Varför uppstår zhor före menstruationen och hur man kan övervinna den

Intim

Senaste uppdatering: 28-28/2019

För många kvinnor är en ökad en gång i månaden ökad lust att ständigt tugga något associeras med början av kritiska dagar. Trots att detta är ett normalt naturligt behov av kroppen, är kvinnor oroliga för varför de vill äta innan menstruationen och hur det kommer att påverka figuren. Så tänkt av moderens natur: för att ge liv till en annan person behöver kroppen styrka, vilket korrekt och hälsosam mat hjälper till att fylla.

Vilka är orsakerna till ökad aptit

Kvinnors hälsa beror direkt på fluktuationer i nivån av hormoner associerade med den fysiologiska processen varje månad (21-35 dag) - cykliska förändringar i reproduktionssystemet i form av regelbunden blödning från könsorganet. Detta är den så kallade menstruationscykeln, som inkluderar två faser, delad av ägglossning.

I det första steget är det en betydande ökning av hormonet östrogen, som ansvarar för mognad av ägget och dess förberedelse för befruktning. Under denna period är kvinnan på gott humör, överväldigad med positiva känslor, känner en uppgång, har en optimistisk inställning, hög arbetskraftsproduktivitet. I mitten av menstruationscykeln, när östrogeninnehållet i blodet når sin maximala mängd, ägglossning inträffar, åtföljt av frisläppandet av en mogen kvinnlig reproduktionscell i äggledarna för att ansluta gamet och en minskning av östrogenkoncentrationen.

Det andra steget kännetecknas av ökad produktion av ett annat hormon - progesteron, som hjälper till att förbereda den kvinnliga kroppen för befruktningen. Vid graviditet säkerställer steroidhormonet fästets ägg vid livmodern. Om befruktning inte har inträffat, börjar avstötning av endometrium, lämnar kärlen från slidan, eller den så kallade menstruationen. En ökning av progesteronkoncentrationen uttrycks som en försämring av välbefinnandet, en känsla av obehag, obehag, minskad aktivitet och ökad aptit.

Vad är förhållandet mellan en ökning av progesteron och en önskan att ständigt tugga något? Det finns flera förklaringar till detta:

 1. Ökad aptit före menstruationen är förknippad med östrogenens påverkan på produktionen av serotonin - lyckohormonet (detta faktum har inte visat sig vetenskapligt), vilket påverkar kvinnans välbefinnande i den första fasen av cykeln. Följaktligen leder en minskning av det kvinnliga könshormonet till en minskning av serotonin, det vill säga en brist på den så kallade lyckoproducenten, som det rättvisare könet kompenserar genom att äta godsaker. Forskare är skeptiska till den här versionen och tror att inte bara hormoner stimulerar syntesen av en neurotransmitter. Och zhor under menstruationen uttrycks inte bara i önskan att äta godis, utan i en ökning av mängden mat som konsumeras, vilket inte kan förklaras av bristen på bara ett lyckligt hormon.
 2. En annan grupp specialister förklarar denna process genom en förändring i ämnesomsättningen, som aktiveras före menstruationens början. Enligt dem åtföljs förstärkningen av metaboliska processer av ytterligare energikostnader, som kan fyllas på med mat. Med andra ord: ju högre behovet av frisläppande av energi är, desto större är behovet av dess källa (mat). Följaktligen ökar kvinnlig aptit, vilket kräver återställning av energibalansen.
 3. Enligt gamla legender är den kvinnliga kroppen före rengöring (menstruation) fylld med användbara ämnen som är nödvändiga för att fylla på blodförlust och återställa slemhinnan i könsorganet.

Innan menstruationen känner du dig hungrig, video

Varför vill du äta innan menstruationen

Det bevisas dock att dessa versioner inte har någon biofysiologisk grund. Så varför vill du äta innan din period??

Trots olika förklaringar till orsakerna till detta fenomen ger medicinska arbetare fortfarande inte ett specifikt svar på denna fråga, varför aptiten ökar innan menstruationen, och tror att det inte finns några objektiva källor till detta..

Det vetenskapligt baserade skälet är att en kvinnas kropp förbereder sig för graviditet varje månad vid ägglossningen. Under påverkan av adrenalin och noradrenalin, vars produktion förbättras av progesteron, aktiveras hypotalamus och andra system i hjärnan i huvudet, vilket irriterar nervreceptorer och mitten av hunger. Som ett resultat förbättras utsöndringen av magsaft och andra komplexa förändringar som ännu inte helt och hållet förstås av människor.

Den psykologiska faktorn är också viktig. Eftersom kvinnan är känslomässigt instabil i det andra stadiet av menstruationscykeln, kan irritabilitet och ett dåligt humör mycket väl vara orsaken till en ytterligare källa till glädje i form av söt och välsmakande mat.

Många, oroliga för uppsättningen extra kilo, undrar varför under menstruationen du vill ha godis? Detta beror på en brist på östrogen före blödning av livmodern och en möjlig förändring i blodinsulinnivån, som är ansvarig för glukoshalten. Läkare rekommenderar strikt kontroll över konsumtionen av sockerhaltiga livsmedel under denna period..

Det bör noteras att det finns en önskan om menstruation individuellt. Ett antal kvinnor i reproduktiv ålder känner inte ett ökat behov av mat och märker inte några förändringar i kroppen, och vissa tvärtom tappar intresset för mat.

Hur man klarar av ökad aptit före menstruationen

Nästan varje representant för den svaga halvan av mänskligheten är benägen att möta en ökad aptit strax innan kritiska dagar börjar. Men de är ofta inte oroliga för varför de vill äta under menstruationen, men förvärvet av extra kilo som följer med denna process. Det är inte värt att oroa sig för mycket över uppkomsten av övervikt: det är överskottsvätskor som ackumuleras som ett resultat av ökad syntes av progesteron och östrogen, samt en minskning av antalet urinationer, problem med tarmrörelser och ökad gasbildning. Några dagar efter menstruationen normaliseras alla processer och övervikt försvinner. Därför är det osannolikt att det påverkar zhor före menstruation.

Det viktigaste är inte att ge efter för frestelsen av mat och strikt kontrollera aptiten under menstruationen. Hur kan du hantera en ökad lust att äta under kritiska dagar?

Svaret på många frågor av intresse är ganska enkelt. Det viktigaste är att följa flera regler:

 • försök att bli distraherad;
 • det är bättre att avstå från att konsumera livsmedel med högt fettinnehåll såväl som salt och sött bakverk; det är lika viktigt att utesluta kaffe under en viss tid;
 • örtteer kan lätt hantera ökad aptit, främst maskros eller dogrose.

Om du vill äta mycket under din period och inte kan övervinna aktiviteten i din aptit, bör du följa de enkla rekommendationerna från nutritionister, följt av att du inte kommer att förbli hungrig och skydda figuren från extra kilo.

Här är några av dem:

 1. Rätt och hälsosam kost.
 2. Måttlig konsumtion av sött te kommer att skapa en känsla av mättnad..
 3. Intag av speciella mediciner med ett högt innehåll av magnesium och kalcium cirka 10 dagar före de kritiska dagarna. Dessutom måste de dricka sig fullständigt och inte bara i flera dagar.
 4. Användning av hormonella preventivmedel. Många kvinnor hävdar att denna metod signifikant kan minska manifestationerna av ett premenstruellt symptom, inklusive ökad aptit, genom att normalisera hormonhalterna. Glöm dock inte att valet av denna typ av fonder uteslutande utförs av en specialist.
 5. Den psykologiska aspekten. En kvinna bör lära sig att byta till andra saker förutom näring. En utmärkt lösning skulle vara att göra din favorit sak eller en som kan intressera dig.

Alla ovanstående åtgärder kan inte bara minska känslan av hunger, utan också att känna sig i ordning under hela menstruationscykeln.

I allmänhet rekommenderas att ta hand om din kropp i förväg, några dagar före menstruationens början. Samtidigt bör anslutning till en noggrann och korrekt regim pågå i flera dagar och efter att den har slutförts.

Hur man äter under menstruationen

Så att vikten inte kunde stiga på kritiska dagar är det inte nödvändigt att följa en strikt diet. Det är viktigt att välja rätt mat, eller snarare äta bara hälsosamma livsmedel, vilket eliminerar skadliga som bidrar till viktökning.
Listan över hälsosamma livsmedel som rekommenderas av näringsläkare innehåller följande:

 1. Färsk frukt och grönsaker visas i valfri mängd. Det bästa vitamin- och näringsrika alternativet - grönsakssallad med sesamfrön i vegetabilisk olja.
 2. Spannmålskördar. Spira vete eller havre / bovete fiber kommer att mättas med användbara spårämnen och bli av med gifter. Det är möjligt att lägga fiber till sallader, kokta soppor och spannmål.
 3. Torkade frukter. Torkade aprikoser, russin, katrinplommon kan ätas istället för din favoritchoklad.
 4. Avkok av örter med tillsats av honung, citron, ingefära mättar kroppen med vitaminer.
 5. Nötter kan kompensera för bristen på godis. Ät högst 5 stycken per dag av nötter.
 6. Spannmål. Mätt kroppen under lång tid och tillåt inte viktökning.
 7. Proteinrik mat. Soja, bönor, linser, kikärter, bönor - långt ifrån en komplett lista med hälsosamma produkter.

Att följa ovanstående regler och ökad uppmärksamhet på din hälsa hjälper dig att hantera inte bara ökad aptit och utseendet av övervikt under menstruationen, utan också att upprätthålla god hälsa under en svår period för varje kvinna.

Vild aptit före menstruation. Zhor före menstruation - i hur många dagar börjar gödningen, vad ska man göra med det? Anledningar till viktökning

Varför innan menstruationen ökar lusten att äta?

Den främsta orsaken till att menstruationen bara ökar en aptit före menstruationen. Detta är en hormonell obalans som orsakas av omstruktureringen av kroppen under denna period..

Den kvinnliga menstruationscykeln består av två faser. Under den första inträffar äggmognaden, och under den andra fästs det befruktade ägget vid endometriet. Om befruktningen inte inträffar, exfolieras endometriet, som inte behövdes för att mata embryot, och utsöndras. Detta är menstruation.

I olika faser av cykeln dominerar olika könshormoner. Så i den andra fasen av cykeln produceras mer progesteron eftersom det är nödvändigt för befruktning och efterföljande framgångsrik fixering av ägget. Dessutom produceras mycket mindre östrogen. Denna obalans är orsaken till att det finns en ökad aptit omedelbart före menstruationen.

Dessutom orsakar en ökad mängd progesteron en ökning av stresshormoner. Mängden adrenalin, norepinefrin ökar, och i vissa fall ökar också produktionen av kortisol..

En ökning av halten av dessa hormoner provocerar det kardiovaskulära systemet till mer intensiv aktivitet, vilket är anledningen till att alla metaboliska processer ökar. Som ett resultat är det en ökad aptit, eftersom kroppen behöver mer energi för alla dessa processer.

Det faktum att mängden stresshormoner ökar är inte bara i sig själv farligt. Vid förhållanden med låg produktion av östrogen i kroppen minskar mängden serotonin, glädjehormonet. Dess brist är också orsaken som ökar aptiten. Och kvinnan dras mer till söta livsmedel.

När menstruationen börjar förändras hormonbalansen, mängden progesteron minskar och östrogen ökar. Därför slutar en kvinna att känna "brutal" aptit.

Varför är lusten att äta något annat högt? Kvinnans kropp förbereder sig för befruktningen och under denna period aktiveras hungerns centrum i hjärnan. På grund av detta förbättras utsöndringen av vissa körtlar i matsmältningssystemet och andra förändringar..

Lusten att äta något sött förstärks före menstruation hos de kvinnor som har försämrat insulinproduktionen. Även om dessa förändringar är ganska små och inte märks vid normala tider, under hormonell obalans blir de mer synliga. Med tiden övergår ofta en stark önskan efter godis till andra perioder av menstruationscykeln, och en kvinna börjar märka att hennes aptit ökar och ökar..

Med tiden kommer problem med övervikt och diabetes att börja..

Men i det inledande skedet var det lättare att bota alla dessa problem. Därför bör du noga övervaka förändringar i ditt tillstånd.

Anledningen till att aptiten ökar innan menstruationen börjar är inte en. Detta är ett helt komplex av hormonella och andra förändringar i kroppen, som är utformade för att förbereda det reproduktiva systemet för befruktning och uppfödning av ett barn. Det är därför det är svårt att göra något med en stark önskan att äta något. Det är lättare att minimera konsekvenserna..

De fysiologiska processerna som ger upphov till hunger

Varför vill du äta innan menstruationen? Var växer "benen" från den lumska och svåra ökade aptiten? Naturligtvis från kvinnlig fysiologi, eller snarare från hennes hormonella bakgrund.

Menstruationscykeln är en rolig karusell av hormonella vågor och fall. I den första fasen av cykeln dominerar hormonet östrogen. För närvarande känner kvinnan bra - ingenting stör henne, hennes humör är jämn och glad, hennes aptit är måttlig. Men med början av den andra fasen upphör östrogen, kommer progesteron på sin plats och allt förändras dramatiskt med 180 °. Detta mönster förklaras av flera faktorer:

 • ökad progesteron aktiverar ökad produktion av adrenalin och noradrenalin, vilket i sin tur stimulerar produktionen av magsaft. Mat bearbetas snabbare respektive och kräver en ny portion mer aktivt. Därför den ofta önskan att tugga något.
 • en minskning av östrogennivåerna i den andra fasen av menstruationscykeln leder till en minskning av produktionen av insulin, ett hormon som reglerar blodsockret. På grund av detta kan en kvinna känna en ökad sug efter godis..
 • den andra fasen är tiden för kvinnans aktiva förberedelse för graviditet. Hennes hjärna skickar en signal till alla organ och meddelar om början på ansamling av näringsämnen för en kvinnas kropp och hennes unga ofödda barn. Därför en ökad önskan att äta allt och mycket.

Det bästa sättet att bekämpa hunger under PMS är att kontrollera dina önskningar och filtrera dem noggrant. Om du verkligen vill ha något skadligt, precis vad du inte kan göra, försök att slå på vippknappen maximalt och skydda dig från frestelse.

Å andra sidan, om kroppen behöver det, så behöver den det. Som svar på frågan "varför vill du äta innan menstruation" undersökte experter processen för svangerskapshunga och fick reda på vilka livsmedel som bör konsumeras eller inte konsumeras så att de inte är skadliga utan bara för det bästa.

 • Magnesium. Tillsammans med tillväxten av hormonet progesteron i den andra fasen av den månatliga cykeln växer också behovet av magnesium i kroppen. En ökad önskan att äta choklad uttrycker bara detta behov. Det är choklad som innehåller kakaobönor - den främsta källan till magnesium. Försök att äta bitter mörk choklad, eftersom det utsattes för minimal bearbetning och tillsatser, så det behöll det grundläggande innehållet av magnesium som behövs för en kvinnas kropp. Undvik mat som gröna grönsaker, frukt och havremjöl.
 • Socker och kolhydrater
  Under hela månadscykeln förändras behovet av kalorier lika kaotiskt som stämningen. Under menstruationen förlorar kvinnor mycket energi, men samtidigt blir de av med de negativa känslor och gifter som samlas under månaden som bebor kroppen. För att fylla styrkan upplever kroppen ökad hunger före menstruationen. För närvarande är det viktigt att mäta det med proteiner och friska fetter för att tillfredsställa behovet av att äta kolhydrater och socker.
 • Salt och vatten
  Fluktuering av den hormonella bakgrunden aktiverar binjurarna. Mineraler är oerhört viktiga för deras prestanda. Just nu när vår kropp kräver ytterligare en ”dos” salt upplever vi en brist på mineraler och försöker på alla möjliga sätt kompensera det genom att konsumera produkter som är skadliga för oss. För att kompensera för bristen på mineraler är det mycket viktigt vilken typ av salt vi använder. Försök att laga din egen mat med tillsats av havssalt, eftersom det är den som är rik på det nödvändiga spektrum av mineraler som kroppen behöver. Vanliga salt- och salta kryddor har inte mineralvärde, därför kommer de inte att kunna säkerställa underskottet.

För att flytta mineraler genom kroppen och berika varje cell fullständigt med dem är det mycket viktigt att dricka den föreskrivna mängden vatten per dag - 1,5 liter.

De säger att du inte bör oroa dig för överätning under PMS-perioden, att kroppen spenderar alla kalorier under menstruationen, men det är inte helt sant. Det beror på hur mycket du äter. Om du äter mycket söt, stärkelse, salt, stekt, rökt, kommer kroppen inte att kunna förlora alla ackumulerade kalorier utan extra hjälp. Därför är det bättre att följa kosten och lita inte på menstruationen för att kasta bort fettavlagringar som samlats under ökad aptit.

Varje representant för det rättvisa könet på sitt sätt upplever PMS: vissa känner sig apatiska, andra blir nervösa och irritabla, andra gråter till och med på grund av små saker. Men det finns en sådan kategori av kvinnor som, före menstruationen, vansinnigt vill äta mycket, och gastronomiska beroende blir långt ifrån PP: s principer. Diät soppor, grönsaksalater och fettsnål keso ersätts gärna med choklad, bageriprodukter, rökt korv och andra produkter som är skadliga för midjan, och den unga damen har en "maghelg" utan samvete, och avskriver allt till de vandringshormoner som "det finns inget att göra".

Är zhor före menstruation ett ofarligt symptom på PMS? Eller är det fortfarande en klocka som signalerar överträdelser i driften av ett visst kroppssystem? Vad är orsaken till detta tillstånd, är det möjligt att minimera det? Rätta svar på dessa frågor kommer att göra livet lättare för kvinnor som noggrant övervakar deras hälsa och figurer samtidigt..

Vad man ska göra med en stark aptit?

När en kvinna förstår varför hennes aptit alltid stiger före hennes perioder, är det också tydligt hur man hanterar detta problem. De viktigaste tips som hjälper till att inte ta upp mycket vikt på grund av att följande aptit ökar.

 • Optimera din diet. Trots att hungern stiger, försök att äta all mat i små portioner, då kan du göra det oftare.
 • All mat måste tuggas noggrant, så en känsla av fullhet kommer att komma snabbare.
 • Överdriva inte. Med en stark aptit räcker det att äta en hel del så att känslan av hunger inte försvinner.
 • För att undvika puffiness under denna period är det inte nödvändigt att minska mängden dricksvatten. Du måste dricka så mycket som kroppen behöver, bara, som när det gäller mat, gör detta ofta i små portioner. Och när aptiten ökar, kommer bara att dricka vatten att hjälpa till att döda hungern.
 • För att minska behovet av sockerhaltiga livsmedel måste du hitta en annan källa till nöje. Det kan vara en intressant bok, en hobby eller något annat. Därför, om du känner att din period kommer snart och din aptit ökar, försök därför att byta till något intressant.
 • Motion hjälper till att bränna extra kalorier och hjälper också till att lindra stress. Det bevisas att nästan all fysisk aktivitet på detta sätt påverkar hjärnan, att den växlar från negativa känslor. Om hungern intensifieras före menstruationen är det lämpligt att gå, simma, spela sport och olika utomhusaktiviteter.
 • Efter samråd med din gynekolog kan du börja dricka Asparam ungefär en vecka före din period. Detta preparat innehåller salter av magnesium och kalium, vilket hjälper till att ta bort överskott av vatten och minska svullnaden.
 • Om du känner att önskan att äta något ökar behöver du inte slåss mot det. Om du begränsar denna önskan under dagen, är det mycket troligt att du äter för mycket på natten.
 • Vissa webbplatser rekommenderar att "lura" magen och använda livsmedel som yoghurt med fetthalt för snacks. Men den här metoden är inte lämplig för alla - många kvinnor klagar över att aptiten efter ett sådant mellanmål ökar ännu mer.

Om aptiten är mycket stark, och varje gång den ökar väsentligt jämfört med vanligt tillstånd, kan du konsultera en gynekolog om att ta hormonella preventivmedel.

För det första kommer sådana läkemedel att bidra till att minska de flesta av de obehagliga symtomen på premenstruellt syndrom. För det andra kommer deras intag att hjälpa till att balansera balansen i könshormoner något, vilket innebär att aptiten innan menstruationen inte kommer att öka så mycket.

Naturligtvis kommer situationen att han helt försvann inte att komma, men kvinnor som tidigare lidit av en stark önskan att äta kommer omedelbart att märka skillnaden.

Det viktigaste

Svält under eller efter kritiska dagar är väldigt lumsk: du äter inte mycket, du kan helt enkelt inte känna dig full. Denna "kritiska" hunger skiljer sig från tvångsmässig överätande. Så i det här fallet, istället för att försöka besegra din kropp (och i slutändan bryta och helt tappa kontrollen), är det lättare och smartare att hitta en kompromiss med den.

Begär choklad / glass / räka så att även tårar från ögonen droppar? Ta en tugga! Naturligtvis behöver du inte fylla kilogram godsaker i munnen, din vanliga portion är nog. Din uppgift: att undvika släckning och efterföljande outhärdlig skuld, och inte att upprätthålla en diet till varje pris.

Och även om du inte kunde hålla dig själv och åt för mycket - inte förnedra dig själv, skälla inte, men... förstå. Din kropp har en hormonell och emotionell oenighet, du behöver inte avsluta den med dina raserianfall och en skuldkänsla. Pröva inneslutningsstrategierna som beskrivs ovan, stärka din medvetenhet och viljestyrka, prova olika dieter och träningspass: förr eller senare hittar du din egen väg som kommer att vara lätt och rolig att följa!

Du behöver inte någon "slät väg", din sport och mat, och faktiskt hela ditt liv bör vara din glädje och inte ett konstant test!

Vilka produkter att föredra?

Om aptiten ökar kraftigt före menstruationen är det inte alltid möjligt att bekämpa den. Rätt urval av produkter hjälper till att minska konsekvenserna av utseendet på en sådan brutal aptit..

 1. Om du känner att din aptit ökar innan din period börjar måste du öka mängden mat i din diet som kommer att minska produktionen av stresshormoner. Först och främst är detta mörk choklad och för det andra värmebehandlad fisk.
 2. Om det är sugen efter godis som intensifieras, kommer surkål att hjälpa här. Det hjälper till att tillfredsställa känslan av hunger, som stiger före menstruationen och samtidigt berikar din diet betydligt med C-vitamin.
 3. För att minska mängden socker som konsumeras kan du också organisera mellanmål med proteinmat med en stark vilja att äta något.
 4. Om orsaken till ökad aptit före menstruationen är pre-oralt syndrom, vilket också orsakar depression och ångest, öka mängden gröna bönor och pumpor som konsumeras.
 5. Olika bladgrönsaker, alla typer av kål, samt rädisor och selleri hjälper till att förhindra viktökning före menstruationens början..

Förutom de viktigaste måltiderna under en ökad aptit före menstruationen kan du göra några snacks. För dem är det bättre att använda produkter som:

 • torkad frukt, frukt och grönsaker,
 • växtbaserade infusioner och te där du kan lägga till honung, ingefära och frukt,
 • nötter,
 • olika grodd spannmål, främst vete.

Alla ovanstående produkter hjälper till att tillfredsställa känslan av hunger, när den stiger kraftigt före menstruationens början och inte kommer att skada midjan så mycket. Dessutom är de mycket mer fördelaktiga för kroppen än fettfri yoghurt..

Varför försvann din aptit innan menstruationen??

Av någon anledning tros det att alla kvinnor ökar sin aptit under den permenstruella perioden. Men detta är inte så, vissa säger att han just försvann och det finns ingen önskan att äta någonting. Detta kan antingen vara en variant av normen eller ett tecken på varje avvikelse i kroppens normala funktion..

Om din aptit för menstruation har försvunnit bör du därför konsultera en gynekolog för första gången.

Det är också nödvändigt att vända tillbakadragandet till åtföljande symtom. Om aptiten har försvunnit på grund av fysiologiska skäl, åtföljs detta ofta av en orolig mage och nedsatt avföring. Detta förekommer vanligtvis hos kvinnor som ofta lider av andra obehagliga manifestationer av premenstruellt syndrom..

Om din aptit för menstruation har försvunnit kan detta indikera graviditetens början. Sedan minskar produktionen av progesteron, som ansvarar för att ägget fästs. Därför inträffar den vanliga ökningen av aptiten inte.

När din aptit har försvunnit innan din period började bör du kontrollera din bukspottkörtel. Om allt är i ordning med dess funktion, försök att komma ihåg om det har varit huvudvärk nyligen, överarbetande eller allvarlig stress. Dessa orsaker kan också provocera en minskad aptit före menstruation..

Och även om många kvinnor bara är glada över att innan aptiten ökade, och nu har den försvunnit före menstruationen, är det faktiskt en anledning till oro.

Det främsta skälet till att öka aptiten före menstruationen är direkt relaterad till det hormonella systemets funktion. Och eftersom det är omöjligt att bekämpa en sådan sak är det bara möjligt att minska konsekvenserna av en sådan ökning av önskan att äta något. Först och främst att hantera det faktum att innan menstruation, hunger stiger, normalisering av näring och val av rätt mat hjälper. Om aptiten innan menstruationens början har försvunnit kraftigt, bör du rådfråga en gynekolog för att hitta orsaken, eftersom det kan vara en signal om sjukdomens början.

Nästan var tionde av kvinnor känner att hennes aptit ökar. Men varför händer detta? Inte alla vet svaret på denna fråga..

Oftast är det främsta skälet att det under den premenstruella perioden sänker i blodet. Detta hormon ansvarar för en god aptit och välbefinnande, därför har någon en ökad aptit och någon har dålig hälsa: dåsighet, tröghet och svaghet.

Låt oss se varför den brutala aptiten vaknar innan menstruationen?

Hormoner påverkar kvinnans kropps välbefinnande och tillstånd. När en cykel börjar, som går igenom fyra faser, ökar eller minskar hormonnivån i varje fas..

I den första fasen känns kvinnan bra, hon har gott humör och ett leende i ansiktet. Men med början av den andra fasen faller nivån på detta hormon, kvinnan börjar känna sig illa för sig själv och känner en brutal känsla av hunger.

Sådana processer kan förklaras av flera skäl:

 • när nivån för det kvinnliga hormonet - progesteron ökar, stiger nivån av noradrenalin och adrenalin i blodet. Tillsammans hjälper de utsöndring av magsaft, så maten som kommer in i matsmältningskanalen bearbetas på kort tid. Så en kvinna upplever ökad aptit innan menstruationen;
 • på grund av det faktum att nivån av insulin, som kan reglera blodsockret, droppar, kvinnor: choklad, godis, etc. Här är en annan anledning till;
 • ibland kan den brutala aptiten förklaras med tanke på att kvinnlig kropp varje månad förbereder sig för en möjlig befruktning. I den andra fasen ökar progesteronnivån, vilket ger kroppen en signal om att det är nödvändigt att ackumulera näringsämnen och de nödvändiga ämnena. Om befruktning inträffar är resultatet ökad aptit.

Tecken på norm och patologi

Normal menstruation - egenskaper:

 1. Stabilitet - helst bör förordningen börja samma månad i månaden (för detta markerar många menstruationscykeln på kalendern) eller intervallet ska alltid vara identiskt, läkarna gör ett fel på 1-3 dagar.
 2. Cykelns varaktighet är från 20 till 35 dagar (detta betyder inte perioden för själva blödningen, men perioden mellan den första dagen av deras start och nästa start).
 3. Varaktigheten av standardblödning sträcker sig från 2 dagar till en vecka.
 4. Färgen på blodet är frisk, skarlakansröd under kritiska dagar, ibland kan små mörka blodproppar visas.
 5. Volymen av allt blod i dessa dagar är 50-150 ml.

Menstruationen bör normalt inte åtföljas av smärta och obehag.

Vilka tillstånd anses vara patologiska:

 1. Brist på stabilitet när cykeln är försenad i mer än 35 dagar, eller den är för kort: mindre än 20 dagar.
 2. Utsläppet är inte flytande utan representerar blodproppar.
 3. Under nästan varje period upplever en kvinna smärta, yrsel, svaghet, svaghet och andra negativa symtom..
 4. Urladdningen är för riklig eller för knapp.

De allra flesta kvinnliga representanter upplever varje månad en moraliskt och fysiskt svår period. Och var och en har sitt eget sätt att undertrycka dem. Mestadels mat.

Hur man minskar aptiten före menstruationen?

Men hur man ska hantera en sådan anledning innan menstruationen börjar, vad man ska göra och hur man ska bete sig? För att överleva denna period med värdighet måste du följa några enkla regler och sedan klara du perfekt med ökad aptit innan menstruationen:

 1. Försök att ha kul. Med tanke på att de processer som förekommer i kroppen före menstruationen kan förändra den hormonella bakgrunden, och det påverkar stämningen, så en kvinna måste öka sitt humör och ha kul, så att nivån på glädjehormonet - endorfin stiger. Så du kan distrahera och minska sugen efter mat.
 2. Det är lämpligt under denna period att avstå från fettiga, rökt och inlagda, socker- och mjöl, kolsyrade, alkoholhaltiga drycker och minska användningen av koffein till ett minimum.
 3. Örtte hjälper till att minska aptiten för menstruation, särskilt maskros och rosros.

I händelse av att du inte kan kämpa mot den brutala aptiten under förlossningen, åtminstone försöka äta ordentligt och diversifiera menyn med mat som är bra för kroppen:

 • spannmål och spannmål;
 • färsk frukt, grönsaker;
 • pasta och spannmålsbröd;
 • potatisar;
 • bönor produkter;
 • mjölkprodukter med låg fetthalt såsom kefir, keso, yoghurt och surdej;
 • magert kött som kyckling, kalkon och kanin;
 • fisk med låg fetthalt;
 • kycklingägg.

Fortala inte om du har ökat aptit före din period. Vidta åtgärder som syftar till att förbättra humöret. Du kan göra din favorit sak som kan distrahera dig från mat. Försök att dricka sött te, det ger kroppen en vilseledande signal och det finns en känsla av mättnad.

Om du inte alls kan göra utan godis kan du äta lite sylt, honung eller till och med en bit choklad. Håller med om att en liten bit inte kommer att förstöra din siffra och lägga till 10-20 kg extra vikt, men stämningen kommer att lyfta exakt. Dessutom hjälper choklad att minska den smärtsamma menstruationsperioden något..

Eller så kan du gå på ett experiment genom att försöka hitta dig själv i handarbete, dans, sång eller något annat..

Oavsett hur hårt kvinnorna försöker följa sin figur, fungerar det inte alltid. Många är oroliga för ökad aptit före menstruationen, vilket leder till viktökning. Det är på grund av dem som en olycklig ökning av aptiten regelbundet inträffar, och planer på att innehålla den är obekvämt smulande. Känslan av hunger ökar flera dagar före menstruationen, men inte alls samtidigt. En passionerad lust att äta uppstår som regel 15 dagar efter menstruationens slut. Detta symptom kan betraktas som ett tecken på PMS och den första varningen till en kvinna om den närmande början av menstruationen. En ökning av menstruationens aptit är associerad med individuella egenskaper. Men vissa faktorer som provocerar eller minskar aptiten är vanliga för alla..

Vilka är orsakerna till ökad aptit

Det är alltid viktigt att aptiten är trevlig och därför hälsosam. Ohälsosam aptit under menstruationen ger en signal om ett möjligt problem. Ofta ligger orsakerna till "brutal" aptit inför menstruationen i en förändring av hormonhalterna. Innan menstruationen är alla förändringar i den kvinnliga kroppen förknippade med ökad produktion av progesteron och en låg nivå av östrogen, inklusive östradiol.

Det är kombinationen av dessa två faktorer som leder till ökad aptit, ständigt finns det en känsla av hunger, trots att näringsnormerna följs. För att kroppen ska vara i balans är det nödvändigt att observera rätt hormonförhållande, homeostas. Vid någon av störningarna i homeostasinställningarna kan kroppen ge en skyddande reaktion i form av krav på mer näringsämnen.

Söt fokus

Hormonfluktuationer orsakar mer aptit än hunger. Att förstå detta faktum kan redan lindra en kvinnas tillstånd. Trots kraften i denna önskan har den en hormonell grund.

Varför vill du ha godis? Det finns två skäl:

 • endorfinbrist,
 • blodsockerbrist.

Endorfinbrist

Det faktum att endorfin är ett lyckohormon är känt för många. Många vet också att det är lätt att borsta av lite mjälte genom att äta en chokladkaka. Vanan att äta godis, och särskilt choklad, är redan ganska ordentligt förankrad för att stimulera produktionen av endorfiner. Om du gillar godis finns det ingen speciell anledning att förbjuda det för dig själv före menstruation. Du förvärrar bara ditt dåliga humör, vår rekommendation är bättre att äta, men lite.

Blodsockerbrist

Det visar sig att sänkning av endorfin har en annan negativ effekt som få människor känner till. På grund av bristen på detta kvinnliga hormon minskar insulinproduktionen. Detta skäl leder också till en oemotståndlig sug att äta godis och därmed öka blodsockret.

Varför är du hungrig?

Före menstruationen orsakar växande progesteron en ökning i nivån av stresshormoner som adrenalin, noradrenalin och ibland kortisol. På grund av detta byter det kardiovaskulära systemet till ett mer intensivt driftsätt. Stärker andning, svettning, muskelton, ämnesomsättning. Som ett resultat ökar aptiten före menstruationen, eftersom mycket energi spenderas, som måste fyllas på. Dessutom förbereder kroppen lager som kommer att vara användbara under graviditeten.

När önskan att äta mycket ständigt ökar utanför menstruationscykeln utan någon uppenbar anledning är orsaken ofta stressen som personen upplever. Samma överbelastning inträffar före menstruationen, på grund av vilken aptit kan öka under denna period.

Stress är särskilt farligt när stämningen är låg. Hormonet, serotonin, tros vara beroende av östrogen för att ge en känsla av nöje. Således, från det ögonblick av ägglossning, när östrogen i kroppen blir mindre, minskar faktorer som bidrar till ett gott humör. Därför, ibland under menstruationen, på grund av förmörkade känslor, inträffar attacker av intensiv aptit och sugen efter mat, som ett sätt att få glädje, växer. Denna vana att "gripa" stress under premenstruellt syndrom skapar förutsättningarna för viktökning, liksom metabola störningar och andra allvarliga sjukdomar.

Bland orsakerna till ökad aptit före menstruationen är sådana faktorer särskilt viktiga:

 • på grund av menstruation förändras förhållandet mellan hormoner: progesteron blir mer, östrogen är mindre;
 • producerar fler hormoner relaterade till stress;
 • aktiviteten hos alla system ökar under menstruationen, ytterligare energikostnader uppstår;
 • humöret minskar och behovet av konstgjord produktion av hormonet serotonin ökar;
 • tillförseln av energi och näring ackumuleras tack vare den mekanism som fastställts av naturen, vilket hjälper till att samla styrka för en eventuell graviditet. Funktionell näring från NL International är nu på mode.

Hur hantera

God aptit och utsökt mat ensam stör inte någon. Som regel orsakar en situation där ingen aptit, eller den är riktigt dålig, mer spänning. Vad stör då kvinnor? Naturligtvis är detta en "suddig" figur före menstruationen. På grund av det funderar många på hur man kan minska aptiten och mängden mat som konsumeras. Trots att felet kanske inte är matens sammansättning eller volym, utan sättet att använda det. Hur man hanterar en midja som växer före menstruationen och hur man minskar aptiten före menstruationen så att figurernas parametrar överensstämmer med normen?

Kroppen är disponerad för att ge näring och styrka till varje cell. Men inte alla ämnen från maten som äts når sitt avsedda syfte. Anledningen ligger i individuella egenskaper. Uppkomsten av hunger och en samtidig ökning i vikt under menstruationen antyder att ämnesomsättningen inte bidrar till näring och mättnad för alla celler, de förblir hungriga. Och de skickar signaler om det till hjärnan. Och som svar ger han alla önskningar och tankar till sökandet efter godsaker. Därför, med menstruation, vill du ha mer söt och fet. Men du kan inte ge efter för det.

Vilka livsmedel är bättre att äta

Ibland ökar aptiten med menstruationen och den kan vara nervös. I andra situationer är kvinnor oroliga för en brist på aptit för menstruation, vilket inte heller är ovanligt. Råd om vad man ska göra när aptitens kraft varierar i så stor skala, bara en sak är att hålla sig till ett rimligt urval av produkter. Detta kommer att vara ett mycket bra sätt att bekämpa vikt och aptit, hjälpa till att normalisera dem..

Zhor före menstruation - hur många dagar innan menstruationen ökar aptiten? Vad är önskan att äta? Liknande frågor lockar det klara könet från små till stora. Eftersom problemet före menstruationen verkar mycket.

Hittills är problemet med ökad aptit hos kvinnor några dagar innan menstruationen väl förstått. Det finns tillförlitliga svar på varför detta händer, rekommendationer om hur man undviker det..

Den så kallade zhor uppstår omedelbart efter ägglossningen, men aptiten växer gradvis. En kvinna eller flicka märker en ökad önskan att äta något 7-10 dagar innan kritiska dagar börjar. Tillståndet är förknippat med fysiologiska processer, det är omöjligt att motstå dem och det är farligt för hälsan. Du måste lära dig att hantera zhory.

Är det värt att oroa sig

Attityden till zhor under menstruationen är tvetydig. En av kvinnorna tar detta för givet, för vissa stör lusten att äta mycket. Men läkare klassificerar inte denna situation som farlig. Under de första dagarna av cykeln försvinner de flesta av de extra punden med utsöndringssystemet. Detta betyder att du i detta fall inte behöver oroa dig för hälsa och kropp.

Varför pratar människor i en dröm

Men en procentandel av risken för nervstörningar finns. Det är också möjligt utseendet på ovariell dysfunktion, polycystisk. Förändringar som inträffar i bakgrunden av ökad aptit, ibland på grund av konsekvenserna av infektioner, sjukdomar, skador.

Dessutom, om du inte kontrollerar näring före menstruation och under dess gång, kan inte konsekvenserna av maskulinisering uteslutas:

 • Ett överskott av hår i de delar av kroppen där en kvinna inte tenderar att vara;
 • Akneutslag, förlust av epidermis elasticitet;
 • Skallighet;
 • Ökning i muskelmassa;
 • Utseendet av grovhet under bröstet.

Hur man hanterar zhor?

Ökad aptit och önskan att behandla dig själv med en grädde tårta, godis, bullar, passerar inte utan spår. Extra kilo visas, som då är svåra att hantera. Vanligtvis återgår aptiten till det normala redan i början av menstruationen, det tidigare utseendet och vikten återställs inom en vecka. Men med ett betydande överskridande av den tillåtna normen för livsmedel, krävs stora ansträngningar för att återgå till sin tidigare form.

 1. Att helt vägra vad kroppen begär är fel. Du behöver bara korrigera hans önskan något.
 2. Del måltiden med 7 gånger i stället för de vanliga 3-4. Att äta i små portioner kommer att minska aptiten och tillfredsställa hungern.
 3. Ät ett par bitar i stället för en låda med choklad. För att fylla resten av den söta normen med torkade aprikoser, dadlar, russin, honung.
 4. Salt fisk, gurka, kommer definitivt inte att skada. Men på chips, hackare är det bättre att sätta ett tabu. Ett bra alternativ är saltade frön. De har lite salt, och ständigt på tungan kommer att vara i processen med långvarig klickning. Dessutom förenar frön menstruationen närmare. Användbart för försening.
 5. Det rekommenderas att fylla på mängden nödvändiga komponenter med frukt och grönsaker. Bananer kan ätas i obegränsade mängder om du inte är allergisk mot dem. De fyller på sockernivån i kroppen, ökar nivån på glädjehormonet.

Det händer att jag på kvällen menstruation verkligen vill ha kefir, yoghurt. Dessa produkter kan konsumeras utan begränsningar utan rädsla för deras siffra. Det är nödvändigt att börja följa reglerna efter ägglossningen. Från detta ögonblick börjar en avmattning i metaboliska processer..

Zhor före menstruation eller graviditet

Om du inte vill ha vissa produkter utan bara mycket behöver du det


tänk på din situation. Kanske kommer det inte att finnas en menstruation. Under graviditeten stiger progesteronnivån, kroppen försöker fylla mer med allt som behövs. I allmänhet är närvaron av graviditet svår att skilja mellan smakpreferenser. Men om du vill ha något som brukade orsaka avsky bör du vara uppmärksam på detta faktum..

Under graviditeten börjar zhor vanligtvis efter befruktningen av ägget. Men de dagar då menstruationen börjar börjar aptiten minskas. Eftersom det finns illamående, aversion mot mat, intolerans mot lukt.

För att sammanfatta

Så, en oemotståndlig sugen efter frossa före menstruation är förknippad med egenskaperna hos den kvinnliga hormonsfären. PMS och det undermedvetna behovet av att lugna hjärncentralen som kontrollerar aptit är viktiga här. Under påverkan av sådana förhållanden försöker en kvinna lugna ner med hjälp av mat, ha kul och glädje, uppnå fred.

Alla kvinnor är individuella och speciella, därför finns det många människor, tvärtom, före menstruationen, oroar sig för en fullständig brist på aptit, upp till illamående och kräkningar aversion mot mat. Sådana tillstånd orsakas också av hormonella förändringar med avvikelse av balans i motsatt riktning..

Oavsett hur PMS återspeglas i en kvinnas tillstånd bör man hålla sig till det gyllene medelvärdet. Du måste äta sparsamt med fokus på hälsosam mat. Det är ganska acceptabelt att hänge sig själv då och då med en bit choklad eller godis, rökt fisk och andra delikatesser. Då kommer kroppen inte att drabbas av brist på vad som önskas, den kommer inte att visa aggressiv hunger, vilket kommer att ge utmärkt välbefinnande och yttre attraktivitet.

Hur man slåss med piller

 • Reduxin (Ryssland);
 • Slimia (Indien);
 • Meridia (Tyskland);
 • Goldline (Indien);
 • Lindaksa (Tjeckien).

Den aktiva komponenten är subutramin. Ämnet förbättrar känslan av fullhet. Används i komplex behandling för fetma, övervikt. Måste tas på morgonen. Den dagliga dosen är 5-15 mg. Du kan ta utan paus i tre månader. Under denna tid kan du bli av med 10% av vikten. Nästa, ta en paus, eftersom tabletterna är beroendeframkallande, det finns en kränkning av matsmältningssystemet. För att bli av med zhor före menstruationen räcker det att dricka drogen i två veckor. Upprepa nästa månad vid behov.

Skynda dig inte med piller om orsaken till en märkbar viktökning inte har fastställts. Kontraindikation är:

 1. Fetma mot bakgrund av nervsjukdomar,
 2. Bulimia, anorexia;
 3. Sjukdomar i hjärtat, cirkulationssystemet;
 4. Njure, leversvikt;
 5. Sköldkörtelsjukdom;
 6. Alkohol, drogberoende.

Viktökning kan vara förknippad med utvecklingen av allvarliga sjukdomar. Normalt ökar vikten innan menstruationen med 1-2 kg, den försvinner efter dem. Naturligtvis måste du förstå att gödning leder till viktökning oavsett dagen för månadscykeln.

Många kvinnor märkte att de regelbundet upplever attacker av ”varg” aptit. Kan menstruationen orsaka sådan aptit? Inte riktigt, men först saker först.

Hur menstruationscykeln fungerar?

Menstruationscykelns varaktighet sträcker sig från 27 till 32 dagar. Det är uppdelat i två faser med ungefär lika lång varaktighet. En speciell gräns mellan dem är ägglossning. Under den första fasen produceras hormoner, östrogener i den kvinnliga kroppen. Dessa inkluderar extradiol, östriol och östron. De är utformade för äggmognad. Denna period åtföljs av god hälsa, även humör och normal aktivitet..

Den maximala koncentrationen av östrogener observeras när ägget lämnar follikelns ägglossning, varefter det kommer in i äggledarna. Enligt naturens idé bör ägget dessutom befruktas med spermier. Ett annat hormon, progesteron, ansvarar för detta. Från den andra fasen av cykeln stiger nivån av progesteron och östrogenkoncentrationen minskar. Det är progesteron som hjälper dig att förbereda sig för en eventuell graviditet - förändringar som inträffar i livmoderhålet. Nämligen förtjockning av fodret inuti livmodern, vilket är viktigt för en framgångsrik infästning av det framtida embryot.

Det händer att i kombination med andra hormoner påverkar progesteron mycket ovanligt kvinnors välbefinnande. Dessutom kan oddititeter börja två veckor innan menstruationen, när nivån av progesteron är låg. Det finns damer där "charmen" av premenstruellt syndrom kommer ut bara några dagar före menstruationen: irritabilitet (ibland gränsar till aggression), tårfullhet, slöhet, akne, svullnad, smärta i olika delar av kroppen och stor aptit ökar.

I en eller annan grad känner upp till 85% av kvinnorna tecken på PMS, men bara i 10% av det rättvisare könet passerar det tydligt. Statistiken säger att kvinnor under ICP-perioden är mindre uppmärksamma, så att de ofta stöter på olyckor, gör beräkningar och klarar examina. Lägg till denna aggressivitet och irritabilitet - här har du gräl på jobbet och i familjen. Det är nästan omöjligt att stoppa sig själv under denna period: irritabilitet kommer från insidan och kan inte kontrolleras. I vissa progressiva länder betraktas brott som begåtts av en kvinna under PMS separat. De likställs med brott som begåtts i ett lidande.

För att ta PMS under kontroll kan du kontakta en neurolog och gynekolog. Studier har visat att att ta hormoner som innehåller kvinnliga hormoner kan minska PMS. Men de har vissa biverkningar och kontraindikationer, så du kan inte göra det utan att rådfråga en läkare. Milda lugnande medel kommer att återställa freden och inte orsaka dåsighet..

Om fysiologiska egenskaper hos kvinnor

Menstruationscykeln består av flera faser, som gradvis ersätter varandra. Var och en av dem kännetecknas av övervägande av vissa könshormoner:

 • När ägget bara lägger sig är mängden östrogen på en extremt låg nivå, men det växer med mogningen av ootiden. I mitten av cykeln vid ägglossningen når antalet hormoner som diskuteras - östradiol, östriol och östron - sin topp. Under denna period känner kvinnan bra: hennes arbetsförmåga är av stor skala, hennes humör är som bäst, hennes hud är strålande.
 • När ägget mognar och kommer in i livmodern börjar andelen östrogen minska, vilket ger plats för ett annat hormon - progesteron. Den senare ansvarar för att förbereda kroppen för möjlig befruktning och skapar gynnsamma förutsättningar för utvecklingen av embryot. När det växer, förvärras kvinnors hälsa: dåsighet, apati uppträder, kroppen sväller, akne visas på huden. Fasförändringen är bara kännetecknande för premenstruellt syndrom, det känns vanligtvis en vecka innan kritiska dagar börjar.
 • Om befruktningen inte inträffar, kommer ett odödligt ägg ut med slemvävnad, menstruationsblödning börjar. Under denna period når progesteron ett lägsta tröskelvärde. En cykel slutar och en ny börjar.

Varför finns det då en zhor under menstruationen mot dessa fysiologiska processer? Produktionen av kvinnliga könshormoner sker under påverkan av det centrala nervsystemet. Det är hypofysen med hypothalamus, som har säkerställt stödet i binjurarna och könsorganen, som koordinerar menstruationscykeln. Hormonhopp som är karakteristiska för denna process påverkar funktionen hos alla kvinnor i kroppen, ändrar insulinnivåer, stimulerar produktionen av adrenalin, som ett resultat - anmärkningsvärd aptit för menstruation, viktökning i CD, vätskeupphopning och svullnad i kroppen.

Varför är det ökad aptit?

Varför utvecklas premenstruellt syndrom i form av ökad aptit? Svaret ligger i den komplexa balansen i den hormonella bakgrunden. Hormoner påverkar många områden i kroppens vitala aktivitet, och när någonstans det finns en störning i produktionen av ett visst ämne, uppstår en funktionsfel. Det leder till olika manifestationer av PMS. Inklusive ökad aptit och beroende av bullar, godis och choklad kan kombineras med en sug efter kötträtter: stekt kyckling, grillfest och mer. Även om motsatta effekter händer.

Det finns en åsikt att på grund av en minskning av östrogen i den andra fasen minskar en kvinna produktionen av "hormonet av gott humör och aktivitet" - serotonin. Därför förlitar hon sig på godis (eller annan mat hon gillar), som är utformad för att förbättra humöret.

För att höja nivån på serotonin kan du använda vissa produkter: mörk choklad, bananer, dadlar, tomater, nötter och godis. De kommer att bli en slags naturlig antidepressiva. Men allt beror på mängden. Det är här den största faran ligger - viktökning på grund av användning av kolhydrater. Dessutom kan "sweet tand-syndrom" utvecklas när kroppen kräver mer och mer söt som svar på minsta stress eller dåligt humör.

Ökad aptit före menstruationen är förberedelserna för en möjlig graviditet.

Ett helt komplex av hormoner som påverkar många metaboliska processer aktiveras: mitten av hunger aktiveras, utsöndring från körtlarna i matsmältningskanalen förbättras, absorption av näringsämnen i tarmen ökar, vätska kvarhålls i kroppen, etc..

På grund av svullnad i livmodern och bröstförstoringen under den premenstruella perioden, ökar vikten, som med magi, med 1-1,5 kg, och hos vissa kvinnor med 2. Allt detta åtföljs av mild illamående, svullnad, tyngd, smärta i huvudet, nedre delen av ryggen och magen samt en stark önskan att gå i pension och stanna hemma. Om en kvinna inte är gravid avvisas livmoderns inre foder under menstruationen. På grund av detta minskar kroppsvikt efter de "röda dagarna i kalendern" med förlusten av ackumulerad vätska. Om graviditet inträffar kommer vikten gradvis att öka.

Av denna anledning bör du inte väga dig själv i den andra fasen av cykeln, gör detta först efter det att de "kritiska dagarna" har avslutats. Då blir mätningarna mer korrekta och de beskrivna felen kommer inte att krypa in i dem..

Varför detta händer är nu klart. Men vad ska man göra? Förneka godis för dig själv, ge upp dem helt och bli deprimerad?

Gå inte till ytterligheter, allt ska vara i mått: äta mat, men lite och njut av varje minut ensam med godbitar.

En bit choklad, en sallad med tomater, ett par nötter eller en banan skadar inte figuren.

Att lösa dig själv är dock inte heller bra. Fästning av dålig hälsa och dyster stämning håller inte länge, och du kommer att vilja mer och mer söt.

Skyll allt - hormonell bakgrund

Inte varje person kommer att kunna lista alla hormoner som produceras i kroppen av de endokrina körtlarna. När en kvinna snart har menstruation, fungerar äggstockarna som är ansvariga för cykeln och andra körtlar på ett visst sätt. Läkare har funnit att en grupp av parade körtlar, binjurarna, också är ansvarig för cykelns varaktighet. Både sköldkörteln och sköldkörteln ingår. Ofta ändras även blodets sammansättning så mycket att det leder till en obalans av elektrolyter, uttryckt i utseendet på ödem, huvudvärk, kramper och aggressivt humör. Så börjar PMS - premenstruellt syndrom.

I vardagen tror man att dess manifestation antingen är aggressivitet eller tårar, men i verkligheten kan det visa sig vara en stark malaise. Oftast orsakas det av ett överskott av natriumjoner i blodet. Det är denna elektrolyt som förskjuter andra - kalcium, magnesium och kaliumjoner, så att inte bara humöret kan förändras. Kvinnor som har problem med muskel- och skelett kan uppleva smärta i ryggraden eller lederna på grund av brist på kalcium. Men bristen på magnesium och kalium påverkar aktiviteten i nervsystemet och hjärt-kärlsystemen.

När en representant för det svagare könet ökar mängden hormon som kallas hane, det vill säga testosteron, leder detta till en ökad sexuell lust.

En kvinna byter liksom platser med en man och blir initiativtagaren till samlag. Samtidigt sker en ökning av nivån av oxytocin. Detta hormon ansvarar för sammandragningen av livmodermusklerna, så dess tillväxt är naturlig vid den tidpunkt då menstruationscykeln avslutas. Detta hormon är ett typiskt kvinnligt, eftersom det i stora mängder normalt produceras efter förlossningen, vilket hjälper till att återställa livmoderns storlek och underlätta blödningen.

Amning väcker framställning av oxytocin, och ibland under en stark utstötning känner en ammande mor nästan outhärdlig buksmärta. Liknande smärtor kan inte förföljas av kvinnor i förlossningen, men av de kvinnor vars menstruation börjar. Livmodern vrider och pressar smärtsamt, och under sådana perioder är det osannolikt att en kvinna kommer att tänka på sex.

En outhärdlig önskan om intimitet innan menstruationen är inte det fulaste som kan provocera rasande hormoner. När oxytocin inte stiger lika mycket som testosteron kommer det att vara en stark önskan om sex.

Menstruationen är över, och vikten har ökat

I det här fallet måste du agera på ett annat sätt:

 1. Små inte dig själv: ökad aptit i den andra fasen av cykeln är normal. Försök att sänka fett- och sockerinnehållet i konsumerade livsmedel.
 2. Lägg mat i en liten tallrik så att serveringen är liten i mängd men märkbar i diskarna. Ät ofta upp till 6 gånger om dagen. Ät långsamt choklad och godsaker så att smakreceptorer kan skicka signaler till hjärnans nöjescentrum.
 3. För att förbättra humöret och minska aptiten är promenader lämpliga. Solen och frisk luft ökar produktionen av serotonin. Gör vad som behagar dig: lyssna på musik, ta ett bad med aromatiska oljor eller något annat.
 4. Sov 8-9 timmar om dagen. Brist på sömn och ångest förvärrar PMS-symtomen, inklusive ökad aptit.
 5. Drick cirka två liter rent vatten varje dag. Vatten hjälper till att ta bort skadliga ämnen från kroppen. Om du märker patologiskt ödem är det bättre att kontakta en nefolog. Det är möjligt att njursjukdom är orsaken till viktökning..
 6. Ät kalciumrika livsmedel. Försök att få ditt dagliga kalciumintag till 1200 mg. Detta mineral är inte bara ett byggnadsmaterial för ben, naglar och hår, utan också ett element som minskar depression och vätskeretention i samband med PMS.
 7. I den andra fasen av cykeln, minimera konsumtionen av kött, bageriprodukter och nötter. Få massor av fiberrik mat (kli, bovete, morötter, rödbetor, kål, äpplen, plommon, aprikoser, etc.). De smälter under lång tid, avlägsnas väl från kroppen och minskar vikten..
 8. Drick växtbaserade lugnande medel eller grönt te.
 9. Träna flera gånger i veckan i tyst sport: Pilates, yoga, promenader, lågintensiv cardio. Sportaktiviteter främjar produktion av nöjehormoner.

Som ni ser är en ökning av aptiten före menstruationen inte det enda symptomet på premenstruellt syndrom. För att kontrollera din vikt och känslomässiga humör är det viktigt att förstå arten av detta fenomen och agera i enlighet med svårighetsgraden av manifestationer.

Sätt att eliminera premenstruella symtom

Det finns flera effektiva sätt att sluta äta innan din period:

 1. Utövar sport. Med måttlig fysisk aktivitet kan du justera hormonnivån och bidra till att förbättra det känslomässiga tillståndet: irritabilitet, depression och aptit minskar. Sport kan också öka självkänslan - en självsäker kvinna kommer inte medvetet att stöta på bullar och kakor. Tillräckligt med 15-30 minuter om dagen med måttlig träning (snabb promenader, knäböj, träning, gymnastik), och aptiten kommer att hålla kvar, och kroppen kommer att dra åt. Det rekommenderas inte att gå till gymmet före och under menstruationen, att springa och hoppa på ett hopprep.
 2. Skapa en meny för dagen. En fördefinierad meny låter dig styra din aptit. Innan du går till butiken för att shoppa måste du göra en lista med vissa produkter. När du är i snabbköpet, gå förbi avdelningen med godis och heta bakverk, så att det inte finns någon frestelse att köpa något extra.
 3. Äta fetter och proteiner. Inkludera kyckling, nötkött, kanin, magert fläsk, ägg, mejeriprodukter, fisk (kanske fet), olivolja, nötter och frön i din kost. Dessa produkter är källor till Omega-3, som påverkar den kvinnliga kroppen positivt och hjälper till att övervinna zhor före menstruationen. Snabba kolhydrater bör ersättas med komplexa (frukt, grönsaker, spannmål). Mörk choklad hjälper dig att muntra upp, men du bör använda den i en begränsad mängd (högst 2 remsor (6 rutor) per dag)).
 4. Dricker vatten. Vanligt vatten fyller magen, tar bort gifter från kroppen och slöser hunger. Det är inte för inget som näringsläkare kom med följande fras: "Jag ville äta - dricka lite vatten." Begränsa saltintaget för att undvika svullnad.
 5. Ha de så bra. Möten med flickvänner, titta på dina favoritfilmer, trevlig musik och shopping gör att du kan fly från tankar om mat.

Om en kvinna lyssnar på ovanstående tips kommer hon inte bara att kunna lyfta sitt humör utan också bli av med zhor innan menstruationen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Orsaker till viktökning före menstruation: provocerande faktorer

Hur vikten påverkas av dietförändringarStrax före menstruationen börjar överskottsvätska aktivt ackumuleras i kroppen. Kvinnan är mycket svullen....

Blodutladdning en vecka efter menstruation: orsaker

InnehållOrsaker till urladdning efter menstruationVanligtvis varar menstruationen från 3 till 7 dagar, inte längre, varefter fläckningen vanligtvis slutar....

När menstruationen efter förlossningen börjar med bröst och konstgjord matning, hur många dagar går och hur de ser ut?

En av de enorma fördelarna med graviditet och amning, som varje kvinna kommer att uppskatta, är att du tillfälligt kan ta en paus från menstruationen....