Ägglossning lukt

Klimax

Upplagt av admin den 17 november 2019

Under menstruationscykelens ägglossningsperiod frigörs vätska från de kvinnliga organen, vilket skiljer sig i egenskaper, utseende och konsistens från livmoderhalsslem, som förekommer i andra perioder av cykeln. Av urladdningens natur kan du bestämma om den kvinnliga kroppen fungerar normalt, finns det några patologier i den, tidpunkten för början av menstruation och ägglossning.

Ägglossningen eller ägglossningen börjar den 10-19: e dagen av menstruationscykeln. Under denna period kommer ett moget ägg ut ur äggstocken, detta åtföljs av ett brott i follikeln. Under ägglossningen är en kvinna särskilt benägen att befruktas.

Hur man bestämmer genom urladdning?

Under ägglossningsperioden av cykeln är urladdningen av en speciell karaktär. Du kan bestämma början av ägglossning med den matematiska metoden, men även genom att observera lukten och typen av sekret kan du bestämma periodens början efter deras natur.

Så vilken typ av sekretion är karakteristisk för ägglossningsperioden eller kan det finnas denna period utan utskrivning? Under ägglossningen gör den kvinnliga kroppen allt för att ägget ska bli lättare att befrukta. Därför blir urladdningen mycket rikare, mindre tät än tidigare - det är dessa egenskaper som hjälper spermierna att tränga in i slidan. Tilldelningar har en vit / gulaktig / rosaaktig / svagt brunaktig nyans, skiljer sig i slemkonsistens eller äggvita.

Utsöndring vid olika perioder av cykeln?

För att bedöma kroppens tillstånd, för att identifiera perioden för menstruationscykeln och för att förstå om det finns några patologier, kan kvinnor elementärt övervaka och analysera arten av sin egen vaginal utsöndring.

Före ägglossningsperioden

Innan ägglossning påbörjas, enligt gynekologer, är två normala utsläppstyper möjliga:

 1. Brist på utflöde och vaginal torrhet.
 2. Rikligt slemhinnigt tjockt utsläpp. Deras volym ökar i takt med ägglossningsperioden.

Under

Under ägglossning hos kvinnor utsöndras slem i livmoderhalsen, vilket kan dikteras av två faktorer.

 • Först genom att isolera ett moget ägg och brott i follikelsäcken.
 • För det andra, under ägglossningen i den kvinnliga kroppen, finns det en ökning i nivån av hormonet östrogen, på grund av vilket cervikalt slem flytande.

Egentligen skapar kroppen på detta sätt optimala förutsättningar för befruktning. I mitten av cykeln ska urladdningen vara transparent eller vitaktig / rosa färg, konsekvent snotig som äggvita, mindre ofta vattnig.

Efter

Under perioden efter ägglossningen med kvinnliga utsöndringar inträffar följande metamorfoser: först blir utsöndringarna mer klibbiga och limliknande, sedan tjocknar livmoderhalsvätskan, och dess transparens förändras till vita eller beige nyanser, sedan minskar volymen av utsöndrad vätska.

Vilken färg kan vara?

Ägglossning kan vara av olika färger och nyanser. Färgen på livmoderhalsslem kan indikera en kvinnas hälsostatus, förekomsten eller frånvaron av patologier och störningar.

 • Brun. Utsläpp från livmodern i en brun nyans innebär att en liten mängd blod blandas in i slemet. Orsaken till denna färg på slem kan vara en insatt intrauterin enhet, ett ägguttag, en ökad östrogen eller patologi. Om brunt slem uppträder i mitten av cykeln, men hälsan inte bryr sig på något sätt, så finns det ingen anledning att oroa sig.
 • Röda med blod. Utsöndring av blod under ägglossningen är ett normalt fenomen, vars orsak är antingen frigörandet av ett ägg, dess passage genom äggledaren och brott i follikeln eller hormonella förändringar - när mängden östrogen minskar kraftigt under ägglossningsperioden och progesteron ännu inte börjat produceras. Det viktigaste är att det inte finns något ljust skarlakansrött blod i urladdningen - i detta fall måste du snarast kontakta en gynekolog.
 • Vit. Vit urladdning inträffar främst när nästa ägg börjar mogna. Sådan utsöndring är normen om det inte finns någon avvikelse i konsistensen av urladdningen, det vill säga om de är kärnade, för vattniga och rikliga eller har lukten av lök.
 • Transparent vattnigt. Vattnig urladdning kännetecknar ofta för perioden före menstruationen än för ägglossningen, men även vid ägglossningen anses de vara normala och dikteras av kvinnans hormonella egenskaper. En sådan urladdning är vanligtvis riklig. Före menstruation uppstår de eftersom det på grund av egenskaperna hos vissa organismer, i frånvaro av fläckar före menstruationsperioden, en klar vätska samlas i slidan, som lämnar före menstruationens början.
 • Gul. Gul urladdning är direkt relaterad till brott i follikeln och, om det inte finns några obehagliga symtom som lukt, obehag och smärta, anses det vara en normal typ av vaginal utsöndring.
 • Rosa. Den rosa färgen på urladdningen beror på närvaron av en mycket liten mängd blod i hemlighet. Vid ägglossning är en livmoderhalsvätska av denna färg den absoluta normen. Dessutom kan rosa nyanser förekomma efter tillträde till en gynekolog, efter sexuell kontakt, installation av en intrauterin enhet, efter förlossning och medan man tar hormonella läkemedel.
 • Greener. Utsöndring av nyanser som grön, grön-gul betyder inte något bra. Grön urladdning indikerar infektion, och gulgrön indikerar inflammation i äggstockarna eller erosion i livmoderhalsen.
 • Andra arter. Smutsig, vattnig urladdning kan indikera inflammation i livmoderhalsslemhinnan. På tal om annan urladdning: under ägglossning anses utsläpp av vita och rosa / brunaktiga (ibland) nyanser. Den återstående ansvarsfriheten kan indikera vissa kränkningar och patologier, men inte nödvändigtvis.

Typer av sekretioner och deras foton

Sekretion kan ha olika konsistens både i olika perioder av cykeln och inom samma period. Under ägglossningen observeras också en förändring av slemindex. Således, före ägglossningen, är slemet tjockt, närmare ägglossningens början, dess mängd ökar, urladdningen blir mindre tät - för en större sannolikhet för befruktning, under perioden efter ägglossningen blir utsläppet tjockare igen och är inte så rikligt och intensivt.

Samtidigt, förutom densitet och volym, är konsistensen också annorlunda, dess natur kan skilja mellan hälsosamt urladdning och patologisk. Låt oss mer detaljerat överväga flera möjliga typer av utsöndring vid ägglossning.

utsmetning

Det tros att svag fläckning av smetningstypen vanligtvis uppträder en vecka efter ägglossningen och indikerar att det befruktade ägget har fäst sig vid endometriet. Rikligt fläckigt slem i detta fall kan tala om en ektopisk graviditet - kontakta sedan en erfaren gynekolog för råd.

Trast

Utseendet på trast i denna period är förknippat med hormonella vågor. Efter ägglossning i den kvinnliga kroppen, särskilt hos unga flickor i reproduktiv ålder, ökar mängden progesteronhormon kraftigt, vilket lätt kan orsaka sådana oönskade utsöndringar som trast, eftersom progesteron försvagar immunsystemet efter ägglossningen.

Orsaken till trast under den ägglossande perioden av cykeln kan också vara användning av COC: er eller antibakteriella läkemedel, infektionssjukdomar i urinröret och reproduktionssystemet. Detta är en sådan hemlig ostmassa urladdning av vit färg, åtföljt av brännande och rodnad i labia.

Livmoderhalsslem

Livmoderhalsvätska är vätskan som livmoderhalsen producerar under ägglossningsperioden för att hjälpa spermierna att nå ägget. Innan ägglossningen själv och efter menstruationen kan den vara väldigt liten, den kanske inte produceras alls, men innan den blir mycket flytande släpps den i mycket större mängder. Efter att dess kvantitet och densitet minskas.

Det luktar inte förutom att det är svagt surt på grund av mikrofloran i slidan. I avsaknad av patologier är den färglös eller har vita nyanser. Under ägglossningen kan det finnas små fläckar av blod som ändrar färg till brunaktig, rosa eller gulaktig. Egentligen är dessa huvudtyper av slem under ägglossningsperioden i cykeln.

Många förändringar kan inträffa med en cervikal hemlighet, eftersom dess konsistens dikteras av kvinnans hormonella bakgrund. Från detta urval kan varje kvinna sägas vara unik.

Luktar av sekretion

Innan

Den sura lukten av hemligheten är den absoluta normen enligt läkare och är inte någon avvikelse om den observerades före ägglossningsperioden. Detta dikteras av funktionerna i det kvinnliga utsöndringssystemet, mikroflora i reproduktionssystemet.

Under

Under ägglossningscykeln sticker inte lukten ut. Lite surt är tillåtet - det uppstår på grund av vissa egenskaper hos vaginal utsöndring. I detta fall bör det inte finnas några biverkningar. Nämligen:

Allt detta kommer då att vittna om alla kränkningar som kan skada den kvinnliga kroppen. Den obehagliga lukten av fisk, råtta eller lök kan indikera möjlig inflammation, infektion eller sjukdom..

Efter

Återigen anses luktfri eller sur aroma vara normal. En uttalad obehaglig lukt av livmoderhalsvätskor indikerar sådana kränkningar att du bör konsultera en specialist.

Råd

 • Om färg, lukt, konsistens och symtom som känner sig under ägglossningen tydligt inte är karakteristiska för din sekretion, måste du kontakta specialister. I alla fall måste du först övervaka ägglossningens gång - dess regelbundenhet och utsläppets art.
 • När en cykelkalender upprätthålls blir spårning av kränkningar ibland lättare för läkaren. För det andra, om några patologiska förändringar registrerades, måste du antingen komma ihåg eller markera deras utseende och avsluta i kalendern - då kommer det att vara klart vid vilken period av cykeln de dök upp. Så det kommer att vara klart var överträdelsen inträffade.
 • För det tredje är det nödvändigt att genomgå undersökning av en dermatovenerolog. Om du har en permanent partner - en gång var sjätte månad, med aktivt sexliv - oftare. Skyddat kön i detta fall skyddar mot infektioner som väcker obehagliga symtom och konsekvenser.

Efter undersökningen av en hudläkare hittades eller läktes inga infektioner, och symtomen av patologisk karaktär är fortfarande oroande, det är dags att gå till gynekologens möte, boka en tid för en schemalagd undersökning eller gå till en tid med ett specifikt problem.

Uppmärksamhet på manifestationerna i din kropp är mycket viktigt, särskilt för kvinnor. Kvinnan själv, hennes framtida barn och hennes sexuella partner beror på detta. Utsläpp under ägglossning kan berätta mycket om kroppen som helhet, om den period som en kvinna är i, även om hon kunde bli gravid!

Nyans, konsistens och utflödesvolym under ägglossningen hjälper en kvinna att fastställa början av en bättre tid för befruktningen, de så kallade gynnsamma dagarna, eller att undvika en oönskad graviditet. Enligt tillståndet i livmoderhalsslemet under en period av cykeln kan du också utvärdera din hälsa och identifiera befintliga störningar i reproduktionssystemet i ett tidigt skede.

Under ägglossningen

För att lära sig skilja mellan normal och patologisk utsöndring är det nödvändigt att ta reda på orsakerna till livmoderhalsslem under ägglossningen. I mitten av menstruationscykeln orsakar följande förändringar i kroppen vaginal sekret:

 1. Frigöring av ett moget ägg med samtidig brott i follikelsäcken.
 2. En betydande ökning av östrogennivåer, och detta hormon gör livmoderhalsslemet från livmoderhalsen mer flytande. Det reproduktiva systemet skapar optimala förutsättningar för spermierörelse i livmodern och äggledarna.

Det är dessa faktorer som avgör vilken färgutsöndring som kommer att vara, dess mängd och konsistens, förutsatt att det inte finns några patologiska processer i kroppen.
Du måste veta vad som ska vara urladdningen under ägglossningen. De kännetecknas av sådana tecken:

 1. Färg. Transparent, något vit, rosa.
 2. Konsistens. Slem, tillstånd av äggvita, snotliknande, ibland vattniga (se foto).
 3. Volym. Cirka en tesked per dag (individuell indikator).
 4. Aromen. Helt frånvarande, men en sur lukt av utsöndringar utan klåda är tillåten på grund av vaginal mikroflora.

Kom ihåg att varje organism är individuell, så mängden och skuggan av livmoderhalsvätska hos olika kvinnor kan variera. Huvudregeln för alla är frånvaron av klåda, sveda, rodnad i könsorganen, såväl som allvarliga, särskilt skärande smärtor.

När börjar ägglossning??

Det ungefärliga datumet kan beräknas i din kalender:

 1. Bestäm menstruationscykelns varaktighet.
 2. Dela upp detta nummer med två.
 3. Vi räknar detta antal dagar från början av den sista månaden.

Det resulterande datumet är början på den bördiga perioden.

Den ägglossande fasen är sällsynt, vilket inträffar exakt i mitten av cykeln. Detta beror på den hormonella bakgrunden, fysiologiska och psykologiska faktorer. För mer exakt prognos är det nödvändigt att mäta bastemperaturen under flera månader och registrera resultaten. Enligt läkare kommer fördelaktiga dagar för de flesta av sina patienter från den 11: e till den 21: e dagen av cykeln.

Hur många dagar räcker tilldelningarna??

För att besvara denna fråga måste du ta reda på varaktigheten av ägglossningen. Det är nästan samma för alla - ungefär 48 timmar. Ett moget ägg förblir livskraftigt en annan dag, därför kan karakteristisk urladdning fortfarande vara.

Livmoderhalsslem, orsakat av en gynnsam tid för befruktning, kan endast pågå i ett par dagar, och sedan gradvis förtjockas på grund av en ökning av progesteroninnehållet.

På en lapp! När vaginalvätskan inte berättar något om början av den bördiga fasen, bör du köpa ett speciellt test som visar två remsor när ägget lämnar äggstocken.

Ytterligare symtom

Vaginal urladdning är inte det enda tecknet på en bättre tid för befruktning. Behöver fortfarande överväga följande signaler:

 • kan dra i nedre del av buken;
 • bastemperaturen stiger (37,1–37,3 °);
 • stark sexuell attraktion till bås;
 • mindre smärta och bröstförlust.

Signaler om befruktning

Tecknen på graviditet och frigörandet av ägget är mycket lika, så det är svårt att få fram en framgångsrik befruktning direkt. Implantationsblödning orsakar rosa och brunt urladdning under ägglossningen, men de inträffar efter ungefär en och en halv vecka, när fosterägget fäster vid livmoderväggen.

Kom ihåg att en flytande och vattnig hemlighet praktiskt taget utesluts, eftersom reproduktionssystemet förbereder säkra förhållanden för utvecklingen av fostret, så att vaginalslemet blir tjockare.

Ingen sekretion

Om du inte har utskrivning indikerar det inte alls en patologi eller brist på ägglossning. Ett stort antal flickor känner inte någonting när ägget frigörs från äggstocken, till och med torr vagina är tillåten. Under sådana förhållanden är det osannolikt att befruktning inträffar, men befruktning kan inte uteslutas. I själva verket kan bristen på sekretion vara förknippad med låga östrogennivåer..

Fall utesluts inte när i stället för slem noteras okarakteristiska krämiga, smutsiga märken på det dagliga fodret. Orsaken ligger oftast i den hormonella bakgrunden, näringsegenskaperna och andra yttre faktorer (starka känslor, stress).

Du behöver inte ljuda larm när du märker:

 • riklig (våt) hemlighet bara några dagar;
 • lätt gulaktiga eller krämiga märken på den dagliga dirigeringen;
 • blodiga daub;
 • vattenhaltig homogen urladdning utan klumpar.

Ofta beskriver kvinnor vit urladdning under ägglossningen. Man bör dock tänka på att det är färglöst slem som indikerar en gynnsam tidsperiod för befruktningen. När det gäller en skumma hemlighet eller vit, är troligen ägglossningen bakom eller mikrofloraen i slidan bryts.

Kom ihåg att normal livmoderhalsvätska inte kan stå ut mot bakgrund av obehagliga känslor, som oftast indikerar negativa processer i kroppen.

Hur ser patologisk utsöndring ut när ett ägg släpps?

Det kan inte uteslutas att reproduktionssystemet misslyckas om urladdningen åtföljs av följande symtom:

 1. Gul med en grön, grå färgton (könsinfektion).
 2. Vit ostmassa med lukten av sur, klåda, brännande (trast).
 3. Mycket blodigt urladdning under ägglossningen - dynan blir våt på mindre än en timme (blödning).
 4. Mycket flytande, har en skummig konsistens (inflammation, infektion).
 5. Mörkbrun, nästan svart (endometrios).

De talar med förtroende om en kränkning när sekretionen kompletteras:

 • obehaglig lukt av fisk, råtta;
 • koagulerat blod;
 • pus och klumpar;
 • varar mer än två eller tre dagar;
 • hög kroppstemperatur;
 • stark smärta;
 • systematisk förbränning, rodnad och klåda i könsorganen.

Sådana symtom bör inte ignoreras, och att besöka ett sjukhus och genomgå test är nyckeln till den snabbaste återhämtningen och kommer också att hjälpa till att identifiera patologier i tidiga utvecklingsstadier i tid.

Innan ägglossningen

Innan den bördiga perioden ökar östrogenkoncentrationen i den kvinnliga kroppen, vilket ökar mängden vaginal utsöndring, vilket gör det flytande och ser ut som slem. Utan detta hormon är den normala bildningen av en follikel i äggstocken omöjlig..

När äggutbytet närmar sig, mer exakt några dagar innan, blir livmoderhalsvätskan viskös och klibbig och fortsätter att växa i kvantitet. Och ogynnsamma förhållanden kvarstår för rörelse av manliga celler, eftersom en kvinnas reproduktionssystem inte är redo för befruktning ännu.

Hur många dagar börjar?

Sekretion i samband med perioden före ägglossningen börjar hos alla kvinnor på olika sätt. Vissa har inte livmoderhalsslem när andra rapporterar vätska och riklig vaginal urladdning. Båda alternativen är normala..
Gynekologer säger att under ideala förhållanden visas en karakteristisk sekretion en vecka före den föreslagna bördiga perioden, och kort innan den förvärvar egenskaperna hos livmoderhalsvätska, vilket också noteras efter ägglossningen. Norm:

 • transparent, vit urladdning;
 • homogent tillstånd av slem;
 • stretching och klibbig karaktär;
 • lätt sur lukt.
 • en blodpropp, blod;
 • skummande eller curdled konsistens;
 • klåda, sveda och svullnad i kämpen
 • skarpa smärta i nedre del av buken;
 • vattnig gul, grön sekretion.

Med blod

Utsläpp av blod eller brunt innan ägglossningen anses vara farligt. De är inte längre förknippade med menstruation och orsakas ännu inte av brott i follikelsäcken.

Undantag är kvinnor som tar OK och använder en intrauterin enhet.

Typen av patologi påverkar färgen: från blekrosa, röd, till brun, brun och till och med svart. Om du beskriver konsistensen, observera:

En vaginal hemlighet hjälper en kvinna att bestämma ägglossning, men detta är inte den mest exakta beräkningsmetoden. Om graviditet är oönskat är det bättre att använda speciella tester eller att övervaka bastemperaturen i 2-3 månader.

Efter ägglossningen

För att förstå vad som ska vara urladdningen efter ägglossningen är det nödvändigt att bestämma kroppens nuvarande tillstånd. Arten av vaginal sekretion ändras alltid efter ägglossning, men kompletterat med andra tecken, indikerar början av graviditeten eller ett hälsoproblem.

Befruktningen hände inte

Om befruktningen inte genomförs, kan fläckning efter gynnsamma dagar inte betraktas som normen. Den andra halvan av menstruationscykeln har i detta fall sina egna egenskaper:

 • övervägande av progesteron i kroppen;
 • för det första livmoderhalsvätskans klibbiga eller klibbiga tillstånd;
 • ökad densitet av slemutsöndring;
 • transparens ersätts av en vit, beige nyans av val;
 • gradvis minskning av sekretion.

Egenskaperna hos urladdningen kan jämföras med fotot:

Ibland försvinner livmoderhalsslem helt efter ägglossningen och uppträder i stora mängder strax före menstruation eller under samlag. Därför kanske en kvinna inte har några sekret, och detta är inte en anledning till oro. Men överdriven torrhet i slidan bör diskuteras med en läkare.

vitt

Ett stort antal kvinnor observerar vit urladdning efter ägglossning, vilket är normalt om de inte orsakar särskilt obehag i perineum. Du kan markera:

 • tät luktfri vit, krämig (progesteroneffekt);
 • homogen ljusbeige, gulaktig (epitelceller finns);
 • transparent med vita vener, utsläpp som snot (övergång från östrogen till övervägande av progesteron).

Vit utsöndring under denna period indikerar oftast normal mognad av nästa ägg.

Var uppmärksam på vit riklig urladdning efter ägglossning och till en helt flytande hemlighet.

Följande sjukdomar är möjliga:

 • candidiasis (curdled);
 • infektion (utsläpp som vatten);
 • bakteriell vaginos (mycket starka jämna vattenutsöndringar);
 • kränkning av mikrofloraen i slidan (utsläpp med lukten av lök).

Rosa

Blodigt utflöde efter ägglossning bör inte orsaka oro om de orsakas av följande skäl:

 • undersökning av en gynekolog;
 • sexuell kontakt;
 • installation av en intrauterin enhet;
 • ta hormonella läkemedel;
 • efter förlossningen.

Men även i den här situationen gör det inte ont att konsultera din läkare för att utesluta patologi.

Graviditet sannolikhet

Egenskaperna hos urladdningen, om befruktningen har inträffat, kan variera för varje enskild kvinna, men vissa mönster finns fortfarande. Ett av de första symptomen på befruktningen kan betraktas som en blodig vaginal hemlighet, som inträffar efter cirka 6-12 dagar.

Utseendet på blodproppar i slemhinnan eller något krämig utsöndring är förknippat med införandet av fosterägget i livmoderhålet, vilket orsakar blodstrimmor ungefär en vecka efter ägglossningen. Men denna situation varar bara några timmar eller högst ett par dagar. Vanligtvis finns det lite livmoderhalsslem, och i dess konsistens liknar det tjock snot eller utsläpp som gelé. Det bör inte vara mycket vätskeutsläpp, särskilt som vatten,.

Viktig! En fläckig brun vaginal sekretion kan indikera en ektopisk graviditet eller en risk för missfall. När du anger detta symptom bör du rådfråga en läkare för att klargöra orsakerna.

Under den andra halvan av cykeln är vit urladdning inte alltid en graviditet, även om mot bakgrund av en sådan vaginal hemlighet gör ont i magen, som före menstruationen. Ja, implantation av ett befruktat ägg åtföljs av smärta, men återigen inte alla tjejer. Tänk därför på alla tidiga tecken på graviditet efter ägglossning i komplexet:

 • kramper i nedre del av buken och smärta i sidan;
 • utvidgning av bysten;
 • ömhet i brösten;
 • utseendet på brun eller vit urladdning efter en vecka;
 • uppblåsthet och hög flatulens;
 • ökad bastemperatur;
 • illamående (sällan);
 • förändring i smak för mat;
 • låg förmåga att arbeta, förlust av styrka.

Explicit patologier

Störningar i reproduktionssystemet framgår av en okarakteristisk färg, lukt och konsistens av livmoderhalsvätska:

 1. Utseendet på gul, grönaktig urladdning är en signal om början av den inflammatoriska processen, infektion, problem med vaginal mikroflora.
 2. Rosaaktig utsöndring - polyper, erosion, hyperplasi, könsinfektioner. Det huvudsakliga symptomet är svår smärta under sex.
 3. Scharlakansrött eller mycket blodig. Blödning kan öppna på grund av suturbrott och indikerar också neoplasmer i reproduktionssystemet.
 4. Flytande, vattnig urladdning, skummig med närvaro av pus och fetidlukt - trikomoniasis.

Utsläpp före och efter ägglossning om dagen

Utsläpp under menstruation hos kvinnor varar från 5 till 7 dagar. Omedelbart efter menstruationens slut kommer de så kallade torra dagarna (8-11 dagar).

12-13 dag. Vattnig utsöndring indikeras. Den är klibbig och inte riklig (början av ägglossningsperioden).

Den 14: e dagen. Slem ökar volymen och kondenserar.

15: e dagen. Vaginal urladdning blir liknande äggvita: de har ingen färg, sträcker sig mellan fingrarna. Blodstrimmor kan förekomma. (ägglossning)

16: e dagen. Utsöndring är fortfarande riklig som snot.

17-19 dag. Konsistensen blir tätare. Hemligheten blir molnig och förtjockas (fertilitetsperioden slutar).

20-28: e dagen. Ingen urladdning.

De dagliga uppgifterna är ungefärliga och återspeglar inte hela kvinnors menstruationscykel.

Arten av vaginal urladdning under hela cykeln tenderar att förändras under påverkan av hormoner. Med ägglossning ökar mängden vaginal utsöndring. Normalt bör det inte finnas någon obehaglig lukt under ägglossningen. Dess närvaro indikerar utvecklingen av patologiska processer i reproduktionsorganen.

Tecken på ägglossning

Ägglossning är en kvinnas ökade fertilitet, åtföljd av brott i follikeln. Vid denna tidpunkt frisätts det kvinnliga hormonet LH i den kvinnliga kroppen, vilket leder till uppkomsten av karakteristiska symtom. Först av allt förändras strukturen för vaginal urladdning. De blir rikliga och slemmiga. Livmoderhalsen i livmoderhalsen blir så öppen som möjligt. Gynnsamma förhållanden skapas för rörelse av spermier genom äggledarna. Under denna period märker en kvinna utseendet på följande yttre tecken:

 • Bröstförlust;
 • Öka sexuell energi;
 • Rikligt öppet urladdning;
 • Höjd basal temperatur;
 • Ritningssmärta i nedre del av buken;
 • Förvärring av lukten.

Vissa kvinnor upplever fläckar under ägglossningen. Deras utseende beror på brott i follikeln, som ett resultat av vilket blodkärlen skadas. Detta symptom är sällsynt..

På grund av en ökning av östrogen i blodet observeras vasodilatation. Mot denna bakgrund verkar en kvinna rodna. Förändringar observeras i beteende hos kvinnor. Hon blir mer aktiv och glad. Hennes krafter riktas instinktivt för att locka en sexuell partner.

Vilken lukt anses vara normal under ägglossningen?

Om en kvinna är frisk förändras inte lukten under ägglossningen. Naturliga feromoner som en man känner på en undermedveten nivå kan utsöndras. Av denna anledning verkar en kvinna sexuellt attraktiv för honom. Men det finns inga uppenbara förändringar. Dålig lukt under ägglossningen indikerar ett brott i kroppen. Det utvärderas i samband med urladdningens art och färg. Normalt kan urladdningen vara:

En bra artikel om utskrivning under ägglossning här.

Orsaker till obehaglig lukt under ägglossningen

I nästan alla fall indikerar en avvisande lukt under ägglossningen närvaron av en gynekologisk sjukdom. Atypisk urladdning visas också, vilket är en produkt av patogenens vitala aktivitet. De kan vara gulaktiga, gröna eller vita. I vissa fall åtföljs den obehagliga lukten under ägglossningen av blödning. De vanligaste orsakerna till patologi inkluderar:

 • Inflammatorisk process;
 • Könsinfektioner
 • Svampsjukdomar;
 • Maligna processer;
 • Mänskligt papillomvirus;
 • Vaginal dysbios.

Mänsklig papillomavirus vaginal dysbios

Om den obehagliga lukten orsakas av kondylom, förutom den obehagliga lukten, uppträder blodiga eller gulaktiga utsläpp. Kondylom är resultatet av aktivering av papillomviruset. Han och de flesta infektionssjukdomar förekommer i oskyddad intimitet..

Den mest ofarliga orsaken till avvisande lukt under ägglossningen är ansamling av spermvätska i slidan under oskyddat samlag. Det blandas med livmoderhalsslem och får en specifik lukt. I avsaknad av sexuellt liv försvinner lukten helt. Ett annat skäl är otillräcklig hygien. Vattenprocedurer måste utföras minst två gånger om dagen.

Påverkar en dålig lukt en kvinnas fertilitet??

Den obehagliga lukten under ägglossningen från slidan kan ha en indirekt effekt på kvinnans förmåga att bli gravid. Speciellt om problemet orsakas av en smittsam eller inflammatorisk sjukdom. Inflammation provocerar utvecklingen av vidhäftningar. Mot bakgrund av detta försämras äggledarnas styrka. På grund av detta kommer embryot inte kunna komma in i livmodern. Denna situation kan leda till en ektopisk graviditet, vilket kommer att medföra ytterligare komplikationer med reproduktiv hälsa..

Vissa infektionssjukdomar och maligniteter bidrar till anovulation. Det åtföljs av en fullständig frånvaro av ägglossning, vilket gör befruktning omöjlig. Med dysbios i slidan skapar en ogynnsam miljö för rörelse av spermier. Därför kan de inte leva för att se ägget.

När man ska kontakta en gynekolog?

För att förhindra oönskade komplikationer är det nödvändigt att konsultera en läkare i tid om misstänkta symptom upptäcks. Detta kommer att hålla reproduktionsfunktionen på rätt nivå. Du måste kontakta en gynekolog i följande fall:

 • Akut smärta i nedre del av buken;
 • Grönaktig, gul eller brun urladdning;
 • Kliande upplevelser;
 • Förekomsten av sprickor på könsdelarnas yttre yta;
 • Brinnande;
 • Smärta under intimitet.

För att diagnosen ska kunna ställas korrekt är det nödvändigt att bestämma luktens natur. Vid candidiasis har vaginal utsöndring en sur lukt. Med dysbios får vaginal urladdning lukten av ruttna fiskar. Förekomsten av gardnerellos framgår av lukten av ruttet kött. Om lukten av järn kommer från vaginal utsöndring, talar vi om förekomsten av blodiga föroreningar. De är karakteristiska för erosiva formationer på könsdelarnas inre yta.

Du kanske också är intresserad av den här videon relaterad till det här ämnet..

Patologi behandling

Efter upptäckt av ett problem föreskrivs ett komplex av terapeutiska åtgärder. Det inkluderar läkemedelsbehandling, fysioterapeutiska förfaranden och användning av folkläkemedel på växtbasis. Behandlingen fokuserar inte på symptomet utan på orsaken till dess utseende. I de mest avancerade fallen indikeras kirurgiska ingrepp. Oftast utförs kirurgi laparoskopiskt..

I inflammatoriska och infektiösa processer förskrivs antibiotika. De mest effektiva och ofta använda inkluderar:

 • erytromycin;
 • metronidazol;
 • Cyprolet;
 • ofloxacin;
 • azitromycin.

Candidiasis behandlas med antimikrobiella medel i form av tabletter och vaginala suppositorier. De vanligaste är:

För att eliminera vidhäftningar orsakade av den inflammatoriska processen föreskrivs elektrofores, exponering för ultraljud, magnetoterapi och lerterapi. Bad med brom och jod ger god effekt. Om behandlingen inte ger det önskade resultatet dissekeras vidhäftningar kirurgiskt.

Om den obehagliga lukten orsakas av infektionssjukdomar tar den genomsnittliga behandlingen högst 10 dagar. I framtiden rekommenderas det att förebygga åtgärder, inklusive användning av barriärprevention och regelbundna besök hos gynekologen..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Sex under menstruationen - inte i något fall. De ställde gynekologen skamliga frågor om "dessa dagar"

För många flickor börjar menstruationen som en bult från det blå. Av många skäl: till exempel, i skolan pratar de inte om det som en del av en biologikurs (det beror allt på läraren), och anatomin sker i klass 9, då menstruationen kan börja i flera år....

Är det smärtfritt i skinkorna under menstruationen??

Orsaker till obehagVad exakt orsakas av det faktum att det finns smärta i anus, kan specialisten definitivt säga.Det finns många olika orsaker - hemorrojder, endometrios, neuralgi i ändtarmen, etc.....

Orsaker till lukt och utsläpp hos kvinnor efter menstruation

En obehaglig lukt efter menstruation kan vara ett symptom på bakteriell vaginos, den vanligaste smittsamma sjukdomen i de kvinnliga könsorganen....