Symtom på PMS och avkodning

Klimax

Varje månad får kvinnor möjlighet att motivera sina nyanser och avskriva dåligt humör och irritabilitet på PMS. Denna obehagliga diagnos följer flickor under större delen av deras liv. Symtom på PMS och tolkningen av deras betydelse hjälper det kvinnliga könet att avgöra om deras tillstånd är normalt under denna period eller om det finns några avvikelser. För vissa är premenstruellt syndrom inte så lätt, så de måste övervaka deras hälsa.

Vad är PMS hos kvinnor?

Ett komplex av symtom förekommer i en viss del av den kvinnliga befolkningen några dagar innan menstruationens början Hur översätts PMS? Termen avslöjas som ett premenstruellt syndrom - det är så att denna förkortning avkodas. Tecken på menstruationens tillvägagångssätt kan enligt läkare förekomma långt innan de börjar, eftersom PMS-varaktigheten varierar från 2 till 12 dagar. För närvarande misslyckas vissa system i den kvinnliga kroppen, och normal funktion återställs endast med ankomsten av kritiska dagar eller till och med efter att de har slutat.

Hur förkortningen PMS dekrypteras sätter allt på sin plats och förklarar kvinnors underliga beteende med en fysiologiskt bestämd process. Anledningen är hormonella förändringar. Nervsystemet regleras av kvinnliga hormoner som ackumuleras i stora mängder under PMS. I de flesta fall börjar ljusa, märkbara symtom kännas en vecka före menstruationen..

Enhetliga förändringar skulle inte leda till negativa fenomen. Det finns ett undertryckande av ett hormon av ett annat: progesteron av östrogen, vilket orsakar dålig hälsa i denna fas av cykeln. Det finns en teori om att PMS är mottagligt för kvinnor som är känsliga för sina egna hormoner. Förespråkare för denna hypotes kallar symptomsystemet för en enkel allergi mot östrogen.

Tecken på PMS

Allmänna premenstruella symtom enligt medicinsk statistik har cirka 150 arter, medan de kan ha olika kombinationer. För enkelhets skull delades symptomen före menstruationen i grupper. Den första av dem är neuropsykisk. Det återspeglar det känslomässiga tillståndet och leder till förändringar i beteende. Här är tecken på menstruation som närmar sig, kännetecknande för denna form:

 • deppigt humör;
 • aggressivt humör;
 • irritabilitet för andra;
 • en kraftig förändring av aggression till tårfullhet;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • dåsighet, allmän svaghet.

Den andra formen är ödem, med så obehagliga symtom som:

 • bröst ömhet;
 • bröstsvullnad;
 • svullnad i benen, armarna och till och med ansiktet;
 • överdriven svettning;
 • akut luktkänslighet.

Den tredje formen av PMS kallas cephalg. Det uttrycks i följande symtom:

 • känslighet för ögonbollar, känsla av pulsering i dem;
 • huvudvärk, yrsel;
 • illamående med möjliga kräkningar.

Den sista formen av PMS manifesteras i adrenalinkriser, därför kallas den kris. Det provoseras av ytterligare stressande upplevelser, infektion och överarbete. Den svåraste PMS har följande symtom:

 • hoppar i blodtrycket;
 • trycktryck under bröstet;
 • cardiopalmus;
 • rädd tillstånd, uppkomsten av rädsla för att dö;
 • skakande lemmar, det finns en känsla av domningar i armar och ben;
 • svimning
 • regelbunden urination.

Hur man skiljer PMS från graviditet till försening

Symtom på PMS förväxlas ofta med tecken på graviditet, men om du tittar på nyanserna kan dessa två tillstånd lätt separeras. Det första tjejen uppmärksammar är "Jag började äta mycket." Då kommer slutsatsen omedelbart - "gravid", men ökad aptit och en förändring i smakpreferenser är typiska för graviditet och PMS samtidigt. Om du förstår, kommer toxikos efter en försening, men innan den inte visar sig. Det visar sig att det inte finns något att oroa sig på grund av önskan att äta choklad, om det inte fanns någon försening.

Det finns andra faktorer som gör att du kan separera tecken på PMS före menstruation från graviditet:

 1. Ryggvärk. Det förekommer oftare i ett senare stadium av graviditeten. Om du inte har en anständig mage är detta ett symptom på PMS.
 2. Känslomässigt tillstånd. Graviditet orsakar humörsvängningar, d.v.s. det kan vara dåligt och sedan dramatiskt förbättras. Premenstruellt syndrom orsakar endast depression och depression.
 3. Smärta i nedre buken. Under graviditeten är den diskret och kortlivad, och med PMS är den starkare och kan pågå en dag eller genom menstruation.
 4. Menstruationscykel. Om du firar det regelbundet kan du bestämma nästa början av din period. En försening på en till två dagar är tillåten och betyder inte graviditet.
 5. Avsättningar. Om blod utsöndras under perioden långt före menstruationens början och i knappa mängder - indikerar detta en möjlig graviditet. Ägget begravs i livmoderkroppen, vilket orsakar utseendet på flera rosa färgblå droppar.
 6. Basal temperatur Under ägglossningen stiger den. Vilken bastemperatur ska vara före menstruationen? Den sjunker från 37,1 till 36,7 ° C. Om temperaturen inte sjunker - kan detta indikera graviditet eller inflammation i livmoderhalsen.
 7. Även med en försening kan tjocka sekret uppträda på grund av den producerade progesteron, och med tiden blir de vattniga - ett karakteristiskt symptom på en graviditet.
 8. Ett graviditetstest är den mest effektiva metoden. Köp på apoteket och följ instruktionerna, ta ett test för att veta resultatet med noggrannhet.

Vad man ska göra med PMS

Det är förvånande att med en hög utvecklingsnivå av medicin förblir premenstruellt syndrom dåligt förstått. Kvinnor som inte lider av det betraktas som tur. Vad annat att göra när varje värld kollapsar varje månad? Det finns flera sätt att undvika ett obehagligt syndrom och minska symtomen. Genom att följa några enkla tips kan du enkelt hantera PMS.

mediciner

Efter att ha undersökt symptomen på PMS och avkodning för varje specifikt fall kommer läkaren att förskriva rätt behandling. Följande läkemedel är effektiva för att lindra symtomen på syndromet:

 1. Magnelis B6. Huvudkomponenten är magnesiumlaktat. Läkemedlet minskar irritabilitet i PMS och fungerar som ett lugnande medel. Dessutom återställer det sömn, lindrar frossa och muskelsmärta. Efter samråd med en läkare tar de från 6 till 8 tabletter per dag med mat. Pris från 200 r.
 2. Mastodinon. Homeopatiskt medel mot menstruations oregelbundenheter, mastopati och PMS. Ta en tablett upp till 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet bör vara mer än tre månader. Pris 480 r.
 3. Cyclodinone. Huvudingrediensen är extraktet av den vanliga kornfrukten. Det har en normaliserande hormoneffekt. Effektiv för PMS, menstruations oregelbundenhet. Ta en tablett på morgonen i 3 månader. Pris från 400 r.

Diet

Premenstruellt syndrom lindras genom att följa en diet. Följande produkter bör undvikas:

 • konfekt i form av godis, kakor, söta drycker;
 • socker;
 • koffein;
 • alkoholhaltiga drycker;
 • pommes frites.

Begränsa behovet av produkter som innehåller protein:

Det rekommenderas att använda produkter från följande lista:

Postmenstruellt syndrom

PMS är lätt att dechiffrera på ett annat sätt - postmenstruellt syndrom. Det manifesterar sig efter avslutade kritiska dagar. Det finns en teori om att ett sådant syndrom är förknippat med spänningar, som ökade under menstruationen. Om allt är i ordning i den gynekologiska planen, bör en psykoterapeut konsulteras. Efter diagnos föreskriver läkare ofta samma läkemedel som för premenstruellt syndrom.

Video: varför PMS-flickor

Den kvinnliga kroppen lider ofta av en svår förlopp med premenstruellt syndrom. Konstant irritabilitet, huvudvärk och andra symtom på PMS förhindrar dig från att göra dina vanliga aktiviteter. Familjerelationer kan också bli värre. För att upprätthålla den vanliga rytmen i liv och prestanda måste du följa rekommendationerna från specialister. De utvecklade en terapi för att stödja den kvinnliga kroppen under en svår period. Du kan ta reda på symptomen på PMS och deras avkodning mer i detalj genom att titta på en användbar video som förklarar orsakerna till syndromet och dess behandling.

Vad är PMS - avkodning för olika fall

Innehållet i artikeln

 • Vad är PMS - avkodning för olika fall
 • Hur man underlättar flödet av PMS?
 • Vad är PMS hos flickor och vilka är dess symtom

Vad är PMS hos flickor - stavning

PMS-reduktion används ofta för att hänvisa till premenstruellt syndrom (”Pre-menstrual syndrom”). Detta är en komplex uppsättning av symtom som kan observeras hos vissa kvinnor dagarna före menstruationens början (från två till 10 dagar). Vissa tror att PMS är en myt som uppfinnits av kvinnor för att motivera sitt dåliga humör, men det är inte så. Premenstrualt syndrom är en officiellt erkänd sjukdom som kan uppstå med varierande svårighetsgrad.

PMS hos flickor kan manifestera sig på olika sätt. De vanligaste symtomen är huvudvärk, ökad irritabilitet, svaghet, trötthet, dåsighet, apati och trötthet samt smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen. Vissa kvinnor under denna period "hoppa" tryck, det är illamående eller till och med kräkningar, besvimning. Hos andra flickor, under PMS, kan smak eller lukt förvärras, smakpreferenser kan förändras. Premenstruellt syndrom kan åtföljas av svullnad, ömhet i bröstkörtlarna, matsmältningsstörningar.

Enligt medicinska studier har cirka 5% av kvinnorna PMS som är ganska svårt, och detta påverkar i hög grad deras välbefinnande, prestanda och även relationer i samhället och i familjen.

De mest märkbara symtomen på PMS hos kvinnor är humörsvängningar, en tendens till tårar, depressiva stämningar, ökad irritabilitet och ibland aggressivitet. Detta påverkar i hög grad andra - särskilt "får" partner till PMS-drabbade flickor.

Män stryker ofta över detta tillstånd och ibland tenderar att förklara alltför stora manifestationer av kvinnlig känslomässighet med premenstruellt syndrom. Vissa kvinnor är emellertid också benägna att behandla sina egna ”perioder med sinnessjukdom” med humor. Därför förekommer PMS ofta i olika slags skämt, demotivatorer, skämt. Exempelvis kan uttrycket "CCM för PMS" (transkription - "kandidat för en idrottmästare i premenstruellt syndrom") "flyga" till en hysterisk tjej.

Det finns en hel serie "folk" -utskrifter av förkortningen PMS, som återspeglar kvinnors känslomässiga tillstånd under denna period. Till exempel:


 • period med maximal bitchiness,
 • har synd på mig idag,
 • skjut mig nu,
 • varför lider vi,
 • älska mig snart,
 • varför är män avskum,
 • det är svårt för en man att förstå,
 • period av manligt lidande,
 • bara tyst förena.

Vad betyder PMS på ryska järnvägar

På järnvägar anses minskningen av ICP till spårmaskinstationer, som inkluderar speciella mobila enheter som är engagerade i schemalagda reparationer av järnvägsspåret - inklusive järnvägsbyte, förstärkning av jordväggar, underhåll av vändningar, skydd mot översvämningar eller snödrift. ICP kan förenklas kraftigt och kallas "automatiserade reparationståg." Men faktiskt är järnvägsbilar för anställda, verkstadsbilar, lagringsbilar och mycket mer också en del av järnvägsmaskinstationerna..

Den allra första banmaskinstationen organiserades redan 1934 på järnvägen Moskva-Kursk. Nu fungerar mer än 300 ICP på ryska järnvägar.

Alla ICP på järnvägar har sitt eget nummer och tilldelas ett specifikt avsnitt. Till exempel PMS-75 Gatchina, PMS-232 Ufa, PMS-329 Adler.

Hur ICP står för sport, militär, sjöfart och andra industrier

I FN: s arbete betyder ICP FN: s internationella jämförelseprogram, som hjälper till att få information om ekonomins tillstånd i olika regioner genom att jämföra köpkraften för valutor.

Inom kommunikationsområdet står PMS för "statlig fjärrkommunikation", det kallas också högfrekvenskommunikation (högfrekvenskommunikation). Detta kommunikationssystem organiserades i Sovjetunionen på 1930-talet för att säkerställa hemlighetsförhandlingarna mellan landets ledarskap och statliga säkerhetsorgan. Folket kallade nomenklaturkommunikationssystemet "skivspelare".

Vid navigering betyder förkortningen PMS ett segelfartyg. Som regel är det här små segelfartyg som är utrustade med en mekanisk motor som kan användas för manövrering eller lugn. De vanligaste typerna av PSM är skonare, barkentiner och pråmar. Det är på dessa fartyg som maritima studenter vanligtvis får sina första navigationsförmågor..

Inom idrott står PMS för "hedersmästare i idrott." Nu har en sådan titel inte längre tilldelats, men sedan 1960-talet, sedan 1960-talet, tilldelades titeln Hedersmästare för idrott i USSR till idrottare som under fem år varje år framgångsrikt uppfyllde standarden för USSR: s mästare av sport.

I kemi används förkortningen PMS för att beteckna polymetylsiloxan. Denna polymer tolereras väl av höga temperaturer, därför används den för tillverkning av plastprodukter som används under "heta" förhållanden..

I militära angelägenheter kan PMS betyda Starinovs tåggruva - det här är legendariska bärbara gruvor för explosion av tåg som utvecklats av den sovjetiska designern, militärledaren och partisabotören Ilya Starinov. Dessa gruvor användes allmänt under inbördeskriget i Spanien och det stora patriotiska kriget och ansågs vara det mest effektiva vapnet för de sovjetiska partisanerna.

Förkortningen PMS kan ha andra betydelser. Exempelvis verkar OJSC Petersburg Trunk Grids i St Petersburg, vars korta namn är OJSC PMS. Och vid Orel State University undervisas studenter bland annat vid ICP-avdelningen (avkodning i detta fall betyder "instrument, metrologi och certifiering").

PMS: vilket slags djur är det här

Foto från sajten: fishki.net

Kvinnors hälsa, både fysiologisk och psykologisk, är ett otroligt komplext och stort ämne, som även de mest kända forskarna inte kan förstå grundligt. En av de viktigaste orsakerna till regelbunden sjukdom hos kvinnor, dålig hälsa, som påverkar nästan alla livsområden, vilket försämrar kvaliteten avsevärt, är PMS-syndrom. I själva verket har detta syndrom varit känt under lång tid, dess huvudsakliga tecken och symtom har identifierats, vissa behandlingsmetoder och metoder har utvecklats för att maximera välbefinnandet under svåra perioder. Men innan du förstår detaljerna bör du ta reda på vad PMS är, vad det uttrycks i och hur du kan hantera det.

Farligt PMS: vad är det för flickor och kvinnor

Foto från sajten: fishki.net

Den kvinnliga kroppen liknar inte den manliga, och vissa funktioner i dess struktur och fysiologi syftar till förplantning, det vill säga befruktning och graviditet. Det är dessa funktioner som avgör eventuell förekomst av speciella problem, sjukdomar och nackdelar hos flickor. Men vad är PMS, var kommer den ifrån och vilken natur har den? I själva verket kan detta syndrom inte kallas en sjukdom, bara en kvinna i förväg av menstruationen blir irritabel, kan känna sig dålig, huvudvärk förefaller, och vissa har till och med akuta attacker av aggression.

Det finns inget komplicerat i denna förkortning; varje person som absolut inte har någon professionell medicinsk utbildning kan räkna ut det. PMS är ett vanligt premenstruellt syndrom, som i själva verket är en ganska komplicerad uppsättning av olika symtom, liksom tecken på en kränkning i en kvinnas psykologiska och fysiologiska liv. Sådana tecken kan uppstå i cyklisk ordning, ungefär två till tio dagar före menstruationens början. I själva verket är alla dessa störningar endokrina, såväl som psykoterapeutiska till sin natur och ligger inte enbart på det fysiologiska planet.

Vissa läkare, tillsammans med städerna, kallar PMS och med andra ord, till exempel cykliskt syndrom eller premenstruellt overstrain-syndrom, premenstruell sjukdom och så vidare. Och oavsett hur olika dessa namn skulle låta förblir minskningen av medicinen densamma - PMS.

Foto från sajten: fishki.net

Trots den utbredda förekomsten av syndromet, vad det är, PMS, långt ifrån alla förstår det, och vissa finner detta problem i sig själva med stor överraskning, eftersom symptomen på fenomenet är ganska vaga, och många företrädare för det klara könet kan absolut inte koppla sitt eget tillstånd till början en gång i månaden.

Vad betyder PMS: ta reda på var benen växer från

Medicin har länge kämpat med frågan om vad PMS är hos kvinnor, varför det inte manifesteras i alla, och vad är ett sådant fenomen. Det finns flera teorier som helt har rätten till liv, men i själva verket förblir de bara hypoteser och antaganden. Låt oss förstå vad forskare tycker om ICP, hur de kommer att förklara problemet och erbjuda att lösa det..

Teori om hormonella störningar

Huvuddelen av forskarna är benägna att den hormonella karaktären av psyko-emotionella funktionsfel på grund av konflikten mellan de två huvudhormonerna i den kvinnliga kroppen - progesteron och östrogen. Precis under perioden före menstruationens början finns det i de kvantitativa indikatorerna för dessa ämnen en stabil obalans. Då kan en kvinna bli alltför trött, slö, irritabel. Under denna period kan blodtrycket öka eller minska avsevärt, huvudvärk uppstår, benen sväller.

Foto från sajten: fishki.net

Allt skulle vara perfekt, om inte för en nyans som inte kan diskonteras. PMS manifesteras ofta hos de kvinnor vars hormonella bakgrund är absolut eller nära denna norm. Detta beror på att underbar progesteron inte bara ansvarar för sexuell funktion, utan också påverkar direkt det högre nervsystemet. Det är han som orsakar utvecklingen av ett ämne som kvalitativt bedövar och lugnar. Om metaboliska processer försämras kan ett helt annat ämne börja frisläppas, vilket bara orsakar ett depressivt tillstånd, irritation, aggression, slöhet och dåsighet.

Allergi och puffiness: Nådelös PMS

För inte så länge sedan föredrog många läkare att betrakta PMS som något, i form av en allergisk reaktion av kroppen mot sitt eget hormon, progesteron. Det är anmärkningsvärt att denna teori har varit den viktigaste i många år, men den har ännu inte bekräftats väsentligt..

Foto från webbplatsen: Woman.ru

Det andra alternativet är teorin om puffiness, som också var ganska populär för inte så många år sedan. Enligt henne trodde man att sådana tillstånd och obehagliga tecken och symtom kan orsakas av ansamling av vätska i vävnaderna och orsakar svullnad i organen. Dessutom borde hypofysen, som producerar hormoner som fångar vätskor i kroppsvävnader, ha varit skylden.

Den moderna teorin om PMS: s ursprung

Den mest relevanta versionen av förekomsten av PMS är den signifikant ökade känsligheten hos organ som hypofysen och hypotalamus för yttre stimuli. Det vill säga orsaken till PMS kan vara svår stress, överdriven trötthet och kronisk sömnbrist, problem på jobbet och kränkning av harmoniska relationer i familjen, klimat och väderförhållanden, virusinfektioner, fysiologiska sjukdomar och till och med fel uppsättning basmat..

Foto från sajten: g3.nh.ee

Någon av dessa yttre stimuli kan fungera som en katalysator för uppkomsten av PMS, vilket utlöser en slags "kedjereaktion" i den känsliga kvinnliga kroppen. Då kan produktionen, liksom koncentrationen av progesteron och östrogen, störas, biverkningar och konstiga symtom uppträder, vilket inte skadar att studera mer i detalj.

De viktigaste tecknen och symtomen: vad är PMS hos flickor

Således, vad PMS betyder hos flickor har blivit mycket tydligare, men du bör veta att detta syndrom kanske inte har en stabil manifestation. Det är, det kan inte sägas att alla patienter under sin förekomst känner slapphet eller aggression, inte alls. Snarare är allt detta en variabel uppsättning av symtom och tecken som har en ganska flexibel förändringsstruktur. Huvudfunktionerna kan säkert delas upp i separata grupper:

Foto från sajten: fishki.net

 1. Den neuropsykiatriska gruppen ansvarar för alla manifestationer av PMS i form av neurotiska störningar. Kvinnor och flickor på denna tid kan bli särskilt känsliga för andras ord och handlingar, extremt rörande, irritabla. Ett depressivt tillstånd och till och med panikattacker kan inträffa, som är extremt svåra att övervinna på egen hand, och ibland inte alls möjligt. Vad är en panikattack, vilka är dess symtom och tecken kan läsas på vår webbplats.
 2. Den andra gruppen av tecken och symtom kallas ödem, eftersom vissa symptom på vätskeretention i kroppen fortfarande förekommer, varför motsvarande teori uppfanns. Sedan ökar svullnad, armar, ben, ansikte, vikten med en eller två kilogram, och till och med fingrarna kan verka som formade "korvar". Många flickor märkte att de inte kunde klämma in i sina vanliga kläder, blåmärken och påsar som bildades under ögonen, och ringarna gjorde ont smärtigt i huden..
 3. Den tredje gruppen av symtom är cephalg, som på grekiska betyder smärta i hjärnan. Faktum är att huvudvärk är den viktigaste följeslagaren till PMS, utan vilken det är svårt att föreställa sig detta syndrom. Det kan börja göra mycket ljud i huvudet, knackar vid tinningarna, det finns trängsel i öronen, trötthet uppträder, och smärtan utvecklas ofta till långvarig migrän. Ibland kan färgade fläckar och cirklar framför ögonen, illamående och kräkningar förekomma..
 4. Den mest slående gruppen av symtom är krisformen, den mest allvarliga och smärtsamma. I detta fall kan man observera skarpa hopp i arteriellt och intrakraniellt tryck, ögon gör ont och medvetandet blir dimmigt. Det är just vid sådana ögonblick som latenta sjukdomar kan manifestera sig, panikattacker och neuroser kan uppstå eller bli allvarligt förvärrade. Ofta kan sådana symtom förekomma på natten eller på morgonen, vilket ytterligare skrämmer patienterna.

Foto från webbplatsen: phytomed.org

Utöver allt ovanstående är PMS hos flickor uppdelat i både ljusa och svåra former. En mild kurs indikerar bara några få symtom från den kompletta uppsättningen, oftast 2-4, inte mer. Till exempel känner vissa skönheter en svag huvudvärk, rörelse, tårfullhet, medan andra har magvärk och svullna ben, medan andra inte kan somna och är redo att slå på alla som säger ett "krokigt" ord till dem.

En allvarlig form är något allvarligare, det är definitivt omöjligt att ignorera symptomen här. Här kan du ta reda på från fem eller fler tecken som bokstavligen gör ägaren galen. Sedan stiger trycket, det finns allvarliga psyko-emotionella reaktioner, rädsla, apati, depression, panikattacker. Illamående och kräkningar, regelbundna och ganska kraftiga hopp i temperatur, migrän med intensiv smärta i nedre del av magen, svullnad, svaghet och andnöd..

Riskgrupp och speciell predisposition

Foto från sajten: Eva.ru

Överraskande nog är PMS (tolkningen av termen ovan) långt ifrån varje tjej eller kvinna, och kan också uppstå plötsligt, även om inget liknande har observerats tidigare. Enligt statistik har sådana manifestationer den tveksamma lyckan att känna omkring åttio procent av den totala kvinnliga befolkningen i vårt land. Dessutom är frekvensen av manifestationer av syndromet direkt relaterad till patientens ålder.

 • Från femton till åtta och nio år är bara 20% av kvinnorna vana att känna tecken och symtom på PMS.
 • Efter tjugonio ökar andelen betydligt. Bland alla personer under 39 år hittades PMS-symtom i hälften av fallen.
 • Efter fyrtio, varje sekund kvinna, åtminstone ibland känner PMS, lider av komplexa akuta symptom och tecken.

Foto från sajten: edinstvennaya.ua

Det finns en ganska nära relation mellan externa faktorer som påverkar livskvaliteten och syndromet. I en speciell riskgrupp har invånare i stora städer, affärskvinnor, de som arbetar med mentalt arbete och tidigare har uthärt svårigheter med födelse av barn, missfall, har eller haft problem med att bli gravid. Fysiskt svaga, inaktiva eller underviktiga är också mer benägna att PMS.

Vad är PMS hos kvinnor? Orsaker, symptom, behandling

Säkert varje kvinna, minst en gång i sitt liv, upplevde viss obehag före menstruationen. Av någon anledning är det allmänt accepterat att den mest irriterande och delvis vittiga kvinnan är under menstruationsperioden, men denna åsikt är felaktig. Menstruationen åtföljs huvudsakligen av smärta i nedre del av magen och generell malaise. Enligt statistiken upplevde cirka 90% av kvinnorna minst en gång i sitt liv PMS i en eller annan form. Premenstruellt syndrom (PMS) är ofta orsaken till dåligt humör, vilket kan provocera ett par slagsmål och gräl i familjen. Därför bör vad som är PMS hos kvinnor vara känt för män.

PMS är ett tillstånd där en kvinna kan gråta utan anledning, bli irriterad av små saker och hon är bättre att inte fastna i en het hand.

Det premenstruella syndromet kännetecknas också av ofta humörsvängningar, som redan har blivit en vanlig orsak till skämt från män. Kvinnan själv kan inte kontrollera dessa skillnader, eftersom detta är ett av symtomen på sjukdomen.

Vad är PMS hos kvinnor??

Premenstrual syndrom (PMS) är en kombination av somatiska och psykiska störningar som känner sig själva 2-10 dagar före menstruationens början och försvinner de första dagarna eller omedelbart efter. Cirka 85% av världens kvinnor lider av PMS, men de flesta vet inte ens om det. Det finns många signaler om detta syndrom, varför det lätt kan förväxlas med några allvarliga sjukdomar. För att förhindra att detta händer måste du alltid övervaka din menstruationscykel, eftersom många kvinnliga åkommor utvecklas efter menstruationen.

Vilka är symptomen på PMS?

Det finns ganska många PMS-symtom, men oftast upplever kvinnor dessa..

1. Symtom som orsakas av neuropsykiatriska störningar:

 • irritabilitet;
 • depression;
 • tearfulness;
 • aggressivitet.

2. Symtom som reflekterar vegetovaskulära störningar:

 • huvudvärk;
 • Yrsel
 • illamående;
 • kräkningar
 • smärta i hjärtat;
 • takykardi;
 • blodtryckstendens.

3. Symptom som är karakteristiska för metaboliska och endokrina störningar:

 • bröst engorgement;
 • svullnad
 • flatulens;
 • klåda
 • minnesskada;
 • nedsatt syn;
 • törst;
 • dyspné;
 • feber.

Beroende på den kliniska bilden skiljer man 5 kliniska former av PMS:

Så den neuropsykiska formen har problem med nervsystemet, och oftast den känslomässiga sidan. Enligt den föreslagna funktionen bestäms PMS ofta. Det åtföljs av förändring av humör, irritabilitet, till och med ibland aggression och samtidigt en kvinna känner slapphet, trötthet, yrsel, omotiverat dåligt humör. Allt detta stöds av sömnlöshet, som ett resultat av att det finns en känsla av panik, samt nedsatt hörsel och lukt och aptit. Bröstsvullnad förekommer också, vilket åtföljs av smärta vid beröring. Mycket ofta kan detta symptom skrämma, men om smärtan är koncentrerad i de övre och yttre delarna av bröstet, är detta ett symptom på PMS.

De ledande symptomen i cephalgisk form är sjukdomens neurologiska sida. Sjukdomen förstärks av migränattacker, hjärtklappning, smärta i hjärtat, diarré. En bankande huvudvärk är det huvudsakliga symptom på denna form. Patienter som har upplevt stress eller allvarlig traumatisk hjärnskada drabbas mest av denna form av symtom..

Med den edematösa formen dras inte vätskan från kroppen helt ut, vilket leder till att det hålls kvar i cellerna. Under denna period sväller ansiktet och lemmarna. Kroppen behöver mer vätska, som inte kan mättas och som under PMS utsöndras med stora svårigheter. I början av menstruationen minskar närvaron av vatten i cellerna och vikten återgår till det normala. Denna form kännetecknas också av matsmältningsbesvär, vilket resulterar i problemhud.

I en krisform observeras utseendet av panisk rädsla, blodtrycket stiger, smärta i hjärtat och takykardi uppträder. Periodens slut åtföljs av riklig urination. Kvinnor på 40 år som lider av hjärtsjukdomar, blodkärl och njurar utsätts för denna form..

Den atypiska formen av premenstruellt syndrom inkluderar: hög kroppstemperatur, huvudvärk, dåsighet, allergiska reaktioner.

Svårighetsgraden av premenstruellt syndrom beror på antalet och typen av symtom som kommer att dyka upp under det. Den milda formen stöds av 3-5 symtom 2-10 dagar före menstruationens början. Men med en svår form är sjukdomen mycket mer komplicerad, tecknen visas på 3-14 dagar och åtföljs av 5-12 symtom, och de manifesterar sig ganska ljust.

Om du upplever snabb trötthet, yrsel och funktionshinder faller till ett minimum - detta är en allvarlig form av PMS.

Det finns tre steg i PMS-utvecklingen

1. Kompensationsstadium - obehagliga manifestationer visas i den andra fasen av menstruationscykeln, och de försvinner med början av menstruationen; över åren förvärras sjukdomen;
2. stadium av subkompensation - till de befintliga symtomen läggs andra, allvarligare sådana som inte försvinner även under menstruationen; behandling är mer komplicerad än i föregående fall;
3. stadiet av dekompensation - symtomen lämnar inte nästan hela tiden, bara ibland kommer dagar, utan manifestationer av sjukdomen; tung behandling.

Hur man förstår att du har PMS?

Det är svårt att diagnostisera PMS. Fysiska och psykiska sjukdomar kan ha samma symtom eller helt enkelt förvärra tillståndet före menstruationen. Därför är den mest effektiva diagnostiska metoden att hålla en dagbok där du behöver fixa ditt tillstånd.

Om symtom regelbundet uppträder i mitten av cykeln och kvarstår tills menstruationen börjar, är troligen fallet i ICP och du behöver hjälp:

 1. i närvaro av neuropsykiatriska symtom - en konsultation av en neurolog och en psykiater är nödvändig;
 2. med övervägande av ödem - kontrollera mängden vätske som berusats och mät diurese. Det är nödvändigt att studera njurens utsöndringsfunktion, bestämma indikatorerna för kvarvarande kväve, kreatinin;
 3. i närvaro av smärta och engorgement i bröstkörtlarna - mammografi och ultraljud i den första fasen av menstruationscykeln;
 4. med huvudvärk - EEG och REG av blodkärl i hjärnan, CT, fundusundersökning, röntgen av skallen, cervikals ryggraden;
 5. konsultation av en neurolog, ögonläkare, allergist rekommenderas.

Var kommer PMS från kvinnor??

Trots den utbredda förekomsten kan läkare inte helt förstå orsakerna till PMS.

Även specialister som studerar detta problem kan fortfarande inte fastställa den exakta orsaken till förekomsten av premenstruellt syndrom hos kvinnor. Men det finns flera antaganden om detta ämne, varje del kan vara själva anledningen.

Denna sjukdom kan uppstå på grund av abort, olika operationer och skador, gynekologiska sjukdomar, liksom på grund av den tidiga belastningen som drabbats. Vissa läkare tror att orsaken till PMS är hormonstörningar som uppstår under menstruationen..

Därför antas att orsakerna till PMS kan vara följande:

 • En konstant förändring i förhållandet mellan progesteron och östrogen. Överskott av östrogen leder till svullnad och svullnad i bröstkörtlarna samt störningar i hjärt-kärlsystemet.
 • En annan orsak är brott mot vatten-saltbalansen. På grund av ett överskott av salter i kroppen utsöndras inte vätska, som ett resultat finns det svullnad och svullnad i bröstet.

PMS-behandling - tips och mediciner

Det är fullt möjligt att minska manifestationerna av PMS, i bästa fall eller helt bli av med premenstruellt syndrom. Om symtomen inte är för uttalade hjälper följande rekommendationer att hantera PMS utan läkemedelsbehandling..

Patogenetisk behandling bör kombinera åtgärder riktade mot de mest uttalade manifestationerna av störningar.

Icke-läkemedelsbehandling för PMS

Icke-läkemedelsbehandling inkluderar:

 • psykoterapi;
 • balanserad diet;
 • fysioterapi;
 • örtmedicin och naturliga preparat.

PMS läkemedelsbehandling

Läkemedelsbehandling inkluderar:

 • psykotropa, nootropiska droger och lugnande medel;
 • vitaminer i grupperna A, B och C, kalcium- och magnesiumpreparat;
 • smärtstillande medel och antiinflammatoriska läkemedel (NSAID).

Överväg varje typ av PMS-terapi mer detaljerat.

Psykoterapi PMS

Behandling av PMS måste börja med psykoterapi. Manifestationer som irritabilitet och humörsvängningar, depression kan korrigeras med metoder för psyko-emotionell avslappning eller stabiliserande beteendemetoder. En läkare - en psykoterapeut såväl som anhöriga kan föra samtal för att ta bort rädsla. Om svår emotionell labilitet observeras förskrivs psykotropa läkemedel: antipsykotika (Sonapax) och lugnande medel (Adaptol, Grandaxin) som stabiliserar det känslomässiga tillståndet. För att förbättra cerebral cirkulation och energiprocesser indikeras användningen av nootropics (Nootropil, Phenotropil) och tranquilonootrops (Noofen)..

Bra näring för PMS

Överensstämmelse med dieten med PMS innebär ofta fraktionerad näring, livsmedel med högt fiberinnehåll föredras. Den rekommenderade kosten bör innehålla 75% kolhydrater, 15% protein och 10% fett. Vissa experter rekommenderar ökad konsumtion av juice, främst morot och citron. Örtte är också bra. Kryddor, choklad, kött bör undvikas. Undvik att dricka alkohol. Vilket tappar reserverna av B-vitaminer och mineralsalter i kroppen och stör störningen av kolhydrater. Det är nödvändigt att minska konsumtionen av koffeinhaltiga drycker. Dessa inkluderar te, kaffe, cola. Koffein kan öka ångest, irritabilitet och humörförändringar, öka känslan av spänning i bröstkörtlarna.

Fysioterapiövningar för PMS

En god effekt i kampen mot PMS har fysioterapi. Motion minskar stress, ökar endorfinsekretion. Löpning, klättring av trappor, cykling, promenader, aerobics eller vatten aerobics ger utmärkta resultat.

Vitaminer och mineraler

Om en kvinna diagnostiseras med PMS, kan regeln läkaren förskriva vitamin B6, börja med en dos på 50 mg två gånger om dagen, med en gradvis ökning av dosen till 300 mg per dag. E-vitamin förskrivs i en dos av 400-600 IE per dag. Kalcium i en dos på 1000 mg / dag minskar symtomen på vätskeansamling i kroppen och minskar humörvariabiliteten. Magnesium har en liknande effekt och normaliserar dessutom aptiten - föreskrivs i en dos av 300-500 mg per dag.

Hormonterapi PMS

Om PMS diagnostiseras och orsakar allvarligt obehag för dig, kommer troligen läkaren att förskriva följande läkemedel för dig: i samband med absolut eller relativ hyperestrogeni (östrogen dominanssyndrom i kroppen) indikeras gestagenbehandling (Utrozhestan, Dufaston, Norkolut, etc.). Progesteronterapi tillämpades först framgångsrikt 1964. Behandling med gestagener hjälpte till att normalisera psyko-emotionella störningar och minska vätskeansamlingen i kroppen. Hormonterapi föreskrivs inte omedelbart, men efter undersökning enligt tester av funktionell diagnostik och föreskrivs beroende på identifierade förändringar..

Föreningen av PMS med ägglossning har bevisats och hormonella metoder baserade på undertryckande av ägglossning används i behandlingen (Zoladex, Diferelin). Att undertrycka ägglossning med höga doser av östrogen förbättrar kvinnors välbefinnande, men ökar risken för bröst-, endometrial- och äggstockscancer. Undertryckande av ägglossning med monofasiska samverkande COC med användning av mycket selektiva tredje generationens progestogener i olika åldersgrupper verkar lovande, särskilt när preventivmedel är nödvändigt. Begagnade Regulon, Novinet, Femoden, Marvelon, Yarina.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) för PMS

I närvaro av smärta förskrivs smärtläkemedel som sänker halten av prostaglandiner i blodet och stoppar många av symptomen på PMS (Naproxen, Ketonal, Piroxicam, Rapten Rapid). Dessa läkemedel absorberas snabbt och verkar inom 2-6 timmar; har en uttalad smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. De flesta av dem tar 1-4 gånger om dagen i den andra fasen av cykeln. Behandlingsförloppet varar vanligtvis 3 menstruationscykler..

Örtmedicin och naturprodukter för att bekämpa PMS

Behandling av PMS med traditionell medicin är baserad på de unika egenskaperna hos medicinalväxter för att lindra smärta, normalisera den hormonella bakgrunden i den kvinnliga kroppen, lugna nerverna, återställa tarmarna - med andra ord eliminera de viktigaste orsakerna till obehag.

För Bland det stora utbudet av medicinalväxter finns det sådana som framgångsrikt kan användas vid behandling av PMS (kamomillblommor, Calendula, gräsmanchetter, myntablad och Melissa). Bland de stora variationerna finns medicinalväxter som påverkar det humana endokrina systemet. Agnukaston - ett enda läkemedel från extraktet av Abrahams träd. Finns i form av droppar och tabletter. Tilldela ett bord. eller 40 droppar, 1 gång per dag. Mastodinon, Dysmenorm, som lindrar uppkomsten av PMS, normaliserar den psykomotiska bakgrunden, reglerar rytmen och varaktigheten av menstruationen, tillhör naturligt förekommande droger. Läkemedel har inga kontraindikationer och biverkningar..

Hur man lindrar tillståndet med PMS?

I processen med komplex behandling av PMS kan akuta manifestationer av sjukdomen lindras, tack vare sådana åtgärder:

 1. anslutning till en diet som bidrar till att normalisera andelen hormoner;
 2. vitaminer och mineraler som är nödvändiga för produktion av progesteron, som måste innehålla magnesium och hela komplexet av B-vitaminer;
 3. uteslutning av raffinerat socker samt bakning från mjukt mjöl;
 4. fullständig eliminering av koffein lindrar signifikant PMS-symtomen;
 5. äter nötter och fisk, som innehåller rätt mängd viktiga fettsyror. Du kan använda vegetabilisk, sesam eller linolja;
 6. minska effekten av stress på kroppen, samt återställa kroppens energibalans. Olika typer av meditationer är välkomna;
 7. zonterapi hjälper till att lindra symtomen genom att trycka på specifika smärtpunkter;
 8. fysiska övningar, till exempel yoga, aerobics eller snabb promenader, minskar också smärtan vid sjukdomen, och de bidrar också till produktionen av endorfiner, vilket underlättar det allmänna tillståndet;
 9. Tillräcklig mängd ljus behövs, vare sig det är konstgjort eller soligt.

Nu vet du vad PMS är, vad som kan provocera premenstruellt syndrom och vad som måste göras för att förhindra att detta händer. Om du inte har dessa symtom, är detta ett bra tecken, men du bör inte slappna av, eftersom sjukdomen kan komma att passera vid den mest inopportune tiden. Och om sjukdomen ändå har överträffat dig, se till att konsultera en läkare som skapar den behandling du behöver. Premenstruellt syndrom kan inte tolereras. Tillståndet med PMS, särskilt hos kvinnor med en instabil psyke och neuros, kan förvärras med tiden, vilket kan leda till olika sjukdomar, depression, vilket avsevärt kan förvärra livskvaliteten och påverka arbetsförmågan.

Det är alltid bättre att förebygga sjukdomen än att behandla den under lång tid. Så det är vettigt att spela sport, äta rätt, undvika stress och kontrollera dina hormonnivåer, vilket kommer att skydda dig inte bara från PMS, utan också från andra sjukdomar.

Det är också värt att komma ihåg att sjukdomar i könsområdet, hormonella och endokrina störningar ytterligare förvärrar förloppet av premenstruellt syndrom. Deras snabb behandling, efterlevnad av rekommendationer om livsstilsförändringar och, om nödvändigt, mediciner kommer att hjälpa till att hantera även svår PMS.

Uppmärksamhet! Eventuella mediciner bör tas endast efter att ha konsulterat en specialist..

Vad är PMS hos flickor

PMS är ett mycket vanligt syndrom bland kvinnor och flickor, och ofta inte bara dess ägare, utan också deras nära krets lider av dess manifestationer. Vissa tror att det rättfärdiga könet förklarar deras fula beteende genom detta syndrom helt enkelt letar efter en ursäkt för deras dåliga humör, men i verkligheten är det naturligtvis inte så. Du kan ta reda på hur du kan lindra de obehagliga symptomen på PMS i den här artikeln..

Vad är PMS hos flickor (kvinnor)

Hur ICP står för

Förkortningen PMS har en ganska enkel avkodning - vi talar om premenstruellt syndrom. Detta fenomen kännetecknas av en uppsättning symtom, som manifesterar sig i en flicka strax före menstruationens början. Naturligtvis talar vi inte om en separat sjukdom, men ungefär hälften av kvinnorna känner några förändringar i kroppen under denna period.

Vad betyder PMS?

Som redan nämnts kännetecknas PMS av vissa manifestationer, och nu kommer vi att överväga dem mer detaljerat.

 • Ilska och irritabilitet utan ett specifikt skäl.
 • Vanliga humörsvängningar - från total depression till aggression.
 • Orimlig ångest.
 • Förlust av intresse för vardagliga aktiviteter.
 • Trötthet.
 • Sömnproblem (kan uttryckas av dåsighet eller sömnlöshet).
 • Huvudvärk, svullnad, buksmärta.
 • Ökad aptit.
 • Förvärring av smittsamma processer och en allergisk reaktion i kroppen.

Om du observerar minst hälften av dessa symtom strax före periodens början, kan du säga att du har att göra med PMS.

Hur gammal är ICP?

Eftersom PMS är ett fenomen som inträffar strax före menstruationen kan det diagnostiseras hos en flicka från den första menstruationen. Även om naturligtvis varje organisme är individuell, och om du inte observerade några tecken på detta syndrom i din tidiga ungdom, är det mycket möjligt att de kommer att manifestera sig i mer vuxen ålder. Det är dock värt att notera att kvinnor mellan 20 och 40 år ofta upplever ångest för detta.

Hur många dagar innan menstruationen börjar

Uppkomsten av PMS i varje kvinna fortsätter individuellt. De flesta symtom börjar dyka upp 2-3 dagar före menstruationsperioden. Ändå är det värt att notera att vissa flickor är "mindre lyckliga" mycket mindre - de börjar känna irritabilitet, ilska och andra symtom mycket tidigare - ungefär en vecka, eller till och med tio dagar innan "menstruationen" kommer. Antalet dagar varje gång kan dock variera..

Hur många dagar varar PMS hos kvinnor?

Även om din PMS startade en vecka före din period eller till och med tio dagar - är det inte alls nödvändigt att dess syndrom dyker upp under denna period. Bara ett par dagar innan menstruation, aggression, apati, ångest och andra "läckerheter" av PMS kan upphöra. I detta fall finns det naturligtvis också ofta fall då syndromet varar tills menstruationen.

Hur man förstår att du har PMS

Ett av de första tecknen på PMS som började är plötsliga humörsvängningar. I sådana fall kan en kvinna, mot bakgrund av allmänt välbefinnande, plötsligt känna ångest och depression. Hon kan också vara obalanserad och föras till ett aggressivt tillstånd av några helt obetydliga problem, som hon vid en annan tidpunkt troligtvis inte hade lagt särskild uppmärksamhet åt. Naturligtvis påverkar sådana humörsvängningar ofta inte bara en kvinna som upplever PMS, utan också människor som har haft kontakt med henne under denna period.

Fysiologiska förändringar i kroppen

Uppkomsten av PMS kännetecknas ofta av förändringar inte bara i kvinnans psykologiska tillstånd, utan också av vissa fysiologiska förändringar.

Låt oss mer detaljerat överväga vissa former av syndromet.

 • I detta fall är huvudvärk dominerande, i vilket det totala blodtrycket kanske inte överskrider normen. Man kan också observera tummenhet i händerna, svettningar och stickningar i hjärtat..
 • Det finns också den edematösa formen av PMS, som främst påverkas av unga flickor. De viktigaste symtomen på denna form är svullna bröst, när hon berörs känner flickan ganska smärtsamma upplevelser. Dessutom kan svullnad i fötter, händer och ansikte observeras. Möjlig ökad svettning och smärta i nedre del av buken.

Vad du ska göra när du har PMS

Gynekologs råd

Läkare råder flickor som lider av PMS att öka fysisk aktivitet genom att börja träna i gymmet eller anmäla sig till yoga. Du kan dock också välja att springa, cykla och mycket mer..

Om du är överviktig, är det bättre att minska det. Om det saknas vikt måste det fås. Använd inte godis - godis, kakor, bakverk, kolsyrade drycker och så vidare. Observera att PMS kan vara särskilt uttalat hos kvinnor som tar preventivpiller..

Bli av med eventuella dåliga vanor. Ofta minskar symtomen på PMS avsevärt, och till och med eliminerar dem helt och hållet helt och hållet.

Kanske är ett av de viktigaste tipsen att ta reda på om du har hormon- eller infektionssjukdomar. Om du fortfarande har dem, bör du naturligtvis bli av med dem..

Observera att PMS är direkt relaterat till den cykliska fluktuationen av kvinnliga hormoner, och det bör elimineras. Om det inte finns några kontraindikationer, rekommenderar läkare att ta orala preventivmedel. Genom att välja rätt dosering av läkemedel kan du undvika kraftiga variationer i hormoner. Naturligtvis bör läkemedelsbehandling påbörjas först efter att ha konsulterat en läkare.

Visst förstår du att ditt känslomässiga tillstånd kan påverka balansen mellan hormoner i kroppen, och av denna anledning förbättrar stress avsevärt de obehagliga symtomen på PMS. Det är viktigt att eliminera tecken på nervös belastning och örtte, avslappning, andningsövningar kan hjälpa dig med detta. Prova olika tekniker och i slutändan kan du välja den som hjälper till att lindra ditt tillstånd. Det är också viktigt att få tillräckligt med sömn och inte överarbeta - särskilt strax före menstruationens början.

Hur man förklarar för en man eller kille vad PMS är

Under PMS-perioden försämrar många flickor och kvinnor ofta relationerna med partner. Anledningen till detta är ofta en kvinnas instabila psykologiska tillstånd - hon blir nervös och irriterad, med jämna mellanrum "bryter ned" hos sin älskade person. Inte alla människor vet att det finns något sådant som PMS. Om du förstår att det är syndromet som har en negativ inverkan på dig och på grund av detta är din relation lidande, se till att du berättar din älskare om det. Försök förklara för honom att du i dag inte alltid kan kontrollera dina känslor, som du senare ångrar mycket. Berätta för mannen att du kommer att göra allt för att du inte ska ge efter för humörsvängningar. Låt förresten inte avvika från gärningen.

Om du känner att en våg av dåligt humör rör sig mot dig, försök att undvika spänningar i ditt förhållande till din partner - gå till ett annat rum, vänta på toppen av ditt tillstånd där. Vi rekommenderar också att du varnar mannen i förväg så att han i dessa ögonblick försöker att inte provocera dig till låta utslag som ofta orsakas av PMS och inte har något att göra med dina verkliga tankar..

Hur PMS skiljer sig från menstruationen

Svaret ligger i att dechiffrera förkortningen PMS (premenstruellt syndrom). Detta är en period som föregår början av menstruation (menstruation). Efter PMS börjar perioderna själva, under vilka kvinnan också kan uppleva en viss obehag, men samtidigt försvagas de huvudsakliga symtomen på PMS eller deras fullständiga försvinnande.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför kan det finnas perioder under graviditeten i de tidiga stadierna?

Menstruation är en komplex process som förekommer hos en kvinna. Det tillhör hormonberoende. Det huvudsakliga symptomet för en kvinna är blodseparation....

Efter menstruation gör ont i magen och nedre delen av ryggen: vem är skylden och vad man ska göra?

Varför korsrygg gör ont under kritiska dagar?Under menstruationen förändras den hormonella bakgrunden och musklerna i livmodern minskar....

Varför drar nedre buken efter ägglossningen: möjliga orsaker

För att förstå varför nedre del av buken dras efter ägglossningen och om detta är normen, kan du förstå de grundläggande fysiologiska aspekterna av menstruationscykeln, äggmognad och befruktningsmekanismen och implanteringsprocessen av en befruktad kvinnlig cell....

I kontakt med: