Uppblåsthet före menstruationen: varför det händer och hur man kan bli av med det

Blödning

Varje kvinna under sitt liv möter funktionsfel i menstruationscykeln. Gud benådade någon, de upplever inga andra symtom än kort humör och irritabilitet under menstruationen. För andra flickor förvandlas menstruationen till ett annat test och nervös stress. Inte bara är nerverna vid gränsen, illamående, migrän, konstant smärta i bäckenområdet, ländryggen utvecklas. Dessutom observeras uppblåsthet framför menstruationen och flatulens. Det verkar som att alla ser den återhämtade midjan, viskar bakom.

Hur många dagar innan menstruationen ökar magen?

Buken börjar öka i storlek före menstruation hos kvinnor individuellt: från 1,5-2 veckor till 2-3 dagar. Det beror på förekomsten av faktorer:

 • Kroppstyp. En person är tunn, full eller normal.
 • Fysisk träning. Uppblåst buk eller svag.
 • Elasticiteten i livmodermusklerna. Vanligtvis svag efter förlossningen. Speciell gymnastik behövs för att få bäckenbottenmusklerna tillbaka till det normala..

Hos unga idrottsflickor, före och under menstruationen, ökar inte buken, och hos överviktiga och födande kvinnor observeras uppblåsthet, viktökning på 2-3 kg är möjlig. Detta är en naturlig reaktion av kroppen, var inte rädd. För 2-3 dagar av blodigt urladdning, midjestorlek, vikt återgår till det normala.

Användbar video

Se denna anti-uppblåst matvideo:

De främsta orsakerna till förseningen i menstruationen hos unga flickor och kvinnor. Varför det inte finns några perioder och testet är negativt. Hur många dagar är den månatliga förseningen normal. Varför det inte finns någon menstruationsvecka, månad, år. Är det möjligt och hur man orsakar menstruation.

Ibland kan äggstockarna under menstruationen känna sig smärta. Ibland känner en kvinna sin höger eller vänster. Skälen kan vara dolda patologier..

Liksom alla organ förändras också slidan under menstruationen. Vissa känner att det expanderar. Det här är normalt. Men om det finns smärta, klåda, brännande, lukt, det kliar och drar, bör du rådfråga en läkare.

Ibland har kvinnor äggstockar som är normala av fysiologiska skäl. Men om det finns allvarliga obehag, obehag när du besöker toaletten, det finns vita, fläckiga, skärande, skarpa smärta, måste du träffa en läkare. Vad man ska göra om äggstockarna gör ont. Varför uppstod obehag?.

Orsaker till uppblåsthet före menstruation

För att hantera obehagliga fenomen i PMS är det nödvändigt att veta orsakerna till deras förekomst. De är indelade i ett antal kategorier.

Hormonella orsaker

Kvinnors menstruationscykel är en komplex process, åtföljd av månatliga hormonella förändringar i kroppen under fertil ålder. Förändringar är associerade med nivån på tre hormoner: prolaktin, progesteron, östrogen. Östrogennivån ökar vid tidpunkten för ägglossningen och minskar gradvis med progesteron, tvärtom: den maximala mängden är i början av blödningen. Premenstruellt syndrom orsakar en minskning av östrogennivåerna medan progesteron ökar.

 • Endometrial tillväxt. Det kvinnliga hormonet som ansvarar för att förbereda kroppen för befruktningen och fostra ett barn kallas progesteron. Det stimulerar tillväxten av endometrium (slemhinnan inuti livmodern), som har en porös struktur som består av många blodkärl. Väsentligt för utvecklingen av ämnet kommer in i embryot genom kärlen. Så kroppen förbereder sig för befruktningen. Livmodern sväller, påverkar tarmarna, storleken på bukpressen ökar. Om graviditeten inte har inträffat startas den omvända processen. Skalet exfolierar, under menstruationen lämnar kroppen med blod, komprimering av angränsande organ passerar, livmoderns storlek återgår till normal.
 • Svullnad. Samma hormoner får kvinnokroppen att ackumulera överskottsvatten i vävnaderna i bukhålan, armar, ben, ansikte. Med blodförlust hjälper detta till att undvika uttorkning och vid bearbetning kommer vätskan in i blodet.
 • Ägglossning. Ofta börjar magen blåsa upp under ägglossningen. En stark hormonell våg uppstår, som kroppen reagerar med smärta, uppblåsthet, flatulens.

Intestinal peristaltis

Under perioden efter ägglossningen ökar blodflödet till livmodern och äggstockarna till fläckar. De börjar blåsa upp, pressa tarmens väggar och orsakar spasmer. Maten rör sig ojämnt och bildar luftpartitioner. En kvinna rumlar, svullna mage, börjar en stark gasbildning, upprörd avföring. Efter menstruationen återgår allt till det normala.

Graviditet

Kanske har graviditeten kommit. Under de första veckorna är det svårt att fastställa. På grund av hormonet progesteron inträffar en förändring i kroppen, som stämmer de kvinnliga organen att bära och få ett barn. Magen är uppblåst, bröstet sväller, kroppsvikt växer. Det är möjligt att självständigt bestämma graviditet i de tidiga stadierna genom en fast komprimering av nedre del av buken. Om befruktningen inte ägde rum, förblir magen lös och mjuk. En försening i menstruationen under ett par veckor indikerar behovet av ett graviditetstest på apoteket. Om resultatet är positivt bör du kontakta en gynekolog.

Patologiska processer

En lätt svullnad i midjan påverkar inte vardagen, men om magen sväljer upp före menstruationen, brumlar det hela tiden, gör ont, detta indikerar dolda sjukdomar hos en person:

  Gastrointestinala sjukdomar. Kolit och gastroduodenit är ofta kroniska, ibland uttryckta med akuta smärtslag. Blod och vatten, ackumulerade i bukhålan, tryck på de inre organen, vilket framkallar en förvärring av sjukdomar. Gaser blåser upp tarmarna och orsakar kramp, illamående, flatulens och tarmproblem. Svår smärta i nedre del av buken, nära naveln, är troligt.

 • Genitourinary system. Vid njursjukdom kvarhålls vätska konstant i kroppen, och när menstruationen inträffar minskar urineringens frekvens avsevärt. En ökning av buken åtföljs av: svullnad i ben, armar, ansiktskontur. Väskor visas under ögonen, konstant tråkiga smärta i korsryggen. Dåsighet, slöhet, hjärtklappning noteras. Blodtrycket stiger.
 • Gynekologiska sjukdomar. Symtomet på "akut buk" anses vara ett tecken på kvinnliga sjukdomar, som kännetecknas av svår smärta och kramp, vilket ger anus, nedre rygg:
  • inflammation i äggstockarna, livmodern;
  • vidhäftningar i bäckenorganen;
  • oophorit är kronisk;
  • cystor på äggstockarna;
  • neoplasma: livmoderfibrer. Denna godartade tumör kan utvecklas till en ondartad. Närvaron av fibroids kännetecknas av en avrundad mage, som under graviditet, då allvarlig smärta uppträder, menstruationen kan stoppa. Med myom bör du ständigt övervakas av en gynekolog, genomgå en undersökning en gång om året..

  ätande

  Tack vare hormonet progesteron som verkar på nervsystemet börjar nästan alla kvinnor att känna hunger en vecka före menstruationen. De äter mycket, blir nervösa, irriterade.

  För att jubla upp vill jag uppleva glädje, ha kul. Det enklaste sättet att bli av med ett depressivt tillstånd är att äta utsökt. Och allt smakligt, vanligtvis kalorifattigt eller salt, leder till vätskeansamling, utseendet på en rund mage.

  PMS och tillhörande hormonell obalans påverkar den kvinnliga vilja negativt. Om vanligtvis många begränsar sig i mat, vägrar sötsaker, då ger kvinnor slack.

  Stora volymer mat för närvarande smälts dåligt, matmassorna stagnerar i tarmen. Flatulens och uppblåst resultat.

  Vad man ska göra med uppblåsthet?

  Vad ska man göra för att övervinna detta obehagliga fenomen? Det är inte möjligt att bli av med det alls, men det är fullt möjligt att minska storleken och uppblåsningsperioden. Detta kräver en hälsosam livsstil och läkarnas rekommendationer.

  Sporta

  Ständigt delta i tillgängliga sporter: vatten aerobics, simning, dans, träning på simulatorer, springa. Under menstruationen är en tung belastning inte välkommen, det är bättre att gå långa sträckor. Under promenader avlägsnas gaser från tarmen och mag-tarmkanalen mycket snabbare. Låt dig bara om du känner dig illa. Ladda ner pressen, gör övningar för att stärka ryggmusklerna.

  Rätt näring

  Rätt kost är ett av de viktigaste sätten att bekämpa uppblåsthet. Innan menstruationen är det önskvärt att minska delar av maten, öka antalet måltider. Begränsa eller helt överge skräpmat och livsmedel som utlöser flatulens.

  • Använd mindre salt. Under PMS, som under graviditeten, drar man ett salt. Natrium kvarhåller vatten i kroppen, ökar belastningen på hjärtat och blodbildande system och ökar puffiness.
  • Begränsa ditt sockerintag. Allt söt i kroppen bearbetas till glukos, som innehåller natrium i kroppen..
  • Drick vatten. Det förbättrar matsmältningen, hjälper till att bekämpa förstoppning, tar bort gifter från kroppen..
  • Uteslut te, kaffe, alkohol och kolsyrade drycker. De bidrar till uppblåsthet.
  • Drick växtbaserade mintter och avkok av kamomill, lingonberry, tranbär. De minskar smärta, tar bort överskott av vätska från kroppen.
  • Ät fiberrik mat. De hjälper till att bekämpa förstoppning..
  • Följ åtgärden. Med användning av stora volymer börjar gasbildning, uppblåsthet. Mycket fiber finns i kål, kli, bönor, bönor, svamp.
  • Avlägsna tillfälligt från kosten mejeriprodukter som ökar manifestationerna av flatulens många gånger.
  • Ta ett komplex preparat som innehåller B-vitaminer, kalium, magnesium. De ansvarar för matsmältningen, stärker blodkärlen och lugnar nerver..

  Varma bad

  Ta varma och lugnande bad innan din period. Det är tillåtet att lägga havssalt, några droppar fänkål eller svartpeppar eterisk olja, en avkok av örter av valerian, tall, mynta, salvia. Bad hjälper till att slappna av, främja hälsosam sömn, stärka nervsystemet.

  Sex är bra för kroppen. För att förbättra hälsa och humör rekommenderar läkare att ha sex innan menstruationen. Det hjälper blodcirkulationen i bäckenområdet, har en gynnsam effekt på den kvinnliga kroppen.

  Kläder

  Med en ökning av buken av naturliga skäl, försök inte att dra åt den med en korsett eller dra åt underkläder. Från stark klämning uppstår allvarlig smärta på grund av försämrad blodtillförsel, ökad svullnad, tarmkramper, flatulens. Bättre att inte dra åt magen utan att bära lösa kläder.

  Medicin

  Med en ökning i volym av buken, ta mediciner beroende på orsaken till uppblåsthet:

  • Om huvudsymtomet är spänningar, smärta, spasmer i tarmarna och livmodern, hjälper antispasmodika bra: 1-2 tabletter No-shpa, Spazmalgon, Drotaverin.
  • Om buken är svullen, använd karminativa läkemedel: Disflatil, Espumisan, Antareit.
  • Om flatulens, nedsatt avföring, illamående noteras - använd enterosorbenter: Smecta, Polyphepan, Aktivt kol.

  Medicinering bör inte missbrukas. Bättre konsultera en gynekolog.

  Uppblåsthet observeras hos 75% av kvinnorna. Detta är en normal reaktion av kroppen på hormonella förändringar under perioden av premenstruellt syndrom och menstruation. Om tecknen på PMS inte försvinner, kontakta en specialist, utför en omfattande undersökning. Efter behandling av samtidiga sjukdomar, med förbehåll för förebyggande regler, kommer en liten ökning i midjan att märkas bara ett par dagar i början av menstruationen.

  Hur kan jag hjälpa

  Uppblåsthet under menstruationen är resultatet av det endokrina systemet och undernäring. Men att direkt påverka kroppens hormonbalans är svårt och till och med skadligt, men att minska manifestationen av symptomet med hjälp av näring är ganska verkligt.

  Först och främst är det nödvändigt att utesluta alla livsmedel från dieten som ökar risken för flatulens:

  • bönor
  • kål;
  • färsk muffin;
  • alkohol;
  • choklad och kaffe;
  • kolsyrade drycker.

  Om problemet med gasbildning under andra hälften av menstruationscykeln är relevant är det viktigt att granska din kost, och vägrar tung tung mat till förmån för bråknäring och lättare måltider.

  tabletter

  Läkemedel som minskar uppblåsthet väljs beroende på vad som orsakar uppblåsthet. Om buken inte bara sväller, utan också svullnar, kan carminativa läkemedel användas:

  Varför sväller magen under menstruationen

  Goda nyheter: redan på den 2-3: e dagen av menstruationen börjar äggstockarna återigen producera dessa ämnen i rätt mängd, och du mår bättre. Hur vi ska hantera uppblåsthet innan det kommer våra experter att lära.

  1. Välj livsmedel som är rika på protein och kalium

  "De med mycket kalium, som bananer, meloner, tomater och sparris, återställer vätskebalansen i kroppen," rekommenderar Isabelle Smith, en stjärnnäringsläkare och fitnessekspert från New York. Detsamma gäller för hälsosamma fetter som är rika på chiafrön, nötter och lax. Trinity hjälper till att minska prostaglandiner, uppblåsningsmedel.

  Protein är ett annat win-win-alternativ (finns i stora mängder i fisk, tofu och kyckling). Och enligt Sherry Ross, MD, en barnläkare-gynekolog och kvinnlig hälsoekspert vid Providence Saint John's Health Center (Santa Monica), kan diuretika som selleri, gurka, vattenmelon, citronsaft, vitlök och ingefära också få dig att må bättre. livet i dag.

  2. Missa inte träningspass

  Vi förstår att kanske sport är det sista du tänkte göra idag. Men experter insisterar: hjärtfrekvensen är ett av de bästa sätten att lindra PMS-symtom (inklusive uppblåsthet).

  3. Undvik mat i matställning

  Det handlar om broccoli och rosenkål som innehåller raffinos. Kroppen saknar enzymer för att bryta ner den ordentligt, vilket provocerar uppblåsthet. "Det vore trevligt att tillfälligt utesluta bönor, kål (inklusive blomkål) och sallad från kosten", säger Sherry Ross.

  "Vanligtvis har människor med en stillasittande livsstil ett långsammare matsmältningssystem," säger Sherry Ross. Det perfekta alternativet är lätta träning: yoga eller simning. Avsluta crossfit klasser tills bättre tider, såvida du naturligtvis inte vill få inflammation, vilket bara kommer att kasta problem.

  4. Undvik koffein och alkohol

  Under den premenstruella perioden kan alkohol förvärra PMS-symtom såsom ömhet i bröstet, humörsvängningar och luftväxt. "Koffin stimulerar i sin tur mag-tarmkanalen och irriterar tarmarna, liksom dehydrater, vilket får kroppen att hålla kvar vatten," säger Diana Bitner, en barnläkare-gynekolog från Michigan. Vi tror att det är en bra anledning att spara på morgonlatte.

  5. Sov mer

  "Sömn påverkar ofta menstruationskramper, uppblåsthet och dåligt humör," säger Kelly Roy. Ditt mål är 8 timmars sömn per dag, inte mindre. (Hur man går till sängs tidigt.)

  6. Glöm drycker och läsk.

  "Från läsk kan du tillfälligt må bättre, men i slutändan kommer det bara att förvärra situationen," säger Isabelle Smith. Detsamma gäller för alla sockerhaltiga drycker. "Tänk på att konstgjorda sötningsmedel också orsakar uppblåsthet", säger näringsläkaren, för fall. Bättre ge vanligt vatten och försök att dricka minst 8 glas per dag. "Grönt te, pepparmynta eller fänkål kan hjälpa till att eliminera inflammatoriska mediatorer," tillägger Sherry Ross..

  7. Rabattera inte tabletter

  ”Orala preventivmedel fungerar inte bara som utmärkta preventivmedel, utan gör menstruationen mycket mindre smärtsam. Och de jämnar ut hormonerna, säger Kelly Roy. Nya medicinska studier har visat att de kan minska manifestationen av tecken på PMS med 50%.

  Hur man hanterar uppblåsthet under graviditet eller menstruation

  Beskrivning

  Uppblåsthet är ett tillstånd i tarmen där gaser samlas i den, och inte kan lämna kroppen på egen hand. Detta är ett av tecknen på premenstruellt syndrom. Många är intresserade av frågan om uppblåsthet innan menstruationen under hur många dagar som kan uppstå. Detta symptom inträffar en till två veckor före menstruationen..
  Uppblåsthet under menstruationen uppträder på grund av hormonella förändringar som uppstår i den kvinnliga kroppen. I synnerhet orsakar detta tillstånd en förändring i nivån av progesteron och östrogen i blodet. Men glöm inte att uppblåsthet ibland provocerar farligare sjukdomar - gastrit, bilagseinflammation eller maligna tumörer.

  Vilka är symptomen på uppblåsthet?

  Uppblåsthet i buken under menstruationen kan kompliceras av vissa störningar, såsom:

  • apatisk, aggressiv eller föränderlig stämning;
  • aptitlöshet eller vice versa, närvaron av konstant hunger;
  • obehaglig känsla av uppblåsthet och tyngd i nedre del av buken, ofta dragande smärta;
  • instabil stol;
  • minskad motorisk funktion;
  • svullnad och smärta i bröstet;
  • utseendet på svullnad i lemmarna;
  • en ökning i midjan i volymer på flera centimeter;
  • svår huvudvärk, där minskad prestanda;
  • ofta yrsel;
  • värkande smärta i nedre del av magen, fördelat på ryggen, till coccyxen och till höfterna;
  • hög kroppstemperatur, plötslig rusning av blod till huvudet och en känsla av värme;
  • hudirritationer i form av utslag på kroppen;
  • ökat sovande tillstånd, ständig önskan att ligga;
  • nedsatt minne och koncentration av allmän uppmärksamhet.


  Ett av samtidigt symtom kan vara yrsel.

  Förebyggande av cyklisk uppblåsthet i buken eller tarmarna

  En svag ökning och uppblåsthet före menstruationen är ganska naturlig. Men om den här processen åtföljs av smärta, kramper, avföringsstörningar, uppkomsten av rumling och gas, kan vi prata om utseendet på patologi i bukhinnan.

  Vilken typ av patologi som dyker upp kan endast bestämmas av en specialist. Ofta avskriver en kvinna på premenstruellt syndrom symptomen på en sjukdom som har dykt upp. Det är värt att noggrant övervaka din hälsa och besöka en gynekolog i tid.

  Sjukdomarna som orsakar uppblåsthet under menstruationen är följande:

  • kolit eller gastroduodenit eller kolit. Dessa sjukdomar är som regel kroniska och manifesterar sig sällan med akuta symptom. En rusning av blod till bukhålan och uppblåsthet provoserar uppkomsten av gaser, förstoppning, diarré, kramp, smärta, tryck på bukhålans väggar.
  • vidhäftningar och inflammatoriska processer i bäckenorganen. Dessa sjukdomar kan orsaka uppblåsthet före menstruation, åtföljt av smärta, kramp, mullrande i buken. I detta fall förblir stolen normal..
  • njursjukdom. Detta tillstånd kännetecknas av vätskeretention i kroppen, inklusive före kritiska dagar. Samtidigt börjar nedre buken svälla, smärta i ryggen uppträder, tryck stiger, kvinnans allmänna välbefinnande förvärras.

  Tarmsjukdom kan också orsaka uppblåsthet och fullhet. Med sådana sjukdomar är det värt att upprätta en diet, exklusive vissa livsmedel, och överge dåliga vanor. Överflödande näring är också värt att revidera och ersätta den med en bråkdel. Användning av produkter som fångar vatten i kroppen och därmed orsakar svullnad är oacceptabelt.

  Med normal hälsa kan du spela sport. Att gå under kritiska dagar är mycket användbart..

  7 dagar före menstruationens början, för att undvika uppblåsthet och flatulens, rekommenderas att man tar en infusion av dillfrö eller fänkål och tar enterosorbenter 2 gånger per dag.

  Under menstruation, i frånvaro av svår skärande smärta, kan du göra en magmassage eller andningsövningar. Detta kommer att stimulera blodcirkulationen i bukhålan och normal matsmältning. Självmassage av bukhinnan görs på detta sätt:

  • medan du står eller sitter, ta ett djupt andetag, sticker ut bukhåret så mycket som möjligt, andas ut luft försiktigt, sträcker musklerna inåt, upprepa upp till fem gånger;
  • ligga på ryggen, massera buken med breda cirkulära rörelser i 3 minuter medsols, med två handflator.

  Normalt bör svullnad i bukväggarna inte orsaka betydande obehag. Men om ett sådant tillstånd åtföljs av skarp smärta, högt rumling och andra liknande symtom, kan detta indikera utvecklingen av en patologisk process.

  Tänk på de vanligaste orsakerna:

  • Sjukdomar i könssystemet. Till exempel, om uppblåsthet inträffar under menstruation, smärta, svullnad i benen och ansiktet, allmän svaghet, påsar under ögonen, kan detta indikera jade.
  • Störningar i mag-tarmkanalen. Med en förändring av den hormonella bakgrunden sker deras förvärring. På grund av tillströmningen av blod och en ökning av livmodern inträffar gasbildning som spricker i bukhålan. Det kan också vara kramper, vindbildning, avföringsstörningar, illamående. En utmärkande egenskap är utseendet på skarpa smärtor i naveln.
  • Patologiska processer i bäckenorganen. I det här fallet kan krampande smärta uppstå, vilket ger tillbaka till korsryggen eller anus, urladdningsförändringar. Avföringssjukdomar sällan.
  • Tumörprocesser som kan pressa tarmarna och störa dess arbete.

  Om uppblåsthet inträffar under menstruationen kan ett negativt graviditetstest indikera en patologisk process i det kvinnliga reproduktionssystemet. Det är nödvändigt att konsultera en läkare och göra tester, som ett resultat av vilken behandling kommer att förskrivas.

  Det är möjligt att minska manifestationerna av PMS genom att korrigera fysisk aktivitet, äta och dricka. Det rekommenderas att du åtminstone tillfälligt lämnar godis, särskilt under menstruationen. Du bör sluta röka och bli av med andra dåliga vanor.

  För att förhindra uppblåsthet och vind i början av cykeln, behöver du dagligen:

  • ät balanserat, ät inte över, missbruk inte fet, salt, stekt mat;
  • drick minst en och en halv liter vatten, osötad kompott;
  • gymnastisera;
  • minst 30 minuters promenad.

  Det rekommenderas att genomgå schemalagda undersökningar var sjätte månad av en gynekolog och varje år av andra läkare. Att göra detta är värt det, oavsett om magen är uppblåst på grund av menstruation. Det är nödvändigt att undersökas ur tur av en endokrinolog och gastroenterolog med svåra kramper, illamående, migrän, flatulens, kronisk förstoppning eller diarré och andra tecken på PMS.

  Om orsaken till uppblåsthet är premenstruellt syndrom kan läkaren rekommendera Cyklodinon, multivitaminer, Valerian, Espumisan, Ladis Formula, Remens och liknande läkemedel. Vid sjukdom är etiologisk behandling nödvändig..

  Orsaker till obehag i buken under CD

  I en kvinnas kropp inträffar konstant hormonella förändringar, som beror på menstruationscykeln. Orsaken till svår uppblåsthet under menstruationen kan dock döljas i undernäring, liksom i vissa sjukdomar i bukhålan..

  hormoner


  Under ägglossningen inträffar en hormonell förändring
  Menstruation, som sker regelbundet hos kvinnor, indikerar avslutningen av cykeln för beredskap för befruktningen. Ett moget ägg lämnar äggstocken, ägglossningen inträffar, under denna period förändras progesteronproduktionen kraftigt.

  Hormonet påverkar kroppens släta muskler, vilket resulterar i kortvariga funktionsfel i tarmen. Detta orsakar sådana obehagliga känslor som förstoppning eller diarré, flatulens och en känsla av svår uppblåsthet. Men utan en hög grad av progesteron skulle ett befruktat ägg inte kunna få fotfäste i livmoderens lösa struktur.

  Ökad vätskeuppbyggnad

  Orsaken till detta tillstånd kan vara hjärtsjukdomar, njursjukdomar samt missbruk av salta livsmedel. Men ibland orsakas vattenretention av prolaktin, östrogen och vasopressin. Dessa hormoner minskar frekvensen av urinering, varför orubbligt vatten tvingas att deponeras i fettvävnader.

  Graviditet


  En ökning av progesteron under graviditeten leder till uppblåsthet

  Hos vissa kvinnor går menstruationen till och med graviditetens början, vilket också är förknippat med egenskaperna hos den hormonella bakgrunden. När graviditet inträffar produceras progesteron och andra hormoner igen, vilket leder till uppblåsthet.

  Under själva graviditeten kan snabb uppblåsthet bero på livmoderns hypertonicitet. Detta är en aktiv muskelsammandragning orsakad av kramp, vilket kan leda till missfall. Det åtföljs av svår ryckningar, smärta och tyngd, ofta blödningar och ofta urinering.

  sjukdomar


  Tumörer i bäckenet kan vara orsaken till uppblåsthet under menstruationen.

  När ett obehagligt symptom uppträder hos en kvinna kan följande patologier observeras:

  • inflammatoriska processer i könssystemet - åtföljs alltid av smärta, en förändring av urladdningens natur, en känsla av tyngd;
  • tumörer i bäckenorganen - kan uppstå utan symtom;
  • tarmsjukdomar - matsmältningsstörningar förekommer ofta, inklusive mellan menstruation;
  • endometrios - en förändring i slemhinnan i livmodern, som kännetecknas av tung menstruation med riklig urladdning.

  Illamående, feber och kräkningar bör vara ett tillfälle för omedelbar medicinsk behandling..

  Det är omöjligt att avgöra orsaken till uppblåsthet hemma. Ofta åtföljs det inte av ytterligare symptom, så att kvinnor inte uppmärksammar någon obehaglig känsla.

  Näring

  Konstant överätande, äta söt, salt, snabbmat kan vara orsaken till obehag under menstruationen. Om resten av tiden hamburgaren inte påverkar matsmältningen på något sätt, kan det under CD-perioden på grund av hormonella förändringar till och med orsaka kräkningar.

  Fysiologiska skäl

  De fysiologiska orsakerna till uppblåsthet under menstruationen inkluderar följande:

  • Hormonjustering. Efter ägglossningens slut börjar kroppen förbereda sig för en möjlig befruktning genom ökad produktion av vissa hormoner, särskilt progesteron. I detta fall en ökning av livmodern på grund av tillströmningen av blod till den. Detta ökar inte bara magvolymen, utan bidrar också till att klämma in tarmarna, på grund av vilka det finns fel i dess arbete.
  • Svullnad. Detta är en manifestation av kroppens skyddande reaktion eftersom det antas att en stor mängd vätska, näringsämnen och spårelement under menstruationen kommer att gå förlorade. Kroppen börjar fylla på vatten. Händer eller fötter kan svälla hos vissa människor, medan andra kan svälla.
  • Ägglossning. Under denna period sker den aktiva produktionen av kvinnliga hormoner, vilket kan orsaka uppblåsthet och vindbildning.
  • Graviditet. Under de första veckorna kan uppblåsthet förväxlas med en menstruationsfrämjare. Ett utmärkande kännetecken är att om uppblåsthet orsakas av graviditet kommer palpationen i buken att vara hård.

  Vad händer om graviditet

  Detta skäl är mycket verkligt. Ibland kan en graviditet som har börjat förväxlas med PMS. Under denna period producerar den kvinnliga kroppen ett hormon - progesteron.

  Den förbereder förplantningsorganen för barn. När graviditeten börjar inträffar förändringar hos kvinnan.

  Ägget kommer in i livmodern och fästs vid dess vägg (endometrium). På ett annat sätt kallas denna process implantation. Progesteron påverkar endometrium.

  Det ökar, samlar näringsämnen och lossnar. I sin tur orsakar detta svullnaden i livmoderns inre foder och buken börjar öka.

  Graviditet och uppblåsthet

  Ofta förväxlas tecken på graviditet med premenstruellt syndrom. Om uppblåsthet inträffar under menstruationen bör du vara uppmärksam på andra tecken på framgångsrik befruktning - yrsel, humörsvängningar, svullnad och ömhet i bröstet, svaghet, illamående. Om du misstänker en graviditet måste du genomföra ett speciellt test och rådfråga en läkare.

  Om de kritiska dagarna inte har kommit, och magen är svullen, bör du göra ett graviditetstest eller donera blod för HCG.

  Om graviditeten bekräftas, men obehag kvarstår, bör du besöka en gynekolog för att utesluta patologier, inklusive en ektopisk graviditet eller missfall. Under normal graviditet bör smärta inte bry en kvinna.

  Graviditetstillståndet, förutom uppblåsthet, åtföljs av andra symtom:

  • bröstsvullnad;
  • en nedbrytning;
  • kramp och smärta;
  • yrsel.

  Det är värt att notera att menstruationen inte alltid slutar under början av graviditeten - brun fläckning kan förekomma.

  Den huvudsakliga skillnaden mellan buken svullna före menstruationen och buken svullnad under graviditeten är att i det senare fallet, när palpaterad, magen känns hård att röra vid.

  Sammanfattning

  Den vanligaste orsaken till uppblåsthet före menstruation är ett tarmproblem.

  Tarmsjukdom kan orsaka luftväxt, flatulens, rumling, avföringsstörningar och andra obehagliga symptom. Korrekt näring, upprätthållande av kroppens vattenbalans, måttlig sport och massage kan hantera detta problem. Men med akut skärande smärta bör du genast söka medicinsk hjälp.

  Endast en av fem kvinnor märker inte uppblåsthet före menstruationen som ett obekvämt symptom på PMS. Naturligtvis förstör den suddiga midjan ganska stämningen. Speciellt mot bakgrund av ökad irritabilitet förknippad med samma premenstruella syndrom. Vissa damer gömmer en uppblåst "boll" under en korsett eller formkläder. Men det är bättre att förstå och förändra livsstilen så att svullnad mage och ödem i någon fas av cykeln inte orsakar besvär.

  Ägglossning

  Många kvinnor upplever uppblåsthet efter menstruationen, runt mitten av cykeln. Detta kan indikera en period av ägglossning, som ibland åtföljs av smärtsamma känslor av dragande karaktär, nedsatt avföring och allmän sjukdom. Detta villkor passerar som regel inom två dagar och ibland flera timmar. För att bekräfta frigörandet av ägget kan du använda speciella uttryckstest.

  Hos många kvinnor förekommer uppblåsthet i mitten av menstruationscykeln, under ägglossningen - frigörandet av ett moget ägg från äggstocken. Ägglossning i sig är en smärtsam process, eftersom det är förknippat med brott i follikeln.

  Ofta är det utseendet på svaghet, förlust av styrka, en ökning av bukhålan, flatulens, en känsla av fullhet i bukhålan, utseendet på dragande smärta.

  Vid en normal menstruationscykel är sådana symtom inte långa och orsakar inte allvarliga obehag för en kvinna. Om sådana symtom dök upp för första gången eller deras svårighetsgrad blev starkare, är det värt att besöka en läkare, eftersom ägglossning kan åtföljas av tarmsjukdomar eller metabola störningar i kroppen.

  Icke-infektiös inflammation

  Adnexit, endometritis, adenomyos och vissa andra icke-smittsamma sjukdomar i reproduktionsfären kan nästan inte störa en kvinna vid normala tider, och med menstruation kan de uppvisa krampande smärta i nedre del av buken.

  orsaker

  Orsakar uppträdande av smärta under menstruationen, en måttlig sammandragning av livmodern, nödvändig för utvisning av blod och partiklar av rivna bort epitel i innerväggen i könsorganet.

  En ytterligare provocerande faktor i smärta under menstruationen är de naturliga fluktuationerna i den hormonella bakgrunden, med hänsyn till menstruationscykelens fas.

  symtomatologi

  Under menstruationen ger trånga smärta:

  Intensiteten hos de smärtsamma manifestationerna är annorlunda. "Kontraktioner" med menstruation kan vara måttliga, men kan orsaka nästan outhärdlig smärta.

  Förutom smärtsam obehag åtföljs menstruationen av riklig blödning.

  Terapi

  Behandlingen av gynekologiska patologier bör förskrivas av en läkare, med hänsyn till arten av den inflammatoriska processen. Och för att lindra tillståndet under menstruationen rekommenderas att man dricker antispasmodika:

  • Spazgan
  • papaverin;
  • Drotaverinum.

  Om smärtan är outhärdlig eller det finns kraftiga blödningar, ring en ambulans.

  Vilken läkare behandlar

  Gynekologer är engagerade i patologier i den kvinnliga reproduktiva sfären.

  Undernäring

  Uppblåsthet under menstruationen kan också provocera en felaktig kost. Många produkter kan orsaka ökad gasbildning och krampande smärta, och under påverkan av hormonella vågor uppträder dessa manifestationer mycket oftare. På grund av att livmodern växer pressas tarmarna, vilket stör den normala matsmältningen, vilket också ökar risken för uppblåsthet.

  • Maten ska vara fraktionerad och bestå av små portioner.
  • Saltreduktion.
  • För att kroppen inte ska känna bristen på vätska och därför inte börja ackumulera den i stora mängder, är det nödvändigt att upprätta en dricksplan. Experter rekommenderar att du dricker minst två liter vatten per dag..

  Produkter som bör begränsas eller helt uteslutas inkluderar:

  • Kål.
  • baljväxter.
  • Svart bröd.
  • Stekt kött och fisk.
  • Rökt produkter.
  • Öl.
  • Selleri.
  • Fräsch mjölk.
  • Bakning.
  • Produkter med hög socker.
  • Stark kaffe och te.
  • Alkohol.
  • Choklad.
  • Kolsyrade drycker.

  Produkter som hjälper till att bekämpa hög gas inkluderar följande:

  Känslan av uppblåsthet, fullhet i magen kan förknippas med uppkomsten av gaser i tarmen. När du använder, skriv, bidrar till utseendet på ödem och luftväxt, magen sväller, buldras upp, en känsla av fullhet i bukregionen. Några dagar före menstruation börjar uteslutas från kosten:

  • baljväxter;
  • socker;
  • söta rätter;
  • mjölk;
  • svart bröd;
  • färsk vitkål;
  • selleri;
  • jordnöt;
  • rökt;
  • kryddig och kryddig rätter;
  • salt:
  • stekt kött, fisk;
  • kolsyrade drycker;
  • starkt kaffe.

  Det är nödvändigt att utesluta överätning och användning av skadliga produkter. Kosten bör innehålla 4-5 måltider. Alkohol främjar gasbildning, så det bör också uteslutas från användning..

  Hur man kan bli av med uppblåsthet med näring

  När uppblåsthet noteras i mitten av cykeln, är det tillrådligt att uppmärksamma maten som konsumeras och justera kosten. En av de viktigaste näringsfunktionerna är att minska saltintaget. När salt mat konsumeras ackumuleras en stor mängd natrium i kroppen, vilket i sin tur förhindrar att vätskan överskottet snabbt och leder till uppblåsthet.

  Det är nödvändigt inte bara att minska mängden salt utan också att överge rätter där det finns ett högt innehåll av detta ämne.

  Dessutom är det värt att begränsa konsumtionen av godis. Närvaron av ökat blodsocker ökar glukosindexet, och precis som salt leder det till en koncentration av natrium. Om du minskar konsumtionen av saltat och konsumtionen av söt inte minskar, kommer effekten av en uppblåst buk fortfarande att vara.

  Att dricka mer vatten rekommenderas. Du måste dricka upp till tre liter per dag. Vatten hjälper den snabba regenereringsprocessen i kroppen. Det hjälper också till att eliminera gifter, gifter och förbättra matsmältningssystemet. Den nödvändiga vätskan kan fyllas på genom att inkludera mer färsk frukt och grönsaker i din dagliga diet.


  Du kan hantera uppblåsthet, vikt på en diet

  Drycker med koffein, som svart starkt te och naturligt kaffe, drickas bäst till ett minimum. Eftersom koffein provoserar uppblåsthet. Drycker som innehåller alkohol och gaser undviks också bäst. Alkohol stimulerar ansamlingen av gaser i kroppen, samtidigt som det ibland dras i nedre buken.

  För att förbättra matsmältningskanalen måste du inkludera produkter i menyn som innehåller fiber - detta är: kål (men inte vitt), bär, bönor, svamp, spannmålskli och färska örter. Inmatningen är inte skarp, utan gradvis, den sista dagliga delen på upp till 25 gram per cykel.

  I kosten måste du öka volymen av livsmedel som innehåller vitaminer och mineraler som är användbara i kvinnlig menstruationscykel och försvagar premenstruella symtom, till exempel: vitamin A, E och grupp B, kalcium, zink, kalium och magnesium.

  Läkarnas råd

  Läkare råder kvinnor som är benägna att uppblåsa före menstruationen, att genomgå en undersökning för att avgöra om det finns några samtidigt patologier. Detta tillstånd kan prata om tarmsjukdomar, bäckenorgan eller metaboliska störningar. Det är värt att besöka en endokrinolog, urolog och kardiolog, eftersom det är nödvändigt att utesluta förekomsten av sjukdomar såsom neoplasmer i bäckenorganen, hjärtsjukdomar, tumörer i kroppen.

  Många specialister vid uppblåsthet rekommenderar:

  • växla till rätt näring, utesluta saltad rökt och kryddig, alkohol och kolsyrade drycker. Näring bör vara användbar och fraktionerad;
  • vägra livsmedel som orsakar puffiness;
  • innan kritiska dagar bör du ta ett varmt bad med svartpeppar eller fänkålolja. Men i början av menstruationen bör antagandet av varma bad stoppas för att undvika blödning;
  • bära lösa kläder, överge åtdragningsbälten, kombinationer och korsetter;
  • ta en kurs med B-vitaminer, magnesium och kalium;
  • leva ett sexuellt liv;
  • att lätta ditt humör;
  • ta ett avkok av tranbär, lingonbär eller kamomiller.

  Du ska inte förneka dig själv små glädjeämnen - att lyfta ditt humör med en bit mörk choklad eller en banan är inte förbjudet. En stillasittande livsstil kan skada - det är värt att ta promenader, simma, göra fysisk träning. Sätt inte omedelbart sportrekord - det kan skada en kvinnas kropp. En positiv syn på livet, glädjen av att kommunicera med vänner och släktingar, ett leende och skratt kan underlätta förloppet av premenstruellt syndrom.

  Din läkare kan välja ett läkemedel som minskar smärta, uppblåsthet och gas. Det finns också ett antal folkrecept som hjälper till med dessa problem, men de bör endast tas med godkännande från den behandlande läkaren. I extrema fall kan du dricka kamomillte. Du ska aldrig självmedicinera..

  Vad man ska göra när sådana smärta dyker upp?

  Om din nedre del av buken dras före menstruationen eller i mitten av cykeln, är smärtan måttlig och åtföljs inte av några oroande symtom - troligen finns det inget att oroa sig för. Men om du är osäker - registrera dig hos gynekologen och se till det personligen.

  I alla andra fall, särskilt om du förväntar dig ett barn, är smärtan mycket stark eller långvarig och / eller förutom dem observerar du en ökning eller minskning av kroppstemperatur, en allmän försämring av ditt tillstånd, ovanlig utflöde från urinröret eller vagina - besök en barnläkare-gynekolog så snart som möjligt och terapeut!

  Självmedicinera inte! Obehörig användning av smärtstillande medel gör diagnosen svår och kan leda till sorgliga konsekvenser. Genom att få tillgång till en läkare kan du snabbt fastställa rätt diagnos, påskynda behandlingen och förhindra oönskade komplikationer.

  Diagnostik

  Som regel föreskrivs diagnostiska åtgärder av en läkare för att klargöra den samtidigt diagnosen. Följande laboratorie- och instrumentstudier används:

  • Allmän analys av urin och blod.
  • Blodkemi.
  • Coprogram.
  • Endoscopy.
  • Ultraljudsundersökning av bäckenorganen och bukhålan.
  • Ibland kan mer allvarliga undersökningar krävas. Till exempel laparoskopi eller MRT.

  För att ta reda på orsakerna till att under menstruationen ökar vikten och magen växer är det nödvändigt att genomgå en omfattande diagnos. De börjar med ett besök hos gynekologen i slutet av kritiska dagar. Därefter måste läkaren förskriva ett test, inklusive en vaginal utstryk, och ultraljud. Beroende på resultaten kan ytterligare undersökningar av tarmen, magen, njurarna, urinblåsan och andra organ rekommenderas..

  Sätt att behandla obehag

  Enterosorbentssäkra mediciner för att eliminera luftväxt

  Det vanligaste sättet att eliminera svullnad är att använda medicinering. Men att göra detta är bättre efter att ha fastställt orsakerna till överträdelsen. Läkare rekommenderar ofta följande säkra läkemedel som snabbt befriar en kvinna av besvär:

  • Aktivt kol, Smecta, Polysorb eller Enterosgel. Dessa är enterosorbenter som effektivt rensar tarmarna från skadliga ämnen. De är också användbara för flatulens och överätande..
  • Drotaverin (No-shpa). Antispasmodics avslappnande släta muskler. De lindrar också smärta.
  • Pancreatin, Festal, Mezim. Rekommenderas för matsmältningsbesvär.
  • Espumisan. Hjälper till svår flatulens som uppstår under uppblåsthet.

  Det är viktigt att komma ihåg att läkemedel syftar till att eliminera symtom. För att bekämpa orsaken krävs en komplex effekt på kroppen såväl som en näringsförändring.

  Dill, fänkål och andra örter kan hjälpa till med uppblåsthet

  Traditionell medicin hjälper också till att hantera obehagliga symtom. Det finns flera örter som är helt säkra för hälsan och som inte orsakar biverkningar:

  • dill och fänkål, inklusive deras gröna och frön, bryggs enligt instruktionerna och tas 5-6 gånger om dagen tills symptomen elimineras;
  • ingefära, kamomill eller nässlete - dricka 3-4 gånger om dagen, beredd av naturliga råvaror;
  • bär fruktdrycker - tranbär, lingon och blåbär är särskilt effektiva.

  Lätt fysisk aktivitet, till exempel promenader i frisk luft, hjälper till att normalisera peristaltik och eliminera symtom..

  För att förhindra eller bli av med uppblåsthet under menstruationen hjälper inte bara näringsjusteringar, utan också läkemedelsbehandling samt användning av traditionell medicin. Måttlig fysisk aktivitet och utomhuspromenader rekommenderas..

  Det är värt att komma ihåg att om tecken på allvarliga patologiska tillstånd läggs till svullnaden, måste du söka kvalificerad hjälp och klara alla nödvändiga tester för att klargöra orsakerna till detta tillstånd. Nedan behandlar vi de viktigaste behandlingsalternativen som används för uppblåsthet.

  Läkemedel som hjälper till att bekämpa ökad gasbildning bör förskrivas av den behandlande läkaren baserat på egenskaperna hos kvinnans kropp och tillhörande symtom. Det är värt att komma ihåg att användning av mediciner bör förskrivas efter uteslutning av graviditetsfaktorn, eftersom många läkemedel är förbjudna under graviditetsperioden.

  De mest effektiva läkemedlen i kampen mot uppblåsthet är följande droger:

  • Espumisan. Främjar ett smärtfritt och snabbt utsläpp av gaser.
  • Motilium. Påskyndar tarmens rörlighet.
  • Antareyt. Det är en karminativ.
  • No-shpa, Spazmalgon. De tillhör kategorin antispasmodics. Eliminera smärta, kramper och slappna av både livmodern och tarmen.
  • Vitt kol, Enterosgel, Polysorb - sorbenter.
  • Linex, Bifiform - innehåller välgörande bakterier som förbättrar tarmfunktionen.
  • Diuretika läkemedel.
  • Vitaminterapi, särskilt intag av vitaminer B, E och C rekommenderas..
  • Ibland kan lugnande medel och smärtstillande medel ordineras..

  Att komma till läkaren är många kvinnor intresserade av - om det finns en systematisk uppblåsthet före menstruationen, hur många dagar innan de börjar ta mediciner. Många experter rekommenderar en diet två veckor före menstruationen och medicinering när symtomen utvecklas..

  Gasning som ett tecken på graviditet

  Vissa kvinnor kallar uppblåsthet ett tydligt tecken på graviditet, men faktiskt kan detta fenomen bara betraktas som ett indirekt symptom. Efter en framgångsrik befruktning av ett moget ägg i en kvinnas kropp börjar förändringar inträffa, främst förknippade med en förändring av hormonnivåerna och början av den aktiva produktionen av vissa hormoner. Först av allt, progesteron, vilket är nödvändigt för normal bäring och utveckling av fostret.

  Men progesteron, som är i blodet och cirkulerar genom blodomloppet, har en effekt på andra organ, i vilken strukturen finns mjuka muskler, till exempel på magen och tarmen. Som ett resultat av detta slappnar väggarna i magen, som tarmarna, och slutar arbeta i samma volym, vilket leder till matsmältning och uppblåsthet på grund av ansamlingar som producerats under matsmältningsgas.

  Folkrättsmedel

  Traditionell medicin hjälper inte bara att hantera uppblåsthet utan också förhindra uppkomsten av detta symptom.

  Användning av avkok och infusioner av följande örter rekommenderas:

  Man bör komma ihåg att användning av örter endast är möjligt i frånvaro av allergiska reaktioner och efter samråd med din läkare. När man använder traditionell medicin är kvinnornas recensioner i de flesta fall positiva.

  Slutsats

  Att veta din kropp kommer med erfarenhet. I ung ålder lär en kvinna bara att förstå sig själv. Med tiden kommer det att bli tydligt vad som är ett naturligt uttryck för fysiologi. Vad man ska göra med uppblåsthet?

  Om detta problem är obekvämt kan du hitta en lösning och vidta några åtgärder som ett förebyggande åtgärder..

  Ofta orsakas gasbildning av felaktig tarmfunktion, vilket störs av frisättningen av hormoner. För att undvika detta måste du övervaka din diet och minska bördan på matsmältningskanalen.

  Varför magen under menstruationen kan svälla

  Månadsmenstruation är en process som bekräftar att det kvinnliga reproduktionssystemet fungerar utan fel. Men ofta åtföljs det av kvinnan själv genom att må bra. Uppblåsthet under menstruationen och innan de börjar kan vara direkt relaterad till ägglossningsprocessen, eller kritiska dagar är en typ av katalysator av den verkliga anledningen till att magen börjar blåsa upp under menstruationen.

  Fysiologiska orsaker till uppblåsthet under menstruationen

  I de flesta fall är uppblåsthet med PMS inte en patologi och är ett av symtomen som förekommer menstruation.

  Under denna period ökar en kvinnas kropp mängden av hormonet progesteron som är nödvändigt för befruktningen. Dess åtgärder syftar också till att ge det potentiella fostret bekväma förhållanden i livmodern. Progesteron slappnar av livmodern, och dess inre skikt - endometrium - förtjockas, vilket resulterar i en svullnad mage.

  Om befruktningen inte uppstår, inom några dagar minskar mängden progesteron i kroppen igen, och effekten av en uppblåst buk försvinner.

  Men det finns andra orsaker till att vissa kvinnor har uppblåsthet under menstruationen och före menstruationen. De flesta av dem är också förknippade med effekterna av könshormoner på olika kroppssystem..

  Andra orsaker

  Det händer att buken kan svälla både före ägglossningen och under den. På många sätt beror uppblåsthet under menstruationen av egenskaperna hos en viss kvinnas kropp.

  Av vilka skäl detta tillstånd kan uppstå:

  • på grund av kännetecknen för tarmmotilitet;
  • på grund av uppkomsten av puffiness;
  • under ägglossning;
  • under graviditet;
  • med bildning av livmoderfibrer.

  När premenstruellt syndrom åtföljs av en svullnad mage och diarré, förstoppning eller flatulens inträffar, kan detta bero på personliga kännetecken på tarmmotilitet. Ibland beror tillståndet på att kvinnans aptit ökar kraftigt innan menstruationen, hennes vanliga diet förändras och matsmältningssystemet klarar inte belastningen.

  Hos vissa slappnar tarmen, som livmodern, under påverkan av progesteron.

  En puffig mage kan orsakas av alltför ackumulerad vätska i kroppen. I detta fall utsätts extremiteter för svullnad, till dess att fingrarna sväller kraftigt. Det är inte värt att vara rädd. Innan menstruationen ackumuleras kroppen vanligtvis vatten i cellerna och det intercellulära utrymmet, vilket lämnar den med menstruation, och en ny kommer att produceras istället. Om blödningen inte fylls på med vätska är detta full av allvarliga konsekvenser för kroppen.

  Vattenretention orsakas av förhöjda nivåer av hormoner: östrogen, progesteron och prolaktin. De provoserar ansamlingen av natrium, vilket hämmar avlägsnandet av vatten från vävnaderna. Och hormonet vasopressin bromsar urinledningen.

  Det är på grund av ansamling av vätska som vissa kvinnor har ett regelbundet hopp i vikt under kritiska dagar. Det är inte värt att ägna särskild uppmärksamhet åt detta, eftersom extra kilo också går med utsläpp av vatten.

  För att undvika ansamling av stora mängder vatten och att bidra till dess förnyelse i kroppen behöver du inte begränsa drickningen. Tvärtom är det bättre att regelbundet förse kroppen med färskt vatten så att det inte känner att det saknas.

  Uppblåsthet i mitten av menstruationscykeln beror troligen på ägglossningsprocessen. Ibland är de så kallade ägglossande smärtorna obehagliga, men acceptabla. Deras orsak är ett brott i väggen i follikeln från vilken ägget lämnar (detta är ägglossning). Med den kan en liten drageffekt uppstå..

  Om en kvinna observerar uppblåsthet i magen och det inte finns några perioder kan det tyta på att hon är gravid.

  Och om det också finns svullnad i andra delar av kroppen, särskilt bröstkörtlarna, är det dags att gå till apoteket för ett test. Vissa tester kan visa resultat så tidigt som 8 dagar efter den påstådda befruktningen. Testet kan emellertid inte se exempelvis en ektopisk graviditet. För att göra detta måste du genomgå en ultraljud.

  Om kvinnor som planerar en påfyllning i familjen, tillsammans med andra symtom i nedre del av buken, upplever smärta, dra ont, rekommenderas de att skynda sig till gynekologen. Sådana manifestationer uppstår med möjligheten till spontan missfall.

  Förutom naturliga orsaker kan buken uppblåsa före menstruation på grund av uppkomsten av neoplasmer. Ofta visar det sig vara livmoderfibroider. Det faktum att uppblåsthet under menstruationen orsakas av patologiska processer framgår av de tillhörande symtomen: smärta, illamående, feber, ihållande ödem och kräkningar. Om de dyker upp, kontakta en läkare.

  Vad man ska göra med uppblåsthet före menstruationen

  Vad ska man göra om mitten av cykeln eller före menstruationen sväller underlivet? Först måste du vara uppmärksam på vilken typ av mat som kommer in i kroppen och justera näring.

  För det andra är det viktigt att minska saltintaget. Om det är mycket salt, samlas ännu mer natrium i kroppen, vilket försenar utsöndringen av överskottsvätska från kroppen, vilket leder till uppblåsthet. Du måste vara uppmärksam på inte bara den mängd salt som tillsätts under tillagningen utan också till färdiga produkter, som kan innehålla en stor mängd av detta ämne.

  Gränsen är också söt, på vilken kvinnor ofta dras under menstruationen. Socker höjer glukosnivån i blodet och orsakar också en natriumuppbyggnad. Även om det är mindre salt men inte minskar sockerintaget försvinner effekten av en uppblåst buk inte.

  Samtidigt kan du och bör dricka mer rent färskt vatten. Det rekommenderas att konsumera 2-3 liter av det per dag. Vatten hjälper inte bara att påskynda processen att uppdatera vätskan som samlas i kroppen, utan också ta bort gifter och hjälpa till att förbättra matsmältningen. Du kan också konsumera den nödvändiga vätskan genom att införa en stor mängd rå frukt och grönsaker i din kost.

  Samtidigt konsumeras drycker som innehåller en stor mängd koffein, som kaffe och svart te, bäst på ett minimum.

  Förutom det faktum att koffein i sig får magen att svälla, kan kaffe, som är en sur dryck, provocera en annan sjukdom som leder till uppblåsthet - gastrit.

  Alkoholhaltiga drycker undviks också bäst. Under menstruationen bidrar alkohol till ansamlingen av gaser i magen, ibland när man drar nedre buken. Flatulens kan uppstå, och om det finns mycket mejeriprodukter under PMS.

  För att förbättra matsmältningen behövs mat som innehåller fiber i kosten: kål, kli, svamp, bär, baljväxter och greener. Du måste ange dem gradvis och få 25 gram per dag under normen under menstruationsperioden.

  Det är nödvändigt att öka antalet livsmedel i kosten som innehåller vitaminer och mineraler som är användbara för kvinnor under menstruationen: E och A, B-vitaminer, kalium, kalcium, magnesium och zink, vilket lindrar symtomen på premenstruellt syndrom.

  Folkrecept mot uppblåsthet under menstruationen rekommenderar att man dricker en avkok av kamomill, tranbär och tranbär, myntte. Tranbär och lingonbär anses populärt vara goda diuretika som bidrar till att avlägsna överskottsvätska.

  För att må bra under menstruationen är det bättre att använda principen om fraktionerad näring: äta ofta, men i små portioner. Så kroppen kommer att vara lättare att hantera processen att smälta mat, dessutom kommer nivån av glukos i blodet att minska.

  Det är möjligt att minska magsäcken under kritiska dagar med fysisk aktivitet. Motion hjälper till att påskynda borttagandet av gaser. Du kan ersätta dem med långa promenader i frisk luft, till exempel före sänggåendet.

  Men om smärtsamma upplevelser regelbundet uppträder under menstruationen, magen är fast och uppblåst, andra obehagliga symtom uppträder, såsom yrsel, illamående och andra, är det bättre att söka hjälp från läkare. Kvinnor vars PMS-symptom är särskilt förvärrade kan ordineras speciell hormonbehandling. Det stabiliserar effekterna av progesteron, östrogen och prolaktin på kroppen..

  Slutsats

  Uppblåsthet under menstruationen är ett naturligt fenomen förknippat med en förändring i hormonnivåerna under denna period. De leder till mjukning av muskelvävnaden i livmodern och tarmarna. Det senare arbetet kan bli en oberoende orsak till uppkomsten av en uppblåst buk på grund av dålig matsmältning och ansamling av gaser. Ägglossningsprocessen i sig kan leda till uppkomsten av en sådan effekt. Utseendet på puffiness, vilket leder till en tillfällig ansamling av vätska av kroppen som inträffar på kvällen av kritiska dagar, anses också vara normalt..

  En uppblåst buk kan indikera graviditet eller neoplasma i livmodern. Vid försenad menstruation eller svår buksmärta måste du konsultera en gynekolog som hjälper till att ta reda på varför detta händer.

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Vizanne och menstruation - återhämtningscykel

  Vizanne är ett hormonellt läkemedel som är utformat för att behandla endometrios. När hormonella medel används, bromsas äggmognad i äggstocksfolliklarna, men denna process stoppar inte helt....

  Varför under menstruationen ökar vikten - kost under menstruationen

  Många damer som just nyligen har förklarat ett brutalt krig mot överflödigt fett kommer ibland i en stupor - vågens pilar flyttar skarpt ett par divisioner framåt, även om det inte fanns några speciella ätstörningar eller träning tidigare....

  Utsläpp hos kvinnor

  Vaginal utsöndring är en blandning av slem, desquamated epitel och representanter för slemhinnans mikroflora. Vagina har inte en sfinkter och interagerar därför ständigt med miljön. Utsöndringar hos en frisk kvinna skyddar slemhinnan från att torka ut och utföra en skyddande funktion, vilket hindrar reproduktionen av bakterier som kommer in i slidan....