Varför det kan kräkas före menstruation: PMS, graviditet eller patologi

Intim

Allt detta är värt att sortera ut..

Hormonella förändringar

Ett sådant syndrom upplevs av alla kvinnor i förväg av menstruationen. Endast någon har illamående som inträffar en vecka före menstruationen, och någon står inför obehagliga symtom en dag innan menstruationen börjar.

Ibland är tillägget av detta syndrom illamående, som når kräkningar innan menstruationen börjar. I detta fall förefaller en annan karakteristisk symptomatologi i form av yrsel, svaghet och ömhet i buken. Ibland försvinner en kvinna eller omvänt ökar hennes aptit. Under denna period blir kvinnan känslomässigt obalanserad.

Anledningen till sådana månatliga förändringar ligger i de hormonella förändringarna i kroppen. För att förstå vad som händer i en kvinnas kropp måste man ta hänsyn till effekterna av hormoner som progesteron och östrogen. Deras förhållande i kroppen påverkar kvinnors allmänna välbefinnande. Innan menstruationen ökar halterna av båda hormonerna kraftigt, vilket indikerar livmoderns livmodern att bära barnet. Om befruktning inte sker, reduceras progesteron avsevärt och östrogen förblir på samma nivå. En sådan kraftig droppe väcker malaise.

Varmt bad

Naturligtvis är ett varmt bad efter en hård dagsarbete, särskilt med tillsats av smaksatt bomber eller salt, mycket trevligt. Gynekologer rekommenderar dock starkt att kvinnor begränsar sig till detta nöje medan de väntar på den snart menstruationen.

Överdriven uppvärmning av kroppen kan orsaka livmodersammandragningar, vilket kan leda till illamående och generell försämring. En sådan vattenprocedur kan också aktivera interna processer och orsaka ökad blödning före schemat, eftersom hög temperatur hjälper till att utvidga blodkärlen. Du kan undvika sådana obehagliga konsekvenser om du begränsar dig till en vanlig dusch strax före menstruationens ankomst.

Illamående före menstruation som ett tecken på graviditet

Detta tillstånd kan mycket väl indikera graviditet. Ja, de första manifestationerna av en intressant situation liknar mycket PMS, särskilt om en kvinna inte vet att hon är gravid och väntar på ankomsten av sina perioder. Därför är det möjligt att utesluta orsaken till att du bara kan bli gravid om det inte fanns sexuella handlingar under den senaste cykeln.

Varför känner det sig sjukt innan menstruationen börjar, om den aldrig varit sjuk innan? Om en kvinna inte visste vad PMS är och aldrig lidit av det. Och sedan plötsligt - en livlig manifestation av det, och till och med menstruationen försenas i ett par dagar. Det är dags att ta ett test eller donera blod för att bestämma hCG. Endast dessa metoder är informativa i de tidiga stadierna av graviditetsperioden och kan ge ett svar på frågan, hur är det med din graviditet eller vanlig illamående innan nästa menstruation. Ultraljud eller undersökning kanske inte känner igen tidig befruktning.

Preventivmedel

Många moderna kvinnor som är i en lång relation med en sexpartner föredrar piller som preventivmedel. Prevensionsmedel aktiverar produktionen av vissa hormoner som påverkar befruktningen. Varje kvinnlig kropp är strikt individuell, därför kan endast en gynekolog föreskriva rätten, oskadlig för hälsokonceptiva medel i form av tabletter efter en undersökning och insamling av tester.

Ofta går kvinnor inte till en specialist och köper piller med fokus på pris eller råd från vänner och släktingar. Olämplig födelsekontroll orsakar obalans, vilket höjer hormonnivån till en oacceptabel nivå.

I det här fallet kan en kvinna känna att hon är illamående och börjar skaka innan menstruationen börjar.

Orsaker till teenage malaise

Varför är hon trött på menstruationen i tonåren? Flickorna möter den första vaginala urladdningen i åldern 13-15. De närmaste åren är bildandet av menstruationscykeln. En vecka före tonåringar varje månad är olika obehagliga symtom, inklusive illamående, störande. Denna situation är ganska normal och naturlig. Läkarna säger att illamående före menstruation är ett tecken på hög känslighet hos de inre könsorganen. När menstruationen återgår till det normala bör alla obehagliga symtom försvinna på egen hand. Men ibland plågar de en kvinna från månad till månad under hela den fertil åldern. Då är känslorna så starka att de kan sluta med kräkningar. Låt inte situationen gå av sig själv, det är bättre att konsultera en läkare, han kommer att råda hur man kan lindra obehagliga symtom och berätta vilka läkemedel som ska tas och varför.

Effekten av hormoner på en kvinnas kropp

Ändå är frågan om varför menstruationen kräks öppen. En av de påstådda orsakerna är effekten av kvinnliga hormoner (progesteron och östrogen), som börjar produceras aktivt under PMS-perioden. Kroppen återuppbyggs, ägget förbereder sig för befruktning och hormonnivån stiger ibland.

Allmän svaghet och hög trötthet.

 • huvudvärk.
 • Små utslag, akne.
 • Ritning i nedre del av buken.
 • Överdriven irritabilitet och känslomässighet.
 • Bröstförstoring, ökad känslighet för beröring.
 • Stor aptit eller, tvärtom, dess tråkig.
 • Yrsel.
 • Illamående och kräkningar.

Detta är helt normalt, eftersom kroppen byggs om innan kritiska dagar och under dem. Följande orsaker till illamående är möjliga med menstruation eller framför dem:

 1. Hormoneffekt.
 2. Förekomsten av graviditet.
 3. Matförgiftning.
 4. Intensiv övning.
 5. Matsmältningsproblem.
 6. Tar orala preventivmedel.
 7. Ungdom.
 8. Mottagning av ett varmt bad, en resa till bastun etc..
 9. dysmenorré.

Andra orsaker till illamående före menstruation

Om du känner dig sjuk, yr, du känner dig svag, är det värt att överväga om det verkligen är tecken på en närmande menstruation. Sådana manifestationer kan ha många andra interna patologier, och de kan inte skrivas av. Vanliga icke-gynekologiska problem associerade med illamående inkluderar följande:

 1. Förgiftning. Det händer när man äter dålig kvalitet eller bortskämda livsmedel. I detta fall åtföljs oftast symptomet av diarré. Magen kan skada mycket..
 2. Ätande. Vissa kvinnor vill äta mycket innan sina perioder, så konsekvenserna i form av illamående är inte förvånande.
 3. Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Ibland kan en kvinna i vissa tillstånd, såsom högt eller lågt blodtryck, uppleva illamående och yrsel innan menstruationen. I detta fall måste du genast gå till läkaren.
 4. Akuta virussjukdomar. Illamående uppstår vid förgiftning och åtföljs ofta av feber..
 5. Gastrointestinala sjukdomar. Sår, gastrit och andra patologier i tarmen och magen försvinner nästan alltid med illamående och till och med kräkningar.

Och även om du känner dig illamående före din period kan det vara ett resultat av psykologiskt trauma, fysisk trötthet, anemi, hypoglykemi, svält.

Anledningen kan till och med vara nervöst arbete, stress. Mest av allt är emotionella flickor utsatta för sådana förhållanden. Vilket av dessa tillstånd kan sammanfalla med början av reglering och premenstruellt syndrom. Därför förvirras symtomen så lätt.

PMS eller premenstruellt syndrom

Kvinnor upplever ofta besvär i form av fysiologiska och psykologiska besvär som bryter med deras vanliga tillstånd i samband med premenstruella symtom. Det visar sig att om orsakerna till illamående före menstruationen inte på något sätt är förknippade med matförgiftning och liknande skäl, om orsakerna till illamående och illamående före menstruationen inte är förknippade med gynekologiska eller endokrina sjukdomar, andra sjukdomar, så i de flesta fall indikerar de att illamående före menstruationens början, detta är ett av symptomen och tecknen på utveckling av PMS (premenstruellt syndrom).

Så om orsakerna till illamående eller illamående före menstruation är dessa tecken på PMS, tillsammans med smärta i nedre del av magen, smärta och obehag i bröstet, bröstvårtorna. Varför känns det som om en kvinna är sjuk innan hennes period. Det beror på en förändring i nivån för två hormoner: från progesteron och östrogen.

Men om ägget inte befruktas, reduceras mängden progesteron som produceras betydligt. Samtidigt förblir östrogen på samma nivå, vilket är orsaken till uppkomsten av olika fysiologiska och psykologiska störningar före kritiska dagar och i början.

Många kvinnor är intresserade av frågan varför magen gör ont vid menstruation. Smärtsyndrom förklaras av en ökning av prostaglandiner. Det kan utlösas av:

 • känslighet för livmodersammandragningar;
 • förekomsten av avvikelser i könssystemet och onormal placering av livmodern;
 • felaktig funktion av sköldkörteln;
 • ökad känslighet för olika CNS-stimuli.

Smärta hos det svagare könet kan uppstå i närvaro av intolerans mot specifika livsmedel. Obehag visas omedelbart efter användning. I detta fall finns ett antal obehagliga symtom..

Flickor kommer ofta till gynekologen och vill ta reda på om magen kan skada innan menstruationen. Ett obehagligt symptom orsakas ofta av undernäring. Det vill säga obehag kommer att upphöra att dyka upp efter en dietförändring.

Kvinnor med sjukdomar i mag-tarmkanalen är mer benägna att uppleva smärta under menstruationen än andra. Polypper, gastrit och infektionssjukdomar kan orsaka obehag. Sjukdomar i det kardiovaskulära systemet är en annan smärtframkallande faktor. Livsstilen spelar också en viktig roll..

Kliniken PMS är mångsidig och manifesterar sig i olika typer av störningar, vilket anges i tabellen.

Typ av överträdelsesymtom
neuropsykiskaNervöshet, tårvåld, migrän, sömnlöshet
Endokrin utbyteTörst, svullnad, minskad urinproduktion, flatulens, tunnning av avföringen
VegetovascularTakykardi, illamående, kräkningar, hjärtsmärta, överdriven svettning

Kräkningar är en kränkning av en vegetovaskulär karaktär. Det förekommer hos kvinnor med hög känslighet, ökad nervös irritabilitet, som lider av en allvarlig form av premenstruellt syndrom. Högt blodtryck, hjärtpatologier har en förvärrande effekt på PMS-förloppet.


Kräkningar kan vara ett tecken på PMS

Den primära formen av dysmenoré ses oftare i tonåren. Ett patologiskt fenomen manifesterar sig från den första menstruationen eller 1-2 år efter menarchen (första menstruationsblödningen). Det kännetecknas av svår smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, dyspepsi, migrän, illamående, kräkningar, allmän svaghet.

Sekundär dysmenorré förekommer hos kvinnor med sjukdomar och anatomiska förändringar i könsorganen. Det åtföljs av konstant smärtsyndrom, som intensifieras under menstruationen. Med denna form, illamående, kräkningar förekommer mindre ofta..


Det kan också vara svår buksmärta.
Dessa hormoner är nödvändiga för en framgångsrik befruktning. Symtomen försvinner först när kroppen inser att befruktningen inte ägde rum och lossningen av endometrium började. Som ett resultat av detta börjar menstruationen.

Livmodern vid ägglossningen förbereder sig för att acceptera ett befruktat ägg. Om befruktningen inte har ägt rum reduceras progesteron signifikant och östrogen förblir oförändrat. Det är av denna anledning som flickans hälsa är betydligt sämre.


Ett av symptomen på PMS är obehag i buken.

Erkänna förloppet av premenstruellt syndrom med följande symtom:

 • illamående och periodiska krävningar för kräkningar;
 • psyko-emotionella utbrott;
 • obehag i nedre del av buken;
 • svaghet;
 • ökad bröstkänslighet;
 • förändring i gastronomiska preferenser, till exempel sug efter söt eller fet;
 • störning i sömn och avföring.

Ofta är symtomen milda. Den allmänna hälsan är tillfredsställande. Fluktuationer i staten orsakar inte betydande obehag.

Det tros att det mest uttalade premenstruella syndromet förekommer hos unga flickor som ännu inte har fött. Efter den första födelsen kan symtomen aldrig dyka upp igen..

Sjuk i slutet av menstruationen

Om menstruationen tar slut och illamående inte slutar, är detta en god anledning att besöka en gynekolog och diskutera ett symptom med honom. Det kan bero på livmoderens felaktiga placering. I detta tillstånd finns vanliga svårande smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.

Det andra skälet till menstruations illamående är överdriven träning på regleringsdagar. Faktum är att vid belastningar pressar paravertebrala vävnader på ryggmärgen, och detta bör undvikas under kritiska dagar.

Bland de andra orsakerna till sjukdom, när du känner dig sjuk efter menstruationen och där en kvinna kan kräkas:

 • graviditet;
 • hormonella störningar;
 • tar vissa mediciner.

Vilka sjukdomar kan vara

Illamående är ett separat symptom som är en manifestation av aktuella sjukdomar. Detta gäller särskilt för flickor som tidigare inte hade ett sådant tecken före menstruationen. Patienten kan diagnostiseras med följande störningar i det reproduktiva systemet: felaktig placering av livmodern; dysmenorré.

Före kritiska dagar kan de befintliga patologierna i matsmältningssystemet förvärra. I det här fallet är följande symtom närvarande:

 • nedsatt aptit;
 • förändringar i tarmsystemet;
 • buksmärtor.

Fel i funktionen av det endokrina systemet kan inte uteslutas. Om det inte behandlas finns det en risk för komplikationer..

Bli av med problemet korrekt

Om du ofta oroar dig för illamående före menstruationen, måste du konsultera en gynekolog. Efter undersökningen kommer specialist att rekommendera den nödvändiga behandlingen, som beror på diagnosen. Bland de allmänna rekommendationerna som är avsedda att lindra villkoret:

 1. Rätt näring. Det finns ett antal produkter vars användning väcker malaise.
 2. Måttlig fysisk aktivitet. Överbelasta dig inte med otroliga träningspass under menstruationen eller omedelbart framför dem. Det är bättre att ta en lugn promenad, göra yoga eller besöka poolen under den premenstruella perioden.
 3. Full vila. Han behövs när som helst, inte bara före kritiska dagar.

Om orsaken är ett medicinskt tillstånd, beroende på dem, kommer läkaren att föreslå lösningar. Ibland, för att bli av med en obehaglig känsla, räcker det att dricka en kurs med droger, p-piller för att normalisera den hormonella bakgrunden. I vissa gynekologiska sjukdomar kan kirurgiska ingrepp krävas. Antidepressiva medel kan minska symtomen på PMS, men endast en specialist bör förskriva dem, annars kan kroppen skadas allvarligt..

Cykla koncept

En kvinnas cykel består av fyra faser: menstruation, follikulär, ägglossning, luteal.

Menstruationsfasen varar 4-7 dagar. I genomsnitt försvinner blödningen på fyra dagar. Under follikulärstadiet, som börjar efter menstruationen, äger mognad inträffar. Periodens varaktighet är 2 veckor. Den ägglossande fasen kännetecknas av frisläppandet av ett moget ägg som är klart för befruktning. Hon har en dag för befruktning, om detta inte händer, börjar dö. Sannolikheten för att bli gravid täcker 5 dagar - 2 dagar före, 2 dagar efter. I lutealfasen inträffar hormonsvikt, andra tecken på PMS. Fas varaktighet upp till 16 dagar.

Mormors recept

Våra mormödrar använde olika infusioner och avkok för att lindra PMS. Recept av några av dem är populära till denna dag. En infusion av basilika avlägsnar inte bara illamående, utan också lindrar uppblåsthet, förbättrar aptiten och lindrar huvudvärk. Denna infusion rekommenderas särskilt för kvinnor som blir irritabla och känner konstant trötthet inför "dessa" dagar. För att förbereda en drink är det nödvändigt att insistera i 20 minuter. 15 g torkad basilika i ett glas kokande vatten. För smak kan du lägga till honung. Ta 2 koppar om dagen.

Ingefära infusion är ett annat utmärkt botemedel mot illamående som föregår menstruationen. Mala 5 g rot, häll 400 ml vatten och koka i 5 minuter. Därefter insisterar du på en timme och drick sedan, om nödvändigt, 100 ml tre gånger om dagen.

Helande oljor och homeopati

Aromaterapi ger utmärkta resultat i behandlingsprocessen. Pepparmintolja kommer att lugna, lindra spänningar, hjälpa till att bli av med kräkningar. Malurtolja visar också utmärkta resultat..

Homeopatiska medel, även om de inte skadar kroppen, måste fortfarande avtalas med en läkare i förväg. Läkemedlet Mastodinon är indicerat för illamående före menstruation. Innehållet i växtkomponenter - kornekstrakt, tigerlilja, späckhuggare och andra - har gynnsamma effekter på kvinnors hälsa.

Det premenstruella syndromet hos många kvinnor fortsätter ofta med obehagliga fenomen, och det är illamående som är det vanligaste bland dem. Men glöm inte att ett sådant tillstånd kan och bör förvaltas, viktigast av allt, vet hur. Ibland räcker det att normalisera kosten eller använda recept för traditionella mediciner.

Om välbefinnande inte kan anpassas och situationen bara förvärras varje månad, tveka inte, det är bättre att omedelbart rådfråga en läkare och ta reda på den verkliga orsaken till illamående innan menstruationen. Vid behov kommer läkaren att leda dig till lämplig analys. Varje förändring i hälsa kräver uppmärksamhet.!

Förebyggande

För att förhindra uppkomsten av illamående före menstruationen är det nödvändigt:

 1. Vägrar okontrollerat intag av orala preventivmedel.
 2. Avlägsna i rätt tid sjukdomar som gastrit, kolecystit, pankreatit. Förhindra deras övergång till det kroniska stadiet.
 3. Överbelasta inte tarmarna och urinblåsan inför menstruationen. Anatomiskt är de belägna på båda sidor om livmodern, och när de är överfulla komprimerar de den. Som ett resultat uppträder dysmenorré, och i sin tur leder det till att illamående utvecklas.
 4. Sov minst 7 timmar dagligen.
 5. Överbelasta inte dig själv fysiskt och psykotiskt, ofta vara i frisk luft.
 6. Undvik långa intervall mellan måltiderna, eftersom plötsligt intag av mat i magen kan orsaka dyspepsi.
 7. Undvik fysisk aktivitet direkt efter att ha ätit.
 8. Begränsa dig från stressande händelser..

När graviditet inträffar, registrera dig så snart som möjligt på kliniken. Gynekologen kommer att förskriva en undersökning, på grund av vilken det är möjligt att identifiera kränkningar i kroppen i tid, för att undvika utvecklingen av försvagande toxikos.

I inget kliniskt fall är dyspepsi normalt, även när kräken för kräkningar orsakas av graviditet. Toxikos, och som ett av dess manifestationer, är illamående grunden för att klara undersökningen och utesluta förekomsten av störningar i den kvinnliga kroppen. Upprepade, försvagande kräkningar hos gravida kvinnor - en indikation för sjukhusvård på gynekologavdelningen för att övervaka tillståndet.

Om du regelbundet känner dig sjuk innan menstruationen och tillståndet förvärras av smärta, yrsel, ökad blödning - måste du besöka en läkare. Dyspepsi kan endast vara en del av den kliniska bilden av en viss sjukdom, och fortsätter i en latent form. Det grundläggande omfånget för undersökningen i detta fall är undersökning, förhör, ultraljud av livmodern, blodprov.

Orsaker till illamående före menstruation och vad man ska göra

För alla kvinnor är menstruationen annorlunda. Processen är asymptomatisk eller med uppenbara tecken på PMS - smärta i nedre buken, svaghet, irritabilitet, dålig hälsa, snabba humörsvängningar.

Ibland känner hon sig sjuk innan menstruation, kräkningar eller diarré öppnas. I dag kommer vi att överväga om detta fenomen är normalt och varför det inträffar..

Illamående som ett symptom på PMS

De första tecknen på PMS i rättvis kön uppträder 4 till 7 dagar före blödningens början. Men de kan också visas samma dag och passera obemärkt, något som stör kvinnan. Syndromets allvar beror på könshormoner - progesteron och östrogen. Deras aktivitet avgör kroppens tillstånd i väntan på menstruation.

När livmodern förbereder sig på att fixera ett befruktat ägg, stiger nivån för dessa hormoner. Om befruktningen inte har inträffat förblir mängden östrogen oförändrad. Progesteronnivåerna sjunker kraftigt. Hormonell obalans förvärrar kvinnans välbefinnande.

Inför blödningen, symtom som:

 • Svaghet.
 • Illamående och / eller kräkningar.
 • Ömhet i brösten.
 • Smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.
 • Yrsel.
 • Finnar på huden.

Obehag uppstår mot bakgrund av hormonella fluktuationer, blodtrycksfall, stress, dieter, överarbete. Psyko-emotionella skakningar är ibland skyldiga. Svaret på frågan om det kan kräkas innan menstruationen är positivt. Men de faktorer som framkallar PMS är inte alltid ofarliga.

Illamående före menstruation kan uppstå på grund av det speciella i livmoderns placering. Bakåtförskjutningen av organet sätter press på vissa punkter i nervsystemet. Som ett resultat är kvinnan orolig för svår smärta i underkroppen och illamående..

Orsaker till illamående före menstruation

Varför börjar det kräkas innan menstruationen börjar, kan du fråga din gynekolog. Specialisten kommer att lista alla orsaker till illamående före menstruationen och berätta hur du tar bort obehag. Problemets etiologi är följande:

 1. dysmenorré.
 2. Endokrina störningar.
 3. Tidig graviditet.
 4. Gastrointestinala sjukdomar.
 5. Sjukdomar i nervsystemet.
 6. Ökad fysisk aktivitet.
 7. Tar hormonella preventivmedel.

Tänk på dessa faktorer i detalj.

dysmenorré

Enligt medicinsk statistik är dysmenorré orsaken till illamående hos 70% av kvinnorna som väntar på menstruation. Speciellt dysmenoré oroar unga nolliparösa flickor. Deras PMS är så svår att dålig hälsa inte tillåter dem att fungera ordentligt..

Illamående före menstruation med dysmenoré kan åtföljas av sömnlöshet, yrsel, svettningar och trassliga smärta i nedre del av buken, vilket ger nedre delen av ryggen och inguinalområdet.

Dysmenorré är karakteristisk för unga flickor med en ostadig cykel efter menarkorten. Det utvecklas mot bakgrund av stress, bulimi, anorexi och depression. Hos vuxna kvinnor förklaras problemet av sportaktiviteter och hårt fysiskt arbete. Dysmenorré kan också signalera utvecklingen av endometrios.

Diagnosen dysmenorré bekräftas på grundval av en omfattande undersökning:

En kvinnas välbefinnande påverkas också av en ökad mängd serotonin, som är koncentrerad i cerebrospinalvätskan. Av denna anledning stiger blodtrycket och illamående stör. Ibland uppstår obehag på grund av svår smärta i samband med inflammatoriska processer i kroppen.

Oförmågan hos illamående i frånvaro av andra symtom på PMS har ibland en sådan orsak som en känslomässig störning som upplevts före menstruation. Sedativa medel hjälper till att eliminera symptomet..

Endokrin patologi

Fel i sköldkörteln leder till hormonell obalans och orsakar illamående före menstruationsflödet. Den provocerande faktorn är ett överskott av prostaglandin, som dominerar progesteron. Innan menstruationen känns dessa förändringar mest akut. Härifrån kommer illamående.

Det är omöjligt att ignorera endokrina störningar, eftersom de är farliga för störningar i de inre organen, utvecklingen av infertilitet och diabetes mellitus. En snabb hänvisning till en specialist och strikt efterlevnad av behandlingsregimer hjälper till att undvika problem..

Graviditet

Milda former av toxikos med illamående och yrsel uppträder en vecka efter befruktningen.

Luktkänslan förstärks av förändringar i det hormonella systemet. Obehagliga lukt för en kvinna kan framkalla illamående upp till kräkningar. De första symptomen på graviditet liknar PMS. Därför, när du känner dig sjuk en vecka före din period, måste du titta på dig själv och observera tecknen på ett nytt liv.

Vad åtföljs av illamående under graviditeten:

 1. Trötthet.
 2. Instabil stämning.
 3. Scharlakansröd urladdning från skarlagen könsorgan.
 4. Smärta i nedre buken.
 5. Yr.
 6. Bröstkörtlarna sväller, det finns en stickande känsla.
 7. God aptit tillsammans med lätt viktminskning.

Det finns två sätt att diagnostisera tidig graviditet. På laboratoriet är detta bloddonation för hCG. Det andra alternativet är att göra ett graviditetstest hemma. I dyra tester är känsligheten starkare än i budgetprov. Befruktningen kan också bedömas enligt schemat för basaltemperatur, om den regelbundet mäts.

Sjukdomar i matsmältningssystemet

Om en kvinna ses av en gastroenterolog, orsakar illamående före menstruationen ångest vid kronisk gastrit, kolecystit och pankreatit..

Illamående kan leda till kräkningar varje dag i cykeln, men före nästa blödning intensifieras obehaget. Försvagad immunitet och hormonella förändringar förvärrar sjukdomen under den premenstruella perioden. Vid andra tider i cykeln avtar symtomen.

Förutom illamående i matsmältningskanalen manifesteras andra obehagliga symtom:

 • Aptitlöshet.
 • Förstoppning eller diarré.
 • Yrsel.
 • Akut smärta i området i bukspottkörteln och själva magen.

För att fastställa de verkliga orsakerna till illamående i mitten av cykeln och närmare menstruationen kommer test av urin, blod och avföring att hjälpa. Ibland förvärras maskinfektioner välbefinnandet. Det är nödvändigt att bli av med dem. Vad och hur man gör, kommer läkaren att berätta.

Problem med nervsystemet

Nervös spänning, spänning och att vara i en stressande situation kan beskrivas som dåligt känslomässigt välbefinnande. Det påverkar tillståndet före menstruationen negativt. Illamående uppstår från erfarenhet.

Psykologiska problem, orsakslösa tårar och en demonstration av egen svaghet kräver intervention av en erfaren psykoterapeut. Utan hjälp av en specialist, fungerar illamående i det här fallet inte.

Illamående och yrsel före menstruation kan indikera ett brott mot den vestibulära apparaten eller de indikerar en reaktion av kroppen som är mottaglig för en klimatförändring eller daglig rutin.

Motion

Överdriven fysisk aktivitet och implementering av styrketräningar gör menstruationen riklig och förvärrar välbefinnandet innan de börjar. Kvinnor kommer att dra nytta av PMS genom promenader utomhus, bad och yoga..

Hormonella preventivmedel

Användningen av hormonella preventivmedel, som inte stämmer överens med gynekologen, är full av intermenstruella sekretioner, illamående och smärta i nedre del av buken.

Symtomen visar sig på basis av hormonell obalans, vilket orsakar användning av preventivmedel. En hormonell våg uppträder varje månad i alla fall, men i kombination med hormonella läkemedel känner man symptom på PMS ljusare.

Förvrängning av hormonell status leder till illamående, kräkningar och andra störningar. I närvaro av sådana symtom är det nödvändigt att överge läkemedlet och välja den optimala metoden för graviditetsskydd.

Vad du ska göra om du känner dig sjuk innan din period

Om en kvinna har huvudvärk och illamående strax före menstruationen, och obehag uppstår ständigt, måste hon konsultera en erfaren läkare som kommer att förstå situationen.

Efter eget gottfinnande väljer specialisten ett bedövningsmedel, kramplösande, lugnande eller antiinflammatoriskt medel. Tillräcklig behandling minimerar manifestationen av ett obehagligt syndrom.

För att förhindra att PMS tappar kroppen är det nödvändigt att byta till lätt mat och öka konsumtionen av frukt och grönsaker. Fet, stekt och för kryddig mat i kosten borde inte vara.

Varför är sjuk före menstruation: orsaker och lösning

Varje kvinna vet vad menstruation är. Ofta åtföljs denna period av obehagliga sensationer, hopp i temperatur, känslomässig instabilitet. Varje organisme överför interna förändringar på sitt eget sätt. Kvinnor vet inte alltid vad de ska göra om de är sjuka före sina perioder, och, viktigast av allt, varför detta händer, vilka oberoende åtgärder att vidta och vem de ska kontakta.

De viktigaste tecknen på premenstruellt syndrom

PMS, eller premenstruellt syndrom, utövade åtminstone en gång sin obehagliga effekt på varje medlem av det klara könet. Mer än 75% av kvinnorna utsätts för regelbundna PMS-manifestationer. Eftersom varje organism är individuell, kan symtom uppstå både på dagen menstruationen börjar och om några dagar. Ofta känner kvinnor tecken på PMS under en vecka eller lite mer. De viktigaste negativa symtomen på premenstruellt syndrom är:

 1. Allmän svaghet och hög trötthet.
 2. huvudvärk.
 3. Små utslag, akne.
 4. Ritning i nedre del av buken.
 5. Överdriven irritabilitet och känslomässighet.
 6. Bröstförstoring, ökad känslighet för beröring.
 7. Stor aptit eller, tvärtom, dess tråkig.
 8. Yrsel.
 9. Illamående och kräkningar.

Under menstruationen kan en kvinna märka att hennes humör förändras snabbt och till och med till synes vanliga incidenter kan orsaka tårar eller skratt.

Detta är helt normalt, eftersom kroppen byggs om innan kritiska dagar och under dem. Följande orsaker till illamående är möjliga med menstruation eller framför dem:

 1. Hormoneffekt.
 2. Förekomsten av graviditet.
 3. Matförgiftning.
 4. Intensiv övning.
 5. Matsmältningsproblem.
 6. Tar orala preventivmedel.
 7. Ungdom.
 8. Mottagning av ett varmt bad, en resa till bastun etc..
 9. dysmenorré.

Effekten av hormoner på en kvinnas kropp

Ändå är frågan om varför menstruationen kräks öppen. En av de påstådda orsakerna är effekten av kvinnliga hormoner (progesteron och östrogen), som börjar produceras aktivt under PMS-perioden. Kroppen byggs om, ägget förbereder sig för befruktning och hormonnivån stiger ibland. Men eftersom det inte fanns någon befruktningsprocess, minskar progesteron i basmängden och östrogennivån förändras inte. Denna obalans kan lätt orsaka illamående och allmän svaghet..

Möjlig graviditet

Eftersom symtomen på premenstruellt syndrom liknar de tidiga tecknen på graviditet, måste du se till att befruktningen inte har inträffat. Naturligtvis kan fostrets närvaro helt uteslutas om du inte hade samlag efter den senaste menstruationen. Försening är en av markörerna för graviditeten, men om illamående och sjukdom börjar bry sig oväntat utan att den vanliga cykeln misslyckats, är det bättre att spela det säkert. Graviditet kan bestämmas på följande sätt:

 1. Besök till gynekolog för en undersökning.
 2. Ultraljudscanning.
 3. Graviditetstest.
 4. Ett blodprov för nivån av hCG-hormonet.

Och om de två första metoderna är helt ineffektiva under de första veckorna efter befruktningen, kommer de två sista hjälpa till att bestämma närvaron eller frånvaron av graviditet. Tips: en analys av hCG-nivån är mer effektiv, men om du bestämmer dig för att använda testerna är det bättre att köpa flera paket från olika tillverkare för att kontrollera och bekräfta indikatorerna.

Matförgiftning

Det finns en möjlighet att buksmärta och illamående inte orsakas av PMS, utan av vanlig förgiftning, vilket väckte obehagliga upplevelser och förvärrade tillståndet. Giftiga ämnen irriterar slemhinnorna, minskar immuniteten och påverkar funktionen hos de inre organen negativt. Förutom illamående kan magen börja vrida sig och följande symtom (enskilt eller i kombination) kan manifesteras kraftigt:

 1. Svår yrsel.
 2. Värme.
 3. Generell svaghet.
 4. Ovanligt intensiv törst.
 5. kräkningar.

I detta fall bör du omedelbart rådfråga en läkare och börja ta lämpliga läkemedel. Vid svår förgiftning är symtomen mycket ljusare än med PMS. Viktigt: du behöver inte skjuta upp en resa till en specialist, eftersom förgiftning är ett allvarligt slag för kroppen.

Träning Träning

En aktiv livsstil är nyckeln till god hälsa och ett starkt humör, men alltför intensiva övningar och övningar kan påverka en kvinnas tillstånd under perioden av premenstruellt syndrom..

Faktum är att när livmodern är överbelastad, som vid denna tid är större än vanligt, börjar den sätta press på ryggkotorna, vilket följaktligen leder till obehagliga upplevelser. Kvinnor bör också komma ihåg att konstant överarbete kan störa den normala förloppet i menstruationscykeln, samt provocera uppkomsten av symtom på premenstruellt syndrom. I det moderna samhället vill varje representant för det rättvisa könet inte vara sjukt, vara tonat och starkt, men det är värt att komma ihåg att överbelastning inte kommer att leda till något gott och du måste definitivt lära dig att lyssna och höra din kropp.

Problem i matsmältningskanalen

I de flesta fall är buksmärta och illamående en gång i månaden ett tecken på snabb menstruation. Men det är möjligt att obehagliga symtom fortsätter att bry sig även efter slutet av menstruationen. Om en kvinna känner konstant kramper, är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt smärtans natur, dess styrka och naturligtvis manifestationsplatsen.

Oftast observeras störningar i matsmältningssystemet exakt i magsregionen, eftersom detta organ tar huvudrollen i bearbetningen av mat. Kramper under och efter menstruationen drar och värker. Smärta förekommer i nedre del av buken, exakt där organen i det reproduktiva systemet är.

Om obehaget är akut, pulserande till sin natur, bör du rådfråga en specialist. Smärta i magen kan signalera gastrit eller halsbränna, i tarmen - hindring, i nedre högra hörnet - inflammation i bilagan. Tål inte smärta, eftersom det kan leda till allvarliga hälsoproblem..

Preventivmedel

Många moderna kvinnor som är i en lång relation med en sexpartner föredrar piller som preventivmedel. Prevensionsmedel aktiverar produktionen av vissa hormoner som påverkar befruktningen. Varje kvinnlig kropp är strikt individuell, därför kan endast en gynekolog föreskriva rätten, oskadlig för hälsokonceptiva medel i form av tabletter efter en undersökning och insamling av tester.

Ofta går kvinnor inte till en specialist och köper piller med fokus på pris eller råd från vänner och släktingar. Olämplig födelsekontroll orsakar obalans, vilket höjer hormonnivån till en oacceptabel nivå.

I det här fallet kan en kvinna känna att hon är illamående och börjar skaka innan menstruationen börjar.

Illamående hos tonårsflickor

Det händer ofta att flickor vars menstruation nyligen har börjat klagar över att de är oroliga för illamående under menstruationen. Eftersom kroppen under puberteten är helt ombyggd och menstruationscykeln gradvis etableras, förutom illamående, är följande symtom möjliga:

 1. Vita märken på linne från sekret.
 2. Rita kramper i nedre del av buken.
 3. Öka fet hud.
 4. Utseendet på utslag och akne.
 5. Bröstförstoring.
 6. Försämra humör och allmänt välbefinnande.
 7. Svaghet.

Varmt bad

Naturligtvis är ett varmt bad efter en hård dagsarbete, särskilt med tillsats av smaksatt bomber eller salt, mycket trevligt. Gynekologer rekommenderar dock starkt att kvinnor begränsar sig till detta nöje medan de väntar på den snart menstruationen.

Överdriven uppvärmning av kroppen kan orsaka livmodersammandragningar, vilket kan leda till illamående och generell försämring. En sådan vattenprocedur kan också aktivera interna processer och orsaka ökad blödning före schemat, eftersom hög temperatur hjälper till att utvidga blodkärlen. Du kan undvika sådana obehagliga konsekvenser om du begränsar dig till en vanlig dusch strax före menstruationens ankomst.

Diagnos - Dysmenorré

Mer än hälften av kvinnorna utsätts för dysmenoré (särskilt för unga flickor, vars kropp är mer mottaglig för interna förändringar). Med manifestationen av symtom på premenstruellt syndrom är det kända könet så sjukt att de inte ens kan arbeta. Förutom illamående känner flickor svår smärta i nedre del av buken, som passerar in i korsryggen och perineum. Förutom svaghet kan sömnlöshet och svettning uppstå, liksom yrsel..

Dysmenoré manifesteras aktivt efter stress, anorexi, bulimi och depression. Ett försvagat mentalt tillstånd minskar kroppens immunitet, bidrar till att menstruationscykeln misslyckas och aktiveringen av de intensifierade symptomen på PMS. Vuxna kvinnor är benägna att dysmenorré, om de ständigt överbelastar sig själva, arbetar hårt, överarbetar i utbildning Viktigt: dysmenorré kan vara en signal som varnar för den aktiva utvecklingen av endometrios. Du kan bestämma dysmenorré genom att göra tester och en uppsättning av följande procedurer:

Viktigt: om du känner dig illamående och frossa, utesluter påverkan av faktorer som:

 1. Överdriven alkoholintag.
 2. Instabilt psykologiskt tillstånd, stress.

Vad man ska göra för att minska illamående

Det finns flera sätt som kan hjälpa till att lindra obehagliga symtom och normalisera en kvinnas allmänna hälsa:

 1. För det första måste graviditet omedelbart uteslutas. För att göra detta kan du hänvisa till de metoder som anges ovan.
 2. För det andra är det viktigt att normalisera näring. Förse kroppen med färska grönsaker och frukter, dricka mer vatten, utesluta alkohol, kolsyrade drycker och stekt, salt eller kryddig mat från kosten.
 3. För det tredje är det nödvändigt att utesluta intensiv fysisk träning, eftersom de inte bara kan intensifiera smärta, utan också provocera kraftiga blödningar. Istället för för aktiva klasser kan du göra yoga, som inte bara normaliserar det psykologiska och emotionella tillståndet, utan också bildar en hållning, ökar muskelelasticiteten.

Om illamående och smärta är mycket oroande kan du gå till apoteket och köpa smärtstillande medel och normalisera interna processer. Det rekommenderas dock starkt att du kontakta din sjukvårdspersonal innan du köper läkemedlet. En grundlig undersökning hjälper till att förklara varför menstruationen är sjuk och vilka orsaker till detta fenomen. Läkaren hjälper också till att välja tabletter baserade på patientens hälsotillstånd. Självmedicinera inte, eftersom varje organisme har individuella egenskaper.

Varje kvinna som upplevt symptomen på premenstruellt syndrom på sig själv förstår hur viktigt det är att värdera och skydda sin egen hälsa.

Kroppen som förberedelse för kritiska dagar behöver särskild omsorg och uppmärksamhet. Det viktigaste för varje representant för det rättvisa könet är inte bara att lära sig att höra din egen kropp, utan också att reagera i tid på manifestationer av den kvinnliga naturen.

Yrsel och illamående före menstruation som ett tecken på graviditet?

PMS som en ljus orsak till illamående

Premenstruellt syndrom eller, för att vara mer exakt, premenstruellt spänningssyndrom är en komplex intern process i en kvinnas kropp som inträffar flera dagar (2-10) före början av menstruationsblödning.

PMS förekommer hos många kvinnor, och hos vissa är premenstruellt syndrom för uttalat.

PMS påverkar sådana kroppsprocesser som:

 • Psycho-emotionella;
 • Vegetovascular;
 • Och utbyte-endokrin funktion.

Alla förändringar påverkar en kvinnas livsstil negativt.

Varje representant för den vackra halvan kan uppleva PMS-perioden på olika sätt. Vissa lider av alla de "ljusa" effekterna från premenstruella dagar, medan de andra känner sina svaga ekon.

Inte bara damer lider av PMS. Släktingar och släktingar upplever också en storm av känslor från kvinnligt beteende idag.

Vissa fall av premenstruellt syndrom kräver professionell intervention. Annars hotar det med depressiva förhållanden som leder till oförutsedda omständigheter..

Symtom på PMS kan vara följande:

 • Ångest, stress;
 • Deprimerat tillstånd;
 • Känsla av illamående, kräkningar;
 • Träningsvärk;
 • Yrsel;
 • Viktökning etc..

Med tillkomsten av menstruationsblödning försvinner alla symptom på syndromet.

Tidigare ansågs psykologiska störningar orsaken till PMS, moderna forskare har visat att fluktuationer i hormonnivåer är grunden till förändringar i en kvinnas kropp under perioden av premenstruellt syndrom..

Vilka är åldersrelaterade egenskaper hos symptomet

De första tecknen på PMS i rättvis kön uppträder 4 till 7 dagar före blödningens början. Men de kan också visas samma dag och passera obemärkt, något som stör kvinnan. Syndromets allvar beror på könshormoner - progesteron och östrogen. Deras aktivitet avgör kroppens tillstånd i väntan på menstruation.

När livmodern förbereder sig på att fixera ett befruktat ägg, stiger nivån för dessa hormoner. Om befruktningen inte har inträffat förblir mängden östrogen oförändrad. Progesteronnivåerna sjunker kraftigt. Hormonell obalans förvärrar kvinnans välbefinnande.

Inför blödningen, symtom som:

 • Svaghet.
 • Illamående och / eller kräkningar.
 • Ömhet i brösten.
 • Smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.
 • Yrsel.
 • Finnar på huden.

Obehag uppstår mot bakgrund av hormonella fluktuationer, blodtrycksfall, stress, dieter, överarbete. Psyko-emotionella skakningar är ibland skyldiga. Svaret på frågan om det kan kräkas innan menstruationen är positivt. Men de faktorer som framkallar PMS är inte alltid ofarliga.

När man diagnostiserar ett symptom är det viktigt att överväga ålder. Om patienten är en tonåring som inte lever sexuellt, är graviditeten helt utesluten. Detta är vanligtvis PMS. Hos unga flickor är syndromet mer uttalat på grund av regelbundna och betydande hormonella fluktuationer.

Det mest uttalade syndromet och illamående det första året efter menarken - den första menstruationen. För närvarande genomgår den kvinnliga kroppen betydande förändringar. Hormonnivåerna förändras ständigt.

För ungdomar är oegentligheterna i menstruationscykeln karakteristiska. Menstruationen kommer spontant och åtföljs av en stark försämring av välbefinnandet.

Hos vuxna kvinnor kan illamående vara en manifestation av både PMS och graviditet. Det är omöjligt att fastställa den verkliga orsaken i de tidiga stadierna.


Hos ungdomar etableras inte cykeln omedelbart, och ibland observeras också illamående

Eller kanske det är en graviditet?

Kräkningar före menstruation kan bero på graviditet. Symtomen är ganska lika med PMS. Dessutom, om en tjej inte tidigare har drabbats av premenstruellt syndrom, men här hände det plötsligt - detta kan betyda

damens intressanta position. Chansen är väsentligt ökad om kvinnan i mitten av cykeln hade oskyddat sex.Därför är det bättre att bekräfta eller motbevisa sina gissningar med specialanordningar.

Så vad kan användas för att bestämma flickans position:

 • Den obestridda ledaren är det snabba graviditetstestet. Det är tillgängligt för alla delar av befolkningen, säljs i nästan alla hörn av världen och är mycket lätt att använda. När det gäller priset - det är bättre att föredra dyra tester. De har en starkare känslighet. Och några av dem ger en garanti för att visa graviditet innan förseningen av menstruationen.
 • En annan tidig diagnos av graviditeten är ett hCG-blodprov. Om 10-12 dagar från befruktningen kommer de första resultaten redan att vara. Blod doneras i vilket laboratorium som helst, du bör komma till en analys på tom mage.

Graviditetsrelaterad illamående kanske inte är det enda tecknet på en intressant situation..

Följande symtom går med:

 • En vecka efter befruktningen kan flickan känna sig yr.
 • Små spotting;
 • Bröstsvullnad och andra.

Varning, om graviditeten bekräftas, bör du behandla din hälsa noggrant. Graviditet är inte en sjukdom, men att ta hand om dig själv och framtida avkommor kommer inte att skada.

Diagnos - Dysmenorré

Mer än hälften av kvinnorna utsätts för dysmenoré (särskilt för unga flickor, vars kropp är mer mottaglig för interna förändringar). Med manifestationen av symtom på premenstruellt syndrom är det kända könet så sjukt att de inte ens kan arbeta. Förutom illamående känner flickor svår smärta i nedre del av buken, som passerar in i korsryggen och perineum. Förutom svaghet kan sömnlöshet och svettning uppstå, liksom yrsel..

Dysmenoré manifesteras aktivt efter stress, anorexi, bulimi och depression. Ett försvagat mentalt tillstånd minskar kroppens immunitet, bidrar till att menstruationscykeln misslyckas och aktiveringen av de intensifierade symptomen på PMS. Vuxna kvinnor är benägna att dysmenorré, om de ständigt överbelastar sig själva, arbetar hårt, överarbetar i utbildning Viktigt: dysmenorré kan vara en signal som varnar för den aktiva utvecklingen av endometrios. Du kan bestämma dysmenorré genom att göra tester och en uppsättning av följande procedurer:

Viktigt: om du känner dig illamående och frossa, utesluter påverkan av faktorer som:

 1. Överdriven alkoholintag.
 2. Instabilt psykologiskt tillstånd, stress.

Gynekologiska orsaker

Illamående före menstruation kan ligga i gynekologiska problem. Det finns flera skäl till dessa villkor:

 • Onormal placering av livmodern. Hos vissa damer flyttas hon tillbaka och trycker på nervändarna, vilket orsakar illamående och smärta.
 • Dysmenorré är en smärtsam period. De påverkar en kvinnas tillstånd några dagar före blödningens början och fortsätter under de två första dagarna av menstruationen. Symtomen är följande: svår smärta i buken och korsryggen, yrsel och illamående, feber och andra..

Problem i matsmältningskanalen

I de flesta fall är buksmärta och illamående en gång i månaden ett tecken på snabb menstruation. Men det är möjligt att obehagliga symtom fortsätter att bry sig även efter slutet av menstruationen. Om en kvinna känner konstant kramper, är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt smärtans natur, dess styrka och naturligtvis manifestationsplatsen.


Oftast observeras störningar i matsmältningssystemet exakt i magsregionen, eftersom detta organ tar huvudrollen i bearbetningen av mat. Kramper under och efter menstruationen drar och värker. Smärta förekommer i nedre del av buken, exakt där organen i det reproduktiva systemet är.

Varför sjuk: andra skäl

Varför är hon sjuk av sin period? Det första som kommer att tänka på är problemen i samband med gynekologi.

Men inte allt är så enkelt, det finns andra skäl som orsakar sådana förhållanden:

 • Mottagande av hormonella preventivmedel. Ofta tar en kvinna piller utan recept från läkare. De kan orsaka en biverkning i form av illamående, yrsel och liknande. Eller inte kombinerad med den kvinnliga kroppen. Det skulle inte vara det, men sådana läkemedel tas bäst under övervakning av en erfaren specialist.
 • Sjukdomar i det endokrina systemet. Störningar i sköldkörtelns funktion kan störa kvinnans hormonella bakgrund.
 • Kräkningar före menstruation, möjligen på grund av problem i matsmältningskanalen. Kroniska sjukdomar såsom gastrit, pankreatit, kolecystit etc. orsakar också obehag. Och sedan före en kvinnas menstruation förvärras alla sår - därmed känslan av illamående.

Detta är en kort lista med orsaker till att en kvinnas kroppsstörningar..

Och förutom dessa kan det finnas externa "skadedjur":

 • Fysiska överbelastningar;
 • Förgiftning av mat av dålig kvalitet;
 • Svår stress;
 • Sådär.

Därför blir det tydligt att det är extremt svårt att identifiera orsaken till illamående på egen hand. Och om hon ger flickan obehag varje månad - kan du inte göra det utan läkareundersökning.

Är du säker på att detta beror på menstruation?

Den regelbundna förekomsten av illamående på bakgrund av PMS eller menstruation kräver verkligen samråd med en gynekolog. Emellertid kan ett symptom signalera ett fel i andra organ och system. Menstruation kan vara en slump. Illamående är ett tecken:

 • kronisk förgiftning - till exempel när man arbetar i skadliga förhållanden eller när man tar medicin;
 • akut förgiftning - mat och giftig förgiftning;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen - gastrit, pankreatit, tarmsjukdomar, lever, gallblåsan;
 • psykoneurotiska störningar - överdriven exponering för stress, neurologiska sjukdomar;
 • infektionssjukdomar - infektion med rotavirus, hepatitvirus;
 • kränkningar av blodsockernivån - manifestationen av diabetes åtföljs ofta av en illamående;
 • cirkulationsstörningar - spasmer i blodkärlen, deras hindring.

På grund av den naturliga minskningen av immunitet och en ökning av kroppens känslighet under påverkan av hormoner kan de listade störningarna uttrycka sig för första gången under menstruationen. Om illamående manifesterar sig i PMS för första gången, finns det anledning att tänka och titta närmare på tillståndet. Andra störningar skiljer sig från PMS vid ytterligare symtom:

 • svaghet, dåsighet, svår yrsel;
 • diarré eller förstoppning;
 • halsbränna, uppblåsthet, en känsla av tyngd i magen;
 • kräkningar
 • tremor i lemmarna, tendens till migrän, smärta i olika delar av kroppen;
 • dålig andedräkt, ökad diurese;
 • nacksmärta.

Om illamående är ett tecken på andra avvikelser i kroppen kommer den att manifestera sig under menstruationen, efter dem och till och med i mitten av cykeln. Vänta lite vid första symptom. En episodisk känsla av illamående, utan andra symtom, kan försvinna på egen hand. Svår illamående dygnet runt, vilket resulterar i kräkningar, kräver läkare. Att vänta på slutet av menstruationen är inte värt det. Förhalning kan orsaka komplikationer.

Sätt att eliminera illamående

Illamående före menstruation är ett ganska obehagligt symptom. Och ibland stör det kvinnans liv och kräver normalisering.

Yrsel orsakar obehag, och även om du är illamående i köpet vill du inte ha något, bara lindra denna spänning.

Det finns enkla tips som kan hjälpa till att stabilisera en flickas liv före menstruationsblödning:

 • Till att börja med är det fortfarande värt att göra ett graviditetstest. Om det inte bekräftar, gå till nästa objekt. Om testet visar två remsor - kontakta en gynekolog.
 • En vecka före den förväntade menstruationen, försök att minimera fysisk aktivitet. Det är bättre att föredra fredliga aktiviteter, till exempel yoga. Det hjälper också till att skapa vänskap med din kropp och din ande, som är huvudvägen till lycka..
 • Ändra dieten. Ta bort fet, salt, kryddig och rökt. Det är bättre att dricka rent vatten eller nybryggt kompott. Ångande mat, minska konsumtionen av söta livsmedel. På detta sätt kommer du inte bara att bli av med illamående, utan också justera dina former. Tänk om du gillar det och alltid vill äta så? Det kommer att vara bra, eftersom det är en garanti för god hälsa.
 • Om du redan är outhärdlig och illamående innan menstruationen inte ger liv - besök en specialist. Det finns många mediciner som kan lindra flickans tillstånd. Och bara läkaren vet vad som är rätt för dig.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Blir gravid under menstruationen: myt eller sanning?

Unga människor undrar ofta om det är möjligt att bli gravid under menstruationen. Detta beror på den utbredda uppfattningen att det är omöjligt att bli gravid under en viss period på grund av början av "de säkraste dagarna"....

Vad du ska göra om magen gör ont under din period

Hej kära läsare. Låt oss ta reda på vad vi ska göra hemma om magen gör ont under din period. Det är ingen hemlighet att menstruationen under flera dagar ger kvinnor obehagliga upplevelser....

De första tecknen på tidig menopaus hos kvinnor - hur man förstår att klimakteriet har kommit?

Climax är en fysiologisk process för utrotning av en kvinnas reproduktionsfunktion. Det kännetecknas av det faktum att ingen menstruation börjar....