Varför benen ont i menstruation: orsaker och hur man ska behandla

Ansvarsfrihet

Menstruation och perioden före månadsblödning uppstår ofta med obehag. En kvinna manifesterar värkande, drar smärta i nedre del av buken. Emellertid kan obehag uppstå inte bara i denna del av kroppen, utan också i benen. Ett sådant atypiskt symptom hos vissa kvinnor åtföljer konstant menstruation. Det är nödvändigt att förstå varför benen är öm under menstruationen och hur man kan bli av med en sådan manifestation..


Med menstruation är smärta i benen möjlig

Atypiska smärta - kan benen ont?

Menstruation hos flickor börjar i åldern 11-14 år och varar tills klimakteriet - 50-60 år. Under denna period vänder sig det kvinnliga könet mer än en gång till erfarna och specialiserade specialister - gynekologer.

Överklaganden kan vara av olika skäl - bara en årlig undersökning eller närvaron av eventuella klagomål. I grund och botten med frågan varför det under menstruationen gör ont mellan benen, kom:

 • mödrar med döttrar under början av menstruationscykeln;
 • kvinnor i fertil ålder;
 • kvinnor som väntar på klimakteriet.

Smärta kan kvarstå både i vila och i ögonblick av motorisk aktivitet. Detta beror på hormoner som spelar en viktig roll i denna process. Många kvinnor och flickor kan inte ens gå, någon rörelse gör dem obekväma.

Smärta före menstruation

En ganska vanlig orsak till att benen skadar innan menstruationen är dysmenorré. Ungefär en dag före regleringen börjar symtom på denna patologi dyka upp, som uttalas i processen med menstruation, men försvinner i slutet av kritiska dagar.

Gynekologer bestämmer orsaken till sjukdomen med menstruations oregelbundenheter och förändringar i hormonnivåer under PMS. Dessutom har experter bevisat att orsaken till dysmenoré kan bero på ärftlighet, det vill säga om mammans kritiska dagar var komplicerade av många förvärringar, är det möjligt att dottern också kommer att drabbas av smärtsamma manifestationer under menstruationen.

Dysmenorré kan ha både en mild form (åkommor kännas nästan inte och påverkar inte den vanliga rutinen i livet), och allvarligare, upp till allvarliga akuta smärtor som stör det normala livet. I svåra fall av sjukdomen observeras ofta förvärringar av andra sjukdomar (smärta i leder, buk, rygg, migrän).

Symtom på smärta

Smärta kan påverka låret, benet eller foten samtidigt som det är annorlunda. Detta kan vara en skarp, dragande eller pressande smärta förknippad med fysiologiska förändringar eller med redan allvarliga sjukdomar - vaskulär, benvävnad, nervvävnadsskada.

Symtomen kan vara följande:

 • smärta med tryck på lemmarna;
 • närvaron av en tumör, röda fläckar och foci;
 • en förändring i fysisk aktivitet när du rör dig, går eller till och med i vila.

Sådana symtom kan antyda att en kvinnas kropp är benägen att dysmenorré - detta är en patologi som bara provocerar ett smärtsamt syndrom. Om gynekologen verkligen ställer en sådan diagnos kan du observera inte bara smärta som påverkar benen, utan också obehag i buken, korsryggen, upprörda känslor och dåligt humör.

Endast en omfattande undersökning av hela kroppen hjälper till att identifiera orsaken, för att bekräfta att smärtan exakt beror på menstruation, och att det inte finns några allvarligare kränkningar.

Många kvinnor efter 35 år börjar ofta klaga över obehagliga känslor i benen, till exempel på grund av stående arbete. Detta kan redan indikera inre förändringar i benstrukturer, vilket medför allvarligare problem under menstruationscykeln, vilket stöds av verkan av den hormonella bakgrunden, nämligen hormonerna av prostaglandiner.

Den senare agerar på cirkulationssystemet, blodkärl, deltar aktivt och reglerar blodtrycket i kroppen, hjälper också livmodern att dras. Härifrån kommer smärtan i nedre extremiteterna. Det så kallade premenstruella cykelsyndromet är huvudverkan av prostaglandinhormoner.

Vilka folkmetoder används

Det finns många okonventionella tips för att bli av med smärta i nedre extremiteter under menstruationen. De vanligaste är:

 1. Klä sig med kålblad. Flera blad rivs från färsk kål, som tidigare pressats något (så att de låter juicen). Sedan påläggs de på det område där obehag uppträder. Över lakan är fixerade (inte täta) med ett bandage.
 2. Selleri juice. Det måste tas en sked om dagen. Det är nödvändigt att fortsätta använda en sådan medicinsk dryck i en månad, sedan ta en paus under samma tid och upprepa kursen.
 3. Teer. Om benmusklerna värker före eller under menstruationen, rekommenderas att du dricker lugnande örtte. Melissa eller mynta, samt kamomill, är lämpliga för detta..

Varma fotbad med tillägg av samma avkopplande örter hjälper bra.

Varför gör benen ont vid menstruation, se den här videon om detta:

PMS och ömhet

Många vet inte varför under menstruationen ömma ben. Nästan alla handlingar i människokroppen är i regleringen av hjärnan. Detta kringgår inte produktionen av könshormoner. Kroppen har helt enkelt inte tid att bygga om igen kraftigt, varför premenstruellt syndrom uppstår.

Under denna period finns det en fördröjning av vätska, vatten i organ och vävnader. Musklerna är i spänning, smärta mellan benen uppstår också på grund av problem med avföringen. Tyngd kan kännas i hela kroppen..

Hur diagnostiseras en överträdelse?

Om dina ben gör ont före eller under menstruationen, rekommenderas det att undersökas av en gynekolog. Först och främst samlar läkaren anamnesis. Patienten är intresserad av alla symptom som följer blödning, förekomsten av kroniska patologier, tidigare operationer, förlossning och abort. Dessutom gör han en gynekologisk undersökning. Med hjälp av dessa åtgärder kan du bestämma de fysiologiska orsakerna till smärta.


Ett blodprov utförs för att fastställa orsaken.

Då ger läkaren kvinnan en remiss för ett blodprov. Det utförs för att upptäcka hormonnivån såväl som patogen mikroflora. Din läkare kan ta en bomullspinne för testet. Dessutom leder gynekologen patienten till ultraljud. Först efter att ha fått alla resultat kan läkaren förskriva en adekvat behandling.

Diagnostik

För att utesluta allvarliga patologier och ställa en noggrann diagnos bör du definitivt rådfråga en läkare. I första hand kan det här vara en terapeut eller gynekolog som ger vägledning till följande undersökningar:

 • allmän och biokemisk analys av blod och urin;
 • analys för närvaro och effekt av könshormoner;
 • ultraljudsundersökning av bäckenorganen;
 • vaginalpinne för närvaro eller motbevisning av sexuellt överförda sjukdomar och infektioner.

Om det finns antydan till skador på vener, kärl och nerver i nedre extremiteter, föreskrivs deras undersökningar dessutom.

Vidare kan mer djupgående diagnostik utföras av följande specialister: vaskulär kirurg, neurolog, reumatolog.

Terapeutkonsultation

Ett besök hos terapeuten är nödvändigt om smärtan inte är förknippad med menstruationscykeln. Specialisten differentierar bensjukdomar som venös insufficiens, artros eller artrit, och eliminerar också historien om stroke, utvecklingen av godartade, maligna tumörer, osteokondros, höga sockernivåer eller klimakteriet. Tilldelade tester för innehållet i olika hormoner i blodet. Vid behov avger läkaren en remiss för samråd med smala specialister - en phlebolog, gastroenterolog, traumatolog, ortoped, onkolog.

Behandling

När diagnosen ställs och det fastställs varför benen ont i menstruationen föreskriver läkaren behandling. Det bör vara omfattande: medicinering, folkmedicin, gymnastik eller träningsterapi, användning av ortopediska material.

Med PMS normaliseras hormonnivåerna med samma läkemedel - hormoner. Om det finns ett sådant behov som användning av smärtstillande medel, bör varken läkaren eller patienten försumma detta. Fast behandling med vitaminkomplex.

För att lindra smärta, upprätthålla vener och leder i gott skick rekommenderas patienten att använda kompressionsstrumpor och innersulor. Kompressionsklasser är olika, det rekommenderas att konsultera en phlebologist.

För närvarande på apotek kan du hitta ett stort antal olika salvor och geler för att lindra smärta i benen. De kan kyla, värma eller bedöva. Men ett visst läkemedel föreskrivs enbart av en läkare.

Varför gör menstruationen ont vid menstruationen?

Ta reda på orsakerna till att benen skadar under menstruationen, det kommer att visa sig efter en omfattande undersökning. Uppkomsten av smärtsamma upplevelser kan orsakas av fysiologiska eller patologiska skäl. För att fastställa den exakta orsaken är det nödvändigt att kontrollera reproduktionsorganen, kärlen, lederna, avgöra om det finns problem med ryggraden, inflammation. Ben kan skada efter förlossning, operation.

Fysiologiska orsaker till bensmärta före menstruation

Vid klagomål som sträcker benen under menstruationen kommer ofta patienter med svårt premenstruellt syndrom till gynekologerna. Läkaren har rätt att anta att smärtan uppstår på grund av PMS, om det under undersökningen visar sig att före en kvinnas period:

 • irritabilitet intensifieras;
 • ökad aptit;
 • smakpreferenser ändras;
 • svullnad blir synlig.

Viktig! Fysiologisk smärta orsakad av vävnadsutbredning som uppstår på grund av svullnad i benen.

Under påverkan av hormoner expanderar benvenerna, detta leder till en känsla av tyngd, spricker.

Kroppen under perioden för förberedelse för menstruation producerar aktivt prostaglandiner, nödvändiga för att minska myometrium. Deras koncentration i blodet stiger, blodkärls spasm, ischemiska tillstånd utvecklas. Hemodynamiska barriärer bryts, syre-svält utvecklas i cellerna, så smärtan intensifieras.

Förekomsten av fysiologisk smärta är karakteristiskt för flickor i tonåren. I frånvaro av sjukdomar i reproduktionsorganen, leder, försvinner obehag efter 1-2 år från början av menstruation. Den hormonella bakgrunden normaliseras, obalansen mellan utvecklingen av muskuloskeletala, vaskulära nervsystemet försvinner.

Under perioden före förlossningen på grund av hormonella förändringar börjar benen skada. När uppkomsten av ett sådant symptom före klimakteriet måste du se till att det inte finns några sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, lederna.

Patologiska orsaker

För att fastställa orsakerna till att benen skadas innan menstruationen, under de första dagarna av menstruationen, gör gynekologer en visuell undersökning, en tvåhandig undersökning av livmodern och skickas för en ultraljudssökning. Smärta kan uppstå på grund av kronisk adnexit, uterus fibroids, endometrios och andra sjukdomar i reproduktionssystemet..

I avsaknad av problem från reproduktionsorganen börjar benen skada på grund av utvecklingen av kärlsjukdomar, muskel- och bensystem:

 • osteochondrosis;
 • tromboflebit;
 • artrit;
 • överträdelse av det intervertebrala brok;
 • tumörer;
 • degenerativa, inflammatoriska sjukdomar i lederna;
 • venös insufficiens.

Uppmärksamhet! Patienter med diabetes mellitus.

Endokrin sjukdom leder till en försvagning av immunitet, uppkomsten av polyneuropati.

rekommendationer

Förutom droger bör unga flickor och kvinnor vara uppmärksamma på sin livsstil och vid behov korrigera den.

Efter en arbetsdag rekommenderas det att ta korta promenader. Om arbetet innebär en stillastående karaktär, gör gymnastik och knådningsövningar var 1,5: e timme. Fötter ska inte kastas mot varandra utan bara hålla dem i ett avslappnat upprätt läge.

Efter en aktiv dag rekommenderas att lyfta benen medan du ligger på 70-90 grader i 30 minuter. Detta bör göras regelbundet för att minska belastningen på nedre extremiteterna..

När smärta uppstår har mormödrar länge applicerat ett blad med kål på lesionen. Denna metod kan användas på kvällen eller på natten..

Du bör också hålla fast vid rätt näring och mätta din kropp med vitaminer, frukt, färska grönsaker och undvika en stor mängd fet och skräpmat. Sedan kommer frågan om varför benen gör ont under menstruationen stör mindre ofta eller vara helt irrelevant.

När man ska träffa en läkare

Efter att ha känt att de nedre extremiteterna periodvis skadar, börjar kvinnor ta smärtstillande medel och använda salvor. Självmedicinering leder till utvecklingen av den underliggande sjukdomen och orsakar smärta.

Om benen skadar regelbundet intensifieras obehaget under menstruationen eller innan de börjar, är det nödvändigt att konsultera en gynekolog. I avsaknad av problem med reproduktiv hälsa krävs samråd med en phlebolog, neuropatolog, endokrinolog, reumatolog, traumatolog och andra specialister med smal profil..

Manifestation av komplikationer

Om du inte konsulterar en läkare i tid och inte identifierar problemet, kan kroppen drabbas allvarligt. När en läkare föreskriver en diagnos kan du enkelt identifiera vad som orsakar smärta i benen. Om du dröjer med att lösa problemet kan det utvecklas till en kronisk form..

Många gynekologiska sjukdomar som förblir obehandlade leder till infertilitet hos kvinnor. Detta är särskilt farligt för dem som fortfarande inte har barn och som planerar dem snart. Varje obehagligt symptom gör sina egna anpassningar till det vanliga livet..

Orsak

Skäl för tonårsflickor

Menstruation visas först hos tonårsflickor i åldrarna 10-12. Läkare anser detta som ett tidigt början av reproduktionsfunktionen, som:

 • i denna ålder utvecklas kroppen snabbt;
 • muskuloskeletalsystemet ökar snabbt;
 • muskler växer.

Kroppen, som är upptagen med andra uppgifter, kan inte hantera den ökade belastningen från reproduktionssystemet och en kraftig ökning av hormoner. Resultatet är smärta i nedre buken och benen.

Förebyggande

Förebyggande åtgärder inkluderar:

 • korrekta och bekväma ortopediska skor;
 • en förändring i kosten;
 • aktiv livsstil;
 • snabb konsultation med en läkare.

Se till att övervaka övervikt. Inga strikta dieter behöver följas, men näring måste ändå balanseras.

Det rekommenderas att ge upp rökning, alkohol, inte dricka kaffe och te i stora mängder. Innan menstruationen börjar, minska mängden vätska som tas för att inte provocera svullnad.

Förebyggande åtgärder

Det kommer att vara möjligt att förhindra uppkomsten av smärtsamma upplevelser under menstruationen, om du följer kosten, fysisk aktivitet. Bensmärta förekommer oftare hos överviktiga patienter. Detta beror på ökad belastning på lederna, en tendens till åderbråck.

Förebyggande åtgärder inkluderar också:

 • bär bekväma skor;
 • kontrasterande fotbad;
 • regelbunden självmassage.

Värdet har effekt i den andra fasen av cykeln. Med en tendens att smärta ser ut måste du överge alkohol, produkter som provocerar svullnad, minskar mängden kaffe.

Hos kvinnor i fertil ålder

Efter femtio saknar många kroppsfunktioner, vilket påverkar utvecklingen av sjukdomar och olika patologier betydligt. Bromsar blodcirkulationen och ämnesomsättningen. Ben kan helt enkelt sakna blod eller näringsämnen. Och eftersom immunitet försvagas före menstruationen känns all smärta mycket starkare.

KOM IHÅG! Oavsett vilken ålder smärtan uppstår, låt den inte vara utan tillsyn. Kanske är det dessa förutsättningar för en sjukdom som utvecklas. Det är nödvändigt att konsultera en läkare om smärtan har blivit regelbunden.

Flera sätt att lindra smärta:

 1. Gör kontrasterande fotbad;
 2. Bära bekväma skor;
 3. Gå in för sport (stärka benmusklerna);
 4. Gör massage och självmassage.

Att döma av det faktum att du läser dessa rader nu - segern i kampen mot ledvärk är inte på din sida än...

Konstant eller intermittent smärta, knasande och märkbar smärta under rörelse, obehag, irritabilitet... Alla dessa symtom är bekanta för dig från första hand.

Under menstruationen upplever kvinnor ofta mycket besvär. Utslag på huden och överdriven svettning, svullnad i ansiktet och lemmarna och naturligtvis smärta. Innan menstruationen känns tyngden i bröstet, i nedre buken och benen. Detta är vanligtvis en fysiologisk kurs, men kan också vara en konsekvens av patologiska processer som förvärras under kritiska dagar..

Kvinnor, när deras ålder närmar sig femtio år, förlorar sin uppfödningsfunktion. Det vill säga, kroppens reproduktionsförmåga försvinner gradvis och kvinnan börjar före menopaus.

Under denna period blir menstruationscykeln inte regelbunden och menstruationen är sällsynt. Innan de börjar kan kvinnor känna falska symtom på början av menstruation, det vill säga smärta i huvudet, rygg, mage och ben, men det finns inga fläckar.

Och i ett annat fall är det ingenting som berör kritiska dagar, och de kommer utan några speciella symptom. Under klimakteriet kan menstruationen inte förekomma under ett helt år och sedan, om de inte äntligen dyker upp, har det inträffat postmenopaus, det vill säga en fullständig frånvaro av en månatlig kvinnlig funktionell.

Men samtidigt, av någon anledning, fortsätter benen att skada eller denna obehagliga känsla dök upp för första gången.

Om du känner konstant obehag i kroppen, blir livet alltid outhärdligt.

Det verkar som att tonåren har gått, hormonella förändringar har gått, alla organ har utvecklats helt, men plötsligt finns det smärta i benen före menstruationen. Ja, vissa flickor kan verkligen stöta på detta i början av den fertil åldern. Anledningen till detta kan vara:

 1. PMS. Denna period kännetecknas av ett hopp i hormoner där olika tecken inträffar, varav ett är en kränkning av utflödet av vätska i kroppen (dess försening). Överskott av vatten samlas och gör benen tyngre, så före menstruationen får de en ovanlig belastning för dem, vilket leder till att de skadar och sväller.
 2. Kirurgiska ingrepp. Smärta kan uppstå efter förlossning, abort och kejsarsnitt. Detta kan orsaka överdriven irritation i nervändarna i bäckenområdet och därmed förändra blodcirkulationen, vilket gör det annorlunda. Blod kanske helt enkelt inte räcker i lemmarna, vilket leder till att de kommer att skada eller bli bedövade.
 3. Sjukdomar i ryggraden. Vid vissa sjukdomar i ryggraden kan dess nedre del lida, och obehag kommer att finnas i de nedre extremiteterna. Och eftersom immunitet försvagas under menstruationen kan detta leda till en våg av bensmärta.
 4. Gynekologiska sjukdomar. Vid sällsynta specialistbesök kan oidentifierade sjukdomar utvecklas. De kommer att utvecklas långsamt, men samtidigt ge "samtal" till andra organ, d.v.s. en kvinna kommer att känna smärta inte där hon har sitt ursprung. Det är, i vissa fall kan smärta ges till benen.

DU SÖKER ATT DET FÖR ATT HÖRA FRÅN PAIN I FÖLJARNA?

Att döma utifrån det faktum att du läser dessa rader nu - seger i kampen mot ledvärk är ännu inte på din sida.

Konstant eller periodisk smärta, knasande och märkbar smärta under rörelse, obehag, irritabilitet. Alla dessa symptom är bekanta för dig från första hand..

Ledsmärta som ett tecken på graviditet

Sådana symptom är inte karakteristiska för en normal graviditet. Med livmoderhypertonicitet kan liknande manifestationer observeras..

Ledvärk under premenstruellt syndrom (PMS) är inte en indikation på en möjlig graviditet. Om menstruationen försenas med sådana upplevelser, smaken på matuppfattning förändras, urinering blir mer frekvent, bör du konsultera en gynekolog eller göra ett graviditetstest.

Vad ska man göra?

Det är bara nödvändigt att påbörja alla behandlingsåtgärder efter att ha konsulterat en läkare och gjort en diagnostisk undersökning.

Om ledvärk med PMS inte föregår allvarliga sjukdomar, räcker det att vidta åtgärder för att lindra smärta obehag. Och kontrasterande bad med tillsats av växtbaserade avkok, massage av nedre extremiteter och sport, med hjälp av benmusklerna som stärks, kommer att hjälpa till i detta. Dessutom måste du överge obehagliga smala skor och byta högklackade skor till låg hastighet. För att stoppa uttalad smärta under kraft av krampläkemedel och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Effektiva läkemedel är Papaverine, Spazmalgon, Ketanov, Ibuprofen och No-shpa. Starkare smärtstillande medel bör tas endast enligt föreskrift av läkaren, eftersom de har en betydande lista över biverkningar och kan påverka centrala nervsystemet och mag-tarmkanalen..

Kompressionslinne och krämer

Att bära elastiska bandage och kompressionsunderkläder hjälper till att lindra smärta i benmusklerna. För detta är det värt att bandage benen på morgonen omedelbart efter att du kommit ur sängen, applicera bandaget i en vinkel på 30 grader, börja från tårna och flytta till mitten av höfterna, utan att klämma in huden.

Från tyngd i benen mot bakgrund av menstruation, värmande salvor med bedövning, antiinflammatorisk effekt hjälper till att blockera smärtkällan. Det är viktigt för kvinnor att ta multivitaminkomplex, normalisera korrekt näring, bekämpa övervikt och undvika hypotermi.

Oftast används bandage och kompressionsunderkläder vid åderbråck. Användningen av dessa produkter är nödvändig inte bara för smärtsamma upplevelser, utan också i vila - för att förebygga.

Applicera ett bandage på morgonen utan att komma ur sängen. I detta fall lyfts benen, produkten lindas från botten till mitten av låret. Det är viktigt att inte pressa över huden för att inte förvärra venosystemets patologi och inte orsaka svullnad.

Endast läkaren efter undersökningarna svarar exakt om smärtan i benen är förknippad med sjukdomen. Det kan visa sig att detta är ett fysiologiskt inslag i en kvinnas kropp. För att undvika hälsoproblem, försena inte besöket av en specialist.

Orsaker till smärta i benen under och före menstruationen

Ankomsten av menstruation är den vanligaste förekomsten för kvinnor i reproduktiv ålder. Tyvärr kan långt ifrån alltid menstruation inträffa i tid och fortsätta utan smärta, eftersom ofta inte särskilt trevliga symtom observeras. Ett av de vanligaste symtomen är smärta i benen. Sådana smärtsamma upplevelser kan orsaka betydande obehag hos en ung dam. Så varför under menstruationen ömma ben och framför dem?

Smärta etiologi

Det finns många orsaker till smärta i benen. För både unga kvinnor och mer mogna kvinnor kan de vara helt annorlunda. Ibland är orsaken till smärtan placeringen av bäckenorganen och ibland allvarliga bensjukdomar.

Hos tonåriga flickor

I pubertetsprocessen sker en intensiv omstrukturering av tonåriga flickors kropp:

 • Skelettet och musklerna utvecklas intensivt;
 • Könskörtlarna aktiveras och börjar producera lämpliga hormoner.

På grund av det faktum att utvecklingen av nerver och blodkärl inte håller i takt med utvecklingen av skelettet, och under denna tidsperiod ökar fysisk aktivitet endast, kan flickor uppleva smärta i benen med värkande natur. Smärtsamma upplevelser kan öka kraftigt både under menstruationsperioden hos tonåriga flickor och omedelbart före menstruationen. Dessutom kan dessa symtom åtföljas av komplikationer som domningar och svullnad i nedre extremiteter. Situationen kan förvärras av fluktuationer i nivån för vissa hormoner under denna tidsperiod..

Det är också värt att notera att livmodern i flickor i tonåren oftast inte är fullständigt formad och kan ha krökningar. Under sin minskning under blödning kan smärtan ge benen.

Hos kvinnor i fertil ålder

Smärta i benen kan öka hos medelålders kvinnor, oftast efter graviditet. Det är inte ovanligt efter födseln att det förekommer komplikationer som förskjutning av ryggkotorna, ärr efter kejsarsnitt och divergens i bäckenbenen. Som ett resultat av detta kan ett brott mot nervregleringen av de nedre extremiteterna observeras. I detta fall kan flickan klaga på smärta i benen, domningar och svullnad.

Smärta i benen med klimakteriet

Kvinnor som redan är femtio år gamla förlorar sin reproduktionsfunktion. Och för att vara mer exakt sker en gradvis utrotning av kroppens reproduktionsfunktioner och damen börjar en period som kallas "premenopaus" under vilken menstruationen blir mer sällsynt och oregelbunden. Innan menstruationen börjar kan falska symtom observeras: huvudvärk, smärta i buken, ryggen och även i benen. I detta fall visas inte själva urladdningen.

Som ett resultat av åldrandet av kroppen bromsar funktionen hos alla organ, varför slitage av det reproduktiva, utsöndringssystemet och hjärt-kärlsystemet uppstår. Dessutom störs ämnesomsättningen och blodcirkulationen, vilket kan orsaka olika sjukdomar. Starten av klimakteriet bidrar till uppkomsten av allvarliga patologier, såväl som deras utveckling.

sjukdomar

Orsakerna till smärta i benen under menstruationen, som nämnts ovan, kan vara olika. Det bör emellertid förstås att dragsmärta kan indikera förekomsten av olika sjukdomar. En kvinna kanske till en början känner till dem, men lägger inte särskild vikt, men i vissa fall diagnostiseras de direkt med menstruationsutseendet.

endometrios

Denna sjukdom förekommer oftast till följd av tillväxten av de inre skikten av livmoderceller på olämpliga platser. Denna sjukdom har följande symtom: värkande smärta i nedre del av buken samt korsrygg. Så varför klagar flickor med denna diagnos på ofta bensmärta? Detta beror på att nervplexus är lokaliserade intill livmodern, på grund av vilken smärta kan ge av till de nedre extremiteterna. Hos kvinnor med denna sjukdom blir deras fötter ofta dumma.

Algodismenorea

Denna sjukdom är en kränkning under menstruationscykeln och kännetecknas av smärtsamma perioder. Varför kunde ett sådant tillstånd uppstå? Den främsta orsaken till sjukdomen är hormonell obalans. I detta tillstånd är flickan mycket känslig för olika manifestationer av smärta..

Om livmodern inte är korrekt placerad uppstår en förvärring. Om den är böjd och ligger bredvid nervplexen, irriteras nervfibrerna under sin sammandragning, som samtidigt överför en impuls till andra organ.

Ryggradsproblem

Inte mindre ofta ömma ben under menstruationen om en kvinna har problem med ryggraden. Ömhet kan orsakas av följande sjukdomar:

 • Nedsatt benmärgscirkulation;
 • skador
 • Tumörer av annan karaktär;
 • osteochondrosis.

På grund av en funktionsfel i benmärgens funktion hos patienter minskar det lemmarna. Det kan också hemsöka känslan av "gåsbockar". Det är möjligt att med tiden en tjej med betydande förändringar i ryggraden kan börja halta. Hormonella förändringar i kroppen ökar symtomen.

Venös insufficiens

Dessutom kan lemmarna börja skada på grund av åderbråck. I detta fall kommer andra symtom som är karakteristiska för denna sjukdom observeras: svullnad, sår. För venös insufficiens är smärta i kalven också karakteristiskt. Före menstruationen kan situationen förvärras på grund av vattenhållning i kroppen.

Gemensamma sjukdomar

Patologi i benens leder kan förekomma hos alla kvinnor, oavsett ålder. Ofta, på grund av sådana sjukdomar, skadas benen under menstruationen. Det är värt att notera att smärtsamma känslor i detta fall är direkt relaterade till fysisk aktivitet. Dessutom observeras följande symptom som är karakteristiska för ledsjukdomar:

 • Smärta under palpation;
 • Irritation av huden;
 • Begränsad rörlighet i knä och bäcken.

polyneuropati

Om benen inte bara skadar under menstruationen, är det möjligt att orsaken till detta är polyneuropati. Med denna sjukdom uppstår skador på de nedre extremiteterna och med tiden kan processen stiga högre. Patienten kan uppleva värk, sveda, "gåsbockar".

Vad ska man göra

Om dina ben är ont, är detta en garanterad anledning att konsultera en läkare. För olika bensjukdomar används olika behandlingsmetoder. Om smärta uppstår under menstruationen måste du först boka tid hos en gynekolog.

Diagnostik

För att ta reda på orsaken till smärtan kommer patienten att behöva genomgå en ultraljudsundersökning av bäckenorganen, samt ta blodprover och utsöndringar.

Läkarkonsultation

För att välja rätt behandlingsmetod måste flickan konsultera en neurolog, vaskulär kirurg, onkolog och traumatolog. Först därefter blir det möjligt att fortsätta direkt till själva behandlingen.

Behandling med folkrättsmedel

Det rekommenderas att leda en aktiv livsstil, gå oftare, om möjligt. Om du sträcker benen före din period kan du använda en kompress av färska kålblad. Näringen måste vara hälsosam. Det rekommenderas att lägga till multivitaminprodukter i kosten. Du kan också använda kompressionslinne och salvor. Innan menstruationen kan du dricka olika infusioner, särskilt från hallon och oregano. I te rekommenderas det att lägga till mynta, citronmeliss och kamomill. Alla dessa örter hjälper till att lugna och lindra inflammation. Fotbad med aromatiska oljor eller medicinska örter tas bort.

Benet gör ont innan menstruationen

Hos många kvinnor åtföljs menstruationen av smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen. Vissa kommer till gynekologer med klagomål och säger att de under menstruationen skadar benen. Obehag kan uppstå i slutet av cykeln och fortsätta med början av menstruation.

Kan benen skada under menstruationen

Med uppträdande av smärta i de nedre extremiteterna under menstruationen möter patienter i olika åldrar. Med klagomål till gynekologerna kommer:

 • mödrar med döttrar under pubertetsflickor;
 • kvinnor i reproduktiv ålder;
 • kvinnor under förändringar i klimakteriet.

Obehagliga känslor uppstår på grund av förändringar i den hormonella bakgrunden. Vissa kvinnor har något smärtsamma ben, andra klagar över att de inte kan gå på grund av smärta, de känns även under vila.

Symtom på smärta i benen under menstruationen

Beroende på orsakerna till smärta i benen ändras svårighetsgraden av symtomen. Patienter kan klaga på dragande smärta eller en känsla av värk. Obehagliga känslor är koncentrerade i området med fotleden, knän, höfter.

Smärta orsakas av naturliga fysiologiska förändringar som inträffar i kroppen eller av sjukdomar i blodkärl, leder, neurologiska störningar.

Leder skada under menstruationen

Ledsmärta är ett av symptomen på svår dysmenorré. Med denna diagnos uppstår stark smärta samtidigt i nedre del av magen, nedre delen av ryggen, vegetativa, emotionella störningar.

För att fastställa orsakerna till varför leder skada innan menstruationen måste du genomgå en omfattande undersökning. Med menstruation kan obehag hos patienter som lider av degenerativa dystrofiska förändringar i ledvävnaden intensifieras. Det är nödvändigt att uppmärksamma sådana samtidigt symtom:

 • smärta vid palpation;
 • svullnad, rodnad;
 • rörelsehinder.

Hos vissa patienter börjar lederna att skada även i frånvaro av sjukdomar. Obehag orsakas av ett överskott av prostaglandiner, brist på endogena opiater i kombination med ett lågt smärttröskelvärde. Detta är en manifestation av premenstruellt syndrom..

Drar benen före menstruationen

Ritningar förekommer ofta hos ungdomar. Deras utseende beror på förändringar i kroppen. Ben, muskler i tonåren växer snabbt, det vaskulära nervsystemet har inte tid för sin utveckling. Nervändar blir känsligare, reagerar starkare på alla stimuli, effekten av prostaglandiner blir mer uttalad.

Med klagomål på att benen värker före menstruation kan kvinnor i reproduktiv ålder komma till gynekologen. Om smärtan täcker nedre delen av ryggen, buken, illamående, svaghet, yrsel, kan läkaren diagnostisera dysmenoré.

Ritningskänslor förekommer ofta hos patienter med kronisk adnexit. Lång inflammation i hängorna provocerar upp smärta i nedre del av buken, som strålar till ländryggen, nedre extremiteterna. Även ben i kvinnor som är benägna att ödem.

Att bryta benen före menstruationen

En känsla av värk i musklerna, lederna före menstruationen är sällsynta. Kvinnorsben är mycket ömma, i vilka bäckenbenen har alltför divergerat före förlossningen, ryggkotorna har förskjutits under graviditeten. Att ändra formen på skelettet provocerar blodkärl, nervändar. När menstruationen börjar ökar hormoner känsligheten i kroppen.

Känsla av värkande ben förekommer hos kvinnor som lider av degenerativa förändringar i ryggraden. När man klämmer ner nervändar i sakralregionen börjar benen skada. Honken sprider sig till höfterna, nedre benen.

Låret gör ont vid menstruationen

Oftast känner kvinnor smärta i utskjutningen av livmodern, bilagor. Vissa patienter kommer till gynekologen med klagomål på obehag i ljumsken, höfter. De visas på den första dagen av menstruationen eller några dagar innan de börjar. Spridningen av smärta genom underkroppen är karakteristisk för dysmenorré. När dessa klagomål visas måste du först utesluta sjukdomar i leder, blodkärl, neurologiska störningar.

Varför gör menstruationen ont vid menstruationen?

Ta reda på orsakerna till att benen skadar under menstruationen, det kommer att visa sig efter en omfattande undersökning. Uppkomsten av smärtsamma upplevelser kan orsakas av fysiologiska eller patologiska skäl. För att fastställa den exakta orsaken är det nödvändigt att kontrollera reproduktionsorganen, kärlen, lederna, avgöra om det finns problem med ryggraden, inflammation. Ben kan skada efter förlossning, operation.

Fysiologiska orsaker till bensmärta före menstruation

Vid klagomål som sträcker benen under menstruationen kommer ofta patienter med svårt premenstruellt syndrom till gynekologerna. Läkaren har rätt att anta att smärtan uppstår på grund av PMS, om det under undersökningen visar sig att före en kvinnas period:

 • irritabilitet intensifieras;
 • ökad aptit;
 • smakpreferenser ändras;
 • svullnad blir synlig.

Under påverkan av hormoner expanderar benvenerna, detta leder till en känsla av tyngd, spricker.

Kroppen under perioden för förberedelse för menstruation producerar aktivt prostaglandiner, nödvändiga för att minska myometrium. Deras koncentration i blodet stiger, blodkärls spasm, ischemiska tillstånd utvecklas. Hemodynamiska barriärer bryts, syre-svält utvecklas i cellerna, så smärtan intensifieras.

Förekomsten av fysiologisk smärta är karakteristiskt för flickor i tonåren. I frånvaro av sjukdomar i reproduktionsorganen, leder, försvinner obehag efter 1-2 år från början av menstruation. Den hormonella bakgrunden normaliseras, obalansen mellan utvecklingen av muskuloskeletala, vaskulära nervsystemet försvinner.

Under perioden före förlossningen på grund av hormonella förändringar börjar benen skada. När uppkomsten av ett sådant symptom före klimakteriet måste du se till att det inte finns några sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, lederna.

Patologiska orsaker

För att fastställa orsakerna till att benen skadas innan menstruationen, under de första dagarna av menstruationen, gör gynekologer en visuell undersökning, en tvåhandig undersökning av livmodern och skickas för en ultraljudssökning. Smärta kan uppstå på grund av kronisk adnexit, uterus fibroids, endometrios och andra sjukdomar i reproduktionssystemet..

I avsaknad av problem från reproduktionsorganen börjar benen skada på grund av utvecklingen av kärlsjukdomar, muskel- och bensystem:

 • osteochondrosis;
 • tromboflebit;
 • artrit;
 • överträdelse av det intervertebrala brok;
 • tumörer;
 • degenerativa, inflammatoriska sjukdomar i lederna;
 • venös insufficiens.

Endokrin sjukdom leder till en försvagning av immunitet, uppkomsten av polyneuropati.

När man ska träffa en läkare

Efter att ha känt att de nedre extremiteterna periodvis skadar, börjar kvinnor ta smärtstillande medel och använda salvor. Självmedicinering leder till utvecklingen av den underliggande sjukdomen och orsakar smärta.

Om benen skadar regelbundet intensifieras obehaget under menstruationen eller innan de börjar, är det nödvändigt att konsultera en gynekolog. I avsaknad av problem med reproduktiv hälsa krävs samråd med en phlebolog, neuropatolog, endokrinolog, reumatolog, traumatolog och andra specialister med smal profil..

Diagnostik

För att identifiera orsaken till att benen gör ont kan läkare förskriva:

 • biokemiska, allmänna blodprover;
 • MRI
 • hysteroskopi;
 • Ultraljud
 • vaskulär undersökning.

Varje läkare väljer undersökningar för att kontrollera frånvaron eller förekomsten av specialiserade problem. En gynekolog, förutom undersökning, manuell palpation av reproduktionsorganen, hänvisar till ultraljud. Om tumörer upptäcks kan cyster förskrivas behandling och diagnostisk laparoskopi.

I de fall knäen skadar under menstruationen föreskriver läkaren radiografi, artroskopi och diagnostiserar rörlighet i lederna. För sjukdomar i venerna föreskrivs ultraljudangioscanning, radiopaque phlebography, CT eller MRI.

Behandling

Behandlingstaktiken för patienter med smärtsamma undre extremiteter väljs beroende på orsakerna till obehag. Om smärta är ett symptom på PMS, hjälper hormonnormaliserande medel.

Läkare kan välja ett läkemedel som syftar till att förbättra lederna eller stärka tonen i venerna. Vid behov föreskrivs lugnande medel, smärtstillande medel, multivitaminkomplex.

Möjliga komplikationer

Patienter vars ben började skada under menstruationen bör genomgå en omfattande undersökning. Det är viktigt att identifiera den underliggande sjukdomen som väcker smärta. Om orsaken inte elimineras, förvärras tillståndet gradvis..

Gynekologiska sjukdomar i avancerad form leder till infertilitet. Sjukdomar i lederna och ryggraden komplicerar livet. Bristen på behandling leder till nedsatt rörlighet i lemmarna, problem uppstår när man går. På grund av en kränkning av venös ton försämras blodtillförseln till lemmarna.

Förebyggande åtgärder

Det kommer att vara möjligt att förhindra uppkomsten av smärtsamma upplevelser under menstruationen, om du följer kosten, fysisk aktivitet. Bensmärta förekommer oftare hos överviktiga patienter. Detta beror på ökad belastning på lederna, en tendens till åderbråck.

Förebyggande åtgärder inkluderar också:

 • bär bekväma skor;
 • kontrasterande fotbad;
 • regelbunden självmassage.

Värdet har effekt i den andra fasen av cykeln. Med en tendens att smärta ser ut måste du överge alkohol, produkter som provocerar svullnad, minskar mängden kaffe.

Slutsats

Inför det faktum att under menstruationen ömma ben är det nödvändigt att tycka gynekologen. I avsaknad av sjukdomar från reproduktionssystemet bör en omfattande undersökning göras. Detta är nödvändigt för att i rätt tid identifiera orsaken till smärta, eliminera den. Uppträdandet av smärta orsakas av verkan av fysiologiska eller patologiska faktorer.

Varför benen ont vid menstruation: är det farligt och hur kan smärtan lindras?

Kan benen skada under menstruationen

Med uppträdande av smärta i de nedre extremiteterna under menstruationen möter patienter i olika åldrar. Med klagomål till gynekologerna kommer:

 • mödrar med döttrar under pubertetsflickor;
 • kvinnor i reproduktiv ålder;
 • kvinnor under förändringar i klimakteriet.

Obehagliga känslor uppstår på grund av förändringar i den hormonella bakgrunden. Vissa kvinnor har något smärtsamma ben, andra klagar över att de inte kan gå på grund av smärta, de känns även under vila.

Symtom på smärta i benen under menstruationen

Beroende på orsakerna till smärta i benen ändras svårighetsgraden av symtomen. Patienter kan klaga på dragande smärta eller en känsla av värk. Obehagliga känslor är koncentrerade i området med fotleden, knän, höfter.

Smärta orsakas av naturliga fysiologiska förändringar som inträffar i kroppen eller av sjukdomar i blodkärl, leder, neurologiska störningar.

Leder skada under menstruationen

Ledsmärta är ett av symptomen på svår dysmenorré. Med denna diagnos uppstår stark smärta samtidigt i nedre del av magen, nedre delen av ryggen, vegetativa, emotionella störningar.

För att fastställa orsakerna till varför leder skada innan menstruationen måste du genomgå en omfattande undersökning. Med menstruation kan obehag hos patienter som lider av degenerativa dystrofiska förändringar i ledvävnaden intensifieras. Det är nödvändigt att uppmärksamma sådana samtidigt symtom:

 • smärta vid palpation;
 • svullnad, rodnad;
 • rörelsehinder.

Hos vissa patienter börjar lederna att skada även i frånvaro av sjukdomar. Obehag orsakas av ett överskott av prostaglandiner, brist på endogena opiater i kombination med ett lågt smärttröskelvärde. Detta är en manifestation av premenstruellt syndrom..

Drar benen före menstruationen

Ritningar förekommer ofta hos ungdomar. Deras utseende beror på förändringar i kroppen. Ben, muskler i tonåren växer snabbt, det vaskulära nervsystemet har inte tid för sin utveckling. Nervändar blir känsligare, reagerar starkare på alla stimuli, effekten av prostaglandiner blir mer uttalad.

Kommentar! Flickor klagar på domningar i extremiteterna, utseendet på smärta i händerna, sakralregionen. När en regelbunden cykel upprättas försvinner obehag.

Med klagomål på att benen värker före menstruation kan kvinnor i reproduktiv ålder komma till gynekologen. Om smärtan täcker nedre delen av ryggen, buken, illamående, svaghet, yrsel, kan läkaren diagnostisera dysmenoré.

Ritningskänslor förekommer ofta hos patienter med kronisk adnexit. Lång inflammation i hängorna provocerar upp smärta i nedre del av buken, som strålar till ländryggen, nedre extremiteterna. Även ben i kvinnor som är benägna att ödem.

Att bryta benen före menstruationen

En känsla av värk i musklerna, lederna före menstruationen är sällsynta. Kvinnorsben är mycket ömma, i vilka bäckenbenen har alltför divergerat före förlossningen, ryggkotorna har förskjutits under graviditeten. Att ändra formen på skelettet provocerar blodkärl, nervändar. När menstruationen börjar ökar hormoner känsligheten i kroppen.

Känsla av värkande ben förekommer hos kvinnor som lider av degenerativa förändringar i ryggraden. När man klämmer ner nervändar i sakralregionen börjar benen skada. Honken sprider sig till höfterna, nedre benen.

Låret gör ont vid menstruationen

Oftast känner kvinnor smärta i utskjutningen av livmodern, bilagor. Vissa patienter kommer till gynekologen med klagomål på obehag i ljumsken, höfter. De visas på den första dagen av menstruationen eller några dagar innan de börjar. Spridningen av smärta genom underkroppen är karakteristisk för dysmenorré. När dessa klagomål visas måste du först utesluta sjukdomar i leder, blodkärl, neurologiska störningar.

Orsaker till menstruationssmärta i buken - dysmenorré

Dysmenorré eller menstruationskramper hos kvinnor är en av de vanligaste och försvagande orsakerna till obehag. Detta sker regelbundet och påverkar det dagliga livet, beroende på svårighetsgraden och varaktigheten..

Typer av dysmenorré

Primär dysmenorré är menstruationssmärta före, under och efter menstruationen utan något onormalt tillstånd. Det börjar strax efter menarchen (första menstruationscykeln).

Sekundär dysmenorré orsakas av ett gynekologiskt problem (endometrios, livmoderfibroider eller inflammatorisk sjukdom i bäcken). Det utvecklas senare. Smärtan uppstår på egen hand eller åtföljs av andra tecken och symtom, vaginal urladdning med eller utan en obehaglig lukt, överdriven blödning eller stora blodproppar under menstruationen.

Orsaker till anfall under menstruationen, såväl som före och efter dem

 • Varje månad förbereds den inre fodret i livmodern (endometrium) för en möjlig graviditet under påverkan av hormoner, östrogen och progesteron. Om graviditet inte inträffar, sjunker nivån av östrogen och progesteron, vilket leder till förstörelse av endometrium, som utsöndras under menstruationen. När endometriumet förstörs frigörs föreningar som kallas prostaglandiner. De orsakar muskelsammandragningar i livmodern, vilket leder till kramper i menstruationen. Krampanfall är milda eller svåra, beroende på nivån av prostaglandiner..
 • Passagen av död endometrial vävnad under menstruationen gör det smala livmoderhalskanalen svår.
 • Livmodern lutade tillbaka.
 • Andra faktorer är också förknippade med menstruationskramper, brist på träning, kronisk förstoppning och emotionell stress..

Varför gör menstruationen ont vid menstruationen?

Ta reda på orsakerna till att benen skadar under menstruationen, det kommer att visa sig efter en omfattande undersökning. Uppkomsten av smärtsamma upplevelser kan orsakas av fysiologiska eller patologiska skäl. För att fastställa den exakta orsaken är det nödvändigt att kontrollera reproduktionsorganen, kärlen, lederna, avgöra om det finns problem med ryggraden, inflammation. Ben kan skada efter förlossning, operation.

Fysiologiska orsaker till bensmärta före menstruation

Vid klagomål som sträcker benen under menstruationen kommer ofta patienter med svårt premenstruellt syndrom till gynekologerna. Läkaren har rätt att anta att smärtan uppstår på grund av PMS, om det under undersökningen visar sig att före en kvinnas period:

 • irritabilitet intensifieras;
 • ökad aptit;
 • smakpreferenser ändras;
 • svullnad blir synlig.

Viktig! Fysiologisk smärta orsakad av vävnadsutbredning som uppstår på grund av svullnad i benen.

Under påverkan av hormoner expanderar benvenerna, detta leder till en känsla av tyngd, spricker.

Kroppen under perioden för förberedelse för menstruation producerar aktivt prostaglandiner, nödvändiga för att minska myometrium. Deras koncentration i blodet stiger, blodkärls spasm, ischemiska tillstånd utvecklas. Hemodynamiska barriärer bryts, syre-svält utvecklas i cellerna, så smärtan intensifieras.

Förekomsten av fysiologisk smärta är karakteristiskt för flickor i tonåren. I frånvaro av sjukdomar i reproduktionsorganen, leder, försvinner obehag efter 1-2 år från början av menstruation. Den hormonella bakgrunden normaliseras, obalansen mellan utvecklingen av muskuloskeletala, vaskulära nervsystemet försvinner.

Under perioden före förlossningen på grund av hormonella förändringar börjar benen skada. När uppkomsten av ett sådant symptom före klimakteriet måste du se till att det inte finns några sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, lederna.

Patologiska orsaker

För att fastställa orsakerna till att benen skadas innan menstruationen, under de första dagarna av menstruationen, gör gynekologer en visuell undersökning, en tvåhandig undersökning av livmodern och skickas för en ultraljudssökning. Smärta kan uppstå på grund av kronisk adnexit, uterus fibroids, endometrios och andra sjukdomar i reproduktionssystemet..

I avsaknad av problem från reproduktionsorganen börjar benen skada på grund av utvecklingen av kärlsjukdomar, muskel- och bensystem:

 • osteochondrosis;
 • tromboflebit;
 • artrit;
 • överträdelse av det intervertebrala brok;
 • tumörer;
 • degenerativa, inflammatoriska sjukdomar i lederna;
 • venös insufficiens.

Uppmärksamhet! Patienter med diabetes mellitus.

Endokrin sjukdom leder till en försvagning av immunitet, uppkomsten av polyneuropati.

Terapeutkonsultation

Ett besök hos terapeuten är nödvändigt om smärtan inte är förknippad med menstruationscykeln. Specialisten differentierar bensjukdomar som venös insufficiens, artros eller artrit, och eliminerar också historien om stroke, utvecklingen av godartade, maligna tumörer, osteokondros, höga sockernivåer eller klimakteriet. Tilldelade tester för innehållet i olika hormoner i blodet. Vid behov avger läkaren en remiss för samråd med smala specialister - en phlebolog, gastroenterolog, traumatolog, ortoped, onkolog.

När man ska träffa en läkare

Efter att ha känt att de nedre extremiteterna periodvis skadar, börjar kvinnor ta smärtstillande medel och använda salvor. Självmedicinering leder till utvecklingen av den underliggande sjukdomen och orsakar smärta.

Om benen skadar regelbundet intensifieras obehaget under menstruationen eller innan de börjar, är det nödvändigt att konsultera en gynekolog. I avsaknad av problem med reproduktiv hälsa krävs samråd med en phlebolog, neuropatolog, endokrinolog, reumatolog, traumatolog och andra specialister med smal profil..

Behandling med folkrättsmedel

Ofta och svår smärta under menstruationen tvingar kvinnor att använda krampläkemedel och smärtstillande medel för att lindra tillståndet. Men du kan helt bli av med obehagliga upplevelser först efter att du har eliminerat grundorsaken.

Så, behandling av smärta i benen med folkliga läkemedel är en extra åtgärd. Allmänna rekommendationer för terapi - ge dina fötter regelbundet vila och lyft upp dem vid minsta tillfälle, om nödvändigt, minska vikten, vid långa promenader ta små pauser, korsa inte benen när du sitter.

Diagnostik

För att identifiera orsaken till att benen gör ont kan läkare förskriva:

 • biokemiska, allmänna blodprover;
 • MRI
 • hysteroskopi;
 • Ultraljud
 • vaskulär undersökning.

Varje läkare väljer undersökningar för att kontrollera frånvaron eller förekomsten av specialiserade problem. En gynekolog, förutom undersökning, manuell palpation av reproduktionsorganen, hänvisar till ultraljud. Om tumörer upptäcks kan cyster förskrivas behandling och diagnostisk laparoskopi.

I de fall knäen skadar under menstruationen föreskriver läkaren radiografi, artroskopi och diagnostiserar rörlighet i lederna. För sjukdomar i venerna föreskrivs ultraljudangioscanning, radiopaque phlebography, CT eller MRI.

Vad ska man göra


Smärtlindrare

Först och främst är detta ett samråd med en gynekolog. Vid mottagningen ska smärta i knäna beskrivas så detaljerat som möjligt, tid (före, efter, eller under menstruationsperioden, knävärk), frekvensen av attacker. Vad kommer läkaren att göra??

Först av allt kommer han att göra alla typer av förfaranden för att bestämma kvinnors hälsa. Om frågan "varför" förblir öppen hos gynekologen kommer han att hänvisa för undersökning av andra läkare.

Modern medicin har i sitt arsenal effektiva sätt att underlätta perioden för kritiska dagar för kvinnor, endast för rätt formulering måste orsaken till obehag bestämmas.

Möjliga komplikationer

Patienter vars ben började skada under menstruationen bör genomgå en omfattande undersökning. Det är viktigt att identifiera den underliggande sjukdomen som väcker smärta. Om orsaken inte elimineras, förvärras tillståndet gradvis..

Gynekologiska sjukdomar i avancerad form leder till infertilitet. Sjukdomar i lederna och ryggraden komplicerar livet. Bristen på behandling leder till nedsatt rörlighet i lemmarna, problem uppstår när man går. På grund av en kränkning av venös ton försämras blodtillförseln till lemmarna.

Viktig! Utvärdera svårighetsgraden av följderna kommer efter att ha fastställt den exakta orsaken till smärtan.

Hur man kan bli av med smärta

Naturligtvis kommer smärta i de nedre extremiteterna att passera så snart dess orsak elimineras. Men detta är om sjukdomen är skylden för den. Och menstruation kan inte elimineras utan hälsoskador. Och ändå, när benen blir dumma före menstruation, ont, svullnad, orsakar annan ångest, finns det flera universella sätt att lindra tillståndet:

 • gör kontrastfotbad;
 • alltid ha bekväma skor;
 • stärka benmusklerna;
 • gör självmassage.

Förebyggande åtgärder

Det kommer att vara möjligt att förhindra uppkomsten av smärtsamma upplevelser under menstruationen, om du följer kosten, fysisk aktivitet. Bensmärta förekommer oftare hos överviktiga patienter. Detta beror på ökad belastning på lederna, en tendens till åderbråck.

Förebyggande åtgärder inkluderar också:

 • bär bekväma skor;
 • kontrasterande fotbad;
 • regelbunden självmassage.

Värdet har effekt i den andra fasen av cykeln. Med en tendens att smärta ser ut måste du överge alkohol, produkter som provocerar svullnad, minskar mängden kaffe.

Förebyggande åtgärder

Är det möjligt att förhindra uppkomsten av obehag i benen före och under menstruationen? Rekommendationer för förebyggande:

 1. Med en stillasittande livsstil, stillasittande arbete, måste du flytta mer. Det är inte nödvändigt att anmäla dig till ett gym, du kan gå en promenad eller jogga varje dag, vägra en hiss, använda mindre kollektivtrafik.
 2. Under menstruationen bör du minska användningen av livsmedel som fångar vätska i kroppen. Ät inte salt eller kryddig mat, vattenmeloner, druvor, drick kaffe eller alkohol.
 3. Skor ska vara bekväma. Höga klackar, skor som inte är i storlek, en obekväm sko - allt detta leder till snabb trötthet i benen, sätter extra belastning på ryggraden och bäckenet och provocerar utvecklingen av åderbråck.
 4. Orsaken till smärta, svullnad, kramper i kalvmusklerna kan vara en brist på vitaminer och mineraler, såsom kalcium och magnesium. På vintersäsongen, när en person äter mindre färska grönsaker och frukter, måste du ta multivitaminkomplex.

Kvinnor efter 35 år som tar orala preventivmedel bör konsultera en gynekolog och flebolog. OK ökar risken för trombos, så det är oönskat att ta dem i denna ålder, särskilt om en kvinna röker och dricker alkohol.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Utsläpp efter menstruation: normal, acceptabel, patologi, orsaker

Vaginal urladdning visas som ett resultat av biokemiska processer som förekommer i det reproduktiva systemet. Normalt förändras deras karaktär regelbundet vid olika perioder av cykeln....

Irritation i det intima området från kuddar: metoder för att lösa problemet

Varför packningar kan orsaka irritationDe mest populära typerna av allergiska reaktioner på: mat, kemikalier i hushållet, droger....

Hur man behandlar polymenorré (frekventa perioder)

Det viktigaste kännetecknet för menstruationscykeln i frånvaro av patologier är regelbundenhet. Dess bildande börjar med tonåren och i genomsnitt tar denna process ungefär ett år....