Ägglossning efter byzantin

Blödning

Ofta kan kvinnor inte bli gravida på grund av obalans i hormonnivåer. För att normalisera den hormonella bakgrunden rekommenderar experter att du börjar ta läkemedlet "Visanne". Den huvudsakliga aktiva substansen i sammansättningen av detta läkemedel är "Dienogest." Det har länge etablerat sig som en pålitlig och har allvarliga komplikationer med korrekt användning. Graviditet efter Vizanne förekommer inte alltid; varje kvinnas kropp reagerar annorlunda på detta läkemedel. För att försöka bli gravid efter en kurs med detta hormonella läkemedel, måste du förstå hur det fungerar.

Varför ta "Vizanne"?

Specialister kommer att förskriva "Vizanne" när en patient avslöjar en obalans i hormonproduktionen. Ofta är orsaken till hormonobalans endometrios. Denna sjukdom är extremt allvarlig, den leder till spridning av celler i livmoderhåligheten utanför dess gränser. Symtom på sjukdomen kanske inte kännas, men i princip det: obehag i nedre del av buken, vaginal urladdning inte under menstruationen. Om endometrios inte kan tas i tid, kan det leda till infertilitet, detta händer i cirka 60% av fallen.

Men med en sådan diagnos bör du inte få panik, med den moderna utvecklingen av medicinen kan du lösa nästan alla problem. Till exempel har läkemedlet "Vizanne" en effekt på produktionen av hormoner i kroppen. Under behandlingsperioden suspenderas också tillväxten av vävnaderna i livmoderslimhinnan och deras läkning utförs. Behandlingsförloppet kan vara 9 månader. Läkemedlet ansamlas inte i kroppen och elimineras delvis från kroppen en dag efter kursens slut, men helt inom 5-6 dagar.

Indikationer för användning

Vizanna finns i tablettform. Och de bör tas regelbundet, utan att missa mottagningar. Om du missade möten bör tabletten dricka sig vid första tillfället. Och håll dig sedan fast vid systemet.

Du kan inte ta några mediciner utan att konsultera en specialist. Läkemedelsbehandlingen föreskrivs av den behandlande läkaren först efter en undersökning och en noggrann diagnos.

Endast en läkare kan förskriva en "byzantin" efter att den har diagnostiserats. Självmedicinera inte!

Först föreskrivs en kurs av ”byzantin” i tre månader, varefter patienten genomgår en ultraljudsundersökning, som avslöjar livmoderns nuvarande tillstånd. I grund och botten är läkemedlet att ta läkemedlet ungefär sex månader, men i vissa fall kan det förlängas. Du kan ta medicin när som helst under menstruationscykeln..

Kontra

Läkemedlet förskrivs inte om patienten har följande hälsoproblem:

 • tromboflebit;
 • Snabb koagulerbarhet i blod;
 • Problem i hjärt-kärlsystemets funktion;
 • Leversjukdom
 • Diabetes;

Detta läkemedel föreskrivs inte för kvinnor i ålderdom som inte har fyllt 18 år, gravida kvinnor, under amning.

Om biverkningar

När du tar "Byzantine" kan följande biverkningar uppstå:

 • Liten viktökning;
 • Depression, plötsliga humörsvängningar (hjälper valerian i tabletter, äter "godis" och promenerar i parken);
 • Vener på benen sväller, som med åderbråck (speciella strumpor för åderbråck hjälper);
 • Små funktionella cyster på äggstockarna (försvinner vanligtvis själva efter 5-6 månaders behandling);
 • huvudvärk;
 • Illamående;
 • uppblåsthet;
 • Sömnlöshet;
 • Håravfall (du kan rädda dig själv med "Vitasharm", det här är den sovjetiska "Pangexavit");
 • Många noterar att minnet blir värre;
 • Brun urladdning, liknande menstruationen (i detta fall hjälper Ascorutin till att stärka kärlen);
 • Minskad libido, sexuell lust är ofta frånvarande.

I vissa fall noteras också ryggsmärta, vaginal blödning och cystebildning. Dessutom uppstår biverkningar ganska ofta och i vissa fall kan läkemedlet stoppas. Det är viktigt att noggrant övervaka förändringar i välbefinnande och i god tid meddela läkaren om problem.

En mycket vanlig komplikation är uppblåsthet. Du måste veta att om komplikationer uppstår bör de omedelbart rapporteras till läkaren. Du kan inte dra.

Vissa patienter noterar att efter att ha tagit detta läkemedel förändrades deras menstruationscykel och utsöndringsintensiteten. Hos vissa stannar den månatliga ansvarsfriheten helt under behandlingen. Ökad blödning kan leda till anemi. I det här fallet, om du tar läkemedlet.

Drick inte alkohol

Observera att alkohol är kontraindicerat under hela kursen. Ofta, efter ett enkelt glas champagne för nyåret, noterade kvinnor utseendet på bruna sekret, som varade i flera månader. Därför är det bättre att vägra alkohol. Alkohol är gift, det rekommenderas i allmänhet inte att någon dricker den..

Graviditet med "byzantin"

Läkarna säger att patienter ofta är oroliga för frågan om det är möjligt att bli gravid under perioden med "Byzanne." I själva verket förekommer inte ägglossning, menstruationen undertrycks. Men enligt statistik finns det fall då patientens graviditet inträffade precis när han tog läkemedlet. Så det är omöjligt att kalla "Byzanne" ett slags preventivmedel. Det är också värt att överväga det faktum att under graviditet under behandlingen är det nödvändigt att sluta ta läkemedlet för att inte förlora fostret. Men i denna situation kan graviditet vara svårt att upptäcka på grund av bristen på en regelbunden menstruationscykel.

Graviditet under perioden med "Byzantine" kan påverka embryot negativt och medföra olika patologier. Därför under experter rekommenderar experter att du avstår från oskyddat kön och använder icke-hormonella preventivmedel för skydd.

Kommer graviditet att inträffa efter uttag?

Ja, det är möjligt att bli gravid efter Vizanna, men det är inte för alla. Trots en ganska stor lista över kontraindikationer och biverkningar hjälper läkemedlet fortfarande kvinnor att bli gravida. Detta hormonella medel hjälper till att återställa de reproduktiva funktionerna i kroppen. "Byzantin" tas ofta för infertilitet orsakad av progressiv endometrios..

De första perioderna efter kursens slut kommer vanligtvis på tre veckor. Vanligtvis är de mycket rikliga och smärtsamma. Det är inte värt att vara rädd, detta observeras i nästan alla.

Det är svårt att säga under vilken period befruktningen kommer att komma efter avbrottet av "Byzantine". Det beror på de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen. Ofta inträffar graviditet under perioden från 3 månader till sex månader efter det att läkemedlet avslutats. Om det inte finns något resultat bör du inte förtvivla och få panik, varje fall är unikt och tidpunkten för början av befruktningen kan variera.

Graviditetsplanering

Ofta, i frånvaro av kontraindikationer, börjar patienterna planera befruktningen av ett barn omedelbart efter avslutat kursen att ta "Byzanne." Men experter påminner om att någon medicin påverkar kroppen och det är bättre att vänta ett tag och återhämta sig.

Kroppen kommer oberoende att återställa den hormonella bakgrunden, menstruationscykeln, ägglossningen och endometrialskiktet på cirka 2, högst 3 månader. Omedelbart vid denna tidpunkt rekommenderas det inte att planera en graviditet, det rekommenderas att använda icke-hormonella preventivmedel. I vissa fall rekommenderar experter att man börjar försöka bli gravid omedelbart efter att ha tagit läkemedlet. Men detta bör beslutas av en erfaren läkare. Det är strängt förbjudet att förskriva en behandlingskurs för dig själv. Det kan orsaka oåterkallelig skada på kroppen..

Enligt patientens recensioner är chanserna för befruktningen efter Byzanne-kursen höga, trots möjligheten till biverkningar och ett antal kontraindikationer. Det är viktigt att förstå att ingen, inte ens den mest erfarna specialisten, kommer att ge en exakt garanti, och ännu mer kommer han inte att berätta den exakta tidpunkten för graviditeten.

Förutom att ta mediciner, för att en efterlängtad graviditet ska inträffa, bör man inte tappa optimism och tro på framgång, och inte i något fall ska självmedicinera.

Vad är resultatet av läkemedlet

Läkemedlet "Vizanne" diskuteras ofta på olika kvinnoforum. Tyvärr varierar recensionerna av patienter som tar "Vizanne" mycket. Därför är det omöjligt att säga med säkerhet vilken effekt mottagandet av detta hormonella medel kommer att ge. I recensionerna är vissa säkra på att läkemedlet hjälper, andra tror att det är helt värdelöst. Det är känt att resultaten av att ta läkemedlet kan vara olika, till exempel:

 • Fall när läkemedlet leder till bildande av cyster eller andra obehagliga konsekvenser är inte ovanliga. Det är viktigt att konsultera en kvalificerad specialist innan du startar en kurs, eller snarare några. Du kan inte spara pengar i denna viktiga fråga, så du behöver inte betala mer för din egen behandling. Kostnaden för läkemedlet i sig varierar cirka 3300 rubel. för ett paket med 28 tabletter om 2 mg vardera, kommer det genomsnittliga priset för ett paket med nr 84 2 mg att kosta 8900 rubel.
 • Reaktionen på läkemedlet bestäms av kroppens individuella egenskaper. Vissa patienter kan uppleva biverkningar..
 • Trots ovan nämnda "nackdelar" noterar kvinnor att befruktningen efter droguttag inträffar mycket ofta.

Skriv i kommentarerna om du försökte bli gravid efter byzantinen eller bara bestämmer dig för att prova? Om du har erfarenhet, dela den med våra besökare, det hjälper mycket. Ställ frågor var inte blyg. Våra experter kommer att försöka svara. Glöm inte att betygsätta stjärnorna och dela den här artikeln med dina vänner på sociala nätverk. Tack för besöket. Låt alla biverkningar och komplikationer förbi dig. var hälsosam!

Vizanns förberedelse: återställande av perioder efter avbokning

De flesta kvinnor vill inte åka till sjukhuset av någon anledning och söka råd från en läkare. Därför letar de efter information på Internet om vad som ska vara perioden efter Vizanne och under mottagningen. Det framgångsrika behandlingsförloppet indikeras av karaktären av menstruationsflödet, en beskrivning av detta finns i denna artikel..

Lite om drogen

Vizanna är ett modernt progestogen med bevisad effekt vid behandling av endometrios. Den aktiva substansen i kompositionen - dienogest, är ett derivat av nortestosteron. Läkemedlet har en antiöstrogen effekt - det minskar östrogennivån i en kvinnas kropp. Det tros att det är överskottet av detta hormon och obalans som leder till tillväxten av foci av endometrios i en kvinnas kropp.

Läkemedlet har inte mineralokortikoid, glukokoricoid och androgen aktivitet, därför uttrycks inte systemiska effekter under dess användning.

Förutom antiöstrogen, förbättrar Vizanne mikrocirkulationen och immuniteten, vilket också hjälper till att minska manifestationerna av sjukdomen.

Användningen av Vizanne har följande effekt:

 • Minska endometriosens fokus med både könsorgan och extragenitalt läge.
 • Minskad bäckensmärta orsakad av fokuser på endometrios.


Fokus för endometrios
Långtidsanvändning av läkemedlet orsakar inte förändringar i blodprover, negativa förändringar i reproduktionssystemet och orsakar inte heller en nivå av mutationer i kroppen och utvecklingen av tumörceller. Vizanna kan användas hos ungdomar från 12 år, kliniska studier har inte visat någon skadlig effekt på kroppen, men utnämningen bör närma sig klokt.

Vi rekommenderar att du läser om funktionerna i menstruationen när du tar preventivmedel. Från artikeln kommer du att lära dig om fördelarna och skadorna med OK, effekten av preventivmedel på kroppen och menstruation med olika OK. Och här är mer om hur menstruationen går efter Dufaston.

recensioner

I de flesta fall hanterar Vizanna framgångsrikt endometrios och för den närmare den önskade graviditeten. Men det finns också negativa recensioner om läkemedlet.

Jag fick uppdraget att ta Vizanne i sex månader. När menstruationen började noterades ett deprimerat tillstånd och irritabilitet. Utsöndring av blod var måttlig i endast två cykler. Efter tillbakadragandet försvann inte symtomen på sjukdomen utan förstärktes bara.

Ekaterina

För mig var läkemedlet effektivt, men det var uttalade biverkningar, i synnerhet - neuros. Efter behandling försvann negativa känslor tillsammans med endometrios.

Anna

Läkemedlet hjälpte mig, och viktigast av allt - det visade sig bli gravid. Jag rekommenderar inte att ta det till kvinnor som inte planerar en graviditet inom en snar framtid. Endometriosis tenderar att återkomma med jämna mellanrum.

Maria

Hur mycket att dricka och hur

Vizanne finns i form av tabletter för oral administrering. Innan du använder läkemedlet bör du sluta ta andra hormonella läkemedel. Doseringsregimen är enkel - du bör ta en tablett av läkemedlet dagligen utan att ta pauser, oavsett om det finns fläckar från könsorganen eller inte.

Om en kvinna plötsligt glömde att ta ett piller, bör hon dricka det omedelbart, eftersom hon kom ihåg överträdelsen av behandlingen. Nästa dag ska du fortsätta ta som vanligt.

Om kvinnan efter att ha tagit p-piller i 3-4 timmar utvecklar kräkningar eller diarré bör du dricka ett nytt piller, eftersom det finns en chans att läkemedlet inte hade tid att komma in i blodet och dess effekt kan minska.

Antagningstiden är minst tre månader. Alla effekter från läkemedlet identifierades vid användning av läkemedlet under högst 15 månader. Den individuella behandlingsförfarandet bestäms av läkaren.

Behandlingstid

Du kan bli helt av med endometrios på tre månader om du följer alla rekommendationer från din läkare. I särskilt komplicerade eller försummade fall förlängs den byzantinska kursen till sex månader. Det är mycket viktigt att dricka tabletter dagligen, samtidigt, med samma pauser mellan doserna. Endast med en ansvarsfull inställning till situationen kan vi räkna med den nödvändiga terapeutiska effekten.

 • Varför menstruationen började 5 dagar tidigare
 • Försenad menstruation på grund av trast
 • Menstruationen började 10 dagar tidigare
 • Varför menstruationen går en dag - orsaker

Reaktion på Byzanne

Vizanna "ingriper" i processen för produktion och exponering av östrogen i kroppen. Normalt är deras nivå hög i den första fasen av cykeln, vilket leder till tillväxten av livmoderens inre foder - endometrium. Detta är nödvändigt för att förbereda en eventuell graviditet och implantation av ägg..

Mottagning av byzantin minskar östrogennivån i en kvinnas kropp. Följaktligen växer inte endometriet. Endometrios är en sjukdom där endometrioidliknande foci uppträder där de normalt inte borde vara - på bukhinnan i bäckenet, äggstockarna, livmoderhalsen, i äggledarna, även i tarmen och andra inre organ.

Dessutom genomgår focierna varje månad, under påverkan av en förändrad hormonell bakgrund, förändringar som liknar de som förekommer i livmoderhålet. Detta leder till vävnadsirritation, svullnad och därmed smärta. Målet med behandlingen av endometrios är att göra fokuserna inaktiva, ett av alternativen är att minska östrogennivåerna. Detta är vad Vizanne gör..

Normalt (helst) bör menstruationscykeln vara så här mot bakgrund av att ta läkemedlet:

 • Under de första två månaderna minskar varaktigheten på de kritiska dagarna, mängden blodförlust.
 • Då, istället för menstruation, börjar dauben - tillräckligt för hygien att använda dagliga kuddar.
 • Snart ingen menstruation alls.
 • Ägglossningen undertrycks också, så att användningen av Vizanne också har en preventiv effekt.

Graviditetsplanering

Ofta, i frånvaro av kontraindikationer, börjar patienterna planera befruktningen av ett barn omedelbart efter avslutat kursen att ta "Byzanne." Men experter påminner om att någon medicin påverkar kroppen och det är bättre att vänta ett tag och återhämta sig.

Kroppen kommer oberoende att återställa den hormonella bakgrunden, menstruationscykeln, ägglossningen och endometrialskiktet på cirka 2, högst 3 månader. Omedelbart vid denna tidpunkt rekommenderas det inte att planera en graviditet, det rekommenderas att använda icke-hormonella preventivmedel. I vissa fall rekommenderar experter att man börjar försöka bli gravid omedelbart efter att ha tagit läkemedlet. Men detta bör beslutas av en erfaren läkare. Det är strängt förbjudet att förskriva en behandlingskurs för dig själv. Det kan orsaka oåterkallelig skada på kroppen..

Enligt patientens recensioner är chanserna för befruktningen efter Byzanne-kursen höga, trots möjligheten till biverkningar och ett antal kontraindikationer. Det är viktigt att förstå att ingen, inte ens den mest erfarna specialisten, kommer att ge en exakt garanti, och ännu mer kommer han inte att berätta den exakta tidpunkten för graviditeten.


Förutom att ta mediciner, för att en efterlängtad graviditet ska inträffa, bör man inte tappa optimism och tro på framgång, och inte i något fall ska självmedicinera.

Menstruationssvårigheter

Men inte allt är perfekt mot bakgrund av att få byzantin. Varje kvinna är individuell och reproduktionssystemet reagerar annorlunda på läkemedlet. Följande är möjliga:

 • förlängd daub;
 • periodisk mild urladdning varje dag;
 • blödning.

Daria Shirochina (barnläkare-gynekolog)

Fläckning är tillåten, särskilt under de första månaderna av att ta läkemedlet. Detta är en anpassning av kroppen. Men om dauben inte slutar alls eller är riklig (det finns inte tillräckligt med dagliga rutiner), bör du rådfråga en läkare för att undersöka och korrigera läkemedlet, du kan behöva lägga hemostatisk eller byta till andra grupper av läkemedel.

indikationer

Gynekologer förskrivar detta läkemedel endast om patienten diagnostiseras med endometrios. Detta är den enda indikationen för användning av läkemedlet. Innan man använder Vizanna-tabletter måste en kvinna undersökas. Endometrios ska bekräftas av resultaten av hysteroskopi, laparoskopi, ultraljud eller MRI.

Denna patologi består i spridningen av endometrieceller utanför livmoderslimhinnan. Detta åtföljs av blödning, inflammation och smärta. Hos patienter med infertilitet förekommer endometrios i 80% av fallen. Orsaken till patologiska förändringar är systematiska hormonstörningar.

Undvika biverkningar

Vizanne är ett allvarligt ingripande i hormonsystemet hos en kvinna. Trots läkemedlets säkerhet rapporterar många kvinnor ett antal biverkningar. Bland dem är följande manifestationer:

 • bröstförstoring, areola och bröstvårtarsjukdom vid beröring;
 • värmevallningar, periodisk känsla av värme i kroppen;
 • cystiska förändringar i äggstockarna;
 • torra slemhinnor inklusive vagina;
 • ökad kroppsvikt hos en kvinna;
 • det finns humörsvängningar, en tendens till depression;
 • tendens att "försämra" hudens kvalitet - akne verkar, det är torrt, dermatoser, pigmentering är möjlig.


Follikulär ovariecyst
Det är inte alltid möjligt att undvika sådana reaktioner i kroppen. För att minimera den skadliga effekten bör emellertid strikt kontraindikationer för inträde följas och alternativa läkemedel bör användas i dessa kvinnor. De viktigaste villkoren inkluderar följande:

 • vaskulära komplikationer för tillfället och i anamnesen, till exempel tromboflebit;
 • maligna sjukdomar i bröstet och könsorganen;
 • lever- och njursjukdomar;
 • migrän;
 • kränkning av kolhydratmetabolism och fett;
 • allvarlig kurs av diabetes;
 • med individuell intolerans mot komponenterna i Vizanne.


Adverse Drug Reactions (NLR) Byzanne
Läkemedlet bör endast förskrivas av en läkare, med hänsyn till hela den kliniska situationen.

Kontra

"Vizanne" kan inte användas i närvaro av allvarliga sjukdomar i akut och kronisk form. Kontraindikationer inkluderar:

 • ålder upp till 18 år;
 • tromboembolism;
 • diabetes;
 • laktosintolerant;
 • kolestatisk gulsot;
 • koronar hjärtsjukdom;
 • vaginal blödning av en oklar ursprung;
 • en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter;
 • bröstadenom;
 • nedsatt funktion av njurarna och levern;
 • ateroskleros;
 • tromboflebit.

Månadsvis efter avbokning av Byzantine

Den genomsnittliga behandlingen av läkemedlet är 3-6 månader. Efter honom är väntetiden för nästa menstruation spännande.

Menstruationsflöde efter intag

Normalt (helst) bör de bli regelbundna, inte rikliga, mindre eller mindre smärtsamma. Bäckensmärta, liksom obehag och ömhet under sexuellt samlag bör passera. Men denna effekt uppnås inte alltid. Följande alternativ är möjliga:

 • magra perioder - detta är bevis på gradvis återställande av reproduktionsorganen efter avskaffandet av hormonella läkemedel;
 • samma som de var före behandlingen - är mindre vanliga med vanliga endometrios eller samtidiga sjukdomar;
 • rikligt - möjligt under den första månaden eller två efter avbokningen, är också tillåtet.


Menstruation med endometrios

Frånvaron av menstruation efter Vizanne

Detta alternativ för återhämtning efter att ha tagit läkemedlet är också möjligt. Det krävs tid för att återställa äggstocksfunktionen och endometrial tillväxt till fullo i den utsträckning avstötning är möjlig. En försening på två till tre månader tillåts, om menstruationen inte är längre, bör du rådfråga en läkare. Det kan vara nödvändigt att förskriva mediciner för att orsaka menstruation. Till exempel Duphaston, Norkolut, Utrozhestan och andra.

Många kvinnor har ett mål i behandlingen av endometrios - att bli gravid. Därför, i avsaknad av menstruation efter avskaffandet av Vizanne, bör denna punkt också uteslutas. Det rekommenderas att göra ett graviditetstest i urinen eller bättre ta ett blodprov för hCG.

Vi rekommenderar att du läser om hur menstruationen går när du tar Jess. Från artikeln kommer du att lära dig om funktionerna i att ta Jess, arten och tidpunkten för den månatliga perioden när du tar läkemedlet och cykelfel. Och här är mer om hur menstruationen går efter Postinor.

Vizanna är ett läkemedel vars effektivitet i behandlingen av endometrios har visat sig i många omfattande studier. Utnämnd från 12 år gammal, har kontraindikationer och funktioner för inträde. Den genomsnittliga behandlingstiden är 3-5 månader. Menstruation när man tar medicin förändrar nästan alltid deras karaktär, vilket beror på kvinnans individuella egenskaper.

Graviditet med "byzantin"

Läkarna säger att patienter ofta är oroliga för frågan om det är möjligt att bli gravid under perioden med "Byzanne." I själva verket förekommer inte ägglossning, menstruationen undertrycks. Men enligt statistik finns det fall då patientens graviditet inträffade precis när han tog läkemedlet. Så det är omöjligt att kalla "Byzanne" ett slags preventivmedel. Det är också värt att överväga det faktum att under graviditet under behandlingen är det nödvändigt att sluta ta läkemedlet för att inte förlora fostret. Men i denna situation kan graviditet vara svårt att upptäcka på grund av bristen på en regelbunden menstruationscykel.

Graviditet under perioden med "Byzantine" kan påverka embryot negativt och medföra olika patologier. Därför under experter rekommenderar experter att du avstår från oskyddat kön och använder icke-hormonella preventivmedel för skydd.

Användbar video

Se i den här videon om symtom och behandling av endometrios:

 • Vad som inte kan göras under menstruationen
  Det är inte så lätt att förstå vad du inte kan göra med menstruation. När allt är detta en normal fysiologisk process. Det finns begränsningar för att spela sport, besöka en kosmetolog, läkare, operationer och andra förfaranden. Läs mer
 • Långa perioder: när det är normalt och när det är brådskande...

Ibland blir långa perioder ganska vanliga och normala (efter en abort, med ärftlighet). Om de är mer än sju dagar gamla, med svår smärta och röda blodproppar, är detta ett tillfälle att träffa en läkare. Det är extremt oönskat att behandla dig själv. Läs mer

Månadsvis med en spiral: funktioner med det och efter...

Ofta går menstruationen med en spiral på samma sätt som utan den. Ibland kan emellertid en individuell reaktion vara motsatt - blödning börjar. När är det bättre att ta bort spiralen? Vilka perioder är normala? Läs mer

Menstruation medan du tar preventivmedel: hur det går...

Ofta kommer menstruation när man tar födelsekontroll med mindre smärta och mer sekret. Det kan dock variera beroende på om nöd- eller kontinuerlig preventivmedel har använts. Läs mer

Hjälper eller inte

På forumet diskuterar flickor detta läkemedel. Vi har läst många recensioner. De kommer till följande punkter:

 • "Vizanna" kan leda till obehagliga konsekvenser (till exempel utseendet på en cysta) om det föreskrivs av en otillräckligt kompetent läkare. Innan du tar det, konsultera därför inte en specialist, utan två eller tre. Spara inte pengar för konsultationer. Dessutom är läkemedlet i sig flera gånger dyrare (från 2500 rubel per paket).
 • Reaktionerna på läkemedlet är mycket individuella: någon tolererar det lätt, någon noterar biverkningar.
 • Du kan bli gravid vid avbokning, och det finns många glada exempel.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Bröstsmärta vid klimakteriet

Hur du hjälper dig själv med smärtaOm smärta i bröstkörtlarna i klimakteriet inte är förknippade med sjukdomar och allvarliga störningar i kroppen, kan du använda standardmetoder för att förhindra obehagliga upplevelser:...

Anledningar till försenad menstruation, utom graviditet

Menstruation, menstruation eller reglering är ett periodiskt avslag på livmoderns livmodersystem, åtföljt av blödning. Frånvaron av menstruation orsakar främst en kvinna i reproduktiv ålder misstänker graviditet....

Vilken dag efter menstruationen kan du bli gravid?

En kvinna som vill veta glädjen i moderskapet måste veta vilka dagar hon kan bli gravid. Information om perioder som är gynnsamma för detta är också intressant för damer som ännu inte planerar påfyllning i familjen och undviker befruktning....