Utsläpp med lukten av ammoniak: orsaker, behandling och förebyggande

Klimax

En normal hemlighet har praktiskt taget ingen arom. Det producerade slemet kan vara helt luktfritt eller ge lite surhet. Utflödesstörningar, kännetecknade av deras förändring, indikerar utvecklingen av patologi.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kvinnor med lukten av ammoniak. Detta gäller inte tillåtna standarder och kräver samråd med en gynekolog.

Vilken urladdning ska vara normal

Normalt är hemligheten som utsöndras av vagina luktfri, transparent. En lätt arom med surhet är tillåten. När urladdningen luktar som ammoniak, indikerar detta problem i könsorganet. Detta ligger utanför normens omfattning; samråd med en gynekolog eller urolog krävs.

Vaginal utsöndring kan få en gulaktig ton endast under ägglossningen. Dess konsistens förändras också. Hemligheten blir klibbig. Efter avslutad ägglossning återgår färg och konsistens till det normala. Liten gulhet kan förekomma före menstruation. Detta måste beaktas i den specifika fasen av menstruationscykeln. Hos kvinnor är gul urladdning med lukten av ammoniak ett symptom som signalerar problem i kroppen.

Svett luktar som ammoniak

Vad kommer detta från? Utseendet på en specifik fetidlukt, som från ammoniak, kan uppstå av olika skäl.

Det bör förstås att svettning inte är en oberoende sjukdom, utan endast representerar ett tecken (symptom) på avvikelser och patologiska tillstånd i kroppen. I detta fall spåras lukten av aceton från benen ofta.

För att förstå varför kroppen luktar ammoniak rekommenderas det att förstå mekanismerna för att detta ämne bildas i kroppen.

Fysiologiska skäl

Lukten uppträder av följande skäl:

 1. Kroppen saknar vätska. För att urinsystemet ska fungera måste en person konsumera minst 2 liter vatten per dag. Lever och njurar kommer att fungera korrekt om du inte begränsar trång och besöker toalettrummet om det är nödvändigt omedelbart.
 2. Kroppen har mycket protein. Detta beror på olika skäl, och detta tillstånd bestäms efter urinalys. Överskott av protein är vanligtvis ett tecken på att levern inte kan omvandla proteinprodukter till aminosyror..
 3. När menstruationen går. Under de första dagarna luktar blod ofta som ammoniak. Detta är ett tecken på hormonell förändring..
 4. Puberteten. Det åtföljs alltid av en omstrukturering av den hormonella bakgrunden. Som ett resultat lider mikrofloraen i slidan och aromen av ammoniak.
 5. Det finns otillräcklig könshygien. Och det är inte bara bristen på hygien och oregelbunden dusch. Det är viktigt att utföra tvättproceduren korrekt - i riktning från slidan mot anus. Att hålla dina könsorgan rena kommer att förhindra problem. Ett multivitaminkomplex visas, som innehåller mycket zink, magnesium, kalcium, järn.
 6. Efter förlossningen. Om förändringen i lukten inte åtföljs av obehagliga symtom, är orsaken en av de som beskrivs ovan. Och problemet är lätt att lösa. Om utsläppet luktar aceton, bör patologiska symtom som smärta under urinering och bränning varna. Ett dåligt tecken är buksmärta, orsakar obehag och uppkomsten av föroreningar i urinen.

Att konsultera en läkare kommer att rädda dig från många problem i framtiden. Dessutom är lukten av ammoniak från slidan ett symptom på ett antal sjukdomar.

Behandling och förebyggande

Behandlingsmetoden beror på vilken typ av patologi som framkallade en okarakteristisk lukt. Innan förskrivning av läkemedel till patienten är nödvändiga test obligatoriska.

Som förebyggande åtgärder som förhindrar uppkomsten av ett obehagligt symptom kan följande vara:

 • hälsosam livsstil;
 • efterlevnad av dricksregimen;
 • balanserad diet;
 • snabb behandling av förkylningar;
 • kontroll av blodsocker;
 • efterlevnad av reglerna för intim hygien;
 • vägran att bära syntetunderkläder;
 • kondomanvändning.

Medel för extern behandling

Douching av vagina hjälper till att eliminera lokala symtom - klåda, brännande känsla - och bli av med dålig lukt.

Goda praktiska resultat erhålls med brickor av kamomill, mynta eller kalendula. För att förbättra den terapeutiska effekten är det tillåtet att tillsätta lite havssalt i vattnet. Efter badet ska de yttre könsorganen torka av med en ren mjuk handduk. Resultatet märks efter den första proceduren.

Rekonstruktion av vagina med en vattenlösning av jod, salt och soda visade sig vara ganska bra. Rör 1 tsk i en liter kylt kokt vatten. (utan bild) salt och läsk, tillsätt sedan 10 droppar jod.

Douching utförs två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen.

Insida förberedelser

För behandling av utsöndringar används läkemedel från gruppen antiinflammatoriska och svampdödande medel. Ibland kan antibiotika förskrivas. Obligatoriska är immunostimuleringsmedel och mediciner från kategorin allmän förstärkning.

Behandlingen av sjukdomar utförs på poliklinisk basis, det vill säga att en kvinna själv tar de utvalda läkemedlen i enlighet med det utvecklade schemat.

Utseendet på vaginal urladdning med en okarakteristisk lukt av ammoniak är ett tillfälle att kontakta en gynekolog. Självmedicinering är oacceptabelt, eftersom det är nödvändigt att fastställa den verkliga orsaken till patologin innan du börjar ta läkemedel.

Patologiska orsaker

Endast en specialist, efter att ha gjort forskning, kan ställa en diagnos. När allt kommer omkring indikerar lukten ofta utvecklingen av en viral eller svampsjukdom, infektion eller inflammatoriska processer. Här är de viktigaste sjukdomarna åtföljda av ett sådant symptom tillsammans med andra:

Vaginal candidiasis

Det vanliga namnet för att höra är trast. Candida svamp blir dess patogen - det finns i allas kropp. Under påverkan av negativa faktorer (känslomässig stress, en minskning av skyddskrafter efter en sjukdom) börjar mikroorganismer sin tillväxt. Det huvudsakliga symptomet är vitt eller gult curdled utsläpp med samma arom som mejeriprodukter. Men i vissa fall kan utsläppet luktas som ammoniak vid candidiasis. Ytterligare symtom på sjukdomen är utseendet på klåda och sveda. Stor risk för sexuellt samlag. Därför föreskrivs behandling för båda parterna. Genomförandet av alla läkares rekommendationer gör att du kan neutralisera svampen och återställa mikrofloras hälsa.

vaginosis

Ett annat namn för denna sjukdom är vaginal dysbios. Anledningen till dess förekomst är spridning av bakterier i slidan. Förutom en obehaglig lukt kan du lägga till svullnad, brännande och svår klåda, kämparna blir röda.

endometrios

Denna sjukdom manifesterar sig i form av inflammation i livmodern och dess ökning i storlek. Spotting luktar som ammoniak, sex ger smärta. Endometrios kan också bestämmas genom uppblåsthet.

Furunculosis of the vulva

En annan gynekologisk sjukdom där det finns en ammoniaklukt av sekret, och dess färg ändras till grönaktig eller gulaktig.

Vaginal fistel

För att en sådan sjukdom ska utvecklas är en mekanisk effekt nödvändig. Skador på könsorganen leder till bildning av tomrum i könsorganet, vilket bara kan elimineras snabbt.

uretrit

Denna sjukdom orsakas av inflammation i slemhinnorna i urinröret. Obligatoriska symtom inkluderar ammoniak. Och även patienten känner smärta vid urinering, det finns utsläpp från urinröret - blodföroreningar visas i urinen.

Cystit

Symtomatisk sjukdom liknar uretrit. Endast mekanismen för hans utseende är annorlunda. Vanligtvis uppstår till följd av hypotermi. Blåsans slemhinna blir inflammerad. Det huvudsakliga symptom på en kränkning är ökad urination. Vanligtvis, med cystit, urinen blir brun, det luktar ammoniak, patienten känner kraftig smärta och sveda när urinblåsan är tom. Läs om artikeln här om behandlingen av cystit. Här kan du läsa recensioner från riktiga patienter om medicinen Diforol, som oftast föreskrivs av gynekologer och urologer.

Njursjukdom orsakar också ammoniaklukt i sekret. Pyelonefrit orsakar smärta i ländryggen, temperaturen stiger, det finns ökad svettning. Patienten kan drabbas av yrsel, han känner allmän svaghet och lider av huvudvärk. Patologi kräver behandling.

Venereala sjukdomar

Det är lätt att fånga dem under sexuell kontakt, om du inte bryr dig om skydd. Bland dessa sjukdomar inkluderar läkare ureaplasmosis, gonoré, etc. Specialister föreskriver läkemedel parallellt för båda parterna, annars kommer det inte att ge resultat.

Viral hepatit

Det faktum att infektionen drabbade levern är lätt att upptäcka genom gulning av ögongulorna, huden, såväl som försvinnandet av urinen och förvärvet av en obehaglig ammoniaklukt.

Diabetes

En form av denna sjukdom åtföljs av en ökning av antalet acetonföreningar (ketonkroppar) i urinen..

Var och en av de specifika patologiska tillstånd som anges ovan behöver en individuell strategi av den behandlande läkaren.

Det är lätt att förväxla symtomen på en sjukdom med en annan. Därför kan självmedicinering leda till obehagliga hälsokonsekvenser..

Varför uppträder lukten av ammoniak

Ammoniaklukt kan uppstå på grund av urinretention i kroppen eller förgiftning med proteinmat. Dess utseende kan uppstå på grund av påverkan av faktorer som:

 • Felaktig kost - ett överskott av proteinmat i kosten.
 • Störningar i njurarna och urinblåsan.
 • Stark fysisk aktivitet.
 • Underernäring, hunger. Människokroppen börjar använda sina egna reserver, det vill säga konvertera muskler och fettvävnad till energi.
 • Genetisk predisposition.
 • Biverkningar av vissa mediciner.

Lukten kan inte bara få urin utan också saliv och svett. Detta kan bero på att kroppens ämnesomsättning störs, proteiner smälts dåligt och utsöndras från kroppen. Detta kan indikera att det finns allvarliga problem med njurar och lever. Det kan finnas en risk att det är symtom på diabetes eller tuberkulos. Endast en läkare kan korrekt diagnostisera.

Doktorns handlingar

Efter undersökning av patienten föreskriver specialisten ett antal diagnostiska procedurer för att göra en specifik diagnos och bestämma vilken sjukdom som orsakade de obehagliga symtomen och förskriva behandling.

Patienten kommer att behöva:

 • klara allmänna tester (standard - blod och urin);
 • klara ett bakterietest (detta gör att du kan förskriva antibiotika);
 • göra ett biokemiskt blodprov (om det finns ett sådant behov.);
 • genomgå en gynekologisk undersökning;
 • ta tester för att utesluta sexuellt överförda sjukdomar;
 • genomgå en ultraljud;
 • passera utstryk.

Om du luktar ammoniak från utsöndringarna kan du behöva rådfråga inte bara en gynekolog. Beroende på orsaken måste du gå till en tid hos en urolog eller endokrinolog. Vid nästa besök kommer han att förskriva nödvändiga läkemedel av specialist, efter att ha studerat resultaten av testerna. Denna utgiftspost kräver uppmärksamhet, eftersom din hälsa beror på genomförandet av rekommendationer.

Sjukdomar i nervsystemet

En person kan skilja lukt tack vare luktanalysatorn, som består av speciella celler i näshåligheterna, samt att känna igen strukturer i hjärnan och luktnerven. Med tanke på mekanismen för uppfattning av lukt är det värt att notera att ett fel i nervsystemet kan uppstå både i dess centrala och perifera delar. Som ett resultat av detta kan en brott mot lukten observeras fram till dess fullständiga frånvaro (anosmia).

Patologi för den centrala delen

Luktstörningen kan observeras mot bakgrund av nervsystemets patologi. Överträdelsernas karaktär kan indikera en viss lokalisering av det patologiska fokuset eller indikera omfattande skador på nervvävnaden.

Om man misstänker hjärncancer är luktdysfunktion ett manifestation av en skada på kranialfossan. Symtomatiskt kännetecknas sjukdomen av:

 • lukt hallucinationer;
 • mental sjukdom;
 • huvudvärk;
 • yrsel
 • syndysfunktion;
 • sömnstörning;
 • epileptiska anfall.

Liknande symtom kan uppstå under den postoperativa perioden då kirurgi utfördes i området av den främre kranialfossan. Indikationer för kirurgi inkluderar hjärntumörer, kärlsjukdomar (aneurysmer), huvudskador.

Luftfria hallucinationer observeras också i den inflammatoriska processen i hjärnvävnaden (arachnoencephalitis), Alzheimers sjukdom, ärftlig predisposition.

Förebyggande åtgärder

Varje tjej kan förhindra att hon stinker. Det är bara nödvändigt att följa ett antal förebyggande åtgärder:

 1. Glöm inte en hälsosam livsstil..
 2. Superkyl inte och behandla förkylningar i tid.
 3. Ta dig tid att dricka.
 4. Observera hygien.
 5. Ät bra.
 6. Kontrollera blodsockret.
 7. Bär inte syntetiska underkläder.
 8. Ha bara säkert sex.
 9. Besök läkare oftare.

Inget svårt att göra. Det viktigaste är att när en ammoniaklukt av vaginal urladdning visas, kontakta en specialist.

Hur kroppslukt är sammankopplat med inre sjukdomar

Varje person har sin egen individuella lukt. Men normalt sett bör den vara väldigt mild, nästan neutral. En sådan lukt orsakar aldrig oro, många känner det inte alls.

Om lukten plötsligt förändras och börjar se ut som en stank, medan det inte finns några uppenbara skäl för detta, är det dags att uppmärksamma din hälsa. Detta är ett tydligt tecken på befintliga patologiska processer..

För att förstå varför det finns en obehaglig lukt från kroppen är det nödvändigt att föreställa sig att miljoner representanter för den naturliga floran lever på människans hud. Dessutom deponeras damm och bakterier från miljön dagligen på den. Och det är dessa mikroorganismer som i kontakt med utsöndrade börjar ge ut en eller annan lukt. Hans karaktär är direkt beroende av svettens sammansättning..

Vad du ska göra om det finns en obehaglig lukt från slidan?


Självbehandling med utseendet på en obehaglig lukt från slidan är inte ett alternativ. Detta kan bara förvärra problemet. I det här fallet är det nödvändigt att tydligt fastställa orsaken till den obehagliga lukten, för vilken gynekologen tar en smet för laboratorieforskningen..
Om några infektioner upptäcks, bör läkaren förskriva behandling, som ofta består i användning av lokala läkemedel som inte påverkar hela kroppen. Detta är särskilt viktigt under graviditet, liksom under postpartum..

Sakania Louise Ruslanovna

Dermatovenerolog, kosmetolog, trikolog

Förutom den behandling som föreskrivs av läkaren, bör en kvinna undras genom att stärka kroppens immunförsvar. Detta är särskilt nödvändigt om läkaren har upptäckt trost eller annan infektion, vilket manifesteras av en minskning av immunitet eller hormonell obalans..

I det här fallet kommer kurser med vitaminer, en översyn av kosten till förmån för frukt och grönsaker och en ökning av mängden rent vatten som en kvinna konsumerar dagligen vara användbart. Även under behandlingsperioden är det särskilt viktigt att undvika sexuellt samlag, noggrann efterlevnad av hygienregler och ett fullständigt avslag på dåliga vanor.

Rökning och alkohol reducerar inte bara allvarligt immuniteten utan också provocerar hormonella störningar. Användningen av Ginokomfort tvättgel hjälper till att upprätthålla den naturliga mikrofloraen i slidan på önskad nivå.

Under graviditet


Det bör noteras att i början av graviditeten börjar kardinalförändringar i reproduktionssystemet, inklusive hormonella förändringar. Hormoner i sig kan ändra färgen på en hemlighet och dess arom. Och även den skyddande funktionen i kroppen på detta stadium reduceras för att bevara fostret och förhindra att det avvisas av immunsystemet.
I de tidiga stadierna av graviditetsperioden attackeras organismen lätt av patogena mikroorganismer och ofta förvärras dolda kroniska sjukdomar. Läckande fostervatten kan luktar dåligt. I detta fall indikeras rikligt utsläpp med en obehaglig sötaktig lukt. Om vätska flyter kontinuerligt, kontakta en läkare omedelbart.

Sakania Louise Ruslanovna

Dermatovenerolog, kosmetolog, trikolog

Oftast händer detta under sista trimestern. När detta hände närmare den inställda tiden för barnets utseende, kan detta indikera början av arbetet. Blödning med en lugn lukt indikerar en eventuell fosterdöd. I detta fall kommer en abort att utföras snabbt för att förhindra infektion..

Om lochia ges med pus, och med det dras nedre buken, vi pratar om en postpartum komplikation. Detta tillstånd är särskilt farligt efter kejsarsnitt. Ta reda på i vår artikel hur mycket urladdning som går efter kejsarsnitt.

Om en kvinna har en försening och hennes vaginal utsöndring luktar obehagligt, föreslår de inte bara graviditet, utan också möjliga gynekologiska patologier. Specifikt avger de ibland urladdning efter installation av pessary som ett resultat av kroppens kamp med ett främmande organ.

Utsläpp med lukten av ammoniak hos kvinnor - bevis på allvarlig dysfunktion i kroppen?

Uppdateringsdatum: 26/11/2018

 • Varje person under normala omständigheter, svettas kontinuerligt.
 • I de flesta fall är svettkörtlar luktfri.
 • Det finns dock situationer där svett luktar som ammoniak eller aceton..
 • Frågan uppstår naturligtvis varför detta händer.?
 • Kan svett luktar som ammoniak efter träning??
 • Orsakerna till detta är olika sjukdomar i de inre organen och patofysiologiska tillstånd.

Perspiration

Svettning är en naturlig fysiologisk process för att släppa ut överskott av vätska från kroppen..

Det ger flera viktiga funktioner samtidigt:

 • värmereglerings;
 • bibehålla balans mellan vatten och salt;
 • avgiftning;
 • skyddande.

Mängden svett som släpps per dag varierar. Det beror på omgivningens och den inre temperaturen i kroppen, fysisk aktivitet, en persons individuella egenskaper.

Vid 20–25 ° C under yttre förhållanden släpps 500–700 ml svett per dag hos människor. Under den varma säsongen eller som ett resultat av intensiv fysisk ansträngning kan betydligt större svettningar uppstå - 1-2 l.

Normalt har svetten ingen lukt. I de flesta fall är orsaken till en obehaglig svettearoma flera faktorer:

 • Bakterie. Ofta visas den obehagliga lukten av svett på grund av förekomsten av bakterier i huden. Det är de vitala produkterna från dessa grupper av mikroorganismer som bidrar till uppkomsten av en fetisk lukt.
 • Ärftlighet. De enskilda kännetecknen för svettkörtlarnas funktion, som överförs från förfäder till ättlingar, är också en av orsakerna till en obehaglig lukt..

Om en avvisande lukt från svettning observeras hos föräldrar eller släktingar, är det troligt att en person har ett sådant problem på grund av en ärftlig faktor.

Men i dessa situationer har svett inte någon specifik manifestation. I ett annat fall, när utsöndringar av svettkörtlar har en speciell doft, är detta ett tillfälle att tänka på att gå till läkaren. Lukten av ammoniak från kroppen är ett tecken på nedsatt funktion i kroppen och kräver omedelbar läkarvård.

Svett luktar som ammoniak

Vad kommer detta från? Utseendet på en specifik fetidlukt, som från ammoniak, kan uppstå av olika skäl.

Det bör förstås att svettning inte är en oberoende sjukdom, utan endast representerar ett tecken (symptom) på avvikelser och patologiska tillstånd i kroppen. I detta fall spåras lukten av aceton från benen ofta.

För att förstå varför kroppen luktar ammoniak rekommenderas det att förstå mekanismerna för att detta ämne bildas i kroppen.

patogenes

Varför luktar en person som ammoniak? Urea bildas i människokroppen för att avlägsna överskott av kväve, som bildas som ett resultat av kemiska processer. Dess överdrivna koncentration i celler och vävnader har en negativ toxisk effekt..

De flesta aminosyror (byggmaterialet från proteinpolypeptider) innehåller kväve i deras kemiska struktur. Under olika kemiska reaktioner transformeras aminosyror med frisättning av kväveatomer. Vidare transporteras kväve till levern genom blodflöde. Här deltar detta ämne i bildandet av urea, som utsöndras i urinen med hjälp av njurarna..

Med förbehåll för syntesen av en stor mängd urea kan den utsöndras inte bara med urin utan också med svett. I detta fall kan lukten av aceton komma från en person på grund av förekomsten av kväveatomer i svett. Intensiteten hos den obehagliga aromen beror direkt på koncentrationen av kväve och urea i svett..

Sjukdomar där svett luktar ammoniak

Oftast observeras en stark lukt av ammoniak från svett (t.ex. på underkläder efter sömn) med skador på levern och njurarna. Detta beror på det faktum att dessa organ ger omvandlingen av aminosyror med frigörande av kväve och dess borttagning från kroppen.

Den skarpa lukten av ammoniak från svett och specifika kliniska symtom kan vara manifestationer av akut njur- eller leversvikt. Dessa patofysiologiska tillstånd är livshotande. Detta kräver omedelbar läkarvård..

Njurpatologi

 1. Alla sjukdomar i njurarna, där det finns en minskning av bildandet av urin eller dess utsöndring, kan åtföljas av lukten av aceton eller ammoniak från svett hos män eller kvinnor..
 2. Samtidigt utsöndras kväve med urin inte tillräckligt från kroppen, så urea lämnar genom huden, vilket åtföljs av en specifik lukt av ammoniak från svett.
 3. Njurpatologier där lukten av ammoniak från svett kan observeras:
 • Glomerulonefrit. Det kännetecknas av skada på glomerulär (kärl, kapsel glomerulus, etc.) njurapparaten. Det finns en kränkning av bildandet av urin och, som ett resultat, utsöndring av kväve från kroppen. I svåra fall kan ett symptom på en av manifestationerna av denna patologi vara ammoniaklukten av svett.
 • Akut njursvikt. Denna sjukdom kännetecknas av en plötslig kränkning av de grundläggande funktionerna i njurarna (filtrering, reabsorption). I detta fall påverkas bildningen av primär och sekundär urin allvarligt. Detta tillstånd åtföljs av allvarliga störningar i vattnet, elektrolytbalans. Sjukdomen kan vara livshotande och kan leda till dödsfall i försummade situationer..

Leverpatologi

Leversjukdomar kan också förknippas med svettlukt:

 • Hepatit. Det är en viral patologi som leder till patofysiologiska förändringar i levern, varför det finns en störning i dess funktioner. I synnerhet störs bildningen av urea, kväve ackumuleras i kroppen. Detta manifesteras av lukten av ammoniak från svett..
 • Levercirros. Det är en kronisk progressiv patologi i levern, som kännetecknas av en förändring i strukturen hos detta organ, med en störning i dess funktion. Som ett resultat - en kränkning av syntesen av urea och kväveutsöndring.
 • Tumörliknande leversjukdom eller metastaser.

Andra patologier

 • Diabetes. Denna patologi åtföljs av högt blodsocker, vilket leder till störningar i de inre körtlarnas funktioner. Vid diabetes mellitus observeras ofta lukten av ammoniak inte bara från svett, utan också från munhålan. Sjukdomen åtföljs också av kronisk trötthet, svaghet, uttorkning av slemhinnor, törst.
 • Hormonell bakgrund. Speciellt bidrar sköldkörtel dysfunktioner till förekomsten av en ammoniaklukt av svett.
 • Tuberkulos. Det är en förändring i doften av svettutsöndringar till ammoniak. Denna patologi åtföljs av en konstant hosta, eventuellt med en blandning av blod i sputum, feber, viktminskning, snabb avmagring. Sjukdomen har en progressiv kurs. Om flera liknande manifestationer upptäcks rekommenderas att du söker medicinsk hjälp från en TB-läkare.
 • Hypovitaminos (särskilt brist på vitaminer i grupperna B och D). De syntetiseras i levern och huden under exponering för ultraviolett strålning. Orsaken till den obehagliga lukten av svett kan vara deras brist i kroppen..
 • H. pylori. (Helicobacter pylori) Bakterien infekterar magslemhinnan och leder till utveckling av kronisk gastrit eller magsår. Får också följa svettens ammoniaklukt.

Andra orsaker och förhållanden

Andra orsaker till svettlukt av ammoniak inkluderar:

 • Överdriven konsumtion av rika ryggar. Detta observeras med en proteindiet med användning av protein. Övervägande av proteiner i kosten bidrar till överdriven syntes av urea i levern och som en följd av dess eliminering inte bara med urin utan också med svett.
 • Bildningen av stora mängder ammoniak och urea. Njurarna kan inte använda en så stor mängd av dessa ämnen, så de börjar utsöndras av svettkörtlar. För att implementera denna mekanism krävs en stor mängd vatten. Så ammoniaklukten av svett kan vara orsaken till otillräckligt vätskeintag och överdriven syntes av urea i levern.

Behandling

Behandling med det beskrivna tillståndet syftar främst inte till att eliminera den obehagliga lukten av svett, utan att identifiera och behandla den etiologiska (kausala) faktorn.

Det är värt att komma ihåg att fettsvettning bara är ett symptom som åtföljer den underliggande sjukdomen. Därför kommer en temporär och imaginär effekt att eliminera endast manifestationer med hjälp av kosmetiska produkter. Progressionen av den underliggande patologin kommer att förbättra den fetala lukten av ammoniak från svett.

Vid njurskador föreskrivs diuretika (furosemid, diakarb, spironolakton), läkemedel som förbättrar blodtillförseln till njurarna (eufilin, teobromin) etc..

För leversjukdomar förskrivs läkemedel från gruppen av hepatoprotectors (ursofalk, ursosan, galstena).

Typ 1 diabetes mellitus kräver en mer intensiv och långvarig läkemedelsbehandling. Förskriv korta och långverkande insuliner (actrapid, humulin), sötningsmedel etc..

Om du luktar ammoniak från svett ska du inte självmedicinera! Detta är förfulgt med utvecklingen av den underliggande sjukdomen och utvecklingen av komplikationer.

tips och tricks

I närvaro av en ammoniaklukt av svett, åtföljd av vissa symtom från andra system och organ, är det nödvändigt att omedelbart söka läkare hos din läkare. Självmedicinera inte, för ammoniaklukt från kroppen kan vara en manifestation av allvarliga, ibland livshotande tillstånd.

Specialisten kommer att intervjua, analysera historiedata, förskriva ytterligare diagnostiska metoder, bestämma orsaken till ammoniaklukten från svett och fastställa en korrekt diagnos..

Därefter kommer ett individuellt komplex av terapeutiska åtgärder att väljas, beroende på den etablerade sjukdomen och kroppens individuella egenskaper.

Var artikeln hjälpsam? Betygsätt materialet på en fempunktsskala! (arton

Varför utsläppet luktar som ammoniak

Vaginal urladdning finns i alla kvinnor i reproduktiv ålder. Detta är en fysiologisk norm. Det utsöndrade slemet upprätthåller den nödvändiga balansen i vaginal mikroflora, skyddar mot multiplikation av patogena mikroorganismer och utvecklingen av bakteriella infektioner.

En normal hemlighet har praktiskt taget ingen arom. Det producerade slemet kan vara helt luktfritt eller ge lite surhet. Utflödesstörningar, kännetecknade av deras förändring, indikerar utvecklingen av patologi.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kvinnor med lukten av ammoniak. Detta gäller inte tillåtna standarder och kräver samråd med en gynekolog.

Norm och avvikelser

Normalt urladdning är en liten volym vaginalslem som inte har någon obehaglig lukt och är enhetlig i konsistensen. De hjälper till att upprätthålla en hälsosam mikroflora och förhindrar reproduktion av patogena mikroorganismer..

Om slemet får främmande lukt är detta ett tecken på utvecklingen av patologi.

Under ägglossningsperioden får den producerade vaginalutsöndringen en gulaktig färg och en klibbig konsistens. Då blir den transparent igen, men ändras upprepade gånger före och efter menstruation: normen i denna period är utseendet på en liten gulhet.

Ammoniaklukten av sekretioner hos kvinnor betraktas som ett patologiskt tecken. Orsakerna kan vara olika sjukdomar i det reproduktiva systemet.

Utsläppssymptom

 • Om kvinnliga utsöndringar luktar som ammoniak, anses ett sådant tillstånd vara en tydlig avvikelse från den fysiologiska normen.
 • Få råd från en gynekolog om följande symtom uppstår:
 • Dessutom kan smärta under samlag uppstå..

Ett smutsprov bestämmer ett ökat innehåll av opportunistiska bakterier, med en ammoniaklukt är det oftast gardnerella. De orsakar en specifik doft av sekret.

Fysiologiska skäl

Obehagligt utsläpp hos kvinnor med en karakteristisk ammoniaklukt kan uppstå av följande skäl:

 1. Brist på vätska. För att eliminera uppkomsten av en okarakteristisk lukt måste du dricka minst två liter rent vatten under dagen. Detta skapar de nödvändiga förutsättningarna för driften av urinsystemet. Ett besök på toaletten på begäran av urinblåsan är obligatoriskt: begränsning av trången har en dålig effekt på njurens och leverns aktivitet.
 2. Den nuvarande perioden av menstruationscykeln. Utseendet på en ammoniaklukt utesluts inte under den första fasen, vilket beror på den pågående förändringen i den hormonella bakgrunden. Den specifika aromen av ammoniak kan uppträda under klimakteriet..
 3. Högt proteininnehåll. Misstanken kan kontrolleras genom att urin överförs till ett laboratorietest..
 4. Puberteten. Puberteten kännetecknas av en aktiv omstrukturering av hormonnivån, vilket kan påverka tillståndet i vaginal mikroflora negativt. Därför utesluts inte det periodiska utseendet på lukten av ammoniak.
 5. Ta multivitaminkomplex som innehåller en hög andel järn, zink, magnesium och kalcium.

Den obehagliga lukten av vaginalslem är på kort sikt och passerar oberoende.

Att söka råd är nödvändigt om en kvinna har följande symtom:

 • smärta i nedre buken;
 • obehag vid samlag;
 • kramper som medföljer tömning av urinblåsan;
 • konsekvensförändring.

Patologiska orsaker

Utsläpp med arom av ammoniak (ammoniak) indikerar ofta utvecklingen av olika patologier. Och om vaginal utsöndring luktar ammoniak, kan orsaken inte bara vara gynekologiska problem.

Bakteriell vaginos

Det åtföljs av aktiv reproduktion av patogener, vilket leder till en kränkning av vaginal mikroflora. Sjukdomen kännetecknas av utvecklingen av följande symtom:

 • ammoniaklukt av sekretioner;
 • klåda, förbränning av vulvarvävnader;
 • puffiness, hyperemia i labia majora.

Tilldelningar får en gråaktig, senare - en gröngul nyans. Om det inte behandlas blir slemet tjockt, visköst.

Gul utsöndring hos kvinnor kan indikera andra sjukdomar. Därför rekommenderar vi att du bekanta dig med mer detaljerad information om detta ämne..

Trichomonas colpitis

Patologi uppstår som ett resultat av infektion med trikomonader. Överföring sker genom sexuell kontakt. Cervicit, uretrit och endometrit i livmodern blir komplikationer av sjukdomen..

Behandlingen bör påbörjas omedelbart efter diagnosen, det vill säga en kvinna ska rådfråga en läkare omedelbart efter utvecklingen av okarakteristiska symtom.

Tecken på trichomoniasis inkluderar:

 • vätskeutsläpp med en obehaglig ammoniaklukt och ytterligare föroreningar;
 • ömhet i nedre del av buken;
 • brännande känsla i slidan.

pyelonefrit

Pyelonephritis är en infektiös inflammation i njurarna orsakad av penetrering av olika bakterier. Dess tecken, utöver utseendet på en ammoniaklukt i vaginalslemet, är:

 • smärta i ländryggen;
 • ökning i kroppstemperatur till höga hastigheter;
 • aktiv svettning;
 • huvudvärk och yrsel;
 • generell svaghet;
 • anfall av illamående.

Pyelonefrit kan åtföljas av en kränkning av urinvägarnas funktion. Det är inte uteslutet utvecklingen av inflammation i slemhinnan i urinblåsan, vilket uttrycks i smärta under urinering och ofta urinering.

Venereala sjukdomar

Utseendet på lukten av ammoniak i könsområdet kan indikera förekomsten av sexuellt överförda patologier. Oftast är klamydia, ureaplasmosis och gonoré provokatörer..

I detta fall är behandling nödvändig för båda sexpartnerna. Om du inte vidtar nödvändiga åtgärder utesluts inte övergången till inflammation i livmodern.

Metabolisk sjukdom

Orsaken till uppkomsten av ammoniaklukt kan vara en förändring av den hormonella bakgrunden. Patologier av denna uppkomst övervägs uteslutande med den behandlande läkaren och kräver väl vald terapi..

Diabetes

Okompenserad diabetes kännetecknas av utseendet i urinen hos ett stort antal ketonkroppar - acetonföreningar. Levern har inte tid att bearbeta dem, så de hamnar i urin. Därför uppträdandet av en karakteristisk lukt av ammoniak i könsområdet.

I avsaknad av adekvat behandling är risken för att förstöra levern tillräckligt hög.

Behandling och förebyggande

Behandlingsmetoden beror på vilken typ av patologi som framkallade en okarakteristisk lukt. Innan förskrivning av läkemedel till patienten är nödvändiga test obligatoriska.

Som förebyggande åtgärder som förhindrar uppkomsten av ett obehagligt symptom kan följande vara:

 • hälsosam livsstil;
 • efterlevnad av dricksregimen;
 • balanserad diet;
 • snabb behandling av förkylningar;
 • kontroll av blodsocker;
 • efterlevnad av reglerna för intim hygien;
 • vägran att bära syntetunderkläder;
 • kondomanvändning.

Medel för extern behandling

Douching av vagina hjälper till att eliminera lokala symtom - klåda, brännande känsla - och bli av med dålig lukt.

Goda praktiska resultat erhålls med brickor av kamomill, mynta eller kalendula. För att förbättra den terapeutiska effekten är det tillåtet att tillsätta lite havssalt i vattnet. Efter badet ska de yttre könsorganen torka av med en ren mjuk handduk. Resultatet märks efter den första proceduren.

Rekonstruktion av vagina med en vattenlösning av jod, salt och soda visade sig vara ganska bra. Rör 1 tsk i en liter kylt kokt vatten. (utan bild) salt och läsk, tillsätt sedan 10 droppar jod.

Douching utförs två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen.

Insida förberedelser

För behandling av utsöndringar används läkemedel från gruppen antiinflammatoriska och svampdödande medel. Ibland kan antibiotika förskrivas. Obligatoriska är immunostimuleringsmedel och mediciner från kategorin allmän förstärkning.

Behandlingen av sjukdomar utförs på poliklinisk basis, det vill säga att en kvinna själv tar de utvalda läkemedlen i enlighet med det utvecklade schemat.

Utseendet på vaginal urladdning med en okarakteristisk lukt av ammoniak är ett tillfälle att kontakta en gynekolog. Självmedicinering är oacceptabelt, eftersom det är nödvändigt att fastställa den verkliga orsaken till patologin innan du börjar ta läkemedel.

Utsläppet luktar som ammoniak hos kvinnor, orsakerna till en obehaglig lukt

Måttlig urladdning hos kvinnor indikerar det väl fungerande reproduktionssystemet. De skyddar de utsatta slemhinnorna i slidan och livmodern mot patogena virus, mikrober, svampar, bakterier.

Men ammoniaklukten indikerar ett problem. Om en sådan manifestation var en obehaglig episod kan du glömma det..

Om lukten känns konstant eller med jämna mellanrum - detta är ett tillfälle att konsultera en specialist.

Vår artikel är inte en ersättning för professionell rådgivning, men den hjälper till att beskriva i allmänna termer varför en ammoniaklukt uppträder..

Varför förekommer lukten av ammoniak i kvinnliga sekret

Urinen hos en frisk person är transparent och luktar inte färskt. Normalt utsöndrar en kvinna 1,5 till 1,8 liter urin per dag. Ammoniak - en biprodukt av metabolism, produktion av aminosyror.

En väl fungerande lever förvandlar den till urea och utsöndrar den i urinen..

Lukt - en signal om att levern av någon anledning inte kunde hantera arbetet, och ammoniak förblev i kroppen - ett giftigt ämne.

Kvinnor är mycket mer benägna att drabbas av ammoniaklukt, eftersom deras urogenitala system är mer sårbart, och vagina har en specifik mikroflora, utformad för att skydda "livets vagga" - livmodern.

Icke-patologiska orsaker till fenomenet

Utsläpp med lukten av ammoniak kan uppstå om:

 • Det är för mycket protein i din kost; levern kan inte hantera sin omvandling till aminosyror. Skriv ner allt du äter under en vecka och kolla proteininnehållet på matbord. Ännu enklare - klara ett enkelt urinproteintest
 • Du dricker lite. Du måste dricka 2-2,5 liter vatten per dag (räknar inte med andra vätskor - juice, soppa, te, etc.) En annan anledning till lukten är undertryckandet av urinering. Detta kan inte göras i alla fall. Du riskerar att förstöra lever och njurar
 • Du går igenom puberteten, graviditeten, klimakteriet, när den hormonella bakgrunden och vaginal mikroflora förändras. Under en tid kan dessa förändringar åtföljas av lukten av ammoniak.
 • Din period har börjat. Ammoniakpackningen luktar de första 1-2 dagarna - orsaken är samma hormonjustering
 • Du tar mediciner med kalcium eller järn, multivitaminkomplex
 • Felaktig könsskötsel. Det låter oförskämt, men tyvärr är detta den verklighet som gynekologer möter. I barndomen genereras många mödrar över att lära flickan att tvätta ordentligt. Ibland kvarstår denna oförmåga hos vuxna kvinnor. Skölj dina dyrbara, känsliga könsorgan i riktningen från slidan till anus (tvärtom - du kan inte!), Varmt vatten (varken varmt eller kallt!) Och med ett neutralt pH-tvättmedel. Använd inte samma handduk för kropp och ansikte

Om ammoniakemissioner luktar kort, utan smärta och andra störande tecken, och det normala tillståndet återgår snabbt efter att orsakerna eliminerats, finns det inget att oroa sig för.

Patologiska orsaker

 • Trast (candidiasis) är den vanligaste orsaken till ammoniak hos kvinnor. Candida-jäst finns i varje organism, den aktiveras med försvagad immunitet, stress och graviditet. Vitaktig utsläpp luktar som kefir och / eller ammoniak. Candidiasis åtföljs av klåda, sveda. Det är nödvändigt att behandlas inte bara av en kvinna utan också av hennes partner. Emellertid behandlas trasten enkelt och snabbt.
 • Inflammation av urinröret - uretrit - uppstår på grund av patogena virus och bakterier. Om du förutom ammoniaklukten känner en skärande smärta vid urinering och blod och slem blandas med urinen kan det vara uretrit, ett vanligt problem hos kvinnor

[fusion_youtube width = "690 ″ height =" "autoplay =" falsk "api_params =" "hide_on_mobile =" liten synlighet, medelvis synlighet, stor synlighet ">

 • Cystit manifesterar sig så ofta som uretrit, förekommer inte bara på grund av infektioner, utan också med hypotermi. Slemhinnorna i urinblåsan blir inflammerade och otänkbart mjöl börjar. "Little by little" Jag vill mycket ofta, dessutom åtföljs varje urinering av skärande smärta. Urin mörknar, luktar som ammoniak, blod blandas med det. Kvinnan försvagas, känns
 • Inflammation i njurarna och njurbenet - pyelonefrit och pyelit. Ryggradssmärta, feber, nedsatt urinering - detta är ett trippelsyndrom genom vilket njursjukdom känns igen. Temperaturen stiger och varar länge (5-7 dagar), svett rullar i ett hagel, huvudvärk, illamående
 • Sexuellt överförda sjukdomar - gonoré, klamydia, ureaplasmos och andra besvär - en vanlig orsak till ammoniak hos kvinnor. Utsöndring och lukt ökar efter menstruationen. Kontrollera dig själv, kolla din partner. Det är meningslöst att behandlas ensam
 • I de initiala stadierna av diabetes i urinen visas acetonföreningar - ketoner. De ger lukten av ammoniak eller aceton. En frisk person har få ketoner, de sönderdelas snabbt och utsöndras i urinen. Vid diabetes bildas ketoner mer intensivt, levern har inte tid att bearbeta dem. Lukten ökar till följd av diabetisk dehydrering
 • Viral hepatit (infektiös leversjukdom). Hos kvinnor blir huden och vita ögon gula, mörk urin går, en stark ammoniak eller acetonlukt uppträder
 • Vaginos är en vaginal dysbios. Sjukdomen uppträder när patogena mikroorganismer dominerar i vaginal mikroflora. Svår lukt åtföljt av klåda, sveda, svullnad, läppens rodnad
 • Endometrios - proliferation och inflammation i livmoderhinnan. Tillsammans med blödning utanför menstruationen, ammoniak eller rutten lukt, uppblåsthet, smärta under penetrerande sex
 • Furunculosis av vulva åtföljs också av lukten av ammoniak, sekretioner av gult och grönt
 • Vaginal fistel - bildas vid skador i slidan eller urinröret under hårt samlag eller förlossning. Fistel är ett patologiskt tomrum (fistel) som förbinder slidan med urinblåsan, urinröret, urinledaren. Fistlar orsakar en konstant ammoniaklukt och urinläckage. Det behandlas kirurgiskt
 • Maligna tumörer i slidan eller livmodern. Tillsammans med en klar eller genomskinlig skarlakansröd urladdning med obehaglig lukt
 • Parasiter. De smittade 7 personer av 10. Under några av dem släpps giftiga ämnen med en ammoniaklukt

Förebyggande och behandling

Om du misstänker att patologiska faktorer kan orsaka dålig lukt, gå till läkaren omedelbart. För att bestämma sjukdomen räcker det ibland enkla steg, men mer komplicerad diagnostik kan behövas. Möjlig gynekologisk undersökning, ultraljud, amin (bakteriellt) test, smutsundersökning, test för STD.

Om det inte finns någon patologi kan du försöka doucha med svaga lösningar av väteperoxid eller kaliumpermanganat - de dödar lukt. Douching och bad gjorda av kamomill, mynta, kalendula har visat sig väl. De tar inte bara bort lukt utan också lindrar inflammation och klåda..

Bra profylax är att observera dricksvatten och matregimen. Drick mycket vatten, håll ditt proteinintag under kontroll. Yoghurt med en sked med naturlig honung, tranbärssaft eller juice har läkande och antiseptiska egenskaper.

Vänligen inte medicinera själv om du misstänker att du är sjuk. Till och med en relativt ofarlig trast, som inte behandlas korrekt, kan ge många dåliga överraskningar. För att inte tala om allvarliga sjukdomar.

Utsläpp med lukten av ammoniak: fastställa orsaken

Ibland händer det att lukten av vaginal utsöndring får en specifik karaktär, som naturligtvis alarmerar alla kvinnor. Vad betyder kvinnor med ammoniaklukt och hur man kan bli av med dem finns i den här artikeln.

Karakteristiken för normen och avvikelser från den

Naturen är arrangerad på ett sådant sätt att arbetet i vart och ett av våra organ åtföljs av produkterna från dess vitala aktivitet.

Fortplantningssystemet består i majoriteten av slemvävnader, som har många körtlar som producerar utsöndringar. Tack vare den utförs barriärfunktionen: kvarhållning av främmande mikroorganismer.

Således bevaras den naturliga mikrofloraen och tillsammans med slemet utsöndras alla onödiga bakterier.

Normalt är det måttligt i mängden utsöndring av transparent slem, utan en yttre lukt och en enhetlig konsistens. Under menstruationscykeln kan denna egenskap förändras: sekretion blir klibbig och gulaktig under ägglossningen, före eller efter menstruationen.

Om utsläppet började lukta starkt av lök, ruttna fiskar, järn, råtta, aceton eller ammoniak, fick en vit, grå och annan onaturlig färg, blev deras sammansättning heterogen och obehag i form av klåda, brännande, smärta ökade, då är detta en kränkning. Tänk på problemet med närvaron av sekret med en skarp lukt av ammoniak eller ammoniak.

Orsaker till utsläpp med en icke-patologisk lukt

Det är känt att en kvinnas livsstil, näringskvalitet och allmänna hälsotillstånd återspeglas i kännetecknen av utsöndrad könssekretion och dess arom. Därför kan orsakerna till ammoniaklukt vara följande:

 1. Brist på vätskeintag, på grund av vilket urinen koncentreras, vilket orsakar en sådan älskling.
 2. Överskott av protein i kosten, vilket gör det svårt för levern att omvandla det till aminosyror.
 3. Förändringar i den hormonella bakgrunden under graviditeten, efter förlossning, under klimakteriet, hos flickor under puberteten lämnar ett intryck på sekretets doft. Av samma anledning kan menstruationsblödning under de första dagarna avge ammoniak..
 4. Felaktig hygien när urladdning eller rester av urin ackumuleras i inguinala veck.
 5. Vissa mediciner eller multivitaminkomplex ändrar sammansättningen och lukten av sekret.
 6. Oftast inträffar detta fenomen på grund av nedsatt leverfunktion, som inte klarar behandlingen av en metabolisk biprodukt - ammoniak. Med normal leverfunktion utsöndras den i urinen. Om dess aktivitet störs i kroppen, ackumuleras giftiga ämnen och hittar en väg ut i form av vaginalslem. Det är därför lukten från könsorganen inte bara stör en kvinna utan också en tjej som inte leder ett sexliv.

Vilka patologier luktar utsläppen som ammoniak

Orsakerna till utsläpp med lukten av ammoniak hos kvinnor är också patologiska..

 1. Uretrit, där urinröret är inflammerat, utvecklas på grund av penetrering av patogena bakterier och virus i mikrofloraen. Lukten av ammoniak läggs till symtomen, skärande smärta under urinering, utsläpp från urinröret visas och urinen kan ha en brun nyans och innehåller slem.
 2. Cystit är en annan inflammatorisk process i urinblåsan. Det utvecklas på grund av skadliga mikroorganismer, och på grund av hypotermi, och i klimakteriet, är cystit en ännu vanligare "gäst" på grund av åldersrelaterade förändringar. Symtom på uretrit kan inkludera temperatur och generell sjukdom..
 3. Pyelonefrit är en inflammation i njurarna och deras bäcken, som ger en sådan lukt och åtföljs av ofta urinering, smärta i korsryggen, frossa, svaghet, ökad svettning, yrsel.
 4. Vid diabetes mellitus finns överdrivna mängder ketoner i urin - acetonföreningarna. I hög koncentration kan de ge en liknande doft..
 5. Om vita klumpar i slemet började stå ut eller de blev gulaktiga, den beskrivna lukten dök upp, en outålbar klåda och brännande känsla känns, då är detta en svampsjukdom Candidiasis, populärt kallat trast.
 6. Bakteriell vaginos kan bli en förutsättning för uppträdande av sekret med ammoniaklukt. Denna doft av utsöndringar späds ut med lukten av ruttet fisk, slemet får en gråaktig nyans. Hon kan manifestera sig med särskild styrka efter sexuell kontakt. Symtomen inkluderar också förbränning med klåda..
 7. Alla andra könsinfektioner, såsom trikomoniasis, klamydia, gardnerellos och andra kan provocera en sådan doft från slidan.

Ta reda på i artikeln på länken varför det gör ont att gå på toaletten med menstruation lite.

En kvinna kan förväxla vaginal sekretion med lätt urinläckage, vilket är ett tecken på hyperaktivt eller neurogent urinblåsasyndrom.

Hur man eliminerar lukten av ammoniak från sekret?

Om utsläppet började lukta som ammoniak, bör du kontakta en läkare. Det är värt att börja med en gynekolog för att utesluta kvinnliga sjukdomar. Rådgör också med en urolog och endokrinolog, eftersom det oftast är ett sådant symptom - i termer av dessa specialister.

I ovanstående sjukdomar används antiinflammatoriska och antimikrobiella medel, i allvarliga fall - antibiotika. Dessa läkemedel kompletteras med immunstimulerande medel och generella förstärkningsmedel..

Behandling är möjlig hemma. Ljus av lokal handling, sprutning med lösningar med nämnda läkemedel, bad baserade på medicinska örter, uppvärmning är lämpliga. Men får inte i något fall självmedicinera. Konsultera först en kompetent specialist.

Följ enkla förebyggande åtgärder för att förhindra en sjukdom:

 1. Ät balanserad, eliminera strikta dieter, dåliga vanor.
 2. Drick mycket vätska.
 3. Överkyl inte.
 4. Kör inte förkylningar, eftersom de ofta orsakar sjukdomar i könsorganet.
 5. Håll ditt blodsocker under kontroll hela tiden.
 6. Observera intim hygien, tvätt ofta och var uppmärksam på inguinalzonen.
 7. Välj rätt genitalvårdsprodukter: utan smaker, färgämnen, växtbaserad, stödjande ph-balans.
 8. Exkludera syntetiska underkläder från garderoben och lämnar endast en naturlig, bekväm form.
 9. Skydda dig själv med kondomer om du inte har en vanlig sexuell partner.

Utsläpp med lukten av ammoniak: orsaker, behandling och förebyggande

Kvinnor i reproduktiv ålder upplever vaginal urladdning dagligen. Slemavstötning är ett sätt att upprätthålla balansen i vaginal mikroflora.

Tack vare utsöndringar skyddas kroppen från utveckling av bakteriella infektionssjukdomar och blockerar reproduktionen av olika patogena mikroorganismer. Utsläpp med lukten av ammoniak hos kvinnor är ett tydligt tecken på att kroppen inte fungerar. Läkarkonsultation krävs.

Om utsläppet luktar eller gult, kan orsakerna vara antingen fysiologiska eller patologiska.

Vilken urladdning ska vara normal

Normalt är hemligheten som utsöndras av vagina luktfri, transparent. En lätt arom med surhet är tillåten. När urladdningen luktar som ammoniak, indikerar detta problem i könsorganet. Detta ligger utanför normens omfattning; samråd med en gynekolog eller urolog krävs.

Vaginal utsöndring kan få en gulaktig ton endast under ägglossningen. Dess konsistens förändras också. Hemligheten blir klibbig. Efter avslutad ägglossning återgår färg och konsistens till det normala..

Liten gulhet kan förekomma före menstruation. Detta måste beaktas i en specifik fas av menstruationscykeln..

Hos kvinnor är gul urladdning med lukten av ammoniak ett symptom som signalerar problem i kroppen.

Samtidig symtom

Utsläpp som har en obehaglig lukt åtföljs ibland av vissa symtom:

 1. Könsbrännande känsla visas.
 2. Konsekvensen av hemligheten förändras.
 3. Det finns smärta under samlag.

Alla dessa tecken kräver att du träffar en läkare. Först måste han avgöra orsakerna till att slemet har en ammoniaklukt, vilket är en avvikelse från normen..

Fysiologiska skäl

Lukten uppträder av följande skäl:

 1. Kroppen saknar vätska. För att urinsystemet ska fungera måste en person konsumera minst 2 liter vatten per dag. Lever och njurar kommer att fungera korrekt om du inte begränsar trång och besöker toalettrummet om det är nödvändigt omedelbart.
 2. Kroppen har mycket protein. Detta beror på olika skäl, och detta tillstånd bestäms efter urinalys. Överskott av protein är vanligtvis ett tecken på att levern inte kan omvandla proteinprodukter till aminosyror..
 3. När menstruationen går. Under de första dagarna luktar blod ofta som ammoniak. Detta är ett tecken på hormonell förändring..
 4. Puberteten. Det åtföljs alltid av en omstrukturering av den hormonella bakgrunden. Som ett resultat lider mikrofloraen i slidan och aromen av ammoniak.
 5. Det finns otillräcklig könshygien. Och det är inte bara bristen på hygien och oregelbunden dusch. Det är viktigt att utföra tvättproceduren korrekt - i riktning från slidan mot anus. Att hålla dina könsorgan rena kommer att förhindra problem. Ett multivitaminkomplex visas, som innehåller mycket zink, magnesium, kalcium, järn.
 6. Efter förlossningen. Om förändringen i lukten inte åtföljs av obehagliga symtom, är orsaken en av de som beskrivs ovan. Och problemet är lätt att lösa. Om utsläppet luktar aceton, bör patologiska symtom som smärta under urinering och bränning varna. Ett dåligt tecken är buksmärta, orsakar obehag och uppkomsten av föroreningar i urinen.

Att konsultera en läkare kommer att rädda dig från många problem i framtiden. Dessutom är lukten av ammoniak från slidan ett symptom på ett antal sjukdomar.

Patologiska orsaker

Endast en specialist, efter att ha gjort forskning, kan ställa en diagnos. När allt kommer omkring indikerar lukten ofta utvecklingen av en viral eller svampsjukdom, infektion eller inflammatoriska processer. Här är de viktigaste sjukdomarna åtföljda av ett sådant symptom tillsammans med andra:

Vaginal candidiasis

Det vanliga namnet för att höra är trast. Candida svamp blir dess patogen - det finns i allas kropp. Under påverkan av negativa faktorer (emotionell stress, en minskning av skyddskrafter efter en sjukdom) börjar mikroorganismer växa.

Det huvudsakliga symptomet är vitt eller gult curdled utsläpp med samma arom som mejeriprodukter. Men i vissa fall kan utsläppet luktas som ammoniak vid candidiasis. Ytterligare symtom på sjukdomen är utseendet på klåda och sveda. Stor risk för sexuellt samlag. Därför föreskrivs behandling för båda parterna.

Genomförandet av alla läkares rekommendationer gör att du kan neutralisera svampen och återställa mikrofloras hälsa.

vaginosis

Ett annat namn för denna sjukdom är vaginal dysbios. Anledningen till dess förekomst är spridning av bakterier i slidan. Förutom en obehaglig lukt kan du lägga till svullnad, brännande och svår klåda, kämparna blir röda.

endometrios

Denna sjukdom manifesterar sig i form av inflammation i livmodern och dess ökning i storlek. Spotting luktar som ammoniak, sex ger smärta. Endometrios kan också bestämmas genom uppblåsthet.

Furunculosis of the vulva

En annan gynekologisk sjukdom där det finns en ammoniaklukt av sekret, och dess färg ändras till grönaktig eller gulaktig.

Vaginal fistel

För att en sådan sjukdom ska utvecklas är en mekanisk effekt nödvändig. Skador på könsorganen leder till bildning av tomrum i könsorganet, vilket bara kan elimineras snabbt.

uretrit

Denna sjukdom orsakas av inflammation i slemhinnorna i urinröret. Obligatoriska symtom inkluderar ammoniak. Och även patienten känner smärta vid urinering, det finns utsläpp från urinröret - blodföroreningar visas i urinen.

Cystit

Symtomatisk sjukdom liknar uretrit. Endast mekanismen för hans utseende är annorlunda. Vanligtvis uppstår till följd av hypotermi. Blåsans slemhinna blir inflammerad. Det huvudsakliga symptom på en kränkning är ökad urination.

Vanligtvis, med cystit, urinen blir brun, det luktar ammoniak, patienten känner kraftig smärta och sveda när urinblåsan är tom. För behandling av cystit, läs artikeln på länken.

Här kan du läsa recensioner från riktiga patienter om medicinen Diforol, som oftast föreskrivs av gynekologer och urologer.

Njursjukdom orsakar också ammoniaklukt i sekret. Pyelonefrit orsakar smärta i ländryggen, temperaturen stiger, det finns ökad svettning. Patienten kan drabbas av yrsel, han känner allmän svaghet och lider av huvudvärk. Patologi kräver behandling.

Venereala sjukdomar

Det är lätt att fånga dem under sexuell kontakt, om du inte bryr dig om skydd. Bland dessa sjukdomar inkluderar läkare ureaplasmosis, gonoré, etc. Specialister föreskriver läkemedel parallellt för båda parterna, annars kommer det inte att ge resultat.

Viral hepatit

Det faktum att infektionen drabbade levern är lätt att upptäcka genom gulning av ögongulorna, huden, såväl som försvinnandet av urinen och förvärvet av en obehaglig ammoniaklukt.

Diabetes

En form av denna sjukdom åtföljs av en ökning av antalet acetonföreningar (ketonkroppar) i urinen..

Var och en av de specifika patologiska tillstånd som anges ovan behöver en individuell strategi av den behandlande läkaren.

Det är lätt att förväxla symtomen på en sjukdom med en annan. Därför kan självmedicinering leda till obehagliga hälsokonsekvenser..

Doktorns handlingar

Efter undersökning av patienten föreskriver specialisten ett antal diagnostiska procedurer för att göra en specifik diagnos och bestämma vilken sjukdom som orsakade de obehagliga symtomen och förskriva behandling.

Patienten kommer att behöva:

 • klara allmänna tester (standard - blod och urin);
 • klara ett bakterietest (detta gör att du kan förskriva antibiotika);
 • göra ett biokemiskt blodprov (om det finns ett sådant behov.);
 • genomgå en gynekologisk undersökning;
 • ta tester för att utesluta sexuellt överförda sjukdomar;
 • genomgå en ultraljud;
 • passera utstryk.

Om du luktar ammoniak från utsöndringarna kan du behöva rådfråga inte bara en gynekolog. Beroende på orsaken måste du gå till en tid hos en urolog eller endokrinolog. Vid nästa besök kommer han att förskriva nödvändiga läkemedel av specialist, efter att ha studerat resultaten av testerna. Denna utgiftspost kräver uppmärksamhet, eftersom din hälsa beror på genomförandet av rekommendationer.

Förebyggande åtgärder

Varje tjej kan förhindra att hon stinker. Det är bara nödvändigt att följa ett antal förebyggande åtgärder:

 1. Glöm inte en hälsosam livsstil..
 2. Superkyl inte och behandla förkylningar i tid.
 3. Ta dig tid att dricka.
 4. Observera hygien.
 5. Ät bra.
 6. Kontrollera blodsockret.
 7. Bär inte syntetiska underkläder.
 8. Ha bara säkert sex.
 9. Besök läkare oftare.

Inget svårt att göra. Det viktigaste är att när en ammoniaklukt av vaginal urladdning visas, kontakta en specialist.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Försenad menstruation - 23 skäl till varför du inte har en period

MenstruationscykelDen kvinnliga kroppen i reproduktiv ålder fungerar cykliskt. Det sista steget i denna cykel är månadsblödning. De indikerar att ägget inte befruktas och att graviditet inte har inträffat....

Menstruation kommer med rött blod - de främsta orsakerna till att det är farligt eller inte?

Fysiologiska skälMenstruation tillhandahålls av den kvinnliga kroppens natur för avlägsnande av en mogen oförgiftad äggcell tillsammans med livmoderns endometrioid (slemhinne) en gång i månaden....

Vilka är orsakerna till transparent urladdning före menstruation?

Transparent urladdning före menstruation, som har en hälsosam etiologi, fungerar som en fuktighetskräm för väggarna i slidan och en barriär för inträngning av infektioner i könsorganet....