Varför uppstår illamående före menstruationen

Ansvarsfrihet

Vanligtvis känner en kvinna tillvägagångssättet för menstruation på några dagar. Hälsotillståndet förvärras, en tendens till depression uppträder. Ofta läggs 1-1,5 kg vikt vid denna tidpunkt. Vad är premenstruellt syndrom vet många. Det här är tårar av minsta anledning, osjuk huvudvärk. Det händer också att innan menstruationen är sjuk, gör ont i magen. Med en försening uppstår omedelbart ett misstänkt graviditet. I det här fallet måste du vara särskilt försiktig med att ta mediciner eller sportbelastningar, eftersom det kan skada det ofödda barnet. Om du är osäker är det bättre att se en läkare.

Orsaker till illamående före menstruation

Illamående hos en person orsakas av kramper i magen, under vilken mat kastas tillbaka i matstrupen. Om trycket är starkt uppstår kräkningar. De huvudsakliga orsakerna till en kvinnas illamående före menstruationen kan vara:

 • hormonella förändringar som är karakteristiska för den andra halvan av cykeln;
 • graviditet börjar;
 • mat eller annan förgiftning, allergisk reaktion, fysiskt överarbete, starka känslor och andra faktorer som inte är relaterade till reproduktionssystemet.

Illamående före menstruationen inträffar på grund av brott i livmoderns form, medfödd, som uppstår efter förlossningen eller som ett resultat av inflammatoriska processer. Om det finns en böjning av livmodern, leder dess minskning på kvällen eller under menstruationen till komprimering av nervändarna i ryggraden. Knäppning kan vara en reflexreaktion på smärta.

Effekten av hormoner på tillståndet före menstruation

Följande hormoner påverkar kvinnors välbefinnande före menstruation och under dem:

 • östrogener och progesteron;
 • prostaglandiner;
 • serotonin.

Östrogener och progesteron

I fas 2 av cykeln spelas huvudrollen i förhållandet mellan könshormoner av progesteron. Vid tidpunkten för mognad av ägget i livmodern, under påverkan av östrogen, pågår förberedelserna för graviditet. Det inre epitelskiktet (endometrium) förtjockas. Efter det att ägget är klart för befruktning lämnar follikeln minskar östrogenkoncentrationen. Nu ökar nivån av progesteron för att upprätthålla graviditeten. Det minskar livmoderns muskelton, så att fostret lugnt kan få fotfäste i väggen.

Om befruktning inte har inträffat befrias livmodern från det odlade innermembranet. För att göra detta måste det minskas under menstruationen. Detta uppnås genom att minska koncentrationen av progesteron. Samtidigt ökar muskeltonen inte bara i livmodern utan också i andra organ. Speciellt förstärks muskelsammandragningen i magen vilket orsakar illamående före menstruation. Det kan åtföljas av kräkningar och smärta i nedre del av buken. Vissa kvinnor har inga sådana upplevelser om spasmerna är milda..

Progesteron främjar ansamling av vätska i kroppen. Vätska är nödvändig för att svårigheter i endometri ska uppstå. Under påverkan av progesteron kvarstår det på villierna i livmoderslimhinnan. Samtidigt samlas vätska i nässlemhinnan och i fettvävnad. Därför, före menstruation, uppstår svullnad i näsan, samt svullnad i låren, buken, skinkorna. På grund av detta ökar kroppsvikten något. På grund av svullnad i vävnaderna i magen ökar trycket. Halsbränna och illamående kan förekomma. Redan under de första timmarna efter menstruationens början minskar nivån av progesteron och svullnaden försvinner.

Video: Effekten av progesteron på kroppen före menstruation

prostaglandiner

Andra hormoner, prostaglandiner, spelar en viktig roll för att öka intensiteten hos livmodersammandragningar. De produceras i själva livmodern. Deras nivå stiger omedelbart före menstruationen. En hög nivå av prostaglandiner orsakar en minskning av produktionen av magsaft och en minskning av surhetsgraden. Samtidigt smälts maten sämre, kvarstår i magen längre, börjar jäsas. Det orsakar illamående. Huvudvärk, svettningar, frossa och hjärtklappning uppstår.

Produktionen av prostaglandiner ökar på grund av påverkan av preventivspiralen på livmodern. Därför förekommer illamående före menstruation ofta hos kvinnor som använder denna preventivmetod. Hormonella preventivpillerar verkar enligt samma princip..

serotonin

En av manifestationerna av premenstruellt syndrom är ett deprimerat humör, irritabilitet. "Ögon på en våt plats" - detta uttryck bestämmer noggrant en kvinnas tillstånd ett par dagar före menstruationen. Det verkar på grund av en minskning av serotonin i kroppen, "glädjehormonet" som produceras i hjärnan, blodplättarna och tarmen. Stress och lågt humör förvärrar också magsarbetet, minskar surhetsgraden, vilket orsakar illamående och kräkningar. Exakt samma effekt kan observeras om en person upplever rädsla, aversion mot något.

Hur man säkerställer att obehagens känsla är ett tecken på graviditet

Om en kvinna inte har haft illamående före menstruationen förut, så med utseendet på ett sådant tecken på inför den påstådda menstruationen, är det möjligt att hon är gravid. Dessutom är det omöjligt att bekräfta förekomsten av graviditet med hjälp av ultraljud på ett så tidigt datum. Det är viktigt att i de mycket tidiga stadierna läggs organen och fostrets centrala nervsystem. Att ta medicin, röka, dricka alkohol påverkar barnets utveckling och hälsa i framtiden. Fysisk aktivitet och stress, som leder till missfall, är också skadliga. Att veta om graviditet kommer en kvinna att vara mer försiktig, minska belastningen på kroppen.

Om du känner dig sjuk och innan det förekom oskyddat samlag, måste du först göra ett graviditetstest. Ett ännu mer exakt resultat visar laboratorieanalys. I båda fallen fastställs närvaron av hCG (humant korionisk gonadotropin i blodet). Detta hormon produceras av de embryonala vävnaderna redan den fjärde dagen efter befruktningen av ägget, så snart det fäster sig inuti livmodern.

Video: Tillförlitlighet för resultat av graviditetstest

Hur man lindrar villkoret

Om en kvinna är sjuk innan menstruationen, och efter det att förbättringar inte inträffar, är det nödvändigt att konsultera en läkare: ett sådant tecken kan åtfölja sjukdomar i magen eller tarmen, samt levern och bukspottkörteln. Menstruation provocerar deras förvärring om kroppen är fysiskt försvagad, om kvinnan har upplevt någon form av stress.

Om graviditet och allvarlig sjukdom elimineras kan illamående reduceras genom att följa en diet. Det rekommenderas för denna period att vägra fet, rökt, stekt och kryddig mat. Men det är mycket användbart att äta olika spannmål, fullkornsbröd. De innehåller kolhydrater som ökar blodsockret. Socker främjar produktionen av serotonin, förbättrar humöret.

Tillsats: Det är bristen på serotonin före menstruationen som orsakar ökad aptit och sug efter godis. Förneka inte dig själv helt i deras användning, men glöm inte konsekvenserna av missbruk av sött.

Rågbröd, liksom frukt och grönsaker, innehåller fiber, vilket är avgörande för en bra tarmfunktion. Detta minskar känslan av illamående. Ät mindre salt mat. Detta hjälper till att minska svullnaden. Det är bättre att dricka rent vatten eller svagt te. Kolsyrade drycker med färgämnen samt starkt kaffe irriterar magslemhinnan och orsakar halsbränna och illamående.

Genom att veta att obehagliga upplevelser kan förekomma före menstruationen, bör en kvinna för närvarande minska sina fysiska och psykologiska påfrestningar så mycket som möjligt, inklusive att skjuta upp hushållssysslor som kräver stress.

Det finns mediciner som hjälper till att bli av med illamående före menstruation. Enligt läkares bedömning föreskrivs mediciner som lindrar magkramper, eliminerar huvudvärk, lugnar nerverna.

Orsaker till illamående före menstruation och vad man ska göra

För alla kvinnor är menstruationen annorlunda. Processen är asymptomatisk eller med uppenbara tecken på PMS - smärta i nedre buken, svaghet, irritabilitet, dålig hälsa, snabba humörsvängningar.

Ibland känner hon sig sjuk innan menstruation, kräkningar eller diarré öppnas. I dag kommer vi att överväga om detta fenomen är normalt och varför det inträffar..

Illamående som ett symptom på PMS

De första tecknen på PMS i rättvis kön uppträder 4 till 7 dagar före blödningens början. Men de kan också visas samma dag och passera obemärkt, något som stör kvinnan. Syndromets allvar beror på könshormoner - progesteron och östrogen. Deras aktivitet avgör kroppens tillstånd i väntan på menstruation.

När livmodern förbereder sig på att fixera ett befruktat ägg, stiger nivån för dessa hormoner. Om befruktningen inte har inträffat förblir mängden östrogen oförändrad. Progesteronnivåerna sjunker kraftigt. Hormonell obalans förvärrar kvinnans välbefinnande.

Inför blödningen, symtom som:

 • Svaghet.
 • Illamående och / eller kräkningar.
 • Ömhet i brösten.
 • Smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.
 • Yrsel.
 • Finnar på huden.

Obehag uppstår mot bakgrund av hormonella fluktuationer, blodtrycksfall, stress, dieter, överarbete. Psyko-emotionella skakningar är ibland skyldiga. Svaret på frågan om det kan kräkas innan menstruationen är positivt. Men de faktorer som framkallar PMS är inte alltid ofarliga.

Illamående före menstruation kan uppstå på grund av det speciella i livmoderns placering. Bakåtförskjutningen av organet sätter press på vissa punkter i nervsystemet. Som ett resultat är kvinnan orolig för svår smärta i underkroppen och illamående..

Orsaker till illamående före menstruation

Varför börjar det kräkas innan menstruationen börjar, kan du fråga din gynekolog. Specialisten kommer att lista alla orsaker till illamående före menstruationen och berätta hur du tar bort obehag. Problemets etiologi är följande:

 1. dysmenorré.
 2. Endokrina störningar.
 3. Tidig graviditet.
 4. Gastrointestinala sjukdomar.
 5. Sjukdomar i nervsystemet.
 6. Ökad fysisk aktivitet.
 7. Tar hormonella preventivmedel.

Tänk på dessa faktorer i detalj.

dysmenorré

Enligt medicinsk statistik är dysmenorré orsaken till illamående hos 70% av kvinnorna som väntar på menstruation. Speciellt dysmenoré oroar unga nolliparösa flickor. Deras PMS är så svår att dålig hälsa inte tillåter dem att fungera ordentligt..

Illamående före menstruation med dysmenoré kan åtföljas av sömnlöshet, yrsel, svettningar och trassliga smärta i nedre del av buken, vilket ger nedre delen av ryggen och inguinalområdet.

Dysmenorré är karakteristisk för unga flickor med en ostadig cykel efter menarkorten. Det utvecklas mot bakgrund av stress, bulimi, anorexi och depression. Hos vuxna kvinnor förklaras problemet av sportaktiviteter och hårt fysiskt arbete. Dysmenorré kan också signalera utvecklingen av endometrios.

Diagnosen dysmenorré bekräftas på grundval av en omfattande undersökning:

En kvinnas välbefinnande påverkas också av en ökad mängd serotonin, som är koncentrerad i cerebrospinalvätskan. Av denna anledning stiger blodtrycket och illamående stör. Ibland uppstår obehag på grund av svår smärta i samband med inflammatoriska processer i kroppen.

Oförmågan hos illamående i frånvaro av andra symtom på PMS har ibland en sådan orsak som en känslomässig störning som upplevts före menstruation. Sedativa medel hjälper till att eliminera symptomet..

Endokrin patologi

Fel i sköldkörteln leder till hormonell obalans och orsakar illamående före menstruationsflödet. Den provocerande faktorn är ett överskott av prostaglandin, som dominerar progesteron. Innan menstruationen känns dessa förändringar mest akut. Härifrån kommer illamående.

Det är omöjligt att ignorera endokrina störningar, eftersom de är farliga för störningar i de inre organen, utvecklingen av infertilitet och diabetes mellitus. En snabb hänvisning till en specialist och strikt efterlevnad av behandlingsregimer hjälper till att undvika problem..

Graviditet

Milda former av toxikos med illamående och yrsel uppträder en vecka efter befruktningen.

Luktkänslan förstärks av förändringar i det hormonella systemet. Obehagliga lukt för en kvinna kan framkalla illamående upp till kräkningar. De första symptomen på graviditet liknar PMS. Därför, när du känner dig sjuk en vecka före din period, måste du titta på dig själv och observera tecknen på ett nytt liv.

Vad åtföljs av illamående under graviditeten:

 1. Trötthet.
 2. Instabil stämning.
 3. Scharlakansröd urladdning från skarlagen könsorgan.
 4. Smärta i nedre buken.
 5. Yr.
 6. Bröstkörtlarna sväller, det finns en stickande känsla.
 7. God aptit tillsammans med lätt viktminskning.

Det finns två sätt att diagnostisera tidig graviditet. På laboratoriet är detta bloddonation för hCG. Det andra alternativet är att göra ett graviditetstest hemma. I dyra tester är känsligheten starkare än i budgetprov. Befruktningen kan också bedömas enligt schemat för basaltemperatur, om den regelbundet mäts.

Sjukdomar i matsmältningssystemet

Om en kvinna ses av en gastroenterolog, orsakar illamående före menstruationen ångest vid kronisk gastrit, kolecystit och pankreatit..

Illamående kan leda till kräkningar varje dag i cykeln, men före nästa blödning intensifieras obehaget. Försvagad immunitet och hormonella förändringar förvärrar sjukdomen under den premenstruella perioden. Vid andra tider i cykeln avtar symtomen.

Förutom illamående i matsmältningskanalen manifesteras andra obehagliga symtom:

 • Aptitlöshet.
 • Förstoppning eller diarré.
 • Yrsel.
 • Akut smärta i området i bukspottkörteln och själva magen.

För att fastställa de verkliga orsakerna till illamående i mitten av cykeln och närmare menstruationen kommer test av urin, blod och avföring att hjälpa. Ibland förvärras maskinfektioner välbefinnandet. Det är nödvändigt att bli av med dem. Vad och hur man gör, kommer läkaren att berätta.

Problem med nervsystemet

Nervös spänning, spänning och att vara i en stressande situation kan beskrivas som dåligt känslomässigt välbefinnande. Det påverkar tillståndet före menstruationen negativt. Illamående uppstår från erfarenhet.

Psykologiska problem, orsakslösa tårar och en demonstration av egen svaghet kräver intervention av en erfaren psykoterapeut. Utan hjälp av en specialist, fungerar illamående i det här fallet inte.

Illamående och yrsel före menstruation kan indikera ett brott mot den vestibulära apparaten eller de indikerar en reaktion av kroppen som är mottaglig för en klimatförändring eller daglig rutin.

Motion

Överdriven fysisk aktivitet och implementering av styrketräningar gör menstruationen riklig och förvärrar välbefinnandet innan de börjar. Kvinnor kommer att dra nytta av PMS genom promenader utomhus, bad och yoga..

Hormonella preventivmedel

Användningen av hormonella preventivmedel, som inte stämmer överens med gynekologen, är full av intermenstruella sekretioner, illamående och smärta i nedre del av buken.

Symtomen visar sig på basis av hormonell obalans, vilket orsakar användning av preventivmedel. En hormonell våg uppträder varje månad i alla fall, men i kombination med hormonella läkemedel känner man symptom på PMS ljusare.

Förvrängning av hormonell status leder till illamående, kräkningar och andra störningar. I närvaro av sådana symtom är det nödvändigt att överge läkemedlet och välja den optimala metoden för graviditetsskydd.

Vad du ska göra om du känner dig sjuk innan din period

Om en kvinna har huvudvärk och illamående strax före menstruationen, och obehag uppstår ständigt, måste hon konsultera en erfaren läkare som kommer att förstå situationen.

Efter eget gottfinnande väljer specialisten ett bedövningsmedel, kramplösande, lugnande eller antiinflammatoriskt medel. Tillräcklig behandling minimerar manifestationen av ett obehagligt syndrom.

För att förhindra att PMS tappar kroppen är det nödvändigt att byta till lätt mat och öka konsumtionen av frukt och grönsaker. Fet, stekt och för kryddig mat i kosten borde inte vara.

Sjuk före menstruation

För alla kvinnor är menstruationen annorlunda. Processen är asymptomatisk eller med uppenbara tecken på PMS - smärta i nedre buken, svaghet, irritabilitet, dålig hälsa, snabba humörsvängningar.

Ibland känner hon sig sjuk innan menstruation, kräkningar eller diarré öppnas. I dag kommer vi att överväga om detta fenomen är normalt och varför det inträffar..

Illamående som ett symptom på PMS

De första tecknen på PMS i rättvis kön uppträder 4 till 7 dagar före blödningens början. Men de kan också visas samma dag och passera obemärkt, något som stör kvinnan. Syndromets allvar beror på könshormoner - progesteron och östrogen. Deras aktivitet avgör kroppens tillstånd i väntan på menstruation.

När livmodern förbereder sig på att fixera ett befruktat ägg, stiger nivån för dessa hormoner. Om befruktningen inte har inträffat förblir mängden östrogen oförändrad. Progesteronnivåerna sjunker kraftigt. Hormonell obalans förvärrar kvinnans välbefinnande.

Inför blödningen, symtom som:

 • Svaghet.
 • Illamående och / eller kräkningar.
 • Ömhet i brösten.
 • Smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.
 • Yrsel.
 • Finnar på huden.

Obehag uppstår mot bakgrund av hormonella fluktuationer, blodtrycksfall, stress, dieter, överarbete. Psyko-emotionella skakningar är ibland skyldiga. Svaret på frågan om det kan kräkas innan menstruationen är positivt. Men de faktorer som framkallar PMS är inte alltid ofarliga.

Illamående före menstruation kan uppstå på grund av det speciella i livmoderns placering. Bakåtförskjutningen av organet sätter press på vissa punkter i nervsystemet. Som ett resultat är kvinnan orolig för svår smärta i underkroppen och illamående..

Orsaker till illamående före menstruation

Varför börjar det kräkas innan menstruationen börjar, kan du fråga din gynekolog. Specialisten kommer att lista alla orsaker till illamående före menstruationen och berätta hur du tar bort obehag. Problemets etiologi är följande:

 1. dysmenorré.
 2. Endokrina störningar.
 3. Tidig graviditet.
 4. Gastrointestinala sjukdomar.
 5. Sjukdomar i nervsystemet.
 6. Ökad fysisk aktivitet.
 7. Tar hormonella preventivmedel.

Tänk på dessa faktorer i detalj.

dysmenorré

Enligt medicinsk statistik är dysmenorré orsaken till illamående hos 70% av kvinnorna som väntar på menstruation. Speciellt dysmenoré oroar unga nolliparösa flickor. Deras PMS är så svår att dålig hälsa inte tillåter dem att fungera ordentligt..

Illamående före menstruation med dysmenoré kan åtföljas av sömnlöshet, yrsel, svettningar och trassliga smärta i nedre del av buken, vilket ger nedre delen av ryggen och inguinalområdet.

Dysmenorré är karakteristisk för unga flickor med en ostadig cykel efter menarkorten. Det utvecklas mot bakgrund av stress, bulimi, anorexi och depression. Hos vuxna kvinnor förklaras problemet av sportaktiviteter och hårt fysiskt arbete. Dysmenorré kan också signalera utvecklingen av endometrios.

Diagnosen dysmenorré bekräftas på grundval av en omfattande undersökning:

En kvinnas välbefinnande påverkas också av en ökad mängd serotonin, som är koncentrerad i cerebrospinalvätskan. Av denna anledning stiger blodtrycket och illamående stör. Ibland uppstår obehag på grund av svår smärta i samband med inflammatoriska processer i kroppen.

Oförmågan hos illamående i frånvaro av andra symtom på PMS har ibland en sådan orsak som en känslomässig störning som upplevts före menstruation. Sedativa medel hjälper till att eliminera symptomet..

Endokrin patologi

Fel i sköldkörteln leder till hormonell obalans och orsakar illamående före menstruationsflödet. Den provocerande faktorn är ett överskott av prostaglandin, som dominerar progesteron. Innan menstruationen känns dessa förändringar mest akut. Härifrån kommer illamående.

Det är omöjligt att ignorera endokrina störningar, eftersom de är farliga för störningar i de inre organen, utvecklingen av infertilitet och diabetes mellitus. En snabb hänvisning till en specialist och strikt efterlevnad av behandlingsregimer hjälper till att undvika problem..

Graviditet

Milda former av toxikos med illamående och yrsel uppträder en vecka efter befruktningen.

Luktkänslan förstärks av förändringar i det hormonella systemet. Obehagliga lukt för en kvinna kan framkalla illamående upp till kräkningar. De första symptomen på graviditet liknar PMS. Därför, när du känner dig sjuk en vecka före din period, måste du titta på dig själv och observera tecknen på ett nytt liv.

Vad åtföljs av illamående under graviditeten:

 1. Trötthet.
 2. Instabil stämning.
 3. Scharlakansröd urladdning från skarlagen könsorgan.
 4. Smärta i nedre buken.
 5. Yr.
 6. Bröstkörtlarna sväller, det finns en stickande känsla.
 7. God aptit tillsammans med lätt viktminskning.

Det finns två sätt att diagnostisera tidig graviditet. På laboratoriet är detta bloddonation för hCG. Det andra alternativet är att göra ett graviditetstest hemma. I dyra tester är känsligheten starkare än i budgetprov. Befruktningen kan också bedömas enligt schemat för basaltemperatur, om den regelbundet mäts.

Sjukdomar i matsmältningssystemet

Om en kvinna ses av en gastroenterolog, orsakar illamående före menstruationen ångest vid kronisk gastrit, kolecystit och pankreatit..

Illamående kan leda till kräkningar varje dag i cykeln, men före nästa blödning intensifieras obehaget. Försvagad immunitet och hormonella förändringar förvärrar sjukdomen under den premenstruella perioden. Vid andra tider i cykeln avtar symtomen.

Förutom illamående i matsmältningskanalen manifesteras andra obehagliga symtom:

 • Aptitlöshet.
 • Förstoppning eller diarré.
 • Yrsel.
 • Akut smärta i området i bukspottkörteln och själva magen.

För att fastställa de verkliga orsakerna till illamående i mitten av cykeln och närmare menstruationen kommer test av urin, blod och avföring att hjälpa. Ibland förvärras maskinfektioner välbefinnandet. Det är nödvändigt att bli av med dem. Vad och hur man gör, kommer läkaren att berätta.

Problem med nervsystemet

Nervös spänning, spänning och att vara i en stressande situation kan beskrivas som dåligt känslomässigt välbefinnande. Det påverkar tillståndet före menstruationen negativt. Illamående uppstår från erfarenhet.

Psykologiska problem, orsakslösa tårar och en demonstration av egen svaghet kräver intervention av en erfaren psykoterapeut. Utan hjälp av en specialist, fungerar illamående i det här fallet inte.

Illamående och yrsel före menstruation kan indikera ett brott mot den vestibulära apparaten eller de indikerar en reaktion av kroppen som är mottaglig för en klimatförändring eller daglig rutin.

Motion

Överdriven fysisk aktivitet och implementering av styrketräningar gör menstruationen riklig och förvärrar välbefinnandet innan de börjar. Kvinnor kommer att dra nytta av PMS genom promenader utomhus, bad och yoga..

Hormonella preventivmedel

Användningen av hormonella preventivmedel, som inte stämmer överens med gynekologen, är full av intermenstruella sekretioner, illamående och smärta i nedre del av buken.

Symtomen visar sig på basis av hormonell obalans, vilket orsakar användning av preventivmedel. En hormonell våg uppträder varje månad i alla fall, men i kombination med hormonella läkemedel känner man symptom på PMS ljusare.

Förvrängning av hormonell status leder till illamående, kräkningar och andra störningar. I närvaro av sådana symtom är det nödvändigt att överge läkemedlet och välja den optimala metoden för graviditetsskydd.

Vad du ska göra om du känner dig sjuk innan din period

Om en kvinna har huvudvärk och illamående strax före menstruationen, och obehag uppstår ständigt, måste hon konsultera en erfaren läkare som kommer att förstå situationen.

Efter eget gottfinnande väljer specialisten ett bedövningsmedel, kramplösande, lugnande eller antiinflammatoriskt medel. Tillräcklig behandling minimerar manifestationen av ett obehagligt syndrom.

För att förhindra att PMS tappar kroppen är det nödvändigt att byta till lätt mat och öka konsumtionen av frukt och grönsaker. Fet, stekt och för kryddig mat i kosten borde inte vara.

Kan illamående före menstruation - det är det som intresserar flickor i reproduktiv ålder som inte planerar en graviditet inom en snar framtid. Gynekologer hävdar att symtomen på PMS är olika och att detta tillstånd inte utesluts. Men för att förstå varför hon är sjuk före sin period, om hon inte kände sig sjuk innan, måste hon genomgå en läkarundersökning, kan ett symptom indikera en graviditet eller utvecklingen av sjukdomen.

Det är värt att notera att flickorna på några dagar känner av den överhängande ankomsten av regelbunden blödning. Det är inte svårt att känna igen dem, eftersom smärta av dragande natur i könsområdet uppträder, irritabilitet är närvarande, fluktuationer i kroppsvikt noteras. Låt oss överväga mer detaljerat vad vi ska göra om du är sjuk innan din period, varför detta tillstånd utvecklas.

Med PMS förekommer illamående hos många flickor, och det provoceras ofta av en hormonell obalans i kroppen. Tillsammans med detta är periodiska huvudvärk, ömhet i bröstet, psykomotional instabilitet också störande, och en kränkning i matsmältningskanalen utesluts inte, vilket manifesterar sig i form av diarré och kräkningar.

Om du är sjuk innan menstruationen är orsakerna till utvecklingen av tillståndet förknippade med omstruktureringen av kroppen, sedan efter blödningens början kommer symptomen i fråga att passera. Men den omvända situationen är inte utesluten. I det här fallet är det värt att tänka på utvecklingen av sjukdomar, som också kan vara relaterade till gynekologi..

En kvinna rekommenderas att genomgå en allmän medicinsk undersökning, eftersom ett symptom ofta förekommer med matinfektioner som stör hela kroppen, gastrit och pankreatit, anemi. I det senare fallet är det nödvändigt att fylla på järnbalansen, annars kommer det att bli en signifikant minskning av hemoglobinnivån.

Med utvecklingen av sådana patologier åtföljs ofta illamående i PMS av böjning, smärta i nedre del av magen, halsbränna och kränkning av avföringen. Eftersom detta symptom knappast kan kallas farligt, lägger de flesta kvinnor inte mycket vikt vid det och förknippar en försämring i allmänt tillstånd med förestående blödning.

När du blir sjuk innan din period under veckan kanske orsakerna inte är så allvarliga. Uteslut inte sannolikheten för att symtomet uppträdde efter en stressande situation eller en negativ känslomässig chock. Att veta varför PMS är sjuk, är det nödvändigt att komma ihåg andra karakteristiska tecken på syndromet:

 • En kvinna har smärta i nedre del av buken;
 • Vissa flickor upplever smärta i ländryggen;
 • Det finns konstant irritabilitet;
 • Mag-tarmkanalen störs;
 • Ibland förekommer utslag på huden.

Eftersom det före menstruationen kan känna sig sjukt, bör flickor inte utesluta möjligheten till graviditet. Därför måste du göra ett test för att bestämma det eller genomföra en analys för hCG. Om diagnosen bekräftas, föreföll illamående under PMS-perioden på grund av ett kraftigt hopp i progesteron.

Graviditet

Läkarna ger entydigt ett positivt svar på frågan om det kan vara illamående före menstruationen. Samtidigt är symtomen på PMS hos vissa kvinnor väldigt lika tecknen på graviditet, medan i andra, tvärtom, de är radikalt olika. Vissa kvinnor upplever endast smärta i nedre del av buken och någon står inför allvarligare problem.

Om du känner dig sjuk innan din period under veckan är det mycket viktigt att se till att det finns en graviditet. Först och främst kan du uppmärksamma indirekta tecken:

 • Regelbunden urination;
 • Avföringsstörning, diarré;
 • dåsighet;
 • Trötthet;
 • Illamående och kräkningar på morgonen;
 • Ändring i smakpreferenser.

När en kvinna är sjuk med PMS, och hon märkte att perioderna är försenade, är det nödvändigt att göra ett test för att bestämma graviditet eller blod för hCG i cirka 3-5 dagar. Tills diagnosen har bekräftats eller motbevisats är det bättre att inte ta några piller för att inte skada embryot och förhindra dess implantation.

Att veta om illamående förekommer menstruation, och om det inte är förknippat med graviditet, undrar kvinnor också hur de kan hjälpa sig själva. Faktum är att symptomet kan ha en annan grad av svårighetsgrad, och om det är högt, då tillsammans med det diarré, yrsel, smärta i nedre del av magen kommer också att uppstå..

Allt detta minskar livskvaliteten betydligt under premenstruellt syndrom. En kvinna måste kontakta en gynekolog som kommer att rekommendera vissa terapeutiska åtgärder. Självbehandling kan vara farlig och kan orsaka komplikationer eller förvärra det allmänna tillståndet..

När du räknar ut om PMS kan göra dig sjuk och hur du kan bli av med ett obehagligt symptom bör du först vara uppmärksam på din diet. Om du regelbundet äter "fel" mat, kan detta vara stressande för kroppen, vilket definitivt kommer att störa dess funktion..

En kvinna måste ge upp kryddig, stekt och fet mat. Under denna period rekommenderas det inte att dricka vatten eller drycker med gas, starkt te och kaffe. Det är bättre om naturliga juice eller te från medicinska örter som ersättare väljs. På detta sätt kan du lossa kroppen och så småningom fungerar det bättre.

Om flickor är aktivt engagerade i idrott, bör du minska intensiteten i klasserna, inte utföra styrketräning i hallen. Det är definitivt nödvändigt att omge dig med positiva känslor, skydda dig från stressiga situationer, normalisera arbetssättet och vila. När det gäller nervositet hjälper mynta, kamomill, citronmelisse och salvia te bra.

Ett besök hos gynekologen är extremt nödvändigt, även om kvinnan lyckades normalisera sitt tillstånd på egen hand. Naturligtvis finns det inget behov av att besöka en läkare varje månad, men du måste göra detta minst en gång var sjätte månad. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att förstå om det finns en dold fara i detta symptom. Eller det är bara en individuell reaktion på förestående blödning.

Varje kvinna vet vad menstruation är. Ofta åtföljs denna period av obehagliga sensationer, hopp i temperatur, känslomässig instabilitet. Varje organisme överför interna förändringar på sitt eget sätt. Kvinnor vet inte alltid vad de ska göra om de är sjuka före sina perioder, och, viktigast av allt, varför detta händer, vilka oberoende åtgärder att vidta och vem de ska kontakta.

De viktigaste tecknen på premenstruellt syndrom

PMS, eller premenstruellt syndrom, utövade åtminstone en gång sin obehagliga effekt på varje medlem av det klara könet. Mer än 75% av kvinnorna utsätts för regelbundna PMS-manifestationer. Eftersom varje organism är individuell, kan symtom uppstå både på dagen menstruationen börjar och om några dagar. Ofta känner kvinnor tecken på PMS under en vecka eller lite mer. De viktigaste negativa symtomen på premenstruellt syndrom är:

 1. Allmän svaghet och hög trötthet.
 2. huvudvärk.
 3. Små utslag, akne.
 4. Ritning i nedre del av buken.
 5. Överdriven irritabilitet och känslomässighet.
 6. Bröstförstoring, ökad känslighet för beröring.
 7. Stor aptit eller, tvärtom, dess tråkig.
 8. Yrsel.
 9. Illamående och kräkningar.

Under menstruationen kan en kvinna märka att hennes humör förändras snabbt och till och med till synes vanliga incidenter kan orsaka tårar eller skratt.

Detta är helt normalt, eftersom kroppen byggs om innan kritiska dagar och under dem. Följande orsaker till illamående är möjliga med menstruation eller framför dem:

 1. Hormoneffekt.
 2. Förekomsten av graviditet.
 3. Matförgiftning.
 4. Intensiv övning.
 5. Matsmältningsproblem.
 6. Tar orala preventivmedel.
 7. Ungdom.
 8. Mottagning av ett varmt bad, en resa till bastun etc..
 9. dysmenorré.

Effekten av hormoner på en kvinnas kropp

Ändå är frågan om varför menstruationen kräks öppen. En av de påstådda orsakerna är effekten av kvinnliga hormoner (progesteron och östrogen), som börjar produceras aktivt under PMS-perioden. Kroppen byggs om, ägget förbereder sig för befruktning och hormonnivån stiger ibland. Men eftersom det inte fanns någon befruktningsprocess, minskar progesteron i basmängden och östrogennivån förändras inte. Denna obalans kan lätt orsaka illamående och allmän svaghet..

Möjlig graviditet

Eftersom symtomen på premenstruellt syndrom liknar de tidiga tecknen på graviditet, måste du se till att befruktningen inte har inträffat. Naturligtvis kan fostrets närvaro helt uteslutas om du inte hade samlag efter den senaste menstruationen. Försening är en av markörerna för graviditeten, men om illamående och sjukdom börjar bry sig oväntat utan att den vanliga cykeln misslyckats, är det bättre att spela det säkert. Graviditet kan bestämmas på följande sätt:

 1. Besök till gynekolog för en undersökning.
 2. Ultraljudscanning.
 3. Graviditetstest.
 4. Ett blodprov för nivån av hCG-hormonet.

Och om de två första metoderna är helt ineffektiva under de första veckorna efter befruktningen, kommer de två sista hjälpa till att bestämma närvaron eller frånvaron av graviditet. Tips: en analys av hCG-nivån är mer effektiv, men om du bestämmer dig för att använda testerna är det bättre att köpa flera paket från olika tillverkare för att kontrollera och bekräfta indikatorerna.

Matförgiftning

Det finns en möjlighet att buksmärta och illamående inte orsakas av PMS, utan av vanlig förgiftning, vilket väckte obehagliga upplevelser och förvärrade tillståndet. Giftiga ämnen irriterar slemhinnorna, minskar immuniteten och påverkar funktionen hos de inre organen negativt. Förutom illamående kan magen börja vrida sig och följande symtom (enskilt eller i kombination) kan manifesteras kraftigt:

 1. Svår yrsel.
 2. Värme.
 3. Generell svaghet.
 4. Ovanligt intensiv törst.
 5. kräkningar.

I detta fall bör du omedelbart rådfråga en läkare och börja ta lämpliga läkemedel. Vid svår förgiftning är symtomen mycket ljusare än med PMS. Viktigt: du behöver inte skjuta upp en resa till en specialist, eftersom förgiftning är ett allvarligt slag för kroppen.

Träning Träning

En aktiv livsstil är nyckeln till god hälsa och ett starkt humör, men alltför intensiva övningar och övningar kan påverka en kvinnas tillstånd under perioden av premenstruellt syndrom..

Faktum är att när livmodern är överbelastad, som vid denna tid är större än vanligt, börjar den sätta press på ryggkotorna, vilket följaktligen leder till obehagliga upplevelser. Kvinnor bör också komma ihåg att konstant överarbete kan störa den normala förloppet i menstruationscykeln, samt provocera uppkomsten av symtom på premenstruellt syndrom. I det moderna samhället vill varje representant för det rättvisa könet inte vara sjukt, vara tonat och starkt, men det är värt att komma ihåg att överbelastning inte kommer att leda till något gott och du måste definitivt lära dig att lyssna och höra din kropp.

Problem i matsmältningskanalen

I de flesta fall är buksmärta och illamående en gång i månaden ett tecken på snabb menstruation. Men det är möjligt att obehagliga symtom fortsätter att bry sig även efter slutet av menstruationen. Om en kvinna känner konstant kramper, är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt smärtans natur, dess styrka och naturligtvis manifestationsplatsen.

Oftast observeras störningar i matsmältningssystemet exakt i magsregionen, eftersom detta organ tar huvudrollen i bearbetningen av mat. Kramper under och efter menstruationen drar och värker. Smärta förekommer i nedre del av buken, exakt där organen i det reproduktiva systemet är.

Om obehaget är akut, pulserande till sin natur, bör du rådfråga en specialist. Smärta i magen kan signalera gastrit eller halsbränna, i tarmen - hindring, i nedre högra hörnet - inflammation i bilagan. Tål inte smärta, eftersom det kan leda till allvarliga hälsoproblem..

Preventivmedel

Många moderna kvinnor som är i en lång relation med en sexpartner föredrar piller som preventivmedel. Prevensionsmedel aktiverar produktionen av vissa hormoner som påverkar befruktningen. Varje kvinnlig kropp är strikt individuell, därför kan endast en gynekolog föreskriva rätten, oskadlig för hälsokonceptiva medel i form av tabletter efter en undersökning och insamling av tester.

Ofta går kvinnor inte till en specialist och köper piller med fokus på pris eller råd från vänner och släktingar. Olämplig födelsekontroll orsakar obalans, vilket höjer hormonnivån till en oacceptabel nivå.

I det här fallet kan en kvinna känna att hon är illamående och börjar skaka innan menstruationen börjar.

Illamående hos tonårsflickor

Det händer ofta att flickor vars menstruation nyligen har börjat klagar över att de är oroliga för illamående under menstruationen. Eftersom kroppen under puberteten är helt ombyggd och menstruationscykeln gradvis etableras, förutom illamående, är följande symtom möjliga:

 1. Vita märken på linne från sekret.
 2. Rita kramper i nedre del av buken.
 3. Öka fet hud.
 4. Utseendet på utslag och akne.
 5. Bröstförstoring.
 6. Försämra humör och allmänt välbefinnande.
 7. Svaghet.

Varmt bad

Naturligtvis är ett varmt bad efter en hård dagsarbete, särskilt med tillsats av smaksatt bomber eller salt, mycket trevligt. Gynekologer rekommenderar dock starkt att kvinnor begränsar sig till detta nöje medan de väntar på den snart menstruationen.

Överdriven uppvärmning av kroppen kan orsaka livmodersammandragningar, vilket kan leda till illamående och generell försämring. En sådan vattenprocedur kan också aktivera interna processer och orsaka ökad blödning före schemat, eftersom hög temperatur hjälper till att utvidga blodkärlen. Du kan undvika sådana obehagliga konsekvenser om du begränsar dig till en vanlig dusch strax före menstruationens ankomst.

Diagnos - Dysmenorré

Mer än hälften av kvinnorna utsätts för dysmenoré (särskilt för unga flickor, vars kropp är mer mottaglig för interna förändringar). Med manifestationen av symtom på premenstruellt syndrom är det kända könet så sjukt att de inte ens kan arbeta. Förutom illamående känner flickor svår smärta i nedre del av buken, som passerar in i korsryggen och perineum. Förutom svaghet kan sömnlöshet och svettning uppstå, liksom yrsel..

Dysmenoré manifesteras aktivt efter stress, anorexi, bulimi och depression. Ett försvagat mentalt tillstånd minskar kroppens immunitet, bidrar till att menstruationscykeln misslyckas och aktiveringen av de intensifierade symptomen på PMS. Vuxna kvinnor är benägna att dysmenorré, om de ständigt överbelastar sig själva, arbetar hårt, överarbetar i utbildning Viktigt: dysmenorré kan vara en signal som varnar för den aktiva utvecklingen av endometrios. Du kan bestämma dysmenorré genom att göra tester och en uppsättning av följande procedurer:

Viktigt: om du känner dig illamående och frossa, utesluter påverkan av faktorer som:

 1. Överdriven alkoholintag.
 2. Instabilt psykologiskt tillstånd, stress.

Vad man ska göra för att minska illamående

Det finns flera sätt som kan hjälpa till att lindra obehagliga symtom och normalisera en kvinnas allmänna hälsa:

 1. För det första måste graviditet omedelbart uteslutas. För att göra detta kan du hänvisa till de metoder som anges ovan.
 2. För det andra är det viktigt att normalisera näring. Förse kroppen med färska grönsaker och frukter, dricka mer vatten, utesluta alkohol, kolsyrade drycker och stekt, salt eller kryddig mat från kosten.
 3. För det tredje är det nödvändigt att utesluta intensiv fysisk träning, eftersom de inte bara kan intensifiera smärta, utan också provocera kraftiga blödningar. Istället för för aktiva klasser kan du göra yoga, som inte bara normaliserar det psykologiska och emotionella tillståndet, utan också bildar en hållning, ökar muskelelasticiteten.

Om illamående och smärta är mycket oroande kan du gå till apoteket och köpa smärtstillande medel och normalisera interna processer. Det rekommenderas dock starkt att du kontakta din sjukvårdspersonal innan du köper läkemedlet. En grundlig undersökning hjälper till att förklara varför menstruationen är sjuk och vilka orsaker till detta fenomen. Läkaren hjälper också till att välja tabletter baserade på patientens hälsotillstånd. Självmedicinera inte, eftersom varje organisme har individuella egenskaper.

Varje kvinna som upplevt symptomen på premenstruellt syndrom på sig själv förstår hur viktigt det är att värdera och skydda sin egen hälsa.

Kroppen som förberedelse för kritiska dagar behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Det viktigaste för varje representant för det rättvisa könet är inte bara att lära sig att höra din egen kropp, utan också att reagera i tid på manifestationer av den kvinnliga naturen.

Hos de flesta kvinnor är illamående tillsammans med upphörandet av menstruationen ett tecken på graviditet. Kräkningar före menstruation kan dock av andra skäl. Detta fenomen indikerar ofta utvecklingen av patologier. Om detta inte har hänt tidigare bör du omedelbart rådfråga en läkare. Varför är hon sjuk av sin period? När orsakas illamående av graviditet? Hur man kan bli av med detta problem?

Illamående som en del av premenstruellt syndrom

Premenstruellt syndrom är ett komplext symptomkomplex, som kännetecknas av en viss frekvens och förekomst före menstruation. Hos vissa kvinnor manifesteras det en vecka före menstruation, i andra - på kvällen eller på dagen utseendet av blodutflöde. Detta tillstånd kännetecknas av psyko-emotionella, autonoma och endokrina störningar som påverkar en kvinnas livskvalitet negativt.

Vissa kvinnor börjar känna illamående 1–1,5 veckor före menstruationen. Detta tillstånd åtföljs också av följande symtom:

 • anfall av kräkningar och yrsel;
 • snabb utmattbarhet;
 • svaghet;
 • smärta i buken (vanligtvis gör ont i nedre del av magen);
 • hudutslag;
 • en förändring i aptit (den kan antingen vara ökad eller helt frånvarande);
 • förtryck.

Dessa störningar uppstår mot bakgrund av hormonella förändringar. Dessa symtom utgör inte ett hot mot kvinnors hälsa och försvinner som regel på egen hand efter menstruationen.

Kan jag bli sjuk på grund av graviditet??

Om en kvinna tidigare inte kände sig sjuk innan menstruation, sannolikt, vi talar om graviditet. I de tidiga skeden av graviditeten kan en ultraljudssökning inte bekräfta faktumet av äggbefruktning. För att göra detta använder du någon av följande metoder:

 • bloddonation för analys, vars resultat vid befruktning visar närvaron av humant korioniskt gonadotropin;
 • graviditetstest - endast mycket känsliga enheter kan bekräfta att de börjar i de tidiga stadierna;
 • basal kroppstemperaturmätning.

Förutom illamående indikerar följande symptom vanligtvis graviditet:

 • försening av menstruation;
 • destabilisering av det psykomotiska tillståndet (täta humörförändringar, tårfullhet, irritabilitet);
 • snabb utmattbarhet;
 • stickningar i livmodern;
 • hypersomnia (ökad dåsighet under dagen);
 • kränkning av sömn och vakenhet;
 • förändring i sexlyst upp eller ner;
 • tyngd i bäckenområdet och i nedre del av buken;
 • förändring i matvanor;
 • obehag i ländryggen;
 • migrän;
 • ökad känslighet hos bröstkörtlarna;
 • hyperosmia (förvärring av lukt).

Om man misstänker graviditet rekommenderas att man omedelbart överger alla dåliga vanor: rökning (inklusive passiv rökning), användning av alkoholhaltiga drycker och droger. Dessutom är det nödvändigt att sluta ta mediciner, särskilt potent. Återuppta deras användning först efter tillstånd av läkaren.

Illamående som ett symptom på sjukdom

Attacker av illamående innan menstruationen börjar kan orsakas av patologiska och icke-patologiska faktorer. Det senare inkluderar fysisk och emotionell överbelastning, felaktig användning av hormonella preventivmedel. Detta fenomen kan också orsakas av förgiftning med produkter av dålig kvalitet och ett baksmälla-syndrom. Den första typen av orsaker till premenstruell illamående är en kränkning av funktionen hos de inre organen och systemen hos en kvinna.

Fortplantningsorgan

Om du känner dig sjuk innan kritiska dagar ligger kanske orsaken till detta fenomen i gynekologiska problem. Oftast händer detta som ett resultat av:

 • Fel placering av livmodern. Om detta organ förskjuts tillbaka utsätts nervändarna för kraftigt, mot bakgrund av det finns smärtsamma känslor och illamående.
 • Dysmenorré. Detta koncept innebär en patologisk process som upprepas med jämna mellanrum, som kännetecknas av svår smärta i nedre del av buken under menstruationen. Smärtsyndromet inträffar strax före menstruationens början och varar de första två dagarna. Förutom smärta i buken och anfall av illamående åtföljs dysmenoré av obehag i ryggradens ryggrad och inguinal zon, ökad svettning, störd sömn och vakenhet, yrsel, hypertermi, etc..

Matsmältningssystemet

Ofta är illamående före kritiska dagar en följd av en funktionsfel i matsmältningssystemet, nämligen dystrofiska och inflammatoriska förändringar i magslemhinnan, inflammation i gallblåsan och bukspottkörteln. Samtidigt kan kräkningar förekomma varje dag i menstruationscykeln, men detta tillstånd förstärks före nästa menstruation.

Förvärringar förklaras av effekten på den normala förloppet av den patologiska processen med förändringar i den hormonella bakgrunden. Efter menstruationens början avtar symtomen på matsmältningssjukdomar i de flesta fall. Förutom illamående åtföljs också patologier i mag-tarmkanalen av andra manifestationer:

 • nedsatt aptit;
 • misslyckande med den normala processen för tarmrörelse;
 • yrsel
 • svår smärta i magen och bukspottkörteln.

Trots att problemet ofta försvinner efter menstruationen, kan dessa symtom inte ignoreras. Om du misstänker en sjukdom i matsmältningssystemet är det nödvändigt att se en läkare och vid behov vidta åtgärder för att eliminera dem.

Endokrina systemet

Överdriven bildning av prostaglandin, ett hormon som reglerar många processer i den kvinnliga kroppen, hämmar syntesen av progesteron. Som ett resultat av detta uppträder illamående..

Misslyckande med det endokrina systemet är ett mycket farligt fenomen som i fall av passivitet kan leda till utveckling av många allvarliga sjukdomar, såsom diabetes och infertilitet. För att undvika detta, om du misstänker en dysfunktion i sköldkörteln, bör du omedelbart kontakta en endokrinolog. För att göra en noggrann diagnos, kommer läkaren att skicka patienten för undersökning, enligt resultaten, om nödvändigt, föreskrivs behandling.

Hur man kan bli av med illamående?

Om detta problem orsakas av patologiska processer i kroppen kan du bli av med det först efter att du har eliminerat orsaken. För att stoppa anfall av illamående kan du inte göra utan att använda droger. Om detta fenomen utlöses av fysiologiska faktorer kan du ta till följande åtgärder för att lindra tillståndet:

 • Uteslut graviditet. Om oskyddat sexuellt samlag har inträffat under den senaste månaden, om du får illamående, måste du först kontrollera om det finns befruktning eller förekomst av befruktningen. För att göra detta kan du göra ett graviditetstest. Det är emellertid bäst att omedelbart kontakta en gynekolog, som med stor sannolikhet kommer att avgöra om ägglossning har inträffat, varefter den kommer att ge patienten de nödvändiga rekommendationerna för att förbättra hälsan.
 • Upprätta näring. Innan menstruationen, många kvinnor känner sig sjuka på grund av missbruk av "fel" mat. För att bli av med illamående och förhindra att den förekommer i framtiden rekommenderas att utesluta eller minimera mängden feta, stekt, rökt och kryddig rätter. Kolsyrade drycker, starkt te och kaffe bör ersättas med rent vatten och växtbaserade infusioner..
 • Eliminera överdriven fysisk ansträngning. Denna begränsning gäller perioden före menstruationen. En vecka före det förväntade startdatum rekommenderas det att minska motoraktiviteten. Det är särskilt skadligt just nu att utföra viktlyftningsövningar. Under denna period är det bättre att föredra yoga, pilates och simning..
 • Använd droger eller traditionell medicin. Utmattande attacker av illamående kan stoppas med hjälp av sådana läkemedel som Tamipul, No-Shpa, Spazmalgon. I vissa fall används Mastodinon för att normalisera den hormonella bakgrunden. Växtbaserade infusioner baserade på kamomill, citronmelisse och mynta hjälper till att lindra överdriven stress, lugna nerver och normalisera sömnen. En förutsättning för användning av apoteksläkemedel och produkter baserade på naturliga ingredienser är ett förhandsgodkännande från den behandlande läkaren. Självmedicinering kan leda till utveckling av farliga konsekvenser för kvinnors hälsa.
 • Vägrar att ta ett varmt bad, besök badet och bastun på kvällen till menstruationen. Om du håller dig vid förhöjda temperaturer bidrar du till att minska livmodern, vilket resulterar i obehag och illamående.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kan en ovariecyst lösa på egen hand

Patologier hos kvinnliga reproduktionsorgan är farliga. Sjukdomar påverkar förmågan att bli gravid och få barn. Om äggstockarna inte fungerar påverkar den hormonella balansen negativt....

Embryoimplantation: processfunktioner, tecken och försiktighetsåtgärder för att upprätthålla graviditet

Innan embryonutvecklingsprocessen börjar måste kvinnor och män celler göra en enorm mängd arbete. Efter befruktningen bör ägget fästa vid livmoderns väggar....

Hur kan jag återställa menstruationscykeln: en lista över de bästa drogerna, folkmedicin, vitaminer

Menstruationscykeln är en viktig indikator på kvinnors hälsa, menstruationen bör normalt vara regelbunden....