Illamående hos menstruation hos kvinnor - normalt eller alarmerande symptom?

Klimax

Menstruation är en ganska stark stress för den kvinnliga kroppen, under vilken starka hormonella förändringar inträffar..

Allt detta åtföljs av obehagliga symtom som kan orsaka illamående och yrsel, humörsvängningar. Av vilka skäl utvecklas illamående under menstruationen, vad som måste göras och hur du kan hjälpa dig själv?

Vad är menstruation?

Under direkt påverkan av hormoner mognar ett ägg i en av de kvinnliga äggstockarna med ett intervall på 21 till 35 dagar.

Därefter lämnar hon äggstockarna, respektive, det handlar om början av ägglossning, när ägget skickas genom äggledarna till livmoderhulen.

Själva livmodern är redan redo att ta emot ett ägg - det inre skiktet, endometriumet komprimeras och förtjockas, förstärkt av ett nätverk av kärl och näringsämnen.

Om ägget inte befruktas, avvisas det översta skiktet i endometriumet och lämnar kroppen efter 2 veckor efter frigörandet av ägget, ägglossning.

Processen i sig åtföljs av förlusten av inte bara vävnader utan också blod - detta är menstruation.

Premenstruellt syndrom, eller förkortat PMS, är en komplex process i dess somatiska och psykiska störningar som uppträder hos kvinnor 2-14 dagar före menstruationens början och försvinner efter att den har kommit.

PMS själv diagnostiseras av gynekologer i 3-4 av 100 kvinnor i reproduktiv ålder, och dess symtom kan delas villkorat in i följande grupper:

 1. Emotionell beteende. De misslyckas i överdriven spänning och orimlig ångest, humörsvängningar och förändringar i smakpreferenser, aptit, sömnlöshet.
 2. Allmänna somatiska symtom är huvudvärkattacker och tryck på ögonen, viktökning och allmän svaghet hos en kvinna, uppblåsthet i bukhinnan och bröstupplevelse, muskelsmärta och diarré.

En sådan separering är ganska godtycklig, men ger en fullständig bild av symptomen som stör en kvinna under PMS.

Illamående under menstruation

Ofta, i väntan på menstruation eller under menstruationsflödet, störs en kvinna av illamående - grundorsakerna till detta negativa symptom identifieras direkt och beror på den provocerande faktorn.

I detta avseende är det viktigt att inte praktisera självdiagnos och behandling, utan att konsultera en läkare, genomgå undersökning och vid behov en behandling.

orsaker

Attacker av illamående under menstruationsflödet kan vara mycket olika och bland de vanligaste läkarna skiljer följande:

 1. Produktionen av hormoner i kroppen - prostaglandiner, en mycket orolig förening som direkt kommer att påverka muskel och cirkulationssystem. Under denna tidsperiod expanderar kärlen, blodet koagulerar dåligt, det visar en kramp och som ett resultat riklig och smärtsam period.
 2. Produktionen av seratonin i kroppen - det är detta hormon som också väcker illamående under PMS och menstruation. Detta hormon produceras direkt i cerebrospinalvätskan och i en liten mängd, men det är det som påverkar utsöndringen av överskottsvätska från kroppen negativt. Som ett resultat - svullnad i hjärnan och anfall av illamående och yrsel.
 3. Förskjutning i håligheten i organen i livmoderns lilla bäcken - när den förskjuts, till och med något bakåt, inträffar komprimering av nervrötterna och ändarna. Detta väcker ett smärtsyndrom - ett sådant fenomen observeras oftast efter förlossning eller fysisk ansträngning, andra patologier.
 4. Berusning. Förgiftning med produkter och läkemedel av låg kvalitet, tungmetaller och andra föreningar. Hur som helst, oavsett källa till förgiftning och förgiftning - detta ger upphov till illamående och kräkningar, yrsel och andra negativa symtom.
 5. Attacker av illamående kan också indikera graviditetsförloppet - i detta fall kan menstruationen gå, men det finns så kallade "falska" menstruationsflöden. Under de första månaderna av graviditeten kan en kvinna ha utflöde som liknar menstruationsperioder, åtföljt av illamående och smärtslag i nedre del av buken. Därför är det viktigt att göra ett graviditetstest om du misstänker detta..
 6. Att ta hormonella preventivmedel kan också utlösa en anfall av illamående. Om p-piller väljs felaktigt kan detta orsaka inte bara hormonell obalans och illamående, utan också en oplanerad graviditet. Även som läkare själva och tillverkare av OK säger, kan något som illamående vara en biverkning av att ta dessa formuleringar. Men om denna negativa faktor efter 2-3 månader inte försvinner - är det värt att välja andra OK.

Den presenterade listan över orsaker till illamående under menstruationen är inte uttömmande, men de beaktas främst.

Varför finns det smärta under menstruationen?

Gynekologer diagnostiserar smärtanfall i nedre delen under menstruationsflödet hos 3-5 patienter av 10 och endast i en obetydlig del provoserar det så allvarliga attacker att du måste ta potenta läkemedel.

Enligt läkare kan svåra anfall av smärta under menstruationsflödet vara en konsekvens av:

 • Låga nivåer av endogena opiater och otillräcklig varaktighet av lutealfasen.
 • Misslyckande i funktionaliteten hos vävnadsenzymer i endometrialskiktet och en kränkning i processen med fragmentering av det avvisade slemhinnan som foder uterushålan.
 • Ökade prostaglandiner och överdriven smärta hos kvinnor.

Det är också värt att notera att smärtsam menstruation, eller enligt den vetenskapliga en - algodismenorrhea, av läkare är villkorat uppdelad i primär och sekundär:

 • I den primära formen av algodismenorré beror en hög smärtnivå på de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppens struktur eller på en felaktig position i livmoderhålet. Oftast manifesteras i tonåren, efter den första menarken.
 • Den sekundära formen av algodismenorea är oftast ett smärtsyndrom i detta fall på grund av en gynekologisk sjukdom, medfödd eller förvärvad patologi, fel i bäckenorganen, installation av en intrauterin anordning och graviditet.

Illamående med menstruation och tamponger

I det här fallet är förhållandet det mest direkta - faktum är att många tillverkare för tillverkning av tamponger använder föreningar, ämnen som framkallar illamående, yrsel, upp till kräkningar. Det är ett sådant syndrom inom området gynekologi som läkare kallar den toxiska typen av chock.

Vilka symtom behöver du för att se en läkare?

När anfall av illamående, och kräkningar under menstruationsflödet hos en kvinna, observeras för första gången, i frånvaro av hälsoproblem - kan detta indikera graviditet.

Ändå - om en kvinna skyddas kan följande skäl bli en anledning till oro:

 • Långvariga och växande smärta lokaliserade i nedre del av buken, åtföljt av en ökning i volymen av menstruationsflödet. Om behovet av en ersättningsdyna uppträder var tredje timme - detta indikerar en patologisk blödning av livmodern, vilket är anledningen till omedelbar läkarvård.
 • Svart menstruationsflöde, isär med blodproppar - detta indikerar förloppet för den inflammatoriska processen i kroppen. Ju tidigare undersökning och behandling genomförs - desto lägre är risken för komplikationer.
 • En ökning av kroppstemperaturen och en känsla av en feberattack, frossa och svår svettning - detta indikerar förloppet för den inflammatoriska processen i kroppen.
 • Tilldelningar har en obehaglig putrefaktiv eller uttalad sur lukt, urinering är smärtsam, klåda i de yttre könsorganen avslöjar sig. Allt detta indikerar förloppet för sjukdomens infektiösa natur som påverkar reproduktionssystemet..

Bland annat - en brun daub efter linne efter menstruation eller under hela cykeln lovar inte heller något gott. I alla fall för alla misstänkta patologier är det värt att besöka en läkare och genomgå undersökning.

Hur man hanterar illamående under menstruationen?

Frågan om hur man kan övervinna illamående under menstruationen beror på svårighetsgraden av de negativa symtomen. Först av allt är det värt att eliminera matförgiftning och graviditet, andra orsaker.

Därefter:

 • Normalisera arbete och vila.
 • Ät rätt - mer grönsaker och frukt, mindre skadliga livsmedel.
 • Minimera stressiga situationer och se till att det inte finns graviditet.
 • Minimera fysisk aktivitet.

Mediciner

Förutom dessa enkla regler är det värt att använda mediciner.

lugnande medel

Genom symptomatisk behandling föreskriver läkare ofta lugnande medel - de hjälper till att lugna det centrala nervsystemet och normalisera kvinnans känslomässiga och psykologiska bakgrund, minska nivån av överdriven ångest.

Oftast föreskriver läkare i detta fall sådana läkemedel som:

 1. Persen;
 2. Novo-Passit;
 3. tinktur av moderwort och humle, valerian eller passionflower.

Dessutom kan du brygga och dricka en lugnande samling - detta kommer att förbättra de allmänna symtomen och underlätta för smärtsam menstruation.

Homeopatiska medel

Förutom lugnande medel föreskriver läkare en kurs för att ta homeopatiska formuleringar - de hjälper till att normalisera nivån av hormonhalter och har en gynnsam effekt på det centrala nervsystemet.

Bland de läkemedel som läkare ofta föreskriver kan följande särskiljas:

De presenterade homeopatiska formuleringarna tolereras väl av patienter och har praktiskt taget inga biverkningar, med undantag för individuell intolerans.

Andra droger

Bland andra läkemedel som hjälper till att eliminera anfall av illamående under menstruationen - du kan använda hjälp av mediciner:

 1. Motilium - hjälper till att normalisera matsmältningsprocessen och påskynda den naturliga produktionen av enzymer som produceras av bukspottkörteln. Det hjälper till att ta bort svårighetsgraden i mag-tarmkanalen och eliminera överdriven gasbildning, och i förhållande till kontraindikationer för att ta läkemedlet är det diagnosen diabetes och graviditet, funktionsfel i det endokrina systemet och med magsår.
 2. Aeron - blockerar aktiveringen av vagusnerven och som ett resultat smärtsyndrom. Kontraindicerat vid diagnostiserade magesår och gastrit samt under 3 år.
 3. Hofitol - hjälper till att övervinna illamående hos gravida kvinnor med uttalade symtom på PMS och menstruation. Det har inga negativa biverkningar och hjälper till att övervinna illamående, yrsel under graviditeten.

I varje fall ska varje utvalt läkemedel överenskommas med den behandlande läkaren och gynekologen, baserat på resultaten av undersökningen, analyser och individuella egenskaper hos den kvinnliga kroppen.

Förebyggande av ett obehagligt symptom

I detta avseende skiljer läkare följande saker:

 1. snabbt söker hjälp från en läkare med manifestationen av illamående och andra negativa symtom under graviditeten;
 2. vidare - korrekt näring och slutligen - minimera överdriven fysisk ansträngning.

Om det med saker som att gå till läkaren och minimera fysisk aktivitet är mer eller mindre tydligt, är det värt att beakta vissa punkter när det gäller näring.

I kosten är det värt att föredra produkter med högt innehåll av magnesium och kalcium - det är bovete och keso, torkade aprikoser och kiwi, paprika och kål.

Det är också viktigt att inkludera i kosten och skaldjur, marin fisk samt fjäderfä - kyckling eller kalkon, färska grönsaker och frukter under säsongen.

Eliminera alltför stora belastningar, både fysiska och emotionella, minimera dina dåliga vanor.

Klä dig också varmare, undvik hypotermi, vara i ett utkast. Och för att stärka immuniteten - rådfråga din läkare om att ta vissa vitaminer, immunstimulerande medel.

Varför började det kräkas innan menstruationen, om detta inte var tidigare, kan det här prata om graviditet?

Hos de flesta kvinnor är illamående tillsammans med upphörandet av menstruationen ett tecken på graviditet. Kräkningar före menstruation kan dock av andra skäl. Detta fenomen indikerar ofta utvecklingen av patologier. Om detta inte har hänt tidigare bör du omedelbart rådfråga en läkare. Varför är hon sjuk av sin period? När orsakas illamående av graviditet? Hur man kan bli av med detta problem?

Illamående som en del av premenstruellt syndrom

Premenstruellt syndrom är ett komplext symptomkomplex, som kännetecknas av en viss frekvens och förekomst före menstruation. Hos vissa kvinnor manifesteras det en vecka före menstruation, i andra - på kvällen eller på dagen utseendet av blodutflöde. Detta tillstånd kännetecknas av psyko-emotionella, autonoma och endokrina störningar som påverkar en kvinnas livskvalitet negativt.

Vissa kvinnor börjar känna illamående 1–1,5 veckor före menstruationen. Detta tillstånd åtföljs också av följande symtom:

 • anfall av kräkningar och yrsel;
 • snabb utmattbarhet;
 • svaghet;
 • smärta i buken (vanligtvis gör ont i nedre del av magen);
 • hudutslag;
 • en förändring i aptit (den kan antingen vara ökad eller helt frånvarande);
 • förtryck.

Dessa störningar uppstår mot bakgrund av hormonella förändringar. Dessa symtom utgör inte ett hot mot kvinnors hälsa och försvinner som regel på egen hand efter menstruationen.

Kan jag bli sjuk på grund av graviditet??

Om en kvinna tidigare inte kände sig sjuk innan menstruation, sannolikt, vi talar om graviditet. I de tidiga skeden av graviditeten kan en ultraljudssökning inte bekräfta faktumet av äggbefruktning. För att göra detta använder du någon av följande metoder:

 • bloddonation för analys, vars resultat vid befruktning visar närvaron av humant korioniskt gonadotropin;
 • graviditetstest - endast mycket känsliga enheter kan bekräfta att de börjar i de tidiga stadierna;
 • basal kroppstemperaturmätning.

Förutom illamående indikerar följande symptom vanligtvis graviditet:

 • försening av menstruation;
 • destabilisering av det psykomotiska tillståndet (täta humörförändringar, tårfullhet, irritabilitet);
 • snabb utmattbarhet;
 • stickningar i livmodern;
 • hypersomnia (ökad dåsighet under dagen);
 • kränkning av sömn och vakenhet;
 • förändring i sexlyst upp eller ner;
 • tyngd i bäckenområdet och i nedre del av buken;
 • förändring i matvanor;
 • obehag i ländryggen;
 • migrän;
 • ökad känslighet hos bröstkörtlarna;
 • hyperosmia (förvärring av lukt).

Om man misstänker graviditet rekommenderas att man omedelbart överger alla dåliga vanor: rökning (inklusive passiv rökning), användning av alkoholhaltiga drycker och droger. Dessutom är det nödvändigt att sluta ta mediciner, särskilt potent. Återuppta deras användning först efter tillstånd av läkaren.

Illamående som ett symptom på sjukdom

Attacker av illamående innan menstruationen börjar kan orsakas av patologiska och icke-patologiska faktorer. Det senare inkluderar fysisk och emotionell överbelastning, felaktig användning av hormonella preventivmedel. Detta fenomen kan också orsakas av förgiftning med produkter av dålig kvalitet och ett baksmälla-syndrom. Den första typen av orsaker till premenstruell illamående är en kränkning av funktionen hos de inre organen och systemen hos en kvinna.

Fortplantningsorgan

Om du känner dig sjuk innan kritiska dagar ligger kanske orsaken till detta fenomen i gynekologiska problem. Oftast händer detta som ett resultat av:

 • Fel placering av livmodern. Om detta organ förskjuts tillbaka utsätts nervändarna för kraftigt, mot bakgrund av det finns smärtsamma känslor och illamående.
 • Dysmenorré. Detta koncept innebär en patologisk process som upprepas med jämna mellanrum, som kännetecknas av svår smärta i nedre del av buken under menstruationen. Smärtsyndromet inträffar strax före menstruationens början och varar de första två dagarna. Förutom smärta i buken och anfall av illamående åtföljs dysmenoré av obehag i ryggradens ryggrad och inguinal zon, ökad svettning, störd sömn och vakenhet, yrsel, hypertermi, etc..

Matsmältningssystemet

Ofta är illamående före kritiska dagar en följd av en funktionsfel i matsmältningssystemet, nämligen dystrofiska och inflammatoriska förändringar i magslemhinnan, inflammation i gallblåsan och bukspottkörteln. Samtidigt kan kräkningar förekomma varje dag i menstruationscykeln, men detta tillstånd förstärks före nästa menstruation.

Förvärringar förklaras av effekten på den normala förloppet av den patologiska processen med förändringar i den hormonella bakgrunden. Efter menstruationens början avtar symtomen på matsmältningssjukdomar i de flesta fall. Förutom illamående åtföljs också patologier i mag-tarmkanalen av andra manifestationer:

 • nedsatt aptit;
 • misslyckande med den normala processen för tarmrörelse;
 • yrsel
 • svår smärta i magen och bukspottkörteln.

Trots att problemet ofta försvinner efter menstruationen, kan dessa symtom inte ignoreras. Om du misstänker en sjukdom i matsmältningssystemet är det nödvändigt att se en läkare och vid behov vidta åtgärder för att eliminera dem.

Endokrina systemet

Överdriven bildning av prostaglandin, ett hormon som reglerar många processer i den kvinnliga kroppen, hämmar syntesen av progesteron. Som ett resultat av detta uppträder illamående..

Misslyckande med det endokrina systemet är ett mycket farligt fenomen som i fall av passivitet kan leda till utveckling av många allvarliga sjukdomar, såsom diabetes och infertilitet. För att undvika detta, om du misstänker en dysfunktion i sköldkörteln, bör du omedelbart kontakta en endokrinolog. För att göra en noggrann diagnos, kommer läkaren att skicka patienten för undersökning, enligt resultaten, om nödvändigt, föreskrivs behandling.

Hur man kan bli av med illamående?

Om detta problem orsakas av patologiska processer i kroppen kan du bli av med det först efter att du har eliminerat orsaken. För att stoppa anfall av illamående kan du inte göra utan att använda droger. Om detta fenomen utlöses av fysiologiska faktorer kan du ta till följande åtgärder för att lindra tillståndet:

 • Uteslut graviditet. Om oskyddat sexuellt samlag har inträffat under den senaste månaden, om du får illamående, måste du först kontrollera om det finns befruktning eller förekomst av befruktningen. För att göra detta kan du göra ett graviditetstest. Det är emellertid bäst att omedelbart kontakta en gynekolog, som med stor sannolikhet kommer att avgöra om ägglossning har inträffat, varefter den kommer att ge patienten de nödvändiga rekommendationerna för att förbättra hälsan.
 • Upprätta näring. Innan menstruationen, många kvinnor känner sig sjuka på grund av missbruk av "fel" mat. För att bli av med illamående och förhindra att den förekommer i framtiden rekommenderas att utesluta eller minimera mängden feta, stekt, rökt och kryddig rätter. Kolsyrade drycker, starkt te och kaffe bör ersättas med rent vatten och växtbaserade infusioner..
 • Eliminera överdriven fysisk ansträngning. Denna begränsning gäller perioden före menstruationen. En vecka före det förväntade startdatum rekommenderas det att minska motoraktiviteten. Det är särskilt skadligt just nu att utföra viktlyftningsövningar. Under denna period är det bättre att föredra yoga, pilates och simning..
 • Använd droger eller traditionell medicin. Utmattande attacker av illamående kan stoppas med hjälp av sådana läkemedel som Tamipul, No-Shpa, Spazmalgon. I vissa fall används Mastodinon för att normalisera den hormonella bakgrunden. Växtbaserade infusioner baserade på kamomill, citronmelisse och mynta hjälper till att lindra överdriven stress, lugna nerver och normalisera sömnen. En förutsättning för användning av apoteksläkemedel och produkter baserade på naturliga ingredienser är ett förhandsgodkännande från den behandlande läkaren. Självmedicinering kan leda till utveckling av farliga konsekvenser för kvinnors hälsa.
 • Vägrar att ta ett varmt bad, besök badet och bastun på kvällen till menstruationen. Om du håller dig vid förhöjda temperaturer bidrar du till att minska livmodern, vilket resulterar i obehag och illamående.

Varför det kan kräkas före menstruation: PMS, graviditet eller patologi

Allt detta är värt att sortera ut..

Hormonella förändringar

Ett sådant syndrom upplevs av alla kvinnor i förväg av menstruationen. Endast någon har illamående som inträffar en vecka före menstruationen, och någon står inför obehagliga symtom en dag innan menstruationen börjar.

Ibland är tillägget av detta syndrom illamående, som når kräkningar innan menstruationen börjar. I detta fall förefaller en annan karakteristisk symptomatologi i form av yrsel, svaghet och ömhet i buken. Ibland försvinner en kvinna eller omvänt ökar hennes aptit. Under denna period blir kvinnan känslomässigt obalanserad.

Anledningen till sådana månatliga förändringar ligger i de hormonella förändringarna i kroppen. För att förstå vad som händer i en kvinnas kropp måste man ta hänsyn till effekterna av hormoner som progesteron och östrogen. Deras förhållande i kroppen påverkar kvinnors allmänna välbefinnande. Innan menstruationen ökar halterna av båda hormonerna kraftigt, vilket indikerar livmoderns livmodern att bära barnet. Om befruktning inte sker, reduceras progesteron avsevärt och östrogen förblir på samma nivå. En sådan kraftig droppe väcker malaise.

Varmt bad

Naturligtvis är ett varmt bad efter en hård dagsarbete, särskilt med tillsats av smaksatt bomber eller salt, mycket trevligt. Gynekologer rekommenderar dock starkt att kvinnor begränsar sig till detta nöje medan de väntar på den snart menstruationen.

Överdriven uppvärmning av kroppen kan orsaka livmodersammandragningar, vilket kan leda till illamående och generell försämring. En sådan vattenprocedur kan också aktivera interna processer och orsaka ökad blödning före schemat, eftersom hög temperatur hjälper till att utvidga blodkärlen. Du kan undvika sådana obehagliga konsekvenser om du begränsar dig till en vanlig dusch strax före menstruationens ankomst.

Illamående före menstruation som ett tecken på graviditet

Detta tillstånd kan mycket väl indikera graviditet. Ja, de första manifestationerna av en intressant situation liknar mycket PMS, särskilt om en kvinna inte vet att hon är gravid och väntar på ankomsten av sina perioder. Därför är det möjligt att utesluta orsaken till att du bara kan bli gravid om det inte fanns sexuella handlingar under den senaste cykeln.

Varför känner det sig sjukt innan menstruationen börjar, om den aldrig varit sjuk innan? Om en kvinna inte visste vad PMS är och aldrig lidit av det. Och sedan plötsligt - en livlig manifestation av det, och till och med menstruationen försenas i ett par dagar. Det är dags att ta ett test eller donera blod för att bestämma hCG. Endast dessa metoder är informativa i de tidiga stadierna av graviditetsperioden och kan ge ett svar på frågan, hur är det med din graviditet eller vanlig illamående innan nästa menstruation. Ultraljud eller undersökning kanske inte känner igen tidig befruktning.

Preventivmedel

Många moderna kvinnor som är i en lång relation med en sexpartner föredrar piller som preventivmedel. Prevensionsmedel aktiverar produktionen av vissa hormoner som påverkar befruktningen. Varje kvinnlig kropp är strikt individuell, därför kan endast en gynekolog föreskriva rätten, oskadlig för hälsokonceptiva medel i form av tabletter efter en undersökning och insamling av tester.

Ofta går kvinnor inte till en specialist och köper piller med fokus på pris eller råd från vänner och släktingar. Olämplig födelsekontroll orsakar obalans, vilket höjer hormonnivån till en oacceptabel nivå.

I det här fallet kan en kvinna känna att hon är illamående och börjar skaka innan menstruationen börjar.

Orsaker till teenage malaise

Varför är hon trött på menstruationen i tonåren? Flickorna möter den första vaginala urladdningen i åldern 13-15. De närmaste åren är bildandet av menstruationscykeln. En vecka före tonåringar varje månad är olika obehagliga symtom, inklusive illamående, störande. Denna situation är ganska normal och naturlig. Läkarna säger att illamående före menstruation är ett tecken på hög känslighet hos de inre könsorganen. När menstruationen återgår till det normala bör alla obehagliga symtom försvinna på egen hand. Men ibland plågar de en kvinna från månad till månad under hela den fertil åldern. Då är känslorna så starka att de kan sluta med kräkningar. Låt inte situationen gå av sig själv, det är bättre att konsultera en läkare, han kommer att råda hur man kan lindra obehagliga symtom och berätta vilka läkemedel som ska tas och varför.

Effekten av hormoner på en kvinnas kropp

Ändå är frågan om varför menstruationen kräks öppen. En av de påstådda orsakerna är effekten av kvinnliga hormoner (progesteron och östrogen), som börjar produceras aktivt under PMS-perioden. Kroppen återuppbyggs, ägget förbereder sig för befruktning och hormonnivån stiger ibland.

Allmän svaghet och hög trötthet.

 • huvudvärk.
 • Små utslag, akne.
 • Ritning i nedre del av buken.
 • Överdriven irritabilitet och känslomässighet.
 • Bröstförstoring, ökad känslighet för beröring.
 • Stor aptit eller, tvärtom, dess tråkig.
 • Yrsel.
 • Illamående och kräkningar.

Detta är helt normalt, eftersom kroppen byggs om innan kritiska dagar och under dem. Följande orsaker till illamående är möjliga med menstruation eller framför dem:

 1. Hormoneffekt.
 2. Förekomsten av graviditet.
 3. Matförgiftning.
 4. Intensiv övning.
 5. Matsmältningsproblem.
 6. Tar orala preventivmedel.
 7. Ungdom.
 8. Mottagning av ett varmt bad, en resa till bastun etc..
 9. dysmenorré.

Andra orsaker till illamående före menstruation

Om du känner dig sjuk, yr, du känner dig svag, är det värt att överväga om det verkligen är tecken på en närmande menstruation. Sådana manifestationer kan ha många andra interna patologier, och de kan inte skrivas av. Vanliga icke-gynekologiska problem associerade med illamående inkluderar följande:

 1. Förgiftning. Det händer när man äter dålig kvalitet eller bortskämda livsmedel. I detta fall åtföljs oftast symptomet av diarré. Magen kan skada mycket..
 2. Ätande. Vissa kvinnor vill äta mycket innan sina perioder, så konsekvenserna i form av illamående är inte förvånande.
 3. Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Ibland kan en kvinna i vissa tillstånd, såsom högt eller lågt blodtryck, uppleva illamående och yrsel innan menstruationen. I detta fall måste du genast gå till läkaren.
 4. Akuta virussjukdomar. Illamående uppstår vid förgiftning och åtföljs ofta av feber..
 5. Gastrointestinala sjukdomar. Sår, gastrit och andra patologier i tarmen och magen försvinner nästan alltid med illamående och till och med kräkningar.

Och även om du känner dig illamående före din period kan det vara ett resultat av psykologiskt trauma, fysisk trötthet, anemi, hypoglykemi, svält.

Anledningen kan till och med vara nervöst arbete, stress. Mest av allt är emotionella flickor utsatta för sådana förhållanden. Vilket av dessa tillstånd kan sammanfalla med början av reglering och premenstruellt syndrom. Därför förvirras symtomen så lätt.

PMS eller premenstruellt syndrom

Kvinnor upplever ofta besvär i form av fysiologiska och psykologiska besvär som bryter med deras vanliga tillstånd i samband med premenstruella symtom. Det visar sig att om orsakerna till illamående före menstruationen inte på något sätt är förknippade med matförgiftning och liknande skäl, om orsakerna till illamående och illamående före menstruationen inte är förknippade med gynekologiska eller endokrina sjukdomar, andra sjukdomar, så i de flesta fall indikerar de att illamående före menstruationens början, detta är ett av symptomen och tecknen på utveckling av PMS (premenstruellt syndrom).

Så om orsakerna till illamående eller illamående före menstruation är dessa tecken på PMS, tillsammans med smärta i nedre del av magen, smärta och obehag i bröstet, bröstvårtorna. Varför känns det som om en kvinna är sjuk innan hennes period. Det beror på en förändring i nivån för två hormoner: från progesteron och östrogen.

Men om ägget inte befruktas, reduceras mängden progesteron som produceras betydligt. Samtidigt förblir östrogen på samma nivå, vilket är orsaken till uppkomsten av olika fysiologiska och psykologiska störningar före kritiska dagar och i början.

Många kvinnor är intresserade av frågan varför magen gör ont vid menstruation. Smärtsyndrom förklaras av en ökning av prostaglandiner. Det kan utlösas av:

 • känslighet för livmodersammandragningar;
 • förekomsten av avvikelser i könssystemet och onormal placering av livmodern;
 • felaktig funktion av sköldkörteln;
 • ökad känslighet för olika CNS-stimuli.

Smärta hos det svagare könet kan uppstå i närvaro av intolerans mot specifika livsmedel. Obehag visas omedelbart efter användning. I detta fall finns ett antal obehagliga symtom..

Flickor kommer ofta till gynekologen och vill ta reda på om magen kan skada innan menstruationen. Ett obehagligt symptom orsakas ofta av undernäring. Det vill säga obehag kommer att upphöra att dyka upp efter en dietförändring.

Kvinnor med sjukdomar i mag-tarmkanalen är mer benägna att uppleva smärta under menstruationen än andra. Polypper, gastrit och infektionssjukdomar kan orsaka obehag. Sjukdomar i det kardiovaskulära systemet är en annan smärtframkallande faktor. Livsstilen spelar också en viktig roll..

Kliniken PMS är mångsidig och manifesterar sig i olika typer av störningar, vilket anges i tabellen.

Typ av överträdelsesymtom
neuropsykiskaNervöshet, tårvåld, migrän, sömnlöshet
Endokrin utbyteTörst, svullnad, minskad urinproduktion, flatulens, tunnning av avföringen
VegetovascularTakykardi, illamående, kräkningar, hjärtsmärta, överdriven svettning

Kräkningar är en kränkning av en vegetovaskulär karaktär. Det förekommer hos kvinnor med hög känslighet, ökad nervös irritabilitet, som lider av en allvarlig form av premenstruellt syndrom. Högt blodtryck, hjärtpatologier har en förvärrande effekt på PMS-förloppet.


Kräkningar kan vara ett tecken på PMS

Den primära formen av dysmenoré ses oftare i tonåren. Ett patologiskt fenomen manifesterar sig från den första menstruationen eller 1-2 år efter menarchen (första menstruationsblödningen). Det kännetecknas av svår smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, dyspepsi, migrän, illamående, kräkningar, allmän svaghet.

Sekundär dysmenorré förekommer hos kvinnor med sjukdomar och anatomiska förändringar i könsorganen. Det åtföljs av konstant smärtsyndrom, som intensifieras under menstruationen. Med denna form, illamående, kräkningar förekommer mindre ofta..


Det kan också vara svår buksmärta.
Dessa hormoner är nödvändiga för en framgångsrik befruktning. Symtomen försvinner först när kroppen inser att befruktningen inte ägde rum och lossningen av endometrium började. Som ett resultat av detta börjar menstruationen.

Livmodern vid ägglossningen förbereder sig för att acceptera ett befruktat ägg. Om befruktningen inte har ägt rum reduceras progesteron signifikant och östrogen förblir oförändrat. Det är av denna anledning som flickans hälsa är betydligt sämre.


Ett av symptomen på PMS är obehag i buken.

Erkänna förloppet av premenstruellt syndrom med följande symtom:

 • illamående och periodiska krävningar för kräkningar;
 • psyko-emotionella utbrott;
 • obehag i nedre del av buken;
 • svaghet;
 • ökad bröstkänslighet;
 • förändring i gastronomiska preferenser, till exempel sug efter söt eller fet;
 • störning i sömn och avföring.

Ofta är symtomen milda. Den allmänna hälsan är tillfredsställande. Fluktuationer i staten orsakar inte betydande obehag.

Det tros att det mest uttalade premenstruella syndromet förekommer hos unga flickor som ännu inte har fött. Efter den första födelsen kan symtomen aldrig dyka upp igen..

Sjuk i slutet av menstruationen

Om menstruationen tar slut och illamående inte slutar, är detta en god anledning att besöka en gynekolog och diskutera ett symptom med honom. Det kan bero på livmoderens felaktiga placering. I detta tillstånd finns vanliga svårande smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.

Det andra skälet till menstruations illamående är överdriven träning på regleringsdagar. Faktum är att vid belastningar pressar paravertebrala vävnader på ryggmärgen, och detta bör undvikas under kritiska dagar.

Bland de andra orsakerna till sjukdom, när du känner dig sjuk efter menstruationen och där en kvinna kan kräkas:

 • graviditet;
 • hormonella störningar;
 • tar vissa mediciner.

Vilka sjukdomar kan vara

Illamående är ett separat symptom som är en manifestation av aktuella sjukdomar. Detta gäller särskilt för flickor som tidigare inte hade ett sådant tecken före menstruationen. Patienten kan diagnostiseras med följande störningar i det reproduktiva systemet: felaktig placering av livmodern; dysmenorré.

Före kritiska dagar kan de befintliga patologierna i matsmältningssystemet förvärra. I det här fallet är följande symtom närvarande:

 • nedsatt aptit;
 • förändringar i tarmsystemet;
 • buksmärtor.

Fel i funktionen av det endokrina systemet kan inte uteslutas. Om det inte behandlas finns det en risk för komplikationer..

Bli av med problemet korrekt

Om du ofta oroar dig för illamående före menstruationen, måste du konsultera en gynekolog. Efter undersökningen kommer specialist att rekommendera den nödvändiga behandlingen, som beror på diagnosen. Bland de allmänna rekommendationerna som är avsedda att lindra villkoret:

 1. Rätt näring. Det finns ett antal produkter vars användning väcker malaise.
 2. Måttlig fysisk aktivitet. Överbelasta dig inte med otroliga träningspass under menstruationen eller omedelbart framför dem. Det är bättre att ta en lugn promenad, göra yoga eller besöka poolen under den premenstruella perioden.
 3. Full vila. Han behövs när som helst, inte bara före kritiska dagar.

Om orsaken är ett medicinskt tillstånd, beroende på dem, kommer läkaren att föreslå lösningar. Ibland, för att bli av med en obehaglig känsla, räcker det att dricka en kurs med droger, p-piller för att normalisera den hormonella bakgrunden. I vissa gynekologiska sjukdomar kan kirurgiska ingrepp krävas. Antidepressiva medel kan minska symtomen på PMS, men endast en specialist bör förskriva dem, annars kan kroppen skadas allvarligt..

Cykla koncept

En kvinnas cykel består av fyra faser: menstruation, follikulär, ägglossning, luteal.

Menstruationsfasen varar 4-7 dagar. I genomsnitt försvinner blödningen på fyra dagar. Under follikulärstadiet, som börjar efter menstruationen, äger mognad inträffar. Periodens varaktighet är 2 veckor. Den ägglossande fasen kännetecknas av frisläppandet av ett moget ägg som är klart för befruktning. Hon har en dag för befruktning, om detta inte händer, börjar dö. Sannolikheten för att bli gravid täcker 5 dagar - 2 dagar före, 2 dagar efter. I lutealfasen inträffar hormonsvikt, andra tecken på PMS. Fas varaktighet upp till 16 dagar.

Mormors recept

Våra mormödrar använde olika infusioner och avkok för att lindra PMS. Recept av några av dem är populära till denna dag. En infusion av basilika avlägsnar inte bara illamående, utan också lindrar uppblåsthet, förbättrar aptiten och lindrar huvudvärk. Denna infusion rekommenderas särskilt för kvinnor som blir irritabla och känner konstant trötthet inför "dessa" dagar. För att förbereda en drink är det nödvändigt att insistera i 20 minuter. 15 g torkad basilika i ett glas kokande vatten. För smak kan du lägga till honung. Ta 2 koppar om dagen.

Ingefära infusion är ett annat utmärkt botemedel mot illamående som föregår menstruationen. Mala 5 g rot, häll 400 ml vatten och koka i 5 minuter. Därefter insisterar du på en timme och drick sedan, om nödvändigt, 100 ml tre gånger om dagen.

Helande oljor och homeopati

Aromaterapi ger utmärkta resultat i behandlingsprocessen. Pepparmintolja kommer att lugna, lindra spänningar, hjälpa till att bli av med kräkningar. Malurtolja visar också utmärkta resultat..

Homeopatiska medel, även om de inte skadar kroppen, måste fortfarande avtalas med en läkare i förväg. Läkemedlet Mastodinon är indicerat för illamående före menstruation. Innehållet i växtkomponenter - kornekstrakt, tigerlilja, späckhuggare och andra - har gynnsamma effekter på kvinnors hälsa.

Det premenstruella syndromet hos många kvinnor fortsätter ofta med obehagliga fenomen, och det är illamående som är det vanligaste bland dem. Men glöm inte att ett sådant tillstånd kan och bör förvaltas, viktigast av allt, vet hur. Ibland räcker det att normalisera kosten eller använda recept för traditionella mediciner.

Om välbefinnande inte kan anpassas och situationen bara förvärras varje månad, tveka inte, det är bättre att omedelbart rådfråga en läkare och ta reda på den verkliga orsaken till illamående innan menstruationen. Vid behov kommer läkaren att leda dig till lämplig analys. Varje förändring i hälsa kräver uppmärksamhet.!

Förebyggande

För att förhindra uppkomsten av illamående före menstruationen är det nödvändigt:

 1. Vägrar okontrollerat intag av orala preventivmedel.
 2. Avlägsna i rätt tid sjukdomar som gastrit, kolecystit, pankreatit. Förhindra deras övergång till det kroniska stadiet.
 3. Överbelasta inte tarmarna och urinblåsan inför menstruationen. Anatomiskt är de belägna på båda sidor om livmodern, och när de är överfulla komprimerar de den. Som ett resultat uppträder dysmenorré, och i sin tur leder det till att illamående utvecklas.
 4. Sov minst 7 timmar dagligen.
 5. Överbelasta inte dig själv fysiskt och psykotiskt, ofta vara i frisk luft.
 6. Undvik långa intervall mellan måltiderna, eftersom plötsligt intag av mat i magen kan orsaka dyspepsi.
 7. Undvik fysisk aktivitet direkt efter att ha ätit.
 8. Begränsa dig från stressande händelser..

När graviditet inträffar, registrera dig så snart som möjligt på kliniken. Gynekologen kommer att förskriva en undersökning, på grund av vilken det är möjligt att identifiera kränkningar i kroppen i tid, för att undvika utvecklingen av försvagande toxikos.

I inget kliniskt fall är dyspepsi normalt, även när kräken för kräkningar orsakas av graviditet. Toxikos, och som ett av dess manifestationer, är illamående grunden för att klara undersökningen och utesluta förekomsten av störningar i den kvinnliga kroppen. Upprepade, försvagande kräkningar hos gravida kvinnor - en indikation för sjukhusvård på gynekologavdelningen för att övervaka tillståndet.

Om du regelbundet känner dig sjuk innan menstruationen och tillståndet förvärras av smärta, yrsel, ökad blödning - måste du besöka en läkare. Dyspepsi kan endast vara en del av den kliniska bilden av en viss sjukdom, och fortsätter i en latent form. Det grundläggande omfånget för undersökningen i detta fall är undersökning, förhör, ultraljud av livmodern, blodprov.

Illamående före menstruation hos kvinnor: orsaker och behandling

Kan illamående vara en manifestation av premenstruellt syndrom

Cirka 70-80% av kvinnorna upplever premenstruellt syndrom. Flickor möter PMS varje månad strax före menstruationen. Manifestationens intensitet beror på nivån av: progesteron; östrogen.
Dessa hormoner är nödvändiga för en framgångsrik befruktning. Symtomen försvinner först när kroppen inser att befruktningen inte ägde rum och lossningen av endometrium började. Som ett resultat av detta börjar menstruationen.

Livmodern vid ägglossningen förbereder sig för att acceptera ett befruktat ägg. Om befruktningen inte har ägt rum reduceras progesteron signifikant och östrogen förblir oförändrat. Det är av denna anledning som flickans hälsa är betydligt sämre.


Ett av symptomen på PMS är obehag i buken.

Erkänna förloppet av premenstruellt syndrom med följande symtom:

 • illamående och periodiska krävningar för kräkningar;
 • psyko-emotionella utbrott;
 • obehag i nedre del av buken;
 • svaghet;
 • ökad bröstkänslighet;
 • förändring i gastronomiska preferenser, till exempel sug efter söt eller fet;
 • störning i sömn och avföring.

Ofta är symtomen milda. Den allmänna hälsan är tillfredsställande. Fluktuationer i staten orsakar inte betydande obehag.

Det tros att det mest uttalade premenstruella syndromet förekommer hos unga flickor som ännu inte har fött. Efter den första födelsen kan symtomen aldrig dyka upp igen..

PMS, eller premenstruellt syndrom, utövade åtminstone en gång sin obehagliga effekt på varje medlem av det klara könet. Mer än 75% av kvinnorna utsätts för regelbundna PMS-manifestationer. Eftersom varje organism är individuell, kan symtom uppstå både på dagen menstruationen börjar och om några dagar. Ofta känner kvinnor tecken på PMS under en vecka eller lite mer. De viktigaste negativa symtomen på premenstruellt syndrom är:

 1. Allmän svaghet och hög trötthet.
 2. huvudvärk.
 3. Små utslag, akne.
 4. Ritning i nedre del av buken.
 5. Överdriven irritabilitet och känslomässighet.
 6. Bröstförstoring, ökad känslighet för beröring.
 7. Stor aptit eller, tvärtom, dess tråkig.
 8. Yrsel.
 9. Illamående och kräkningar.

Detta är helt normalt, eftersom kroppen byggs om innan kritiska dagar och under dem. Följande orsaker till illamående är möjliga med menstruation eller framför dem:

 1. Hormoneffekt.
 2. Förekomsten av graviditet.
 3. Matförgiftning.
 4. Intensiv övning.
 5. Matsmältningsproblem.
 6. Tar orala preventivmedel.
 7. Ungdom.
 8. Mottagning av ett varmt bad, en resa till bastun etc..
 9. dysmenorré.

Mekanismen för illamående är i sig mycket varierande..

 1. För det första kan det visas på grund av vissa egenskaper hos den vestibulära apparaten. I det här fallet förefaller det under rörelsesjuka, flyga på ett flygplan, segla på ett fartyg och har ingen koppling till menstruation..
 2. För det andra kan illamående vara ett symptom på sjukdomar i mag-tarmkanalen - toxiskinfektion, gastrit, pankreatit osv. Dessa sjukdomar kräver alltid särskild uppmärksamhet, och patienten behöver oftast specialbehandling.
 3. För det tredje är ofta kvinnor (och män) som lider av arteriell hypertoni sjuka. Detta är ett av symtomen på denna sjukdom (dessutom gör det ont och är yr, kan skada i hjärtat), vilket också kräver ständig medicinsk övervakning.
 4. För det fjärde kan illamående associeras med ökat intrakraniellt tryck. Att diagnostisera detta tillstånd visar sig ibland vara en ganska svår uppgift, behandlingen är lång, mödosam och inte alltid slutlig.
 5. Och för det femte kan illamående bara associeras med villkoren i det kvinnliga reproduktionssystemet - premenstruellt syndrom och graviditet. Dessa två stater kommer att studeras.

Detta tillstånd kan mycket väl indikera graviditet. Ja, de första manifestationerna av en intressant situation liknar mycket PMS, särskilt om en kvinna inte vet att hon är gravid och väntar på ankomsten av sina perioder. Därför är det möjligt att utesluta orsaken till att du bara kan bli gravid om det inte fanns sexuella handlingar under den senaste cykeln.

Varför är hon sjuk innan menstruationen började, om hon aldrig hade känt sig sjuk innan? Om en kvinna inte visste vad PMS var och aldrig hade lidit av det förut. Och sedan plötsligt - en livlig manifestation av det, och till och med menstruationen försenas i ett par dagar. Det är dags att ta ett test eller donera blod för att bestämma hCG. Endast dessa metoder är informativa i de tidiga stadierna av graviditetsperioden och kan ge ett svar på frågan, hur är det med din graviditet eller vanlig illamående innan nästa menstruation. Ultraljud eller undersökning kanske inte känner igen tidig befruktning.

Hur man underlättar plåga?

Om du är mycket sjuk innan din period, och magen och huvudvärk, bör du vidta åtgärder för att lindra tillståndet:

 1. Uteslut graviditet. Om det under den senaste månaden var sexuell kontakt, till och med skyddad, kan graviditet uppstå. För att göra detta bör du göra ett test, som säljs i närmaste apotek..
 2. Upprätta en diet. Det är viktigt för denna period att utesluta fet, stekt, salt och kryddig mat, eftersom dess användning kan förvärra situationen. Kolsyrade drycker rekommenderas också att ersättas med hemlagad kompott, fruktdrycker, vatten och te. Gasen som finns i läsket irriterar mag-tarmslemhinnan, och magsmärtor kan också tillsättas till premenstruella smärtor.
 3. Minska fysisk aktivitet. Innan menstruationen är det viktigt att inte engagera sig i sporter som involverar tyngdlyftning eller kraftfull handling. Du bör föredra lugna sportaktiviteter, till exempel yoga, som lugnar och bildar en bra stretch..

Det finns många orsaker till premenstruellt välbefinnande, det är viktigt att identifiera dem och eliminera dem för att inte drabbas av konsekvenserna.

Vanligtvis känner en kvinna tillvägagångssättet för menstruation på några dagar. Hälsotillståndet förvärras, en tendens till depression uppträder. Ofta läggs 1-1,5 kg vikt vid denna tidpunkt. Vad är premenstruellt syndrom vet många. Det här är tårar av minsta anledning, osjuk huvudvärk. Det händer också att innan menstruationen är sjuk, gör ont i magen. Med en försening uppstår omedelbart ett misstänkt graviditet. I det här fallet måste du vara särskilt försiktig med att ta mediciner eller sportbelastningar, eftersom det kan skada det ofödda barnet. Om du är osäker är det bättre att se en läkare.

 • Hur man säkerställer att obehagens känsla är ett tecken på graviditet
 • Hur man lindrar villkoret

  Hormonella förändringar

  Ett sådant syndrom upplevs av alla kvinnor i förväg av menstruationen. Endast någon har illamående som inträffar en vecka före menstruationen, och någon står inför obehagliga symtom en dag innan menstruationen börjar.

  Ibland är tillägget av detta syndrom illamående, som når kräkningar innan menstruationen börjar. I detta fall förefaller en annan karakteristisk symptomatologi i form av yrsel, svaghet och ömhet i buken. Ibland försvinner en kvinna eller omvänt ökar hennes aptit. Under denna period blir kvinnan känslomässigt obalanserad.

  Anledningen till sådana månatliga förändringar ligger i de hormonella förändringarna i kroppen. För att förstå vad som händer i en kvinnas kropp måste man ta hänsyn till effekterna av hormoner som progesteron och östrogen. Deras förhållande i kroppen påverkar kvinnors allmänna välbefinnande. Innan menstruationen ökar nivåerna av båda hormonerna kraftigt, vilket indikerar livmoderns beredskap att bära barnet.

  Hur många dagar före menstruationen börjar magen att skada, nedre buken?

  Bokstavligen på en dag eller två. Jag vet alltid när denna obehagliga händelse kommer att börja. Magen gör ont så att min mor inte oroar sig)

  Och stämningen är väldigt bortskämd, jag vill bara slå alla som gör något eller säger något annorlunda från min åsikt)

  Det är helt annorlunda för alla, ibland gör ont inte på magen, och om det gör ont, börjar det dra in ett par dagar, nu tar jag piller, före dem hade jag ont i bröstet och magen och korsryggen, på en gång och på ett par dagar och efter att hon började ta det skadar det inte, men det är som urverk. Organisationen är olika för kvinnor, för alla alla smärtsamma upplevelser innan menstruationen är olika och de varnar vid olika tidpunkter, det hände i mina fem dagar, det var också annorlunda. Bröstet sväller.

  Allt är mycket individuellt. Till och med samma kvinna kan ha olika upplevelser före och efter förlossningen. Innan min födelse började jag smuttra någonstans under veckan, den första dagen som tabletterna inte hjälpte på väggen, så fick jag veta om Noshpa, bara hon tog av vilda smärta, hon vridade också benen och öm i ryggen. Efter att ha födt är det helt annorlunda, i början nästan på två veckor, och nu precis innan början, och det finns inga så starka smärta, för den andra nonsens dök upp.

  Möjlig graviditet

  Eftersom symtomen på premenstruellt syndrom liknar de tidiga tecknen på graviditet, måste du se till att befruktningen inte har inträffat. Naturligtvis kan fostrets närvaro helt uteslutas om du inte hade samlag efter den senaste menstruationen. Försening är en av markörerna för graviditeten, men om illamående och sjukdom börjar bry sig oväntat utan att den vanliga cykeln misslyckats, är det bättre att spela det säkert. Graviditet kan bestämmas på följande sätt:

  1. Besök till gynekolog för en undersökning.
  2. Ultraljudscanning.
  3. Graviditetstest.
  4. Ett blodprov för nivån av hCG-hormonet.

  Och om de två första metoderna är helt ineffektiva under de första veckorna efter befruktningen, kommer de två sista hjälpa till att bestämma närvaron eller frånvaron av graviditet. Tips: en analys av hCG-nivån är mer effektiv, men om du bestämmer dig för att använda testerna är det bättre att köpa flera paket från olika tillverkare för att kontrollera och bekräfta indikatorerna.

  Orsaker till teenage malaise

  Det händer ofta att flickor vars menstruation nyligen har börjat klagar över att de är oroliga för illamående under menstruationen. Eftersom kroppen under puberteten är helt ombyggd och menstruationscykeln gradvis etableras, förutom illamående, är följande symtom möjliga:

  1. Vita märken på linne från sekret.
  2. Rita kramper i nedre del av buken.
  3. Öka fet hud.
  4. Utseendet på utslag och akne.
  5. Bröstförstoring.
  6. Försämra humör och allmänt välbefinnande.
  7. Svaghet.

  Varför är hon trött på menstruationen i tonåren? Flickorna möter den första vaginala urladdningen i åldern 13-15. De närmaste åren är bildandet av menstruationscykeln. En vecka före tonåringar varje månad är olika obehagliga symtom, inklusive illamående, störande. Denna situation är ganska normal och naturlig..

  Läkarna säger att illamående före menstruation är ett tecken på hög känslighet hos de inre könsorganen. När menstruationen återgår till det normala bör alla obehagliga symtom försvinna på egen hand. Men ibland plågar de en kvinna från månad till månad under hela den fertil åldern. Då är känslorna så starka att de kan sluta med kräkningar..

  Forskningsresultat

  Förra året publicerade koreanska forskare resultaten från en studie där mer än hundra kvinnor deltog. De genomgick kirurgi för att ta bort en ondartad brösttumör under anestesi. Som ett resultat hittades ett direkt samband mellan menstruation och en känsla av illamående. Bland frivilliga patienter var de kvinnor som befann sig i stadiet av menstruationscykeln nära början mycket mer benägna att få postoperativ illamående.

  Vanligtvis sjuk före menstruation i en vecka. Orsaken kan vara dysforisk störning.

  Matförgiftning

  Det finns en möjlighet att buksmärta och illamående inte orsakas av PMS, utan av vanlig förgiftning, vilket väckte obehagliga upplevelser och förvärrade tillståndet. Giftiga ämnen irriterar slemhinnorna, minskar immuniteten och påverkar funktionen hos de inre organen negativt. Förutom illamående kan magen börja vrida sig och följande symtom (enskilt eller i kombination) kan manifesteras kraftigt:

  1. Svår yrsel.
  2. Värme.
  3. Generell svaghet.
  4. Ovanligt intensiv törst.
  5. kräkningar.

  I detta fall bör du omedelbart rådfråga en läkare och börja ta lämpliga läkemedel. Vid svår förgiftning är symtomen mycket ljusare än med PMS. Viktigt: du behöver inte skjuta upp en resa till en specialist, eftersom förgiftning är ett allvarligt slag för kroppen.

  Varför sjuk: andra skäl

  Om du känner dig sjuk, yr, du känner dig svag, är det värt att överväga om det verkligen är tecken på en närmande menstruation. Sådana manifestationer kan ha många andra interna patologier, och de kan inte skrivas av. Vanliga icke-gynekologiska problem associerade med illamående inkluderar följande:

  1. Förgiftning. Det händer när man äter dålig kvalitet eller bortskämda livsmedel. I detta fall åtföljs oftast symptomet av diarré. Magen kan skada mycket..
  2. Ätande. Vissa kvinnor vill äta mycket innan sina perioder, så konsekvenserna i form av illamående är inte förvånande.
  3. Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Ibland kan en kvinna i vissa tillstånd, såsom högt eller lågt blodtryck, uppleva illamående och yrsel innan menstruationen. I detta fall måste du genast gå till läkaren.
  4. Akuta virussjukdomar. Illamående uppstår vid förgiftning och åtföljs ofta av feber..
  5. Gastrointestinala sjukdomar. Sår, gastrit och andra patologier i tarmen och magen försvinner nästan alltid med illamående och till och med kräkningar.

  Och även om du känner dig illamående före din period kan det vara ett resultat av psykologiskt trauma, fysisk trötthet, anemi, hypoglykemi, svält.

  Anledningen kan till och med vara nervöst arbete, stress. Mest av allt är emotionella flickor utsatta för sådana förhållanden. Vilket av dessa tillstånd kan sammanfalla med början av reglering och premenstruellt syndrom. Därför förvirras symtomen så lätt.

  Varför är hon sjuk av sin period? Det första som kommer att tänka på är problemen i samband med gynekologi.

  Men inte allt är så enkelt, det finns andra skäl som orsakar sådana förhållanden:

  • Mottagande av hormonella preventivmedel. Ofta tar en kvinna piller utan recept från läkare. De kan orsaka en biverkning i form av illamående, yrsel och liknande. Eller inte kombinerad med den kvinnliga kroppen. Det skulle inte vara det, men sådana läkemedel tas bäst under övervakning av en erfaren specialist.
  • Sjukdomar i det endokrina systemet. Störningar i sköldkörtelns funktion kan störa kvinnans hormonella bakgrund.
  • Kräkningar före menstruation, möjligen på grund av problem i matsmältningskanalen. Kroniska sjukdomar såsom gastrit, pankreatit, kolecystit etc. orsakar också obehag. Och sedan före en kvinnas menstruation förvärras alla sår - därmed känslan av illamående.

  Detta är en kort lista med orsaker till att en kvinnas kroppsstörningar..

  Och förutom dessa kan det finnas externa "skadedjur":

  • Fysiska överbelastningar;
  • Förgiftning av mat av dålig kvalitet;
  • Svår stress;
  • Sådär.

  Därför blir det tydligt att det är extremt svårt att identifiera orsaken till illamående på egen hand. Och om hon ger flickan obehag varje månad - kan du inte göra det utan läkareundersökning.

  Gastriska PMS-symtom

  Östrogener reglerar muskeltonen i de mjuka musklerna i mag-tarmkanalen samt utsöndring av saltsyra i magen. Ett långvarigt överskott av östrogen komplicerar rörelse i magen och tarmarna och orsakar stagnation av matmassan. Fluktuationer i surhetsgrad som förekommer utanför livsmedelssammansättningen gör det svårt att smälta och absorbera det på ett adekvat sätt, vilket orsakar illamående och syraburping som kännetecknar de flesta kroniska mag-tarmsjukdomar.

  Notera! Överdriven prostaglandiner kan orsaka diarré..

  Träning Träning

  En aktiv livsstil är nyckeln till god hälsa och ett starkt humör, men alltför intensiva övningar och övningar kan påverka en kvinnas tillstånd under perioden av premenstruellt syndrom..

  Faktum är att när livmodern är överbelastad, som vid denna tid är större än vanligt, börjar den sätta press på ryggkotorna, vilket följaktligen leder till obehagliga upplevelser. Kvinnor bör också komma ihåg att konstant överarbete kan störa den normala utvecklingen av menstruationscykeln, liksom att provocera uppkomsten av symtom på premenstruellt syndrom..

  Sjuk i slutet av menstruationen

  Om menstruationen tar slut och illamående inte slutar, är detta en god anledning att besöka en gynekolog och diskutera ett symptom med honom. Det kan bero på livmoderens felaktiga placering. I detta tillstånd finns vanliga svårande smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.

  Det andra skälet till menstruations illamående är överdriven träning på regleringsdagar. Faktum är att vid belastningar pressar paravertebrala vävnader på ryggmärgen, och detta bör undvikas under kritiska dagar.

  Bland de andra orsakerna till sjukdom, när du känner dig sjuk efter menstruationen och där en kvinna kan kräkas:

  • graviditet;
  • hormonella störningar;
  • tar vissa mediciner.

  Premenstruellt syndrom är ett tillstånd som manifesteras av symtom på flera typer av störningar:

  • neuropsykisk;
  • vegetativt vaskulärt;
  • endokrin.

  PMS uppstår i den andra fasen av menstruationscykeln.

  Den huvudsakliga orsaken till det anses vara medfödd instabilitet i tillståndet i hypothalamic-hypofyssystemet, varför syntesen av många hormoner och neuropeptider delvis störs. Huvudrollen i utvecklingen av PMS spelas av prolaktin och prostaglandiner. Vävnadernas känslighet för den första och så ökar före menstruationen, men med PMS ökar dess produktion också för mycket.

  Läkare skiljer fyra former av premenstruellt syndrom:

  1. neuropsykisk, den som gör män galna, med humörsvängningar, irritabilitet, depressiva tillstånd, apati, ibland till och med hallucinationer;
  2. ödem, under vilken svullnad i benen, svullnad i ansiktet, svullnad i bröstkörtlarna (förresten, det är därför bröstet gör ont innan menstruationen), svettningar, törsten, störningar i matsmältningssystemet (förstoppning, diarré, flatulens, ofta orsakar magsmärta i magen) och ingen aptit) osv.;
  3. cephalg, där huvudvärk som migrän är mycket smärtsam, illamående, kräkningar, hjärtklappning och hjärtsmärta, irritabilitet och till och med aggressivitet är ofta;
  4. kris, åtföljt av en kraftig ökning av blodtrycket, ökad hjärtfrekvens, smärta i hjärtat, en känsla av rädsla; ECG-förändringar upptäcks dock inte.

  Man ser att med vissa former av PMS är illamående och yrsel ganska vanligt.

  recensioner

  I recensionerna klagar många kvinnor över att de omedelbart före menstruationscykeln börjar uppleva en illamående. När damer skriver, är det bäst att diskutera denna fråga med en läkare och ta reda på om utseendet på detta symptom är en signal om förekomsten av en sjukdom som är farlig för kvinnors hälsa..

  Enligt rapporter från vissa patienter tvingas de ibland att konsultera läkare för att förskriva dem speciella mediciner som eliminerar detta symptom, eftersom inte alla kan tolerera illamående, och samtidigt dra smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.

  Som praxis visar, verkar i de flesta situationer en sådan manifestation under perioden före menstruationsperioden vara ett helt normalt fenomen och är förknippat med den kvinnliga kroppens egenskaper. Men andra kvinnor skriver om de skadliga effekterna av en sjukdom som endometrios och rapporterar att det är denna sjukdom som indirekt kan väcka en känsla av illamående före menstruation.

  Vi undersökte vad vi ska göra när hon är mycket sjuk före sin period. Orsakerna till detta tillstånd beskrivs i detalj..

  Bli av med problemet korrekt

  I de flesta fall är buksmärta och illamående en gång i månaden ett tecken på snabb menstruation. Men det är möjligt att obehagliga symtom fortsätter att bry sig även efter slutet av menstruationen. Om en kvinna känner konstant kramper, är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt smärtans natur, dess styrka och naturligtvis manifestationsplatsen.

  Oftast observeras störningar i matsmältningssystemet exakt i magsregionen, eftersom detta organ tar huvudrollen i bearbetningen av mat. Kramper under och efter menstruationen drar och värker. Smärta förekommer i nedre del av buken, exakt där organen i det reproduktiva systemet är.

  Om obehaget är akut, pulserande till sin natur, bör du rådfråga en specialist. Smärta i magen kan signalera gastrit eller halsbränna, i tarmen - hindring, i nedre högra hörnet - inflammation i bilagan. Tål inte smärta, eftersom det kan leda till allvarliga hälsoproblem..

  Om du ofta oroar dig för illamående före menstruationen, måste du konsultera en gynekolog. Efter undersökningen kommer specialist att rekommendera den nödvändiga behandlingen, som beror på diagnosen. Bland de allmänna rekommendationerna som är avsedda att lindra villkoret:

  1. Rätt näring. Det finns ett antal produkter vars användning väcker malaise.
  2. Måttlig fysisk aktivitet. Överbelasta dig inte med otroliga träningspass under menstruationen eller omedelbart framför dem. Det är bättre att ta en lugn promenad, göra yoga eller besöka poolen under den premenstruella perioden.
  3. Full vila. Han behövs när som helst, inte bara före kritiska dagar.

  Om orsaken är ett medicinskt tillstånd, beroende på dem, kommer läkaren att föreslå lösningar. Ibland, för att bli av med en obehaglig känsla, räcker det att dricka en kurs med droger, p-piller för att normalisera den hormonella bakgrunden. Vissa gynekologiska tillstånd kan kräva operation..

  Preventivmedel

  Många moderna kvinnor som är i en lång relation med en sexpartner föredrar piller som preventivmedel. Prevensionsmedel aktiverar produktionen av vissa hormoner som påverkar befruktningen. Varje kvinnlig kropp är strikt individuell, därför kan endast en gynekolog föreskriva rätten, oskadlig för hälsokonceptiva medel i form av tabletter efter en undersökning och insamling av tester.

  Ofta går kvinnor inte till en specialist och köper piller med fokus på pris eller råd från vänner och släktingar. Olämplig födelsekontroll orsakar obalans, vilket höjer hormonnivån till en oacceptabel nivå.

  Mormors recept

  Våra mormödrar använde olika infusioner och avkok för att lindra PMS. Recept av några av dem är populära till denna dag. En infusion av basilika avlägsnar inte bara illamående, utan också lindrar uppblåsthet, förbättrar aptiten och lindrar huvudvärk. Denna infusion rekommenderas särskilt för kvinnor som blir irritabla och känner konstant trötthet inför "dessa" dagar..

  Ingefära infusion är ett annat utmärkt botemedel mot illamående som föregår menstruationen. Mala 5 g rot, häll 400 ml vatten och koka i 5 minuter. Därefter insisterar du på en timme och drick sedan, om nödvändigt, 100 ml tre gånger om dagen.

  Helande oljor och homeopati

  Aromaterapi ger utmärkta resultat i behandlingsprocessen. Pepparmintolja kommer att lugna, lindra spänningar, hjälpa till att bli av med kräkningar. Malurtolja visar också utmärkta resultat..

  Homeopatiska medel, även om de inte skadar kroppen, måste fortfarande avtalas med en läkare i förväg. Läkemedlet Mastodinon är indicerat för illamående före menstruation. Innehållet i växtkomponenter - kornekstrakt, tigerlilja, späckhuggare och andra - har gynnsamma effekter på kvinnors hälsa.

  Det premenstruella syndromet hos många kvinnor fortsätter ofta med obehagliga fenomen, och det är illamående som är det vanligaste bland dem. Men glöm inte att ett sådant tillstånd kan och bör förvaltas, viktigast av allt, vet hur. Ibland räcker det att normalisera kosten eller använda recept för traditionella mediciner.

  Om välbefinnande inte kan anpassas och situationen bara förvärras varje månad, tveka inte, det är bättre att omedelbart rådfråga en läkare och ta reda på den verkliga orsaken till illamående innan menstruationen. Vid behov kommer läkaren att leda dig till lämplig analys. Varje förändring i hälsa kräver uppmärksamhet.!

  Är det ok?

  Förutom illamående inkluderar PMS-symtom huvudvärk tillsammans med trötthet och yrsel. Illamående före menstruation är ett ganska vanligt symptom och, viktigast av allt, anses inte som en onormalitet. En känsla av illamående kan följa menstruation regelbundet. Det är riktigt, alla plötsliga förändringar i naturen av premenstruellt syndrom indikerar ibland att patienten är långt ifrån okej med sin hälsa. En kvinna måste se en läkare om hon:

  • Känner sig illamående omedelbart före menstruationen för första gången.
  • Kan inte hålla mat och gå ner i vikt på grund av ofta kräkningar.
  • Står inför dehydrering regelbundet.
  • Noterar kräkningar, försämras under flera dagar.

  Varmt bad

  Naturligtvis är ett varmt bad efter en hård dagsarbete, särskilt med tillsats av smaksatt bomber eller salt, mycket trevligt. Gynekologer rekommenderar dock starkt att kvinnor begränsar sig till detta nöje medan de väntar på den snart menstruationen.

  Överdriven uppvärmning av kroppen kan orsaka livmodersammandragningar, vilket kan leda till illamående och generell försämring. En sådan vattenprocedur kan också aktivera interna processer och orsaka ökad blödning före schemat, eftersom hög temperatur hjälper till att utvidga blodkärlen. Du kan undvika sådana obehagliga konsekvenser om du begränsar dig till en vanlig dusch strax före menstruationens ankomst.

  Diagnos - Dysmenorré

  Mer än hälften av kvinnorna utsätts för dysmenoré (särskilt för unga flickor, vars kropp är mer mottaglig för interna förändringar). Med manifestationen av symtom på premenstruellt syndrom är det kända könet så sjukt att de inte ens kan arbeta. Förutom illamående känner flickor svår smärta i nedre del av buken, som passerar in i korsryggen och perineum. Förutom svaghet kan sömnlöshet och svettning uppstå, liksom yrsel..

  Dysmenoré manifesteras aktivt efter stress, anorexi, bulimi och depression. Ett försvagat mentalt tillstånd minskar kroppens immunitet, bidrar till att menstruationscykeln misslyckas och aktiveringen av de intensifierade symptomen på PMS. Vuxna kvinnor är benägna att dysmenorré, om de ständigt överbelastar sig själva, arbetar hårt, överarbetar i utbildning Viktig:

  Viktigt: om du känner dig illamående och frossa, utesluter påverkan av faktorer som:

  1. Överdriven alkoholintag.
  2. Instabilt psykologiskt tillstånd, stress.

  Vad är menstruation?

  Illamående före menstruation är mycket karakteristiskt under bildandet av cykeln. Detta kan förklaras av ökad känslighet för muskelsammandragningar i livmodern före menstruation. Illamående hos ungdomar kommer att åtföljas av: vit urladdning från slidan, det accelererade utseendet på sekundära sexuella egenskaper, ökad fet hud och utseendet på akne. Efter bildandet av menstruationscykeln, efter 1,5 - 2 år, kan illamående försvinna helt.

  Inflammatoriska processer i könsorganen - med dem kan menstruationen åtföljas av illamående och smärta, och om kvinnan innan kvinnan inte hade några symtom på PMS kan de uppträda med inflammation. Illamående före menstruation beror på en kränkning av hormonbalansen och livmoderens anatomiska funktioner.

  Av hormonerna leder en ökning av serotonin i CSF till en ökning av svullnad i vävnaderna och som ett resultat till en ökning av det intrakraniella trycket, vilket orsakar svår illamående. Trots att blodcirkulationen störs i kroppen är den första som svarar på den hjärnan i form av huvudvärk, yrsel och kräkningar, blekhet i ansiktet och ångest.

  Förutom serotonin före menstruationen ökar antalet prostaglandiner, vilket orsakar obehag före och under menstruationen. Det är hos dem som en sådan kränkning som dysmenorré (algomenorrhea) är förknippad, när dragande smärta uppträder i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, orsakad av starka sammandragningar av livmodern, vilket också leder till uppkomsten av illamående, huvudvärk och yrsel före menstruation.

  Under direkt påverkan av hormoner mognar ett ägg i en av de kvinnliga äggstockarna med ett intervall på 21 till 35 dagar.

  Därefter lämnar hon äggstockarna, respektive, det handlar om början av ägglossning, när ägget skickas genom äggledarna till livmoderhulen.

  Själva livmodern är redan redo att ta emot ett ägg - det inre skiktet, endometriumet komprimeras och förtjockas, förstärkt av ett nätverk av kärl och näringsämnen.

  Om ägget inte befruktas, avvisas det översta skiktet i endometriumet och lämnar kroppen efter 2 veckor efter frigörandet av ägget, ägglossning.

  Processen i sig åtföljs av förlusten av inte bara vävnader utan också blod - detta är menstruation.

 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Vilka ljus är mest effektiva vid behandling av kolpit - en lista med 10 läkemedel

  Kärnan i patologiAtrofisk kolpit (vaginit) har många synonymer som återspeglar dess väsen. I medicinsk litteratur kan du hitta termer som ålder, postmenopausal, senil, senil kolpit (vaginit)....

  Vad är blödningen en vecka före menstruationen?

  Beskrivning av urladdning under menstruationenMenstruationscykeln för varje representant för den svaga halvan av samhället har sina egna särdrag. Menstruationsblödning inträffar med jämna mellanrum....

  Problem efter att ha tagit Norkolut: inga perioder eller de är för rikliga, vad man ska göra?

  I händelse av menstruations oregelbundenheter föreskriver gynekologer ofta Norkolut till kvinnor. Liksom alla andra läkemedel har detta läkemedel biverkningar och kontraindikationer.....