Varför började det kräkas innan menstruationen, om detta inte var tidigare, kan det här prata om graviditet?

Ansvarsfrihet

Med PMS kan en flicka känna sig sjuk

Manifestationer av premenstruellt syndrom förhindras av en riktig livsstil. Sannolikheten för förekomst av graviditet kan inte heller uteslutas. Illamående kan vara den första manifestationen av framgångsrik befruktning. Om det är en försening måste du definitivt använda graviditetstestet enligt anvisningarna.

Kan illamående vara en manifestation av premenstruellt syndrom

Cirka 70-80% av kvinnorna upplever premenstruellt syndrom. Flickor möter PMS varje månad strax före menstruationen. Manifestationens intensitet beror på nivån av: progesteron; östrogen.

Dessa hormoner är nödvändiga för en framgångsrik befruktning. Symtomen försvinner först när kroppen inser att befruktningen inte ägde rum och lossningen av endometrium började. Som ett resultat av detta börjar menstruationen.

Livmodern vid ägglossningen förbereder sig för att acceptera ett befruktat ägg. Om befruktningen inte har ägt rum reduceras progesteron signifikant och östrogen förblir oförändrat. Det är av denna anledning som flickans hälsa är betydligt sämre.


Ett av symptomen på PMS är obehag i buken.

Erkänna förloppet av premenstruellt syndrom med följande symtom:

 • illamående och periodiska krävningar för kräkningar;
 • psyko-emotionella utbrott;
 • obehag i nedre del av buken;
 • svaghet;
 • ökad bröstkänslighet;
 • förändring i gastronomiska preferenser, till exempel sug efter söt eller fet;
 • störning i sömn och avföring.

Ofta är symtomen milda. Den allmänna hälsan är tillfredsställande. Fluktuationer i staten orsakar inte betydande obehag.

Det tros att det mest uttalade premenstruella syndromet förekommer hos unga flickor som ännu inte har fött. Efter den första födelsen kan symtomen aldrig dyka upp igen..

Premenstruellt syndrom i normal kurs behöver inte behandling. Tillräckligt för att leda en hälsosam livsstil för att förhindra symtom.

Träning Träning

En aktiv livsstil är nyckeln till god hälsa och ett starkt humör, men alltför intensiva övningar och övningar kan påverka en kvinnas tillstånd under perioden av premenstruellt syndrom..

Faktum är att när livmodern är överbelastad, som vid denna tid är större än vanligt, börjar den sätta press på ryggkotorna, vilket följaktligen leder till obehagliga upplevelser. Kvinnor bör också komma ihåg att konstant överarbete kan störa den normala förloppet i menstruationscykeln, samt provocera uppkomsten av symtom på premenstruellt syndrom. I det moderna samhället vill varje representant för det rättvisa könet inte vara sjukt, vara tonat och starkt, men det är värt att komma ihåg att överbelastning inte kommer att leda till något gott och du måste definitivt lära dig att lyssna och höra din kropp.

Kan det vara en graviditet

Symtom på framgångsrik befruktning kan förekomma tidigare än förseningen av kritiska dagar. Flickan kan inte ens gissa om sitt nya tillstånd. Tecken liknar premenstruellt syndrom. Dessutom kanske en kvinna först tror att hon började bli sjuk.


Tidig graviditet kännetecknas också av anfall av illamående.

En kvinna i de tidiga stadierna känner sig svag. Prestanda reduceras. Jag vill ständigt sova, oavsett hur mycket flickan sov. Huden blir blek. Det finns en sannolikhet för utslag.

Du kan misstänka graviditetsförloppet när illamående uppstod för första gången. De viktigaste manifestationerna av konventionell och ektopisk framgångsrik befruktning presenteras i tabellen.

Standard graviditetVillkoret är i allmänhet tillfredsställande. Med jämna mellanrum manifesteras svaghet och sjukdom. Det finns en möjlighet till ovanliga gastronomiska preferenser. En dragkänsla visas i korsryggen och bukhålan. Symtomen påminner vagt om premenstruellt syndrom. Effektiviteten minskas oavsett hur mycket arbete som utförs. Dåsighet observeras ständigt.
Ektopisk graviditetDetta tillstånd är inte normalt och kräver ett brådskande tilltalande till läkare. Det finns en risk för en kvinnas liv. Symtom på en vanlig graviditet finns, men mer uttalad. Gradvis finns det ytterligare tecken. En kvinna öppnar med intensiv blödning. Till en början kanske flickan tror att menstruationen har kommit. Blödningen varar mer än sju dagar. Volymen av blodförlust överstiger 150 ml, vilket inte är normen. Flickan behöver sjukhusinläggning och operation.

I de tidiga stadierna är testet ännu inte effektivt. Koncentrationen av hCG i urinen är låg och remsorna kan inte reagera på ämnet.

En kvinna måste träffa en läkare. Patienten rekommenderas att genomgå en ultraljudsundersökning och blodprov. Men även på ett sjukhus är det inte alltid möjligt att fastställa graviditetsförloppet i de tidiga stadierna.


En läkare måste bekräfta graviditet

Det är bäst att vänta på en försening. Cirka tre dagar är det möjligt att göra ett test. Vanligtvis för närvarande kan du redan se resultatet.

Diagnos - Dysmenorré

Mer än hälften av kvinnorna utsätts för dysmenoré (särskilt för unga flickor, vars kropp är mer mottaglig för interna förändringar). Med manifestationen av symtom på premenstruellt syndrom är det kända könet så sjukt att de inte ens kan arbeta. Förutom illamående känner flickor svår smärta i nedre del av buken, som passerar in i korsryggen och perineum. Förutom svaghet kan sömnlöshet och svettning uppstå, liksom yrsel..

Vilka är åldersrelaterade egenskaper hos symptomet

När man diagnostiserar ett symptom är det viktigt att överväga ålder. Om patienten är en tonåring som inte lever sexuellt, är graviditeten helt utesluten. Detta är vanligtvis PMS. Hos unga flickor är syndromet mer uttalat på grund av regelbundna och betydande hormonella fluktuationer.

Det mest uttalade syndromet och illamående det första året efter menarken - den första menstruationen. För närvarande genomgår den kvinnliga kroppen betydande förändringar. Hormonnivåerna förändras ständigt.

För ungdomar är oegentligheterna i menstruationscykeln karakteristiska. Menstruationen kommer spontant och åtföljs av en stark försämring av välbefinnandet.

Hos vuxna kvinnor kan illamående vara en manifestation av både PMS och graviditet. Det är omöjligt att fastställa den verkliga orsaken i de tidiga stadierna.


Hos ungdomar etableras inte cykeln omedelbart, och ibland observeras också illamående

Förebyggande åtgärder

Att känna till de huvudsakliga orsakerna till att en anfall av illamående inträffar under menstruationen och hur man kan bli av med detta tillstånd, är det fortfarande viktigt att veta om förebyggande åtgärder.

När allt kommer omkring kan negativa symtom elimineras i förväg. Detta tillåter dig att inte uppleva plåga, för detta måste du följa vissa regler:

 1. Sömnen ska vara minst 7 timmar om dagen.
 2. Innan du lägger dig till sängs, måste du ständigt ventilera rummet.
 3. Det rekommenderas att äta mer växtmat.
 4. Träna regelbundet, för ett normalt tillstånd räcker det att göra det varje morgon.
 5. Drick juice från färska morötter eller rödbetor.
 6. För att bli av med missbruk rekommenderas det heller inte att missbruka kaffe, men det är bättre att helt överge det.
 7. Behandlingen av eventuella sjukdomar bör vara av hög kvalitet och genomföras till slutet.

Om förebyggande verkar mycket svårt, måste obehagliga symtom uthärdas om och om igen, och i vissa fall kan de vara mycket starka.

För att stoppa smärtsyndromet rekommenderas det att du använder läkemedel omedelbart för att stoppa detta symptom när kramper eller smärta uppstår..

Vilka sjukdomar kan vara

Illamående är ett separat symptom som är en manifestation av aktuella sjukdomar. Detta gäller särskilt för flickor som tidigare inte hade ett sådant tecken före menstruationen. Patienten kan diagnostiseras med följande störningar i det reproduktiva systemet: felaktig placering av livmodern; dysmenorré.

Före kritiska dagar kan de befintliga patologierna i matsmältningssystemet förvärra. I det här fallet är följande symtom närvarande:

 • nedsatt aptit;
 • förändringar i tarmsystemet;
 • buksmärtor.

Fel i funktionen av det endokrina systemet kan inte uteslutas. Om det inte behandlas finns det en risk för komplikationer..

Vill du veta varför du känner dig sjuk innan din period? Titta sedan på den här videon:

orsaker

En känsla av illamående är ett tecken på en felaktig funktion i kroppen, provocerad av olika skäl. Illamående före menstruation är ett vanligt symptom som förekommer hos kvinnor. Sjukare ofta i kombination med yrsel.

Yrsel uppstår på grund av expansion, sedan en kraftig förträngning av fartygen. Kramper minskar mängden syre som levereras till hjärnan, vilket leder till yrsel. Huvudet snurrar inte bara före menstruationen, orsaken till symptom kan vara en funktionsfel i den vestibulära apparaten, överarbetning, stress av emotionell, fysisk natur.

Huvudet gör ont innan menstruationen på grund av en obalans av östrogen och progesteron. Smärta i magen uppstår av samma anledning. Värmevallningar - en obehaglig känsla där en kvinna upplever frossa och sedan kastar i en feber.

En kvinna känner sig sjuk med högt blodtryck på grund av PMS. Svaghet med apati, illamående och svimmel uppstår på grund av brist på hemoglobin, som inte har tid att fylla på tillgången på röda blodkroppar. Svält av hjärnan leder till de listade symptomen.

Stämningsförändringar under lutealfasen är förknippade med hormonella förändringar. Tidigare trodde man att psykologiska problem associerade med PMS uppstår hos mentalt obalanserade kvinnor. Myten är motbevist. Symtom före menstruation orsakas inte av psykiska avvikelser utan av hormonarbete.

Algomenorrhea

Diagnosen, som kännetecknas av svår smärta i nedre del av buken, illamående, yrsel under menstruationen, kallas algomenorré. Orsakerna till obehagliga symptom - ett strukturellt drag i den kvinnliga livmodern, underutveckling av organet (hos en tonåring), liten storlek - de tillskrivs primär algomenorré. Sekundär algomenorrhea manifesterar sig genom närvaron av fibroider, vidhäftningar och andra sjukdomar.

Illamående hos ungdomar

Tonårsflickorna, som just har börjat bildandet av en cykel, är sjuka före menstruationen, puberteten är slutlig. Experter anser att illamående, smärta, yrsel är en normal förekomst för en växande kvinna. Illamående uppstår på grund av sammandragning av musklerna i flickans inre könsorgan. Cykeldannelsens varaktighet tar två år. Vid utgången av termen försvinner symptomen hos de flesta flickor.

Illamående är ett tecken på graviditet

Tecknen på PMS är en-mot-en som liknar tecken på graviditet. Den enda skillnaden mellan symtomen är fortsättningen av obehagliga symtom istället för menstruation. Om du behöver veta graviditet, ta testet. I början, ett positivt eller negativt resultat, är informationen opålitlig.

Om det finns en försening på en vecka med ett negativt resultat, kontakta en gynekolog. Att försena början av menstruationscykeln betyder inte alltid graviditet. Med sjukdomar i de kvinnliga könsorganen händer detta.

Icke-gynekologiska skäl

Problem under andra halvan av cykeln uppstår av andra skäl. Psykisk hälsa beror på fysisk hälsa. Matförgiftning orsakar också liknande symtom: illamående, yrsel, svaghet. Alkoholmissbruk förvärrar situationen, stärker och förvärrar symtomen på en kvinna.

Hur man eliminerar

Det är viktigt att fastställa en diagnos. En kvinna ska gå till sjukhuset. Vid bekräftelse av sjukdomen kommer medicinering att ordineras. Normaliser din kost för att lindra tillståndet och förebygga illamående. Allt fet, stekt, rökt och kryddig utesluts från menyn. Drick mer rent vatten.

Eliminera överdriven träning. Träningen ska vara regelbunden, men måttlig. Innan menstruationen ska du också ge upp dåliga vanor och ta ett varmt bad. Ta mediciner endast i samråd med läkaren.

Användbar video

Menstruation hos kvinnor kan ske på olika sätt, med en annan period och i vissa till och med omöjligt.

Men det finns människor som har starkt obehag under sina perioder och det blir outhärdligt.

Huvudet börjar känna sig yr, svaghet och trötthet uppträder, kanske ett depressivt tillstånd och smärta. Oftast förekommer illamående under menstruationen.

Alla symptom kan tas bort om du tar ett piller just nu, men illamående är inte så lätt, eftersom inte alltid tabletter kan stoppa obehaget.

För att veta orsakerna till att illamående uppstår under menstruationen är det nödvändigt att tänka mer på varje faktor..

Orala preventivmedel

Effekten av p-piller är att mätta den kvinnliga kroppen med vissa hormoner som hämmar ägglossningen och förhindrar att ägget fäster vid livmodern för embryonutveckling. För många kvinnor som har en permanent sexpartner, använder sig av orala preventivmedel.

Varför värker jag huvudet före menstruationen och känner mig sjuk när jag tar hormonella läkemedel? Faktum är att för att förskriva ett visst läkemedel krävs en studie för att bestämma nivån på könshormoner, eftersom olika läkemedel är baserade på olika ämnen. I den moderna världen börjar kvinnor sällan leta efter det perfekta preventivmedlet med tester och fokusera på läkemedlets kostnad. Vid felaktig administration ökar hormonnivån, vilket resulterar i obehagliga upplevelser före menstruationen.

Effekten av hormoner på tillståndet före menstruation

Följande hormoner påverkar kvinnors välbefinnande före menstruation och under dem:

 • östrogener och progesteron;
 • prostaglandiner;
 • serotonin.

Östrogener och progesteron

I fas 2 av cykeln spelas huvudrollen i förhållandet mellan könshormoner av progesteron. Vid tidpunkten för mognad av ägget i livmodern, under påverkan av östrogen, pågår förberedelserna för graviditet. Det inre epitelskiktet (endometrium) förtjockas. Efter det att ägget är klart för befruktning lämnar follikeln minskar östrogenkoncentrationen. Nu ökar nivån av progesteron för att upprätthålla graviditeten. Det minskar livmoderns muskelton, så att fostret lugnt kan få fotfäste i väggen.

Om befruktning inte har inträffat befrias livmodern från det odlade innermembranet. För att göra detta måste det minskas under menstruationen. Detta uppnås genom att minska koncentrationen av progesteron. Samtidigt ökar muskeltonen inte bara i livmodern utan också i andra organ. Speciellt förstärks muskelsammandragningen i magen vilket orsakar illamående före menstruation. Det kan åtföljas av kräkningar och smärta i nedre del av buken. Vissa kvinnor har inga sådana upplevelser om spasmerna är milda..

Progesteron främjar ansamling av vätska i kroppen. Vätska är nödvändig för att svårigheter i endometri ska uppstå. Under påverkan av progesteron kvarstår det på villierna i livmoderslimhinnan. Samtidigt samlas vätska i nässlemhinnan och i fettvävnad. Därför, före menstruation, uppstår svullnad i näsan, samt svullnad i låren, buken, skinkorna. På grund av detta ökar kroppsvikten något. På grund av svullnad i vävnaderna i magen ökar trycket. Halsbränna och illamående kan förekomma. Redan under de första timmarna efter menstruationens början minskar nivån av progesteron och svullnaden försvinner.

Video: Effekten av progesteron på kroppen före menstruation

prostaglandiner

Andra hormoner, prostaglandiner, spelar en viktig roll för att öka intensiteten hos livmodersammandragningar. De produceras i själva livmodern. Deras nivå stiger omedelbart före menstruationen. En hög nivå av prostaglandiner orsakar en minskning av produktionen av magsaft och en minskning av surhetsgraden. Samtidigt smälts maten sämre, kvarstår i magen längre, börjar jäsas. Det orsakar illamående. Huvudvärk, svettningar, frossa och hjärtklappning uppstår.

Produktionen av prostaglandiner ökar på grund av påverkan av preventivspiralen på livmodern. Därför förekommer illamående före menstruation ofta hos kvinnor som använder denna preventivmetod. Hormonella preventivpillerar verkar enligt samma princip..

serotonin

En av manifestationerna av premenstruellt syndrom är ett deprimerat humör, irritabilitet. "Ögon på en våt plats" - detta uttryck bestämmer noggrant en kvinnas tillstånd ett par dagar före menstruationen. Det verkar på grund av en minskning av serotonin i kroppen, "glädjehormonet" som produceras i hjärnan, blodplättarna och tarmen. Stress och lågt humör förvärrar också magsarbetet, minskar surhetsgraden, vilket orsakar illamående och kräkningar. Exakt samma effekt kan observeras om en person upplever rädsla, aversion mot något.

Bli av med problemet korrekt

Om du ofta oroar dig för illamående före menstruationen, måste du konsultera en gynekolog. Efter undersökningen kommer specialist att rekommendera den nödvändiga behandlingen, som beror på diagnosen. Bland de allmänna rekommendationerna som är avsedda att lindra villkoret:

 1. Rätt näring. Det finns ett antal produkter vars användning väcker malaise.
 2. Måttlig fysisk aktivitet. Överbelasta dig inte med otroliga träningspass under menstruationen eller omedelbart framför dem. Det är bättre att ta en lugn promenad, göra yoga eller besöka poolen under den premenstruella perioden.
 3. Full vila. Han behövs när som helst, inte bara före kritiska dagar.

Om orsaken är ett medicinskt tillstånd, beroende på dem, kommer läkaren att föreslå lösningar. Ibland, för att bli av med en obehaglig känsla, räcker det att dricka en kurs med droger, p-piller för att normalisera den hormonella bakgrunden. I vissa gynekologiska sjukdomar kan kirurgiska ingrepp krävas. Antidepressiva medel kan minska symtomen på PMS, men endast en specialist bör förskriva dem, annars kan kroppen skadas allvarligt..

Matförgiftning

Överraskande, orsaken till att magvärk känner sig sjuka och ömma före menstruationen kan vara vanlig förgiftning med mat eller dryck, vilket helt enkelt sammanföll med förväntningarna på menstruationsdagar. Med matförgiftning tränger toxiner in i kroppen och provoserar en aktiv kamp från immunsystemet med dem. Samtidigt känner en person så obehagliga symtom som:

 • illamående;
 • kräkningar
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • Trötthet;
 • feber;
 • intensiv törst.

Läkaren kan bestämma matförgiftningen i kliniken, som du bör kontakta när de första symtomen visas. Det faktum att detta är förgiftning och inte PMS kan ge hälsa, vilket i detta fall är många gånger sämre än med premenstruellt syndrom.

Problem med matsmältnings- och nervsystemet

Om en dam har problem med matsmältningssystemet, kommer illamående före kritiska dagar att inträffa med kolecystit, såväl som pankreatit, kronisk gastrit. Samtidigt kan illamående före kräkningar leda till valfri dag i cykeln, men när de kritiska dagarna närmar sig, ökar obehaget. Omstrukturering av det hormonella systemet och försvagat kroppsförsvar under den premenstruella perioden förvärrar sjukdomen. Men på andra cykliska dagar avtar symtomen.

Under denna period kan sådana symtom observeras:

 1. Svår akut smärta i magen och bukspottkörteln.
 2. Huvudsnurr.
 3. Diarré eller förstoppning.
 4. Aptitlöshet.

De verkliga orsakerna till illamående före menstruation, liksom i mitten av cykeln, kan bestämmas med hjälp av blod, avföring och urintest. I vissa fall kan maskinfektioner förvärra tillståndet.

Stress, spänning och nervös belastning skapar en dålig känslomässig bakgrund. Dessa villkor påverkar kvinnors tillstånd negativt. På grund av upplevelserna börjar illamående. Vid långvariga psykologiska störningar är psykoterapeutens hjälp nödvändig.

Yrsel och illamående kan indikera störningar i den vestibulära apparaten, och samma tecken kan indikera en reaktion i kroppen, som är mycket mottaglig för förändringar i dagliga rutiner och klimatförhållanden..

Regelbundna sysslor

Oftast är PMS endast en tillfällig sjukdom, men ibland förekommer det som en allvarlig sjukdom, åtföljd av illamående och ökad irritabilitet. PMS ingår i den internationella nomenklaturen för sjukdomar, den har cirka 150 olika symtom. Var femte kvinna under 30 år lider av det. Lyckligtvis är allvarliga PMS-manifestationer som kräver nära läkarvård extremt sällsynta..

Läkare skiljer flera stadier av PMS. De milda formerna stoppas med hjälp av homeopatisk terapi, akupunktur, men medelstora och medelhåriga former kräver användning av specifik ersättningsterapi. Stegen i PMS bestämmer svårighetsgraden av symtom och hur de påverkar en kvinnas livskvalitet.

prostaglandin

En specifik substans bildas i livmoderhålan - prostaglandin, som är ansvarig för dess rytmiska sammandragningar. När dess koncentration är tillräcklig, reduceras alla tre muskellagren i livmodern synkront, men om dess koncentration i olika delar av livmodern är ojämn, störs synkroniseringen av dess sammandragningar, och vissa muskler genomgår ischemi (det finns en brist på blodtillförsel), är livmodern överdriven, och detta orsakar smärta.

Överdriven prostaglandin orsakar illamående före menstruation, huvudvärk, dysmenorré, bronkospasm, yrsel och till och med svimning.

Användning av preventivmedel under substitutionsbehandling ger en monoton rytm av hormoneffekter, likformigheten av dess fördelning genom livmodern, en snabb lindring av spasmodiska muskelkontraktioner, smärta och andra symptom.

Vad kommer att lugna mitt hjärta

Innan menstruationen kan verklig depression förvärras. Mellan normen och patologin inom psykiatri finns det en mycket tunn linje. Humörsvängningar kan tyst utvecklas till ett allvarligt depressivt tillstånd. Ibland är allvarlighetsgraden av depression i PMS så stor att en speciell hormoninjektion (den så kallade tillfälliga "kemiska" kastreringen) kan avbryta detta tillstånd..

Hörnstenen i läkemedelsbehandling mot utdragen depression är utnämningen av en ny grupp antidepressiva, de så kallade serotoninåterupptagshämmarna. De tas inte hela tiden, men enligt ett visst schema, från och med den 14: e dagen av cykeln.

Viktig! Sedativa medel föreskrivs selektivt, ett individuellt tillvägagångssätt från en uppmärksam läkare är nödvändig här: vissa läkemedel, tvärtom, hämmar och undertrycker en kvinnas psyke, orsakar slöhet och apati.

Preventivmedel

För många är ett varmt bad ett sätt att koppla av efter en hård dag, men experter rekommenderar att man överger det under menstruationsperioden. Faktum är att uppvärmning av kroppen provocerar en sammandragning av livmodern, vilket kan orsaka obehag, och en kvinna kan känna sig sjuk innan menstruationen.

Dessutom kan ett varmt bad utlösa allvarliga menstruationsblödningar före schemat. Vid uppvärmning expanderar kärlen, vilket resulterar i att det finns mycket mer blodutflöde, och själva menstruationen är mycket smärtsam.

Hormoner orsakar alltid en obalans i en kvinnas kropp, deras mängd i kroppen ökar, särskilt i början av behandlingen, vilket resulterar i att en kvinna ofta kan känna sig sjuk, även innan kräkningar. Hormonell balans hos kvinnor är i allmänhet en mycket ömtålig sak. Om nervositet, hyperhidros, kräkningar läggs till illamående, yrsel är nödvändig, då behöver preventivmediciner ändras och då löses problemet av sig själv.

Illamående före menstruation kan också förekomma med ökad fysisk ansträngning, hårt arbete, intensiv sportträning, lyftvikter - en elementär förskjutning av livmodern kan uppstå igen, förstärkning av dess sammandragningar, på grund av vilken det kommer att sätta press på de centra som orsakar illamående. Dessutom kommer det att komprimera ryggmärgen, vilket dessutom kommer att orsaka illamående, även med tillsats av kräkningar.

Dessutom kan trötthet och trötthet utvecklas, vilket kommer att bidra till en felaktig utveckling av hormonella förändringar. För att lösa problemet med denna plan några dagar före menstruationen är det bättre att minska aktiviteten. Det är bättre under denna period att helt överge träningen och flytta dem till en mer gynnsam tid. Olika dieter med viktförändringar som utmattar kroppen kan orsaka en skadlig effekt på menstruationsförloppet och illamående framför den..

Endokrina störningar

Dysfunktioner i äggstockarna, binjurarna eller sköldkörteln kan orsaka allvarliga hormonella svängningar och symtom som liknar PMS, särskilt illamående, yrsel och en perversion av matsmak..

Specifika tecken på en minskning av sköldkörtelfunktionen, vilket gör att den kan skilja:

 • håravfall;
 • intensiv viktökning;
 • karakteristiskt ödem;
 • torr och skalande hud.

Ett blodprov för specifika hormoner hjälper till att otvetydigt utesluta problem med sköldkörteln..

Mormors recept

Våra mormödrar använde olika infusioner och avkok för att lindra PMS. Recept av några av dem är populära till denna dag. En infusion av basilika avlägsnar inte bara illamående, utan också lindrar uppblåsthet, förbättrar aptiten och lindrar huvudvärk. Denna infusion rekommenderas särskilt för kvinnor som blir irritabla och känner konstant trötthet inför "dessa" dagar..

Ingefära infusion är ett annat utmärkt botemedel mot illamående som föregår menstruationen. Mala 5 g rot, häll 400 ml vatten och koka i 5 minuter. Därefter insisterar du på en timme och drick sedan, om nödvändigt, 100 ml tre gånger om dagen.

Varmt bad

Naturligtvis är ett varmt bad efter en hård dagsarbete, särskilt med tillsats av smaksatt bomber eller salt, mycket trevligt. Gynekologer rekommenderar dock starkt att kvinnor begränsar sig till detta nöje medan de väntar på den snart menstruationen.

Överdriven uppvärmning av kroppen kan orsaka livmodersammandragningar, vilket kan leda till illamående och generell försämring. En sådan vattenprocedur kan också aktivera interna processer och orsaka ökad blödning före schemat, eftersom hög temperatur hjälper till att utvidga blodkärlen. Du kan undvika sådana obehagliga konsekvenser om du begränsar dig till en vanlig dusch strax före menstruationens ankomst.

Livboj - ersättningsterapi

Livets intensiva rytm, mental och emotionell stress, avslutade graviditeter, infektioner bidrar till utvecklingen och förvärringen av PMS. Hans utseende är förknippat med störningar i hypotalamus, som reglerar en menstruations- och endokrinfunktion hos en kvinna.

PMS utvecklas med lågt progesteron och ett överskott av östrogen, med åren som orsakar allvarliga sjukdomar såsom livmoderfibros, endometrios, cystor, cystom, fibrocystisk mastopati.

De viktigaste metoderna för substitutionsterapi:

 1. korrigering av hormonell obalans i den kvinnliga kroppen;
 2. symptomatisk behandling.

En universell metod för behandling av PMS är administrering av hormonella preventivmedel som innehåller gestagener (progesteronanaloger). Sådan behandling bör följas från 3 till 6 månader. Som ett resultat av dess användning försvinner PMS av lätta och medelstora svårighetsgrader nästan. Om PMS uppstår när du tar p-piller, ändra dem.

Viktig! Utnämning av preventivmedel påverkar blodsammansättningen, det utförs med hänsyn till patientens ålder och medicinska historia och har ett antal kontraindikationer, till exempel åderbråck.

Varför började det kräkas innan menstruationen, om detta inte var tidigare, kan det här prata om graviditet?

Hos de flesta kvinnor är illamående tillsammans med upphörandet av menstruationen ett tecken på graviditet. Kräkningar före menstruation kan dock av andra skäl. Detta fenomen indikerar ofta utvecklingen av patologier. Om detta inte har hänt tidigare bör du omedelbart rådfråga en läkare. Varför är hon sjuk av sin period? När orsakas illamående av graviditet? Hur man kan bli av med detta problem?

Illamående som en del av premenstruellt syndrom

Premenstruellt syndrom är ett komplext symptomkomplex, som kännetecknas av en viss frekvens och förekomst före menstruation. Hos vissa kvinnor manifesteras det en vecka före menstruation, i andra - på kvällen eller på dagen utseendet av blodutflöde. Detta tillstånd kännetecknas av psyko-emotionella, autonoma och endokrina störningar som påverkar en kvinnas livskvalitet negativt.

Vissa kvinnor börjar känna illamående 1–1,5 veckor före menstruationen. Detta tillstånd åtföljs också av följande symtom:

 • anfall av kräkningar och yrsel;
 • snabb utmattbarhet;
 • svaghet;
 • smärta i buken (vanligtvis gör ont i nedre del av magen);
 • hudutslag;
 • en förändring i aptit (den kan antingen vara ökad eller helt frånvarande);
 • förtryck.

Dessa störningar uppstår mot bakgrund av hormonella förändringar. Dessa symtom utgör inte ett hot mot kvinnors hälsa och försvinner som regel på egen hand efter menstruationen.

Kan jag bli sjuk på grund av graviditet??

Om en kvinna tidigare inte kände sig sjuk innan menstruation, sannolikt, vi talar om graviditet. I de tidiga skeden av graviditeten kan en ultraljudssökning inte bekräfta faktumet av äggbefruktning. För att göra detta använder du någon av följande metoder:

 • bloddonation för analys, vars resultat vid befruktning visar närvaron av humant korioniskt gonadotropin;
 • graviditetstest - endast mycket känsliga enheter kan bekräfta att de börjar i de tidiga stadierna;
 • basal kroppstemperaturmätning.

Förutom illamående indikerar följande symptom vanligtvis graviditet:

 • försening av menstruation;
 • destabilisering av det psykomotiska tillståndet (täta humörförändringar, tårfullhet, irritabilitet);
 • snabb utmattbarhet;
 • stickningar i livmodern;
 • hypersomnia (ökad dåsighet under dagen);
 • kränkning av sömn och vakenhet;
 • förändring i sexlyst upp eller ner;
 • tyngd i bäckenområdet och i nedre del av buken;
 • förändring i matvanor;
 • obehag i ländryggen;
 • migrän;
 • ökad känslighet hos bröstkörtlarna;
 • hyperosmia (förvärring av lukt).

Om man misstänker graviditet rekommenderas att man omedelbart överger alla dåliga vanor: rökning (inklusive passiv rökning), användning av alkoholhaltiga drycker och droger. Dessutom är det nödvändigt att sluta ta mediciner, särskilt potent. Återuppta deras användning först efter tillstånd av läkaren.

Illamående som ett symptom på sjukdom

Attacker av illamående innan menstruationen börjar kan orsakas av patologiska och icke-patologiska faktorer. Det senare inkluderar fysisk och emotionell överbelastning, felaktig användning av hormonella preventivmedel. Detta fenomen kan också orsakas av förgiftning med produkter av dålig kvalitet och ett baksmälla-syndrom. Den första typen av orsaker till premenstruell illamående är en kränkning av funktionen hos de inre organen och systemen hos en kvinna.

Fortplantningsorgan

Om du känner dig sjuk innan kritiska dagar ligger kanske orsaken till detta fenomen i gynekologiska problem. Oftast händer detta som ett resultat av:

 • Fel placering av livmodern. Om detta organ förskjuts tillbaka utsätts nervändarna för kraftigt, mot bakgrund av det finns smärtsamma känslor och illamående.
 • Dysmenorré. Detta koncept innebär en patologisk process som upprepas med jämna mellanrum, som kännetecknas av svår smärta i nedre del av buken under menstruationen. Smärtsyndromet inträffar strax före menstruationens början och varar de första två dagarna. Förutom smärta i buken och anfall av illamående åtföljs dysmenoré av obehag i ryggradens ryggrad och inguinal zon, ökad svettning, störd sömn och vakenhet, yrsel, hypertermi, etc..

Matsmältningssystemet

Ofta är illamående före kritiska dagar en följd av en funktionsfel i matsmältningssystemet, nämligen dystrofiska och inflammatoriska förändringar i magslemhinnan, inflammation i gallblåsan och bukspottkörteln. Samtidigt kan kräkningar förekomma varje dag i menstruationscykeln, men detta tillstånd förstärks före nästa menstruation.

Förvärringar förklaras av effekten på den normala förloppet av den patologiska processen med förändringar i den hormonella bakgrunden. Efter menstruationens början avtar symtomen på matsmältningssjukdomar i de flesta fall. Förutom illamående åtföljs också patologier i mag-tarmkanalen av andra manifestationer:

 • nedsatt aptit;
 • misslyckande med den normala processen för tarmrörelse;
 • yrsel
 • svår smärta i magen och bukspottkörteln.

Trots att problemet ofta försvinner efter menstruationen, kan dessa symtom inte ignoreras. Om du misstänker en sjukdom i matsmältningssystemet är det nödvändigt att se en läkare och vid behov vidta åtgärder för att eliminera dem.

Endokrina systemet

Överdriven bildning av prostaglandin, ett hormon som reglerar många processer i den kvinnliga kroppen, hämmar syntesen av progesteron. Som ett resultat av detta uppträder illamående..

Misslyckande med det endokrina systemet är ett mycket farligt fenomen som i fall av passivitet kan leda till utveckling av många allvarliga sjukdomar, såsom diabetes och infertilitet. För att undvika detta, om du misstänker en dysfunktion i sköldkörteln, bör du omedelbart kontakta en endokrinolog. För att göra en noggrann diagnos, kommer läkaren att skicka patienten för undersökning, enligt resultaten, om nödvändigt, föreskrivs behandling.

Hur man kan bli av med illamående?

Om detta problem orsakas av patologiska processer i kroppen kan du bli av med det först efter att du har eliminerat orsaken. För att stoppa anfall av illamående kan du inte göra utan att använda droger. Om detta fenomen utlöses av fysiologiska faktorer kan du ta till följande åtgärder för att lindra tillståndet:

 • Uteslut graviditet. Om oskyddat sexuellt samlag har inträffat under den senaste månaden, om du får illamående, måste du först kontrollera om det finns befruktning eller förekomst av befruktningen. För att göra detta kan du göra ett graviditetstest. Det är emellertid bäst att omedelbart kontakta en gynekolog, som med stor sannolikhet kommer att avgöra om ägglossning har inträffat, varefter den kommer att ge patienten de nödvändiga rekommendationerna för att förbättra hälsan.
 • Upprätta näring. Innan menstruationen, många kvinnor känner sig sjuka på grund av missbruk av "fel" mat. För att bli av med illamående och förhindra att den förekommer i framtiden rekommenderas att utesluta eller minimera mängden feta, stekt, rökt och kryddig rätter. Kolsyrade drycker, starkt te och kaffe bör ersättas med rent vatten och växtbaserade infusioner..
 • Eliminera överdriven fysisk ansträngning. Denna begränsning gäller perioden före menstruationen. En vecka före det förväntade startdatum rekommenderas det att minska motoraktiviteten. Det är särskilt skadligt just nu att utföra viktlyftningsövningar. Under denna period är det bättre att föredra yoga, pilates och simning..
 • Använd droger eller traditionell medicin. Utmattande attacker av illamående kan stoppas med hjälp av sådana läkemedel som Tamipul, No-Shpa, Spazmalgon. I vissa fall används Mastodinon för att normalisera den hormonella bakgrunden. Växtbaserade infusioner baserade på kamomill, citronmelisse och mynta hjälper till att lindra överdriven stress, lugna nerver och normalisera sömnen. En förutsättning för användning av apoteksläkemedel och produkter baserade på naturliga ingredienser är ett förhandsgodkännande från den behandlande läkaren. Självmedicinering kan leda till utveckling av farliga konsekvenser för kvinnors hälsa.
 • Vägrar att ta ett varmt bad, besök badet och bastun på kvällen till menstruationen. Om du håller dig vid förhöjda temperaturer bidrar du till att minska livmodern, vilket resulterar i obehag och illamående.

Illamående före menstruation, under och efter menstruation

Funktioner av kvinnlig illamående

Menstruation är en fysiologisk process som betyder en kvinnas beredskap för befruktning och innebär att befruktning inte har skett. En vanlig menstruationscykel är ett tecken på reproduktiv hälsa. Kroppen är beredd på det av naturen, vilket innebär att den kan uthärda, liksom alla andra perioder i livet.

PMS är resultatet av en modern rytm, ökad stress på kvinnokroppen och överdriven psykoterapi. Detta fenomen är utanför normen. Inom det bör inte vara PMS, smärtsamma perioder och andra oegentligheter under menstruationen.

Med tanke på alla funktioner i kvinnors liv anser gynekologer PMS som en variant av normen. Psykologer kallar syndromet ett psykosomatiskt fenomen förknippat med misstänksamhet hos flickor. Emellertid vet 60% av kvinnorna från första hand vad PMS är. Typiska manifestationer av premenstruellt syndrom:

 • huvudvärk;
 • humörsvängningar;
 • dra känslor i nedre del av buken;
 • obehag i skinkorna och korsryggen.

Det finns ingen illamående i listan. Detta symptom stör störst kvinnans välbefinnande och anses vara ett tecken på någon form av störningar i hennes kropp..

Illamående före, i bakgrunden eller omedelbart efter menstruationen anses vara en manifestation av "svår" PMS. Kvinnor i vilka syndromet fortsätter med en betydande försämring av välbefinnandet, tvingas mildra symtomen med droger eller tillbringa en obehaglig tid i sängen.

Om du känner dig sjuk innan din period

De första tecknen på PMS kan dyka upp 7-10 dagar före menstruationens början. Under denna period inträffar hormonella fluktuationer (förändringar i progesteronnivå), på vilken den kvinnliga kroppen reagerar med illamående och obehag i buken. Kvinnor upplever svaghet, lider av matsmältningsstörningar, ökad gasbildning i tarmen. I de sena stadierna av PMS uppstår huvudvärk och irritabilitet. När nivån på progesteron i blodet minskar utvecklas känslomässig labilitet: kvinnan blir för känslig och till och med tårfull. Alla manifestationer av syndromet försvinner helt med början av menstruationen eller omedelbart efter deras slut.

En kvinna kan känna sig sjuk mot bakgrund av PMS på grund av ökad fysisk ansträngning, stressande situationer, ätstörningar, strikt diet och överarbetande. Så kroppen svarar på fluktuationer i hormonnivåer och ökad livmoders blodtillförsel.

Hur man hanterar ett symptom

För att eliminera illamående på bakgrund av PMS är det nödvändigt att noga överväga hälsan innan manifestationen av syndromet. I väntan på menstruation bör en kvinna förbli lugn, undvika stress och brådskande arbetsuppgifter. Det är möjligt att underlätta arbetet i mag-tarmkanalen i en hormonell storm under förutsättning av en balanserad diet och måttlig fysisk aktivitet. Dynamiska sportövningar för hög musik, cykling, simning i poolen hjälper dig att bli distraherad..

Med komplicerade PMS, åtföljd av omfattande hudutslag, svår illamående, migrän, är det vettigt att besöka en gynekolog. Läkaren kommer att ta reda på varför symptomet har uppstått, välj läkemedel som kan mildra effekten av hormonella förändringar. Homeopatiska eller fytopreparationer (Mastodinon, Cyclodinon, Dysmenorm) föreskrivs ofta. Med uttalade PMS är hormonella preventivmedel lämpliga. Verktyget kommer att hålla östrogennivåerna i en månad, vilket kommer att rädda en kvinna från manifestationerna av syndromet.

Känsla av illamående på bakgrund av menstruation

Menstruationsblödning kan vara riklig. Kvinnor med gynekologisk inflammation, anomalier i reproduktionssystemets struktur är benägna att sådana problem. Blödning åtföljs av ökad produktion av prostaglandiner, som framkallar intensiv smärta. På grund av smärta och blödningar kan en kvinna uppleva svaghet, illamående och apati. Ofta, mot bakgrund av menstruation, uppstår kräkningar. I sådana fall talar de om svår algodismenorré.

Överdriven fysisk ansträngning, tyngdlyftning, regelbunden sömnbrist och kronisk trötthet kan fungera som hennes provokatör. Ibland manifesterar sig algodismenorrhea redan från den första menstruationen.

Hur man hanterar ett symptom

Enligt gynekologer är sådana reaktioner onaturliga för den kvinnliga kroppen och indikerar avvikelser från den fysiologiska normen. Under en gynekologisk undersökning av kvinnor med de beskrivna symtomen, inflammation i livmodern och bilagor avslöjas endometrios. Orsaken till överdriven blödning är polyper och neoplasmer i livmoderhålet.

Efter behandling av det underliggande problemet försvinner algodismenorré. För att stoppa inflammation förskrivs antibiotika och NSAID, neoplasmer avlägsnas med minimalt invasiva ingrepp. Blödningens intensitet reduceras genom tinktur av vattenpeppar, Tranexam och Hemotran preparat. För snabbare återhämtning kommer läkaren att förskriva läkemedel som stabiliserar cykeln. Kanske användningen av örtmedicin (Normocycle) och homeopati (Remens).

Illamående efter menstruation

Efter menstruationen försvinner alla obehagliga tecken på PMS. Illamående efter menstruation är en sällsynt förekomst. Det kan indikera hormonella störningar, ökad fysisk aktivitet hos en kvinna under kritiska dagar. Aktiva idrott ökar trycket från livmodern på nervstammarna i ryggmärgen. Om en flicka lider av kraftiga blödningar kan illamående och yrsel vara manifestationer av anemi. I detta fall lider kroppen av brist på syre, och illamående fungerar som en signal från motsvarande centrum i hjärnan.

Hur man hanterar ett symptom

Normalisering av den dagliga behandlingen, korrekt vila och näring hjälper till att eliminera negativa symtom. Det kommer att vara användbart att konsultera en gynekolog. Läkaren kommer att förskriva mediciner som kan förhindra överdriven blodförlust och illamående under nästa menstruation. Om anemi bekräftas genom laboratorietester, måste en kvinna ta järntillskott och multivitaminkomplex.

Är du säker på att detta beror på menstruation?

Den regelbundna förekomsten av illamående på bakgrund av PMS eller menstruation kräver verkligen samråd med en gynekolog. Emellertid kan ett symptom signalera ett fel i andra organ och system. Menstruation kan vara en slump. Illamående är ett tecken:

 • kronisk förgiftning - till exempel när man arbetar i skadliga förhållanden eller när man tar medicin;
 • akut förgiftning - mat och giftig förgiftning;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen - gastrit, pankreatit, tarmsjukdomar, lever, gallblåsan;
 • psykoneurotiska störningar - överdriven exponering för stress, neurologiska sjukdomar;
 • infektionssjukdomar - infektion med rotavirus, hepatitvirus;
 • kränkningar av blodsockernivån - manifestationen av diabetes åtföljs ofta av en illamående;
 • cirkulationsstörningar - spasmer i blodkärlen, deras hindring.

På grund av den naturliga minskningen av immunitet och en ökning av kroppens känslighet under påverkan av hormoner kan de listade störningarna uttrycka sig för första gången under menstruationen. Om illamående manifesterar sig i PMS för första gången, finns det anledning att tänka och titta närmare på tillståndet. Andra störningar skiljer sig från PMS vid ytterligare symtom:

 • svaghet, dåsighet, svår yrsel;
 • diarré eller förstoppning;
 • halsbränna, uppblåsthet, en känsla av tyngd i magen;
 • kräkningar
 • tremor i lemmarna, tendens till migrän, smärta i olika delar av kroppen;
 • dålig andedräkt, ökad diurese;
 • nacksmärta.

Om illamående är ett tecken på andra avvikelser i kroppen kommer den att manifestera sig under menstruationen, efter dem och till och med i mitten av cykeln. Vänta lite vid första symptom. En episodisk känsla av illamående, utan andra symtom, kan försvinna på egen hand. Svår illamående dygnet runt, vilket resulterar i kräkningar, kräver läkare. Att vänta på slutet av menstruationen är inte värt det. Förhalning kan orsaka komplikationer.

Uteslut inte graviditet

Om en kvinna i fertil ålder har haft minst ett samlag under cykeln är graviditet inte utesluten. Preventionsmedel tas inte med i beräkningen, eftersom även de mest pålitliga metoderna inte kan garantera allt 100% skydd.

Utvecklingen av graviditet är en rent individuell process. Vissa kvinnor känner en förändring i tillståndet direkt efter befruktningen, medan andra lever i okunnighet tills en tydlig ökning av midjan. Därför garanterar inte menstruationen frånvaron av graviditet. Men vid plötslig illamående före, under eller omedelbart efter menstruationen bör man uppmärksamma. Hon kan vara det första symptom på graviditet. Befruktning bör misstänkas om:

 • med menstruation för första gången;
 • menstruationsflödets natur har förändrats;
 • sensationer under menstruationen har förändrats;
 • illamående uppstod på morgonen;
 • känslor försvann så plötsligt som de dök upp.

Om illamående uppträder i någon av dessa situationer är det bäst att få ett graviditetstest. De enklaste remsorna är inte värda att köpa, eftersom de visar ett tillförlitligt resultat först efter en försening. Bättre att välja ett känsligare test..

Testremsor med en känslighet på 10 mmol / L anses vara mycket exakta (detta anges på förpackningen). De kan visa graviditet en vecka efter befruktningen, innan förseningen.

Illamående är ett onaturligt tecken på PMS eller menstruation. Symtomen kräver ökad uppmärksamhet, eftersom det kan indikera allvarliga störningar i kroppen. Plötslig illamående är en signal om att en kvinna måste se upp, eftersom livet föds i hennes livmoder.

Sjuk före menstruation

De främsta orsakerna till att menstruationen är sjuk är mer än 10. Symtomen är förknippad med magaktivitet, men orsaken till sjukdom orsakas inte alltid av dysfunktion i matsmältningsorganen. Många processer inträffar i kroppen i en latent form, det är svårt att visuellt fastställa den faktor som orsakar illamående före menstruationen. För att exakt bestämma grundorsaken till önskan om kräkningar under PMS måste du besöka en läkare och genomgå en grundläggande undersökning. Det inkluderar ett blod- och urintest, ultraljud, undersökning på en gynekologisk stol. I 85% av fallen, baserat på svar från dessa typer av diagnostik, är det redan klart vad som orsakar en försämring av välbefinnandet strax före menstruationen.

Varför är det en känsla av illamående

Önskan efter kräkningar är en av manifestationerna av hormonell misslyckande som uppstår i den kvinnliga kroppen under påverkan av olika faktorer. Dessa inkluderar graviditet, en endokrin systemstörning, psyko-emotionell eller fysisk stress och felaktigt val av preventivmedel. En kvinna kan också känna sig sjuk på grund av problem med matsmältningskanalen, men dessa tillstånd orsakas också av hormonell obalans. Den exakta orsaken till sjukdomen kan endast fastställas på grundval av undersökningens svar..

dysmenorré

En av orsakerna till att menstruationen är sjuk är smärtsyndromet som uppstår under PMS. Det täcker nedre buken, nedre delen av ryggen och korsbenet, åtföljt av en liten ökning av kroppstemperaturen, yrsel, svaghet och en minskning av blodtrycket. Orsakerna till utvecklingen av tillståndet är polymorf, men de viktigaste är: överförd curettage av livmoderhålan, början av endometrios eller endometrit. Andra faktorer som orsakar dysmenorré, och som ett resultat illamående är ackumulering av serotonin i cerebrospinalvätskan (cerebrospinal fluid).

En sådan hormonell obalans bidrar till att öka det intrakraniella trycket - en kvinna känner sig yr, huvudvärk, lust att kräkas. Om illamående ofta inträffar före menstruationen bör patienten genomgå ultraljud i bäcken med tonvikt på livmoders skick, donera blod för analys. Diagnos utesluter förekomsten av patologi i avdelningarna i det kvinnliga reproduktiva systemet.

Endokrin patologi

Sköldkörtel dysfunktion är orsaken till illamående före menstruationen. På grund av detta organs försvagade eller ökade aktivitet ökar koncentrationen av prostaglandiner i blodet, vilket bidrar till att minska progesteronnivåerna. En obalans av hormoner i kroppen tolereras mest akut inför menstruationen och manifesteras av så allvarliga symtom som:

 • dyspepsi
 • uppblåsthet
 • svaghet
 • yrsel
 • irritabilitet
 • mörkare före ögonen

Om du inte stoppar den endokrina sjukdomen, som orsakar försämring av hälsan under perioden före menstruationen, kommer det att orsaka utveckling av nya hälsoproblem. Det rekommenderas att du kontaktar en specialist och genomgår en undersökning, börjar med ett blodprov för att bestämma glukosnivån i den.

Graviditet

Illamående av varierande grad av intensitet visar toxicos. Detta är ett tillstånd som uppstår som ett svar från kroppen på hormonförändringar som inträffar i den kvinnliga kroppen efter befruktningen. Du bör vara uppmärksam på de tecken som följer med illamående. Graviditet indikerar:

 • Trötthet
 • Skarpa humörsvängningar
 • Utseendet på en liten mängd vaginal urladdning av en blodig typ
 • Yrsel
 • Svullnad och ömhet i bröstet, smärta i bröstvårtorna och areolerna
 • Ökad aptit

Graviditet kan bekräftas på ett tidigt datum (även från den första dagen för menstruationens försening) på två sätt - genom att donera blod för att bestämma hCG, eller genom att använda ett test (hemma).

Sjukdomar i matsmältningssystemet

Innan menstruationen uppvisar dyspeptiska symtom (illamående, kräkningar, aptitlöshet) gastrit, pankreatit eller kolecystit. Inflammationen i slemhinnan i magen, bukspottkörteln och gallblåsan listas. Under PMS i den kvinnliga kroppen distribueras hormoner. Processen bidrar till en förvärring av kroniska inflammatoriska processer, som inkluderar de listade sjukdomarna.

I det här fallet är kvinnan sjuk, men förekommer också:

 • Överdriven saliv
 • Svaghet, yrsel
 • Diarré eller förstoppning
 • Smärta i den epigastriska regionen, på höger sida
 • Aptitlöshet
 • Bitter smak i munnen
 • Stärka tarmens rörlighet

För att förhindra förvärring av den underliggande sjukdomen och förhindra upprepad försämring av välbefinnandet före menstruationen är det nödvändigt att konsultera en läkare: genomgå diagnos och behandling.

Problem med nervsystemet

Psyko-emotionell chock leder till frisättning av kortisol i blodet, och detta hormon förstärker syntesen av progesteron, vilket orsakar ett överskott av den tillåtna normen. En obalans av biologiskt aktiva ämnen bidrar till utvecklingen av illamående och ofta kräkningar. Den andra orsaken till att dyspeptiska symtom uppstår mot bakgrund av stress och psykologiskt överarbete är en ökning av blodtrycket. Vid en hypertensiv kris känner hon alltid sjuk, och dessutom är hon orolig för svaghet, yrsel, huvudvärk, nedsatt syn och hörsel.

Motion

Onormal fysisk aktivitet, viktlyft och utmattande atletisk träning regelbundet orsakar utmattning. Under perioden med hormonjustering före menstruationen orsakar dessa faktorer utvecklingen av illamående och en känsla av svaghet. På grund av ökad fysisk aktivitet ökar dessutom blodförlust, vilket leder till en minskning av blodtrycket, uppträdandet av yrsel, svaghet och uppmaningen att kräkas. För att förhindra försämring under menstruationen bör fysiska överarbetningar undvikas..

Hormonella preventivmedel

Att ta orala preventivmedel utan att förskriva en läkare ökar risken för dyspeptiska symtom. Men det kan uppstå även när man använder ett hormonellt läkemedel som rekommenderas av en gynekolog. Till exempel, om en kvinna avviker från det fastställda schemat, överskrider doseringen, gör utelämnanden i systemet med preventivmedel. Dessa faktorer kan orsaka hormonell obalans, och det, bland andra symtom, manifesteras av dyspepsi.

Hur man lindrar villkoret

För att normalisera hälsan före menstruation, snabbt stoppa en anfall av illamående, bör en kvinna:

 • Undvik att äta för mycket och äta mat som irriterar magslemhinnan.
 • Använd inte klädkläder under menstruationen..
 • Ta infusion av mynta, kamomill (förutsatt att det inte finns någon allergi mot dessa växter).
 • Använd en speciell andningsteknik - om du känner dig lite sjuk, försök att andas djupt, långsamt.
 • Ge frisk luft till rummet.
 • Vägrar kaffe. Det främjar utvecklingen av magväggspasmer och kan provocera långvarig, upprepad kräkning..
 • Vid smärta i det suprapubiska och sakrala området bör No-shpa tas (om det inte finns någon allergi mot läkemedlet).

Under illamående rekommenderas det inte att vara på ryggen - huvudet ska placeras ovanför kroppen. Då blir det inget massivt blodflöde till hjärnan, vilket får dig att må bättre.

Möjliga komplikationer

Om illamående leder till kräkningar blir det fortlöpande orsaken till uttorkning. De viktigaste tecknen på tillståndet är torr hud och slemhinnor, yrsel, minskat blodtryck. Dehydrering påverkar negativt funktionen hos varje organ. Ständig önskan efter kräkningar stör störningen i magen, för på grund av spasmer smälter den inte tillräckligt med mat.

Vilken läkare du ska kontakta

Ursprungligen, med ofta återkommande attacker av illamående före menstruationen, bör du besöka en gynekolog. Om läkaren fastställer att tillståndet orsakas av felaktig användning av hormonella preventivmedel, dysmenorré eller graviditet, är det han som sedan observerar kvinnan. När din hälsa förvärras på grund av sjukdomar i mag-tarmkanalen, anges en tid hos en gastroenterolog. Den illamående som orsakas i samband med menstruationen av en kränkning av de endokrina körtlarnas funktion elimineras av endokrinologen. Med förhållandet dyspepsi och stressande händelser rekommenderas att besöka en neurolog.

Diagnostik

För att ta reda på varför hon är sjuk före sina perioder måste patienten genomgå dessa typer av undersökningar:

 1. Laboratorieanalys av blod, urin, avföring. Bestäm nivån på hormoner, glukos, enzymer, koagulerbarhet, biokemiska och kliniska indikatorer
 2. Bekken ultraljud
 3. MR eller CT-skanning i hjärnan
 4. FGDS
 5. Graviditetstest
 6. Bestämning av tillståndet hos den vestibulära apparaten med funktionella tester

Ytterligare typer av forskning föreskrivs baserat på egenskaperna hos det kliniska fallet. Läkaren får en stor mängd information från en undersökning och undersökning av patienten, inklusive på den gynekologiska stolen.

Behandling

Sjukdomar i matsmältningssystemet (pankreatit, gastrit) elimineras med läkemedelsmetoden. Dessutom föreskrivs en kvinna en kost, som innebär avstötning av fettiga, kryddig, alltför salt, stekt, varm, rökt mat. Behandlingen av dysmenorré beror på den faktor som orsakade den smärtsamma perioden. Om det är endometrios anges eliminering av patologin med hormoner eller kirurgisk metod.

Sjukdomar i de endokrina körtlarna upphör, beroende på deras typ. Med inflammation och infektioner förskrivs antibiotika, efter avlägsnande av sköldkörteln ges de ersättningsterapi. I båda fallen undviker detta den hormonella obalansen, som manifesteras av dyspeptiska fenomen under PMS.

Förebyggande

För att förhindra uppkomsten av illamående före menstruationen är det nödvändigt:

 1. Vägrar okontrollerat intag av orala preventivmedel.
 2. Avlägsna i rätt tid sjukdomar som gastrit, kolecystit, pankreatit. Förhindra deras övergång till det kroniska stadiet.
 3. Överbelasta inte tarmarna och urinblåsan inför menstruationen. Anatomiskt är de belägna på båda sidor om livmodern, och när de är överfulla komprimerar de den. Som ett resultat uppträder dysmenorré, och i sin tur leder det till att illamående utvecklas.
 4. Sov minst 7 timmar dagligen.
 5. Överbelasta inte dig själv fysiskt och psykotiskt, ofta vara i frisk luft.
 6. Undvik långa intervall mellan måltiderna, eftersom plötsligt intag av mat i magen kan orsaka dyspepsi.
 7. Undvik fysisk aktivitet direkt efter att ha ätit.
 8. Begränsa dig från stressande händelser..

När graviditet inträffar, registrera dig så snart som möjligt på kliniken. Gynekologen kommer att förskriva en undersökning, på grund av vilken det är möjligt att identifiera kränkningar i kroppen i tid, för att undvika utvecklingen av försvagande toxikos.

I inget kliniskt fall är dyspepsi normalt, även när kräken för kräkningar orsakas av graviditet. Toxikos, och som ett av dess manifestationer, är illamående grunden för att klara undersökningen och utesluta förekomsten av störningar i den kvinnliga kroppen. Upprepade, försvagande kräkningar hos gravida kvinnor - en indikation för sjukhusvård på gynekologavdelningen för att övervaka tillståndet.

Om du regelbundet känner dig sjuk innan menstruationen och tillståndet förvärras av smärta, yrsel, ökad blödning - måste du besöka en läkare. Dyspepsi kan endast vara en del av den kliniska bilden av en viss sjukdom, och fortsätter i en latent form. Det grundläggande omfånget för undersökningen i detta fall är undersökning, förhör, ultraljud av livmodern, blodprov.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Endometritis: behandling av kronisk och akut endometrit, är det möjligt att bli gravid

Endometritis, tillsammans med salpingit och oophorit, är en del av ett antal inflammatoriska sjukdomar i de kvinnliga könsorganen och anses vara en allvarlig patologi....

Gul, röd och brun urladdning efter curettage eller abort

Många kvinnor vet första hand vad curettage är. Och många av dem är oroliga för röd, gul eller brun urladdning efter curettage. Och vad är det här förfarandet?...

Torra huden i det intima området

Senaste uppdatering: 04/30/2020Innehållet i artikelnTillsammans med ökad känslighet är torr hud i den intima zonen inte mindre vanligt. Obstetriker-gynekologer stöter ofta på atrofisk vaginit - en åldersrelaterad hormonell störning som leder till torrhet i vaginal och obehagliga känslor som avsevärt minskar livskvaliteten....