Viktökning före kritiska dagar. Hur du bromsar din aptit och går ut med samma vikt?

Harmonier

Magen känns tyngd, det finns starka sammandragningar. Yrsel och illamående kan förekomma; svullna ben, armar, leder, bröst och buk.
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/000183fr/
Som regel visas alla dessa symtom en dag eller två före menstruationen (i vissa, en vecka eller mer). Och inom några timmar efter början av menstruationen försvinner de utan spår.
Förändringar i den hormonella bakgrunden väcker en brutal aptit. 3-12 dagar före menstruationens början ökar nivån av hormonet progesteron betydligt i kroppen. Han är ansvarig för graviditeten, och en kvinna som förväntar sig avkomma måste äta bra för att få barn. Så under den här perioden måste den förväntade moders kropp göra reserver för framtiden.
Därför sådana tillfälliga problem som uppträder före menstruationen, såsom svullnad, förstoppning, uppblåsthet och viktökning. Vissa, som följer en organisms ledning, släpper tyglarna under PMS och som ett resultat simmar gradvis med fett!
Helst bör vikten öka med 900 g innan menstruationen, men efter menstruationen försvinner. Men hos de flesta kvinnor förekommer fluktuationer inom 1-1,5 kg. Tänk nu på det: den vargliga aptiten fick dig att äta 3 kg, varefter du tappade 2,7 i bästa fall. (Förresten, om vikten "går" inom stora gränser, var inte förvånad över utseendet på sträckmärken och sträckmärken.)
Så 300 g satt sig på deras sidor. Denna mekanism fungerar varje månad och samlar gradvis överflödigt fett. För att inte växa bredden under PMS är det värt att följa enkla regler.
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001b5yy/

Kontrollvikt
Gå på vågen minst en gång i månaden - efter kritiska dagar, helst på samma dag enligt din menstruationskalender - och registrera resultatet. Om indikatorerna inte ändras kan du hantera din "menstruella" aptit.
Följ inte stämningen
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001cxp3/
Alla kvinnor vet om de farliga dagarna när det finns en oemotståndlig önskan att äta det förbjudna och många frågar sig: ”Hur mycket vikt ökar under menstruationen”? Sätt ett skylt i köket med den enkla sanningen: "ICP kommer att passera, men vikten kommer att förbli." Hon kommer att blockera din väg till kylen och låter dig inte kasta allt i munnen.
Var uppmärksam på näring.
Undvik fet mat - späck, fläsk, alla typer av korv och ost med fetthalt. Glöm att potatisen är stekt, men kycklingen har hud och att i världen finns en universell sås - majonnäs. Mät vegetabilisk olja med en tesked, räkna nötter och frön individuellt. Dessutom burkar, alkohol, öl och, naturligtvis, godis (detta koncept innehåller konfekt, bakverk, socker frukt, choklad) bör vara så begränsade som möjligt. Håll en pedagogisk konversation med din andra hälften såväl som med dig själv. Analysera ditt beteende under "kritiska" sjukdomar. Det är män som omedvetet hjälper kvinnor att gå upp i vikt under en svår period. Det starkare könet, som eld, är rädd för manifestationer i det älskade premenstruella syndromet, särskilt tårar, raserianfall, gräl. Försöker på alla möjliga sätt att lindra damens lidande, att visa omsorg och förståelse, de köper och förbereder alla de rätter som en kvinna inte tillåter sig på vanliga dagar. Vad är björntjänsten ?! Observera: som regel hänger män sina nära och kära med choklad. Miljoner ton kakaobönor konsumeras av kvinnor runt om i världen under PMS. Vissa damer skickar den andra halvan till butiken för en chokladbit även på natten. Men alla dessa plattor sätter sig lätt på höfterna och midjan!
Inte en järn dam
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001ddeq/
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001943s/
Det verkar som om menstruationens början bör den farliga perioden upphöra. Men detta händer inte. Varje månad under kritiska dagar tappar en kvinna i genomsnitt ett halvt glas (cirka 100 ml) blod. Är det mycket eller lite? Vissa damer känner sig inte alls sjuka under denna period. Men andra känner uppenbarligen svaghet, konstant dåsighet, notera en markant minskning i prestanda. Ibland upplever de huvudvärk, yrsel, svimning. När allt kommer omkring är blod inte vatten! Röd vätska, eller snarare dess sammansättning, påverkar en kvinnas utseende och välbefinnande. Och under menstruationen förändras blodformeln: halten av hemoglobin och blodplättar minskar, nivån av leukocyter ökar. Om näringen är balanserad passerar sådana förändringar för kvinnor utan spår. Men tyvärr, enligt statistiken, har nästan 50% av det rättvisare könet problem med blod - särskilt unga flickor som torterar sig själva med svält och dieter för mode och superbyggande. Den vanligaste konsekvensen av undernäring är anemi (anemi), som intensifieras under kritiska dagar. När allt kommer omkring förloras cirka 30 mg järn under menstruationen. Försöker kompensera för förluster, återställa styrka, kvinnor börjar äta intensivt och föredrar sitt favoritmjöl och söta rätter, även om andelen järnhaltiga produkter i kosten måste ökas.
Mata blodet
Så hur äter kvinnor före och under kritiska dagar? Välj ätligt, kan "mata blod": magert kött (kalvkött), nötkött, kyckling, lammlever, leverpasta, alla typer av kokta musslor - skäm bort dig med delikatesser som musslor, ostron, sniglar. Av fisk är lax den vanligaste i rätt metall. Dessutom finns järn i fjäderfäkött, ägg (mer i vaktel än i kyckling), kakao, sesam, nötter (tall, valnötter, mandlar, jordnötter, hasselnötter), torkad frukt (torkade aprikoser, russin), mörk choklad, bönor, ärtor, linser, broccoli och plommon. Champion i termer av järninnehåll kan kallas vetekli. För att öka halten hemoglobin räcker det att lägga 1-2 msk till maten. l kli dagligen.
Källa: http://www.allwomens.ru/

Vad är orsaken till premenstruellt syndrom (PMS) ?
Nyligen har många studier genomförts där gynekologer, fysiologer och psykiatriker från hela världen deltog. Och alla experter höll med om vissa grundläggande fakta:

1. Preemenstrual irritabilitet - ett tillstånd vars ursprung inte är psykologiskt, men somatiskt. Det uppstår på grund av kränkningar i den kvinnliga kroppens funktioner..
2. PMS har en komplex mekanism och börjar med ett fel i äggstockarna och balansen i dess hormoner. På grund av detta börjar alla endokrina körtlar att fungera dåligt såväl som det centrala nervsystemet.
3. Brott mot endokrin kontroll, som påverkar nervsystemet, orsakar förändringar i kroppens psykokemiska balans. Den viktigaste är vätskeansamling i kroppen, vilket innebär en obalans mellan dess intag och utsöndring.
UPPMÄRKSAMHET! !!
Överskottsvätska lagras i alla delar av kroppen och är den främsta orsaken till problem. Vätskan i bukorganen orsakar en känsla av tyngd, illamående, kräkningar och irriterar matsmältningskanalen. Den som finns i vävnaderna som omger hjärnan orsakar nervsymtom: irritabilitet, nervositet, depression.

Före de kritiska dagarna, dagen efter 3, svulmer livmodern och blir cirka 1-1,5 kg i vikt. Under kritiska dagar kan vikten öka med ytterligare 1 kg. Då kommer allt att återgå till det normala. För att inte förstöra ditt humör får du inte på vågen i dag.
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001aye5/
Bröstet ökar vanligtvis med 1,5-2 storlekar och buken som under 3 månader av graviditeten. Men som regel på tredje dagen faller allt som vanligt på plats.
- Ökad aptit före menstruationen -
processen är ganska naturlig. Under samma period inträffar vanligtvis en acceleration av metabolism, därför bör du inte vara rädd för en betydande viktökning.
Men vi måste komma ihåg att hos kvinnor beror känsligheten hos hungersnöden av menstruationscykeln. I den andra fasen av cykeln är aptiten vanligtvis högre än i den första. Därför är det nödvändigt att rikta ansträngningar för att gå ner i vikt i den första fasen av cykeln, och i den andra kan du helt enkelt begränsa dig till att bibehålla vikt.
Dessutom, före menstruation, har kroppen en tendens till vattentätning. Och det är mycket möjligt att 2-3 kg som visade sig bara är en vätska, som gradvis kommer att försvinna med tillkomsten av "kritiska dagar".
Men ibland är kvinnor i ett tillstånd av mycket betydande psykologisk stress, det vill säga de upplever premenstruellt syndrom. De förlorar praktiskt taget kontrollen och äter mycket. I sådana fall rekommenderas en kolhydratdiet som främjar produktionen av nöjehormonet serotonin.
De flesta av kosten bör vara kolhydraterika livsmedel - spannmål, spannmålsbröd, grönsaker, frukt. Bananer, torkade aprikoser och vattenmeloner rekommenderas särskilt, samt solrosfrön och eventuella nötter.
Några dagar före och under menstruationen måste proteinmat - kött, fisk, fågel, ägg och korv - begränsas kraftigt. Andelen socker, sylt, honung, godis, kakor och söta drycker bör också minskas.
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001f3wc/

http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001f3wc/ Fet, salt mat och koffeinhaltiga livsmedel rekommenderas inte. Kort sagt, om en veckodiet bör vara nära vegetarian.
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001eddg/
Förutom diet ges en god effekt för att undertrycka aptiten genom psykoterapi och lätt fysisk aktivitet, vilket ger känslomässig tillfredsställelse. Till exempel dans eller vatten aerobics. Det viktigaste är att träningen ger dig glädje och en behaglig känsla av värme i kroppen, snarare än att pressa ut "alla juicer".
Som fastställdes i nyligen genomförda vetenskapliga studier kan sådan fysisk aktivitet minska aptiten. Mekanismen för detta fenomen förklaras av det faktum att mot bakgrund av muskelarbetet ökar nivån av adrenalin och noradrenalin i blodet. Och dessa hormoner stimulerar nedbrytningen av fetter. Dessutom ökar nervimpulser som kommer från fungerande muskler tonen i hjärnan. Och detta minskar kroppens depressiva stämning. Och med en förbättring av humöret minskas behovet av mat som antidepressiva. Detta gäller särskilt i svårt från en psykologisk synvinkel, "kritiska dagar".

För att komma ur de röda dagarna i den vackrare kalendern, rekommenderar jag att du lutar dig på grönsaker och frukt: sallad, kål, äpplen, broccoli. För mättnad föreslår jag bröstfilé. Det viktigaste är att skapa ballast i magen - vitaminer kommer att gynnas och övervikt, som i fallet med rullar och choklad, kommer inte att dyka upp!

Varför sväller magen under menstruationen och hur man kan förhindra det

Uppblåsthet under menstruationen är ett vanligt problem som drabbar miljoner kvinnor. Du kan bli av med den med hjälp av hemmetoder, men först måste du identifiera orsaken till störningen, annars är all terapi värdelös och obehagliga symtom kommer tillbaka med varje cykel.

Orsaker till obehag i buken under CD

I en kvinnas kropp inträffar konstant hormonella förändringar, som beror på menstruationscykeln. Orsaken till svår uppblåsthet under menstruationen kan dock döljas i undernäring, liksom i vissa sjukdomar i bukhålan..

hormoner

Menstruation, som sker regelbundet hos kvinnor, indikerar avslutningen av cykeln för beredskap för befruktningen. Ett moget ägg lämnar äggstocken, ägglossningen inträffar, under denna period förändras progesteronproduktionen kraftigt.

Hormonet påverkar kroppens släta muskler, vilket resulterar i kortvariga funktionsfel i tarmen. Detta orsakar sådana obehagliga känslor som förstoppning eller diarré, flatulens och en känsla av svår uppblåsthet. Men utan en hög grad av progesteron skulle ett befruktat ägg inte kunna få fotfäste i livmoderens lösa struktur.

Ökad vätskeuppbyggnad

Orsaken till detta tillstånd kan vara hjärtsjukdomar, njursjukdomar samt missbruk av salta livsmedel. Men ibland orsakas vattenretention av prolaktin, östrogen och vasopressin. Dessa hormoner minskar frekvensen av urinering, varför orubbligt vatten tvingas att deponeras i fettvävnader.

Graviditet

Hos vissa kvinnor går menstruationen till och med graviditetens början, vilket också är förknippat med egenskaperna hos den hormonella bakgrunden. När graviditet inträffar produceras progesteron och andra hormoner igen, vilket leder till uppblåsthet.

Under själva graviditeten kan snabb uppblåsthet bero på livmoderns hypertonicitet. Detta är en aktiv muskelsammandragning orsakad av kramp, vilket kan leda till missfall. Det åtföljs av svår ryckningar, smärta och tyngd, ofta blödningar och ofta urinering.

sjukdomar

När ett obehagligt symptom uppträder hos en kvinna kan följande patologier observeras:

 • inflammatoriska processer i könssystemet - åtföljs alltid av smärta, en förändring av urladdningens natur, en känsla av tyngd;
 • tumörer i bäckenorganen - kan uppstå utan symtom;
 • tarmsjukdomar - matsmältningsstörningar förekommer ofta, inklusive mellan menstruation;
 • endometrios - en förändring i slemhinnan i livmodern, som kännetecknas av tung menstruation med riklig urladdning.

Illamående, feber och kräkningar bör vara ett tillfälle för omedelbar medicinsk behandling..

Det är omöjligt att avgöra orsaken till uppblåsthet hemma. Ofta åtföljs det inte av ytterligare symptom, så att kvinnor inte uppmärksammar någon obehaglig känsla.

Näring

Konstant överätande, äta söt, salt, snabbmat kan vara orsaken till obehag under menstruationen. Om resten av tiden hamburgaren inte påverkar matsmältningen på något sätt, kan det under CD-perioden på grund av hormonella förändringar till och med orsaka kräkningar.

Diagnostik

För att ta reda på orsakerna till att under menstruationen ökar vikten och magen växer är det nödvändigt att genomgå en omfattande diagnos. De börjar med ett besök hos gynekologen i slutet av kritiska dagar..

Vidare måste läkaren förskriva ett test, inklusive en vaginal utstryk, och ultraljud.

Beroende på resultaten kan ytterligare undersökningar av tarmen, magen, njurarna, urinblåsan och andra organ rekommenderas..

Sätt att behandla obehag

Det vanligaste sättet att eliminera svullnad är att använda medicinering. Men att göra detta är bättre efter att ha fastställt orsakerna till överträdelsen. Läkare rekommenderar ofta följande säkra läkemedel som snabbt befriar en kvinna av besvär:

 • Aktivt kol, Smecta, Polysorb eller Enterosgel. Dessa är enterosorbenter som effektivt rensar tarmarna från skadliga ämnen. De är också användbara för flatulens och överätande..
 • Drotaverin (No-shpa). Antispasmodics avslappnande släta muskler. De lindrar också smärta.
 • Pancreatin, Festal, Mezim. Rekommenderas för matsmältningsbesvär.
 • Espumisan. Hjälper till svår flatulens som uppstår under uppblåsthet.

Det är viktigt att komma ihåg att läkemedel syftar till att eliminera symtom. För att bekämpa orsaken krävs en komplex effekt på kroppen såväl som en näringsförändring.

Folkrättsmedel för uppblåsthet

Traditionell medicin hjälper också till att hantera obehagliga symtom. Det finns flera örter som är helt säkra för hälsan och som inte orsakar biverkningar:

 • dill och fänkål, inklusive deras gröna och frön, bryggs enligt instruktionerna och tas 5-6 gånger om dagen tills symptomen elimineras;
 • ingefära, kamomill eller nässlete - dricka 3-4 gånger om dagen, beredd av naturliga råvaror;
 • bär fruktdrycker - tranbär, lingon och blåbär är särskilt effektiva.

Lätt fysisk aktivitet, till exempel promenader i frisk luft, hjälper till att normalisera peristaltik och eliminera symtom..

Ibland är det tillräckligt för att eliminera uppblåsthet en halvtimmes kvällspromenader i den vardagliga livsstilen, revidera kosten och lägga till mer vätska i form av användbara te och fruktdrycker. Uppblåsthet försvinner av sig själv även utan medicinering.

Förebyggande av ett obehagligt tillstånd

Om magen blir större under menstruation, uppblåsthet och andra obehagliga känslor dyker upp, är det viktigt att uppmärksamma maten som regelbundet finns i kosten. För att förhindra uppblåsthet måste du:

 • Kasta överflödigt salt. Minimera saltningen av rätter, uteslut konserver, hemlagad beredning, saltad fisk, nötter och andra snacks. Salt håller kvar vatten och orsakar svår uppblåsthet.
 • Minska konsumtionen av godis. Socker, som salt, kan orsaka uppblåsthet och orsaka natriumavlagring.
 • Öka vattenintaget. Det är nödvändigt att dricka örtte och icke-kolsyrade vätskor. Det tar bort skadliga ämnen och förbättrar ämnesomsättningen. Du kan öka vätskeintaget genom att öka mängden frukt och grönsaker i kosten.
 • Vägrar koffein. Detta ämne provoserar uppblåsthet och vindbildning, så grönt te och kaffe bör vara i begränsade mängder..
 • Öka antalet produkter med vitamin A, E, B. Röda bär, myntte, mejeriprodukter, orraffinerad olivolja.

Alkohol är en annan provokatör av matsmältnings- och tarmproblem. Det måste elimineras eller väsentligen begränsas. Små mängder grönsaker, kli, svamp, bär och greener kommer att vara till hjälp för att förbättra matsmältningen..

Ät under och efter menstruation är nödvändigt i små portioner och regelbundet, exklusive överätande. Det är också viktigt att kombinera principerna för rätt näring med aktivitet - oftare gå, spela sport när det är möjligt.

Uppblåsthet kan uppstå av olika skäl, och de är inte alltid förknippade med patologier. Många kvinnor lider av symtom under menstruationen, orsakade enbart av hormonella förändringar.

 • smärta och obehag i buken;
 • blåmärken och skador i underbenet;
 • hosta, bröstsmärta;
 • ARI, ARVI;
 • matförgiftning;
 • kall;
 • rinnande näsa
 • allmän sjukdom;
 • huvudvärk;
 • ledvärk;
 • feber.

Varför magen sväller och sväller före, under och efter menstruationen

Vad som orsakar uppblåsthet

Generellt sett är uppblåsthet förknippad med överdriven produktion av tarmgaser med dålig matsmältning. Processen orsakas ofta av missbruk av feta och tunga livsmedel, som är sämre bearbetade av mag-tarmkanalen..

Men kvinnor kan ha andra orsaker till att magen sväller, särskilt om den inträffar några dagar före menstruationen. Symtomen orsakas av naturliga förändringar i den hormonella bakgrunden. I olika faser av cykeln förändras förhållandet östrogen, progesteron och prolaktin.

Var och en av ämnena spelar en roll för att säkerställa kvinnlig reproduktionsfunktion..

Samma hormonella substanser får kroppens celler att ackumuleras och lagra vätska innan de blödar. Detta förklarar varför svullnad uppträder och magen sväller före och under menstruationen..

Parallellt pågår den fysiologiska processen för att förbereda sig för befruktningen. Livmodern ökar och volymen på bukpressen växer. Blod rinner till bäckenområdet.

Allt detta går efter slutet av menstruationen på grund av den omvända mekanismen mot bakgrund av en ouppnådd graviditet.

Hur många dagar innan menstruationen ökar magen

Det är omöjligt att säga entydigt hur många dagar det finns uppblåsthet före menstruationen. Varje organism är individuell, hos vissa flickor uppträder problemet med uppblåsthet och ödem inom 1,5-2 veckor.

I de flesta fall märks dock förändringen 3 dagar före utsläpp. Under denna period kan du se en liten ökning av kroppsvikt.

De som lider mindre av premenstruellt syndrom är de som
uppmärksammar:

 • sport, magträning;
 • stärka bäckenbottenmusklerna som försvagas med
  ålder och efter förlossning;
 • korrekt näring och förebyggande av övervikt.

Ja, överviktiga och kvinnor som föder barn registrerar en ökning i buken,
men en sådan reaktion av kroppen anses vara naturlig och försvinner normalt med 2-3
eller efter menstruation.

Orsaker till uppblåsthet före menstruation

För att bekämpa de obehagliga tecknen på PMS är det nödvändigt att exakt fastställa mekanismen för deras förekomst. Kan uppblåsthet före menstruation förknippas med patologier? Ja, och du bör antagligen dubbelkontrollera det här alternativet. Men det finns andra faktorer..

Hormonella orsaker

En stor mage inför menstruationen är förknippad med en ökad koncentration av progesteron, det är detta hormon som ansvarar för att förbereda könsorganen för befruktningen. Efter ägglossning, i den så kallade luteala fasen, växer endometriumet (slemhinnan inuti livmodern).

Det tjänar till att nära embryot med alla nödvändiga ämnen. Livmodern sväller och komprimerar angränsande organ. När kroppen förstår att befruktningen inte har inträffat, exfolierar endometriumet och lämnar blodet under menstruationen. Storleken på buken återgår till det normala.

Intestinal peristaltis

Ett tyngre livmodern trycker på tarmarna. Progesteron i sig har en ytterligare effekt. Det minskar tonen i den nedre luftrören i matstrupen, magtömning tar längre tid, maten rör sig långsammare. Under påverkan av hormonet kan obehagliga tarmsymptom före menstruationen bli mer uttalad, magsmärta, rumling, brist på aptit, förstoppning eller diarré..

Graviditet

När graviditet är möjligt och det är en försening, det vill säga, menstruationsperioden har gått, och alla av dem
Nej, du bör klara testet först. På en speciell indikator efter
kontakt med urin, två ränder visas om ett specifikt hormon upptäcks -
humant korioniskt gonadotropin (hCG).

Men det är värt att komma ihåg att resultatet kan förvrängas när
patologiska processer, till exempel vid ektopisk graviditet. För
fullt förtroende är bättre att kontakta en födelseklinik. Effektiv metod
diagnosen är en ultraljud av bäckenorganet.

Patologiska processer

Gynekologiska sjukdomar - fibros, endometrios, livmoders tumörer och äggstockar kan döljas bakom en växande mage. I sådana fall, förutom uppblåsthet före menstruation och ödem, finns det ofta:

 • misslyckanden i regelbundenhet i cykeln;
 • regelbunden urination;
 • konstant känsla av matsmältningsbesvär.

Om magen är svullen och öm, medan kroppstemperaturen höjs, det blodiga utflödet är rikligt eller av en ovanlig färg, ytterligare symtom har dykt upp och hälsan försämras, bör du kontakta en gynekolog.

Det händer att sjukdomar som liknar PMS finns, men menstruationen börjar inte. Kontroll av en läkare hjälper till att utesluta inflammatoriska processer och neoplasmer i könsorganen.

ätande

På grund av hormonella förändringar är många kvinnor nära slutet
cykla uppleva en känsla av hunger. De dras ständigt att äta, situationen
förvärrar stress. Men försök att heja dig själv med
hjärtlig och välsmakande mat - inte ett alternativ.

Som nämnts ovan, före menstruation och relaterad flatulensmat
rör sig längs mag-tarmkanalen långsammare, därför ofta efter uppblåsthet
det finns en tyngd i magen, som före menstruationen är mycket olämplig.

Det är lämpligt att se till att diskarna är enkla och inte laddas
organism.

Uppblåsthet under och omedelbart efter menstruationen

Det finns en så stark flatulens under och efter menstruationen att tarmen inte återgår till det normala, och magen inte minskar. Använd vid behov läkemedel som främjar avlägsnande av gaser (aktivt kol, meteospasmil, espumisan). Du kan prova folkrättsmedel mot uppblåsthet före menstruation - en avkok av kamomill, dillvatten.

Det är viktigt att inte missa någon patologi. Samråd med en läkare är nödvändigt om magen fortfarande är uppblåst efter menstruationen. Ett besök på sjukhuset bör inte försenas med följande symtom:

 • feber;
 • ovanlig urladdning;
 • magont.

Anledningen till den ökade midjan efter menstruationen kan också vara
graviditet. Denna situation är sannolikt om utsläppet var knappare än
i tidigare cykler. Bör kontrolleras av en gynekolog om blödning uppstår.
över, och dragsmärtan i buken och korsryggen kvarstår.

Uppblåsthet före och under ägglossningen

Abdominal obehag kan uppträda inte bara under menstruationen, utan också på den 10-14: e dagen av cykeln - före och under ägglossningen. Detta är inte förknippat med patologi. Processen för brott i follikeln sker hos alla kvinnor som kan bli gravida och föda ett barn. Men inte var och en av dem känner symptomen på ägglossning. Prickande i ryggen, dragande smärta i nedre del av buken - kvinnor som föder är särskilt akuta i mitten av cykeln.

För att se till att sjukdomen är förknippad med ägglossning kan du köpa ett speciellt test på ett apotek. Det är anmärkningsvärt att det i denna situation är lättare att få svar än
att gissa varför magen blåses upp före och under menstruationen.

Gasning som ett tecken på graviditet

Orsaken till ökad gasbildning och uppblåsthet i förväg av menstruationen kan vara graviditetens början. Risken för luftväxt är särskilt stor om det finns en predisposition och kroniska sjukdomar, till exempel irriterande tarmsyndrom.

Andra matsmältningsstörningar kan förekomma - illamående, aptitbrist, smakförändring, bitterhet i munnen.
Du bör vara försiktig och rådfråga en gynekolog om menstruationen under den föreskrivna perioden inte har börjat, medan symptomen observeras:

 • bröstet är svullet;
 • irritabilitet ökad;
 • svullnad i armar och ben dök upp;
 • magen ökade i volym.

Hur man lindrar uppblåsthet

En förinställd diet är avgörande. Portioner bör inte vara överflödiga. Det rekommenderas, även före menstruationen, att utesluta livsmedel som framkallar ökad gasbildning i magen - kål, baljväxter, färskt bröd, nötter, svamp, råa grönsaker och frukt i överflöd. När matsmältningen förvärras kan du kort ansluta enzymerna (Mezim, Festal).

Men vad händer om bukhålan under menstruationen fortfarande är uppblåst, det finns stort obehag och en känsla av fullhet? Som terapeutisk åtgärd används karminativa läkemedel (Espumisan, Colicidum, Pepphys). De förstör gasbubblor och absorberas av tarmväggarna..

Om rumling i magen åtföljs hela tiden, och inte bara under menstruationen, kanske orsaken är en kränkning av mikroflora. En probiotisk kurs kommer att vara till hjälp (Linex, Hilak).

Eventuella läkemedel rekommenderas att tas endast på rekommendation av en läkare. Parallellt är det värt att försöka bli av med problemet.
på andra sätt.

Undvik salt mat.

Överskott av salt gör att balansen visar ökad kroppsvikt.

Det är så anordnat att 1 natriummolekyl binder 20 vattenmolekyler. Ju mer den kommer in i kroppen, desto större svullnad och desto högre mängd kvarhållen vätska i magen.

Så att före och under menstruationen växer inte magen och sväller inte, under andra hälften av cykeln är det nödvändigt att begränsa konsumtionen av salt mat (konserver, korv, marinader, rökt kött, snabbmat, såser och smaksättningar). Anledningen är inte bara risken för ödem, utan också den tillhörande belastningen på blodkärlen och hjärtat.

Ät kaliumrika livsmedel

Varför behövs kalium? Det tar bort salt och förhindrar följaktligen uppkomsten av ödem. Produkter som innehåller kalium inkluderar:

 • pumpa;
 • kokta och bakade potatis;
 • risporrige;
 • bananer
 • äpplen.

Förutom kalium, är magnesium- och B.-vitaminer nödvändiga. Det är tillrådligt att börja ta ett speciellt vitaminkomplex 1-2 veckor före menstruationen så att kroppen samlar krafter för att bekämpa stress och nervspänning..

Prova diuretika

I vissa fall används diuretika flera dagar före menstruationen - diuretika. De hjälper till att minska svullnad, det vill säga ansamling av vätska i cellerna. Men oberoende och okontrollerat intag av sådana läkemedel är förfalskat med en överträdelse av balansen mellan kalium och natrium, överdriven salthalt.

Det finns naturläkemedel med en mild diuretisk effekt som inte ger sådana skador: zucchini, persilja, grönt te, morot och rödbetor juice.

Drick mycket vatten

Det är viktigt att en tillräcklig mängd vätska intas. Kaffe, starkt te och läsk är inte lämpliga eftersom de ökar flatulens.

Den föredragna drinken är vatten, särskilt ett par dagar innan och efter din period börjar. Med dess regelbundna användning elimineras skadliga ämnen snabbare, matsmältningen normaliseras, förstoppning försvinner, kroppens allmänna tillstånd förbättras.

Med tolerans kan du ta en avkok av kamomill-, tranbär- och lingonberry-fruktdrycker. De slappnar av musklerna i buken och har en mild diuretisk effekt..

Undvik raffinerade kolhydrater

Sweet orsakar också saltretention och ökar risken
utveckling av ödem inför menstruationen. Detta beror på förfinad
kolhydrater binder vatten. Inte så mycket som natrium, men ändå. 1 g kolhydrater
kan hålla upp till 4 g vatten.

Enkla sockerarter är dåligt mättade medan de bidrar till
ruttnande matmassor. Därför med en tendens till flatulens
i menybegränsningen:

 • konfektyr;
 • bageriprodukter;
 • söt läsk;
 • köpta juice;
 • livsmedel med socker och vitt mjöl.

Var aktiv

I vardagen krävs motorisk aktivitet. Att gå långa sträckor är mycket användbart. Det har en positiv effekt på matsmältningskanalen och förbättrar processen för utsöndring av gas..

I frånvaro av kontraindikationer rekommenderas det att göra övningar för pressen 2-3 gånger i veckan. Sådan träning stärker inte bara musklerna i buken, utan också kroppen, berikar organen med syre och blod.

Du kan välja en annan sport - simning, fitnessutrustning, dans, aerobics, löpning. Undvik tung belastning endast under menstruationsdagar och med dålig hälsa. Men efter menstruationens slut återvänder de igen till en aktiv livsstil.

Slutsats

Uppblåsthet före menstruation som ett tecken på PMS finns hos de flesta kvinnor. Fenomenet är förknippat med förändringar i den hormonella bakgrunden i motsvarande fas av menstruationscykeln.

Normalt märks en liten ökning i midjan flera dagar innan menstruationens början. Om problemet kvarstår längre, ta inte medicinering utan kontroll, särskilt när ett smärtsyndrom uppträder.

Det rätta alternativet är att se en läkare för en omfattande undersökning.

7 sätt att bli av med uppblåsthet under menstruationen

Goda nyheter: redan på den 2-3: e dagen av menstruationen börjar äggstockarna återigen producera dessa ämnen i rätt mängd, och du mår bättre. Hur vi ska hantera uppblåsthet innan det kommer våra experter att lära.

Välj livsmedel som är rika på protein och kalium

"De som innehåller mycket kalium, som bananer, meloner, tomater och sparris, återställer vätskebalansen i kroppen," rekommenderar Isabelle Smith, en stjärnnäringsläkare och fitnessekspert från New York. Detsamma gäller för hälsosamma fetter som är rika på chiafrön, nötter och lax. Trinity hjälper till att minska prostaglandiner, uppblåsningsmedel.

Protein är ett annat win-win-alternativ (finns i stora mängder i fisk, tofu och kyckling). Och enligt Sherry Ross, MD, en obstetriker-gynekolog och kvinnlig hälsoekspert vid Providence Saint John's Health Center (Santa Monica), diuretika: selleri, gurkor, vattenmelon, citronsaft, vitlök och ingefära kan också göra din hud lättare livet i dag.

Missa inte träningspass

Vi förstår att kanske sport är det sista du tänkte göra idag. Men experter insisterar: hjärtfrekvensen är ett av de bästa sätten att lindra PMS-symtom (inklusive uppblåsthet).

Undvik mat i matställning

Det handlar om broccoli och rosenkål som innehåller raffinos. Kroppen saknar enzymer för att bryta ner den ordentligt, vilket provocerar uppblåsthet. "Det vore trevligt att tillfälligt utesluta bönor, kål (inklusive blomkål) och sallad från kosten", säger Sherry Ross.

"Vanligtvis har människor med en stillasittande livsstil ett långsammare matsmältningssystem," säger Sherry Ross. Det perfekta alternativet är lätta träning: yoga eller simning. Avsluta crossfit klasser tills bättre tider, såvida du naturligtvis inte vill få inflammation, vilket bara kommer att kasta problem.

Ge upp koffein och alkohol

Under den premenstruella perioden kan alkohol förvärra PMS-symtom såsom ömhet i bröstet, humörsvängningar och luftväxt. "Koffin stimulerar i sin tur mag-tarmkanalen och irriterar tarmarna, liksom dehydrater, vilket får kroppen att hålla kvar vatten," säger Diana Bitner, en barnläkare-gynekolog från Michigan. Vi tror att det är en bra anledning att spara på morgonlatte.

Sov mer

"Sömn påverkar ofta menstruationskramper, uppblåsthet och dåligt humör," säger Kelly Roy. Ditt mål är 8 timmars sömn per dag, inte mindre. (Hur man går till sängs tidigt.)

Glöm sola och sockerhaltiga drycker

"Från läsk kan du tillfälligt må bättre, men i slutändan kommer det bara att förvärra situationen," säger Isabelle Smith. Detsamma gäller för alla sockerhaltiga drycker. "Tänk på att konstgjorda sötningsmedel också orsakar uppblåsthet", säger näringsläkaren, för fall. Bättre ge vanligt vatten och försök att dricka minst 8 glas per dag. "Grönt te, pepparmynta eller fänkål kan hjälpa till att eliminera inflammatoriska mediatorer," tillägger Sherry Ross..

Rabattera inte piller

”Orala preventivmedel fungerar inte bara som utmärkta preventivmedel, utan gör menstruationen mycket mindre smärtsam. Och de jämnar ut hormonerna, säger Kelly Roy. Nya medicinska studier har visat att de kan minska manifestationen av tecken på PMS med 50%.

Orsaker till flatulens under menstruationen

Barnfostrande ålder för en frisk kvinna åtföljs alltid av månatliga menstruationsblödningar.

Ibland orsakar detta tillstånd mycket obehag, särskilt när magen blåses upp under menstruationsperioden. Det kan öka både en vecka före dem och under kritiska dagar.

Detta tillstånd kan åtföljas av acceptabel smärta och ändå anses det vara normen..

Varför sväller magen under menstruationen

För att en kvinna ska bli gravid och få barn, uppstår ständiga förändringar i den hormonella bakgrunden i kroppen, vilket påverkar fysiologin.

Buken före menstruationen kan också öka på grund av näring, en eventuell graviditet eller närvaron av sjukdomar som kräver läkarvård. Var och en av dessa tillstånd kan bestämmas baserat på symtom..

I de flesta fall är uppblåsthet en naturlig fysiologisk process som normaliseras i slutet av menstruationen..

hormoner

Månadsperioder är detta ett tecken på att ägget ständigt mognar och förbereder sig för befruktning i kvinnans kropp. efter mognadsprocessen i äggstockarna, går den ut - ägglossning, vilket indikerar att kroppen är beredd på befruktningen. Så att det framtida embryot framgångsrikt fäster sig vid livmodern, släpper kroppen ett hormon - progesteron.

Det gör att livmodern ökar i storlek och blir mjukare för bekväm fästning av ett befruktat ägg. Denna process pågår under andra halvan av cykeln och slutar antingen med bekräftelse av graviditet eller frigörandet av äggmenstruationen.

En uppblåst buk uppstår också på grund av vätskeuppbyggnad i kroppen. Det händer också under påverkan av hormoner - vasopressin, prolaktin och östrogen..

De minskar frekvensen av urinering och den återstående vätskan lagras i fettvävnader. Därför kan svullnad i lemmarna före menstruation ofta förekomma.

På många sätt skyddar den kroppen från stress under förlust av stora mängder blod..

Graviditet

Om ägget befruktas under ägglossningen, på grund av frigörandet av progesteron, fäster embryot till den mjuka livmodern - graviditet inträffar. En kvinna lär sig det i de flesta fall på grund av en försening i menstruationen. Vid denna tidpunkt växer embryot redan och livmodern förbereder sig för en ytterligare ökning. Under graviditetens första trimester växer nästan inte buken.

Orsaken till svullnad kan vara:

Ödem - vätskeretention orsakad av felaktig njurfunktion. Det bestäms med en kraftig viktökning och förekomsten av yttre förändringar i lemmarna..

Livmoderhypertonitet är en kramp i musklerna som kan leda till missfall. Tillsammans med smärta och tyngd i nedre del av buken, ibland blödning, ofta urinering.

Ovanstående tillstånd kräver ett tidigt besök hos en gynekolog. En snabb behandling kommer att normalisera tillståndet och undvika missfall.

Näring och andra skäl

Fysiologiska förändringar i buken inträffar inte bara på grund av graviditet eller en enkel frisättning av hormoner. Om en kvinnas mage har ökat, är hennes menstruation frånvarande, men graviditeten bekräftas inte, är det nödvändigt att konsultera en läkare för undersökning av livmodervibros eller andra tumörneoplasmer i det kvinnliga reproduktionssystemet.

Buken är uppblåst och mot bakgrund av ökande aptit. På grund av hormonell misslyckande i den andra fasen av cykeln har kvinnan en minskning av humör och depression, som ofta har fastnat med livsmedel som innehåller snabba kolhydrater. Som ett resultat finns det en kränkning av matsmältningen, uppblåsthet, flatulens samt förstoppning och gas.

I vissa fall uppstår tarmfel:

 • tarmhinder, som åtföljs av förstoppning;
 • dysbios - orsakar uppblåsthet, flatulens och flatulens;
 • sjukdomar i mag-tarmkanalen - leder till ofullständig matsmältning.

Dessa tillstånd är inte en konsekvens av menstruationen, men kan förvärras innan blödningen börjar..

Separat är det värt att notera utvecklingen av premenstruellt syndrom, som påverkar en kvinnas fysiska och emotionella tillstånd.

Tillhörande symtom

Namn i en kvinnas kropp före kritiska dagar kan inte bara åtföljas av en ökning av buken.

En kvinna kan uppleva följande villkor:

 • humörsvängningar;
 • svullnad i extremiteterna;
 • gasning i tarmen;
 • värkande smärta i nedre del av buken.
 • utseendet på akne på huden.

Alla dessa symtom kan uppstå under ägglossningen, som inträffar i mitten av månadscykeln och varar cirka tre dagar. Under frigörandet av ägget kan buken också öka något..

Vid diagnos av graviditet kan en uppblåst buk indikera livmoderhypertonitet. Tillståndet åtföljs ofta av smärta, fläckar och ofta urinering..

Buken ökar också med utvecklingen av tumörneoplasmer, de åtföljs ofta av avsaknad av kritiska dagar, en ökning av de närmaste lymfkörtlarna, illamående, smärta och feber. Om dessa symtom finns, kontakta en läkare omedelbart.

Hur man kan bli av med sjukdomen

I de fall detta tillstånd inte är ett tecken på en hälsoproblem, utan ger mycket besvär, rekommenderas det att en kvinna ändrar vissa vanor i sin livsstil eller använder metoderna för traditionell medicin och psykoterapi.

Mediciner

 1. Följande mediciner används beroende på uppblåsningskällan:
 2. Drotaverinum, inget spa - används som smärtstillande medel om uppblåsthet åtföljs av kramper.
 3. Aktivt kol - med flatulens, om orsaken är överätande.
 4. Pankreatin - föreskrivs för dålig matsmältning.
 5. Espumisan - kämpar med ökad gasproduktion.
 6. Alla läkemedel används symptomatiskt, men för att ta bort problemet måste du ompröva din kost och livsstil under perioden före menstruationen.

Psykoterapi

Ofta framkallas en ökning av buken före och under menstruationen av premenstruellt syndrom. Det provoseras av hormonella förändringar, som också orsakar vätskeansamling och andra fysiologiska processer som påverkar bukförstoring..

Stämningen hos en kvinna under denna period faller ofta, det finns depressiva tillstånd.
Psykoterapi gör att du kan lära dig att acceptera dig själv, kontrollera angrepp av ilska och överätande. Ofta, med akuta manifestationer av PMS, rekommenderas parterapi, så att nära och kära hjälper till att övervinna detta tillstånd, och också lära sig att behandla det med förståelse.

ethnoscience

Traditionell medicin är ett populärt sätt att hantera en puffig mage. Om det inte finns några sjukdomar och graviditet kan du använda följande metoder:

 • ta avkok av fänkål, ingefära, kamomill och nässlor;
 • drycker för bärfrukter;
 • fysiska övningar som hjälper till att normalisera peristaltik och minska kramper.

För att normalisera tillståndet rekommenderas att du tillbringar mer tid i frisk luft och eliminerar överbelastning av nerven.

Förebyggande åtgärder

För att utesluta en ökning av buken under och före menstruationen måste en kvinna uppmärksamma sin livsstil, och särskilt på fysisk aktivitet, näring och vätskeintag. Det är nödvändigt att inkludera så mycket fiber och vitaminer i kosten som möjligt. För att minska sannolikheten för uppblåsthet rekommenderas det:

 1. drick minst 2 liter vatten per dag;
 2. eliminera eller minimera konsumtionen av kaffe och sockerhaltiga drycker;
 3. äta mindre choklad, kryddig och salt mat;
 4. öka konsumtionen av frukt och grönsaker;
 5. ät mer mat med mycket vitamin B - broccoli, bovete;
 6. göra morgongymnastik.

Om dessa rekommendationer inte hjälper, men tillståndet är obekvämt - bör du rådfråga en läkare för en detaljerad diagnos.

Uppblåsthet under menstruationen: 7 sätt att hantera en obehaglig känsla

Många kvinnor upplever uppblåsthet före eller under menstruationen. Kan vissa livsstilsförändringar hjälpa till att hantera detta obehag?

Uppblåsthet under menstruationen orsakar inte bara obehag, utan förstör också stämningen. I sådana ögonblick finns det en känsla av tyngd i magen, och ibland verkar det till och med att du har fått övervikt. Lyckligtvis kan vissa livsstilsförändringar minska dessa symtom..

Vad är uppblåst under menstruationen?

Uppblåsthet under menstruationen är ett tillstånd där en kvinnas mage är tyngre och blåses upp före eller under menstruationen. Uppblåsthet anses också vara ett av flera symtom på premenstruellt syndrom (PMS) som kan uppstå 1-2 veckor före menstruationens början. Förutom uppblåsthet inkluderar PMS-symtom:

 • Humörsvängningar
 • Trötthet
 • Kolik
 • Acne
 • Mat begär
 • Bröstsvullnad
 • huvudvärk
 • Svullnad

Enligt American College of Obstetricians and Gynecologist upplever 85 procent av kvinnorna PMS-symtom.

Vad som orsakar uppblåsthet?

Uppblåsthet före och under menstruationen kan vara ett resultat av förändringar i nivåerna av könshormoner progesteron och östrogen. Cirka en vecka före menstruationens början hos kvinnor sjunker halten av hormonet progesteron. En minskning av progesteronnivåerna leder till att livmodern frigör sig från endometrium, vilket orsakar menstruationsblödning.

Studier visar att förändringar i progesteron- och östrogennivåer inte bara orsakar menstruationsblödning, utan också får kroppen att hålla kvar mer vatten och salt. Kroppens celler fylls med vatten och orsakar uppblåsthet.

En studie som genomfördes 2011 visade att det är på den första menstruationsdagen i en kvinnas kropp som mest vatten samlas och magen sväller mer.

Hur man lindrar uppblåsthet?

Det finns sätt att minska vattentätheten, vilket i sin tur kommer att hjälpa till att lindra uppblåsningssymtom under menstruationen:

Salt ökar mängden vatten som människokroppen ackumulerar. Att vägra salta livsmedel hjälper till att lösa detta problem..

American Heart Association rekommenderar att människor begränsar sitt saltintag till 1 500 mg per dag. Många bearbetade livsmedel innehåller salt, så att laga mat hemma med bara färska ingredienser är ett sätt att undvika överskott av salt..

Ät kaliumrika livsmedel

Studier visar att kalium sänker natriumhalten och ökar urinproduktionen. Således hjälper kalium att minska vattentätheten och hantera uppblåsthet..

Kaliumrika livsmedel att äta för att undvika uppblåsthet inkluderar:

 • Mörka bladgrönsaker som spenat
 • Sötpotatis
 • bananer
 • Avokado
 • tomater

Prova diuretika

Diuretiska produkter ökar urinproduktionen. Denna process hjälper kroppen att ta bort överskott av vatten. Många produkter har naturliga diuretiska egenskaper, till exempel:

Diuretika finns också i tablettform. Läkaren kan ordinera dem om perioderna åtföljs av obehagliga upplevelser och hemmet inte hjälper..

Drick mycket vatten

Det finns information om att vatten förbättrar njurfunktionen. Det bör dock noteras att det för närvarande inte finns några vetenskapliga bevis för att stödja dessa data, men det är fortfarande värt ett försök. Vatten kommer att få dig att må bättre ändå..

Raffinerade kolhydrater, som vitt mjöl och bearbetade sockerarter, orsakar spikar i blodsockernivån. Detta ökar nivån av insulin i blodet, vilket gör att njurarna behåller mer salt..

Förhöjda natriumnivåer leder till vattenretention, så vi rekommenderar inte att konsumera raffinerade kolhydrater under menstruationen.

Var aktiv

En studie 2013 visade att regelbunden träning förbättrar symtomen på PMS. Eftersom uppblåsthet är ett symptom på PMS, kommer regelbunden träning att hjälpa till att minska det..

För att hålla sig frisk bör människor sträva efter 2,5 timmars måttlig träning per vecka..

Prata med din läkare om p-piller.

En studie som genomfördes 2008 antyder att p-piller eliminerar uppblåsthet under menstruationen. Vissa kvinnor rapporterade dock motsatt effekt..

Effekten av p-piller för varje kvinna kan vara individuell, så det är bäst att diskutera möjliga alternativ med din läkare och prova flera olika typer av preventivmedel för att se vilken som är bäst för att lindra PMS.

När man ska träffa en läkare?

För de flesta kvinnor orsakar uppblåsthet vissa obehag, men hindrar dem inte från att fullgöra sina dagliga uppgifter..

Men om uppblåsthet påverkar en kvinnas dagliga liv, bör du prata med din läkare..

Dessutom, om uppblåsthet inte försvinner efter menstruationen, bör du också rådfråga en läkare, eftersom detta kan indikera allvarligare sjukdomar.

Uppblåsthet under menstruationen - Vanliga orsaker under menstruationen

Den månatliga menstruationscykeln är en vanlig process i en kvinnas liv, vilket bekräftar att hennes reproduktionsfunktion fungerar fullt ut. Men ofta åtföljs denna cykel av obehag, smärtsamma attacker som orsakar stor besvär.


Menstruation upprepas varje månad

Tillsammans med obehagliga symptom är uppblåsthet under menstruationen. Detta tillstånd är mest fysiologiskt och förefaller på grund av hormonella förändringar i samband med ägglossningsprocessen. Men i vissa situationer, i menstruationsfasen, kan ett svullt buk signalera förekomsten av allvarliga patologiska sjukdomar.

Hormoner och menstruationscykeln

Menstruationscykeln hos kvinnor har en annan varaktighet. Normen är 28 dagar, men beroende på de individuella egenskaperna mellan menstruationen kan det finnas ett intervall från 21 till 40 dagar.

I mitten av cykeln sker ägglossning, det vill säga ägget lämnar äggstocken. Denna tid är gynnsam för befruktningen. Det är på dessa dagar som vissa kvinnor märkbart sväller buken.

Det är underförstått att ett litet ägg inte så kan påverka midjan i volymen. Orsakerna till detta fenomen är olika. Här är det hormoner - ämnen som "beordrar" alla processer i kroppen.

Uppblåst mage på mitten av cykeln är ett tecken på ägglossning. Faktum är att frigörandet av ett ägg från äggstocken är ett litet men ändå trauma.

Vissa kvinnor känner en smärta i dessa dagar, medan andra inte gör det. Ofta tillsammans med ägglossning noteras matsmältningsstörningar: förstoppning eller diarré, ökad gasbildning.

Tarmproblem ökar uppblåstheten ytterligare. För att inte uthärda smärta kan du ta ett kramplösande medel.

Om det inte finns några planer på att bli gravid den här månaden, är det bättre att begränsa ditt sexliv just nu.

Hos andra flickor observeras uppblåsthet inte i mitten av cykeln, utan en vecka innan den börjar. För närvarande får magen hormonet progesteron att svälla, vilket påverkar muskelns tillstånd.

Hormonet slappnar av livmodern, varefter det blir mjukt, redo att acceptera embryot om befruktning inträffar.

Läkarna försäkrar dem som är rädda för detta fenomen och säger att uppblåsthet under och efter ägglossningen (några dagar före menstruationens början) är en naturlig process. Så naturen ser till att befruktningen sker under optimala förhållanden.

Efter en ökning av progesteronnivån, tillsammans med livmodermusklerna i kroppen, börjar ytterligare en process - vattenretention i vävnaderna.

Vätskan börjar tas bort genom njurarna inte helt - en del av den samlas i det intercellulära utrymmet och cellerna. En sådan försening är ett tillfälligt fenomen som kommer att passera omedelbart efter menstruationens början.

Vattenhållning bidrar också till att midjan under viss tid växer i volym.

Många kvinnor som övervakar sin vikt noterade detta mönster - omedelbart efter slutet av föregående cykel och innan starten av en ny kroppsvikt ökar med flera kilogram. Denna ökning beror just på det faktum att vätskeansamling började i kroppen.

Vid denna tidpunkt, under påverkan av kvinnliga hormoner - prolaktin, progesteron och östrogen - stör kroppen balansen av salter och natrium börjar ackumuleras, vilket håller kvar vätska i vävnaderna.

Samtidigt visas ett annat hormon i blodet - vasopressin, vilket minskar frekvensen av urinering. På grund av detta uppträder fukthållning..

Vad är det för? Så naturen tog hand om det så att menstruationen uppstår i vävnaderna på grund av blodförlust, inte trycket minskar.

Om kroppen drastiskt tappar mycket vätska kommer ett chockstillstånd att komma. Därför ersätts blod tillfälligt helt enkelt av vatten, och totalt förändras vätskevolymen inte.

Utåt manifesteras detta genom uppblåsthet före menstruation. Under de här få dagarna sväller inte bara magen utan också andra delar av kroppen: fingrar, fötter. Idag är det bättre att inte bära ringar och högklackade skor.

Graviditet

I fallet när ägget befruktas säkert med en sprematozoid, börjar det sin rörelse in i livmoderhålet. Corpus luteum producerar ett speciellt graviditetshormon, vilket är nödvändigt för att obehindrat fästning av embryot i livmoderkaviteten. Hormoninstabilitet kan provocera en ökning i midjan och matsmältningsproblem.

I närvaro av toxikos, som också är en helt naturlig process, är en kvinnas näring mycket dålig. De flesta produkter som kommer in i magen lämnar den innan de ens flyttar in i tarmen. Följaktligen finns det inte någon mat i tarmen under lång tid, vilket är en av orsakerna till uppblåsthet.

Glass med surkål eller saltad fisk kan provocera inte bara matsmältningsbesvär, utan också en ökning av gasbildning i tarmen, vilket kommer att leda till diarré.

Om vi ​​överväger graviditet i de sista stadierna, när barnets vikt ständigt ökar, placeras ökat tryck på tarmarna. Eventuella plötsliga rörelser hos barnet kan orsaka irritation på hans väggar, samt en minskning av peristaltik. Avföringsstörning är ett vanligt fenomen som normaliseras på egen hand efter förlossningen.

Patologisk uppblåsthet är en ektopisk graviditet. Denna patologi utvecklas när ett befruktat ägg inte tränger igenom livmoderhulen, utan fästs på äggledarens vägg. Med konstant celldelning växer rörets diameter och nervändarna är irriterade. Det finns måttliga smärta, tyngd i vänster och höger del av nedre del av buken, uppblåsthet och tyngd.

Andra orsaker

Förutom hormonellt kan det finnas andra skäl till uppblåsthet före menstruation.

En ökning i buken kan bero på livmoderfibroider. Alla kvinnor behöver utan undantag genomgå en årlig undersökning av en gynekolog, eftersom en snabb diagnos av fibroider och andra sjukdomar i kvinnosfären är ett nödvändigt villkor för framgångsrik behandling.

Det är nödvändigt att konsultera en läkare om smärtan under en ökning i buken före menstruationen blir starkare, kräkningar börjar eller temperaturen stiger - dessa symtom är inte förknippade med menstruation, men med sjukdomar i de inre organen. Detta tillstånd kräver kvalificerad läkare..

Graviditet kan vara orsaken till uppblåsthet. Om kroppen och bröstet är svullna och samtidigt är det en försening i menstruationen, är det dags att göra ett graviditetstest.

Vid denna tid kan perioden redan vara 2-3 veckor, och moderna test för hCG bör visa detta.

Du måste veta att oavsett om en kvinna vill bli mamma eller inte, graviditet inte kan vara orsaken till smärta om de uppstår.

Smärta för närvarande indikerar en spontan abort. I det här fallet måste du snarast konsultera en läkare, även om det inte finns några planer på att bli mamma, eftersom testet inte kan upptäcka en ektopisk graviditet och andra farliga tillstånd.

En annan orsak till uppblåsthet före menstruationen kan vara vanliga gaser. Efter ägglossningen ökar vissa kvinnor aptiten, vilket leder till matsmältningsstörningar.

Inget behov av att smäga dig själv, hormoner är också "att skylla" för detta. Hur länge detta tillstånd varar beror på mängden av hormonet serotonin i blodet. Överdriven kropp påfyller sin brist.

Tips: Serotonin i kroppen kan ökas genom att äta choklad, mejeriprodukter, dadlar, plommon, fikon.

Därför, om du vill öka aptiten innan menstruationen inte drar på flera dagar, är det bättre att börja äta dessa produkter vid de första tecknen på "zhora".

Samtidigt som serotoninnivån sjunker, som nämnts ovan, före menstruationen, stiger nivån av progesteron, ett hormon som slappnar av musklerna i livmodern och andra organ, inklusive tarmen..

Ökad aptit och en avslappnad tarm leder till förstoppning och flatulens, vilket kan vara en annan anledning till uppblåsthet före menstruation.

Vad ska jag göra om magen sväller före menstruation på grund av gas eller svullnad? De som känner till denna egenhet måste begränsa sig i användningen av salt, rökt kött och gasbildande produkter (brunt bröd, baljväxter, kål) några dagar före menstruationen..

Efter menstruationens start kan dessa produkter återinföras i kosten..

På dagar då magen är svullen är det bättre att inte bära kläder med snäva bälten, eftersom det är skadligt för närvarande att dra åt området på hängorna och buken.

Så en ökning i buken före menstruation är en normal reaktion på en förändring av den hormonella bakgrunden.

Detta tillstånd kommer att pågå så länge kroppen kommer att behöva förbereda sig för menstruation eller graviditet.

Mindre vanligt är detta tillstånd associerat med gynekologiska sjukdomar och matsmältningsstörningar. I det första fallet måste du träffa en läkare, i det andra - justera kosten.

Den kvinnliga kroppen är individuell, så premenstruella syndrom kan variera avsevärt. För vissa präglas denna period av infernalsmärta, kräkningar och illamående, medan någon inte märker några symtom och lätt tål menstruation. Symtomen kan variera hos en kvinna, beroende på vilken äggstock ägget mognar i. Vid menstruation kan illamående vara det mest obehagliga symptom och orsaka allvarligt obehag.

Diagnostik

Som regel föreskrivs diagnostiska åtgärder av en läkare för att klargöra den samtidigt diagnosen. Följande laboratorie- och instrumentstudier används:

 • Allmän analys av urin och blod.
 • Blodkemi.
 • Coprogram.
 • Endoscopy.
 • Ultraljudsundersökning av bäckenorganen och bukhålan.
 • Ibland kan mer allvarliga undersökningar krävas. Till exempel laparoskopi eller MRT.

För att ta reda på orsakerna till att under menstruationen ökar vikten och magen växer är det nödvändigt att genomgå en omfattande diagnos. De börjar med ett besök hos gynekologen i slutet av kritiska dagar. Därefter måste läkaren förskriva ett test, inklusive en vaginal utstryk, och ultraljud. Beroende på resultaten kan ytterligare undersökningar av tarmen, magen, njurarna, urinblåsan och andra organ rekommenderas..

Orsaker till premenstruellt syndrom

Menstruationsperioden är stressande för den kvinnliga kroppen, eftersom det är ett kraftigt hopp i hormoner, vilket förvärrar balansen mellan kvinnliga och manliga könshormoner. Vid menstruation kan illamående orsakas av just en sådan obalans. Förutom illamående åtföljs ofta PMS av ökad känslighet i bröstkörtlarna, smärta och uppblåsthet, smärta i ländryggen, irritabilitet och huvudvärk.

Nästan varje kvinna möter varje månad problem med premenstruellt syndrom. För att kunna tillräckligt svara på alla dess manifestationer måste du veta orsakerna till vissa symtom.

Funktioner för tarmmotilitet

Det finns två huvudsakliga skäl till vilka tarmmotilitet kan försämras:

 1. Hormonell omorganisering - med en kraftig ökning eller minskning av hormoner kan tarmprestanda bromsa, vilket provoserar uppblåsthet under menstruationen.
 2. Funktioner i näring - kvinnor ändrar smak och vill också ha livsmedel som inte är hälsosamma.

Under förändringar i hormonnivåer hos kvinnor kan förstoppning och diarré uppstå, som är kortvariga.

Obehagligt fenomen

Varför stör illamående menstruationer? Orsakerna till dess utseende är förknippade med en ökning av koncentrationen av serotonin i cerebrospinalvätskan. En annan orsak till illamående och kräkningar kan vara en överdriven mängd vätska i kroppen, eftersom detta påverkar det intrakraniella trycket, ökar det, orsakar anfall av illamående.

Dessa symtom kan åtföljas av yrsel, blekhet och ökad ångest. Detta tillstånd hos en kvinna kan leda till förlust av medvetande. Om detta händer ska du rådfråga en läkare.

Drogbehandling

Vid svår uppblåsthet, mediciner som:

Innehållet i förpackningen löses i en liten mängd vatten och drickas på en gång. Komponenterna i läkemedlet kan uppvisa absorberande egenskaper, eliminera toxiner och gaser i tarmen. Läkemedlet är kontraindicerat i närvaro av magsår. Kostnaden för ett paket är 35-40 rubel.

Läkemedlet används oavsett orsaken till gasbildning. Släpp i form av droppar och tabletter. Dess komponenter kan kollapsa gasbubblor och minskar deras irriterande effekt på slemhinnan. Kostnaden för medicinen är 230-280 rubel.

Droppar för oral administrering kan normalisera tarmens mikroflora och sätta i ordning slemhinnan. Kontraindicerat i närvaro av individuell intolerans mot komponenterna. Kostnaden för en flaska är cirka 650-700 rubel.

Pankreatin och beredningar som innehåller magenzymer

Det används när gasbildning kombineras med illamående och kräkningar, samt tyngd i magen (främst efter att ha ätit skadliga och tunga livsmedel). Läkemedlets kostnad är 20-25 rubel.

Främjar naturligt avlägsnande av gaser från tarmen. Det tillhör gruppen av prokinetika som påskyndar processen för tarmmotilitet och matsmältning.

De mest populära av dem är:

Illamående före menstruation: anatomiska orsaker

Förutom hormonell obalans och de resulterande symtomen kan illamående orsakas av livets livslängd i kroppen. Så hos vissa kvinnor lutas livmodern bakåt, vilket är en skillnad från normen. Det är därför, före menstruationen och under hela kursen, pressar ett förstorat organ på nervens ryggradar och orsakar illamående.

Vid menstruation kan illamående åtföljas av uppblåsthet, obehag och smärta i nedre del av magen och i ländryggen. Allt detta tillsammans med obalansen mellan progesteron och prostaglandiner orsakar allvarligt obehag..

Slutsats

Att veta din kropp kommer med erfarenhet. I ung ålder lär en kvinna bara att förstå sig själv. Med tiden kommer det att bli tydligt vad som är ett naturligt uttryck för fysiologi. Vad man ska göra med uppblåsthet?

Om detta problem är obekvämt kan du hitta en lösning och vidta några åtgärder som ett förebyggande åtgärder..

Ofta orsakas gasbildning av felaktig tarmfunktion, vilket störs av frisättningen av hormoner. För att undvika detta måste du övervaka din diet och minska bördan på matsmältningskanalen.

Andra orsaker till illamående

Ett annat alternativ är stark fysisk aktivitet. Den ökade storleken på livmodern under aktivitet utövar starkt tryck på ryggraden och pressar nervcentrumen.

För att undvika förekomsten av illamående måste du minska fysisk aktivitet före menstruationen och stoppa den under de tidiga dagarna av dessa. Om det är smärta och illamående under menstruationen är det nödvändigt att stoppa stress och få mer vila.

Att ta orala preventivmedel orsakar också kräkningar och illamående under menstruationen. För att bestämma att problemet finns i p-piller måste du vara uppmärksam på de tillhörande symtomen, såsom svår huvudvärk, överdriven svettning och irritabilitet.

Vid inflammation i äggstockarna kan kräkningar uppstå kraftigt, vilket kommer att åtföljas av huvudvärk, känslighet för lukt och uppblåsthet. Plötsliga förändringar i blodtrycket som följer med menstruation, temperatur och feber kan också uppstå..

Myom

Denna neoplasma är benägen att gradvis växa och sätter tryck på närliggande vävnader och organ. Myom är en godartad neoplasma, men om den är närvarande krävs kirurgisk ingripande och begränsningsterapi. I närvaro av en främmande kropp i livmoderhålan och därefter, vilket i de flesta fall är resultatet av hormonstörningar och ofta aborter, irriteras nervändarna i bukhinnan hela tiden. Detta kan orsaka magsmärta, upprörd avföring och flatulens. När tumörvolymen ökar ökar obehagliga symtom i intensitet..

I händelse av att menstruationen blir smärtsam, och när du klämmer kläder i buken finns det smärta och obehag, är det nödvändigt att genomgå en rutinundersökning av en gynekolog.

Varför kommer smärta?

Normalt bör menstruationsperioden inte ge en kvinna obekväma känslor. Om före eller under menstruationen uppstår svår smärta, uppblåsthet, illamående, kräkningar, yrsel, är tre alternativ möjliga:

 1. Förekomsten av inflammatoriska processer i det kvinnliga reproduktionssystemet.
 2. Felaktig position för livmodern.
 3. Uterine Underutveckling.

Smärta kan också uppstå efter svår stress eller med störningar i centrala nervsystemet. Normala perioder, som inte ger några sensationer, förekommer endast hos ett litet antal kvinnor. Resten lider av premenstruellt syndrom och ömhet i menstruationen oftast på grund av det stora antalet stressiga situationer i vardagen.

Första hjälpen

Om det finns svår uppblåsthet, bör du granska din kost, samt ta mediciner som minskar luftväxt. En av dessa är Espumisan. Det verkar försiktigt på gasbubblor, limar dem ihop och leder ut. En kvinna bör få vila, liksom en rik drink..

Vägr inte helt. Under perioden med blodförlust bör ätas i små portioner, men ofta. I kosten ingår rött kött, lite vin och mer protein samt mörk mörk choklad.

I vilka fall är det nödvändigt att konsultera en läkare

Det finns symtom som kräver omedelbar läkarvård:

 • långvarig och ökande smärta i nedre del av buken, åtföljd av illamående och kräkningar;
 • med ökat menstruationsflöde, när de avsevärt ökar den vanliga normen;
 • svart menstruation är också ett tillfälle för att åka till sjukhuset, eftersom läkaren i detta fall kan diagnostisera utvecklingen av infektion eller inflammation i könsorganen;
 • uppkomsten av en inflammatorisk process, åtföljd av en ihållande ökning av kroppstemperatur, frossa, feber, överdriven svettning;
 • närvaron av en infektion som kännetecknas av obehaglig lukt, utsläppsfärg och också orsakar svår klåda, smärta och smärta vid urinering.

För att få tid att eliminera orsaken i tid, vilket kan orsaka farliga patologier i det kvinnliga reproduktionssystemet, måste du noga övervaka din hälsa och nuvarande tillstånd. Den sista menstruationsdagen bör åtföljas av obetydlig urladdning, obehagliga symtom är inte karakteristiska under den angivna perioden, så om de är närvarande bör du rådfråga en läkare.

Video: vad magsmärta under magen kan prata om?

Antibakteriell terapi, användning av uroseptiska läkemedel, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Tvätta dessutom urinblåsan med antiseptiska lösningar.
endometriosDen underliggande etiologin har inte fastställts. Förutsägbara faktorer: ofta aborter, problematiska födslar, hormonella problem. Detta inkluderar också faktorn för avlägsna livmodertumörer, en förändring i mikroflora i slidan.Mestadels kirurgiskt. Det odlade endometriumet skärs ut operativt, därefter cauteriseras livmoderhalsvävnaden. Patienten visas antibiotikabehandling och efterlevnad av sexuell vila. Endometrios är benägna att återfall.
Inflammation av bilagornaFörutsägbara faktorer är hypotermi, inflammation i andra organ i urogenitalkanalen, sexuellt överförda infektioner. En ytterligare faktor är oregelbundet sexliv..Antibakteriell terapi, hormonbehandling (i 90% av fallen), icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
CystaEn predisponerande faktor är hormonell instabilitet (avbruten graviditet, oregelbundet sexliv). Bildningen av cyster underlättas av inflammatoriska processer i organen.Ibland förvärrar den blotta närvaron av en cysta välbefinnandet under menstruationen. När en tumör orsakar smärta och ökad blodförlust elimineras den. Mindre ofta - på ett konservativt sätt (hämma hormonella läkemedel), oftare - genom operation. Om cysten inte stör patienten påverkas inte neoplasmen (varken medicinskt eller kirurgiskt).

Hur man hanterar illamående

Om en kvinna inte självständigt kan hantera illamående genom meditation eller slappna av kroppen, är det absolut nödvändigt att söka hjälp av en gynekolog som kan bestämma grundorsaken till denna symptomatologi under premenstrual period och berätta hur du kan eliminera det. Med menstruation kan illamående orsaka allvarliga besvär och störa kvinnans vanliga rytm och livsstil, särskilt om hon är aktiv och energisk.

Det enklaste sättet att eliminera illamående är att ta krampläkemedel och läkemedel som har antiinflammatoriska effekter. I närvaro av hormonell obalans kan läkaren förskriva medicinering som eliminerar detta problem och följaktligen neutraliserar de smärtsamma symtomen på premenstruellt syndrom och menstruationen i sig.

Sammanfattning

Den vanligaste orsaken till uppblåsthet före menstruation är ett tarmproblem.

Tarmsjukdom kan orsaka luftväxt, flatulens, rumling, avföringsstörningar och andra obehagliga symptom. Korrekt näring, upprätthållande av kroppens vattenbalans, måttlig sport och massage kan hantera detta problem. Men med akut skärande smärta bör du genast söka medicinsk hjälp.

Endast en av fem kvinnor märker inte uppblåsthet före menstruationen som ett obekvämt symptom på PMS. Naturligtvis förstör den suddiga midjan ganska stämningen. Speciellt mot bakgrund av ökad irritabilitet förknippad med samma premenstruella syndrom. Vissa damer gömmer en uppblåst "boll" under en korsett eller formkläder. Men det är bättre att förstå och förändra livsstilen så att svullnad mage och ödem i någon fas av cykeln inte orsakar besvär.

Förebyggande av illamående under menstruationen

Det bästa alternativet är att förhindra förekomst av obehagliga och allvarligt obehagliga symtom. Först av allt, innan man börjar menstruationscykeln, är det nödvändigt att normalisera kosten, eliminera överätande, äta fet mat, äta så många färska frukter och grönsaker som möjligt.

Den dagliga behandlingen måste också ses över. För enklare flöde av PMS måste du slappna av och få tillräckligt med sömn, undvika stressiga situationer och spendera mycket tid i den friska luften. Obehagliga promenader är särskilt användbara. Ju mer aktiv en kvinna är i livet, desto lättare tål hennes kropp menstruationsperioden.

Det är viktigt att övervaka menstruationsflödets natur. En förändring i deras färg och lukt indikerar utvecklingen av en infektion eller inflammatorisk process. Om svart menstruation observeras måste du snarast konsultera en läkare för att få tid att diagnostisera ett befintligt problem i tid och eliminera det i det inledande skedet, och därmed förhindra utvecklingen av komplexa inflammationer och andra komplikationer.

Normalt kan mörk urladdning inträffa omedelbart efter förlossningen eller under amning, alla andra fall indikerar ett problem.

En kvinna som regelbundet undersöks av en gynekolog, inte har sexuellt överförda infektioner, leder en aktiv livsstil och äter ordentligt, tolererar premenstruellt syndrom och menstruationsperioden mycket lättare, eftersom det för hennes kropp, som är van vid stress, inte ger mycket stress. Om PMS är mycket svårt, måste du först ompröva din livsstil och försöka eliminera alla nervösa faktorer.

Varje kvinna under sitt liv möter funktionsfel i menstruationscykeln. Gud benådade någon, de upplever inga andra symtom än kort humör och irritabilitet under menstruationen. För andra flickor förvandlas menstruationen till ett annat test och nervös stress. Inte bara är nerverna vid gränsen, illamående, migrän, konstant smärta i bäckenområdet, ländryggen utvecklas. Dessutom observeras uppblåsthet framför menstruationen och flatulens. Det verkar som att alla ser den återhämtade midjan, viskar bakom.

Näring

Känslan av uppblåsthet, fullhet i magen kan förknippas med uppkomsten av gaser i tarmen. När du använder, skriv, bidrar till utseendet på ödem och luftväxt, magen sväller, buldras upp, en känsla av fullhet i bukregionen. Några dagar före menstruation börjar uteslutas från kosten:

 • baljväxter;
 • socker;
 • söta rätter;
 • mjölk;
 • svart bröd;
 • färsk vitkål;
 • selleri;
 • jordnöt;
 • rökt;
 • kryddig och kryddig rätter;
 • salt:
 • stekt kött, fisk;
 • kolsyrade drycker;
 • starkt kaffe.

Det är nödvändigt att utesluta överätning och användning av skadliga produkter. Kosten bör innehålla 4-5 måltider. Alkohol främjar gasbildning, så det bör också uteslutas från användning..

Hur många dagar innan menstruationen ökar magen?

Buken börjar öka i storlek före menstruation hos kvinnor individuellt: från 1,5-2 veckor till 2-3 dagar. Det beror på förekomsten av faktorer:

 • Kroppstyp. En person är tunn, full eller normal.
 • Fysisk träning. Uppblåst buk eller svag.
 • Elasticiteten i livmodermusklerna. Vanligtvis svag efter förlossningen. Speciell gymnastik behövs för att få bäckenbottenmusklerna tillbaka till det normala..

Hos unga idrottsflickor, före och under menstruationen, ökar inte buken, och hos överviktiga och födande kvinnor observeras uppblåsthet, viktökning på 2-3 kg är möjlig. Detta är en naturlig reaktion av kroppen, var inte rädd. För 2-3 dagar av blodigt urladdning, midjestorlek, vikt återgår till det normala.

Tillhörande symtom

Uppblåsthet under menstruationen kan förvärras av ytterligare symtom som:

 • förändring av humör och en tendens till apati eller aggression;
 • brist på aptit eller okontrollerad önskan är ständigt där;
 • ändra smakpreferenser och önskan att äta gourmetmat eller snabbmat;
 • obehag i nedre del av buken, kramper och dragande smärta;
 • upprörd pall;
 • minskad motorisk aktivitet;
 • ömhet och svullnad i bröstet;
 • svullnad i extremiteterna och en ökning av midjens volym med 2-3 cm;
 • uttalad huvudvärk och minskad prestanda;
 • yrsel och brist på aptit;
 • spastiska smärta i nedre del av buken, dra och värka - i coccyx, rygg och höfter;
 • spolning i ansiktet, en känsla av värme och feber;
 • utseendet på obehagliga utslag i ansiktet och kroppen;
 • ökad dåsighet och lust är större delen av dagen i en upprätt position;
 • problem med minne och koncentration.

Orsaker till uppblåsthet före menstruation

För att hantera obehagliga fenomen i PMS är det nödvändigt att veta orsakerna till deras förekomst. De är indelade i ett antal kategorier.

Hormonella orsaker

Kvinnors menstruationscykel är en komplex process, åtföljd av månatliga hormonella förändringar i kroppen under fertil ålder. Förändringar är associerade med nivån på tre hormoner: prolaktin, progesteron, östrogen. Östrogennivån ökar vid tidpunkten för ägglossningen och minskar gradvis med progesteron, tvärtom: den maximala mängden är i början av blödningen. Premenstruellt syndrom orsakar en minskning av östrogennivåerna medan progesteron ökar.

 • Endometrial tillväxt. Det kvinnliga hormonet som ansvarar för att förbereda kroppen för befruktningen och fostra ett barn kallas progesteron. Det stimulerar tillväxten av endometrium (slemhinnan inuti livmodern), som har en porös struktur som består av många blodkärl. Väsentligt för utvecklingen av ämnet kommer in i embryot genom kärlen. Så kroppen förbereder sig för befruktningen. Livmodern sväller, påverkar tarmarna, storleken på bukpressen ökar. Om graviditeten inte har inträffat startas den omvända processen. Skalet exfolierar, under menstruationen lämnar kroppen med blod, komprimering av angränsande organ passerar, livmoderns storlek återgår till normal.
 • Svullnad. Samma hormoner får kvinnokroppen att ackumulera överskottsvatten i vävnaderna i bukhålan, armar, ben, ansikte. Med blodförlust hjälper detta till att undvika uttorkning och vid bearbetning kommer vätskan in i blodet.
 • Ägglossning. Ofta börjar magen blåsa upp under ägglossningen. En stark hormonell våg uppstår, som kroppen reagerar med smärta, uppblåsthet, flatulens.

Intestinal peristaltis

Under perioden efter ägglossningen ökar blodflödet till livmodern och äggstockarna till fläckar. De börjar blåsa upp, pressa tarmens väggar och orsakar spasmer. Maten rör sig ojämnt och bildar luftpartitioner. En kvinna rumlar, svullna mage, börjar en stark gasbildning, upprörd avföring. Efter menstruationen återgår allt till det normala.

Graviditet

Kanske har graviditeten kommit. Under de första veckorna är det svårt att fastställa. På grund av hormonet progesteron inträffar en förändring i kroppen, som stämmer de kvinnliga organen att bära och få ett barn. Magen är uppblåst, bröstet sväller, kroppsvikt växer. Det är möjligt att självständigt bestämma graviditet i de tidiga stadierna genom en fast komprimering av nedre del av buken. Om befruktningen inte ägde rum, förblir magen lös och mjuk. En försening i menstruationen under ett par veckor indikerar behovet av ett graviditetstest på apoteket. Om resultatet är positivt bör du kontakta en gynekolog.

Patologiska processer

En lätt svullnad i midjan påverkar inte vardagen, men om magen sväljer upp före menstruationen, brumlar det hela tiden, gör ont, detta indikerar dolda sjukdomar hos en person:

 1. Gastrointestinala sjukdomar. Kolit och gastroduodenit är ofta kroniska, ibland uttryckta med akuta smärtslag. Blod och vatten, ackumulerade i bukhålan, tryck på de inre organen, vilket framkallar en förvärring av sjukdomar. Gaser blåser upp tarmarna och orsakar kramp, illamående, flatulens och tarmproblem. Svår smärta i nedre del av buken, nära naveln, är troligt.
 2. Genitourinary system. Vid njursjukdom kvarhålls vätska konstant i kroppen, och när menstruationen inträffar minskar urineringens frekvens avsevärt. En ökning av buken åtföljs av: svullnad i ben, armar, ansiktskontur. Väskor visas under ögonen, konstant tråkiga smärta i korsryggen. Dåsighet, slöhet, hjärtklappning noteras. Blodtrycket stiger.
 3. Gynekologiska sjukdomar. Symtomet på "akut buk" anses vara ett tecken på kvinnliga sjukdomar, som kännetecknas av svår smärta och kramp, vilket ger anus, nedre rygg:
 • inflammation i äggstockarna, livmodern;
 • vidhäftningar i bäckenorganen;
 • oophorit är kronisk;
 • cystor på äggstockarna;
 • neoplasma: livmoderfibrer. Denna godartade tumör kan utvecklas till en ondartad. Närvaron av fibroids kännetecknas av en avrundad mage, som under graviditet, då allvarlig smärta uppträder, menstruationen kan stoppa. Med myom bör du ständigt övervakas av en gynekolog, genomgå en undersökning en gång om året..

ätande

Tack vare hormonet progesteron som verkar på nervsystemet börjar nästan alla kvinnor att känna hunger en vecka före menstruationen. De äter mycket, blir nervösa, irriterade.

För att jubla upp vill jag uppleva glädje, ha kul. Det enklaste sättet att bli av med ett depressivt tillstånd är att äta utsökt. Och allt smakligt, vanligtvis kalorifattigt eller salt, leder till vätskeansamling, utseendet på en rund mage.

PMS och tillhörande hormonell obalans påverkar den kvinnliga vilja negativt. Om vanligtvis många begränsar sig i mat, vägrar sötsaker, då ger kvinnor slack.

Stora volymer mat för närvarande smälts dåligt, matmassorna stagnerar i tarmen. Flatulens och uppblåst resultat.

Patologi för urinvägarna

Varför har en kvinna lägre buken efter menstruationen? Detta symptom kan förekomma på grund av sjukdomar i urinsystemet. Den vanligaste pyelonefrit, cystit, bakteriuri och så vidare. Du kan lära dig om dem efter en ultraljudsundersökning av njurarna och urinblåsan samt urinalys.

Under menstruationen blir en kvinnas kropp mer sårbar. Det är under denna period som ett stort antal sjukdomar i urinblåsan kan förvärvas. Så snart blödningen slutar börjar dragande smärta. Symtom som brännande, urininkontinens, feber etc..

Vad man ska göra med uppblåsthet?

Vad ska man göra för att övervinna detta obehagliga fenomen? Det är inte möjligt att bli av med det alls, men det är fullt möjligt att minska storleken och uppblåsningsperioden. Detta kräver en hälsosam livsstil och läkarnas rekommendationer.

Sporta

Ständigt delta i tillgängliga sporter: vatten aerobics, simning, dans, träning på simulatorer, springa. Under menstruationen är en tung belastning inte välkommen, det är bättre att gå långa sträckor. Under promenader avlägsnas gaser från tarmen och mag-tarmkanalen mycket snabbare. Låt dig bara om du känner dig illa. Ladda ner pressen, gör övningar för att stärka ryggmusklerna.

Rätt näring

Rätt kost är ett av de viktigaste sätten att bekämpa uppblåsthet. Innan menstruationen är det önskvärt att minska delar av maten, öka antalet måltider. Begränsa eller helt överge skräpmat och livsmedel som utlöser flatulens.

 • Använd mindre salt. Under PMS, som under graviditeten, drar man ett salt. Natrium kvarhåller vatten i kroppen, ökar belastningen på hjärtat och blodbildande system och ökar puffiness.
 • Begränsa ditt sockerintag. Allt söt i kroppen bearbetas till glukos, som innehåller natrium i kroppen..
 • Drick vatten. Det förbättrar matsmältningen, hjälper till att bekämpa förstoppning, tar bort gifter från kroppen..
 • Uteslut te, kaffe, alkohol och kolsyrade drycker. De bidrar till uppblåsthet.
 • Drick växtbaserade mintter och avkok av kamomill, lingonberry, tranbär. De minskar smärta, tar bort överskott av vätska från kroppen.
 • Ät fiberrik mat. De hjälper till att bekämpa förstoppning..
 • Följ åtgärden. Med användning av stora volymer börjar gasbildning, uppblåsthet. Mycket fiber finns i kål, kli, bönor, bönor, svamp.
 • Avlägsna tillfälligt från kosten mejeriprodukter som ökar manifestationerna av flatulens många gånger.
 • Ta ett komplex preparat som innehåller B-vitaminer, kalium, magnesium. De ansvarar för matsmältningen, stärker blodkärlen och lugnar nerver..

Varma bad

Ta varma och lugnande bad innan din period. Det är tillåtet att lägga havssalt, några droppar fänkål eller svartpeppar eterisk olja, en avkok av örter av valerian, tall, mynta, salvia. Bad hjälper till att slappna av, främja hälsosam sömn, stärka nervsystemet.

Sex är bra för kroppen. För att förbättra hälsa och humör rekommenderar läkare att ha sex innan menstruationen. Det hjälper blodcirkulationen i bäckenområdet, har en gynnsam effekt på den kvinnliga kroppen.

Kläder

Med en ökning av buken av naturliga skäl, försök inte att dra åt den med en korsett eller dra åt underkläder. Från stark klämning uppstår allvarlig smärta på grund av försämrad blodtillförsel, ökad svullnad, tarmkramper, flatulens. Bättre att inte dra åt magen utan att bära lösa kläder.

Medicin

Med en ökning i volym av buken, ta mediciner beroende på orsaken till uppblåsthet:

 • Om huvudsymtomet är spänningar, smärta, spasmer i tarmarna och livmodern, hjälper antispasmodika bra: 1-2 tabletter No-shpa, Spazmalgon, Drotaverin.
 • Om buken är svullen, använd karminativa läkemedel: Disflatil, Espumisan, Antareit.
 • Om flatulens, nedsatt avföring, illamående noteras - använd enterosorbenter: Smecta, Polyphepan, Aktivt kol.

Medicinering bör inte missbrukas. Bättre konsultera en gynekolog.

Uppblåsthet observeras hos 75% av kvinnorna. Detta är en normal reaktion av kroppen på hormonella förändringar under perioden av premenstruellt syndrom och menstruation. Om tecknen på PMS inte försvinner, kontakta en specialist, utför en omfattande undersökning. Efter behandling av samtidiga sjukdomar, med förbehåll för förebyggande regler, kommer en liten ökning i midjan att märkas bara ett par dagar i början av menstruationen.

Folkrättsmedel

Traditionell medicin hjälper inte bara att hantera uppblåsthet utan också förhindra uppkomsten av detta symptom.

Användning av avkok och infusioner av följande örter rekommenderas:

Man bör komma ihåg att användning av örter endast är möjligt i frånvaro av allergiska reaktioner och efter samråd med din läkare. När man använder traditionell medicin är kvinnornas recensioner i de flesta fall positiva.

Tumörer av godartad och malign natur på äggstockarna

Varför har en kvinna lägre buken efter menstruationen? Orsaken kan vara bildandet av en tumör. I detta fall bildas en märklig bubbla med vätska på äggstocken. Det kan vara ganska stort. I detta fall utvecklas ritningssmärta som ett resultat av tryck på angränsande organ eller osträckning av äggstockarna.

I de flesta fall är den resulterande tumören godartad. Samtidigt kan det vara funktionellt och passera på egen hand om några månader. Maligna cyster växer vanligtvis inte så snabbt. De ökar gradvis och orsakar periodisk smärta under många cykler..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Ultraljud för att bestämma ägglossning: vi förstår svårigheterna

Är det möjligt att bestämma ägglossning med ultraljudVanligtvis bestämmes ägglossningen med ultraljud med hjälp av en transvaginal ultraljudssond....

Hur du försenar din period i flera dagar eller en vecka

En stabil cykel betraktas alltid som ett tecken på reproduktionssystemets hälsa och normala funktion. Vanligtvis är kvinnor nöjda med detta faktum....

Menstruation med en obehaglig lukt - de viktigaste orsakerna, sätt att bli av

Den obehagliga lukten efter menstruation, såväl som under deras kurs, kan bli en föregångare av allvarliga problem förknippade med hälsan för hela organismen och reproduktionssystemet, som en del av den....