Månadlig och frekvent urinering: finns det en koppling

Ansvarsfrihet

En plötslig början av menstruation är en sällsynthet. Oftast varnas vissa förändringar i välbefinnande om deras tillvägagångssätt - smärta i nedre del av magen, svullnad och ömhet i bröstet, nervositet och urinproblem. Varje kvinna har en uppsättning ”föregångare” som är individuella, men oftare toalettanrop är ett vanligt klagomål. Orsakerna till ofta urinering före menstruation kan vara olika. Ibland beror detta på naturliga fysiologiska processer, och ibland kan det indikera förekomsten av en sjukdom.

Orsaker till snabb urinering

Alla möjliga orsaker som provocerar ofta på toaletten innan menstruationen kan delas in i två grupper: naturliga och patologiska. Du kan mer exakt bestämma källan till sjukdom om du analyserar de befintliga symtomen i komplexet.

Fysiologiska processer

Ofta urinering före menstruation kan vara en följd av naturliga förändringar som inträffar i kvinnans kropp under denna period. Detta tillstånd bör inte vara en anledning till oro om det passerar utan spår i slutet av menstruationen.

Vanligtvis förklaras ofta behov av toalett innan menstruation av faktorer av hormonell karaktär:

 1. Under påverkan av östrogen uppträder symtom på irritation i slemhinnan i urinblåsan och tarmarna. Detta förklarar diarré före regleringen och ofta urinering hos kvinnor.
 2. Musklerna i vagina sväller, livmodern växer och kommer i ton. Förstärkt gas i tarmen, och den ökar också i volym. Trycket från angränsande organ på urinblåsan provoserar en ökning av resor till toaletten.
 3. Under påverkan av hormonet progesteron under den andra halvan av cykeln kvarhålls vatten i kroppen. Strax före menstruationens början och under dem avlägsnas den ackumulerade vätskan aktivt från vävnaderna, vilket orsakar ofta urinering.

Menopausala kvinnor har också dysuriska störningar. I detta fall åtföljs de av karakteristiska symtom på klimakteriet: värmevallningar, inkontinens, humörsvängningar.

Premenstruellt syndrom

Mer än hälften av kvinnor i reproduktiv ålder tål knappt tiden innan menstruationens början. Uppsättningen av obehagliga symptom kallas PMS - premenstruellt syndrom hos kvinnor. Detta tillstånd åtföljs av följande uppsättning plågor:

 • hypertoni;
 • en känsla av illamående, okontrollerad aptit och andra ätstörningar;
 • smärta i bröstet, nedre buken, migrän;
 • viktökning, ödem;
 • svår stress, nervositet och depression.

Ofta, mot bakgrund av alla dessa specialeffekter, förekommer ofta urinering före menstruationen. Om problemet försvinner samtidigt med avslutad menstruation, oroa dig inte. Det är dock vettigt att konsultera en läkare för att korrigera det allmänna tillståndet före menstruation. En gynekolog kan förskriva vissa vitaminer eller hormoner för att lindra symtomen..

Graviditet

Ett av orsakerna till att urinering blir vanligare före menstruationen kan vara graviditetens början. Livmodern börjar öka i storlek och utöva tryck på urinblåsan, vilket provocerar ofta behov av toaletten.

Uppkomsten av graviditeten åtföljs av symtom som liknar PMS:

 • illamående;
 • svullnad och ömhet i bröstkörtlarna;
 • tarmbesvär;
 • avvikelser i ätbeteende;
 • svaghet och trötthet.

Det är mycket svårt att skilja mellan PSM och graviditet. För att bestämma den exakta orsaken till sjukdomen måste därför ett graviditetstest göras. Moderna indikatorer kan bestämma befruktningen från den första förseningsdagen.

Urinvägssjukdomar

Frekvent urinering är inte alltid förknippad med menstruationscykeln. Om problemet kvarstår efter periodens slut är detta ett tillfälle att konsultera en läkare. Anledningen kan vara patologin i urinvägarna:

 • inflammation i urinblåsan, vilket framkallar ofta trang till toaletten;
 • infektion eller trauma i urinröret - urinröret;
 • njursjukdom.

Ett samtidigt symptom kan vara smärta under urinering, i nedre del av magen eller i korsryggen, missfärgning av urin. I detta fall bör du kontakta en urolog, undersökas och genomgå den föreskrivna behandlingen.

Gynekologisk patologi

Anledningen till att du ofta vill gå på toaletten under menstruationen kan vara en sjukdom i det kvinnliga reproduktionssystemet. Ofta i detta fall åtföljs av andra symtom:

 • smärta i nedre del av buken;
 • feber;
 • vaginal urladdning
 • smärta under samlag;
 • klåda och sveda i underlivet.

Under menstruationen minskar immuniteten, vilket provoserar en förvärring av infektionssjukdomar. Om du har något av ovanstående symtom, bör du rådfråga en läkare för undersökning och behandling.

Endokrina sjukdomar

Ofta urination under menstruationen kan bero på hormonell obalans i kroppen. Om ovanlig törst, torr mun, en betydande viktförändring observeras samtidigt, är detta ett tillfälle att se upp. Denna uppsättning symptom är karakteristisk för en allvarlig endokrin sjukdom - diabetes.

Om det finns misstankar om en sådan diagnos är det brådskande att kontakta en specialist. Sjukdomen utgör ett hot mot livet och är full av komplikationer för alla organ och system i kroppen..

Menstruation

Orsakerna till ofta urinering med menstruation kan vara olika, och de är inte alltid förknippade med menstruationscykeln:

 1. Vid en viss ålder kan det vara ett symptom på en närmande menopaus..
 2. Om ofta urinering kvarstår efter menstruationen är det vettigt att undersökas för sjukdomar i könssjukdomar och endokrina system..
 3. Under den andra halvan av cykeln bibehålls vätska i kroppen och med början av menstruationen börjar dess aktiva eliminering. Därför vill du ofta använda toaletten med menstruation. Detta är en naturlig fysiologisk process som inte orsakas av någon patologi..

Således kan ofta urinering före menstruation och under denna process både vara ett naturligt fenomen och ett tecken på sjukdomen. En viktig faktor för diagnos är bevarandet eller försvinnandet av denna avvikelse efter slutet av menstruationen.

För att exakt bestämma arten av den ofta trängande toaletten måste du jämföra alla tillgängliga klagomål. Ett speciellt test utesluter eller bekräftar graviditet, och en klinisk undersökning och en serie test kommer att avgöra om en kränkning av diurese är förknippad med någon sjukdom.

Dysuri före och under menstruationen

I slutet av nästa menstruationscykel inträffar en hel del förändringar i en kvinnas kropp. Ofta urinering före menstruation kan orsakas av naturliga orsaker, men indikerar i vissa fall en patologisk process.

Förhållandet mellan menstruation och ökad urination

Om kvinnan är frisk, åtföljs som regel inte nästa menstruationscykel av betydande obehag. Avstötning av ett odödligt ägg, avskalning av epitelet från livmodersväggar och avlägsnande av dem tillsammans med blod påverkar inte njurens och urinblåsans arbete. Några dagar innan menstruationen börjar kan en kvinna tvärtom känna vätskeansamling i kroppen, åtföljd av uppkomsten av litet ödem. Detta beror på att hormonella balansförändringar inträffar..

I vissa fall är ofta urinering under eller före menstruation ett normalt alternativ.

Om detta symptom observeras varje månad, medan inga störande symtom känns, är det inget att oroa sig för: vi pratar om kroppens individuella egenskaper. De vars kropp är vana vid konstant fysisk aktivitet innan menstruationen börjar aktivt ta bort överskottsvätska för att förhindra viktökning.

Om ett sådant symptom inte förekommer varje menstruation eller dyker upp för första gången, bör du rådfråga en läkare och genomgå en undersökning för att utesluta en möjlig patologi.

Varför uppmaningar blir vanligare före menstruation: norm och patologi

Ökad urinering under perioden före menstruation kan uppstå av olika skäl: både naturliga och patologiska.

Den första inkluderar:

 • ökat vätskeintag, särskilt på kvällen, örtte och avkok;
 • hög konsumtion av kaffe, alkohol, öl (inklusive alkoholfritt), kolsyrade drycker;
 • ta läkemedel med en urindrivande effekt;
 • hormonella förändringar i kroppen förknippade med naturliga fysiologiska processer, till exempel med klimakteriet;
 • hypotermi;
 • svår nervös belastning.

Hos vissa kvinnor är ofta urinering ett symptom på premenstruellt syndrom (PMS)..

Detta syndrom i varje manifesteras av sin egen individuella uppsättning tecken.

Ibland orsakar PMS allvarligt obehag. I sådana fall är det inte överflödigt att konsultera en gynekolog. Många kvinnor observerades under perioden före menstruationen:

 • hög irritabilitet, nervositet, tårfullhet;
 • hoppar i blodtrycket;
 • svullnad och smärta i bröstkörtlarna;
 • huvudvärk.

Om sådana symtom uppträder varje månad beror detta på kroppens reaktion på förändringar i hormonbalansen som inträffar innan nästa cykel avslutas.

Ofta urinering med försenad menstruation eller före den påstådda menstruationen i vissa fall är ett tecken på graviditet. Om det, utöver ofta urinering, illamående, en förändring i lukt- och smakupplevelser, är hög trötthet, är det värt att göra ett test. När det visar ett negativt resultat bör det upprepas efter ett tag. Om det inte finns någon graviditet måste du kontakta en gynekolog.

Ökad lust att tömma urinblåsan och ökad diurese åtföljer ofta användningen av läkemedel för viktminskning, särskilt de som innehåller senna. Som regel kan information om möjligheten till en sådan biverkning hittas i instruktionerna för läkemedlet.

I vissa fall är ofta urinering före och under menstruationen inte förknippad med någon av ovanstående faktorer. I detta fall har kvinnan inga obehag och ångestsymptom. Detta är en variant av normen, dess fysiologiska inslag.

Om diuresis efter menstruation återgår till det normala, finns det ingen anledning till oro.

Frekvent urinering under menstruationen

Menstruationsperioden hos de flesta kvinnor åtföljs av en känsla av viktökning, svårighetsgrad och en minskning av diurese. Kroppen tar vid denna tid bort överskottsvätska huvudsakligen genom tarmen, dess tömning kan ske upp till tre gånger om dagen. Ofta urinering med menstruation är ganska sällsynt. Hos vissa kvinnor leder svullnad av livmodern och irritation i urinröret till en ökning av trängsel, men mängden vätska som separeras ökar inte. När du besöker toaletten pressas ut några droppar urin. Om kvinnan samtidigt inte störs av ömhet och dragande känslor i nedre del av buken, kan detta betraktas som en variant av normen.

I vissa fall indikerar ofta urinering under menstruationen början av klimakteriet.

Under denna period är den hormonella bakgrunden radikalt ombyggd, vilket kan leda till alla slags obekväma manifestationer. Så det kan vara en ökning av urinering under menstruation, inkontinens, cykelstörningar, en minskning av antalet sekret.

Ibland är ofta urinering under menstruationen ett bevis på att en sexuellt överförd sjukdom uppstår i en latent form. Om smittämnen finns i kvinnans kropp, men starkt immunförsvar förhindrar dem från att dyka upp, blir symptomen mer tydliga under menstruationen. Detta beror på en naturlig minskning av immunstatus, provocerad av hormonella förändringar. Under sådana tillstånd kan infektionen aktiveras..

Med en urogenital infektion känner en kvinna ofta brådska, medan mycket lite urin släpps, och efter tömning av urinblåsan finns det ingen känsla av tillfredsställelse. Urinering blir obekväm, ibland smärtsam. Ritning eller skarpa smärta i nedre del av buken, korsryggen, ibland utstrålande till benen, noteras.

Ett tecken på sjukdomen är också en förändring i karaktären av menstruationsflödet: de ändrar färg, får en specifik lukt.

Efter upphörandet av menstruationen försvinner inte symptomatologin, den kan bli mer intensiv och mångsidig när patologin fortskrider. I sådana fall bör du omedelbart konsultera en läkare, eftersom nästan alla sådana infektioner i avsaknad av behandling går in i en kronisk kurs och innebär många allvarliga komplikationer.

Ofta lust efter menstruation

Två eller tre dagar efter början av menstruationen återgår den hormonella bakgrunden till normal, frekvensen för att gå på toaletten normaliseras. Urin börjar utsöndras som vanligt, och om vätskeretention i kroppen observerades under menstruationen ökar nu urineringens frekvens. Detta tillstånd varar i en eller två dagar och sedan normaliseras processen slutligen. Samtidigt observeras inte en ökning av nattliga önskningar i normen. Om detta händer, måste du konsultera en läkare.

Vilka sjukdomar indikerar symptomet??

Om frekvent urinering observeras varje månad, oroa dig inte. Det är emellertid nödvändigt att diskutera en sådan funktion i kroppen med en gynekolog under ett schemalagt besök.

Om ytterligare symtom dyker upp, bör du inte vänta till nästa medicinsk undersökning, du måste besöka en läkare inom en snar framtid.

Sådana manifestationer inkluderar:

 • en förändring i karaktären och varaktigheten av menstruationen (det har blivit längre eller tvärtom, orenheter, blodproppar dök upp i urladdningen);
 • urineringsprocessen orsakar smärta eller obehag;
 • dragande eller smärta i nedre del av buken känns före eller under menstruationen;
 • avföringsstörningar;
 • förekomsten av blodföroreningar i urinen;
 • konstiga utslag, rodnad dök upp på de yttre könsorganen.

Ökad lust att urinera kan indikera sjukdomar i följande kroppssystem:

 • utsöndrings;
 • reproduktiv;
 • endokrin;
 • kardiovaskulär.

Under den premenstruella perioden inträffar betydande förändringar i den hormonella bakgrunden i kroppen.

Om det finns inflammatoriska sjukdomar i njurarna eller urinblåsan som är asymptomatiska, kan de vid denna tidpunkt bli mer aktiva och uppenbara. Sådana patologier, förutom ofta urinering, indikeras av följande symtom:

 • temperaturökning;
 • ömhet i buken, ovanför pubis, i korsryggen;
 • obehag vid tömning av urinblåsan;
 • allmän sjukdom;
 • uppkomsten av ödem;
 • förändringar i urinens egenskaper (färg, lukt, transparens).

Infektionssjukdomar i yttre och inre könsorgan, utveckling av tumörprocesser, endometrios, prolaps av livmodern kan manifesteras genom ökad urination.

Om en kvinna, utöver detta symptom, besväras av smärta i nedre del av buken, klåda, irritation, torrhet i slidan, oregelbundenhet i menstruationscykeln, kan detta indikera sjukdomar i reproduktionssystemet. Om täta urinering är en konstant oro kan detta indikera diabetes. Det åtföljs också av intensiv törst och som en följd av en ökning av mängden vätska som konsumeras. Bekymrad över munntorrhet, snabb viktökning.

När natten urination ökar, utvecklas överdriven svullnad, kan detta indikera utvecklingen av patologier i det kardiovaskulära systemet.

Om de fysiologiska orsakerna till ökad diurese utesluts, bör du rådfråga en läkare och genomgå en undersökning. Läkaren kommer att kunna diagnostisera och förskriva nödvändig behandling..

Orsak till smärta under urinering under menstruationen

Menstruation hos kvinnor

För kvinnor sker menstruation (menstruation) varje månad. De börjar under puberteten, är frånvarande under graviditeten och en viss tid efter förlossningen. Spotting stoppar med början av klimakteriet. Menstruationscykelns varaktighet är annorlunda: från 23 till 35 dagar. Normen tas vanligtvis 28 dagar.

De processer som förekommer hos kvinnor i kroppen delas villkorat in i faser:

FasKroppsprocesser
MenstruationsPerioden med uterusblödning som varar 3-7 dagar. Livmodern, som sammandras kraftigt, avvisar det odlade endometriumet (inre skalet), som ägget är fästt efter befruktningen.
FollikulärDet börjar med den första fasen. Varaktighet - 14 dagar. En ny follikel bildas i äggstockarna, där ägget mognar. Endometrium börjar växa.
ovulatoriskaFasens varaktighet är 3-4 dagar. Under påverkan av hormoner bryts en mogen follikel och ett ägg släpps, redo att smälta samman med spermierna. Processen kallas ägglossning. Vissa kvinnor känner lite smärta i nedre del av buken i området av äggstocken där brott inträffade..
lutealFaslängden är från 11 till 16 dagar. Produktionen av hormoner östrogen och progesteron sker, som förbereder kroppen på framtida graviditet. Fasen kännetecknas av manifestationen av premenstruellt syndrom (PMS) - en uppsättning indikatorer för förändrad hormonell bakgrund (smärta i nedre del av buken, förändringar i psyko-emotionellt tillstånd, bröstsvullnad).

Snabb urinering är också ofta ett av tecken på PMS. Samtidigt kan dricksprogrammet vara ganska milt.

Möjliga komplikationer

Smärtsam urinering, vilket är resultatet av infektion i urinröret från slidan, hotar med många komplikationer. Även efter att symtomen sjunker helt, fortsätter patologin i kroppen att utvecklas. Resultatet av obehandlad cystit kan vara utvecklingen av dess instertiella former, som inte bara påverkar slemhinnan utan också det djupa muskelskiktet i urinblåsan. Det är helt omöjligt att bota denna sjukdom: den destruktiva processen i de inledande stadierna manifesteras av allvarligt obehag, som då och då avtar och intensifieras. Komplicerad cystit med slarvig eller otillräcklig behandling i allvarliga fall kan leda till hemorragiska eller gangrenösa förändringar i vävnaden i urinblåsan, förlust av dess funktioner. Utvecklingen av paracystit hotar med omfattande inflammation i bäckenfiberen, peritonit.

En stigande infektion med gonoré, ureaplasma och andra mikrobiologiska skador orsakar en cykelstörning, allmänna tecken på infektion i könsorganen och efterföljande salpingo-oophorit (adnexit) och ett brott mot strukturen i äggstockarna. Konsekvenserna är vidhäftningar av bäckenorganen, ektopisk graviditet, infertilitet.

Inflammation av hemorrojderna under menstruationen kan leda till massiv blodförlust, anemi, utveckling av rektala sprickor, trombos.

Ofta urinering före menstruation: normal eller onormal

Orsakerna som orsakar kvinnor att urinera ofta i samband med menstruationen kan vara både naturliga och patologiska. Därför måste alla tecken beaktas i kombination för att korrekt bedöma situationen.

Fysiologiska processer

Snabb urinering före menstruation är normalt - resultatet av fysiologiska processer i kroppen. Det finns ingen anledning att oroa sig om, i slutet av menstruationen, sådana symtom upphör. Och detta tillstånd förklaras av en förändrad hormonell bakgrund:

 1. Det producerade östrogenet irriterar väggarna i urinblåsans slemhinna, vilket orsakar pollakiuria.
 2. Innan menstruationen sväller och ökar livmodern. Det finns en konstant reduktion av väggarna i organet för endometrial avstötning, vilket gör att livmodern är i ett tillstånd av ton. Processen för gasbildning i tarmen intensifieras fortfarande, varför den också ökar något. Som ett resultat lägger organ i närheten tryck på urinblåsan och provoserar ytterligare turer i små behov.
 3. Under påverkan av progesteron i den sista fasen av cykeln är ansamling av vätska i vävnaderna. Och före och under kritiska dagar transporteras vattentillförseln intensivt från kroppen, vilket orsakar ofta urinering.

Ibland, under klimakteriet, finns också dysuriska störningar med tecken som är karakteristiska för klimakteriet: värmevallningar, inkontinens, humörsvängningar.

Det är viktigt att veta! I avsaknad av avvikelser bör urinblåsan upphöra att ofta störa sin ägare ett par dagar efter avslutad menstruationsblödning. Om obehagliga symtom inte försvinner eller kompletteras av andra ovanliga tecken - är detta ett tillfälle att besöka en gynekolog.

Premenstruellt syndrom

Det mesta av den kvinnliga reproduktiva åldern före menstruationen lider av det så kallade premenstruella syndromet. Det manifesteras av följande symtom:

 • ökning av blodtrycket;
 • illamående, ökad aptit;
 • smärta i bröstet och nedre buken;
 • svullnad, viktökning;
 • depression, irritabilitet, stress.

Ganska vanligt tecken på PMS är ofta urinering. Om alla obehagliga manifestationer försvinner i slutet av din period behöver du inte oroa dig. Men du kan konsultera din läkare för att underlätta välbefinnande under den pre-menstruella perioden. Han kommer att rekommendera att ta vitamin eller hormonella komplex. Enligt många patienter förbättrar detta situationen avsevärt..

Uppfattning av ett barn

Ofta har urinering före menstruation ibland naturliga orsaker. En av dem är graviditet. Den växande livmodern pressar på den intilliggande blåsan och orsakar en önskan att gå "på ett litet sätt." De primära tecknen på graviditet är mycket lik de under PMS:

 • tarm illamående och ångest:
 • bröstförstoring och överkänslighet;
 • ständigt hungrig;
 • snabb utmattbarhet.

För att identifiera arten av de oroande symtomen måste du göra ett graviditetstest. Idag kan varje apotek erbjuda en billig indikator vars känslighet gör att du kan identifiera befruktningsfakta från början av förseningen av menstruationen.

Patologiska faktorer

Ofta urinering före menstruation kan vara ett tecken på patologin hos enskilda organ eller till och med hela system. I sådana fall finns det andra relaterade symtom. Det är viktigt att inte ignorera dem..

OrgansystemSjukdomar, deras symtom
UrinOfta urinering är ett svar på inflammation i njurarna och / eller urinblåsan. Mot bakgrund av en hormonell bakgrund som ändrats före menstruationen, uppträder ofta latenta former av sjukdomar. Temperaturen stiger, nedre delen av ryggen och magen, svullnad former, lukten och utseendet på urinen förändras.
SexuellBrott i systemet med reproduktiva organ indikeras av cykelfel i kombination med täta urinering, klåda i den intima zonen, dra smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen. Liknande symtom indikerar förekomsten av tumörer, livmoderpatologi, inflammatoriska och infektionssjukdomar..
hjärtBehovet av ofta urinproduktion på natten kan indikera hjärtsvikt. I detta fall observeras ödem.
EndokrinÖkat behov av vandring är typiskt för diabetes. Dessutom uppträder en ovanlig törst, en känsla av torr mun, kroppsvikt ökar.

Det är viktigt att veta! Det finns många orsaker till ofta blåsignaler och inte alla är ofarliga. Du ska inte vara inaktiv eller självständigt diagnostisera och börja behandlingen. Situationen kan vara allvarlig och få negativa konsekvenser. Den mest lämpliga lösningen om du misstänker några avvikelser är att kontakta en specialist för expertrådgivning och hjälp.

Vilka sjukdomar i urinsystemet kan vara

Förekomsten av sjukdomar i urinsystemet är hög. Ofta förekommer patologier strax före menstruationen. Med hjälp av diagnostik bekräftar eller utesluter läkaren sannolikheten för kursen:

 • pyelonefrit;
 • cystit;
 • uretrit;
 • urolitiasis.


Urinblåsan inflammation kan vara orsaken.
Det finns blod eller pus i urinen. Vid urinering observeras smärta och sveda. Tillståndet orsakar betydande obehag. Dessutom finns det svullnad.

Ofta uppmaningar under cykeln

Det händer ofta att ofta urinering, som observeras under menstruationen, inte är helt relaterad till den kvinnliga cykeln. Orsakerna kan vara vanliga situationer: dricka en stor mängd olika vätskor, ta diuretika eller bantning droger, när du dricker mycket kaffe eller alkoholhaltiga drycker, det var hypotermi eller stress.

Fysiologiska orsaker till pollakiuri under kritiska dagar:

 1. Klimax Betydande hormonella förändringar inträffar, vilket leder till dysuriska störningar.
 2. Aktiv produktion under andra hälften av progesteroncykeln, vilket provoserar ansamling av vatten i kroppen. Och strax före de mest menstruerade perioderna och under utsöndringar minskar hormonmängden kraftigt, och den tillgängliga vätskan börjar utsöndras från vävnaderna, urinproduktionen ökar följaktligen.

En situation är farlig när ofta urinering under menstruationen har skäl som inte är relaterade till menstruationscykeln. I detta fall indikerar symptomet en sjukdom. Till exempel börjar vissa sexuellt överförda sjukdomar som är asymptomatiska börja manifesteras under menstruationen, vilket tvingar det klara könet att springa till toaletten.

För att utesluta eller bekräfta den patologiska komponenten i det alarmerande symptom, bör du vara uppmärksam på samtidigt tecken (svår smärta, klåda, sveda, förändringar i urinens natur, magra menstruationsflöde) och var inte blyg, gå till läkaren.

Kan det vara en graviditet

Med ofta urinering kan graviditet inte uteslutas. Ibland är detta den första manifestationen av framgångsrik befruktning. Endast med tiden kommer ytterligare symtom att uppstå. Se till att använda testet om din period inte kommer i tid.

Graviditet kan identifieras av följande symtom:

 • försenad menstruation;
 • förändring i smakpreferenser;
 • bröstförstoring;
 • konstant trötthet;


Frekvent urinering kan indikera graviditet

 • illamående och kräkningar;
 • brist på aptit eller vice versa dess ökning;
 • obehag i buken;
 • knapp spotting.

Antalet urinationer ökar trots mängden vätska som konsumeras. Kvinnan har konstant dåsighet. Effektiviteten minskas oavsett hur mycket arbete som utförts.

I de tidiga stadierna kan testen vara ineffektiva. Vid frekventa behov och ytterligare tecken - konsultera en läkare för en gynekologisk undersökning och blodprov för hCG.

Utseendet på ofta urinering efter menstruation

I slutet av menstruationen återgår hormonella och metaboliska processer till det normala. Vatten som ackumuleras i vävnader utsöndras aktivt. Var inte förvånad om urinvolymen är större än mängden vätska som konsumeras per dag.

Ofta urinering efter menstruation är vanligtvis 1-2 dagar och normaliseras sedan. Det bör inte finnas några resor till toaletten på natten. Annars krävs specialisthjälp..

Det är viktigt att veta! Försiktighet bör iakttas när det sker ofta urinering efter en liten period. Ett liknande fenomen kan indikera kränkningar i funktionen av systemen för reproduktionsorgan och utsöndringsorgan. Närvaron av smärta under kritiska dagar och efter dem kräver särskild uppmärksamhet och konsultation av en gynekolog.

Hur är diagnosen och behandlingen

Varje situation är individuell. En kvinna ska besöka en läkare. Vanligtvis rekommenderas flickor att passera:

 • Ultraljud
 • blodprov;
 • urinprov;
 • MRI.

Efter att ha fått diagnostiska resultat rekommenderas behandling. Läkemedel väljs individuellt. Trots diagnosen rekommenderas alla kvinnor att:

 • följa personliga hygienrekommendationer;
 • äter ordentligt;


Drick mer vatten rekommenderas

 • Drick mycket vätska;
 • eliminera alla kroniska avvikelser;
 • att vägra från dåliga vanor;
 • använda preventivmedel under sex;
 • klä dig enligt vädret;
 • konsultera en läkare i tid.

Självval av droger är farligt och åtminstone ineffektivt.

Sätt att lösa symptomet

Förmågan att eliminera ett obehagligt irriterande symptom (minska antalet resor till toaletten) beror direkt på orsakerna som orsakade det. Därför är allt som följer med överträdelsen viktigt. Det finns inga bagateller i hälsofrågor.

Läkaren väljer metoderna för eliminering och behandlingsmetoder individuellt:

 1. Förändringar i vanor: minska antalet drycker som drickas, vägrar (om möjligt) diuretiska läkemedel, justerar kosten, förhindrar hypotermi, eliminerar stressiga situationer.
 2. Vid sjukdom föreskrivs lämplig behandling..
 3. Naturliga fysiologiska orsaker försvinner på egen hand över tiden.

Varje kvinna, om hon är uppmärksam på sin kropp, kan avgöra om allt är normalt eller om patologi utvecklas. Ignorera inte larm. Handlingslöshet, hoppas att allt kommer att gå över tiden, är omöjligt. Bristen på behandling i vissa fall kan leda till farliga konsekvenser..

Hur kan hypotermi påverka urinering?

Påverkan av låga temperaturer påverkar kroppens hälsa negativt. Cystit utvecklas. Som vi sade tidigare åtföljs patologi av intensiv klåda, sveda och smärta..

Hur du behandlar smärta under urinering, se den här videon om detta:

Hypotermi leder också till inflammation i bilagorna. Om det inte behandlas förstörs äggledarens epitel. Urinering är ofta och smärtsamt. Snabbt ökande kroppstemperatur. Intensiv smärta visas under sex.

Orsaker till urininkontinens

Det finns många skäl för utvecklingen av kontinenten. Olika kön, på grund av deras anatomiska egenskaper, är olika.

Orsaker till urininkontinens hos barn:

 • cerebral pares;
 • överaktivitet hos barn;
 • ryggmärgs- eller kraniocerebrala skador som strider mot nervregleringen av bäckenorganens funktioner;
 • infektioner - myelit, araknoidit, etc.

 • mental sjukdom - autism, epilepsi, schizofreni, oligofreni;
 • infravesikulär obstruktion;
 • ektopi i urinledarens mun;
 • hypospadi;
 • brott mot utsöndring av vasopressin - ett antidiuretiskt hormon;
 • allergiska sjukdomar - astma, allergisk rinit, atopisk dermatit - bidrar till ökad excitabilitet i urinblåsan;
 • urogenitala sjukdomar - uretrit. cystit. balanoprostit hos pojkar, vulvovaginit hos flickor;
 • stress, psyko-emotionella upplevelser.

  Anledningar till urininkontinens hos vuxna:

 • fetma;
 • kroniska inflammatoriska sjukdomar - cystit, endometrit, uretrit, prostatit;
 • tunga eller flera födslar;
 • menopaus med östrogenbrist hos kvinnor;
 • prolaps eller fullständig prolaps av slidan och livmodern;
 • åldersrelaterad försvagning av muskler och ligament i organ som finns i bäckenet;
 • BPH;
 • maligna neoplasmer i urinblåsan, prostata eller andra organ;
 • kirurgiska ingrepp - transuretral resektion av prostata, radikal prostatektomi hos män;
 • hårt arbete eller kraftsport;
 • sjukdomar i nervsystemet - Alzheimers eller Parkinsons sjukdom, multipel skleros, stroke;
 • hysterektomi hos kvinnor;
 • perineala skador;
 • strålning av nedre buken som används vid behandling av onkologi;
 • kronisk förstoppning;
 • cicatricial och vidhäftande processer på grund av skador och operationer i bäckenet;
 • farmakologiska preparat - antidepressiva medel, lugnande medel, alfa-blockerare, läkemedel, antipsykotika;
 • skador på nerverna som reglerar urinering, med skador eller operationer i ryggraden.
 • avvikelser i utvecklingen av könsdelssfären;
 • genetisk predisposition;
 • kvinna;
 • svåra arbetsförhållanden;
 • rasfaktor;
 • kollagenstatus.
 • Blodsmärta

  Utseendet av blod i urinen kallas "hematuria." Trots att orsakerna till denna patologi är olika och kan indikera många sjukdomar, i de flesta fall indikerar smärta vid urinering med blod hos kvinnor närvaron av cystit.

  Dessutom kan orsakerna till blod i urinen vara:

  • polycystisk njursjukdom;
  • skador på urinorganen (kan orsaka smärta och blod vid urinering hos kvinnor);
  • glomerulonefrit;
  • cirkulationsstörningar i könsorganet (kan orsaka smärta under urinering och blod hos kvinnor);
  • pyelonefrit;
  • njuruberkulos;
  • njursten (deras rörelse kan framkalla smärta vid urinering med blod hos kvinnor);
  • Blåscancer.

  Smärta i slutet

  I de flesta fall orsakas smärta under urinering hos kvinnor vid slutet av urinblåsan av inflammation i samband med:

  • förkylningar;
  • infektioner
  • neoplasmer i könsorganet;
  • inflammatoriska processer i bäckenorganen;
  • fel i personlig hygien.

  Anledningen till att det är smärtsamt för en kvinna att skriva i slutet av urinering kan vara konsumtionen av alltför sura livsmedel, entusiasmen för energi och andra kolsyrade drycker som irriterar slemhinnan i urinröret.

  Som regel känns smärta vid urinering hos kvinnor i början av urinblåsans känsla av en brinnande, skarp karaktär och orsakar obehag för alla som upplever det.

  Anledningarna till att det är smärtsamt att skriva i slutet av urinering hos kvinnor är:

  • sexuellt överförda infektioner, såsom genital herpes;
  • gynekologiska sjukdomar - cystit, vaginit, kolpit, uretrit, cervicit;
  • medfödda eller förvärvade patologier i livmodern.

  I de flesta fall är en brännande känsla i slidan under urinering ett alarmerande symptom som kräver förtydligande av etiologin och adekvat behandling. Smärta vid slutet av urinering hos kvinnor kan uppstå både under och efter urinering och är förknippat med den irriterande effekten av urin på slemhinnan i könsorganen. Frekvensen och intensiteten av smärta beror på graden av skada och sjukdomens etiologi.

  Smärta i början

  Smärta under urinering hos kvinnor i början av urinblåsan åtföljs ofta av andra symtom:

  • vaginal urladdning
  • klåda
  • rodnad och svullnad i de yttre könsorganen;
  • lukt från slidan;
  • regelbunden urination;
  • obehag i nedre del av buken;
  • smärtsamt samlag.

  I grund och botten indikerar bränning i slidan under urinering en förvärrad inflammatorisk process, till exempel adnexit eller endometrit, förknippad med en kränkning av vaginal mikroflora på grund av hormonell brist. Dessutom kan smärta i slidan under urinering uppstå som ett resultat av hypotermi, en minskning av allmän eller lokal immunitet, långvarig användning av antibakteriella medel, långvarig depression.

  Dessutom kan bränning i slidan efter urinering ge candidiasis, vars orsakande medel är candida-jäst.

  Dessutom kan vaginal smärta under urinering förknippas med vulvitis, vilket är en inflammatorisk process orsakad av opportunistiska mikroorganismer eller sexuellt överförda sjukdomar.

  candidiasis

  Candidiasis, en svampinfektion som uppstår mittemot försvagning av lokal immunitet, kan vara skylden för uppkomsten av en stark brännande känsla under urinering. Sjukdomen manifesteras av smärta och konstant klåda i området för de yttre könsorganen, mjölkiga sekret, varför sjukdomen populärt kallas ”trasten”..

  Under behandlingen är en kombination av svampdödande läkemedel med salvor och avhållsamhet från sexuell aktivitet nödvändig. Patienterna får en speciell diet som begränsar intaget av godis och kryddig mat. Att snabbt upptäcka och behandla sjukdomen är mycket viktigt för att förhindra att den flyter till en kronisk form, liksom att observera dagliga könshygien för att förebygga.

  Ofta urinering före menstruation: skäl till varför det är farligt och vad man ska göra

  Kvinnor har länge varit vana vid att deras hälsa, humör och utseende förändras under hela kalendermånaden, beroende på cykeldagarna. Om ingen redan är överraskad av huvudvärk och värk i korsryggen före menstruationen, är vissa kvinnor i fertil ålder ibland oroliga för ofta urinering före menstruationen.

  Normalt bör antalet urinationer per dag inte vara mer än tio gånger, säger läkarna. Men om det finns fler, är detta inte nödvändigtvis en patologi. Eftersom det kan bero på de individuella egenskaperna hos varje individ.

 • Diagnos med ofta urinering
 • Behandling för ofta urinering
 • Slutsats
 • orsaker

  En sådan olägenhet är ganska kapabel att orsaka en hel del problem, dessutom kan ofta uppmaningar "på lite sätt" vara ett symptom på orsakerna som orsakar täta urinering, bland dem:

  • Funktioner i kroppen hos en viss kvinna.
  • Äta eller dricka en urindrivande effekt.
  • Gott om dryck.
  • Användning av läkemedel med en urindrivande effekt.
  • Tar viktminskning mediciner.
  • Stress och intensiv emotionell stress.
  • Underkylning dagen innan.
  • Förekomst av tumörer i bäcken eller njursten.
  • Graviditet.
  • Blåsjuka.

  Under klimakteriet kan ofta urinering uppstå på grund av hormonella förändringar. Detsamma gäller för olika hormonstörningar..

  Matförgiftning eller alkoholförgiftning kan manifesteras inte bara genom diarré, utan också genom ofta resor "på lite sätt". Därför, om det finns ytterligare symtom som kräkningar, feber, buksmärta, måste du konsultera en läkare för ytterligare råd.

  Faran för ofta urinering

  Det finns många fysiologiska skäl till att vanliga resor på toaletten före menstruation är normen. Men dessutom finns det ett antal andra som är mycket mer obehagliga för ett sådant fenomen..

  Urinvägssjukdomar

  Dessa inkluderar sjukdomar i njurar och urinblåsor: pyelonefrit, uretrit eller cystit. Förekomsten av sjukdomar, som regel, åtföljs också av andra symtom:

  • Feber.
  • Oaturlig färg på urin och förändringar i mängden.
  • Smärta i buken och korsryggen, inte bara under menstruationen, utan även på andra dagar av cykeln.

  Gynekologiska sjukdomar

  De påverkar de kvinnliga organen: livmodern, livmoderhalsen, vagina. Sjukdomar i det kvinnliga reproduktiva systemet åtföljs som regel av följande symtom:

 • Smärta i nedre buken.
 • Obehagliga känslor i könsområdet: brännande, klåda.
 • Menstruella oregelbundenheter.
 • Olika urladdningar.
 • Obehagliga upplevelser under samlag.

  I värsta fall kan ofta urinering orsaka tumör i bäckenorganen. Detta beror på det faktum att den växande tumören pressar på urinblåsan och därmed uppmanar urinering att urinera tidigare än den är full. Även om i detta fall ofta en ofta önskan att besöka toaletten är sällan förknippad med det faktum att före de "röda dagarna i kalendern".

  Endokrina störningar

  Konstigt nog, men snabbt urinering kan vara ett symptom på diabetes. Du kan prata om detta om det åtföljs av sådana symtom:

  • Ofta törst.
  • Dramatisk viktökning eller vice versa viktminskning.
  • Ihållande torr mun.
  • Ovanligt stor volym urin.

  Om det förutom ofta urinering finns andra symtom på ovanstående, bör du rådfråga en läkare för råd för att upprätthålla hälsan och få läkare i god tid. Faktisk ger snabb behandling alltid dig möjlighet att minska tiden och kostnaden för behandlingen.

  Diagnos med ofta urinering

  Om en dam, på grund av samtidigt symtom, konsulterade en läkare, börjar allt med en analys av patientens klagomål och personlig undersökning. Således kan en diagnos ställas. Beroende på vilken diagnos som behöver förtydligas, föreskrivs ytterligare undersökningsmetoder:

 • Ett kliniskt blodprov som hjälper till att bestämma närvaron av infektionsfocier i kroppen.
 • Allmän urinanalys gör det möjligt att se tillståndet i urinblåsan och njurarna. Om slem förekommer i urinen antyder detta urolithiasis..
 • Blodkemi. Denna representativa analys kan identifiera möjliga sjukdomar såsom pyelonefrit, urolithiasis, diabetes mellitus och andra..
 • Bekken ultraljud. Denna undersökning hjälper till att fastställa tillståndet i en kvinnas urogenitala och reproduktiva system kortfattat och i detalj.
 • Gynekologisk smet. Hjälper till att identifiera inflammatoriska sjukdomar och olika könsorganer.

  Baserat på resultaten av dessa diagnostiska metoder kan en specifik diagnos ställas eller en undersökning kan göras för att klargöra den preliminära diagnosen: CT, MRT, röntgenundersökning, blodprov för hormoner.

  Behandling för ofta urinering

  Om, enligt resultaten av undersökningen, görs en specifik diagnos, som provocerar ofta urinering före menstruation, får patienten recept från läkaren för behandling av den avslöjade patologin. Som regel beror det direkt på orsakerna till symptomet. Det kan vara medicinering, operationell och komplex..

  Som regel används antibiotikabehandling med antibiotika för att behandla inflammatoriska eller gynekologiska sjukdomar. Om tumörer fungerar som en provocerande faktor börjar behandling oftast med operation. I händelse av att provokatören av symptomet är hormonell obalans, används korrigerande behandling med hormonella läkemedel.

  Slutsats

  Ofta urinering hos kvinnor före menstruation kan vara enbart av fysiologiska skäl (PMS), som beror på kroppens individuella egenskaper. Om detta symptom åtföljs av andra problem, måste läkaren konsulteras för att bekräfta eller utesluta förekomsten av möjliga sjukdomar.

  Snabb medicinsk vård, sparar inte bara ekonomi och tid utan ger också möjlighet till ett fullständigt botemedel. I alla fall, om en kvinna besväras av ett fenomen som ofta urinering, är en specialistkonsultation helt enkelt nödvändig.

  Orsakerna till ofta urinering före och under menstruationen är fysiologiska och patologiska faktorer.

  Under menstruationen möter kvinnor olika svårigheter som inte bara orsakar fysiskt utan också psykologiskt besvär. Uppkomsten av kritiska dagar känner kvinnor för en mängd olika tecken. Bland dem förekommer ofta urinering omedelbart före menstruationen.

  Sambandet mellan menstruation och urination

  När menstruationsvätskan släpps noterar många flickor en ständig önskan att gå på toaletten. Det handlar om reproduktionscykeln. Dessutom är irritation i urinblåsan, svullnad i slidan, hormonella förändringar möjliga. Även efter slutet av kritiska dagar kan en ständig lust att tömma kvarstå. Oroa dig inte för tidigt - ofta tömning gör att du kan ta bort överskott av vätska från kroppen och minska svullnaden.

  Du kan prata om ofta urinering om du vill urinera under menstruationen mer än tio gånger om dagen eller minst två gånger om natten. När fenomenet observeras varje månad måste du gå till läkaren och genomgå en omfattande undersökning. Självmedicinering är mycket oönskat - sådana symtom kan signalera cystit, som i avsaknad av kompetent behandling kan orsaka allvarliga komplikationer.

  Norm

  Ofta urinering som inträffar under menstruationen är inte alltid en anledning till spänning. Ibland kan det orsakas av helt naturliga faktorer:

  1. Dricker stora mängder vätska, tar diuretika eller andra droger som gör att en kvinna ständigt springer på toaletten.
  2. Beroende av kaffe, växtbaserade infusioner, alkohol.
  3. Spänning eller en lång vistelse på en kall plats. Snabb urinering är en tillräcklig reaktion av kroppen på hypotermi och stress.
  4. Närvaron i menyn med diuretika - vattenmelon, citroner, druvor, gurkor, tomater, morötter.
  5. Menopaus - denna period åtföljs av hormonella förändringar och cykelstörningar.

  För att minska behovet måste du tänka om dina vanor. Om det är omöjligt att vägra droger med en diuretisk effekt rekommenderas det att dricka mindre vatten, ändra dieten, alltid hålla fötterna varma och oroa dig mindre.

  Patologi

  Om en kvinna noterar ofta urinering före menstruationen bör processen normalt normaliseras efter cirka sju dagar. Om detta inte händer, måste du definitivt prata med en specialist. En ständig önskan att gå på toaletten, som uppstår under menstruationen, kan signalera ett hormonellt misslyckande. För att undvika negativa konsekvenser måste du upptäcka problemet i tid och eliminera det.

  Problem kan uppstå med en blåstumör eller beräkningar i den. Främjande faktorer kan vara diabetes, nervspänning, olika neoplasmer i livmodern. Men det vanligaste skälet är en inflammatorisk process som inträffar i urinorganen. Det orsakar inte bara ofta urinering, utan också smärta. Urin får en obehaglig lukt, blodföroreningar kan observeras i den, tömningsprocessen åtföljs av klåda och en brännande känsla. Vid cystit utsöndras urin i små portioner eller helt frånvarande, men kvinnan klagar över en känsla av blåsans fullhet. Alla dessa symtom är ett allvarligt argument för ett läkarbesök. Han kommer att ställa en noggrann diagnos och välja det bästa behandlingsalternativet. Det handlar om att ta krampläkemedel, antibakteriella medel och smärtstillande medel..

  Frekvent urinering under menstruationen

  Hos många kvinnor med menstruationsblödning finns det en känsla av att de har gått upp i vikt och mängden utgående urin har minskat. Överskott av vätska avlägsnas genom tarmen, så tömningen sker från en till tre gånger om dagen. Under kritiska dagar förändras tömningsregimen extremt sällan. Om besök på toaletten slutar tappa urin, talar vi om svullnad i könsorganen och svår irritation i urinröret. I avsaknad av smärta kan detta fenomen betraktas som en fysiologisk norm, men en läkarkonsultation kommer inte att skada.

  En av orsakerna till den ständiga önskan att gå på toaletten som inträffar under menstruationen är början av klimakteriet. Hormonförändringar leder till brist på östrogen. Som ett resultat klagar en kvinna för ofta urinering, klåda, brist på sekret och urininkontinens. Efter slutet av cykeln börjar urinsystemet att fungera i samma läge.

  Snabb urinering efter menstruation

  När de kritiska dagarna är slut, normaliseras alla metaboliska och hormonella processer. Vatten som har ackumulerats under flera dagar börjar utsöndras i ett förbättrat läge. Som ett resultat ökar frekvensen av besök på toaletten, och volymen av utgående urin överstiger mängden vätska som konsumeras. Detta fenomen kan inte vara mer än två dagar och bör inte bry sig om natten. Varje avvikelse bör varna.

  Om frekvent tömning observeras efter obetydlig menstruation krävs strängt hjälp av en gynekolog. Anledningen kan vara ganska ofarliga faktorer eller allvarliga kränkningar i kroppen. Varje obehag kräver brådskande att söka kvalificerad hjälp..

  Utseendet på ett symptom före menstruation

  Orsakerna till ofta urinering som inträffar före menstruationen kan vara fysiologiska och patologiska. En specifik provokativ faktor kan endast bestämmas av en specialist. Om detta fenomen återkommer regelbundet måste du undersökas, även om andra symtom saknas. Omedelbar medicinsk vård krävs i följande situationer:

  • tömning av urinblåsan sker mer än tjugo gånger om dagen eller tre gånger om natten;
  • tömning åtföljs av smärta och en brännande känsla, ger inte önskad lättnad;
  • förändring i volymen av menstruationsflödet, deras färg;
  • menstruationen varar mindre eller omvänt längre;
  • i början av cykeln känns buksmärta eller korsryggsmärta;
  • lös avföring.

  Varje kvinna med en stabil cykel, omedelbart finns det en avvikelse från den vanliga situationen. Det är omöjligt att ignorera ett sådant fenomen, eftersom orsaken kan vara mycket allvarlig. En ständig önskan att gå på toaletten kan signalera sjukdomar i följande system:

  Under menstruationen kan ofta urinering orsakas av olika skäl. Endast en specialist kan förstå situationen - han genomgick en omfattande undersökning, kommer att förskriva lämpliga mediciner och hjälper till att lösa problemet.

  Tillhörande symtom

  Problemet med ofta urinering kräver ett ansvarsfullt sätt att lösa.

  Vid läkarbesök ska alla befintliga klagomål och relaterade symtom listas. Ibland är urinering den enda manifestationen, men vanligtvis klagar kvinnor på andra symtom..

  Under menstruationscykeln inträffar många förändringar i kroppen. Omedelbart före menstruationens början minskar nivån av progesteron markant. Denna process leder till vätskeansamling, medan njurarna försöker ta bort den på något sätt. Dessutom är en ökning av tonen i urinblåsan möjlig, vilket resulterar i att en önskan att urinera inträffar oftare än vanligt.

  Frekvent urinering kan uppstå som ett tecken på premenstruellt syndrom. Det representerar ett helt komplex av störningar som påverkar olika kroppssystem. I det här fallet är följande manifestationer möjliga:

  • bröst engorgement;
  • irritabilitet;
  • svullnad i benen;
  • högt blodtryck.

  Alla dessa fenomen orsakar mycket besvär och tvingar en kvinna att konsultera en läkare. I klimakteriet saknar produktionen av östrogen, varför hela kroppen lider. Dessutom observeras ett antal karakteristiska symtom:

  • ofta önskan att gå på toaletten;
  • urininkontinens;
  • en känsla av torrhet i slidan;
  • fel i menstruationscykeln;
  • humörsvängningar;
  • periodiska värmevallningar.

  Om tömningsprocessen efter kritiska dagar återgår till det normala, oroa dig inte. Naturliga fysiologiska processer är skylden.

  Ibland signalerar en konstant önskan att gå på toaletten en uppfattning. Dessutom kan andra tecken noteras:

  • brist på menstruation;
  • bröstförstoring;
  • snabb utmattbarhet;
  • förändring i lukt och smak;
  • knapp spotting;
  • magbesvär.

  För att verifiera dina antaganden måste du klara ett graviditetstest.

  Klagomål om en ständig önskan att urinera kan uppstå vid gynekologiska sjukdomar. Ett symptom kan visas när som helst och inte bara före kritiska dagar. Dessutom noteras cykelstörningar, vaginal urladdning, vaginal torrhet, buksmärta, obehag vid sexuell kontakt..

  Orsaken till ofta urinering kan vara patologier som påverkar urinvägarna. Oftast diagnostiseras kvinnor med cystit, uretrit, pyelonefrit. Obehag åtföljs av smärta i inguinalområdet, en förändring i urinens konsistens och skugga och en temperaturökning. Patologi kräver adekvat behandling, annars går den i en kronisk form.

  Ofta tömning kan vara förknippad med diabetes. Obehag åtföljs av en förändring av kroppsvikt, ökad törst, munntorrhet. Sjukdomen kan orsaka allvarliga komplikationer, så behandling är strikt nödvändig. För att identifiera den specifika orsaken till ofta urinering bör du konsultera en specialist. Han kommer att diagnostisera och hjälpa till att eliminera den utlösande faktorn..

 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Huvudvärk efter menstruation

  Mycket ofta, efter menstruation, har kvinnor olika typer av sjukdomar. Bland andra uppstår yrsel eller huvudvärk efter menstruationen. Läkare använder termen "menstruationsmigrän"....

  Hemostatiska läkemedel under tunga perioder

  Regelbunden menstruation som inte varar mer än en vecka anses vara ett av tecknen på hälsa och normal funktion av det kvinnliga reproduktionssystemet. Tyvärr har nästan hälften av kvinnorna idag någon form av menstruations oregelbundenhet....

  Avbryt Dufaston under graviditeten

  Det är svårt att hitta en kvinna som under graviditeten eller under sin planering inte tog några mediciner som är användbara för den blivande mamman och som är säkra för sitt barn....