Varför är menstruationen brun

Intim

Varje flicka (kvinna) vet att menstruationen börjar från en viss ålder börjar hos flickor. Tyvärr, men ofta sa många mödrar i bästa fall sina döttrar något liknande: ”Du kommer att få blodutsöndringar. Så här händer allt, det är normalt, just i det ögonblick då puberteten började.

Tyvärr, på grund av bristen på läskunnighet i frågan, är det få av dem som förstår till och med vad det är, varför detta händer och hur det ska se ut i kroppen på en frisk kvinna? När menstruationer av brun färg plötsligt dyker upp, är det helt obegripligt varför detta händer, kan det finnas menstruation av denna färg och om det är brådskande att konsultera en läkare?

Menstruation är en del av menstruationsprocessen, åtföljd av blödning. Av naturen är en kvinna avsedd att föda avkomma. I detta avseende förbereder kroppen varje månad (var 21-35 dag) för fostret. Mot denna bakgrund inträffar starka hormonförändringar, och i det sista stadiet av menstruationscykeln är livmoderhålan fodrad med hormonsensitiv vävnad - endometrium. Så här förberedelserna för implantation av embryot inuti livmoderkaviteten inträffar, men om detta inte händer förstörs vävnaden och avlägsnas sedan från livmodern i form av menstruationsblödning.

Och igen i dag

Normalt, riklig (cirka 150 ml på 3-4 dagar) blödning av en mättad röd färg. Av olika orsaker är emellertid avvikelser från denna färg möjliga (inklusive med en lukt). Så ofta känner kvinnor med perioder med en mörkbrun färg. Varför detta händer och om du behöver oroa dig om din period är mörkbrun?

Skäl till avvikelse från normen

Tilldelningar av brunt före menstruation är ett för allmänt begrepp. För att hantera orsaken som orsakade dem är det nödvändigt att överväga denna fråga mer detaljerat. Arten, färgen, mängden utsläpp kan förknippas med helt andra skäl. Så, vilka är möjliga val:

 • magra brun i början av menstruationen (den första dagen);
 • smeta smutsigt i mitten av cykeln (andra gången på en månad eller på en vecka);
 • brun i slutet av menstruationen;
 • mörkbrun och gå istället för menstruation;
 • med blodproppar;
 • ljusbrun.

Två av fem punkter är en variant av normen. Vi pratar om att upptäcka brunt urladdning före menstruationen och i slutet. Ibland sker detta helt enkelt i början av cykeln eller på grund av hormonella förändringar. Det råder ingen tvekan om att en kvinna är en alltför känslomässig varelse. På grund av olika typer av stress, depression och andra obehagliga känslomässiga tillstånd kan kroppen genomgå olika förändringar. Inledningsvis påverkar allt detta den hormonella bakgrunden och därför menstruationscykeln (då är orsakerna till menstruationen mörkbrun i färg). Samtidigt räcker psykologisk terapi, eller bara "vänta", ingen specialbehandling behövs här.

Det bör noteras här att hormonella förändringar inte alltid är ett fel i kroppen, ibland är det mer än ett normalt naturfenomen. Under puberteten inträffar viktiga förändringar i det hormonella systemet, varför den första menstruationen kan vara brun. En liknande situation kan observeras hos kvinnor med början av klimakteriet..

På en röd dagskalender

Orsaken till brun salva efter menstruation är nästan alltid helt enkelt slutet på menstruationen.

Viktig! Många undrar varför blodet är brunt i menstruationen? Det är känt att på grund av dess järninnehåll oxiderar blodet i luften och blir brunt. Det är här viktigt att inte förväxla den patologiska processen med det vanliga fenomenet..

När urladdningen uppträder i mitten av cykeln mot bakgrund av normal menstruation, pratar vi som regel om någon slags patologisk process. De viktigaste orsakerna kan vara:

 • graviditet (normal eller ektopisk);
 • svårt psykologiskt tillstånd, stress, depression;
 • inflammatoriska processer i det reproduktiva systemet;
 • reproduktionssystemskador;
 • en följd av alla medicinska förfaranden (t.ex. abort);
 • funktionsfel i hypofysen, äggstockarna.

Vid svår smärta i nedre del av buken bör smärtstillande medel tas

För att förstå varför bruna perioder kan gå, är det viktigt att förstå om det finns ytterligare symtom som:

 • svår smärta i nedre del av buken;
 • illamående, kräkningar;
 • yrsel;
 • temperatur;
 • frossa och dr.

I sådana fall bör du omedelbart träffa en läkare för att identifiera orsaken.

Endometrium är en slemvävnad, därför kan den, när den avvisas, innehålla små blodproppar. Menstruationen kan fås med blodproppar av brun färg. Dessutom kan ett stort antal koagler indikera förekomsten av sjukdomar såsom:

 • hög kroppstemperatur;
 • endometrios (en sjukdom där blodproppar passerar genom äggledarna in i bukhålan);
 • endometrit (inflammation på grund av infektion i livmodern);
 • patologisk spridning av endometrium;
 • anemi (hemoglobinbrist);
 • ektopisk graviditet.

I alla ovanstående situationer var orsakerna till menstruationen mörkbrun. Och vad händer om menstruationen är brun (ljus), vad betyder det? Som regel indikerar detta:

 • kränkning av personlig hygien;
 • mitten av menstruationscykeln;
 • ta orala preventivmedel;
 • om att ta abortläkemedel;
 • postpartum perioden.

Förändringar efter att ha tagit hormonella läkemedel

Som redan nämnts kan förekomsten av konstiga "perioder" ha samband med användningen av hormonella läkemedel. Vissa recensioner indikerar utseendet på biverkningar i form av en mycket liten månadsbrun. Dufaston är en kemiskt syntetiserad progesteron, ett verkligt universalmedel för många sjukdomar, såsom:

 • endometrios;
 • oregelbundna perioder;
 • infertilitet;
 • möjligheten till missfall på grund av progesteronbrist, etc..

När en sådan biverkning inträffar, ökar de som regel dosen av progesteron och upptäcker blödningen. Naturligtvis måste detta avtalas med den behandlande läkaren.

Diagnostiska åtgärder och behandling

För att identifiera orsakerna rekommenderas:

 • undersökning av en gynekolog på en stol (inklusive smuts);
 • hCG-blodprov;
 • ultraljudsundersökning av bukhålan;
 • MR och CT (för att utesluta cancertumörer);
 • sköldkörtelundersökning.

För att eliminera sekret

Naturligtvis bestäms behovet av vissa analyser och listan ovan av den behandlande läkaren, baserat på undersökningen och insamlad historik. Därefter klargörs orsaken. Tja, behandlingen kommer redan att syfta till att eliminera den, eftersom utskrivning inte är en sjukdom, utan ett symptom.

Behovet av ytterligare tester eller undersökningar kommer att rapporteras av gynekologen om detta symptom inte är relaterat till reproduktionssystemet. Det är troligt att det är nödvändigt att skriva ut vägbeskrivningar till en immunolog, gastroenterolog eller andra smala specialister eller genomgå ytterligare undersökningar (för att klara test).

Det är viktigt att övervaka din kropp och lyssna på olika upplevelser i tid. Som förebyggande åtgärder bör kvinnor upprätthålla en hälsosam livsstil, som inte bara inkluderar frånvaron av dåliga vanor och en hälsosam kost, utan också ett hälsosamt känslomässigt tillstånd. Du bör äta mer färsk frukt, grönsaker, fisk, så ofta som möjligt för att vara i frisk luft och vandra. Det bör inte glömmas att de allra flesta hälsoproblem är resultatet av psykologiska störningar. För kvinnor är detta ännu mer allvarligt och betydande än för män. Därför är det så viktigt att hålla sig i gott humör och inte bli upprörd över bagateller. Sedan kommer sådana obehagliga fenomen som ohälsosamma perioder, antingen inte bry sig alls eller så sällan som möjligt.

Om författaren: Olga Borovikova

Månadsbrun - när du bör vara uppmärksam på din kropp?

Menstruation är en av manifestationerna av kvinnors reproduktionssystem. Det kännetecknar sig genom komplexa biokemiska och hormonella förändringar som inträffar i kroppen och manifesteras av separationen av blodet i de kvinnliga könsorganen, särskilt livmodern.

Menstruation är inneboende hos alla kvinnor i fertil ålder, med förbehåll för rätt utveckling av könsdelar och körtlar av intern sekretion, samt frånvaron av några genetiska defekter.

Livmoderkaviteten är fodrad med slemhinnor - endometrial vävnad, som kännetecknas av månatlig avstötning. Som ett resultat noterar kvinnan deras manifestation i sig själv, medan detta är det sista stadiet av menstruationscykeln.

I de initiala stadierna finns det en process med celltillväxt i slemhinnan med deras efterföljande transformation. Normalt bör menstruationscykeln upphöra under graviditeten, eftersom mognad och frigöring av ägget inträffar, en karakteristisk process för ägglossning.

Men i frånvaro av befruktning sker desquamation av epitelet med en blödningsklinik och dess ersättning med nya.

Normalt ska menstruationen inte vara längre än 5 dagar och åtföljas av ljusröd urladdning. Deras volym bör vanligtvis inte överstiga 100-150 ml under hela perioden.

Samtidigt är de första dagarna för kvinnor inte alltid rikliga, utan kan bara visas med bruna grenar. Detta tillstånd bör vara absolut smärtfritt. I händelse av att dessa symtom förändras, sök läkare hos en specialist.

Brun urladdning är normal.

Brun urladdning istället för menstruation är normen:

 • Perioden för puberteten. Detta är ett viktigt steg i bildandet av det kvinnliga reproduktionssystemet. Det kännetecknas av det faktum att flickor börjar dyka upp menstruation. Men denna process blir inte alltid regelbunden; i vissa fall kan det ta tid att justera den. Normalt varar flickans process för att etablera menstruationscykeln ungefär ett år. I den här situationen kanske inte menstruationen ser ut alls, eller de kan vara så knappa att de ser ut som bruna utflöde från könsorganen. Många flickor börjar bli rädda för detta symptom, men oroa dig inte, i de flesta fall krävs ingen behandling, vänta bara och se taktik.
 • Klimax Detta är en av de vanligaste fysiologiska orsakerna till brun menstruation. De kan förekomma hos alla kvinnor som möter processen för att minska reproduktionssystemets funktion. Åldern på deras utseende kan vara annorlunda. Normalt är den förment 45–55 år gammal. Om brun urladdning inträffar under klimakteriet hos en kvinna vid en senare ålder, mot bakgrund av normal och cyklisk menstruation, orsakar det inte att en kvinna misstänker. Men i vissa fall kan menstruationen upphöra vid en tidigare ålder, så kvinnan är upphetsad. Uppkomsten av sådana symtom kan uppstå inom 35-40 år. En sådan utveckling av klimakteriet kommer att vara patologisk, den kan manifesteras av en kränkning av cykliskitet och utseendet, istället för rött blod i medelvolymen, av små, magra bruna sekret i volym. Gradvis efter uppkomsten av en sådan menstruation kommer deras fullständiga upphörande att börja. Med initiala manifestationer, särskilt i ung ålder, kan du försena uppkomsten med hjälp av hormonbehandling. Men i mitten eller sen ålder gäller det bara förväntade taktik.
 • Postpartum perioden. Detta är ett fysiologiskt tillstånd där brun urladdning kan förekomma. Normalt, efter att ett barn föddes, ett tag, konstaterar kvinnan utsläpp från könsorganen, beror detta på att processen för separering av morkaken, vilket innebär en kränkning av kapillärernas och blodkärlens integritet, äger rum. Under de första dagarna efter födseln är urladdningen röd och liknar normal menstruation, men senare blir deras intensitet och volym förändrade, de blir mer sällsynta och skuggan blir brun. Efter en månad slutar en sådan bild vanligtvis. Sådana utsöndringar kallas vanligtvis lochia. De ska inte åtföljas av några patologiska symtom, så snart smärta är fäst vid sådana bruna sekret och en ökning av temperaturen detta signalerar början av den inflammatoriska processen. Om volymen av brunt urladdning inte slutar utan snarare tenderar att öka är det också nödvändigt att konsultera en specialist, eftersom det kan vara ett tecken på försening av fragment i livmoderhulen.

När brun menstruation är en patologi?

Ektopisk graviditet

Detta är en av de farligaste orsakerna till brun menstruation..

 1. Liknande symtom uppstår som en manifestation av en menstruationsliknande reaktion, den är inte fullständig. Detta beror på otillräcklig hormonell produktion av hormoner som främjar uppkomsten av menstruation.
 2. Men också fördelningen av humant korioniskt gonadotropin förhindrar fullständigt avstötning av endometrial vävnad.
 3. I vissa fall kan utseendet på brun urladdning indikera början av en graviditetsstörning. Detta är en typ av missfallsreaktion, och det kan också vara en kränkning av användbarheten hos äggledarnas vaskulära väggar.
 4. Ofta kan en sådan patologi åtföljas av uppkomsten av ett smärtsyndrom, främst på den sida där den ektopiska graviditeten inträffar. Graden av symtomökning ökar gradvis..
 5. Under diagnosen finns det ett missförhållande i storleken på livmodern med den förväntade termen, liksom graden av tillväxt av korioniskt gonadotropin, det kommer också att ligga bakom motsvarande.

Denna situation får inte ignoreras, eftersom den kan leda till ett hot mot en kvinnas liv. Ytterligare utveckling av graviditeten i detta fall är nästan meningslöst.

Risk för missfall

Detta är också en av de främsta orsakerna till utseendet på brun urladdning istället för menstruation. Detta tillstånd kan vara förknippat med många orsaker, de börjar framträda främst i de tidiga stadierna.

 1. Volymen av utsöndringar kan vara annorlunda, ibland märker kvinnor nästan inga symtom i sig, förutom en något märkbar brun daub på underkläder, men i vissa fall kan den urladda som påminner om menstruation.
 2. I det senare fallet finns det en separering av rött blod med ett stort antal koagler, som börjar dyka upp i en kvinna och åtföljs av andra symtom.
 3. De viktigaste klagomålen förutom utskrivning hos en kvinna kan vara smärta i nedre del av magen, tidigare försening i menstruationen, en känsla av illamående och uppträdande av bröstkörtlarna.

Prognosen är annorlunda, med ett litet antal bruna formationer finns det en chans att upprätthålla en graviditet, men riklig separering är minimal, eftersom fosterägget kan separeras från ytan av livmoderslimhinnan.

Vid diagnos krävs akut sjukhusvård och utnämning av hormonella läkemedel samt en förändring i livsstil med undantag för fysisk aktivitet..

Inflammatoriska sjukdomar

Detta är en annan vanlig orsak till utseendet på brun urladdning, som beror på engagemanget i den patologiska processen i både livmoderhålan, halsen och vagina..

I de flesta fall är detta en kronisk sjukdomsförlopp..

I detta fall kan brun urladdning uppträda spontant eller mot bakgrund av menstruation.

I detta fall kan menstruationen inte bara förändra dess cykliska, utan också dess varaktighet. De är benägna att utseendet på en brun daub som kvarstår under lång tid, liksom smärta.

symtom

 1. Smärtsyndrom har en trög manifestation. Förvärringar inträffar med jämna mellanrum, säsongsmässighet är inneboende i dem. Dessutom kan liknande utsläpp av brun färg uppträda i mitten av menstruationscykeln..
 2. Ibland, med defekter i slemhinnan i livmoderhalsen eller i vagina, kännetecknas en sådan urladdning också den inflammatoriska processen. Han kan förvärras efter samlag.

Detta tillstånd kräver obligatorisk behandling och ytterligare åtgärder mot återfall som syftar till att förebygga sådana symtom.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Detta är en av orsakerna till brun menstruation..

Orsakerna till detta tillstånd har länge studerats, det är infektioner orsakade av specifika patogener som har en dominerande överföringssätt genom oskyddat samlag..

Denna patologi förekommer hos individer främst under reproduktionsperioden..

Om de kanske inte visas hos män alls, är ett av de ogynnsamma tecknen hos kvinnor en förändring i menstruationens natur:

 1. De blir mer smärtsamma och uttalade, deras färg blir brun, en obehaglig lukt verkar, och volymen kan vara obetydlig, de kommer att smetas ut, medan varaktigheten ökar avsevärt.
 2. I vissa fall kan manifestationer uppstå upp till flera veckor. Detta beror på närvaron av en specifik inflammatorisk process i livmoderhulen, där utsöndring och spridning av endometriala vävnadsceller störs..
 3. I menstruationsprocessen sker en långsammare och mer problematisk separering av vävnader, som ett resultat av vilka de kommer att smeta ut, deras färg, lukt förändras.

Hormonell obalans

Detta är en annan anledning till utseendet på brun utflöde från könsorganen, vilket kan förekomma hos alla kvinnor i reproduktionsperioden..

Det finns många specifika skäl som leder till detta patologiska tillstånd.

Bland dem överväger de viktigaste follikelns uthållighet.

Ägglossning förekommer inte i menstruationscykeln och menstruationen kan komma med en fördröjning och deras färg blir brun, ett liknande tillstånd inträffar medan corpus luteum är aktivt.

I båda fallen förekommer menstruations oregelbundenheter..

I de flesta fall kräver de ingen ytterligare behandling om de inte åtföljs av patologiska symtom. Dessutom kan liknande utsläpp av brun färg observeras med progesteronbrist, och därför underlägsenhet i den andra fasen av menstruationscykeln.

Menstruation har en tendens till förseningar och efterföljande urladdning med en tät konsistens och brun färg.

Orsaker till ansvarsfrihet i avsaknad av sexuell aktivitet

I detta fall bör förekomsten av brun urladdning, som är en komplikation av graviditeten, uteslutas, och risken för att utveckla en inflammatorisk process minskas också. Men samtidigt finns det olika typer av hormonella orsaker, näringsfaktorer och allvarliga gynekologiska sjukdomar.

Bland sjukdomarna bör intern endometrios noteras. Detta är ett tillstånd som kännetecknas av tilldelning av menstruation, med en brun färg..

Med utvecklingen av endometrios, slemhinnan i livmoderhulen sprider sig utanför dess anatomiska region, så endometriet kan också lokaliseras i muskelskiktet och andra organ och system.

Detta är också stressande situationer och livsstilsförändringar som kan leda till hormonell misslyckande..

Vanliga orsaker till menstruations oregelbundenhet

De kan vara förknippade med flera situationer. Detta är störningar i de endokrina körtlarna, inflammatoriska processer samt svåra situationer förknippade med negativa effekter på kroppen.

Kirurgi

Detta är en av orsakerna till att menstruationen av en mörk färg visas..

Anledningen i de flesta fall beror på typen och arten av manipulationen:

 1. I vissa fall kan utseendet på menstruation av brun färg förknippas med en reaktion på införandet av en intrauterin enhet. I detta fall kan det vara en manifestation förknippad med trauma till slemhinnan i livmoderhålan eller dess reaktion på utseendet på en främmande kropp. Som regel är efterföljande menstruationer inte annorlunda än tidigare.
 2. Med endometrios kan ett intrauterint system med levonorgestrel användas, som under dess närvaro börjar slänga ut en viss dos av hormonet, vilket leder till utveckling av kortvarig vävnadsberoende.
 3. Bruna perioder kan också förknippas med sådana kirurgiska ingrepp som curettage av livmoderhålan. I vissa fall kan det utföras för diagnostiska ändamål, liksom för att förhindra utvecklingen av graviditet. Liknande menstruation visas omedelbart efter proceduren, den bruna färgen kan kvarstå en vecka med en gradvis minskning i intensitet.
 4. Dessutom kan konstiga bruna perioder bero på ett ingripande i livmoderkaviteten i samband med en tidigare patologi..

Diagnostik

I de flesta fall orsakar det inte arbete i modern medicin.

Vanligtvis är detta en omfattande undersökning:

 • Det börjar med en doktors konversation med en kvinna, förtydligande av alla klagomål, sjukdomshistoria samt undersökning av reproduktionssystemet.
 • Grunden för diagnosen brunbrunt är ultraljud. Först utvärderas livmodern, storleken, strukturen, tjockleken och konsistensen hos huvudskiktet - endometrium. Livmoderhalsen och dess konsistens undersöks också. Det är nödvändigt att undersöka både bilagorna, för närvaro av volymbildningar och storleken på follikulära apparater med antalet.
 • En annan metod som indikerar det indirekta tillståndet i organen i det reproduktiva systemet är ett allmänt blodprov. Antalet hemoglobin och leukocyter mäts. Med denna metod kan inflammatorisk sjukdom och närvaro av anemi bekräftas, vilket i vissa fall kan orsaka brun menstruation.
 • Hormonell undersökning. Av dessa används ofta en studie av nivån av humant koriongonadotropin, särskilt är det relevant för ektopisk graviditet. Tillväxten och graden av dynamisk ökning under utvecklingen studeras. En liknande analys krävs också när man utvecklar ett hot om avbrott av graviditet.

Behandling

Dessa är höjdpunkterna vid behandling av brun menstruation.

Valet av taktik beror på typen av patologiskt tillstånd:

 • I en ektopisk graviditet är den huvudsakliga behandlingen att avsluta den med kirurgisk tillgång. Volymen kommer att bero på tidpunkten och tillståndet för kvinnan. Under de första stadierna av graviditeten, men redan med utseendet på brun menstruation, är operationen begränsad till att ta bort en del av äggledaren och dess efterföljande restaurering för att upprätthålla ett anatomiskt fullständigt tillstånd. Med en lång period och symtom på dess överträdelse är behandlingen begränsad till fullständig amputation av äggledaren.
 • Med hot om spontan missfall, särskilt i tidig graviditet, med utseendet på brun menstruation, krävs utnämning av hormonbehandling. Bland dem är de viktigaste läkemedlen läkemedel från progesteron-gruppen. Av dessa presenteras ett stort antal fonder på marknaden, men de populäraste av dem är Dufaston och Utrozhestan. Duphaston är ett systemiskt läkemedel som används under bruna perioder under graviditeten. Utnämning är möjlig endast upp till 20 veckors graviditet, efter den andra screeningen avbryts den helt eller ersätts med Utrozhestan. Doseringen kommer att vara i genomsnitt 20 mg dagligen. Utrozhestan är ett progesteronläkemedel som produceras i form av ett vaginal suppositorium. Det har en effekt som liknar Duphaston, men biotillgängligheten är mycket högre. Dosen av ett ljus är 200 mg.
 • Inflammatoriska sjukdomar som leder till brun menstruation kräver systemisk behandling. Det kan vara antibakteriella eller antiinflammatoriska läkemedel. Vid identifiering av en specifik patogen utförs selektion genom att bestämma känsligheten för antibiotika. I närvaro av hormonella störningar kan du använda kombinerade orala preventivmedel, vilket kan leda till en minskning eller avbrott av bruna sekret under menstruationen. Det kan också vara andra hormonella medel som bidrar till behandlingen av den underliggande sjukdomen som leder till bruna perioder..

rekommendationer

Läkares rekommendationer:

 • Kvinnor med brun menstruation bör rådfråga en specialist. Om orsaken identifieras kommer han att kunna ge detaljerade rekommendationer om vidare hantering och övervakning av kvinnan.
 • Du bör övervaka menstruationens regelbundenhet. Eventuella fel kan ha en patologisk orsak..
 • Oskyddat samlag bör undvikas, särskilt med personer som inte är vanliga sexpartners..
 • Diagnosera regelbundet för sexuellt överförda infektioner, även om det för närvarande inte finns några symtom.
 • Utför periodiskt instrumentell undersökning av bäckenorganen med en vanlig och icke-invasiv metod med hög noggrannhet.
 • I närvaro av kroniska inflammatoriska processer, åtföljd av uppkomsten av menstruation av brun färg, krävs en fullständig behandling följt av anti-återfallsterapi, liksom rehabiliteringskurser och efterlevnad av förebyggande åtgärder.
 • Planera födelseplaner på ett ansvarsfullt sätt och undvik stressiga situationer, tung fysisk ansträngning och skadliga miljöfaktorer..
 • Övervaka regimen för arbete och vila, såväl som näring.

En daub på den första dagen av menstruationen. Förekomsten av brunt urladdning i menstruationen, deras orsaker och möjliga fara. Varför blir menstruationen brun

Menstruation är en av de viktiga indikatorerna för kvinnors hälsa, inte bara cykelns varaktighet, dess regelbundenhet, men också mängden, arten av urladdningen är viktig. Den normala färgen på urladdningen är röd, bruna perioder kan vara ett tecken på allvarlig sjukdom, så du bör besöka en läkare och genomgå en undersökning.

Bruna perioder kan indikera sjukdom.

Varför blir menstruationen brun?

Normalt bör cirka 50 ml mörkt menstruationsblod med en sur karakteristisk lukt släppas per dag hos en kvinna. Brun urladdning kan vara närvarande den första dagen av cykeln, men om situationen inte kommer att förändras måste du undersökas för att identifiera orsaken till felet. Hur normalt utsläpp hos kvinnor ser ut kan ses på fotot.

Normalt kvinnligt utsläpp

Menstruation av brun färg åtföljs ofta av fel i menstruationscykeln. Blodproppar med en skarp okarakteristisk lukt förekommer, en minskning av antalet utsöndringar observeras.

Ej rikligt med brunt urladdning under menstruationen

Små urladdning under kritiska dagar är först brun, sedan röd - normen för många kvinnor, eftersom denna funktion ofta är ärftlig. Men ibland utvecklas hypomenorré mot bakgrund av medfödda patologier i reproduktionssystemet, hormonell obalans, anemi, vitaminbrist, med klimatförändring.

En mörkbrun, nästan svart fläck är ett ofta tecken på allvarliga infektionspatologier, sexuellt överförda sjukdomar, fibroma och livmoderhalscancer. En minskning av den dagliga volymen av utsöndringar kan åtföljas av huvudvärk, obehag i inguinalregionen, korsrygg, illamående, feber.

Vilka sjukdomar förefaller brunt utsläpp istället för menstruation:

 • graviditet är vanligt eller ektopisk - mild fläckning visas några dagar innan förseningen av menstruationen, kan pågå flera timmar;
 • funktionsfel i hypofysen och äggstockarna, hormonell obalans - smutsiga perioder är ofta under klimakteriet, hos ungdomar kan de dyka upp en vecka före menstruationen;
 • spridning av endometrium är en följd av aborter, kronisk foci av inflammation i bäckenorganen, ett liknande symptom kan indikera genital tuberkulos;
 • skador på könsorganen, gynekologisk kirurgi;
 • nervös och fysisk trötthet, depressiva tillstånd - konstig färgutsläpp kan förekomma i början av cykeln;
 • plötsliga eller täta viktförändringar;
 • långvarig användning av Duphaston, med avskaffandet av det hormonella preventivmedlet Tri-Regol.

Brun urladdning kan orsakas av spridning av endometrium.

Lätt ljusbrun urladdning efter menstruation eller i mitten av cykeln är normalt, men om de har en skarp lukt, de håller mer än 2 dagar, behöver du.

En vaginal hemlighet av en liknande färg i slutet, början eller mitten av cykeln kan indikera bristande efterlevnad av personliga hygienregler, livmoderhalserosion, polypper och maligna tumörer, uppstår när man tar abortiva läkemedel, ofta hos kvinnor efter förlossningen, i strid med slemhinnans integritet under sex.

Brun urladdning med en grönaktig ton, skarp lukt, klåda, smärta i nedre del av magen, obehag vid tömning av urinblåsan - ett tecken på sexuellt överförda sjukdomar.

Varför visas bruna blodproppar under menstruationen

Blodproppar är nästan alltid närvarande i menstruationsflödet - detta beror på endometrial avstötning, men om de får en brun färg, kan detta indikera vissa patologier.

Orsakerna till utseendet på bruna blodproppar:

 • ökad kroppstemperatur under menstruationen;
 • endometrios;
 • livmodersinfektion - endometritis;
 • anemi;
 • ektopisk graviditet.

Endometrios är en vanlig orsak till brun urladdning

Utsläpp med obehaglig brun lukt indikerar förekomsten av patogena mikroorganismer i könsorganen, ett symptom uppstår med adnexit, trast, kolpit, erosion i livmoderhalsen, neoplasmer av olika ursprung.

Brun urladdning inträffar ofta mot bakgrund av oriktigt utvalda orala preventivmedel efter installation av en ektopisk spiral.

Vilken läkare du ska kontakta?

En gynekolog är involverad i behandlingen av kvinnliga sjukdomar, efter undersökning kan en anamnes och diagnos krävas, en specialist på infektionssjukdomar, en venereolog,.

Diagnostik

Efter undersökning på en stol föreskriver gynekologen tester för att identifiera orsakerna till utseendet på menstruationsbrunt.

De viktigaste diagnostiska metoderna:

 • klinisk och biokemisk blodanalys;
 • smet från slidan för flora och cytologi, PAP-smet från livmoderhalskanalen;
 • allmän urinanalys;
 • blodprov för hCG, TORCH-infektioner;
 • Ultraljud av bäckenorganen;
 • analys av sköldkörtelhormoner;
 • test för tumörmarkörer, papillomvirus, livmoderhalsbiopsi;
 • CT, MRT.

Under behandlingen av gynekologiska sjukdomar är det nödvändigt att helt avstå från sexuellt samlag.

En vattpinne från slidan hjälper till att identifiera avvikelser i kvinnors hälsa

Vilka är de farliga månadsbruna?

Den konstiga färgen i menstruationsblod kan indikera endokrina störningar, smittsamma och inflammatoriska processer - alla dessa faktorer minskar sannolikheten för befruktning, normal graviditet.

På bakgrund av allvarliga inflammatoriska processer förekommer vidhäftningar, infektionen börjar spridas till andra organ, vilket är för fullt med förekomsten av kroniska patologier, sepsis.

Brun utsläpp av brun färg under graviditeten kan indikera frigöring av moderkakan, som är full av missfall. Scharlakansröd urladdning är ett tecken på en frysta graviditet..

Ljusbrun eller mörkare urladdning före menstruation, istället för eller efter dem, med koaguler, föroreningar av pus, en skarp lukt - är farliga, särskilt om de håller längre än en vecka.

Vad man ska göra med brun menstruation?

När brun urladdning visas måste du göra ett graviditetstest, titta på kalendern i vilken stålcykeln finns. Om testet är negativt och den allmänna hälsan är normal, bör du ompröva dagens system - vila mer, få tillräckligt med sömn, var inte nervös vid varje tillfälle.

Om brun urladdning visas måste du göra ett graviditetstest

Om urladdningen varar länge, har en konstig nyans, det finns en dragande eller skarp smärta i nedre del av magen, obehag under sexuellt samlag och under urinering, klåda i könsorganen - du bör inte skjuta upp besöket på kliniken. Hög feber i kombination med dragande smärta i ländryggen och i bilagorna - du måste ringa ambulans.

Medicin

Med brun menstruation är självmedicinering meningslös och farlig, eftersom det finns många skäl för uppkomsten av sådana sekret, och de orsakas inte alltid av hälsoproblem. Läkemedel väljs av läkaren efter undersökning och diagnos, ibland curettage, operation.

De viktigaste grupperna av droger:

 • antibiotika i tabletter och suppositorier - Cefixime, Amoxiclav, Hexicon, Metronidazole;
 • antiinflammatoriska läkemedel - Ketoprofen, Rapid, Terzhinan, Movalis;
 • antivirala medel - Cykloferon, Acyclovir;
 • läkemedel mot vaginal candidiasis - Pimafucin, Klion-D;
 • orala preventivmedel med östrogen och gestagen - Yarina, Zhanin;
 • preparat för korrigering av hormonella nivåer - Norkolut, Goserelin;
 • läkemedel för att återställa menstruationscykeln - Profazi, Metrodin;
 • medel som minskar tonen i myometrium - Ginipral, No-shpa;
 • vitaminer, befästningsmedel.

Ginipral minskar tonen i myometrium

Med brun urladdning kan du inte ta hemostatika på egen hand - Dicinon, Tranexam, sådana läkemedel i tidig graviditet kan orsaka allvarliga hälsoproblem.

Om bruna utsöndringar inte är mycket rikliga, har en enhetlig sammansättning, utan en skarp lukt och föroreningar, orsakas de av naturliga processer som förekommer i en kvinnas kropp. Men om andra obehagliga symtom uppstår, stiger temperaturen, måste du snarast besöka en läkare.

Alla kvinnor i reproduktiv ålder har brun utflöde den första dagen av menstruationen. De är inte alltid en indikator på sjukdomar i reproduktionssystemet, men de kan inte ignoreras. Alla flickor är skyldiga att övervaka menstruationscykelns förlopp, dess regelbundenhet och viternas natur. Om det finns varningstecken bör du besöka en gynekolog så snart som möjligt..

Hos tonårsflickor kan en knapp mörk hemlighet föregående menstruationsblödning observeras varje gång flera år efter den första menstruationen.

Det finns kvinnor vars bruna perioder är en individuell egenskap som är genetiskt överförd.

Vad är en patologi?

De pratar om kränkningar i kroppen, om de åtföljs av symtom som:

 • svår intensiv eller skarp smärta i nedre del av buken, feber, dålig hälsa - indikerar en möjlig ektopisk graviditet;
 • obehaglig lukt, blodproppar och föroreningar av pus i urladdningen hela cykeldagen - en indikator på de inflammatoriska processerna för infektiös etiologi;
 • vikt hoppar, utseendet på hudutslag, känslomässig instabilitet - en indikator på hormonsvikt;
 • smärta under urinering, samlag - prata om sjukdomar i utsöndringssystemet;
 • en förändring i menstruationsförloppet (de blir vanligare och rikligt) - en indikator på endometrios, endometrial hyperplasi, polypper, cystiska eller polycystiska äggstockar, tumörer i könsorganen;
 • heterogenitet i hemlighetens konsistens (närvaron av blodproppar eller omvänt överdrivet vatteninnehåll) kan indikera patologier i livmodern och livmoderhalsen.

Utseendet på brun urladdning istället för normalt varje månad för flera cykler i kombination med några av de angivna symptomen är en signal om att du måste träffa en läkare för en undersökning så snart som möjligt.

Någon av sjukdomarna, vars symptom är mörkt menstruationsflöde, med otyglig behandling är full av allvarliga komplikationer som är farliga för en kvinnas barnfödda funktion och hennes liv. Därför är det omöjligt att ignorera en sådan manifestation för det rättvistare könet i någon ålder.

Många kvinnor är intresserade av varför, i stället för normal menstruation, plötsligt uppträder knapp brunt urladdning. Om detta är ett tecken på sjukdom, hur farligt är det. Menstruationens natur är en indikator på en kvinnas reproduktiva hälsa. Men sådana symtom beror inte bara på sjukdom. Orsaken till störningen är till och med stress. Om du har tvivel om hälsotillståndet, det finns tecken på sjukdomar i livmodern eller bilagor, måste du besöka en läkare och genomgå en undersökning.

Vilken menstruation anses vara normal

Normalt ska menstruationen upprepas regelbundet och pågå från 3 till 5 dagar. Färgen på normala utsöndringar är vinröd, deras totala volym för alla menstruationsdagar är cirka 80 ml. För vissa anländer de efter 21 dagar, för andra - efter 35, men viktigast av allt bör intervallet vara ungefär konstant. Färgen beror på närvaron av koagulerat blod från kärl som skadats under endometrial peeling. Konsistensen beror på närvaron i utsöndringar av dött epitel och slem som produceras av livmoderhalsens körtlar.

Olika avvikelser i karaktären av menstruation kan förekomma, inklusive i volym, varaktighet och färg. Skälen är olika: från kroppens individuella egenskaper till allvarliga sjukdomar.

Om patienten klagar över hypomenoré (en brun daub istället för menstruation), bestämmer läkaren orsaken med hänsyn till kvinnans ålder, allmän hälsa och sexuell aktivitet. Det är viktigt att veta om kvinnan födde eller inte, om det fanns aborter och andra operationer i livmodern och bilagorna.

Naturliga orsaker till hypomenorré

I vissa fall är utseendet på brun urladdning istället för menstruation inte en patologi:

 1. Under de första 1,5-2 åren efter uppkomsten av den första menstruationen hos flickor är cykeln oftast ostadig, de är antingen rikliga, sedan smetiga, bruna. Detta beror på fluktuationer i förhållandet mellan könshormoner som produceras av omogna äggstockar. Patologi är förekomsten av sådana avvikelser i framtiden, efter 2 år.
 2. Fläckbrunt urladdning visas ibland i början av graviditeten vid tidpunkten för fästning av foster vid livmodern. I detta fall skadas små blodkärl i endometrium. Oxiderat blod, frisatt i en liten mängd, ger vanligt slem en brun nyans. En kvinna som ännu inte vet om sin graviditet kanske tror att utskrivningen uppträdde i stället för menstruation. Om ett graviditetstest ger ett positivt resultat, men de magra bruna perioderna fortsätter att synas ytterligare, indikerar detta otillräcklig produktion av progesteron som är nödvändigt för att upprätthålla graviditeten. I detta fall är ansvarsfriheten en varning om hotet om missfall. Det är nödvändigt att genomföra ett hormontest och genomföra behandling.
 3. Med klimakteriet, 2-3 år innan den sista menstruationen börjar, störs också cykeln, ägglossningen inträffar inte varje månad. Därför kan intensiteten på urladdningen och tiden för deras början variera mycket. Ju närmare menopausen, desto knappare menstruation, gradvis få en svag brun nyans och försvinner sedan helt.
 4. Efter förlossningen och under amning, samt efter upphörandet av amning, återhämtar sig menstruationen inte omedelbart. De kan initialt ha en brunaktig färg..

Video: Orsaker till brun urladdning istället för menstruation

Orsaker till onormal menstruation

Orsakerna till menstruations oregelbundenheter som inte är förknippade med naturliga fysiologiska processer är som regel sjukdomar i olika organ, onormala förändringar i den hormonella bakgrunden. Det finns faktorer som bidrar till förekomsten av amenorré.

Ektopisk graviditet. Om testet visade närvaron av graviditet, men knappt brunbrunt utflöde fortsätter att dyka upp när menstruationen borde komma, kan detta indikera att embryot inte är fixerat i livmodern utan i rören. I detta fall inträffar en partiell frigöring av endometriet, svag rosa-brun urladdning visas. Detta farliga tillstånd måste diagnostiseras så tidigt som möjligt..

Plötsliga förändringar i kroppsvikt. Menstruationen blir brun om en kvinna går ner i vikt dramatiskt genom fasta eller ökad träning. En liknande avvikelse inträffar med vitaminbrist, brist på järn i kroppen. En kraftig ökning av kroppsvikt är också fylld med en kränkning av menstruationscykeln och utseendet på fläckar istället för menstruation.

Metaboliska störningar till följd av sjukdomar i levern, tarmen, bukspottkörteln och sköldkörteln.

Förgiftning av kroppen av mat eller industriella gifter, alkohol, nikotin.

Stressfulla situationer, neuropsykiatriska sjukdomar. De påverkar produktionen av hormoner och leder till förändringar i menstruationens natur. Stress kan vara ett resultat av trauma, sjukdom, en felaktig livsstil.

Kirurgiska operationer (abort, kejsarsnitt, delvis avlägsnande av livmodern). Sådana operationer leder till en störning i flödet av hormonella processer i kroppen. Efter dem kan den första menstruationen vara knapp och deras färg kan vara brunbrun. Om det inte finns några komplikationer, återställs menstruationen efter ett tag.

Anmärkning: Brunt urladdning istället för menstruation och avvikelser i cykeln kan vara en kvinnas resultat av onormal utveckling av könsorganen eller deras skador under förlossningen.

Infektionssjukdomar och inflammatoriska processer i könsorganens organ. Nederlaget av dolda infektioner (trikomonader, gonokocker, gardnerella, könsherpesvirus och andra), liksom inflammation i organen till följd av multiplikation av svamp, streptokocker, stafylokocker, leder till störning av äggstockarna. Detta påverkar loppet av cykliska processer som är förknippade med uppkomsten av menstruation.

Hormonella störningar. Som ett resultat av att man tar hormonella läkemedel stör användningen av preventivpiller, den intrauterina enheten, förhållandet mellan könshormoner. Om nivån av östrogen minskar avsevärt, försenas menstruationen och deras intensitet minskar tills uppträdandet av fläckbrunt utsläpp. Orsakerna till hormonella störningar är sjukdomar i organen i det endokrina systemet, emotionell överbelastning, brist på sexliv, brott mot amningssystemet, abort.

Tillägg: Bruna perioder kan förekomma på grund av användning av vissa mediciner, till exempel antidepressiva medel som orsakar blödningsstörningar..

Video: tidig graviditet

När man ska träffa en läkare

Uppskjut inte ett besök hos gynekologen i följande fall:

 1. När brunaktig utsläpp visas inte bara på menstruationsdagarna, utan fortsätter också under nästa vecka. Detta kan vara ett tecken på allvarliga sjukdomar: erosion i livmoderhalsen, ovariecyster, endometrit (proliferation av endometrium), endometrios (inflammation i livmoderns epitel), fibroider eller cancer.
 2. Brun urladdning har en grönaktig nyans, det luktar dåligt. I det här fallet finns det smärta i nedre del av buken, klåda i slidan och smärta vid urinering. Sådana symtom är karakteristiska för sexuellt överförda sjukdomar..
 3. Brun urladdning visas under en eventuell graviditet och indikerar hotet om att det upphör.

En läkare bör kallas brådskande om kroppstemperaturen under menstruation med brun urladdning ökar, det uppstår dragande smärta i äggstockarna och nedre delen av ryggen. Detta tillstånd indikerar förekomsten av inflammatorisk ovariesjukdom (oophorit).

Vad man ska göra om brun urladdning visas istället för menstruation

Först måste en kvinna göra ett graviditetstest. Läkaren rekommenderar ett blodprov för koagulering, hemoglobininnehåll samt hormoner. När du använder hormonella preventivmedel måste du använda en gynekolog för att välja ett mer lämpligt botemedel. Under undersökningen tas en vattpinne från slidan för att fastställa typen av infektionspatogener. En ultraljud görs för att upptäcka inflammatoriska processer eller tumörer. Om en sådan ansvarsfrihet uppträder hos en kvinna efter 40 år rekommenderas hon att ta läkemedel för hormonersättningsterapi.

Utflödesfärgen under menstruationen är en av indikatorerna på hälsan hos en kvinnas reproduktionssystem. Normalt har de en mörkröd nyans, eftersom blodet hålls kvar i livmodern och lätt oxideras innan de går ut. Men i vissa fall förändras menstruationsegenskaperna och de får en brunaktig färg, och ibland en obehaglig lukt. En sådan urladdning förekommer ganska ofta och kan vara både en variant av normen och en patologi. Vad man ska göra om en kvinna har bruna perioder, varför detta fenomen observeras och i vilka fall du bör konsultera en läkare?

Det kvinnliga reproduktiva systemet är känsligt för effekterna av yttre och inre faktorer, så den bruna färgen på menstruationen kan orsakas av ett antal skäl, börjar med naturliga förändringar i kroppen, slutar med allvarliga sjukdomar och patologier.

 • Början och slutet av menstruationsblödning. I slutet och i början av menstruationen är brunt blod normalt - utsläppets nyans förändras under påverkan av hormoner. Om en kvinna känner sig normal, kräver detta tillstånd inte medicinskt ingripande.
 • Naturliga förändringar i den hormonella bakgrunden. Under bildandet av menstruationscykeln och före början av klimakteriet kan fluktuationer i den hormonella bakgrunden orsaka missfärgning av urladdningen. Menstruation, vanligtvis knapp, kan åtföljas av värmevallningar i ansiktet, överdriven svettning, huvudvärk, obehag i nedre del av buken.
 • Graviditet. Utsläpp av en onaturlig färg är ett av tecken på befruktningen och graviditetens början, tillsammans med illamående, trötthet och dåsighet, ömhet i bröstet och andra tecken. Det är sant att detta fenomen, som regel, indikerar en dysfunktionell graviditet, särskilt hormonbrist, början missfall, fryst foster.
 • Polycystiskt äggstocksyndrom. En vanlig patologi, som kännetecknas av en kränkning av äggstockens ägglossningsfunktion, och ett av svaren på frågan varför menstruationsblod är brunt under menstruationen. Förutom detta symptom, manifesterar sig denna sjukdom i en oregelbunden cykel, akne på huden, hårväxt i ansiktet och bröstet, infertilitet.

Diagnostik

För att bestämma orsaken till brunt urladdning under menstruationen måste en kvinna genomgå en serie diagnostiska studier som hjälper till att sammanställa en fullständig bild av reproduktionssystemets hälsa.

 1. Undersökning av en gynekolog. Det gör det möjligt att upptäcka förändringar och vävnadsskada, erosion i livmoderhalsen, neoplasmer i livmodern och äggstockarna.
 2. Kliniska blod- och urintest. De utförs för att identifiera inflammatoriska processer i kroppen - i analyserna, leukocytos, en ökning av ESR, spår av protein i urinen hittas.
 3. Forskning om hormoner. Ett blodprov för att bestämma nivån för de viktigaste könshormonerna (östrogen, progesteron) gör det möjligt att bedöma kvinnans hormonella bakgrund och diagnostisera störningar.
 4. Smet från slidan. Bestämmer orsakssubstansen för infektionssjukdomar i mikrofloraen i könsorganen.
 5. HCG-analys. Misstänkt för graviditet, normal eller ektopisk.
 6. Tumörmarköranalyser. Utnämnd för misstänkt cancer i livmodern, äggstockarna och bröstkörtlarna.
 7. Ultraljud av bäckenorganen. Den mest informativa metoden med vilken du kan diagnostisera endometrios och andra patologier, ektopisk graviditet, neoplasmer i äggstockarna och livmodern, för att bedöma reproduktionsorganens allmänna tillstånd.
 8. MR och CT. De gör det möjligt att bestämma godartade och maligna formationer, deras struktur, lokalisering och andra funktioner.
 9. Undersökning av sköldkörteln. Analyser för sköldkörtelhormoner och ultraljud i kroppen utförs vid hormonell obalans, tyrotoxikos och andra liknande sjukdomar.
När en diagnos görs med brun urladdning kan en kvinna dessutom behöva konsultera en endokrinolog, kirurg, onkolog och andra specialister..

Behandling

Terapi för brun menstruation beror på orsaken till sjukdomen. Vid inflammatoriska och infektionssjukdomar behandlas antimikrobiella och antiinflammatoriska läkemedel i kombination med vitaminterapi och immunostimuleringsmedel..

Obalans av hormoner kräver hormonbehandling - som regel förskrivs kvinnor lämpliga orala preventivmedel som normaliserar menstruationscykeln, färgen och mängden sekret. Om hormonell obalans observeras under graviditet utförs behandling med läkemedel som innehåller östrogen, progesteron och andra ämnen (Dufaston, Utrozhestan).

Varje kvinna i reproduktiv ålder har menstruation varje månad. Deras art, volym och varaktighet bör normalt vara densamma. Naturligtvis orsakar den plötsliga bruna menstruationen oro. Ändå är sådana förändringar långt ifrån alltid ett tecken på patologi. Det finns många skäl för uppkomsten av okarakteristisk urladdning.

Har en röd eller vinröd färg. Om det är en svag mörkhet av menstruationsblodet, förblir det tillfälligt i slidan eller livmodern och oxiderades.

Förklaringen till varför menstruationen är brun är en liten mängd utsläpp. Därför observeras liknande förändringar i början av kritiska dagar och närmare deras slutförande. Mycket lite blod kommer ut under denna period.

I vissa fall observeras de hos absolut friska kvinnor och ungdomar. Om blodförlust per menstruation är mindre än 30 ml kan allvarliga patologier misstänkas. Tilldelningarna är bruna och svarta..

De kan indikera hormonellt misslyckande, sjukdomar i könssystemet, undervikt och graviditet.

Oavsett orsaken som ledde till sådana förändringar måste du söka hjälp hos en gynekolog. Patologier som utvecklas i kroppen har ofta en dold klinisk bild. I det avancerade skedet är de svåra att behandla och kan leda till allvarliga komplikationer..

När är normen

Ibland, när menstruationen är normal, blir urladdningen mörkare än vanligt. Sådana förändringar betraktas inte som ett tecken på patologi i följande fall:

 • en dag eller två före de kritiska dagarna. Menstruationen börjar vanligtvis med en brun daub. Dess obetydliga volym är en föregångare av reglering;
 • en dag efter menstruationen. Detta beror på att livmodern frigörs från resterna av blod;
 • på bakgrund av orala preventivmedel. Under de tre första cyklerna noteras mörkbrun menstruation. Deras utseende provoserar hormonella förändringar i kroppen;
 • när de kritiska dagarna inte varar mer än tre dagar. Under korta perioder anses brun urladdning vara normal;
 • efter den första menstruationen hos ungdomar. Under två år är utseendet på en sådan menstruation möjlig;
 • i början av sexuell aktivitet. Som ett resultat av oberoende av jungfrulighet och efter flera påföljande sexuellt samlag kan svag blödning observeras..

Orsaker till patologiskt magra perioder

Orsakerna till brunt menstruation är långt ifrån alltid dolda i de naturliga processerna som förekommer i kroppen. Allvarliga hälsoproblem leder ofta till en förändring av sekretornas natur, inklusive:

 • inflammatorisk process;
 • urinvägsinfektion;
 • ektopisk graviditet;
 • hot om spontan missfall;
 • cystit;
 • endometrit;
 • erosion i livmoderhalsen;
 • genital tuberkulos;
 • endokrina sjukdomar;
 • endometrios;
 • endometrial hyperplasi;
 • godartade och maligna tumörer;
 • polyper.

Vid förekomst av dessa sjukdomar under menstruationen noteras utseendet på brunt urladdning, vilket kan indikera en försummad situation. Om en okarakteristisk hemlighet upptäcks rekommenderas inte ett besök hos gynekologen att skjutas upp. Ju snabbare patologin diagnostiseras, desto lättare är det att eliminera den..

Anledningen till utsläpp av mörkbrun färg ligger ofta i användningen av preventivmedel som p-piller, den intrauterina enheten. I det här fallet kan inte liknande förändringar ignoreras..

Endast genom diagnostik kommer det att vara möjligt att utesluta andra faktorer som kan leda till uppkomsten av menstruation av en okarakteristisk färg och för att undvika oönskade komplikationer.

Följande tecken på patologi bör orsaka oro:

 • utsöndringar kännetecknade av alltför tjocka eller;
 • en konstant ökning i förlorad blodvolym;
 • uttalad smärta i buken och korsryggen;
 • svår huvudvärk, upp till menstruationsmigrän;
 • tung menstruation (om ett par timmar blir helt våt);
 • ofta och smärtsam urinering;
 • intimitet, åtföljt av smärta;
 • illamående och kräkningar;
 • orsakslös ökning av kroppstemperaturen;
 • menstruation med en obehaglig lukt;
 • brännande och klåda i könsområdet;
 • långa förseningar;
 • ett stort antal koagler i urladdningen.

Ofta med utvecklingen av patologier i könsdelssystemet noteras utseendet på brun menstruation. I detta fall kan symtomen på sjukdomen vara milda. Sådana förändringar tillskrivs felaktigt av mindre farliga skäl, inklusive stress, en strikt diet och överdriven fysisk aktivitet. Efter att ha upptäckt okarakteristiskt urladdning måste du omedelbart kontakta en gynekolog.

Endast en läkare kan identifiera patologi och förskriva adekvat behandling.

Brun urladdning och graviditet

Under graviditetens första trimester, de datum då kritiska dagar bör komma, visas ibland månatliga perioder med mörkbrun färg. Det här är magra sekret som kan vara vilseledande. Frånvaron av försenad menstruation och toxikos tillåter inte att upptäcka tidig graviditet. Att vara i en intressant position kan en kvinna inte misstänka detta på länge.

Brun daub beror på det speciella i processen med hormonella förändringar som inträffar under denna period i kroppen, och en otillräcklig mängd progesteron i blodet. Hormonet är utformat för att stoppa tillväxten av folliklar som hindrar den normala utvecklingen av embryot i livmoderhålet. I detta fall kommer tillståndet att återgå till det normala så snart moderkakan bildas, vilket produceras av progesteron. Strax efter det kommer spotting att sluta.

Utseendet på brun menstruation under graviditeten kan vara ett allvarligt hot. En betydande brist på progesteron, provocerad av patologiska tillstånd i corpus luteum, kan leda till spontan missfall. För att upprätthålla en graviditet är det viktigt att du börjar behandlingen så snart som möjligt..

Sådan urladdning indikerar ofta fixering av ägg, inte i könsorganet, utan i nacken eller rören. Dessutom uppstår smärta mot bakgrund av en ektopisk graviditet. I detta fall krävs brådskande operation.

En kvinnas liv beror på hur snabbt hon får läkarvård..

Utseendet på menstruation av brun färg kan orsakas av både naturliga och patologiska orsaker. Sådana förändringar utgör inte alltid ett allvarligt hot. Ofta anses de vara normala och orsakar inte oro. Trots detta är medicinsk konsultation i detta fall nödvändig. Det är inte möjligt att identifiera orsaken som orsakade förändringen i urladdningens art hemma.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Nässlor med menstruation - är ett effektivt folkmedicin?

Menstruationscykeln är en naturlig reaktion av kroppen, som är inneboende i kvinnan. Under denna process kommer processen för avstötning av den inre fodret i livmodern, dvs....

Varför är menstruation två gånger i månaden och varför är det farligt??

Ofta är inte alltid ett symptom på patologiska tillstånd. Ibland är detta en indikator på vissa fysiologiska processer, åldersrelaterade förändringar eller enskilda egenskaper hos den kvinnliga kroppen....

Postpartum urladdning

Senaste uppdatering: 14/14/2019Innehållet i artikelnFör att undvika eventuella komplikationer efter födseln måste du vara försiktig med din kropp och observera mängden och sammansättningen av sekret, kroppstemperatur och smärta....