Preventionspiller "Silhouette": recensioner av läkare och kvinnor

Blödning

Så att en oönskad graviditet inte inträffar oväntat måste preventivmetoder noga övervägas. Hormonella läkemedel mot födelsekontroll är idealiska för dessa ändamål. De har visat sig vara effektiva. Förutom huvudfunktionerna har dessa orala preventivmedel andra. Till exempel, mot bakgrund av deras intag, förbättras hudens och hårets tillstånd, vikten normaliseras och den hormonella obalansen elimineras också..

I den här artikeln tar vi hänsyn till "Silhouette" preventivpiller. Feedback från patienter och läkare kommer också att ges..

Läkemedlets verkningsmekanism och dess sammansättning

Läkemedlet har en uttalad antiandrogen effekt på grund av verkan av två huvudsakliga och flera hjälpämnen som ingår i den..

Nedan visas sammansättningen av läkemedlet "Silhouette" (recensioner bekräftar dess höga effektivitet):

Etinylöstradiol är ett hormonellt medel i östrogen-serien (östrogen), dienogest hänvisar också till hormonella substanser (progestan).

Dessa komponenter har följande effekter:

- sakta ner peristaltis i äggledarna, det vill säga muskelfibrerna reduceras inte så intensivt, som ett resultat kan ägget inte aktivt röra sig längs dem;

- tjocknar livmoderhalsslemet, och spermier kan inte längre röra sig in i slidan;

- minska nivån av androgener, till följd av vilken ägglossning inte sker, follikulogenes störs också;

- ändra endometriumstrukturen i livmoderkaviteten, vilket leder till att ägget inte kan fixeras i det.

Således, en kvinna som tar en "Silhouette" (recensioner bekräftar detta), slutar helt ägglossningen på grund av lägre nivåer av androgener.

Indikationer för användning

I vilka fall indikeras oral preventivmedel? Det är bättre att lära sig om detta från en gynekolog. Men oftast föreskrivs de i följande fall:

- så att en oönskad graviditet inte inträffar;

- i närvaro av akne hos en flicka som lider av en ökad nivå av androgener;

- med endometrios (förtjockning av skiktet som linjer livmodern).

Det är intressant att veta att om vi betraktar varje komponent separat (dienogest och etinylöstradiol), så används de i infertilitetsterapi, och deras samtidiga arbete har en preventiv effekt. Detta bekräftas av tillgängliga recensioner på läkemedlet "Silhouette".

Endometrios och orala preventivmedel

Läkemedlet "Silhouette" används ofta vid behandling av spridning av endometrium. Denna patologi drabbar främst unga flickor och kvinnor. För att inte lösa problemet radikalt, nämligen med hjälp av kirurgiska ingrepp, utser de ”Silhouette” - tabletter (recensioner finns tillgängliga). De har följande effekter:

- minska östrogenproduktionen;

- endometriet kan inte längre växa utanför livmodern;

- ägglossning inträffar inte;

- foci för endometriosatrofi på grund av den regelbundna användningen av läkemedlet "Silhouette", för i dem minskar blodcirkulationen.

Sjukdomen botas fullständigt genom att ta orala preventivmedel, och menstruationscykeln återställs, det finns ingen smärta under samlag och under menstruation.

Kontra

För "Silhouette" -medicinering anger bruksanvisningen (recensioner finns i stort antal) att det finns vissa villkor i människokroppen där medicinen inte rekommenderas:

- Vid hjärt-kärlsjukdomar (angina pectoris, hjärtinfarkt, lungemboli, trombos, svår arteriell hypertoni, ärftlig tendens till trombos).

- Levebrott (misslyckande, hepatit).

- Med maligna tumörer (som finns i livmodern, hängslen och bröstet).

- Med segdanemi.

- Under graviditet och amning. Det finns tillfällen då graviditet har inträffat samtidigt som du tar läkemedlet, då måste du sluta ta det. Men om detta hände bör du inte oroa dig för effekten av hormoner på fostret, eftersom det inte finns någon negativ effekt. Men under ammeperioden är "Silhouette" preventivpiller (recensioner bekräftar) bättre att inte ta, eftersom de aktiva substanserna kan påverka barnet genom bröstmjölk.

- Vid svår huvudvärk (migrän med neurologiska symtom).

- Med vaginal blödning (särskilt om orsaken inte är klar).

Denna metod för preventivmedel är kontraindicerad hos kvinnor som röker, särskilt de över 35 år..

I de fall patologin upptäcks under användning av medicinen slutar de att ta den och vända sig till läkaren för råd.

Bieffekter

Mot bakgrund av att man tar "Silhouette" preventivpiller kan vissa reaktioner i kroppen uppstå:

- huvudvärk eller migrän; hjärtklappning;

- buksmärta, illamående, diarré;

- öka eller minska aptiten;

- minskad sexlyst;

- problem att somna.

Det vanligaste obehagliga fenomenet är förekomsten av dragande smärta i nedre del av buken, liksom illamående och huvudvärk. Men för de flesta kvinnor passerade de inom en och en halv månad efter att ha tagit den första p-piller.

Den negativa effekten av rökning utesluts inte. Därför, för att inte förvärra biverkningen av "Silhouette", måste du sluta röka, det är bättre - långt innan du tar drogen.

rekommendationer

För läkemedlet "Silhouette" indikerar instruktionen (recensioner bekräftar detta) att det finns vissa egenskaper hos att ta kombinerade orala preventivmedel. Först och främst bör de förskrivas av en läkare. Självadministrering är oacceptabelt, eftersom okontrollerat intag av hormoner kan skada kroppen.

Efter att läkemedlet har köpt är det nödvändigt att noggrant studera bruksanvisningen. Det indikerar följande:

- Om en kvinna bara planerar att börja ta detta läkemedel, bör detta göras den första menstruationsdagen.

- Om en kvinna redan har tagit ett annat hormonellt läkemedel, kan Silhouette drickas en dag efter slutet av föregående kurs..

- Du måste dricka ett piller samtidigt, varje dag. Drick med lite vanligt vatten. Dosen i en tablett bör inte överskridas.

- På varje blister indikerar pilarna mottagningsordern. Det måste följas och inte i något fall kränkas.

- Om kvinnan hade en abort i graviditetens första trimester, måste preventivmedel tas samma dag som operationen utförs.

- För abort eller förlossning i efterföljande trimestrar måste preventivmedel konsumeras 28 kalenderdagar efter operation eller naturlig förlossning.

- Inget behov av att ta pauser i att ta hormonella preventivmedel, detta är inte nödvändigt. Således kan du bara skada kroppen genom att skapa konstgjorda hopp i den hormonella bakgrunden.

- Om du saknar ett piller för glömska, bör du omedelbart dricka det, så fort kvinnan kom ihåg detta.

- Om kräkningar inträffar flera timmar efter att du tagit läkemedlet måste du ta p-piller igen, eftersom den föregående inte hade tid att smälta.

Detta är skillnaden mellan "Silhouette" preventivpiller. Recensionerna om dem är mestadels positiva.

Innan du börjar ta, behöver du inte bara en specialistkonsultation, utan också en fullständig undersökning av hela organismen. Detta hjälper till att identifiera befintliga patologier som hindrar användningen av orala preventivmedel. En kvinna kan också vara gravid, vilket måste bestämmas i förväg.

Om du avbryter intaget av Silhouette-tabletter kan det leda till allvarligt hormonellt fel i kroppen.

Samtidig mottagning på andra sätt

Är "Silhouette" läkemedel alltid tillåtet att använda? Recensioner bekräftar att läkemedlets interaktion med andra hormonella medel är oacceptabelt. Vissa läkemedel kan inte tas under behandlingsperioden med det betraktade läkemedlet. Dessa inkluderar:

Dessa läkemedel leder till blödning från könsorganen och effekten av preventivmedel kan minskas.

Vissa mediciner, vars åtgärd syftar till att minska clearance av könshormoner, inklusive sådana som inte kan tas med Siluet.

speciella instruktioner

Om några biverkningar uppstår när du tar kombinerade orala preventivmedel bör du genast kontakta en gynekolog och berätta för honom om det. Kanske kommer han att förskriva ett annat läkemedel som ger den nödvändiga effekten utan negativa effekter på kroppen..

Varför förbättrar hudens och hårets tillstånd när man konsumerar hormoner? Denna fråga intresserar många. Faktum är att produktionen av talg minskas. Hår blir mindre oljigt som ett resultat och akne bildas inte på huden. Men du bör inte ta drogen bara för detta. Du bör alltid komma ihåg om kontraindikationer och biverkningar..

"Silhouette": recensioner av läkare och patienter

Det finns många recensioner av dessa preventivmedel. Läkare föreskriver dem inte bara för att skydda, utan också för behandling av olika kvinnors problem. Piller tolereras i allmänhet väl, biverkningar är extremt sällsynta. Patientrecensioner bekräftar detta.

Många kvinnor gillar hudens skick medan de tar "Silhouette", liksom det faktum att smärtan slutade under menstruationen. Vissa har fått huvudvärk, men totalt sett är recensionerna bra..

Är det normalt med en försening efter avbrott av preventivpiller

Hur fungerar orala preventivmedel på cykeln

P-piller är artificiella analoger av progesteron och östrogen - kvinnliga könshormoner. Sådana läkemedel som tas oralt kallas kombinerade orala preventivmedel, förkortat COC eller OK..

Dessa läkemedels uppgift är att förhindra att ägget mognar och gödslar. OK gör det omöjligt för spermier att komma in i livmodern och fästa fosterägget på dess vägg. Syntetiska hormoner blockerar sin egen produktion och gör därmed graviditet omöjlig. Menstruationsblödningen fungerar som en ersättning för menstruation under kursen..

Under användning av preventivpiller för äggstockar skapas artificiell vila. Deras aktivitet minskar och tillståndet i livmodern i livmodern förändras också - han blir oförmögen att acceptera ett befruktat ägg och ge det fotfäste.

Vad som händer i kroppen efter att ha avbrutit OK

Rätt avbrott är slutet på att ta läkemedlet efter att alla tabletter har druckits från förpackningen, det vill säga efter fullständig fullständig cykel. Kroppens återgång till den naturliga cykeln åtföljs av:

 • en förändring i den kemiska sammansättningen av miljön i slidan;
 • minskning i livmoderhalsvätskans viskositet;
 • återgång av endometriumets initiala tillstånd;
 • återställande av sekretionsstadiet i månadscykeln - fasen som börjar efter ägglossningen och slutar med ankomsten av menstruation.

Fram till den sista återkomsten till den naturliga menstruationscykeln observeras dess instabilitet. Dessutom kan förseningen vara kortlivad och menstruationen kan bli kortare eller längre.

Försening efter avbokning av födelsekontrollen

Avsaknaden av regelbunden menstruation efter det att OK tagits är ett helt förväntat fenomen. Den enda frågan är hur länge det varar. Normalt bör förseningen inte överstiga tre månader. Men även denna period av cykelinstabilitet kan associeras med sekundära faktorer..

Möjliga orsaker till förseningen efter avbrott av COC: er:

 • Graviditet. Det måste först uteslutas eller bekräftas, eftersom det finns faktorer som minskar effektiviteten hos preventivmedel. Bland dem är alkohol, kräkningar, diarré, extrem stress, långdistansflygningar, hopppiller.
 • Ung och premenopausal ålder. I det första fallet beror cykelens instabilitet och förseningen på könsområdets omogenhet, och i det andra på grund av åldersrelaterade förändringar i kroppen.
 • Inflammatoriska sjukdomar i äggstockarna, livmodern, bilagor - salpingoophoritis, cervicit, adnexit, myometritis och andra.
 • Brott mot annulleringsreglerna - obehörigt avslutande av användningen av läkemedlet innan förpackningen slutar.

Förseningar kan inträffa om en kvinna använder sig av nödprevention. Sådana produkter innehåller en hög dos av hormoner, som är verklig stress för äggstockarna. Deras intag, särskilt okontrollerat, kan provocera en allvarlig funktionsfel i menstruationscykeln.

När kommer ägglossningen att återhämta sig

Varaktigheten för normaliseringen av cykeln bestäms av sådana faktorer:

 • kvinnans ålder och hälsa, i synnerhet frånvaron eller närvaron av gynekologiska problem;
 • ett slags oralt preventivmedel;
 • läkemedlets varaktighet.

Om en kvinna är ung, bygger kroppen sig snabbare. Med åldern tar det längre tid att anpassa sig till hormonella förändringar. Långsamt efter avskaffandet av OK återställs cykeln hos kvinnor efter 40–45 år.

Med förbehåll för alla avbeställningsregler, OK 3-4 dagar efter den sista pillen, börjar blödningen. Detta är inte en riktig menstruation, men ändå en ersättning. Det kallas också abstinensblödning. Efter detta tar perioden för fullständig återställning av den naturliga cykeln, under vilken äggstockarna vaknar upp, från 2 till 12 veckor.

En längre fördröjning observeras med inflammatoriska och andra patologier i bäckenorganen och med generell svaghet i kroppen. I sådana fall kan cykeln efter avslutad p-piller återgå till det normala i cirka sex månader, i genomsnitt inom 12-16 veckor.

Vad du ska göra om det inte finns några perioder efter avbrytande av preventivmedel

Förseningen efter tillbakadragande av läkemedel kan vara förknippad med graviditet om luckor gjordes under dess administrering och oskyddat samlag. I det här fallet är det första du behöver köpa och genomföra ett test. Var noga med att boka tid hos en gynekolog som bekräftar eller förnekar graviditet. Testet kan vara falskt positivt..

Om OK administrerades utan störningar, är förseningen associerad med återställandet av kroppen. Om det inte finns några hälsoproblem, bör cykeln återgå till normal nästa månad, efter högst 8-12 veckor.

En försening under längre tid är ett tillfälle för att genomgå en grundlig undersökning av en gynekolog. I sådana fall är förekomsten av en endokrin störning eller någon sjukdom i könsområdet troligt - en inflammatorisk process, en ovariecyst, en tumör eller annan.

För att identifiera den verkliga orsaken till förseningen föreskriver läkaren tester för testosteron, follikelstimulerande hormon (FSH), prolaktin, luteiniserande hormon (LH). En bäckenundersökning utförs också med hjälp av ultraljud. Om nödvändigt, ta en detaljerad undersökning av vävnader och blodkärl, till exempel om en tumör misstänks, ta sig till MRI.

Avbokningsregler OK

En kvinnas beslut att plötsligt sluta ta ett preventivmedel eller att avbryta läkemedlet utan att konsultera en gynekolog är full av negativa konsekvenser:

 • livmodersblödning;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • oavsiktlig graviditet.

För att undvika dessa problem är det viktigt att följa reglerna för avskaffande av orala preventivmedel:

 • Du kan inte sluta ta några preventivmedel abrupt. Avbokning utförs gradvis.
 • Sluta ta läkemedlet först efter slutet av nästa cykel.
 • Det är förbjudet att göra en oberoende övergång från ett OK till ett annat, eftersom kroppens reaktion kan vara oförutsägbar.
 • Avbokning måste vara förenlig med den läkare som föreskrev läkemedlet efter preliminära godkända tester och undersökningar.

Innan du byter till en annan OK måste du avsluta alla piller från paketet, strikt följa intagsschemat och vänta tills menstruationen går. Du kan börja ta ett nytt botemedel bara en vecka efter periodens slut.

Efter avskaffandet av orala preventivmedel kan den hormonella bakgrunden återgå till det normala från flera veckor till flera månader, vilket beror på läkemedlet, varaktigheten av dess administrering och kvinnans hälsotillstånd. Om förseningen åtföljs av vaginal urladdning, buksmärta eller det finns risk för graviditet, fråga inte en vän om råd. Kvinnors forum hjälper inte heller. Det första du ska göra är att besöka en gynekolog omedelbart.

Är det möjligt att börja dricka en silhuett om det inte finns några perioder?

Relaterade och rekommenderade frågor

11 svar

Sidsök

Vad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?

Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om problemet är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren en ytterligare fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter ett tag kommer våra läkare att svara på det. Det är gratis. Du kan också söka efter relevant information om liknande problem på den här sidan eller via webbplatsens söksida. Vi kommer att vara mycket tacksam om du rekommenderar oss till dina vänner på sociala nätverk.

Medicinsk portal 03online.com tillhandahåller medicinska konsultationer i korrespondens med läkare på webbplatsen. Här får du svar från riktiga utövare inom ditt område. För närvarande ger webbplatsen råd inom 50 områden: allergist, anestesiolog, resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudläkare, pediatrisk gynekolog, pediatrisk neurolog, pediatrisk kirurg, barnkirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, specialist på infektionssjukdomar, kardiolog, kosmetolog, taleterapeut, ENT-specialist, mammolog, medicinsk advokat, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefolog, nutritionist, onkolog, onkolog, ortopedisk traumekirurg, ögonläkare, barnläkare, plastikkirurg, psykolog, prokolog, prokolog, prokolog, prokolog,, radiolog, androlog, tandläkare, trikolog, urolog, farmaceut, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 96,69% ​​av frågorna..

P-piller Gedeon Richter Force - granskning

Jag har stora hopp om detta läkemedel! Uppdaterad 05/18/2016 Slutsatser efter avslutad mottagning av Silhouette..

Hej, först om varför jag accepterar Silhouette:

Efter att jag födde hade jag allvarliga komplikationer i form av placentapolyper, endometrios och endometrioida cyster. Det senaste halvannet året har jag gradvis utrotat dem. I september i år avlägsnades en cysta i vänster äggstock (genom laparoskopi) och nu måste jag genomgå en kurs med harmonisk terapi för att förhindra återfall. Läkaren rådde mig att ta bort cysta. Jag konsulterade med flera gynekologer och läste också många recensioner på internet och bestämde mig för att prova dem.

Så jag förväntar mig följande effekt av detta läkemedel: för det första förebyggandet av endometrios, för det andra, preventivmedel, och för det tredje, ett minimum av biverkningar. Förresten, för den minsta manifestationen av "biverkningar", rådde min gynekolog att ta piller på natten.

Innan laparoskopi satt jag på Klaira, men innan operationen slutade jag ta den efter att ha slutfört nästa förpackning. Silhuetten började när cykeln återhämtade sig efter att cysten hade tagits bort från den första dagen, såsom beskrivs i instruktionerna. Jag tar före sänggåendet med vatten. Just nu började jag dricka den andra plattan efter en 7-dagars paus, under vilken jag hade menstruation (måttligt urladdning), igen i enlighet med kommentaren.

Detta läkemedel kostar 500 till 600 rubel i Belgorod, i jämförelse med andra liknande OK är det inte dyrt. Du kan köpa nästan vilket apotek som helst, utan att behöva springa runt och titta runt i staden, vilket också behagar.

Nu om biverkningarna - tills jag kände dem. Naturligtvis kan de fortfarande visas i framtiden, men för tillfället har jag varken övervikt, inte huvudvärk, inte nervositet eller graviditet etc. För mig själv anser jag att detta är en positiv kvalitet på silhuetten..

I allmänhet kommer jag att uppdatera recensionen när jag går igenom kursen. Effektivitet kan bedömas efter 5 månader, då jag fick order om att dyka upp i ultraljudet och se om något extra hade vuxit igen. Under tiden önskar jag er all god hälsa.

Uppdatering 1 daterad 12/05/2015

Så, som utlovat, kommer jag att kommunicera mellanresultaten och sensationerna från att ta Silhouette. Jag är för närvarande mitt i tre poster.

Under denna tid märkte jag vissa förändringar i min kropp.

Det första och vad jag inte gillade mest var att någonstans på 15 tabletter med 2 plattor hade jag brunaktig urladdning. Det var inte många av dem och inte så länge, men som min gynekolog sa när jag fortfarande var i Clare, är det möjligt en genombrottsblödning, vilket inte är bra.

2: a - Jag började vakna på natten och flera gånger, vilket brukade hända extremt sällan. Därför att Jag har ett 1,5 år gammalt barn, jag brukar sova som en markhund. Jag känner inte några obehag från denna omständighet, eftersom jag snabbt somnar igen.

Tredje - detta är bröstet, det har blivit större, mer känsligt, smärtsamt under vissa perioder och inte bara under PMS. Tidigare reagerade mitt bröst inte alls på min period.

4e - irritabilitet, inte alltid, men med jämna mellanrum fruktansvärt.

I allmänhet, medan jag fortsätter att ta, låt oss se vad som händer nästa. Vänta på tillägg!

Uppdatering 2 daterad 01/08/2016

Gott nytt år och god jul.

Jag slutar ta 4 paket. Cirka 5 dagar efter att jag skrev det senaste tillskottet hade jag en incident - menstruationen började inte enligt schemat, men det var helt mitt fel, eftersom Jag missade en tablett och fick effekten dagen efter.

Annars är den här månaden mycket bättre än den föregående. Nästan alla brister som jag skrev om förra gången försvann, med undantag för bröstkorgen (allt är samma som föregående månad).

Förresten, jag hittade ett plus, enligt min mening hudtillståndet förbättrades.

Det enda som jag inte gillar i mitt tillstånd just nu är periodisk svaghet, men jag vet inte om det är kopplat till Silhouette. Inom den närmaste framtiden kommer jag att genomgå en miniundersökning, och det kommer redan att finnas något synligt, något resultat. Låt oss se vad experterna säger!

Uppdatering 3 den 02/11/2016

Var på ultraljud och hos gynekolog.

Ultraljud avslöjade frånvaron av endometrios och vänster äggstock (postoperativ) i ordning. (+)

Men till höger bildades en follikulär cysta, och uzisten var mycket förvånad över att detta hände under mottagningen av Silhouette, jag blev inte mindre förvånad. Jag försäkrade mig att cysten kunde försvinna av sig själv och beordrade att komma om två månader.

Gynekologen insisterar på att fortsätta silhuetten och argumenterar för sin kamp mot endometrios.

Närvaron av en ny cysta är alarmerande, jag går till en konsultation med en annan specialist, kanske borde läkemedlet ändras.

Under den senaste månaden kom jag till två slutsatser:

1. Huden blev mycket bättre (jag har alltid haft problem med huden), det finns inga utslag, färgen är mer frisk;

2. Överskottsvikten ackumuleras gradvis - inom 1,5 år efter att ha tagit OK (Klayra, Silhouette) fick jag totalt 6 kg. De kom gradvis, men nu märks det fortfarande. En intensiv kamp har börjat!

Medan jag tar drogen vidare går jag till extra. konsultationer!

Slutet av mottagningen.

Så jag slutade ta Silhouette, efter samråd med många specialister, min gynekolog och jag kom till slutsatsen att vi behövde ett starkare läkemedel och nu bytte jag till Regulon.

Jag hoppas att han hjälper till i kampen mot follikulär cysta, som inte har försvunnit utan bara ökat. Men det är en annan historia.

Vad gav mig 8-månaders kursen för att ta Silhouette.

Fördelar:

- Ingen endometrios. (Huvuduppgiften)

- Markerad förbättring i hudtillstånd.

minuses:

- Follikulär cysta. (Kanske är Silhouetten inte den främsta orsaken till dess utseende, men i teorin borde den ha förhindrat den)

- Perioder med svår irritabilitet.

- Gradvis viktökning.

Dessa är bara de viktigaste och fördelarna och nackdelarna som jag avslöjar.

I allmänhet, KÄRNA KVINNOR förgiftar inte detta gumma, jag menar inte Silhuetten, men i allmänhet alla hormonella preventivmedel. Använd dem bara om det inte finns något annat alternativ..

Ju längre jag tar dessa läkemedel, desto snabbare vill jag avsluta dem, hoppas jag att jag lyckas snart. En mängd sår började strömma in, som jag inte visste om förut. Nu läste jag olika litteratur om detta ämne och mitt hår är slut. Jag kommer inte att citera någonting, det finns mycket information på Internet.

Jag rekommenderar Silhouette endast till dem som behöver det för medicinska ändamål..

Så jag önskar alla god hälsa och inte stöter på sådana läkemedel.

Kraft och period

Hej, jag är 28 år. Det finns ett barn på 3,4 år. Under de senaste 2 månaderna har ett fel i cykeln observerats. I augusti kom menstruationen tio dagar tidigare, sedan i mitten av cykeln fanns det fläckar. Jag gick till ultraljudet som tecken på endometrios. Läkaren ordinerade Kok-Siluet. Jag började dricka så snart jag började smeta, det vill säga den 13 september. Till denna dag menstruation, det vill säga två veckor. De första 5-6 dagarna smorda, sedan gick menstruationen inte rikligt (en läggning räcker). Vad är det? Detta har aldrig hänt förut. Vad rekommenderar du att göra?

Om tjänsten en fråga en läkare finns samråd med en gynekolog online på alla problem som berör dig. Experter läkare erbjuder konsultationer dygnet runt och gratis. Ställ din fråga och få ett svar direkt!

Instruktioner för användning av p-piller Silhouette

Kombinerade orala preventivmedel (COC) är en av de vanligaste metoderna för att ge en preventiv effekt och bevara en kvinnas hälsa. Hormonala läkemedel kan eliminera sannolikheten för en oavsiktlig graviditet och kräver ingen manipulation omedelbart före samlag. Silhuettabletter används inte bara för att uppnå en preventiv effekt, utan också som en del av den komplexa behandlingen av vissa patologier i det reproduktiva systemet.

Effekten av hormonella läkemedel på kvinnors hälsa

Hormonbaserade preventivmedel har många positiva och negativa effekter. De kan förbättra det allmänna tillståndet och funktionen i organen i det reproduktiva systemet eller orsaka utveckling av svåra patologier, upp till malig neoplasmer..

Hormonell bakgrund

I strid med menstruationscykeln bidrar p-piller till dess normalisering, gör menstruationen regelbunden. Många flickor vid gynekologens möte talar om knapp eller alltför omfattande urladdning, men kombinerat preventivmedel kan lösa detta problem..

Hormonala läkemedel bidrar till normalisering av hormonnivåer, vilket bromsar utvecklingen av patologier i äggstockarna och livmodern. Men med felaktig eller långvarig användning blir de orsaken till fel i hormoner i kroppen, frånvaron av menstruation, uppkomsten av symtom på olika sjukdomar.

Fertilitet efter avbokning

Åtgärderna från COC: er syftar till att undertrycka fertiliteten hos kvinnor, vilket eliminerar sannolikheten för befruktning av ägget. Efter att födelsekontrollen har avbrutits försöker kroppen återställa reproduktionsfunktionen..

Normalt sett blir fertilitet samma, några månader efter att ha avgivit läkemedel. Vid långvarig användning kan processen försenas, ibland är det svårt att normalisera äggstocksfunktionen, medicinering krävs.

Sammansättning och form av frisläppande

Läkemedlet tillhör gruppen av kombinerade hormonbaserade produkter - dienogest och etinylöstradiol.

Som hjälpkomponenter finns följande i kompositionen:

 • majsstärkelse;
 • laktosmonohydrat;
 • kaliumpolakrylin;
 • magnesiumstearat;
 • hypromellos;
 • talk;
 • makrogol;
 • titandioxid.

Det farmakologiska medlet finns i form av bikonvexa tabletter med vit färg, ibland är läkemedlets skugga mjölkaktig eller gulaktig. Tabletter förpackas i blåsor med 21 delar. Det kan finnas 1 eller 3 plattor i en kartong. Kostnaden för en startar från 600 rubel, beroende på distributionsområdet.

Handlingsmekanism

Läkemedelssilhouettens verkningsmekanism baseras på de aktiva komponenterna. Etinylöstradiol ersätter östrogen och dienogest ersätter progestogen. Verktyget undertrycker ägglossningen, vilket minskar sannolikheten för ett ägg i äggledaren.

För att förhindra penetrering av spermier i livmoderhålan förtjockar ett hormonellt läkemedel livmoderhalsslem. Cervikalkanalen stängs med en tät slemkropp. Peristaltis i äggledarna förvärras, ägget har inte förmågan att flytta till livmodern.

Om befruktning har inträffat, förhindrar preventivmedel cellen från att fästa sig vid endometriet, vilket gör den lös. På grund av denna åtgärd elimineras sannolikheten för graviditet nästan fullständigt..

Skydd effektivitet

Det finns anhängare av läkemedlet som bevisar dess effektivitet. Motståndare säger motsatsen.

fördelar

Den största fördelen med läkemedlet är den minsta doseringen av hormoner, vilket minskar sannolikheten för komplikationer.

Bland andra fördelar skiljer:

 • förmågan att ta läkemedlet under lång tid utan biverkningar;
 • en positiv effekt på den hormonella bakgrunden;
 • akne behandling;
 • gynnsamma effekter på det reproduktiva systemet med utveckling av endometrios, äggstockspatologier;
 • normalisering av menstruationscykeln med eventuella kränkningar;
 • hög andel skydd mot oönskad graviditet och når 99%.

Sådana positiva aspekter gör läkemedlet till ett av de mest föredragna bland COC: er.

nackdelar

Trots de många fördelarna har läkemedlet vissa nackdelar..

De viktigaste är:

 • effekt på blodkoagulation;
 • stimulering av blodproppar;
 • negativa effekter på hjärtans arbete;
 • ökad ömhet i blodkärlen;
 • oförmågan att använda med allvarliga patologier i matsmältnings- och nervsystemet
 • ökad sannolikhet för upphörande av menstruation;
 • förbud mot upptagande under graviditet och amning;
 • ökad risk för en malig tumör i äggstockarna, livmodern, bröstkörtlarna.

En viktig nackdel är mottagningen i 21 dagar och behovet av en paus på 7 dagar mellan plattorna. Många kvinnor gillar inte detta system, eftersom det efter en paus är lätt att glömma att ta p-piller.

indikationer

Den viktigaste indikationen för användning av ett farmakologiskt medel är skyddet mot en oplanerad graviditet. Ibland förskrivs p-piller för att behandla akne.

Ofta är läkemedlet en del av den komplexa behandlingen av endometrios, menstruella oegentligheter.

Hur man ansöker

Användningen av medicinen är tillåten först efter att ha konsulterat en specialist och genomfört en diagnostisk undersökning, vilket gör att du kan identifiera möjliga kontraindikationer.

Start av mottagning

Det är tillåtet att starta applikationen den första dagen av menstruationscykeln. Om en kvinna drack andra hormonella preventivmedel kan du börja ta det på dag 3-5 i cykeln.

Efter artificiell avslutning av graviditeten måste du börja ta nästa dag. Under de första dagarna rekommenderas det att använda barriärmetoder för preventivmedel.

Efter födseln förskrivs piller efter 3 veckor. Denna period är nödvändig för att återställa hormonnivåerna. Under den första veckan rekommenderar läkare att använda kondomer för att öka effektiviteten av preventivmedel.

Blåsan är utformad för tre veckors dagligt intag, du måste dricka en piller samtidigt. Efter att plattan är över följer en paus på 7 dagar och fortsatt användning.

Hoppa över piller

Om en kvinna missade ett piller, bör hon dricka det så snart som möjligt. Om du är sen i mer än 12 timmar bör du dessutom använda kondomer under nästa vecka.

Ett 1-2 dagars pass anses inte vara en anledning till avbokning. Om du har frågor är det bättre att kontakta en gynekolog.

Avbryt

Läkemedelsavlägsnande utförs efter slutet av nästa platta. Det rekommenderas starkt att inte kasta i mitten av cykeln för att inte provocera komplikationer.

Även med utseendet på negativa reaktioner är det bättre att genomföra kursen, med förbehåll för godkännande av den behandlande läkaren.

Bieffekter

Den vanligaste komplikationen efter eller när du tar p-piller är en cykelstörning. Menstruation kan vara oregelbunden, riklig eller liten. Ofta talar kvinnor om huvudvärk, yrsel, förändringar i kroppsvikt, brist eller ökad aptit, illamående, kräkningar.

Huden kan täckas med ett litet utslag eller stor akne, klåda och skalning, håravfall, spröda naglar observeras. Ibland förekommer symtom på takykardi, arytmier, anemi, cerebrovaskulär olycka..

Hos vissa patienter uppträder biverkningar som rik livmodningsblödning. Hos kvinnor med patologier i vener i nedre extremiteter är komplikationer, inflammation i väggarna i blodkärlen och bildning av blodproppar. Ibland stiger eller sjunker blodtrycket kraftigt.

En allergi mot läkemedlet är sällsynt, åtföljt av ett utslag i huden, klåda, rodnad.

Kontra

Instruktionerna för tabletter Silhouette beskriver fall då det är förbjudet att använda ett läkemedel.

De viktigaste kontraindikationerna är följande:

 • graviditetsperiod och amning;
 • epilepsi;
 • åderbråck, tromboflebit, djup ventrombos;
 • intolerans mot produktens komponenter;
 • svår hepatit, pankreatit, magsår, gastrit, kolecystit;
 • lever- och njursvikt i terminalstadiet;
 • komplicerade former av diabetes;
 • akut hjärtinfarkt, hypertensiv kris, stroke;
 • brott mot blodbildning;
 • maligna neoplasmer som svarar på hormonnivån i kroppen;
 • livmodersblödning, ospecificerad etiologi.

Med försiktighet används läkemedlet för bältros, en tendens till trombos, patologier i det kardiovaskulära systemet..

speciella instruktioner

Användningen av läkemedlet kräver överensstämmelse med alla rekommendationer från läkaren, eftersom läkemedlet är kraftfullt, har en effekt på alla organ och system.

Barndom

Läkemedlet förskrivs inte i barndomen. Det är strikt kontraindicerat att ge piller till ungdomar utan tillstånd från en läkare.

Laktation

Ett farmakologiskt medel används inte under amning. Läkemedlets komponenter passerar in i bröstmjölk och kan påverka barnets hälsa negativt..

Klimakteriet

Läkemedlet förskrivs ibland till kvinnor i klimakteriet för att eliminera de uttalade symtomen på endometrios, lindra menopausens gång, normalisera nivån av könshormoner i blodet.

Beslutet om användbarhet är lämpligt av läkaren på grundval av diagnostiska undersökningsdata.

Alkohol och rökning

Det är kategoriskt kontraindicerat att dricka alkohol i stora mängder under användning av hormonella preventivmedel.

Det är ibland tillåtet att dricka en minimidos naturligt vin eller en annan alkohol med låg alkoholhalt. Läkemedlet förskrivs sällan för kvinnor som röker, eftersom det ökar risken för att utveckla maligna neoplasmer.

Andra droger

Vissa läkemedel kan provocera blödning eller försvaga effekten av preventivmedlet vid användning.

Med försiktighet förskrivs läkemedlet i kombination med läkemedel av fenobarbital, ritonavir, primidon, topiramat, rifampicin och växtbaserade läkemedel baserade på johannesört. När man använder aktivt kol minskas den preventiva effekten, det rekommenderas att man dessutom använder barriärmetoder.

Varför inte gå menstruation när du tar

Ofta vänder kvinnor sig till en gynekolog som klagar över brist på menstruation när de tar piller.

Norm

Normalt börjar menstruationsblödning 2-3 dagar efter slutet av nästa blåsor. Efter flera månader med regelbunden användning normaliseras cykeln och menstruationen kommer i vissa nummer.

Patologi

En orsak till oro bör vara frånvaron av blödning i mer än 35 dagar i rad, konstant fläckning i mitten av cykeln, tung, lång och smärtsam menstruation kontinuerligt, oregelbundna perioder.

analoger

Om det är omöjligt att använda Silhouette, föreskriver läkare en kvinna en analog i egenskaper och administreringssätt.

Populära ersättare är följande:

 1. Novinet är ett kombinationsmedel baserat på etinylöstradiol och desogestrel. Finns i tabletter, i en blisterförpackning med 21 delar. Mottagningsschemat är liknande..
 2. Jeanine är en absolut analog av Silhouette när det gäller egenskaper och handlingsmekanism. 21 tabletter förpackas i plattor, tagna enligt samma schema.
 3. Jess är ett hormonellt preventivmedel tillgängligt i tablettform. Det finns 28 tabletter i plattan och de tas utan paus.
 4. Yarina är ett kombinerat oralt preventivmedel i form av tabletter. Sammansättningen och reglerna för tillträde liknar Silhouette.

Beslutet att ersätta läkemedlet, om nödvändigt, fattas av en specialist.

recensioner

Silhuetten närmade mig perfekt. Jag brukade ta Novinet, kände mig ständigt svag, huvudet gjorde ont. Nu är allt normalt.

För några år sedan tog Silhouette. De första månaderna av biverkningar var inte, men då blev menstruationen riklig och lång. Läkaren sa att läkemedlet inte är lämpligt och avbrutet.

Jag har tagit Silhouette i mer än 6 månader. Innan dess använde jag andra preventivmetoder, men behovet av ständiga manipulationer före handlingen tillät mig inte att slappna av. Nu känner jag inte några obehag, det finns inga biverkningar. Hur många blödningar efter förlossningen, läs vår artikel.

Från videon kan du lära dig mer om hormonella preventivmedel.

Efter piller silhuett ingen menstruation

Användning av hormonella tabletter är en av de vanligaste och effektiva preventivmetoderna. Ofta står kvinnor inför ett problem när det inte finns någon menstruation efter preventivmedel av preventivmedel. Detta orsakar oro och ett antal frågor om möjligheten att bli gravid och behovet av behandling..

Effekten av födelsekontroll på menstruationen

Först och främst är det värt att förstå hur mekaniska tabletter verkar. Orala preventivmedel (OK) kombinerar oftast manliga hormoner (progestiner) och kvinnliga hormoner (östrogener) och syftar främst till att minska eller fullständigt undertrycka ägglossningen. När allt kommer omkring är utbytet av ett moget ägg mitt i menstruationscykeln (ägglossning) den viktigaste faktorn för graviditet.

Dock är effekten av läkemedlet på den kvinnliga kroppen att öka viskositeten hos vätskan i livmoderhalskanalen och surheten i slidan. Detta har en skadlig effekt på spermier som kommer in i slidan under samlag. Fler hormonella medel bidrar till en minskning av det funktionella lagret i endometrium. Så om befruktning inträffade, kommer ägget inte att kunna fästa vid livmodern.

När man tar OK, sker det en förändring av den hormonella bakgrunden, som gynekologer ibland kallar en artificiell graviditet. Under denna period vilar reproduktionssystemet.

Den urladdning som uppträder efter varje förlopp med preventivmedel är blödningar i uttag. Trots allt inträffar verklig menstruation om ägglossning sker i cykeln.

Efter preventivmedel behöver kroppen tid att starta igen produktionen av hormoner i rätt mängd. I detta avseende är det första gången det inte finns några perioder efter avskaffandet av preventivpiller. Många kvinnor möter denna standardsituation..

Avbokningsregler

Skälen till att en kvinna slutar ta piller kan vara olika:

 • försämring efter att ha tagit OK - takykardi, illamående, yrsel. Dessa symtom innebär att de valda tabletterna inte är lämpliga;
 • graviditetsplanering;
 • byta till andra preventivmedel eller andra OK;
 • avslutad behandling (om läkemedlet föreskrivs endast för detta ändamål).

Oavsett anledning till att ge upp hormonella piller, bör du följa de grundläggande reglerna för preventivmedel:

 1. Avbryt OK bör utföras under övervakning av en specialist.
 2. Du kan inte vägra drogen i mitten av cykeln. Om en kvinna slutar dricka OK utan att använda hela förpackningen, kan detta leda till livmodersblödning eller en kraftig försämring av välbefinnandet och leda till hormonsvikt.
 3. Om det på grund av olämpliga piller och ett hot mot hälsan eller en normal livsstil är nödvändigt att sluta ta det i mitten av cykeln, bör du besöka en klinik för födelse. Det är önskvärt att det var samma specialist som utsåg OK.

En försening i menstruationen efter avskaffandet av OK kan observeras hos alla friska representanter för det svagare könet, även om cykeln inte gick tidigare. Och det blir längre, desto längre tid läkemedlet togs.

Därför, om en kvinna slutade dricka preventivmedel och det inte finns någon menstruation, måste du vänta lite.

Om det efter menstruationens början visar sig att cykeln har tappats efter avskaffandet av OK, oroa dig inte, kroppen behöver tid för att återhämta sig.

Möjliga orsaker till förseningen

Ett ofta skäl till att det inte finns några perioder efter att födelsekontrollen har avbrutits är graviditet. Befruktning sker av flera orsaker:

 • bristande överensstämmelse med behandlingen av piller (en dag saknas eller olika mottagningstider);
 • hormonell obalans;
 • ta antibiotika;
 • dåliga vanor (alkohol, rökning).

Om testet är negativt kan orsakerna till att det inte finns några perioder efter p-piller kan vara olika. Oftast beror detta på reproduktionssystemets arbete. Med avskaffande av preventivmedel är en kränkning av cykeln den tillåtna normen. Kroppen behöver tid för att återställa hypofysens funktioner, så att alla hormoner produceras i rätt mängd och i tid, och därför finns det en försening.

Men om födelsekontroll togs under en kort tid, sker restaurering av livmodern och äggstockarna (regelbunden menstruation med ägglossning, corpus luteumbildning och endometrial proliferation) inom 1-3 månader.

Vid långvarig användning av OK (mer än 3 år) fortsätter återhämtningen i sex månader, och ibland längre. Efter avbrott av preventivmedel uppstår vanligtvis en lång försening.

Om menstruationen inte börjar inom några månader är detta en alarmerande signal om andra störningar som uppstår i kroppen. Det kommer att kräva en fullständig undersökning, inte bara reproduktionssystemet, utan också sköldkörteln, som ansvarar för produktionen av hormoner.

Mer detaljerat om menstruationens art efter avbrott av preventivmedel kommer en separat artikel på vår webbplats att berätta.

Hur snart menstruationscykeln kommer att återhämta sig

Efter avlägsnande av preventivpiller kan förseningen i menstruationen vara från flera dagar till flera veckor. Under denna period sker återställningen av den naturliga cykeln. Dess varaktighet beror på varaktigheten för mottagandet av medel. När allt kommer omkring, efter avskaffandet av hormonella tabletter tar det tid för äggstockarna att börja arbeta igen.

Uppkomsten av menstruationsblödning efter stopp av orala preventivmedel betyder inte att cykeln har återställts. De första månaderna av menstruationen är oregelbundna, för rikliga eller magra. Men om en kvinna är frisk och OK valts korrekt, kommer cykeln att återgå till det normala inom tre månader. Det är efter denna period som gynekologer rekommenderar att börja aktiv barnplanering.

Frånvaron av menstruation under en lång tid (2 månader eller mer) indikerar att det fanns en hormonell funktionsfel och kroppen kan inte fastställa produktionen av kvinnliga hormoner. Den oregelbundna menstruationscykeln 6 månader efter upphörandet av konsumtionen indikerar samma sak..

I en sådan situation kommer gynekologen att förskriva en undersökning för att ta reda på varför menstruation efter p-piller inte kan starta. Behandlingen som föreskrivs av läkaren kommer sannolikt att vara hormonell. Förskriv användningen av OK i en månad eller längre, såväl som individuell terapi, vald enligt analysresultaten.

Om menstruationen inte har börjat efter behandling, genomförs en andra undersökning. Processen kan vara lång och svår, men oftast är det möjligt att återställa reproduktionsfunktionen. För att minska risken för fertilitetsförlust efter avbrytande preventivpiller rekommenderar läkare att ta en paus var tredje år i 2-3 månader. Kondomer måste användas för närvarande för att förhindra oönskad graviditet..

Korrekt utvalda preventivmedel och avslutande av deras användning under övervakning av en läkare är garantin för att menstruationen kommer i tid och den vanliga cykeln kommer att återhämta sig snabbt. Du bör inte börja ta OK som passar en vän, mamma eller syster och sedan avbryta tankelöst dem. I den här frågan bör du kontakta en specialist.

P-piller hjälper en kvinna att skydda sig mot en oönskad graviditet. Naturligt preventivmedel eller avbrutet samlag har en låg procentuell garanti. Därför använder många kvinnor läkemedel som skyddar dem från graviditet. De har en hormonell sammansättning och ibland påverkar kroppen negativt. Varför finns det ingen månatlig period efter preventivmedel?

Preventivmedicin - individuellt för varje kvinna

När börjar menstruationen efter uttag av p-piller? Oral preventivmedel undertrycker ägglossningen, vilket automatiskt leder till att livmodern inte kan befruktas. Därför bör kvinnor inte få panik efter att ha tagit läkemedlen. Detta beror på den tillfälliga hämningen av äggstockarna som ett resultat av användningen av konstgjorda hormoner. När processen inte återupptas inom några månader måste du kontakta en gynekolog.

Valet av orala preventivmedel utförs i enlighet med en kvinnas fenotyp. Om östrogener dominerar i hennes kropp tillhör flickan östrogentypen. De har: milda former, mild fullhet och långa perioder. Hon kan ordineras sådana läkemedel: "Rigevidon", "Minulet", "Anteovin".

Kvinnor av progestogen typen är bättre att ta: "Ovidon", "Janine", "Chloe", "Yarina".

Flickor i kroppen vars hormoner har ett harmoniskt förhållande föreskrivs: "Marvelon", "Regulon".

Läkemedlets effekt på kroppen

Varför är det en försening i menstruationen efter preventivmedel av preventivmedel? Läkemedel hjälper kvinnor att förebygga en oönskad graviditet, så du måste dricka dem strikt enligt schema. Om du hoppar över ett steg kan olika problem uppstå i kroppen. Det kan vara en oväntad graviditet eller menstruations oregelbundenhet..

Läkemedlet inkluderar levonorgestrel, som anses vara en syntetisk analog av östrogenhormon. Det kan störa kroppens hormonella bakgrund och orsaka oönskade förändringar i den. En av dessa störningar anses ha en negativ effekt på en stabil menstruationscykel..

När du väljer läkemedel måste du vara uppmärksam på deras sammansättning. I frånvaro eller närvaro av syntetiska hormoner i dem kan följande konsekvenser uppstå:

 • förändring i schemat för menstruation: börja senare och åtföljs av riklig urladdning;
 • plötslig viktförändring;
 • brist på sexlyst.

När läkemedlet väljs korrekt, de första månaderna anpassning av den kvinnliga kroppen till den. Efter detta återgår blödningen till det normala och 28-dagarscykeln börjar.

Anledningar till att ta preventivpillerar

Det finns inga perioder efter avskaffandet av preventivmedel. Varför tas dessa läkemedel av kvinnor? P-preventivmedel kan förskrivas av följande skäl:

 • förebyggande av oönskad graviditet;
 • eliminering av smärta under menstruationen;
 • rengör ansiktet av akne (akne);
 • stabilisering av menstruationscykeln;
 • återhämtning av den kvinnliga kroppen efter en abort.

Det främsta skälet till att ta preventivmedel är att förhindra oönskad befruktning. För att ta läkemedlet korrekt måste du först konsultera en läkare.

Många kvinnor upplever en minskning av buksmärta under menstruationen medan de tar den. Vanligtvis uppstår smärta på grund av sammandragning av livmodern under rengöringsperioden. Levonorgestrel minskar aktiviteten hos glatta muskler, så livmodersammandragningar är mindre aktiva.

Under tonåren visas akne på flickans ansikte. Vanligtvis försvinner dessa problem på egen hand med normalisering av den hormonella bakgrunden. Men i vissa fall händer detta inte, men ökad talgutsöndring från körtlarna och deras tilltäppning kvarstår. När man tar preventivmedel normaliseras den hormonella bakgrunden och inom 3 månader rensas ansiktshuden helt.

Normalt bör menstruationen ha samma varaktighet. Det är högst sju dagar. Cykeln är 23-28 dagar. När dess varaktighet är ett annat antal dagar finns det en hormonell funktionsfel. För att normalisera denna fysiologiska process rekommenderar experter att ta preventivpillerar i 6 månader.

För kvinnor med en stabil cykel förskrivs läkemedel efter en abort för att normalisera hormonhalterna..

Tar mediciner för sjukdomar

Många kvinnor bryr sig: när kommer menstruationen efter avskaffandet av preventivpiller? Orala preventivmedel tas inte bara som ett förebyggande av oönskad befruktning, utan också för behandlingsändamål. Med hormonella störningar i kroppen kan följande sjukdomar uppstå:

 • kraftig blödning;
 • brist på ägglossning;
 • polyper;
 • livmodersjukdom;
 • endometrios.

I sådana fall måste en kvinna ta p-piller. Tack vare dem blir menstruationen regelbunden och antalet sekretioner reduceras. Terapitiden föreskrivs av läkaren.

Biverkningar av p-piller

Menstruationen kom inte efter avbrottet av preventivmedel? Sådana läkemedel har inte alltid bara en positiv effekt på kroppen. I början av behandlingen finns det några biverkningar som kan uppstå under behandlingen. Vissa fenomen kan särskiljas:

 • upphörande av menstruation;
 • svullnad i benen;
 • huvudvärk;
 • viktökning.

Denna negativa effekt på kroppen försvinner vanligtvis inom tre månader. Om detta kvarstår längre, kontakta en läkare..

Månatligt intag av orala preventivmedel

När börjar menstruationen efter att preventivmedel har upphört? Under de första tre månaderna av en kvinnas kropp anpassar sig sig till hormonella läkemedel. 21 dagar efter att ha tagit pillerna börjar urladdningen i form av menstruation. Om detta händer tidigare påverkas detta av en otillräcklig mängd östrogen i tabletter, vilket inte hindrar äggstockarna från att utsöndra det.

Menstruationen kan misslyckas i 6 månader. Hos vissa kvinnor stannar de helt under en stund. Detta beror på att hormonella läkemedel undertrycks av äggstocksfunktionen..

Försenade månatliga blödningar kan leda till en kraftig ökning av kvinnans vikt. Det är välkänt att orala preventivmedel ökar aptiten, och detta blir orsaken till fetma. I sin tur påverkar övervikt hormoner och utsöndring..

De huvudsakliga orsakerna till att menstruationen upphör under perioden med att ta p-piller:

 • felaktig administration och felaktig tillämpning av läkemedlet;
 • hormonell obalans;
 • en kraftig ökning i vikt;
 • klimakteriet
 • stressande situation;
 • ökad fysisk eller mental stress.

I vissa fall noteras ökad blodutflöde under menstruationen, vilket kan indikera en minskning av hormonnivåerna. Denna situation anses vara normal under de första två månaderna från början av preventivmedel..

Anledningar till att avbryta preventivmedel?

Faktorer som tvingar kvinnor att sluta ta hormonella läkemedel:

 • beslutet att få ett barn;
 • rädsla för komplikationer efter att ha tagit medicinen;
 • allvarliga hälsoproblem;
 • användning av andra preventivmetoder;
 • graviditet med födelsekontroll.

Om dessa skäl uppstår måste en kvinna vägra att ta droger på egen hand.

Prevensionsfunktioner för akut uttag

Orsakerna till det akuta vägran att ta pillerna är:

 • leversjukdom, diabetes;
 • onkologi, åderbråck;
 • kirurgi.

I det här fallet är det just sjukdomarna som blir anledningen till att ge upp preventivpiller..

Menstruation under avskaffandet av preventivpiller

Vad ska man göra: ingen månad efter avbokning av preventivmedel? Ibland, efter stopp av p-piller, blir urladdningen knapp, eller så observeras de inte alls. Denna situation kan uppstå inom några månader. Det främsta skälet är undertryckandet av ovariefunktionen, som observerades på grund av användning av preventivmedel. Nu kommer de att behöva lite tid för att återuppta sitt arbete.

Periodens återhämtning av menstruationscykeln beror på följande faktorer:

 • typ av läkemedel - mycket hormonellt eller lågt hormonellt;
 • kvinnans ålder;
 • läkemedlets varaktighet;
 • kroppens allmänna tillstånd.

Hos vissa kvinnor som slutat ta hormonella mediciner, även efter 6 månader, återupptar menstruationen inte. Därför måste de kontakta sin läkare, kanske ett fel i kroppen.

Endast en tjej på tio kan inte bli gravid inom ett år efter att ha tagit preventivmedel. Resten kan bli gravid ett barn sex månader senare..

När det inte finns några perioder efter upphävandet av p-piller, bör flickor inte förtvivla. I många fall kommer menstruationen snart att återgå till lämpliga standarder..

Vad händer med kroppen efter att ha avgivit preventivmedel?

Vad orsakar en försening i menstruationen efter upphörande av p-piller? Under denna period kan en kvinna uppleva inte bara frånvaron av sekret, utan också smärta i nedre buken, bröstet, huvudet och ögonen. Användningen av sådana läkemedel kan orsaka:

 • illamående
 • humörsvängningar;
 • utseendet på övervikt;
 • synskada;
 • vaginal urladdning.

Om en kvinna har ett eller flera av dessa symtom måste hon snarast kontakta en läkare.

Vad ska man göra om det inte finns någon menstruation efter att preventivmedel har avbrutits? För att undvika komplikationer efter att ha vägrat att ta preventivmedel är det bättre att vara under övervakning av en läkare under denna period. Om menstruationen inte inträffar kommer bara en snabb undersökning att avgöra orsaken till patologin.

Läkare obstetriker-gynekolog, ultraljud läkare, barn gynekolog.

Yrkesintresse: sexuellt överförda infektioner, livmoderhalssjukdomar, planering och hantering av graviditet, preventivmedel, ultraljuddiagnostik, barn och ungdomars gynekologi..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kan det bli en försening i menstruationen efter att ha tagit

Frågor och svar på: kan det uppstå en försening i menstruationen efter att ha tagitPopulära artiklar om ämnet: kan det bli en försening i menstruationen efter att ha tagitFörsenad menstruation förekommer hos alla kvinnor....

Svår smärta under menstruationen: orsaker till kramp

Varje månad har kvinnor kritiska dagar. Ingen gillar den här perioden, och vissa väntar på honom med rädsla på grund av fruktansvärda krampande smärtor....

Ovariamine och FSH

Ovariamine är ett kosttillskott som tillhör kategorin citicoliner. Citicoliner kallas en speciell klass av föreningar med reglerande egenskaper, som inkluderar små proteiner, aminosyror och peptider....