Varför flatulens noteras med en försening i menstruationen

Ansvarsfrihet

Den kvinnliga kroppen är känslig för olika faktorer. Försenad menstruation, uppblåsthet, illamående är symtom som inte bara kan indikera graviditet. Dessa tecken kan vara patologiska och behöver akut behandling. Uppblåsthet kan elimineras och förhindras om vissa rekommendationer följs. Symtom kan indikera endometrios i tarmsystemet och venös trombos. Uppblåsthet och försening kan också vara manifestationer av premenstruellt syndrom. För närvarande inträffar betydande hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen. Detta är en fysiologisk process som inte behöver behandling..


Med PMS kan flatulens vara

Vilka är symptomen på uppblåsthet under graviditeten?

Försenad menstruation och uppblåsthet är tecken där det första man misstänker är graviditetsförloppet. Ett snabbt test för att bestämma den sannolikt framgångsrika befruktningen är nödvändigt för kvinnor som har ett aktivt sexliv. Detta gäller särskilt för flickor som har oskyddat sex eller inte har något förtroende för de preventivmedel som används..

Under graviditeten ökar prolaktinnivåerna. Det är på grund av detta att känsligheten i bröstkörteln ökar. Luktkänslan förbättras och matvanor förändras..

Du kan utföra ett graviditetstest från första förseningsdagen, men de första tecknen kan visas ännu tidigare.

De viktigaste symptomen presenteras i tabellen.

FördröjningVanliga månadsperioder förekommer inte vid den angivna tiden. Det är värt att veta att detta inte alltid är ett tecken på graviditet. Var uppmärksam på ytterligare manifestationer..
Basal temperaturökningOm du regelbundet har ett basaltemperaturdiagram, kommer du definitivt att se förändringar. Under graviditeten ökar indikatorn. Han håller på 37 grader.
Förändringar i bröstkörtelnKänsligheten ökar. Att röra vid bröstet är obekvämt. Det är obehagligt för en kvinna att ligga på magen. Det är knappt urladdning från bröstet. Bröstkörtlarna hälls och blir tyngre.
HumörsvängningarEn kvinna utsätts för stressiga situationer. Den gravida flickan är misstänksam, gråter och deprimerad av någon anledning. Blixtar av ilska ger plats för glädje.
Rinnande näsaEn snabb förändring av den hormonella bakgrunden provoserar nässtoppning. Snarkning visas på natten. Vissa kvinnor klagar över en rinnande näsa fram till förlossningen.
sömnighetDen gravida flickan vill ständigt sova. Trots detta finns det ibland tecken på sömnlöshet..
ObehagFlickan klagar över värk i kroppen, frossa. Det finns en känsla av att bli överväldigad. Det kan tyckas vid första anblicken att influensan förekommer.
SmärtaDessutom uppträder smärta i olika delar av kroppen. Ofta är obehag lokaliserat i nedre del av buken och huvudet. Livmodern ökar ständigt i storlek och sätter press på angränsande organ. Dessutom finns det en stark flatulens, som bara förvärrar tillståndet.
Regelbunden urinationEn kvinna springer ständigt till toaletten på en liten. Livmodern trycker på urinblåsan.
Förvärring av sjukdomenMed framgångsrik befruktning minskar kroppens skyddande funktioner gradvis. För närvarande förvärras många kroniska sjukdomar. Det är av detta skäl som det är bättre att planera en graviditet och förhandsgranskning för att övervaka tillståndet.

Många symtom finns inte bara efter befruktningen. Behöver du se en läkare.


Testet kan göras redan den första dagen av förseningen

Liveacademy

Artiklar om hälso- och sjukdomsbehandlingar

Försenad menstruation uppblåst test negativt

Om man under en försening i menstruationen är graviditetstestet negativt och nedre delen gör ont

En försening på en dag för menstruation är inte en anledning till oro. I genomsnitt anses en förseningsperiod på en dag i menstruationen vara normal, eftersom inte alla kvinnor har en cykel som urverk. En instabil cykel är särskilt karakteristisk för kvinnor som ännu inte har fött barn. Om du står inför det faktum att du har en månatlig försening på mer än en dag, ont i nedre delen av ryggen och testet visar ett negativt resultat, kan det bero på flera faktorer.

Tecken på graviditet

Om menstruationen till och med är sen i en dag, antyder en sådan försening omedelbart idén om en möjlig graviditet. Du kan kontrollera dina misstankar hemma: bara göra ett graviditetstest. Ett graviditetstest visar vanligtvis resultatet endast den sjunde dagen efter befruktningen. Det finns tester som ger resultat inte ens på 3-4 dagar, men redan den första dagen med försenad menstruation. Men även ett bra och dyrt test kan vara fel. För noggrann diagnos krävs en undersökning av en gynekolog samt ett test för hCG. HCG (korionisk gonadotropin) är ett protein som förekommer i urinen eller blodet efter att embryot har fäst sig till livmodern.

Förutom försenad menstruation kan symtom på graviditet vara.

Ökad salivation. Saliv utsöndras i stora mängder, inte bara när man äter, utan hela dagen. Benkramper. Pigmentering av huden (linjen under buken börjar bli mörkare). Fläckar kan också visas i ansiktet, på huden på händerna och fötter. Uppblåsthet, förstoppning. I de flesta fall stör illamående kvinnan under den första månaden av graviditeten, vanligtvis på morgonen. Dåsighet och nedbrytning. De kan orsakas av hormonella förändringar i kroppen, vilket kräver mycket energi. Förändrad humör beror också på det stora antalet hormoner som börjat produceras i kroppen. Oorsaklig tårfullhet, irritabilitet eller ilska är några av de viktigaste tecknen på en graviditet. Regelbunden urination. Ett förstorande livmodern förbereder sig på embryotillväxt, så att det kan pressa inre organ (inklusive urinblåsan). Förändring i kulinariska preferenser. Ökad luktkänslighet.

Om förseningen i menstruationen är mer än 5-6 dagar, visar hemtestet ett negativt resultat, och testet för hCG är positivt, kan detta indikera förekomsten av en ektopisk graviditet.

Normalt bör ett befruktat ägg fästas vid epitelskiktet inuti livmodern. Om ägget är fäst i äggstocken, äggledaren eller bukhinnen, kallas detta tillstånd en ektopisk graviditet. Vid en ektopisk graviditet kan en kvinna också känna illamående, yrsel, smärta i ryggen, vilket ger benen. Mindre fläckar i olika färger kan också visas. I en sådan situation måste du snarast besöka din gynekolog.

Externa orsaker till cykelfel

Om det inte finns någon menstruation under 3-4 dagar, och testet visar ett negativt resultat, och det inte finns någon graviditet, kan detta indikera ett fel i cykeln. Detta är inte katastrofalt. Hos kvinnor, speciellt nollpars, behöver cykeln inte nödvändigtvis vara tydlig. Endast varje tredje kvinna har en stabil menstruationscykel. Några dagar före menstruationens början har många kvinnor korsryggsmärta, smärta i nedre del av magen, upprörd tarm (diarré eller förstoppning), akne i ansikte och kropp, illamående och yrsel.

På grund av hopp i hormonproduktionen kan en kvinna också ändra sitt humör dramatiskt. I detta fall finns det ett klassiskt premenstruellt syndrom. I princip är sådana manifestationer normala och det finns ingen anledning till oro. Förseningar kan uppstå på grund av sådana faktorer..

Påfrestning. Starka känslomässiga chocker (både negativa och positiva) kan påverka kroppen, vilket påverkar cykeln. Dessutom kan ett instabilt känslomässigt tillstånd åtföljas av olika manifestationer (illamående, buksmärta, yrsel, feber, frossa). Sådana manifestationer i kombination med försening kan lätt förväxlas med graviditet. Brå klimatförändringar. När man flyger över långa avstånd upplever kroppen stor stress. Att ändra tidszoner, ändra luftfuktighet, tryck, även annan mat eller vatten är faktorer som kroppen kan reagera på. Dessutom kan till och med att lämna landsbygden från en bullrig och gasad stad vara en mini-chock för kroppen, vilket utan tvekan kommer att påverka cykeln. Överdriven träning. Överspänningen som kroppen upplever kan orsaka cykelfel. Intensiv sport, dans, kondition några dagar innan menstruationen kan orsaka smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, vilket ger benen, orsakar nedbrytning och försening. Överdriven mental stress. Utökat mentalt arbete är också en form av stress och kan ha en negativ effekt på hälsan. Detta tillstånd inträffar under "blockeringar" på jobbet, under perioder av en studentsamling etc..

Om ditt allmänna välbefinnande är i ordning, det finns ingen temperatur och utsöndringar, behöver du inte oroa dig. I avsaknad av menstruation inom 5-8 dagar är det bättre att boka tid hos din gynekolog.

Gynekologiska sjukdomar

Om det inte finns några perioder under en eller flera dagar, och testet visar ett negativt resultat, kan orsaken till förseningen vara sjukdomar i reproduktionsorganen. Oftast åtföljs dessa sjukdomar av följande symtom:

  svår smärta i nedre del av magen eller nedre delen av ryggen; en försening på mer än 4-5 dagar; utsläpp, brännande eller klåda i labia; smärta under samlag eller under urinering.

Patologier hos kvinnliga reproduktionsorgan kan uppstå på grund av två huvudsakliga orsaker: inflammation (på grund av hypotermi) och infektioner som överförs sexuellt. Försenad menstruation kan indikera förekomsten av sådana sjukdomar.

Varför, med en försening i menstruationen, drar nedre buken och testet är negativt?

Brott mot menstruationens cykel och försening i mer än 5 dagar bör i sig vara ett allvarligt symptom för en kvinna och ett tillräckligt skäl för att gå till läkaren.

Om detta åtföljs av smärtsamma känslor - det gör dig sjuk, drar nedre buken, är yr, bör du omedelbart förstå orsakerna till detta tillstånd.

Graviditet

Det första som kommer att tänka på för alla kvinnor som upplever en liten försening på 3-4 dagar är graviditet. Men testet visade ett negativt resultat, lugnande eller omvänt upprörande av den försenade födelsen av barnet. Ska du skjuta upp den här versionen och leta efter orsaken till något annat? Nej inte än.

Ett negativt test är uppenbarligen inte den sista "instansen" när man bestämmer en kvinnas tillstånd. Det moderna graviditetstestet ger naturligtvis ganska tydliga indikationer, det finns till och med överkänsliga prover som ger ett exakt svar även till 1 och inte 3-4 dagars försening. Men även det bästa testet kan vara fel. Du kan säkert veta om början eller frånvaron av graviditet endast av undersökningsområdet av en gynekolog - han kommer att ge en remiss för ett test för hCG-hormon.

Om förseningen överstiger 5-6 dagar var testet negativt och testet för hCG, tvärtom, gav ett positivt resultat, det vill säga risken för en ektopisk graviditet. I sådana fall fäster fostret inte vid epitelskiktet inuti livmodern utan utanför det - i äggstockarna, bukhinnen och andra hålrum intill livmodern. På den 3-4: e dagen av förseningen, när embryobildning redan har börjat, visas de första symtomen: det drar i nedre del av magen, kanske det finns en liten illamående, svaghet, yrsel, som kvinnan tillskriver premenstruellt syndrom, eftersom testet är negativt!

Men som det visar sig är ett negativt test inte alls en indikator, eftersom en ektopisk graviditet inte ger tillräckligt med "material" för att det ska bekräfta befruktning. Ett enkelt hemtest diagnostiserar inte det - analysen måste göras i en medicinsk anläggning.

En ektopisk graviditet misstänks också om det finns andra tecken förutom en 5-6 dagars försening, nämligen:

  Illamående, yrsel; Drar i nedre del av magen, det finns en känsla av att ibland förvärra tråkig smärta, lägre rygg gör ont. I stället för menstruation i 3-4 dagars försening visas blodig eller brun fläckning, inte liknande menstruationen.

Med denna uppsättning symtom måste du gå till läkaren så snart som möjligt.

Cykelfel

Ibland betyder en månatlig försening på 3-4 dagar inte absolut inget särskilt. Menstruationscykeln är inte ett axiom, och sällan fungerar en kvinnas kropp som en klocka. Endast 3 av 10 kvinnor har aldrig rapporterat om ett cykelfel. En försening som varar upp till 5-6 dagar betraktas som normal - naturligtvis om det inte finns några andra symtom i form av okarakteristisk misstänksam urladdning och svår smärta.

Under sådana misslyckanden drar magen något, stämningen kan hoppa - det vill säga de klassiska tecknen på premenstruellt syndrom visas.

Varför finns det utan anledning någon försening på 4-5 dagar och cykeln bryts? Skälen kan inkludera följande:

  Påfrestning. Starka känslor, inte bara negativa, utan också positiva, kan ha en negativ effekt, dåligt påverka kroppen och försena ankomsten av menstruation. Depressiva tillstånd där en kvinna har varit i några veckor, eller depression, starka känslor, överförda 3-4 dagar innan den planerade utskrivningsstarten kan störa alla planer. Förresten, under stress och starka upplevelser i människokroppen, ingår den psykosomatiska faktorn, vilket gör många känslor bokstavligen konkret fysiskt. Kasta den i värmen, sedan i kylan, det finns ingen styrka, det gör ont och är yr, temperaturen kan stiga, bli illamående, dra i nedre del av magen eller vrida magen med spasmer. Med alla dessa fenomen, i kombination med en försening på till och med en dag, kommer en kvinna att misstänka en graviditet - men testet är negativt, och alla oroligheter går i en ny cirkel. Det finns inget bättre att råda än att lugna och distrahera från sorgliga tankar. Klimatförändringar. Brå klimatförändringar för kroppen är samma stress, även om känslor inte har något att göra med det. Förändringen i klimatzoner som inträffade på en dag, till exempel under en flygning, orsakar en oförutsedd reaktion av kroppen. Förresten, menstruationen kan gå 4-5 dagar tidigare; försening är inte det enda scenariot. Dessutom påverkar också förändringen i luftfuktighet och tryck. Därför kan du "skaka" kroppen med dessa förändringar utan att ens flyga, men bara ha lämnat två dagar ledigt, utanför stan i en skog, i ett hus på landet eller i en by. Tung fysisk aktivitet kan orsaka överspänning och orsaka cykelfel. Denna faktor är särskilt relevant för alla aktiva idrottare, dansare och bara fans av sport och fitness. Under intensiv träning, som äger rum 1-2 dagar före den förväntade starten av menstruationen, konstaterar många kvinnliga idrottare ett smärtsamt tillstånd när man drar i nedre del av magen, känns svaghet, som före menstruationens början, men efter det upptäcker en försening. Överdriven intellektuell stress är faktiskt en typ av stress och kan också påverka hälsan. Alla människor med intellektuellt arbete utsätts för dem, särskilt under "akut" -perioden, studenter under sessionen och så vidare. Överspänning och arbete med full kraft ger alltid en negativ effekt.

Dessa avvikelser kräver inga speciella behandlingsåtgärder, cykeln förbättras av sig själv. För att lugna ner kan du göra ett graviditetstest - om det är negativt, men det inte finns andra hälsoproblem (utsläpp, temperatur, dålig hälsa, etc.), bör du inte oroa dig. Men om menstruationens början inte inträffar ens mellan 5 och 8 dagars försening är det bättre att konsultera en läkare.

Gynekologiska sjukdomar

Ibland är till och med en till synes ofarlig försening på 3-4 dagar en signal om betydande störningar i kroppen, varav de allvarligaste är gynekologiska sjukdomar. Som regel åtföljs de av ytterligare symtom, varför det är ganska realistiskt att känna igen dem, även om de inte är så enkla, innan du besöker läkare. Symtom som indikerar sjukdomens början är följande symtom:

  Magen, nedre rygg gör ont, dragande smärtor observeras, ibland förvandlas till vassa, skärande. Menstruationen är försenad i 3-4 dagar. Utseendet på utsöndringar av brun, blodig, mindre ofta - brun färg, med en skarp obehaglig lukt (dessa sekret bör inte förväxlas med menstruation - deras natur är annorlunda). Klåda och förbränning i området av labia känns, perineum kliar. Obehag under samlag eller under urinering.

Två faktorer kan provocera sådana patologier:

Inflammatorisk process (uppstår på grund av hypotermi). Infektion (överförs, vanligtvis genom sexuell kontakt).

Men resultatet blir en - långvarig behandling, komplikationer och konsekvenser. Bland de vanligaste sjukdomarna som upptäcks på grund av en försening i menstruationen under en period av 3 till 5 dagar och ovanstående symtom, är följande:

  Vaginit (kolpit) - inflammation i väggarna i slidan, kännetecknad av smärta som verkar skära nedre buken, pulseras, sedan försvagas och sedan förvärras. Hela buken och korsryggen gör också ont, utsläpp, brännande, klåda observeras. Adnexit är en inflammation i hängorna (äggstockarna) och äggledarna. I början av inflammationen drar magen något, det finns en försening på 3-5 dagar, men det finns inga andra symtom (utflöd, brännande), eller de visas svagt, och det händer inte alltid. Adnexit är en lumsk sjukdom som är svår att diagnostisera och ännu svårare att bota. Det flyter lätt i en kronisk form och leder till infertilitet. Endometritis är en inflammation i livmoderslimhinnan, det så kallade endometrium. Tillsammans med blödning i flera dagar, under det akuta stadiet, gör ont i magen.

Liknande symtom utvecklas också under gynekologiska sjukdomar såsom livmodervävlingar, cyster på ovarierna. Under undersökningen bör även en tumör i bäckenområdet, vidhäftningar och polyper i livmodern uteslutas.

Sexuellt överförda infektioner provocerar också en försening på flera dagar, drar nedre buken, det finns en brännande känsla, ett graviditetstest ger ett negativt svar. Det händer, även med sådana obehagliga symtom, det visar sig att det inte finns något särskilt farligt.

Till exempel observeras liknande symtom med candidiasis, på ett populärt sätt - trast, när det på grund av en förändring i slidan i vagina det ökar antalet candida-svampar som ger en liknande effekt, obehaget varar 2-3 dagar, sedan försvinner den på egen hand eller läktas lätt av mediciner betyder (tabletter, ljus). Sådana svampar finns i varje kvinnas vagina, men under samlag överlämnar den infekterade partnern sin ytterligare mängd, vilket provocerar processen. Labia börjar brännas, nedre del av magen bakar ständigt och ger bort värkande smärta.

Tyvärr observeras inte ett så framgångsrikt resultat på något sätt alltid..

Njur- och urinvägssjukdomar

Könsorganet kallades så att kopplingen mellan könsorganen och det system som ansvarar för att filtrera och ta bort vätskor från vår kropp är mycket stort. Sjukdomar i njurarna eller urinvägarna (vanligtvis inflammation) påverkar starkt reproduktionssystemets funktion och kan framkalla en försening i menstruationen. Sådana sjukdomar inkluderar pyelonefrit, cystit och andra typer av inflammation..

Under den inflammatoriska processen dras ofta nedre buken, smärtan ges till korsryggen, förseningen kan vara upp till 5 dagar, ibland finns det inga perioder alls, eller de försvinner med avvikelser. Vanligtvis faller den första misstanken på graviditet, men när tester ger ett negativt svar undersöks andra organ. Temperaturen, som kan stiga med 2-3 dagars försening, signalerar en inflammatorisk process.

Förutom förseningen är de "klassiska" symptomen på inflammation:

  magvärk, brännande, klåda i labia, feber.

Gastrointestinala sjukdomar

Gastrointestinala sjukdomar kan manifestera sig på olika sätt, men brott mot den bräckliga balansen i inre organ och system påverkar ofta cykeln. Orsaken kan vara följande sjukdomar:

  Intestinal inflammation; Bildningen av vidhäftningar eller bråck i tarmen; Onkologiska sjukdomar som orsakade uppkomsten av tumörer i matsmältningskanalen; Appendicit.

Egentligen kan förseningen i själva menstruationen inte vara kopplad till sjukdomen på något sätt - tillfällen inträffar också, men det är bevisat att instabilitet i kroppen, närvaron av sjukdomar kan försena uppkomsten av menstruation.

Om det inte finns några perioder i 4-5 dagar, drar nedre del av buken och orsaken till detta var en sjukdom i mag-tarmkanalen, visas också andra symtom:

  Magen och korsryggen gör ont, smärtan är vanligtvis akut, skärande eller värkande med förvärringar. Det finns illamående, kräkningar. Det kan vara diarré eller, omvänt, förstoppning, uppblåsthet. Feber.

Så en försening i menstruationen kan utlösas av många skäl, inte alla är farliga, men det betyder inte att kränkningen kan ignoreras. Det bästa sättet att lösa problemet är att träffa en läkare, och dessutom bör du inte skjuta upp det om det finns störande symtom i samband med förseningen.

Varför uppstår uppblåsthet med en försening i menstruationen

Eventuella oegentligheter i menstruationscykeln är förknippade med en felaktig funktion i de inre organen eller hormonell obalans. Om det finns en försening i menstruation och uppblåsthet är det därför nödvändigt att konsultera en gynekolog och genomföra en undersökning. Detta tillstånd kan orsakas av graviditet, sjukdomar i matsmältningssystemet, premenstruellt syndrom..

Orsaker till flatulens i frånvaro av menstruation

En obekväm känsla och försening i menstruationen kan uppstå av följande skäl:

  tubal abort med ektopisk graviditet; sjukdomar i matsmältningskanalen; intestinal ventrombos; svullnad i kroppen; premenstruellt syndrom; onkologiska sjukdomar i matsmältnings- och könssjukdomar.

En rusning av blod till bäckenorganen före menstruationen orsakar en känsla av tyngd, magen kan svälla och skada. Intestinal funktion störs, förstoppning, diarré, smärta är störande.

Abort från röret

I en ektopisk graviditet kommer ett befruktat ägg inte in i livmoderhålan utan fästs på äggledarnas väggar. Samtidigt ökar bröstkörtlarna, toxikos uppträder, en kvinna ändrar ofta sitt humör, smakpreferenser och ökar känsligheten för lukt. Det finns en försening i menstruationen, smutsar mörk urladdning.

Efter 7-8 veckor inträffar spontan abort, åtföljt av brott i röret och blödning. Akuta krampsmärta i nedre del av buken förekommer regelbundet, som strålar till nedre delen av ryggen, ändtarmen och perineum.

Intern blödning i bukhålan kan vara mindre, en kvinna under lång tid märker inga symtom. Intensiv smärta inträffar med en stor mängd blodförlust, obehagssensor som strålar till höger hypokondrium, området mellan axelbladen.

Symtom på inre blödningar:

  illamående, kräkningar; yrsel; uppblåsthet, förstorat buk; cardiopalmus; ofta avföring; blekhet i huden; kallsvett; sänka blodtrycket; svimning.

Hemorragisk chock uppstår med betydande blodförlust, detta utgör ett hot mot en kvinnas liv. Det är brådskande att ringa en medicinsk akut. Kirurgisk behandling.

Intestinal endometrios

Endometrios är den patologiska spridningen av endometrieceller som beklär livmoderens innervägg. Patologiska vävnader kan lokaliseras i livmodern och äggstockarna eller spridas med blodflödet till andra inre organ. Oftast påverkas tunn- och tjocktarmen, sigmoid och rektum..

Under menstruationens början börjar endometrialceller blöda, utsmällda buksmärta, flatulens, förstoppning, avföring med blod uppträder. När menstruationen är slut försvinner obehaget. Utvecklingen av sjukdomen orsakar en förträngning av tarmens lumen, vilket kan leda till fullständig hinder.

Symtom på intestinal endometrios:

  försening av menstruation; uppblåsthet; intermenstruell blödning; avföring med slem och blod; buksmärta, förvärrad under kritiska dagar; illamående; frekvent förstoppning, diarré.

Behandling av intestinal endometrios börjar med eliminering av orsaken till patologin. Om sjukdomen orsakas av hormonell obalans utförs hormonersättningsterapi, kombinerade orala preventivmedel ordineras.

Skada på tarmen är vanligtvis en följd av avancerad endometrios i livmodern, äggstockarna, därför utförs en instrumentell undersökning av dessa organ och terapeutisk curettage. Vid tarmhindring indikeras kirurgi.

Trombos i tarmen

En hög östrogennivå i blodet orsakar en förtjockning av blodet, och progesteron främjar bildningen av blodproppar. Och även könshormoner kan aktivera fibrinogen och protrombin, vilket provocerar utvecklingen av trombos. Hormonell obalans är orsaken till menstruations oregelbundenheter, menstruationsförseningar kan uppstå, äggstocksfunktionen kan försämras.

  uppblåsthet; illamående, kräkningar; buksmärtor; cardiopalmus; flytande avföring med blod; feber.

Med fullständig blockering av vener uppstår nekros i tarmvävnaderna, välbefinnandet förvärras och hypertermi når 39 °. En kvinna behöver akut medicinsk vård, utan snabb behandling kan dödsfall inträffa.

Premenstruellt syndrom

PMS åtföljs ofta av uppkomsten av ödem, akut magsmärta. Mot bakgrund av hormonella fluktuationer observeras vätskeansamling i kroppen, volymen urin utsöndras minskar. Ett instabilt psyko-emotionellt tillstånd, huvudvärk och sömnlöshet kan också orsaka svullnad..

Störningar i nervsystemet påverkar negativt arbetet i matsmältningskanalen, tarmens rörlighet förvärras, flatulens och avföringsstörningar uppträder. Sådana symtom upprepas varje månad 3–7 dagar före menstruationen och försvinner efter blödningens början. Vid samtidig inflammatoriska sjukdomar i livmodern, äggstockarna, kan tecken på PMS kvarstå tills menstruationen slutar.

Graviditetssymtom

Den vanligaste orsaken till försenad menstruation är graviditet. En ökning av prolaktinnivåerna orsakar en ökning av bröstsvullnad. Hos kvinnor är det en förändring i smakpreferenser, lukt är starkare.

En ökning av livmoderns storlek leder till att blåsan pressas och ofta urinering. En förändring av den hormonella bakgrunden manifesteras av dåsighet, trötthet, försämring av minnet, metaboliska störningar, peristalt i tarmen. Illamående, kräkningar, uppblåsthet, förstoppning.

Vissa kvinnor känner sådana förändringar omedelbart efter graviditeten, andra kvinnor känner inte till deras tillstånd förrän menstruationsförseningen och testet.

Orsaker till uppblåsthet under graviditeten:

  avslappning av tarmmusklerna, försämring av peristaltis; pressa tarmarna med ett förstorat livmodern; förändring i vanligt diet och diet.

Vanligtvis förekommer sådana symtom endast i de tidiga stadierna, då normaliseras tillståndet. Om det inte finns ytterligare smärta, feber, blodig utflöde krävs ingen särskild behandling.

Onkologiska sjukdomar

Cancer i ändtarmen kännetecknas av en kränkning av metaboliska processer, det sker en förändring i arbetet i många organ och endokrina körtlar, vilket påverkar produktionen av könshormoner. En obalans av östrogener, progesteron, testosteron leder till ovariell dysfunktion, menstruationscykeln störs, förseningar, blödningar mellan regimerna uppträder, menstruationen kan bli mer riklig eller, omvänt, knapp, spotting.

Symtom på kolorektal cancer:

  fetid avföring med slem, pus, blod; avföringsstörningar: förstoppning, diarré, flatulens; falsk, ofta lust att avrättas; obehag i bäckenområdet; dålig aptit, viktminskning; förstorade inguinala lymfkörtlar; långvarig ökning av kroppstemperaturen; tarmhinder.

Under menstruationen kan smärtan öka på grund av svullnad i vävnaderna. Svår smärtsyndrom förekommer endast i avancerade stadier av sjukdomen.

Äggstockscancer har icke-specifika symtom, så sjukdomen är svår att diagnostisera i början. Det första steget kännetecknas av tarmbesvär. Magen kan blåsa upp, känslan av tyngd, förstoppning, illamående stör. Appetiten förvärras, snabb mättnad inträffar, en konstant känsla av överätning uppstår, medan patienten snabbt går ner i vikt.

Dessutom störs menstruationscykeln, menstruationsförseningar inträffar, fläckar mellan reglerna uppträder, dra, smärta i nedre del av magen, ger tillbaka till korsryggen, smärtsamt samlag. I de sista stadierna finns intensiva bäckenvärk.

Vad man ska göra med uppblåsthet

Kosthold i den andra fasen av menstruationscykeln hjälper till att minska obehag. Salt, fet mat, baljväxter, färska grönsaker och vissa frukter bör uteslutas från kosten. Det är nödvändigt att begränsa användningen av kolsyrade, alkoholhaltiga drycker, starkt te, kaffe.

Det är användbart att äta jäsade mjölkprodukter, lätta grönsaksoppor, spannmål från fullkornspannmål. Du måste äta i små portioner upp till 5 gånger om dagen. En sådan diet hjälper till att minska svullnad, förhindrar vätskeansamling i kroppen och överbelaster inte tarmarna.

När PMS föreskrivs lugnande medel, diuretika, kombinerade orala preventivmedel, icke-steroida antiinflammatoriska anestetika för att lindra smärta. Det rekommenderas att använda B-vitaminer, ta promenader i frisk luft.

Det har en lugnande effekt och normaliserar matsmältningssystemet kamomillte, pepparmynta och citronmeliss. Läkande växter minskar svullnad, smärta, tarmkolik. Häll 250 ml kokande vatten över en tesked torrt gräs, täck och låt det brygga i 10 minuter, tillsätt sedan lite honung och drick istället för vanligt te.

För svårare symtom som gradvis utvecklas bör du kontakta en gynekolog. Läkaren kommer att genomföra en undersökning, förskriva ultraljud, laboratorium, instrumentella studier. Samråd med endokrinolog, onkolog, gastroenterolog kan vara nödvändigt..

Uppblåsthet och onormal menstruation kan vara symtom på allvarliga sjukdomar i matsmältningsorganet eller könsorganen. Du bör rådfråga en läkare för obehag i reproduktionsorganen och matsmältningskanalen.

Försenad uppblåstest negativ

Sashenkas blogg

Dalen förberedde sig mer än noggrant för resan till Kanada. Makan och regissören för sångaren Ilya Spitsyn gjorde ovanliga affischer där Larisa Alexandrovna vacklar som det berömda moderlandet, innehar en broschyr med inskriptionen i guld som vi litar på.

Flickor, hur kan det vara. Detta är en spott i ansiktet på alla veteraner och deltagare i kriget! Det skakar helt enkelt från förargelse och maktlöshet, hur kan våra nationella symboler skyddas från sådan barbarism.

Fördröjning. Det finns ingen graviditet. Vad är skälet mb?

Tjejer, min kära, berätta vem det var. Kasta bara inte tomater, jag vet att du inte är läkare, men din erfarenhet kan säga mycket. Hela mitt medvetna liv hade jag en stabil cykel på 28-30 dagar. Nu är det en försening på 8 dagar. Jag är bara i en vild panik.

Jag ringde till min läkare, så han sa till mig att inte oroa mig, det händer. Han sa att om det inte kommer att finnas någon M på mer än tio dagar, så se honom.. Läs mer..

Den andra graviditeten, början. Jag går ner på gatan, plågad av toxikos. Huset är redan nära, min enda önskan är att få tid att böja mitt huvud på axeln till en vit faience-vän, för jag anser puke mitt på gatan som en dålig man. Jag ser anständig ut och den ädla toxikos bleken verkar färga mig. Jag hör en röst bakom mig: Tjej, var har du så bråttom? Låt oss lära känna varandra!. Av de sista krafterna jag fäster, jag vänder mig inte, jag fortsätter. Tja dåre! Vänd åtminstone!. Och så för en stund. Slutligen vänder jag mig.. Läs mer..

Tjejer, jag är för ditt stöd! Jag har en stabil cykel på 28-30 dagar. Det har aldrig varit förseningar! Jag har träffat en läkare, det finns inga sår. Med hormoner okej. Jag har den sjätte. dag försening! Jag gjorde tester dag 3 och 5, men inte på morgonen - båda är negativa, inte ens en antydning.

Jag vet att många kommer att säga gå till läkaren och donera blod. Och jag ska göra allt! Jag går till hCG imorgon.

Men. såååå usel på hjärtat, jag vill gråta. det finns inget ärligt hopp. Jag har födelsedag om några dagar, årsdagen.

Och min kropp bestämde sig för att skämta med mig så.. Läs mer..

Efter att jag födde börjar jag inspirera den äldsta dottern med skräck. Jag är förskräckt att märka att barnet har krokiga fingrar på sina små fingrar. Utmattad hjärna ger kommandot ”Mardröm, mardröm! Innan läkaren anländer rusar jag omkring i rummet i panik och tänker hur så vad jag ska göra. En läkare kommer, och jag kastar mig mot henne och drar bort blöjorna från barnet och visar henne en "mardröm". Jag tittar troget in i ögonen och frågar om det går att göra något åt ​​det. Hon tystar en sekund och uttalar "Gips". Samtidigt är jag lättad över att det kan fixas och skräckas av utsikterna till gips.. Läs mer..

Dölj från band:

10 jan 2008 17:56

Jag också, sista menstruationen var 5 december, jag brukar ha en dag om dagen. så det är redan fem dagar av försening, tester säger nej. plus, vanligtvis före menstruation, ont i bröstet, men nu finns det inga sådana upplevelser. nästa vecka ska jag gå till läkaren och kontrollera ultraljudsboomen på mer exakta sätt, eftersom min vän redan hade detta, för ungefär 7 år sedan, hon var gravid, 10 dagars försening, och testerna är negativa.

Så Ksenia85 vi väntar på dig

26 jan 2008 1:39 p.m.

Och jag har också 2 negativa test. Men bröstet gör ont och jag springer på toaletten varje 1-1,5 timme (jag kunde inte bli kall, jag klär mig alltid varmt), och det stänger mig också från olika lukter. Vad är detta?

27 jan 2008, 18:56

2 april 2008, 11:57 kl.

Hej alla, ja, då berättar jag om mig själv. Detta var fallet år 2006. Det var en försening på en månad, sedan en sekund, sedan en tredje. Jag trodde att cykeln igen tappades av undernäring. Jag hade det redan så - det fanns ingen menstruation på fyra månader. Därför var jag här säker på det. Eftersom de var skyddade, och om inte, så finns det piller och efter. Jag gjorde testet efter en månads försening - negativt. Sedan började jag märka att jeans började krossas i midjan. Jag trodde att jag blev mycket och simmade. till och med återhämtat aerobics. Jag gjorde ett test för fall och i två månaders försening. remsan var så svag att jag inte uppmärksammade, eftersom det också hände en gång.

Men så kom min syster och sa att hon hade en dröm, att jag var gravid i 4-5 veckor. Jag var i chock. Nästa dag gjorde jag ett prov på mig själv på morgonen och två ljusröd ränder dök upp inom en minut. Jag satt och trodde inte på det. vad jag såg. Naturligtvis registrerade jag mig för en läkare och han sa till mig (med ett suddigt leende i ansiktet) att jag var gravid i 12-14 veckor. Det fanns inga symtom för alla. Jag åkte på affärsresor utomlands, att springa som en get är alltid sent. Och nu springer min dotter och gör oss lyckliga i 11 månader.

Så om du inte tror testet är det bättre att se en läkare. han säger säkert))))

3 april 2008 10:56 kl.

Men så kom min syster och sa att hon hade en dröm, att jag var gravid i 4-5 veckor. Jag var i chock. Nästa dag gjorde jag ett prov på mig själv på morgonen och två ljusröd ränder dök upp inom en minut. Jag satt och trodde inte på det. vad jag såg. Naturligtvis registrerade jag mig för en läkare och han sa till mig (med ett suddigt leende i ansiktet) att jag var gravid i 12-14 veckor. Det fanns inga symtom för alla. Jag åkte på affärsresor utomlands, att springa som en get är alltid sent. Och nu springer min dotter och gör oss lyckliga i 11 månader.

Så om du inte tror testet är det bättre att se en läkare. han säger säkert))))

Så efter fyra veckors försök, märker jag att jag har blivit bättre, men det finns inga fler prisvinnare, bara halsbränna och jag har dragit ned underlivet alla dessa fyra veckorna, även om menstruationen borde göras bara imorgon, jag kunde inte hålla mig, jag gjorde testet idag - negativt, hela mitt liv är som som om kollapsade.

11 april 2008 10:13

Flickor, men de som skriver här att det inte fanns några ränder, kanske de bara såg ouppmärksamt, kanske det fanns spöken, men du såg dem inte? Jag ber om ursäkt i förväg om en olämplig fråga

12 april 2008 16:06 p.m.

Jag tror att de flesta Pts noggrant granskade ränderna)))

Förresten, efter 3 veckor med aktuell försening visade testet mig två remsor också

Och hur jag tittade på dessa tester, hur jag tittade, samtidigt ville jag förstå om jag var gravid eller åtminstone vad som var fel med mig. Åh. Lope jag tog ut tester under dessa tre veckor)))

Därför kan jag inte exakt misstänka för ouppmärksamhet

15 april 2008, 22:57

Tjejer, jag har redan en 7 dagars försening nu som börjar (38d c.). Under 5 år fanns ingen sådan försening (utom för den första misslyckade B). Tester är tysta, blod för hCG vid 32 c. visar att B inte är det. I allmänhet trodde jag att cykeln var anovulatorisk, eftersom om ägglossningen inte var tidigare än 25 c. bedöma efter progesterontest. Inget tecken på M eller B, regelbundet smuttar i äggstocken och allt.

23 april 2008 12:24

Varför sväller magen före menstruationen?

En kvinna i fertil ålder, som har en regelbunden menstruationscykel, kan så småningom märka uppblåsthet i magen före menstruationen. Sådan uppblåsthet under menstruationen ser inte bara inte estetiskt tilltalande utan är också en möjlig källa till smärta i väntan på menstruation. I detta fall uppstår en rimlig fråga, varför ökar magen före menstruationen.

Varför sväller magen före menstruationen?

Innan menstruationen ökar buken som ett resultat av kroppens produktion av förhöjda nivåer av progesteron, som är utformat för att slappna av mjuka muskler: kvinnans livmoder blir svullna, mjuka, förberedda för antagandet av embryot vid en eventuell befruktning. Under påverkan av hormoner hos en kvinna fördröjs som regel vätska i kroppen före menstruation: lemmvolymen kan öka, internt ödem kan förekomma, inklusive en ökning i buken under menstruationen. Då känner kvinnan att magen sväller. Det tros att under en kvinnas menstruation utsöndras vatten sämre från kroppen, men i slutet av menstruationen tar magen sin vanliga storlek. Det händer att en kvinna har en truta, och det finns ingen menstruation. Detta kan vara ett av tecken på graviditet. Vid ett positivt graviditetstest bör du konsultera en läkare så snart som möjligt, eftersom det kan indikera förekomsten av livmodern, vilket kan leda till missfall. Men om graviditetstestet är negativt, och buken blåses upp och smärta noteras, är detta en larmsignal och kräver samråd med en gynekolog. Om magen blåses upp i mitten av menstruationscykeln och smärta kännas, kan dessa vara de så kallade ägglossningar som uppträder hos en kvinna som ett resultat av ett follikelbrott. Sådan uppblåsthet och smärta är inte en patologi och kräver inte ingripande från den medicinska personalen. För att utesluta möjliga patologiska tillstånd i livmodern och bäckenorganen är det dock nödvändigt att genomföra en ultraljudstudie förutom att besöka en läkare. Med livmodermyom kan en kvinna också känna uppblåsthet, smärta, frånvaro av menstruation, svullnad i hela kroppen. I detta fall är medicinsk hjälp också nödvändig för att utesluta utvecklingen av tumörsjukdomar.

Uppblåsthet före menstruation är ett tecken på en kvinnas premenstruellt syndrom (PMS).

Förutom de fysiologiska förändringarna som uppstår i kvinnans kropp under menstruationens början, kan hon också uppleva psykologisk obehag:

  känsla oattraktiv till följd av en förstorad nedre del av buken; ofta finns det dåligt humör orsakat av påverkan av hormoner under början av menstruationen; allmän svaghet, svaghet.

Vad man ska göra om en kvinna har en uppblåst mage före menstruationen?

Till att börja med måste du bestämma orsaken till uppblåsthet i väntan på menstruation. Om detta är ett fysiologiskt inslag i kroppen, ett tecken på PMS, måste du bara anpassa kvinnans näring två veckor före menstruationen: minska mängden kolhydrater som konsumeras, alltför salt mat och öka mängden proteinmat. Baljväxter, kål, alltför högkalorifoder (mjöl och söt) bör också uteslutas från kosten.

För att bli av med ödem och som ett resultat för att minska uppblåsthet före menstruationen kan du använda folkrättsmedel: gör diuretiska avkok från lingon, tranbär.

Många kvinnor har en uppblåst mage före sina perioder. Men vad exakt är det - ett särdrag i kroppen eller en kvinnas patologiska tillstånd - kan bara sägas av en gynekolog efter en undersökning och erhålla data från resultaten av ultraljuddiagnostik.

Varför magen blåses upp och menstruationen inte kommer i tid?

Många problem i den kvinnliga kroppen återspeglas i menstruationscykeln. Därför bör utseendet på eventuella störningar varna kvinnan och få honom att tänka på en ytterligare undersökning. Om du har uppblåsthet och en försening i din period är det viktigt att förstå orsaken till detta.

Sådana symtom har faktiskt många orsaker, både fysiologiska och patologiska..

Graviditet

Det första skälet som kommer att tänka på när det är en försening i menstruationen är graviditet. Samtidigt stiger nivån av prolaktin i kroppen på grund av att det är sådana förändringar i kroppen som bröstsvullnad, ökad luktkänsla och en förändring i smakpreferenser. På grund av det faktum att livmodern ökar, uppblåsthet uppstår, tyngd känns i detta område, peristaltis störs. Vissa kvinnor börjar känna alla dessa tecken på graviditet nästan omedelbart efter att bli barn, medan andra efter att de ser en försening och gör ett test som inte kommer att vara negativt.

Svårighetsgraden i buken under graviditeten framgår inte bara av en ökning av livmoderns storlek, utan också av en förändring i kosten, som kvinnan är van vid. Men i detta fall normaliseras tillståndet under graviditeten.

En annan orsak till magbesvär vid kort graviditet är förknippad med en förändring i tarmfunktionen på grund av hormonella förändringar. Hos en kvinna ökar blodflödet i bäckenorganen, inklusive i tarmen. Dess väggar sväller, och tarmen själv blir "lat" på grund av detta. Det finns en avmattning i hans arbete, vilket leder till uppblåsthet, uppkomsten av tyngd och förstoppning.

Andra orsaker till dessa symtom

Om graviditetstestet var negativt bör andra faktorer som kan orsaka liknande symtom beaktas. De huvudsakliga orsakerna som orsakar uppblåsthet i kombination med en försening i menstruationen är följande:

 • premenstruellt syndrom,
 • tarmmotilitetsstörning,
 • patologi i matsmältningskanalen,
 • tarmvenetrombos,
 • ektopisk graviditet och abort i röret,
 • vissa onkologiska sjukdomar.

Om orsaken till uppblåsthet är PMS eller ett fel i tarmen, kommer förseningen i menstruationen inte att vara mycket stor. Och sådana symtom visar inte någon sjukdom som hotar kvinnans hälsa.

Orsaken till förseningen kan också vara ett litet fel i cykeln. Vanligtvis börjar en kvinnas menstruation inte klart dag till dag, så en försening på 3-4 dagar är inte avgörande. Och några dagar före menstruationens början märker många kvinnor förändringar i deras tillstånd, till exempel en upprörd tarm, tyngd i buken, akne och liknande. Sådana misslyckanden kan orsakas av stress, klimatförändringar, ökad idrott och arbete relaterat till mental stress..

Om din allmänna hälsa är i ordning, andra symtom inte observeras, temperaturen är normal och det finns inga misstänkta sekret, bör du inte oroa dig för en liten försening. Men om det inte finns någon menstruation under ungefär en vecka, är det värt att besöka en gynekolog.

Andra skäl bör övervägas mer detaljerat..

Intestinal endometrios

Denna sjukdom i matsmältningskanalen är ofta orsaken till uppblåsthet. Med endometrios växer endometrial vävnad, som normalt finns i livmodern och påverkar angränsande organ. Mycket ofta börjar endometriet att lokalisera sig i olika delar av tarmen och påverka organets normala funktion.

Under den tid då en kvinna börjar menstruera börjar endometriet under påverkan av könshormoner att fungera som om det finns i livmodern. Samtidigt börjar en kvinna känna att hennes mage gör ont, flatulens och problem med avföring visas. Med en djupare tarmskada börjar blodproppar dyka upp i avföringen. Försenad menstruation kan inte alltid dyka upp - allt beror på platsen för sjukdomen och funktionerna i dess förlopp.

Förutom endometrios kan försenad menstruation och obehag i buken orsaka vaginit, adnexit, endometritis, polycystiska äggstockar, polyper, myom.

Abort från röret

En ektopisk graviditet kännetecknas av det faktum att ett befruktat ägg kommer in i livmoderhålet, men förblir i äggledarna och fäster sig där. Samtidigt börjar en kvinna känna många tecken på graviditet - det finns en försening i menstruationen, magen blåses upp, bröstkörtlarna förstoras, toxikos uppträder.

Ett graviditetstest visar vanligtvis ett negativt resultat, men om du är osäker kan gynekologen förskriva ett test för korionisk gonadotropin (hCG). HCG är ett protein som förekommer i en kvinnas kropp när embryot fäster vid livmodern. Du kan upptäcka det i urin eller blod.

Ungefär den sjunde veckan av en sådan graviditet inträffar spontan abort, vilket vanligtvis åtföljs av ett brott i röret där ägget fästes och blödar. Under detta kan en kvinna märka att magen gör ont och smärtan tränger i naturen. Bestrålning kan vara i perineum, ändtarmen och korsryggen.

Vid tubal abort kan inre blödningar inte vara särskilt stora, så en kvinna kommer inte att vara medveten om ett sådant problem i kroppen på länge. Därför bör du med uppblåsthet och i kombination med denna försenad menstruation se ditt tillstånd ett tag för att märka ytterligare symtom i tid.

Trombos i tarmen

Orsaken till denna sjukdom är oftast hormonell obalans. Med en alltför hög östrogennivå blir blodet tjockare, och progesteron som överstiger normen provoserar uppkomsten av blodproppar. Dessutom aktiverar könshormoner protrombin och fibrinogen, vilket också påverkar uppkomsten av trombos..

Eftersom den huvudsakliga orsaken till patologins utseende är en obalans av hormoner, störs ofta äggstockarnas funktion och förseningen av menstruationen.

Dessutom finns följande tecken på patologi:

 • uppblåsthet,
 • diarre,
 • illamående,
 • smärta i buken,
 • lös avföring med blod,
 • temperaturökning.

Om det finns en fullständig blockering av tarmen är detta tillstånd mycket farligt för en kvinna. Välbefinnandet försämras snabbt, temperaturen stiger till 39 grader, magen gör ont mycket.

Onkologiska sjukdomar

Oftast orsakar en försening i menstruation och uppblåsthet en onkologisk patologi såsom cancer i ändtarmen. I kroppen stör metaboliska processer och funktionen av de endokrina körtlarna. Detta leder till en obalans av könshormoner och som en följd till en försening i menstruationen. Följande symptom följer dessutom en tarmtumör:

 • obehag och tyngd i bäckenområdet,
 • minskad aptit och viktminskning,
 • avföring har en stark lukt, det är synliga inneslutningar av slem, blod, pus,
 • avföringssjukdomar och ofta lust att tömma,
 • svullna lymfkörtlar i ljumskområdet,
 • ihållande temperaturökning.

Innan menstruationen börjar kan alla symtom intensifieras, eftersom svullnaden i vävnaderna ökar. Allvarlig smärta förekommer bara i de sista stadierna av sjukdomen och före detta gör magen praktiskt taget inte ont.

Uppblåsthet åtföljd av en försening i menstruationen kan också orsaka äggstockscancer. Denna patologi diagnostiseras ganska svår eftersom den under lång tid inte har uttalade symtom. Känslan av tyngd, illamående och avföringsstörningar gör att läkaren först letar efter andra sjukdomar. Förutom anorexi, snabb mättnad och viktminskning.

Och först när menstruationsförseningar, fläckar börjar, nedre del av buken gör ont, och obehag uppstår under samlag, föreskrivs vanligtvis undersökningar som kan upptäcka äggstockscancer.

Vad man ska göra med uppblåsthet?

När svårighetsgraden i buken och förseningen i menstruationen orsakas av graviditet, efter att ha besökt gynekologen är det nödvändigt att följa alla hans rekommendationer.

Om graviditetstestet som gjordes visade ett negativt resultat, bör du först minska svårighetsgraden och obehaget. För detta används en speciell diet som underlättar matsmältningssystemet. Salt, kryddig, fet rätter är praktiskt taget uteslutna. Som baljväxter och lite grönsaker. Antalet jäsade mjölkprodukter, grönsaksoppor och livsmedel som innehåller en stor mängd fiber ökar.

Med uppblåsthet och försenad menstruation orsakad av premenstruellt syndrom kan gynekologen rekommendera lugnande medel och diuretika. Du kan också använda folkrättsmedel - lugnande avkok av mynta, kamomill och citronmelisse kommer att lugna nerverna och hjälpa till att minska smärta och svullnad.

Om symptomen inte minskar, men fortsätter att utvecklas, bör du kontakta en gynekolog. Läkaren bör förskriva flera tester, en ultraljudsundersökning och rekommendera samråd med specialiserade specialister som onkolog, endokrinolog och gastroenterolog.

Störningar i menstruationscykeln i kombination med uppblåsthet kan vara symtom på olika sjukdomar. Därför bör du allvarligt överväga dessa tecken och försöka uppmärksamma andra möjliga manifestationer av patologier. Vid tvivel är det bättre att konsultera en läkare för att undvika allvarliga hälsoproblem i framtiden..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hormonprolaktin: beskrivning, funktion, effekt

Prolactin är en typ av hormon. Detta hormon produceras i hypofysen, (hjärna).Om hormonet prolaktin produceras i kroppen i stora mängder kallas detta fenomen hyperprolaktinemi och är ofta farligt för människors hälsa.....

Vad kan vara orsakerna till förseningen i menstruationen från 1 till 10 dagar?

Menstruation är det sista steget i en kvinnas menstruationscykel. Det är en komplex process för avstötning av livmoderens innerfoder - endometrium....

Mammografi - på vilken cykeldag det är värt att undersökas?

Bröstkörtlarna är ett av de organ som finns i kroppen hos både människor och djur. Hos människor finns det i den kvinnliga och manliga kroppen, bara i den senare funktionen berövas den sina grundläggande funktioner....