få en kvinna till en stressig situation förknippad med överarbetande, starka känslor. Stress påverkar produktionen av hormoner i kroppen, vilket resulterar i störningar i reproduktionsorganen.
 3. Brist på vitaminer på grund av undernäring. Utöver det faktum att med vitaminbrist störs hormonproduktionen på grund av brist på nödvändiga element, är cellregenerering också svårt. Som ett resultat inträffar patologiska processer i vävnaderna i könsorganen. Strukturen i blodkärlen förändras, vilket leder till uppkomsten av blodföroreningar hos vita.
 4. Metabolisk sjukdom, fetma.
 5. Användning av hormonella preventivmedel. Under de första 2-3 månaderna efter början av intaget är utseendet på fläckar mellan menstruationen mycket möjligt. Samtidigt saknas obehagliga symtom, urladdningen försvinner efter att kroppen har anpassat sig till den nya hormonella bakgrunden. Om blödningen inte försvinner måste du ersätta preventivmedlet. Du kan behöva screenas för sjukdomar..
 6. Installation av en intrauterin enhet. I detta fall inträffar inte bara en förändring av den hormonella bakgrunden utan också mekanisk skada på slemhinnan.

Tillägg: Spotting i mitten av cykeln förekommer hos kvinnor som har låg blodkoagulerbarhet, liksom de som tar blodförtunnare.

Video: Patologier som leder till blödning mellan menstruationer

Orsaker till uppkomsten av patologisk urladdning med orenheter i blod

Rödaktig leukorré uppstår som en konsekvens av hormonella störningar till följd av fel i sköldkörteln, andra organ i det endokrina systemet och även på grund av leversjukdomar. Hormonella störningar orsakar patologisk utveckling av endometrium, förekomsten av godartade och maligna tumörer i könsorganen. Blodigt vitt blod mellan perioder är ibland det enda symptomet på en farlig sjukdom..

Blodutflöde mellan menstruation som ett symptom på en sjukdom

Inflammatoriska processer i slidan, livmodern och bilagorna. Utseendet av blod är möjligt både som ett resultat av skador på slemhinnor och blodkärl, och som ett resultat av en felaktig funktion i äggstockarna och relaterade cykelprocesser.

Infektionssjukdomar i könsorganen. Vid en smittsam vävnadsskada uppträder symtom som att upptäcka brunaktig urladdning mellan menstruationen, ha en obehaglig lukt, en flytande skummig konsistens.

Endometrios - tillväxten och förändringen i endometriumstrukturen. Som ett resultat av dess exfoliering och skador i mitten av cykeln uppträder blodiga urladdningar av olika intensiteter.

Patologier i livmoderhalsen (polypper, erosion, cancer). Föroreningar av blod i urladdningen är det mest karakteristiska symptom på deformation av slemhinnorna, uppkomsten av neoplasmer som förstör vävnad.

Myom. Tumörtillväxt i livmoderhålet leder till skador på endometrium, förstörelse av blodkärl. I mitten av cykeln, när slemhinnan sväller, finns det en urladdning med blod, menstruationens längd ökar.

Livmodercancer. Denna sjukdom kan vara asymptomatisk i de tidiga stadierna. Därför kan inte utsläpp med spår av blod som uppstår mellan menstruationen (särskilt hos kvinnor över 45 år) ignoreras. Som regel liknar de köttfällor, det finns mörka blodproppar.

Video: Orsaker till blod efter sex

Vad man ska göra med ovanlig urladdning

Utsläpp i mitten av cykeln, med en rödaktig nyans, bör varna en kvinna i följande fall:

 • de mer och mer liknar blod, intensifieras, slutar inte efter 3 dagar;
 • de innehåller föroreningar av pus, koagel;
 • blodiga vita har en skummig konsistens, en obehaglig lukt;
 • vid utsläpp, känns smärta i nedre del av buken, illamående, yrsel.

Om sådana tecken visas, måste en kvinna besöka en läkare, och om symptom på livmodersblödning observeras, är det nödvändigt att göra det snabbt, eftersom en stor blodförlust är livshotande.

Efter undersökningen utförs behandling av den underliggande sjukdomen, återställande av den hormonella bakgrunden, eliminering av anemi. Om en sådan urladdning inte är förknippad med allvarliga sjukdomar, för att eliminera dem, råder läkaren vanligtvis en kvinna att minska den fysiska belastningen på kroppen, undvika stress och ångest, vila mer.

Menstruationsblödning i mitten av cykeln

Utsläpp eller blödning i mitten av menstruationscykeln är en ganska vanlig förekomst som många kvinnor känner till; nästan alla kvinnor på en eller annan punkt i livet märkte oväntade blödningar i mitten av cykeln. Sådan blödning eller utflöde kan uppstå omedelbart efter slutet av menstruationsperioden eller innan den börjar, eller vid någon annan tidpunkt i cykeln. Oftast innebär blödning eller utflöde i mitten av cykeln inte något dåligt och helt naturligt. Men plötsliga blödningar kan också vara ett tecken på livmodersjukdom. Livmoderblödning i mitten av cykeln mellan menstruation observeras hos nästan 30% av kvinnorna och anses vara normal om den inte är stark (spotting spotting från vagina), inte långvarig (upp till 72 timmar) Lär dig mer om möjliga orsaker och konsekvenser av blödning i mitten av menstruationscykeln.

I detta problem, om blödning vid olika perioder av menstruationscykeln är ofta och riklig, kan bara en gynekolog hjälpa till att fastställa den verkliga orsaken till blödningen och rekommendera behandlingsmetoder. En vanlig orsak till blödning i mitten av cykeln är livmodersjukdom.

Blödning i mitten av cykeln - vad är det?

Blödning i mitten av cykeln kan definieras som svår blödning av livmoder eller vaginal som uppstår mellan menstruationen eller tidigare än förväntat. Detta fenomen kallas också "intermenstruell blödning" eller "vaginal blödning mellan menstruationen." Ofta är blödningens uppträdande i mitten av cykeln inte ett hot och kan orsakas av en svag funktionsfel i hormonell bakgrund.

Intermenstruell blödning inträffar vanligtvis 10-16 dagar efter den senaste menstruationen. Detta är en knappt märkbar blödning som varar i 12 till 72 timmar. Om blödningen intensifieras över tid bör du rådfråga en gynekolog och genomgå nödvändiga undersökningar..

Blödning i mitten av cykeln observeras hos nästan 30% av kvinnorna och anses vara helt normal. En plötslig ökning och minskning av östrogennivåer under ägglossningen försvagar endometriet, vilket orsakar blödning. Detta fenomen anses vara normalt, och för korrektion förskrivs kvinnor tillskott som innehåller östrogen, vilket gör att du kan justera hormonnivåerna. Den vanligaste orsaken till blödning i mitten av cykeln hos friska kvinnor är plötsliga förändringar i östrogennivåer i kroppen. Intermenstruell blödning observeras också hos kvinnor som lider av sjukdomar i könsorganet, i vilket fall blödningen är mer intensiv.

Det finns två huvudtyper av blödningar i mitten av cykeln:

 • Intermenstruell blödning - blödning mellan två perioder.
 • Metrorragi - svår acyklisk blödning i livmodern.

Möjliga orsaker till intermenstruell blödning

 • Hormonell omstrukturering av kroppen
 • Lågt sköldkörtelhormon
 • Missfall
 • Närvaron av en intrauterin enhet
 • Börja eller sluta ta orala preventivmedel
 • Starta eller stoppa östrogentillskott
 • Gynekologiska procedurer, till exempel cauterisering (cauterisering) av livmoderhalsen eller konisering av livmoderhalsen
 • Vissa typer av medicinering
 • Vaginala infektioner eller vaginal skada
 • Påfrestning

När blödningen inträffar i mitten av cykeln rekommenderar läkare att vila mer och undvika stress. Om blödningen orsakas av en sjukdom eller störning föreskrivs lämplig behandling för sjukdomen eller störningen..

Orsaker till blödning i mitten av cykeln. Med menstruationsblödning förstås blödning av livmoder eller vaginal som uppstår mellan menstruationen, förr eller senare än det förväntade datumet för menstruationens början. Fläckning eller blödning mellan perioder är en mycket vanlig förekomst som många kvinnor upplever. Varje kvinna har haft minst ett blodigt menstruationsflöde minst en gång i sitt liv. En sådan urladdning förekommer ofta före menstruationens början eller inom några dagar efter att de har slutförts. Men de kan också förekomma varje dag mitt i cykeln. Vanligtvis är en sådan urladdning normal och inte ett tecken på sjukdom. Men tung blödning som inträffar oväntat, som de säger, utan anledning, kan indikera förekomsten av livmodersjukdomar och andra fel i reproduktionssystemets organ. Vad betyder blödning i mitten av cykeln? Vi uppmärksammar detaljerad information om denna fråga..

Blödning i mitten av cykeln - definition och orsaker.

Blödning i mitten av cykeln kan definieras som svår blödning av livmoder eller vaginal som uppstår mellan menstruationen eller tidigare än förväntat.

Halvcykelblödning är en stark blödning av livmoder eller vaginal som uppstår mellan menstruationen, förr eller senare än den förväntade starten av menstruationen. Intermenstruell blödning observeras i de flesta fall 10-16 dagar efter menstruationens slut. Sådan blödning är inte tung (tillräckligt med dagliga kuddar), varar cirka 12 - 72 timmar. Om mängden förlorat blod inte ökar, är det vanligtvis inget att oroa sig för. Om med tiden mer blod rinner ut eller blödningen varar mer än 3 dagar bör du gå till en gynekolog. I nödsituationer måste du ringa ambulans. Det händer mycket sällan att kvinnor efter befruktningen har sin sista menstruation och de vet inte ens om graviditet. Därför kan det, med blödningar åtföljd av smärta, finnas ett misstankar om ett missfall, en ektopisk graviditet, etc. Blödning i mitten av cykeln inträffar hos nästan en tredjedel av kvinnorna och anses vara normal. Det inträffar i samband med ökning eller minskning av östrogennivåer under ägglossningen, på grund av vilken endometriumet försvagas och blödningen uppstår. Vanligtvis i detta fall föreskrivs en kvinna hormonella läkemedel för att reglera hormonnivåerna. Intermenstruell blödning förekommer också hos kvinnor som har diagnostiserats med ofta störningar i könsorganet, då är blödningen mer intensiv. Det finns två huvudtyper av blödningar mellan menstruationen: 1) Intermenstruell blödning - blödning mellan två perioder. 2) Metrorragi - svår blödning i livmodern.

Intermenstruell blödning

Möjliga orsaker till intermenstruell blödning.

Utsläpp eller blödning i mitten av menstruationscykeln är en ganska vanlig förekomst som många kvinnor känner till; nästan alla kvinnor på en eller annan punkt i livet märkte oväntade blödningar i mitten av cykeln. Sådan blödning eller utflöde kan uppstå omedelbart efter slutet av menstruationsperioden eller innan den börjar, eller vid någon annan tidpunkt i cykeln. Oftast innebär blödning eller utflöde i mitten av cykeln inte något dåligt och helt naturligt. Men plötsliga blödningar kan också vara ett tecken på livmodersjukdom. Lär dig mer om möjliga orsaker och konsekvenser av blödning i mitten av menstruationscykeln..

Blödning i mitten av cykeln - vad är det?

Blödning i mitten av cykeln kan definieras som svår blödning av livmoder eller vaginal som uppstår mellan menstruationen eller tidigare än förväntat. Detta fenomen kallas också "intermenstruell blödning" eller "vaginal blödning mellan perioder".

Intermenstruell blödning inträffar vanligtvis 10-16 dagar efter den senaste menstruationen. Detta är en knappt märkbar blödning som varar i 12-72 timmar. Om blödningen intensifieras över tid bör du rådfråga en gynekolog och genomgå nödvändiga undersökningar..

Blödning i mitten av cykeln observeras hos nästan 30% av kvinnorna och anses vara helt normal. En plötslig ökning och minskning av östrogennivåer under ägglossningen försvagar endometriet, vilket orsakar blödning. Detta fenomen anses vara normalt, och för korrektion förskrivs kvinnor tillskott som innehåller östrogen, vilket gör att du kan justera hormonnivåerna. Den vanligaste orsaken till blödning i mitten av cykeln hos friska kvinnor är plötsliga förändringar i östrogennivåer i kroppen. Intermenstruell blödning observeras också hos kvinnor som lider av sjukdomar i könsorganet, i detta fall är blödningen mer intensiv. Det finns två huvudtyper av blödningar i mitten av cykeln:

 • Intermenstruell blödning - blödning mellan två perioder.
 • Metrorragi - svår acyklisk blödning i livmodern.

Möjliga orsaker till blödning mellan menstruationer:

 • Hormonell omstrukturering av kroppen
 • Lågt sköldkörtelhormon
 • Missfall
 • Närvaron av en intrauterin enhet
 • Börja eller sluta ta orala preventivmedel
 • Starta eller stoppa östrogentillskott
 • Gynekologiska procedurer, till exempel cauterisering (cauterisering) av livmoderhalsen eller konisering av livmoderhalsen
 • Vissa typer av medicinering
 • Vaginala infektioner eller vaginal skada
 • Påfrestning

När blödningen inträffar i mitten av cykeln rekommenderar läkare att vila mer och undvika stress. Om blödningen orsakas av en sjukdom eller störning föreskrivs lämplig behandling för sjukdomen eller störningen..

Mid-cykeltilldelningar - vad är det?

Mindre fläckar (inte kräver användning av feminina hygienprodukter) kan också visas i mitten av cykeln. I detta fall släpps en liten mängd blod från slidan, vilket bara märks på toalettpapper. Dessa utsöndringar fläckar inte linne, det är rosa, brunt eller skarlakansslem.

Utsläpp i mitten av cykeln visas 10-14 dagar före menstruationens början och anses vara helt normala. Utsläpp i mitten av cykeln sker under ägglossningen och indikerar att ägget är klart för befruktning, dvs i huvudsak ett tecken på fertilitet. En sådan ägglossning (ibland kallad urladdning i mitten av cykeln) hjälper till att bestämma den exakta tidpunkten för ägglossning och planera graviditeten ordentligt.

Möjliga orsaker till urladdning i mitten av cykeln:

 • Äggets utgång från follikeln åtföljs av blödning, som manifesterar sig i form av sekret.
 • Under ägglossningen ökar kroppen östrogennivåer, vilket stimulerar avstötningen av livmoderns foder, som manifesterar sig i form av sekretioner.
 • Vissa läkemedel påverkar menstruationscykeln och orsakar urladdning i mitten av cykeln..
 • Vaginala eller livmoderhalsinfektioner.
 • Närvaron av en intrauterin enhet kan också orsaka urladdning i mitten av cykeln.
 • Låg sköldkörtelaktivitet.
 • Allvarliga sjukdomar, såsom cancer, kan också orsaka urladdning i mitten av cykeln.
 • P-piller.
 • Livmoderfibroider och polypper orsakar också urladdning i mitten av cykeln.

För medicinska frågor, se till att du först konsulterar din läkare.

Spotting i mitten av cykeln: orsaker

Normalt urladdning mellan menstruationen anses vara en riklig slemutsöndring från slidan. Det skyddar de inre könsorganen från penetrering av patogena mikroorganismer. Emellertid kan blödningar uppstå mellan menstruationen. Både fysiologiska och patologiska faktorer provocerar fenomenet..

Låt oss nu tänka mer på detta..

Orsaker till fläckar i mitten av cykeln

Blödning i mitten av cykeln observeras hos nästan 30% av kvinnorna. Som ett resultat visas brun eller mörkröd urladdning. Vanligtvis är de inte rikligt. Utsläpp visas 10-16 dagar efter menstruationen. De är knappt märkbara blödningar. Det varar i 12-72 timmar. Då bör urladdningen försvinna. Om detta inte händer är det nödvändigt att genomgå en diagnos och identifiera orsaken till händelsen..

Fläckning i mitten av cykeln kan vara ett normalt fysiologiskt fenomen eller kan vara ett resultat av utvecklingen av patologi. De fysiologiska orsakerna till behandlingen kräver inte, medan de patologiska elimineras genom att genomföra individuell utvald terapi.

Endometrial patologi

Endometrium avser livmoderens inre slemhinnor. Fläckning kan utvecklas mot bakgrund av sjukdomar. Så förekomsten av polyper. Detta namn gavs en godartad neoplasma på benet. De penetreras av blodkärl. Många experter tror att förekomsten av polypper är en av manifestationerna av hyperplasi. Detta namn gav tillväxten av livmoderens inre lager. Polypper kan uppstå mot bakgrund av hormonella och icke-hormonella störningar. Som ett resultat av mekanisk skada kan polyper börja blöda. Detta kan leda till intermenstruell blödning..

En annan patologi är endometrios. Oftast förekommer sjukdomen hos kvinnor i reproduktiv ålder. Vanligtvis verkar det som ett resultat av hormonella störningar. Detta leder till överdriven östrogenproduktion, vars höga nivå upprätthålls i hälften av menstruationscykeln. Dessutom är mängden producerad progesteron inte tillräcklig. Det är under påverkan av östrogen som menstruationsblödning är möjlig. Ibland är de väldigt rikliga.

Hormonella fluktuationer

Enligt statistik är oftast icke-riklig fläckning från slidan som uppstår i mitten av cykeln förknippad med hormonella fluktuationer. De uppstår i sin tur i början av ägglossningen. Under denna tidsperiod produceras en stor mängd östrogen i kvinnans kropp. Detta namn gavs könshormon som påverkar slemhinnan i livmodersväggar. Detta är orsaken till uppkomsten av sekretioner där blodföroreningar observeras.

Ägglossning är smutsig. Deras längd kan inte vara längre än 72 timmar. Höjdfärgen i detta fall är brun eller rosa. Om utsläppet dök upp på grund av hormonella fluktuationer till följd av ägglossning, är användning av läkemedel inte nödvändig. Men om blödningen inte försvinner efter 3 dagar, bör detta varna kvinnan.

Gynekologiska förfaranden

Leukorré kan bli rosa eller brun som ett resultat av oavsiktlig skada på små blodkärl i könsorganen. Risken för en sådan situation är när man utför följande medicinska förfaranden:

 1. Curettage av livmodern eller biopsi.
 2. Gynekologisk undersökning med hjälp av ett kolposkop, speglar eller en ultraljudssensor. Sådana studier utförs vanligtvis i den första fasen av cykeln. Detta görs för att möjliga mikrotraumor kan läka, och i början av nästa skada är det ingen.
 3. En smuts tas från livmoderhalsen och vagina. I detta fall skrapar läkaren ett litet lager av slemhinnan. Detta leder till mikroskador. Urladdningen behåller en rödaktig nyans i flera timmar efter proceduren.

Användning av preventivmedel

Om en kvinna tar p-piller i mindre än tre månader i rad, anses spotting i mitten av cykeln vara normalt. Vanligtvis är smärtan i detta fall ganska knapp. De orsakar inte obehag. Mycket snart försvinner fläcken i mitten av cykeln.

En liknande situation kan uppstå om en kvinna har använt preventivmedel. Fenomenet observeras också när man skyddar mot oönskad graviditet med hjälp av en intrauterin enhet.

Första tecken på graviditet

Utseendet av blod i mitten av cykeln kan indikera graviditetens början. Om befruktningen har inträffat, inom de närmaste dagarna, rör sig det befruktade ägget in i livmoderhålet och fästs vid väggen. Under proceduren finns det en kränkning av endometriumens integritet. Kapillärerna som finns i den är skadade. Som ett resultat har en kvinna knappt rosa urladdning. De förekommer vanligtvis en vecka före den förväntade menstruationen. Om implantationen inte lyckas, exfolierar fosterägget och graviditeten avslutas. En liknande situation är möjlig om till exempel embryot är fäst för nära halsen. Efter detta börjar menstruationen. Men det kommer med en liten försening.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Sexuellt överförda infektioner kan också provocera sådana fenomen. Patologi åtföljs av feber och svår smärta i nedre del av buken. För att urladdningen ska avbrytas måste orsaken till tillståndet identifieras korrekt och sedan ges behörig behandling. Om blödningen inte är allvarlig, kämpas den inte specifikt med honom.

Infektionssjukdomar och inflammatoriska processer

Blodigt urladdning mellan menstruationen kan orsaka inflammatoriska processer som utvecklas i:

Blod visas som ett resultat av skador på slemhinnor och blodkärl. Ett liknande fenomen observeras om det finns ett fel i äggstockarna.

Blod observeras som ett resultat av infektionssjukdomar i könsorganen. Om vävnadsskada inträffar visas brun urladdning mellan perioder. De har en obehaglig lukt. I detta fall är konsistensen hos urladdningen vanligtvis flytande skummande.

neoplasmer

Utseendet på en neoplasma kan leda till utveckling av blödning. Så om ett myom bildas i livmodern, leder tumörtillväxt till skador på endometrium och förstörelse av blodkärl. Mitt i cykeln sväller slemhinnan. Som ett resultat finns det ett utsläpp med blod. Dessutom ökar volymen av menstruationsflödet.

Livmodercancer orsakar också liknande symtom. I de inledande stadierna kan sjukdomen kanske inte manifestera sig på något sätt. Emellertid kan efterföljande urladdning observeras med spår av blod som uppstår mellan menstruationen. Speciellt förekommer detta fenomen hos kvinnor äldre än 45 år. Vanligtvis liknar utsläppet köttkors. De har mörka blodproppar.

Ålder förändras

Med en kvinnas ålder genomgår den hormonella bakgrunden betydande förändringar. Detta kan påverka menstruationscykeln. Så att fläckar hos ungdomar mellan menstruationer anses vara normala om de uppstår under de första två åren från puberteten. Andra cykelstörningar som är karakteristiska för denna period kan förekomma. Situationen uppstår på grund av hormonskifte. Dess orsak är äggstockarnas omogenhet..

Blodig leukoré kan också uppstå vid början av klimakteriet. En liknande situation uppstår också på grund av hormonsvikt. Men här är orsaken till dess åldrande av kroppen och upphörandet av äggstocksfunktionen. Cykeln blir oregelbunden. Isolering i mitten kan uppstå under postmenopausala kvinnor. Det föregår menstruationens fullständiga försvinnande.

Du bör dock inte förväxla urladdningen till följd av hormonsvikt och blödningar orsakade av patologi. Risken för sjukdom efter 45 år ökar. Av detta skäl rekommenderas det att genomgå en rutinmässig inspektion en gång om året..

Ytterligare skäl

Fortplantningssystemets funktion påverkas även av en liten avvikelse av hormonantalet från normen. Ett liknande fenomen kan uppstå som ett resultat av:

 1. Metaboliska störningar eller utveckling av fetma.
 2. Användning av hormonella läkemedel. De kan förskrivas för att behandla infertilitet eller klimakteriet. Användningen av sådana mediciner leder till menstruations oregelbundenhet. En av dem kan vara utseendet på fläckar i mitten av cykeln..
 3. Vitaminbrister. Detta fenomen utvecklas på grund av undernäring. Om en kvinna har vitaminbrist finns det en kränkning av produktionen av hormoner. Detta beror på bristen på ämnen som krävs för att genomföra processen. Dessutom finns det svårigheter i cellregenerering. Som ett resultat börjar patologiska processer utvecklas i vävnaderna i könsorganen. En förändring i blodkärlens struktur observeras. Allt detta leder till uppkomsten av blodföroreningar hos de vita..
 4. Påfrestning. Ett sådant tillstånd kan uppstå som ett resultat av allvarlig känslomässig överbelastning, överarbete eller känslor. Stress påverkar produktionen av hormoner i kroppen. Som ett resultat av förändringar i den hormonella bakgrunden uppstår en funktionsfel i kroppen.

Spotting i mitten av cykeln kan förekomma hos kvinnor som har låg blodkoagulation. Liknande fenomen kan uppstå om patienten tar läkemedel som har en avgörande effekt på blodet..

Diagnos och behandling

Om en kvinna har regelbundna långvariga menstruationsblödningar, kommer läkaren att instruera henne att genomgå en serie studier. Följande diagnostiska metoder används vanligtvis:

 • blodprov - allmän klinisk, för HIV, för hormoner, Wasserman-reaktion;
 • en smet från vagina på mikrofloraen;
 • gynekologisk undersökning med hjälp av speglar;
 • undersökning av livmoderhalsen med hjälp av ett kolposkop;
 • curettage av livmodern med en ytterligare riktning av det erhållna materialet för histologisk undersökning;
 • smeta från livmoderhalsen för en cytologisk undersökning;
 • Bekken ultraljud.

Baserat på de mottagna uppgifterna kommer ytterligare behandling att förskrivas. I vissa situationer kan patienten omdirigeras till mer specialiserade specialister..

Terapi beror på grundorsaken, vilket orsakade uppkomsten av sekret mellan menstruationen. Om infektionssjukdomar eller inflammatoriska sjukdomar har lett till detta används konservativa behandlingar vanligtvis. I sällsynta fall är operation möjlig..

Om det finns en hormonell störning, kommer läkaren att förskriva läkemedel som låter dig justera balansen och etablera funktionen i det kvinnliga reproduktionssystemet. Om en sådan situation uppstod mot bakgrund av ett metaboliskt problem eller i närvaro av övervikt, måste en kvinna hänvisas till en endokrinolog och näringskorrigering utförs.

Om en sexuellt överförd infektion upptäcks används antibiotikabehandling. Dessutom används immunostimulanter och antiinflammatoriska läkemedel. För att behandlingen ska vara effektiv, inte bara en kvinna, utan hennes sexuella partner måste delta i den.

Om neoplasmer finns i livmoderhålan, beror behandlingen på deras variation och storlek. I vissa fall kan patienten lämnas under noggrann övervakning utan att vidta andra åtgärder. I vissa situationer föreskrivs en operation. Dessutom kan kemoterapi utföras. Komplex, lång behandling kan behövas för att bekämpa neoplasmer..

Varför uppstår blödningar mitt i en cykel

Icke-patologiska orsaker

Spotting mellan menstruation kan vara ett normalt alternativ. Till exempel blödning under ägglossning. Manifestationen av slemutsöndring med blod från slidan uppträder vid tidpunkten för frigörandet av ägget, det vill säga 10 till 16 dagar efter den senaste regelbundna menstruationen. Utsläppet är inte rikligt, smetande, brunaktigt. Men de kan vara frånvarande. Ofta under en period av ägglossning känner en kvinna en smärta i äggstocken, som blev en "arbetare" den här månaden.

Menstruations acykliska karaktär observeras ofta hos flickor när hormonproduktionen stabiliseras. Denna period kan ta upp till två år efter början av menstruationen. Om han drog vidare under lång tid kan det vara problem med det endokrina systemet och medicinsk hjälp behövs..

Obehag kan också uppstå när du tar akuta preventivmedel. De orsakar svår blödning i livmodern, vilket resulterar i att det befruktade ägget lämnar kroppen. Dessutom leder "akuta" orala preventivmedel till fläckar i mitten av cykeln hos vissa kvinnor i sex månader efter att de tagits. I vissa fall, med användning av sådana medel, är en cykelstörning, magbesvär, huvudvärk möjlig.

Intermenstruell urladdning kan också provocera användningen av preventivmedel med kombinerad verkan för behandling av gynekologiska sjukdomar, såväl som hormonella läkemedel.

Liten rosa eller brunaktig urladdning kan också vara ett tidigt symptom på graviditet. Implantationsblödning förekommer 6–12 dagar efter befruktningen, när ägget är fäst vid livmoderväggen. Detta tidiga symptom på graviditet observeras inte hos alla kvinnor och åtföljs vanligtvis av svullnad i bröstkörtlarna, ofta urinering. Om blödningen är allvarlig finns det risk för missfall, krävs akut läkare.

För aktiv sexuell kontakt, sexuellt missbruk eller användning av olämpliga föremål för onani kan leda till skada på slidan av slidan. Ofta är orsaken till skador vävnadens låga elasticitet, brist eller brist på naturlig smörjning. Könsskada med efterföljande blödningar är också troligt efter naturlig förlossning. Förutom blodutflöde kan skador uppstå under urinering, promenader, brännskador.

Möjliga patologier

Blödning kan också ha patologiska tillstånd, därför är det nödvändigt att besöka en gynekolog. Blodutladdning mellan menstruationen är möjlig på grund av:

 • godartade och maligna tumörer;
 • endokrina sjukdomar - fetma, brist på sköldkörtelhormoner;
 • gynekologiska sjukdomar - polyper, cyster, födelsedefekter;
 • hjärt-kärlsjukdom;
 • blödningsstörningar.

Blödning kan också uppstå som ett resultat av justering på hormonnivå, vitaminbrist. De provocerande faktorerna här är stressiga situationer, en förändring i klimatzonen eller sjukdomen, som minskar immuniteten. Ytterligare tecken är hudutslag, humörförändringar, huvudvärk, överdriven hårväxt i kroppen med parallellt håravfall på huvudet, dålig blodkoagulation.

Fläckning mellan perioder kan också uppstå till följd av brott i äggstocken, vilket vanligtvis inträffar under ägglossningsperioden. I detta tillstånd är akut medicinsk intervention nödvändig..

Om blödning inte är förknippad med en menstruationscykel och orsaken är en sjukdom kallas detta tillstånd metrorragi. Sjukdomen som utlöste blödningen påverkar inte nödvändigtvis reproduktionsorganen. Så allvarlig vaginal blödning i mitten av cykeln kan orsakas av diabetes mellitus, blödningsstörningar, vitamin C-brist, hypertoni.

Tillfällig blödning är möjlig efter cauterisering eller curettage av livmoderkroppen, halsbiopsi, installation av spiralen.

Av särskild fara är blödningar hos postmenopausala kvinnor. Med åldern finns det en kraftig försvagning av ovariefunktionen, vilket orsakar en oregelbunden menstruationscykel och fullständigt försvinnande av menstruationen. Om de efter ett år med fullständig frånvaro av menstruation dyker upp igen, kan detta signalera cancer i livmodern eller dess hals, neoplasmer i äggstockarna.

Första hjälpen för blödning

Om blod släpps i små mängder utan smärta och andra obehagliga känslor måste du vänta på att blödningen slutar och sedan boka tid hos en gynekolog. Vid svår blödning krävs:

 • sluta ta preventivmedel och läkemedel som orsakar blodförtunnning;
 • vägrar heta bad och andra uppvärmningsförfaranden samt douching;
 • lyft inte vikter;
 • ring en läkare.

Innan läkarnas ankomst bör patienten ljuga. Läkemedel bör inte tas, eftersom deras åtgärder kan komplicera diagnosen och till och med förvärra tillståndet. Du måste dricka mycket för att kompensera för vätskeförlust..

Om blödningen åtföljs av smärta tillåts en kall komprimering i nedre del av buken. För att göra detta kan du linda isbitar i en bomullsklaff eller hälla dem i en gummiuppvärmningskudde. Låg temperatur hjälper till att minska blodkärlen och minska blödningen. Den maximala komprimeringstiden är 15 minuter.

Diagnostiska åtgärder och behandling

Vid svår blödning utan stopp skickas patienten till ett sjukhus. Efter att ha samlat anamnesis och undersökning kommer läkaren att förskriva hemostatiska läkemedel. I komplexa fall utförs ett operativt stopp av uterusblödning. Detta kan vara strömning av livmodern, laseravlägsnande av endometrium och kryodestruktion.

För att ta reda på orsakerna till malaise, efter att blödningen har stoppats, utförs diagnostiska åtgärder:

 • allmän undersökning av blod och urin;
 • blodkemi;
 • Ultraljud av bäckenorganen;
 • hysteroskopi.

Med otillräckligt tydliga bilder av ultraljud kan patienten skickas för datortomografi eller magnetisk resonansavbildning. Om man misstänker onkologi kan en benmärgsstickning förskrivas, och om en tumör upptäcks utförs en cytologisk analys och biopsi..

Den terapeutiska kursen beror på sjukdomen, som blev grundorsaken till problemet. Om det finns en cykelstörning associerad med hormonella förändringar kommer läkaren att rekommendera lämpliga orala preventivmedel eller hormonbaserade läkemedel. Kirurgisk behandling av endometrios eller dissektion av cyster, vidhäftningar kan krävas..

Långtidsbehandling är nödvändig om infektionsskada på reproduktionsorganen upptäcks..

Varje sådan patologi kräver ett individuellt tillvägagångssätt och valet av läkemedel - antibakteriella, antivirala, svampdämpande och immunostimuleringsmedel. För att kompensera för bristen på vitaminer föreskrivs vitamin-mineralkomplex samt en korrigerande diet.

Om en stark spridning av endometrium eller livmodercancer upptäcks, är ofta det enda sättet att bli av med det en hysterektomi - avlägsnande av ett sjukt organ.

Förebyggande åtgärder

Det finns många förutsättningar för förekomst av blödning, och inte alla är patologiska. Därför är det orealistiskt att helt undvika risken för sådan sjukdom.

Att minska sannolikheten för blödning på grund av patogena faktorer eller för att identifiera utvecklingen av sjukdomen i de tidiga stadierna är mycket möjligt.

 1. Spåra periodiciteten för månadsperioden och notera deras varaktighet och regelbundenhet.
 2. Har en rutinmässig gynekologisk undersökning årligen.
 3. Kontakta din gynekolog omedelbart om du får några varningstecken..
 4. Följ tydligt med medicinska rekommendationer när du tar orala preventivmedel och föreskrivna mediciner.
 5. Undvik stress och tung träning.

För att upprätthålla reproduktionsorganen i ett hälsosamt tillstånd är det viktigt att äta rätt, sluta röka och ha sex med en vanlig och pålitlig partner..

Utseendet på blodig urladdning mellan menstruationen är oftast resultatet av hormonella förändringar. Men blödning kan också vara en konsekvens av patologiska processer. Om det inträffar bör du inte få panik, du måste konsultera en gynekolog för att ställa en diagnos. En snabb behandling kan återställa hälsan även vid allvarliga sjukdomar.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Förhöjda nivåer av progesteron hos kvinnor, orsaker till hur man återgår till det normala

I den friska kroppen hos varje kvinna sker produktion av nödvändiga hormoner ständigt. Progesteron är ett hormon som ansvarar för början och underhåll av graviditet samt menstruationscykeln.....

Tecken på klimakteriet (menopaus) vid 47–48 år

Menopausen kringgår inte en enda representant för det klara könet. Den exakta åldern när klimatet kommer ingen vet, denna siffra är individuell och kan variera från 40 till 55 år....

Menstruationen går 2 dagar, orsaker, oligomenorré

Menstruation i 2 dagarMenstruation är lika normalt för en kvinna som hårväxt eller förlust av mjölktänder. Varje reproduktionscykel varar 25-32 dagar, blödningen i början varar normalt 3-7 dagar....