Varför finns det ingen månad på flera månader

Blödning

Förseningen av menstruationscykeln är en dysfunktion i kroppen, som manifesterar sig i avsaknad av blödning i mer än 100 dagar. Lite avvikelser från början av menstruation är en helt naturlig process, men bara när förseningen inte överstiger 7 dagar.

Att försena menstruationen i en månad gör varje kvinna nervös. Vissa av oss förknippar detta fenomen med en glad förväntan på moderskap, medan andra inte upplever så glada känslor eller till och med rädsla.

Varför det var en försening på en månad

Naturligtvis, om det inte finns någon menstruation under en hel månad, indikerar detta inte nödvändigtvis en graviditet. Och tyvärr förvirrar detta ofta det rättvisa könet. När man vet att de inte är gravida finns det en ansvarslös inställning till en sådan kränkning av cykeln, vilket kan leda till allvarliga hälsoproblem..

Ofta är förseningar av kritiska dagar inte förknippade med någon sjukdom. Detta är typiskt för fall då "förseningen" av menstruationen inte överstiger sju dagar.

Försena "gäster" i en månad

Om det inte finns någon månad för en hel månad och testet är negativt kan orsakerna till detta fenomen vara följande.

 1. Stressande situation (tung belastning på arbete eller arbete, oväntade uppsägningar, ekonomiska svårigheter, depression, gräl).
 2. En kraftig förändring i din vanliga livsstil (aktiv sport, byta jobb, klimatförhållanden).
 3. Avbryt preventivmedel. Denna funktion beror på det faktum att äggstockarna, efter en långvarig dos av hormoner från utsidan, tillfälligt inte fungerar fullt ut. En specialist bör endast besökas om det inte finns några månader på 2 månader.
 4. Accept av akut preventivmedel (Postinor, Escapel) kan också ofta leda till funktionsfel i menstruationscykeln på grund av stress orsakad av användning av en stor dos av hormonet.
 5. Om det inte finns någon menstruation under en hel månad kan det indikera en nyfödelse. Denna period kännetecknas av den aktiva produktionen av prolaktin, som ansvarar för amning. Detta hormon undertrycker aktivt äggstockarnas aktivitet, och varför det inte finns någon menstruation på ungefär en månad eller ännu mer. Men om de kritiska dagarna inte kommer ett år efter födseln, är en specialistundersökning nödvändig..
 6. Kritiska dagar kan också försenas efter en abort, men detta är inte normen. Det är också värt att notera att vissa useriösa damer är säkra på att graviditeten inte inträffar snart efter den operationen, därför att de inte använder skyddsmedel. Följaktligen är en försening i menstruationen på grund av en ny graviditet trolig.

Glöm inte sådana välbekanta sjukdomar som SARS, förkylningar, influensa och kroniska sjukdomar - sköldkörtel dysfunktion, gastrit, diabetes, njursjukdom och andra. Att ta medicinering kan också orsaka kritiska dagar att misslyckas. Om du inte har en månad redan och inte vet vad du ska göra, boka omedelbart en gynekolog för att undvika allvarlig patologi.

Tunga belastningar kan orsaka förseningar.

Anledning till att vara två månader försenad

Mycket ofta, när en tjej besöker en gynekolog med ett klagomål på en försening på 2 månader, diagnostiseras hon omedelbart med ovariell dysfunktion. Men det är värt att notera omedelbart att denna term redan innebär oregelbunden menstruation, ofta försenade blödningar, förutom graviditet.

Enkelt uttryckt, genom att ställa en sådan diagnos, säger läkaren bara faktum. Men orsakerna till det faktum att det inte finns några perioder på två månader kan vara följande.

 1. Smittande, förkylning. De försvagar kroppen kraftigt, så att de till och med kan påverka en betydande försening av menstruationsblödning.
 2. Mentala störningar. Om det inte finns någon menstruationsperiod på två månader kan detta mycket väl förklaras av svåra känslomässiga chocker, stress, problem hemma, på jobbet.
 3. Felaktig näring. Om en kvinna inte har menstruation under lång tid, men graviditet är utesluten, kan orsaken till en sådan försening vara en misslyckad kost eller anorexi. Detta beror på att östrogen produceras av kroppen endast om flickans kroppsvikt överstiger 45 kg. Om vikten sjunker kraftigt kan menstruationen försvinna ett tag.
 4. Överdriven träning. När en tjej intensivt utför tunga fysiska övningar eller leder en alltför aktiv livsstil, kanske menstruationsblödning inte dyker upp under en lång tid.
 5. Störningar i den hormonella bakgrunden. Frånvaron av menstruation i mer än 8 veckor kan indikera hormonella störningar som har sitt ursprung i hypofysen. Fel i hormoner från äggstockarna eller sköldkörteln är också vanliga.
 6. Funktionella chocker i kroppen. Menstruation kan vara frånvarande i två eller fler månader, om en kvinna har genomgått kirurgiskt avbrott av graviditeten, hon har gynekologiska sjukdomar, eller hon ammar ett barn.

De är inte två månader

Alla ovanstående skäl måste diskuteras med en gynekolog, genomföra en fullständig undersökning av kroppen, och först efter det kan läkaren göra dig den slutliga diagnosen.

Varför var det en försening på 3-4 månader

Om en kvinna inte har en period på tre månader är det helt enkelt nödvändigt att omedelbart konsultera en läkare. Den första frågan som gynekologen ställer i denna situation handlar om graviditet. Om du inte hade sexuell intimitet, och möjligheten till befruktning utesluts, kommer ytterligare undersökningar att tilldelas dig, eftersom det finns flera skäl till denna patologi.

 1. Abort orsakar ofta en försening i menstruationen. Detta beror på hormonell obalans, såväl som trauma i livmodern, som tar tid att återhämta sig.
 2. Om det inte finns någon menstruation under tre månader kan orsaken vara en gynekologisk sjukdom när äggstockarna störs. Detta påverkar ägglossningen såväl som kvinnors reproduktionssystem.
 3. Stressfulla situationer, plötslig viktminskning kan också leda till en sådan försening av menstruationsblödning.
 4. Om det inte finns någon menstruation på fyra månader kan orsaken till detta vara en kränkning av metaboliska processer, liksom en brist på vitaminer.
 5. Klimatförändringar, flygningar kan påverka menstruationens regelbundna början och orsaka förseningar.
 6. Att ta preventivmedel eller ersätta dem med andra typer kan leda till detta problem. Detta fenomen kallas "ovariehypertrofisyndrom." Vanligtvis på några månader löses detta problem automatiskt..

För att fastställa den exakta orsaken krävs heltidskonsultation med en gynekolog. Han kommer att leda dig till en omfattande undersökning och kommer att kunna välja den lämpligaste behandlingen för ditt specifika problem. Lär dig sanningen om förseningen av menstruationen i 10 dagar och hur många dagar förseningen av graviditeten.

Födelsekontroll kan vara skyldig

Anledningar till att vara sena i fem månader

Amenorré är en term som är lämplig om det inte finns någon månatlig period på 5 månader eller mer. Orsakerna till denna patologi är dolda i varje steg i regleringen av cykeln.

 1. Hypofystumör, hypofysinfarkt som kan uppstå efter förlossning och andra.
 2. Olika äggstocksjukdomar (utarmade äggstockar, resistenta äggstockar).
 3. Sjukdomar i livmodern (livmoderhalskanalen, vidhäftningar inuti livmodern, komplikationer av abort).
 4. Snabb viktminskning på grund av anorexi.
 5. Svår frekvent stress.
 6. Vissa mediciner.
 7. Avbrott av hormonella preventivmedel.

Som praxis visar är det nästan omöjligt att förstå alla skälen. Därför bör du besöka en specialist och genomgå en fullständig undersökning. Endast en grundlig insamling av alla tester, undersökningar samt en hel rad diagnostiska åtgärder hjälper till att genomföra en framgångsrik behandling.

Om författaren: Olga Borovikova

Vilka är orsakerna till förseningen i menstruationen (2–4 månader)?

Inför en hormonell störning, nämligen med en försening i menstruationen, är det första som kommer att tänka på graviditet. Det är lätt att gissa vilket actionscenario som kommer att följa.

Naturligtvis kommer en kvinna först att köpa ett test för att utesluta den mest troliga orsaken. Anta att samma test gav ett negativt resultat, tillfälligt avlivat dess vaksamhet, men det finns gott om skäl för att försena menstruationen, utöver graviditeten.

Varför ingen månad?

När en kvinna går till en gynekolog på grund av en försening av menstruationen i en vecka eller till och med 2 månader, hör ofta en diagnos av ovariell dysfunktion.

Observera att med denna diagnos bekräftar läkaren endast oegentligheten i menstruationscykeln (dvs. att stoppa menstruationen), exklusive graviditetsalternativet. Så dysfunktion är inte orsaken till sjukdomen, utan bara slutsatsen att något är fel med kroppen.

Nu måste du ta reda på vad som orsakade att menstruationen upphörde. Men orsakerna till detta är mycket mer än det verkar.

Faktorer som kan påverka cyklernas regelbundenhet

 1. Fysisk aktivitet som inte bidrar till stabiliteten i menstruationscykeln. Oftast möter idrottare problemet med att försena menstruationen i mer än 20 dagar. Detsamma gäller kvinnor som föredrar hårt arbete, där det är nödvändigt att använda fysisk kraft. Fortfarande bör hårt arbete lämnas till män. Förväxla inte fysiskt arbete med en aktiv livsstil, som inkluderar:
  • kondition;
  • springa;
  • dansklasser;
  • yogakurser.

Gynekologiska faktorer av menstruationssvikt

Gynekologiska sjukdomar kan också orsaka ett menstruationscykelfel och en lång försening (20 dagar eller mer):

 • livmoderhalscancer;
 • myom;
 • cysta;
 • störningar och infektiös infektion i könsorganet;
 • preventivmedel (spiral).

Varje sjukdom, vare sig det är en tumör eller en inflammatorisk process, kräver snabb diagnos och behandling, vilket åtminstone fördubblar chansen för en fullständig återhämtning. För någon känsla av obehag, särskilt om det inte finns några perioder i mer än 2 veckor, försumma därför inte din hälsa, men du måste söka kvalificerad medicinsk hjälp.

Extern ingripande, såsom abort eller missfall, påverkar också menstruationscykelens stabilitet. Graviditet orsakar initialt resonans och drastiska förändringar i kroppen, och om denna graviditet avslutas artificiellt kan du inte göra utan misslyckanden. Vanligtvis tar återhämtningen efter operationen 1-2 månader, efter vakuum 4 månader eller mer. Om det gjordes kirurgiska ingrepp, finns det ingen anledning att oroa sig för försenad menstruation även upp till 4 månader. Det kan hända att cykeln (stoppa menstruationen) inte återställs alls, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Inte den sista platsen i obalansen är hormonella preventivmedel. De hormoner som finns i dessa preventivmedel stimulerar menstruationscykeln, men är beroendeframkallande och justerar rytmerna i menstruationen enligt schemat för att ta läkemedlen. Efter att ha lämnat tabletterna i flera veckor och upp till 2 månader kan det uppstå förseningar. Situationen kommer att upprepas tills menstruationen är helt återställd och löst. Hormonella preventivmedel är en nödvändig åtgärd som inte bör missbrukas. Ständiga förändringar i den hormonella bakgrunden kommer inte att passera utan spår till kroppen.

Icke-gynekologiska faktorer av menstruations oregelbundenhet

När menstruationen under en månad, 2 månader stannade och det inte finns någon graviditet, är det lätt att gissa att något är fel med kroppen.

Glöm inte att det finns ett antal sjukdomar som påverkar hela vårt arbete. Dessa inkluderar:

 • diabetes;
 • sköldkörtelsjukdom;
 • binjurens sjukdom;
 • sjukdomar i det endokrina systemet (i sådana fall kan förseningen variera från två veckor till 4 månader).

Mot bakgrund av alla negativa interna processer måste en kvinna hantera obehagliga symtom som övervikt och svag immunitet, vilket ofta leder till dålig hälsa och ökar stressen minst två gånger för hela kroppen.

Låt oss inte glömma klimakteriet. När en kvinnas reproduktiva ålder kommer till sin logiska slutsats kan vissa felfunktioner i menstruationen observeras. Vanligtvis är det en månad, men ibland mer (2–4 månader). I denna ålder är det särskilt viktigt att identifiera ”störningar” i kroppen i ett tidigt skede, åtminstone under två veckor.

PCOS eller syndrom av Polyskitosny äggstockar. Vad är det?

Anledningen till den långvariga frånvaron av menstruation (mer än 20 dagar) kan indikera en patologi såsom polycystiskt ovariesyndrom (PCOS). Detta namn döljer en allvarlig obalans i den hormonella bakgrunden, vilket ofta leder till störd ovariefunktion. Samtidigt ökar kroppen produktionen av estragon och androgener. Dessutom kännetecknas denna sjukdom av funktionsnedsättning av bukspottkörteln och binjurebarken..

Inte bara en lång försening i menstruationen (2–4 månader) kan indikera PCOS, utan också en kvinnas utseende. De första tecknen på sjukdomen är fetma och aktiv tillväxt av hår (i ryggmärgszonen, benen, överläppen etc.), det vill säga det manliga hormonet dominerar i den kvinnliga kroppen. Men det är värt att komma ihåg att utseendet fortfarande inte kommer att ge 100% av resultatet, eftersom till exempel hos östra kvinnor är intensiv hårväxt förknippad med nationella egenskaper. Det säkraste sättet att beräkna sjukdomen är att testas och testas..

PCOS, som alla andra sjukdomar, har sina egna egenskaper. I vissa fall kan PCOS leda till infertilitet, men fokusera inte på detta, eftersom denna sjukdom behandlas med hormonella läkemedel. Med det föreskrivna läkemedlet i bara en månad fungerar inte bara äggstockarna utan även kvinnans utseende. Detta beror på att kvinnlig kropp med hjälp av läkemedlet börjar producera kvinnliga könshormoner, vilket leder till normalisering av kroppens allmänna tillstånd och regleringen av menstruationscykeln.

När förseningen kommer. Vad ska man göra?

När det är en försening bör unga kvinnor som har sex och flickor som just har börjat leda det göra följande:

 • graviditetstest;
 • identifiera andra faktorer (klimatförändringar, stress, kost, etc.), vanligtvis börjar förseningarnas varaktighet från 20 dagar och kan vara upp till 4 månader.
 • kontakta en gynekolog om förseningen är 3 månader.

Om en kvinna inte leder en sexuell livsstil:

 • identifiera andra faktorer;
 • kommer att kontakta en gynekolog vid en försening som varar från 20 dagar och inte mer än 2-3 månader, men inte längre än 4 månader.

Om en kvinna har passerat den 40-åriga barriären:

 • besök en medicinsk institution för undersökning i frånvaro av menstruation från 20 dagar till 4 månader.

Vid upphörande av hormoner:

 • besök en gynekolog om förseningen varar från 20 dagar till 2-3 månader. Ibland kan förseningen nå 4 månader.

Om kroppen känner obehag, måste det akut kontakta en specialist för medicinsk hjälp.

Varför två månader går inte varje månad om testet är negativt

I situationer där det inte finns någon menstruation i två månader, men kvinnan inte är gravid, kan orsaken till förseningen ligga i utvecklingen av sjukdomen, svår överarbetning och eventuella förändringar i livsstilen. Ett fel i cykeln indikerar fysiologiska eller patologiska störningar i kroppen som kan orsaka allvarliga komplikationer. Därför är det så viktigt att snabbt avgöra varför menstruationen inte går, och eliminera den faktor som provocerar sådana förändringar.

Funktionsnedsättning

Förklaringen till varför det inte finns två månader varje månad, det kan vara funktionella skäl..

Försenad menstruation orsakas ofta av stress, en strikt diet, endokrina störningar, kroniska infektioner och äggstockproblem.

Kronisk psykogen stress

Alla processer i kroppen regleras av det centrala nervsystemet. Cykling observeras ofta hos ungdomar med konstant stress..

Depression och känslomässig utmattning kan leda till att en kvinna inte har en period på 3 månader och en ännu längre period.

Kroniska infektioner

Om det finns en historik med kroniska infektioner i könsorganet, försenas en period på två månader. Det noteras att ju längre patogenerna är i kroppen, desto allvarligare komplikationer kan de orsaka. Sådana patologier kan leda till en lång fördröjning och fullständig utrotning av reproduktionsfunktionen..

Endokrina störningar

En försening på 2 månader och ett negativt test - sådana situationer är ofta förknippade med fel i sköldkörteln, som är ansvarig för produktionen av hormoner. I detta fall upphör äggstockarna att fungera korrekt.

Utöver det faktum att en kvinna inte har haft menstruation på två månader, kan de medföljande symtomen också observeras:

 • viktökning;
 • manlig hårväxt;
 • överdrivet talgkörtelfunktion.

Med sådana kliniska manifestationer är det nödvändigt att inte bara konsultera en gynekolog utan också en endokrinolog.

Mitt i viktminskning

Det rättvisa könet strävar ofta efter att uppnå perfektion och följa utmattande dieter. En snabb minskning av kroppsvikt leder till en förändring av hormonhalterna och en minskning av progesteron.

Om vikten sjunker under 45 kg kan menstruationen stanna helt. Innan detta noterar kvinnan att hon inte har menstruation på två och ibland tre månader.

Ovaries hyperbromssyndrom

Försenad menstruation i 3 månader i vissa fall på grund av ovarial hypertrofisyndrom. Det inträffar på grund av undertrycket av hypofysen under påverkan av mediciner. I avsaknad av korrekt behandling kan detta tillstånd leda till infertilitet..

Tar droger

Frånvaron av menstruation är inte ovanligt när man tar orala preventivmedel. Hormonella störningar orsakade av läkemedel i denna grupp provocerar undertryckande av reproduktionsfunktion, och som ett resultat av detta - upphörandet av menstruationen efter avskaffandet av OK.

Ofta säger kvinnor att de inte har några kritiska dagar i tre månader medan de tar antibiotika och ett antal andra mediciner. Som regel återställs menstruationscykeln efter en kort tid efter avslutad användning.

Anatomiska störningar

Cykelens misslyckande och den långvariga frånvaron av menstruation kan utlösas av olika anatomiska störningar i kroppen.

Sheehan syndrom

Om man efter att ha avslutat en graviditet observeras knappa, oregelbundna och smärtsamma menstruationer varje månad, kan man misstänka utvecklingen av Sheehans syndrom. Störningen uppträder på grund av döden av hypofysceller. Tung blodförlust under förlossningen provocerar denna process..

I detta tillstånd har kvinnor inte menstruation i 2 månader, varefter obetydligt utflöde visas. Om inga terapeutiska åtgärder vidtas kan allvarliga komplikationer uppstå..

Tomt turkiskt sadelsyndrom

Den turkiska sadeln är en depression fylld med hypofysen, som är ansvarig för aktiviteten hos de endokrina körtlarna. Med olika patologiska processer kommer en cerebrospinalvätska in i en speciell fossa, och hypofysen komprimeras. Mot denna bakgrund går menstruationen inte i tre månader och kan helt sluta.

Med utvecklingen av det tomma turkiska sadelsyndromet, även i de fall där det tidigare inte fanns några hälsoproblem, observeras följande symtom:

 • huvudvärk;
 • reproduktiv dysfunktion;
 • synskada;
 • arteriell hypertoni;
 • viktökning.

hyperprolaktinemi

Detta tillstånd kännetecknas av en ökning av prolaktins blodnivåer. Som ett resultat har kvinnor under 3 månader inga perioder och följande symtom observeras:

 • kränkning av menstruationscykeln;
 • manlig hårväxt;
 • råmelk eller mjölkproduktion;
 • acne
 • viktökning.

Amenorré av äggstocks ursprung

Dysfunktion av äggstockarna observeras ofta med utvecklingen av olika patologier hos detta organ. Som ett resultat - amenorré (fullständig upphörande av menstruationen under mer än sex månader).

Polycystiskt äggstocksyndrom betyder en patologi där menstruationscykeln kränks och det inte finns någon ägglossning. Sådana förändringar beror på den intensiva produktionen av androgener - manliga hormoner.

I de flesta fall utvecklas PCOS spontant, men ärftlighet är bland de främsta orsakerna till sådana förändringar. I kliniska studier konstaterades att överdriven androgenproduktion orsakas av en ökning av insulin i blodet.

Oftast observeras sådana störningar hos kvinnor som lider av övervikt.

Som ett resultat av ett hormonellt misslyckande växer små cyster på äggstockens yta. Detta leder i sin tur till det faktum att det inte finns någon menstruation på två månader, de kommer sent. Akne visas, manligt hår börjar växa. Förseningen kan observeras i flera månader. Fullständig utrotning av reproduktionsfunktion och infertilitet är inte uteslutet..

Ovariellt utarmningssyndrom

Denna term betyder fullständigt upphörande av äggstocksaktivitet hos kvinnor i reproduktiv ålder. Syndromet kallas ofta en tidig menopaus..

Inledningsvis observeras en månatlig försening på 2 månader, och i framtiden är det en fullständig upphörande av kritiska dagar. Dessutom noteras följande kliniska manifestationer:

 • minskad libido;
 • värmevallningar;
 • plötsliga humörsvängningar.

Sådana förändringar beror på otillräcklig produktion av hormoner. Det finns en minskning i antalet folliklar och, som en följd, frånvaron av ägglossning.

Taktik

En lång försening i menstruationen kan påverka reproduktionssystemets tillstånd och utgöra en allvarlig fara. Det är oerhört viktigt att gå till gynekologen i tid. Läkarkonsultation och en fullständig undersökning är obligatoriska förfaranden, som starkt avskräckes för att undvikas.

Det kan finnas många skäl till ett cykelfel. För att identifiera dem måste du genomgå en gynekologisk undersökning. Efter att ha genomfört alla nödvändiga åtgärder kan läkaren berätta vad han ska göra i den aktuella situationen och föreskriva den optimala behandlingen. Beskrivningen av de läkemedel som gynekologen föreslår rekommenderas att studeras före användning. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt listan över kontraindikationer. Dessutom måste du följa ytterligare rekommendationer:

 • vägra att ta mediciner som kan påverka den hormonella bakgrunden och reproduktionsfunktionen;
 • bli av med dåliga vanor;
 • genomföra alla förebyggande åtgärder som uttalats av den behandlande läkaren.

En gynekologs terapi föreskrivs individuellt. Valet av en viss taktik beror direkt på orsaken till att cykeln misslyckats..

En försening på två dagar med kritiska dagar bör inte ignoreras under några omständigheter. Sådana kränkningar indikerar ofta allvarliga problem i kroppen. Endast med snabb diagnos och korrekt utvald terapi är det möjligt att återställa reproduktionsfunktionen på kort tid och undvika oönskade komplikationer. Sådana förändringar är fyllda med allvarliga konsekvenser, upp till infertilitet. Därför är det viktigt att konsultera en gynekolog i början av utvecklingen av problemet..

Försenad menstruation: när och varför du behöver oroa dig

Du kanske gör graviditetstest för tidigt.

Vad betraktas som en försening

Den ideala menstruationscykeln (detta är perioden mellan menstruationen, som anses vara från början av blödning) för en kvinna är 28 dagar. I verkligheten kan en vanlig menstruationscykel vara 21 dagar och 40 dagar - och detta är normen för stoppade eller missade perioder. Fluktuationer i cykeln under flera dagar är helt normala. Och i själva verket kan få kvinnor säga att menstruationen kommer strikt efter timmen.

Cykeln beror på många orsaker, börjar med hormonella förändringar och slutar med banal stress..

Om din period är sju dagar försenad - detta är inte en försening ännu, detta är en normal variation av cykeln.

Försening kan betraktas som allt som är längre än denna period. Anta att du väntade på din period den tredje dagen, och den 11: e har de inte ännu. Detta är en försening.

Om det inte finns någon menstruation under lång tid, mer än tre månader, är detta amenorré amenorré. Och om för gravida, ammande och klimakteriska kvinnor är detta normalt, för alla andra - nej.

Varför är det en försening i menstruationen

Endast en läkare kan berätta exakt varför det hände dig. Men vi kommer åtminstone att beskriva ungefärliga alternativ.

1. Graviditet

Det första alternativet som kommer till huvudet på en kvinna som har sex är försenad menstruation orsakad av graviditet. Även de mest pålitliga preventivmetoderna har ett fel och något kan gå fel.

2. Ektopisk graviditet

En ektopisk graviditet är en situation där fosterägget inte når livmodern och börjar utvecklas direkt i äggledaren. Hon är naturligtvis inte anpassad för detta, och med tiden kommer det att finnas ett gap. Detta är ett livshotande tillstånd, men "hem" -test skiljer inte mellan normal och ektopisk graviditet, då behövs en ultraljudssökning.

3. Ungdom

När menstruationen bara börjar kan den vara oregelbunden. Det tar tid att allt sätter sig ner - ge kroppen sex månader att utveckla sin cykel. Om det inte är installerat på sex månader, gå till gynekologen. Kanske är detta bara en variant av normen, men det kommer inte att skada att kontrollera.

4. Kommande klimakterium

Åldern då en kvinna börjar klimakteriet (hormonella förändringar, på grund av att äggmognaden stannar och menstruationscykeln försvinner), är ganska individuell. Men vanligtvis bör du tänka på det om du redan är 45, och dina perioder försenas och börjar anlända oregelbundet. Missade perioder - för tidig menopaus?.

5. Intensiva sporter

Om du inte har gjort något på länge och beslutat att ta på dig allt med all möjlig iver, göra övningar varje dag och gå till gymmet flera gånger i veckan, eller om du förbereder dig för någon form av tävling och kraftigt ökat belastningen, kan cykeln ändra stoppade eller missade perioder. Då motiveras förseningen i menstruationen av belastningen på kroppen.

6. Viktförändringar

Det spelar ingen roll varför du tappade vikt. Det bästa alternativet är att du har gått ner i vikt eftersom du gick in för sport och länge strävat efter detta. Värre är att om du provade en mirakeldiet eller viktminskning är förknippad med sjukdomar. I alla fall kan man gå ner i vikt leda till en försening i menstruationen och en förändring i cykeln..

Om ditt kroppsmassaindex är mindre än stoppade eller missade perioder på 18,5, måste du träffa en läkare: antingen är du beroende av att gå ner i vikt, eller så är något fel med din hälsa.

Detsamma gäller för fetma Perioder: behöver jag läkare? : det kan göra cykeln oregelbunden och du kommer att oroa dig för förseningar.

7. Stress

Menstruationen kan försenas eller komma tidigare om du är trivialt nervös. Det är uppenbart att stress måste vara stark. Och i sig betyder det att du behöver hjälp för att hantera det. Så du måste lära dig enkla avslappningstekniker eller gå till en psykolog.

8. Sjukdomar

 • Inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen. Inflammation kan orsaka både sexuellt överförda infektioner och de som inte är relaterade till sexuellt överförda sjukdomar.
 • Neoplasmer. Olika tumörer kan leda till cykelstörningar. Det kan vara godartade processer, men du måste fortfarande kontrollera.
 • Polycystisk äggstock. Detta är en sjukdom med polycystiskt äggstocksyndrom, där folliklar med ägg inte mognar helt.
 • För tidig ovariesvikt. Detta är en sjukdom där i teorin menopausen fortfarande är långt borta, men äggstockarna redan slutar normalt producera ägg.
 • Sjukdomar i det endokrina systemet. Många hormonsrelaterade sjukdomar leder till cykelproblem. Först och främst bör du kontrollera sköldkörteln som saknas din period men du är inte gravid?

9. Avbrott av hormonella läkemedel

Ibland, när en kvinna slutar ta p-piller, kommer menstruationen inte under den beräknade perioden. Är en missad period ett säkert tecken på graviditet?. Detta beror på det faktum att hormonell preventivmedel bildar en konstgjord cykel. Efter avbrytande av tabletter eller injektioner återupptar kroppen den naturliga cykeln. Det tar tid för honom att ställa upp.

10. Läkemedel

Vissa mediciner kan påverka cykeln och försena menstruationen. Det är tydligt att de faktiskt inkluderar hormonella preventivmedel. Men andra läkemedel orsakar biverkningar i form av en försening, och vad kan vara de vanligaste smärtstillande medel kan min medicin påverka min period?. Så läs noggrant instruktionerna för alla läkemedel som du tar.

Vad du ska göra om du har en försening i din period

Om du är sexuellt aktiv, gör först ett graviditetstest. Om din period kom snart var förseningen bara en gång och allt är i ordning, då kan du koppla av och avskriva förseningen för stress och sport.

Men om förseningen drog i mer än tio dagar eller cykeln förändrats och blev oregelbunden, måste du springa till läkaren och ta reda på vad som är orsaken till kroppens vagarier.

Skäl till två månaders försening i ett negativt test

Det första en kvinna misstänker med en långvarig frånvaro av menstruation är graviditetens början. Om menstruationsförseningen är 2 månader är testet negativt och det finns främmande tecken - du måste se en läkare. Detta är nödvändigt för att utesluta de förmodligen förekommande patologiska processerna. En diagnos kan endast ställas med hjälp av en omfattande diagnos. Självdiagnos och självmedicinering ger inte ett positivt resultat. 2 månaders försening är inte normen. Du kan inte skjuta upp med ett läkarbesök. Först av allt måste du göra några graviditetstest hemma..

Ibland visar testet ett negativt resultat med en försening

Vad är menstruationscykeln

Menstruationscykeln är en kontinuerlig cyklisk process i den kvinnliga kroppen. Tillståndet åtföljs av regelbundna förändringar i den hormonella bakgrunden. Varje cykel är normalt 25-34 dagar. Det är vanligt att starta nedräkningen från den första menstruationsdagen. I mitten av cykeln sker ägglossning. Detta är den mest gynnsamma perioden för framgångsrik befruktning..

Under de första menstruationsperioderna börjar flickorna 10-15 år gamla. Cirka ett år krävs för att återställa menstruationscykeln. Om kritiska dagar inte har kommit i tid, kontakta en läkare.

Vid varje menstruationsstadium sker produktion av vissa hormoner. Således förbereder kroppen sig på sannolik befruktning. Om befruktningen inte inträffar, exfolierar endometriumet och månatliga blödningar börjar.

Att försena menstruationen i flera dagar kan vara normen

Normalt kan menstruationen försenas högst 5-10 dagar. I detta fall är tillståndet normalt och vanligtvis på grund av fysiologiska orsaker. Nästan alla kvinnor upplever detta fenomen 1-2 gånger per år..

Menstruationen slutar gå ungefär 45-50 år. Detta beror på gradvis ankomst av klimakteriet. Kvinnan förlorar fertiliteten.

Varför perioder saknas hos ungdomar

Oftast upplever långvariga förseningar av tonåriga flickor som senast hade sin första menstruation. För första gången sker menstruationen i åldern 10-15 år. Den hormonella bakgrunden är etablerad.

Gradvis visas sekundära sexuella egenskaper. Bröstet börjar växa, höfterna är rundade, en feminin midja visas. Hår visas i armhålorna, på pubis och ben. Graden av fysiologisk utveckling beror direkt på många faktorer, till exempel kroppsvikt, ärftlig predisposition, allmän hälsa, nationalitet och livsstil, samt näring.

Stabiliseringen av menstruationscykeln sker inte med en flickas kroppsvikt på mindre än 45 kg. Ju tunnare barnet, desto senare är den första menstruationen.

Först är menstruationscykeln hos ungdomar inte stabil. Detta beror på bildandet av hormonella nivåer. Under det första året efter den första månatliga ansvarsfriheten är det mycket långa förseningar. Detta är vanligtvis normen..

Med ofta förseningar måste du träffa en läkare

En läkare krävs vid förseningar och ett år efter den första menstruationen. Detta kan indikera eventuella patologiska förändringar..

Vilka är de fysiologiska orsakerna till förseningar

För vuxna kvinnor kan förseningen vanligen bero på en förändring av orala preventivmedel. I detta fall kan menstruationen vara sen i 1,5-2 månader. Ett symptom förekommer ofta hos flickor som behandlas med hormonella läkemedel..

Långa förseningar efter leverans är också normalt. De ungefärliga datumen för menstruationens återkomst presenteras i tabellen.

Konstgjord utfodringI detta fall kommer menstruationen 2-3 månader efter barnets födelse.
AmningI de flesta fall inträffar menstruation när amningen upphör..

En annan orsak till långa förseningar är metoden hos klimakteriet. Hos kvinnor runt 45 års ålder visas följande symtom:

 • ofta humörsvängningar;
Förseningar kan bero på närmande menopaus
 • irritabilitet;
 • sömnstörning;
 • minskad prestanda;
 • svaghet;
 • huvudvärk;
 • orsakslös ökning av kroppsvikt;
 • förändring i aptit;
 • minskad libido.

Först är förseningarna kortsiktiga - cirka 10-14 dagar. Gradvis blir de längre - 1-3 månader - tills menstruationen försvinner helt.

Efter uppkomsten av klimakteriet kommer en kvinna inte att kunna föda barn. Bestånden av aktiva ägg tar slut. Huden börjar åldras aktivt på grund av en minskning av kollagen. Huden tappar fasthet och elasticitet.

De fysiologiska orsakerna åtföljs vanligtvis inte av patologiska symtom. Villkoret är i allmänhet tillfredsställande.

Graviditet efter klimakteriet omöjligt

Vilka är de patologiska orsakerna till förseningar?

En anledning är överdriven fysisk aktivitet eller regelbundna stressiga situationer. Detta kan orsaka förseningar på 8 dagar eller mer. Den mest långvariga frånvaron av menstruation, när överarbetet kombineras med ett instabilt psyko-emotionellt tillstånd.

Överdriven träning och diet leder till felaktig östrogenproduktion. Detta leder till betydande kraschar..

Med förseningar är förekomsten av dysfunktionella äggstockspatologier troligt. Tillståndet kan erkännas av smärta i buken, obehag i ländryggen och främmande urladdning i slidan. En kvinna kan diagnostiseras med:

 • ovariell dysfunktion;
 • endometrios;
 • limprocesser.

Förseningar kan vara ett resultat av berusning. Det är viktigt att eliminera grundorsaken. Vanligtvis möter kvinnor med dåliga vanor eller arbetar i skadliga industrier missbruk.

Antibiotiskt intag och fördröjning kan vara beroende

Inte den sista rollen spelas av kroppsvikt. Brott kan inträffa både med brist på vikt och med dess överskott.

Förseningar uppstår under användning:

 • antidepressiva medel;
 • diuretika;
 • antibiotika.

De listade läkemedlen är potenta och påverkar hela kroppens arbete negativt..

Vilken typ av diagnostik behövs

Med en långvarig frånvaro av menstruation måste du konsultera en gynekolog. Dessutom kan du behöva konsultera en neurolog, endokrinolog. Diagnos börjar med en standardundersökning på gynekologisk stol och med en smet.

Se denna video av orsakerna till förseningen i menstruationen:

För att fastställa en diagnos kan en kvinna rekommenderas:

 • analys för att bestämma nivån på hCG;
 • allmän blodanalys;
 • Ultraljud
 • FSH-analys;
 • CT eller MRT;
 • laparoskopi.

En uppsättning diagnostiska undersökningar väljs individuellt. I avsaknad av kritiska dagar i cirka 2 månader bör ett läkarbesök vara omedelbart.

Hur är behandlingen

Först och främst bör du besöka en läkare. Endast en läkare kan välja rätt behandling för en 100% specifik kvinna. Följande läkemedel kan rekommenderas för att eliminera de olika orsakerna:

 • Ingesta;
 • Utrozhestan;
För normalisering kan Utrozhestan användas.
 • Dufaston;
 • Yarina;
 • Parlodel.

Se till att normalisera din kost och föredra måttlig fysisk aktivitet. Ibland kan kirurgiskt ingripande krävas. Dessutom förskrivs hormonella läkemedel.

Inga månader två månader, men inte gravid

Varje kvinna upplevde olika grader av menstruationscykel. Några av dem är fysiologiska - hos ungdomar under graviditet, med HS, andra - är ett tecken på reproduktionshälsoproblem. Om det inte finns någon menstruation i två månader, men graviditet är uteslutet, bör du konsultera en läkare och genomgå en undersökning.

Frånvaron av menstruation i två månader hos en icke gravid kvinna är en signal för att konsultera en läkare

Varför inte varje månad 2 månader?

En cykel på 21–35 dagar anses vara normal. I frånvaro av menstruation i 2 månader diagnostiseras inte amenorré, oftare föreslås hormonell dysfunktion. Men menstruationens början påverkas också av externa faktorer..

Orsaker som inte är relaterade till reproduktiv funktion

Dessa inkluderar:

 1. Stressfulla situationer - starka känslor, problem på jobbet eller problem i det personliga livet påverkar kvinnans reproduktionsfunktion. Detta är en försvarsmekanism. Kroppen tror att tiden inte är lämplig för reproduktion..
 2. En kraftig förändring i kroppsvikt - både viktminskning och viktökning. Östrogener som reglerar processerna i reproduktionssystemet upphör att utsöndras med en vikt under 45 kg. Med en skarp uppsättning massor har kroppen inte tid att bygga om och producera hormoner i stora mängder.
 3. Hypotyreos är en minskning i produktionen av sköldkörtelhormoner. Det orsakar amenorré.
 4. Nyligen genomförda operationer, infektions- och bakterieinfektioner. Kroppen spenderar energi för att återställa vitala funktioner. Underhåll av menstruationscykeln gäller inte dessa.
 5. Hypopituitarism - olika patologier där produktionen av hormoner i hypofysen upphör. Orsakerna till detta tillstånd är olika - från uppkomsten av neoplasmer i hjärnan till syfilis, huvudskador, meningit.
 6. Neoplasmer med olika ursprung i hjärnan, inklusive prolaktinom. Det provoserar överdriven produktion av hormonet prolaktin. Det stöder amning, men hämmar samtidigt ägglossningen och uppkomsten av menstruationsblödning.

Kraftig stress påverkar kvinnans kropps reproduktionsfunktion negativt

Fortplantningsorsaker

Förändring i menstruationscykelns varaktighet kan vara fysiologisk och patologisk.

Naturliga orsaker:

 1. Hos en flicka i tonåren - hos 30% av flickorna stabiliseras cykeln inom 1-2 månader efter menarchen. Resten - under det första året.
 2. Under amningstiden - vid denna tid är naturlig hyperprolaktinemi närvarande. Överskott av prolaktin, ett hormon som provocerar mjölkproduktion, hämmar ägglossningen och bildningen av endometrium. Därför är testet negativt, men menstruation inträffar inte.
 3. Efter 40 år kan det vara både ett tecken på sjukdomen och en vuxing av klimakteriet. Under denna period börjar östrogenproduktionen att minska. Detta manifesteras som en brist på menstruation..

Under amning undertrycker hormoner ägglossningen och menstruationens början

Patologiska skäl:

 1. Polycystisk äggstocksjukdom - godartad spridning av cyster i kvinnliga könskörtlar. Uppstår på grund av dysfunktion i hypothalamisk-hypofyssystemet, sköldkörteln, binjurebarken. Tillsammans med utseendet på akne, en ökning av produktionen av utsöndring av talgkörtlarna, viktökning.
 2. Hyperprolaktinemi som inte är relaterad till barnets födelse och matningen av honom. Samtidigt ökar produktionen av hormonet prolaktin och ägglossningsprocesser hämmas.
 3. Intrauterin syneki - utseendet på vidhäftningar i livmoderhålan. Utvecklas efter operation, artificiell avslutning av graviditeten. I komplexa fall inträffar en fullständig fusion av organet. Samtidigt försvinner epitelet som foder livmodern i hålrummet och rivs inte bort, vilket orsakar menstruationsblödning. Därför går menstruationen inte.
 4. Endometritis av olika etiologier är en inflammatorisk process i vävnaderna som foder livmoderns inre yta. De naturliga processerna för bildandet av epitelet och dess avstötning störs.
 5. STDs eller vaginal dysbios - varje inflammatorisk process hämmar ovariefunktionen. Ägglossningen upphör, processen för mognad av livmoderns epitel störs.

Intrauterin syneki är en patologi som stör den normala menstruationscykeln

Vilken läkare du ska kontakta?

I avsaknad av menstruation i två eller flera månader bör du kontakta en gynekolog eller en gynekolog-endokrinolog. Efter uteslutning av graviditet, gynekologiska sjukdomar, kommer läkaren att utse konsultationer av endokrinolog, neurolog.

Diagnostik

Diagnostiska åtgärder börjar med en visuell undersökning, en smutsuppsamling på floran och en konversation med en gynekolog. Läkaren ska informeras om början av sexuell aktivitet, dess nuvarande tillstånd, förmodade faktorer som orsakade hämning av menstruationsfunktionen.

Följande laboratorietester visas som en del av diagnostiska åtgärder:

 1. HCG-analys - för att bekräfta att patienten inte är gravid. Det förskrivs sällan. Om kritiska dagar försenas i 2 månader är den troliga graviditetsperioden 9–10 veckor. En sådan graviditet, inklusive en ektopisk graviditet, kommer läkaren att bestämma i receptionen utan ytterligare studier.
 2. En studie av prolaktinnivåer - för att utesluta prolaktinom och hyperprolaktinemi.
 3. Analys för FSH och LH - en kränkning av förhållandet mellan dessa hormoner är ett diagnostiskt tecken på polycystiska förändringar i äggstockarna. En minskning av FSH indikerar en funktionsfel i hypothalamic-hypofyssystemet.
 4. Bestämning av TSH-nivå - för att utesluta hypotyreos.
 5. Ett blodprov för socker eller ett glukostoleranstest - för att utesluta endokrina störningar.
 6. Fastställande av progesteronnivåer - reducering av hormonproduktion hämmar tillväxtprocesser i endometri. Vad som orsakar amenorré.

Donera blod för speciella laboratorietester för att upptäcka orsaken till förseningen.

Under undersökningen av menstruations oregelbundenheter visas användning av diagnostiska avbildningsmetoder:

 • Ultraljud av det lilla bäckenet - för att bestämma tillståndet i endometrium, uteslutning av polycystos, andra neoplasmer;
 • Röntgen av huvudet - det turkiska sadelområdet i hjärnan undersöks. Detta eliminerar tumörer;
 • CT eller MRT - enligt indikationer, med misstänkt tumörart av sjukdomen;
 • laparoskopi - enligt indikationer.

Vad man ska göra i avsaknad av menstruation?

Om det inte finns några kritiska dagar för den andra månaden, bör du först kontakta en läkare och ta reda på orsaken till menstruationscykeln. Valet av behandlingstaktik beror på resultaten av undersökningen. Uppskattad taktik för patienthantering:

 1. Normalisering av näring och vikt, adekvat fysisk aktivitet.

En kritisk viktförändring för en kvinna i reproduktionsperioden är 10 kg i vilken riktning som helst. Minsta vikt är 48-50 kg. I detta fall visas förutom normaliseringsvikt preparat av progesteron eller dess syntetiska analog:

 • Ingesta;
 • Progesteronoljelösning;
 • Utrozhestan;
 • Dufaston.

En lång behandling med mikrolute föreskrivs för att stabilisera menstruationscykeln

Dessutom är det möjligt att utnämna progestogen orala preventivmedel (Microlut, Exluton, Continuin). Läkemedlets varaktighet är minst 6 månader.

 1. Behandling av polycystisk äggstock utförs konservativt eller operativt. Läkemedelsbehandling utförs med läkemedel med antiandrogen verkan - Diane-35, Androkur, Janine, Yarina.

Med läkemedelsbehandlingens ineffektivitet, flera cyster och patientens önskan att föda ett barn, utförs diatermokoagulering av den drabbade vävnaden. För närvarande utförs kirurgi med hjälp av ett laparoskop. Bredbandsresektioner uteslutna.

 1. Hyperprolaktinemi - läkemedelsbehandling börjar med dopaminagonister som undertrycker prolaktinproduktionen. De läkemedel som valts är. Parlodel, Dostinex eller Lysurid.

Viktigt! Om prolaktinom eller neoplasmer i hjärnan av någon art diagnostiseras, indikeras kirurgisk excision av tumören.

 1. Intrauterin syneki är uteslutande kirurgisk behandling. Antingen dissektion av vidhäftningar eller borttagande av organet som helhet.
 2. Sköldkörtelsjukdomar - korrigering av hormonobalans. Vid hypotyreos förskrivs Eutirox eller L-tyroxin. Doserna väljs individuellt i flera månader. Om neoplasmer upptäcks i kroppen utförs kirurgisk behandling.
 3. Inflammatoriska, bakteriella patologier, endometritis, STDs - behandling inkluderar valfri antibiotikabehandling, lokal antibakteriell behandling med suppositorier.

Hur man undviker störningar i menstruationscykeln?

Det är omöjligt att helt undvika funktionsfel i menstruationscykeln, eftersom det finns perioder i livet då detta är normen.

Övervaka reproduktionsorganens hälsa och sök medicinsk hjälp i tid

I alla andra fall rekommenderar läkare följande:

 1. Besök en gynekolog två gånger per år - även om ingenting stör.
 2. Använd pålitliga skyddsmedel - kondomer, droger. Eliminera abort från ditt liv.
 3. Planera graviditet och föda när du är redo för det fysiskt, moraliskt och ekonomiskt.
 4. Ha en vanlig partner.
 5. Behandla snabbt och fullständigt inflammatoriska sjukdomar i reproduktionsfären, andra systemiska patologier.
 6. Inte självmedicinera, övervaka kosten och experimentera inte med strikta dieter.

Inget behov att skämmas och vara orolig över att det inte finns någon menstruation under lång tid eller menstruation, men kom inte i tid. Kontakta en läkare, genomgå undersökning och följ gynekologens rekommendationer.

Skäl till två månaders försening i ett negativt test

Det första en kvinna misstänker med en långvarig frånvaro av menstruation är graviditetens början. Om menstruationsförseningen är 2 månader är testet negativt och det finns främmande tecken - du måste se en läkare. Detta är nödvändigt för att utesluta de förmodligen förekommande patologiska processerna. En diagnos kan endast ställas med hjälp av en omfattande diagnos. Självdiagnos och självmedicinering ger inte ett positivt resultat. 2 månaders försening är inte normen. Du kan inte skjuta upp med ett läkarbesök. Först av allt måste du göra några graviditetstest hemma..

Ibland visar testet ett negativt resultat med en försening

Vad är menstruationscykeln

Menstruationscykeln är en kontinuerlig cyklisk process i den kvinnliga kroppen. Tillståndet åtföljs av regelbundna förändringar i den hormonella bakgrunden. Varje cykel är normalt 25-34 dagar. Det är vanligt att starta nedräkningen från den första menstruationsdagen. I mitten av cykeln sker ägglossning. Detta är den mest gynnsamma perioden för framgångsrik befruktning..

Under de första menstruationsperioderna börjar flickorna 10-15 år gamla. Cirka ett år krävs för att återställa menstruationscykeln. Om kritiska dagar inte har kommit i tid, kontakta en läkare.

Vid varje menstruationsstadium sker produktion av vissa hormoner. Således förbereder kroppen sig på sannolik befruktning. Om befruktningen inte inträffar, exfolierar endometriumet och månatliga blödningar börjar.

Att försena menstruationen i flera dagar kan vara normen

Normalt kan menstruationen försenas högst 5-10 dagar. I detta fall är tillståndet normalt och vanligtvis på grund av fysiologiska orsaker. Nästan alla kvinnor upplever detta fenomen 1-2 gånger per år..

Menstruationen slutar gå ungefär 45-50 år. Detta beror på gradvis ankomst av klimakteriet. Kvinnan förlorar fertiliteten.

Varför perioder saknas hos ungdomar

Oftast upplever långvariga förseningar av tonåriga flickor som senast hade sin första menstruation. För första gången sker menstruationen i åldern 10-15 år. Den hormonella bakgrunden är etablerad.

Gradvis visas sekundära sexuella egenskaper. Bröstet börjar växa, höfterna är rundade, en feminin midja visas. Hår visas i armhålorna, på pubis och ben. Graden av fysiologisk utveckling beror direkt på många faktorer, till exempel kroppsvikt, ärftlig predisposition, allmän hälsa, nationalitet och livsstil, samt näring.

Stabiliseringen av menstruationscykeln sker inte med en flickas kroppsvikt på mindre än 45 kg. Ju tunnare barnet, desto senare är den första menstruationen.

Först är menstruationscykeln hos ungdomar inte stabil. Detta beror på bildandet av hormonella nivåer. Under det första året efter den första månatliga ansvarsfriheten är det mycket långa förseningar. Detta är vanligtvis normen..

Med ofta förseningar måste du träffa en läkare

En läkare krävs vid förseningar och ett år efter den första menstruationen. Detta kan indikera eventuella patologiska förändringar..

Vilka är de fysiologiska orsakerna till förseningar

För vuxna kvinnor kan förseningen vanligen bero på en förändring av orala preventivmedel. I detta fall kan menstruationen vara sen i 1,5-2 månader. Ett symptom förekommer ofta hos flickor som behandlas med hormonella läkemedel..

Långa förseningar efter leverans är också normalt. De ungefärliga datumen för menstruationens återkomst presenteras i tabellen.

Konstgjord utfodringI detta fall kommer menstruationen 2-3 månader efter barnets födelse.
AmningI de flesta fall inträffar menstruation när amningen upphör..

En annan orsak till långa förseningar är metoden hos klimakteriet. Hos kvinnor runt 45 års ålder visas följande symtom:

 • ofta humörsvängningar;
Förseningar kan bero på närmande menopaus
 • irritabilitet;
 • sömnstörning;
 • minskad prestanda;
 • svaghet;
 • huvudvärk;
 • orsakslös ökning av kroppsvikt;
 • förändring i aptit;
 • minskad libido.

Först är förseningarna kortsiktiga - cirka 10-14 dagar. Gradvis blir de längre - 1-3 månader - tills menstruationen försvinner helt.

Efter uppkomsten av klimakteriet kommer en kvinna inte att kunna föda barn. Bestånden av aktiva ägg tar slut. Huden börjar åldras aktivt på grund av en minskning av kollagen. Huden tappar fasthet och elasticitet.

De fysiologiska orsakerna åtföljs vanligtvis inte av patologiska symtom. Villkoret är i allmänhet tillfredsställande.

Graviditet efter klimakteriet omöjligt

Vilka är de patologiska orsakerna till förseningar?

En anledning är överdriven fysisk aktivitet eller regelbundna stressiga situationer. Detta kan orsaka förseningar på 8 dagar eller mer. Den mest långvariga frånvaron av menstruation, när överarbetet kombineras med ett instabilt psyko-emotionellt tillstånd.

Överdriven träning och diet leder till felaktig östrogenproduktion. Detta leder till betydande kraschar..

Med förseningar är förekomsten av dysfunktionella äggstockspatologier troligt. Tillståndet kan erkännas av smärta i buken, obehag i ländryggen och främmande urladdning i slidan. En kvinna kan diagnostiseras med:

 • ovariell dysfunktion;
 • endometrios;
 • limprocesser.

Förseningar kan vara ett resultat av berusning. Det är viktigt att eliminera grundorsaken. Vanligtvis möter kvinnor med dåliga vanor eller arbetar i skadliga industrier missbruk.

Antibiotiskt intag och fördröjning kan vara beroende

Inte den sista rollen spelas av kroppsvikt. Brott kan inträffa både med brist på vikt och med dess överskott.

Förseningar uppstår under användning:

 • antidepressiva medel;
 • diuretika;
 • antibiotika.

De listade läkemedlen är potenta och påverkar hela kroppens arbete negativt..

Vilken typ av diagnostik behövs

Med en långvarig frånvaro av menstruation måste du konsultera en gynekolog. Dessutom kan du behöva konsultera en neurolog, endokrinolog. Diagnos börjar med en standardundersökning på gynekologisk stol och med en smet.

Se denna video av orsakerna till förseningen i menstruationen:

För att fastställa en diagnos kan en kvinna rekommenderas:

 • analys för att bestämma nivån på hCG;
 • allmän blodanalys;
 • Ultraljud
 • FSH-analys;
 • CT eller MRT;
 • laparoskopi.

En uppsättning diagnostiska undersökningar väljs individuellt. I avsaknad av kritiska dagar i cirka 2 månader bör ett läkarbesök vara omedelbart.

Hur är behandlingen

Först och främst bör du besöka en läkare. Endast en läkare kan välja rätt behandling för en 100% specifik kvinna. Följande läkemedel kan rekommenderas för att eliminera de olika orsakerna:

 • Ingesta;
 • Utrozhestan;
För normalisering kan Utrozhestan användas.
 • Dufaston;
 • Yarina;
 • Parlodel.

Se till att normalisera din kost och föredra måttlig fysisk aktivitet. Ibland kan kirurgiskt ingripande krävas. Dessutom förskrivs hormonella läkemedel.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Bröstsmärtor efter menstruation

Ett tillstånd där mjölkkörtlarna ökar i volym, blir täta och ont, kallas mastalgia. Detta fysiologiska fenomen är karakteristiskt för premenstruellt syndrom, när intensiva hormonella förändringar observeras i kvinnans kropp, åtföljd av ansamling av interstitiell vätska....

Yrsel och illamående före menstruation som ett tecken på graviditet?

PMS som en ljus orsak till illamåendePremenstruellt syndrom eller, för att vara mer exakt, premenstruellt spänningssyndrom är en komplex intern process i en kvinnas kropp som inträffar flera dagar (2-10) före början av menstruationsblödning....

Försening av menstruationen

Försenad menstruation, de främsta orsakerna utom graviditet
Normalt varar menstruationscykeln 21 till 35 dagar. Varje kvinna har sin individuella varaktighet, men i de flesta av dem är intervallet mellan menstruationen lika eller skiljer sig från varandra med högst 5 dagar....