Månadsperioder började före schemat med 5, 10 dagar eller 2 veckor

Blödning

Varför menstruationen kom före schemat är en fråga som är oroande för många kvinnor idag. Menstruationscykeln är den systematiska utgången från ett odödligt ägg från livmoderhålet.

Varje kvinna i fertil ålder har sin egen menstruationscykel, den normala kursen är från 26 till 32 dagar. Varje organism har sina egna egenskaper, eftersom cykeln hos många kvinnor är rent individuell.

Men vad händer om menstruationen började före schemat? Sådana situationer inträffar, och detta bör fungera som en omedelbar vädjan till läkaren. Det anses inte skrämmande om kritiska dagar kom en dag före det förväntade datumet, men om det är 5 eller fler dagar, tyder detta på förekomsten av avvikelser från normen och möjliga sjukdomar.


Anledningar till att menstruationen kom före schemat

Få inte panik för tidigt, för först efter en noggrann undersökning av en gynekolog kan han göra en slutlig diagnos.

De huvudsakliga orsakerna till menstruationens början före schemat inkluderar:

 1. Livmoderblödning
  Denna faktor är extremt farlig och kräver omedelbar läkarvård. Faktum är att det är nästan omöjligt att självständigt identifiera blödning av livmodern. Vissa kvinnor känner skillnaden, till exempel är överflödet av urladdning annorlunda än under menstruationen, ont i magen mer.
  Orsaker till livmodersblödning kan vara stroke, mekaniska skador eller allvarliga könsorganinfektioner..
 2. Nödprevention
  Det är viktigt att veta att nödkoncept, till exempel Postinor, kan orsaka för tidigt urladdning. Sådana metoder för att bekämpa oönskad graviditet bör användas extremt sällan, eftersom de negativt påverkar kvinnans reproduktionssystem och hormonella bakgrund..
 3. Ektopisk graviditet
  En ektopisk graviditet kan vara orsaken till tidig menstruation, även om du tittar på den, så har denna blödning ingenting att göra med menstruationscykeln. Oftast åtföljs urladdningen av svår smärta som inte kan uthärdas. Behöver akut att gå till läkaren - detta tillstånd är farligt för en kvinnas hälsa.
 4. tumörer
  Neoplasmer i livmodern och rören orsakar blödning, därför är det viktigt att genomgå undersökningar av en gynekolog var sjätte månad för att utesluta risken för tumörer. Varje kvinna måste vara försiktig med sin kropp, och särskilt de som inte har fött barn och som planerar att bli en lycklig mamma i framtiden. Oändlig behandling av neoplasmer provocerar cancer och slutar ofta med kirurgi och infertilitet.
 5. Påfrestning
  Stressfulla situationer påverkar dåligt hela livssystemet, inklusive det reproduktiva. Det är viktigt för en kvinna att undvika onödiga nervstörningar, eftersom det är känt att nerver inte bara påverkar menstruationscykeln, utan också betraktas som katalysatorer för många andra sjukdomar, inklusive onkologi..

Det finns små avvikelser som i princip inte hotar hälsan, men som bör undvikas.

Månadsvis före schemaläggningsskäl i 5 dagar:

 • Fysisk stress
  Bär vikter, ovanliga belastningar kan provokera menstruation tidigare med 5 dagar. Det är värt att ta en uppmätt inställning till fysiska övningar och inte glömma att kvinnan är den framtida modern;
 • Kall
  Infektioner med feber orsakar ofta tidiga kritiska dagar. På något sätt kommer en kvinna inte att kunna påverka detta, därför är det inte värt att få panik, men det är bättre att bara träffa en läkare för fall;
 • Diet
  Lusten att förlora några extra kilo på kort tid slutar alltid med problem: ankomsten av kritiska dagar före schemat, maginflammation, tarmproblem.

Dessa är de viktigaste orsakerna, men de kan visas på olika ankomstdatum för tidiga kritiska dagar..

Varför menstruationen kom en vecka tidigare

Varför menstruationen kom före schemat kan endast fastställas av en gynekolog. Men ofta är svaret på frågan varför menstruationen kom en vecka tidigare förknippat med specifika funktionsfel i reproduktionssystemet..

Månadsperioder kom en vecka tidigare än orsakerna:

 • Östrogenökning
  Hyperestrogenism observeras hos kvinnor i samband med funktionsfel i hormonsystemet. Denna sjukdom måste diagnostiseras i tid och behandlingen börjar, eftersom i detta tillstånd ägglossning ofta saknas. Det är farligt att föra ett sådant tillstånd till den kroniska sjukdomsförloppet, kvinnan riskerar att bli kvar utan avkom.
 • Livmoderblödning
  Orsaker till uterusblödning kan vara i tumörer, såsom fibroider, cyster. Och leder också till dem grovt sex med användning av leksaker - detta hotar med skador i livmodern, varefter blödningen omedelbart börjar. Hemma är det omöjligt att stoppa sådana sekret, och att ta mediciner på egen hand kan vara dödligt. Därför, om det finns misstankar om uterusblödning, bör du omedelbart ringa en ambulans eller gå till läkaren för en tid utan att vänta i kö.
 • Inflammation
  Inflammatoriska processer i reproduktionssystemet i avancerade stadier kan orsaka riklig urladdning före schemat under en vecka. Ofta är urladdningen knapp, men med blodproppar. Underutveckling av reproduktionssystemet leder också till för tidig menstruation.

Månadsvis före schemat i 10 dagar

Menstruationscykeln, även om den borde gå tydligt på kalendern, men avvikelser är ganska vanliga. Till exempel är månatliga perioder 10 dagar före schemat. Denna situation indikerar inte alltid allvarliga kränkningar av reproduktionsorganen, men det bör vara en drivkraft för att besöka en behandlande gynekolog.

Månadsvis 10 dagar före schematisk anledning:

 1. Genetik predisposition
  Tillsammans med en uppsättning kromosomer överförs också genetiskt minne från föräldrar till oss. Därför, om flickans mamma led av en oregelbunden cykel och början av för tidig menstruation, medan undersökningar visade att kvinnan var helt frisk, är sannolikheten för sådana avvikelser hög för dottern.
  Men skylla inte omedelbart allt på genetik, även med en genetisk predisposition, du bör genomgå en fullständig undersökning av en gynekolog och utesluta förekomsten av andra faktorer som kan påverka tidig menstruation.
 2. Missfall, aborter
  Om en kvinna hade en abort dagen före eller om hon hade missfall, kommer menstruationscykeln att misslyckas i flera månader i rad. Detta beror på normalisering av den hormonella bakgrunden. För att undvika dessa faktorer föreskrivs en kvinna en medicinsk behandling efter ett missfall eller abort som hjälper till att återuppta cykeln.
 3. Övervikt
  För att upprätthålla en överviktig kvinnas normala liv måste hon äta många hälsosamma livsmedel och vitaminer. Men detta är extremt sällsynt, det är svårt att upprätta ett konstant flöde av näringsämnen när massan kritiskt avviks från normen. Därför, mot bakgrund av brist på vitaminer och mineraler, kan tidig menstruation komma.
  En kvinna måste konsultera en näringsläkare, eftersom övervikt påverkar inte bara det kvinnliga reproduktionssystemet utan också hjärtat, magen, lederna, levern och njurarna, för att inte tala om estetiska aspekter.

Dessa är de främsta orsakerna till menstruationens ankomst 10 dagar tidigare, men det finns fall då faktorer kombineras eller leder till utveckling av regelbundna sjukdomar, så du bör aldrig skjuta upp ett besök hos en gynekolog.

Graviditet eller menstruation före schemat


Menstruationen började för tidigt. Kan det vara en graviditet? Låt oss undersöka detta mer i detalj..
De huvudsakliga orsakerna till att menstruationen kommer före planen har redan klargjorts. Menstruation och graviditet är helt olika saker, men ibland kan utflödet under graviditeten förväxlas med början av cykeln.

Under fästperioden av embryot till livmoderväggen, och detta inträffar i flera steg, men de första manifestationerna äger rum en vecka efter ägglossningen kan det vara liten urladdning.

Kvinnor förväxlas ofta med kritiska dagar, särskilt om graviditeten inte är planerad. Utstryk är mycket knappa, ofta inte röda, men rosa eller till och med bruna i färgen och de slutar mycket snabbare än vanlig menstruation.

Resultatet av en sådan urladdning kommer att känna sig redan under den första veckan efter menstruation, när en kvinna känner mishag, yrsel och illamående.
Och de viktigaste orsakerna till tidig menstruation läggs ut på hyllorna. Men du bör inte bara lita på dina kunskaper, eftersom ofta avvikelser i den kvinnliga kroppen har individuella egenskaper som endast en erfaren läkare kan känna igen efter analys, synundersökning och ultraljudundersökning.

Kvinnors hälsa är mycket viktigt, så du bör inte börja åkommor och sjukdomar, eftersom det är lättare att bota sjukdomen i ett tidigt skede.

Månadsvis innan.

Pre-term menstruation är inte nödvändigtvis graviditet, det finns flera andra skäl. Nästan alla flickor hade förr eller senare en fråga i huvudet, varför började menstruationen tidigare? Ingen kan ge ett exakt svar på denna fråga, eftersom orsaken till detta fenomen kan vara nästan vad som helst och det beror på ett stort antal faktorer, såväl som en specifik person. I de flesta fall skrämmer detta fenomen flickor och orsakar viss spänning..

Månadsvis före schemat.

Månadsvis före schemat är en situation då flickans kritiska dagar inte började enligt schemat, utan flera dagar tidigare. Oftast skrämmer början av menstruationen före schemat unga flickor. Och detta är ofta kopplat till det faktum att de läser artiklar på Internet om det kvinnliga reproduktiva systemets funktion på Internet och sedan tycker att allt borde vara enligt vetenskap och i tid.

De tar emellertid inte hänsyn till det faktum att kroppen i en ung ålder (och även vid en äldre) ännu inte har justerat alla sina processer och misslyckanden kan mycket väl uppstå och schemat kan flyta. Därför behöver du inte oroa dig om din period började några dagar före schemat eller tvärtom kom senare. Under utvecklingen och bildandet av kroppen - detta är en helt normal situation..

Men en sådan situation kan uppstå inte bara i en ung ålder, utan också hos äldre kvinnor. Och i det här fallet är det verkligen värt att allvarligt tänka på orsakerna till detta fenomen, såvida du naturligtvis inte vill vara frisk och föda förr eller senare.

Därför, om menstruationen började tidigare med tio dagar, vill en kvinna alltid veta orsakerna. Och de kan vara så här:

 1. Den vanligaste orsaken till att menstruationen börjar före schemat är stress. Stressfulla situationer påverkar mycket en kvinnas kropp och särskilt reproduktionssystemet. Ett akut känslomässigt tillstånd orsakar förkastning av endometri för tidigt, som en följd av detta kan menstruationen börja tidigare med 10 dagar. Med allvarliga chocker eller långvarig nervositet kan menstruationen komma tidigare med två veckor. I det här fallet, oroa dig inte, du måste lugna dig. Om sådana spänningar inte upprepas längre kommer cykeln själv att återhämta sig.
 2. Fysiska överbelastningar kan också utlösa cykelförändringar. Därför är det inte nödvändigt att bli förvånad över att din period började 10-14 dagar före schemat efter att du själv gjort en omställning hemma. Den kvinnliga kroppen är mycket öm och måste behandlas i enlighet med detta, eftersom efter sådana belastningar andra, allvarligare problem kan uppstå.
 3. Dessutom är en vanlig orsak till början av kritiska dagar före tiden en förkylning. Sjukdomen gör som regel sina egna justeringar av kroppens metabola processer. Svår blodcirkulation orsakar ofta uppkomsten av menstruationen 5 dagar tidigare. I det här fallet bör du inte oroa dig - cykeln normaliseras efter återhämtning.
 4. Inflammatoriska processer som inträffar efter oskyddat samlag kan också vara orsaken till att menstruationen börjar fyra eller fler dagar före schemat. Förutom att slå ner cykeln kan du känna smärta i nedre buken och jämn temperatur. Med sådana symtom måste du genast gå till kliniken, för här kan allt vara allvarligt.
 5. Orala preventivmedel orsakar ofta uppkomsten av menstruation tre eller flera dagar tidigare. Ett sådant preventivmedel bör förskrivas av en läkare och om ett fel uppstår bör du omedelbart rådfråga en läkare.
 6. Bland svaren på frågan varför menstruationen började en vecka tidigare, visas också svaret - kost. Diet är mycket populärt hos den kvinnliga delen av vår planet, och de flesta av dem är skadliga. I synnerhet om det består i användning av en enda produkt. I detta fall kommer inte alla nödvändiga ämnen in i kroppen, vilket orsakar utmattning. Vilket i sin tur orsakar fel i många metaboliska processer, därför är det inte förvånande om menstruationen kan börja en vecka tidigare.
 7. Klimatförändringar är också en stress för kroppen. Denna faktor skadar kroppens centrala nervsystem, så att den kan orsaka en tidig menstruation..

Dessa är de viktigaste orsakerna som har en allvarlig inverkan på menstruationscykeln och kan orsaka menstruationens början före schemat. I alla fall, om sådana situationer uppstår ofta eller med viss regelbundenhet, är det värt att besöka en läkare. Efter granskningen kommer han att identifiera orsaken och kunna hitta en lösning.

Självdiagnos och självmedicinering är oacceptabelt.

Menstruationen började tidigt.

Menstruationen börjar tidigt - det är då menstruationscykeln börjar hos för unga flickor. Du behöver inte oroa dig för att flickans menstruation började vid 10 års ålder, även om det är mycket tidigare än den genomsnittliga perioden. Men om menstruationen först gick ännu tidigare - vid 8 - 9 år gammal, måste du kontakta en gynekolog. Det finns ingen anledning att oroa sig om flickans perioder med en redan etablerad cykel är 2-3 dagar före schemat. Naturligtvis kan du i detta fall konsultera en gynekolog, men det finns inget behov att starta en akutbehandling. Situationen kräver medicinsk ingripande om den tidiga menstruationen observeras systematiskt, när cykeln har minskat avsevärt (mindre än 21 dagar) och i fallet när andra störningar i cykeln observeras (minskning av antalet utsöndringar, ökning av blödningsperiodens längd, upphörande av menstruation, etc.).

Varför börjar menstruationen för tidigt? hur man känner igen orsaken?

Regelbunden menstruation är en naturlig process i kroppen av en frisk kvinna, som tjänar till att rena livmoderslimhinnan från ett ofördelat ägg. Hos en frisk kvinna förekommer menstruation var 21-33 dag. Intervallerna mellan menstruationen beror på kroppens fysiologiska och individuella egenskaper.

Skäl till menstruationens start en vecka före schemat

Följande är de vanligaste orsakerna till cykelfel..

Stressfullt känslomässigt tillstånd

Många kvinnor har haft ett liknande problem. Konstant påfrestning, nervspänning, överarbete påverkar cykeln. Nervös spänning påverkar det centrala nervsystemet, det orsakar spasmer och utvidgning av blodkärlen.

Den motoriska aktiviteten i livmodern ökar och för tidig avstötning av livmoderslimhinnan inträffar. Därefter kan månaden börja några dagar tidigare. Till och med lite stress kan orsaka denna situation..

Hormonfel

Cykelens misslyckande beror på intaget av hormonella läkemedel. Piller stör produktionen av kvinnliga hormoner. Ett liknande problem kan uppstå efter en abort eller missfall, vilket också påverkar den kvinnliga kroppens hormonella bakgrund..

Graviditetens början

6-10 veckor efter befruktningen kommer fostret in i livmodern. Under inträdesprocessen skadas slemhinnan och blödningar uppstår, vilket en kvinna kan förväxla med början av menstruation.

Fläckning kan indikera graviditet om de är ganska knappa och varar i 1-2 dagar.

Ektopisk graviditet

Det är viktigt att veta! En ektopisk graviditet är mycket farlig och kräver akut läkare. Embryot börjar utvecklas inte i livmodern utan i äggledaren, vilket sedan leder till brott.

Blödning inträffar på grund av fostertrycket på blodkärlen och kan likna menstruationen. När embryot växer intensifieras blödningen och åtföljs av skarp smärta. I detta fall krävs en brådskande operation..

Effekten av preventivmedel

Om en kvinna började ta p-piller, är för tidigt menstruation början. Kroppen kommer gradvis att vänja sig till den nya hormonella bakgrunden och cykeln kommer att återhämta sig nästa månad..

Dessutom går menstruationscykeln alltid bort vid användning av preventivpiller för nödfall.

Vid hormonell svikt åtföljs urladdningen av blodproppar och kan vara rikligt. Detta är en av orsakerna till att menstruationen kom en vecka tidigare..

Kroppen får en chockdos av hormoner, vilket orsakar menstruationens början.

Ålder förändras

Cirkulärens instabilitet är ganska normal i tonåren. Menstruationer de första 1-2 åren är etablerade och bör inte orsaka oro. Den unga kroppen förbereder sig för framtida reproduktionsaktiviteter.

Typiskt, vid 50 års ålder, har en kvinna också en funktionsfel i cykeln, vilket innebär att klimakteriet och är också normen.

Ändring av tidszoner och klimatförhållanden

En förändring i klimat eller tidszon har en negativ inverkan på en kvinnas menstruationscykel, kan leda till en försening i menstruationen eller till deras tidiga början.

Rörelser och flygningar bör göras högst 1 gång per månad, eftersom klimatförändringarna påverkar hälsan hos hela organismen.

Förekomsten av sjukdomar i det kvinnliga reproduktiva systemet

Sjukdomar i det reproduktiva systemet orsakar i många fall uppkomsten av menstruationen före schemat. Skälen ligger i den inflammatoriska processen i kroppen av en annan natur.

Sjukdomar i vilka menstruationen förekommer för tidigt:

Sjukdomsymtomorsaker
mykoplasmosGenital klåda, dragande smärta i nedre del av buken, nedre delen av ryggen, cykelfelOskyddat samlag
CystaBrott mot cykeln, smärta i nedre del av buken, urineringsproblemKönsinfektioner, fetma, abort, stress
myomOregelbundna eller för tidiga perioder, avrundning av buken, ofta urineringÄrftlighet, hormonella störningar, fetma, abort

De listade sjukdomarna uppvisar symtom i de senare stadierna. Därför kan tidigare menstruationsintrång inte vara det enda tecknet.

Förekomsten av en godartad tumör i livmodern

I detta fall upplever en kvinna:

 • ritningsvärk i nedre del av buken;
 • blodproppar visas;
 • mörk urladdning;
 • tidig början av menstruationen.

intermenstruell blödning orsakar inte en kvinna mycket oro och kräver inte behandling.

Om tumören inte upptäcks i tid, kommer den att fortsätta växa och bli malig..

Vaginal eller livmoderhalsskada

Liten fläckning på grund av mekanisk skada på livmoderhalsen eller vagina är möjlig. De uppträder efter grovt samlag eller felaktigt levererad preventivmedel.

Vid snabbt försvinnande av fläckar, oroa dig inte. Men när det upprepas tillsammans med blod kan en infektion komma in i livmodern och äggstockarna, vilket kommer att påverka kvinnans hälsa negativt.

Inflammatoriska processer och förkylningar

Inflammatoriska processer i en kvinnas kropp kan orsaka för tidig menstruation. Virala infektioner som SARS, influensa leder också till funktionsfel i reproduktions- och hormonsystemet i kroppen.

Detta beror på en allmän försvagning av kroppen genom förkylningar. Menstruation under denna period kommer att vara smärtsam och riklig, det kan finnas blodproppar.

Överdriven träning

Om en kvinna bestämde sig för att spela sport, borde hon öka belastningen gradvis för att undvika sådana konsekvenser..

Obalanserad kost (kost, svält)

Om den nödvändiga mängden fetter och kolhydrater inte kommer in i kroppen upphör könshormoner att produceras. I framtiden kan menstruationen stoppa helt.

Hur går menstruationen om menstruationen kom tidigare

Menstruationsförloppet beror på orsakerna till att detta hände. Om orsaken är stress, känner kvinnan ytterligare symtom i form av huvudvärk, svaghet, sömnlöshet. Vid hormonell svikt åtföljs urladdningen av blodproppar och kan vara rikligt.

Infektionssjukdomar verkar dra smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen. Implantatblödning kännetecknas av en kort och knapp utflöde.

Kortblödning eller intermenstruell blödning

Det är viktigt att veta! Mellan menstruationen kan ytterligare blödningar uppstå. De uppstår på grund av en kraftig ökning eller minskning av hormonet östrogen under ägglossningen.

Uppskjut inte att gå till läkaren, särskilt om blödning åtföljs av generell sjukdom.

Detta fenomen är inte patologiskt och förekommer hos 30% av kvinnorna. Intermenstrual urladdning visas 10-14 dagar efter avslutad menstruation och varar upp till 3 dagar.

Notera! Sådan urladdning är mycket knapp och märks knappast..

Detta fenomen indikerar början av ägglossning. De kan också visas mot bakgrund av en kort cykel. Blödning orsakar inte en kvinna mycket oro och kräver inte behandling.

Är det möjligt att förväxla menstruation och implantationsblödning

Det är viktigt att veta! Implantationsblödning skiljer sig från vanlig menstruation. Om en kvinna har en instabil cykel och menstruationer är knappa, kan de förväxlas med menstruation.

Som regel uppträder implantationsblödning flera dagar tidigare och har följande egenskaper:

 1. Lean utsläpp.
 2. Varaktighet från några timmar till 2 dagar.
 3. Blodet är flytande och har en rosa färgton..

En kvinna bör göra ett graviditetstest, om det finns någon anledning.

När man ska se en läkare

Du bör vara uppmärksam på antalet utskrivningar av den totala menstruationens varaktighet. Förhöjd kroppstemperatur och bäckensmärta kan vara symtom på en allvarlig sjukdom. Uppskjut inte att gå till läkaren, särskilt om blödning åtföljs av generell sjukdom.

Varje kvinna stod inför en situation där menstruationen före planen. Skälen kan vara både de mest ofarliga och kräva akut behandling. För att ta reda på om du ska lämna larmet måste du vara uppmärksam på det allmänna tillståndet för deras kurs och funktionerna i urladdningen.

 • Svetlana Karetnikova
 • Av vilka skäl kan menstruationen komma en vecka tidigare:
 • Vad betyder det om din period kom tio dagar före schemat:

Månadsvis före schemat (menstruation) - varför, kom, en vecka, skäl, i 3 dagar, i 4, 5, 10 dagar, de gick, började

Menstruationscykeln är en återspegling av en kvinnas hälsa. Månader före schemat börjar av olika skäl, vissa är ganska ofarliga, medan andra behöver läkarvård. Det är också viktigt att förstå skillnaden mellan tidig menstruation och plötslig blödning..

Menstruationscykel

Du kan prata om tidig menstruation när kvinnans cykel redan är stabil och menstruationen förvånade kvinnan. I klimakteriet och klimakteriet bör tidig menstruation inte vara rädd, eftersom det är helt naturliga hormonella förändringar.

En regelbunden cykel bildas 2-3 år efter den första menstruationen. Normalt varar cykeln 28 dagar, denna indikator är inom 21-35 dagar.

Varje kvinna känner till kroppens egenskaper, vad som är normalt för henne och vad som inte är det. En kvinna kan själv bestämma om hennes kropp fungerar normalt efter den tidpunkt då menstruationen börjar, av urladdningens natur och de sensationer som följer med dem.

Månadsvis före schemat: de viktigaste orsakerna

Varför kommer menstruationen för tidigt? De huvudsakliga orsakerna till tidig menstruation reduceras till naturliga och patologiska.

Naturliga orsaker kan övervägas:

 • Stark nervös spänning, stress, känslomässig utmattning.
 • Förstärkt fysisk aktivitet.
 • Betydande viktminskning.
 • Acklimatisering av kroppen till en förändring av klimatförhållanden eller tidszon.

I sådana fall orsakas inte tidig menstruation av allvarliga interna störningar, utan av kroppens svar på yttre omständigheter.

Följande skäl kan betraktas som patologiska:

 • Traumatisk kön. Grovt samlag kan skada väggarna i slidan, livmoderhalsen och detta kan orsaka blödning, vilket kan misstas för tidig menstruation. Dessutom kan intensiva livmodersammandragningar framkalla en tidig menstruation..
 • Ektopisk graviditet. Otydlig fläckning kan blöda på grund av det faktum att det befruktade ägget inte fäster vid livmoderhålan, detta tillstånd kräver läkarvård.
 • preventivmedel Felaktigt utvalda orala preventivmedel, felaktigt installerade spiraler, preventivmediciner för nödsituationer kan påverka cyklens korrekthet och flytta den i en eller annan riktning. När man tar orala preventivmedel som föreskrivs av en läkare kan den månatliga cykeln justeras igen under de första tre månaderna. Med avbokning av långvarig användning av preventivpiller kan cykeln också förändras. Dessa punkter bör diskuteras med din läkare..
 • Hormonell obalans. Detta händer med ovariell dysfunktion, en kränkning av binjurarna och sköldkörteln, ansvarig för hormoner.
 • Kirurgi.
 • Abort Menstruation efter en abort börjar om 7-14 dagar. Tilldelningarna bör vara knappa.
 • Inflammatoriska processer i kroppen. Virala och bakteriella infektioner stör hela kroppen och cykeln kan förändras.
 • Könssjukdomar. Detta skäl kräver mer djupgående övervägande. Sjukdomar och patologier i reproduktionssystemets organ kan både orsaka blödning och framkalla tidig menstruation.

En ektopisk graviditet kan orsaka blödning.

Förutom blodig, otidig utflöde kan en kvinna störas av yrsel, konstant eller periodisk smärta, smärta under samlag, feber, en oregelbunden cykel, för tjock eller vätska med en obehaglig luktmenstruation med vitaktiga föroreningar. De listade symptomen indikerar en allvarlig sjukdom. I sådana fall bör du undersökas..

Vanliga sjukdomar som påverkar menstruationscykeln är:

 • Hyperöstrogenism. Det fenomen som är förknippat med överdriven utsöndring av östrogen, tillsammans med detta finns lutealinsufficiens. Detta med tiden leder till brist på ägglossning och infertilitet. Symtom: obehag vid samlag, smärta i nedre del av buken, blödning, en känsla av tyngd i bäckenet, nedsatt utsöndringssystemets funktion.
 • endometrios Processen för spridning av endometrieceller (livmoderens inre skikt) på atypiska platser: i bukhålan, urinblåsan, ändtarmen, äggstockarna och andra vävnader och organ i kroppen. Bland symtomen skiljer sig smärta med olika intensiteter lokaliserade i bäckenområdet, som upptäcker före och efter menstruationen. Endometrios kan orsaka infertilitet.
 • hypoplasi Detta är en underutveckling av könsorganen, med ovarial hypoplasi, det finns otillräcklig syntes av könshormoner.
 • Onkologiska sjukdomar, som är uppdelade i godartade och maligna. Symtomen inkluderar otidig blödning.

Endometrios som orsak till menstruations oregelbundenhet

3 dagar tidigare

Många kvinnor märker att menstruationen kommer 1-3 dagar tidigare. Experter tror att i frånvaro av andra störande symtom är denna situation inte farlig. Cykeln har det speciella att bygga upp ett par dagar tidigare, när en kvinna upplever nervös spänning, är mycket trött, ägnar sig åt överdrivet fysisk ansträngning och övervakar inte näring.

Det är nödvändigt att uppmärksamma detta när cykeln på grund av konstant tidig menstruation förkortas avsevärt. Menstruation, som kom 4-5 dagar tidigare, kan också tillskrivas normen i frånvaro av störande symtom.

En vecka tidigare

Om menstruationen kom tidigare i sju dagar eller mer, bör detta varna. Detta kan vara ett hormonellt misslyckande, inflammation eller uppkomsten av en allvarlig sjukdom. Denna situation kräver ett besök hos läkaren och undersökning.

Menstruationen började tidigare i 10 dagar eller till och med två veckor. Detta händer efter operationen. Det är nödvändigt att konsultera din läkare. Om det inte fanns några operationer, men en så tidig menstruationsstart kräver ett obligatoriskt besök hos gynekologen.

På video om dysfunktionell blödning i livmodern

Arten av urladdningen

Arten av urladdningen kan berätta om orsaken till den tidiga menstruationen. Små urladdning inträffar efter operation (abort, avlägsnande av polypper osv.). Ofta efter förlossningen är cykeln inte omedelbart etablerad, och menstruationen kan vara knapp och börja tidigare än väntat.

Små urladdning i mitten av cykeln kan vara ägglossningsblödning, de följer ägglossning och varar 1-3 dagar, har en ljusrosa färg.

Överflöd menstruation kan lätt förväxlas med blödning. Livmoderblödning börjar plötsligt, urladdningen är konstant och riklig, det finns en stark svaghet. Överflöd menstruation börjar gradvis, delad urladdning, koagler kan förekomma. Om blödningen kontinuerligt varar mer än en timme ska du omedelbart rådfråga en läkare.

Överflöd menstruation inträffar för tidigt med hormonsvikt, endometrios, godartade formationer, inflammatoriska processer och patologier.

Hur man känner igen graviditet?

Ibland kan fläckning vara implantationsblödning. Detta inträffar när ett befruktat ägg införs i livmoderhålan. Denna process sker 8-12 dagar efter befruktningen..

Implantationsblödning är en knapp spotting som kan observeras i 3 dagar, denna process åtföljs av drakningar i nedre del av buken.

Detta händer inte alltid och är inte en avvikelse från normen. Ofta kan implantationsblödning vara omöjlig, urladdningen är försumbar.

Om det finns misstank att blödning är ett tecken på implantation, bör du göra ett graviditetstest från första förseningsdagen eller kontakta en gynekolog.

Vad ska man göra?

Om menstruationen började tidigare och fortsätter utan störande och störande symtom, räcker det för en kvinna att ompröva livets rytm, optimera fysisk aktivitet, eliminera stressiga omständigheter, etablera näring och cykeln kommer att återhämta sig över tid.

Det är nödvändigt att konsultera en läkare om det förutom spotting finns:

 • smärta i nedre buken;
 • smärta i korsryggen;
 • tunga perioder åtföljs av blodproppar;
 • kroppstemperaturen stiger;
 • menstruationen börjar tidigare i sju eller flera dagar i flera månader i rad;
 • det finns misstankar om en sexuell infektion.

Varför är hon sjuk av sin period? Läs artikeln om orsakerna till obehag före menstruation, effekterna av hormoner, manifestationen av PMS, tecken på graviditet, sätt att lindra tillståndet.

Varför drar nedre buken, men det finns inga perioder? Detaljer här.

Konsekvenserna av att bryta cykeln

En oregelbunden menstruationscykel kan få olika konsekvenser. Detta är ökad trötthet, infertilitet, utvecklingen av patologiska processer och neoplasmer, dysfunktion i det endokrina systemet. Försummelse av vissa sjukdomar och deras tidiga diagnos kan ha dödliga konsekvenser.

Månadsperioder är en signal om att något är fel i kroppen. Det är nödvändigt att analysera din livsstil, utvärdera möjliga risker och besöka läkare i tid.

Varför komma varje månad före schemat: vanliga orsaker

Kvinnor uppmärksammar ofta försenad menstruation, men det är farligare när de börjar före schemat.

Om en kvinna inte befinner sig i en situation där cykelstörningar är normala (amning, övergång, klimakteriet), bör detta varna.

Det är nödvändigt att konsultera en läkare och genomgå undersökning, särskilt om avvikelsen uppstår upprepade gånger. Ett graviditetstest är också värt det, eftersom dess patologier kan åtföljas av liknande symtom..

Eventuella omständigheter som provocerade blödningen i förtid under en eller flera veckor kan inte ignoreras. Sådana symtom kan vara resultatet av allvarliga störningar i en kvinnas kropp..

Orsakerna till uppkomsten av blodutsöndringar i förväg är helt annorlunda:

Externa faktorerPåverkar signifikant förseningen av menstruationen, liksom deras tidigare manifestation, kan stress, nervsystemet, fysisk aktivitet. Men även sådana fel kan vara en signal om uppkomsten av en kvinnas reproduktionssystemsjukdom
ÄrftlighetOm liknande misslyckanden i familjen redan har inträffat, kan andra företrädare för familjen också uppleva sådana fluktuationer.
InfektionssjukdomarFel i cykeln och tidig menstruationsdebut kan också orsaka inflammatoriska processer i organ som utlöses av en infektion eller virus. Problemet kan uppstå på grund av en missfall eller efter en abort.
Tar medicinOrsakerna kan vara läkemedel som en kvinna tar under lång tid, sjukdomar i hjärt-kärlsystemet och störningar i något av kroppens system
krascharBörjan av menstruation före schemat eller försening av dem kan orsaka förändring av bostad, klimat, förändring av tidszon och till och med enkel vitaminbrist
gifterAlkoholmissbruk, gifter och till och med små doser av strålning påverkar kroppen.
hormonerBlodutflöde förekommer hos kvinnor som använder hormonell preventivmedel - detta är intrauterina enheter, vaginala hormonella preventivmedel, suppositorier, olika krämer och droger
SkadaTilldelningar kan börja efter att ha fått ett blåmärke, ett starkt slag, faller och efter grovt kön, vilket ledde till mikrotrauma i de inre könsorganen. I sådana fall bör du definitivt söka hjälp från en medicinsk institution
FortplantningssjukdomarCykelens misslyckande kan bero på sjukdomar associerade med det reproduktiva systemet. I denna situation föreskrivs en undersökning, mediciner och medicinska förfaranden som föreskrivs uteslutande av den behandlande läkaren
förkylningarFörkylningar och inflammatoriska sjukdomar försvagar en kvinnas immunitet och kan leda till funktionsfel
BantningPlötslig viktminskning (sjukdom, kardinal och extrem kost) provocerar förändringar i cykeln

Normalt har cykeln en frekvens på 28–36 dagar. Om menstruationen började utanför den angivna perioden, kan detta bero på både den kvinnliga kroppens individualitet och en signal om utvecklingen av patologi. Förskott eller försening av menstruationen i fyra dagar anses vara normen. I fall som inte är relaterade till patologier rekommenderas det att dricka en kurs med vitaminer, varefter cykeln ska återställas.

Menstruationsfärg: normal

Om dina perioder gick tidigare är det nödvändigt att analysera urladdningen. De är inte farliga, om inte rikliga. Om blodet är ljust skarlakansrött och mättat i färg med blodproppar, förvärras det allmänna hälsotillståndet kraftigt, bör du ta en horisontell position och snabbt ringa en ambulans.

Kvinnor efter födseln eller gravida kvinnor riskerar ofta..

De fysiologiska orsakerna till regleringens början före den överenskomna perioden kan innehålla: stark fysisk ansträngning, klimatförändringar, resultatet av en styv kost. En annan orsak kan vara klimakteriet, detta är mer sant för kvinnor över 45 år.

Hos ungdomar vid den första menstruationens ålder kan cyklerna vara oregelbundna, rikliga eller magra under en lång period tills de planar ut. Fel kan observeras inom 1-2 veckor. Menstruationer tidigare än väntat kan förekomma efter en abort eller som ett resultat av onormal graviditet.

Instabilitet kan också observeras hos kvinnor under amning.

 • Om blödningen kommer 10 dagar eller två veckor tidigare och samtidigt uppträder följande symtom: stark urladdning från slidan eller urladdning som är okarakteristisk för menstruation, smärta i nedre del av buken, feber, svaghet - bör du omedelbart söka hjälp på sjukhuset.
 • Om oegentligheter i menstruationscykeln observeras regelbundet, i cirka 12 månader, fungerar detta som en signal om patologiska processer i en kvinnas kropp.
 • De mest uppenbara patologiska orsakerna är:
 • en godartad tumör som uppträder i livmoderns muskelskikt - myometrium;
 • Stein-Leventhal-syndrom - polyendokrinsyndrom, åtföljt av nedsatt äggstocksfunktion;
 • en sjukdom som kännetecknas av spridning av endometrieceller, det inre skiktet i livmoderhåligheten, på dess yta, i vävnaderna i andra organ;
 • hormonell obalans (menstruation kan gå före schemat varje gång);
 • onormala godartade neoplasmer - polyper,
 • patologier i kvinnans reproduktiva system orsakade av könsinfektioner, som åtföljs av starka blodiga utsläpp från slidan;
 • störningar i det endokrina systemet (diabetes mellitus och andra sjukdomar orsakade av fel i sköldkörteln);
 • menorragi;
 • hemoglobinbrist;
 • hemofili och von Willebrands sjukdom;
 • anovulatorisk blödning i livmodern, på grund av vilken det inte finns någon ägglossning och graviditet inte inträffar;
 • ektopisk graviditet är mycket farligt för en kvinnas liv och hälsa. I detta fall är diagnosen i tid mycket viktig, åtföljd av sekretioner av brun färg;
 • normal graviditet - knapp vaginal urladdning i första trimestern uppträder på grund av det faktum att när embryot kommer in i livmodern, uppstår en liten skada på slemhinnan.

Med början av regula tidigt upplever kvinnor andra tecken: huvudvärk, illamående, svängningar i humör, sömnstörningar och förlust av styrka kan uppstå, smärta i nedre del av buken är möjliga.

Hos varje kvinna påverkar denna process kroppen på olika sätt. Det är värt att analysera allt, kontakta en läkare och ta reda på orsaken till detta fenomen, genomgå en undersökning.

Gynekologer och endokrinologer undersöker orsakerna till uppkomsten av menstruation före schemat..

En kvinna undersöks och undersöks med hjälp av följande procedurer:

 • Blodtest för TSH, könshormoner etc..
 • Ägglossningstest - baserat på att bestämma ökningen i mängden luteiniserande hormon (LH) i en kvinnas urin.
 • Ultraljudsundersökning av bäckenorganen.
 • Smet på flora från slidan.
 • Magnetresonansavbildning (MRI) - förskrivs i sällsynta fall.

Om menstruation börjar tidigare är det nödvändigt att minska fysisk aktivitet, undvika stressiga situationer, byta till hälsosamma livsmedel som är rika på vitaminer och fiber och ompröva doseringen av läkemedel om de var orsaken. Du kan justera cykeln om du slutar röka, alkohol och strikta dieter.

Vad kan ordineras av den behandlande läkaren:

 • orala preventivmedel med steroidhormon;
 • med uppenbar inflammation - läkemedel för ett antal antibiotika;
 • i närvaro av polypper i livmodern - curettage av dess kavitet;
 • operation - ta bort cyster och olika tumörer vid behov.

Du bör dricka regelbundet te från medicinska örter - verbena, citronmelisse, johannesört, morwort, grönt te rekommenderas.

Det är nödvändigt att låta kroppen koppla av i ett sanatorium med förebyggande åtgärder och avkopplande massage, du måste sova bra.

Att dricka vitaminer, särskilt komplex med kobalaminer och folsyra - ett vattenlösligt vitamin som är nödvändigt för tillväxt och utveckling av cirkulations- och immunsystemet.

Varför perioder kommer tidigt

Regelbunden menstruation indikerar att alla system och organ i den kvinnliga kroppen fungerar normalt..

Varje representant för det klara könet kan oberoende beräkna tidpunkten för nästa menstruations början och förbereda sig själva och deras planer i förväg för detta ögonblick.

Kvinnor har ofta störningar i regelbundenhet i menstruationscykeln, och varje gång de bör rådfråga en specialist för att avgöra exakt vad som utlöste ett tidigt eller sent börjar reglering.

I den här artikeln kommer vi att överväga de viktigaste orsakerna till att menstruationen började före schemat i en vecka, 5 och 10 dagar, och också ta reda på i vilket fall du omedelbart ska rådfråga en läkare, och om det är möjligt att hantera detta problem utan medicinsk hjälp.

Orsaker till för tidig reglering

De första menstruationsperioderna hos flickor börjar 12-14 år gamla, först kommer cykeln att vara oregelbunden, och urladdningen kan vara olika, men efter ett och ett halvt år bör dess varaktighet fastställas och genomsnittet plus eller minus 28 dagar.

Denna period för varje kvinna är individuell och beror på många faktorer, i genomsnitt varierar den från tre veckor till 35 dagar. Varaktigheten för normala kritiska dagar är från 3 dagar till en vecka.

Under denna period rensas livmoderhålan för avskalad endometrium, medan inte bara slemhinnan som rivs bort, utan också en viss mängd blod frigörs.

Efter puberteten, när kritiska dagar inträffar varje månad, kan normalt cykelfel uppstå efter den första sexuella upplevelsen, under graviditeten och på grund av klimakteriet. Om alla ovanstående alternativ utesluts och menstruationen började före schemat kan orsakerna till att för tidig reglering börjar vara olika. Visa var och en av dem mer detaljerat..

Påfrestning

När en kvinna är stressad kan hennes tryck stiga kraftigt, vilket bidrar till förekomsten av inre krampar och expansion av blodkärl. Av denna anledning kan menstruationen på grund av stressiga förhållanden börja tidigare än förfallodagen, vanligtvis fem till sju dagar..

Om det konstateras att för tidig menstruation beror på stress, det inte behövs panik, det räcker för att stabilisera känslor och slappna av lite, då bör det inte finnas några störningar i nästa cykel.

Hormonell dysfunktion

Med hormonell obalans, som hjälper kritiska dagar att börja i förväg, är det bara en läkare som kan korrigera situationen, eftersom hormonella språng kan orsakas inte bara av funktionsfel i reproduktionen utan också av de endokrina systemen. Orsaken kan vara en långvarig exponering för progesteron i en kvinnas kropp eller överdriven östrogenproduktion. Cystor, tumörer i äggstockarna, hormoner etc. kan provocera en förändring i hormonnivåerna..

Endast läkaren kan fastställa den exakta orsaken till hormonell obalans, baserat på resultaten av ett blodprov för hormoner. I en sådan situation är initiativ oacceptabelt.

Normal graviditet och amning

Om menstruationen börjar tidigt och inte håller länge, och själva utflödet är knappt, kan det mycket väl vara ett tecken på graviditet. Blodigt urladdning åtföljer implantation av embryot i livmoderhålet, eftersom slemskiktet skadas i denna process. Dessa sekret är implantationsblödning..

Eftersom amning också åtföljs av en förändring av den hormonella bakgrunden i en kvinnas kropp, är det ganska naturligt att det kan orsaka för tidig ankomst av kritiska dagar.

Graviditetskomplikation

För alla kvinnor är en ektopisk graviditet en mycket allvarlig patologi, som med otidig behandling kan leda till döden. Ett karakteristiskt tecken på fostrets ektopiska utveckling kan vara ett cykelfel, därför bör du omedelbart konsultera en läkare när reglering börjar börja. Kirurgi används för att lösa problemet..

preventivmedel

En intrauterin enhet kan leda till att regleringen börjar för tidigt. Om detta händer under de första tre cyklerna, efter installationen behöver du inte oroa dig, kroppen anpassar sig. Men om den tidiga menstruationen börjar i de återstående cyklerna, måste du söka hjälp från en läkare, kanske är IUD installerat felaktigt.

Dessutom kan hormonella preventivmedel väcka för tidiga kritiska dagar, så du bör inte utse dem själv, en expert bör vara involverad i valet av oral preventivmedel.

Ålder förändras

Under puberteten och klimakteriet kan kritiska dagar antingen vara sena eller komma fram i tid. Detta är ett normalt fenomen som kännetecknar en viss period i en kvinnas liv. I detta fall kan en läkares hjälp endast behövas för utnämning av läkemedel som lindrar en kvinnas tillstånd.

Klimatförändringar, omlokalisering

Att flytta, resa till heta eller omvänt kalla länder kan orsaka störningar i menstruationscykeln. Om det inte märks några onormala förändringar under månaderna efter resan och anpassningen, bör du inte oroa dig.

Skador och sjukdomar

Trauma i slidan eller livmoderhalsen under grovt samlag eller på grund av felaktigt installerade preventivmedel kan leda till att blod frigörs från könsorganen. Vid inre skador är utflödet inte en menstruation, och alla blödningar kräver läkare.

Inflammation i livmodern och dess bilagor, endometrios, myom, tumörer och olika könsinfektioner kan provocera blödning..

Lifestyle

Enkla livssituationer kan orsaka en tidig menstruationsdebut:

 • intensiv träning;
 • snabb viktminskning;
 • tyngdlyftning;
 • dålig kost;
 • ta antibiotika och andra mediciner;
 • missbruk av alkohol, cigaretter och droger.

I det här fallet kommer att vägra dåliga vanor, normalisera den dagliga behandlingen, en balanserad kost, promenader i frisk luft och måttlig fysisk aktivitet hjälpa till att rätta till situationen..

Tillhörande symtom

För tidiga perioder kan orsakas av olika skäl. Därför måste läkaren veta förekomsten av alla tillhörande symtom för att fastställa en korrekt diagnos. Till exempel, om ett cykelfel inträffade på grund av störningar i nervsystemets funktion, kommer kvinnan att vara irritabel, tårfull, nervös mot bakgrund av tidig menstruation.

Dessutom kan en kvinna uppleva följande symtom:

 • huvudvärk;
 • illamående;
 • utmattning;
 • depression
 • touchiness, tårfullhet;
 • sömnproblem.

Om menstruationen börjar före schemat, bör du definitivt uppmärksamma deras varaktighet och intensitet, samt närvaron av koaguleringar. Arten av blödningen kan berätta för en specialist mycket om orsakerna som orsakade den. Med riklig för tidig menstruation kan svår smärta i korsryggen och nedre buken observeras..

Hur man bestämmer graviditet

I vissa fall kan för tidig menstruation innebära en möjlig graviditet, spotting indikerar implantation av ett fosterägg i livmoderhålet. Det är nödvändigt att skilja menstruationsflödet från implantationsblödning, det har ett antal specifika tecken:

 • mängden utsläpp är mycket knapp;
 • tilldelningarna gick 2-6 dagar tidigare än tidsfristen för kritiska dagar;
 • urladdningen varar från flera timmar till 2 dagar;
 • blod har en mer flytande konsistens och en rosa färgton.

För att säkerställa att befruktningen har kommit kan en kvinna ta ett rutinmässigt graviditetstest. Du kan köpa det på alla apotek.

Menstruationens natur

Vissa tror felaktigt att endast tunga perioder av smärtsam, faktiskt magra menstruationer kan orsaka allvarlig smärta.

Vid magra perioder kan huvudvärk, illamående, smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, problem med tarmrörelse, och de kan uttryckas som förstoppning och diarré, dessutom kännas..

Om de magra månatliga perioderna gick före schemat kan de orsakas av följande skäl:

 • förlossning. Efter barnets födelse och suckers fullföljande kan den påstådda menstruationen gå tidigare, oftast har urladdningen en ljusbrun färgton;
 • curettage som åtföljer abort, avlägsnande av polypper eller andra diagnostiska och terapeutiska ingrepp;
 • ovariell dysfunktion;
 • ärftlighet;
 • bäckeninflammatoriska sjukdomar.

Ankomsten av för tidig menstruation med för mycket utflöde bör göra kvinnan ännu mer uppmärksam, särskilt när den åtföljs av stora blodiga blodproppar. Orsakerna till denna överträdelse kan vara flera:

 • intrauterina preventivmedel;
 • hormonella störningar;
 • abort, förlossning;
 • klimakteriet;
 • neoplasma i livmodern;
 • sjukdomar i könsområdet;
 • inflammation och sjukdomar i bäckenorganen;
 • hemoglobinbrist;
 • reproduktionssystemets dysfunktion.

Beroende av orsaken på datumet för inträffandet

Hur många dagar före schemat menstruation börjar beror mer på de faktorer som orsakade den för tidiga regleringen.

Många organ är involverade i en kvinnas sexuella funktion, därför, i fall av menstruations oregelbundenhet, kan orsaken till dysfunktion inte bara hittas i livmodern eller dess bilagor, utan också i hjärnan eller det endokrina systemet..

Tänk på vilka patologier och förhållanden som kan orsaka reglering i förtid.

10 dagar snabbare

Under det första året efter menarchen är problem med cyklens regelbundenhet möjliga, menstruationen kan komma fyra dagar tidigare, en vecka eller till och med försvinna i sex månader. Detta är inte ett tecken på patologi. Om menstruationen kom tio dagar tidigare hos kvinnor som länge hade gått puberteten, bör följande skäl för sådana avvikelser från normen beaktas:

 • ärftlighet. Det är nödvändigt att diskutera denna situation med de anhöriga, både på moder- och fadersidan. Om hos mormödrar, moster eller mödrar kan kritiska dagar komma tidigare än planerat, betyder detta att du måste komma till rätta med situationen och anpassa dig, för det är nästan omöjligt att påverka den genetiska predispositionen;
 • en abort eller missfall kan leda till att menstruationen börjar 10 dagar tidigare, eftersom avbrottet av graviditeten dramatiskt förändrar en kvinnas hormonella bakgrund, och kroppens reaktion på sådana förändringar kan vara oförutsägbar;
 • plötsliga hopp i kroppsvikt orsakar kroppens vakenhet, vilket manifesteras av en kränkning av menstruationscyklens regelbundenhet. I en sådan situation kan naturligtvis menstruationen inte bara gå tio dagar utan även två veckor tidigare. En balanserad diet, viktkontroll, fysiska övningar och ytterligare intag av vitaminkomplex hjälper till att korrigera situationen;
 • inflammatoriska processer i bäckenorganen - detta är det vanligaste skälet till ankomsten av tidig menstruation. Både godartade och maligna tumörer, liksom endometrios, kan provocera inflammation. För att i tid identifiera sjukdomen och börja behandlingen bör du inte tveka att besöka gynekologen;
 • sjukdomar i njurarna, levern och andra viktiga inre organ.

Oavsett av orsakerna som anges ovan skulle leda till att menstruationen anländer 10 dagar före tiden, bör du omedelbart söka läkarhjälp.

I 5 dagar

Eftersom den kvinnliga kroppen är en mycket ömtålig och ömtålig mekanism kan till och med en vanlig förkylning orsaka menstruation 5 dagar tidigare. Ofta beror detta på nedsatt cirkulation.

Om förordningen har överträffat dig före schemat med bara några dagar, finns det inget behov att vara rädd för allvarliga patologier, i en sådan situation är de ogynnsamma miljöförhållandena en provokatör: stress från att flytta, vänja sig till kroppen under en turistresa, särskilt när du ändrar tidszoner.

Anledningen till att menstruationen började tre dagar tidigare kan vara undernäring, brist på näringsämnen i kosten eller en styv kost, som i sig är ett test för kroppen. Det finns inget behov av att få panik om kritiska dagar har kommit 5 dagar tidigare, detta kan utlöses av vanligt överarbete, ibland måste en kvinna få en god vila för att normalisera cykeln.

I en vecka

Anledningen till att blodiga menstruationer började en vecka tidigare kan vara allvarligare hälsoproblem än vanligt acklimatisering eller emotionell stress, särskilt i fall där cykelfel inte är första gången.

Hyperestrogenism, ett tillstånd där det finns en överdriven produktion av östrogen i kroppen mot bakgrund av en otillräcklig mängd luteinsyra, kan provocera ankomsten av kritiska dagar tidigare än en vecka..

Med en sådan hormonell obalans förekommer vanligtvis inte ägglossning, vilket innebär att en kvinna inte kan bli gravid. Hyperestrogenism kan orsakas av överdriven kroppsvikt, tumörer i könsorganen, ta hormonella tabletter som innehåller syntetiskt östrogen.

Om din period kom tidigare med sju dagar och läkaren misstänker förekomsten av hyperestrogeni, kan du upptäcka denna sjukdom genom ett konventionellt blodprov.

När menstruationen började en vecka tidigare, och samtidigt har urladdningen en ljusröd färg och stora koagler, bör förekomsten av inflammatoriska processer i äggstockarna, i livmodern och dess bilagor misstänkas först. Om de kritiska dagarna gick en vecka tidigare och utsläppet skiljer sig mycket från normalt kan det vara ett tecken på sådana sjukdomar:

 • underutveckling av könsorganen;
 • endometrios;
 • godartad tumör;
 • patologisk tillväxt eller underutveckling av endometrium.

Uteslut inte heller det faktum att fläckar som kom i förväg inte är menstruation alls, utan livmodersblödning, som öppnades på grund av mekanisk skada, på grund av inflammation eller svullnad i organen i det reproduktiva och utsöndringssystem.

Vad ska man göra

Om dina perioder började tidigare än förfallodagen behöver du inte få panik. Det första du ska göra är att bedöma situationen. Om det före de kritiska dagarna skedde en klimatförändring, överdriven fysisk och emotionell stress eller ett fel i kosten, orsakade de troligtvis menstruations oregelbundenheter.

I denna situation bör kosten ses över, utesluten från den fet, kryddig och kryddig, lägg till mer frukt och grönsaker. Du bör också koppla av och dricka lugnande örtteer..

Det är inte nödvändigt att överväga ett misslyckande om menstruationen började 1-2 dagar tidigare, men deras början 1-2 veckor före förfallodagen bör orsaka oro.

Du måste planera ett besök hos gynekologen om menstruationen börjar tidigt varje månad under flera cykler i rad, och kvinnan är sjuk, det finns värkande smärta i nedre del av buken och allmän svaghet i kroppen. Om urladdningen är normal i naturen behöver du inte ringa ambulans.

Om ankomsten av menstruation två veckor tidigare åtföljs av riklig skarlakansröd utflöde med stora blodproppar, kan detta indikera livmodersblödning.

Vad ska man göra i en sådan situation? Du måste ringa en ambulans och innan den anländer, rör dig mindre, drick inte vätskor och fäst ett ispack i nedre del av buken.

Följande symtom kräver omedelbar läkarvård:

 • en oregelbunden cykel observeras under hela året;
 • om kritiska dagar börjar tidigt och varar mer än en vecka;
 • om urladdningen är riklig, och packningen måste bytas oftare var 2-3: e timme;
 • om det finns intermenstruell blödning och patologisk urladdning från könsorganen;
 • feber, allmän svaghet och svår smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.

För att fastställa orsaken till att menstruationen kan börja i förväg krävs en serie undersökningar. Förutom en gynekologisk undersökning kan du behöva en analys av hormoner, utstryk för mikroflora, ultraljud av organen i det reproduktiva systemet och utsöndringssystemet, och i speciella fall en MRT.

Slutsats

Menstruation är en indikator som informerar en kvinna om hennes hälsa.

Om kritiska dagar anländer före tiden och dessa misslyckanden inträffar under flera cykler i rad bör du omedelbart söka läkarhjälp.

Uppmärksam inställning till din hälsa, snabb diagnos och adekvat behandling hjälper en kvinna att förhindra utveckling av allvarliga sjukdomar och i vissa fall till och med rädda ett liv.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Fysiologi för den normala menstruationscykeln

Upplagt av Corrin K. Welt, MD
Redaktörer: William F. Crowley, Jr, MD
Amy B. Middleman, MD, Ph.D., professor i utbildning
Biträdande chefredaktör Catherine A....

Tecken på höga prolaktinnivåer hos kvinnor

Prolactin, eller peptidhormon, är en produkt av funktionen av hypofysen, som är en del av hjärnan och tillhör den prolaktinliknande proteinfamiljen. Kroppens reproduktiva funktion är föremål för detta hormons starka inflytande....

Vilka smärtstillande medel att ta under menstruationen

Menstruationens början för många kvinnor blir en riktig mardröm. Skyllan för den värkande, outhärdliga smärtan i nedre del av buken, som många kvinnor är riktigt starka....