Bästa intima geler för kvinnor 2019

Blödning

De mest effektiva gelerna för intim hygien från torrhet, brännande, klåda i könsorganen. Exklusivt för svetulka.ru

Torrhet i vagina på grund av en kränkning av mikroflora i slidan, graviditetsperioden och amning, orala preventivmedel, hormonell brist, förekomst av vissa kroniska sjukdomar (diabetes mellitus, atrofisk vaginit) eller början av klimakteriet är ganska obehagliga tillstånd som orsakar kvinnor inte bara fysiskt obehag, men också vilket avsevärt minskar deras livskvalitet.

På grund av otillräcklig hydrering bildas mikrokrackor i slemhinnan, brännskador och rodnad börjar, intima förhållanden blir smärtsamma och ger inte glädje. Naturligtvis måste sådana problem hanteras. Först och främst gör en gynekolog detta, vilket avgör orsaken till det patologiska tillståndet och föreskriver den nödvändiga behandlingen.

I kombination med huvudterapin rekommenderas det att använda speciella geler eller sprayer för intim hygien för att fukta könsslemhinnan, eliminera känslan av torrhet, täthet, bränna, läka mikrokrackor, förhindra vaginal dysbios och stärka lokal immunitet.

Tänk med dig på de mest populära och ofta föreskrivna metoderna för att fukta vaginalslemhinnan och förhindra utveckling av infektionsinflammatoriska och atrofiska processer i bäckenorganen..

Geler för torr vagina

Vagilac

Gel för intim hygien Vagilak, som innehåller mjölksyra, fuktar effektivt slemhinnorna i könsorganen, vilket kompenserar för bristen på naturlig smörjning. Med dess hjälp, torrhet och obehag i könsorganen hos en kvinna elimineras, upprätthålls den fysiologiska pH-nivån som krävs för en frisk vaginal mikroflora..

Vagilak gel ger långvarig hydrering, påverkar fördelaktigt slemhinnan och bidrar till processerna för dess regenerering i händelse av skador. Det kan användas fortlöpande hemma, och också som ett sätt att underlätta diagnostiska gynekologiska manipulationer på könsorganen i medicinska institutioner.

Det används ofta av kvinnor som ett extra smörjmedel under samlag, med torrhet i slidan under postpartumperioden. Vagilac kan appliceras på latexprodukter (kondomer). Detta verktyg har inga kontraindikationer för användning, med undantag för individuell intolerans.

Samtidigt rekommenderas det inte att använda lokala läkemedel med mjölksyra för vaginal candidiasis (trast). För enkelhets skull ingår en speciell applikator med Vagilak-gelén. Den rekommenderade användningen är 1-2 gånger om dagen. Kostnaden för Vagilak fuktgivande gel är cirka 350 rubel.

Gel Ginokomfort

Ginocomfort-produktlinje, presenterad av två geler för intim hygien (återställande av Tea Tree och fuktgivande Mallow), baserat på naturliga ingredienser (panthenol, kamomill, mjölksyra), eliminerar snabbt obehag i en kvinnas könsdelar (rodnad, brännande, klåda, klåda ).

Gynocomorph har en uttalad antimikrobiell och antiinflammatorisk effekt. Dessa medel fuktar slemhinnan väl och bidrar till återställande av skadade vävnader efter infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen (till exempel trast, bacvinos), medicinska procedurer för sprickor och sår.

De kan användas under graviditet, efter förlossning och under klimakteriet hos kvinnor som upplever torrhet och täthet i slidan. Gynokomfort rekommenderas av gynekologer till patienter med diabetes mellitus, långvarig användning av p-piller, som genomgår antibiotikabehandling.

Vaginalgeler Ginokomfort hjälper till att normalisera vaginalfloraen och upprätthålla en naturlig pH-nivå. Du kan använda dem som smörjmedel på grund av brist på naturlig smörjning under samlag, kompatibelt med kondomer. Geler absorberas lätt, inte fläckar underkläder.

För bekväm användning säljs en speciell applikator med gelén. Ginokomfort används vanligtvis 1-2 gånger om dagen. Priset på Ginokomfort-geler är cirka 450 rubel.

Floragin

Floragin är en mjukgörande gel för intim hygien, utformad för att normalisera vaginal mikroflora. Den innehåller lysat av gynnsamma bakterier som hämmar tillväxten av patogena mikroorganismer och skapar gynnsamma förhållanden för spridning av stångflora. Floragin innehåller den fuktgivande komponenten glycerin, det antiseptiska klorhexidinet, A-vitamin, vilket ökar slemhinnans resistens mot infektioner, samt fuktbevarande hydrolyserad elastin.

Floragin gel kan befria kvinnor från sådana obehagliga problem som torrhet och sveda i slidan, rodnad i slemhinnan, obehaglig lukt orsakad av hormonell obalans under graviditet eller klimakteriet, antibakteriella läkemedel eller orala preventivmedel och störd flora. Läkemedlet förhindrar vaginal dysbios. Det används endast i kombinationsterapi till huvudbehandlingen eller som ett profylaktiskt läkemedel..

Användningen av Floragin gel är 6 dagar intravaginalt i en flaska på natten. Det rekommenderas inte att använda denna gel under graviditetsplanering, eftersom basen för produkten minskar spermiernas aktivitet. Floragin är också kontraindicerat för användning vid candidiasis (trast). Kostnaden för Floragin gel är cirka 500 rubel per paket.

Gel intim F 99 med vitamin F

Gel för intim hygien F 99 med en naturlig komposition, förutom vitamin F, inklusive glycerin, mandel, havtornolja, Sheasmör, hanterar perfekt de obehagliga känslorna som orsakas av otillräcklig hydrering av slemhinnorna i könsorganen.

Dessutom har detta verktyg en antiseptisk, antiinflammatorisk, sårläkande effekt, och har en gynnsam effekt på slemhinnans och hudintegumentets tillstånd. Gel F 99 tolereras väl, utan att orsaka irritation, ökar skyddsfunktionerna på intima platser och ökar resistensen mot infektioner.

Det har en trevlig arom och delikat konsistens. Det kan användas både hos kvinnor och hos män. Läkemedlet är billigt, kostnaden för en intim gel F 99 är cirka 100-200 rubel.

Montavit gel

Montavit gel rekommenderas av gynekologer som en ersättning för naturlig smörjning för obehag och torra slemhinnor under samlag eller diagnostiska medicinska procedurer. Det har en mjukgörande och fuktgivande effekt, kompenserar perfekt för bristen på vaginal utsöndring. Montavit gel är neutral, den innehåller hydroxietylcellulosa och glycerin.

Kompatibel med latexprodukter (kondomer, handskar) såväl som vattenlösliga ämnen. Du kan inte använda Montavit gel för inflammatoriska processer i könsorganen, liksom djupa skador på slemhinnan. Lämnar inga rester på underkläder. Används vid behov. Priset för ett rör på 50 g är 350 rubel.

Ekofemin gel intim

Vaginalgel Ecofemin med mjölksyra fuktar effektivt kvinnors könsdelar, eliminerar torrhet, förhindrar uppkomsten av mikrokrackor och utvecklar inflammatoriska processer. Produkten är allergivänlig, innehåller inte skadliga färgämnen, fetter, parfymer, kemikalier, hormoner.

Ecofemin gel kan användas så många gånger som behövs. Lämplig som ett intimt smörjmedel. Kompatibel med latexprodukter. Läkemedlets kostnad är 500 rubel. per rör.

Antimikrobiella, antivirala geler för intim hygien

Fagogin gel

Fagogingel med bakteriofager för kvinnlig intimhygien föreskrivs för att förebygga smittsamma och inflammatoriska processer i bäckenorganen orsakade av en kränkning av vaginalfloraen (dysbios). Gelén innehåller en steril suspension, bestående av 40 typer av fagpartiklar som kan förstöra ett stort antal olika patogener: Escherichia coli och Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter, Proteus, gardnerella, bakteroider, Campylobacter, Neisseria gonorrhea, staphylococcus, streptococcus, etc..

Bakteriofager fungerar selektivt och visar endast aktivitet mot vissa bakterier utan att förstöra den positiva mikrofloran. Detta gör det möjligt att använda Fagogin, inklusive hos gravida och ammande mödrar. Med hjälp av detta verktyg elimineras patogener, deras negativa påverkan på kroppen försvagas, den optimala pH-nivån och mikroflorabalansen bibehålls.

Fagogin gel kan användas för vardaglig vård av könsorganen, som en komplex behandling och förebyggande av kolpit, cervicit, bacvinos, postpartumbrott och andra könsskador, kirurgiska manipulationer i bäckenorganen. Vanligtvis för förebyggande ändamål rekommenderas det att använda Fagogin 1-2 gånger om dagen (5 klick) och för behandling 2-3 gånger om dagen (5-7 klick).

För att underlätta användningen har Fagogin gelflaskan en speciell dispenser och en skyddslock. För att undvika kontaminering efter användning bör spetsen rengöras för restgel. Läkemedlet kan kombineras med antibiotika och antiseptiska läkemedel, med undantag av väteperoxid, produkter baserade på salter av polyakrylsyra, oktenidin och fenoxietanol.

Gel med bakteriofager Fagogin bör inte appliceras på stängda inflammationsfocier (till exempel suturerade sår). Förvara Fagogin på en plats skyddad från direkt solljus, helst i kylskåp (t från 2 ° C till 8 ° C). Efter början av användningen är det tillåtet att lämna läkemedlet inomhus vid rumstemperatur. Flaskan måste användas inom två månader. Kostnaden för Fagogin gel är cirka 900-1000 rubel.

Multi-gin Actigel

Multi-gin Actigel är ett unikt läkemedel baserat på bioaktiva polysackarider, oftast används som ett medel för att förhindra vaginal mikroflora störningar (bacvinos) och för att eliminera obehag som orsakas av denna sjukdom. Denna produkt innehåller inte skadliga konserveringsmedel, färgämnen, kemikalier, parfymer och hormoner som har en negativ effekt på kvinnans kropp.

Multi-gin Actigel undertrycker verkan av patogena bakterier, förbättrar vävnadens tillstånd och stärker immuniteten hos slemhinnan i könsorganen. Läkemedlet kan snabbt återställa den normala nivån av vaginal surhet (pH) och skapa optimala förhållanden för tillväxt av laktobaciller. Det har en lugnande, antipruritisk effekt, vilket eliminerar alla tecken på flora störningar: brännande, tunga sekretioner, klåda, obehaglig lukt.

Den rekommenderade behandlingen är 5 dagar 2 gånger om dagen på morgonen och kvällen. I förebyggande syfte kan Multi-Gin användas var tredje dag före sänggåendet eller efter samlag utan skydd. Den maximala varaktigheten för gelterapi bör inte överstiga en månad. Multi-gin är tillåtet att användas under graviditet, amning, menopaus utan begränsningar. Kränker inte latexprodukternas integritet.

Använd inte gelén omedelbart före samlag, eftersom det minskar spermiernas aktivitet, vilket minskar sannolikheten för befruktning. Individuell intolerans mot läkemedlets komponenter är möjlig. Ibland, efter applicering av gelén på de intima organen, känns en lätt stickande känsla. Kostnaden för gelén Multi-gin Actigel är cirka 750-800 rubel.

Epigen sex spray

Epigen spray intim är ett populärt antiviralt immunstimulerande läkemedel avsedd för behandling av HPV (humant papillomavirus), herpesvirus, cytomegalovirus, herpes zoster (varicella zoster), förebyggande och behandling av tillstånd som åtföljs av en minskning av lokal immunitet (vaginal candidiasis, kolit, bacvaginos) cervicit, etc.). Produktens sammansättning inkluderar lakritsrotsextrakt, som har antiinflammatorisk, lugnande, regenererande och förstärkande immunitetseffekt.

Recensioner om användning av Epigen-spray bland kvinnor är mestadels positiva. Dosen av Epigen-spray för varje fall rekommenderas enskilt: för herpes av typ I, bältros, förskrivs vanligtvis utslag till upp till 6 gånger om dagen för 1-2 ventiltryck i 5-7 dagar, könsherpes och CMV - 5 gånger om dagen i 2 veckor, med kondylomas och HPV - från 3 till 5 gånger om dagen i en månad. Med bacaginos och candidiasis ska Epigen-spray användas 3-4 gånger om dagen under en vecka.

För att förhindra utveckling av smittsamma och inflammatoriska processer, störningar i vaginal mikroflora när du tar antibiotika, p-piller, under klimakteriet, och för att stärka kroppens försvar, kan du upprepa en tio-dagars kurs med en antiviral spray en gång var tredje månad. Epigen Spray hanterar alla obehag som orsakas av torrhet i slidan, brännande, klåda. För dessa ändamål rekommenderas det att använda det två gånger om dagen på morgonen och på natten i 2-3 veckor, eller efter varje samlag.

För enkelhets skull är läkemedlet utrustat med ett speciellt munstycke, med vilken du inte bara kan utföra yttre bevattning av könsorganen, utan också intravaginal och intrauretral. Epigenspray får användas under hela graviditetsperioden och amning. Det ökar effekten av antivirala och immunmodulerande systemiska läkemedel. Priset på Epigen sexspray är cirka 1000 rubel.

Spraya Panavir Intimacy

Den antivirala sprayen för intimhygien Panavir Intim, som innehåller den aktiva substansen med samma namn, har antiinflammatoriska, immunstimulerande och regenererande effekter. Det kan användas dagligen för att förhindra virala infektioner och stärka försvaret i slemhinnan och huden i könsorganen, såväl som som en komponent i behandlingen av genital herpes och humant papillomavirus (vårtor).

Sprayen kan minska manifestationer, svårighetsgrad och ömhet vid infektionssjukdomar, stimulerar lokal immunitet, påskyndar läkningsprocessen hos vävnader. Läkemedlet är allergivänligt, giftigt, innehåller inte alkohol, hormoner, skadliga kemikalier. Panavir-sex kan användas under graviditet. Rekommenderad dos; 2-3 klick 1-3 gånger om dagen eller vid behov. Priset på sprayen Panavir Intim - 300-350 rubel.

Lactagel

Laktagelgel innehåller glykogen och mjölksyra, som snabbt och effektivt kan hantera symtomen på störningar i vaginal flora: klåda, brännande, kraftig urladdning, obehaglig lukt. Mjölksyra återställer den naturliga nivån av syra-basbalans i slidan och lindrar obehag.

Glykogen fungerar som grogrund för laktobaciller. Lactagel kan användas under graviditet, ta antibiotika, p-piller, under klimakteriet, under klimatförändringar, stress, som en profylax av störningar i mikroflora och som en komplex behandling för bacagnos, vaginal dysbios.

Lactagel rekommenderas inte för användning vid vaginal candidiasis. Gelén påverkar också spermiernas rörlighet negativt, så att du inte kan använda den under graviditetsplanering. Finns i ett paket med 7 st. Priset på Lactagel gel är från 600 rubel. per förpackning.

Alla listade medel för intim hygien föreskrivs vanligtvis av den behandlande läkaren som en del av den komplexa behandlingen av vissa gynekologiska sjukdomar eller störningar. Vilken gel från torrhet och irritation i slidan är bättre kan endast bestämmas empiriskt.

Bästa intima hygiengeler
De mest effektiva och populära gelerna för intim hygien. Varför du inte kan tvätta med vanlig tvål.

Förberedelser för återställande av vaginalfloraen
De mest effektiva suppositorierna och pillerna för vaginal dysbios och efter att ha tagit antibiotika.

Vaginal dysbios: symtom och behandling
Symtom och orsaker till vaginal dysbios. Hur man botar dysbios (bagnagnos, candidiasis).

Anya 11 juli 2019.
Epigen sexspray hjälper perfekt från allt som kliar, kliar, gör ont, kära, men det hanterar alla problem med ett smell

Diana 31 maj 2019.
Ofta bekymrar trasten, hela tiden är hon trött på att bli behandlad. Kroppen vilar inte från ständiga ljus och piller. Jag fick råd om Epigen-intim spray för att stärka slemhinnens immunitet. Vem använde?

Catherine 6 juni 2019.
Under resor till havet brukade jag ständigt tillkännagjort innan slutet av min semester plågat, plus ett par veckor hemma, jag var tvungen att behandlas. Men nu tar jag alltid en epigen-spray med mig för att förebygga, det hjälper mycket av denna plåga. Så min recension är bara positiv.

Olya 26 maj 2019.
På grund av den ständiga användningen av kissa fick jag irritation och rodnad på en intim plats. Varje dag byter jag 3 gånger om dagen. Men den här veckan kan jag inte ens tvätta mig själv normalt, det är allt. kanske det finns några krämer eller botemedel för att lindra mitt lidande. som kommer att lindra inflammation och obehag i slidan?

Cinderella 28 maj 2019.
Jag kan ge ett utmärkt botemedel - Epigen sex spray! Inte billig, men en mycket bra förberedelse. Lindrar all rodnad, irritation på en intim plats.

Julgran den 31 maj 2019.
Prova det utan dagliga rutiner, och tvätt kläder med babytvål så att allt kommer att passera! Från dagligen bara irritation och trast! Långt övergav dem!

Seniera 24 maj 2019.
Trast. 37-38 veckor. Jag behandlar med pimafucin. Jag började använda epigen spray externt. Efter applicering - bränning.
Dela recensioner om användning av epigen spray under graviditet? Vem använde intravaginalt? Jag fruktar intravaginalt.

Vivienne 12 maj 2019.
Jag har haft en trast sedan två månader och har inte fött, behandlat: två kurser med pimafucin suppositorium + tabletter + grädde ibland psihalp och epigen spray intravaginalt, sprayen brann också men tolererades, i princip går förbränningen bort och är såååå bra))

Ale 12 maj 2019.
Effekten av epigenisk mot trast är en tveksam fråga, det är mer troligt att det är förebyggande eller efter behandling, besprutat inom och utanför i mitten av graviditeten, det fanns ingen allergi mot det, används på rekommendation av en läkare

Svetlana 12 maj 2019.
Är det möjligt att använda gynokomfort hos postmenopausala kvinnor? Jag är 54. Torrhet, sveda och obehag. Atrofisk vaginit. Och är det möjligt att använda läkemedlet som ett smörjmedel?

Svetlana [Expert] 12 maj 2019.
Under postmenopausal period med torrhet och obehag i slidan bör Ginocomfort användas, det är för dessa ändamål gelén skapades. Lämplig som ersättning för naturlig smörjmedelsbrist under PA.

Zhenya 12 maj 2019.
Är det möjligt att använda Ginokomfort Intimate restorative gel om det finns polypper på livmoderhalsen?

Svetlana [Expert] 12 maj 2019.
Kan. Gynocomfort påverkar inte livmoderhalsens polypper och detta är tydligt skrivet i instruktionerna. Av kontraindikationerna för detta läkemedel är det bara individuell intolerans mot komponenterna, men tills du försöker det - vet du inte. Eller om det redan har förekommit individuella allergiska reaktioner på några av komponenterna i gelén, bör du inte använda den.

Tanya 12 maj 2019.
Jag är 23 år under samlag smärtsamt, obehag och torrhet. På grund av det här könet känner jag mig inte alls, men min man vill ha det... Hon var på gynekologens kontor, klarat alla tester, behandlade vaginal bakterios, men ingenting har förändrats. Rådgivning något snälla

Svetlana [Expert] 12 maj 2019.
Undersök den hormonella bakgrunden, donera blod för socker. Du kanske ska gå igenom en mer ingående undersökning av en gynekolog..

Alena 12 maj 2019.
Jag är en ung, null kvinna. Intima förhållanden är mycket sällsynta. Oroat för alltför magra vaginal urladdning, nästan torr i könsorganen. Under sex gör det ont, nästan hörs en skrammel))) Rådgöra ett bra botemedel mot torrhet i slidan, det är möjligt och dyrt

Lena 12 maj 2019.
En frisk kvinna ska ha tillräckligt med smörjning när hon är upphetsad. I ditt fall måste du överföra fläckar på floraen och kontrollera den hormonella bakgrunden.

Svetlana [Expert] 12 maj 2019.
Du måste kontrollera din hormonella bakgrund, passera gynekologiska utstryk, eftersom normala unga flickor med frisättning av naturlig smörjning bör vara okej. Medan du väntar på testresultaten kan du använda säkra smörjmedel från torrhet i slidan, som Montevit, Ginokomfort, Vagilak, etc..

Raisa 6 maj 2019.
Hon började använda vagilac gel för att eliminera obehag i det intima området under klimakteriet. Gelén är trevlig, absorberas snabbt, lindrar en brännande känsla. Det kan också användas som smörjmedel..

Mary 6 maj 2019.
Damer som har samma problem? Hur kämpar du? Jag plågades redan, till och med skäms - under sex, även om jag är upphetsad, finns det mycket, väldigt lite smörjning. Jag tror att du måste köpa ett smörjmedel. Vilket råder dig att fukta väl?

Svetlana [Expert] 7 maj 2019.
Från torrhet i slidan vid samlag kan du använda Montavit gel, Vagilak, Ginokofmort och andra.De är säkra att använda och bryter inte med vaginalfloraen.

Svetik 4 maj 2019.
Vem använde montavit gel (vaginal) från torrhet ?? Kan jag använda det när jag planerar? Påverkar det på något sätt befruktningen?

Rita 05 maj 2019.
Jag hade en chans att använda fett både före befruktningen och efter förlossningen. Min gynekolog var inte tvärtom, tvärtom, och förklarade detta med det faktum att när det är torrt där, tvärtom, måste du använda smörjmedel för att inte leda till komplikationer, t.ex. cystit. Jag använde Montavit gel. Denna gel har inga tillsatser, den är allergivänlig, orsakar inte irritation, fuktar perfekt och dessutom har den ingen lukt.

Dasha den 7 maj 2019.
Smörjmedelgeler kan bromsa spermierörelsen, så om du planerar en graviditet, konsultera en läkare bättre.

Irina 12 maj 2019.
När jag planerade använde jag Montavit gel. Och efter förlossningen under amningen. Min man och jag är ständigt torra med PA, men med den här gelén anpassade vi oss och inga problem.

Elena 3 maj 2019.
Efter två års användning av hormonella preventivpiller fick jag ett fruktansvärt torrt slemhinna. Vad jag bara inte försökte, men på något sätt observerades ingen speciell effekt förrän gynekologen rådde Vagilak gel. Han hjälpte verkligen att hantera problemet, jag har använt det i sex månader nu och är mycket nöjd. Luktar ingenting och fläckar inte kläder.

MMM 3 maj 2019.
Intimt problem. Jag hade alltid allt bra med fett, det fanns mycket. Sedan började jag ta OK, smörjmedlet försvann ((Ett år har gått och nigot har inte återhämtat sig ((läkare rycker upp, antagligen om ett par månader skulle allt återgå till det normala. Vad rekommenderar du?

Svetlana [Expert] 4 maj 2019.
Tyvärr kan återställningen av den hormonella bakgrunden efter att ha tagit OK ta lång tid. Därför kan du använda speciella smörjmedel som intim gel f99, montavit gel, vagilac, etc. för ett bekvämt sexuellt liv.

Lisa 27 april 2019.
Under graviditeten använde hon Ginokomfort fuktgivande gel för att bli av med obehaglig torrhet där. Läkaren sa att detta kan bero på hormonella förändringar. Gelén är säker för barnet, med naturliga ingredienser, panthenol och tea tree oil. Det hjälper verkligen av problemet, jag använde det ett par gånger om dagen, och allt går bra.

Olga 12 april 2019.
Gynocomfort är ett coolt verktyg. Jag gillade det verkligen, det fuktar slemhinnan väl. Jag är 50 år och fick bort obehag under PA med hjälp av honom.

Vad hjälper till med torrhet i det intima området?

Menopaus i en kvinnas liv åtföljs av obehagliga symtom. En av dessa manifestationer är torrhet i det intima området med klimakteriet. Om det i en ung ålder ibland händer detta på grund av otillräcklig frisättning av smörjmedel under samlag, då följer en känsla av torrhet en kvinna under menopausen.

Således skapar torrhet i vaginal med klimakteriet obehag, vilket stör den normala livslängden. I denna publikation kommer vi att undersöka i detalj detta symptom och metoder för dess medicinska behandling..

Hur manifesterar symptomet

Torra vagina under klimakteriet är omöjligt att inte märka. Det leder till konstant obehag, distraherande uppmärksamhet från arbetet eller andra aktiviteter. Torrhet uppstår till följd av att väggarna i slidan väger mindre än en speciell hemlighet, vilket är ett naturligt smörjmedel som garanterar organets normala tillstånd.

Det är felaktigt att tro att med tiden kommer allt att återgå till det normala..

Tvärtom, om ingenting görs, kommer sådana känslor att läggas till torrhet:

 • konstant klåda av labia minora;
 • bränna i perineum, som ibland är mycket stark.

Dessa manifestationer efter vattenförfaranden stannar antingen inte, eller går under en kort tid och återgår sedan igen. Om du skjuter upp besöket hos gynekologen kommer kvinnan att få negativa hälsokonsekvenser utöver de beskrivna problemen.

 1. Otillräckligt fuktade väggar i slidan kan bilda små sprickor eller sår. En infektion på ytan kommer att leda till utveckling av en sjukdom som kräver en lång och ofta dyr behandling.
 2. Torra vaginalväggar är mer benägna att infekteras med en svamp.
 3. Torra slemhinnor ökar risken för erosion som måste behandlas.

Bristen på sexliv på grund av smärta orsakad av torr vagina förvärrar endast den hormonella obalansen som uppstod vid början av klimakteriet. Damens välbefinnande försämras avsevärt. Du kan inte i något fall ignorera torrheten i vaginalslemhinnan under klimakteriet.

Orsaker till symptomen

Den främsta orsaken till uppkomsten av torra slemhinnor under klimakteriet är bristen på det kvinnliga könshormonet östrogen. I grund och botten syntetiseras detta hormon i äggstockarna. En liten volym produceras av binjurebarken såväl som fettvävnad. Under klimakteriet slutar äggstockarna naturligtvis att fungera. Därför producerar de gradvis mindre hormoner. På det postmenopausala stadiet kommer äggstockarna att sluta syntetisera hormoner helt.

Som ni kan se, med tiden kommer den främsta orsaken till torrhet inte att passera utan bara förvärras. Det är värt att notera att en minskning av östrogennivåer i en kvinnas kropp provocerar en torr mun i klimakteriet. Många damer noterar detta symptom. Det uttalas särskilt på natten.

Utöver huvudorsaken kan ett antal faktorer som leder till detta känsliga problem särskiljas:

 1. Med åldern minskar blodflödet till slidan och detta leder till att organet minskar i storlek och dess slemhinna blir tunnare.
 2. Stress förhindrar normal utsöndring av slem. Kvinnor utsätts för dem hela livet, och under klimakteriet, mer än någonsin.
 3. En negativ effekt på tillståndet hos alla slemhinnor är att ta mediciner. Som regel har damer i åldern 45-55 år redan någon form av sjukdom och tar medicin konstant eller regelbundet.
 4. Rökning leder till dålig blodtillförsel till alla organ och slemhinnor.
 5. Torrhet i vaginalslemhinnan provocerar underkläder av syntetiska vävnader. Naturligtvis kan det vara väldigt vackert. Ändå bör damer i mogen ålder föredra att inte alltför snäva underkläder tillverkade av naturliga tyger..
 6. Sexuell kontakt under klimakteriet ökar känslan av torrhet i slidan. Under denna svåra period av deras liv, som präglas av åldersrelaterade förändringar och klimakteriebesvär, tappar kvinnor sin tidigare sexuella lust. Det finns lite slem och efter samlag känner en kvinna svår klåda i slidan.
 7. Under klimakteriet ökar risken för att utveckla diabetes hos kvinnor avsevärt. Till en början utvecklas denna farliga sjukdom nästan asymptomatiskt och damen misstänker inte ens att hon har diabetes. Ett av symtomen på sjukdomen brinner i det intima området, vilket orsakar obehag..

Hur man behandlar vaginal torrhet under klimakteriet

För en effektiv behandling av vaginal torrhet under klimakteriet eller postmenopaus bör en kvinna konsultera en gynekolog. Även om hon planerar att behandlas med folkrecept, måste hon först rådgöra med en läkare.

Många kvinnor är generade av sina problem och går därför inte till läkaren. Förgäves. Jag vill fokusera på det faktum att detta menopausesymptom observeras hos alla kvinnliga representanter, utan undantag.

Endast en gynekolog kommer att kunna bedöma situationen på ett korrekt sätt och välja korrekt behandlingsförlopp. Dessutom kommer utvecklingen av farliga sjukdomar att diagnostiseras i tid. Som ni vet leder behandlingen som började i tidiga skeden till ett snabbare resultat..

Drogbehandling

Den vanligaste behandlingen mot vaginal torrhet är användning av fuktgivande geler i slidan - smörjmedel.

De har inte bara fuktgivande, utan också smörjande effekt. Låt därför damen leva ett aktivt sexliv.

Fuktgivande geler

Vad ska man göra för att sexuellt samlag inte orsakar smärta? Använd smörjmedel för att göra detta.

Tänk på vilka fuktgivande geler som har en fuktgivande och smörjande effekt under klimakteriet:

 1. Gynocomfort - en fuktgivande gel som innehåller: panthenol, bisabolol, extrakter av malva och kamomill.
  Det eliminerar manifestationerna av torrhet, har en antiinflammatorisk effekt och främjar också snabb regenerering av skadade områden i slemhinnan. Gelbehandling tar bort brännande, klåda och obehag samt eliminerar sprickor som har dykt upp.
 2. Gynofit gel - en fuktgivande gel baserad på glycerin och hydroxietylcellulosa.
  Eliminerar känslan av torrhet och brännande känsla i slidan. Används före samlag.
 3. Montavit gel - en komponent i kompositionen som det finns hydroskiethylcellulosa.
  Ersätter effektivt naturligt slem och används före sexuell kontakt..

Hormonella geler

Hur kan man bli av med torrhet när vaginalslemhinnan försvagas kraftigt? I detta fall hjälper hormongeler att bli av med symptomet. De är mycket effektiva, eftersom de innehåller hormonet östrogen i sin sammansättning, och det är dess brist som provocerade problemet.

Du kan lyfta fram sådana hormonella läkemedel:

 1. Dermestril - innehåller hormonet estriol.
  Behandling med detta verktyg gör det möjligt för damen att snabbt tona vagina och dess slemhinna. Gelén lindrar obehag och stimulerar hydrering..
 2. Divigel - produkten inkluderar homon estriol.
  Gelén återställer effektivt slemhinnan, främjar dess hydrering och lindrar alla manifestationer av obehag.
 3. Ovestin - en unik sammansättning av det hormonella medlet gör att det på ett omfattande sätt kan påverka den försvagade slemhinnan.
  Läkemedlets sammansättning inkluderar estriol, klorhexidin och mjölksyra. Användningen av gelén leder till desinfektion av slemhinnan och dess snabba regenerering. Effekter som klåda, brännande och obehag elimineras effektivt..

Behandling med hormonella geler involverar daglig administrering av läkemedlet i slidan före sänggåendet. Standardkursen pågår i en månad. Därefter reduceras doseringen - använd gelén två gånger i veckan.

krämer

Om behandlingen med fuktgivande geler inte fungerade, kommer läkaren att förskriva damen en kräm för torrhet i det intima området. Eftersom krämer är hormonella läkemedel, bör de endast förskrivas av en läkare.

Vissa damer kallar sådana krämer salvor - det är inte sant, men apoteket kommer att förstå vad exakt den besökare behöver. Vilka läkemedel från denna grupp är de mest effektiva?

Vi erbjuder en lista över populära krämer:

 1. Feminel - som en del av grädden, mjölkproteiner och Sheasmör. Det tar bort befintlig vaginal irritation.
 2. Vagisil - kräm fuktar inte bara slemhinnorna utan skapar också en skyddande film som förhindrar irritation.
 3. Vagilac - en fuktighetskräm som ökar slemhinnans elasticitet.

Vaginala suppositorier

Hur kan du bli av med torrhet och samtidigt återställa strukturen i slemhinnorna? Behöver använda vaginala suppositorier från torrhet.

Sådana ljus med klimakteriet är populära:

 1. Estriol - hormonella suppositorier som inte bara tar bort symptomet utan återställer vaginal mikroflora.
 2. Ovestin - hormonella suppositorier som behandlar mikrosprickor och eliminerar torrhet i vaginalslemhinnan.
 3. Klimaktol-Antikan - icke-hormonella suppositorier som eliminerar obehag i samband med klåda och brännande, lindrar inflammation och också återställer strukturen i vaginalslemhinnan.

Som du ser kan du bli av med torrhet i slidan med hjälp av olika mediciner. I båda fallen är det bara en läkare som kan välja den bästa medicinen.

Torrhet i slidan är ett av symptomen på klimakteriet som varje kvinna stöter på. Vissa damer tål det, medan andra börjar behandla. Det är rätt att vara i den andra kategorin av kvinnor.

Modern medicin kan erbjuda kvinnliga representanter med torra intima områden olika behandlingsalternativ. Du bör anförtro din hälsa i händerna på specialister och inte självmedicinera. Vi önskar dig god hälsa!

Kära damer, dela er erfarenhet av att behandla torrhet i vaginal.

Vaginal torrhet med klimakteriet: hur man kan bli av med obehag

Symtom på klimakteriet hos kvinnor. Kräm för behandling av vaginal torrhet

Vaginal torrhet med klimakteriet är ett mycket vanligt symptom som många kvinnor upplever. Faktum är att den kvinnliga kroppen i klimakteriet upplever en allvarlig hormonell omorganisering. Denna process åtföljs av många obehagliga upplevelser som minskar livskvaliteten. En av dem är betydande obehag i det intima området. Överväg vad du ska göra och hur du behandlar torrhet i vaginal med klimakteriet.

symtom

Sjukdomstecken kan ha olika svårighetsgrad. En del torrhet i slidan stör endast under sex. För andra observeras obehag kontinuerligt i vardagen. Som regel åtföljs detta symptom av ett antal andra, lika obekväma upplevelser:

 • Klåda och sveda i slidan.
 • Tömning av urinblåsan åtföljs av smärta.
 • Under samlag frigörs praktiskt taget inte naturlig smörjning, vilket kan leda till smärtsamma upplevelser och allvarliga obehag.
 • Svullnad och hyperemi i vaginala slemhinnor.

Alla ovanstående symtom är mer uttalade efter samlag. Vissa kvinnor har till och med fläckar. Detta beror på att slemhinnan är övertorkad - fysisk exponering leder till mikrotrauma och delvis bristning av epitelet. Alla dessa faktorer i kombination kan provocera smärta, utveckling av infektion och inflammatoriska processer. Ofta hos kvinnor med klimakteriet och obehag, en minskning av libido.

orsaker

Vaginal torrhet är ett karakteristiskt symptom på klimakteriet. Det främsta skälet är de åldersrelaterade hormonförändringarna som en kvinnas kropp upplever. Först och främst är det en signifikant minskning av nivån på könshormon - östrogen. Brist på östrogen leder till en störning i produktionen av naturligt slem, vilket stöder hydrering av slemhinnan i slidan.

Det är också värt att notera att en brist på detta hormon leder till upphörandet av kollagenproduktionen i kroppen. Detta leder till att slemhinnorna och huden blir mindre elastiska och inte alls elastiska. Av denna anledning blir mukosväggarna tunnare och mest utsatta för olika infektioner och skador.

Förutom fysiologiska skäl kan vi prata om patologiska faktorer. De kan uppstå under klimakteriet, vilket förvärrar kvinnans välbefinnande. Vi kan prata om endokrina sjukdomar, en allergisk reaktion och olika inflammatoriska patologier, till exempel vulvovaginit.

Behöver jag behandla torrhet i vaginal?

Trots att vaginal torrhet under klimakteriet är ett normalt alternativ, i avsaknad av snabb behandling, kan detta leda till utvecklingen av komplikationer. För att förhindra detta måste problemet lösas som det ser ut. Tänk på ett antal konsekvenser som kan uppstå i frånvaro av symptomatisk behandling:

 • Atrofi av slemhinnans epitel.
 • Skador på vävnader i slidan, förlust av elasticitet.
 • Genitourinär atrofi.
 • Mot bakgrund av en skadad slemhinna utvecklas ofta infektion.
 • Kronisk form av vulvovaginit.

Det bör också noteras att bland tecken på klimakteriet, många kvinnor utvecklar depression. För att inte möta dessa obehagliga konsekvenser rekommenderar vi starkt att du börjar behandla torrhet i vaginal i klimakteriet. Med snabb behandling kommer en kvinna tillbaka till sin vanliga livsstil och glömmer för evigt smärtsamma symptom.

Behandling av vaginal torrhet i klimakteriet

Vaginal torrhet med klimakteriet är behandlingsbar, men kräver en integrerad strategi. Förutom mediciner rekommenderar experter att man tar vitaminer för att förhindra en brist på användbara vitaminer och mineraler - detta förvärrar bara den patologiska processen. Dessutom bör särskild uppmärksamhet ägnas åt näring - den ska vara full och balanserad. För att lindra symtomen kan du använda alternativa recept, men deras effekt är ganska kortlivad. Vi rekommenderar att du inte självmedicinerar och konsulterar en gynekolog.

När det gäller mediciner kan läkare förskriva hormoninnehållande piller i kombination med aktuella hormoner. Hormonterapi löser snabbt problem med torrhet och andra obehagliga känslor. Till exempel har Ovestin-grädde bra recensioner. Detta läkemedel säljs på apotek utan recept, är mycket lätt att använda och har hög effekt..

Ovestin Cream

Ovestin Cream är ett europeiskt läkemedel som används för att behandla lokala symtom på klimakteriet orsakade av östrogenbrist. Detta läkemedel kan hjälpa till att bli av med inte bara torrhet i vaginalen, utan också sådana obehagliga känslor som brännande, obehag och smärta under samlag och till och med urininkontinens. Produkten har god tolerans, tillhör lokala beredningar.

Den aktiva substansen i Ovestin-kräm är östriol - detta är en analog av det kvinnliga hormonet, som tillhör gruppen av östrogener. Detta verktyg verkar uteslutande på urogenitalkanalen och ansvarar också för flera faktorer samtidigt:

 • Hjälper till att normalisera vaginal mikroflora.
 • Återställer normal urinering, förhindrar urininkontinens.
 • Minskar risken för utveckling av vaginala infektioner.
 • Påskyndar blodcirkulationen i bäckenområdet.

Ovestin-kräm är helt säkert för den kvinnliga kroppen och hjälper till att lösa ett intimt problem på kort tid. Användningsmetoden orsakar inte svårigheter. En speciell applikator levereras med grädden, du måste fylla i grädden (det är väldigt enkelt att göra det enligt principen om en spruta), sedan injiceras innehållet i applikatorn i slidan. I de officiella instruktionerna beskrivs allt i detalj hur man på rätt sätt kan utföra denna manipulation. Ovestin grädde konsumeras ekonomiskt, ett rör räcker i cirka 4 månader.

Rekommendationer från specialister

Du kan minska sannolikheten för vaginal torrhet under klimakteriet om du följer några enkla regler:

 • Vid klimakteriet bör särskild uppmärksamhet ägnas åt hygieniska manipulationer - proceduren ska utföras två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen. Köp inte olika geler för tvätt, som innehåller olika parfymer och färgämnen.
 • Välj luktfria dagliga kuddar.
 • Ge upp syntetiska underkläder, föredra naturbomull.
 • Börja behandlingen så snart de första störande tecknen visas och fortsätt att bibehålla effekten. Rätt behandling kommer att undvika konsekvenser och komplikationer.

Torrhet i slidan under klimakteriet är ett normalt fenomen som nästan varje kvinna stöter på. Du behöver inte vara rädd, generad av det här ämnet, låst in. Besök en läkare som kommer att förskriva dig en fullständig behandling. var hälsosam!

källor:

KONTRAINDIKATIONER FÖR ANVÄNDNING.
Konsultera din specialist

För medicinska frågor, se till att du först konsulterar din läkare.

Klåda, brännande, torrhet i det intima området hos kvinnor: behandling. Åtgärder för torrhet i det intima området

Förutom sjukdomen finns det skäl som inte har något att göra med den..

Tillhörande symtom

Hos en frisk kvinna tjänar vaginalslem till att fukta väggarna i slidan och därmed förhindra torrhet och obehag. Dessutom är detta ett naturligt försvar av kroppen mot penetrering av patogena bakterier, liksom en barriär för deras spridning. Om det finns några fel i processen att producera detta slem, förutom obehagliga upplevelser, kan det uppstå problem i sexlivet, eftersom sexuellt samlag blir smärtsamt.

Förutom klåda, förbränning och torrhet kan följande också visas:

 • smärta under samlag;
 • kittlande känsla;
 • en känsla av tryck eller bankande i slidan;
 • gulgrön urladdning;
 • regelbunden urination.

Allmän information

Torr vagina är ett tillstånd i slemhinnan i vilket den tappar sin vanliga elasticitet, normala jämnhet och också förmågan att frigöra naturlig smörjning. Väggarna i kvinnlig vagina är kända för att bestå av tre lager. Den översta av dem är slemhinnan. Det består i sin tur av ett skiktat skivepitel, som bildar ett stort antal veck. Genom det senare blir det möjligt att ändra sin vanliga storlek, till exempel under förlossningen. Dessutom har väggarna i slidan i sin struktur speciella körtlar som ansvarar för frisläppandet av transparent slem. Hon kännetecknas av en inte särskilt uttalad lukt och en svagt sur reaktion. En speciell mikroflora (innehållet av gynnsamma mikroorganismer) är också karakteristisk för slidan. Enligt experter bestäms den här funktionens normala funktion av flera faktorer samtidigt. Tillståndet med den hormonella bakgrunden, frånvaron av inflammatoriska processer, infektionssjukdomar, regelbundenheten i sexuell aktivitet - det här är bara några av dem.

Orsaker till klåda och sveda, inte förknippade med sjukdomen

Sådant obehag kan uppstå på grund av:

 • ignorera reglerna för intim hygien (varje tjej bör komma ihåg att för att upprätthålla hälsan är det nödvändigt att utföra dagliga vattenprocedurer i de yttre könsorganen och byta underkläder)
 • användning av syntetiskt underkläder;
 • allergier mot tvål eller duschgel, kuddar, tamponger och andra intima hygienprodukter.

För att bli av med obehag i könsområdet rekommenderas att eliminera orsaken till deras utseende. Men om detta inte hjälper, utlöstes klåda, sveda eller torrhet av sjukdomen.

Om klåda och förbränning åtföljs av utsläpp

Om det också tillförs atypisk urladdning till dessa obehagliga upplevelser, är en infektion tydligt närvarande i kroppen, som aktivt sprider sig. Normalt inträffar vaginal urladdning, men det finns inget obehag. Om de har ändrat färg och andra yttre egenskaper är det nödvändigt att konsultera en gynekolog så snart som möjligt. Klåda, brännande, torrhet i det intima området kan signalera patologiska processer i den kvinnliga kroppen och förekomsten av en sjukdom i könsorganet..

Det finns flera sjukdomar, vars huvudsymtom är klåda, brännande och vit urladdning.

candidiasis

Orsaken till sjukdomen är Candida. Normalt ligger den i varje kvinnas vagina, men balansen mellan goda och dåliga bakterier tillåter den inte att multiplicera aktivt. Men i närvaro av vissa faktorer bryts denna balans och infektioner inträffar. Dessa faktorer är:

 • långvarig antibiotikabehandling;
 • initiering av en sexpartner;
 • minskad immunitet till följd av en annan sjukdom;
 • hormonella störningar;
 • diabetes.

Förutom klåda och förbränning finns följande symtom:

 • curdled urladdning;
 • sur lukt;
 • smärta under urinering.

I detta fall kräver behandling av torrhet och förbränning i det intima området användning av antibakteriella medel. Deras handling syftar till att neutralisera och förstöra svampen - sjukdomens främsta syndare. Antibiotika mot candidiasis finns i form av suppositorier, tabletter och salvor. Huvudregeln - båda sexpartnerna bör behandlas.

Bakteriell vaginos

Denna sjukdom kännetecknas av ett brott mot bakteriebalansen i slidan, där antalet dåliga mikroorganismer ökar dramatiskt. Detta är den främsta orsaken till infektiös inflammation eller bakteriell vaginos. Förutom klåda och förbränning uppträder en obehaglig lukt som inte kan elimineras även med ofta vattenprocedurer och atypisk urladdning (vanligtvis vit, sällan gråaktig eller grönaktig, stretchig, tjock).

Orsakerna till denna sjukdom är:

 • långvarig användning av antibiotika;
 • användning av spermicider;
 • ta orala preventivmedel;
 • hormonell obalans (visas under graviditet eller klimakteriet).

Behandlingen utförs först efter diagnos, vars syfte är att bestämma vilken typ av bakterier som provocerade obalansen. Först efter detta utförs antimikrobiell terapi.

Intim hygien

Så att starkt urladdning inte plågar, bör du följa de enkla reglerna för intim hygien. Det är viktigt att ta en dusch regelbundet genom att använda speciella formuleringar för att rengöra könsdelarna. Sådana medel kan köpas på alla apotek, de låter dig upprätthålla normal mikroflora och minska risken för trast.

Så under intimitet frigörs slem från slidan på grund av arbetet i könskörtlarna. I avsaknad av patologier kan en vit vätska indikera tillvägagångssättet för en ägglossningsperiod. Det är nödvändigt att uppmärksamma utsöndringens natur och förändringen i dess färg, lukt och textur vid olika tidpunkter..

Om klåda eller brinnande bekymmer är det bäst att besöka en läkare och genomgå nödvändiga undersökningar. Detta kommer att avslöja den verkliga orsaken till obehag och lösa problemet..

För att normalisera utsöndringar är det mycket viktigt att observera intim hygien. Hennes regler är enkla och tillgängliga för varje kvinna..

 1. För tvätt är det nödvändigt att endast använda de avsedda medlen för detta. Tvål, duschgel och andra liknande produkter är inte lämpliga för detta. Det är nödvändigt att de har mjölksyra, det hjälper till att normalisera syra-basbalansen i slidan.
 2. Om mängden vaginal urladdning är stor måste du använda sanitetsunderlag efter sexuell kontakt. Dessutom måste de bytas regelbundet..
 3. Det är nödvändigt att vägra att bära underkläder av konstgjorda tyger.
 4. Det är nödvändigt att tvätta två gånger om dagen.

Genital herpes

I det här fallet, utöver klåda och brännskador, visas ett litet utslag, som är små vesiklar, vars insida har ett gulaktigt innehåll. Efter att dessa bubblor öppnas, bildas erosion, som ger en brännande känsla.

Denna sjukdom överförs sexuellt. I många fall misstänker inte patienten infektion, eftersom immunsystemet inte låter infektionen spridas. Men med en minskning av immuninfektionens funktioner aktiveras herpesviruset. Faran för sjukdomen ligger i ständiga återfall, liksom asymptomatisk kurs. Dessutom har sjukdomen en fara för embryot, men bara om den förväntade modernen smittades under graviditeten för första gången.

Klåda under graviditeten

Det är torrhet och förbränning i det intima området och under graviditeten. Detta händer på grund av kränkningar av en kvinnas hormonella bakgrund och en minskning av den allmänna immuniteten. Detta hjälper till att stärka vaginal utsöndring, såväl som aktiveringen av patogena bakterier. Dessutom, om det i kvinnans kropp före graviditeten fanns orsakande medel för trost eller andra svampsjukdomar, blir klåda ganska stark och ger obehag i vardagen. Inte självmedicinera i detta fall och ställ dina egna diagnoser, även om du är säker på det. Under graviditeten ska alla möten utföras av en läkare på grundval av en undersökning. Självmedicinering är oacceptabelt.

Dessutom kan du skydda dig själv och ditt framtida barn om du kan förhindra spridning av infektioner före graviditet och ta en kurs med förebyggande behandling i förväg.

Obehag efter förlossningen

Detta problem, nämligen torrhet i det intima området, är ett av de vanligaste hos unga mödrar. Detta beror på hormonella obalanser i kroppen, så det räcker bara att vänta ett tag, när kroppen återgår till prenatal tillstånd. Vaginal torrhet orsakas av en signifikant minskning av östrogen, som var flera gånger större under graviditeten.

Läkare rekommenderar inte att man börjar ett sexliv inom sex veckor efter födseln, eftersom såren måste vara helt läkt. Detta kan hjälps genom smörjning med A-vitamin, vilket hjälper till att påskynda regenerering och öka hydratiseringen. Om ärret är taktilt kan det smörjas med olivolja. Om symtom, inklusive pruritus och torrhet, kvarstår i flera månader, kontakta en gynekolog. Plastikkirurgi kan behövas för att jämna ut ärret..

Kamomill avkok

Lokala bad med kamomill buljong lugnar problemområdet och lindrar torrhet i slidan orsakad av en minskning av östrogenproduktionen under klimakteriet.

De antiinflammatoriska egenskaperna hos kamomill hjälper till att lugna irritationen och lindra klåda..

Ingredienser

 • 2 handfull kamomillblommor och blad
 • 1 liter vatten

Matlagning

 • Koka upp en liter vatten. När vattnet kokar, lägg till kamomillöv och blommor i pannan.

Varför det finns obehag under menstruationen

Statistiken säger att varje kvinna kände klåda på en intim plats under menstruationen minst en gång i sitt liv. Detta beror på att olika typer av hormonstörningar kan uppstå i kroppen under denna period. Dessutom kan klåda och torrhet i den intima zonen inträffa mot bakgrund av fel i sköldkörteln och bukspottkörteln. Dessutom kan diabetes orsaka obehagliga känslor av samma anledning. Efter stabilisering av hormonell bakgrund försvinner klåda och torrhet på egen hand, och ytterligare behandling i detta fall krävs inte.

Dessutom kan orsaken till obehagliga upplevelser vara en infektion, men om detta fenomen upprepas med avundsvärt regelbundet, betyder det att orsaken till detta fenomen troligen är en minskning av östrogenhormonets nivå under vissa livstider. Men för att säkerställa detta måste du fortfarande konsultera en gynekolog för att få råd. Du kan fortfarande behöva använda speciella vaginala tabletter eller suppositorier, som inkluderar hyaluronsyra och mjölksyra.

Obehagliga förnimmelser efter samlag

Ibland kanske inte sexuellt samlag det nöje som förväntas av honom. Och detta kan bero på bränning och klåda i det intima området omedelbart efter sex. En orsak till obehag kan vara en allergisk reaktion på latex- eller kondomsmak. Om detta skäl utesluts på grund av omöjlighet leder det till obehagliga upplevelser i den intima zonen av trast eller candidiasis. Denna sjukdom utvecklas som ett resultat av multiplikationen av en svamp av släktet Candida, i vilken, utöver torrhet, uppträder vit curdled utsläpp.

Denna sjukdom behandlas från 1 till 2 veckor, beroende på försummelse. Dessutom är behandling nödvändig inte bara för kvinnan utan också för hennes sexpartner. Män har också symtom på trast i form av klåda och sveda, men de är mindre uttalade.

Om torrhet och klåda i det intima området orsakas av en allergi mot kondomkomponenter eller helt enkelt otillräcklig sekretion, rekommenderas det att använda speciella smörjmedel som fuktar vagina nästan direkt och därmed ökar den halta väggarna. I de flesta fall är de tillverkade på basis av vatten med hjälp av naturliga mjukgörare, till exempel kollagen, silkextrakt eller bambuxtrakt. Dessutom kan sammansättningen av sådana medel inkludera antibakteriella och svampdödande ingredienser, vilket kommer att vara ett utmärkt förebyggande av sjukdomar. Glycerinbaserade produkter finns också tillgängliga, men det är ganska svårt att tvätta bort dem efter samlag, som tvärtom kan provocera utvecklingen av infektion.

Är tätt urladdning farligt

Vitt och tjockt slem kan släppas både under sex och efter det. Vanligtvis sticker de ut lite - inte mer än en tesked under dagen. Tjocka slemhinnor under sexuellt samlag är inget annat än en typ av smörjmedel. Sådant slem produceras av körtlar som ligger på tröskeln till slidan..

Samma vita slem kan också uppstå efter sexuell kontakt, där en kondom användes eller kontakten avbröts. Ett stort antal av dem bör inte heller orsaka oro: mycket värre om det inte är det.

Men om slemet har en skarp lukt och det ändrar färg, lukt - detta indikerar förekomsten av en inflammatorisk sjukdom. I detta fall måste du rådfråga en läkare.

Tjocka vita kan märkas under och efter sexuellt samlag. Ofta visas de i en liten volym - högst 5 ml per dag. Tjockt slem är ett naturligt smörjmedel som skyddar könsorganen från skador under sex..

Vitt slem kan dyka upp efter kontakt - det gör att du kan rengöra slidan, innehåller ett smörjmedel från kondomen eller en del av sperma, om könet var oskyddat. Normalt är hemligheten luktfri. Utseendet på en främmande färg, lukt kan indikera utvecklingen av inflammation, smittsamma eller bakteriella patologier som kräver behandling.

Torrhet i det intima området med klimakteriet

Tyvärr inträffar denna period förr eller senare i varje representant för det svagare könet. Hos kvinnor över 45 år kan torrhet i det intima området utan utsöndringar och klåda signalera början av klimakteriet. Under klimakteriet blir vaginalepitel mycket tunnare och förlorar sin tidigare elasticitet på grund av en minskning av produktionen av kollagenfibrer. Dessutom minskar mängden vaginal sekretion, vilket orsakar obehagliga känslor, särskilt torrhet i den intima zonen hos kvinnor.

Alla dessa faktorer provocerar atrofiska processer i perineum och vagina. Klåda och brännande kan vara så starka att det är orealistiskt att uthärda dem. Det beror på kämning av de drabbade områdena som återinfektion uppstår, liksom utvecklingen av ytterligare erosioner och sår..

Påverkar antibiotika den intima hälsan?

En av de främsta orsakerna till torrhet, klåda och förbränning i yttre könsorgan hos kvinnor är användning av antibiotika. Antibakteriella medel är utformade för att eliminera infektion och inflammation, men tillsammans med detta dödas den naturliga floran i tarmen och vagina. Kroppens totala immunitet reduceras också avsevärt, varför den senare inte längre kan bekämpa infektionen och patogena mikroorganismer multiplicerar. Det är detta som leder till en obalans av vaginal mikroflora, varför klåda, brännande och torrhet uppträder.

Orsaker till klåda och sveda under urinering

Till skillnad från candidiasis och bakteriell vaginos provoseras klåda och brännande under urinering av helt olika bakterier och infektioner. I synnerhet påverkas en kvinnas urinsystem. Bakterier från slidan kan tränga in i urinvägarnas organ (urinrör, urinledare, urinblåsa, njurar) och därmed provocera sjukdomar. Normalt är urinprocessen inte obekväm, varför klåda, brännande, smärta kan indikera förekomsten av en sjukdom. Det kan vara cystit, uretrit, urolithiasis och andra. Endast en läkare kan ställa en noggrann diagnos..

Vilka faktorer som provocerar utseendet på utlösning av kvinnor

Läkarna säger att utlösning av kvinnor inte är ovanligt. Vid den högsta njutningen frigörs en klar vätska från slidan. Dess skillnad från den manliga ejakulatet är att den inte innehåller spermier.

Arten av en sådan urladdning är som följer: nära den kvinnliga urinröret finns en körtelvävnad med en speciell struktur. I sin sammansättning och funktioner är den mycket lik prostatakörteln hos män. Under sex producerar sådan vävnad samma vätska som prostata. Utåt och i kemisk sammansättning liknar det spermier. Genom rörelse av musklerna släpps sådan vätska ut.

Kvinnor kan ejakulera flera gånger i ett samlag, till skillnad från män. Detta märks särskilt hos unga flickor. Mängden sådant ejakulat är mycket större än för män. Det har förekommit fall då mycket allokerades till kvinnor för alla coitus - upp till 200 ml (!) Av sådan vätska.

Normalt har en sådan ejakulat en viskös konsistens och en svag specifik lukt. Tror inte att det här är ett vitt smörjmedel blandat med urin. Den rikliga fördelningen av en sådan hemlighet indikerar troligt att en kvinna får stort nöje. En kvinna bör dock vara försiktig om hemligheten som utsöndras av vagina under orgasm har en dålig lukt eller missfärgas.

Det visade sig att med orgasm möter vissa flickor utsläpp av en viss vätska. Mängden kan vara så få droppar som 60 ml. Detta fenomen förekommer inte regelbundet. Det kan förklara sig själv en gång i livet, eller så kan det inte hända alls. Men sprutens verkliga natur är fortfarande inte helt förstått..

Låt oss överväga några av följande vetenskapliga antaganden: • Förekomsten av hudkörtlar. Sexologer som studerar kvinnornas natur och genomför en serie studier om utlösning av kvinnor har lagt fram en mycket intressant hypotes. De tror att vätska bildas från hudkörtlarna, det organ som kvinnor har..

Dess funktion är att den utför samma funktioner som en mans prostata. Därför liknar sprutan manliga spermier. Det finns också fosforsyra. Den enda skillnaden är att det inte finns några spermier i den utsöndrade kvinnan. På frågan varför inte alla representanter för det rättvisa könet sprutade svarade forskarna att hos en liten hälft av kvinnorna är hudkörtlarna reducerade, och i vissa är de helt frånvarande.

Vad utlöste uppkomsten av specifik vaginal urladdning? Den första orsaken är själva orgasmen. Det finns också andra faktorer som bidrar till förekomsten av sprut: • högt utvecklad sexuell lust; • hög spänning och emansipation av en kvinna • välutvecklade vaginalmuskler; • mängden urin i urinblåsan och mängden vätska i kroppen;

• stimulans varaktighet och kvalitet • erfaren partner.

Diagnostiska funktioner

Den kvinnliga intima zonen är mycket känslig för olika patogener, varför även med ett litet antal av dem kan mycket obehagliga symptom förekomma, till exempel torrhet i den intima zonen (behandling beror på diagnosen). För att ställa en diagnos och förskriva behandling måste du kontakta en gynekolog, som kommer att leda dig till studier:

 • blodprov;
 • Analys av urin;
 • vaginalpinne för att bestämma typen av patogen och dess känslighet för antibiotika.

Först efter diagnosen har läkaren gjort en behandlingsplan.

sesamolja

Sesamolja är en naturlig fuktighetskräm. Detta smörjmedel är helt säkert och perfekt för det intima området.Det hjälper dig att återställa den naturliga fuktigheten i slidan.

Ingredienser

 • 6 droppar sesamolja
 • 1 bomullsdyna
 • Fukta en bomullsdyna med sesamolja för efterföljande applicering med lätta massagebehandlingar i problemområdet.
 • Det rekommenderas att upprepa proceduren varje dag i en vecka..

Behandlingsprinciper

Torrhet, förbränning i det intima området hos kvinnor, vars orsak inte är en sjukdom, försvinner på egen hand. Om lättnad inte inträffar, bör du rådfråga din läkare som kommer att förskriva mediciner.

Om torrhet och förbränning i det intima området åtföljs av infektionssjukdomar eller svampsjukdomar, måste sjukdomen botas för att eliminera symtomen. Dessutom är det nödvändigt att återställa mikrofloran i slidan.

Om torrhet i det intima området (behandling, som regel innebär användning av fuktighetsgivare) är resultatet av användning av preventivmedel i form av suppositorier eller tabletter, är det nödvändigt att byta läkemedel. Detta bör dock inte göras självständigt, utan efter samråd med en läkare. För fuktgivande kan du använda olika krämer, geler, salvor med ett högt innehåll av mjölksyra och hyaluronsyra, såväl som glykoten.

Om torrhet uppstår i det intima området med klimakteriet är behandlingen hormonersättningsterapi. Det genomförs på grundval av undersökningen med beaktande av resultaten från analyserna. Dessutom finns det speciella åtgärder för torrhet i det intima området.

Vaginalkrämer eller suppositorier, som inkluderar en viss mängd östrogen, gör ett utmärkt jobb med problemet med torr yttre könsorgan. Dessa medel eliminerar torrhet i det intima området hos kvinnor (behandlingen är baserad på detta) och förhindrar förlust av flexibilitet i vaginalväggarna. Väl beprövade ljus "Ovestin" och "Estriol".

Behandlingen sker i två steg:

 1. I det första steget används bredspektrumantibiotika och endast i lokala dosformer, det vill säga salvor, krämer, suppositorier. Användning av kortikosteroidsalvor, vars huvudsakliga syfte är att eliminera den inflammatoriska processen, är också tillåtet. Bland dem är de mest populära Lokacorten, Triacort, Flucinar.
 2. Syftet med det andra steget är att återställa balansen i vaginal mikroflora. Därför krävs användning av probiotika..

Alla läkemedel föreskrivs uteslutande av en läkare, men symtomen kan minskas med medel som säljs på apotek utan recept:

 • furatsilin (i tabletter - 1 tablett per 100 ml kokt vatten - eller lösning) bör användas för tvätt (antalet procedurer per dag beror på ditt tillstånd);
 • Vagisil-grädde är väl etablerad - det är ett skyddande medel som kan eliminera inflammation och minska intensiteten hos klåda och bränna.
 • antihistaminer, såsom Suprastin, kommer att hjälpa till att lindra klåda snabbt, särskilt om sådana obehagliga känslor utlöses av en allergisk reaktion;
 • suppositorier, som är gjorda på basis av vitamin E, som ökar mängden fukt i vaginalhålan, kommer att hjälpa till att eliminera torrhet;
 • användningen av Aloe Vera gel kommer lätt att lindra klåda och torrhet (du kan använda ett naturligt botemedel från färsk aloe juice).

Orsaker till en känsla av torrhet i slidan

I medicinsk praxis kallas denna patologi atrofisk vaginit (kolpit). En sådan term är dock giltig i förhållande till endast vissa varianter av förekomsten av patologi. Processerna för tunnning av vaginalslemhinnan, storleksändring, förlust av elasticitet hos det skivepiteliga epitelet är inte alltid förknippat med hormonella funktionsfel i kvinnlig kropp. Urinvägsinfektioner, ett överflöd av parfymerade intima kosmetika, långvarig användning av antibiotika blir ibland orsakerna till sjukdomen.

Ett antal gynekologer föredrar termen "vaginal atrofisk dermatit", vilket mer exakt anger indikationerna på sjukdomen. Typiska symtom är:

 • förbränning i perineum;
 • en känsla av täthet i innerväggarna i slidan;
 • klåda i labia, vaginal öppning;
 • obehag under samlag, vilket åtföljs av smärta;
 • slemhinneblödning på grund av uppkomsten av sår, sår på epitelet i den intima zonen.

Ett antal specifika symtom förenar sig med ovanstående symtom om en kvinna har de klassiska tecknen på kolpit orsakad av hormonella störningar i kroppen:

 • Ovillighet att ha intimitet med en partner. Låga östrogennivåer lägre libido. Dessutom har minskad känslighet, smärta, torrhet, blödning under sex en negativ inverkan på en kvinnas intima liv.
 • Infektionssjukdomar. Minskning av naturlig smörjning leder till subtilitet i epitelet i de inre, yttre könsorganen, försämring av den positiva mikrofloraen i slemhinnan, torr slemhinna. Därför blir den patogena miljön källan till den inflammatoriska processen i den intima zonen.
 • Problem med urinering: ofta urinering, brännande.
 • Allmän försämring av hälsan, huvudvärk, slöhet, svaghet.

För att normalisera körtlarnas funktion, balansera hormonell dysfunktion, ta bort torrhet, bestämma rätt behandling, är det nödvändigt att ta reda på orsakerna, som villkorligen kan delas in i tre grupper:

 1. Allvarliga sjukdomar / sjukdomar i kroppen. Upprätta en noggrann diagnos, utse en kompetent behandling hjälper endast en läkare. Det observeras med: utseendet på neoplasmer;
 2. vaginos orsakad av en bakteriell infektion;
 3. endometrios, livmodermyom;
 4. inflammation i slemhinnorna i hela kroppen på grund av nedsatt aktivitet i körtlarna (Sjogren's syndrom).
 • Förändringar i en kvinnas hormonella bakgrund. I de flesta fall förekommer patologin vid tidpunkten för klimakteriet eller under graviditeten.
 • Vanliga skäl. Det visas när:
   felaktig intim hygien;
 • orimlig användning av douching;
 • ta antibiotika eller diuretika, läkemedel som sänker blodtrycket;
 • allergiska reaktioner på komponenterna i tvättpulver, tvålar, geler;
 • dålig cirkulation av bäckenorganen;
 • oregelbundet sexliv eller dess frånvaro.

  Den nu populära användningen av parfymerade duschgeler utgör en fara för en kvinnas kropp: parfymer, ett överskott av kemiska komponenter orsakar störningar i slemkörternas aktivitet. De upphör att fungera normalt, deras utsöndring minskar: som ett resultat uppträder en obehaglig känsla. Glöm inte eventuella allergiska reaktioner på komponenterna i intim kosmetika.

  En sur miljö som stimulerar produktionen av fördelaktiga mjölksyrabakterier av de kvinnliga könsorganen förstörs av geler som är obalanserade i surhet. Den optimala indikatorn bör vara 4-5,5 pH. För att bli av med problem bör du överge de nyfångade deodoriserade toalettprodukterna till förmån för vanlig tvål, toalettpapper utan föroreningar och tillsatser.

  Tätt underkläder, komprimering av blodkärl och stör cirkulationen av bäckenorganen; syntetiska ämnen, ibland av dålig kvalitet, från vilka trosor tillverkas, är skadliga för kvinnans hälsotillstånd. Sjukdomen känns av irritation, stickningar, klåda i perineum. Byt ut fashionabla, vackra polyamidunderkläder med lika vacker och graciös bomull - så glömmer du problemet.

  Ett annat hot är bristen / bristen på hygien i det intima området. Patogen mikroflora förskjuter fördelaktiga laktobaciller: många kvinnor upplever candidiasis orsakad av Candida-svamp. Utseendet på en obehaglig lukt, klåda och förbränning, tunnning av epitelet i slemhinnan signalerar en felaktig funktion i kroppen. Även med kraftig urladdning uppträder tecken på atrofisk vaginit och obehag.

  Innan menstruation

  Varför stör obehag regelbundet friska kvinnor i reproduktiv ålder före menstruation? Cirka 10% av det rättvisa könet vänder sig till en gynekolog med detta problem: några dagar innan menstruationen börjar ökar kroppen mängden hormon gestagen, vilket undertrycker produktionen av östrogen under en kort period. Sådana fenomen tillhör inte patologier och anses vara absolut ofarliga..

  Under graviditet

  Förväntan på moderskap är en underbar period i en kvinnas liv. Ibland åtföljs emellertid graviditetsförloppet av vissa hälsoproblem: morgonsjukdom, illamående, torrhet i den intima zonen, banal trast krävs för att återuppbygga kroppen, aktiviteten hos hormonet gestagen. Ett förstorat livmoder skapar ytterligare tryck på alla organ, vilket resulterar i en förändring i mikroflora i slidan, en minskning av elasticitet, utseendet på klåda och irritation..

  Efter förlossningen

  Under postpartumperioden försvinner i de flesta fall vaginit av sig själv: den hormonella bakgrunden normaliseras och de vaginala utsöndringskörtlarna börjar fungera i den vanliga rytmen. Cirka 20% av kvinnorna i arbetet klagar över en känsla av torrhet och brännskada i området kring labia minora. Detta beror på frisättningen av hormonet prolaktin, som tillfälligt avbryter östrogen. Återställningsperioden tar från 60 till 90 dagar. Gynekologer rekommenderar kvinnor som föder med kejsarsnitt att återställa hormonnivåerna att ta upp till 120 dagar.

  Med klimakteriet

  Menopaus (menopaus) - tiden för betydande åldersrelaterade förändringar i en kvinnas liv. Omstruktureringen av kroppen är förknippad med en betydande minskning av produktionen av det kvinnliga hormonet östrogen. Vaginal torrhet förekommer i 50% av den vackra hälften över 55 år. I klimakteriet kallas denna patologi atrofisk vaginit. Förträngningen av väggarna i slidan, förlusten av naturlig smörjning, försämringen av körtlarna leder till bildandet av en alkalisk miljö, vilket ger en känsla av friktion, klåda. Var noga med att kontakta en gynekolog som föreskriver hormonersättningsterapi.

  Under samlag

  Obehagliga upplevelser under sex påverkar båda partnernas sexuella liv negativt. Smärta, obehag och ibland blödning, avskräcker en kvinna från att ha ett intimt liv, och en man får lite glädje av intimitet. Gynekologer rekommenderar emellertid att inte ge upp köttsliga nöjen: hormonell suppositorier, smörjmedel hjälper till att skapa ett sexuellt liv.

  Om orsaken är den banala odugnaden, snarast partnern, kommer lösningen på problemet att öka tiden för förspel. När kvinnan är upphetsad reagerar en kvinnas kropp med en ökad rusning av blod till könsorganen och slidan, vilket förbättrar den naturliga utsöndringen av sekretionen från körtlarna. Den ständiga användningen av kondomer påverkar negativt mängden smörjmedel som bildas i slidan: om du irriterar slemhinnans epitel, försök att överge kondomen under minst en tid.

  Torr ålder

  5-7 år efter början av klimakteriet minskas mängden östrogen som utsöndras av kroppen med 80%. Enligt forskare lider mer än 75% av kvinnorna mellan 60 och 65 år av atrofisk kolpit med alla tillhörande symtom: minskad vaginal clearance, torrhet och blödning av slemhinnan. Hänvisningar till ålder, ovilja att träffa läkare kan sluta misslyckas: med den här sjukdomen blir den tunnare, inte bara flerskiktsepitel i slidan förlorar elasticiteten utan också väggarna i urinblåsan (urinvävnad).

  Hur man eliminerar obehagliga symtom hemma?

  Läkaren föreskriver behandling av torrhet och förbränning i det intima området på grundval av studien, och det är strikt individuellt. En kvinna hemma kan dock självständigt lindra tillståndet. De grundläggande reglerna är:

  • utesluta användning av smaksatta intima hygienprodukter (kuddar, toalettpapper, krämer, tvättmedel och feminina produkter);
  • för daglig vård av de yttre könsorganen, rekommenderas det att endast använda vatten och en doftande tvål, och gör detta inte mer än en gång om dagen (vanligare tvätt kan bara förvärra situationen);
  • tvätta dig själv efter att du har besökt toaletten måste också vara korrekt: endast i riktning mot "front-back";
  • när du köper underkläder, föredra bomull och byt det dagligen;
  • under samlag använda kondomer (förutsatt att det inte finns någon allergi mot dem) som profylaktisk för olika sexuellt överförda sjukdomar;
  • För att eliminera torrhet i området intima platser kan du använda olika fuktgivande smörjmedel (de så kallade smörjmedlen), men det är bättre att välja vattenbaserade produkter, eftersom de inte orsakar irritation och lätt kan tas bort;
  • det är bättre att överge sexuella kontakter under behandlingsperioden tills obehaget helt elimineras;
  • om du känner dig svår klåda, är det strängt förbjudet att kamma det drabbade området, vilket kan öka irritationen och provocera infektioner.
  • det är nödvändigt att justera kosten, i synnerhet, helt överge fettiga och kryddig rätter, alkohol.

  Folkhjälpmedel för torrhet i den intima zonen hjälper också till att lindra tillståndet:

  • Tvätt med ett avkok av kamomill eller kalendula, för vilken beredning du behöver 1 msk. l blommor häll 1 msk. kokande vatten och låt stå i 15 minuter (per dag kan denna procedur utföras upp till 3-4 gånger. Du behöver inte använda tvål och skölja med vatten också).
  • Duscha två gånger om dagen i fem dagar med en lösning av läsk, som bereds enligt följande: 1 tsk. späd soda med 0,5 l varmt vatten och rör om tills det är helt löst (kan ersättas med en lösning av salt och jod i en andel av 30 g salt, 5 g jod i 2 l vatten).
  • Smörj intima ställen med E-vitamin i en oljelösning som kan blandas med vanlig grönsak (efter kokning) två gånger om dagen (om torrhet är överdriven kan antalet procedurer ökas).
  • Bad med avkok av örter, till exempel kamomill eller kalendula (lägg torra blommor lindade i gasväv i ett varmt bad och låt stå i 10 minuter, procedurens längd är cirka 20 minuter).
  • Kiwi vinstockextrakt klarar av torrhet (fördelen med detta smörjmedel, som säljs i specialbutiker, är att upprätthålla en naturlig PH-balans).

  När de första obehagliga symptomen visas rekommenderas att du konsulterar en specialist. Ju tidigare de elimineras, desto mindre troligt är sjukdomen att ge komplikationer.

  Hjälp traditionell medicin

  Våra mormors recept för att behandla problem i det intima området erbjuder också sin lösning i den här saken.

  Folkläkemedel hittar sin tillämpning i klimakteriet. Till exempel, om det inte är tillräckligt mycket fukt i slemhinnan, kan du ta bad med moderwort. Förbrygg tre matskedar av den torra blandningen i kokande vatten (tillräckligt med två glas). Den resulterande buljongen bör infunderas. Sedan kan det läggas till varmt vatten i badet. Hela förfarandet bör inte vara mer än 12 minuter.

  E-vitamin (oljelösning) kan användas externt. Detta läkemedel säljs på alla apotek. Omedelbart före samlag är det nödvändigt att smörja slidan med detta medel generöst. På andra dagar rekommenderas att man dessutom använder ett fett av kokosnöt eller olivolja. Dessutom kommer det inte vara överflödigt att tillämpa dessa medel direkt på en mans penis.

  Tyvärr löser alla ovanstående metoder inte alltid ett sådant problem som vaginal torrhet. Folkhjälpmedel är maktlösa när en kvinna inte känner till grundorsaken till dessa förändringar. Dessutom rekommenderas det inte att använda våra mormors recept utan att först konsultera en specialist.

 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Graviditetsdiagnos

  För tre dagar sedan gjorde jag av misstag ett test och det visade ett positivt resultat, även om det inte fanns någon försening i menstruationen. Sedan gjorde jag ytterligare två tester och samma resultat....

  Vilken urladdning kan vara med trast?

  Candida svamp, "den skyldige" i trastutveckling, finns i varje vuxens kropp. Så länge immunsystemet fungerar felfritt, och kroppen är frisk och får en god vila, är svampens reproduktion begränsad....

  Orsaker till blödning mellan menstruationen

  Blodutladdning mellan menstruationen - ett tillfälle att besöka läkareNär fläckning inte är farligtBlodutflöde mellan menstruation är ett ofta och vanligtvis ofarligt fenomen....