Månadsvis två veckor: orsaker och konsekvenser

Intim

Den kvinnliga kroppen är ett komplext, men samtidigt ganska bräckligt, harmoniskt system, vars arbete ständigt måste övervakas. I detta system finns det många av de mest olika processerna, inklusive menstruationscykeln. Oftast blir menstruationen en indikator på att ett fel har uppstått i kroppen.

Vad är menstruationscykeln?

Menstruationscykeln (menstruation) är den period då kvinnans livmodern avvisas i kroppen. Varje månad, i form av blodig urladdning, lämnar resterna av skiktet kroppen genom en öppning i slidan.

Normal menstruationscykel varar inte mer än 5 (sällan 7) dagar.

Men det händer också att menstruationen går mycket längre än den föreskrivna perioden - en vecka eller mer, detta bör vara ett tillfälle att gå på en födelseklinik. Varje kränkning av menstruationscykeln, oavsett om det är en ökning av varaktigheten eller tvärtom, en försening kan vara ett tecken på störning i kroppen.

Vad som är gömt bakom långa perioder?

När menstruationen av okända skäl går mycket längre än vanligt uppstår frågan inför en kvinna: är det farligt? Svaret är uppenbart, eftersom en ökning av menstruationens varaktighet kan leda till:

 • till blodförlust;
 • till hälsoproblem, upp till bildandet av maligna tumörer;

Orsaker till en ökning av menstruationscykeln

Om menstruationen varar en andra vecka är det värt att överväga de möjliga orsakerna till ojämnheter i menstruationen. Det kan vara vad som helst, så bara en gynekolog kan diagnostisera den verkliga orsaken. Tänk på de vanligaste orsakerna till långa perioder.

 1. Preventivmedel. Menstruation, som varar mer än en vecka, är möjlig med installation av intrauterina anordningar eller med hormonell preventivmetod med den orala metoden. Med spiralen installerad är menstruationen riklig och har en vattnig konsistens. När man tar läkemedel liknar menstruationen smetning. Månadsvis, som går den andra veckan - en normal situation under flera cykler efter mottagning / installation av preventivmedel. Om situationen inte har förändrats under tre cykler, bör du tänka på att ändra antikonceptionsformer efter samråd med en gynekolog.
 2. Ett av orsakerna till att menstruationens längd ökar till två veckor kan vara hormonell obalans. I princip faller de så kallade övergångsperioderna i denna kategori:
  • den första menstruationen;
  • första månaden efter förlossningen;
  • första månaden efter abort;
  • klimakteriet;

Utan tvekan är detta fenomen tillfälligt, men innan du gör några slutsatser är det värt att besöka ett kvinnokonsult.

 • Långa perioder, som går den andra veckan, kan vara indikatorer på patologin i sköldkörteln och endokrina system.
 • Långa perioder på mer än en vecka kan vara en indikation på blödningsstörningar..
 • Om din period går mer än två veckor kan det indikera:
  • endometrios;
  • endometriala polyper;
  • adenomyos;
  • myom;
  • maligna tumörer;
 • Vad man ska göra med långa perioder?

  Om menstruationen varar längre än vanligt, försök inte att självständigt diagnostisera och ännu mer behandla sjukdomen, eftersom det kan orsaka irreparabel hälsoskada.
  Lita inte på tips som läsas online på olika kvinnors forum.

  Släpp alla fördomar och rädsla. Hälsa framför allt! Så fort något går fel, söka omedelbart kvalificerad hjälp, annars kan situationen komma ur kontroll.

  Du bör inte riskera din hälsa och vid den minsta "signal för hjälp" måste du snabbt svara på det, eftersom framtiden är i våra händer.

  Menstruationen varar en eller två dagar

  Varaktigheten på din menstruationscykel kan variera beroende på många olika faktorer. Om din ansvarsfrihet plötsligt börjar gå mycket kortare och dina perioder varar en eller två dagar, kan detta vara normen. Men du måste se upp. Detta kan vara ett tidigt tecken på graviditet. Det finns också många andra möjliga skäl. Några av dem: livsstilsförändringar, graviditetskontroll eller medicinskt tillstånd.

  Vad som anses vara en normal menstruationscykel?

  En normal menstruationscykel inträffar ungefär en gång var 28: e dag. Hos vissa kvinnor förekommer menstruation var 21: e dag, medan hos andra - med ett intervall på 35 dagar. Hos de flesta kvinnor varar menstruationen från tre till fem dagar i månaden. Men en period som bara varar i två dagar eller varar i sju dagar kan också anses vara normal..

  Om din period vanligtvis varar flera dagar och plötsligt blir mycket kortare kan det bero på olika skäl..

  De åtta vanligaste orsakerna till att menstruationen går en eller två dagar

  Graviditet.

  Graviditet orsakar ibland korta perioder. De kan endast pågå en eller två dagar, från 24 till 48 timmar. När ett befruktat ägg fästs vid livmoderslimhinnan kan implantationsblödning uppstå - från ljusrosa till mörkbrun. Detta inträffar vanligtvis ungefär 10-14 dagar efter befruktningen. Enligt American College of Obstetricians and Gynecologists förekommer blödningar vid implantation endast i 15-25 procent av graviditetsfallen..

  Ektopisk graviditet.

  En ektopisk graviditet uppstår när ett befruktat ägg fästs vid äggledarna, äggstockarna eller livmoderhalsen. Detta kallas ofta tubal graviditet..

  Ett av de första tecknen på en ektopisk graviditet är vaginal blödning tillsammans med bäckensmärta.

  Om ett befruktat ägg fortsätter att växa i äggledaren kan detta leda till brott i röret och svår blödning i buken.

  Det är brådskande att söka medicinsk hjälp om du får symtom som:

  • svår smärta i buken eller bäckenet, vanligtvis på ena sidan,
  • svimning eller yrsel,
  • onormal vaginal blödning,
  • rektaltryck.

  Missfall.

  En spontanabort kan orsaka blödningar som felaktigt görs i en menstruationscykel. Många kvinnor misstänker inte att de har missfall, eftersom de inte visste att de var gravida från början..

  Blödning är en lätt fläck eller en stark ström. Blödningens varaktighet och mängd beror på graviditetens varaktighet. Inte sällan varar perioder en eller två dagar.

  Symtom på missfall inkluderar:

  • kramp,
  • buksmärta eller bäckensmärta,
  • ryggvärk.

  Laktation.

  Amning kan försena, underlätta eller förkorta menstruationscykeln. Prolactin, ett hormon som hjälper till att göra bröstmjölk, förhindrar också menstruation..

  Hos de flesta ammande kvinnor återupptas menstruationen cirka 9-18 månader efter barnets födelse. De kan också vara mycket korta och inte regelbundna..

  Födelsekontroll och andra mediciner.

  Hormonella preventivpillerar eller injektioner, såväl som intrauterina anordningar, tunnar livmoderns foder, vilket gör din menstruationscykel enklare och kortare. Enligt Cleveland Clinic kan kvinnor som endast tar progestintabletter uppleva blödning mellan menstruationen.

  Andra läkemedel som kan påverka frekvensen, varaktigheten eller förloppet av din menstruationscykel inkluderar:

  • blodförtunnare,
  • antipsykotika eller antidepressiva medel,
  • steroider,
  • örter som ginseng,
  • tamoxifen (ett läkemedel som används för att behandla vissa typer av bröstcancer).

  Livsstilsfaktorer.

  Många olika livsstilsfaktorer kan påverka längden på din menstruation:

  Höga nivåer av stress kan påverka dina hormoner, vilket i sin tur påverkar din menstruationscykel. Om du upplever svår stress kan du ha oregelbundna, kortare eller lättare perioder än vanligt. Eller så kanske du inte har menstruation alls. Så snart stressnivåerna sjunker kommer dina kritiska dagar sannolikt att återgå till det normala.,

  • Betydande viktminskning.

  Förlora mycket vikt kan leda till oregelbundet urladdning. Ätstörningar som anorexia nervosa eller bulimia nervosa kan helt stoppa blödningen.

  • Överdriven träning.

  Överdriven fysisk aktivitet kan leda till oregelbundna perioder eller deras frånvaro. Om du inte balanserar mängden energi som du förbränner med tillräcklig näring kommer kroppen inte att ha tillräckligt med energi. Du kommer inte att kunna hålla alla dina system i drift. Således kommer kroppen att börja flytta energi bort från vissa funktioner. Som ett resultat kan hypotalamus, ett område i din hjärna, bromsa eller stoppa frisättningen av hormoner som kontrollerar ägglossningen.

  Medicinskt tillstånd.

  Vissa typer av sjukdomar kan påverka din månadscykel. Du kan få perioder som varar en eller två dagar..

  • Sköldkörtelsjukdom.

  Sköldkörtelsjukdom gör att kroppen producerar för mycket eller för lite sköldkörtelhormon. Detta hormon spelar en viktig roll i din menstruationscykel. Dina perioder kan bli oregelbundna och ibland kortare än vanligt. Symtomen på sköldkörtelsjukdom kan variera beroende på vilken typ av störning du har. Men de vanligaste symtomen inkluderar:

  1. viktminskning eller vinst,
  2. svårigheter att sova eller känna trött,
  3. snabbare eller långsammare hjärtslag än vanligt.
  • Polycystiskt ovariesyndrom (PCOS).

  Med PCOS producerar din kropp fler manliga hormoner än vanligt. Detta leder till att ägglossningen stoppas. Som ett resultat kan du ha en mycket smalare och kortare period, eller ingenting alls.

  Symtom på PCOS kan inkludera:

  1. överdriven ansiktshår,
  2. Trötthet,
  3. djup röst,
  4. humörsvängningar,
  5. infertilitet,
  • Bäckeninflammatorisk sjukdom.

  Detta är den typ av infektion som uppstår när bakterier kommer in i slidan och sprids till livmodern och övre könsorganen. Denna infektion överförs vanligtvis genom sexuell kontakt. Det kan orsaka oregelbundna perioder, men de är vanligtvis mer rikliga, längre eller mer smärtsamma..

  Mindre vanliga tillstånd som kan orsaka oregelbundna eller kortare kritiska dagar inkluderar:

  cervikal stenos, förträngning av passagen genom livmoderhalsen, för tidig äggstocksfel, även känd som för tidigt, klimakteriet, Ashermans syndrom orsakat av ärrvävnad eller vidhäftningar inuti livmodern eller livmoderhalsen, Anemi, hypofysionssjukdomar, livmoder- eller livmoderhalscancer.

  Ålder.

  Unga kvinnor som upplever puberteten kan ha oregelbundna perioder under de första åren efter menstruationens början.

  En annan tid då cykler kan bli oregelbundna är den premenopausala perioden ("övergångsperioden" eller vägen till klimakteriet). Det börjar 8-10 år tidigare än klimakteriet, det kan ske vid 30 eller 40 år.

  Under premenopaus börjar östrogennivåerna att sjunka. Detta kan leda till oregelbundna perioder..

  rön.

  Om du är orolig för din kortare tid än vanligt, boka tid hos din läkare. Han kan hjälpa dig ta reda på vad som orsakar en förändring i din menstruationscykel och börja behandling vid behov..

  Varför menstruationen började 14 dagar efter föregående?

  Varje frisk kvinna i en viss ålder börjar menstruationsflödet. De går varje månad, och varje förändring i cykeln signalerar en förändring i kroppen. Många kvinnor oroar sig om deras perioder är långa. Långa perioder orsakar dock också stor oro..

  Varför inte stoppa menstruationen i mer än två veckor? Vad man ska göra med långa perioder?

  Menstruationen varar i två veckor. Vilka skäl

  Långvarig månatlig blödning, som i gynekologi kallas menorrhagia, är främst full av förlusten av en betydande mängd blod för kroppen. Varje ytterligare menstruationsdag leder till uttorkning.

  Skälen till att menstruationen går varannan vecka kan vara:

  1. Kvinnan använder preventivmedel. Vissa hormoner ökar längden på kritiska dagar..
  2. Bär en intrauterin enhet. IUD-användning förlänger antalet dagar med menstruation.
  3. Hormonella problem. Hos flickor med en ostadig cykel förekommer ibland långvarig menstruation. Blödning under kritiska dagar kan intensifieras hos kvinnor som nyligen har blivit mödrar, hos dem som ammar eller i början av klimakteriet.
  4. Fel i endokrina organ. I vissa fall krävs en ytterligare undersökning av sköldkörteln: specialistrådgivning och ultraljud. Orsakerna till långvarig blödning ligger ibland i utseendet på noder i sköldkörteln, en förändring av insulinnivån, kolesterol.
  5. Gynekologiska sjukdomar, inklusive godartade och maligna neoplasmer.
  6. Blodsjukdom. Så med en minskning av hastigheten på blodplättproduktionen störs blodkoagulationen och menstruationens längd ökar.
  7. Stressfulla situationer och emotionell stress. Ibland kan ökad känslomässig irritabilitet, ångest och depression leda till vissa störningar..

  Menstruationsöversikt

  Menstruation hos flickor börjar vid 11-15 år. Från 40 års ålder minskar en kvinnas reproduktionsaktivitet och regeln stannar helt vid 45-50 år. Normalt varar menstruationen från 3 till 5 dagar, men ibland varar menstruationen upp till en vecka.

  Menstruationscykeln är en kritisk indikator på en kvinnas reproduktionssystem. Det kan pågå från 3 veckor till 35 dagar och består av flera perioder:

  • Follikulär. Det börjar den första dagen i månadscykeln och varar cirka 14-15 dagar. Just nu förbereds ägget för befruktning.
  • Ovulatoriska. Fortplantningscellen lämnar follikeln och rör sig genom äggledarna. Denna process varar i tre dagar. Om spermierna når ägget just nu kommer befruktning att ske.
  • Luteal. Det varar från 14 till 16 dagar. Kroppen förbereder sig för befruktning, och om den inte inträffar, börjar processen, vilket leder till avstötning av endometri.

  Menstruationscykeln regleras av hormoner - östrogen och progesteron. De påverkar beredningen av livmodern för graviditet. Östrogen stimulerar tillväxten av endometrium i livmoderkaviteten från 5 till 14 dagar av cykeln. Efter ägglossningen börjar den aktiva produktionen av progesteron. Om graviditet inte inträffar minskar hormonaktiviteten, endometriet förlorar önskad näring och dess avslag börjar. Således är menstruationen processen att frigöra onödig endometrium.

  Vad man ska göra med långa perioder

  Självmedicinering kan orsaka betydande hälsoskador, så vid långvarig menstruation (efter 2 veckor) bör du besöka en läkare. Förutom en allmän undersökning rekommenderar specialister vanligtvis:

  • blodprov för biokemi;
  • bakteriologisk diagnos;
  • ultraljudsförfarande;
  • kolposkopi;
  • hysteroskopi.

  Efter att resultaten av undersökningen har uppnåtts, bör läkare förskriva terapi. Det beror på om ett fel i kroppen är förknippat med en av de yttre eller inre faktorerna..

  Om inga avvikelser hittas, bör en kvinna vidta förebyggande åtgärder: upprätthålla en hälsosam livsstil, upprätthålla korrekt näring, överge dåliga vanor, vara fysiskt aktiv, smidigt minska den med befintlig övervikt och minimera förekomsten av stressiga situationer.

  Om det finns sjukdomar på grund av vilka menstruationen inte slutar efter 2 veckor kommer läkaren att ge rekommendationer om hur man stoppar dem. I detta fall, som föreskrivs av den behandlande läkaren, bör mediciner tas..

  De vanligaste som hjälper till att stoppa kraftiga blödningar är Vikasol och Ditsinon.

  Terapeutiska åtgärder

  Vilken behandling som kommer att förskrivas beror helt på vilka patologier som identifierades under diagnosen. Med organiska störningar, som inkluderar tumörer, hyperplasi, livmoderfibroider etc. föreskrivs kirurgisk behandling. Varje varannan vecka krävs förtydligande av orsakerna och kommer att passera först efter att patologins fokus har tagits bort. Vanligtvis föreskriven curettage och avlägsnande av livmoderens innerfoder.

  Om polyper och hyperplastiska områden detekteras används hysteroskopi. Ofta finns det knappa perioder efter hysteroskopi. Vid allvarliga indikationer utförs fullfjädrade kirurgiska ingrepp, under vilka äggstockarna, livmodern tas bort.

  Om störningarna är funktionella används konservativ behandling. Vitaminkomplex, hormonella piller föreskrivs. Stark antibiotika kan ibland krävas. Sjukgymnastik visar utmärkta resultat. Med anemi, smärta, symptombehandling utförs. Behandlingen bör vara individuell, därför föreskrivs den endast av en specialiserad läkare. Oregelbundenhet i cykeln är redan en patologi. Och om blödning inträffar oftare än efter 21 dagar kan detta dölja sjukdomen. Nyckeln till ett framgångsrikt resultat är snabb behandling.

  Vilka sjukdomar orsakar långa perioder

  Svaret på frågan varför menstruationen går två veckor, olika sjukdomar kan bli. De kan klassificeras i grupper:

  • gynekologisk (myom, hyperplasi, polyper, endometrit, endometrios, inflammation i hängorna, cancer i livmoderhalsen eller livmodern, äggstockscancer);
  • blodsjukdomar (trombocytopeni, leukemi, von Willebrands sjukdom, lupus erythematosus);
  • leversvikt;
  • akuta infektionssjukdomar (ARVI, influensa).

  Efter en grundlig undersökning kommer läkaren att förskriva behandling av den underliggande sjukdomen, som medförde långa perioder.

  Frågan om vad man ska göra om menstruationen varar i två veckor oroar varje kvinna som har stött på detta problem. Först och främst måste du ändra din livsstil och vanor till det bättre: observera hygien, försök att inte frysa, för att inte orsaka inflammation i könsorganen, eftersom en lätt inflammation, även i ett tidigt skede, kan bli kronisk. Du bör inte dricka under menstruationen, eftersom alkohol provocerar blödning. Du måste övervaka dieten, inte att engagera dig i dieter, eftersom en dietbegränsning kan leda till anemi, vilket är full av smärtsamma perioder med blodproppar. Under kritiska dagar bör du inte åka till bastun eller bada, ta ett varmt bad, sola i solariet.

  Varför är det farligt

  Ofta menstruation bör vara ett tillfälle att besöka en gynekolog snarast. Detta gäller särskilt för situationer då menstruationen började tredje gången på en månad. Om preventivmetoder som den intrauterina enheten och tabletter inte användes, det fanns inga spänningar, förlossning, abort och klimatförändring, är det blödning från livmodern av ett av skälen:

  • på grund av ett missfall;
  • ektopisk graviditet;
  • neoplasmer;
  • inflammatoriska sjukdomar.

  Ytterligare symtom som indikerar behovet av att omedelbart konsultera en läkare om menstruationen går två gånger i månaden är:

  • en stor mängd utsöndrat blod, koagulerar i det;
  • smärta av en annan natur i bäckenområdet;
  • purulent urladdning med en lukt mellan perioder av menstruation.

  Utöver det faktum att upprepade perioder indikerar förekomsten av patologier är de farliga för alla kroppssystem på grund av betydande blodförlust.

  När det är dags att träffa en läkare

  Menstruation som varar mer än 14 dagar är särskilt farligt om de åtföljs av riklig urladdning. Därför måste du kontakta en medicinsk institution omedelbart för att ta reda på vilken orsak som orsakade två månaders perioden.

  Efter att ha samlat anamnesis, kommer läkaren att veta vad detta kan orsaka. Gynekologen kommer att genomföra en noggrann undersökning, varför ett förstorat, tätt eller tvärtom för mjukt livmodern kan förekomma, ibland med noder, vilket är typiskt för fibroider eller tumörer.

  Äggstocks tumörer finns i iliac-regionerna, och de är rörliga och rörliga, ibland smärtsamma vid beröring..

  Efter att ha undersökt livmoderhalsen med en spegel, kan en specialist identifiera dess patologiska förändringar.

  är något fel

  Enligt statistik varar den genomsnittliga cykeln 29 dagar, vilket innebär att nästa menstruation börjar börja efter 29 dagar. Om det finns problem kommer "dessa" dagar mycket tidigare - var 14: e dag. Undantaget är bara de flickor i vilka cykeln bara bildas och ännu inte är helt etablerad, deras perioder kan börja till och med 10 dagar efter att de tidigare har slutat. I andra fall måste du träffa en läkare, genomgå undersökning och nödvändig behandling.

  En kvinna bör hålla individuella cykeldagböcker som hjälper till att avgöra när nästa cykel ska börja. Det är inte svårt att göra detta, speciellt eftersom nästan alla har smartphones på vilka specialprogram kan installeras, de beräknar oberoende dagen för den närmande menstruationen, ägglossningen och hjälper till att förstå om månatliga blödningar inträffade tidigare eller i tid, och utifrån detta dra slutsatser. Men om menstruationen börjar ett par veckor efter de föregående, eller om det är några andra förändringar i cykeln, inte självmedicinera, bara läkaren kan fastställa orsakerna till patologin och föreskriva en terapeutisk kurs.

  Behandling av störningar

  Läkaren kan föreskriva lämplig behandling vid fastställande av huvudorsaken som orsakade oregelbundna perioder. Det kan vara diabetes, kvinnliga sjukdomar, sköldkörtelsjukdomar.

  Ofta används hormonterapi vid behandling av oregelbunden menstruation. Läkare rekommenderar kvinnliga könshormoner av olika slag och deras kombination.

  Traditionell behandling

  Normalisering av cykeln hjälper medicinska leveranser. För symtomatisk behandling förskrivs läkemedel:

  • smärtstillande och kramplösande;
  • hemostatisk;
  • antiinflammatoriska;
  • antibiotika
  • vitaminer.

  Undersökning av gynekolog och nödvändiga undersökningar hjälper till att fastställa rätt diagnos och rekommenderar adekvat behandling. Om konservativ terapi inte ger resultat, föreskrivs kirurgi (till exempel curettage av livmoderhålet).

  ethnoscience

  För att återställa cykeln kan folkläkemedel fungera som en samtidig behandling. Välkända växtbaserade läkemedel för att normalisera cykeln är livmodern, malurt, pepparrotrot, kamomill, herdens påse, laurblad, blåklint, vattenpeppar. Avkok och infusioner av dem har rätt att existera, eftersom de hjälper till med inflammatoriska sjukdomar, återställer vaginal mikroflora (särskilt efter att ha tagit antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel).

  Varje behandlingsteknik är individuell. Endast en läkare kan förskriva behandling och ge rekommendationer om användning av vissa läkemedel.

  Kom ihåg att en hälsosam livsstil spelar en viktig roll för att stabilisera månadscykeln. Vägran från skadliga missbruk, ohälsosamma kostvanor, tunga belastningar och påfrestningar hjälper i många fall att normalisera cykeln utan terapeutiska åtgärder.

  Berätta för någon som har ett liknande problem vad man ska göra. Jag hade två läkare, en genom öronen diagnostiserade vidhäftningar, den andra - hormonsvikt. Månadsperioder är varannan månad. Nu accepterar jag livmodern i tallskogen i form av droppar. En smal daub dök upp i stället för en fullständig menstruation, och den andra äggstocken fungerar normalt.

  Experter Woman.ru

  Få expertutlåtande om ditt ämne

  Spiridonova Nadezhda Viktorovna

  Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

  Victoria Kiseleva

  Psykolog, Gestaltterapeut. Specialist från sajten b17.ru

  Muzyk Yana Valerevna

  Psykolog, psykoanalytiker. Specialist från sajten b17.ru

  Semikolennyh Nadezhda Vladimirovna

  Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

  Julia Vadimovna Voronina

  Psykolog, biblioterapeut. Specialist från sajten b17.ru

  Vzhechinsky Eve

  Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

  Zadoyina Lyudmila Aleksandrovna

  Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

  Andreeva Anna Mikhailovna

  Psykolog, klinisk psykolog, onkopsykolog. Specialist från sajten b17.ru

  Korotina Svetlana Yuryevna

  Psykoterapeut. Specialist från sajten b17.ru

  Vad man ska göra om menstruationen har pågått i två veckor

  Normala menstruationsblödningar varar 3–7 dagar, och tidsintervallet mellan dem är från 21 till 35 dagar. Eventuella avvikelser från dessa standarder bör vara ett tillfälle att besöka en gynekolog för undersökning. När menstruationen varar i två veckor är det uppenbart att orsaken är en sjukdom i reproduktions- eller andra kroppssystem.

  Månadsvis mer än sju dagar - menorragi

  Om menstruationens varaktighet är mer än sju dagar kallas detta fenomen menorragi. Detta kan vara ett symptom på hormonstörningar eller olika patologier i reproduktionssystemet, oftast neoplasmer eller inflammatoriska sjukdomar..

  • vid den första menstruationen under puberteten;
  • första menstruation under återhämtning från förlossning och abort.

  I båda fallen bör kvinnans hälsa kontrolleras av läkaren.

  När menstruationen varar i två veckor är det mycket farligt, inte bara på grund av en trolig sjukdom. Överflödigt långvarig urladdning är full av betydande blodförlust och anemi (som deras huvudsakliga konsekvens).

  orsaker

  Anledningar till att menstruationen går två veckor:

  • patologiska tillstånd i livmodern och livmoderhalsen;
  • hormonella störningar provoserade av ovariell dysfunktion;
  • blodsjukdomar;
  • felaktiga medicinska ingripanden.

  Du kan läsa mer om orsakerna till långa perioder i en separat artikel på vår webbplats..

  polyper

  Polypper är godartade neoplasmer i livmoderhalsen eller kroppen. De kan vara en eller flera, uppstå som ett resultat av hormonell obalans eller en komplikation av den inflammatoriska processen.

  Eftersom livmoderpolyper bildas från slemhinnorna i endometrium, är deras struktur lös, och cellerna är väsentligen desamma som går ut under menstruationen, men har genomgått hyperplasi-processen. Dessa tillväxter blödar, vilket leder till en förändring i menstruationens varaktighet - utöver trasigt endometrium kommer även polypceller ut.

  adenomyos

  Livmoderkroppen består av tre vävnadstyper: muskler, skyddande och slemhinnor.

  Ibland, av olika skäl, börjar slemvävnaden (endometrium) växa onormalt och tränger in i skydds- och muskellagren, medan livmodern får en sfärisk form.

  Fram till de senare stadierna kan denna sjukdom vara asymptomatisk. När den lanseras är de vältaliga manifestationerna:

  • uttalad smärta under menstruationen;
  • förlängd urladdning. Menstruationen slutar inte efter en vecka, kan vara bruna och magra eller rikliga röda nyanser.

  Denna patologi är en allvarlig gynekologisk sjukdom som måste behandlas. Vi rekommenderar att du läser ytterligare information om vad adenomyos är och hur du behandlar det..

  leiomyom

  Leiomyomas kallas godartade tumörer. Deras viktigaste funktioner är:

  • frekventa perioder, uppträder med ett tidsintervall på mindre än 3 veckor;
  • kraftigt blodförlust under kritiska dagar;
  • menstruationsblödning som varar längre än en vecka;
  • ljusröd blodutflöde.

  För att förhindra blodförlust är det nödvändigt att känna till de viktigaste hemostatiska läkemedlen för tung menstruation. De beskrivs i detalj av vår artikel på webbplatsen..

  Hyperplasi och malignitet

  Menstruationsblödning, som varar 14 dagar eller mer, är ett tillfälle att konsultera en gynekolog så snart som möjligt, eftersom de kan vara ett symptom på processer som:

  • hyperplasi - onormal spridning av endometrieceller;
  • malignitet - bildning av malign vävnad från en frisk eller godartad.

  koagulopati

  Om menstruationen varar mer än två veckor kan det orsakas av hälsoproblem av inte bara reproduktiva utan också cirkulationssystemet. Så det huvudsakliga symptom på koagulopati är dålig blodkoagulation, uttryckt genom blödning av inre organ och hud.

  Sjukdomen kan vara medfödd eller härrör från terapi med läkemedel som stör störande blodplättar samt hormonstörningar.

  Äggstocksfunktion

  Anledningen till att menstruationen går längre kan vara hormonell obalans på grund av ovariell dysfunktion.

  När ägget inte mognar i dem och inte kommer in i äggledaren under ägglossningen bildas inte ett corpus luteum vars huvudfunktion är att utsöndra könshormoner. Deras normala produktion reglerar processen för endometrial spridning, som avvisas i form av blödning under kritiska dagar..

  I händelse av misslyckande, när östrogen och progesteron inte utsöndras av corpus luteum, fortsätter livmoderslimhinnan att växa, och under anovulatorisk menstruation frigörs mycket mer blod.

  iatrogen

  Utöver dessa sjukdomar provoserar menstruationen som varar i två veckor faktorer som är förknippade med medicinsk intervention:

  • hormonterapi;
  • ändra eller börja ta orala preventivmedel;
  • installation av en intrauterin enhet.

  I alla dessa fall bör kvinnans tillstånd kontrolleras av en specialist.

  Hemhjälp

  När menstruationen har pågått i 15 dagar är det viktigt att veta vad man ska göra:

  1. För att stoppa menstruationen med tillgängliga metoder: tabletter eller avkok av örter vars verkan blockerar blödning. Alla läkemedel bör endast tas enligt anvisningar av en läkare. Vid akut behov av att använda läkemedlet måste du följa alla anvisningar som ges i bruksanvisningen.
  2. Kontakta din gynekolog omedelbart för en detaljerad undersökning. Moderna diagnostiska metoder kan utföras om det finns perioder. Det viktigaste är att detta inte påverkar resultaten.

  Menstruationer som varar mer än en vecka är en bra anledning att besöka en gynekolog, eftersom de flesta av patologierna som orsakar blödning är asymptomatiska under lång tid.

  Upprepad menstruation efter 2 veckor: varför de visas och vad de kan indikera

  Blödning 2 veckor efter menstruation kan oroa alla kvinnor. I sällsynta fall är de inte förknippade med det patologiska tillståndet i organen i det reproduktiva systemet. Sjukdomar som provocerar sådan utskrivning kräver omedelbar behandling. Deras komplikationer kan leda till infertilitet eller vara livshotande. Oftast inträffar oplanerad blödning på grund av patologier i livmodern och livmoderhalsen, men det finns ett antal andra skäl till uppkomsten av detta fenomen.

  Bland de viktigaste orsakerna till upprepad menstruation bör kallas hormonell obalans. De är fysiologiska (med åldersrelaterade förändringar i kroppen) och patologiska (uppstår till följd av allvarliga sjukdomar, kirurgisk eller medicinsk behandling). Acceptabel blödning 10-15 dagar efter föregående menstruation i följande fall:

  • pubertet - en oregelbunden cykel är karakteristisk för tonårsflickor;
  • perioden för utrotning av reproduktionsfunktionen - hos kvinnor efter 45 år börjar ofta cykelfel: det finns inga perioder i flera månader, sedan går de 2-3 gånger i en;
  • förändring av oralt preventivmedel eller installation av en intrauterin enhet - i dessa fall bör kvinnans tillstånd kontrolleras av en specialist;
  • ofta eller sällsynta spänningar;
  • plötslig viktminskning eller viktökning;
  • missbruk av alkohol eller nikotin;
  • klimatförändringar - så kroppen anpassar sig till nya förhållanden;
  • frekventa flygningar - tryckfall kan påverka tillståndet i blodkärlen och deras styrka. De blir svaga, och deras integritet bryts - upprepade perioder visas.

  Även om en kvinna upptäckte av de angivna orsakerna som kan provocera hennes menstruations oregelbundenhet, måste du kontakta en gynekolog så snart som möjligt för att utesluta allvarligare hälsoproblem. Överdriven blodförlust är full av anemi och andra sjukdomar..

  Sjukdomar i könsorganen, vilket kan leda till blödning en vecka eller tjugo dagar efter kritiska dagar:

  Det kan vara en sjukdom på grund av infektion i könsorganen med infektioner, bakterier eller svampar. Symtomen manifesteras:

  • klåda, brännande i könsområdet, som intensifieras efter vattenprocedurer och samlag;
  • riklig utsläpp av obehaglig lukt: vit curdled, med föroreningar av pus, grön eller brun;
  • obehag och smärta under sex och urination;
  • smärta i nedre del av buken och i bäckenområdet;
  • feber

  Sjukdomen manifesterar sig ofta inte under lång tid, men med utvecklingen av erosion kännetecknas en kvinnas tillstånd av:

  • utsöndring utsöndring med en obehaglig lukt;
  • långa och rikliga perioder;
  • obehag och smärta under urinering;
  • upprepad blödning 7-15 dagar efter menstruationen

  Polypper är neoplasmer från spröda vävnader som blöder och provocerar blodutflöde, som kvinnor tar under upprepade perioder. Vanliga orsaker till förekomst:

  • abort abort;
  • curettage - rengöring av könsorganen efter ett missfall;
  • efter förlossning, under vilken kirurgisk ingrepp användes;
  • hormonell obalans;
  • installation av en intrauterin enhet;
  • komplikation av inflammatoriska sjukdomar

  Den onormala tillväxten av livmoderslimhinnan - endometrium - är i de flesta fall karakteristisk för kvinnor efter 30 års ålder som redan har fött barn. Experter håller inte med om vad som utlöser detta fenomen..

  De vanligaste versionerna:

  • genetisk predisposition;
  • få och fixera på väggarna i blodkärlen och bukhålan i menstruationsblod;
  • komplikation av inflammatoriska sjukdomar;
  • konsekvenser av kirurgisk behandling eller leverans med komplikationer.

  De mest slående tecknen på denna patologi är smärtsam menstruation och ofta blödning

  Ovariell dysfunktion och brist på ägglossning blir ofta orsaken till upprepade blödningar efter den förflutna menstruationen. Menstruationscykeln består av två faser:

  1. 1. Follikulär, som börjar den första dagen av menstruationen och kännetecknas av återställning av det avvisade endometrialskiktet så att livmodern förbereder sig för fästning av embryot, såväl som mognad och frigöring av ägget.
  2. 2. Lutealfasen börjar med frisläppandet av ett moget ägg och ägglossningsprocessen. På den plats där den har mognat bildas en gul kropp som utsöndrar hormoner som hämmar tillväxten av endometrium. Om befruktningen inte har gått, slutar denna fas med menstruation, vilket är en avstötning av det överväxta lagret av endometrium.

  I händelse av att ägglossningen inte har inträffat fortsätter slemskiktet att växa, det blir för mycket. Därför blir menstruationsblödning riklig och långvarig och kan återkomma efter kort tid.

  Koagulopati är en patologi där blodet koagulerar dåligt. Det är medfødt eller förvärvat. Visas som en konsekvens av behandling med allvarliga läkemedel, som en komplikation av den inflammatoriska processen.

  Dålig blodkoagulation är ett av tecknen på cancer..

  Förutom blödning omedelbart efter menstruation eller någon tid efter dem, manifesteras koagulopati av blödning av hudsår.

  Menstruationen har pågått i 15 dagar - vad ska jag göra? Vad du ska göra om din period inte slutar

  Om situationen som är förknippad med den för tidiga starten av menstruationen upprepas upprepade gånger (cykellängden är mindre än 21 dagar, kommer menstruationen före schemat under en vecka eller mer), talar läkare om polymenorré. En sådan cykelstörning är särskilt vanlig hos kvinnor strax före klimakteriet och hos mycket unga flickor. Hos kvinnor i den första kategorin minskas menstruationscykeln, menstruationen kan mycket väl komma före schemat; Därefter blir de sällsynta och försvinner gradvis. Hos unga flickor normaliseras menstruationscykeln över tiden på egen hand, eftersom de första fem åren den bara bildar och kränkningar vid denna tidpunkt är de vanligaste.

  Om ingen patologi upptäcks under undersökningen är det bara nödvändigt att se till att anemi inte uppstår på grund av ofta blödning. I de flesta fall hjälper kombinerade orala preventivmedel som innehåller progesteron och östrogen att normalisera menstruationscykeln..

  Menstruationscykel

  Till att börja med är det värt att säga vad menstruationen är och hur länge de ska pågå för en frisk kvinna. Menstruation är processen för avstötning och utgång av endometrium från könsorganet. Det börjar när befruktningen inte har inträffat och graviditeten inte har inträffat..

  Menstruationen börjar cirka 10-16 år. Liknande urladdning sker varje månad och varar från 3 till 7 dagar. När klimakteriet börjar stoppar menstruationscykeln och kvinnan konstaterar att den månatliga urladdningen försvinner. Allt detta är en variant av normen..

  Folkrättsmedel

  Efter att ha fastställt de exakta orsakerna till uppkomsten av menstruation 15-18 dagar efter de tidigare, är det möjligt att genomföra terapi med hjälp av avkok som framställts av deras läkande örter. Men först måste du definitivt prata med en gynekolog.

  • herde påse och nässlor - jag förtjockar blodet, eftersom de innehåller mycket vitamin K;
  • rosa - reducerar livmoderns muskler och minskar blödningen;
  • hästsvans - har en antiinflammatorisk effekt;
  • Johannesört - normaliserar menstruationscykeln.

  Infusioner av örter innehåller biologiskt aktiva ämnen och spårelement som eliminerar inflammation och stärker immunförsvaret. Därför kan de användas som ett komplement till huvudterapin..

  Patologi

  Vissa kvinnor måste ta itu med patologi när menstruationen inte kommer i tid eller är mycket knapp. Det är värt att notera att detta fenomen inte är normalt. I detta fall är det nödvändigt att konsultera en gynekolog förr för en undersökning.

  Ibland uppstår situationer när menstruationen inte slutar. Varför händer det? Medicin känner till flera skäl som kan påverka menstruationscykeln och förlänga blödningsperioden. I vissa fall kräver inte tung menstruation medicinsk ingripande. Men om detta fenomen upprepas regelbundet, är det nödvändigt att utföra en undersökning och korrigering.

  Provocerande faktorer

  Ofta är inte alltid ett tecken på patologi, det finns situationer då deras ankomst provocerar ytterligare faktorer:

  • stressiga situationer. Stress kan påverka menstruationscyklens regelbundenhet, men vanligtvis fortsätter kritiska dagar efter normalisering av det psykomotiska tillståndet att fortsätta. Inte bara känslomässig överbelastning, utan också kronisk trötthet, sömnproblem och överarbetning kan provocera hormonella "gungor". Till och med en akut infektion kan orsaka en kvinnas stress. Om orsaken till menstruationsblödning är psyko-emotionella problem, är det möjligt att förutom att konsultera en gynekolog krävs en psykoterapeutisk session;
  • undernäring. En obalanserad diet fylld med skadliga livsmedel och drycker kan provocera en förändring av den hormonella bakgrunden och, som ett resultat, början av ofta reglering. Strikta dieter, oregelbunden kost, en stor mängd alkohol, fett, kryddig och syntetisk (läsk, chips, snacks) leder till det faktum att den kvinnliga kroppen börjar avvisa endometrium intensivt och orsakar ytterligare blodförlust. För att reproduktionssystemet ska fungera normalt bör du berika kosten med användbara produkter samt dricka vitaminer;
  • träna stress. När en kvinna går in för att sportera med viktningsmedel, stiger det intra-abdominala trycket, vilket orsakar spänning i perineala muskler och ett blodflöde som liknar den andra menstruationen. För att förhindra utveckling av allvarliga sjukdomar i reproduktionssystemet, under träning med en skivstång, under övningar på pressen eller under knäböj, bör belastningen ökas gradvis och övas under övervakning av en tränare. Och under menstruationen i 2-3 dagar är det i allmänhet bättre att vägra intensiva sporter;
  • graviditet. Efter befruktningen fixeras ägget på livmoderens inre skikt, denna process kan åtföljas av skador på små blodkärl. Även om mängden blod från dessa kapillärer är väldigt liten kan kvinnor i vissa fall förvirra dem med menstruation, som började igen i en cykel.

  Första anledningen: övergående cykel

  Varför tar menstruationen lång tid? Menstruationen varar 15 dagar och längre om cykeln ännu inte har fastställts äntligen. Om den första menstruationen började relativt nyligen (upp till två år), kan detta fenomen vara en variant av normen.

  Vad ska jag göra om en ung flicka har menstruation i 15 dagar? Kontrollera först att blödningen inte är tung. Om det finns en liten daub, behöver du bara vänta på det ögonblick då cykeln är etablerad. Det är dock värt att informera läkaren om sådana problem. Din läkare kan rekommendera en liten undersökning..

  Varför menstruationen inte stannar på länge?

  Alla processer i kroppen är nära besläktade, så varje kränkning kan orsaka en förändring i menstruationens natur. Det största inflytandet på menstruationscykeln utövas av hormonella störningar och patologier i det reproduktiva systemet. Om menstruationen varar mer än en vecka bör en kvinna vara försiktig. Ibland är detta fenomen en konsekvens av naturliga processer i kroppen, men i de flesta fall finns det en patologi.

  Om cykeln inte är helt etablerad kan menstruationen gå oregelbundet och inte stanna i 12-15 dagar. En oidentifierad cykel observeras hos ungdomar och hos kvinnor efter förlossningen.

  Från det ögonblick av den första menstruationen hos ungdomar till fullständig etablering av cykliskhet kan 2 år gå. För närvarande inträffar hormonella förändringar. I en cykel produceras hormoner i tillräckliga mängder, och i en annan - inte. Av denna anledning är endometriet dåligt separerat, menstruationen slutar inte på en vecka..

  Efter förlossningen genomgår den kvinnliga kroppen också hormonella förändringar. Om en kvinna ammar ett barn, är menstruationen frånvarande från 6 månader eller mer (beroende på amningstiden och antalet anslutningar till bröstet). Faktum är att mjölkproduktionen styrs av hormonet prolaktin, vilket stoppar menstruationen.

  Efter avslutad amning börjar östrogener och progesteron att produceras aktivt. De första månaderna är deras nivå dock annorlunda än vad den var före graviditeten. Cykeln förlängs eller förkortas, menstruationen varar mer än en vecka eller omvänt stannar snabbt. Hormonförändringar inträffar också efter ett missfall, för tidig födsel eller abort..

  Oftast varar menstruationen 2 veckor eller mer på grund av hormonsjukdomar. Nivån av hormoner påverkas av:

  • patologi i binjurarna och hypotalamus;
  • äggstocksjukdom;
  • endokrina störningar.

  Äggstockarna har störst påverkan på menstruationscykeln. Om de fungerar fel, förändras nivån av kvinnliga hormoner, vilket påverkar hela reproduktionssystemet. Emellertid påverkar hormoner som produceras av andra organ också det kvinnliga reproduktionssystemet..

  Vid hormonella sjukdomar, menstruationen varar 2 veckor eller mer, observeras förvärring av kroniska sjukdomar och uppkomsten av gynekologiska patologier (endometrios, tumörbildning). En förändring i hormonnivåerna upptäcks genom laboratorieblodtester. Vissa överträdelser kan emellertid misstänkas av de medföljande symtomen:

  • skarpa humörsvängningar;
  • obehag i bröstet;
  • ofta huvudvärk;
  • Trötthet;
  • försämring av huden;
  • en kraftig förändring i vikt;
  • smärtsam menstruation med blodproppar;
  • frånvaron av menstruation i en cykel ersätts av intensiv urladdning i en annan.

  För att skydda mot oönskad graviditet använder många kvinnor hormonella preventivmedel (tabletter, injektioner, plåster) och intrauterina enheter. En förändring i menstruationens natur observeras oftast om preventivmedel används för första gången..

  Till exempel, under den första månaden av att ta hormonella tabletter, är uppkomsten av intermenstruell blodcirkulation eller en ökning av menstruationens varaktighet möjligt. Som regel försvinner sådana manifestationer under nästa cykel. Sådana förändringar förklaras av anpassningen av kroppen till syntetiska hormoner från utsidan..

  Regler kan inte heller upphöra inom två eller tre veckor efter installationen av den intrauterina enheten. Det reproduktiva systemet uppfattar spiralen som ett främmande föremål som du behöver vänja dig vid. Emellertid bör arten av urladdningen och de tillhörande symtomen övervakas noggrant..

  Ibland, efter befruktning av ägget, kan det förekomma en funktionsfel, vilket leder till uppkomsten av blodig urladdning. Tilldelningar som kan tas under långa perioder beror på följande skäl:

  • Ektopisk graviditet. Ägget kan fästa utanför livmodern (i äggledaren, bukhålan, äggstocken). Med tiden blir embryot större, vilket leder till skador på reproduktionsorganen. Vid en ektopisk graviditet ersätts ofta långvarig fläckning av kraftig blödning, åtföljd av svår smärta i nedre del av buken, kräkningar och yrsel.
  • Risk för missfall. I vissa fall påverkar olika faktorer fostrets normala utveckling (brist på progesteron, vitaminer, livmoderns patologi). Fläckning indikerar graviditetspatologier. Om inga åtgärder vidtas inträffar en missfall.

  Blodsjukdomar

  När endometriet är separerat från livmodern, är det en kränkning av integriteten hos små kärl. För deras normala återhämtning är det nödvändigt att det finns tillräckligt med blodplättar i blodet. Om blodkoagulation reduceras finns det ingen snabb blockering av vaskulär blödning. Vid allvarliga blödningsstörningar blir menstruationen inte bara lång, utan också riklig. Blodsjukdomar åtföljs av ytterligare symtom:

  • blekhet i huden;
  • yrsel
  • anemi
  • dåsighet.

  Eftersom livmoderhalsen är en viktig del av det reproduktiva systemet påverkar dess patologi karaktären av menstruation. Oftast observeras långa perioder med erosion och tumörprocesser (polypper, cyster, cancer). Med livmoderhalsskador är månadsvis urladdning inte intensiv utan får en mörk nyans.

  Vid erosion uppträder fläckning inte bara under menstruationen utan genom hela menstruationscykeln. Men när förändringar i livmoderhalsen redan blir onda, åtföljs menstruationen av en obehaglig lukt.

  Med polypper och cyster noterar kvinnor att menstruationen blir oregelbunden och smärtsam. Tillväxter komplicerar avsevärt befruktningsprocessen och att fostra ett barn.

  Beroende på orsaken till patologin kan behandlingsmetoden vara annorlunda. Tänk på de vanligaste orsakerna till att menstruationen har pågått i 15 dagar, vad ska jag göra? Det är värt att notera att valet av en specifik behandlingstaktik endast bör utföras av en gynekolog. Gör aldrig själv korrigeringar..

  Det andra skälet: hormonella sjukdomar

  Vissa kvinnor kommer till gynekologen med följande problem: menstruationen pågår den 15: e dagen. Varför händer det? Ofta är orsaken till patologin hormonell obalans. I detta fall sjukdomar som endometrios, polycystic och andra.

  Om en hormonell sjukdom upptäcks och menstruationen har pågått i 15 dagar, vad ska jag göra i det här fallet? Till att börja med är det värt att undersökas. Läkaren kommer sannolikt att ge dig en hänvisning till vissa test som kan upptäcka hormonnivån i kroppen. Efter det kan du starta korrigeringen..

  Om hormonellt misslyckande är obetydligt räcker konservativ behandling, under vilken du tar mediciner som förbättrar äggstocksfunktionen. Följande mediciner tillhör dem: "Janine", "Logest", "Novinet" och andra.

  Om endometrios eller polycystos upptäcks föreskrivs ofta kirurgisk behandling. Men i avsaknad av ytterligare symtom på sjukdomen kan en väntetid väljas..

  Om hormonellt brist inträffar på grund av sköldkörtelsjukdom måste du undersöka detta organ Kanske kommer du att få ordinerade mediciner som kompenserar för bristen på jod i kroppen. Dessa läkemedel inkluderar "Iodomarin".

  Vad man ska göra med långvarig blödning?

  Långa perioder kan inte bara förknippas med uppenbart obehag, utan också ett hot mot en kvinnas liv och hälsa.

  För att göra detta, bör du veta att menstruation kan orsaka en kränkning av välbefinnandet manifesteras i svaghet, yrsel, en kraftig förlust av styrka, etc., men så blodförlust leder till svår anemi och möjlig utveckling av en blödningsstörning.

  Vid de första manifestationerna av det faktum att menstruationen är störd i rytmen (de kan sluta och börja igen om en vecka) eller inte slutar, bör du söka hjälp från en specialist.

  Tidigare bör du inte delta i självmedicinering och valet av diagnostiska metoder. Detta beror på det faktum att de inte alltid ger det önskade resultatet och leder till en förvärring av den patologiska processen.

  Därför måste en kvinna initialt kontakta en gynekolog. Om en samtidig patologi upptäcks krävs hjälp av relaterade specialister.

  Beroende på orsaken till patologin kan behandlingsmetoden vara annorlunda. Tänk på de vanligaste orsakerna till att menstruationen har pågått i 15 dagar, vad ska jag göra? Det är värt att notera att valet av en specifik behandlingstaktik endast bör utföras av en gynekolog. Gör aldrig själv korrigeringar..

  Med en sådan blödningsperiod kan du inte självmedicinera. Kvinnor är intresserade av om det är möjligt att gå till gynekolog under menstruationen. Vid långvarig menstruation är ett besök hos läkaren lämpligt. Hemma kan du ta en medicin för att stoppa blödningen. Men då måste du definitivt kontakta en medicinsk institution. Om det behövs, ring en ambulans.

  Terapi bör förskrivas av en läkare som kommer att förklara hur du kan stoppa din period om de inte slutar. En preliminär diagnos utförs så att specialisten kan identifiera orsaken till problemet.

  Orsakerna till långa perioder bestäms också av en standardundersökning. Om läkaren misstänker en patologisk utveckling av celler föreskriver han en biopsi och cytologisk undersökning. Infektioner diagnostiseras genom PCR-analys..

  Tredje orsaken: felaktig preventivmedel

  Om din period redan är 14 dagar gammal eller om det här problemet stör dig under en längre period är det troligt att din preventivmetod inte har valts korrekt. Ofta uppstår blödningar med orala hormoner eller med en intrauterin enhet.

  Om det finns en patologi, vad ska jag göra? Menstruationen varar 2 veckor när du använder preventivpiller. I det här fallet är det värt att förstå tidpunkten för att ta hormonet. Om du just började använda denna skyddsmetod, är en sådan omstrukturering av kroppen möjlig. I detta fall är det nödvändigt att överväga hur riklig urladdning. I vissa fall kan läkaren ersätta läkemedlet eller helt förbjuda användning av denna skyddsmetod.

  När du använder intrauterina enheter är det nödvändigt att göra ultraljuddiagnostik under längre perioder. Mycket ofta förekommer denna patologi på grund av att botemedel helt enkelt inte passar kvinnan. I detta fall tar läkaren omedelbart bort spiralen från kvinnans kropp och väljer ett alternativt sätt att skydda henne från oönskad graviditet.

  Färg talar om problemet.

  Om menstruationen började två veckor efter föregående eller till och med 20 dagar senare, bör du vara uppmärksam på urladdningens art och deras färg. Detta kommer att hjälpa till att förstå om patologin orsakade en cykelstörning eller bara en svag funktionsfel i kroppen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tre nyanser:

  1. Rosa. Inte den bästa färgen på urladdningen, speciellt när en ruttet lukt kommer från dem. Fortsätter att blöda på grund av endometrit, kronisk endocervicit.
  2. Scharlakansrött. Indikerar små dysfunktioner i MT: s organ, men kan vara normala om de visas en gång. Men om mängden blod är stor, är nedre del av magen mycket öm, detta blödar och sjukhusvistelse behövs.
  3. Brun. Sådan fläckning, som ibland inte tar slut på länge, är inget annat än ett symptom på livmoders patologi. Behöver du se en läkare så snart som möjligt.

  Om blödning av någon färg inträffar mellan menstruationen, måste du vara uppmärksam på den och vidta lämpliga åtgärder.

  Fjärde orsaken: patologisk graviditet

  Ofta varar menstruationen upp till två veckor eller längre vid patologisk graviditet. I detta fall fixeras inte ägget i könsorganet utan i röret eller äggstocken. Mindre ofta förblir embryot i bukhålan.

  Med hot om att avbryta en normal graviditet kan det också förekomma blödning som varar mycket länge..

  Vad ska man göra om under graviditetsmenstruationen börjar och de går i två veckor? Till att börja med är det värt att ta reda på orsaken till patologin. Diagnosen sker med ultraljud.

  Vid en ektopisk graviditet hänvisas en kvinna snabbt till kirurgisk behandling, under vilken embryot avlägsnas. Med hotet om avslutande av en normalt utvecklande graviditet föreskrivs en kvinna fullständig vila och säng vila Konserverande läkemedel föreskrivs också. Dessa inkluderar följande: Utrozhestan, Progesterone, Dufaston. Vid svår blödning rekommenderas det också att dricka speciella mediciner. Oftast är detta Dicinon eller Tranexam, men ibland förskrivs andra läkemedel.

  Vid långvarig och svår blödning under graviditeten kan fostret förvisas från livmodern. I detta fall rekommenderas kvinnan att genomföra en diagnostisk curettage av könsorganets hålighet.

  Menstruationen går två eller tre veckor

  Menstruation som varar längre än sju dagar anses vara en avvikelse. Men en sådan urladdning är inte alltid en patologi. De kan betraktas som normen med en ärftlig faktor, användningen av hormonella läkemedel, åldersrelaterade förändringar, efter förlossningen.

  Kvinnor i åldern

  I vissa kvinnor, före klimakteriet, uppstår frågan: vad ska jag göra, jag är 45 år och menstruationen har pågått i tio dagar?

  För närvarande, som ett resultat av en minskning av östrogen, inträffar förändringar i cykeln. De första manifestationerna av klimakteriet åtföljs ofta av långvarig och riklig urladdning.

  Detta är normalt, men ändå värt ett besök hos gynekologen. Läkaren hjälper dig att förstå varför menstruationen före klimakteriet varar längre än vanligt och slutar inte. Faktum är att långvarig blödning vid 45 eller 47 års ålder också kan indikera kränkningar, och det är särskilt nödvändigt att se upp när en riklig urladdning har startat efter flera månader. Då borde de bli knappa, en daub dyker upp. Cykeln blir oregelbunden och menstruationen stannar.

  Ungdomstid

  Brott mot cykeln hos flickor är förknippat med instabiliteten hos hormonella substanser. I den här situationen är föräldrar oroliga över vad de ska göra om tonåringen har perioder som går längre än tio dagar och inte slutar. För att lösa problemet måste du rådgöra med en specialist. Om den inte behandlas kan en tonåring ha polycystisk äggstock. Vid de första tecken på sjukdom måste du besöka en läkare som berättar vad du ska göra om din tonåring har perioder i mer än en vecka.

  Hur länge varar månatliga perioder för tonårsflickor? Normal menstruation bör inte överstiga en vecka. Om menstruationen varar mer än sju dagar, men de är inte rikligt, kan orsaken vara endometrios - patologisk spridning av endometrium.

  Månadsperioder på tjugo dagar uppstår också på grund av patologiska eller fysiologiska skäl. En sådan menstruationsperiod är ett tillfälle att träffa en läkare. Det är nödvändigt för en kvinna att göra följande diagnostiska procedurer:

  • allmän inspektion;
  • kolposkopi;
  • bakteriologisk diagnos;
  • hysteroskopi;
  • ultraljudsförfarande;
  • MRI i buken;
  • blodprov;
  • penseldrag.

  Baserat på resultaten av undersökningen bestämmer specialisten behandlingen. Men vad händer om menstruationen varar mer än 10 dagar, och välbefinnande inte tillåter en kvinna att besöka kliniken? Sök akutvård. Före ankomsten av specialister bör ta en horisontell position. Benen ska vara placerade ovanför kroppen..

  För att stoppa livmodersblödning i nedre del av buken i 15 minuter måste du sätta en kall komprimering. Det rekommenderas att dricka vätska oftare. Om blödningen är mycket störande måste ett hemostatiskt läkemedel tas för att stoppa det. När man tar vasodilatatorläkemedel är det nödvändigt för en kvinna att sluta använda dem. Dessa läkemedel kan öka blödningen..

  Hormonell funktionsfel, som ofta uppstår på grund av förlossning eller kirurgisk behandling av gynekologiska sjukdomar, leder också till sådana konsekvenser. Och skälen till att tre veckor går menstruation är att förbereda kroppen för klimakteriet. Under postpartumperioden återställs cykeln efter 3-4 månader.

  Det händer så att menstruationen varar i 6 dagar och inte slutar. Vad ska göras i det här fallet? Varför uppstår detta?

  Menstruationen varar mer än sju dagar: orsakerna till detta tillstånd och är det värt att göra något eller inte? Kanske allt fungerar och menstruationen kommer att återställas? En sådan fråga ställs av varje kvinna som har stött på denna patologi. Svaret på det är naturligtvis entydigt: nej, menstruationen kommer inte att återhämta sig på egen hand, och symtomen kommer att öka mer och mer, vilket kan leda inte bara till utvecklingen av anemi, utan också till förvärring av orsaken, som i framtiden kommer att vara svår att eliminera och eliminera.

  Normalt pågår menstruationen i mer än sju dagar, om en kvinna har en ärftlig benägenhet till långa perioder, har hon en abort, använder hormonella preventivmedel eller mekaniska preventivmedel under postpartumperioden, liksom om menstruationen just har börjat, och inte ens ett halvt år har gått. från menarche (första menstruationen).

  Varför pågår menstruationen i mer än en vecka? Endast en läkare kan ta reda på det och om du står inför det här problemet måste du lita på proffsen. Oftast är orsaken till långvarig menstruation hos kvinnor i reproduktiv ålder:

  • stress exponering
  • undernäring
  • missbruk av vanor
  • hormonell obalans
  • reproduktionsorgansjukdomar
  • användning av COC.

  Varje kvinna som är orolig för sin hälsa och reproduktionsfunktion bör veta och komma ihåg att om menstruationen varar mer än sju dagar är det rikligt och smärtsamt, detta är ett mycket formidabelt symptom på en av sjukdomarna i reproduktionssystemet, som bara en läkare kan fastställa och upptäcka. Och först efter att ha undersökt på stolen och samlat anamnesis kommer läkaren att kunna förskriva ytterligare metoder för att diagnostisera patologisk blodförlust och, efter att ha fått sina resultat, bestämma behandlingsplanen.

  Ibland, för hemostas, kan läkaren förskriva traditionell medicin, bland vilken infusion och avkok av nässlor, användningen av björkblad och så vidare har vunnit stor popularitet. Allt detta kan endast användas i förväg samråd med den behandlande läkaren, eftersom ofta den oberoende användningen av traditionell medicin för hemostas endast komplicerar och förvärrar sjukdomsförloppet, som ett resultat blir utvecklingen av komplikationer oundviklig och det blir mycket svårt att eliminera dem.

  Få en gratis konsultation med en läkare

  I varje kvinnas kropp i reproduktiv ålder inträffar funktionella förändringar i endometriumet, som manifesteras varje månad genom menstruation - fläckar. Deras art, kvantitet och korrekthet skiljer sig åt i varje fall, men det finns genomsnittliga antal. Det är känt att den genomsnittliga varaktigheten för menstruationen inte bör vara mer än en vecka, men det finns fall när deras varaktighet ökar, menstruationens karaktär kränks, vilket tvingar dig att söka råd från specialister.

  Månadsvis mer än 10 dagar: orsakerna kan vara både fysiologiska och patologiska. Fysiologiskt kan menstruation på 10 dagar vara i sådana fall:

  • tidig period efter den första menstruationen och ålder efter 40 år när klimakteriet närmar sig
  • hormonell preventivmedel, eller snarare dess början
  • period efter abort, missfall eller förlossning
  • ärftlig predisposition för vissa kvinnor är ett normalt alternativ och kräver inte behandling.

  Menstruationen går 10 dagar i fallet då det finns en sannolikhet att utveckla en av följande patologier:

  • endokrin dysfunktion
  • koagulering
  • närvaron i livmoderkaviteten i ytterligare formationer
  • vaskulär väggsvaghet
  • onkologi
  • hormonell hormonobalans: progesteronbrist
  • ovariell dysfunktion: närvaron av en ovariecyst
  • förekomsten av en sexuellt överförd infektion
  • effekten av stress eller nervös belastning på en kvinnas kropp.

  Mycket ofta vänder kvinnor sig till läkaren med följande fråga: "Menstruationen har pågått i tio dagar - vad ska jag göra?" Naturligtvis bör du rådfråga en läkare för att reglera menstruationscykeln och fastställa orsaken till sådana kränkningar. En snabb och korrekt behandling kommer att snabbt normalisera menstruationen och eliminera komplikationer.

  Långa perioder (10 dagar): orsakerna till utvecklingen av hypermenorré, som vi ser, är mycket olika och jag använder olika metoder för att eliminera dem. Ett sätt att stoppa tung menstruation är att använda traditionell medicin. Användningen är endast möjlig efter samråd med en specialist och dess tillstånd. Människorna där finns ett stort antal infusioner, avkok och andra saker som kan stoppa blödningen. De vanligaste är:

  • Valeriska rötter, björkblad, rödgula och pepparmynta tas i samma mängd och hälls med vatten (2 matskedar av blandningen en halv liter vatten) och placerades i ett vattenbad i 15 minuter, filtreras sedan och drickas i en mängd av 200 ml under hela dagen
  • björkblad, häll kokande vatten, insistera 8 timmar och dricka ett halvt glas tre gånger om dagen
  • per 100 gram björkknoppar tar en halv liter vodka med ytterligare infusion under en månad med ytterligare användning av 1 matsked två gånger om dagen
  • häll nässlor 30 gram med ett glas kokande vatten, insistera i en timme och dricka tre gånger om dagen
  • ta 1 msk. l en herdsväska häll ett glas kokande vatten med ytterligare infusion i en halvtimme och dricka sedan hela portionen åt gången.

  11 månader får kvinnan att tänka - är allt i kroppen i ordning, skulle jag söka hjälp från läkare eller skulle jag vänta och allt kommer att fungera. Om du har uteslutit alla fysiologiska orsaker till tunga perioder, bör du omedelbart köra för en konsultation med en läkare, genomgå en fullständig undersökning och fastställa den patologiska orsaken till hypermenorea.

  Femte orsaken: blodsjukdom

  Långa perioder, som varar i två veckor eller mer, kan orsakas av vissa patologier i cirkulationssystemet. I det här fallet finns det oftast i kvinnans kropp inte tillräckligt med blodplättar som blockerar blödande kärl.

  Oftast, med tung menstruation, som varar mer än två veckor, börjar en representant för det svagare könet känna sig inte särskilt bra. I detta fall placeras patienten på ett sjukhus och behandling utförs där..

  Samtidigt förskrivs mediciner som Tranexam, Dexamethason, Water Pepper Extract, Vikasol och andra. Ett blodprov krävs också och antalet blodplättar bestäms. Efter mottagande av vissa resultat kan behandlingen avbrytas..

  Om blödningen inte slutar och i detta fall skickas kvinnan till curettage. Ibland växer endometriet in i livmoderns muskelskikt och kan inte separeras på egen hand. Samtidigt löser rengöring inte bara problemet med längre perioder utan fungerar också som en diagnos av patologi.

  När det är dags att träffa en läkare

  Menstruation som varar mer än 14 dagar är särskilt farligt om de åtföljs av riklig urladdning. Därför måste du kontakta en medicinsk institution omedelbart för att ta reda på vilken orsak som orsakade två månaders perioden.

  Efter att ha samlat anamnesis, kommer läkaren att veta vad detta kan orsaka. Gynekologen kommer att genomföra en noggrann undersökning, varför ett förstorat, tätt eller tvärtom för mjukt livmodern kan förekomma, ibland med noder, vilket är typiskt för fibroider eller tumörer.

  Äggstocks tumörer finns i iliac-regionerna, och de är rörliga och rörliga, ibland smärtsamma vid beröring..

  Efter att ha undersökt livmoderhalsen med en spegel, kan en specialist identifiera dess patologiska förändringar.

  Sjätte orsaken: skada på livmoderhalsen och livmoderhalsen

  En annan anledning till att menstruationen kan pågå i upp till två veckor ligger i erosion, polyp eller cystor i livmoderhalsen.

  Om blödningserosion upptäcks utförs först diagnostisk kolposkopi. Därefter väljs behandlingsmetoden. Erosion kan elimineras genom cauterisering. För kvinnor med obetydliga kvinnor väljs sparande läkemedel, till exempel Solkovagin. De företrädare för det rättvisa könet som inte kommer att föda barn längre, behandling kan utföras med hjälp av elektriska apparater.

  En polyp eller cyst i livmoderhalsen kräver snabbt avlägsnande, särskilt om blödning har inträffat. I det här fallet utför läkaren under lokalbedövning utvidgningen av genitalkanalen och extraherar en patologisk formation.

  Diagnostik

  För att bekräfta diagnosen måste du använda ytterligare metoder. Eftersom en allmän och gynekologisk undersökning inte räcker, används laboratorie- och instrumentundersökning. Dess komplex inkluderar:

  • Biokemiskt blodprov (hormonella indikatorer).
  • Bakteriologisk analys av urladdning.
  • kolposkopi.
  • Ultraljudsförfarande.
  • hysteroskopi.

  Efter att ha fått alla resultat kan vi prata om det finns patologiska skäl för att förlänga menstruationen.

  Symtom på endometrios

  Detta är en ganska vanlig patologi idag, både bland kvinnliga och manliga. Det kännetecknas av spridning av vävnad i olika organ, främst är dessa vävnader i det lilla bäckenet. Oftast är orsaken till förekomsten en funktionsfel i hormonsystemet. Det diagnostiseras hos kvinnor oftast i åldern 24-37 år.

  Symtomen manifesteras genom dragande smärta i nedre del av buken, särskilt under samlag och under menstruation (menstruation kommer efter det föregående på 1-2 veckor)., som inte kan sluta på något sätt, är också ett tecken på endometrios. Blod kan frigöras under tarmrörelser, urination. Hos många kvinnor är endometrios asymptomatisk och manifesterar sig även med synliga patologier - ektopisk graviditet, peritonit och infertilitet.

  Sjukdomen fortsätter i fyra steg. Endometrios kan vara intern eller extern. Om graviditet sker parallellt med utvecklingen av patologi, dör fostret i livmodern.

  Du bör känna till och komma ihåg att med en rutinmässig gynekologisk undersökning kanske patologi inte märks. Om en kvinna har stabil och konstant smärta i buken, det finns en kränkning av menstruationscykeln, måste du genomgå en ultraljudundersökning av bäckenorganen, laparoskopi eller NMR. Varje fokus på endometrios kan när som helst bli en malig tumör, därför används en biopsi för diagnos.

  P-piller hormonella läkemedel används för att behandla sjukdomen. Undertrycker äggstockarnas arbete blockerar de utvecklingen av foci för endometrios. I det avancerade skedet tilldelas en operation.

  Möjliga komplikationer och förebyggande

  Det finns flera skäl till blodutflöde:

  1. hormonella förändringar;
  2. stress, chock;
  3. inflammatoriska processer;
  4. blödningsstörningar;
  5. tidig graviditetsavbrott;
  6. tumörer av olika ursprung i livmodern och halsen;
  7. endometrios.

  Om menstruationen är över, och efter några dagar ser kvinnan blod på remsan, passar inte uttrycket - menstruationsdagar igen, inte. Prata om dysfunktionell blödning.

  Ett enda fall kan inte alltid skrämma, tvinga att besöka en läkare. Speciellt om ägglossning har ägt rum i dessa dagar, var det sexuell kontakt, utflödet är inte starkt, andra symtom stör inte. Kvinnor kommer att betrakta detta som ett tecken på befruktning.

  Om detta är långt ifrån fallet, kommer inte alla att gå direkt till läkaren. Ibland finns det ingen tid, och hon, tråkig rädsla, säger till sig själv - detta är en olycka. Flickor som bor borta från professionella gynekologiska sjukhus rusar inte omedelbart till ett möte, hoppas att det kommer att passera, skjuta upp besöket, men förgäves!

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Månadlig utfodring

  Amning och menstruationscykeln är två processer som väcker hundratals frågor hos unga mödrar. Alla vet att menstruation under amning vanligtvis börjar senare, men ingen läkare kan bestämma den exakta perioden under vilken menstruationscykeln ska återställas, eftersom denna process, som många andra, är rent individ....

  Dufaston orsakar menstruation. Bruksanvisning, kontraindikationer

  För att orsaka menstruation rekommenderar läkare ofta att ta hormonläkemedlet Dufaston. Läkemedlet har vunnit popularitet inom gynekologi på grund av egenskaper som säkerhet, effektivitet och överkomliga priser....

  När klimakteriet inträffar hos kvinnor

  Ett svårt stadium i varje kvinnas liv är blekning av äggstockarna. Kunskap om typ av klimakterium hos kvinnor (symtom, ålder) och deras behandling (medicinering, folkmusik, dietterapi) hjälper dig att lugnt överleva denna svåra period....

  SjukdomBeskrivning och symtom
  Inflammatoriska processer
  Cervikal erosion
  Polypper i livmoderhalsen eller kroppen
  endometrios
  adenomyosAdenomyos är en intern form av endomitrios. Livmoderkroppen består av muskel-, skyddande och slemvävnader. Vid denna sjukdom växer slemvävnaden (endometrium) genom det skyddande och tränger igenom muskeln. Den senare är komprimerad och livmodern har en sfärisk form. Faran med denna patologi är att den kanske inte kommer att manifestera sig under en lång tid och endast i dess försummade former uppstår oregelbundna blödningar. Ett synligt tecken är brunt urladdning som varar länge efter menstruationen i flera cykler i rad
  leiomyomUterin fibroids är en av de vanligaste sjukdomarna hos kvinnor i fertil ålder. Det är en godartad bildning, vanliga orsaker som anses vara genetik, sjukdomar i reproduktionssystemet och kirurgiska ingrepp. Liksom adenomyos kan det hända att det inte förekommer i de första utvecklingsstadierna, därför är det viktigt att regelbundet genomgå en rutinundersökning av en gynekolog
  Brist på ägglossning
  cancerBildningen av friska eller maligna vävnader som påverkas av godartade tumörer inträffar som ett resultat av malignitet - en kränkning av celldelning och regenerering. Blodutflöde, dålig hälsa, viktminskning - symtom på cancer
  Mekaniska skador i livmodernMed sådana skador hjälper bara manipulationen av en läkare att stoppa blödningen
  koagulopati