Orsaker till yrsel före menstruation

Blödning

Många kvinnor upplever yrsel innan menstruationen. Orsakerna till detta tillstånd ligger i de hormonella förändringarna som sker i flickans kropp. Nästan varje andra representant för det svagare könet lider av PMS. Cirka 2-8 dagar före början av regelbunden urladdning dyker upp ett helt komplex av obekväma känslor, som försvinner spårfritt efter deras uppträdande, och dyker upp igen i nästa cykel.

I modern medicin skiljer experter mer än 150 tecken på premenstruellt syndrom. Alla är klassificerade enligt ett visst system och kan förekomma hos flickor i en blandad form. Ofta uppstår yrsel med PMS, så du bör förstå varför den visas, vilka typer det händer och hur man hanterar det.

orsaker

Först och främst är det värt att säga att perioden med början av regelbunden blödning åtföljs av en förändring av balansen mellan hormoner i kroppen. När vibrationer av dessa ämnen uppstår, tar nervsystemet och blodkärlen nödvändigtvis uppmärksamhet på dessa transformationer. När det gäller just detta symptom klassificeras det som en vegetativ reaktion i kroppen.

Här är några orsaker till att din period känns sjuk och yr:

 • Det skedde en kraftig förändring av blodtrycket;
 • Kvinnan är aktivt uttryckt premenstruellt syndrom;
 • Det finns en minskning av koncentrationen av hemoglobin i blodet;
 • Det finns vissa störningar i nervsystemets funktion;
 • Hormonobalans.

Om under en kvinnas menstruationsblödning inte är utsläpp, där hon förlorar en stor mängd blod, utesluter inte en minskning av blodtrycket, mot vilket ett svindelstillstånd utvecklas. Stressfulla situationer har också en negativ effekt på PMS-perioden, eftersom nervsystemet hos dem blir labil.

I fallet när en kvinna är instabil känslomässigt släpps en stor mängd adrenalin i hennes kropp, och detta ämne har en begränsande effekt på kärlen. Detta tillstånd klassificeras som stressproduktion av hormonet, vilket resulterar i att volymen av cirkulerande blod sjunker och blodtrycksindikatorerna blir krampaktiga.

Representanter för det svagare könet behöver inte bara veta varför menstruationen gör dig sjuk och yr, utan också om vilka sorter detta symptom kan vara. Eftersom det redan är känt att uppkomsten av detta tillstånd har en direkt relation med dysfunktion i nervsystemet och hjärt-kärlsystemen, måste det sägas att yrsel kan vara central och perifer.

I det första fallet, mot bakgrund av den resulterande obalansen i hormonella substanser, uppstår ett litet hjärnödem. Med detta tillstånd observeras en ansamling av en stor mängd onödiga salter i kroppen, vilket inte tillåter vätskan att lämna i den erforderliga mängden. Följaktligen uppstår yrsel på grund av att det finns svullnad i hjärnvävnaden, eftersom de får en liten mängd syre.

Yrsel kan vara centralt eller perifert. Källa: golovnayabol.com

I händelse av yrsel av den perifera typen är det nödvändigt att beakta sannolikheten för att det finns avvikelser i arbetet i cerebellum och vestibulära apparater. Om symptomet är cykliskt, kommer det att ha samma varaktighet och intensitet innan varje menstruation, det vill säga ett mönster kan spåras.

När det gäller icke-cyklisk yrsel uppstår den under påverkan av vissa faktorer, bland vilka: stress, tillhörande patologier, svår fysisk överarbetning. I detta fall kommer regelbunden blödning inte att få symptomen att passera. Detta tillstånd utvecklas främst med anemi, hypoglykemi och även med överarbetande.

Faktiskt verkar yrsel mot bakgrund av anemi på grund av att celler inte får tillräckligt med syre. Om det finns hypoglykemi, har symptomen uppstått på grund av den små tillförseln av näringsämnen till hjärnan. Sådana villkor är ett tillfälle för ett brådskande besök hos en specialist.

Behandling

Om en kvinna är sjuk och yr för menstruation måste du veta hur du kan bli av med dessa symtom. Först och främst rekommenderar experter att uppmärksamma den livsstil som flickan leder. Hon borde vara mer i frisk luft, måttlig träning, balansera näring.

Om obehag finns regelbundet hjälper följande rekommendationer:

 • Det är nödvändigt att utesluta användningen av alkoholhaltiga drycker i alla fästningar.
 • I närvaro av tobaksberoende måste detta beroende överges;
 • Experter rekommenderar att du konsulterar en läkare som kommer att utveckla ett individuellt komplex av fysioterapiövningar;
 • Multivitamin- och mineralkomplex bör tas;
 • Behöver ta ett kursintag av kalcium.

Tack vare sådana enkla åtgärder är det möjligt att avsevärt stärka och stabilisera nervsystemets tillstånd, göra kärlväggarna starkare och normalisera frisättningen av hormoner. Det är särskilt viktigt att ta läkemedel med kalcium och magnesium, eftersom de hjälper till att ta bort överskott av vätska från kroppen..

B-vitaminer har en positiv effekt på det endokrina systemet, samt bidrar till avkoppling av vaskulära väggar. Vitaminerna A och E har i sin tur skyddande förmågor. Under de 14 dagarna före menstruationens början är det nödvändigt att följa en diet, medan stekt, fet, kryddig och mycket saltad mat ska uteslutas från menyn.

Alla negativa eller positiva känslomässiga utbrott, liksom ökad fysisk aktivitet leder till frisättning av vissa hormoner i blodet, som har förmågan att utvidga blodkärlen. Om nervsystemet fungerar normalt kan det tåla stress mot bakgrund av vilket yrsel i den premenstruella perioden ofta uppstår.

rekommendationer

Många flickor mötte det faktum att de strax före början av regelbunden blödning under flera dagar känner av en betydande minskning av arbetsförmågan, de har allmän svaghet, illamående, yrsel och smärta. Först och främst rekommenderas det att avgöra exakt vad som är den verkliga orsaken till dessa tillstånd.

Först efter att provocerande faktorer har fastställts noggrant kan en metod för att hantera dem utvecklas. Om du tydligt måste förstå hur flickans tillstånd förändras under ICP-perioden kan du skapa en speciell dagbok. Det bör ange vilket symptom och när det dök upp, hur länge det varade och om det kännetecknas av cykliskitet..

Beroende på detta kommer det att vara möjligt att förstå vilken läkare man ska kontakta. Om tillståndet inträffar varje cykel krävs det definitivt en konsultation med en gynekolog och en neurolog. Tillsammans kommer dessa läkare att kunna avgöra vad som orsakade det patologiska tillståndet. I avsaknad av cykler bör en läkare besökas.

Folkrättsmedel

I alternativ medicin finns det många olika medicinska örter som effektivt klarar uppgiften att stabilisera en kvinnas tillstånd under premenstruell blödning. Innan en sådan terapi utförs är det absolut nödvändigt att se till att det inte finns någon individuell intolerans för växter.

För att bekämpa yrsel rekommenderas det att använda:

Oavsett vilket folkmedel som väljs rekommenderas det att börja ta det en vecka före menstruationsdatumet. Experter hävdar också att regelbunden homeopatisk terapi har en gynnsam effekt på den allmänna hälsan..

recept

Du kan förbereda klöver av klöver, vilket hjälper till att bli av med yrseln före menstruation. För att göra detta, ta 20 g torkade blommor av växten, häll dem 250 ml ren medicinsk alkohol, blanda noggrant och låt den brygga i 14 dagar. Därefter tar du 15 droppar 15 minuter innan måltiderna. Verktyget toner och stärker kroppen. Den terapeutiska kursen är 90 dagar.

Ett enkelt men effektivt te tillverkat av mynta och citronmelisse hjälper till att hantera överarbetet, samt stressiga förhållanden och fysisk stress. För att göra detta, ta 10 g av varje ört, häll 200 ml vatten och låt den brygga i en timme. Ta 2-3 gram medicin per dag i 100 gram i sex månader, sedan måste du ta en paus i en månad. För att förbättra smaken kan du lägga till honung och citron.

En infusion av persiljefrön hjälper till att bli av med yrsel. För att förbereda den, ta 5 g av huvudkomponenten och fyll den med ett glas nykokt vatten. Infusionstiden är 12 timmar, varefter buljongen är klar för användning. Drick omedelbart före måltid 50 g 6 gånger om dagen. Behandlingsvaraktigheten är 3 månader.

Du kan också försöka bli av med yrsel genom att äta tinkturer från fruktarna av hagtorn. Det är nödvändigt att ta bär, placera dem i en termos, häll kallt kokande vatten och låt stå i en timme. Därefter, ta istället för te i mängden 1 kopp 3 gånger om dagen före måltiderna. Tack vare detta kan du lugna nervsystemet, lindra irritabilitet och stabilisera den hormonella bakgrunden.

Te tillverkat av valeriska rötter har utmärkta läkande egenskaper. För att göra det enligt detta recept måste du ta en matsked av huvudkomponenten och samma mängd mynta. Blandningen hälls med en halv liter kokande vatten och läggs i ångbad i en timme. Ta tre gånger om dagen 30 minuter före måltider 25 ml.

Varje kvinna bör förstå att om yrsel uppstår en gång i flera cykler, detta inte är en anledning att oroa sig för hennes hälsotillstånd. Men om detta symptom uppstår systematiskt, signalerar detta allvarliga kränkningar, så du bör inte skjuta upp ett besök hos en specialist. Det är nödvändigt att genomgå en grundlig undersökning, och om läkaren föreskriver det, då läkemedelsbehandling.

Varför yrsel uppstår före menstruationen och hur man hanterar det?

Premenstruellt syndrom (PMS) hos varje kvinna går sin egen väg, hos mer än 85% är det patologiskt, det vill säga åtföljt av kliniska symtom. Oftast registreras yrsel och illamående före menstruationen - mer än 70%. Många har också buksmärta av spastisk eller permanent natur, migränliknande huvudvärk, åtföljda av fotofobi, kräkningar. Det kan finnas avföringsstörningar, dysuriska fenomen och så vidare..

Den cephalgiska typen av PMS manifesteras av yrsel och huvudvärk.

Mekanismen för utveckling och rotorsaker

En förändring av den hormonella bakgrunden som föregår menstruationen påverkar autonoma funktioner. Den första att känna obalansen i hormoner är nervsystemet och hjärt-kärlsystemen..

Beroende på förekomsten av huvudmekanismen kan yrsel före menstruation delas upp i två typer:

 1. Perifera - är en konsekvens av påverkan av hormonella störningar på den vestibulära apparaten och hjärnbotten, som ansvarar för samordning av rörelser. Sådana störningar åtföljs oftast av illamående..
 2. Central - på grund av elektrolytstörningar på grund av vatten- och saltretention, vilket leder till svullnad i hjärnvävnad, vilket resulterar i syre-svält i nervvävnaden.

Mer premenstruellt syndrom drabbar kvinnor med nollipar.

Hormoner hos flickor i pubertetsperioden är alltid i ett slags kaos, varför de första menstruationsperioderna i en misslyckad cykel under barndomen kan leda till betydande obehag före, under och efter menarken.

symtomatologi

Oftast är symtomen på PMS hos kvinnor desamma och cykliska, det vill säga de förekommer omedelbart en dag eller två före början av månadscykeln. En speciell aura gör att du kan förbereda dig för blödningens början. Om symtomen är allvarliga, bör du konsultera en gynekolog för att lindra tillståndet.

Om attackerna är oregelbundna, bör en resa till läkaren vara obligatorisk. Bristen på cyklisk yrsel före menstruation uppstår på grund av nervös och fysisk trötthet, astheno-neurotiskt syndrom efter en sjukdom av somatisk eller smittsam karaktär. Det kräver diagnostisk sökning och läkemedelsstöd..

Aura före menstruationscykeln kan ha följande symtom:

 • Yrsel, ibland åtföljd av medvetenhetsförlust.
 • Subfebril - ökning av kroppstemperaturen till 37,0-37,5 ° C.
 • Kan kräkas, ibland kräkningar.
 • Huvudvärk av den typ av megrenös (hälften av huvudet, förvärrad av ett högt ljud, starkt ljus).
 • Mild obehag, svaghet, dåsighet och slöhet är alla tecken på kronisk trötthet..
 • Känslomässig labilitet och ökad tårfullhet.
 • Sänk eller öka trycket.
 • Ordförandens instabilitet och så vidare.

Diagnostik

Diagnosen av cykliska patologiska symtom hjälper till att fastställa diagnosen.

Det tros att premenstruellt syndrom är normen, så kvinnor går sällan till läkaren. Endast under tillstånd av allvarliga störningar och betydande obehag under menstruationen. Detta är inte en helt korrekt metod, eftersom även mindre förändringar i tillståndet kan leda till betydande kränkningar, och symtomen är de första tecknen.

Problemet med smärtsam menstruation som ger betydande obehag hanteras av en kvinnlig läkare. Följande diagnostiska åtgärder erbjuds:

 • Blodtest för kvinnliga hormoner i olika stadier av cykeln.
 • Ultraljudsundersökning av livmodern, bilagor.
 • I vissa fall kan colposcopy vara nödvändig, göra diagnostisk curettage och andra forskningsmetoder.

Vid diagnosprocessen avslöjas hormonella störningar som kan vara symtom på olika sjukdomar: polycystiska äggstockar, fibromatiska förändringar i livmodern och andra.

Ofta är sådana sjukdomar orsaken till möjlig infertilitet. Att stärka tecken på PM kan också uppstå under patologisk graviditet: tubal befruktning, nedsatt infästning och implantation av ägg, och så vidare. Kräver ett brådskande besök hos en gynekolog.

Behandling

PMS-behandlingstaktik syftar till att lindra dess symtom, särskilt yrsel

Yrsel som uppstår före menstruationen orsakar betydande obehag: funktionshinder är nedsatt, det är en kontraindikation för att köra fordon, och så vidare, så korrigering av sådana tillstånd är nödvändig.

Efter uteslutning av allvarliga patologier, om autonoma störningar är orsaken till yrsel, föreskrivs behandling. De använder främst läkemedel som normaliserar den hormonella bakgrunden - orala preventivmedel används, deras urval utförs uteslutande av en gynekolog.

För terapi används också:

 • Sedativa och lugnande medel används omedelbart vid attacken för att stoppa syndromet.
 • Antispasmodics - låter dig förbättra blodflödet genom att slappna av muskelväggen i kärlen och lindra spänningen i nackmusklerna.
 • Hjärnprotektorer och nootropiska läkemedel - förhindrar hypoxi, minskar avsevärt centrala manifestationer (illamående, kräkningar, feber med centralt ursprung, yrsel, huvudvärk osv.).
 • Uttorkningsterapi - gör att du kan stoppa anfallen i händelse av en central uppkomst av symptomkomplexet.

Folkmetoder

Det är möjligt att lindra förloppet med PMS-folkrättsmedel

Av de mest effektiva folkmetoderna som bekämpar illamående finns det:

 • lugnande te med citronmelisse och mynta;
 • hagtorns tinktur;
 • infusion av valerian;
 • Johannesörtbuljong;
 • eteriska oljor: kamfer, rosmarin och andra.

Förebyggande

Normalisering av livsstil reducerar avsevärt risken för att utveckla premenstruellt syndrom. Efter mitten av menstruationscykeln måste du förbereda dig för din period:

 • begränsa mängden salt;
 • begränsa mängden vätska (förebyggande av ödem);
 • utesluta kaffe, alkoholhaltiga och tonic drycker;
 • ta en promenad i frisk luft;
 • undvik stressiga situationer, fysisk stress;
 • adekvat fysisk aktivitet i gymmet, på dansgolvet och så vidare;
 • förstärkt kost (öka mängden färska grönsaker och frukter i kosten).

Att äta sunt är ett sätt att lindra symtom på premenstruellt syndrom.

Det rekommenderas att en gång vartannat år kurser med förebyggande av vitaminer berikar kroppen med vitaminer i grupperna B, C, E, A och andra. I kosten bör vara rik på spårelement och mineraler, särskilt järn för att förebygga järnbristanemi i postmenstruationen.

Dysig före menstruation

Många kvinnor är yr framför menstruationen. Detta är ett normalt fenomen, som är förknippat med en förändring i balansen mellan hormoner i den kvinnliga kroppen, till följd av mogningen av könsmatten. Vissa flickor upplever också en känsla av svaghet, obehag i korsryggen, ångest, irritabilitet, ökat sömnbehov.

Varför uppstår en sjukdom? Allmänna skäl

Svaghet, instabilitet och cephalgi före början av månatliga blödningar förklaras av det kvinnliga reproduktionssystemets funktion.

Sådana symtom anses emellertid inte alltid som normen. Det finns fall då sjukdomen är förknippad med olika patologier. Om du känner dig yr före din period, det finns en uttalad trötthet och en känsla av illamående, bör en kvinna inte skjuta upp ett besök hos en specialist. Vanliga orsaker till symtom som uppträder under denna period kan vara följande:

 1. Skarpa hopp i blodtrycket.
 2. Känslomässig instabilitet.
 3. Hormonobalans.
 4. Brist på järn i kroppen.

Minskningen av blodtrycket leder till att yrsel framför menstruationen. Känslomässig överbelastning inaktiverar nervsystemet, provoserar ökad produktion av adrenalin. Denna substans orsakar en minskning av vaskulär volym och obehag..

Det finns flera typer av detta symptom. Beroende på situationen kan obehag utlösas av en av dem. I detta fall bestäms metoderna för behandling av patologi av dess form, patientens allmänna hälsotillstånd och samtidiga sjukdomar. Innan man besvarar frågan om varför yrsel före menstruation bör det noteras att det finns följande sorter av detta fenomen:

 1. Symtom på centralt ursprung. Det åtföljs av en uttalad känsla av obehag. Obehagliga känslor är kyliga. Fenomenet beror på brist på syre i hjärnans kärl i samband med svullnad. Före de kritiska dagarna smalnar artärerna, och detta orsakar tryckökningar inuti skallen.
 2. Yrsel av perifer typ. Det inträffar också innan kritiska dagar börjar. Oftast finns hos patienter över 30 år med inflammatoriska patologier i det inre örat, vestibulär nervsjukdom. Dessa sjukdomar leder till yrsel, där det är svårt för en person att vara i upprätt ställning. Dessutom åtföljs de av en känsla av illamående, nedsatt hörselfunktion, tremor i extremiteterna.

Andra tecken på försämring

Detta fenomen är karakteristiskt för många individer av det svagare könet. Vissa flickor har dock allvarliga symtom, vilket orsakar allvarliga besvär. Om du känner dig sjuk och yr i din period, hur allvarligt är det? Det finns tillfällen då obehag hindrar en kvinna från att leda en välkänd livsstil. I sådana situationer åtföljs av följande symtom:

 1. Panikattacker.
 2. Deprimerad känslomässig tillstånd.
 3. Smärta i huvudet, vilket är uttalat och kvarstår.
 4. Svullnad och domningar i lemmarna.
 5. gråtmildhet.
 6. Känsla av klåda i huden, bildandet av röda fläckar.
 7. Oregelbundet blodtryck.
 8. Anfall av hemikrani.
 9. Bildandet av sår på ytan av tungan och munnens slemhinna.

Om en kvinna nyligen har drabbats av en stroke och genomgår en rehabiliteringsperiod, bör hon ägna särskild uppmärksamhet åt sitt välbefinnande innan kritiska dagar..

Malaise som ett resultat av överbelastning och känslomässig utmattning

Ibland yr före menstruation på grund av tung fysisk aktivitet, allvarliga kostbegränsningar, intensiv träning.

Dessa fenomen provocerar till en minskning av koncentrationen av socker i blodet, som ett resultat av att välbefinnandet förvärras, ett svaghetstillstånd uppstår. Sjukdomen utvecklas under påverkan av stressande effekter (tentor, tråkigt arbete, psykologiskt trauma).

Ibland kan flickor som inte har hälsoproblem och patologier i det reproduktiva systemet inte bli gravid ett barn, även om de har en bördig partner. Om en kvinna verkligen vill bli mamma tar hon ofta symtomen på PMS som tecken på ett nytt liv.

Det finns fenomen som en känsla av svaghet, ångest, irritabilitet, illamående, yrsel, obehag i bröstkörtlarnas område.

Om befruktningen har inträffat

I det fall då flickan inte kände mycket obehag före de kritiska dagarna, kan en försämring av välbefinnandet vara ett symptom på en graviditet.

Om det har förekommit sexuellt samlag utanför preventivmedel kan detta fenomen inte uteslutas. Du bör gå till apoteket och köpa ett test som kommer att avgöra om befruktningen har ägt rum. Dessutom kan moderna apparater exakt indikera graviditetsåldern.

Premenstruellt syndrom

Om ditt huvud är yr och svagt är det troligt att en kvinna upplever ett fenomen som PMS.

Det åtföljs av anfall av hemikrani, illamående, kräkningar, obehag i nedre bukhinnan och nedre delen av ryggen, sömnstörningar. Flickans känslomässiga tillstånd förändras.

Hon är orolig för irritabilitet, ångest, längtan, apati uppträder, minne och uppmärksamhet förvärras.

Bröstkörtlarna med PMS sväller och orsakar allvarligt obehag. Vissa företrädare för det rättvisa könet märker riklig svettning, svullnad i vävnader i ansikte och kropp, svängningar i aptit, obehag i hjärtmuskeln. Intensiteten hos sådana fenomen bestäms av kroppens egenskaper.

Vissa kvinnor tolererar PMS relativt normalt. Andra känner sig så illa att de inte kan leda en bekant livsstil. Om du har svår sjukdom bör du kontakta en specialist. Försök inte lösa problemet själv.

Som förebyggande åtgärder bör du prova regelbundna promenader, rätt diet, tillräcklig vila.

Första hjälpen för en kraftig försämring av välbefinnandet

Vilka åtgärder bör vidtas om mitt huvud snurrar innan menstruationen och svaghet känns i hela kroppen? Först och främst bör blodtryck och hjärtinfarkt uppmättas..

Använd speciella enheter för att göra detta. Med lågt blodtryck kan du ta läkemedel som "Fetanol" eller "Heptamyl." Sådana åtgärder används emellertid bäst endast enligt instruktioner av en läkare..

Om en kvinna känner sig dum i extremiteterna och hon har en talstörning, är det nödvändigt att ringa ambulans.

Drogterapi

Det finns situationer då det svagare könet är svåra under varje cykel. I detta fall måste du träffa en läkare. Undersökningar hjälper till att ta reda på varför huvudvärk är yr och yr före menstruationen, samt att hitta adekvat terapi.

Ofta rekommenderar experter att ta preventivmedel som innehåller hormoner. Dessa medel utjämnar symptomen på PMS..

Andra läkemedel

De flesta kvinnor vet att svaret på frågan om yrsel före menstruation är bekräftande. Hur kan man lindra sjukdomssymtom? Följande typer av läkemedel hjälper till att minska intensiteten på symtomen och förbättra välbefinnandet:

 1. Atropin i mängden en liten sked. Koncentrationen av detta medel bör vara lika med 0, 1%.
 2. No-Shpa. Detta läkemedel hjälper till att eliminera kramp..
 3. Läkemedel som har en lugnande effekt. Dessa är läkemedel som Persen, Andaxin..
 4. "Tserukal" eller "Dramina" hjälper till att eliminera illamående.

Om huvudvärk och yrsel före menstruationen kan medel baserade på medicinalväxter normalisera välbefinnandet. De minskar inte bara obehagliga symtom, utan ökar också tonen, ger styrka och vitalitet. Som folkmetoder används:

Liknande behandlingsmetoder bör användas sju dagar innan kritiska dagar börjar. Användningen av läkemedel baserade på medicinalväxter har en gynnsam effekt på alla processer som förekommer i kroppen, inklusive reproduktionssystemets funktion..

Ytterligare sätt att hjälpa till att lösa problemet

Om du känner dig väldigt yr före din period finns det en känsla av illamående och svår svaghet, kvinnor upplever ofta rädsla och ångest i väntan på kritiska dagar. Det är nödvändigt att ordentligt förbereda sig för början av denna period. Du bör inte ställa in dig själv negativt.

Det är nödvändigt att följa en tydlig regim på dagen och en hälsosam kost. Experter rekommenderar att man överger saltade, kryddig, fet, stekt och rökt mat. Begränsa användningen av konfekt, desserter. Även förbjudna är alkoholinnehållande produkter, läsk, drycker, som inkluderar koffein.

Basen för kosten bör vara färska, kokta, ånga eller kokta grönsaker.

Det borde äta upp till 6 gånger om dagen, i små portioner. Detta läge hjälper till att minska sannolikheten för illamående och kräkningar. En kvinna rekommenderas att koppla av mer, sova bra.

Det är bättre att sluta röka, om möjligt minska tiden du arbetar vid datorn och titta på TV-program. Den dagliga behandlingen bör innehålla måttlig fysisk aktivitet, promenader på kvällen. Vid svår obehag bör värmare användas.

De är fyllda med varmt vatten och placeras på den nedre delen av bukhåret, eller regionen i ryggradens ryggrad.

Slutsats

Dysig före menstruation av fysiologiska eller psykologiska skäl. Oavsett ursprunget till detta fenomen påverkar allvarlig sjukdom en kvinnas liv starkt.

För att hantera sådana symtom kan du använda metoderna för traditionell medicin (botemedel baserade på medicinalväxter). Dessutom hjälper korrekt organisering av kosten och den dagliga rutinen i vissa fall att eliminera problemet..

Sådana åtgärder ger emellertid inte alltid ett positivt resultat. Om en representant för det svagare könet är yr framför menstruationen, det allmänna tillståndet förvärras kraftigt och aktiviteten minskar kraftigt, är hon bättre att genomgå undersökningar på en medicinsk institution.

Det är särskilt viktigt att övervaka din hälsa för dem som har diagnostiserats med kroniska patologier, infektionssjukdomar och andra avvikelser..

Varför yrsel uppstår före menstruationen och hur man hanterar det?

Premenstruellt syndrom (PMS) hos varje kvinna passerar på sitt sätt, hos mer än 85% är det patologiskt, det vill säga åtföljt av kliniska symtom.

Oftast registreras yrsel och illamående före menstruationen - mer än 70%. Många har också buksmärta av spastisk eller ihållande karaktär, migränliknande huvudvärk, åtföljda av fotofobi, kräkningar.

Det kan finnas avföringsstörningar, dysuriska fenomen och så vidare..

Den cephalgiska typen av PMS manifesteras av yrsel och huvudvärk.

Mekanismen för utveckling och rotorsaker

En förändring av den hormonella bakgrunden som föregår menstruationen påverkar autonoma funktioner. Den första att känna obalansen i hormoner är nervsystemet och hjärt-kärlsystemen..

Beroende på förekomsten av huvudmekanismen kan yrsel före menstruation delas upp i två typer:

 1. Perifera - är en konsekvens av påverkan av hormonella störningar på den vestibulära apparaten och hjärnbotten, som ansvarar för samordning av rörelser. Sådana störningar åtföljs oftast av illamående..
 2. Central - på grund av elektrolytstörningar på grund av vatten- och saltretention, vilket leder till svullnad i hjärnvävnad, vilket resulterar i syre-svält i nervvävnaden.

Mer premenstruellt syndrom drabbar kvinnor med nollipar.

Hormoner hos flickor i pubertetsperioden är alltid i ett slags kaos, varför de första menstruationsperioderna i en misslyckad cykel under barndomen kan leda till betydande obehag före, under och efter menarken.

symtomatologi

Oftast är symtomen på PMS hos kvinnor desamma och cykliska, det vill säga de förekommer omedelbart en dag eller två före början av månadscykeln. En speciell aura gör att du kan förbereda dig för blödningens början. Om symtomen är allvarliga, bör du konsultera en gynekolog för att lindra tillståndet.

Om attackerna är oregelbundna, bör en resa till läkaren vara obligatorisk. Bristen på cyklisk yrsel före menstruation uppstår på grund av nervös och fysisk trötthet, astheno-neurotiskt syndrom efter en sjukdom av somatisk eller smittsam karaktär. Det kräver diagnostisk sökning och läkemedelsstöd..

Aura före menstruationscykeln kan ha följande symtom:

 • Yrsel, ibland åtföljd av medvetenhetsförlust.
 • Subfebril - ökning av kroppstemperaturen till 37,0-37,5 ° C.
 • Kan kräkas, ibland kräkningar.
 • Huvudvärk av den typ av megrenös (hälften av huvudet, förvärrad av ett högt ljud, starkt ljus).
 • Mild obehag, svaghet, dåsighet och slöhet är alla tecken på kronisk trötthet..
 • Känslomässig labilitet och ökad tårfullhet.
 • Sänk eller öka trycket.
 • Ordförandens instabilitet och så vidare.

Diagnostik

Diagnosen av cykliska patologiska symtom hjälper till att fastställa diagnosen.

Det tros att premenstruellt syndrom är normen, så kvinnor går sällan till läkaren. Endast under tillstånd av allvarliga störningar och betydande obehag under menstruationen. Detta är inte en helt korrekt metod, eftersom även mindre förändringar i tillståndet kan leda till betydande kränkningar, och symtomen är de första tecknen.

Problemet med smärtsam menstruation som ger betydande obehag hanteras av en kvinnlig läkare. Följande diagnostiska åtgärder erbjuds:

 • Blodtest för kvinnliga hormoner i olika stadier av cykeln.
 • Ultraljudsundersökning av livmodern, bilagor.
 • I vissa fall kan colposcopy vara nödvändig, göra diagnostisk curettage och andra forskningsmetoder.

Vid diagnosprocessen avslöjas hormonella störningar som kan vara symtom på olika sjukdomar: polycystiska äggstockar, fibromatiska förändringar i livmodern och andra.

Ofta är sådana sjukdomar orsaken till möjlig infertilitet. Att stärka tecken på PM kan också uppstå under patologisk graviditet: tubal befruktning, nedsatt infästning och implantation av ägg, och så vidare. Kräver ett brådskande besök hos en gynekolog.

Behandling

PMS-behandlingstaktik syftar till att lindra dess symtom, särskilt yrsel

Yrsel som uppstår före menstruationen orsakar betydande obehag: funktionshinder är nedsatt, det är en kontraindikation för att köra fordon, och så vidare, så korrigering av sådana tillstånd är nödvändig.

Efter uteslutning av allvarliga patologier, om autonoma störningar är orsaken till yrsel, föreskrivs behandling. De använder främst läkemedel som normaliserar den hormonella bakgrunden - orala preventivmedel används, deras urval utförs uteslutande av en gynekolog.

För terapi används också:

 • Sedativa och lugnande medel används omedelbart vid attacken för att stoppa syndromet.
 • Antispasmodics - låter dig förbättra blodflödet genom att slappna av muskelväggen i kärlen och lindra spänningen i nackmusklerna.
 • Hjärnprotektorer och nootropiska läkemedel - förhindrar hypoxi, minskar avsevärt centrala manifestationer (illamående, kräkningar, feber med centralt ursprung, yrsel, huvudvärk osv.).
 • Uttorkningsterapi - gör att du kan stoppa anfallen i händelse av en central uppkomst av symptomkomplexet.

Folkmetoder

Det är möjligt att lindra förloppet med PMS-folkrättsmedel

Av de mest effektiva folkmetoderna som bekämpar illamående finns det:

 • lugnande te med citronmelisse och mynta;
 • hagtorns tinktur;
 • infusion av valerian;
 • Johannesörtbuljong;
 • eteriska oljor: kamfer, rosmarin och andra.

Förebyggande

Normalisering av livsstil reducerar avsevärt risken för att utveckla premenstruellt syndrom. Efter mitten av menstruationscykeln måste du förbereda dig för din period:

 • begränsa mängden salt;
 • begränsa mängden vätska (förebyggande av ödem);
 • utesluta kaffe, alkoholhaltiga och tonic drycker;
 • ta en promenad i frisk luft;
 • undvik stressiga situationer, fysisk stress;
 • adekvat fysisk aktivitet i gymmet, på dansgolvet och så vidare;
 • förstärkt kost (öka mängden färska grönsaker och frukter i kosten).

Att äta sunt är ett sätt att lindra symtom på premenstruellt syndrom.

Det rekommenderas att en gång vartannat år kurser med förebyggande av vitaminer berikar kroppen med vitaminer i grupperna B, C, E, A och andra. I kosten bör vara rik på spårelement och mineraler, särskilt järn för att förebygga järnbristanemi i postmenstruationen.

Om du känner dig yr under din period: skäl, hjälp, förebyggande

Bokstavligen kan en tredjedel av alla kvinnor på vår planet skryta med att deras perioder går utan obehagliga upplevelser. Yrsel med menstruation är ett vanligt symptom och kan förknippas med olika faktorer..

Dizzy kan inte bara under den aktiva perioden utan också före eller efter menstruationen. Skälen är olika: från hopp i blodtryck till migrän. Låt oss se varför yr i dessa dagar och vad vi ska göra.

Menstruation: yrsel och dess orsaker

Yrsel med menstruation förekommer hos nästan 70% av kvinnorna. Och orsakerna har ofta inte en direkt koppling till själva processen. Förutom att blodtrycksfall och migrän kan bidra till detta kan detta vara ett elementärt missbruk av droger. Och till och med stress.

Intressant! Det är bevisat att yrsel (svimmelhet) före menstruation, under eller efter dem inte bara orsakas av vasodilatation, utan också av att ett stort antal kvinnliga hormoner släpps ut i blodet.

Oftast i den första fasen av menstruationen upplever kvinnor:

Några dagar före menstruationen kan kvinnor ofta få ett par kilo övervikt, men allt är rent individuellt och kan vara ett ganska förbipasserande fenomen. Om du känner dig yr under menstruationen sällan eller snabbt passerar, finns det ingen anledning till panik, och du måste bara vänta.

Men om illamående och yrsel under menstruationen är permanent och medför allvarliga besvär, bör du inte skjuta upp resan till läkaren.

Menstruationscykeln är ett normalt fenomen för den kvinnliga kroppen, men det är i sin aktiva fas att balansen mellan progesteron, östrogen och andra biologiska ämnen störs:

 • östrogentillväxt är en minskning av blodsockret och som ett resultat svullnad, viktökning, huvudvärk, yrsel;
 • brist på progesteron väcker också puffiness, viktökning, huvudvärk och svindel;
 • de ökade kostnaderna för hemoglobin för återhämtning av förlorat blod bildar dess brist, vilket innebär att det är brist på syre, vilket leder till yrsel, illamående, svaghet.

Mer än andra bekymrar yrsel kvinnor:

 • övervikt;
 • med skarpa humörsvängningar;
 • med en tendens till stress;
 • rökare;
 • lever i megacities.

Intressant! Ofta, efter förlossning eller 30 år, märker en kvinna att alla negativa tecken på hennes period har gått, och forskare tillskriver detta till normalisering av hormonnivåer.

Klassificering

Dizzy före menstruation? Detta kan vara en störning i nervsystemet eller kärlsystemet, som klassificeras som:

 • centralt, associerat med brist på syre för hjärnan. Det beror direkt på utvidgningen och minskningen av blodkärlen, vilket ofta är för PMS-syndrom;
 • perifera, som vanligtvis inte har någon relation till cykeln, och dess orsak är effekten av andra hälsoproblem på det inre örat eller den vestibulära nerven.

Yrsel och illamående, både före menstruation och efter att de kan vara:

 1. Den systemiska naturen, som är den farligaste, eftersom sådana symtom kommer från månad till månad och kan till och med ha en aura. Orsaker: störningar i den vestibulära apparats funktion eller hormonell brist, vilket innebär att du brådskande behöver träffa en läkare.
 2. Icke-systemisk karaktär vid yrsel under menstruationen på grund av stark fysisk ansträngning eller en styv kost, vilket leder till en kraftig frisättning av hormoner och glukos svält.

Nödhjälp

Varför, före menstruation, yrsel och illamående gör det klart, men vad man ska göra åt det? Tyvärr är det omöjligt att ta bort symptomen på PMS helt. Men det kan minskas avsevärt. Om du känner dig yr i dessa dagar måste du:

 • ligga ner eller sitta bekvämt;
 • gå ut i frisk luft eller se till att det flödar in i rummet;
 • lossa den täta kragen;
 • göra flera djupa poster så att en tillräcklig mängd syre kommer in i hjärnan;
 • när du känner dig yr eller känner dig sjuk under din period måste du ta 10 droppar av en svag atropinlösning;
 • smärtsamma krasmer kommer att ta bort no-shp-tabletten;
 • ökad nervositet avlägsnas genom att ta lugnande medel eller lugnande läkemedel;
 • observera en dricksordning för att inte störa vattenbalansen i kroppen.

Förebyggande åtgärder

Det händer att även efter menstruation, huvud och / eller yr, och inte bara i den aktiva fasen. Oftast löses detta helt enkelt men kräver allvarliga ansträngningar från din sida. Och varje förebyggande bör börja med en förändring i kosten, eftersom det är genom det att vår kropp får alla näringsämnen.

Negativa symtom försvinner snabbare om din diet är berikad med äpplen, levern och bovete rätter, mörk choklad och komplexa kolhydrater minst en vecka..

Intressant! Idag accelereras ämnesomsättningen kraftigt, och kroppen spenderar mer kalorier än vanligt, så att du kan öka kaloriintaget något, men utan fanatisme.

De som har illamående och yrsel under menstruationen bör följa följande regler:

 1. Minska både fysisk och mental stress.
 2. Eliminera stressande situationer och försök att undvika dem.
 3. Tillbringa större delen av tiden utomhus eller i väl ventilerade områden..
 4. Sluta dricka alkohol och starkt kaffe helt.
 5. Minimera salt, saltade och rökt produkter..

Speciell gymnastik, där det finns en aktiv produktion av endorfiner, kan hjälpa svindel. De kommer att lätta upp stämningen och öka smärttröskeln, vilket minskar din smärta.

Det är därför idrottare och kvinnor med en aktiv livsstil sällan upplever negativa symtom på PMS.

ethnoscience

Vad behöver du dricka för menstruation för att ta bort svindel? Om läkaren inte har ordinerat mediciner kan du använda recept för traditionell medicin:

 1. Klöverinfusion, som framställs av 20 gram av en torr växt och ett glas vodka. Han insisteras 2 veckor på en mörk plats och tas 30 droppar 3 gånger om dagen.
 2. Ett avkok av 20 gram torr citronmelisse eller johannesört och ett glas vatten insisterar en timme, drick 50 ml tre gånger om dagen.
 3. En planteringsbuljong gjord av 20 gram torr växt och ett glas vatten, dricka före sänggåendet med en tesked äng honung.
 4. Brygg en tesked torr persiljefrön i ett glas kokande vatten. Att insistera natten. Drick ett tredje glas tre gånger om dagen.
 5. Byt ut vanligt te med ett extrakt av hagtornsfrukt, som insisterar på en termoskväll.
 6. Gör en torr blandning av ett 100-gram pack med mynta, ett halvt paket med vita pionrötter och lindblommor. Insistera 20 gram av denna blandning i 500 ml kokande vatten över natten. Drick 100 gram 30 minuter före en måltid.
 7. Brygg 20 gram torr nässlor i 100 ml kokande vatten. Låt svalna och packa in den. Blanda därefter med naturlig äppeljuice och dricka 50 ml 15 minuter före måltiderna tre gånger om dagen.
 8. Blanda 10 gram valerianrötter och pepparmynta. Häll kallt vatten (cirka 500 ml) och koka efter kokning i en kvarts timme. Häll en matsked snabbkaffe och smuldra på en 30 gram hög 3 gånger om dagen.
 9. Berika din kost med rödbetor, granatäpple, morotjuice. Drick mycket ingefära och lindte med kvistar citronmeliss.
 10. Introducera tang i den dagliga menyn, som mättar kroppen med sådana fördelaktiga ämnen som fosfor och jod. Utan dem är arbetet med den vestibulära apparaten allvarligt komplicerat.

Yrsel före menstruation som ett samtidig symptom är alltid obehagligt, men det blir farligt när illamående och kräkningar ansluter sig till det. Ignorera inte svindel när det blir en ofta följeslagare av menstruation..

Ett besök hos läkaren kommer att avslöja dess verkliga orsak och eliminera den, vilket avsevärt kommer att förbättra ditt välbefinnande och hälsa.

Orsaker till yrsel före menstruation

Många kvinnor upplever yrsel innan menstruationen. Orsakerna till detta tillstånd ligger i de hormonella förändringarna som sker i flickans kropp.

Nästan varje andra representant för det svagare könet lider av PMS.

Cirka 2-8 dagar före början av regelbunden urladdning dyker upp ett helt komplex av obekväma känslor, som försvinner spårfritt efter deras uppträdande, och dyker upp igen i nästa cykel.

I modern medicin skiljer experter mer än 150 tecken på premenstruellt syndrom. Alla är klassificerade enligt ett visst system och kan förekomma hos flickor i en blandad form. Ofta uppstår yrsel med PMS, så du bör förstå varför den visas, vilka typer det händer och hur man hanterar det.

orsaker

Först och främst är det värt att säga att perioden med början av regelbunden blödning åtföljs av en förändring av balansen mellan hormoner i kroppen. När vibrationer av dessa ämnen uppstår, tar nervsystemet och blodkärlen nödvändigtvis uppmärksamhet på dessa transformationer. När det gäller just detta symptom klassificeras det som en vegetativ reaktion i kroppen.

Här är några orsaker till att din period känns sjuk och yr:

 • Det skedde en kraftig förändring av blodtrycket;
 • Kvinnan är aktivt uttryckt premenstruellt syndrom;
 • Det finns en minskning av koncentrationen av hemoglobin i blodet;
 • Det finns vissa störningar i nervsystemets funktion;
 • Hormonobalans.

Om under en kvinnas menstruationsblödning inte är utsläpp, där hon förlorar en stor mängd blod, utesluter inte en minskning av blodtrycket, mot vilket ett svindelstillstånd utvecklas. Stressfulla situationer har också en negativ effekt på PMS-perioden, eftersom nervsystemet hos dem blir labil.

I fallet när en kvinna är instabil känslomässigt släpps en stor mängd adrenalin i hennes kropp, och detta ämne har en begränsande effekt på kärlen. Detta tillstånd klassificeras som stressproduktion av hormonet, vilket resulterar i att volymen av cirkulerande blod sjunker och blodtrycksindikatorerna blir krampaktiga.

Representanter för det svagare könet behöver inte bara veta varför menstruationen gör dig sjuk och yr, utan också om vilka sorter detta symptom kan vara. Eftersom det redan är känt att uppkomsten av detta tillstånd har en direkt relation med dysfunktion i nervsystemet och hjärt-kärlsystemen, måste det sägas att yrsel kan vara central och perifer.

I det första fallet, mot bakgrund av en obalans i balansen mellan hormonella substanser, uppstår en svag svullnad i hjärnan..

Med detta tillstånd observeras en ansamling av en stor mängd onödiga salter i kroppen, vilket inte tillåter frisättning av vätska i den erforderliga mängden.

Följaktligen uppstår yrsel på grund av att det finns svullnad i hjärnvävnaden, eftersom de får en liten mängd syre.

Yrsel kan vara centralt eller perifert. Källa: golovnayabol.com

I händelse av yrsel av den perifera typen är det nödvändigt att beakta sannolikheten för att det finns avvikelser i arbetet i cerebellum och vestibulära apparater. Om symptomet är cykliskt, kommer det att ha samma varaktighet och intensitet innan varje menstruation, det vill säga ett mönster kan spåras.

När det gäller icke-cyklisk yrsel uppstår den under påverkan av vissa faktorer, bland vilka: stress, tillhörande patologier, svår fysisk överarbetning. I detta fall kommer regelbunden blödning inte att få symptomen att passera. Detta tillstånd utvecklas främst med anemi, hypoglykemi och även med överarbetande.

Faktiskt verkar yrsel mot bakgrund av anemi på grund av att celler inte får tillräckligt med syre. Om det finns hypoglykemi, har symptomen uppstått på grund av den små tillförseln av näringsämnen till hjärnan. Sådana villkor är ett tillfälle för ett brådskande besök hos en specialist.

Behandling

Om en kvinna är sjuk och yr för menstruation måste du veta hur du kan bli av med dessa symtom. Först och främst rekommenderar experter att uppmärksamma den livsstil som flickan leder. Hon borde vara mer i frisk luft, måttlig träning, balansera näring.

Om obehag finns regelbundet hjälper följande rekommendationer:

 • Det är nödvändigt att utesluta användningen av alkoholhaltiga drycker i alla fästningar.
 • I närvaro av tobaksberoende måste detta beroende överges;
 • Experter rekommenderar att du konsulterar en läkare som kommer att utveckla ett individuellt komplex av fysioterapiövningar;
 • Multivitamin- och mineralkomplex bör tas;
 • Behöver ta ett kursintag av kalcium.

Tack vare sådana enkla åtgärder är det möjligt att avsevärt stärka och stabilisera nervsystemets tillstånd, göra kärlväggarna starkare och normalisera frisättningen av hormoner. Det är särskilt viktigt att ta läkemedel med kalcium och magnesium, eftersom de hjälper till att ta bort överskott av vätska från kroppen..

B-vitaminer har en positiv effekt på det endokrina systemet, samt bidrar till avkoppling av vaskulära väggar. Vitaminerna A och E har i sin tur skyddande förmågor. Under de 14 dagarna före menstruationens början är det nödvändigt att följa en diet, medan stekt, fet, kryddig och mycket saltad mat ska uteslutas från menyn.

Alla negativa eller positiva känslomässiga utbrott, liksom ökad fysisk aktivitet leder till frisättning av vissa hormoner i blodet, som har förmågan att utvidga blodkärlen. Om nervsystemet fungerar normalt kan det tåla stress mot bakgrund av vilket yrsel i den premenstruella perioden ofta uppstår.

rekommendationer

Många flickor mötte det faktum att de strax före början av regelbunden blödning under flera dagar känner av en betydande minskning av arbetsförmågan, de har allmän svaghet, illamående, yrsel och smärta. Först och främst rekommenderas det att avgöra exakt vad som är den verkliga orsaken till dessa tillstånd.

Först efter att provocerande faktorer har fastställts noggrant kan en metod för att hantera dem utvecklas. Om du tydligt måste förstå hur flickans tillstånd förändras under ICP-perioden kan du skapa en speciell dagbok. Det bör ange vilket symptom och när det dök upp, hur länge det varade och om det kännetecknas av cykliskitet..

Beroende på detta kommer det att vara möjligt att förstå vilken läkare man ska kontakta. Om tillståndet inträffar varje cykel krävs det definitivt en konsultation med en gynekolog och en neurolog. Tillsammans kommer dessa läkare att kunna avgöra vad som orsakade det patologiska tillståndet. I avsaknad av cykler bör en läkare besökas.

Folkrättsmedel

I alternativ medicin finns det många olika medicinska örter som effektivt klarar uppgiften att stabilisera en kvinnas tillstånd under premenstruell blödning. Innan en sådan terapi utförs är det absolut nödvändigt att se till att det inte finns någon individuell intolerans för växter.

För att bekämpa yrsel rekommenderas det att använda:

Oavsett vilket folkmedel som väljs rekommenderas det att börja ta det en vecka före menstruationsdatumet. Experter hävdar också att regelbunden homeopatisk terapi har en gynnsam effekt på den allmänna hälsan..

recept

Du kan förbereda klöver av klöver, vilket hjälper till att bli av med yrsel innan menstruationen..

För att göra detta, ta 20 g torkade blommor av växten, häll dem 250 ml ren medicinsk alkohol, blanda noggrant och låt den brygga i 14 dagar. Därefter tar du 15 droppar 15 minuter innan måltiderna.

Verktyget toner och stärker kroppen. Den terapeutiska kursen är 90 dagar.

Ett enkelt men effektivt te tillverkat av pepparmynta och citronmelisse hjälper till att hantera överarbetet, samt stressiga förhållanden och fysisk ansträngning..

För att göra detta, ta 10 g av varje ört, häll 200 ml vatten och låt den brygga i en timme. Ta 2-3 gram medicin per dag i 100 gram i sex månader, sedan måste du ta en paus i en månad.

För att förbättra smaken kan du lägga till honung och citron.

En infusion av persiljefrön hjälper till att bli av med yrsel. För att förbereda den, ta 5 g av huvudkomponenten och fyll den med ett glas nykokt vatten. Infusionstiden är 12 timmar, varefter buljongen är klar för användning. Drick omedelbart före måltid 50 g 6 gånger om dagen. Behandlingsvaraktigheten är 3 månader.

Du kan också försöka bli av med yrsel genom att äta tinkturer från fruktarna av hagtorn. Det är nödvändigt att ta bär, placera dem i en termos, häll kallt kokande vatten och låt stå i en timme. Därefter, ta istället för te i mängden 1 kopp 3 gånger om dagen före måltiderna. Tack vare detta kan du lugna nervsystemet, lindra irritabilitet och stabilisera den hormonella bakgrunden.

Te tillverkat av valeriska rötter har utmärkta läkande egenskaper. För att göra det enligt detta recept måste du ta en matsked av huvudkomponenten och samma mängd mynta. Blandningen hälls med en halv liter kokande vatten och läggs i ångbad i en timme. Ta tre gånger om dagen 30 minuter före måltider 25 ml.

Varje kvinna bör förstå att om yrsel uppstår en gång under flera cykler, detta inte är en anledning att oroa sig för hennes hälsotillstånd.

Men om detta symptom uppstår systematiskt, signalerar det allvarliga kränkningar, så du bör inte skjuta upp ett besök hos en specialist.

Det är nödvändigt att genomgå en grundlig undersökning, och om läkaren föreskriver det, då läkemedelsbehandling.

Pms (video)

Är det möjligt att känna sig sjuk innan menstruationen, varför yr och övervinna svaghet

Varje kvinna i sitt liv övervinner premenstruellt syndrom. Hos vissa fortsätter det obemärkt och utan några obehagliga symtom, men i de flesta är tyvärr det motsatta sant. Kvinnor klagar ofta på dålig hälsa före menstruation, illamående och yrsel. Under denna period "plötsligt" attackerar svaghet, dåsighet och apati. På frågan, om det kan kräkas innan menstruation, kommer du definitivt inte att svara. Det beror på kroppens individuella egenskaper..

Menstruation är inte en patologi

Menstruation är ett naturligt symptom på fysiologin i den kvinnliga kroppen, denna process är individuell. Mer än hälften av alla kvinnor under PMS-perioden känner sig sjuka. Illamående, pressar ofta på huvudet.

Detta beror på en förändring av trycket. Många försöker lindra huvudvärk med piller, vilket är en extra börda för kroppen. Kärlen expanderar dramatiskt och som ett resultat släpps kvinnliga hormoner.

Orsaker till illamående vid hormonfel

Östrogen och progesteron kallas skönhetshormoner som bidrar till ett barns befruktning och bärande. Tillståndet för dessa hormoner påverkar en kvinnas tillstånd före menstruation.

Nivån av hormoner stiger och som ett resultat förbereds ägget för befruktning. Men om befruktningen inte inträffar sjunker nivån av progesteron och östrogennivån förändras inte.

Ett sådant hopp och orsakar en försämring av välbefinnandet.

PMS-förekomstfaktorer:

 1. Hormonell obalans.
 2. Blodsocker.

Som ett resultat av dessa faktorer börjar kroppen fungera felaktigt, som ett resultat av vilket illamående utvecklas. Därför kan dess manifestation vara helt annorlunda.

Orsakerna till illamående före menstruationen kan vara:

 • graviditet;
 • sportlaster;
 • psykologiska problem;
 • andra sjukdomar;
 • yrsel.

Du kan överväga frågan om graviditet om illamående uppträder i den första fasen av cykeln. Tills du får reda på den verkliga orsaken kan du inte ta några mediciner, alkohol, cigaretter. Ökad fysisk aktivitet är oönskad. Allt detta kan skada ett ofött barn..

Biverkningar av idrott före menstruation är ofta illamående och överarbetande. Kan vara väldigt yr. I processen med fysisk träning är livmodern under tryck, och det sätter i sin tur tryck på ryggmärgen. Så för närvarande är det nödvändigt att stoppa eller minska intensiteten för någon fysisk träning.

Många kvinnor upplever illamående på grund av psykologiska problem. Tårar och raserianfall av någon anledning påverkar kroppen. Kärleks sympati och uppmärksamhet är särskilt nödvändig just nu..

Illamående och yrsel kan vara tecken på andra sjukdomar. Detta bör också övervägas. Endast en läkare kan bestämma sjukdomen genom att undersöka.

Yrselklassificering

Under menstruationen inträffar en liten mängd syre i hjärnan och spasm i kärlen. Yrsel uppträder. Det klassificeras av:

 1. Centralt (som ett resultat av periodiska spasmer av blodkärl och under menstruationssyndrom, syre svält).
 2. Perifer (inte förknippad med menstruationsstörning av den vestibulära apparaten).

Yrsel är systemiska och icke-systemiska. Den första av dem upprepas cykliskt, och den andra uppstår plötsligt på grund av fysisk och psykologisk stress. Nivån av glukos i blodet minskar, och detta är en av orsakerna till yrsel under menstruationen. Det kan göra dig illamående, dåsighet verkar, det ökar trycket, så en kvinna bör ta sitt hälsotillstånd på allvar.

Premenstruellt syndrom Problem

Med syndromet uppträder svullnad som ett resultat av vätskeansamling i kroppen, vikten ökar. Ofta störs den känslomässiga balansen, en stämningsförändring observeras. Detta är ett individuellt drag i vår kropp och den kvinnliga kroppens reaktion.

PMS är en nödvändig tillfällig process som slutar om några dagar, så du måste försöka slappna av, koppla av, lugna ner under denna period.

Om symtomen kvarstår under hela cykeln ska du inte försöka förstå varför detta händer på egen hand, utan kontakta en specialist.

Besvämning och obehag

På grund av dålig blodförsörjning känner en kvinna svag under menstruation, obehag. För att utveckla blodceller tillbringar kroppen hemoglobin utan att ha tid att fylla på reserven. Låg hemoglobin är den främsta orsaken till yrsel under menstruation, illamående och ibland även svimning. Anledningen till besvimning kan vara fysisk aktivitet. Hjärnan kan "stängas av" utan att få nödvändiga näringsämnen.

Som ett resultat av anemi eller smärta kan förlust av medvetande uppstå. Det kommer att vara mer korrekt att stanna vid denna tid.

Om vi ​​jämför en kvinnas tillstånd under PMS och graviditet, kan du i hennes hälsa observera mycket gemensamt: temperaturen stiger, nedre del av magen gör ont och tryckhopp uppstår också. En kvinnlig läkare säger alltid de bästa läkemedlen för att hjälpa kroppen och inte ta den till stressiga situationer.

Tillståndet för en kvinnas hälsa, hennes livsstil och ålder påverkar arten av PMS-förloppet. Tecken på att närma sig menstruation:

 • huvudvärk;
 • smärta i nedre buken och nedre delen av ryggen;
 • kan känna sig sjuk;
 • svaghet, dåsighet;
 • irritabilitet.

Eliminering av obehagliga symptom

Du kan alltid vidta åtgärder för att lindra sjukdomen. Om en kvinna får svår illamående rekommenderas att hon sätter sig eller ligger ner, varefter hon börjar andas lugnt och djupt. Syre kommer att börja flöda in i hjärnan och därmed lindra tillståndet. För första hjälpen behöver du:

 • ta en tesked Atropine 0,1%, det hjälper till att lindra yrsel; A.
 • dricka No-Shpu (lindra spasm);
 • ta mediciner som lindrar nervspänningar (t.ex. Persen).

Och naturligtvis, om symtomen fortsätter regelbundet, måste du konsultera en gynekolog eller neurolog för en undersökning för att undvika risken för sjukdomen. Specialisten föreskriver lämplig behandling, föreskriver lämpliga mediciner som kommer att lindra illamående. Under menstruationen måste du dricka mycket vatten för att fylla på vattenbalansen..

Med menstruation kommer sport att hjälpa. Stark fysisk aktivitet är oacceptabelt, men måttliga är välkomna. Kroppen, som utför lätta övningar, producerar endorfiner, som gynnar det psykologiska tillståndet.

Specialövningar lindrar smärta, varför de rekommenderas av gynekologer. Mycket användbara promenader i frisk luft. Effektiva yogakomplex.

De hjälper den kvinnliga kroppen att helt slappna av, känna sin kropp, mätta varje cell i kroppen med syre.

Menstruation är en naturlig process. En känsla av obehag anses vara normal, men eventuella avvikelser kan indikera allvarliga kränkningar.

Näringsroll

Det är nödvändigt att äta mat som ökar hemoglobin. Överätande under och efter premenstruellt syndrom, bristande efterlevnad av kosten, ätande av undernäring - allt detta är orsakerna till att du känner dig dålig. Du måste noga överväga ditt tillstånd. Det är möjligt att reglera processer i vår kropp, det viktigaste är att ta reda på orsakerna till illamående och yrsel..

Mat för närvarande spelar en viktig roll. Överbelasta inte magen. Rätt diet bör innehålla rätt kolhydrater. Mjölprodukter, bönor, druvor bör uteslutas så att uppblåsthet inte störs. Uteslut fettiga, kryddiga rätter, rökt kött, alkohol, godis, kaffe från menyn.

Te med fänkål och dill hjälper till med illamående, en myntbuljong med ingefära. Salt bör uteslutas från kosten..

Den kvinnliga kroppen kan självständigt hantera de obehagliga symtomen i samband med PMS, du behöver bara hjälpa det lite. I samband med hormonella förändringar hos en kvinna förändras medvetandet.

Denna tid måste användas för självförbättring, arbete med sig själv, personlig tillväxt.

Genom att följa alla rekommendationer och tips kan du förbättra ditt välbefinnande och njuta av livet varje dag..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Yarina. recensioner

Totalt antal meddelanden: 4540 07/30/2013, Diana
God eftermiddag, kan du snälla berätta för mig när den preventiva effekten av Yarina kommer? Jag dricker från den första dagen av cykeln....

Menstruationscykel: normal, orsaker till en oregelbunden cykel, hur man hanterar dem

Varje tjej bör vägledas i frågor som rör menstruationscykeln om hon är intresserad av att upprätthålla sin egen hälsa och hennes ofödda barns hälsa....

Kan kvinnor ha en försening i menstruationen med cystit?

Tecken på sjukdomen är direkt beroende av dess form och grad. Om akut cystit orsakar smärta under urinering, smärta i nedre del av buken, feber, allmän svaghet och urinväxt, är den kroniska formen asymptomatisk under remission.....