Brun urladdning hos kvinnor

Klimax

Inför en sådan manifestation som brun urladdning hos kvinnor är det viktigt att förstå alla nyanser av de pågående processerna i kroppen. Mycket beror på menstruationscykeln eller graviditeten. Men om brun urladdning verkar utan någon uppenbar anledning, är detta ett tecken på en av de farliga sjukdomarna.

orsaker

Först och främst är det värt att identifiera orsaken till att det fanns bruna utsläpp av kvinnor, luktfritt eller med en karakteristisk lukt. Klåda och brun urladdning kan också förekomma - allt detta är alarmerande symtom som indikerar en fel i reproduktionssystemet..

Manifestationen varierar också beroende på cykel och graviditet, vilket inte kan ignoreras i diagnosen. Det är lämpligt att kontakta läkare så snart som möjligt för eventuella oroande symtom..

Patologi

Följande lista över patologier kännetecknas av närvaron av atypiska vita i deras symtom.

Efter att ha läst den här listan kan du förstå varför den bruna urladdningen hos en kvinna hittades under en eller annan period:

 • endometritis (kronisk form). Sjukdomen kännetecknas av den aktiva utvecklingen av inflammationsprocessen i slemhinnan i livmoderhålet. Kirurgisk ingripande eller abort kan provocera sjukdomen. Sjukdomen kan manifestera sig vid vilken period som helst, till exempel i mitten av en cykel eller nära slutet, medan en kvinna ofta har magvärk i sin nedre del;
 • endometrios. Sjukdomen kännetecknas av utseendet på små cyster, knölar på patientens inre könsorgan. En sådan sjukdom har inga karakteristiska symtom, eftersom den inte orsakar smärta. Det är möjligt att upptäcka mörkbruna utflöden från slidan en vecka efter menstruationen. Dessutom kännetecknas utflödet av en uttalad, obehaglig lukt. I dem kan du se små blodproppar;
 • endometrial hyperplasi. Sjukdomens namn kombinerar flera patologiska processer lokaliserade i livmodern. Listan över patologier är väldigt lång: det kan vara antingen en onormal utveckling av embryot eller livmoderfibroider eller onkologi;
 • inflammation. Varje sjukdom som kännetecknas av en aktiv inflammatorisk process, till exempel vaginos, trichomoniasis och andra, har symtom i sina symtom i form av vita med blod eller brunt. Om sjukdomarna avser de som överförs genom samlag, kännetecknas de av ljusbrun eller solbränna utgång. Dessutom kännetecknas sjukdomen av klåda, en brännande känsla och smärta med intimitet;
 • implantationsblödning. Detta manifesteras särskilt om patienten hade en försening av menstruationen innan den bruna leukocéen gick. Detta fenomen indikerar graviditet. Tilldelningens natur är de ljusbruna i färgen och sticker inte ut under lång tid. Om liknande symptom upptäcktes under graviditeten, finns det risk för missfall;
 • långsiktig användning av en kurs med läkemedel som innehåller hormoner. I synnerhet börjar vita vita gå i mitten av cykeln eller före menstruationen. Det anses normalt om sådant löptid varar i tre eller färre månader. Annars måste du kontakta en gynekolog för att se över syftet med läkemedlet, eftersom det nuvarande inte är lämpligt.

Menstruationscykel

Sådana symtom som brun urladdning hos kvinnor bör beaktas med avseende på menstruationscykeln:

 • innan. Normen beaktas om den (oregelbundna) menstruationen börjar en dag eller två tidigare, medan den förekommer i form av fläckande ljusbrun urladdning. Före menstruation kan detta fenomen observeras på grund av en förändring i klimatförhållanden med uppehåll, stress, fysisk aktivitet eller abort. Det bör emellertid förstås att inga andra symptom är karakteristiska för kroppens normala tillstånd;
 • mitten av cykeln. För det normala tillståndet i kroppen under ägglossningen sker det ett kraftigt hopp i koncentrationen av hormoner i blodet. Detta fenomen kan provocera brunt urladdning hos patienten, men för att utesluta allvarligare patologier i kroppen bör du kontakta en gynekolog för undersökning;
 • efter menstruation. Om de senaste två dagarna under menstruationsperioden, istället för blödning, började spotting brunvit, bör du inte oroa dig - detta är ett normalt tillstånd i kroppen. Om detta fenomen varar längre än en sju-dagarsperiod efter menstruation, det vill säga finns det en risk att mekanisk skada på livmoderhalsens livmoderhölje eller slida, hormonsystemet inte fungerade eller en polyp.

Graviditet

Vid icke-typisk utskrivning under graviditetsperioden bör du omedelbart kontakta din läkare, eftersom det finns en risk att kvinnans reproduktionssystem inte är i ordning och fostret är underutvecklat eller missfall. Det finns situationer där vaginal urladdning under graviditet är normen. Fostret är inte i fara om en kvinnas bruna utflöde hittas i första trimestern i enlighet med menstruationscykeln.

Om färgen på de vita under de första veckorna efter befruktningen är röd, brun, finns det en möjlighet att dessa är symtom som indikerar en utvecklande erosion av livmoderhalsen. Detta beror på det faktum att under graviditeten ökar blodflödet till livmoderstrukturerna, vilket resulterar i blödning.

Därefter blir livmodern ett magsår. Fenomenet kännetecknas också av samtidigt symtom i form av ett uttalat smärtsyndrom, som uppstår och passerar spontant.

Om blödningen är svag eller en mörkröd färg är karakteristisk, är orsaken troligen bildandet av en polypp, som är en ofarlig tumör. Det finns inget behov av att utföra några terapeutiska åtgärder eller att kirurgiskt bota honom. Vissa situationer kräver dock fortfarande att de tas bort. Endast en kvalificerad specialist kan besluta om detta..

Det finns också andra skäl till varför en gravid kvinna upplever mörk eller röd vaginal urladdning..

 • ektopisk graviditet;
 • förekomsten av patologiska processer som förekommer i livmodern;
 • skada på livmoderhalsen;
 • tumörbildning i det reproduktiva systemet;
 • inträde av patogen, aktivt utvecklande mikroflora;
 • vasodilatation i reproduktionssystemet (liknar åderbråck).

Behandling

Ett symptom som brun urladdning hos kvinnor är ofta mycket oroande. Om det inte finns någon säkerhet om att detta är ett normalt tillstånd för kroppen, rekommenderas att du går till gynekologen så snart som möjligt. Enbart hemma finns det inget sätt att bota sjukdomen och hur man diagnostiserar den på rätt sätt.

I vissa fall rekommenderar läkaren endast att anpassa livsstilen, kosten och kompensera för bristen på vitala makro- och mikronäringsämnen. Det är också viktigt att dricka mer vätska, för i vissa fall förefaller ett sådant problematiskt tillstånd på grund av brist på vatten i kroppen.

Om en specialist upptäcker ett mer allvarligt skäl för vilket bruna utflöden från slidan började, kommer det att vara nödvändigt att dricka en kurs med speciella preparat. Det är omöjligt att avgöra exakt vilka mediciner man ska dricka. Många av dem köps med recept. Vissa problematiska fall kräver förutom medicinering, kirurgi, kosttillskott eller kemoterapi.

Slutsats

Det rekommenderas att vid upptäckt av symtom som indikerar en patologisk process som uppstår i kroppen, inte deltar i självdiagnos och självmedicinering, utan omedelbart gå till läkaren.

Detta gäller särskilt i situationer där det förutom blodiga, bruna strömmar finns smärta, brännande, klåda och lukt från en hemlighet.

Brun vaginal urladdning är normen eller tecknet på sjukdom?

Utseendet på en klar, luktfri utflöde från könsorganen är en fysiologisk process som förekommer i nästan varje frisk kvinna. Beroende på perioden i en kvinnas liv kan urladdningen förändra sin volym och färg något. I de flesta fall indikerar dock en färgändring till brun förekomsten av en patologi, där medicinsk ingripande är nödvändig.

Utsläpp till friska kvinnor

För en dag i friska kvinnor från könsorganet tilldelas normalt cirka 1 tesked slemvätska. Färska utsöndringar är transparenta, men under dagen, på linne, kan de få en gulaktig nyans och en svag sur lukt.

I vissa fall kan brun vaginal urladdning visas. Detta symptom observeras:

 • Den 14-15: e dagen av menstruationscykeln, under ägglossning. Processen för att separera ägget i detta fall manifesteras genom frisättning av en obetydlig mängd brunaktig slem med tunna blodstreck.
 • Några dagar före och inom 1-3 dagar efter menstruation. Lite brunaktiga droppar som observerats på linne eller trosskydd under denna period är oxiderat blod..
 • Under de första 1-2 månaderna av att ta kombinerade orala preventivmedel. Utseendet på en karakteristisk brun "daub" är normal i början av läkemedlet och indikerar omstruktureringen och anpassningen av kroppen till förändringar i hormonhalterna. Brunt urladdning, som oroar en kvinna längre än 2-3 månader, är emellertid en anledning till att kontakta en endokrinolog och avbryta COC: er.
 • Efter användning i nödläge postcital preventivmedel, läkemedlet Postinor och dess analoger.
 • Efter förlossning under separationen av Lochia. Denna kliniska manifestation indikerar den normala läkningsprocessen hos de inre membranen i könsorganen..

Enligt statistik inträffar brunt urladdning regelbundet hos 80% av kvinnorna i olika perioder av livet, medan det inte orsakar obehag och även utan att behandlingen går utan spår.

Luktfri brun urladdning och tillhörande obekväma manifestationer bör inte bry kvinnan och vara ett tillfälle för ett akutbesök hos läkaren. Men med regelbunden upptäckt av brun, mörk fläckning på linnet, åtföljd av smärta, temperatur, obehaglig lukt och andra patologiska symtom, är det viktigt att genomgå en fullständig undersökning och starta behandlingen i tid..

De vanligaste patologiska orsakerna

En av de vanliga klagomålen som patienter vänder sig till gynekologen är förekomsten av blodig eller brunaktig urladdning.

Oftast processer som:

 • skador på de inre membranen i könsorganen som erhållits i processen med intimitet;
 • felaktiga gynekologiska manipulationer;
 • användning av mekaniska preventivmedel, olämpliga "aggressiva" spermicider;
 • kränkning av hormonell status;
 • ofta stressande situationer;
 • sexuellt överförda infektioner;
 • erosion i livmoderhalsen;
 • cystor på äggstockarna;
 • endometrios;
 • körtelhyperplasi;
 • cancer i livmodern, äggstockarna.

Eftersom blodiga mörka och ljusbruna slem från slidan kan vara ett symptom på farliga prekancerösa och onkologiska sjukdomar, när det ständigt utsöndras, är det viktigt att konsultera en läkare i syfte att undersöka, fastställa orsaken och föreskriva nödvändig behandling.

Viktig! Mycket ofta är brun, fläckig urladdning det första tecknet på en ektopisk graviditet. Om, mot bakgrund av menstruationshämning, dess mängd ökar, smärta uppstår i nedre del av buken, svaghet, blodtryck sjunker, måste du omedelbart ringa ambulansgruppen för att lösa frågan om en eventuell kränkning av rörets graviditet och sjukhusinläggning av en kvinna.

Utsläpp efter sex

Under intensiv sexuell kontakt kan mikroskador på slemhinnorna i vaginalen uppstå tillsammans med bloddroppar som frigörs, när de utsätts för luft, blir skrämmande mörkbruna. I det här fallet behöver du:

 • Följ personliga hygienregler, välj lämpliga intima geler, använd inte tvål och vänd dig inte till douching för att undvika infektion av skadade slemhinnor.
 • Använd ett smörjmedel som köpts på ett apotek eller en specialaffär, var försiktig i intimitetsprocessen.

Vanligtvis är brun urladdning efter sex vanligtvis inte rikligt och varar inte mer än två dagar. Deras bildning under lång tid indikerar allvarliga skador på könsorganen eller utvecklingen av en infektiös patologi.

Viktig! Brun urladdning med droppar ljusrött blod, noterad av en kvinna efter smärtsam sexuell kontakt, indikerar en eventuell erosion av livmoderhalsen.

Smittsamma orsaker

Ljusbrun urladdning fungerar ofta som ett av tecken på sexuellt överförda sjukdomar. I virus- och bakterieinflammatoriska processer i könsorganen kan utsläppet som dräneras på tvätt- eller trosskydden ha valfri färg. I närvaro av spriddt blod, som har varit i kontakt med luft under lång tid, får de emellertid en ljusbrun färgton.

De finns i:

 • En akut läckande trast, där intensiv klåda leder till självskada under repor. Droppar av blod sticker ut från de resulterande mikrotraumorna och sprickorna i den inflammerade slemhinnan, som, när den blandas med den ostiga utsläppet som är karakteristisk för candidiasis, ger den en rosa eller brunaktig nyans.
 • Trichomoniasis är en sexuellt överförbar infektionssjukdom som leder till torrhet, förbränning och obehag i det intima området, uppkomsten av riklig skummande gul, brun-orange eller blodig utflöde. Dessutom åtföljs patologin av tråkig smärta i nedre del av buken, obehagliga känslor under urinering, en obehaglig, rutten lukt från könsorganen.
 • Gonoré, manifesterad av smärta, klåda, nedsatt urination, utsläpp av vitgul färg, som med en lång sjukdomsförlopp får en brunaktig nyans.

I närvaro av bruna utsöndringar med en obehaglig lukt och klåda i huden måste gynekologen ta en smet från kvinnan på floraen och även förskriva serologiska och PCR-tester. De hjälper till att identifiera smittsamma patologier även i de tidiga stadierna och föreskriver lämplig terapi (antibakteriella, svampdödande och antiseptiska läkemedel).

Viktig! Om könssjukdomar upptäcks, utöver kvinnan, är det nödvändigt att noggrant undersöka hennes sexpartner, och om han har samma infektion, bör hela behandlingsförloppet ordineras till båda patienterna.

Kronisk patologi

Under förhållanden med konstant stress, dålig ekologi, i strid med näring, dåliga vanor, samt i fall av belastad ärftlighet, kan avbrott i hormonell bakgrund förekomma hos kvinnor, som i avsaknad av korrigering leder till farliga patologier.

Hos patienter i reproduktiv ålder diagnostiseras följande sjukdomar oftast:

 • Endometritis är en kronisk inflammation i livmoderns innerfoder. Förutsättningarna för sjukdomen är intrauterina ingripanden, aborter, missfall. Denna sjukdom manifesterar sig som värkande, dragande smärta i nedre del av magen och ryggen, brunt urladdning före och efter menstruation, cykelstörning.
 • Endometrios är ett patologiskt tillstånd kännetecknat av spridning av endometriala knölar utanför livmoderhålet, i myometrium, livmoderhalskanalen, på äggstockarna, bukhinnen och urinblåsan. De huvudsakliga kliniska manifestationerna av patologin inkluderar smärta under menstruation i buken, nedre delen av ryggen, sakrum.
 • Hyperplasi är en överväxt och komprimering av livmoderns inre foder, som är godartad och manifesterar sig i utseendet med en brun fläckig urladdning, intermenstruell blödning och tunga, långvariga perioder.

I de tidiga stadierna kan dessa patologier kanske inte manifestera sig, men med tiden leder de till anemi, utmattning av en kvinna, förvärring av hormonell obalans och infertilitet. Det är därför det är viktigt att regelbundet besöka en gynekolog i syfte att förebygga undersökningar och, om man misstänker en patologi, genomgå en grundlig omfattande undersökning. Behandlingen av dessa sjukdomar utförs med hjälp av hormonella läkemedel och vid behov kirurgiska ingrepp.

Viktig! Med hyperplasi av livmoderns endometrium är det nödvändigt att genomgå en ultraljud av bäckenorganen och hysteroskopi med en biopsi. Detta kommer att fastställa arten av alltför växtväxta vävnader och föreskriva rätt behandling. Denna sjukdom kan inte ignoreras, eftersom den i vissa fall kan leda till cancer..

Farliga förhållanden

En betydande del av alla gynekologiska sjukdomar upptas av tumörer i äggstockarna, livmodern och dess hals. De kan vara antingen godartade, långsamt växande och påverkar inte andra vävnader, eller maligna, benägna att aggressiv tillväxt och metastas.

Huvudfaren för cancer är att den under lång tid är asymptomatisk och praktiskt taget inte stör patienten. Detta leder till en sen diagnos av sjukdomen, vilket förvärrar prognosen..

Förekomsten av en malig tumör i reproduktionssystemet kan misstänkas med följande tecken:

 • Bruna, smetade vita som kan uppstå efter sex, före och efter menstruation.
 • Riklig brunaktig, blodig utflöde, åtskild med typen av "köttfällor".
 • Konstant dragande smärta i nedre del av buken, i perineum, nedre rygg.
 • Dysfunktion i bäckenorganen (obehag vid urinering, avföring).
 • Omotiverad viktminskning. Förlust av aptit, särskilt avslag på köttmat. Svaghet, minskad träningstolerans.

Förutom äggstocks- och livmodercancer kan onkopatologi i de yttre könsorganen uppstå. De manifesterar sig genom förekomsten av ulcerativa defekter och långvariga icke-läkande erosioner, uppkomsten av ljusröda, mörkbruna droppar på trosskydd eller underkläder, förtjockning av huden, torrhet och klåda. Vid tumörer i reproduktionsorganen i vilken lokalisering som helst, visas patienten specifik behandling av en onkolog.

Viktig! Om något, till och med lätt brunaktig urladdning varar längre än 3 dagar, bör du kontakta din gynekolog så snart som möjligt. Tidig upptäckt av sjukdomen och snabb start av terapi är nyckeln till goda resultat i behandling och återhämtning..

I den här videon berättar en venereolog om brun urladdning.

Vad brunt vaginal urladdning pratar om

Hos varje kvinna, mer eller mindre från utsläpp av könsorganen i en rimlig mängd. Om de är luktfria och färglösa, det finns inga blodiga eller andra föroreningar, är detta normalt. Så i det här fallet bör du absolut inte oroa dig. Det finns en anledning att vara försiktig när det gäller hälsa om brunt vaginal utsläpp uppträder i form av slem.

När brun urladdning är möjlig

 1. Före, under och efter graviditeten.
 2. Under den premenstruella perioden - innan kritiska dagar börjar.
 3. Efter sex.

Brun urladdning hos gravida kvinnor

För en gravid kvinna är en sådan urladdning en tydlig fara, ett ogynnsamt tecken som indikerar ett hot om missfall mot bakgrunden av frigöring av korioden. Dessutom kan detta indikera embryotets död och början av ett missfall. I de tidiga stadierna indikerar sådana manifestationer patologi. Så du behöver en gynekologundersökning.

Ultraljuddiagnos föreskrivs. Således blir det möjligt att avgöra om embryot lever, att ta reda på vad som är orsakerna till urladdningen.

När det gäller deras manifestationer under sen graviditet, indikerar de för tidig frigöring av moderkakan, hotet om fosterdöd, livmodersblödning. Dessutom indikerar detta problem med livmoderhalsen.

Det händer att en sådan urladdning sker före förlossningen, när slemröret lämnar livmoderhalsen i livmoderhalsen.

Vad brunt urladdning kan prata om

Beroende på urladdningens mättnad kan de indikera olika sjukdomar. Så en ljusbrun nyans kan indikera följande kvinnliga sjukdomar:

 • bakteriell candidiasis;
 • vaginos;
 • erosion;
 • mikrotrauma i det nedre livmodersegmentet;
 • infektioner överförda under älskling.

Mörk vaginal urladdning av brun färg indikerar blodkoagulation. De kan läcka inte bara från slidan, utan också från livmodern eller livmoderhalsen.

I det fall då urladdningen indikerar slutet av menstruationen, är detta normen för en kvinna. Dessutom är vaginal urladdning, obetydligt i antal efter menstruationscykeln, ett hjälpmedel för att rena kvinnliga könsorganen från att få infektioner.

I händelse av att brun urladdning åtföljs av smärta, orsakar obehag, de avger en sur lukt, könsorganen är mycket kliande, en intern brännande känsla, det är brådskande att besöka en gynekolog.

De främsta orsakerna till sådan vaginal urladdning

 1. Vid användning av preventivmedel kan hormonella läkemedel orsaka långvarig, smutsig mörk urladdning. Oftast försvinner urladdningen efter ett par månader efter början av att ta sådana läkemedel.
 2. Som ett resultat av trauma i livmoderhalsen eller vagina under kopulationen är vaginal urladdning av brun färg också möjlig. I detta fall bör du tillfälligt stoppa ditt sexliv. Sedan på ett par dagar kommer allt att normaliseras.
 3. Perioden med hormonell mognad kan åtföljas av vaginal urladdning av brun färg. Detsamma gäller för början av klimakteriet. Sådana förändringar inträffar på grund av hormonell obalans. Med sådana manifestationer bör en undersökning vara obligatorisk.
 4. Under ägglossningen i mitten av cykeln är brun urladdning från slidan mycket möjlig - de kan vara mer eller mindre mättade i färg.
 5. Innan menstruationen börjar kan möjligheten att uppstå sådana sekretioner bero på endometrios. Orsaken kan vara erosion i livmoderhalsen.
 6. Mörk vaginal urladdning kan indikera för tidig menstruation.
 7. Mot bakgrund av maligna tumörer i livmodern kan mörk urladdning följa med någon av dagarna i menstruationscykeln, och i det här fallet är de ganska rikligt.
 8. Efter undersökning på en gynekologisk stol eller om det fanns mindre kirurgiska ingrepp i livmoderhalsen, visas ibland mörk fläckning. Men de är inte överflödiga och försvinner snabbt - bokstavligen på ett par dagar.

Menopaus och brun vaginal urladdning

När klimakteriet inträffar observeras hormonella förändringar i kroppen. I detta fall är urladdningen inte farlig och anses vara normen. Men i fallet när mer än ett år har gått från perioden av klimakteriet och från den dag då den sista menstruationen avslutats, kan förekomsten av utsläpp tyder på att det finns vissa plågor eller störningar i kroppen.

När klimakteriet inträffar, produceras inte längre könshormoner under denna period. Som ett resultat blir vaginalslemhinnan tunnare. Som ett resultat uppträder blodig urladdning på grund av mikroskada i slidan. Anledningen är samlag, onani. Aktiv sportträning bör också läggas till i listan..

Oavsett ålder kan varje kvinna utveckla inflammatoriska processer i könsorganen. Därför, även under klimakteriet, utsatt för sexuell kontakt, är infektion med sexuellt överförda infektioner möjlig.

Trast är också möjligt. Som ett resultat av sådana sjukdomar kan livmoderhalsen eller slidan bli inflammerad. I detta fall är symptomet ett utsläpp av brun färg. Dessutom uppträder en obehaglig lukt, torrhet i slidan känns. Klåda och obehag finns också.

Fläckning kan orsaka polyper - både i livmodern och på halsen. Redan före klimakteriet kan en godartad tumör utvecklas i livmoderns muskelskikt. vi talar om livmoderfibrer, det inträffar med hjälp av könshormoner. På grund av det faktum att graden av könshormoner under klimakteriet är minimal blir tumören efter klimakteriet mindre.

Under klimakteriet kan myom orsaka brunt urladdning om en kvinna tar växtöstrogener genom att utföra fytoterapi. Detsamma gäller för hormonterapi..

Norm för bruna sekret

I friska kvinnor, i frånvaro av oroande smärtsamma symtom, är en liten mängd vätska från slidan normen. Volym handlar det om en tesked på 24 timmar. Mot bakgrund av oxidation av slem på dynan är en svagt sur lukt möjlig, liksom en gulaktig nyans. Men detta är inte ett symptom på sjukdomen..

Ett par dagar före slutet av kritiska dagar visas utstryk av en något brun ton. Detta är normen. Detsamma kan sägas om svaga utstryk på dag 14 eller 15 kritiska dagar. Saken är att ägglossningen har kommit. Samtidigt hoppade hormoner kraftigt. Detta fenomen är ganska sällsynt, men det händer fortfarande..

Behandling av utsläpp

Självmedicinering är ett tabu. Se till att få hjälp av en läkare. Gynekologen kommer att ta reda på vad som är orsaken till utseendet på brun urladdning, varefter han föreskriver rätt behandling.

I det fall då urladdningen uppträder mot bakgrund av en liten försening, åldrande av intrauterina vävnader, är det nödvändigt att ändra kosten. Dessutom krävs regelbunden träning. Drick mycket vätska under dagen..

Om orsaken till urladdningen är annorlunda föreskriver läkaren nödvändig behandling. Det är viktigt att ställa en korrekt diagnos. En specialist kan förskriva medicinering eller kemoterapi. Ibland krävs även en operation. Under undersökningen smälter läkaren i höfter från livmoderhalsen samt andra nödvändiga tester.

Mörkbrun urladdning: orsaker, tecken på sjukdomen

Ovanlig ansvarsfrihet skrämmer alltid en kvinna. Blodigt eller brunt utsläpp verkar särskilt misstänkt. Om andra sjukdomar inte uppstår, kan man fortfarande tvivla på om detta är en patologi eller någon form av märklig reaktion från kroppen på hormonsverkan. Men även i detta fall är det bättre att gå till läkaren, eftersom det finns ganska många allvarliga sjukdomar som inte har några andra symtom. Uppskjut inte besöket hos gynekologen för senare. Att eliminera de tidigaste manifestationerna av sjukdomen är mycket lättare än att bekämpa en avancerad sjukdom..

Naturliga orsaker till brun urladdning

Den mörkbruna färgen på urladdningen indikerar inte alltid att kvinnan har någon form av könssjukdom. En brun nyans förefaller på grund av att blodproppar tränger in i dem, men detta kan hända inte bara vid sjukdom, utan också i många andra fall som inte utgör någon hälsorisk..

Tilldelningar före menstruation. En brun färg hos vita förekommer ibland redan några dagar före menstruationens början, när livmoderslimhinnan börjar svälla och gradvis exfolieras. I det här fallet skadas de minsta kärlen, och en liten mängd blod koagulerar och kommer in i vaginalslemet, smutsande mörkbruna vita uppträder.

Efter menstruation i ytterligare 1-2 dagar är brunvita också normen. Om en kvinnas blodkoagulerbarhet minskas något, fortsätter hennes spår att fläcka urladdningen vid denna tidpunkt. Dessutom kommer resterna av stillastående blod ut ur livmodern.

Utsläpp med användning av hormonella preventivmedel. Om en kvinna tar preventivpillerar, förefaller hon inom 2-3 månader mörkbrun urladdning mellan menstruationen. Detta är inte en stor sak, eftersom orsaken är en förändring av hormonnivåerna. Efter att kroppen anpassat sig till den kommer leukocé igen att ta sin vanliga form. Om deras karaktär inte återhämtar sig blir blödningen mer riklig, bör du rådfråga din läkare om att byta ut preventivmedel.

Samma sak händer när du installerar en intrauterin enhet. Förutom hormonella effekter är det också möjligt mekaniska, vilket leder till skador på kapillärerna. Om utflödet av blod kvarstår, tas spiralen bort.

Äggstocksblödning. Med dem förekommer brunvita i mitten av cykeln - vid tidpunkten för follikelns brott och ägget släpps. I detta fall skadas de minsta blodkärlen i follikulär membran.

Implantationsblödning. Utseendet på svag fläckning av en brunaktig färg före en försening i menstruationen kan innebära att kvinnan har blivit gravid. Det börjar med det faktum att det befruktade ägget fästs vid endometriet och skadar kapillärerna. Utsöndring av blod varar flera timmar.

Efter samlag förklaras utseendet på svag mörk urladdning av skador på små kärl på slidan av slidan, vilket uppstår om den är fuktad något. Detta tillstånd observeras när en kvinna inte är tillräckligt upphetsad eller det sker åldersrelaterade förändringar i vaginalslemhinnans tillstånd på grund av brist på östrogen (med klimakteriet).

Puberteten är förknippad med hormonella förändringar i flickans kropp och utvecklingen av könsorganen. Inom 1-2 år efter den första menstruationen är oregelbundenhet i cykeln och den godtyckliga början av blödning av olika intensiteter inte en patologi. Mellan menstruationen, till och med i stället för dem, kan mörkbrunt knappt utsläpp förekomma.

Början på sexuell aktivitet. Blodiga vita uppträder inte bara på grund av skador på jomfruhinnen, utan också på grund av bristen på tillräcklig smörjning i slidan under de första sexuella samlagen. Så snart hormonell rekonstruktion inträffar kommer arbetet i livmoderhalsens körtlar som ansvarar för produktionen av skyddande slem intensifieras, mörkblodiga vita försvinner.

Obs: Om urladdningen, med en brun färg, inte är riklig, homogen i sammansättning, luktfri, är de troligtvis farliga och är förknippade med naturliga processer i kroppen.

Video: Orsaker till fläckar mellan menstruationen

Utsläpp när ett fysiologiskt tillstånd förändras

Uppkomsten av graviditeten, dess artificiella eller spontana abort samt förlossning åtföljs av fläckar av varierande intensitet och natur. De kan vara både normala och farliga..

Utsläpp efter en abort

Under flera dagar innehåller de stora mörka blodproppar av koagulerat blod och resterna av ägg. Gradvis blir de mer knappa, upptäcker och förvandlas sedan till vanlig vitkalk.

Patologi är uppkomsten av skarlakansrött blod efter en abort, särskilt om det förvandlas till verklig blödning. Detta indikerar en möjlig skada på livmodern eller ofullständigt avlägsnande av fosterägget. En kvinna behöver akut medicinsk vård och troligen kirurgiskt ingripande.

Brun urladdning under graviditeten

Under det första trimestern av graviditeten kan en kvinna ha knappt mörkblodigt tvätt på de dagar då hon vanligtvis hade menstruation. Sådana "perioder" vilseleder en kvinna, särskilt om det inte finns några symtom på toxikos. Hon kanske inte är medveten i flera månader om att hon är gravid..

I detta fall är blodets utseende förknippat med individuella egenskaper hos hormonella förändringar som inträffar i kroppen under denna period, en brist på progesteron. Detta hormon stoppar tillväxten och utvecklingen av nya folliklar så att ett embryo kan utvecklas normalt i livmodern. Efter bildandet av moderkakan som producerar progesteron återvänder kroppstillståndet till normal och knappa blödningar slutar.

Samtidigt kan det vara farligt att upptäcka brunvita under denna period. Om bristen på progesteron är betydande på grund av patologiska tillstånd i corpus luteum, inträffar ett missfall, vilket förhindras genom utsläpp. För att upprätthålla graviditeten är det brådskande att börja behandlingen.

Mörka vita indikerar också att fosterägget inte är fixerat i livmodern utan i rören eller i nacken (ektopisk graviditet). Smärtsamma upplevelser dyker upp. I detta fall krävs brådskande operation. Hennes liv beror på hur snabbt kvinnan får hjälp.

Postpartum urladdning

Omedelbart efter förlossningen utvecklar en kvinna lochia, eftersom livmodern frigörs från resterna av membranen, endometrium samt läkning av ett öppet sår på platsen för den borttagna moderkakan. Inom fyra dagar kommer blod med blodproppar ut, sedan i ytterligare 5-6 veckor försvinner mörkbrun urladdning gradvis, och först då visas transparenta vita.

Om den blodiga lochia försvinner tidigare, indikerar detta dålig livmoderkontrakt och bildande av stagnation av blod inträffar en inflammatorisk process. Överdriven blodutladdning indikerar farlig blödning av livmodern.

Video: Brun urladdning före och efter menstruationen

Patologisk urladdning

Tecken på patologi är:

 • utseendet i mörkbruna vita av en obehaglig lukt;
 • förekomsten av pusföroreningar i dem;
 • långvarig närvaro i blodproppar av koagulerat blod och partiklar i livmoderslimhinnan;
 • öka deras intensitet;
 • ovanlig varaktighet;
 • färgändring till skarlakansröd eller ljusröd;
 • känsla av smärta i buken eller korsryggen, andra sjukdomar.

Utseendet på fläckande mörkbrunt urladdning före och efter menstruationen kan indikera hormonella störningar i kroppen, förekomsten av inflammatoriska processer i livmoderhålan (endometrit), i livmoderhalsen (cervicit). En sådan urladdning förekommer med endometrial hyperplasi och endometrios på grund av att sårbarheten i slemhinnan ökar exakt under denna period.

Om brunaktig slem uppträder oavsett cykelfasen, mellan menstruationen eller istället för dem, kan orsakerna vara livmoderhalscancer som är förknippade med skador och tunnare membran (med erosion, leukoplakia, dysplasi). Mörkbrun leukorré kan bero på livmoderfibroider, polyper i slemhinnorna, cystor i äggstockarna och ett symptom på cancertumörer..

Om det finns tecken på patologi i urladdningen måste en kvinna snarast konsultera en läkare, eftersom det ibland indikerar organskada.

Brun urladdning hos kvinnor

Vaginal urladdning är en hemlighet som produceras av körtlarna i slidan och livmodern, kännetecknad av frånvaron av lukt, slemkonsistens och brist på färg (den vitaktiga färgen på hemligheten anses också som normen). Hemligheten innehåller slem som utsöndras av livmoderhalsen i livmoderhalsen, döda celler i livmoderhalsens kanal och vagina, bakterier som ger en sur miljö i slidan och utsöndrad utsöndring, vilket i vissa fall orsakar en sur lukt av utsöndringar. Mängden, konsistensen, färgen och lukten av vaginal sekret varierar i enlighet med cykeln, på grund av förändringar i hormonnivåer. Vaginal urladdning är en naturlig fysiologisk process av den kvinnliga kroppen. Normalt åtföljs inte vaginal urladdning av obehagliga känslor: klåda, brännande, torr vagina och irritation i de yttre könsorganen. Förvärvet av utsöndringar av en okarakteristisk färg, lukt, konsistens och uppkomsten av samtidigt symtom indikerar utvecklingen av patologiska processer i livmodern och vagina.

Arten av brunt urladdning

Brun urladdning är en naturlig utsöndring med föroreningar i blodet, vilket indikerar urladdningens patologiska natur. Blodigt periodiskt urladdning är normen för en frisk kvinna i reproduktiv ålder. Normalt varierar färgen på menstruationsflödet från ljust röd till mörk, beroende på närvaron av enzymer i den. Menstruationsblödning varar hos en frisk kvinna från 3 till 8 dagar. Utseendet på blodig urladdning (utsläpp av brunt nyans) i någon annan fas av cykeln är en avvikelse från normen. Brun utflöde förekommer hos 80% av kvinnorna. Beroende på orsakerna till okarakteristisk urladdning säger de en fysiologisk norm eller en patologisk störning.

Brun urladdning hos kvinnor: norm och patologi

Brun urladdning hos flickor i mitten av menstruationscykeln anses vara normal i fall:

 • Användning av olika hormonella preventivmedel (orala, intrauterina anordningar, plåster);
 • Möjliga skador på väggarna i slidan eller livmoderhalsen (med personlig hygien, aggressivt sexuellt samlag);
 • Vid det första samlaget;
 • I väntan på menstruationsblödning (i vissa fall förekommer brun urladdning några dagar före den påstådda menstruationen, vilket endast indikerar knappheten i menstruationsflödet, där blodet har tid att koagulera);
 • Efter avslutad menstruationsblödning i flera dagar.

Brunt urladdning hos flickor i dessa fall är en variant av normen på grund av hormonella förändringar, dock bör mängden utsläpp, deras konsistens och lukt också beaktas. Om urladdningen får en brun nyans, blir riklig, har en heterogen konsistens, kännetecknas av en obehaglig lukt, sker i sådana fall en patologisk process. Brun urladdning som förekommer under ägglossningen (vanligtvis under perioden 11 till 19 dagar av cykeln) betraktas också som en variant av normen. Utsläpp kan förekomma under äggimplantation och utflödet kan åtföljas av sömnadssömningar i nedre del av buken. En sådan urladdning är kortsiktig och smutsig. I det här fallet talar de om implantationsblödning..

Brun urladdning hos kvinnor är ett tecken på patologi i följande fall:

 • Utseendet på patologisk urladdning i mitten av cykeln, om en kvinna inte tar hormonella preventivmedel;
 • Brun utflöde i klimakteriet i frånvaro av normal menstruationsblödning på 1 år eller mer;
 • Regelbunden uppträdande av fläckar efter samlag;
 • Utsläpp åtföljda av smärta, klåda, brännande, feber.

För varje patologisk urladdning måste du rådfråga en läkare för att genomgå en fullständig undersökning, eftersom brun utflöde hos kvinnor är ett symptom på olika gynekologiska sjukdomar, som, om de inte behandlas korrekt, kan leda till infertilitet, utveckling av godartade och maligna neoplasmer..

Brun urladdning: orsakar i olika stadier av cykeln

Gynekologer delar bruna sekret, som i huvudsak är naturliga vaginala sekret med blodföroreningar, i följande typer:

 • Intermenstrual blödning;
 • Livmoderblödning.

Vid diagnos av brunt urladdning mellan menstruationer kan orsakerna vara:

 • Användning av hormoninnehållande mediciner som påverkar menstruationscykeln;
 • Mental chock (känslomässiga utbrott, chock, konstant stress);
 • Störningar i den hormonella bakgrunden hos olika etiologier;
 • Könsskador, vissa typer av gynekologiska procedurer;
 • Inflammatoriska processer, gynekologiska sjukdomar, könssjukdomar;
 • Spiral.

Att fastställa orsakerna till patologisk urladdning är nödvändig för utnämningen av effektiv terapi.

Vid diagnos av uterusbrunt urladdning kan orsakerna vara:

 • Tumörprocesser i livmodern och bilagor;
 • Patologiska processer av endometrium (endometritis, endometrios);
 • Cervikal erosion;
 • Cystiska massor i äggstockarna.

Brun urladdning efter menstruation: när man ska se en läkare

Brun urladdning efter menstruation är en variant av normen i följande fall:

 • Små fläckar, inte åtföljd av klåda, brännande;
 • Frånvaro av smärta, symptom på den inflammatoriska processen, feber;
 • Graden av urladdning minskar gradvis;
 • Varaktigheten för en sådan urladdning överstiger inte 3 dagar, och totalt med menstruationsblödningstiden varar menstruationen inte mer än 8 dagar.

Brun urladdning efter menstruation är ett kvarstående fenomen, avlägsnande av överskott av blod från livmodern. Tilldelningar får en brun nyans på grund av det faktum att i slutet av menstruationen ökar blodkoagulationen.

Om brun urladdning efter menstruationen visas några dagar efter det att menstruationsblödningen slutar helt, bör följande undersökningar utföras:

 • Graviditetstest, ultraljud för att utesluta en ektopisk graviditet, missfall;
 • Smetning, PCR-analys för närvaro av klamydia, ureaplasma, mycoplasma, gardnerella, CMV, herpesvirus.

Brun urladdning under graviditet: norm och patologi

Brun urladdning under graviditet anses vara en patologi. Normalt kan urladdning uppträda under implantation av ägget, när endometriumens integritet bryts under en period av 1-2 veckor. Fläckbrunt urladdning kan också förekomma under graviditeten i första trimestern på dagarna av den påstådda menstruationen. För eventuell brun urladdning, kontakta en läkare..

Orsaker till brunt urladdning under graviditeten:

 • Låga nivåer av progesteron, vilket provocerar endometrial avstötning och medför risken för missfall;
 • Ektopisk graviditet (rör);
 • Placental abruption, presentation.

Varje brun urladdning under graviditeten vid ett senare datum utgör en risk för missfall.

Video från YouTube om artikelns ämne:

Hittade du ett misstag i texten? Välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Mörkbrun vaginal urladdning

Patologisk urladdning hos kvinnor finns ofta i praktiken av en gynekolog.

De vittnar om vissa sjukdomar i det kvinnliga könsorganet.

Idag kommer vi att ta reda på vad brun vaginal urladdning är förknippad med..

Tilldelningar kan vara bruna i olika nyanser..

Mörkbrun vaginal urladdning.

I allmänhet förknippat med mer blod betyder en ljusbrun färgton mindre blod.

Scarlet blodutsöndringar förekommer också, detta är ett symptom på färsk blödning..

Till exempel med en skada på slemhinnan under samlag.

Sådant blod hade inte tid att koagulera, därför har det en "naturlig" färg.

Brun urladdning är inget annat än koagulerat blod..

Mycket ofta är källan till blödning i detta fall i livmodern.

Om mörkbrun vaginal urladdning

säger gynekologen

Garyaeva Irina Vladimirovna

Innehållet i denna artikel har verifierats och bekräftats för att följa medicinska
standarder av en gynekolog

Garyaeva Irina Vladimirovna

namnTerminPris
Gynekologavtal med undersökning på en fåtölj1200,00 gnugga.

Brun vaginal urladdning är normal

Brun vaginal urladdning kan normalt visas under följande förhållanden:

 • Förknippad med menstruation. Innan menstruationen börjar eller direkt efter menstruationen.
 • Förknippad med ägglossning. Hos många kvinnor kan ljusbrun vaginal urladdning visas dagarna 11-14 av cykeln..
  De oroar sig vanligtvis inte längre än tre dagar..
 • Förknippat med användning av hormonella preventivmedel. Höjdpunkter visas runt mitten av cykeln.
 • Förknippas med kränkning av jomfruhumrar Brun urladdning kan vara störande efter det första samlaget och de kommande.

Brun vaginal urladdning i fall av patologi

Brun vaginal urladdning i händelse av patologi observeras:

 1. 1. Utanför kontakt med menstruationen. Till exempel i mitten av en cykel under förutsättning att varaktigheten är mer än tre dagar och frånvaron av användning av hormonella preventivmedel.
 2. 2. Efter samlag.
 3. 3. I kombination med följande symtom: smärta i nedre del av buken och / eller efter samlag, feber, obehag i slidan.
 4. 4. Efter en försening av menstruationen i mer än ett år under klimakteriet.
 5. 5. Efter en försening av menstruationen utanför klimakteriet.
 6. 6. Under graviditeten.

Brun urladdning: orsaker

Många kvinnor frågar: "Varför verkar brun urladdning?".

De kan visas med olika intervall.

Färgen kan variera från rosa till mörkbrun.

Normalt har varje flicka en speciell hemlighet från slidan.

Var noga med att uppmärksamma färgen och strukturen i dessa val..

Om urladdningen åtföljs av en obehaglig lukt kan detta bara indikera förekomsten av infektion.

Kom ihåg! Om du inte observerar intim hygien kan urladdningen bli mörk i färgen..

Detta beror på en förändring i surhet i slidan..

Ändra schemat för hygienprocedurer, och brun urladdning stör inte längre dig.

Du kanske har lagt märke till att mörka nyanser visas före menstruationen.

Detta beror på hormonell obalans..

En brun urladdning åtföljd av en fetid lukt och skarp smärta i nedre buken kan indikera en ektopisk graviditet..

Kom ihåg! För smärta i könsdelarområdet bör du besöka en specialist.

Om utsläpp av mörk färg har en blandning av blod kan detta vara en konsekvens av bildandet av endometrios eller endometritis.

Vid mörk urladdning bör du rådfråga en gynekolog.

Vilka sjukdomar orsakar brun vaginal urladdning??

Sjukdomar i livmoderhalsen och vagina:

 • STI: gonorré, klamydia och andra. Oftast, under dessa förhållanden, har urladdningen en rosa färgton. Blödning inträffar på grund av snabbt trauma till slemhinnorna i könsorganen till följd av samlag. Den inflammatoriska processen orsakar sårbarheten hos slemhinnorna.
 • Erosion, dysplasi eller livmoderhalscancer. Ofta inträffar brun urladdning med en viss patologi i livmoderhalsen, åtföljd av en slemhinnedefekt.

Sjukdomar i livmodern och äggstockarna:

 • Hormonella störningar: klimakteriet, myomatos. På grund av hormonella förändringar i kroppen efter 45-50 år åtföljs klimakteriet av utseendet av brun urladdning från slidan.

Ofta ersätter en sådan urladdning menstruation. Uterin fibroids hos kvinnor äldre än 30 år kan orsaka brunt urladdning.

 • Cystor i äggstockarna med olika ursprung (till exempel polycystisk, äggstocksändometrios). Som regel är utvecklingen av cyster förknippade med hormonella störningar. Därför åtföljs av uppkomsten av patologisk urladdning.
 • endometrios Detta är en sjukdom i livmoderns endometrium, som åtföljs inte bara av menstruations oregelbundenhet, utan också av brunt urladdning.
 • Endometrial cancer. Utsläpp med denna sjukdom störs ofta efter det tredje steget i den maligna processen..

Brun urladdning efter sex

Vid undersökning kan läkaren, enligt ansvarsfrihet, ställa en preliminär diagnos.

Som regel är markering tydlig och transparent..

Med mörk urladdning är situationen helt annorlunda..

Utseendet på brunt urladdning efter sex hos många unga flickor orsakar panik och rädsla.

Vanligtvis är detta en orimlig panik, men allvarlig genital patologi är möjlig.

Vad är orsaken till utseendet på brun urladdning efter intim kommunikation?

Förändringar i den vanliga ljusa nyansen i livmoderhalsslemet till en mörk färg är:

 • Våldsam sex
 • Skada på vaginalslemhinnan på grund av brist på naturlig smörjning
 • Efter den första sexuella kontakten

Varför mörk urladdning förekommer hos gravida kvinnor efter sex?

Detta beror på att livmodern blir särskilt känslig och lätt mottaglig för skador..

Om du märker ett liknande symptom, bör du besöka en läkare.

Ofta kan detta indikera en risk för abort..

Dessutom är mörk urladdning efter sex möjlig som ett resultat av förändringar i könsorganens funktion.

Lång brun urladdning

Närvaron av mörk urladdning i flera dagar kan vara orsaken:

 1. 1. Polypper och erosion
 2. 2. STI inuti urogenitala organ
 3. 3. Vaginit
 4. 4. Cervicit
 5. 5. Missfall
 6. 6. Ovariebrott
 7. 7. Ektopisk graviditet
 8. 8. Cancer

Om urladdningen inte stannar länge och åtföljs av obehag, kontakta en specialist.

Du kan behöva akut medicinsk behandling..

Vilka tester bör göras med brun urladdning?

För att förhindra utveckling av allvarliga konsekvenser bör du definitivt besöka en läkare.

För att förskriva rätt behandling måste du först ta reda på arten av förekomsten av mörkbrun urladdning.

I samråd med en specialist ingår obligatorisk inspektion och provtagning av material för forskning.

Vid konsultation undersöker läkaren på fåtöljen med hjälp av en speciell gynekologisk spegel.

Bestämmer förekomsten av rodnad, utslag och sår.

I slutet av undersökningen föreskriver läkaren ett antal ytterligare laboratorietester.

De kommer att hjälpa i framtiden att ställa rätt diagnos och förskriva effektiv behandling..

Ytterligare studier inkluderar följande tester:

 • Smet på floran
 • Urin och blodprover
 • Ultraljudscanning
 • Histologisk undersökning

När de undersöker en utstrykning finner de ut vilken flora som finns i slidan.

Vad exakt orsakade utseendet på brun urladdning och inflammation.

Med ett blodprov kan du identifiera störningar i hormonell bakgrund.

Histologi syftar till att upptäcka cancerceller hos kvinnor.

Enligt resultaten av diagnosen kan gynekologen förskriva behandling.

När du utför diagnostik i en specialiserad klinik, kan de viktigaste testen tas omedelbart och få resultatet.

Det är viktigt för snabb behandling..

Kom ihåg! Behandlingsförloppet bör övervakas av den behandlande läkaren..

Mörkbrun vaginal urladdning: behandling

Självmedicinera inte.

Det är bättre att kontakta kliniken för medicinsk hjälp..

Läkaren kommer att kunna studera symptomen i detalj och fastställa orsaken till urladdningen.

Brun daub som ett resultat av förseningar i menstruation eller naturlig åldrande av livmodervävnad, kräver korrigering av näring och avvisning av dåliga vanor.

Du kan också rekommendera att du dricker mer vatten..

Ett sådant problem kan uppstå på grund av en minskning av vattenbalansen i kroppen.

Om mörk urladdning dök upp som ett resultat av sjukdomar (cancer, erosion, infektion) föreskrivs det:

 • Hormonala droger
 • Tar antibiotika
 • Kemoterapi
 • kosttillskott

I svåra fall är operation möjlig.

För ytterligare behandling används douching med läsk eller kamomill.

Detta hjälper till att lindra symptomen på inflammation och påskynda läkningsprocessen i vaginalslemhinnan..

Hela terapiförfarandet genomförs under övervakning av en läkare.

Efter antibiotikabehandling vidtas åtgärder för att återställa den naturliga mikrofloraen i slidan.

Laktobaciller och fysioterapi föreskrivs.

I slutet av behandlingen måste läkaren förskriva kontrolltester.

Dessa resultat kommer att indikera hur effektiv behandlingen var..

Om det behövs, upprepa behandlingen.

Viktig! Behandlingen är läkarens privilegium.

Självbehandling kan leda till komplikationer.

Brun vaginal urladdning: förebyggande metoder

För att förhindra uppkomsten av mörkbrun urladdning kan endast underkastas förebyggande åtgärder.

Genom att minska den negativa påverkan på könsorganet kan utvecklingen av allvarliga sjukdomar förhindras.

Hur man gör det?

Du kan minska risken för patologiska processer med hjälp av följande åtgärder:

 • Bär underkläder tillverkade av naturliga material.
 • Kassera trånga underkläder
 • Utför regelbundet hygienprocedurer (två gånger om dagen)
 • Avbryt användningen av läkemedel och preventivmedel som bidrar till uppkomsten av blödning
 • Följ en diet (utesluta stekt, salt och kryddig)
 • Avvisa tobak och alkohol

Genom att följa dessa enkla regler kan du förhindra uppkomsten av obehaglig brun urladdning.

Mörk urladdning dök upp: vad man ska göra

Med utseendet på brun urladdning från slidan är det extremt farligt att ställa en diagnos på egen hand eller att tillskriva ett farligt symptom till en viss fysiologisk process.

Om brun vaginal urladdning visas, kontakta vår klinik.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad betyder svart urladdning efter menstruation?

Anledningar till utseendetFörst måste du förstå arten av utseendet på utsläpp av svart färg som inträffar efter upphörandet av menstruationen. Gynekologer hävdar att om detta fenomen inte varar mer än några dagar och inte åtföljs av smärtsamma symtom, bör du inte låta larmet....

Försenad menstruation - 23 skäl till varför du inte har en period

MenstruationscykelDen kvinnliga kroppen i reproduktiv ålder fungerar cykliskt. Det sista steget i denna cykel är månadsblödning. De indikerar att ägget inte befruktas och att graviditet inte har inträffat....

Hur man berättar för en kille om menstruation

Menstruation är resultatet av en naturlig process i kroppen på varje flicka som redan har gått puberteten. Således blir livmodern av med exfolierad endometrium och ett oförgiftat ägg....