Varför jag vill gråta innan menstruationen

Intim

Mina hushåll är medvetna om att en gång i månaden kommer det en period som heter "Det är bättre att inte ilska mig." Från en söt och omtänksam fru och mamma förvandlas jag till en irritabel, dum och tårfull varelse. Man, barn och till och med vår katt försöker att inte stöta på problem igen, kringgå mig och enas om allt. Som ordstävet säger, om din kvinna har PMS, ta ett säkert avstånd från henne och kasta en chokladkaka. Jag gillar verkligen inte att vara en nyckfull ung dam, men jag kan inte hjälpa mig själv. Varför vill du gråta innan din period??

Alla vi kvinnor skadas lätt trots den yttre jämlikheten och ganska anständigt stressmotstånd. Och om det på en vanlig dag inte är svårt att dölja förargelse eller besvikelse, är uppdraget ”inga tårar” praktiskt taget omöjligt före menstruationen. Det sorgliga ögonblicket i filmen, spiken brast, kakorna sprang ut i huset - varför är du inte anledningen till att du ville gråta innan din period? I själva verket kan till och med tårskänsla under den premenstruella perioden logiskt förklaras.

PMS - premenstruellt syndrom.

Varför vill du gråta innan din period? Hormon racing.

I vår kropp är organ och system nära sammankopplade, som ett urverk. Samordningen av andras arbete beror direkt på funktionen hos vissa organ. Så, till exempel med hormonell obalans i den andra fasen av cykeln, förändras förhållandet östrogen till progestogen. Detta är det viktigaste och vanligaste skälet till att du vill gråta innan din period.

Det är känt att med en ökning av nivån på könshormon - östrogen, blir en kvinna känslomässigt sårbar: irritabilitet och tårfullhet uppträder före menstruationen blir stämningen depressivt. I sin tur, innan menstruationen, kan progesteronnivåerna öka 25 gånger, vilket påverkar hela kroppen. Det är därför många av oss i dag känns trötta, överväldigade och sömniga. Kvinnor över 35 år är särskilt svåra att tolerera PMS, vilket är förknippat med åldersrelaterade förändringar..

Ju högre nivå av progesteron i blodet i den andra fasen av MC, desto hårdare är premenstruellt syndrom.

MC - menstruationscykel.

Varför vill du gråta innan din period? Anledningen till detta är vitaminbrist..

Alla kvinnor känner känslan när du vill ha något välsmakande, men du vet inte vad exakt. Med kombinationen "Jag är ful, allt är dåligt, ingen älskar mig" och "Jag vill ha godis", att få extra kilo är inte alls svårt. Så varför vill du gråta innan din period och det finns alla slags skador? Det visar sig att det hela är bristen på vitaminer.

Våra smakpreferenser sammanfaller sällan med kroppens behov. Till exempel "äter" de flesta kvinnor PMS med choklad, vilket är ganska förståeligt på grund av bristen på magnesium, ett viktigt spårämne..

Låga nivåer av magnesium är ofta orsaken till irritabilitet och ångest. Dessutom leder dess minskning till ansamling av vätska i vävnaderna i hjärnan, komprimering av blodkärlen, vilket resulterar i en huvudvärk och dess följd - tårfullhet före menstruation.

Vitaminer från "B" -gruppen är de nödvändiga länkarna i kedjan, i avsaknad av vilken förhållandet östrogen och progestogen i kroppen kränks, med en skarp övervägande av den förra. Som nämnts ovan, ju högre nivå av östrogen i blodet, desto större är kvinnans chanser att börja slänga tårar före menstruationen utan någon uppenbar anledning.

Avsaknaden av B-vitaminer bidrar till trötthet, koncentrationsförlust, irritabilitet och tårlighet. Vitaminer "B1", "B2", "B6", "B12" ansvarar inte bara för ett gott humör, utan ger också den kvinnliga halvan av mänskligheten med friska naglar och hår, god hälsa och gott humör. De reglerar produktionen av monoaminer - ämnen som ansvarar för att minska svårighetsgraden av PMS, inklusive tårvåld. Vitamin "B6" (pyridoxin) är involverat i syntesen av serotonin - "glädjehormonet", som ansvarar för ett gott humör. Dålig näring, stress, kraftig fysisk ansträngning och som ett resultat av vitaminbrist - det är därför jag vill gråta innan menstruationen.

VIKTIG! Näring dagarna före menstruationen bör vara så balanserad som möjligt vad gäller innehållet av vitaminer och mineraler i livsmedel. Ge inte för frestelsen och luta dig till söta och feta livsmedel, bara hälsosamma livsmedel, som frukt, grönsaker och spannmål, hjälper till att fylla i de saknade vitaminerna i kroppen och förbättra välbefinnandet.

Varför vill du gråta innan din period? Bojkott för pickles!

Varje själv respekterande kvinna övervakar inte bara hennes hälsa utan också sin egen figur. Och tro mig, ingenting är så frustrerande som nästa kilogram fick. Som du vet stiger nivån på progesteron i den andra fasen av menstruationscykeln, vilket bidrar till vätskeansamling i kroppen. Om du lutar dig hårt på det salta under denna livstid kan du lägga till upp till 2,5 kg i vikt på några dagar. När det gäller mig är viktökning ett väldigt riktigt skäl till att du vill gråta innan din period, särskilt när du tänker på att vätskan samlas inte bara i kroppen utan också i hjärnvävnaden, vilket provocerar utseende av huvudvärk och tårar.

Varför vill du gråta innan din period? Tyvärr, ah, denna fråga kan bara besvaras efter att ha studerat varje fall av PMS separat. Kanske ligger hela saken i kroppens fysiologiska egenskaper, och kanske under denna period behöver en kvinna särskild vård och förståelse från släktingar och vänner. I ett eller annat fall, när du upprätthåller en hälsosam och aktiv livsstil, är det möjligt att avsevärt minska manifestationerna av PMS så att du inte längre släpper tårar över bagateller.

”Jag betalar ständigt ett par dagar före menstruationen. Sobbande i en kudde, brusande mot de minsta bagatellerna. Varför känner du för att gråta under din period? Kanske är det något fel med mig? ” Kvinnor försöker konsultera en läkare med sådana frågor, och de får samma svar - så du har PMS! I själva verket kan dessa symtom vara början på en allvarlig depression. Det är viktigt att lära sig skilja för att upprätthålla mental balans.

Premenstrual dysforisk störning är ett tillstånd där en kvinna har allvarliga tecken på depression under menstruation, irritabilitet och spänning.

Symtom på premenstrual dysfori är allvarligare än normala humörsvängningar. Ett deprimerat tillstånd, tårfullhet uppstår 5-11 dagar före menstruationens början. I de flesta fall upphör lusten att gråta efter menstruationen. Undantagen är sann depression som inte är relaterad till menstruationscykeln..

Är det PMS eller depression?

Premenstruellt syndrom är en kombination av fysiska och emotionella fenomen som börjar ungefär en vecka före menstruationen. Detta gör att vissa kvinnor känner sig mer emotionella än vanligt, medan andra är överväldigade och smärtsamma..

PMS kan också orsaka depression hos kvinnor under veckorna före menstruationen. Det får dig att känna:

 • ledsen
 • irritabel;
 • upptagen;
 • trött
 • arg;
 • tårfylld;
 • glömsk
 • spridd;
 • aseskualnoy;
 • sömnig;
 • hungrig.

Andra skäl till varför du vill gråta innan din period:

 • Premenstrual dysforisk störning är mycket lik PMS, men dess manifestationer är allvarligare. Många kvinnor med dysfori rapporterar att de kände sig mycket deprimerade före menstruationen, i viss mån till att de tänkte på självmord. Cirka 75 procent av kvinnorna har PMS under sina reproduktionsår, men bara 3 till 8 procent lider av PMDD.
 • Premenstruell förvärring - avser de fall där tecken på ett befintligt tillstånd, inklusive depression, intensifieras inom några veckor eller dagar före menstruationen. Depression före menstruation är en av de vanligaste tillstånden som existerar tillsammans med PMS. Cirka hälften av alla kvinnor som får behandling för PMS har också depression eller ångest..

Läs vidare för att ta reda på mer om förhållandet mellan PMS och depression..

Varför gråter jag ständigt??

Tearfulness före menstruation är förmodligen förknippat med hormonella fluktuationer som uppstår under andra hälften av menstruationscykeln. Ägglossning sker runt mitten av cykeln. Under denna tid släpper din kropp ett ägg, vilket resulterar i en minskning av östrogen- och progesteronnivåerna. Förändringar i hormonnivåer påverkar mängden serotonin. Det är en neurotransmitter som hjälper till att reglera humör, sömncykel och aptit..

Låga serotoninnivåer är förknippade med känslor av sorg och irritabilitet, utöver sömnproblem och ovanliga sug efter mat - alla vanliga symtom på PMS.

Depression i PMS bör försvinna på egen hand när östrogen- och progesteronnivåerna stiger igen. Detta inträffar vanligtvis några dagar efter slutet av din period..

Hur man kan bli av med tårfullhet

Det finns ingen standardbehandling för depression före menstruation. Men en lätt livsstils korrigering och medicinering underlättar ditt känslomässiga tillstånd..

Spåra symtom

Börja spåra din menstruationscykel och känslor i olika stadier. Detta hjälper dig att bekräfta att symptomen på depression verkligen är menstruerade. Att ha en detaljerad logg över de senaste cyklerna är också bekvämt om du vill rapportera dina symtom till din läkare..

Du kan spåra cykeln med hjälp av applikationen på din mobiltelefon..

För att spåra depression, var uppmärksam när du upplever något av dessa symtom:

 • sorg
 • ångest;
 • tearfulness;
 • irritabilitet;
 • sugen efter mat eller aptitlöshet;
 • dålig sömn eller för mycket sömn;
 • problem med koncentration;
 • brist på intresse för vardagliga aktiviteter;
 • trötthet, brist på energi.

Du kan också skriva ut ett diagram eller göra ditt eget. Skriv överst på dagen i månaden (1 till 31). Lista dina symtom längst ner till vänster på sidan. Lägg ett X i rutan bredvid symptomen du upplever varje dag. Observera om varje symptom är milt, måttligt eller svårt..

Hormonpiller

Hormonell födelsekontroll hjälper till med uppblåsthet, känsliga bröst och andra fysiska symtom på PMS. De hjälper många kvinnor att hantera känslomässiga symtom, inklusive depression..

Hos vissa kvinnor kan hormonell födelsekontroll förvärra symptomen på depression..

Om du går den här vägen måste du prova olika typer av hormoner innan du hittar en metod som fungerar. Om du är intresserad av surfplattor, välj kontinuerliga sådana som inte innehåller. Kontinuerliga p-piller stoppar menstruationen, vilket ibland också hjälper till att eliminera PMS.

Naturläkemedel

Att ta vitaminer kommer att minska symptomen på depression i samband med PMS. Kalciumtillskott förbättrar humöret, hjälper till att bekämpa aptitförändringar och trötthet. Många livsmedel är bra källor till kalcium, inklusive:

Du kan också ta ett dagligt tillskott som innehåller 1200 mg kalcium. Bli inte avskräckt om du inte direkt ser resultaten. Det kan ta ungefär tre menstruationscykler för att se en förbättring av symtomen från kalciumintag..

Vitamin B-6 kan också hjälpa till med PMS-symtom. Du hittar det i följande produkter:

 • fisk;
 • kyckling och kalkon;
 • frukter;
 • berikade spannmål.

Vitamin B-6 finns också i tillskottform. Ta bara inte mer än 100 milligram per dag.

Livsstilsförändring

Flera livsstilsfaktorer spelar en roll i PMS-symptom:

 • Övningar. Försök att vara aktiv minst 30 minuter om dagen. Även en daglig promenad i omgivningen kommer att förbättra symtom på depression, lindra trötthet och koncentrationsproblem.
 • Näring. Försök att motstå sugen efter skräpmat som kan komma med PMS. Mycket socker, fett och salt kan skada ditt humör. Du behöver inte helt klippa dem ur kosten, men försök balansera dessa produkter med frukt, grönsaker och fullkorn..
 • Hälsosam sömn. Brist på sömn kan undergräva ditt humör om du är på väg före menstruationen. Försök sova minst sju till åtta timmar om dagen, särskilt under veckan eller två före din period.
 • Påfrestning. Okontrollerad stress kan förvärra symptomen på depression. Använd djupa andningsövningar, meditation eller yoga för att lugna sinnet och kroppen, särskilt när du känner PMS-symtom.

Om andra behandlingsalternativ inte hjälper, se din läkare för ett antidepressiva recept..

Drogbehandling

Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) är den vanligaste typen av antidepressiva medel som används för att behandla PMS-relaterad depression. SSRI: er blockerar absorptionen av serotonin och ökar mängden i hjärnan.

Exempel på läkemedel inkluderar:

 • citalopram (celex);
 • fluoxetin (Prozac och Sarafem);
 • paroxetin (paxil);
 • sertralin (zoloft).

Andra antidepressiva medel som arbetar med serotonin kan också hjälpa till att behandla PMS-depression:

 • duloxetin (cymbalta);
 • venlafaxin (Effexor).

Samarbeta med din läkare för att göra en dosplan. Din läkare kan föreslå att du tar ett antidepressivt medel bara i två veckor innan dina symtom börjar utvecklas. I andra fall kan jag rekommendera att du tar dem varje dag..

Support Sök

Din gynekolog blir den första specialist du vänder dig till för att få hjälp när depression blir överväldigande. Det är viktigt att din läkare är en person du litar på och tar dina symtom på allvar. Om din läkare inte lyssnar, hitta en annan.

Du kan också kontakta International Association for Premenstrual Disorders. Organisationen erbjuder bloggar, onlinemiljöer och lokala resurser som kan hjälpa dig att hitta en läkare som är bekant med PMS och PMDD..

Om du eller dina vänner har självmordstankar relaterade till PMS-depression eller inte, söka hjälp från krisen eller hot om förebyggande av självmord.

Sårbar och tikig - så du kan beskriva en kvinna med PMS. Symtom på premenstruellt syndrom är bekant för nästan alla, och spöker oss ofta från den första menstruationen till klimakteriet. Detta instabila tillstånd av psyken erbjuds ofta att behandlas med piller, men det finns ett bättre sätt - att dra nytta av faserna i månadscykeln. Hur man gör det?
Det finns dagar då du kan vända bergen, och det händer att du slår som en säck. Det beror mycket på vilken del av cykeln du är i. Ditt humör kommer att vara bäst under första halvan av cykeln - i den så kallade follikelfasen, när ett ägg utvecklas i äggstockarna. För närvarande kryper östrogennivåerna upp och överskrider progesteronnivåerna. Östrogen hjälper dig att känna dig förförisk, omtänksam, generös - allt du behöver för att locka en partner medan ägget mognar för ägglossning. Eftersom östrogen mobiliseras, liksom stresshormonet, är det mindre problem för dig - som gåsvatten.
Den andra halvan av cykeln, lutealfasen, är den två veckors perioden mellan frigörandet av ägget från follikeln och början av menstruationen. Det är här humörproblem börjar - så snart progesteron börjar råda över östrogen. Från progesteron blir vi döda och humöriga, och dessa sensationer når sin topp den 21: e dagen av cykeln. Omedelbart före menstruationen minskar östrogennivåerna dramatiskt och dramatiskt - och din nivå av goodwill med det. Om du börjar rusa på människor varje månad, som i ett schema, så har östrogenet minskat och progesteron tvärtom har ökat. Möt PMS - premenstruellt syndrom!
Premenstruellt syndrom: liknar en psykisk sjukdom, men inte den
PMS är en naturlig förekomst. Inte en gåva, men ingen stor sak. Men i Bibeln mellan amerikanska psykiatriker, Guide to Diagnosis and Statistics of Mental Disorders, premenstrual dysphoric störning (PMDD) identifieras som ett patologiskt tillstånd som kräver psykiatrisk behandling. Cirka 3 till 8% av kvinnorna i reproduktiv ålder är berättigade till PMDD-kriterier. Cirka 15–20% av kvinnorna upplever en fruktansvärd PMS eller upplever inte alls. Alla övriga är någonstans i mitten, och vår position på denna skala kan förändras från månad till månad och, ännu viktigare, från menark till perimenopaus - under dessa perioder i våra liv förvärras symtomen på PMS på grund av oförutsägbara hormonella fluktuationer.
Tårar och irritation ur det blå, känslan av att allt har staplat på dig och ingen uppskattar dig, en oemotståndlig önskan att äta choklad och oförmågan att resa sig från soffan - allt detta ingår i programmet de här få dagarna före menstruationen. En minskning av östrogennivåerna leder till en kraftig minskning av serotoninnivåerna - detta förklarar många av symptomen på PMS. Låg serotonin är karakteristiskt för depression, panikstörning och tvångssyndrom (OCD), så var inte förvånad om du känner dig lite (eller helt) ur huvudet innan menstruationen.
Ju mindre serotonin, desto tunnare skal som skyddar dig från omvärlden. Du blir mer känslig för fysisk smärta - och för kritik. Du anpassar dig sämre i stressiga situationer, du är ledsen, rädd, orolig, hungrig och gråter. Om vi ​​jämför syndromen vid PMS och svår depression, kommer vi att se många sammanfall. Den största skillnaden är att PMS försvinner så snart menstruationen börjar och allvarlig depression kan pågå i veckor eller månader..
PMS inträffar vanligtvis 3-4 dagar före menstruationens början, men jag hade flera patienter som rapporterade att de hade PMS från en dag eller två efter ägglossningen. De känner hemskt melankoli, depression och hopplöshet, de strider ofta med läxor och arbetskollegor, de somnar knappt, vaknar mitt på natten, är lätt irriterade, kroppen verkar svälla. Andra patienter hävdar att PMS tycks vara lugnt i dem, men de omkring dem märker fortfarande en förändring i sitt humör.
Månadsdiagram - ditt livsdiagram
Eftersom humörsvängningar under månadscykeln är normala behöver du inte dricka dem med tabletter, men du bör ta hand om dig själv. Jag rekommenderar också starkt att hålla ett cykelschema, markera början av menstruation och ägglossning. Om du registrerar tiden när ditt humör börjar hoppa, hjälper det inte bara dig att planera saker under en månad, utan också hjälpa dina nära och kära och eventuellt kollegor att förstå vad och när du kan förvänta dig av dig.
Detta hjälper dig att alltid vara på vakt och veta när du blir sårbar och reagerar skarpt på allt. Komplicerade frågor bör planeras i början av cykeln, när din psykologiska stabilitet är högre. Östrogen, som når sin topp i mitten av cykeln, förbättrar din muntliga och motoriska färdigheter, så att sy och affärspresentationer bäst planeras för denna tid. Och arbete som är idealiskt för någon med OCD, som att skaka skåpet, är bäst reserverat för PMS-perioden.
Dessutom, under PMS, är din smärttröskel den lägsta - inte den bästa tiden att gå till tandläkaren eller för hårborttagning. Flytta dessa aktiviteter till den första halvan av cykeln.
När du vill gråta
Vanligtvis klagar patienterna att flera dagar före menstruationen attackerar tårhärdighet dem. Detta fenomen kallas "Överkänslighet mot försummelse" och ses ofta hos personer med klinisk depression. När din nivå av serotonin når en nedre gräns för depression, försämras din känslighet och alla kan kränka dig.
Innan menstruationen händer samma sak. Obehagliga kommentarer skadar mer. Men kvinnor gråter ofta under PMS, inte bara för att någon kränkt dem. Vi blir mer mottagliga för sentimental reklam på TV och gråtande sånger i radio. När jag från en gatescene - som en schizofren hemlös man som surrar genom skräp eller en affärsman som stoppar för att hjälpa en turist att räkna ut en karta - jag får en klump i halsen, är jag medveten om vilken fas i cykeln jag befinner mig i.
Vårt känslomässiga liv följer den interna klockans rytm, och deras framsteg måste övervakas noggrant. Observera när du vill ha sex, när - när du befinner dig i en skandal, när du är lutande romantiskt och när du är fast besluten att inte ta fångar. När du har stått med dina biologiska rytmer på "du" kan du använda hormonella fluktuationer till din fördel. Och det enda sättet att tydligt spåra de förändringar som händer dig är att upprätthålla en "databas".
Detta är särskilt viktigt om du börjar eller sluta ta mediciner - särskilt orala preventivmedel eller SSRI (selektiva serotoninåterupptagshämmare, en modern grupp antidepressiva medel) - som skapar onaturlig känslomässig ställning. Deras potentiella effekter på humör, libido och mer är inte en myt, utan en verklighet, och du kanske tycker att dessa läkemedel tar mer från dig än de ger.
PMS: vi rasar ur det blå
Om saken bara var begränsad till gråt! En ökad känslighet - särskilt för kritik - kan orsaka en explosiv känslomässig reaktion. Mina patienter, som klagar över PMS, noterar att de under denna period är irriterade av det faktum att de resten av månaden lugnt skulle sänka bromsarna. Deras reaktioner blir oförutsägbara och de kan tolerera uttryck och handlingar som vanligtvis inte finns i deras repertoar..
Poängen här är att de främre flikarna i hjärnan, som undertrycker de känslomässiga centrumen, behöver stora doser av serotonin. Ju närmare PMS, desto lägre serotoninnivå, så för många av oss, ju närmare PMS, desto mer troligt är det att ”tikläget” kommer att slås på. Men vi spricker ur det blå.
Orsakerna till våra besvikelser är mycket verkliga, vi brukar bara mer framgångsrikt bromsa vår sorg och ilska. På grund av den höga östrogennivån är vi vanligtvis resistenta mot stress. Vi är sorglösa, bryr oss mer om andra än oss själva och lättare abstrakt från problem..
Hur vår önskan att ta hand om andra växer och krymper beror mer eller mindre på våra perioder. Östrogen kan betraktas som ett hormon som heter "Allt du vill, kära!". Östrogen täcker våra ögon med regnbågens dimma. Östrogen är utformat för att uppmuntra oss att förföra en partner och sedan ta hand om avkomma. Syftet är östrogen utåt - att göra allt så att barn blir lyckliga och partneren är lyckliga.
När östrogennivåerna sjunker kraftigt före menstruationen, tappar regnbågens slöja. Vi är inte längre förföriska kvinnor och försöker inte behålla vår barns potentiella far. Det är dags att städa upp höljen. Och hela nästa månad kommer vi igen säkert att ta upp allt det skräpet, som inte kommer att uthärda några krafter en vecka innan menstruationsstart.
Premenstruellt syndrom - det här är mig riktigt
Låt oss lära oss en lektion av detta. Du kanske inte bör tappa av skräp på en månad. Otillfredsställelsen som överträffar dig i en viss fas av cykeln är en gåva, din chans att förändra ditt liv - att offra dig mindre och grotta in för andras förväntningar.
Det här är vad jag försöker förmedla till mina patienter: just i denna fas av cykeln är dina tankar och känslor verkliga, inte uppfunnna. Om det verkar som om du inte längre kan bära något, att du inte är värderad, att du har mer ansvar än din partner, att ditt förhållande är ur balans, så är det så det är.
Glöm inte: djurinstinkt berättar för oss att föda upp. Varje månadscykel är en chans att öka avkomman. Hormoner gör din livmodern "preen" och gör dig redo för att embryot ska dyka upp - och de uppmanar dig att "bygga ett bo". En kvinna i sen graviditet, vars progesteron har nått den högsta nivån, täcks av febern hemkomst.
Varje månad, när din kropp förbereder sig för en eventuell embryobildning, stiger progesteronnivåerna och orsakar en mild form av "boetande vansinne." Mot slutet av cykeln omfamnas en kvinna av missnöje med sin miljö och en manisk önskan att förändra något, vilket skapar en lämplig miljö för ett embryo, som snart häckar i livmoderslimhinnan.
PMS är tiden för psykologisk omvärdering, tid att ta reda på och bestämma om du är nöjd med vart ditt liv går. Varje cykel är en möjlighet att starta något nytt, att vända livet i den riktning du behöver. Lyssna på dina kritiska tankar. Kanske är de mycket viktigare än du tror - och jag slår vad om att jag kan sätta in dem.
PMS är en bra tid att lyssna på intuitionens röst. Under den här perioden, på grund av den låga nivån av serotonin, blir vi "människor utan hud" - och utan blindare som stör vår känslomässiga uppfattning. Det är dags att pausa, reflektera och hylla våra känslor.
Lita på din rörliga beröring - och använd den för gott nästa månad. Kombinera allt som kom till ditt sinne under den "kritiska perioden", skriv ner det och gör det när menstruationen är över och du blir mer korrekt och diplomatisk. Prova detta i en månad eller två - så kommer de "månatliga" resolutionerna att bli en del av ditt liv.
Författare Julie Holland

Gråt innan menstruationen

Hur tårfullhet uttrycks

Många vet från första hand hur svårt det är att hålla sig själv: inte skrika, inte gråta, inte bli arg. Och om du analyserar, hos de flesta kvinnor, inträffar sådana förändringar precis i den andra fasen av cykeln, ibland är det närmare menstruationen eller under dem. Tearfulness är en av de frekventa manifestationerna av premenstruellt syndrom, och det kan manifestera sig på olika sätt..

Vissa kvinnor känner sig förtryckta, övergivna. När de närmar sig spegeln orsakar deras utseende endast förvirring. Det blir synd för sig själv, stämningen minskar och tårar börjar hälla i hagla. Försök att trösta flickan kan resultera i ännu större intensifiering av gråt, vilket gör både "sedatorn" och sig själv obehagliga.

Efter det premenstruella syndromet har försvunnit, och oftast händer det i slutet av kritiska dagar, det vill säga i början av nästa cykel kan en kvinna skratta till och med av vad som orsakade denna reaktion. Vissa tror att de "tittade på världen med nya ögon", men i de flesta fall är poängen här en förändring i den hormonella bakgrunden och funktionen hos motsvarande hjärnstrukturer..

Det finns också ett annat alternativ. Vissa flickor i förväg av menstruationen blir aggressiva, reagerar kraftigt på all kritik, är beredda när som helst att slåss och försvara sin åsikt. Men så fort händelser börjar utvecklas ersätts en sådan "stötande" stämning av en skarp övergång till ett högt, ibland till och med demonstrativt skrik. Alla dessa ögonblick av beteende är också mer relaterade till den förändrade hormonella bakgrunden..

orsaker

Läkare och forskare kan inte komma till en gemensam uppfattning varför tårvåld förekommer menstruation. En kombination av flera faktorer på en gång föredras: en obalans av hormoner, en brist på vitaminer och mineraler, samt exponering för yttre miljöfaktorer, främst stress och psyko-emotionell stress.

Könshormon dysfunktion

Bildningen av menstruationscykeln och kvinnlig humör påverkas av östrogener, androgener, progesteron och vissa andra biologiskt aktiva ämnen. Och i varje fas dessa eller de som råder. Brott mot denna balans leder till överdriven tårfullhet, aggressivitet, ilska etc. Men du måste förstå att en frisk kvinna i normalt tillstånd kan ha manifestationer av premenstruellt syndrom, som hon kan kontrollera.

Tydligast kan sådana förändringar spåras av de flickor som har någon form av störningar, till exempel östrogenbrist eller överskott av androgener med alla kliniska manifestationer. När läkaren försöker återställa balansen noterar flickan en kraftig förändring i sitt beteende, humör och attityd gentemot andra. Ibland är det överdriven känslomässighet som är anledningen till att behandlingen inte utförs vidare. Detta är särskilt tydligt om orala preventivmedel används som källa till könshormoner..

avitaminosis

Otillräckligt intag av vitaminer och mineraler på grund av säsongen eller en viss diet kan också förvärra svårighetsgraden av premenstruellt syndrom, inklusive tårfullhet under menstruationen eller före dagen. En speciell roll ges till magnesium- och B.-vitaminer, och därför rekommenderas att ta komplex med dessa komponenter som en behandling.

Magnesium är involverat i avslappning av mjuka och skelettmuskler, har en lugnande effekt på nervsystemet, reglerar till viss del tarmarnas funktion och ökar motståndet mot psyko-emotionell överbelastning. Dess brist kan leda till vätskeansamling i kroppen, vilket händer under PMS-perioden. Allt detta kan öka nervsystemets labilitet, orsaka huvudvärk och tyngd i hela kroppen..

B-vitaminer är de viktigaste komponenterna för nervsystemets normala funktion. De deltar också i produktionen av serotonin - ”glädjehormonet”. Brist på dessa vitaminer leder till irritabilitet, trötthet, ökad trötthet.

Psyko-emotionell överbelastning

Stress är en integrerad del av en modern kvinnas liv. Men kroppen måste lära sig att på rätt sätt bli av med sina negativa effekter. Annars kommer kronisk trötthet och konstant stressande situationer, särskilt mot bakgrund av en brist på vitaminer och mineraler, att förvärra PMS-manifestationerna avsevärt..

Vi rekommenderar att du läser en artikel om vad PMS är. Från det kommer du att lära dig om premenstruellt syndrom och orsakerna till dess förekomst hos kvinnor, fysiologiska manifestationer och känslomässiga tecken, skillnader mellan PMS-symtom och graviditet.

Hur man minskar tårflödet

Det finns många rekommendationer och anvisningar för hur man tar bort tårhärdighet efter menstruationen, under eller före kvällen. Det är inte nödvändigt att ta till användning av läkemedel, även om antidepressiva medel i vissa fall indikeras. Hur du förändrar dig själv och din livsstil:

 • Rätt näring, berikad med vitaminer och mineraler, hjälper till att eliminera bristen på magnesium och andra viktiga ämnen. Om det är nödvändigt, i den andra fasen av cykeln, kan du ta speciella komplex eller till och med enskilda komponenter. Till exempel läkemedlet "Time Factor", serotonin och andra.
 • Regelbunden fysisk aktivitet, speciellt med andning och avkopplande övningar, kommer att bidra. Användbara i detta avseende är yoga, meditation, simning, aromaterapi, etc..
 • Regelbundet sexliv, en känsla av närhet med en sexpartner - allt detta kommer att bidra till korrigering av hormonella nivåer i riktning för att återställa balans.
 • En fullständig, minst åtta timmars sömn kommer också att rädda dig från skarpa humörsvängningar.
 • Från mitten av cykeln kan du ta olika medicinalväxter, till exempel en röd pensel, etc..

Tearfulness som en manifestation av premenstruellt syndrom är karakteristiskt för många kvinnor. Men denna funktion bör inte leda till kränkningar av relationerna i samhället. Självkontrollutbildning, meditation, korrekt näring och en aktiv livsstil hjälper till att hantera detta problem..

Manifestationer av PMS är bekanta för många kvinnor. Lidande är inte så mycket blödning sig själv som ett otillfredsställande tillstånd före menstruation.

Anledningen till att läkarna är medvetna är hormonella förändringar som påverkar nervsystemets funktion och vissa organ. Därför blir kvinnor deprimerade, klagar över huvudvärk och blir irritabla.

Idag kommer vi att berätta med vilka tecken den premenstruella perioden erkänns.

Menstruationscykel kort

För att förstå vad som händer varje månad i kroppen och var obehag kommer kort före början av blodiga utflöde, bör en kvinna studera funktionerna i menstruationscykeln.

Menstruationen varar flera dagar, och under denna tid avvisas den inre fodret i livmodern på grund av avsaknad av graviditet. Endometriala partiklar lämnar kroppen med blod.

I genomsnitt varar blödningen 3 till 7 dagar. Om en kvinna är sjuk kan menstruationen upphöra snabbare eller gå längre. Även vid sjukdomar i reproduktionssystemet förändras urladdningens natur.

Menstruationscykeln (MC) är ett tidsintervall som delar de första dagarna av i följd blödning. Det fortsätter i tre faser:

 1. Follikulär - vid detta tillfälle mognar ägget i äggstocken.
 2. Äggstockar - utgång från ägget redo för befruktning från urinblåsan.
 3. Luteal - fasen av corpus luteum som ger de obehagliga känslorna av PMS.

Mest tydligt börjar symtom före menstruation dyka upp i ägglossningsstadiet. Fasen varar 1 till 2 dagar eller bara några timmar. För närvarande förändrar representanter för det kända könet kraftigt sitt humör, ökar deras aptit, övervinner sömnlöshet eller tvärtom, damer faller i sömnigt tillstånd. Vissa flickor kyla, andra lockar godis.

Ett instabilt psyko-emotionellt tillstånd förklaras av en aktiv frisättning av hormoner. Ibland störs kvinnor av mardrömmar, rädsla, en känsla av ångest. Den ökade mängden östrogen är skylden. Ingen av läkarna anser dock att PMS är en avvikelse. Detta är ett kliniskt fenomen som uttrycks av dålig hälsa:

 • Uppträdande smärta uppträder i nedre del av buken.
 • Prickande känsla i ländryggen.
 • Kroppstemperaturen stiger plötsligt till 37 ° C.
 • Rullar dåsighet.
 • Illamående och yrsel uppträder.
 • Övervinner trötthet även från att "göra ingenting".
 • Bröstkörtlarna sväller och blir känsliga.
 • Vaginal urladdningen blir vit och sur. Ibland är deras färg brun.

Om urladdningen från könsorganen några dagar innan den förväntade menstruationen blir för rik och är orolig för klåda eller bränna inuti, indikerar detta ett brott mot mikrofloraen. Troligtvis utvecklas candidiasis eller trast. En smet kommer att hjälpa till att diagnostisera det..

En kvinnas välbefinnande före menstruation vid olika tidpunkter

Tänk på hur många dagar innan menstruationstecken på premenstruellt syndrom visas.

Dagen före början av blödningar känns smärta och stickningar i buken och korsryggen. Ibland stör smärta och stickningar. Vaginal urladdning blir tjockare, mörkare och mer riklig. Hos ungdomar och jungfruor observeras hudutslag och hyperhidros. Flickor känner sig trötta och äter mycket godis..

Lite tidigare, till exempel tre dagar före menstruationens början, kan tecken på dess tillvägagångssätt vara mer intensiva. PMS förvärrar och ger kvinnor (inte alla, naturligtvis) rädsla för sitt eget liv och säkerhet. Vissa kommer till paranoia, och detta är normalt med fluktuationer i den hormonella bakgrunden. Kroppen förberedde sig för graviditet, men befruktningen hände inte. Nu förändras det hormonella systemet.

3 till 5 dagar före menstruationen oroar följande symtom kvinnor:

 1. Migrän.
 2. Lätt sömn.
 3. Rädsla och ångest.
 4. Skillnader i blodtryck och kroppstemperatur.

Cirka 11 dagar eller en vecka före menstruationen, PMS manifesteras av dåsighet, trötthet, fussiness och skämma av humör över bagateller. Flickor noterar ökad svettning och en känsla av värme, snabbt utvecklas till frossa. Bröstet förstoras och blir smärtsamt.

När menstruationen börjar är de först bruna, sedan röda. Den första dagen kan temperaturen öka något och matsmältningssystemet kan bli upprörd. De flesta kvinnor märker ryckningar i buken och inre höftmusklerna.

Symtom före menstruation hos flickor och kvinnor i klimakteriet

Överväg vilka symtom som förekommer före menstruation hos tonåriga flickor och vuxna kvinnor som har klimakteriet.

Hos flickor

Den första menstruationen hos flickor börjar i åldern 10-14 år. Ibland tidigare, men ibland senare, eftersom varje organisme är individuell. I vissa fall finns det inga specifika symtom före menarchen, men omstruktureringen av kroppen är uppenbar.

Under ett och ett halvt år innan menstruationen börjar kommer flickor att ha symtom som:

 • Snabb kroppstillväxt.
 • Kroppsformning.
 • Pubiskt och axillärt hår.
 • Nippelpigmentering.
 • Brösttillväxt.
 • Genitalförstoring.

Med tillkomsten av menarche fortsätter puberteten. Cykeln är etablerad inom 1,5 - 2 år. Till en början är menstruationen oregelbunden. Kalendern hjälper till att kontrollera aktualiteten i deras utseende.

När 3 till 4 månader återstår före den första menstruationen kommer utflödet från könsorganen genomskinlig. De kallas leukocé. Normal urladdning är gles och måttligt riklig. Om vitare med en skarp lukt, och dottern klagar över klåda och sveda i ljumsken, måste det visas för läkaren.

3-4 månader före menarchen kan barnet också störas av smärta i nedre del av buken. PMS, liksom hos vuxna flickor och kvinnor, manifesteras i en tonåring av slöhet, tårfullhet, humörsvängningar, yrsel, aggression. Premenstruellt syndrom oroar flickor 1 till 4 veckor före menstruation. Datum är individuella.

En tonårsflickas hud och hår kan reagera på menarkens tillvägagångssätt med akne, mjäll och kontaminering av trådar. Det är väldigt viktigt under denna avgörande period att förklara för min dotter vad som händer i kroppen, hur hon ska ta hand om sig själv och hur man ska uppträda i en relation med motsatt kön.

Mogen kvinna

Hos premenopausala kvinnor över 40 - 45 år minskar koncentrationen av könshormoner, nervsystemet försämras och menstruationen börjar gå oregelbundet. De första tecken på åldrande påverkar svårighetsgraden av PMS och situationen i vuxen ålder förvärras.

Många kvinnor vid 50 års ålder klagar över yrsel och huvudvärk, depression och en accelererad hjärtslag. Bilden kompletteras av humörsvängningar och ökad svettning.

Ofta är symptomen på uppkomst av menstruation hos premenopausala kvinnor så smärtsamma att läkarna måste förskriva hormonbehandling med specialläkemedel.

Hur man tar bort PMS

Problemet med PMS stör inte kvinnor endast under graviditet och i undantagsfall när kroppen normalt uppfattar hormonella fluktuationer. Men om du inte tål obehag kan du ta aromatiska bad med droppar eteriska oljor av lavendel, gran eller tall för att lugna själen och kroppen. 5 - 6 droppar för hela vattenvolymen räcker.

För aromterapi med rökning av rummet kan du använda eteriska oljor från ylang-ylang, bergamot, orange. Det rekommenderas inte att sprida söta lukter i rummet, eftersom de väcker illamående. På bearbetningsområdet 9 - 15 kvadratmeter. m kommer att behöva 15 droppar doft.

Om påverkan på menstruationen är smärtan i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, såväl som migrän, skadad, är det nödvändigt att ventilera rummet och arbetsplatsen och sovrummet - innan du lägger dig. På kvällen är det användbart att dricka varmt kamomillte eller varm mjölk med honung (1 tsk. Per glas drink).

Piller för att eliminera symptomen på PMS är bättre att inte använda. Kompresser som appliceras på buken eller korsryggen kan leda till lättnad.

Förbandet är mättat med varm kamomill avkok..

Om obehag kvarstår under menstruationen kan du blöta i en kort tid i ett varmt bad (med en vattpinne i 10 minuter). För avkoppling, lägg till ett avkok av kamomill eller spindelfot i vattnet.

Om enkla läkemedel inte hjälper dig att bli av med PMS, föreskriver gynekologer antispasmodika och smärtstillande medel:

P.S. Kom ihåg att svår smärta före menstruation och under blödning signalerar utvecklingen av en tumör och inflammatoriska processer. Försena inte ett besök hos läkaren om symptomen på PMS uttalas.

Dåsighet, apati och svaghet i kroppen kan förekomma. Alla dessa tecken är individuella och förekommer annorlunda hos kvinnor, men det finns inget konstigt eller farligt för hälsan i detta. Om smärtan stör den vanliga livsrytmen kan du ta smärtstillande medel för att ta bort puffiness - använd mindre vätskor, irritabilitet och depression för att ta bort med avkok av örter från moderwort, kamomill, mynta. När flickorna går igenom växande fas och är redo att föda avkommor, börjar den första menstruationen. Det kommer att vara helt normalt att upprätta en regelbunden cykel inom 1-2 år efter början av menstruationen. Åldern för början av den första menstruationen sträcker sig från 11 till 15 år och beror på ärftlighet. Detta kan till exempel påverkas av sport, när menstruationen på grund av tunga belastningar kommer senare, eller, när den startar, försvinner.

Tecken före den första menstruationen hos flickor

1 i ett par år före den första månatliga utskrivningen kan flickor uppleva utseende av leukocé, genomskinlig eller vit urladdning, och före början av dessa menstruationer kan leukocé bli mer riklig;

2 utseendet på smärta i nedre del av buken, kan vara svag eller tvärtom ganska uttalad, ibland kräver användning av smärtstillande medel för att leda en normal livsstil;

3 symptom på PMS, vilket uttrycks i ett dåligt humör, irritabilitet eller slöhet och svaghet i kroppen. Det kanske inte är så uttalat som hos mogna kvinnor, men har redan en plats i flickors liv.

Det visar sig att flickor upplever liknande symtom, men det finns fortfarande skillnader. När de växer upp blir flickors cykel bättre, symtomen får en tydligare bild. Under några dagar är ett kännetecken på menstruationens överhängande smärta i bröstet. Sådana symtom upplevs av många kvinnor. Bröstet blir tungt, bröstvårtorna värker, svullnad i bröstkörtlarna visas. Detta beror på nivån av hormoner i kroppen, när hormonet progesteron i den andra fasen av månadscykeln börjar dominera i kroppen, som ligger i fettvävnaden och förbereder kroppen för befruktning. Därför uppträder bröstet och ökar i storlek, smärtsamma känslor. Och när menstruationen börjar sjunker hormonets nivå, smärtan försvinner. Men om plötsligt bröstsmärtan är allvarlig, inte försvinner med början av månadsvis urladdning, det finns svullnad i bröstkörtlarna, är det värt att genomgå en undersökning med en mammolog. Detta kan vara tecken på mastopati när sälar och cyster förekommer i bröstkörtlarna..

Inom kvinnans kropp, före varje menstruation, inträffar också förändringar:

1 livmoderhalsen expanderar och faller något, blir tätare;

2, tvärtom blir livmodern mjukare och öppnas så att urladdningen kan komma ut snabbare, mindre smärtsamt. Därför finns det risk för olika infektioner, det är bättre att utesluta sexuella kontakter under denna period eller skydda dig själv med kondomer;

3 äggstockar ökar i storlek, kan värka lite;

4 endometrium i kroppen börjar exfoliera och blir tunnare med en tredjedel av tjockleken i den andra fasen av cykeln. Resultatet av dess lossning kan också vara smärtsamma symtom..

Efter att ha lärt exakt hur menstruationen fortsätter i kroppen, varifrån den kommer och vilka förändringar som sker i kroppen som helhet blir smärtsamma upplevelser hos kvinnor tydliga. Det viktigaste är att lyssna på din kropp och i närvaro av oroande symtom, svår smärta eller nya symtom är det bättre att konsultera en läkare.

Tecken på PMS eller graviditet, hur man kan skilja mellan symtomen på PMS och graviditet

När graviditet inträffar börjar många kvinnor känna olika symtom på denna förändring i kroppen även före menstruationsförseningen. Dessa symtom liknar mycket vanlig PMS:

1 Ritning av buksmärta;

2 En ökning och svullnad i bröstet, dess ömhet;

3 Dåsighet, svaghet, slöhet, slöhet;

4 Snabbt humörbyte;

5 Illamående och kräkningar.

Därför är det med sådana symtom mycket svårt att fastställa att befruktning har inträffat. Du måste antingen vänta på förseningen av menstruationen och göra ett test den andra dagen, vilket kommer att visa ett positivt resultat - två remsor under graviditeten eller negativa - en stripe, utan att vänta på förseningen för att donera blod för analys av hCG, som kan bestämma graviditet redan 5-7 dagar efter befruktningen. Det är bättre att göra testet två gånger för tillförlitlighet och det rekommenderas att inte göra det den första dagen av förseningen, eftersom nivån av hCG-hormoner kanske inte når den önskade nivån i urinen och resultatet under graviditeten kommer att visa ett negativt alternativ, inte ett positivt. Det är tillrådligt att lära sig om graviditet så tidigt som möjligt för att förbereda kroppen för att bära, börja äta rätt, vila mer, inte överarbeta, sluta dåliga vanor, om någon, ta vitaminer, promenera i frisk luft och undvika att ta mediciner som kan skada fostret. Allt detta hjälper till att göra ett friskt barn. Och naturligtvis, kvinnor som vill bli gravida, men som fortfarande inte kan göra det, vill veta om en glad händelse mycket tidigare. Men i det här fallet är det bättre att lita på hCG-analysen eller testet, eftersom det med en stark önskan finns symtom på en "falsk graviditet", och med ett negativt resultat börjar kvinnan oroa sig ännu mer och kan bli deprimerad, bli inlåst i sig själv.

Baserat på ovanstående kan man säga att symtomen på början av det kommande menstruationsflödet förekommer i nästan alla kvinnor, de kan skilja sig i symtom beroende på styrkan hos manifestationerna, men i allmänhet är det liknande känslor som ibland kan förväxlas med graviditet. Därför är det mycket viktigt att observera din menstruationscykel, för att övervaka alla förändringar i den. Vid avvikelser från normen eller uppträdandet av svår smärta är det bättre att konsultera en specialist för att utesluta all patologi i kroppen eller starta snabb behandling. Tveka inte eller skjut upp ett besök hos läkaren för senare, vår hälsa beror till stor del på oss själva.

Vilka symtom före menstruation kan betraktas som tecken på hälsoproblem?

Normalt, före menstruationens början, observeras vit urladdning, vilket inte kan betraktas som en patologi. Om en riklig daub observeras före de kritiska dagarna, kan detta indikera förekomsten av en patologi som rekommenderas att visas till läkaren:

1 Om urladdningen från vagina är vit och strukturen liknar flingor indikerar detta förekomsten av trast. Om behandlingen påbörjas i rätt tid försvinner problemet snabbt;

2 Om du nyligen hade fått en födelse, som en följd av att cykeln inte hade tid att etablera sig, står vissa kvinnor inför en daub som har en svart färg. Det finns inget att oroa sig för, var inte rädd;

3 Rosa urladdning, liknande en sackaros, indikerar en eventuell erosion av livmoderhalsen. Dessutom kan de indikera infektionssjukdomar och endocercia;

4 Brun daub före menstruation indikerar en obalans av hormoner och början av endometrios, i vilket fall det rekommenderas att konsultera en gynekolog för att testa;

5 Den största faran är fylld med gulaktig grön urladdning med slemhinnor, vilket indikerar förekomsten av purulent cervicit.

Naturligtvis är sådana fenomen ofta slumpmässiga till sin natur utan att skada hälsan. Men i alla fall rekommenderas det att du ser en läkare för en noggrann diagnos..

Varför aggression före menstruation. En gång i månaden rengöring av ackumulerade känslor

En kvinna beror på menstruationsfasen där hon befinner sig. Innan menstruationen kan hon bli deprimerad, aggressiv, irritabel och andra manifestationer. Symtomen beror på kvinnans beteende. Anledningen är den premenstruella fasen, när olika processer inträffar i den kvinnliga kroppen. Hur man undviker före menstruation?

Inte bara en man, utan en kvinna själv kan drabbas av de manifestationer som uppenbaras i henne. Det är inte lätt att kontrollera dig själv under PMS-perioden. Mycket beror på kvinnans mentala tillstånd. Inte alla har allvarliga avvikelser i sitt tillstånd och beteende, vilket beror på strukturen i centrala nervsystemet.

Så med manisk-depressiv psykos observeras PMS i 86% av fallen. Hos varje kvinna åtföljs perioden före menstruation av olika symtom. Vissa kan bara vara irriterande och tårar, andra blir galen. Män förstår inte förändringarna i en kvinnas beteende, eftersom de själva inte är föremål för de förändringar som sker i en kvinnas kropp.

Vad är depression före menstruation?

Den kvinnliga kroppen utsätts för månatliga förändringar när de hormonella, mentala och vegetativa-vaskulära systemen byggs om. Dessa förändringar har cykler. Det är därför en kvinna känner sig balanserad och lugn efter menstruationen, och 2-14 dagar innan de börjar blir hon som om hon inte är hennes egen. Vad är depression före menstruation? Detta är ett tillstånd som kännetecknas av alla depressiva symtom under perioden före början av menstruationen..

Många kvinnor verkar inte kunna kontrollera sig själva innan menstruationsblödningen börjar. De blir tårhåriga, misstänksamma, berörda, irritabla, aggressiva osv. Läkare säger att under en period av PMS blir en kvinna lite galen, obalanserad, rastlös. I större utsträckning beror detta inte på kvinnan själv. Det är helt enkelt föremål för de hormonella förändringar som är inneboende i det av naturen innan menstruationen.

Under denna period blir kvinnan svag. Vissa vänder sig till psykologer för hjälp, andra försöker klara sig på egen hand genom att använda folkrättsmedel... Detta är inte ett smärtsamt tillstånd. Bara kvinnor behöver ibland stöd, uppmärksamhet och kärlek från andra.

Psykologer noterar att en kvinnas tillstånd före menstruationen i hög grad beror på hennes livsstil, såväl som nervsystemet. Kvinnor, till exempel neuropatiska eller hysteriska, blir mer mottagliga för känslomässiga förändringar. Om en kvinna på normala dagar är balanserad, är hon mindre mottaglig för stora förändringar..

Det kan ses under perioden med depression före menstruationen att en kvinna har ökad aptit, behovet av alkohol och till och med droger, om hon på andra dagar lider av dessa beroende.

Denna period blir farlig eftersom kvinnor inte har mycket kontroll över sina handlingar. Det är under PMS som kvinnor begår självmord, skada andra, olyckor inträffar etc..

Orsaker till depression före menstruation

Det är svårt att förklara varför de förändringar som sker med PMS inträffar hos kvinnor. Orsakerna till depression före menstruation är olika:

 • En förändring i den hormonella bakgrunden, när östrogennivån sjunker kraftigt i menstruationscykeln 21-28. Detta faktum avvisas emellertid, eftersom användningen av läkemedel för att öka östrogennivåerna inte hjälper..
 • Felaktig näring när den kvinnliga kroppen inte får rätt mängd vitaminer, mineraler, spårelement, etc..
 • Emotionella säsongsstörningar.
 • Påfrestning.
 • Sköldkörtel dysfunktion förvärras under PMS.
 • Sjukdomar i kroppen som utmattas känslomässigt och fysiskt.

De skäl som beaktas hjälper dock inte alltid till att förbättra tillståndet, även om personen eliminerar dem. Vad kan vara orsaken??

I större utsträckning tillskrivs depression före menstruation funktionerna i det högre nervsystemet, när en kvinna är benägen att detta tillstånd. På genetisk nivå överförs lutningar till henne, särskilt om hennes mamma också hade humörsvängningar före menstruationen.

Kvinnans natur och temperament bör beaktas. Under perioden före menstruationen förvärras dess egenskaper. Om hon är aggressiv ökar hennes aggressivitet betydligt under perioden med PMS.

Men inte alla kvinnor är benägna att olämpligt beteende. Vissa kan bli sårbara, tårar och svaga, men de begår inte utslag. Vad är orsaken till detta? Vi talar troligen om funktionerna i utbildning och självutveckling. Om en kvinna är återhållsam och fortsätter att behålla sin lugn under perioden med PMS, kommer hon att försöka göra mindre negativa saker, trots sina inre impulser och önskningar. Det kan kallas självdisciplin, som tas upp.

Symtom på depression före menstruation

Vanligtvis är det lätt för människor att identifiera symptomen på depression före menstruation. emellertid ligger svårigheten i det faktum att en kvinna ständigt kan visa vissa tecken, som är ett drag i hennes karaktär, eller bara vara benägna att depression, som inte alltid kan associeras med PMS.

Symtom på PMS är:

 1. Utbrott och.
 2. Känslan att allt faller isär.
 3. Dåsighet eller.
 4. huvudvärk.
 5. Förändring av humör och längtan.
 6. Ångest, harsel, tårfullhet.
 7. Obeslutsamhet, trötthet.
 8. Ökad bulleruppfattning.
 9. Mottaglighet för skador.
 10. Konflikt, irritabilitet.
 11. Svaghet, distraktion, nervös spänning.
 12. Ouppmärksamhet, dålig reaktion.
 13. Förvirring i tankar, glömska.
 14. Ökad aptit, önskan att konsumera mer söt, salt och mjöl.
 15. Känner att bli överväldigad.

Från utsidan kanske människor märker de förändringar som förekommer hos kvinnan, men damen själv kanske inte märker dem. Allt börjar med irritabilitet och sömnstörningar. Ökar ofta aptiten. Snart kommer det mental och motorisk hämning. Depression kan noteras av det faktum att en kvinna stängs av sina vanliga kontakter, stänger och ignorerar känslomässigt positiva intressen.

Detta kan åtföljas av olika störningar i form av smärta i bröstkörtlarna, musklerna, lederna. Olika smärtor i nedre del av buken kan också noteras. Allt detta påverkar hennes humör negativt..

Hur man undviker depression före menstruation?

Det rekommenderas inte att ignorera ditt eget "trasiga" tillstånd. Naturligtvis kan det passera efter menstruationens början, men med varje månad som går, kan symtomen intensifieras och bli längre. Läkare rekommenderar att kontakta dem om en kvinna gör olika oberoende försök att undvika depression innan menstruationen och hon inte lyckas.

Läkare kommer att ta reda på de fysiologiska orsakerna till PMS. Hormonala läkemedel, smärtstillande medel och lugnande medel kan förskrivas här. Läkare rekommenderar också att balansera din diet:

 1. Eliminera salta livsmedel.
 2. Drick diuretika.
 3. Inkludera livsmedel som är rika på vitamin B6 och kalium: torkade aprikoser, mejeriprodukter, fisk, ägg, baljväxter, russin, druvor, broccoli, kli bröd, äpplen, bananer, kakao, choklad, etc..
 4. Användningen av vitamin A, B6, E, kalcium och magnesium, vilket förhindrar ansamling av östrogen och bidrar till dess metabolism.

När det gäller läkemedlen förskrivs de individuellt. Det beror på kvinnans fysiska hälsa, liksom hennes psyko-emotionella tillstånd..

Som behandling kan följande metoder användas:

 1. Mediciner:
 • Diuretika läkemedel.
 • Progesteron- och progestinhormoner.
 • Sedativa och antidepressiva medel.
 • Venotonic mediciner.
 • Hormonella preventivmedel.
 • Mediciner för att förbättra blodcirkulationen i hjärnan.
 • Vitaminer B, C, A.
 • Mineraler kalcium, zink, magnesium B6, järn.
 1. Fysioterapi:
 • Akupressur och klassiska massage.
 • Akupunktur.
 • zonterapi.
 • Homeopatiska medel: Remens, Mastodinon.
 1. Fytoterapi:
 • Vanlig malör.
 • Svart cohosh.
 • Mjölon.
 • Hop kottar.
 • Moderwort ört.
 • Melissa.
 • Oregano.
 • Mynta.
 • Pionrötter.
 1. Lugnande bad.

Sporten har en positiv effekt. Men före menstruationen bör de ha mindre arbetsbelastning. Insatser för att minska, men det är bättre att inte vägra sport. Tung fysisk ansträngning kan ersättas under PMS-perioden genom att springa, snabba tempo, simning, andningsövningar och andra lätta sporter.

Tekniker för att stänga ut dina känslor är populära: att slå rätter, kuddar, päron med klistrade bilder av dina fiender, etc. Om en kvinna känner att en hel del känslor har samlats i henne, borde de kastas ut. Om du behöver bryta något eller bryta det, är det bättre att göra det. Det viktigaste är att uppnå känslomässig avkoppling.

En annan säker lösning på problemet är kommunikation med vänner. En kvinna känner känslomässig tillfredsställelse och avkoppling, om hon kan prata, höra sig, ha en bra och trevlig tid. Män är inte alltid benägna att förstå kvinnlig psykologi, därför kommer flickvänner med vilka du uppriktigt kan prata, förbli dig själv och spendera en trevlig tid att bli de bästa "psykologerna" för denna period.

Kvinnor under PMS-perioden är ofta oroliga för psykologiska problem när kärleksrelationer inte fungerar, inte allt går smidigt på jobbet, vissa människor från den inre kretsen är oroliga. Jag vill prata, berätta, gråta! Vänd dig till en flickvän som kan ge sådant känslomässigt stöd.

Ibland vill du bara vara en kvinna vars känslomässiga utbrott och känslor inte skrämmer andra. Detta kan bara förstås av kvinnor som själva skulle kunna uppleva orättvisa utbrott av känslor. Om du är omgiven av sådana flickvänner, bör du kontakta dem. Du behöver inte ha små samtal med dem, du kan bara ta en promenad eller shoppa för att behaga dig själv.

Oroa dig inte för depressionen före menstruationen. PMS hos alla kvinnor åtföljs av olika humörstörningar. Det viktigaste är som följer - om symtomen intensifieras och drar vidare, ignorera inte och delta i behandling, eliminera tillståndet. Resultatet kommer definitivt att vara positivt..

Innan menstruationen rekonstrueras den kvinnliga kroppen på hormonell nivå. Naturligtvis kan detta inte passera utan förändring i humör eller förvärring av känslomässighet. Om en nära man inte förstår ditt tillstånd, kommer en vän att kunna stödja under denna period och fungera som psykolog. Detta är en av de bästa lösningarna på problemet..

Kvinnor är av naturen mycket föränderliga individer. De kännetecknas av humör, nervositet, oförutsägbarhet och ofta humörsvängningar. De flesta män tycker att karaktär är att klandra. Men i själva verket beror det allt på det fysiologiska kännetecknet för det rättvist kön.

Speciellt ofta kan förändringar och humörsvängningar märkas före och under menstruationen. Detta beror på förändringar som inträffar i kroppen under denna period, eftersom förhållandet mellan fysiologiska processer och det känslomässiga tillståndet är mycket nära.

Under menstruationen upplever kvinnor ett antal symtom som påverkar deras humör avsevärt. Oftast under denna känsliga period observerar det klara könet följande symtom:

 • Smärta i nedre buken och nedre delen av ryggen;
 • Huvudvärk;
 • Kanske en temperaturökning;
 • Dålig dröm;
 • Fysisk obehag;
 • Snabb trötthet;
 • Irritabilitet, nervositet, depression.

Dessa symtom börjar dyka upp i flera dagar före menstruationen och slutar den 3-4: e dagen av menstruationen. Men denna process är individuell, och varje kvinna har en annan process..

Hur man minskar tårflödet

Det finns många rekommendationer och anvisningar för hur man tar bort tårhärdighet efter menstruationen, under eller före kvällen. Det är inte nödvändigt att ta till användning av läkemedel, även om antidepressiva medel i vissa fall indikeras. Hur du förändrar dig själv och din livsstil:

 • Rätt näring, berikad med vitaminer och mineraler, hjälper till att eliminera bristen på magnesium och andra viktiga ämnen. Om det är nödvändigt, i den andra fasen av cykeln, kan du ta speciella komplex eller till och med enskilda komponenter. Till exempel läkemedlet "Time Factor", serotonin och andra.
 • Regelbunden fysisk aktivitet, speciellt med andning och avkopplande övningar, kommer att bidra. Användbara i detta avseende är klasser, meditation, simning, aromaterapi, etc..
 • Regelbundet sexliv, en känsla av närhet med en sexpartner - allt detta kommer att bidra till korrigering av hormonella nivåer i riktning för att återställa balans.
 • En fullständig, minst åtta timmars sömn kommer också att rädda dig från skarpa humörsvängningar.
 • Från mitten av cykeln kan du ta olika medicinalväxter, till exempel etc..

Tearfulness som en manifestation av premenstruellt syndrom är karakteristiskt för många kvinnor. Men denna funktion bör inte leda till kränkningar av relationerna i samhället. Självkontrollutbildning, meditation och en aktiv livsstil hjälper till att hantera detta problem..

Den första halvan av menstruationscykeln. Den första dagen i cykeln är den dag då menstruation inträffar. Ytskiktet på epitelet, svullet och mättat med blod och näringsämnen, avvisas av livmodern, eftersom befruktning inte har inträffat. Efter menstruationens slut producerar kroppen ett nytt skikt av epitelet, vilket kan ta ett befruktat ägg. Den första halvan av cykeln slutar med ägglossning. Varaktigheten för denna period varierar för olika kvinnor, i vissa är den lite mer än en vecka, medan i andra kan den nå 22 dagar. I genomsnitt tar det cirka två veckor..

Menstruation är en tid då kroppen är särskilt känslig för smärta. Försök att undvika alltför stora belastningar och allt som ger smärta: till exempel vaxning. Vitaliteten vid denna tidpunkt är något lägre än vanligt, därför är stämningen ofta något deprimerad. Omge dig själv med komfort och trevliga saker, försök eliminera irriterande faktorer.

Omedelbart efter slutet av menstruationen kommer det en tid då ämnesomsättningen påtagligt accelereras. Detta beror på det faktum att hormonaktivitet tenderar att nå sin topp, som faller på ägglossning. Detta är vanligtvis den mest aktiva tiden; på sådana dagar blir kvinnor mycket bättre, alla sportbelastningar är lättare att ge och deras effektivitet ökar. Vid denna tidpunkt kännetecknas kvinnan av en särskilt glad och glad stämning, hon är sexig och glad, hon är mycket optimistisk om världen.

Runt mitten av cykeln kommer ett ägg ur en av äggstockarna och ägglossningen inträffar. Strax före och under ägglossningen blir en kvinna mest sexuellt attraktiv. På en naturlig, naturlig nivå verkar hon ha en önskan att se så förförisk som möjligt. Stämningen är upphetsad, som i en trevlig förväntan.

Så snart ägglossningen är klar börjar den andra halvan av cykeln, eller lutealfasen. Kvinnans kropps huvuduppgift för närvarande är att ta ägget befruktat av spermierna. Denna fas varar i cirka två veckor. Kroppen förväntar sig graviditet. Om det inte förekommer, avvisas epitelskiktet, en ny cykel börjar. Graviditet är en svår och svår tid för kroppen, och den förbereder sig på den, bromsar ämnesomsättningen och behåller vätska. Du kan se påsar under ögonen och en liten ökning av kroppsvikt. Huden försämras vid denna tidpunkt, finnar kan vara närmare menstruationen. Blodvätskor, så under den andra halvan av cykeln ska du inte behandla dina tänder eller genomgå operation. Allt detta påverkar stämningen starkt. En kvinna är benägen att depression, krafter blir mindre. Ju närmare menstruation, desto sämre är humöret. Det är de sista dagarna före henne som hon har det så kallade PMS - premenstruellt syndrom, som kännetecknas av speciell irritabilitet och emotionell instabilitet.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Smärta under menstruationen och hur man kan bli av med dem

Nästan alla kvinnor är intresserade av frågan om det är normalt att smärta uppstår under menstruationen. Eller är det någon form av kränkning? Var är den här fina linjen?...

Yrsel och illamående före menstruation som ett tecken på graviditet?

PMS som en ljus orsak till illamåendePremenstruellt syndrom eller, för att vara mer exakt, premenstruellt spänningssyndrom är en komplex intern process i en kvinnas kropp som inträffar flera dagar (2-10) före början av menstruationsblödning....

Varför jämförs spiralen med abort? Gynekolog svarar på 5 frågor om den kontroversiella preventivmetoden

Vi har redan berättat om olika metoder för preventivmedel och om varför de ibland misslyckas. Idag talar vi om en radikal metod för skydd mot oönskad graviditet, som gynekologer inte gillar....