Har män PMS, och vad är det egentligen?

Klimax

Skarpa humörsvängningar, depression, orsakslös apati och andra symtom som vanligtvis är förknippade med början av menstruationscykeln hos kvinnor förekommer också hos män. Vissa tror att den känslomässiga närheten mellan partner manifesteras på detta sätt - kroppen av en kärleksfull man förmodligen anpassar sig till den rytm som hans älskares kropp till.

Låter det tveksamt? Naturligtvis eftersom våra kroppar är för olika vad gäller fysiologi. Men betyder det att män som rapporterar sådana symtom bara lurar? Låt oss ta reda på det.

Menstruationscykeln existerar för att förbereda de kvinnliga könsorganen för befruktning. Några dagar före, och i vissa fall, några veckor efter menstruationens början i en kvinnas kropp, observeras en obalans av hormoner. De upplevelser som kvinnan upplevde vid denna tidpunkt och fick namnet "premenstruellt syndrom" eller PMS.

Män har inte menstruation, huvudvärk eller svullnad som följer cykliska mönster. Men deras hormonella bakgrund kan också förändras..

I själva verket är "manlig PMS" inte ett medicinskt begrepp, utan ett försök av amatörer att hitta en liknande term i betydelsen för att beskriva ett speciellt psykologiskt tillstånd orsakat av hormonella förändringar.

Män blir irritabla när deras testosteronnivåer minskar, och inte tvärtom

För första gången uppmärksammade den skotska läkaren Gerald Lincoln honom och föreslog till och med namnet - "irriterat mansyndrom" eller CPM. 2005 beskrev terapeuten Jed Diamond i samma bok för första gången i detalj hur CPM manifesterar sig och vilka specifika processer som avgör det.

”I motsats till vad folk tror, ​​blir män irritabla när de har lägre testosteronnivåer och inte tvärtom. Irritabilitet, depression och egenvård är resultatet av bristen på detta hormon i kroppen, förklarar Diamond..

Diamond råder män som kan drabbas av CPM att övervaka sina hormoncykler. "För var och en av oss manifesterar sig den här perioden på sitt sätt, men vi är ganska kapabla att förbereda oss för den," konstaterar terapeuten. - Problemet är att detta fenomen ännu inte är fullt förstått och studerat. Många lägger helt enkelt inte vikt vid detta. ”.

Den goda nyheten är att manliga och kvinnliga ”cykler” inte kan påverka varandra, och möjligheten att få symtom från en annan är inget annat än en fantasi. ”Våra studier har visat att endast kvinnliga hormoncykler kan synkronisera med varandra. Manifestationerna av CPM kan inte orsaka en liknande reaktion hos en annan man eller kvinna om de bor tillsammans, beroliger Diamond.

Kan CPM-besväret minimeras? Enligt Diamond inkluderar lösningen på detta problem rätt näring och motion. Terapi kan också innehålla att ta hormonet testosteron - om dess nivå hos en man är konsekvent låg.

Fakta om hormonella fluktuationer hos män, vilket leder Diamond:

 • Testosteronnivåer hos män utsätts för starka fluktuationer - upp till 4 eller till och med 5 gånger per timme.
 • Under dagen varierar testosteronnivån hos män: på morgonen ökar den vanligtvis och på kvällen sänks den.
 • Det finns säsongsvariationer i hormonet med en topp i november och en minskning i april.
 • Vid en ålder av 40–55 år hos män kommer det vi kallar manlig menopaus eller andropause.

Vad män inte pratar om

Alla psykologer kommer att bekräfta: han har färre manliga klienter än kvinnor. Om en man kom till terapi, kastade han ut den "vita flaggan" och "bakades" så att det inte längre var möjligt att hantera på egen hand eller med hjälp av bekanta verktyg - råd från vänner, ett badhus och fiske. Så vad delar män med terapeuter?

Besvärliga människor: varför vi försöker förändra andra

Du ser fel, uppför dig fel, "fel" tankar, "fel" handlingar... Det verkar som att en av de mest populära aktiviteterna för människor är olika försök att göra om andra. Vi argumenterar, övertygar, bevisar, tvingar... Och i det stora flertalet fall slösas alla dessa anmärkningsvärda ansträngningar bort.

Uppträder PMS hos män och hur manifesteras det

Oorsaklig likgiltighet mot allt, depressiva tillstånd, ständiga humörsvängningar - detta är de viktigaste tecknen på premenstruellt syndrom i den vackra halvan av mänskligheten, orsakad av hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen, som förbereder en möjlig graviditet. Men är det bara kvinnor som har hormonella förändringar i kroppen? För män, av olika skäl, kan koncentrationen av hormoner i blodet också förändras. Upplever den starka hälften av mänskligheten känslomässiga förändringar, tårfullhet, irritabilitet och andra symtom på hormonella förändringar?

I den här artikeln kommer vi att försöka förstå vad PMS är hos killar och finns det ett liknande syndrom hos män.

Vad är det och vad kallas det

Tolkningen av PMS låter som ett "premenstruellt syndrom", med avseende på män, det används endast i språk, men är inte en medicinsk formulering, eftersom a priori män inte kan ha menstruation. Men representanter för det starkare könet kännetecknas av en kränkning av den hormonella bakgrunden, vilket kan orsaka symtom som mycket liknar tecken på PMS hos kvinnor. För första gången drog den skotska läkaren J. Lincoln uppmärksamhet på de psykomotionsförändringar som orsakats av en hormonell storm hos män, han kallade detta tillstånd "irriterat mansyndrom" eller förkortat CPM.

Nyare, först 2005, publicerade terapeuten och läkaren i psykologi hos en person, Jed Diamond, efter långtgående forskning en bok där han i detalj beskrev huruvida män har PMS, bevisade han också vetenskapligt att testosteron är den skyldige i allt som händer i en människas psyko-emotionella tillstånd. Enligt forskaren, om mängden testosteron i kroppen minskar, börjar depression, stängning och irritabilitet visas.

Som praxis har visat, är manliga hormoner föremål för allvarliga förändringar under dagen. Under en timme kan koncentrationen av testosteron variera 4-5 gånger, och om du tittar på hela dagen kommer hormonets maximala värde att vara på morgonen, och på kvällen minskar det gradvis. Det finns säsongsvariationer i hormoner, med den maximala koncentrationen i november och det minsta i april. Hormonnivån beror också på ålder; hos män i åldrarna 40-50 år och andropausen är en analog kvinnlig menopaus. Men detta betyder inte att manlig impotens uppträder, nivån på könshormoner minskar helt enkelt, men förmågan att befruktas hos män med ett normalt hälsotillstånd kvarstår till ålderdom.

Orsaker till PMS i den starka halvan

PMS hos män kan orsakas av psykologiska och fysiologiska skäl. De psykologiska orsakerna som negativt påverkar testosteronnivån, som orsakar irritabilitet och dåligt humör, inkluderar stress, olika sjukdomar och åldersrelaterade förändringar. Följande skäl kan påverka den hormonella bakgrunden hos en man:

 • problem med arbetet;
 • drama på den personliga "fronten";
 • fysisk och mental belastning;
 • brist på vila;
 • till och med överdriven sexuell aktivitet.

På grund av dessa orsaker förekommer PMS ofta hos pojkar och unga män. Dessutom kan en hormonell storm orsaka ett felaktigt läge på dagen, när en man kombinerar aktivt arbete eller studie, en hel del sysslor, konstruktion, och dessutom glömmer han inte att gå med vänner på natten istället för en normal sömn, och på morgonen besöker han gymmet och täpper sina muskler till gränsen.

Tecken på SMR kan förekomma med patologier i det endokrina systemet och andra kroniska och allvarliga sjukdomar. Dessutom kan irritabilitet omotiverad aggression, okontrollerad ilska uppstå hos män efter 40 års ålder, i vilken utrotningen av gonadernas funktion börjar.

symtom

Det är vetenskapligt bevisat att hos kvinnor som bor i samma hus sker hormonella förändringar samtidigt, och samtidigt börjar PMS. Eftersom manlig PMS inte på något sätt relaterar till premenstruellt kvinnligt syndrom, kan ett liknande tillstånd uppstå hos killar oavsett när en hormonell storm inträffar i deras halvor. De viktigaste symtomen på en mans minskning av testosteronnivåerna är följande:

 • en person tröttnar snabbt, även om han inte har varit inblandad i några viktiga och svåra uppgifter;
 • irriterad vid varje, till och med det minsta tillfället;
 • deppigt humör;
 • ständig lust att sova;
 • distraherad uppmärksamhet, oförmåga att koncentrera sig;
 • förändringar i sexuell lust, från oåterkallelig önskan till fullständig apati.

Om en minskning av testosteronnivåerna observeras under lång tid, kan kardiovaskulära sjukdomar och metaboliska problem uppstå..

Vad ska man göra

Ett irriterat mans syndrom är inte en sjukdom som kräver medicinsk eller, ännu värre, kirurgisk ingripande. Detta tillstånd orsakas huvudsakligen av överansträngning och felaktigt utvalda dagliga och dietregimer..

Här är några användbara tips för män som berättar hur du överlever PMS:

 • sömnen ska normaliseras, en man ska sova minst 6 timmar om dagen;
 • systematiska måttliga platsövningar bör införas i vanan. Belastningar bör inte vara överdrivna, utan misslyckas bör de alternera med en god vila;
 • du måste granska din diet, den måste vara balanserad och utan innehållet av kryddig, kryddig och fet mat. Det är också tillrådligt att inte missbruka alkohol och tobak;
 • avkopplingsmetoder, särskilt auto-träning, kommer att hjälpa män att bekämpa PMS;
 • regelbundet sex är den bästa antidepressiva;
 • du bör ta din fritid, du måste skaffa dig någon form av hobby, till exempel fiske, jakt eller samla frimärken.

Om en man inte kan hantera manifestationerna av PMS på egen hand, eller om de är komplicerade av samtidigt patologier, bör du söka medicinsk hjälp. Läkaren kan ordinera dagliga lugnande medel som hjälper till att hantera stress och inte hämmar nervsystemet. Dessa kan vara Adaptol- eller Afobazol-preparat. Du kan också använda växtbaserade lugnande medel (Motherwort eller Novo-Passit). Fluoxetin kan förskrivas som ett antidepressivt medel. Vid mer allvarliga tillstånd indikeras hormonbehandling..

Goda resultat i kampen mot manlig PMS har visat fysioterapeutiska förfaranden: massage, ozonterapi, akupunktur, cirkulär duk och balneoterapi.

Det bör komma ihåg att en man med SMR också är mycket sårbar och mottaglig för någon annans kritik, som en kvinna med PMS. Av denna anledning är det mycket viktigt att omge honom vid denna speciella tid med omsorg och uppmärksamhet, för att göra det klart att du kan övervinna alla svårigheter tillsammans.

PMS hos män: hur det manifesterar sig och varför det händer?

PMS hos män: hur det manifesterar sig och varför det händer?

Hur många skämt måste kvinnor tåla om den ökända PMS! Finns det en PMS hos män? Det visar sig att det starkare könet lider också av detta syndrom. På samma sätt blir män ibland irriterad utan anledning, och deras humör förändras varje minut och andra tecken på PMS är tydliga. Det kallas bara för män inte PMS (vad menstruation är), men SMR (avkodning - manlig irritabilitetssyndrom).

Vad är orsaken till PMS hos män?

Hos kvinnor orsakas PMS av en förändring av hormonnivåerna före menstruation. Samma anledning ligger i utvecklingen av SMR hos representanter för det starkare könet. Testosteron är skylden för allt, eller snarare en minskning av dess innehåll, vilket orsakar PMS-manifestationer hos män.

Testosteron kan minska på grund av flera faktorer..

sjukdomar Diabetes, fetma, högt blodtryck bidrar till lägre testosteronnivåer. Akuta infektioner och parasitära sjukdomar bidrar också. Testosteronbrist kan uppstå som ett resultat av hjärnskakning, testikelskada..

Stressiga förhållanden. Detta är den vanligaste orsaken till PMS hos unga män. Ökad psykologisk stress på grund av ansvarsfullt arbete, oro för familjens budget, problem på jobbet och hemma och bara överansträngning och brist på sömn - det kan finnas många skäl till stress. Med stress i kroppen ökar nivån av kortisol, vilket hämmar produktionen av testosteron. Stress provocerar också produktionen av vissa enzymer som har förmågan att förstöra testosteron.

Tungt fysiskt arbete, tunga belastningar. Det antas att fysisk aktivitet är gynnsam för produktion av manligt hormon. Det är det verkligen. Men för mycket stress, som utmattande träning, träning på simulatorer, kan spela ett dåligt skämt genom att sänka testosteron och orsaka PMS.

Tar några mediciner. Vissa läkemedel, om de tagits under lång tid, har en biverkning - en minskning av testosteronproduktionen. Dessa är antidepressiva medel, läkemedel för att sänka kolesterolet samt styrka förstärkare, särskilt om du inte följer den föreskrivna dosen..

Dåliga vanor. Utseendet på PMS hos män främjas av alkohol, inklusive öl. Med alkohol stiger nivån av kortisol som sänker testosteron. Rökning och särskilt användningen av droger påverkar det negativt..

Ålder. Hos män efter 45-50 års ålder börjar testosteronproduktionen minska något. Detta fenomen är ganska normalt, det liknar menopausen hos kvinnor. Men till skillnad från det senare är åldersrelaterade förändringar hos män mycket mildare. Ändå, om stressfaktorn också överlagras på åldersfaktorn, kommer man med en hög grad av sannolikhet PMS att tillhandahållas.

Hur visas PMS hos män??

Män har naturligtvis inte symtom som engorgement, smärta och tyngd i nedre del av buken, men det finns psykotomiska störningar.

• En man blir snabb trött och trötthet inträffar inte på kvällen, men redan på morgonen. Och detta tillstånd fortsätter hela dagen. Resultatet är minskad prestanda.

• Irritabilitet är ett annat kännetecken på PMS hos en man. Allt irriterar honom, han är ständigt missnöjd.

• Apati och depressivt tillstånd utan grund. Mannen blir likgiltig, han vill inte göra någonting, han vill inte se någon.

• En man som lider av PMS sover ständigt när som helst.

• Dramatiska förändringar i sexuell aktivitet är möjliga: från brist på sexuell lust till våldsamma manifestationer av passion.

Är PMS farligt hos män??

Det beror på orsaken till detta tillstånd..

Om tecknen på PMS är förknippade med sjukdomen kommer sjukdomen utan behandling att utvecklas, och därför kommer PMS-tillståndet att öka.

En konstant låg nivå av testosteron i sig själv är fylld med utvecklingen av infertilitet, osteoporos och andra patologier. Men en människas psyke lider mest.

Men ofta är tecken på PMS förknippade med stress och överbelastning, och detta tillstånd korrigeras lätt. Huvudkomponenterna i "behandlingen" kommer att vara:

 • kvalitetssömn i minst 6 timmar;
 • god näring rik på vitaminer och mineraler;
 • god vila, inklusive måttlig fysisk aktivitet;
 • minskning av stressiga situationer, och om det är omöjligt, utveckling av avslappningstekniker (men inte med alkohol!);
 • regelbundet sex, helst med en partner.

Om detta inte hjälper, måste du konsultera en läkare och eventuellt ta medicin.
Läs mer: https://www.medsovet.info/articles/3879

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera..

Vad är PMS hos killar?

PMS hos män? Varje man kommer att vara förargad när han hör ett sådant uttryck. Befogenheten för en kvinna är att bryta rätter, äta godis på kritiska dagar. Vanligtvis, om en man anser kvinnans reaktion inte vara helt rimlig, adekvat eller helt enkelt förståelig för honom, vinkar han handen och säger att hon har PMS. Men enligt forskare har män såväl som kvinnor anfall av ökad irritabilitet och olämpligt beteende. Vad är detta fenomen och hur man hanterar det?

Irritabilitet hos män

Någon avskedade och sa att det här är spekulationen om kränkta kvinnor. Någon kommer ihåg Kuwad syndrom eller pseudopregnancy hos män. Detta är ett tillstånd när män upplever alla sekundära tecken på graviditet: toxikos, smakperversion, matsmältningsproblem. Vissa riddare börjar till och med få en mage. Naturligtvis inte för att livet mognar inuti dem, utan av det enkla skälet att fett börjar deponeras på bukväggen. Ja, och flatulens (på grund av matsmältningsproblem) leder till att tarmen sväller från gas.

Allt detta händer eftersom vissa medlemmar av det starkare könet är för benägna att vänja sig vid deras själsfränds lidande. Överdriven empati leder till att de upplever obehag som kan jämföras med det som den förväntade modern tvingas utstå. Men det kan vara så att särskilt känsliga män “hjälper” sina damer genom kritiska dagar?

Som det visar sig, nej. För män finns det deras egna, manliga PMS, inte relaterade till kvinnliga cykler. Naturligtvis kallas det annorlunda. Användningen av denna förkortning, som hörs av representanter för båda könen, är bara ett försök att indikera att män är utsatta för irritabilitet och otillräckliga reaktioner under påverkan av vissa faktorer.

orsaker

Mäns humörsvängningar kallas ofta manligt irritabilitetssyndrom, eller CMP.

För alla fenomen finns det alltid mer än en anledning. SMR är inget undantag. Två huvudgrupper av skäl kan särskiljas:

Denna uppdelning är villkorad, eftersom förändringar i psyken medför förändringar i fysiologi, och vice versa. Om för kvinnor förändringar i den emotionella bakgrunden och ökad irritabilitet är förknippade med en minskning av nivån för det kvinnliga könshormonet östrogen, kan ett irritabelt och överviktigt humör hos män motiveras med en minskning av testosteronnivån.

Testosteron "äter" 3 saker:

 • Påfrestning.
 • Sjukdom.
 • Ålder (mer exakt, åldersrelaterade förändringar).

Eventuella psykologiska problem, misslyckanden på jobbet eller skolan, personliga tragedier, överdriven fysisk eller intellektuell aktivitet, till och med överdriven sexuell aktivitet, brist på sömn - allt detta kan vara en stressor som kommer att påverka den hormonella bakgrunden. Under påverkan av testosteronsvängningar blir stämningen, som inte är rosig på grund av problem, helt sorgfull.

I en sådan situation kan den unga killen också visa tecken på SMR.

Fysiologiska problem

Överdriven övning på simulatorerna kan leda till samma tillstånd. Unga människor har en vana att aktivt "pumpa" muskler, ibland obetydligt. Om detta till exempel kombineras med aktivt studie- eller reparationsarbete i föräldrarnas stuga och nattvandringar med vänner, ska du inte bli förvånad om den unge mannen har alla tecken på premenstruellt beteende.

Endokrina störningar leder till uppkomsten av tecken på SMR. Dessutom är varje kronisk eller allvarlig sjukdom stress för kroppen. Som ett resultat varierar hormonnivån, omotiverad aggression, irritabilitet, ilska uppträder.

Aggression kan ha motiv under sig, men reaktionen är i alla fall mer våldsam än detta eller det problemet förtjänar..

Ålder

Manlig menopaus eller åldersrelaterad åldrande av kroppen är en annan orsak till SMR. En typisk ålder för män som lider av detta fenomen är 40–45 år. Det är från denna ålder som människans kropp börjar genomgå irreversibla förändringar, hypofunktion av gonaderna utvecklas.

Menopausen hos män är 40–70 år. Vid den tiden:

 1. Testosteronnivåerna reduceras.
 2. Det finns labilitet i den emotionella sfären.
 3. Sexuell funktion försvinner (sexuellt samlag varaktigt, utlösning påskyndas, sexuell lust minskas).

Dessa förändringar åtföljs av dystoni, smärta i hjärtat.

Hos män leder fysiologiska förändringar till en psykologisk kris. Det finns självtvivel, en önskan att bevisa deras maskulinitet.

Termen "manlig menopaus" anses inte vara universellt korrekt, eftersom minskningen av hormonnivåerna hos män inte förekommer lika dramatiskt som hos kvinnor, och vissa män kan upprätthålla reproduktionsfunktionen fram till döden. Ändå upplever alla obehagliga symtom på män i klimakteriet hos sig själva, nämligen:

 • Svettas.
 • Värmevallningar.
 • Förstoppning.
 • Yrsel.
 • Trycket förändras.
 • Hyperemia i huden, etc..

I litteraturen kan detta fenomen kallas andropause eller åldersrelaterad androgenbrist. Det kan bekräftas med laboratoriemetoder, efter att ha godkänt analysen för könshormoner.

Ett antal faktorer bidrar till den tidiga utvecklingen av androgenbrist:

 • Patologin hos de organ som producerar testosteron, det vill säga testiklarna och binjurarna (orkit, kusma, neoplasmer, etc.).
 • Strålningsexponering.
 • Kemiska reagenser.
 • Förgiftning och berusning, inklusive de som orsakas av alkohol och rökning.

Först och främst märker en man en minskning av sexuell funktion, sexuell missnöje utvecklas, erektionen på morgonen försvinner och känsligheten hos penis under sexuell kontakt minskar. Dessa förändringar har slutligen en speciell effekt på den emotionella bakgrunden..

Tecken på SMR

De viktigaste tecknen på testosteronfluktuationer är vanliga för en tillfällig minskning av dess nivå och för bestående androgenbrist:

 1. Snabb utmattbarhet.
 2. Irritabilitet.
 3. Dåligt humör når depression.
 4. sömnighet.
 5. Kognitiv nedsättning (koncentrationssvårigheter, distraherad uppmärksamhet etc.).
 6. Skillnader i sexuell aktivitet (från oåterkallelig önskan till dess fullständiga frånvaro).

Med en ihållande kränkning av testosteronproduktionen börjar patologiska förändringar i kroppen, förknippade med bristande metaboliska processer och hjärtfunktion.

Allmänna rekommendationer

Efter att ha räknat ut lite vad SMR är, återstår det att ta reda på vad man ska göra mot en man som har upptäckt sådana symtom hos sig själv. Och först och främst bör du veta att du inte ska göra två saker:

 1. Ignorera symtomen.
 2. Att försöka bevisa sin värd genom att begå utslag och avvisa nära och kära.

PMS hos män i produktiv ålder förknippas oftast inte med ofrivilliga förändringar, utan med banalt överarbete och brist på näringsämnen i kroppen. Först och främst behöver du:

 • Normalisera sömnen. Nattvila ska vara minst 6 timmar.
 • Normalisera arbetsläget, gå in för sport. Inkludera åtminstone fysisk aktivitet i ditt schema. Eller eliminera alltför stora laster och låt dig slappna av helt.
 • Var uppmärksam på kosten. Det måste vara harmoniskt och fullt..
 • Gör auto-träning, vänd dig till avkopplingsmetoder.
 • Undvik att försöka slappna av med alkohol.
 • Normalisera ditt sexliv om du har några problem. Regelbundet fullskaligt sex är en av de bästa naturliga antidepressiva.
 • Hitta dig en hobby. Gå till exempel till skjutbanan eller fiska. Skytteområdet är ett annat bra sätt att lindra depression för män..

Män som leder en aktiv livsstil, sport, tar kosttillskott, som äter fullt, kan väl klara sig utan hypokondrieanfall och oåterkallelig irritabilitet.

Terapi

Om du inte klarar av irritabilitet genom frivillig ansträngning, eller under den här perioden av människans liv finns det allvarliga problem och en enorm belastning (fysisk, moralisk, intellektuell), kan du vända dig till medicin. Läkarnas hjälp kan vara:

 1. Medicinsk.
 2. Psykologisk.
 3. sjukgymnast-

Beroligande medel på dagen som inte hämmar nervsystemet hjälper till att hantera stress (Adaptol, Afobazol). Ibland rekommenderas män växtbaserade beredningar av lugnande medel (Motherwort, No-passit, etc.). Om en man tar dem, borde han vara beredd att minska sin sexuella aktivitet under behandlingen. Dessa medel påverkar inte styrka, men de hjälper till att slappna av glatta muskler, inklusive kärlen som fyller penis med blod.

Vid depression kan antidepressiva medel (fluoxetin) förskrivas. Vid utveckling av åldersrelaterad androgenbrist kan hormonersättningsterapi utföras..

Goda resultat ges av:

I vissa fall rekommenderas elektros sömn eller transkraniell elektrisk stimulering används. Alternativa behandlingsmetoder indikeras för vissa män: hirudoterapi, homeopati.

En viktig punkt i kampen mot PMS hos män är "vädret hemma". Precis som en kvinna i menstruationen och under graviditeten behöver förståelse och stöd, så behöver en man som upplever en attack av SMR hemkomfort och mänsklig värme.

SMR eller kritiska dagar på MEN

Tecken på konstruktions- och installationsarbete liknar i många avseenden på det berömda PMS, som så mycket litteratur ägnas åt. Det vill säga mannen blir irriterad, börjar tappa humöret för ingenting och hitta fel med varje liten sak. Särskilt känslomässiga naturer kan till och med brista i tårar på grund av en viss smula. Ett annat tecken på SMR är dåsighet. Macho börjar sova mycket. Allt orsakar dåsighet: mat, TV och bara trötthet i slutet av dagen. Det kärleks allmänna depressiva tillstånd kan märkas av bristen på intresse för favoritprogram och hobbyer. I allmänhet, om en man plötsligt "gör mål" för världscupen eller söndagsfisket och föredrar en söt dröm, kan diagnosen SMR anses vara en given.

Orsaker till SMR

Orsaken till SMR är densamma som PMS-hormoner. Endast i motsats till kvinnors kritiska dagar är detta inte en naturlig och förväntad omstrukturering, utan snarare en naturkatastrof som kan förbi en representant för det starkare könet vid 20 års ålder och 40 - 45. Orsaken till obehagliga karaktärförändringar är en minskning av nivån för det huvudsakliga manliga hormonet - testosteron. Den största skillnaden mellan SMR och PMS är frånvaron av periodicitet och tydligt definierade varaktighetsperioder. En man kan "bli sjuk" med irritabilitetssyndrom i tre dagar och tre månader.

Det finns många orsaker till minskningen av testosteronnivåerna. Men de viktigaste är stress, en stillasittande livsstil, trötthet och undernäring. En av de främsta fienderna till detta manliga hormon är bekvämlighetsmat. Som regel innehåller de tillsatser som bedrar smaken och tvingar receptorer att ta stärkelse och sojaprotein för kött. Under tiden får inte den lurade kroppen de aminosyror som finns i kött. Som ett resultat finns det en brist på näringsämnen, som gradvis börjar påverka nivån på hormonet testosteron.

Testosterons andra fiende är en stillasittande livsstil som orsakar stagnation i bäckenorganen, vilket också påverkar tillståndet hos det manliga reproduktiva systemet negativt. Men det främsta skälet till det plötsliga fallet i nivån på manliga hormoner anses som stress. Den manliga kroppen reagerar på skrot på jobbet, chefer och bilstörningar på samma sätt som den reagerade på ett rovdjurattack för tusentals år sedan, kastade en del av den accelererande adrenalinreaktionen och ökade testosterons fysiska kapacitet i blodet. Men den moderna människan har mycket fler skäl till stress än våra avlägsna förfäder. Därför har människans kropp ofta helt enkelt inte tid att fylla på de förbrukade reserverna. Resultatet - SMR. Som regel förvärras tillståndet av en allmän känsla av missnöje med livet..

Hur man hanterar det?

Först av allt, tålamod. Kärlek och tillgivenhet som visas i relation till den deprimerande själsfrände kanske inte märker mannen direkt, men kommer att uppskattas efteråt. Du bör vara sympati för det starkaste könets nyanser, särskilt deras önskan att äta något smakfullt - kroppen försöker kompensera för de saknade ämnena.

För att återställa styrkan hos en älskad bör du organisera honom en normal hemmat. Det är bäst om det finns mer kött och grönsaker i hans diet.

Ge en man möjlighet att sova - vid denna tid kommer kroppen att återta sin styrka.
Vackert och ljust sex. Kanske är detta ett av de mest effektiva medlen. Det hjälper en man att återfå förtroende för sig själv och stärker sitt humör. Dessutom bidrar regelbundet sex till ökad testosteronproduktion..

Återställning av testosteronnivåerna är inte en fråga om en dag. Så du måste beväpna dig med tålamod. Men det är värt det. En man som kommer från depression kommer säkert att uppskatta en kvinna som har upplevt svåra tider med honom..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Myom och klimakteriet behandling funktioner, symptom

En kvinna under sitt liv kan få gynekologiska sjukdomar. Post-menopausala fibroider är inte ovanliga, du kan leva hela ditt liv med det och det kommer inte att förändras i storlek....

Follikelutveckling: tillväxt per cykeldag

Mognad av folliklar och den efterföljande utvecklingen av den dominerande är grunden för ägglossningsprocessen och möjligheten till naturlig befruktning av ägget med spermier....

Vad som orsakar rosa utflöde hos kvinnor och vilka sjukdomar som kan se ut så här

Normala fysiologiska förändringar, sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet och andra negativa och neutrala faktorer leder till rosa utflöde från slidan....