Kan jungfruor använda tamponger under menstruationen?

Harmonier

Det finns ingen anledning att prata om fördelarna med tamponger. De är att föredra på grund av de möjligheter och komfort som ges en kvinna under inte de trevligaste fysiologiska perioderna i hennes liv. Tror du att du vet allt om tamponger? Men du kan ha fel. Vi listar de 15 vanligaste misstagen människor gör när de använder dem. Vi berättar också vad du behöver göra för att hålla dig frisk..

Du tvättar bara händerna efter att du har satt i vattpinnen..

Hygien är avgörande under menstruationscykeln. Handtvätt är nödvändigt före och efter införandet av vattpinnen. Detta hjälper till att förhindra kontaminering av din pinne innan den sätts in i slidan..

Du sätter inte in vattpinnen djup nog.

Du kommer att veta för att du kommer att känna det. Om du sätter i vattpinnen fint kommer det att vara mycket obekvämt. Du kan till och med känna dess kant vid ingången till vagina. Du bör inte känna något om det är korrekt installerat..

Du byter vattpinnen bara en gång om dagen.

Även med små sekret, bör du byta vattpinnen var fjärde till sex timmar. Detta beror på att en våt vattpinne skapar ett varmt och bekvämt hem för bakterier. Och ju längre han stannar där, desto större är din risk för toxisk chock-syndrom. En sällsynt men farlig sjukdom.

Du använder vattpinnar för att hålla riklig urladdning.

Det kan vara normalt för dig att ha omfattande urladdning i mitten av din cykel. Men du behöver inte en vattpinne för att på något sätt hålla dem i detta ögonblick. Genom att sätta in den kan du störa friska vaginalbakterier som producerar mjölksyra. Genom att minska surhetsgraden i slidan kan skadliga bakterier föröka sig och orsaka olika infektioner. Till exempel, såsom bakteriell vaginos. Om urladdningen fortfarande är överdrivet ska du inte "ansluta" den utan gå till din läkare för att kontrollera.

Du använder en vattpinne dagen efter din period (för fall!).

Att dra en torr bit bomull från en lika torr vagina kan vara mer än lite obekvämt. Du måste undvika denna onödiga försiktighetsåtgärd. Du kan inte använda tamponger regelbundet när de inte är helt mättade. Detta är dåligt för hälsan. Fibrerna från vattpinnen förblir i slidan och repar slemhinnan. Men ibland, om du verkligen behöver något, kan du det.

Du byter inte din vattpinne efter att du kissa på den.

Ur medicinsk synvinkel behöver du inte byta vattpinnen varje gång du är lättad. Urin går inte på det i alla fall. Tråden som förblir utanför är oskyddad. Ur praktisk synvinkel: vem vill ha en våt tråd att hänga där ute? Det rekommenderas att ta det åt sidan för att inte våta det med urin. Om det plötsligt uppstår en våt, kommer det att vara användbart att ändra den till torr och ren.

Du använder fel svampnivå.

Även om detta är osannolikt kan tamponger orsaka toxiskt chocksyndrom (STS). Det är en potentiellt dödlig sjukdom. Högre absorberande tamponger ökar risken för att utveckla STH. Därför är det klokt att använda dem endast när du absolut måste stoppa riklig urladdning. Mängden blod kan ändras från dag till dag under hela din cykel. Stora bomullstorlekar kan vara en sökning under den första och andra dagen av din cykel. Men i framtiden kommer det att vara överflödigt. Du kan byta till vanliga tamponger, som har en liten absorberande egenskap. När allt kommer omkring blir vanligtvis utsläpp mot slutet mer sällsynt.

Det är också värt att notera att om du använder en superabsorberande bomullstopp, när du har smalare urladdning, kan du torka din vaginalvävnad alltför. Gör inte dessa misstag. Forskare fann att torrhet i vaginal oftare hittas hos kvinnor som använde stora tappar. Denna torrhet kan orsaka tårar eller sprickor i dina vaginalväggar. Och detta i sin tur ökar risken för infektion.

Du byter inte din pinne efter att du skakat.

Om en smetad tråd plockar upp vissa bakterier kan den lätt infektera urinröret. En sak till: spänning och förskjutning av dina tarmar kan skjuta ut torkpinnen. Och detta kan smeta inte bara en tråd. Som ett resultat kommer vattpinnen att vara oanvändbar.

Du kunde inte ta ut hela pinnen.

Ja, detta händer i verkliga livet. Och ingen är säker från sådana misstag. Det första tecknet är när du har en fruktansvärd lukt som inte kan förklaras av något annat. Tvätta händerna och gå in i vagina för att känna efter resterna av vattpinnen. Om du av någon anledning hittade något men inte kunde få det, kontakta en läkare omedelbart. Efter att ha tagit bort det främmande föremålet och även om ingenting hittades, låt det kontrollera mikrofloran. Faktum är att fibrerna i produkten fortfarande finns kvar i vagina. Efter en lång vistelse inuti kommer de att provocera inflammatoriska processer.

Du byter inte din pinne efter badet.

När du fördjupar dig i en jacuzzi, pool, sjö eller hav, gör tråden på din vattpinne samma sak. Vattpinnen sjunker snabbt. En gummitråd mättad med klor, salt eller sjövatten kan orsaka hudirritation om du inte byter ut vattpinnen snabbt. Efter simning måste du omedelbart eller inom några minuter byta ut den gamla vattpinnen mot en ny. Det är omöjligt att produkten, efter att ha absorberat mycket vätska, befann sig i könsslemhinnan under en lång tid. Den goda nyheten är att bakterier som kan vara i vattnet eller till och med i badtunnan inte sannolikt orsakar infektion..

Du använder tamponger med sönderrivna omslag.

Tampongomslag är utformade för att skydda mot damm, smuts och tonpulver. Du kan enkelt hitta allt detta längst ner i din väska eller på någon annan plats där du förvarar dem. När detta omslag går sönder kan bomullen samla in något skräp. Och det är inte kompatibelt med din vagina. Så gör inte misstag med att använda sådana tamponger även i de fall du verkligen behöver det. Det är inte säkert

Du tvättar vattpinnen.

Om dina släktingar inte är professionella rörmokare som regelbundet kommer att rengöra ditt avlopp, spola aldrig tamponger i toaletten.

Du kastar tamponger eftersom du tror att de har gått ut.

Tamponger har egentligen inte en stadga om begränsningar. Fram till att förpackningen är skadad (se ovan) är gamla tamponger helt säkra att använda..

Du lagrar dem i fuktiga rum..

Omslaget och själva vattpinnen förblir i form längre om de är på en torr plats.

Du använder aromatiska vattpinnar.

Vissa kvinnor svarar normalt på doft i doftande tamponger. Men ibland kan de orsaka irritation eller klåda. Därför är det säkrast att använda luktfria tamponger.

Undvik dessa misstag som lätt kan undvikas.

Varför det gör ont att sätta i en tampong, dra ut den: de främsta orsakerna

Variationer av tamponger

Tamponger är tillverkade av speciella fibrer som har en uttalad absorberande egenskap. De mest använda extruderade rayon- eller bomullsfibrerna. Deras viktigaste uppgift är att hålla alla val inne. Innan du köper tamponger bör du komma ihåg att det finns flera sorter av dem, nämligen:

 1. Mini - rekommenderas att använda den första menstruationsdagen eller när urladdningen inte längre är så riklig.
 2. Norm - medium i volym, de används för måttlig menstruation.
 3. Superrekommenderas för användning med riklig urladdning.
 4. Super plus - lämplig för långt slitage. Ett bra alternativ för älskare av en aktiv livsstil.

Om det är smärtsamt att sätta in tamponger, måste du se till att hygienproduktens form och volym passar kvinnan. Om du inte väljer storleken på rätt sätt kan det uppstå obehag under införandet i slidan. När enheten sväller från urladdningen kommer smärta att dyka upp.

Funktioner hos vattpinnar med applikator

Hygienprodukter med en applikator har en styv kropp, inuti vilken själva tampongerna är belägna. Det hårda fallet består av flera delar. Den ena sätts in i slidan och den andra skjuter in det inre materialet. Tamponger med applikator finns i olika storlekar - från 2 till 6 droppar.

Bland deras främsta fördelar är:

 1. Du behöver inte röra på fyllmedlen. Under sådana förhållanden når skadliga mikroorganismer inte enheten.
 2. När du använder behöver du inte sätta in fingrarna i slidan - detta minskar risken för att utveckla en infektionssjukdom och skada slemhinnan.
 3. En sådan hygienprodukt är mer bekväm att använda, eftersom det är möjligt att kontrollera produktens djup.

Hygienprodukter måste förvaras i individuell förpackning - en öppen tampong som inte har använts omedelbart är bättre att kasta bort.

Det är smärtsamt för många kvinnor att sätta in tamponger, eftersom de inte vet hur man gör det på rätt sätt. I processen att applicera en hygienprodukt utan applikator kan det uppstå vissa svårigheter. För att undvika problem är det nödvändigt att följa rekommendationerna från en läkare. Ofta köper kvinnor sådana tamponger, eftersom de är billiga och har en kompakt storlek. För att sätta i en vattpinne bör du:

 • ta bort förpackningen - tvätta händerna noggrant i förväg;
 • dra tråden och sätt åt sidan;
 • ta en bekväm ställning;
 • Sätt bara in pinnen tills fingret är i slidan - nedre delen.

Innan du använder produkten är det viktigt att sträcka tråden så att den är på utsidan. Virgins och unga flickor kan använda en sådan hygienprodukt, men före användning är det viktigt att följa alla rekommendationer från gynekologen.

Korrekt användning

Det mest praktiska att använda är en tampong med en speciell applikator, som gör att du inte kan röra på fyllmedlet, följaktligen minskar risken för att införa patogen mikroflora i slidan. Det sätts in snabbare och enklare på grund av det hårda fallet.

För att använda en vanlig produkt utan applikator måste du ange den så djupt som möjligt. Det är med detta som ibland uppstår problem. Så med otillräcklig introduktion av tampongen i slidan kan den kännas, falla ut och släppa ut urladdningen.

Med applikator

Ett särdrag hos verktyget med en applikator är närvaron av en styv kropp, inuti vilken det finns en tampong tillverkad av absorberande material och säkert sydd med starka gängor. Den styva kroppen består av två delar, varav den ena sätts direkt in i slidan och den andra skjuter som sagt ut det inre materialet. Därefter tas applikatorn helt bort och används inte längre..

Verktyg med applikator har också olika storlekar och är utformade för en annan volym av sekret. Ibland märks de på förpackningarna med droppar - från 2 till 6, mindre ofta med namn - från "mini" till "super".

Att använda produkter med en applikator är mer hygieniskt:

 • du vidrör inte fyllmedlet direkt, så mikrober och bakterier från huden på händerna faller inte på vattpinnen;
 • vid användning finns det inget behov av att sätta in fingrar direkt i slidan, vilket minskar risken för skada på slemhinnan;
 • sådana hygienprodukter är mer praktiska, en kvinna kan helt kontrollera administreringsdjupet.

Trots närvaron av en applikator lagras produkterna i enskilda förpackningar, vilket garanterar deras fullständiga sterilitet. Det är tillrådligt att kasta tampongen i förväg och oanvänd i tid..

Utan applikator

Avsaknaden av en applikator komplicerar införandet av hygienprodukter i slidan. Men sådana tamponger är kompakta i storlek, billigare, dessutom är det lättare att kontrollera insättningsdjupet och korrekt installation.

Så här sätter du in en vattpinne:

 • ta bort förpackningen genom att tvätta händerna noggrant och torka av dem;
 • Räta tråden och ta den åt sidan;
 • ta en bekväm hållning - till exempel, stå, hålla upp och lyfta ena benet något;
 • sätt i hårbotten långsamt tills fingret är i den nedre delen av slidan.

Om du startar ledningen i fel ände kommer tampongen inte att absorberas ordentligt och kan falla ut. Se till att fälla ut tråden före användning och se till att den är på utsidan.

En sådan hygienprodukt kan användas av mycket unga flickor och till och med jungfruer. Efter att ha tagit upp rätt storlek (mini eller normal), är det tillåtet att använda det även i närvaro av en jymfantma.

Tamponger med speciella applikatorer är de mest praktiska att använda. Under introduktionen behöver du inte röra på fyllmedlet. Under sådana förhållanden reduceras risken för att utveckla en infektionssjukdom. Tack vare sin styva kropp kan den sättas in snabbt och enkelt. Om en kvinna köpte en tampong utan applikator måste den matas in djupt - det här är hela problemet. Om du kommer in den djupt i slidan, kan den falla ut.

Orsaker till smärta

Vilka sjukdomar gör det ont att sätta in tamponger? Det finns flera skäl baserade på vilka obehagliga upplevelser kan uppstå under användning av denna feminina hygienprodukt, nämligen:

 • trauma mot bäckenorganen;
 • utvecklingen av gynekologisk sjukdom;
 • en sjukdom i urinsystemet;
 • patologisk storlek på livmodern;
 • smittsam sjukdom;
 • inflammatorisk process.

Om det under användningen av en hygienprodukt finns regelbundna starka smärta är det nödvändigt att konsultera en gynekolog. Läkaren kommer att identifiera den faktor som utlöste förekomsten av obehag.

Gynekologers rekommendationer

Det rekommenderas inte i alla fall att använda sådana hygienprodukter - innan du lägger dig, är det bättre att vägra dem, eftersom det måste ändras i rätt tid, och på natten är det problematiskt. Om det är mycket smärtsamt att sätta in en tampong måste du sluta använda den - det kan skada och provocera utvecklingen av allvarliga hälsoproblem. Du måste lyssna på din egen känsla. Det finns flera kontraindikationer för användningen av dessa medel:

 • inflammatorisk process i livmodern och äggstockarna;
 • en allergisk reaktion mot tamponger;
 • irriterade slemhinnor i slidan.

Efter arbetet är det bättre att föredra packningar. Att göra en kort "paus" från denna hygienapparat är nödvändig för kvinnor som:

 • har nyligen fött ett barn;
 • efter applicering av det vaginala preparatet;
 • om det finns en patologi för strukturen i kroppen av det inre organet.

Vanlig orsak till vaginal inflammation

Många flickor bryr sig om varför det gör ont att sätta in tamponger? Oftast utvecklas smärtsamma känslor vid användning av en tampong i den inflammatoriska processen i slidan. Vaginit är en sjukdom som ofta provocerar förekomsten av obehag hos en kvinna i bäckenorganen. Det finns flera skäl baserade på vilka ett sådant patologiskt tillstånd kan uppstå, nämligen:

 • vaginal skada;
 • endokrina sjukdomar;
 • långvarig antibiotikabehandling;
 • infektion;
 • allergi;
 • dålig hygien.

En inflammatorisk process kan inträffa under barnets bärande. P-piller och den intrauterina enheten är faktorer som ofta orsakar kolpit (vaginit).

Symtom på sjukdomen

Varför är det smärtsamt att sätta in och ta bort en vattpinne? Det hela kan vara i utvecklingen av vaginit. Beroende på sjukdomsformen visas specifika symtom. I den akuta sjukdomsförloppet observeras följande symtom:

 • en känsla av klåda, sveda och obehag i slidan;
 • aktiv utsöndring av hemligheten från slidan, som har en obehaglig lukt - den kan vara vitgrå eller ostliknande;
 • smärta inträffar under samlagsprocessen och brunaktig urladdning kan förekomma.

Varför skadar det inuti när du sätter i en vattpinne? Endast en gynekolog kan svara exakt på denna fråga. Först måste du utesluta den inflammatoriska processen i bäckenorganen. I den kroniska formen av vaginit orsakar symtomen inte allvarligt obehag. För att bevara reproduktionssystemet rekommenderas kvinnor att regelbundet besöka en gynekolog.

Hur man identifierar förekomsten av patologi?

Vad ska man göra om det gör ont att sätta i en vattpinne? Om det under sin administrering regelbundet finns smärtsamma upplevelser och det finns ytterligare symptomatologi som orsakar mycket besvär, bör du besöka en gynekolog. Genom undersökning kan läkaren upptäcka förekomst eller frånvaro av sjukdomar. Dessutom undersöks en smuts från patientens vagina för skadliga mikroorganismer..

För kvinnor

För att minska risken för smärta under användning av dessa hygienprodukter bör du följa alla rekommendationer från gynekologen. Om det är smärtsamt att sätta in tamponger för ungdomar, måste du överge dem - det är bättre att använda kuddar. Under utvecklingen av många gynekologiska sjukdomar uppstår allvarlig inflammation i bäckenorganen - detta orsakar ofta obehag vid användning av en tampong.

För att upprätthålla reproduktionssystemets fulla funktion bör du besöka gynekologen var sjätte månad - detta kommer att hjälpa till att förhindra utvecklingen av allvarliga sjukdomar. Innan du köper dessa feminina hygienprodukter måste du bestämma vilken storlek tampong som passar dig. Det är viktigt att beakta kroppens fysiologiska egenskaper..

Så här sätter du en pinne för första gången

Vårt erfarna team av redaktörer och forskare deltog i skapandet av denna artikel och testade den för noggrannhet och fullständighet..

Antalet källor som används i den här artikeln: 8. Du hittar en lista över dem längst ner på sidan.

WikiHow-teamet med innehållshanterare övervakar noggrant redaktionernas arbete för att säkerställa att varje artikel uppfyller våra höga kvalitetsstandarder..

Den första upplevelsen med att använda en vattpinne kan verka skrämmande. Men allt kommer att vara enklare än du tror om du vet hur du gör det rätt. Med en vattpinne kan du simma, springa och göra vad du vill utan att uppleva besväret med en traditionell dyna. Om du matar in vattpinnen korrekt kommer det inte att ge dig absolut ingen smärta; faktiskt kommer du inte ens att känna det. Om du vill veta hur du sätter in en pinne för första gången, gå till det första steget i vår artikel..

vattpinne och smärta

Vårt val

I strävan efter ägglossning: follikulometri

Rekommenderat av

De första tecknen på graviditet. Opinionsundersökningar.

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Symptoms of Pregnancy, 13 september 2019

Rekommenderat av

Wobenzym ökar sannolikheten för befruktning

Rekommenderat av

Gynekologisk massage - fantastisk effekt?

Irina Shirokova publicerade en artikel i Gynekologi den 19 september 2019

Rekommenderat av

AMG - Anti-Muller hormon

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Analys och undersökningar, 22 september 2019

Rekommenderat av

Populära ämnen

Inlagd av: Gravid ekorre
Skapad för 2 timmar sedan

Upplagt av: Season
Skapad för 22 timmar sedan

Upplagt av: Tranquility
Skapad för 9 timmar sedan

Inlagd av: Галина1205
Skapad för 6 timmar sedan

Inlagd av: Kasatik01
Skapad för 19 timmar sedan

Upplagt av: NskMsk
Skapad för 22 timmar sedan

Inlagd av: Innash
Skapad för 6 timmar sedan

Inlagd av: Lara`
Skapad för 20 minuter sedan

Inlagd av: Veronika1201
Skapad för 2 timmar sedan

Upplagt av: London-london
Skapad för 1 timme sedan

Om webbplatsen

Snabblänkar

Populära avsnitt

Materialet som publiceras på vår webbplats är för informationssyfte och är avsett för utbildningsändamål. Använd dem inte som medicinsk rådgivning. Att fastställa diagnosen och valet av behandlingsmetoder förblir den exklusiva befogenheten för din läkare!

Hur man förstår att vattpinnen är korrekt isatt?

Om vattpinnen är korrekt insatt känns den inte eftersom den är belägen i den mittersta delen av slidan, där det är få sensoriska nerver. Det hålls på plats av bäckenbottenmusklerna och vaginalmusklerna. En korrekt insatt bomullstopp faller inte ut när du ändrar din kroppsposition - även när du utför komplexa fysiska övningar.

Om du känner att hygienprodukten eller känner att tampongen sticker ut kan du försöka ändra sin position genom att trycka den lite djupare (oroa dig inte, den kan inte gå vilse i kroppen), och om du inte kan sätta in den på rätt sätt kan du försöka börja om. Sätt i pinnen så djup som möjligt med fingret eller applikatorn. I detta fall ska du inte bli skadad eller obehaglig.

Vad man ska göra om vattpinnen faller ut?

Om du efter en viss bärtid känner att tampongen faller ut eller sticker ut lite från ingången till slidan, är det troligtvis fullt av menstruationsvätska. I det här fallet tar du bara bort den och sätter in en ny..

Under de första dagarna av din period kan du behöva byta din hygienprodukt var 3-6 timme. Om det är smärtsamt att sätta i en pinne, kan du behöva rådfråga en gynekolog innan du använder den. Använd alltid hygienprodukter med noggrant tvättade händer..

Varför är det smärtsamt att använda tamponger

Relaterade och rekommenderade frågor

1 svar

Sidsök

Vad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?

Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om problemet är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren en ytterligare fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter ett tag kommer våra läkare att svara på det. Det är gratis. Du kan också söka efter relevant information om liknande problem på den här sidan eller via webbplatsens söksida. Vi kommer att vara mycket tacksam om du rekommenderar oss till dina vänner på sociala nätverk.

Medicinsk portal 03online.com tillhandahåller medicinska konsultationer i korrespondens med läkare på webbplatsen. Här får du svar från riktiga utövare inom ditt område. För närvarande ger webbplatsen råd inom 50 områden: allergist, anestesiolog, resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudläkare, pediatrisk gynekolog, pediatrisk neurolog, pediatrisk kirurg, barnkirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, specialist på infektionssjukdomar, kardiolog, kosmetolog, taleterapeut, ENT-specialist, mammolog, medicinsk advokat, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefolog, nutritionist, onkolog, onkolog, ortopedisk traumekirurg, ögonläkare, barnläkare, plastikkirurg, psykolog, prokolog, prokolog, prokolog, prokolog,, radiolog, androlog, tandläkare, trikolog, urolog, farmaceut, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 96,69% ​​av frågorna..

7 saker som händer med din kropp när du använder en vattpinne

Visst kan de flesta kvinnor delas in i dem som använder kuddar och de som använder tamponger under menstruationen. Det är riktigt, idag finns det redan andra hygienprodukter i dag: till exempel menstruationskoppar eller specialunderkläder. Idag pratar vi om tamponger.

De säger att tamponger och kuddar användes av de forna egyptierna och grekerna. De hade mildnat papyrus, fluff, hår och till och med gräs - allt för att försena flödet av menstruation.

En modern bomullspinne är vanligtvis gjord av viskosbomull. De första Tampax-tapparna dök upp i USA i slutet av 1930-talet. 1979 gick de runt vadderarna i popularitet. Under de senaste åren har tampons skadliga effekter på kvinnors hälsa ofta diskuterats. Vi talar emellertid om långvarig användning av en vattpinne, varför det finns en risk för toxisk chocksyndrom. Vissa kvinnor fick till och med amputera på grund av detta..

Men här är vad som faktiskt händer med kroppen när du använder en vattpinne:

1. Dina muskler slappnar av.

När du först försökte sätta in en tampong var du antagligen nervös och allt inuti komprimerad, vilket komplicerade processen. Därför var du tvungen att lära dig att slappna av vaginalmusklerna. Dessa muskler anpassar sig till det som finns inuti och expanderar under sex eller förlossning. Därför faller vattpinnen inte ut.

Ibland kan en tampong, även en liten, orsaka obehag. Anledningen kan vara vaginism. Detta är ett tillstånd där musklerna i bäckenbotten oavsiktligt sammandras. Det verkar för kvinnan som vagina är för liten, men dessa sensationer kan korrigeras genom att göra Kegel-övningar för att kontrollera muskelkramper.

2. Om pinnen är korrekt isatt kommer du inte att känna något.

Till en början är många kvinnor rädda för att sätta in en bomullstopp helt. Som ett resultat finns det obehag och till och med smärta. Och hela hemligheten är att vattpinnen ska vara i de övre två tredjedelarna av vaginalkanalen - den del som är närmare livmodern och inte vaginalöppningen. Där är nervändarna inte så känsliga, eftersom du inte kommer att känna vattpinnen alls. Tvätta bara händerna före och efter bytet av vattpinnen, men var inte rädd för att sätta in det på ett kvalitetsmässigt sätt..

3. Vagina torkas.

Tamponger är huvudsakligen tillverkade av bomull och viskos, och dessa är de mest aktiva naturliga absorbenterna. De absorberar fukt - och inte bara menstruationsblod, utan också den naturliga vätskan i vaginalslemhinnan. Därför är det kanske inte särskilt trevligt att ta bort vattpinnen om allt inom dig har blivit torrt, vilket orsakar friktion.

4. pH-balans och bakteriesammansättningen i kroppen förändras.

Naturliga mikroorganismer och bakterier håller vagina-ekosystemet friskt. Rätt pH-nivå förhindrar tillväxt av dåliga bakterier och självrenar vagina. Ingen tvål eller speciell vätska behövs inne i slidan, inte ens under menstruationen. Och tamponger stör också det vaginala ekosystemet. Detta kan leda till irritation och till och med infektioner..


5. Vattpinnen expanderar när den är fylld med vätska.

Den absorberar bokstavligen alla menstruations- och andra vaginala sekretioner och förhindrar att de flyter vidare.

6. Mikroporesis från vattpinnen.

Återigen: vattpinnen torkar flora i slidan, och när den redan är svullen dras den ut, på grund av stark friktion mot de torra väggarna i slidan, den kan lämna mikrokrackor på slemhinnan. Med tanke på punkt 4 är mikroporesis farlig eftersom dåliga bakterier genom dem kan komma in i blodomloppet, vilket ofta orsakar toxiskt chocksyndrom.

7. Allt går tillbaka till det normala när vattpinnen tas bort.

Vattpinnen måste bytas var fjärde, max 8 timmar, beroende på mängden utsöndringar. Om du lämnar det längre kommer dåliga bakterier definitivt att utvecklas där. Om du upplever yrsel, plötslig feber, illamående eller utslag kan detta vara ett tecken på toxisk chock-syndrom och du behöver akut hjälp. I vilket fall som helst, efter vattpinnen kommer den själv att återställa bakteriens balans.

7 saker som händer med din kropp när du använder en vattpinne

Tamponger, det är mycket smärtsamt att introducera

Hej, jag är en jungfru (16 år), jag använde tamponger två gånger (i poolen), alla skriver att den injiceras normalt, det skadar inte, om det är obehagligt, kommer jag att skriva in det djupare, men när jag börjar injicera det bränner det mig just där, det gör ont, ju längre jag går in, desto mer bränner det (jag vet inte hur jag ska beskriva denna känsla, men det gör ont i allmänhet). Vänligen säga mig, är det så det ska vara, kan du dela din erfarenhet, ge råd ?? Ps vill verkligen använda tamponger, men det gör ont; (

Kan inte sätta in vattpinnen

Betygsätt materialets författare. 3 personer har redan betygsatt den här artikeln.

Prenumerera på tidningen Kleo.ru på sociala nätverk:

Vi gjorde vårt bästa,
så att du blir det mest intressanta:

För partners

tävlingar

Till dig

Alla rättigheter till material som publiceras i onlinetidningen "Cleo.ru" är skyddade av upphovsrätt och relaterade rättigheter lagstiftning. Materialen i den kvinnliga portalen kan inte användas utan en aktiv länk till Cleo.ru-källan. Redaktörerna ansvarar inte för innehållet i reklammaterial på kvinnors webbplats. Användaren av webbplatsen kleo.ru garanterar att placeringen av materialet som lämnats in av honom inte kränker tredje parts rättigheter (inklusive, men inte begränsat till upphovsrätt), utan att det påverkar deras ära och värdighet. Användaren av webbplatsen kleo.ru, som skickar material, är därmed intresserad av att publicera dem på webbplatsen och uttrycker sitt samtycke till deras ytterligare användning av ägarna till webbplatsen kleo.ru.

KLEO.RU onlinepublikation (Kleo.RU) Medieregistreringscertifikat EL nr FS 77-74583, utfärdat av Federal Service for Supervision of Communications, Information Technology and Mass Communications (Roskomnadzor) den 14 december 2018. sexton+

Grundare: IP Ismagilov Evgeny Ramilievich
Chefredaktör: Ismagilov Evgeny Ramilievich
Redaktionella kontaktuppgifter för myndigheter (inklusive Roskomnadzor): [e-postskyddad], +79677638370

Redaktionskontor: Samara, Turgenev str., House 7 office 74.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Diarré med menstruation: varför, möjliga orsaker och funktioner i behandlingen

Hos de flesta kvinnor börjar menstruationen med en stark försämring av välbefinnandet. Tillståndet normaliseras endast på den 2-3: e dagen av cykeln....

Menstruation utan ägglossning - orsaker och chanser till befruktning

Definitionen av ägglossning låter dig fastställa faktumet av mognad och utträde av ägget från follikeln. Ofta indikerar avvikelser i menstruationscykeln hälsoproblem: kroppen försöker kompensera för de kränkningar som har uppstått....

Hur kan jag skjuta upp min period i 3-5 dagar: läkemedels- och folkmetoder

Den vanliga menstruationscykeln är en indikator på hälsa och välbefinnande i reproduktionssystemet. Alla kvinnor vet detta. Men det finns livssituationer där jag mycket skulle vilja försena uppkomsten av menstruation....