Menstruationen slutar inte - orsakerna som varje kvinna bör veta om

Intim

En förändring i menstruationscykeln indikerar i de flesta fall en överträdelse av reproduktionssystemet. En ökning eller minskning i volym, färg, sekretionskonsistens är av stort diagnostiskt värde. Särskild uppmärksamhet ägnas åt fall då menstruationen inte slutar, varför orsakerna kan vara förknippade med blödning.

Varför går menstruationen längre än vanligt?

Vid vilken tidpunkt en kvinna börjar menstruation och när den slutar - beror direkt på den hormonella bakgrunden. Koncentrationen av två könshormoner: östrogen och progesteron är av avgörande betydelse. Arten av menstruationsflödet och deras varaktighet beror på deras volym i blodet. Normalt kan menstruationen pågå i 3–7 dagar.

Ofta, när en kvinna har en lång period, kan orsaken ligga i förändringar i det endokrina systemet. Detta bekräftas av en bedömning av koncentrationen av hormoner i blodomloppet.

Bland patologierna åtföljda av en förlängning av menstruationscykeln kallar läkarna följande:

 • övervikt;
 • sköldkörtelsjukdom;
 • livmodertumörer;
 • störningar i organen i blodkoagulationssystemet;
 • polyper i livmodern;
 • endometrial hyperplasi;
 • endometrios;
 • endometrit;
 • störning av äggstockarna.

Varför går menstruationen efter 40 år?

Efter 40 år inträffar många förändringar i den kvinnliga kroppen. Gonaderna minskar gradvis deras funktionalitet. Som ett resultat är det en minskning i koncentrationen av könshormoner i blodet, vilket återspeglas i karaktären av menstruationsflödet.

 • minskning av mängden utsläpp;
 • brott mot menstruationsfrekvensen;
 • periodisk brist på menstruation.

Förlängning av menstruationsflödet hos mogna kvinnor beror i de flesta fall på en minskning av deras volym. Många patienter karakteriserar dem som en daub som kan dyka upp i mitten av cykeln - menstruationen har slutat och börjat igen. Dålig urladdning, när bara några droppar blod finns på dynan, kan vara 5-7 dagar. En förlängning av cykeln i en större riktning kan indikera patologer.

Menstruationen pågår under lång tid med följande sjukdomar:

 • polycystisk äggstock;
 • endometrios;
 • endometrit.

Långa perioder efter försening

Menstruationen försenar många kvinnor. Förändringar i klimatförhållanden, överbelastning, stress kan provocera situationer när menstruationen inte kommer vid den vanliga tiden. Om menstruationen fortfarande kommer, varar den längre. Detta beror på det faktum att endometrialskiktet är mycket förtjockat och mer tid krävs för dess avstötning och utgång. Detta förklarar varför menstruationen inte slutar länge. I vissa fall, när perioden inte upphör efter förseningen, kan emellertid orsakerna till detta fenomen förknippas med patologi.

Om blödning åtföljs av svår smärta i nedre del av buken, blekhet i huden, kallsvett, förlust av medvetande, är det nödvändigt att utesluta ett brott i äggledaren, som uppstår mot bakgrund av en framtida ektopisk graviditet. Situationen kräver akut sjukhusvård, akut medicinsk vård och kan vara en förklaring till varför menstruationen inte slutar.

Menstruationen slutar inte när man tar preventivmedel

Många flickor som regelbundet och kontinuerligt tar födelsekontroll märker ofta att deras perioder går längre än vanligt. Läkare betraktar detta fenomen som en reaktion av kroppen på en förändring i hormonella nivåer. Dessutom beror svårighetsgraden på sådana förändringar direkt på den naturliga nivån av hormoner.

Bland de möjliga orsakerna till långvarigt menstruationsflöde när man tar preventivmedel:

 • felaktigt urval av läkemedlet;
 • brott mot mottagningsalgoritmen;
 • hoppa över nästa piller;
 • förekomsten av patologier i det reproduktiva systemet.

Menstruationen pågår under lång tid efter preventivmedel

Förpackningar med orala preventivmedel innehåller i de flesta fall antalet tabletter under 1 månad administrering. Efter att ha tagit det senare, efter 1-2 dagar, börjar urladdningen, vilket gynekologer betecknar uttagningsblödning. I sådana fall slutar kvinnor inte menstruera i 3-4 dagar. Samtidigt är urladdningsvolymen mindre än vanligt: ​​när man tar OK har endometriet inte tillräcklig tjocklek.

Om vaginal urladdning efter avbrott av preventivmedel efter flera dagar inte avtar utan intensifieras, bör du rådfråga en läkare. Sådana symtom kan bero på blödning i livmodern, vilket provoceras av en kraftig förändring av hormonhalterna. Under undersökningen utesluter läkare också sannolikheten för en felaktig funktion i blodkoagulationssystemet (trombocytopeni).

Långa perioder efter borttagning av spiralen

Den intrauterina anordningen för könsorganet är en främmande kropp, och därför kan man notera voluminös menstruation under lång tid efter installationen. Enligt gynekologer kan långvarig menstruation observeras inom sex månader efter installationen av IUD. Detta fenomen betraktas som en fysiologisk reaktion av kroppen..

Situationen är annorlunda när menstruationen inte slutar länge efter att spiralen har tagits bort från livmodern. Detta kan bero på det starkt växtlösa endometriumet, som normalt inte kunde exfoliera från livmodern. Efter att ha tagit bort IUD försvinner hinder för menstruationsflödet helt, så att de går utanför i en större volym.

Bland andra orsaker till långvarigt menstruationsflöde:

Menstruationen pågår under lång tid efter erosion av erosion

I vissa fall står kvinnor inför en situation där, efter menstruationen, inte stoppar dauben. Denna symptomatologi är karakteristisk för erosiva formationer i livmoderhalsen. För att eliminera dem, ta bort symtomen på sjukdomen och förbättra kvinnans tillstånd, erosion är cauterized. Denna procedur hjälper till att eliminera sår på ytan av slemhinnan, för att förhindra inflammation. Men efter förfarandet märker många kvinnor en förändring i arten av den månatliga ansvarsfriheten.

Enligt läkarna själva är det möjligt att förlänga menstruationens varaktighet av följande skäl:

 • reaktion av livmodersreceptorer på effekterna av apparaten;
 • psykologiska upplevelser förknippade med proceduren;
 • slemhinneaktion på skada.

Långa perioder efter medicinsk abort

Med denna metod för abort utsätts fosterägget inte för några effekter. Det exfolierar självständigt gradvis från livmoderväggen och utvisas utåt. På grund av sådana funktioner noteras vaginal urladdning flera timmar efter proceduren. De varar normalt 3-4 dagar, har en skarlakansröd nyans. Gradvis minskar deras volym och de försvinner.

Situationen när menstruationen pågår under lång tid efter läkemedelsavslutande graviditet kräver läkarvård. Om urladdningen försenas och varar mer än 5-7 dagar minskar eller växer deras volym inte - du måste rådfråga en läkare. En liknande situation indikerar livmodersblödning, som kan utlösas av hormoner som är en del av läkemedlet för att avbryta graviditeten..

Långa perioder går efter curettage

Ofta är förklaringen till varför menstruationen inte slutar begränsning av livmoderhålan. Denna procedur kan utföras både för medicinska ändamål (med polypper), och i processen att avbryta, rengöra livmoderhålan efter en abort. Under implementeringen avlägsnas endometrialskiktet helt: det klipps helt enkelt av med ett kirurgiskt instrument. För första gången efter manipulationen noterar kvinnor riklig fläckning, vilket kan förvandlas till menstruation.

En ökning av menstruationens varaktighet och volym kan förknippas med:

 • med allvarlig skada på endometriet;
 • infektion med anslutning;
 • en ökning av tjockleken på endometrialskiktet.

Vad är faran för långvarig menstruation??

Om en kvinnas menstruation inte avslutas inom sju dagar är detta ett tillfälle att konsultera en läkare. När alla faktorer förklaras som förklarar varför perioderna inte slutar, orsakerna identifieras, föreskrivs behandling.

Fara för kvinnors hälsa kan representeras av både långa perioder och orsakerna som orsakade dem:

 1. Ökad blodförlust leder till en minskning av koncentrationen av röda blodkroppar i blodet och utvecklingen av anemi.
 2. Minskade hemoglobinnivåer i blodet påverkar en kvinnas hälsa och allmänna välbefinnande negativt.

Vad du ska göra om dina perioder inte slutar?

Långvarigt menstruationsflöde bör vara ett tillfälle att se en läkare. Men många kvinnor har ingen brådska med att boka tid och, så att menstruationen slutar snabbare, vänder sig till folkliga metoder. Sådana manipulationer kan påverka reproduktionssystemets hälsa negativt och förvärra situationen. Därför, utan att först rådgöra med en gynekolog, bör du inte använda dem.

Om menstruationen inte slutar och orsakerna till långvarig menstruation är okända, rekommenderar läkare att du följer följande regler:

 1. Uteslut fysisk aktivitet.
 2. Lyft inte vikterna.
 3. Vägrar att besöka bastur, bad.
 4. Ta inte varma bad.
 5. Kontakta kliniken.

Hur du gör dina perioder slut?

Pratar om hur man kan stoppa menstruationen, om de tar lång tid, noterar läkarna effektiviteten hos enskilda folkläkemedel. Bland dessa är följande.

 • hästsvans - 1 msk. skeden;
 • vatten - 200 ml.
 1. Råmaterial hälls med kokande vatten..
 2. Placeras i ett vattenbad i 15 minuter.
 3. Kyl och ta 50 ml två gånger om dagen.

Avkok för uterinblödning

 • hallonblad;
 • jordgubbsblad;
 • Ekbark;
 • rölleka;
 • gås cinquefoil.
 1. Ingredienserna blandas i lika stora andelar..
 2. Häll kokande vatten och insistera 2 timmar.
 3. Ta 50 ml 3 gånger om dagen.

De viktigaste orsakerna till långvarig menstruation och vad man ska göra

Den kvinnliga kroppen är utformad så att menstruationen börjar från 10 till 14 år en gång i månaden. Blödning orsakas av avstötning av epitelet, som i avsaknad av befruktning blir ett onödigt reproduktionssystem. Sedan börjar en ny cykel som varar från 21 till 35 dagar.

Månadsperioderna varar 3-7 dagar och under denna tid tappar kroppen 50-150 ml blod. Om avvikelser från den klassiska versionen observeras är det nödvändigt att förstå varför det finns långa perioder och ta reda på från läkaren hur man återställer den normala blödningsrytmen.

Menstruationen pågår under lång tid: i vilka fall är det normalt

Om menstruationen drar på i 10 till 15 dagar, vilket inte var tidigare, är kvinnor vanligtvis uppmärksamma och tänker på sjukdomen. Men det finns faktorer som inte har något att göra med patologier. Betrakta dem i detalj:

 • Ålder. Under de första två åren efter menarchen hos flickor kan menstruationen pågå under en lång tid, börja och sluta med mörka fläckar. Kroppen genomgår hormonell omstrukturering vid 40 års ålder, när perioden av premenopaus börjar. Ökningen av kritiska dagar i ung ålder och efter 40 anses vara en naturlig händelse.
 • Ärftlighet. Om släktingar under 40 år har en period på mer än sju dagar, har denna familj en naturlig predisposition för långvarig blödning. Hos kvinnor efter 45 år varar menstruationen länge av en annan anledning - detta är en närmande menopaus. Därför är det inte värt att ta hänsyn till särdragen i menstruationen av mogna släktingar till en flicka eller ung kvinna.
 • Födelse och abort. Efter dessa händelser återuppbyggas reproduktionssystemet och livmodern rengörs intensivt..
 • Tar preventivpillerar. Hormonella preventivmedel gör menstruationen lång eller för kort.
 • Användning av en intrauterin enhet. Livmodern uppfattar IUD som en främmande kropp och reagerar på dess närvaro med långvarig kraftig blödning.
 • Stress, hypotermi eller överhettning av kroppen. Erfarenheter och förändringar i klimatförhållanden påverkar menstruationens natur.

Om menstruationen alltid går lång och inte påverkar kvinnans välbefinnande, oroa dig inte. Om kritiska dagar kommer slumpmässigt med långvarig kraftig blödning och orsakar svår smärta i nedre del av buken, förblånning och besvimning, kontakta en läkare omedelbart.

Patologiska orsaker till långa perioder

Gynekologer anser oregelbunden och långvarig menstruation med klimakteriet normen. I andra fall indikerar cykelavvikelser ofta utvecklingen av en patologisk process.

Regelbundna blödningar som varar 10 till 15 dagar är farliga för kroppen. För att fastställa orsaken till långa perioder rekommenderas patienten att genomgå en undersökning. Om misstanken om sjukdomen bekräftas kommer läkaren att utveckla en effektiv behandlingsplan..

Vilka faktorer påverkar menstruationens varaktighet:

 1. Anemi.
 2. Dålig blodkoagulation.
 3. Deprimerat tillstånd.
 4. Hormonell störning.
 5. Neoplasmer av olika natur.
 6. Svaghet och dålig elasticitet i blodkärlen.
 7. Uterus- och äggstocksjukdomar (cystor, adenomyos, polyper, myom, inflammation, livmoderhalsdysplasi, maligna tumörer).
 8. Sjukdomar i det endokrina systemet, särskilt sköldkörteln.

Kategorin av sekundära orsaker till långa perioder inkluderar psykiska störningar, övervikt, skador, en betydande vitaminbrist, dåliga vanor, drogberoende.

Vad är faran för utmattande menstruation? Först och främst tappar kroppen mycket blod och järn, vilket orsakar järnbristanemi. En minskning av hemoglobin försämrar en kvinnas välbefinnande avsevärt och påverkar livskvaliteten negativt.

Under graviditet, om menstruationen kvarstår, kan betydande blodförlust resultera i missfall. Hos kvinnor i fertil ålder kan långa kritiska dagar orsaka en ektopisk graviditet..

Oberoende försök att stoppa blödningar med läkemedel eller folkmedelsrättsmedel är farliga på grund av blodproppar, utvecklingen av inflammatoriska processer och andra komplikationer. Därför, om menstruationen började gå mer än en vecka, är det brådskande att kontakta en gynekolog och andra specialister.

Vad man ska göra om perioderna är långa

För att ta reda på hur man kan stoppa långa perioder är det bättre med en läkare. Så du kan undvika allvarliga hälsoproblem. Vanliga behandlingsalternativ är p-piller och hemostatiska läkemedel. Efter överenskommelse med läkaren kan du ta traditionell medicin.

P-piller

P-piller kan stoppa långa perioder förknippade med en obalans av könshormoner. Läkemedel korrigerar hormonella nivåer och dämpar inte bara blödning. Men om hormonstatusen har förändrats på grund av en allvarlig sjukdom kommer behandlingen att vara annorlunda. Terapi utvecklas individuellt av läkaren.

hemostatika

Gruppen av hemostatiska medel - hemostatiska läkemedel, inkluderar mediciner Vikasol, Ditsinon, Traneksam, etc. Vikasol hjälper kroppen att syntetisera ett protein som ansvarar för kvaliteten på blodkoagulation. Det är en vattenlöslig analog av vitamin K. Läkemedlet är i form av tabletter och injektioner..

Han har inga kontraindikationer och biverkningar..

Dicinon ökar permeabiliteten för kärlväggarna. Om din period är lång och du inte vet vad du ska dricka kommer Dicinon att vara ett idealiskt alternativ. Läkemedlet stoppar blödningar av annan art (till och med akut) och förhindrar att de återkommer.

Tranexam - ett läkemedel med tranexaminsyra, har hemostatiska, antiinflammatoriska och antihistaminegenskaper.

Läkemedlet är effektivt under långa perioder, varför orsakerna är abort, förlossning, inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet och hysteroskopi..

Enligt läkares bedömning kan vitaminer, livmodersammandragningar, hormoner och förstärkande mediciner för blodkärl förskrivas till patienten. Curettage för långvarig menstruationskvinnor gör på 50 år under klimakteriet - proceduren förhindrar utveckling av cancer. Efter curettage förskrivs patienten hormoner.

Flickor och medelålders kvinnor får först förskrivna hormoner. Om de inte hjälper, skickas patienter till curettage.

Om anomalin beror på dålig blodkoagulering korrigeras menstruationscykeln med koaguleringsmedel (aminokapronsyra). Med anemi hjälper järnpreparat att korrigera situationen..

Folkrättsmedel

Överväg vad du ska göra med lång menstruation för kvinnor i olika åldrar, så att du kan klara dig utan mediciner. Vi använder recept för traditionell medicin som syftar till att stoppa blödning och eliminera obehagliga symtom och irritabilitet.

 1. Brygg en tesked gräs med ett glas kokande vatten och håll i 15 minuter under locket.
 2. Ta en ånga på ¼ kopp upp till 4 gånger om dagen.

Sage fungerar som östrogen, normaliserar cykeln och får dig att må bättre med klimakteriet.

Sage-infusion är lätt att göra hemma

 1. Doppa en matsked råvaror med ett glas kokande vatten och koka i 4 - 5 minuter på låg värme..
 2. Insistera buljongen i en halvtimme.
 3. Ta 3-5 gånger dagligen dagligen för att få en hemostatisk effekt och mätta kroppen med vitamin K.
 1. Brygg bara 1 tsk i ett glas kokande vatten. örter.
 2. Insistera örtte i några minuter.
 3. Drick en dos på 150 ml.

Det rekommenderas att ta herdens påsinfusion 2 till 3 dagar före menstruationsstart och fortsätta behandlingen under hela cykeln.

Ett avkok av vilda jordgubbar:

 1. Brygg vegetabiliska råvaror med 1 msk. l per liter kokande vatten.
 2. Dela upp hela volymen i portioner och dricka under kritiska dagar.

En avkok av jordgubbar är läcker och hälsosam.

Traditionell medicin erbjuder en välsmakande och hälsosam version av cykelkorrigering med citron. Det är viktigt att kvinnan inte har tandsjukdomar och störningar i mag-tarmkanalen.

För att sluta spotting måste du äta en hel citron med tillsats av socker eller honung. C-vitamin har hemostatiska egenskaper.

Förebyggande av långa perioder

Närvaron av långa perioder är inte alltid förknippad med sjukdomen. Om orsaken till avvikelsen efter en grundlig undersökning inte hittades och kvinnan erkändes som frisk, får hon rekommendationer om livsstilsförändringar.

Långvarig menstruation kan vara förknippad med faktorer som:

 • Fetma.
 • Vitaminbrist.
 • Alkoholmissbruk.
 • Drog användning.
 • Klimatpåverkan.
 • Låg spänningsmotstånd.

Kom ihåg att långa perioder som inte kan korrigeras hemma kräver omedelbar läkare. I god tid konsultation av en specialist hjälper till att undvika allvarliga problem på det gynekologiska området.

Menstruationen går 10 dagar: orsaker, behandlingsmetoder

Menstruation är en fysiologisk process åtföljd av blödning från slidan. Ett odödligt ägg med ämnen som är nödvändiga under graviditeten lämnar kroppen. Cykeln fortsätter individuellt och sträcker sig från 21 till 35 dagar, menstruationen tar 4-7 dagar. Månadsvis - en individuell process som kan pågå mer än 10 dagar, vilket inte är en sjukdom. En orsak till långvarig fläckning från slidan kan vara en sjukdom som hotar patientens liv.

Hos alla kvinnor börjar cykeln med fläckar från könsorganen. Under menstruationen blir kroppen av med vätska, slemhinnor och andra ämnen som krävs av en kvinna under graviditeten. Om befruktning inte har inträffat, rengör livmodern sig, blodslem utsöndras. Cykeln styrs av nervösa, endokrina system, löper med intervaller på 27 till 34 dagar.

Månadsperioderna varar i genomsnitt 3 till 6 dagar. Datum varierar för varje kvinna, men förblir inom det normala intervallet. Ibland varar spotting mer än 10 dagar, men detta är inte ett tecken på patologi:

orsakerBeskrivning
ÅlderHos en tonårsflicka förbereder menarchen reproduktionssystemet för vidare förplantning. Cykeln ställs in under året, efter den första urladdningen och varar mer än en vecka
Hormonella preventivmedelOm långvarig menstruation inte är förknippad med sjukdomar, kan kroppen reagera på användning av hormonella preventivmedel. Efter användning av tabletter återställs cykeln.
AbortEfter en abort varar urladdningen mer än sju dagar
KlimaxHos kvinnor över 40 år är hypermenorré förknippat med hormonella förändringar före klimakteriet, trots den lilla cykeln med tidigare utskrivning
FörlossningEfter förlossningen återuppbyggs kvinnans kropp, livmodern rensas, blodig utflöde uppstår som kan ta 2-3 veckor
ÄrftlighetOm cykeln är etablerad, men menstruationen varar mer än 8-9 dagar, måste flickan fråga hur hennes menstruation går med nära släktingar. Om kvinnor är benägna att förlänga, men konstant blödning från slidan, är långvarig menstruation normalt
Hormonell obalansFetma är en endokrin patologi som leder till en kränkning av den månatliga cykeln. Om urladdningen på dag 9-10 blir knappa, upptäckt, visar inte tillståndet sjukdomar i reproduktionssystemet. För att återställa cykeln måste en kvinna justera den dagliga menyn: eliminera kryddig, fet, stekt, dricka mindre kaffe, överge dåliga vanor

Konsultation med en läkare är också nödvändigt när man väljer hormonella preventivmedel, endast en läkare kan välja det bästa läkemedlet som inte bromsar menstruationscykeln.

Läkare skiljer flera faktorer av hypermenorré:

 • fel i det endokrina systemet;
 • otillräcklig blodkoagulerbarhet;
 • svaga kärl som är lokaliserade i könsområdet.

Ovanstående skäl är resultatet av patologiska processer i en kvinnas kropp:

 • stressande situationer;
 • anemi;
 • hormonell patologi;
 • reproduktionssystemets dysfunktion;
 • tumörer i olika etiologier;
 • gynekologiska sjukdomar och inflammationer.

En kvinna måste uppmärksamma lukten av vaginal urladdning: koaguler med en obehaglig lukt indikerar svamp, bakteriella patologier. Detta måste meddelas läkaren. Läkaren kommer att ge anvisningar för lämpliga tester, ultraljuddiagnostik av äggstockarna, sköldkörteln och livmodern.

Tabellen beskriver de sjukdomar som leder till hypermenorré:

Ett patologiskt tillstånd som förekommer hos kvinnor från 25 till 40 år. Med patologi varar menstruationen mer än 2 veckor. Brown verkar något före schemat..

Ultraljud indikerar en onormal spridning av livmoderhinnan, närvaro av hålrum.

I det första steget fortsätter sjukdomen utan uppenbara kliniska manifestationer. Med ett avancerat stadium fortsätter en sjukdom med karakteristiska symtom:

 • smärta i nedre buken av konstant natur;
 • spotting brown, som inte slutar på länge;
 • smärtsam, tung menstruation med blodproppar
SjukdomBeskrivning
myomGodartad neoplasma som är lokaliserad i livmodern. Med myom varar blodigt urladdning mer än 9 dagar, detta beror på det faktum att flera noder uppträder i livmoderhålet, vilket leder till nedsatt organkontraktion
polyposisPolypper är runda tillväxter som bildas från endometriala celler och tillhör godartade neoplasmer. Ett element är fäst vid slemhinnan med ett ben, som berikas i blodkärlen. Oregelbunden sammandragning av organet leder till tryck på neoplasma. Kvinnan klagar till gynekologen att daub började i mitten av cykeln, och menstruationen varar längre än vanligt
endometrios

Det finns många skäl som leder till hypermenorré, därför är det omöjligt att försumma det patologiska tillståndet. Den utmattande cykeln leder till hälsoproblem:

 1. 1. Vitaminbrist. Kroppen tappar fördelaktiga spårelement, särskilt järn. Brist orsakar anemi, förlust av röda blodkroppar.
 2. 2. Infertilitet. Om blodig urladdning varar länge ignorerar en kvinna ett besök hos en läkare, då förlorar patienten förmågan att bli gravid.
 3. 3. Livets hot. Om blödningen varar 3 veckor eller mer, utan att stoppa, måste du ringa en ambulans och åka till sjukhuset. Riklig blodförlust hotar livet.

Återställa den månatliga cykeln är en allvarlig uppgift, bara en läkare kan stoppa blodutflödet efter att ha studerat parametrarna:

 • anledning till förseningen;
 • patientålder;
 • individuella kännetecken för en organism.

Läkaren föreskriver en behandling som kommer att gynnas utan att hota kvinnans liv. Patienten ordineras hemostatiska medel: Dicinon; Vikasol och andra.

Beroende på sjukdomen som orsakade den ökade urladdningen föreskriver gynekologen en terapimetod:

Det finns två sätt att behandla endometrios:

Hormonella piller ger kroppen en signal om fullständig frånvaro av ägglossning och frigörandet av ägget. Efter behandlingen försvinner sjukdomens fokus. Behandlingen är lång och kan vara 6-7 månader. Läkaren meddelar patienten om biverkningar.

Säker patologi terapi betraktas som laparoskopi. Under operationen tar läkaren bort problemområdena, men livmoderns integritet kränks inte.

Om endometrios diagnostiseras i tid, botas patienten genom att han tar födelsekontroll

SjukdomBehandling
endometrios
myomMed myoma visas en kvinna operation
polyposisPolypos behandlas genom curettage eller brännande. Utan hjälp av en läkare, degenereras celler till ondartade

Om perioden går 10 dagar, gör ont i magen, kan du, i överenskommelse med läkaren, ta till hjälp med folkläkemedel. Effektiva recept:

TitelMatlagning
Samling
 1. 1. Ta samma andel valerianrot, rödbär, björk, pepparmynta.
 2. 2. Två matskedar i samlingen häll 500 ml kokande vatten.
 3. 3. Stuv i vattenbad i ytterligare 20 minuter.
 4. 4. Filtrera, dricka under dagen. Den dagliga dosen bör inte överstiga 250 ml
Björkinfusion
 1. 1. Häll en matsked färskt björkblad med en liter kokande vatten, insistera 10 timmar.
 2. 2. Ta 3 gånger om dagen i 75 ml
Tinktur på björkknoppar
 1. 1. 500 ml vodka blandat med 100 g björkknoppar, insistera en månad.
 2. 2. Ta två gånger om dagen för en matsked
Nässlor infusion
 1. 1. Häll 200 g ung nässlor 200 ml kokande vatten, insister 60-70 minuter.
 2. 2. Drick en tesked på morgonen, till lunch och på kvällen
Shepherd väska infusion
 1. 1. En matsked av en herde påse hälls med ett glas vatten, insisterade i två timmar, filtreras.
 2. 2. Drick hela portionen åt gången

Behandlingsvaraktighet och dosering väljs individuellt av läkaren.

Varför menstruationen inte slutar, orsaker, vad man ska göra, hur man stoppar menstruationen

Orsaker till långvarig menstruation, orsaker till långvarig menstruation

Ibland fortsätter menstruationen (menstruation) att gå efter periodens slut.

Menstruationens standardvaraktighet är från 3 dagar till en vecka, men i en liten procentandel av kvinnor i fertil ålder är menstruationen längre än förfallodagen.

För att förstå vad som kan vara orsakerna till menstruations oregelbundenhet måste du söka hjälp från en läkare. Anledningen till en sådan överträdelse kan endast fastställas av en läkare, så vid längre perioder rekommenderas det inte att skjuta upp ett besök hos gynekologen i hopp om att problemet kommer att lösas av sig själv.

Skäl för långa perioder, varför menstruationen tar så lång tid

Kvinnor inser inte alltid vad de fysiologiska och psykologiska orsakerna till långa perioder kan vara, varför perioder pågår under lång tid. Inte alla kvinnor förstår vad en lång menstruation är, de vet inte hur man kan skilja mellan normal riklig urladdning från livmodersblödning och i allmänhet, vilken menstruation, vilken menstruation kan kallas tung. Den största faran för en kvinna är två typer av menstruations oregelbundenheter:

 • För intensiv månad (mer än 150 ml per dag).
 • Långvarig menstruation.

Om perioderna går mycket länge, om menstruationen inte bara är långvarig, utan också extremt intensiv, bör du omedelbart boka en tid med läkaren, eftersom den utgör ett hot mot kvinnans liv och hälsa.

Skälen till uppkomsten av långa perioder, när perioderna går mycket långa eller menstruationen går längre än den föreskrivna perioden, är många. Följande är de vanligaste orsakerna till långa perioder när perioder inte slutar länge. Så varför slutar inte perioderna, i de allra flesta fall sker långvarig menstruation på grund av:

 • ektopisk graviditet eller missfall (i detta fall kommer blodet med blodproppar och åtföljs av svår smärta);
 • orsaken till mycket lång och lång menstruation är resultatet av medicinsk abort;
 • en kraftig förändring av klimatzoner kan också leda till att menstruationen kommer att gå längre än vanligt;
 • psykologisk stress kan inte bara leda till en försening i menstruationen utan också bli en av orsakerna till att menstruationen inte kommer att sluta länge;
 • installation av en intrauterin enhet (IUD, som provoserar tunga och långvariga perioder, måste avlägsnas omedelbart);
 • ta hormonella preventivmedel i vissa fall kanske inte leder till en försening av menstruationen, men till uppkomsten av en mycket lång menstruation, när menstruationen kommer att pågå under mycket lång tid (i detta fall, diskutera den rikliga och långvariga menstruationen med gynekologen som har ordinerat dem);
 • hormonell obalans orsakad av naturliga orsaker (förlossning, klimakteriet, etc.);
 • dysfunktion i sköldkörteln;
 • blodsjukdomar leder ibland till uppkomsten av ett sådant obehagligt symptom som mycket långa perioder;
 • adenomyos (endometrial groddning i muskelväggarna i livmodern);
 • livmoders polypos kan vara orsaken till att menstruationen inte slutar;
 • uterus fibroids (en godartad formation som kännetecknas av kraftig och långvarig blödning som inträffar, inklusive under menstruationsperioden);
 • maligna tumörer i livmodern blir ibland orsaken till att menstruationen inte slutar.

Ovanstående skäl till att menstruationen inte slutar i tid är de vanligaste, men detta betyder inte att andra fysiologiska eller patologiska skäl inte kan vara orsakerna till lång vaginal urladdning. Ju tidigare en undersökning av en patient som lider av en utdragen menstruation genomförs och de nödvändiga testen görs för att fastställa orsaken till denna avvikelse, desto effektivare blir behandlingen. Därför bör du omedelbart rådfråga din läkare vid de första tecknen på en längre period.

Lång menstruation: hot och risker

Det är alltid mycket viktigt att förstå vilka orsaker under långa perioder som kan vara farliga för hälsan och vilka av dem som kan ha en viss risk för en kvinnas hälsa. Om menstruationen varar längre än den föreskrivna perioden (8 dagar eller mer) klassificeras den som en avvikelse som utgör ett hot mot en kvinnas liv och hälsa. Om menstruationen inte tar slut, och kvinnan inte vet vad orsakerna till långvarig menstruation kan vara och hur de kan vara farliga för den kvinnliga kroppen, bör kvinnan veta att faran för denna avvikelse är att:

 • långvarig och riklig blodförlust provocerar en kraftig minskning av järnnivån i kroppen, vilket leder till utveckling av anemi (anemi);
 • det kan signalera närvaron av en ektopisk graviditet, missfall eller latent onkologi;
 • kirurgiskt ingripande kan vara nödvändigt för att eliminera det, och i detta fall räknar det på klockan, eftersom den pågående blödningen gradvis försvagar kvinnans kropp.

I händelse av en kraftig försämring av välbefinnandet på grund av förlängda perioder bör du inte slösa tid med att spela in med en specialist, du ska omedelbart ringa en ambulans.

Vad kan hända om perioderna går mycket långt?

Blödningens varaktighet under menstruationen är inte mer än 7 sju dagar, annars kan det skada kroppen. De flesta kvinnor antar inte ens att långa perioder kan vara extremt farliga, mot deras bakgrund finns det sådana hälsoproblem som:

 • I närvaro av graviditet och uterusblödning, stor sannolikhet för missfall;
 • Allvarlig blodförlust observeras. Ofta observeras detta när inte bara menstruationens längd ökar, utan också deras volym. Ofta blir de rikliga och täta..

Vad är faran för långvarig menstruation?

I vissa fall, i närvaro av denna typ av patologi, kan kirurgiska ingrepp inte undvikas, är det ofta nödvändigt i extremt försummade fall när en kvinna vände sig till en gynekolog mycket sent. I närvaro av långvarig blödning finns det stor sannolikhet för olika allvarliga patologier, inklusive en ökning av storleken på livmoderfibroider eller onkologiska tumörer. Om menstruationen varar mer än sju dagar och inte slutar, måste du först kontakta en gynekolog som kommer att genomföra en undersökning och förskriva den nödvändiga behandlingen, beroende på diagnosen. Menstruationscykeln kan också kränkas mot bakgrund av olika störningar i kroppen. Långvarig och kraftig blödning under menstruationen kallas merorrhagia..

Allmän information om menstruation (menstruation)

Biorhytmer av en mogen kvinna är utformade för att bli gravida och få barn. Under en viss tidsperiod som är nödvändig för mognad av ägget förbereder kroppen på en möjlig befruktning genom att bygga ett ytterligare lager av endometrium i livmodern.

Om befruktning inte sker, börjar den naturliga processen för avstötning av det döda ägget, i kombination med endometrialskiktet genom livmodersblödning - menstruation.

Hos kvinnor som inte har hälsoproblem förekommer menstruation var 28-35 dagar och kännetecknas av:

 • genomsnittlig varaktighet (minst 3 dagar, men inte mer än en vecka), och om menstruationen varar i två dagar, är detta symtom på oligomenorré;
 • en fullständig frånvaro av smärta eller svag dragande smärta i den nedre tredjedelen av buken;
 • mindre blodförlust (från 50 till 150 ml, med beaktande av blodproppar och slem utsöndrat med blod).

Den första menstruationen hos flickor förekommer i åldern 11-13 år. Om flickan redan är 14 år gammal, och menstruationen ännu inte har dykt upp, kan deras frånvaro indikera överväxt av jungfruolmen, vilket kan leda till ansamling av menstruationsflödet i livmoderns inre hålighet. Om du misstänker förekomsten av denna avvikelse bör du vara uppmärksam på de åtföljande symtomen:

 • krampande smärta;
 • svullnad i nedre tredjedel av buken;
 • nedre ryggsmärta som sträcker sig till skamområdet.

Om en läkareundersökning bekräftade växtlättningen av jomfruhinnen tas den bort kirurgiskt för att skapa en öppning för utgången av menstruationsflödet. Som regel observeras inte problem med menstruation hos ungdomar efter medicinsk intervention.

Förebyggande av komplikationer under långa perioder

Menstruation är en stark stress för kroppen, så under kritiska dagar rekommenderas en kvinna:

 • vägra att träna;
 • vid granperioder som varar mer än en vecka, när menstruationen inte stannar i mer än sju dagar, rekommenderas det att justera kosten för att utesluta kaffe, svart te, alkoholhaltiga drycker, kryddig, salt och fet mat och öka konsumtionen av järnhaltiga produkter (bovete, rött kött, kyckling, baljväxter, aprikoser, torkad frukt, rosa höfter, pumpafrön, tang, svamp, kakao, kronärtskockor, skaldjur, nötter, citrusfrukter, rå tomater, grön lök);
 • Om perioderna inte stannar länge rekommenderas det att man iakttar personlig hygien genom att tvätta minst 3 gånger om dagen med varmt vatten och babytvål eller gel för intim hygien (det rekommenderas inte att använda duschgeler eller tvätt tvål för att tvätta, eftersom de stör den naturliga balansen i vaginal mikroflora) ;
 • om menstruationen varar mer än en vecka rekommenderar läkare att bada i öppna behållare och pooler (under menstruationen minskar kroppens skyddsegenskaper och vattenmiljön skapar gynnsamma förhållanden för infektion med infektioner i de inre könsorganen);
 • begränsa sexuellt samlag (att ha sex under menstruationen kan orsaka riklig blodförlust);
 • vid långvarig menstruation är det nödvändigt att lämna solbad, besöka bastun och badet (höga temperaturer ökar mängden menstruationsflöde).

Om man följer dessa rekommendationer kommer man att undvika obehagliga konsekvenser i form av menstruations oregelbundenhet och könsinfektioner, vilket bara en gynekolog kan eliminera.

Symtom på menstruations oregelbundenhet

Menstruationscykelns varaktighet beror på den specifika kvinnan. Normen betraktas som en indikator på 20-35 dagar.

Symtom som indikerar förekomsten av patologi inkluderar:

 • fullständig frånvaro av menstruation med negativt graviditetstest. Och om vilka tillåtna perioder med månatlig försening kan läsas i artikeln: ingen månad, 2, 3, 4, 5 dagar eller 1 vecka, inga månatliga två veckor eller en hel månad, vilket kan vara orsaken;
 • förändring i intensitet och varaktighet av menstruationen utan någon uppenbar orsak;
 • smärta som följer med blödningsprocessen;
 • premenstruell blödning.

Om ovanstående symtom uppstår, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Symtom och tecken på långvarig menstruation, vilket kan vara?

Symtom som kan indikera förekomsten av denna patologi:

 • Varaktigheten av blodflödet är mer än sju dagar;
 • På bara en timme är packningen helt mättad med blod, i ett extremt svårt fall måste en kvinna byta flera packningar på en timme.

Dessutom går menstruationen mycket lång, som en följd av en stor blodförlust har en kvinna följande symtom:

 • Yrsel;
 • Känsla av svaghet;
 • Svår smärta;
 • Blodproppar med menstruation.

Premenstruellt syndrom (PMS)

Nästan hälften av kvinnor i fertil ålder lider av premenstruellt syndrom som kännetecknas av:

 • generell svaghet;
 • huvudvärk;
 • svullnad och smärta i bröstet;
 • sömnlöshet;
 • illamående, i sällsynta fall, kräkningar;
 • smärta i hjärtat.

Även om premenstruellt syndrom inte är en patologi, orsakar det mycket besvär på grund av en kränkning av en kvinnas vanliga livsstil och en försämring av hennes allmänna välbefinnande. För att eliminera symtomen på PMS måste du kontakta en gynekolog som kommer att välja det mest optimala behandlingsalternativet, beroende på resultaten av tester och undersökningar..

Vad ska man göra om menstruationen inte slutar? Vad du ska göra om din period går mycket lång?

Ofta och vanliga frågor om vilken läkare man ska kontakta om menstruationen går och inte slutar, vad man ska göra om menstruationen inte slutar länge. Om menstruationen har dragits vidare, använd inte självmedicinering, följ inte mycket mindre råd från Internet. Ett verktyg som hjälpte någon från vänner eller personer som kommenterade ett ämnesforum kan orsaka oåterkallelig skada på hälsan hos en kvinna som lider av långvarig menstruation, eftersom om det används inte anledningen till orsaken till att menstruationscykeln misslyckades. Vissa webbplatser har en direkt linje med läkare med olika specialiteter. Det är mycket möjligt att vända sig till dem för hjälp, men en viktig punkt bör beaktas: en bra specialist kan ge dig råd om ett sätt att tillfälligt stoppa kraftiga blödningar, men du kommer säkert att hänvisas till en gynekolog för att klargöra diagnosen och ordinera lämpliga läkemedel.

Ofta vet kvinnor inte vad de ska göra om menstruationen går väldigt länge, vad de ska göra om menstruationen inte stannar länge.

Folkläkemedel för behandling av längre perioder, om perioderna går mycket långt

Innan du använder alternativa behandlingsmetoder rekommenderas att du konsulterar en specialistläkare. All behandling bör förskrivas av en läkare för att välja rätt dos av den använda produkten eller läkemedlet för att skydda patienten från alla möjliga konsekvenser av användningen av felaktig behandling och biverkningar. Folkläkemedel för behandling av långvarig menstruation inkluderar:

 • avkokning av fälthästsvans (1 msk hackad hästsvans häll 0,5 l varmt vatten, låt buljongen brygga, sila och ta 1 msk. l. varannan timme tills blödningen slutar helt);
 • infusion av hallonbladen och vilda jordgubbar, ekbark, gåsskinka och röd yarrow (alla komponenter tas i lika stora proportioner (20 gr.), blandas till en homogen konsistens, sedan hälls 1 msk av den resulterande blandningen i ett glas kallt kokt vatten och infunderas för 5 timmar Den resulterande buljongen kokas, sjuda i 5-7 minuter på svag värme och konsumeras oralt i lika stora doser under dagen. Behandlingsförloppet är en vecka);
 • ett avkok av en herde påse, nässlor och rötter av blodsoppan (häll komponenterna i lika stora andelar med vatten och låt blandningen brygga i flera timmar. Koka den resulterande infusionen på låg värme i 30 minuter och söt med honung. Minst en liter buljong bör drickas per dag);
 • vattenpepparinfusion (1 msk vattenpeppar hälls med 2 koppar vatten, den resulterande blandningen sjuda i ett vattenbad i 10-15 minuter, infunderas sedan i 45 minuter. Till buljongen som erhålls efter silning är det nödvändigt att tillsätta vatten i den mängd som krävs för att återställa originalet blandningens volym innan kokning.Ta en infusion bör vara 1 msk 3 gånger om dagen i 3-6 månader.);
 • avkok av apelsinskall (zest av 6 apelsiner häll 1,5 liter vatten och låt koka på låg värme tills volymen av blandningen minskar till 0,5 liter. Spannad buljong söt 1 msk honung. Ta 2 msk medel 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltider);
 • tinktur av rotting av cinquefoil upprätt (häll den krossade roten av cinquefoil med vodka i ett förhållande av 1: 3 och låt den brygga i 2 veckor. Det är nödvändigt att börja ta infusionen en vecka före början av menstruationen och fortsätta dricka till slutet av kritiska dagar. Standarddosering - 1 msk. dag före sänggåendet).

Folkläkemedel för behandling av långvarig menstruation kan vara ett effektivt verktyg för mediciner, men deras användning måste diskuteras med din läkare, eftersom de vid vissa sjukdomar kan förvärra en kvinnas välbefinnande..

Liknande artiklar

Menstruation under en månad Menstruationscykeln under idealiska förhållanden bör vara regelbunden och stabil. Men varje kvinna åtminstone en gång i sitt liv står inför sina misslyckanden. Unga flickor i puberteten,...

Förkortad menstruationscykel I början av menstruationsflödet under puberteten byggs flickans hormonella system upp och en permanent menstruationscykel upprättas inom ett till två år efter menarchen. Varje kvinna har sin egen cykeltid, men...

Menstruation i 2 dagar Menstruation för en kvinna är samma normala fenomen som hårväxt eller förlust av mjölktänder. Varje reproduktionscykel varar 25-32 dagar, blödning i början varar normalt 3-7 dagar...

Orsaker till långa perioder och sätt att stoppa dem

Normalt har menstruationscykeln en tydlig periodicitet, vars egenskaper bestäms av modern medicin.

Alla avvikelser från de inställda parametrarna kan indikera en kvinnas hälsoproblem.

Inte bara bristen på reglering utan också onormalt lång menstruation kan varna. Om menstruationen drog på i 10-15 dagar, bör kvinnan söka hjälp hos en gynekolog så snart som möjligt. I vissa fall kan orsaken till långa perioder vara en fysiologisk process, men oftast hos kvinnor i reproduktiv ålder orsakar långa perioder farliga sjukdomar. Endast en kvalificerad specialist kan bestämma vad denna patologi eller naturliga process kan vara..

Den här artikeln kommer att beskriva de viktigaste orsakerna till att menstruationen tar lång tid hos kvinnor under olika perioder av deras liv och med olika hälsotillstånd, liksom sätt att behandla sådana avvikelser.

Om normal utsläppstid

Den första menstruationen börjar hos en tonåring i åldern 12-14 år, med en viss periodicitet, menstruationen kommer till en kvinnlig person tills reproduktionsfunktionen är helt släckt. Detta ögonblick kommer vanligtvis efter 45 år. Under cykeln tillhandahålls villkor och en lämplig hormonell bakgrund för mognad av 1 eller flera ägg i äggstocken. Om äggfruktning inträffar efter ägglossningen inträffar graviditet.

Om befruktningen inte har inträffat, utsöndras ägget, som onödigt, från kroppen tillsammans med exfolierad endometrium. Det inre skiktet i livmodern växte för att fungera som en slags "kudde" för fixering av fosterägget vid befruktning. Eftersom ägget inte uppfyllde sin funktion, tas endometriumet också bort som onödigt.

Processen för endometrial utgång kallas "menstruation." En ny cykel börjar med den. Helst bör menstruationscykeln motsvara följande parametrar:

 • cykelns varaktighet bör vara 28 dagar, men det är en tillåten avvikelse på 1 vecka upp eller ner. För olika kvinnor kan normen vara ett annat värde under cykelns varaktighet inom 21-35 dagar;
 • Regleringen kan gå från 3 till 7 dagar, allt som är lägre eller högre än denna indikator är en avvikelse;
 • mängden utsläpp under hela perioden av kritiska dagar i en cykel bör vara 50-150 ml;
 • lätt ömhet är tillåtet, vilket inte berövar en kvinna arbetsförmåga.

Långt ifrån alltid motsvarar månatliga perioder dessa egenskaper; i vissa fall varar ansvarsfriheten mycket längre än en vecka. Tänk på situationer där långvarig reglering kan vara en variant av normen.

När långvarig blödning är normal

I vissa fall kräver inte långa perioder speciell behandling eftersom de orsakas av naturliga processer som förekommer i kvinnans kropp.

Vi listar de fysiologiska orsakerna till långa perioder:

 • puberteten. Många mödrar oroar sig varför deras tonårsdöttrar håller på i perioder så länge, i själva verket, om långa regelverk varar i 1-2 år efter menarchen, anses detta vara normalt, eftersom under puberteten normaliseras den hormonella bakgrunden och justering av menstruationscykeln. I detta fall kan förlängd urladdning uppstå, eller omvänt, knapp och kort, och eventuellt frånvaron av en månad på upp till 3 månader;
 • klimakteriet. Efter 40-45 år börjar en kvinna hormonella förändringar förknippade med dämpningen av reproduktionsfunktionen, vid denna tidpunkt kan cykeln bli oregelbunden och karaktären av menstruationsflödet förändras. Under den pre-menopausala perioden är utdragen menstruation vanligt;
 • genetisk predisposition. Om en tjej systematiskt verkar kvarhållande regelverk, måste hon prata med sina närmaste släktingar. Om de hade långa kritiska dagar i sin reproduktiva ålder, betyder detta att ett sådant fenomen är normen för denna familj;
 • abort eller oral preventivmedel. Långvarig reglering i sådana situationer kan anses vara normal om gynekologen inte har hittat tecken på patologi. Cykeln bör normaliseras över tid;
 • postpartum perioden. Efter barnets födelse återställs och rengöras kvinnans kropp gradvis, vilket kan orsaka långvarig reglering.

När är patologi

Om en kvinnas period varar längre än hon vanligtvis inte kan göra, kan det vara farligt inte bara för hennes hälsa utan också för livet. Med föreskrifter som varar mer än 10 dagar bör du rådfråga en gynekolog för råd.

Efter en fullständig diagnostisk undersökning kommer läkaren att fastställa orsaken och föreskriva adekvat behandling. Tänk på de viktigaste farorna i samband med utdragna kritiska dagar och de faktorer som kan provocera dem.

Vad hotar

Riklig blodförlust i sig är ett farligt tillstånd, även utan att ta hänsyn till orsakerna som orsakade det.

Den långvariga menstruationen medför följande faror:

 • med kraftiga blödningar lämnar många användbara spårelement, inklusive järn, kroppen. Överflödiga perioder är förfulla med utvecklingen av järnbristanemi, med denna sjukdom är antalet röda blodkroppar i blodet avsevärt reducerat, det finns en allmän svaghet och funktionshinder;
 • långvarig reglering kan leda till infertilitet. Om någon patologi blev orsaken till blödning, kan bristen på adekvat behandling permanent stänga vägen till moderskap;
 • om perioderna är längre än vanligt, och intensiteten i urladdningen inte minskar, men till och med ökar, bör akutvård kallas, eftersom det finns ett allvarligt hot för en kvinna med genombruten livmodersblödning. I vissa fall hjälper endast kirurgiska ingrepp att korrigera situationen..

faktorer

Långa perioder kan vara ett tecken på allvarliga hälsoproblem, och de kan provocera en felaktig funktion i de inre organen, som absolut inte är relaterade till gynekologi, så om du går mer än 10-15 dagar bör du definitivt söka medicinsk hjälp.

Långa perioder kan utlösas av följande faktorer:

 • hormonell obalans kan utlöses av förlossning, stress, klimakteriet eller andra förändringar i en kvinnas liv. Vanligtvis inom 2-3 månader med en sådan hormonell svängning bör cykeln normaliseras;
 • endokrina patologier kan utlöses av hormonella störningar eller tumörer. Om en kvinna vill få barn i framtiden, behöver hon inte bara anpassa cykeln utan också genomgå den behandling som föreskrivs av endokrinologen;
 • dålig blodkoagulation, långvarig anemi och dålig blodkärlelasticitet. När en kvinna har ett otillräckligt antal blodplättar produceras inte bara långvariga förändringar utan också blödningar i tandköttet, snitt, sår och skador blöder under lång tid;
 • godartade och maligna tumörer. Godartade fibroider kan förekomma hos kvinnor i alla åldrar, även innan sexuell aktivitet börjar. Vanligtvis utvecklas neoplasmen asymptomatiskt, i sällsynta fall finns det långvarig reglering och intermenstruell blödning. Cancer i det första steget får inte heller känna sig om svår blödning med smärta i nedre del av magen och illaluktande urladdning mellan menstruationen avslöjas, vilket innebär att sjukdomen utvecklas snabbt och är i ett tillstånd av försummelse;
 • gynekologiska sjukdomar förknippade med patologisk spridning av endometrium. Med endometrios växer det inre slemskiktet i livmodern till angränsande organ och vävnader, mot bakgrund av denna sjukdom, en kvinnas menstruationsflöde intensifieras, PMS verkar ljusare, äggstockarna och korsryggen är mycket smärtsamma, i vissa fall är det nödvändigt att ta smärtstillande medel. Med fokal tillväxt av endometriumet diagnostiseras en polyp. Denna neoplasma är ofarlig, diagnostiserad med ett hysteroskop;
 • felaktig recept på preventivmedel eller individuell intolerans mot sådana mediciner. Hormonell födelsekontroll, både piller och den intrauterina anordningen, är effektiva mot oönskad graviditet, men på grund av de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen, är inte alla dessa metoder lämpliga. Om, vid användning av dessa preventivmedel i mer än 3 månader, fel i menstruationscykeln observeras, bör du definitivt rådfråga en specialist. Du kanske borde ge upp hormonell födelsekontroll till förmån för barriärprevention.
 • stressande och depressiva tillstånd kan påverka en kvinnas hormonella bakgrund, så i vissa fall, för att normalisera cykeln, kan du behöva ta lugnande medel och lugnande medel samt ett samråd med en psykoterapeut.

Behandling och förebyggande

En kvinna bör inte tänka länge på vad man ska göra med långa perioder, naturligtvis bör hon omedelbart söka hjälp från en läkare som med säkerhet vet hur man kan stoppa blödning i livmodern, som tar lång tid, på kortast möjliga tid med minimal skada på kvinnlig kropp.

Behandlingen sker under övervakning av en läkare, efter eget gottfinnande, förutom huvudterapin, kan alternativa behandlingsmetoder, infusioner, te eller avkok göras..

Tänk mer på de viktigaste behandlingsmetoderna och rekommendationerna från professionella.

Allmänna rekommendationer

Den viktigaste rekommendationen - under långa perioder som inte slutar den 10: e dagen bör du omedelbart rådfråga en läkare för att ta reda på orsakerna till detta tillstånd.

Förhalning kan vara farligt för en kvinnas hälsa och liv. Ju snabbare källan till problemet identifieras, desto snabbare kommer det klara könet att kunna återvända till hennes dagliga angelägenheter.

Om blodförlusten är riklig, bör du ringa en ambulans, innan hennes ankomst kommer följande rekommendationer att underlätta tillståndet:

 • ligga horisontellt, lyft benen över kroppsnivån, för bekvämlighet kan du lägga kuddar eller en rulle under dem;
 • en kall komprimering hjälper till att minska smärtan något och minska blodförlusten. Du kan ta en ispåse, en flaska vatten eller andra produkter från frysen. För att inte frysa huden bör du applicera kompressen försiktigt och genom en handduk.
 • Innan läkarna anländer bör du dricka så mycket vätska som möjligt. Det kan vara rent vatten utan gas eller sött svagt te. Från läsk och juice måste kasseras;
 • om blodförlusten är mycket stark, ambulansen försenas och kvinnan redan börjar förlora medvetandet, är det nödvändigt att ge något hemostatiskt läkemedel (Vikasol, Ditsinon).

Dessa tips hjälper en kvinna att vänta på kvalificerad hjälp och få ytterligare behandlingsrekommendationer. Om det är riktigt dåligt kan en kvinna läggas in på sjukhus, så du måste samla in alla nödvändiga saker för sjukhuset i förväg.

Traditionella sätt

För att snabbt stoppa blodförlusten om menstruationen tar lång tid kan följande mediciner förskrivas:

 • läkemedel som stoppar blödningen genom att förbättra blodkoagulationen;
 • vaskulära väggstärkande medel;
 • hormonterapi;
 • läkemedel som förbättrar muskelkontraktionen i livmodern;
 • vitaminkomplex och kosttillskott.

Du behöver inte ta reda på hur du själv kan stoppa din period, inte engagera dig i amatöraktiviteter, eftersom det är möjligt att ta hemostatiska läkemedel i livskritiska situationer. Om de förlängda perioderna orsakades av sjukdomar i de inre organen, kan det otillräckliga receptet på läkemedlet bara förvärra kvinnans allmänna tillstånd.

Om långvarig reglering orsakas av onkologi eller godartade neoplasmer, kan kirurgi vara det enda behandlingsalternativet. Operationen ska utföras så snabbt som möjligt så att tumörerna inte metastaserar till närmaste organ. Med snabb upptäckt av tumörer och deras fullständiga borttagning har patienten stora chanser att få en fullständig återhämtning. Om du inte söker hjälp i tid kan sjukdomen nå ett inoperabelt stadium..

Alternativ behandling

Om en kvinna har långa perioder, och läkaren tillät mig att genomgå behandling hemma, kan du enligt hans rekommendation kombinera traditionella metoder med folkrättsmedel.

Det är viktigt att komma ihåg att traditionell medicin inte själv kan hantera gynekologiska problem utan är ett effektivt komplement till läkemedelsbehandling.

Vi kommer att beskriva de mest populära recept från traditionell medicin som våra mormor brukade hantera långvarig menstruation:

 • hästsvansinfusion. Detta läkemedel förbättrar kvinnans allmänna tillstånd, förkortar regelns varaktighet och minskar deras intensitet. För att förbereda produkten behöver du 1 tabell. växtkomponent häll 0,5 l kokande vatten. Insistera ett par timmar på en mörk plats. Vidare filtreras läkemedlet och tas varannan timme på bordet. för att minska intensiteten av blodförlust. När urladdningen normaliseras tas infusionen på bordet. tre gånger om dagen tills blåsan är helt tom;
 • avkok av växtbaserade. Läkemedlets komponenter kan monteras på egen hand eller köpas på apotek. Du behöver 20 g hallon, ryllik och ekbark. Alla ingredienser blandas och en matsked av blandningen hälls med ett glas källvatten, infunderas i cirka 4 timmar. Därefter kokas infusionen i 5-10 minuter. efter kokning filtreras den och tas i 0,5 koppar flera gånger om dagen. Kursen är 5 dagar, vanligtvis räcker den här tiden för att helt stoppa symtomen;
 • nässlor buljong och herde väska. För att förbereda det, måste du ta 100 g av varje ingrediens, blanda. 3 bord. lögner. Häll 3 koppar kokande vatten över blandningen och koka en halvtimme på en liten eld under locket. Buljongen filtreras och tas i tre gånger. Innan du använder kan du söta läkemedlet med en sked honung. Om apoteket inte hade en herdeväska, kan du göra en näsla avkok på samma sätt eller köpa näsla te i påsar.

Om dina perioder varar längre än 10 dagar behöver du inte hoppas att de slutar på egen hand, för det här tillståndet finns det en anledning.

Det är bättre att konsultera en läkare och bekräfta dina misstankar om naturligheten i en sådan process än att slösa bort dyrbar tid som kan ägnas åt att behandla en farlig sjukdom som framkallade utdragna regler.

Vad du ska göra om din period går mer än sju dagar

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Orsaker till blodproppsbildning under menstruation och terapeutiska åtgärder

Blödande funktionerDenna process sker i tarmarna i kroppen, i de organ som bara den kvinnliga halvan av mänskligheten har. Livmodern är ett organ som är ett slags hålighet, det har sina egna muskler, vävnader och en viss specifik sammansättning:...

Försenad menstruation - 23 skäl till varför du inte har en period

MenstruationscykelDen kvinnliga kroppen i reproduktiv ålder fungerar cykliskt. Det sista steget i denna cykel är månadsblödning. De indikerar att ägget inte befruktas och att graviditet inte har inträffat....

Varför en vecka efter menstruation daub, orsaker till daub efter menstruation

När daub är normenSituationen när, efter menstruation, smetar brun, är normal i frånvaro av andra obehagliga manifestationer i form av smärta, en brännande känsla, en obehaglig lukt....