Varför sväller magen innan menstruation och smärta uppträder

Ansvarsfrihet

Menstruation är ett tecken på reproduktionssystemets normala funktion. Varannan kvinna har en puffig mage före sin period och hennes hälsa förvärras. Detta symptom är obekvämt, kompletterat med andra obehagliga känslor. Detta är ett tillfälligt fenomen som måste upplevas..

De fysiologiska aspekterna av menstruationen

Med menstruation rengörs kvinnokroppen. Det inre slemhinnan i livmodern är redo att acceptera ett befruktat ägg i slutet av cykeln. Om befruktningen inte har inträffat, minskar koncentrationen av hormonerna östrogen och progesteron kraftigt. Som ett resultat bryts endometriumet och avvisas av kroppen, som utsöndras från slidan samt blod.

Menstruation är resultatet av många mindre blödningar. De fortsätter tills det exfolierade endometriet lämnar livmoderns hela yta. Det kan ta 2 till 7 dagar att rengöra (beroende på kvinnokroppens fysiologi).

Varför ökar magen före menstruationen

Livmodern i livmodern liknar en lös porös svamp. Den innehåller ett stort antal blodkärl. En starkt svullnad livmodervägg ger buken extra volym under menstruationen. 12-13 timmar efter början av vaginal blödning återgår livmodern till sin ursprungliga storlek. Storleken på buken minskar.

Detta symptom är inte karakteristiskt för alla kvinnor i reproduktiv ålder. Klassificering av orsakerna till att magen puttades före menstruationen:

 • yttre: svaga magmuskler, kroppsdrag hos en kvinna, livmoders elasticitet osv.;
 • intern: förändringar i hormonell bakgrund, tarmmotilitet, ägglossningsperiod, sjukdomar, etc.
 • patologisk: livmoderfibroider, äggstockscancer tumörer, etc..

Exogena faktorer

Dessa orsaker till ett förstorat buk kan inte elimineras. De är förknippade med de fysiologiska egenskaperna hos den kvinnliga kroppen:

 • Konstitutionens konstitution. Ett sådant estetiskt problem ställs inför av släktingar i blod, till exempel mor och dotter.
 • Livmoderns elasticitet. Orgelet, när epitelet ackumuleras, ökar i storlek, utövar ökat tryck på bukväggen.
 • Försvagade magmuskler.

Endogen

Dessa är interna orsaker som inte alltid är föremål för korrigering. De anses inte vara patologiska, men bör inte ignoreras:

 • Överskott av vätska i kroppen, svullnad. Under menstruationsperioden lagras kroppen i vatten. Livmoderepitelet fungerar som en svamp, ökar tillfälligt storleken på det reproduktiva organet.
 • Hormonell bakgrund. På grund av aktiviteten hos könshormoner ökar livmodern i storlek. Detta påverkar tarmens funktion, en ökning av antalet fettceller.
 • Ägglossning. Ägget lämnar äggstocken, det finns en hormonell våg. Under ägglossningen blåses magen upp, inre obehag uppträder.
 • Intestinal rörlighet. Vid premenstruellt syndrom störs matsmältningskanalen. Möjliga symtom: flatulens, uppblåsthet, ökad gas.

Patologiska orsaker till uppblåsthet

Om det inte finns någon graviditet, och menstruationen inte kommer, måste du kontakta en gynekolog, genomgå en undersökning, utesluta patologi. En stor mage före menstruation kan indikera inre sjukdomar:

 • tumörer i bäckenorganen av godartad, malign natur;
 • ektopisk graviditet;
 • störningar i matsmältningskanalen;
 • urogenitalt system inflammation.

Om det nedre buken hos kvinnor blåser före menstruationen bör följande ytterligare symtom varna:

 • regelbunden urination
 • hög kroppstemperatur;
 • illamående, kräkningar
 • rita smärta i den nedre delen av bukhinnan;
 • ovanlig färg och intensitet av blodutflödet under menstruationen.

Uppblåsthet före menstruation eller graviditet

Det finns en sannolikhet att förväxla premenstruellt syndrom (PMS) med symtom på en progressiv graviditet. Efter framgångsrik befruktning förändras den hormonella bakgrunden i den förväntade moderns kropp, fettceller och vätska samlas, blodflödet i bäckenorganen ökar.

Livmodern växer i storlek, pressar på bukens främre vägg. Visuellt märks att kvinnan har ökat magen.

Vad man ska göra om magen ökar före menstruationen

Viktökning före menstruation är ett tillfälligt fenomen som försvinner 1-2 dagar efter början av menstruationen. Du kan undvika ett sådant obehagligt symptom. Rekommendationer från en specialist:

 • I den andra fasen av menstruationscykeln, utesluta alkohol, läsk, energidrycker från den dagliga kosten.
 • Innan menstruation, berika den dagliga menyn med växtbaserade avkok av kamomill, mynta, citronmelisse (istället för te).
 • Begränsa saltintaget, eftersom denna matkomponent bidrar till ansamling och stagnation av vätska i kroppen, puffiness.
 • För tyngd i magen, ge tillfälligt upp sockerhaltiga, rökt, fettiga livsmedel, gasförstärkande livsmedel.
 • Om magen sväller, ta B-vitaminer, kalium och magnesium. Sådana läkemedel har också en gynnsam effekt på nervsystemet..
 • När din mage rumlar, drick en kurs med probiotika, prebiotika. En av orsakerna till dessa symtom är dysbios..
 • Om svullna, drick ett avkok av kamomill, fänkål, kardemumma. Konsumera ingefära dryck, grönt te.
 • Utför enkla övningar när du blåser upp och bumlar. Om du till exempel ligger på din sida med benen böjda vid knäna, grepp i lemmarna och tryck dem mot bröstet. Utför 15 repetitioner.
 • Överdriva inte äta 10 dagar före din period, följ reglerna för rätt näring.
 • Om uppblåsthet åtföljs av smärta och menstruationen inte har kommit i tid, kontakta läkare.

En smal figur, en tunn midja, vikt som motsvarar höjden för det klara könet är grunden för hennes hälsa.

Att avrunda buken orsakar irritation och irritation, även om detta inte inträffar så ofta, nämligen före kritiska dagar..

Det är möjligt att människor runt omkring inte märker en sådan metamorfos, men bäraren av buken själv kommer inte att missa detta symptom. Och hon är inte ensam i sin förvirring varför uppblåsthet inträffar före menstruation.

Orsakerna till flatulens

Flatulens i sig är inte en sjukdom utan fungerar som ett symptom på en möjlig patologi för organ i buken. Som i fallet med uppblåsthet före menstruationen.

Det finns ett antal förklarliga skäl till detta fenomen. Efter slutet av kritiska dagar och bukens tillstånd återgår till normal funktion.

Uppblåsthet finns inte hos alla kvinnor. Det beror på personens personlighet. Den här egenskapen hos en kvinnas kropp påverkar både premenstruella och menstruella symtom..

Några av det rättvisa könet är irriterade och någon blir inte gisslan för känslomässiga störningar. Vissa kritiska dagar är fysiskt lätta att bära, andra är helt trasiga, inte ens i stånd att arbeta.

Detta är fallet med bukens tillstånd före menstruation. Till exempel är typen av gravida kvinnor samtidigt helt annorlunda för var och en.

Detta kan bero på kroppens personlighet, träning av musklerna i pressen, livmoderns elasticitet..

Uppblåsthet före menstruation finns i kroppen på grund av de fysiologiska egenskaperna hos denna period:

Ofta hör du fångstfrasen "Alla sjukdomar från nerverna." Och vad som händer mot bakgrund av hormonbrist - kräver en särskild undersökning av detta ämne.

Hormonala utsläpp styr vår kropps livscykler..

Det finns ett skämt angående kvinnor att deras liv består av en premenstrual, menstrual, postmenstrual period.

Kärnan i skämtet ligger i det faktum att förutom sådana kroppstillstånd finns det ingen tid för andra stämningar. En kvinna märker eller märker inte, men varje period har sina egna hormonella förändringar.

De påverkar beredningen av den kvinnliga kroppen:

 1. befruktning;
 2. uppfattning;
 3. skapa förutsättningar för att bära fostret;

Bristen på befruktningen under denna period dikterar förnyelse av blod och vävnader för att kunna bli gravid i nästa cykel. Hormoner verkar på livmodern och slappnar av.

Livmodern blir svullen och mjuk, bekväm för embryon.

Om tiden för befruktningen går förlorad, förändras hormonens företräde. Fodret krävs för att lämna livmoderhålan, vilket händer med menstruation.

Kroppen syftar till en viktigare uppgift: beredningen av ett nytt ägg.

Uppsamling av vätska före menstruationen är den fysiologiska kvaliteten på den kvinnliga kroppen. Inte bara magen utan armarna, benen omfattas av denna process.

Puffiness kan vara svårt, vilket måste ändra stilen för kläder och smycken. Vänta för en stund att ha klackar, ringar.

Detta fenomen är genomtänkt av naturen. Varför detta händer förklaras av processen för att återställa funktionerna för att producera nytt blod.

Blödning i form av menstruation måste fyllas på med vätska, annars kan du hållas gisslan för hypovolemisk chock.

För att förnyelsen av blod ska vara snabb bör du inte begränsa dig i användningen av vätskor. Tillgängligheten till vatten sparar inte det i form av ödem.

Graviditet

Perioden med kritiska dagar kommer, det åtföljs av symtom: svullnad, bröstförstoring, irritabilitet, men kroppen släpar med menstruationen. I detta fall rekommenderas ett graviditetstest..

I modern tid finns det ganska effektiva test som kan bestämma den initiala graviditetsåldern.

Att ha ett positivt test eliminerar all smärta som kan vara ett bevis på ett missfall.

Varje möjlighet att bli mamma eller inte bli henne kräver ett gynekologbesök. Testet kan inte indikera patologier i de kvinnliga organen, till exempel en ektopisk graviditet.

Därför måste resultaten bekräftas av andra studier. Det exakta datumet låter dig planera för graviditetens framtid.

Menstruationen kan fortfarande inte undras upp till 10-15 dagar. Men det var uppblåsthet och några obehagliga sensationer. Läkarna säger att detta är ett naturfenomen. Varför uppstår det och vad som förklarar?

Orsakerna till tillståndet förklaras av att ägget frigörs från äggstocken, och endast en del av kvinnorna känner ägglossningar. Smärtsamt, ovanligt tillstånd verkade inte.

Du kan omedelbart konsultera en läkare, göra en ultraljud. Men en informerad kvinna kan hålla tillbaka med sådana handlingar.

Uppblåsthet, svullnad och smärta - ger ibland tecken på livmoderfibrer.

Det är nödvändigt att övervaka din hälsa, ökade symtom kräver en konsultation med en gynekolog, undersökning på en stol och nödvändiga studier. Rätt diagnos är nyckeln till framgångsrik behandling

Hjälp ont i magen

Det är dåligt om orsakerna till kritiska dagar förvärras av feber, kräkningar, svullnad i vristzonen. Med ett långvarigt tillstånd av en kraftig försämring av välbefinnandet, bör du genast gå till läkaren.

För att förhindra svår svullnad före menstruation måste du titta på din kropp. Med tiden förstår en kvinna hur hon kan skydda sig mot svullna mage, vrister och ansiktet är ofta benäget för svullnad.

Varför är kvinnor inte relaterade till hälsopatologier ibland ser smärtsamma ut. Finns det sätt på vilket du kan förbättra ditt utseende?

Rekommendationer kan alltid hittas, men genomförandet av dem kan vara svårt. Faktum är att med tarmpatologier finns en diet, produkter som är tillåtna att använda, åtgärder för att lindra organets tillstånd.

Under de närmaste kritiska dagarna, som nämnts ovan, ändrar tarmen sitt arbete. Och han behöver hjälp för att inte orsaka speciella problem för värdinnan:

 • Exklusive uppblåsthet, eliminera dess överflöde genom att minska fettinnehållet i diskar;
 • Begränsning i kosten för tunga livsmedel: kryddig, kryddig, rökt och salt 2 veckor före menstruation;
 • Rå bär, frukt, grönsaker och baljväxter bidrar starkt till gasbildning i tarmen. Det är nödvändigt att avstå från deras användning tills kritiska dagar;
 • Om det finns en patologi i matsmältningssystemet, uppblåsthet, måste du följa alla råd från en näringsläkare som behandlar patienten. Samtidigt kommer det att vara ett tillförlitligt förebyggande av uppblåsthet före menstruation..
 • Hjälpmedelsmedel hjälper sina buljonger att ta bort riklig gasföroreningar. I buljonger är kamomill, fänkål, angelica rot effektiv. Naturligtvis är det mest pålitliga sättet att släppa ut gaser när de samlas och kroppssignalen;
 • Kvällsolja i kapslar före menstruation är en bra lösning för en smärtsam buk;
  En bra lösning kan vara att ta magnesium, vitaminer i grupperna E och B;

Pålitligt verktyg

Så i artikeln finns det tillräckligt med information om frågan varför orsakerna till menstruation så påverkar magen och svullnaden i kroppen.

Vi får inte glömma att en positiv attityd, en attityd till sig själv med humor producerar endorfiner - hormoner av glädje.

De hörde antagligen hur många användbara naturliga stimulanter som hör till glädjehormonerna, om bara en kvinnas midja skulle stå: mjölkchoklad, vinbär, exotiska frukter och andra produkter.

Det mest pålitliga verktyget i kampen mot depression och depression är sex och sport. Om hälsan tillåter, förneka inte dig själv detta.

Att följa psykosomatikens principer, attityden att du älskar dig själv, du är vacker och obehag kan endast vara ett par dagar är mycket mer positivt än känslomässiga upplevelser om utseendet.

Användbar video

Vad är orsakerna till ett sådant fenomen som uppblåsthet före menstruation? För många flickor blåser buken upp vissa dagar i cykeln..

I vissa ökar det mycket, i andra är det mindre. De som besväras av detta, läkare uppmanar att inte oroa sig.

Uppblåsthet före menstruationen är förknippad med naturliga hormonförändringar som inträffar i kroppen under menstruationscykeln.

Hormoner och menstruationscykeln

Menstruationscykeln hos kvinnor har en annan varaktighet. Normen är 28 dagar, men beroende på de individuella egenskaperna mellan menstruationen kan det finnas ett intervall från 21 till 40 dagar.

I mitten av cykeln sker ägglossning, det vill säga ägget lämnar äggstocken. Denna tid är gynnsam för befruktningen. Det är på dessa dagar som vissa kvinnor märkbart sväller buken.

Det är underförstått att ett litet ägg inte så kan påverka midjan i volymen. Orsakerna till detta fenomen är olika. Här är det hormoner - ämnen som "beordrar" alla processer i kroppen.

Uppblåst mage på mitten av cykeln är ett tecken på ägglossning. Faktum är att frigörandet av ett ägg från äggstocken är ett litet men ändå trauma.

Vissa kvinnor känner en smärta i dessa dagar, medan andra inte gör det. Ofta tillsammans med ägglossning noteras matsmältningsstörningar: förstoppning eller diarré, ökad gasbildning.

Tarmproblem ökar uppblåstheten ytterligare. För att inte uthärda smärta kan du ta ett kramplösande medel.

Om det inte finns några planer på att bli gravid den här månaden, är det bättre att begränsa ditt sexliv just nu.

Hos andra flickor observeras uppblåsthet inte i mitten av cykeln, utan en vecka innan den börjar. För närvarande får magen hormonet progesteron att svälla, vilket påverkar muskelns tillstånd.

Hormonet slappnar av livmodern, varefter det blir mjukt, redo att acceptera embryot om befruktning inträffar.

Läkarna försäkrar dem som är rädda för detta fenomen och säger att uppblåsthet under och efter ägglossningen (några dagar före menstruationens början) är en naturlig process. Så naturen ser till att befruktningen sker under optimala förhållanden.

Efter en ökning av progesteronnivån, tillsammans med livmodermusklerna i kroppen, börjar ytterligare en process - vattenretention i vävnaderna.

Vätskan börjar tas bort genom njurarna inte helt - en del av den samlas i det intercellulära utrymmet och cellerna. En sådan försening är ett tillfälligt fenomen som kommer att passera omedelbart efter menstruationens början.

Vattenhållning bidrar också till att midjan under viss tid växer i volym.

Många kvinnor som övervakar sin vikt noterade detta mönster - omedelbart efter slutet av föregående cykel och innan starten av en ny kroppsvikt ökar med flera kilogram. Denna ökning beror just på det faktum att vätskeansamling började i kroppen.

Vid denna tidpunkt, under påverkan av kvinnliga hormoner - prolaktin, progesteron och östrogen - stör kroppen balansen av salter och natrium börjar ackumuleras, vilket håller kvar vätska i vävnaderna.

Samtidigt visas ett annat hormon i blodet - vasopressin, vilket minskar frekvensen av urinering. På grund av detta uppträder fukthållning..

Vad är det för? Så naturen tog hand om det så att menstruationen uppstår i vävnaderna på grund av blodförlust, inte trycket minskar.

Om kroppen drastiskt tappar mycket vätska kommer ett chockstillstånd att komma. Därför ersätts blod tillfälligt helt enkelt av vatten, och totalt förändras vätskevolymen inte.

Utåt manifesteras detta genom uppblåsthet före menstruation. Under de här få dagarna sväller inte bara magen utan också andra delar av kroppen: fingrar, fötter. Idag är det bättre att inte bära ringar och högklackade skor.

Andra orsaker

Förutom hormonellt kan det finnas andra skäl till uppblåsthet före menstruation.

En ökning i buken kan bero på livmoderfibroider. Alla kvinnor behöver utan undantag genomgå en årlig undersökning av en gynekolog, eftersom en snabb diagnos av fibroider och andra sjukdomar i kvinnosfären är ett nödvändigt villkor för framgångsrik behandling.

Det är nödvändigt att konsultera en läkare om smärtan under en ökning i buken före menstruationen blir starkare, kräkningar börjar eller temperaturen stiger - dessa symtom är inte förknippade med menstruation, men med sjukdomar i de inre organen. Detta tillstånd kräver kvalificerad läkare..

Graviditet kan vara orsaken till uppblåsthet. Om kroppen och bröstet är svullna och samtidigt är det en försening i menstruationen, är det dags att göra ett graviditetstest.

Vid denna tid kan perioden redan vara 2-3 veckor, och moderna test för hCG bör visa detta.

Du måste veta att oavsett om en kvinna vill bli mamma eller inte, graviditet inte kan vara orsaken till smärta om de uppstår.

Smärta för närvarande indikerar en spontan abort. I det här fallet måste du snarast konsultera en läkare, även om det inte finns några planer på att bli mamma, eftersom testet inte kan upptäcka en ektopisk graviditet och andra farliga tillstånd.

En annan orsak till uppblåsthet före menstruationen kan vara vanliga gaser. Efter ägglossningen ökar vissa kvinnor aptiten, vilket leder till matsmältningsstörningar.

Inget behov av att smäga dig själv, hormoner är också "att skylla" för detta. Hur länge detta tillstånd varar beror på mängden av hormonet serotonin i blodet. Överdriven kropp påfyller sin brist.

Tips: Serotonin i kroppen kan ökas genom att äta choklad, mejeriprodukter, dadlar, plommon, fikon.

Därför, om du vill öka aptiten innan menstruationen inte drar på flera dagar, är det bättre att börja äta dessa produkter vid de första tecknen på "zhora".

Samtidigt som serotoninnivån sjunker, som nämnts ovan, före menstruationen, stiger nivån av progesteron, ett hormon som slappnar av musklerna i livmodern och andra organ, inklusive tarmen..

Ökad aptit och en avslappnad tarm leder till förstoppning och flatulens, vilket kan vara en annan anledning till uppblåsthet före menstruation.

Vad ska jag göra om magen sväller före menstruation på grund av gas eller svullnad? De som känner till denna egenhet måste begränsa sig i användningen av salt, rökt kött och gasbildande produkter (brunt bröd, baljväxter, kål) några dagar före menstruationen..

Efter menstruationens start kan dessa produkter återinföras i kosten..

På dagar då magen är svullen är det bättre att inte bära kläder med snäva bälten, eftersom det är skadligt för närvarande att dra åt området på hängorna och buken.

Så en ökning i buken före menstruation är en normal reaktion på en förändring av den hormonella bakgrunden.

Detta tillstånd kommer att pågå så länge kroppen kommer att behöva förbereda sig för menstruation eller graviditet.

Mindre vanligt är detta tillstånd associerat med gynekologiska sjukdomar och matsmältningsstörningar. I det första fallet måste du träffa en läkare, i det andra - justera kosten.

Varje dam har sina egna egenskaper hos premenstruellt syndrom, som beror på hormonell bakgrund, känslomässig humör, tidigare sjukdomar och ålder. Ofta uppstår frågan om varför magen blåses upp före menstruation.

Det är nödvändigt att komma ihåg vilka hormoner som påverkar en kvinnas tillstånd under menstruationscykeln. Det är ett östrogen som förbättrar humöret, förbättrar välbefinnandet och hjälper ägget att mogna. Och även progestogener - detta är främst progesteron, vilket mer än andra påverkar varför magen blåses upp före menstruationen. Ursprungligen ökar östrogennivån och sjunker sedan ganska kraftigt, och en kvinna kan reagera med en försämring av hennes känslomässiga tillstånd, aggressivitet och irritabilitet. Dessutom blir huden fetare, utslag förekommer, den totala immunförsvarets nivå kan minska..

Den dagen ägget släpps börjar den premenstruella fasen, där alla oönskade förändringar inträffar, eftersom nivån av gestagen stiger. Det är bland annat möjligt att öka kroppsvikten, öka känsligheten och svullnaden i bröstkörtlarna, förstoppning, före menstruationen är magen blåst upp. Flatulens och tyngd i nedre del av buken, dra och smärtsamma känslor hjälper till att misstänka uppkomsten av "dessa dagar".

Komplexet av processer som avgör varför magen blåses upp före menstruationen inkluderar effekten av progesteron på matsmältningskanalen, utsöndring av magsaft. Det minskar utsöndringen av gallan, kan minska tarmens rörlighet och till och med mindre felfri näring, och ännu mer förvärringen av kroniska patologier kan leda till förstoppning, vindbildning och uppblåsthet. Genom att känna till dina kroppsfunktioner kan du försöka utesluta baljväxter, lätt smältbara kolhydrater, inklusive druvor, juice och socker. Detta kommer att minska obehag avsevärt. Berika din diet med vitaminer, om förstoppning oroar dig, försök att äta grönsaker.

Men detta slutar inte effekten av hormoner. Andra möjliga faktorer varför magen blåses upp före menstruationen är förberedelsen av livmodern för antagandet av ägget, dess svullnad och ökad blodtillförsel. Livmodern har en komplex muskelstruktur och är mer avslappnad i fasen av cykeln som kallas luteal. Således säkerställer naturen bevarandet av ägget, minskar frekvensen av missfall på ett så tidigt datum. Progesteron påverkar metaboliska processer på ett sådant sätt att det kvarhåller vatten i kroppen, vilket leder till att det försenas i bukhålan.

Det är viktigt att förstå varför magen blåses upp före menstruation. Så du kan snabbt lugna ner och förbättra välbefinnandet, öka vitaliteten. Men glöm inte: om allvarliga eller till och med akuta smärta i sido- och nedre del av magen börjar störa, måste blindtarmsinflammation och ägglossningsvärk med äggstocksapoplexi uteslutas. I detta fall är uppblåsthet och irritation i bukhinnan också möjlig, och en ultraljudundersökning avslöjar vätska i bäckenhålet.

Reproduktion av en kvinna innebär förekomst av menstruation, uppkallad efter cykelns beroende på månkalendern. En kvinnas månatliga cykel sker individuellt. För vissa blir en uppsättning symtom före menstruationen en outhärdlig händelse som kräver läkarvård. En vanlig orsak till förändringar i en kvinnas kropp är relaterad till att förbereda kroppen på en möjlig graviditet..

Cykla koncept

En kvinnas cykel består av fyra faser: menstruation, follikulär, ägglossning, luteal.

Menstruationsfasen varar 4-7 dagar. I genomsnitt försvinner blödningen på fyra dagar. Under follikulärstadiet, som börjar efter menstruationen, äger mognad inträffar. Periodens varaktighet är 2 veckor. Den ägglossande fasen kännetecknas av frisläppandet av ett moget ägg som är klart för befruktning. Hon har en dag för befruktning, om detta inte händer, börjar dö. Sannolikheten för att bli gravid täcker 5 dagar - 2 dagar före, 2 dagar efter. I lutealfasen inträffar hormonsvikt, andra tecken på PMS. Fas varaktighet upp till 16 dagar.

ICP och skyltar

Ett komplex av fysiologiska, psykologiska symtom som uppträder i förväg till menstruationen (per vecka) kallas PMS. Metamorfos uppstår på grund av förändringar i hormonnivån östrogen, progesteron. Livmodern förbereds för att fostra ett barn. Om befruktning inte inträffar förblir hormonet östrogen på en hög nivå, progesteron faller - det orsakar obehagliga symtom, i genomsnitt 3 dagar före menstruationen och den första andra dagen.

De listade symptomen i PMS manifesteras individuellt, i ett komplex, som individuella egenskaper. Varaktigheten, symptomens art beror på dem. Obehagliga tecken försvinner inte på en dag, sista en vecka. Intensiteten ökar mot slutet av cykeln..

 • Yr.
 • Huvudvärk.
 • Uttryck av illamående (ibland mild, intensiv).
 • Kräkningar möjligt.
 • Magen gör ont, nedre buken, nedre delen av ryggen.
 • Svaghet (yrsel med svaghet blir ofta föregångarna till besvämning).
 • Ångest, ökad ångest.
 • Snabb utmattbarhet.
 • Bröstet sväller, gör ont.
 • Ökad aggressivitet, irritabilitet.
 • gråtmildhet.
 • Letargi.

En känsla av illamående är ett tecken på en felaktig funktion i kroppen, provocerad av olika skäl. Illamående före menstruation är ett vanligt symptom som förekommer hos kvinnor. Sjukare ofta i kombination med yrsel.

Yrsel uppstår på grund av expansion, sedan en kraftig förträngning av fartygen. Kramper minskar mängden syre som levereras till hjärnan, vilket leder till yrsel. Huvudet snurrar inte bara före menstruationen, orsaken till symptom kan vara en funktionsfel i den vestibulära apparaten, överarbetning, stress av emotionell, fysisk natur.

Huvudet gör ont innan menstruationen på grund av en obalans av östrogen och progesteron. Smärta i magen uppstår av samma anledning. Värmevallningar - en obehaglig känsla där en kvinna upplever frossa och sedan kastar i en feber.

En kvinna känner sig sjuk med högt blodtryck på grund av PMS. Svaghet med apati, illamående och svimmel uppstår på grund av brist på hemoglobin, som inte har tid att fylla på tillgången på röda blodkroppar. Svält av hjärnan leder till de listade symptomen.

Stämningsförändringar under lutealfasen är förknippade med hormonella förändringar. Tidigare trodde man att psykologiska problem associerade med PMS uppstår hos mentalt obalanserade kvinnor. Myten är motbevist. Symtom före menstruation orsakas inte av psykiska avvikelser utan av hormonarbete.

Algomenorrhea

Diagnosen, som kännetecknas av svår smärta i nedre del av buken, illamående, yrsel under menstruationen, kallas algomenorré. Orsakerna till obehagliga symptom - ett strukturellt drag i den kvinnliga livmodern, underutveckling av organet (hos en tonåring), liten storlek - de tillskrivs primär algomenorré. Sekundär algomenorrhea manifesterar sig genom närvaron av fibroider, vidhäftningar och andra sjukdomar.

Illamående hos ungdomar

Tonårsflickorna, som just har börjat bildandet av en cykel, är sjuka före menstruationen, puberteten är slutlig. Experter anser att illamående, smärta, yrsel är en normal förekomst för en växande kvinna. Illamående uppstår på grund av sammandragning av musklerna i flickans inre könsorgan. Cykeldannelsens varaktighet tar två år. Vid utgången av termen försvinner symptomen hos de flesta flickor.

Illamående är ett tecken på graviditet

Tecknen på PMS är en-mot-en som liknar tecken på graviditet. Den enda skillnaden mellan symtomen är fortsättningen av obehagliga symtom istället för menstruation. Om du behöver veta graviditet, ta testet. I början, ett positivt eller negativt resultat, är informationen opålitlig.

Om det finns en försening på en vecka med ett negativt resultat, kontakta en gynekolog. Att försena början av menstruationscykeln betyder inte alltid graviditet. Med sjukdomar i de kvinnliga könsorganen händer detta.

Icke-gynekologiska skäl

Problem under andra halvan av cykeln uppstår av andra skäl. Psykisk hälsa beror på fysisk hälsa. Matförgiftning orsakar också liknande symtom: illamående, yrsel, svaghet. Alkoholmissbruk förvärrar situationen, stärker och förvärrar symtomen på en kvinna.

Bli av med illamående

Diagnos, behandling av biverkningar före menstruation inträffar när man tar hänsyn till kvinnans ålder, hälsa, frånvaro eller närvaro av gynekologiska problem. Rekommendationer som passar alla åldrar beskrivs nedan..

Det första man ska göra när manifestationerna av PMS-symtom har börjat är att vara oftare i frisk luft, om det behövs, ligga ner, andas djupt. Ofta och djup andning hjälper till att släcka kroppens syresvält. Ta om möjligt bort från irritationskällor. Uteslut besök i ångbad, bastu, tung fysisk ansträngning.

Mediciner

Med ökade symtom tar kvinnor smärtstillande medel. De låter dig eliminera obehagliga känslor i kroppens nedre del: lugna huvudvärk, mage.

Mastodinon är ett läkemedel som är utformat för att eliminera smärta, hormonnivåer under PMS. Kvinnlig medicin gör att du kan glömma obehagliga manifestationer.

I svåra fall förskrivs kvinnor antidepressiva medel för att eliminera ett psykologiskt problem..

Med PMS bör du inte ladda kroppen med tung mat, överätande orsakar illamående. Dieten bör huvudsakligen bestå av matsmältbara kolhydrater. Dessa inkluderar spannmål, bageriprodukter, färska grönsaker med frukt, mejeriprodukter med lågt fettinnehåll.

Uteslut alkohol, minska användningen av konfekt, godis, kaffe. Alkohol och kaffe ökar en persons blodtryck, och med PMS, när trycket redan är instabilt, är det värt att bevara hälsan för att undvika ökande symtom.

Fysiska övningar

Fysisk aktivitet på en kvinna före menstruation är förbjuden, men hennes måttliga mängd kommer att vara användbart för henne. När man spelar sport släpps hormonet endorfin, vilket hjälper till att förbättra humöret, kvinnans allmänna tillstånd.

Uppvärmning, enkel gymnastik, jogging eller promenader är den bästa medicinen för din hälsa..

komplikationer

Oftare tolererar kvinnor själva symtom. Att vända sig till en specialist innebär att det finns atypiska manifestationer som kräver hjälp. Dessa inkluderar ökad buksmärta, försenade perioder, förlust av styrka, feber eller tryck, besvämning och illamående med kräkningar.

För att förstå orsakerna till obehag bör du övervaka din hälsa. Att fixa manifestationer gör att du bättre kan känna kroppen, förenkla uppgiften när du diagnostiserar hos en specialist. Genom att gå till läkaren kan du förskriva en behandling som är lämplig för ett visst fall.

Kan hon känna sig sjuk innan menstruationen? Vissa kvinnor klagar över att de känner sig sjuka varje månad under andra halvan av cykeln..

Ta reda på artikeln varför detta händer och om detta problem behöver specialbehandling..

Orsaker till illamående före menstruation

Illamående är en obehaglig dragande eller sugande känsla i övre buken. Illamående kan leda till kräkningar, vilket får magens innehåll att bryta ut genom halsen..

Illamående åtföljs av svaghet, yrsel och riklig saliv. Om illamående uppstår regelbundet på vissa dagar i cykeln, kan detta indikera funktionsfel i olika system och organ.

Orsaken till illamående före menstruationen är troligt hormonell justering.

För kvinnor som har illamående varje månad, rekommenderar läkare att ta ett blodprov för hormoner, vilket hjälper till att identifiera en hormonell obalans som väcker illamående..

Att ta hormonella läkemedel kan också känna illamående innan menstruation, eftersom mediciner i denna klass förändrar den hormonella bakgrunden.

Illamående på grund av hormonell medicinering kan åtföljas av följande symtom:

 • Riklig svettning;
 • huvudvärk;
 • humörsvängningar.

Menstruationen varierar hos olika kvinnor. Hennes karaktär beror på individuella egenskaper..

Vissa lyckliga känner inte något obehag, medan andra känner tillvägagångssättet för menstruation i nästan en vecka, som lider av smärta i buken eller korsryggen, illamående, huvudvärk, humörsvängningar.

Illamående, depression, irritabilitet och dålig allmän hälsa före menstruationen är klassiska symtom på premenstruellt syndrom.

Under vissa dagar börjar magen att göra ont, dra känslor i livmodern. En sådan "bukett" av symtom är en vanlig förekommande menstruation hos en kvinna med PMS.

Premenstruellt syndrom är bekant för mer än hälften av det klara könet. Orsaken till obehag är hormonstörning..

Illamående före menstruation indikerar en kefalgisk form av PMS, som kännetecknas av kräkningar, yrsel, hjärtsmärta, domningar i händerna och svettning.

Illamående före menstruation kan bero på en oplanerad graviditet, som den förväntade modern inte ens misstänker.

Hos ett stort antal kvinnor är det illamående som blir det första symptom på graviditet, särskilt om det visas på morgonen och slutar med kräkningar..

I detta tillstånd kan kroppen reagera med illamående på lukten av mat. "Kan jag bli sjuk innan mina perioder, eftersom jag är gravid, men jag vet inte om det än?" - denna fråga adresseras ibland till en gynekolog av damer som är utmattade av svår flergångs illamående, när det bara är några dagar kvar före det uppskattade startdatum för menstruationen.

Faktum är att PMS är lätt att förväxla med graviditet, särskilt om en kvinna redan vet att hennes perioder kan försenas på grund av hormonfel eller kroniska sjukdomar.

Om en dam har en anledning att misstänka att hon är gravid (till exempel under ägglossning dagar hon hade oskyddat sex), kan du:

 • köpa ett test på ett apotek;
 • donera blod för hCG.

Analys för hCG-hormonet ger ett tillförlitligt resultat inom 10 dagar efter befruktningen.

Om graviditeten bekräftas måste du vara särskilt försiktig, eftersom det är i detta utvecklingsstadium som fostret är mest utsatta och kan drabbas av att ta mediciner, infektioner och annan yttre påverkan.

Förändringar i blodsammansättning

Strax före menstruationen börjar kroppen producera en enorm mängd kvinnliga hormoner. Således förbereder livmodern sig för antagandet av ett befruktat ägg.

Om befruktningen inte har inträffat, sjunker mängden progesteron i blodet kraftigt till en normal nivå, och östrogennivån minskar långsammare, varför en extrem mängd östrogen är i blodet under flera dagar. Detta utlöser en mängd olika störningar, inklusive illamående och kräkningar..

Innan cykeln börjar producerar kroppen intensivt blodceller, som konsumerar mycket hemoglobin.

På grund av dålig ämnesomsättning i blodet kan en brist på detta protein uppstå, vilket är nödvändigt inte bara för att bygga blod utan också för att hjärnan ska fungera normalt.

Med brist på hemoglobin saknar hjärnan syre. Som svar är kräkningscentret upphetsad i honom, vilket gör honom sjuk och yr.

Om en kvinna har låg hemoglobin av naturen, är illamående i slutet av cykeln nästan garanterat henne.

Dessutom kommer hon att ha svagheter och ständig dåsighet. Långa styva, köttfria dieter kan ha samma effekt innan menstruationen..

Orsaken till illamående kan vara en ökning av blodtrycket. Innan menstruationen kan siffrorna på tonometern avvika från normen, även om resten av tiden trycket inte stör.

Tryckökningen provoserar en förändring i vatten-saltbalansen i kroppen, vars orsak är en ökad östrogennivå.

Östrogen behåller fukt i vävnader, inklusive i området i hjärnan där hypotalamus är belägen. På grund av kompression av de svullna vävnaderna börjar järn producera hormoner dåligt, vilket resulterar i att den vaskulära tonen stiger, vilket innebär att trycket stiger.

Trycket före menstruationen kan inte bara stiga utan också falla. Hos kvinnor i den neuropsykiska gruppen intensifieras sömnlösheten före menstruation, aptiten sjunker, vilket minskar blodtrycket.

Kvinnor med en cephalgisk form av PMS drabbas särskilt av vegetovaskulära problem.

Orsakerna till minskningen av trycket i detta fall är gynekologiska sjukdomar (fibroider, polyper), tar smärtstillande medel (antispasmodika dilaterar blodkärl) och en ökad mängd prostaglandiner i blodet.

Det bör varna den regelbundna minskningen av trycket före menstruationen, åtföljt av hjärtarytmi..

Kvinnor med sådana manifestationer måste omedelbart undersökas av tre specialister: gynekolog, endokrinolog och kardiolog.

Icke-gynekologiska orsaker till illamående

Illamående före menstruation är inte alltid förknippat med gynekologiska problem eller hormonella orsaker. Ibland till och med att ta hormonella mediciner som föreskrivs av din läkare minskar inte symtomen på PMS.

Sådana kvinnor måste konsultera en gastroenterolog som kan förklara varför hon är sjuk innan hennes period.

Faktum är att i detta stadium av cykeln kan kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen förvärras, eftersom kroppen försvagas före menstruationen.

Sjukdomar i mag-tarmkanalen manifesteras av illamående, tillsammans med vilken diarré och / eller kräkningar kan börja.

Har ont i magen och diarré innan din period? Orsakerna till detta tillstånd är troligtvis kronisk gastrit eller mag-magsår.

Om menstruationscykeln är över och magsmärta, diarré och illamående inte försvinner, bör du definitivt kontakta en gastroenterolog och genomgå en undersökning.

Illamående kan vara ett tecken på farliga sjukdomar som hepatit, blindtarmsinflammation, kolecystit eller pankreatit..

Ett ytterligare tecken på att orsaken till illamående är i matsmältningskanalen är dess förhållande till mat. Nästan vilken illamående som helst efter att ha ätit indikerar problem med mag-tarmkanalen.

Parallellt kan andra symtom på matsmältningssjukdomar uppstå: flatulens, tråkig epigastrisk smärta, diarré.

Illamående och kräkningar efter att ha ätit indikerar erosiva processer i mage och matstrupe, akut gastrit, dåligt utflöde av gall.

Illamående och implicit smärta i höger hypokondrium, en gul nyans av huden och ögongulorna bör föreslå tanken på problem med gallblåsan.

Genom att känna till orsakerna till illamående är det möjligt att utveckla taktik för att behandla detta tillstånd. För att inte drabbas av obehagliga symtom varje månad måste du skapa en diet.

Detta är användbart inte bara för kvinnor med sjukdomar i mag-tarmkanalen, utan också för alla andra..

Drick några glas rent vatten under dagen, ät regelbundet i små portioner, utesluter stekt och fet mat från menyn - detta hjälper till att upprätthålla mag-tarmkanalen i ordning eller återställa dess hälsa om matsmältningsproblem redan har dykt upp.

Innan menstruationen måste du särskilt ta hand om kroppen, inte överbelasta den. Planera inte för den här tiden en utbildning eller arbete i landet.

En specialist kan berätta hur man tar bort illamående och svaghet före menstruationen. Det finns mediciner som hjälper till med premenstruellt syndrom.

Sådana läkemedel har kontraindikationer, så de kan endast tas enligt instruktion av en läkare..

Nu vet du alla möjliga orsaker till illamående före menstruation.

Om illamående uppträder varje månad måste du genomgå en undersökning med lämplig specialist: en gynekolog eller gastroenterolog. Läkaren kommer att hitta orsaken till problemet och berätta hur du kan bli av med det.

Premenstruellt syndrom är ett enormt problem som många kvinnor har. PMS kan uttryckas av symtom som migrän, nervositet, återhållsamhet, illamående, uppblåsthet.

Det mest irriterande symptom på PMS är flatulens. Många kvinnor är intresserade av hur många dagar uppblåsthet kan uppstå före menstruationen. Experter noterar att denna typ av symptom inträffar några dagar före menstruationens början och passerar vanligtvis efter 1-2 dagar.

Orsakerna till uppblåsthet före menstruationen

Faktum är att innan du bestämmer hur du ska bli av med negativa symtom måste du ta reda på varför det inträffar före menstruationen. Eftersom menstruationscykeln betraktas som en komplex process, åtföljd av olika manifestationer provoserade av hormonella förändringar och andra faktorer. Magen sväller, orsakar:

  Orsaker till uppblåsthet före menstruation

Hormonal kraft. Under PMS multipliceras mängden progesteron. Detta hormon krävs för framgångsrik befruktning. Tack vare förekomsten av detta hormon skapas ganska bekväma omständigheter i livmodern för det troliga fostret. Progesteron hjälper till att slappna av livmodern, och när dess inre skikt stiger kan det uppstå uppblåsthet, vilket provoserar förekomsten av obekväma upplevelser. Om befruktningen inte inträffar, i detta fall minskas antalet hormon betydligt, varför uppblåstheten försvinner.

 • Graviditet. Om menstruationsdagen är lämplig och blodutflödet inte observeras rekommenderas i detta fall att göra ett graviditetstest. I synnerhet, om menstruationen börjar på några dagar, men istället för utskrivning, börjar en kvinna känna sådana obehagliga symtom som uppblåsthet, tyngd i bröstet, illamående, svullnad i bröstet och benen. När en kvinna börjar känna dragande smärta i nedre del av buken, bör du inte dra åt med en resa till en specialist. Eftersom denna typ av symptomatologi kan vara ett tecken på spontan missfall.
 • Intestinal rörlighet. När kroppen förbereder sig för menstruation koncentreras uppmärksamhet som regel på bäckenområdet. Därför kan på sådana dagar, mindre matsmältningsstörningar, överdriven gasbildning observeras..
 • Svullnad. Uppblåsthet kan indikera en betydande koncentration av vätska i kroppen. Denna manifestation anses vara en naturlig fysiologisk process eftersom överskottsvätska kommer ut tillsammans med blodutsöndringar under menstruationen. Vatten försenas som regel på grund av det stora antalet hormoner som hjälper till att hämma processen att ta bort vätska från kroppen. Som regel är det en ökning av kroppsvikt under denna period.
 • Varför uppstår uppblåsthet före menstruationen

  Ägglossning. Innan menstruationen började under lång tid, och kvinnan känner sig uppblåst. Detta symptom kan indikera en ägglossningsprocess. Det bör noteras att frigörandet av ett ägg från äggstocken är ett trauma, om än obetydligt. Vanligtvis stör inte alltid smärta kvinnor. Men om sådana negativa symtom uppstod för första gången eller åtföljs av andra symtom, är det bättre att konsultera en specialist.

 • Ibland inträffar flatulens på grund av tumörbildning. Om patienten utvecklar ett myom, är i detta fall följande symtom närvarande: illamående, kräkningar, svullnad, feber. I sådana situationer bör en resa till en specialist inte försenas..
 • Felaktig buk före menstruation kan bidra till felaktig näring. Några veckor innan menstruationscykeln börjar minskas produktionen av hormonet, som är ansvarigt för humöret, i den kvinnliga kroppen. Mat är vanligtvis det bästa sättet att bota depression. Följaktligen störs näring, vilket mycket väl kan leda till förstoppning, gasbildning i tarmen, jäsning.
 • Förutom fysiologiska förändringar kan en kvinna under menstruationsperioden också uppleva psyko-emotionellt obehag. Det kan uttryckas:

  • En känsla av oattraktivitet på grund av en slapp mage.
  • Konstant humörsvängningar.
  • Känner att bli överväldigad.

  Vad man ska göra med uppblåsthet

  Först av allt är det nödvändigt att fastställa grundorsaken till detta symptom. För dessa ändamål rekommenderas att göra en studie för att utesluta olika sjukdomar. Som regel rekommenderas det att ta lugnande medel och kramplösande medel vid svår uppblåsthet.

  Dessutom kan förebyggande åtgärder vidtas. Experter noterar att det inte kommer att vara möjligt att helt bli av med tecknen på den närmande menstruationen, eftersom denna process är ett fysiologiskt inslag i den kvinnliga kroppen. Men det finns en möjlighet att minska dessa manifestationer. Man måste komma ihåg att magen bara minskar i menstruationsprocessen. För att undvika uppblåsthet före menstruationen måste du följa dessa rekommendationer:

  1. Cirka två veckor före din period måste du ta med B-vitaminrika livsmedel i din dagliga meny..
  2. Uteslut produkter som orsakar jäsning och gasbildning.
  3. Ät inte heller salta och kryddiga rätter.
  4. Försök att inte äta för mycket.
  5. Under menstruationsperioden bör man avstå från konsumtionen av råa grönsaker och frukter. Det rekommenderas också att utesluta fet mat och baljväxter.
  6. Det är nödvändigt att avstå från godis, muffins. Det är bättre att ersätta sött med torkad frukt.
  7. Kaffeinbaserade drycker bör minimeras..
  8. Det rekommenderas att kontrollera vattenbalansen. Därför är det nödvändigt att konsumera minst 2,5 liter per dag. vätskor.
  9. Hur man botar uppblåsthet under menstruationen

  Det är också nödvändigt att vara särskilt uppmärksam på hur livsmedel konsumeras. Därför är det bättre att äta delvis medan du tuggar grundligt.

 • Vätska efter en måltid rekommenderas att konsumeras efter 30 minuter.
 • När symtomen börjar bry sig, kan du dricka en infusion av fänkål eller dill.
 • Experter rekommenderar i processen för menstruation att ta magnesium, samt vitaminer B, E.
 • Innan menstruationscykeln börjar är det möjligt att skämma bort dig till varma bad med svartpeppar eller fänkålolja. Det bör komma ihåg när menstruationen börjar, sådana förfaranden undviks bäst, eftersom dessa manipulationer kan orsaka allvarlig blödning..
 • Mediciner kan tas endast efter rekommendation från en specialist. När symtom tydligt manifesteras kan enterosorbenter förskrivas av din läkare..
 • Experter noterar att psykosomatik spelar en viktig roll i manifestationen av symtom under menstruationen. Eftersom ju mer patienten fixeras när han känner sig dålig, desto svårare kommer symtomen att vara. Därför är det nödvändigt att försöka distrahera, spendera mer tid i den friska luften. Det rekommenderas också att ha bekväma kläder under denna period. Det kan producera en uppsättning övningar som syftar till att direkt stärka musklerna i abs och rygg.

  Uppblåsthet under menstruationen är vanligt. Men varje kvinna med denna typ av symtom kan uttryckas på olika sätt. Men kom ihåg att den här typen av problem inte är värt att lösa på egen hand. Innan du gör något är det bättre att rådfråga en specialist som kommer att rekommendera en effektivare metod för att lösa problemet..

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Är det möjligt att bli gravid under menstruationen

  Inte varje kvinna, mycket mindre en man går med på att ha sex under menstruationen. Dessutom rekommenderar läkare inte detta, främst för att livmoderhalsen under denna period öppnas något - och livmodern är tillgänglig för patogena mikroorganismer....

  Orsaker till obehaglig lukt före menstruation, behandlingsmetoder

  Innan menstruationen, hos många kvinnor, ökar mängden urladdning avsevärt, dessutom åtföljs de av dragande smärta i nedre del av buken. Detta är symtom på en närmande menstruation....

  När man väntar på den första menstruationen under amningen

  Födelse är alltid stress för den kvinnliga kroppen. Men flera veckor, månader går och kroppen till den unga modern börjar gradvis anpassa sig till nya förhållanden....