Varför är det så söt under PMS

Ansvarsfrihet

Förmodligen var varje flicka tvungen att ta itu med en oemotståndlig zhor och suga efter godis under PMS. Varför vill du ha godis under menstruationen och hur du klarar av en sådan evolutionär vana? Vi lärde oss från nutritionist-endokrinolog Marina Maximova och barnläkare-gynekolog Olga Klekovka.

Varför känner du dig hungrig under PMS?

Appetiten och följaktligen mängden mat som äts varierar beroende på cykeln, eftersom könshormoner är direkt involverade i ämnesomsättningen och reglerar känslor av hunger eller mättnad. Hunger, som inträffar i förväg till menstruationscykeln, kommer faktiskt till den ursprungliga instinkten. Under ägglossningen börjar kroppen förbereda sig för en potentiell graviditet. Det måste ha reserver av näringsämnen, och ofta vill vi äta kalorifoder (även om ett högt kaloriinnehåll inte alltid innebär närvaron av ett stort antal näringsämnen).

Marina Maksimova
endokrinologernäringsläkare, huvudläkare på kliniken för vikt- och figurkorrigering HB Clinic

- I den kvinnliga kroppen fungerar hormoner cykliskt: omedelbart efter de kritiska dagarna börjar hypofysen att arbeta aktivt, aktivera äggstockarna för äggmognad, och i mitten av cykeln produceras östrogener, de viktigaste kvinnliga hormonerna. Detta är den ljusaste tiden för en kvinna - toppen av sexuell aktivitet och attraktivitet.

Men i den andra fasen av cykeln visas en dominerande follikel som producerar progesteron, moderhormonet, och detta är lugnt, en del långsam metabolism med pastiness, fukt i vävnader som förbereder, eventuellt, för att fostra ett barn. Höjdpunkten i förändringarna före menstruationscykeln är nästan som förtvivlan över en oförutsedd graviditet och frånvaron av en assistent för en kvinna i form av en morkaka med en extra källa till hormoner.

Och den här gången är den mest kritiska för den emotionella bakgrunden: humörsvängningar, smakpreferenser, tårfullhet, irritabilitet, vätskestagnation i kroppen med svullnad, uppenbar viktökning och en minskning av ämnesomsättningen. Därför finns det en sug efter godis som en källa till lättförsmältbara energikällor.

Tiden för hormonbrist i kroppen och varaktighet, svårighetsgrad och olika symtom beror på den aktuella reaktionen hos andra system: binjurarna, sköldkörteln och korrekt reglering av de centrala delarna av det hormonella systemet - hypofysen och nipothalamus. Om en kvinna ursprungligen har ett underskott på andra system, uppstår PMS med uttalade humörsvängningar.

Olga Klekovkina
MD, barnläkare-gynekolog vid den tyska medicintekniska kliniken GMTClinic

- Under faserna i menstruationscykeln förändras hormonnivån. I processen med den första fasen (produktionen av hormonet östrogen ökar), känns kvinnan bra med början av den andra fasen, under vilken östrogennivån minskar, humöret och välbefinnandet försämras, och aptiten ökar också. Detta tillstånd kan förklaras av flera skäl:

 • ökade nivåer av progesteron i blodet provocerar en ökning i produktionen av adrenalin och noradrenalin. De ökar i sin tur utsöndringen av magsaft. Mat som kommer in i matsmältningskanalen digereras på kortare tid;
 • i den andra fasen av menstruationscykeln på grund av påverkan av hormoner och särskilt progesteron, produceras ett ämne som reglerar blodsocker (insulin) i mindre mängd. Genom att känna behovet av socker kompenserar vår kropp för sin brist på choklad, godis, rullar och bakverk, det vill säga produkter som innehåller kolhydrater;
 • önskan att ständigt äta alla slags godis - möjligheten till graviditet. Kroppen får en signal om behovet av ansamling av näringsämnen, så flickor känner en ökad aptit före menstruationscykeln.

Vad ska man göra

Lägg till järnrika livsmedel till din diet. Rött kött, fisk eller greener kommer att kompensera för det järn du tappade på inför kritiska dagar. Detta kommer att skapa en slags "feedback" med kroppen: du ger den vad den kräver i det ögonblicket.

Om du står inför en outhärdlig hunger, men åt åt för bara en timme sedan, som det verkar för dig, vänta ytterligare 20 minuter.Kanske känslan av hunger försvinner. Om inte, tortyr inte dig själv, det viktigaste är att äta en hälsosam måltid..

Begräns inte dig helt till att äta. Oavsett om du vill ha det eller inte, det är kroppens naturliga behov av mer energi. Och för att inte få dig till frustration, öka något kaloriintaget under ICP.

Försök ersätta godis för något mer användbart, till exempel frukt. När du väljer mjölk eller mörk choklad, föredra den senare.

Det är bättre att minimera salta livsmedel under PMS, eftersom det bara kommer att förvärra svullnad och behålla vatten i kroppen.

Olga Klekovkina
MD, barnläkare-gynekolog vid den tyska medicintekniska kliniken GMTClinic

- Om du inte kan kontrollera känslan av hunger under PMS-perioden, när metaboliska processer bromsas, rekommenderar jag att du övervakar produkternas kvalitet, använder bara hälsosamma ingredienser, som komplexa kolhydrater (spannmål, frukt, grönsaker, pasta, fullkornsbröd) och proteiner (magert kött, fisk med låg fetthalt, keso och kefir, baljväxter). Det är bättre under denna period att begränsa användningen av fet, salt och rökt mat, godis, socker, kolsyrade drycker, alkohol och kaffe.

Till sist

Att ta reda på varför man verkligen vill ha godis är viktigt. Men det faktum att begär efter godis kan kontrolleras med hjälp av specialister är redan en handlingshandbok. Börja med att ersätta bullar och bakverk med något mer hälsosamt, som frukt..

Varför vill kvinnor alltid godis under PMS?

Visst känner varje kvinna sig själv igen - en gång i månaden vill vi alla oemotståndligt äta godis: choklad, vispad grädde, en söt bulle... Det är verkligen så: vår aptit tenderar att ändra intensiteten under menstruationscykeln - det blir mer eller mindre. Vad är orsaken till detta? Varför vill du verkligen godis under PMS? Är det möjligt att hantera detta och hur? Vi förstår mer detaljerat.

Varför ökar aptiten?

Som ni vet inträffar ägglossningsfasen omedelbart efter menstruationen - och det är i denna fas som en kvinna kan bli gravid. Dagarna före menstruationen kallas vanligtvis förkortningen PMS - premenstruellt syndrom. De kännetecknas inte så mycket av specifika dagar, utan av de symtom som de flesta kvinnor känner vid denna tidpunkt: irritabilitet, nervositet, till och med aggression, obehaglig smärta i buken och, naturligtvis, ökad aptit.

Varför ökar aptiten? Detta kan förklaras med de mest antika instinkter som naturen har tilldelat oss. Den kvinnliga kroppen börjar förbereda sig på ägglossningsfasen i förväg, och därför fylla på näringsämnen så att kroppen kan bli gravid och få barn, att ge det framtida fostret den livsmiljö som den kan utvecklas i. Därför vill vi ha något så kalorifattigt som möjligt, även om kaloriinnehåll inte alltid innebär ett överflöd av näringsämnen i produkter..

Vad händer i kroppen?

Läkare förklarar ökningen av aptiten på något annorlunda sätt, men också här spelar månadscykeln en stor roll. I slutet av menstruationen börjar hypofysen att arbeta aktivt, vilket förbereder kroppen på äggmognad och möjligheten till befruktning. Några dagar senare stiger nivån på hormonet östrogen till den högsta nivån på en månad: under denna period upplever kvinnan en aldrig tidigare skådad sexuell aktivitet - allt igen, för att fortsätta släktet.

Efter detta kommer fasen att öka nivån på hormonet progesteron in, vilket gör kvinnor långsammare, lugnare, lugnare, minskar aktiviteten, till förmån för graviditeten, vilket bör inträffa. Och om det inte inträffar börjar menstruationen igen för att uppdatera de inre vävnaderna för nästa ägglossning. Och före menstruationen upplever vi maximalt obehagliga känslor, tårfullhet och irritabilitet, nervositet, humörsvängningar och en ökad önskan att äta godis.

Varför söt? Faktum är att hjärnan kräver "snabb" energi för att återställa östrogen och progesteron som har fallit efter missfall. När allt kommer omkring behövs dessa hormoner inte bara för menstruationscykeln, utan också för arbetet i njurarna och binjurarna, lever- och sköldkörteln och andra kroppssystem. Och vår kropp kan inte säkerställa att alla dessa organ fungerar fullständigt (som därför bromsar deras funktioner under PMS) utan den nödvändiga mängden energi.

En annan version av ökande aptit är "felet" av progesteron, som produceras de senaste dagarna före menstruationen. Detta hormon provocerar produktion av adrenalin, vilket i sin tur stimulerar utsöndring av magsaft. All mat du ätas kommer att smälta snabbare. Dessutom sjunker sockernivåerna, och på grund av detta vill vår kropp godis ännu mer för att kompensera för denna brist.

Hur man hanterar det?

För att inte ge efter för "naturens uppmaning" och inte äta för mycket söt och skadlig under PMS, kan du använda sådana tips.

 1. Du behöver järn, eftersom kroppen kommer att ge ett överflöd av detta element tillsammans med blodutsöndringar under menstruationen, och redan under PMS-perioden börjar kroppen tappa järn. Lägg därför till livsmedel som är rika på den - lever, rött kött, röd fisk, rödbetor, bovete, gröna.
 2. Begräns inte dig till mat och gå inte på diet under PMS - det kommer oundvikligen att misslyckas. Om du plågas av oöverstiglig hunger, ta ett mellanmål med något användbart - torkad frukt eller färsk frukt, grönsaksallad, naturlig yoghurt, men inte godis och kakor.
 3. Dessutom rekommenderar läkare verkligen att öka kaloriinnehållet i kosten idag, särskilt eftersom kroppen så kräver det. Öka bara kalorierna inte på grund av skadliga söt- eller mjölprodukter, utan på grund av proteinmat och långsamma kolhydrater - kött och ägg, spannmål och spannmål.
 4. Undvik salt mat - det kommer inte bara att stimulera aptiten, utan också behålla vatten i kroppen. Under PMS-perioden är kroppen redan benägen att svälla, och så kommer saken att bli ännu värre.
 5. Drick mycket vatten. Trots möjligheten till ödem är vätska mycket nödvändigt för vår kropp under PMS. Vatten hjälper till att tunna blodet, gör att det cirkulerar snabbare i kroppen och mättar alla organ med näringsämnen.
 6. Begränsa användningen av kaffe, starkt te (ersätt växtbaserade), alkohol. Ät inte rökt, fet, stekt under denna period. Inte från dessa produkter behöver du ta kalorier, utan från friska.

Varför vill kvinnor godis: PMS, klimakteriet och socker

Typ 4 sockerberoende hos män och kvinnor

Vissa av oss vill ha mer och mer godis med åldern. Och på samma gång blir effekten av socker på kroppen mer förstörande. Vi förstår varför sugen efter godis ökar med början av klimakteriet hos kvinnor eller andropause hos män och hur hormoner påverkar hur mycket socker vi konsumerar.

Hormoner är den viktigaste komponenten i vår kropp, så hormonbrist eller till och med en obalans av hormoner kan orsaka ett allvarligt slag för det fysiska och emotionella tillståndet. Lust efter godis uppstår när det saknas östrogen, progesteron och testosteron (hos kvinnor) eller testosteron (hos män), eftersom med en låg nivå av dessa hormoner kan humöret förstöra, depression kan till och med uppstå.

Har du typ 4 sockerberoende? Testa

Testresultatet visar om du matchar typ 4-profilen. så.

För kvinnor: PMS

Har du en historia av PMS - premenstruellt syndrom (30 poäng)

En vecka före menstruationens början upplever eller intensifierar du:

 • irritabilitet (15 poäng)
 • ångest (15 poäng)
 • missnöje eller depression (15 poäng)
 • svullnad (15 poäng)

Om du fick 30 poäng eller mer, läs ICP-avsnittet nedan..

För kvinnor: klimakteriet eller perimenopaus

Är du över 38 år eller har en livmoderborttagning eller äggstocksoperation? Om ja:

 • du har minskat vaginal fukt (25 poäng)
 • du har minskat sexlysten (libido) (15 poäng)
 • menstruationen har blivit oregelbunden eller förändrats (15 poäng)

En vecka före och efter menstruationen blir du värre:

Om du får 30 eller fler poäng har du antagligen symtom på östrogen eller progesteronbrist. Läs avsnittet om perimenopaus och klimakteriet nedan..

Du är äldre än 47 år och din period har slutat eller livmodern har tagits bort?

 • depression (15 poäng)
 • torr vagina (15 poäng)
 • trötthet (15 poäng)
 • sömnlöshet (15 poäng)
 • minskad sexlyst (15 poäng)

Om du fick 30 poäng eller mer har du troligtvis symptom på menopausal hormonbrist. Läs avsnittet om perimenopaus och klimakteriet nedan..

För män

 • Du är äldre än 45 år (15 poäng)
 • Du har minskat sexlysten (20 poäng)

Du har erektil dysfunktion eller minskat antal erektioner (20 poäng)

 • Du är sjuk med högt blodtryck (20 poäng)
 • Du har diabetes (20 poäng)
 • Du har högt kolesterolvärde (20 poäng)
 • Du är överviktig och har en fet "splint" runt midjan (20 poäng)

Om du fick 50 poäng eller mer kan symtomen bero på olämpliga testosteronnivåer..

Hur ser typ 4 sockerberoende ut

Hos kvinnor före och under menstruationen uppstår en särskilt stark hormonell obalans, åtföljd av humörvariabilitet. De känner sig trötta, irriterade, stygga och vill verkligen godis. Under perimenopaus och menopaus sjunker halterna östrogen, progesteron och till och med testosteron kraftigt vid fyra till sju dagar, vilket varar menstruationen, vilket leder till anfall av värme, trötthet, humörsvängningar, huvudvärk och intensiv sockertrang..

Män över fyrtiofem har också en hormonell obalans som kallas andropause: testosteronnivåerna minskar, vilket också orsakar en önskan efter godis. Om situationen liknar din, är du förmodligen typ 4 sockerberoende.

Hur insulin fungerar

Insulin är ett hormon som reglerar blodsockret. Precis som en maskin bränner bensin, bränner kroppen socker som bränsle, och detta socker måste komma in i cellerna i rätt mängd. För mycket socker - och systemet kommer att överbelastas, kroppen kommer att överbelastas och producera överskott av insulin. Insulin sänker blodsockret, och personen blir först irriterad och orolig, och sedan igen önskar godis.

Insulin är som en nyckel som öppnar dörren till "ugnen", genom vilken socker kommer in från blodomloppet in i cellerna och bränner, vilket ger energi. Om systemet fungerar som det ska producerar kroppen till och med socker, som behövs som bränsle (vanligtvis från proteiner och komplexa kolhydrater), kalorier konsumeras och hunger kvarstår under kontroll. En man är full av energi, tonad, och kaloriinnehållet i mat blir inte ett problem.

Men med insulinresistens bryts nyckeln som öppnar "cellbranddörren". Socker samlas i blodet, medan cellerna lider av brist på bränsle för energiproduktion och kräver att de ges. Eftersom socker inte kan komma in i cellerna känner en person trött och deprimerad och han vill ha godis. Men det äta sockret hjälper inte: det gör att kroppen bara producerar ännu mer insulin och trötthet och irritation försvinner inte. Blodnivåerna av socker, kolesterol och triglycerider (fetter) stiger högre och högre. Och detta är den vanligaste orsaken till diabetes hos vuxna..

Dessutom kan en person starkt gå upp i vikt: socker bränner inte i cellerna, det måste släppas någonstans, och vanligtvis förvandlas det till fett. Hos kvinnor med överskott av insulinnivåer byggs fett upp på höfterna, sidorna och skinkorna. Hos män avsätts det runt midjan och bildar ett "däck".

Hos män är den främsta orsaken till insulinresistens en låg nivå av testosteron (även om det verkar som om allt är i ordning i detta avseende). Insufficiens av detta hormon kan inte bara leda till diabetes och hjärtsjukdomar, utan också till högt kolesterol, högt blodtryck, depression, osteoporos och fetma..

Begär efter socker vid premenstruellt syndrom

Premenstrual syndrom (PMS) är ett komplex av symtom som ökar före menstruationens början, inklusive irritabilitet och sug efter. Det finns ingen enighet om orsakerna till PMS, men holistiska läkare antyder att det vanligtvis är förknippat med försämrade nivåer av progesteron och prostaglandiner, hormoner som är avgörande för välbefinnande..

Östrogen- och progesteronnivåerna varierar under en månad så att en kvinna kan bli gravid. Under de första två veckorna av cykeln (i follikelfasen) finns det fler av dem, och under ägglossningen - klimaxet i menstruationscykeln - sjunker nivån för dessa hormoner. När innehållet minskar upplever kvinnor östrogenrelaterade migrän, hjärtklappning och ångestattacker. Efter ägglossningen börjar östrogen- och progesteronnivåerna att stiga igen och symtomen försvinner.

PMS är huvudsakligen en progesteronbrist. Progesteron stimulerar hjärnan att producera GABA (gamma-aminobutyric acid), som fungerar som ett "naturligt lugnande medel" i kroppen: det lugnar och hjälper till att somna. Om nivån av progesteron är för låg, upplever kvinnan ångest och irritabilitet, kan hon drabbas av sömnlöshet. När det finns för mycket progesteron kan en känsla av depression uppstå..

En brist på progesteron orsakar ofta sug: du vill att godis ska lindra symtomen. Till att börja med fungerar det, men tyvärr när "sockerhöga" passerar sjunker blodsockernivån och irritabiliteten och ångesten blir ännu starkare.

Har du en ICP?

För att förstå om du har PMS är det bra att hålla en humördagbok. Jämför intensiteten av känslomässiga symtom och sug efter sötsaker under fem till tio dagar av menstruationscykeln (med början från den första dagen i menstruationen) med en sex-dagarsperiod före menstruationens början. Om intensiteten på dina symtom ökar med minst 30 procent inom sex dagar innan menstruationen och detta mönster observeras under minst två på varandra följande cykler, är PMS närvarande i ditt liv. Insåg detta kan du bättre förstå ditt tillstånd och hantera det..

Begär efter godis i perimenopaus och klimakteriet

Under klimakteriet minskar produktionen av östrogen och progesteron när äggstockarna tappas. Denna process sker inte över en natt: den varar från fem till tolv år, under den så kallade perimenopausen. Menopaus och perimenopaus kan orsaka en känsla av konstant trötthet och depression, som många kvinnor försöker behandla med socker.

En låg östrogennivå under klimakteriet åtföljs av suddigt medvetande, en kvinna känner konstant trötthet, hon är hemsökt av smärta, migrän, sömnlöshet, värmeattacker, hennes sexuella lust minskar. Dessa symtom visar sig särskilt skarpt med kronisk trötthet och fibromyalgi. Låga progesteronnivåer orsakar också sömnlöshet och ångest. Symtom på klimakteriet inkluderar:

 • oregelbundna menstruationscykler (menstruationen blir antingen mer riklig eller nästan osynlig);
 • viktökning;
 • Trötthet
 • minskad sexlyst;
 • svår huvudvärk;
 • suddigt medvetande;
 • humörsvängningar, irritabilitet, känsla av depression.

Även om testosteronbrist är ett allvarligare problem hos män, är för denna kvinna denna punkt också viktig. Under klimakteriet sjunker nivån av testosteron hos kvinnor inte så kraftigt som nivån av östrogen och progesteron (hälften av det kvinnliga testosteronet produceras av binjurarna), men i de flesta fall börjar testosteron också missas, även om det fortfarande är mycket mer än östrogen. Låga testosteronnivåer bidrar till förlust av libido och muskelatrofi, depression och trötthet, vilket orsakar sug efter godis.

Många läkare diagnostiserar inte klimakteriet förrän äggstockarna slutar fungera helt, eller tills menstruationen är helt stoppad. Detta innebär att en kvinna har mellan fem och tolv år att drabbas av brist på östrogen innan läkaren gör en diagnos av klimakteriet och överväger underhållsterapi med östrogen.

Använda socker för att öka serotoninnivåerna och förbättra välbefinnandet

Låga östrogennivåer hos patienter med PMS, perimenopause och klimakteriet har en negativ effekt på produktionen av serotonin och andra hjärnkemikalier (neurotransmittorer), vars brist kan orsaka depression och sug efter godis. Serotonin är mycket viktigt för sömn och minskar aptiten, vilket ger en känsla av fullhet..

Serotonin produceras från aminosyran tryptofan som finns i proteiner. Vitamin B6 (pyridoxin) och magnesium behövs för att konvertera tryptofan till serotonin. Andra B-vitaminer är också viktiga för känslomässig hälsa, till exempel, om vitamin B3 (niacin) är brist, kommer kroppen att använda tryptofan i maten för att syntetisera det..

Under en kort tid ökar sockerförbrukningen serotoninnivåerna och gör en person lyckligare: socker höjer insulinnivåerna, insulin pumpar mycket aminosyror (från proteiner), men inte tryptofan, i musklerna, och mycket återstående tryptofan kommer in i hjärnan och förvandlar där till serotonin.

Men med utvecklingen av insulinresistens blir det värre och värre att lindra depression och höja humöret. Insulinresistens kan till och med orsaka en minskning av serotoninnivåerna i hjärnan, så att äta socker är meningslöst.

För medicinska frågor, se till att du först konsulterar din läkare.

Varför vill du ha godis under din period och hur du klarar det

Många kvinnor under menstruationen frestas att äta något sött. Varför under menstruationen du vill ha godis, vet många kvinnor inte. Detta faktum är förknippat med hormonella förändringar i kroppen just nu och med viss blodförlust. Flickans menstruation omfattar två stadier, behovet av godis uppträder vanligtvis i det andra, i samband med produktionen av progesteron. Det är nödvändigt att kontrollera dig själv under denna period så att du inte får övervikt.


Under menstruationen drar ofta på godis

Vad som orsakar uppkomsten av PMS

Detta fenomen hos flickor går annorlunda. Någon känner praktiskt taget inte förberedelsen av kroppen för periodisk blödning, medan någon upplever allvarligt obehag. Förekomsten av detta fenomen orsakas av följande faktorer:

 1. Utrotning av corpus luteum. Corpus luteum förvandlas till vitt och upphör att fungera. Effekterna av progesteron på äggstockarna upphör. Detta fungerar som huvudsignalen för beredningen av nästa menstruationsblödning..
 2. Förbereda livmodern för rengöring. Några dagar före periodisk blödning kan kvinnor känna fullhet och en känsla av tyngd i buken och kroppen, vilket kan indikera svullnad och förberedelse av livmodern för menstruation.
 3. Förändring i hormonella nivåer. Den hormonella bakgrunden börjar förvandlas till östrogen, och det reproduktiva systemet förbereder sig för en ny cykel.
 4. Tidigare påfrestningar och nervös överarbete. Ångest, stress, nervös belastning - allt detta har en stark negativ effekt på kvinnornas könsorgan. Efter att ha lidit stress upplever en kvinna ofta smärtsam PMS och menstruation.
 5. Kroniska sjukdomar i fortplantningsorganen. Kroniska sjukdomar i reproduktionssystemet påverkar menstruationens karaktär negativt, vilket gör dem rikliga och smärtsamma. De kännetecknas också av smärtsamma PMS.


Sweet Stress Lindras
Orsakerna till PMS visas i tabellen.

Frekvensen av förekomst hos kvinnor,%Orsaker till PMS
Hormonella förändringarStress och stressKroniska sjukdomarFörbereda livmodern för rengöring
81425112

Hur man kan övervinna önskan att äta godis?

Några tips om hur du börjar kontrollera dina begär efter godis:

 • ät enligt din typ av ämnesomsättning. Därför upprätta rätt andel proteiner, fetter och kolhydrater. Glöm inte frukosten. Snack med säsongens frukter;
 • få tillräckligt med sömn. Sov 7-8 timmar om dagen. Brist på sömn ökar produktionen av ghrelin - hungerhormonet, vilket i sin tur orsakar sug efter godis;
 • konsumerar tillräckligt med protein. Helst bör du få protein med varje måltid. Endast detta kommer att avsevärt minska sugen efter godis. I praktiken betyder det att för ett mellanmål är det bättre att äta en handfull nötter än ett äpple i butiken. Byt ut spaghettin med ketchup med en skiva kalkon med grönsaker;
 • hålla fast vid ditt dricksprogram. Att dricka ett glas rent vatten före frukosten påskyndar din ämnesomsättning.
 • psykologiskt välmående. Det är omöjligt att "gripa" problem, de måste lösas. Försök att göra något intressant för dig själv (teckning, modellering, fotografering);
 • begränsa kolhydrater, särskilt enkla (socker, godis). Om du gillar godis bör du inte ge upp det helt, det räcker för att begränsa mängden;
 • flytta mer. Rörelsen ger adrenalin och lämnar ingen tid att tänka på godis;
 • arbeta med personlig utveckling. Ju mer en person älskar sig själv, uppskattar och oroar sig för sin hälsa, desto lättare är det att vägra skräpmat. Halva framgången i vårt huvud.

Det finns flera effektiva sätt att övervinna sugen efter godis och ersätta den med andra "godis":

 1. Byt ut choklad med frukt som också innehåller glukos.
 2. Inkludera honung oftare
 3. Drick mer vatten under dagen, ibland är en känsla av hunger en vanlig törst
 4. Ta bort dig själv från den "förföriska" miljön, eliminera alla skadliga produkter
 5. Grönt te och örtte kan minska sugen efter godis
 6. Koppla av mer och få tillräckligt med sömn, brist på sömn provocerar behovet av godis under hela dagen

Lusten att äta godis är ganska normal och man bör inte vara rädd för det. Om du vanar dig till en hälsosam kost, bli av med den ständiga konsumtionen av choklad, rullar och glass - verkligen!

Granska dina matvanor, dricka mer vätskor och prova naturliga sötningsmedel. Mal inte dig själv med hungerstrejk och välj efterrätter noggrant utan artificiella färger, smaker och smakförstärkare.

Naturligt socker, som finns i grönsaker, frukt och säd, är mycket lättare, lättare och mer korrekt absorberas av vår kropp. Han ger oss en energitillförsel som konsumeras under lång tid. Fördelen med frukt och grönsaker är att socker i dem kombineras med andra näringsämnen, samt vitaminer, mineraler, användbara syror, fiber. Det är detta som gör vår kost hälsosam..

Många hävdar att pumpa, zucchini eller spenat inte är tillräckligt söta. Men det beror bara på att vi är väldigt vana vid raffinerade godisar. Det första jag skulle råda när du försöker ge upp socker är att sakta rensa din smakpalett. Kanske i början kommer dina receptorer inte att förstå naturliga sockerarter, du kommer att sakna godis.

fikon Drottning Cleopatras favoritfrukt i torkad form är sötare och friskare än i rå. Fikon ger en känsla av fullhet snabbt och under lång tid, och detta är en gudsskydd för dem som övervakar vikten.

Strawberry. Drottningen av bär är bra, både färsk och fryst, och jag använder den ofta för att göra smoothies och desserter. Naturligtvis gillar jag verkligen smaken av jordgubbar, men det är också mycket användbart! Det har många ämnen som hjälper till att förbränna fett, det är rikt på C-vitamin, vilket förbättrar immuniteten, och en sällsynt antioxidant - ellaginsyra - bekämpar hudskador och förhindrar rynkor.

Papaya. Jag älskar papaya! Den är rik på matsmältningsenzymer och vitaminer. Detta är en fantastisk frukt för diabetiker: även i mycket söt papaya finns det lite socker och det har ett lågt glykemiskt index. Därför är papaya också ett bra alternativ för dig som vill gå ner i vikt..

äpplen Det finns ett utmärkt ordstäv: "Ett äpple om dagen, och en läkare behövs inte." Jag äter ständigt äpplen, de innehåller många antioxidanter som hjälper kroppen att bekämpa fria radikaler, samt B-vitaminer, som minskar stress och förbättrar minnet. Det är det bästa mellanmålet under dagen och den perfekta maten för diabetiker..

Banan. Vad kan vara enklare än en banan? Detta är ett av mina favorit snacks och en måste ingrediens i många hälsosamma smoothie och skaka recept. Banan är en utmärkt källa till vitaminer, mineraler och fiber, det hjälper till att normalisera matsmältningen och blodtrycket på grund av den stora mängden kalium som finns i den..

Pumpa. Soppa, paj eller sallad - du kan tänka på och laga så mycket läckert med pumpa! Hon är en av de bästa allierade i vår kamp mot åldrande. Den har mycket fiber, men få kalorier, vilket gör det till en idealisk mat för de som kämpar med övervikt.

Morot. Det innehåller betakaroten, som är viktigt för vår hälsa och skönhet, innehåller mycket fiber och antioxidanter. Från morötter erhålls utmärkta juicer, både solo och blandade med grönsaker (selleri) eller frukt (äpple).

Granat. Det är mycket användbart för immunförsvaret, hjärtat, blodkärlen. Ämnen i granatäpple minskar blodtrycket och risken för stroke och hjärtattacker, det är mycket användbart för leder och skyddar vår hud från ultravioletta strålar.

Hur sötma är förknippat med hormonella förändringar

Vanligtvis ökar en kvinnas aptit i cykelens andra steg. Detta beror på att progesteronproduktionen påbörjas, som ansvarar för att förbereda den kvinnliga kroppen på en eventuell graviditet. Att man vill ha godis före menstruationen manifesteras på grund av vissa faktorer. Det faktum att kvinnor vill ha godis innan menstruationen beror troligen på beroende av dessa produkter, oavsett cykelstadiet. Under periodisk blödning förstärks det helt enkelt. Detta stimulerar en ökning av progesteron i en kvinnas blod i det andra stadiet av menstruation..


Vid kraftig blödning sjunker blodsockernivån

Hos vissa kvinnor är menstruationen mycket riklig, vilket bidrar till en minskning av blodsockret, så när menstruationen är söt. Dess användning kommer att återställa organens och systemens normala funktion.

Sweet ger dig möjlighet att förbättra ditt humör under en kort tid tack vare att endorfiner släpps ut i blodet. Om det finns behov av att äta godis bör du inte begränsa dig själv på grund av rädsla för att bli bättre. Kroppen kommer fortfarande att ta sitt bästa för att ge, men försök att äta mer hälsosamma livsmedel, som müsli eller torkad frukt, inte godis.

I det andra stadiet av cykeln känner kvinnans kropp behovet av näringsämnen som behövs för konstruktion av endometrium och livmodersväggar. Snabba kolhydrater och glukos för detta finns i godis, även om det är bättre att fokusera på proteinmat..

Hur man fuskar kroppen

Många näringsläkare rekommenderar att inte motstå naturliga behov och att inte förneka dig själv nöjet att äta godis under menstruationen. Detta gör det lättare att tåla obehag och depressiva stämningar. Det enda som oroar många kvinnor är sannolikheten för att förstöra figuren. Risken för att gå upp i vikt är väldigt hög, eftersom det är mycket svårt att lugna en rasande aptit och motstå lusten att äta sött eller salt.

Det bästa och svåraste alternativet är att kontrollera känslan av hunger och mättnad, skapa en meny för varje dag och följa ett måltidsschema. Allt kommer att bero på viljestyrka här, men om du tar hänsyn till att svårigheter uppstår före och under menstruationen, måste du använda andra metoder för att lura kroppen:

 1. Ät regelbundet och ofta. Dela delar i flera delar utan att öka volymen.
 2. När du väljer mat ska du vara uppmärksam på grönsaker, frukt, magert kött och fisk. Det är inte nödvändigt att äta choklad när den är söt. En ökad mängd glukos är osäker för den kvinnliga kroppen. Du kan äta en banan eller njuta av en sked honung. Byt dina favoritmjölprodukter till bröd och spannmål, de har också mycket fiber. Om du vill ha salt före menstruationen behöver du inte äta chips och nötter. Ost, lätt saltade gurkor, surkål eller kex kan vara ett bra substitut..
 3. Öka vätskeintaget. Detta gör att du kan tämja din aptit. Drick mycket, men bara vatten, eftersom kaffe och juice tvärtom ökar lusten att äta något.
 4. Distrahera dig från tankar om mat. Gå, gör dina favorit saker, läs.
 5. Undvik om möjligt under månatliga konflikter och stressande förhållanden. Efter obehagliga berättelser och skandaler räddas många av sina favoritgodisar.

Hur längtan efter godis är associerad med en psykologisk faktor

Vissa smakpreferenser är ofta associerade med mänsklig psykologi. Beroende på godis orsakas av en viss brist på "sötma" i livet. Sådana människor är benägna att täta depression och lågt humör..


Att äta godis gör människor glada

Konfektprodukter bidrar, när de används, till en kortvarig förbättring av humöret på grund av frisläppandet av livsmedel "hormoner av glädje" - endorfiner i blodet.

Många flickor upplever dålig hälsa och psykologisk depression under PMS och under menstruation. Om du har godis under din period, hjälper detta faktum att lindra situationen..

Något dras för en söt

De flesta damer hävdar att aptiten ökar, men oftast vill du bara godis. Men enligt resultaten av studien konstaterades det att det inte fanns någon sug efter godis just nu.

Precis i detta sammanhang drog man paralleller mellan "söta" och "djärva" och etablerade en relation mellan dem. Deras typer tillhör en organisk grupp - kolhydrater, som kan uppfattas av en kvinna som en sug efter godis. Men faktiskt behöver kroppen det vanliga ”bränslet”, det vill säga den energi som finns i kolhydrater.

Dessutom, om du tar den genomsnittliga mannen och kvinnan, kommer deras matvanor att vara något annorlunda. Vi tror att få kommer att bli förvånade, men en dam är mer benägen att äta choklad än en man. Och detta är ett annat svar på frågan varför en kvinna vill ha godis innan menstruationen.

Och det bevisades också - efter att ha ätit en chokladkaka tillfredsställde kvinnan sitt sinnesystem. Och även om ingen energi, men en känsla av mättnad i lukt, smak, arom ledde flickan till mättnad.

Och här är ett annat svar på frågan: "Varför vill du ha godis innan menstruationen?" Efter ägglossningen börjar flickans mentala tillstånd gradvis förändras i olika riktningar och ju närmare de kritiska dagarna, desto oftare svänger stämningen. Då kan många känna det hatade PMS. Allt detta är förknippat med en brist på serotonin i hjärnan, som indirekt kan hänföras till denna fråga..

Hur är flickors fysiologi

Flickors kropp är föremål för cykliska och ständiga hormonella förändringar. Varje månad upplever kvinnor i reproduktiv ålder periodiska blödningar. Menstruationscykeln kan delas upp i två steg - östrogen och progesteron.

Efter menstruationen börjar östrogenfasen när ägget mognar. Det slutar med en ägglossningsprocess. Detta är toppen av mobiliseringen av den kvinnliga kroppen och beredskapen för befruktningen. Efter detta ögonblick går progesteronfasen in, under vilken livmodern börjar förbereda sig för att få ett befruktat ägg. Om befruktningen inte inträffade, slutar detta steg med ytterligare en blödning.

Under det andra steget börjar många flickor uppleva ökad aptit. Detta beror på att beredningen av reproduktionsorganen för en eventuell graviditet kräver näringsämnen som kan erhållas från mat.

Från den här videon lär du dig varför den är söt:

När gravid drar saltad och varför

I denna fråga är alla grenar av medicin enhälliga. För att förstå orsaken måste du återställa den naturliga händelsekedjan.

Under befruktningen börjar överdriven produktion av progesteron, graviditetshormonet. Det får kärlen att slappna av, vilket får dig att sova, svimma och svälja luften ivrigt. Blod flyter långsamt genom avslappnade kärl, så blodtrycket minskar. Arbetet med natrium (salt) - öka trycket.

Kroppen förstår vad den behöver och ger signaler. Överdriven intag av salt kommer att få en kvinna att dricka mer, och vätskan kommer att fylla på blodreserverna. Således kommer blodflödet att öka, trycket kommer att återgå till det normala trots aktiviteten av progesteron.

Det är därför den långvariga stereotypen av salt under graviditeten inte är en myt alls, utan ett vetenskapligt bekräftat faktum. Och det handlar inte alls om smakpreferenser. Progesteron finns i överflöd i första trimestern, så kvinnor vill mest av allt salt under denna period. Vid andra trimestern kommer progesteron att skapa en morkaka runt barnet, hans nivå normaliseras, trycket kommer att sätta sig och det "salta" fenomenet passerar. Då kommer den gravida kvinnans kropp att anpassa sig till förändringarna, alla vävnader och organ börjar anpassa sig till en brist på näringsämnen.

Intressant nog hjälper missbruk till salt att identifiera avvikelser. Om en kvinna fortsätter att konsumera mycket salt i andra och tredje trimestern, finns det inflammation eller patologi hos fostret. Naturligtvis är detta inte alla orsakerna, eftersom kärleken till salt kan bero på svag immunitet och brist på protein i kosten.

Varför vill du ha godis på kvällen??

I kampen för viktminskning och vägran av godis spelar smakpreferenser själva en mycket stor roll: någon gillar salt, någon sur, men någon kan inte leva utan godis.

Därför, om du är överviktig och vill bli av med det, måste du först genomgå psykologisk utbildning och konfigurera dig själv att vägra choklad, marshmallows och godis.

Det händer att när jag är i rörelse och oroar hela dagen på kvällen finns det en frestelse att titta i kylen för att leta efter en glass.


på kvällen, befriad från oro, tycker en medvetet att godis inte är det

På kvällen kan godis vara önskvärt av skäl:

 • tung fysisk ansträngning under dagen
 • långvarig fasta under dagen
 • stress upplevt under dagen

När musklerna var spända länge (på jobbet, under träning eller bara aktiv rörelse) pumpade de helt ut ett viktigt element - glykogen. Dess brist driver kroppen att "kräva" socker. det är lätt att undvika - inte anstränga dig hårt på träningen och gör alla övningar med mått.

Varför vill du ha godis på morgonen??

Lusten att äta något sött kan uppstå även på morgonen, när du bara vaknar. Anledningen till detta är dold i kroppens fysiologiska processer.

Allt händer på grund av det faktum att medan du vilar, arbetar och bearbetar levern en enorm mängd glukos över natten med insulin. Det är därför man på morgonen vill fylla på utarmade glukoslagrar på morgonen.


Det hormoninsulin som produceras av bukspottkörteln reglerar kroppens ämnesomsättning
En annan anledning är en dålig vana. Om en person är van vid att äta sockerhaltiga livsmedel sedan barndomen kommer det att vara mycket svårt att utrota det. En perfekt hälsosam frukost är spannmålgröt, kli, ost, keso, bär. Men det är osannolikt att någon verkligen ska jobba kommer att stjäla havregryn.

Det är mycket lättare att sitta ner med kakor med en kopp kaffe och njuta av en tårta. Därför, på jakt efter orsakerna till de ovanliga "morgonen smakpreferenser" måste du överväga din inställning till mat och vanor.

Vad händer när det saknas salt i kroppen

Således, utan salt, kan kroppen helt enkelt inte fungera normalt. Om en person inte konsumerar tillräckligt med salt kan ganska obehagliga processer uppstå:

 • på grund av nedsatt överföring av nervimpulser, förlorar en person förmågan att utföra mentalt arbete, minnet förvärras och uppmärksamheten försvagas;
 • på grund av en obalans av elektrolyter, försämras humöret, kanske till och med utseendet på odligheter i beteende;
 • det finns en konstant känsla av dåsighet, en person blir snabbt trött;
 • muskelsvaghet;
 • kränkningar av rörelsekoordinering observeras;
 • på grund av förlust av vatten, blod förtjockas, vilket kan leda till blodproppar;
 • ökad risk för att utveckla hjärt-kärlsjukdomar.

Ibland är behovet av att äta salt bara ett symptom som indikerar att kroppen saknar natrium eller klor. Men detta händer inte alltid..

Jag vill ha salt: vad som saknas i kroppen ^

Vad kroppen saknar om du vill ha salt

Om en person ständigt vill ha salt mat kan det tyta på brist på flera spårämnen:

 • Klorid: ingår i orraffinerat havssalt;
 • Fetter: om du vill ha sill kan du också äta fet fisk, för det innehåller fettsyror;
 • En sug efter oliver och oliver vittnar om bristen på natriumsalter, vilket också kan uppstå när sköldkörteln är störd.

Vad man ska göra om man drar på salt

Vanligtvis skiljer sig inte salt mat i näringsvärde för kroppen, och vissa av dem (chips, nötter, frön) kan provocera utvecklingen av mag-tarmsjukdomar. För att förhindra att detta händer rekommenderas att du använder mer hälsosamma livsmedel som innehåller natrium istället:

 • Flod- och havsfisk;
 • Kött och skaldjur;
 • Frön och nötter (vanliga, utan aromämnen);
 • Oraffinerat havssalt (det kan användas istället för det vanliga i kokningsprocessen).

Hur man kan bli av med saltbegär

Det är värt att notera att en speciell kärlek till salt mat inte alltid indikerar förekomsten av sjukdomar: det kan också uppstå mot bakgrund av ökad fysisk aktivitet. Människor som deltar i sport och sitter på, noterar att de, även om de tidigare gillade godis, efter en tid, tack vare sin näring, blir mer likgiltiga till det, och i mat föredrar de saltade och kryddig mat.

Om du är starkt dragen av pickles, tomater och annan liknande mat, och en person inte lyckas övervinna sig själv under lång tid, är detta en signal för ett besök hos läkaren. Flera skäl till att detta problem kan uppstå är:

 • Berusning;
 • hypertyreoidism;
 • Sjukdomar i könssystemet;
 • Dålig matsmältning.

Vid förgiftning av kroppen, åtföljd av en ständig önskan att äta något salt, bör du omedelbart rådfråga en läkare, eftersom mat i detta fall kommer inte att förbättra situationen. För att få dig att må bättre ska du dricka så mycket vatten som möjligt och ingefära te hjälper till att stimulera matsmältningsprocesserna..

Beroende på skick

Det är nödvändigt att överväga sug efter salt mat, med hänsyn till vissa omständigheter och förändringar i människokroppen.

Graviditet

Under denna period finns det två huvudsakliga orsaker till förändringen i smakpreferenser: en ökning av volymen av cirkulerande blod och hormonella förändringar. För att säkerställa normal blodtillförsel till fostret och moderkakan ökar mängden vätska i kroppen, vilket leder till behovet av att normalisera vatten-saltbalansen. Salt har förmågan att hålla kvar vatten. Därför är sugen efter saltlösning hos gravida kvinnor en naturlig mekanism för att minska sannolikheten för uttorkning.

Men överskott av salt under denna period kan orsaka problem. Vätskor kvarstår, vilket leder till ödem och ökat tryck.

Innan menstruation

En av de vanligaste orsakerna. Menstruationscykeln hos kvinnor är indelad i två perioder - före ägglossning och efter. Under den första perioden växer ägg i ökande folliklar. Efter ägglossningen bildas en gul kropp i deras ställe - en tillfällig körtel som producerar progesteron. Detta hormon är nödvändigt för att upprätthålla graviditet i de tidiga stadierna, tills moderkakan bildas. Det är hans inflytande som leder till en förändring av smakpreferenser. Aktiva syntesprocesser före menstruationen kräver en stor mängd energi som kroppen försöker få från livsmedel och mineraler.

Efter sex eller aktiv sport

Aktivt sexuellt samlag åtföljs av frisläppande av energi och ökad svettning, vilket påverkar underskottet för inte bara vätska utan också spårelement. Detta kan hända inte bara efter sex utan också efter intensiv fysisk ansträngning och är normen.

Med ökad svettning från huden förångas fukten tillsammans med salter. De är nödvändiga för att kroppen ska fungera normalt. Om belastningen är för hög, men tillgången inte fylls på, kan det finnas en kraftig törst och önskan att äta salt mat. Läkare rekommenderar ofta att vid långa resor eller allvarliga arbetsbelastningar inte bara vatten konsumeras utan drycker berikade med spårämnen och mineraler.

För förkylningar och infektionssjukdomar

Mekanismen för kampen mot infektion är en ökning av temperaturen, vilket ofta leder till brist på vätska och förtjockning av blodet. Den senare bromsar transporten av enhetliga element som är involverade i immunsystemets respons på sjukdomen.

Det är mycket viktigt att när du är förkylt och i allmänhet, när du är sjuk, ska du följa dricksprogrammet. Det är också nödvändigt att blodcirkulationen är hög, för vilket ändamål, inklusive salt.

Lusten att äta salt mat åtföljs ofta urinvägsinfektioner. Detta beror på utnämningen av läkare av diuretika som ökar graden av eliminering av gifter från kroppen..

Baksmälla

Etylalkohol i förfallet leder till brist på vätska och vitaminer. Salt tillsammans med vatten normaliserar denna balans och hjälper till att förbättra en persons tillstånd från en baksmälla.

Andra situationer

Sjukdomar som hypertyreos eller diabetes mellitus leder ofta till en acceleration av metaboliska processer i kroppen. Detta kan åtföljas av en önskan att äta salt, konstant törst, snabb viktminskning och ökad excitabilitet..

Vissa människor har naturligtvis en accelererad ämnesomsättning, vilket kan orsaka liknande symtom. Den största skillnaden från sjukdomar är att de först uppträder i tonåren eller barndomen och en person lider av dem ständigt.

Vad du ska göra om du vill ha skarp eller bitter

Kryddig mat irriterar inte bara våra smaklökar. I kroppen utför den flera viktiga funktioner:

 1. Desinficerar mat (denna kvalitet används allmänt i heta länder).
 2. Tunnare blod förhindrar uppkomsten av blodproppar.
 3. Det aktiverar rörelse i mag-tarmkanalen när vi har en "lat" mage eller en "lat" tarm.
 4. Ökar aptiten.
 5. Startar en ämnesomsättning.

Därför, om vi vill ha kryddig, troligen, behöver vi hjälp av sådana produkter. Och att förneka dig själv i dem är inte värt det. Men du måste vara försiktig och skydda slemhinnan. Till exempel rekommenderas inte att äta akut på tom mage

Användbara livsmedel med levande bakterier, ät mer fiber och pumpa

. Pumpa innehåller T-vitamin, som reglerar metaboliska processer. Dessa livsmedel hjälper till att lösa problem som din önskan att äta kryddig signal indikerar..

Bitter är en signal om svår förgiftning av kroppen

. Blod, vävnader, organ förorenas ständigt, och om en naturlig naturlig rengöring inte inträffar börjar vi vilja ha bitter mat. Detta är ett tecken på att det sätter sig på väggarna i blodkärlen, förorenar vävnader, celluliter, njursten kan visas..

Förneka inte dig själv denna önskan, men längs vägen för att rena kroppen på alla tillgängliga sätt. Antioxidantprodukter hjälper till att ta bort gifter. Dessa är orange grönsaker och frukt, rödbetor, avokado, kål av alla slag, gröna.

Grönt te och riktade örttillskott kommer att vara fördelaktigt.

. En undersökning av kroppen skadar inte. Behöver se vener, blodkärl, njurar och gallblåsan.

Varför diabetes är söt

Personer med diabetes bör noggrant övervaka sitt dagliga kolhydratintag. Detta är inte så enkelt, eftersom kolhydrater finns i många produkter, till exempel är stärkelse en polysackarid, och mjölk innehåller mjölksocker - laktos. Men socker är inte bara konfektyr och söta drycker, det kan hittas där du minst förväntar dig det.

Diabetes begränsar en persons intag av godis, dessutom återspeglas inte ett högt intag av kolhydrater omedelbart. Det är därför många diabetiker frestas att äta godis och tillfälligt upphör att respektera principerna för diabetisk diet..

Detta kan leda till dekompensering av diabetes och kroniska komplikationer (neurologiska störningar, skador på blodkärl, njurar, näthinnan). En vanlig komplikation av diabetes är ”diabetisk fot” - amputation av foten.

Varför behövs bordsalt??

Varför behöver en person salt? När allt kommer omkring går en nyfödd till exempel bra utan henne. Kroppen behöver salt?

Behov. Och hur. Den nyfödda har bara tillräckligt med salt, som finns i modersmjölken. Salt eller natriumklorid garanterar normal funktion av viktiga system i kroppen.

1. Natrium är involverat i syrabasmetabolism (vatten-salt). Med en tillräcklig mängd av detta element i blodet, ger röda blodkroppar regelbundet syre till vävnader och organ..

2. Tillsammans med kalium hjälper natrium glukos och aminosyror att penetrera cellmembranen. Därför påverkar det näring av celler.

3. Natrium är viktigt för att nerverna ska fungera normalt. Det hjälper nervändarna att få information från miljön, överföra impulser längs nerv- och muskelfibrer.

4. Natrium ger fullständig absorption av näringsämnen i tunntarmen och njurarna.

5. Klor behövs för utsöndring av magsaft, normal funktion i centrala nervsystemet, könsorgan. Det är en komponent av inert och muskelvävnad, blod, intercellulär vätska.

Salt är viktigt för människor. Bristen är farlig (precis som en överflod). När kroppen saknar salt inträffar inte de trevligaste processerna:

 • nervimpulser kommer inte in i hjärnbarken (människor blir bara dumma för våra ögon);
 • effekten av elektrolyter försvagas (en person kan inte komma ihåg information, han har dåligt humör, ibland olämpligt beteende);
 • vill ständigt sova;
 • svaghet i alla muskler känns;
 • samordningen är störd;
 • vatten går förlorat, uttorkning, blodförtjockning inträffar;
 • ökad risk för kardiovaskulära problem.

Lyckligtvis indikerar inte alltid en ständig önskan att äta något salt en patologisk brist på natrium i kroppen.

När du vill ha ett salt?

Denna önskan kan vara patologisk (på grund av diet, orimlig kost eller metaboliska störningar). Kan vara tillfälligt. Till exempel på grund av graviditet. Kan vara en följd av vana, yrke eller livsstil. Vi kommer att prata om alla skäl i detalj..

Tecken på patologisk brist på salt i kroppen:

a) torr hud, otidig förlust av deras elasticitet; b) muskelsvaghet; c) illamående; d) brist på aptit; e) störningar i njurarna och nervsystemet; e) takykardi.

Oftast tar en person sig själv till detta tillstånd. Strikt diet, undernäring orsakar brist på natrium i kroppen, metaboliska störningar. Vägrar från bordsalt, vägrar många också från de produkter som detta salt innehåller (fisk, skaldjur, ostar, vitlök, lök, mineralvatten, tomater, bönor, etc.).

Jag vill ha salt och på grund av problem i kroppen:

a) accelererad ämnesomsättning; b) brist på vissa mineraler och spårämnen (kalcium, kalium, jod); c) fel i sköldkörteln (följaktligen metabolisk störning); g) infektioner i könsorganet.

Anledningen till önskan att äta något salt kan vara kronisk stress. Omgivande liv, människor, arbete - allt har blivit intetsägande. Maten verkar också färsk. En person vill "återuppliva" den för att göra smaken mer intensiv. Därför ständigt lägger till.

Ofta dras till det salta under den tid som barnet föddes. Detta fenomen är tillfälligt och normalt. Det förklaras av följande omständigheter:

1) Mängden blod i en gravid kvinnas kropp är nästan fördubblats. Följaktligen ökar vattenvolymen. Och natrium är nödvändigt för normal vattenmetabolism.

2) Ett växande barn behöver också blod. Därför behöver han salt.

Naturligtvis är sugen efter salt under graviditeten berättigad. Men i denna önskan ligger faran. En kvinna äter och äter. Antingen gurkor, sedan sill. Till slut bildar hon överskott av salt. Härifrån - svullnad i ben, fingrar, påsar under ögonen.

Begär efter salt utvecklas på grund av ökad svettning. Tillsammans med svett tappar kroppen salt. Överdriven svettning händer:

a) under semestrar i heta länder med hög luftfuktighet; b) under träning; c) medan du arbetar i heta butiker

De två sista punkterna är nyanserna i livsstil och utfört arbete. För att förhindra effekterna av natriumbrist måste du kompensera för det förlorade saltet i tid. Med frukt och grönsaker, mineralvatten. Men inte med pickles eller saltad gröt.

Ibland vill du ha en salt vana. Våra smakvanor bildas genom åren. Till exempel, sedan barndomen åt vi mycket salta soppor. För oss har det blivit normen. Och i vuxen ålder häller vi salt i rätter. Och det salt som finns i produkterna från början upphör vi i allmänhet att känna. Så vi tar oss till sjukhuset.

Ibland överväldigas vi helt enkelt av önskan att äta något ovanligt för oss själva med en ljus salt, söt, sur eller annan smak. Ofta är detta tillstånd skadligt för våra goda avsikter att gå på diet och gå ner i vikt. Vi plågas, vi vet inte vad vi ska göra, vi försöker ignorera kroppens skadliga behov eller "köpa av" det med lite blod: i små portioner eller mindre skadliga produkter med liknande smak.

Och behöver bara ta reda på vad våra önskningar signalerar, vilka spårelement som vår kropp saknar. När allt kommer omkring, olika smaker utföra vissa funktioner i vår kropp.

I vissa fall visar plötsliga aptitförändringar mer allvarliga saker.

: sjukdomar i vissa organ, trög inflammation, endokrina problem.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Månadsvis efter curettage: när det börjar, komplikationer. När man ska träffa en läkare

Med livmoderns curettage måste många kvinnor möta. Som ett resultat av sådan störning i arbetet med det viktigaste fortplantningsorganet uppstår ibland komplikationer, som bedöms av förändringen i menstruationscykelns natur, utseendet på ovanliga utsöndringar....

Bröst under menstruationen

AnvändarkommentarerDet var också de senaste månaderna (bröstet blev inte mjukt) som ett resultat, två dagar efter slutet av månaden, var det smörjning, och en vecka senare var det genombrott blödning......

Orsaker till smärta i nedre del av buken en vecka före menstruation

I samband med omstruktureringen av kroppen före menstruationen inträffar alltid förändringar i reproduktionsorganen, vilket orsakar obehag för 80% av kvinnorna....