Menstruationsblödning i mitten av cykeln

Intim

Utsläpp eller blödning i mitten av menstruationscykeln är en ganska vanlig förekomst som många kvinnor känner till; nästan alla kvinnor på en eller annan punkt i livet märkte oväntade blödningar i mitten av cykeln. Sådan blödning eller utflöde kan uppstå omedelbart efter slutet av menstruationsperioden eller innan den börjar, eller vid någon annan tidpunkt i cykeln. Oftast innebär blödning eller utflöde i mitten av cykeln inte något dåligt och helt naturligt. Men plötsliga blödningar kan också vara ett tecken på livmodersjukdom. Livmoderblödning i mitten av cykeln mellan menstruation observeras hos nästan 30% av kvinnorna och anses vara normal om den inte är stark (spotting spotting från vagina), inte långvarig (upp till 72 timmar) Lär dig mer om möjliga orsaker och konsekvenser av blödning i mitten av menstruationscykeln.

I detta problem, om blödning vid olika perioder av menstruationscykeln är ofta och riklig, kan bara en gynekolog hjälpa till att fastställa den verkliga orsaken till blödningen och rekommendera behandlingsmetoder. En vanlig orsak till blödning i mitten av cykeln är livmodersjukdom.

Blödning i mitten av cykeln - vad är det?

Blödning i mitten av cykeln kan definieras som svår blödning av livmoder eller vaginal som uppstår mellan menstruationen eller tidigare än förväntat. Detta fenomen kallas också "intermenstruell blödning" eller "vaginal blödning mellan menstruationen." Ofta är blödningens uppträdande i mitten av cykeln inte ett hot och kan orsakas av en svag funktionsfel i hormonell bakgrund.

Intermenstruell blödning inträffar vanligtvis 10-16 dagar efter den senaste menstruationen. Detta är en knappt märkbar blödning som varar i 12 till 72 timmar. Om blödningen intensifieras över tid bör du rådfråga en gynekolog och genomgå nödvändiga undersökningar..

Blödning i mitten av cykeln observeras hos nästan 30% av kvinnorna och anses vara helt normal. En plötslig ökning och minskning av östrogennivåer under ägglossningen försvagar endometriet, vilket orsakar blödning. Detta fenomen anses vara normalt, och för korrektion förskrivs kvinnor tillskott som innehåller östrogen, vilket gör att du kan justera hormonnivåerna. Den vanligaste orsaken till blödning i mitten av cykeln hos friska kvinnor är plötsliga förändringar i östrogennivåer i kroppen. Intermenstruell blödning observeras också hos kvinnor som lider av sjukdomar i könsorganet, i vilket fall blödningen är mer intensiv.

Det finns två huvudtyper av blödningar i mitten av cykeln:

 • Intermenstruell blödning - blödning mellan två perioder.
 • Metrorragi - svår acyklisk blödning i livmodern.

Möjliga orsaker till intermenstruell blödning

 • Hormonell omstrukturering av kroppen
 • Lågt sköldkörtelhormon
 • Missfall
 • Närvaron av en intrauterin enhet
 • Börja eller sluta ta orala preventivmedel
 • Starta eller stoppa östrogentillskott
 • Gynekologiska procedurer, till exempel cauterisering (cauterisering) av livmoderhalsen eller konisering av livmoderhalsen
 • Vissa typer av medicinering
 • Vaginala infektioner eller vaginal skada
 • Påfrestning

När blödningen inträffar i mitten av cykeln rekommenderar läkare att vila mer och undvika stress. Om blödningen orsakas av en sjukdom eller störning föreskrivs lämplig behandling för sjukdomen eller störningen..

Orsaker till blödning i mitten av cykeln. Med menstruationsblödning förstås blödning av livmoder eller vaginal som uppstår mellan menstruationen, förr eller senare än det förväntade datumet för menstruationens början. Fläckning eller blödning mellan perioder är en mycket vanlig förekomst som många kvinnor upplever. Varje kvinna har haft minst ett blodigt menstruationsflöde minst en gång i sitt liv. En sådan urladdning förekommer ofta före menstruationens början eller inom några dagar efter att de har slutförts. Men de kan också förekomma varje dag mitt i cykeln. Vanligtvis är en sådan urladdning normal och inte ett tecken på sjukdom. Men tung blödning som inträffar oväntat, som de säger, utan anledning, kan indikera förekomsten av livmodersjukdomar och andra fel i reproduktionssystemets organ. Vad betyder blödning i mitten av cykeln? Vi uppmärksammar detaljerad information om denna fråga..

Blödning i mitten av cykeln - definition och orsaker.

Blödning i mitten av cykeln kan definieras som svår blödning av livmoder eller vaginal som uppstår mellan menstruationen eller tidigare än förväntat.

Halvcykelblödning är en stark blödning av livmoder eller vaginal som uppstår mellan menstruationen, förr eller senare än den förväntade starten av menstruationen. Intermenstruell blödning observeras i de flesta fall 10-16 dagar efter menstruationens slut. Sådan blödning är inte tung (tillräckligt med dagliga kuddar), varar cirka 12 - 72 timmar. Om mängden förlorat blod inte ökar, är det vanligtvis inget att oroa sig för. Om med tiden mer blod rinner ut eller blödningen varar mer än 3 dagar bör du gå till en gynekolog. I nödsituationer måste du ringa ambulans. Det händer mycket sällan att kvinnor efter befruktningen har sin sista menstruation och de vet inte ens om graviditet. Därför kan det, med blödningar åtföljd av smärta, finnas ett misstankar om ett missfall, en ektopisk graviditet, etc. Blödning i mitten av cykeln inträffar hos nästan en tredjedel av kvinnorna och anses vara normal. Det inträffar i samband med ökning eller minskning av östrogennivåer under ägglossningen, på grund av vilken endometriumet försvagas och blödningen uppstår. Vanligtvis i detta fall föreskrivs en kvinna hormonella läkemedel för att reglera hormonnivåerna. Intermenstruell blödning förekommer också hos kvinnor som har diagnostiserats med ofta störningar i könsorganet, då är blödningen mer intensiv. Det finns två huvudtyper av blödningar mellan menstruationen: 1) Intermenstruell blödning - blödning mellan två perioder. 2) Metrorragi - svår blödning i livmodern.

Vanliga orsaker till blödning i mitten av cykeln

Menstruation är en naturlig fysiologisk process, som kännetecknas av frisättning av blodmassor från en kvinnas könsorgan.

Normalt har de en flytande konsistens och en normal lukt. Deras volym bör vara upp till 150-200 ml under hela perioden, och varaktigheten är i intervallet 4-7 dagar. En förändring i någon av parametrarna kan indikera förekomsten av en patologisk process i kroppen. Menstruation inträffar regelbundet, den genomsnittliga varaktigheten är 28-35 dagar.

Orsaker till blödning i mitten av cykeln

Som ett tidigt symptom på graviditet

Många kvinnor som möter graviditetsfrågan börjar vilseleda läkaren med ett schema för menstruation.

En viss procentandel av kvinnliga representanter kan utveckla blödningar i mitten av cykeln, åtföljd av en senare försening och ett positivt graviditetstest.

Frågan om utseendet på detta symptom oroar dem mycket, eftersom vissa anser att detta är ett tecken på ett hot om missfall.

I detta fall förekommer inte andra symtom, till exempel smärta i nedre del av buken. I vissa fall är de inte uppmärksamma, eftersom de inte visas igen och kan vara nästan osynliga.

Orala preventivmedel

Användningen av denna grupp läkemedel kan leda till upptäckt av fläckar eller till och med blödning i mitten av menstruationscykeln.

Detta kan bero på olika skäl:

 • Om en kvinna nyligen började använda OK, kan blödning uppstå på grund av processen för anpassning av kroppen till dem eller i fallet då de inte är lämpliga för dosering för denna organisme. Som regel upptäcker dessa i en liten volym, inte åtföljd av obehag etc..
 • Vid långvarig användning kan detta vara ett oregelbundet intag samt endometrial patologi, som kräver obligatorisk diagnos och efterföljande behandling.

Missfall

Detta är en av de svåraste situationerna där fläckning förekommer. Skälen kan vara mycket olika, och i många avseenden beror de på anamnese och förekomsten av samtidiga sjukdomar.

Som regel är ett missfall i mitten av cykeln början av graviditeten, de första dagarna efter befruktningen. Kvinnan är för närvarande ännu inte medveten om sig själv som gravid och det beror på att menstruationen ännu inte förekommer.

En kvinna drar bara på utseendet på ljusröd eller brun magra utsläpp ungefär några dagar efter ägglossningen. Deras volym kan vara annorlunda jämfört med menstruationen, den är vanligtvis mindre.

Anslutna missfall i mitten av en cykel med:

 • Genetiska mutationer. Det kan ha slumpmässig karaktär, eller det är en ärftlig genetisk defekt som leder till utvecklingen av fosterets icke-livskraft.
 • Hormonell insufficiens. Hormonell störning kan orsakas av brist på progesteronkomponenten, som ett resultat är endometrial vävnad underlägsen, i vilken implantation av ägget inte inträffar.
 • Defekt bildning av endometrial vävnad för implantation. Den normala bildningen av endometrioidvävnad förekommer kanske inte på grund av olika problem förknippade med inflammatoriska processer, liksom bristen på dess utveckling i vissa områden (till exempel efter avbruten abort).

En kvinna har ett liknande tillstånd, med undantag för utsläpp från könsorganen åtföljs inte av några klagomål. Detta beror till stor del på en ofullständig omstrukturering av kroppen till graviditetstillståndet..

Hormonell obalans

Detta är en av de mest pressande orsakerna till blödningar i mitten av menstruationscykeln..

Ett liknande problem kan uppstå bland kvinnor i alla åldrar, men oftast uppstår det:

 • Hos unga tonåringar eller med orealiserad reproduktionsfunktion. Det bör noteras att en kretsöverträdelse på upp till ett år från början av menstruationen anses vara normen. Just nu börjar bildningen av hormonell reglering av hela organismen.
 • Hos kvinnor från den pre-menopausala perioden. Ofta är det en kränkning av äggstockarnas samordnade arbete, vilket indikerar att deras arbete är överhängande.

Corpus luteum cysta

Ofta kan orsaken till blödning i mitten av cykeln vara en corpus luteum cysta eller uthållighet av en follikel.

Under den föregående cykeln kan en försening eller en förändring av menstruationens natur noteras. Efter uppträdandet av blödningar i mitten av cykeln kanske efterföljande menstruation inte börjar eller börjar mycket senare.

En liknande klinik åtföljs av klagomål om:

 • Smärta i nedre del av buken, de är vanligtvis ensidiga,
 • Sexuellt samlag kommer att vara smärtsamt, ibland bestrålning i ändtarmen eller smärtsam urinering när urinblåsan är full.

Närvaron av en intrauterin enhet

Denna främmande kropp, utformad för att skydda mot oönskad graviditet, orsakar ofta förändringar i kvinnans menstruationscykel, överväga detta mer detaljerat:

 1. Detta beror till stor del på närvaron av ett främmande, om än aseptiskt objekt i normen i ett sterilt livmoderhålrum. På grund av detta är slemhinnan mottaglig för utveckling av kronisk inflammation och till och med en mindre provocerande faktor kan förvärra det..
 2. Därför kan kvinnor med en intrauterin enhet orsaka enstaka blödningar från livmoderhålet i mitten av menstruationscykeln eller någon annan dag, men dessutom blir menstruationen i god tid mer riklig och smärtsam.

Vaginala infektioner

Detta är en av de vanligaste orsakerna till blödningar i mitten av cykeln..

Det bör noteras att infektionen i detta fall kan orsakas av flera orsaker, dessa är både villkorligt patogen flora och specifika patogener av sexuellt överförda infektioner.

Oftast kan den huvudsakliga orsaken till blödning i detta fall vara inflammation i livmoderslimhinnan, när ett smittämne tränger in i dess hålighet.

Funktioner med blödning:

 1. Det är nödvändigt att skilja blödningar i mitten av cykeln i händelse av brott mot livmoderhalsen, till exempel med befintlig erosion, till vilken inflammationen har anslutit sig.
 2. När blödningen från livmodern är utsläppet brunt i färgen, en obehaglig lukt, som regel är de ganska knappa, men samtidigt håller de ganska länge, vilket orsakar betydande obehag för en kvinna.
 3. Om blödningen är lokaliserad i livmoderhalsen, har blödningen en ljus nyans, det är kontakt och det finns ett utsläpp av mjölk eller annan färg från vaginal hålrummet i utloppet.
 4. En kvinna kan inte bara klaga över blödningens uppträdande, utan också smärta och obehag i nedre del av magen, en känsla av obehag, svaghet. Sexuellt samlag blir obehagligt för en kvinna. Menstruationscykeln i detta fall kan bli vilse.

Gynekologiska förfaranden

Många kvinnor kan uppleva blödningar i mitten av menstruationscykeln på grund av exponering för könsområdet.

Orsakerna till interventionen kan vara många:

 • Medicinsk avbrott av graviditet. Vid abort kan patienten, tillsammans med utsläpp av blod, klaga på bankande känslor eller smärta som påminner om sammandragningar.
 • Curettage av livmodern för diagnostiska ändamål, insättning av en intrauterin enhet eller aspirat.
 • Installation av en intrauterin enhet. Efter introduktionen av spiralen under en tid, tillsammans med separationen av en liten mängd sekret, kan en känsla av obehag och närvaron av ett främmande föremål finnas närvarande. Detta beror till stor del på tryck på livmoderhalskanalen..

Arten av blödningen är också annorlunda, det är en enda urladdning av en brun massa som liknar blod, och riklig utflöde som liknar vanlig menstruation.

Som regel är långvarig blödning orsakad av dessa orsaker på kort sikt, endast med utvecklingen av komplikationer, en förlängning och utseendet av en patologisk karaktär av urladdningen är möjlig.

Stressande situation

För närvarande är detta en allt vanligare orsak till utvecklingen av menstruations oregelbundenheter med utvecklingen av blödningar i mitten av cykeln. Ofta kan symtom uppträda redan direkt under påverkan av en stressande situation, eftersom den hormonella bakgrunden kan förändras över tid.

Funktioner av blödning under stress:

 1. Ibland kan blödningens uppträdande vara flera månader eller cykler efter exponering för stress.
 2. En kvinna gör ofta klagomål om upptäckten av fläckar, oväntat av allmän hälsa.
 3. Deras volym kommer att bero på cykeldagen, om det är närmare den första fasen, kommer mängden blödning att vara obetydlig, medan de under andra halvan av cykeln kommer att vara betydande.
 4. Tillsammans med utseendet på smärta i nedre del av buken, som har karaktären att dra eller värka.

Detta mönster beror till stor del på blodvolymen som släpps i mitten av cykeln. Med en stor förlust kommer det inte att finnas någon tung menstruation i nästa cykel.

Medicin

Ofta är det användningen av läkemedel som kan orsaka blödning i mitten av menstruationscykeln.

Samtidigt är grupperna av fonder olika, dessa är både hormonella och icke-hormonella.

Den första gruppen bör inkludera sådana läkemedel som används för att förhindra en eventuell oönskad graviditet.

I deras sammansättning innehåller de en stor dosering av hormonet, vilket leder till utveckling av blödning och endometrial avstötning.

En förpackning innehåller två tabletter som är berusade vid ett visst tidsintervall. En tid efter att ha tagit det sista pillerna, uppträder blödningar, ofta är det ganska rikligt, men åtföljs inte av smärta, obehag osv..

En egenskap hos dessa medel är en allvarlig effekt på den hormonella bakgrunden, det sker en kraftig förändring, vilket leder till efterföljande kränkningar och fel i cykeln.

Cyklisk administration av Duphaston i stora doser kan också leda till utveckling av blödning i mitten av cykeln. Detta beror på den för tidiga utvecklingen av endometriet och dess mognad, med avskaffandet av Duphaston inträffar utblödningsblödning. Dess varaktighet kan vara annorlunda och beror på doserna och initialt tillstånd i endometrium.

Endometrial patologi

Liknande sjukdomsalternativ kan vara relativt godartade..

Endometrial hyperplasi

 1. Detta är en proliferativ process som är förknippad med en okontrollerad ökning av utvecklingen av livmoderslimhinnan.
 2. Det kan uppstå på grund av flera orsaker, till exempel hormonstörningar, nedsatt glukostolerans, etc..
 3. Som ett resultat börjar celler växa i snabb takt och kan åtföljas av blödning när som helst..
 4. Arten på utsläppets utseende kan vara annorlunda, från en obetydlig, som påminner om en daub, och ganska riklig, vilket kränker en kvinnas normala liv, leder till en tillfällig förlust av funktionshinder, etc..

Polyp

 1. Endometrial polyp kan orsaka blödning eller fläckar mellan perioder.
 2. Vanligtvis förknippar en kvinna sitt utseende med en tyngdlyftning eller annan allvarlig fysisk ansträngning.
 3. Som ett resultat är deras natur som regel en gång, men ibland kan de dra vidare till nästa menstruation.
 4. Ritningsvärk i nedre del av magen är sällsynt, men de har inget tydligt mönster..

endometrios

Detta är en annan endometrial patologi som kan åtföljas av blödning i mitten av menstruationscykeln..

 1. Sjukdom orsakad av spridningen av normal vävnad i slemhinnan utanför dess anatomiska landmärken.
 2. Endometrios kan uppstå i olika åldersgrupper, men endast hos kvinnor som menstruerar. Detta beror på att processen är hormonberoende. När klimakteriet börjar försvinna manifestationerna gradvis.
 3. Allvarligheten av blödning i mitten av menstruationscykeln beror på graden av skada på organet. Med massiv skada på livmodern är utflödet rikligt, åtföljt av en uttalad klinik.
 4. Så förutom blödningar noterar patienter smärta i nedre del av buken, försämring av allmänt välbefinnande med utvecklingen av svaghet, utveckling av smärta under samlag före och efter.

tumörer

Alla tumörbildningar i könsområdet, vilket så småningom leder till utveckling av blodiga intermenstruella sekret, delas vanligtvis upp i flera grupper:

 • Godartade tumörer i livmodern inkluderar fibroider. Detta är en formation som består av muskel- eller fibrös vävnad. Eftersom denna typ av tumör är hormonberoende kan de växa hos kvinnor som menstruerar. Utseendet på urladdning kan förknippas med flera orsaker till myom, detta är både en funktion i fokusens placering och dess storlek och kvantitet. Utseendet av sekretioner är möjligt med ett sublukt arrangemang av formationen. Med ett flertal formationer är också ett annat arrangemang möjligt, liksom en sämre reduktion. Blödning kan också uppstå efter cirkulationsstörningar i noden. En kvinna noterar den periodiska eller konstant närvaron av värkande smärta i nedre del av buken, arten av deras dragande eller värkande. Med stora fibroider störs processen med urinering eller avföring, klagomål på förstoppning är ett av patientens huvudproblem.
  Meningar som visas vid tidändring. De blir rikliga, tillsammans med frigörandet av koagel, leder ofta till uppkomsten av anemiska tillstånd.
 • Maligna tumörer. Detta är den farligaste formen av utseenden av sekret från könsorganen mellan menstruationen. Den histologiska typen kan vara mycket annorlunda, dessa är tumörer som kommer från livmoderns muskelskikt och kommer ut från endometrium - körtelvävnad. I sällsynta fall kan en tumör utvecklas från angränsande organ genom grodd i livmodern. Volymen och stadiet av tumörtillväxt som leder till utvecklingen av sekretioner kan vara olika, oftast sker denna ökning när processen fortskrider. Med tumörprocessen i livmoderhålan och endometrium är blödning svår att stoppa, det kan vara rikligt. Smärta i nedre del av magen uppstår inte alltid, särskilt inte i de inledande stadierna av processen. Med en löpningskurs klagar en kvinna över smärta av dragande eller värkande karaktär, mindre ofta är dessa vassa, hårda, stoppade smärta. Patienten har ett anemiskt tillstånd. Beroende på menstruationscykeln är utseendet inte systematiskt, i vissa fall upprepas de.

Diagnostik

Att ta reda på orsaken till eventuell förekomst av blödning i mitten av menstruationscykeln är en ganska komplicerad fråga:

 1. Till att börja med måste läkaren prata med kvinnan och ta reda på hennes möjliga orsaker, förtydliga historien och reproduktionsfunktionen, villkoren under vilka blödningar dök upp.
 2. Efter undersökningen utförs på en gynekologisk stol.
 3. Av laboratoriemetoderna är det obligatoriskt att ta smet på flora och infektioner, genomföra en studie av ett allmänt kliniskt blodprov samt en hormonprofil.
 4. Bland läkarnas hormoner är nivån av progesteron, FSH, prolaktin, liksom humant korionisk gonadotropin, graviditetshormonet, mest intresserad. Bedömningen utförs beroende på dagen för menstruationscykeln..
 5. Av det instrumentella är det viktigaste ultraljud. Det kan utföras med blödning när som helst. Det låter dig identifiera en möjlig orsak som bestämde tillståndet i äggstockarna, endometrium, samt livmodern och omgivande vävnader.
 6. Vid behov utförs en separat diagnostisk curettage av livmoderhålan följt av histologisk undersökning.

Behandling

För att stoppa blödningen och förhindra dess uppträdande är det först nödvändigt att ta reda på dess orsak.

För detta genomförs ytterligare forskningsmetoder, och redan på grundval av dem fattas ett beslut om valet av en behandlingsmetod:

 • Kvinnor med ett missfall i närvaro av ett livskraftigt foster i livmoderhålet har ordinerats underhållsbehandling. Det hjälper till att upprätthålla graviditeten och eliminera den möjliga orsaken till utvecklingen av hotet. För detta används hormonella medel baserade på progesteron, graviditetens huvudhormon, med ökad ton kan dessa vara läkemedel som försvagar det.
 • När man blöder i mitten av cykeln förknippad med läkemedelsanvändning, rekommenderas att sluta ta det, samt genomgå en rehabiliteringskurs.
 • Den inflammatoriska processen i livmoderhålan kräver utnämning av läkemedel, med hänsyn till patogenens känslighet. Det kan vara antibiotika, antiinflammatoriska, antivirala, smärtstillande medel etc. Doseringsformen beror inte bara på lokaliseringen utan också på kursens svårighetsgrad.
 • Med blödning mot spiralens bakgrund är det möjligt att bestämma förekomsten av inflammation, om det är så måste spiralen tas bort.
 • Vid hormonella störningar är efterföljande korrigering av den störda bakgrunden möjlig.
 • När det gäller en tumörprocess är det möjligt att använda kirurgisk eller kombinerad komplex behandling.
 • Blödning på bakgrund av endometrial patologi kräver en obligatorisk histologisk undersökning.
 • En godartad process kan behandlas med hormonella medel, malig kirurgi.

Förebyggande

Eftersom tillståndet för det kvinnliga reproduktiva systemet är en mycket viktig punkt när det gäller en kvinnas hälsa, bör därför flera regler följas för att undvika olika patologiska tillstånd som leder till blödning i mitten av menstruationscykeln:

 1. Först måste en kvinna ändra sin livsstil, arbetssätt och vila. För normal reproduktion av systemet är en full sömn mycket viktig.
 2. Näring kräver balanserad och regelbunden.
 3. Begränsa påverkan av stressiga situationer på kroppen.
 4. Undvik infektion med sexuellt överförda infektioner, för detta ändamål är det nödvändigt att utesluta oavsiktliga sexuella relationer, och använd också en kondom som en förebyggande åtgärd.
 5. Att så mycket som möjligt utesluta användningen av olika typer av läkemedel, särskilt den okontrollerade användningen av hormoner och preventivmedel.
 6. Besök en specialist regelbundet, om du klagar omedelbart, kontakta läkare och inte självmedicinera.
 7. Om en kvinna får reda på att hon är gravid, rekommenderas hon att besöka en gynekolog så snart som möjligt, för att utesluta möjliga komplikationer och vidta åtgärder för att upprätthålla graviditet.
 8. Vid de första tecknen på livmodersblödning i mitten av menstruationscykeln måste du kontakta en specialist och inte försöka självbehandling. Självmedicinering är mycket farligt..

Varför visas fläckning mitt i en cykel

Normalt bör vaginal urladdning som observeras hos kvinnor dagligen uteslutande bestå av slem, som produceras av livmoderhalsen..

Som regel är de omfattande men kännetecknas av deras konstanthet, vilket är nödvändigt för en slags rening av en kvinnas könsorgan för att utesluta deras infektion. Sammansättningen av dessa sekret, beror först av allt på kvinnans menstruationscykel.

I de fall där fläckar observeras i mitten av cykeln, som har en rosa, röd och ibland brun nyans, är det nödvändigt att utesluta eventuella kränkningar. Oftast har en sådan urladdning en svag intensitet och smetningskaraktär, i samband med vilken de inte alltid kan märkas.

Men detta tillstånd bör dock inte ignoreras, och panik i förväg borde inte vara. Så låt oss först ta reda på vad som kan orsaka utseendet på fläckar i mitten av månadscykeln.

När en sådan urladdning kan anses vara normal?

Om kvinnan inte känner något obehag under en sådan urladdning - det finns ingen obehaglig lukt, klåda, smärta i buken och korsryggen, kan vi troligtvis säga att det inte finns några hälsoproblem.

 1. Den vanligaste orsaken till liten fläckning i mitten av cykeln är en betydande ökning av en viss hormonell nivå precis vid ägglossningen. Detta fenomen är ofta krampligt..
 2. Dessa utsöndringar kan indikera att ägget är klart för befruktning. Vanligtvis sker ägglossning hos de flesta kvinnor exakt i mitten av cykeln (med en normal cykel), även om avvikelser under flera dagar är möjliga. Under perioden med ägglossning hos kvinnor produceras ett hormon som östrogen i stora mängder, vilket påverkar livmoderns slemhinnor. På grund av detta kan det uppstå mindre fläckar som inte är en patologi..
 3. Det är möjligt att fläckar i mitten av cykeln inträffar på grund av att sexuellt samlag var för aktivt. Du, som tillval, passar inte den position där du älskar när livmoderhalsen är för böjd. Eller vaginalslemhinnan skadas på grund av att partnerens könsorgan är för stora för dig. Detta är ganska normalt endast om blödningen inte uppstår igen i nästa cykel (då orsaken är annorlunda).
 4. Tidig graviditet. När ett befruktat ägg fästs vid livmoderväggen förändras endometriumstrukturen inuti, det blir mer känsligt och mottagligt. Under denna period kan mindre blödningar uppstå i form av en liten fläck av en rödaktig eller brun nyans. En månad senare, när en kvinna redan förstår och inser sin nya position, borde allt vara i ordning. Vid en normal graviditet bör det inte vara någon mörk urladdning från slidan..

Det händer också att detta problem endast är synligt under den individuella hygienperioden och absolut inga spår syns på underkläderna. Detta tillstånd indikerar ofta inte hormonell störning, fysiologiska störningar osv. Tvärtom, de betonar bara kroppens normala funktion.

Ändå, om den intermenstruella urladdningen med blod i mitten av cykeln är intensiv och inte slutar på flera dagar, bör du definitivt kontakta din gynekolog för en kvalificerad diagnos.

Patologiska orsaker

I andra fall är fläckning i mitten av menstruationscykeln en signal om vissa störningar i kroppen, så det är bättre att konsultera en gynekolog. Tänk på de vanliga orsakerna som kan orsaka fläckar hos en kvinna i mitten av en cykel:

 1. Endometritis, som kännetecknas av den inflammatoriska processen i livmoderns muskulära skikt. Sjukdomen kunde ha uppstått på grund av att en kvinna hade en abort. Samtidigt kan en kvinna plågas av smärta och feber. När detta tillstånd hos patienten inte behandlas, blir det gradvis kroniskt, och kroppen ger en signal i form av ett symptom på fläckar.
 2. Förekomsten av polypper i endometriet, som kan uppstå efter en abort, kejsarsnitt. Diagnosen här kan endast ställas genom resultaten av hysteroskopi, ultraljud och histologisk analys av skrotning av endometri. Denna sjukdom behandlas genom kirurgisk ingrepp "polypektomi". Efter det, för att normalisera den hormonella bakgrunden, indikeras COC.
 3. Preventivmedel. Mottagande av hormonella preventivmedel leder till brott mot hormonnivån i den kvinnliga kroppen. Om den uppträdda blödningen inte slutar inom en månad måste du besöka en gynekolog som kommer att byta läkemedlet till en annan medicin.
 4. Vaginala eller livmoderhalsinfektioner. På grund av den inflammatoriska processen under menstruationen inträffar ofullständig avstötning av livmoderslimhinnan, och dess rester kan frigöras i mitten av cykeln.
 5. Hormonella störningar. En normal menstruationscykel är endast möjlig om hormoner verkar på livmoderns foder på ett balanserat sätt. När denna process störs blir livmoderslimhinnan ett slags mål för hormoner. Hormonella störningar leder ofta till en kvinnas brist på ägglossning och, som en konsekvens, till problem med befruktningen.
 6. Brun urladdning i mitten av cykeln kan indikera utvecklingen av patologiska processer i livmoderns endometrium (endometrios). Sjukdomen kännetecknas av spridning av endometrieceller utanför livmoderkaviteten, som, om den inte behandlas, leder till bildning av polypper, och i värsta fall, till infertilitet. De åtföljande symtomen på sjukdomen är svår smärta i nedre del av buken, avger till ländryggen, en allmän förlust av styrka, en ökning av kroppstemperaturen.
 7. Bär en intrauterin enhet för preventivmedel. I detta fall kan fläckning i mitten av cykeln uppstå som ett tecken på infektion eller inflammation. Detta kan också indikera förekomsten av en cysta eller utseendet på polypper i slidan eller livmoderhalsen.
 8. Den resulterande urladdningen i mitten av cykeln kan indikera en befintlig livmodertumör hos en kvinna. Kirurgi kan i detta fall endast ske om en samtidig patologi upptäcks.
 9. Påfrestning Förbindelsen mellan nervsystemet och det endokrina systemet i den kvinnliga kroppen är mycket nära. Kroppens hormonella system är beroende av kvinnans nervösa och fysiska tillstånd. Stress leder till utveckling av överarbete, vilket ger en drivkraft för att förvärra kroniska sjukdomar och leder till utveckling av nya. De resulterande hormonella störningarna i kroppen leder till störning av menstruationscykeln och uppkomsten av intermenstruella sekretioner och till och med blödning.

Efter att ha upptäckt ovanligt urladdning behöver du inte få panik, eftersom de i de flesta fall inte utgör ett hot eller talar om patologier som svarar bra på behandlingen. Därför är det bästa steget att söka kvalificerad rådgivning och inte heller glömma bort en regelbunden undersökning. För förebyggande undersökningar räcker det 1-2 gånger per år.

Hur man behandlar fläckar i mitten av cykeln

Utseendet på intermenstruell blödning är en ganska vanlig förekomst. Nästan varje kvinna åtminstone en gång i sitt liv mötte detta problem. Oftast är sådana mindre blödningar ganska naturliga och förbättrar inte bra..

Det är dock fortfarande värt att vända sig till en gynekolog, eftersom den exakta orsaken endast kan fastställas genom att göra en speciell studie. Dessutom bör du definitivt konsultera en specialist om du upptäcker mitt i en cykel:

 • orsaka obehag;
 • de varar mer än 3 dagar;
 • urladdningen började öka;
 • urladdning åtföljt av smärta,

Sådan blödning kan tjäna som en signal på vissa patologier och kräva kvalificerad diagnos och efterföljande behandling.

Spotting i mitten av cykeln: orsaker

Normalt urladdning mellan menstruationen anses vara en riklig slemutsöndring från slidan. Det skyddar de inre könsorganen från penetrering av patogena mikroorganismer. Emellertid kan blödningar uppstå mellan menstruationen. Både fysiologiska och patologiska faktorer provocerar fenomenet..

Låt oss nu tänka mer på detta..

Orsaker till fläckar i mitten av cykeln

Blödning i mitten av cykeln observeras hos nästan 30% av kvinnorna. Som ett resultat visas brun eller mörkröd urladdning. Vanligtvis är de inte rikligt. Utsläpp visas 10-16 dagar efter menstruationen. De är knappt märkbara blödningar. Det varar i 12-72 timmar. Då bör urladdningen försvinna. Om detta inte händer är det nödvändigt att genomgå en diagnos och identifiera orsaken till händelsen..

Fläckning i mitten av cykeln kan vara ett normalt fysiologiskt fenomen eller kan vara ett resultat av utvecklingen av patologi. De fysiologiska orsakerna till behandlingen kräver inte, medan de patologiska elimineras genom att genomföra individuell utvald terapi.

Endometrial patologi

Endometrium avser livmoderens inre slemhinnor. Fläckning kan utvecklas mot bakgrund av sjukdomar. Så förekomsten av polyper. Detta namn gavs en godartad neoplasma på benet. De penetreras av blodkärl. Många experter tror att förekomsten av polypper är en av manifestationerna av hyperplasi. Detta namn gav tillväxten av livmoderens inre lager. Polypper kan uppstå mot bakgrund av hormonella och icke-hormonella störningar. Som ett resultat av mekanisk skada kan polyper börja blöda. Detta kan leda till intermenstruell blödning..

En annan patologi är endometrios. Oftast förekommer sjukdomen hos kvinnor i reproduktiv ålder. Vanligtvis verkar det som ett resultat av hormonella störningar. Detta leder till överdriven östrogenproduktion, vars höga nivå upprätthålls i hälften av menstruationscykeln. Dessutom är mängden producerad progesteron inte tillräcklig. Det är under påverkan av östrogen som menstruationsblödning är möjlig. Ibland är de väldigt rikliga.

Hormonella fluktuationer

Enligt statistik är oftast icke-riklig fläckning från slidan som uppstår i mitten av cykeln förknippad med hormonella fluktuationer. De uppstår i sin tur i början av ägglossningen. Under denna tidsperiod produceras en stor mängd östrogen i kvinnans kropp. Detta namn gavs könshormon som påverkar slemhinnan i livmodersväggar. Detta är orsaken till uppkomsten av sekretioner där blodföroreningar observeras.

Ägglossning är smutsig. Deras längd kan inte vara längre än 72 timmar. Höjdfärgen i detta fall är brun eller rosa. Om utsläppet dök upp på grund av hormonella fluktuationer till följd av ägglossning, är användning av läkemedel inte nödvändig. Men om blödningen inte försvinner efter 3 dagar, bör detta varna kvinnan.

Gynekologiska förfaranden

Leukorré kan bli rosa eller brun som ett resultat av oavsiktlig skada på små blodkärl i könsorganen. Risken för en sådan situation är när man utför följande medicinska förfaranden:

 1. Curettage av livmodern eller biopsi.
 2. Gynekologisk undersökning med hjälp av ett kolposkop, speglar eller en ultraljudssensor. Sådana studier utförs vanligtvis i den första fasen av cykeln. Detta görs för att möjliga mikrotraumor kan läka, och i början av nästa skada är det ingen.
 3. En smuts tas från livmoderhalsen och vagina. I detta fall skrapar läkaren ett litet lager av slemhinnan. Detta leder till mikroskador. Urladdningen behåller en rödaktig nyans i flera timmar efter proceduren.

Användning av preventivmedel

Om en kvinna tar p-piller i mindre än tre månader i rad, anses spotting i mitten av cykeln vara normalt. Vanligtvis är smärtan i detta fall ganska knapp. De orsakar inte obehag. Mycket snart försvinner fläcken i mitten av cykeln.

En liknande situation kan uppstå om en kvinna har använt preventivmedel. Fenomenet observeras också när man skyddar mot oönskad graviditet med hjälp av en intrauterin enhet.

Första tecken på graviditet

Utseendet av blod i mitten av cykeln kan indikera graviditetens början. Om befruktningen har inträffat, inom de närmaste dagarna, rör sig det befruktade ägget in i livmoderhålet och fästs vid väggen. Under proceduren finns det en kränkning av endometriumens integritet. Kapillärerna som finns i den är skadade. Som ett resultat har en kvinna knappt rosa urladdning. De förekommer vanligtvis en vecka före den förväntade menstruationen. Om implantationen inte lyckas, exfolierar fosterägget och graviditeten avslutas. En liknande situation är möjlig om till exempel embryot är fäst för nära halsen. Efter detta börjar menstruationen. Men det kommer med en liten försening.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Sexuellt överförda infektioner kan också provocera sådana fenomen. Patologi åtföljs av feber och svår smärta i nedre del av buken. För att urladdningen ska avbrytas måste orsaken till tillståndet identifieras korrekt och sedan ges behörig behandling. Om blödningen inte är allvarlig, kämpas den inte specifikt med honom.

Infektionssjukdomar och inflammatoriska processer

Blodigt urladdning mellan menstruationen kan orsaka inflammatoriska processer som utvecklas i:

Blod visas som ett resultat av skador på slemhinnor och blodkärl. Ett liknande fenomen observeras om det finns ett fel i äggstockarna.

Blod observeras som ett resultat av infektionssjukdomar i könsorganen. Om vävnadsskada inträffar visas brun urladdning mellan perioder. De har en obehaglig lukt. I detta fall är konsistensen hos urladdningen vanligtvis flytande skummande.

neoplasmer

Utseendet på en neoplasma kan leda till utveckling av blödning. Så om ett myom bildas i livmodern, leder tumörtillväxt till skador på endometrium och förstörelse av blodkärl. Mitt i cykeln sväller slemhinnan. Som ett resultat finns det ett utsläpp med blod. Dessutom ökar volymen av menstruationsflödet.

Livmodercancer orsakar också liknande symtom. I de inledande stadierna kan sjukdomen kanske inte manifestera sig på något sätt. Emellertid kan efterföljande urladdning observeras med spår av blod som uppstår mellan menstruationen. Speciellt förekommer detta fenomen hos kvinnor äldre än 45 år. Vanligtvis liknar utsläppet köttkors. De har mörka blodproppar.

Ålder förändras

Med en kvinnas ålder genomgår den hormonella bakgrunden betydande förändringar. Detta kan påverka menstruationscykeln. Så att fläckar hos ungdomar mellan menstruationer anses vara normala om de uppstår under de första två åren från puberteten. Andra cykelstörningar som är karakteristiska för denna period kan förekomma. Situationen uppstår på grund av hormonskifte. Dess orsak är äggstockarnas omogenhet..

Blodig leukoré kan också uppstå vid början av klimakteriet. En liknande situation uppstår också på grund av hormonsvikt. Men här är orsaken till dess åldrande av kroppen och upphörandet av äggstocksfunktionen. Cykeln blir oregelbunden. Isolering i mitten kan uppstå under postmenopausala kvinnor. Det föregår menstruationens fullständiga försvinnande.

Du bör dock inte förväxla urladdningen till följd av hormonsvikt och blödningar orsakade av patologi. Risken för sjukdom efter 45 år ökar. Av detta skäl rekommenderas det att genomgå en rutinmässig inspektion en gång om året..

Ytterligare skäl

Fortplantningssystemets funktion påverkas även av en liten avvikelse av hormonantalet från normen. Ett liknande fenomen kan uppstå som ett resultat av:

 1. Metaboliska störningar eller utveckling av fetma.
 2. Användning av hormonella läkemedel. De kan förskrivas för att behandla infertilitet eller klimakteriet. Användningen av sådana mediciner leder till menstruations oregelbundenhet. En av dem kan vara utseendet på fläckar i mitten av cykeln..
 3. Vitaminbrister. Detta fenomen utvecklas på grund av undernäring. Om en kvinna har vitaminbrist finns det en kränkning av produktionen av hormoner. Detta beror på bristen på ämnen som krävs för att genomföra processen. Dessutom finns det svårigheter i cellregenerering. Som ett resultat börjar patologiska processer utvecklas i vävnaderna i könsorganen. En förändring i blodkärlens struktur observeras. Allt detta leder till uppkomsten av blodföroreningar hos de vita..
 4. Påfrestning. Ett sådant tillstånd kan uppstå som ett resultat av allvarlig känslomässig överbelastning, överarbete eller känslor. Stress påverkar produktionen av hormoner i kroppen. Som ett resultat av förändringar i den hormonella bakgrunden uppstår en funktionsfel i kroppen.

Spotting i mitten av cykeln kan förekomma hos kvinnor som har låg blodkoagulation. Liknande fenomen kan uppstå om patienten tar läkemedel som har en avgörande effekt på blodet..

Diagnos och behandling

Om en kvinna har regelbundna långvariga menstruationsblödningar, kommer läkaren att instruera henne att genomgå en serie studier. Följande diagnostiska metoder används vanligtvis:

 • blodprov - allmän klinisk, för HIV, för hormoner, Wasserman-reaktion;
 • en smet från vagina på mikrofloraen;
 • gynekologisk undersökning med hjälp av speglar;
 • undersökning av livmoderhalsen med hjälp av ett kolposkop;
 • curettage av livmodern med en ytterligare riktning av det erhållna materialet för histologisk undersökning;
 • smeta från livmoderhalsen för en cytologisk undersökning;
 • Bekken ultraljud.

Baserat på de mottagna uppgifterna kommer ytterligare behandling att förskrivas. I vissa situationer kan patienten omdirigeras till mer specialiserade specialister..

Terapi beror på grundorsaken, vilket orsakade uppkomsten av sekret mellan menstruationen. Om infektionssjukdomar eller inflammatoriska sjukdomar har lett till detta används konservativa behandlingar vanligtvis. I sällsynta fall är operation möjlig..

Om det finns en hormonell störning, kommer läkaren att förskriva läkemedel som låter dig justera balansen och etablera funktionen i det kvinnliga reproduktionssystemet. Om en sådan situation uppstod mot bakgrund av ett metaboliskt problem eller i närvaro av övervikt, måste en kvinna hänvisas till en endokrinolog och näringskorrigering utförs.

Om en sexuellt överförd infektion upptäcks används antibiotikabehandling. Dessutom används immunostimulanter och antiinflammatoriska läkemedel. För att behandlingen ska vara effektiv, inte bara en kvinna, utan hennes sexuella partner måste delta i den.

Om neoplasmer finns i livmoderhålan, beror behandlingen på deras variation och storlek. I vissa fall kan patienten lämnas under noggrann övervakning utan att vidta andra åtgärder. I vissa situationer föreskrivs en operation. Dessutom kan kemoterapi utföras. Komplex, lång behandling kan behövas för att bekämpa neoplasmer..

Spotting i mitten av cykeln

Mindre fläckar efter menstruation kan störa en kvinna i nästan vilken ålder som helst. Skälen till detta är en mängd patologiska tillstånd i kroppen, men ibland kan detta vara helt normalt..

Vad som upptäcker i mitten av cykeln kan betraktas som normen?

Från synen på kvinnokroppens fysiologi är förekomsten av icke-riklig fläck i mitten av menstruationscykeln ett av de normala alternativen. Vanligtvis förekommer en sådan urladdning hos kvinnor i reproduktionsperioden ungefär en vecka efter den sista menstruationen.

De indikerar att ägglossningen inträffade (ägget lämnar äggstocken i livmoderhålet) och en gynnsam period har kommit för befruktningen av fostret.

Vid denna tidpunkt förändras den hormonella bakgrunden i kvinnans kropp och mängden östrogen, vilket i sin tur kan orsaka förändringar i livmoderslimhinnan och bristning av små kaliberkärl.

Utflödet i detta fall är slemhinnigt med en rosa eller svagt brunaktig nyans utan blandning av färskt skarlakansrött blod. De är inte rikliga och orsakar inte en kvinna några obehag, kan upptäckas helt av misstag och ibland till och med obemärkt av patienten.

Som med en mängd olika normer kan en kvinna i en mogen åldersgrupp (efter 45 år) stöta på ett sådant utflöde i väntan på klimakteriet. Hennes hormonella bakgrundsförändringar, partiell atrofi av slemhinnan och tunnning av kärlväggen uppstår. I samband med detta inträffar knappt urladdning som inte påverkar patientens normala välbefinnande och inte visar några andra symtom..

Orsakerna och provocerande faktorerna till sådana sekretioner.

Förutom ovanstående alternativ för normen kan fläckning vara en signal om många sjukdomar och patologiska processer som förekommer i en kvinnas kropp. Konventionellt kan dessa skäl delas in i flera huvudgrupper:

Grupp av orsaker associerade med sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet

 • Inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen (inflammation i endometrium, äggledare, äggstockar, bäckenbenhår). Dessa sjukdomar kan orsakas av gonokocker, klamydia, stafylokocker, streptokocker och ett antal andra mikroorganismer..

Oftast stöter patienter på endometritis - en inflammatorisk lesion i endometriumets bakterieskikt.

De viktigaste kliniska manifestationerna av denna sjukdom:

 • feber, frossa
 • livmodern är något förstorad; vid palpering känner patienten obehag
 • serös urladdning med en blandning av pus och anemi, vilket är förknippat med en kränkning av regenereringen av slemhinnans tillväxtlager.

Med korrekt behandling slutar processen om några veckor, ibland blir den subakut och kronisk.

 • Endometrios (läs mer om sjukdomen i denna artikel) är en patologisk process där foci utvecklas i muskelskiktet, vars struktur liknar endometrium. Denna process kan påverka både livmoderhålan och området med äggledarna, äggstockarna och andra komponenter i det kvinnliga reproduktionssystemet..

De viktigaste aspekterna av kliniken för denna patologi är följande:

 • långvarig, progressiv kurs, spontan regression hos postmenopausala kvinnor är möjlig
 • smärta med varierande svårighetsgrad beroende på lokalisering av foci för endometrios
 • fläckar, menstruations oregelbundenheter
 • infertilitet

Behandlingen beror på platsen för de patologiska fokusen, processens prevalens och tillhörande sjukdomar.

 • Godartade neoplasmer i livmodern (fibrom, myom, polypper)

Uterin fibroids - en godartad tumör i livmoderns muskelskikt. En av de vanligaste tumörerna hos kvinnor efter 30 år. Växande av denna formation kan skada blodkärlen, vilket kommer att orsaka blodig utflöde.

 • Maligna neoplasmer (livmoderhalscancer). En av de farligaste orsakerna till fläckar hos kvinnor. Frånvaron av karakteristiska kliniska tecken vid sjukdomens början komplicerar tidig diagnos. Blodigt utflöde från de drabbade kärlen sker i de sena stadierna av sjukdomen.
 • Utvecklingen av en ektopisk graviditet. En ektopisk graviditet är ett tillstånd där ett befruktat ägg fästs utanför livmodern. I de tidiga stadierna kan det manifestera sig i riklig fläckning, men orsakar därefter utvecklingen av massiva blödningar, vilket ofta leder till döden.
 • Cervikal erosion (läs mer om sjukdomen här) - sårytan på livmoderhalsen i livmoderhalsen, som kan vara medfödd (pseudo-erosion) eller förvärvas. Orsaken till dess förekomst kan fungera som en mekanisk skada och den inflammatoriska processen. Utan adekvat behandling kan erosion med jämna mellanrum manifestera sig som fläckar och obehag under samlag.

Den grupp av skäl som är förknippade med systemiska patologiska tillstånd i kroppen.

 • Allvarliga psykiska störningar, långvarig depression, vilket kan orsaka funktionsfel i hormonsystemet
 • Endokrinsystemsjukdomar

Andra orsaker

 • Att ta p-piller eller andra läkemedel som påverkar östrogennivåerna kan orsaka blödning..
 • Att utföra några gynekologiska manipulationer, till exempel, kauterisera erosion, installera en spiral, ta material för en biopsi, provocerar ibland utseende på mild blodig utflöde inom några dagar efter proceduren.
 • överdriven träning
 • sexuella relationer kan ibland orsaka mikrotrauma i slidan och, som ett resultat, utsöndring med en blandning av blod.
innehåll ↑

Efter sex, spotting, vilket kan betyda?

Tilldelningar efter samlag rör en ganska stor andel av den kvinnliga befolkningen.

Vanligtvis provoseras en sådan urladdning av alltför våldsamma och hårda sexuella relationer, som åtföljs av mikrotrauma i vaginalslemhinnan. Skadade kärl i slemhinnan börjar blöda, och en kvinna observerar knappt blodigt urladdning på linne efter samlag.

Utöver detta kan utskrivning efter sexuellt samlag provoceras av något av ovanstående skäl. Därför, med regelbundet återkommande blödning, är en specialistkonsultation nödvändig.

Behandling av fläckar i mitten av cykeln och deras förebyggande.

Behandlingen av sådana sekretioner bör främst baseras på eliminering av orsaken eller faktorn som orsakade detta problem.

Vid inflammatorisk patologi är det nödvändigt att bestämma flora och känslighet för antibakteriella läkemedel innan konservativ behandling påbörjas.

I situationer med hormonell obalans kan hormonbehandling vara nödvändig..

Om förekomsten av sekretioner provocerade preventivmedel kommer specialist att välja en annan grupp läkemedel i den erforderliga doseringen

Några av de listade orsakerna kommer att kräva akut (ektopisk graviditet) eller planerad (polypper, cyster, fibroider) kirurgisk behandling.

I alla fall bör du inte bara lita på din egen åsikt och erfarenheterna från andra med liknande problem, du måste konsultera en läkare och genomföra en serie diagnostiska förfaranden för att fastställa den verkliga orsaken till urladdningen.

Som förebyggande åtgärder kan du följa dessa rekommendationer och noga övervaka din hälsa:

 • planerad undersökning av en gynekolog minst en gång om året
 • upprätthålla ett stabilt känslomässigt tillstånd
 • doserad fysisk aktivitet
 • efterlevnad av vila och arbete
 • snabb behandling av bäckeninflammatoriska sjukdomar
 • barriärmetoder för preventivmedel för att förhindra överföring av könsinfektioner

Uppmärksam inställning till din hälsa gör att du snabbt kan bli av med problemet och njuta av ditt vanliga liv..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad kan inte göras med menstruation

Vad kan och inte kan göras med menstruation och varförVad kan och kan inte göras under menstruationen och varför, vad är begränsningarna för kritiska dagar? Vi minns alla orden från annonsen "Bär inte vit, tätt passande att inte bära." Men detta är långt ifrån den enda begränsningen som menstruationsperioden påför oss....

Kan brun urladdning istället för menstruation vara ett tecken på graviditet

En tredjedel av förväntade mödrar möter brun urladdning i de tidiga stadierna. De är säkra på att daub istället för menstruation är ett tecken på graviditet....

Vad är chansen att bli gravid efter menstruation

För föräldrarFör barnPopulär idagFrågan om sannolikheten för befruktning omedelbart efter menstruationens slut är en av de mest populära i sökmotorerna. Vi kommer att svara direkt - sannolikheten är mycket hög och uppgår till 50%: antingen blir du gravid eller inte....