Varför stickningar i livmodern under menstruationen, orsaker

Ansvarsfrihet

Om någon sjukdom inträffar försöker kroppen på något sätt att berätta personen om den. I de flesta fall märker människor inte detta utan att gå till läkaren för en undersökning. Kvinnor upplever ofta obehag i livmodern, medan de ofta är begränsade till att ta smärtstillande medel och ignorerar att gå till läkaren. Vissa kvinnor går fortfarande till läkaren för att avgöra problemet.

Varför stickningar i livmodern?

Innan menstruationen börjar utvecklas många kvinnor i livmodern obehagliga, lätt smärtsamma känslor. Få människor vet att stickningar kan indikera förekomsten av en allvarlig sjukdom som kräver akut behandling. I vissa fall kan en stickande känsla uppträda inte bara i väntan på menstruation utan också under den. Oftast kan sådana kränkningar indikera förekomsten av sådana sjukdomar:

 1. Störningar i den hormonella bakgrunden;
 2. Cervikal erosion;
 3. Cysta;
 4. Inflammatoriska processer i bäckenorganen;
 5. Myom.

Många kvinnor som stöter på ett sådant problem väljer behandling med alternativa metoder samt använder krampläkemedel för att lindra smärta. Det är dock nödvändigt att förstå att om stickningar i livmodern inte försvinner under en lång tid rekommenderas det att besöka en läkare utan dröjsmål. En noggrann diagnos kan göras först efter undersökningen och de nödvändiga testerna. Det är inte möjligt att självständigt avgöra varför det stickar i detta fall. Under ägglossningen kan en kvinna ha en stickande känsla i livmodern, men ofta ligger orsaken till nyligen abort eller förlossning, såväl som i tidig graviditet. Om du kontaktar en gynekolog kan du avgöra orsaken till obehaglig stickningar.

När annat kan stickningar i livmodern?

Prickande i livmodern är ett ganska vanligt fenomen som förekommer i alla stadier i en kvinnas liv under påverkan av olika faktorer. Provocera sådana känslor kan vara en sjukdom i reproduktionsorganen och graviditetens början. Man bör också komma ihåg att stickningar ibland kan förekomma hos absolut friska kvinnor..

Tyvärr låter de flesta kvinnor drabbas av situationen och ta smärtstillande medel i hopp om att obehaget är en gång. Man bör dock tänka på att sådana läkemedel bara kan stoppa smärta, men på inget sätt påverka orsaken till dess förekomst. Och med sådana åtgärder förvärrar en kvinna bara situationen, vilket gör att sjukdomen kan utvecklas ytterligare obehindrat. I vissa fall är priset på att försumma egen hälsa för högt, till exempel när kroniska patologier orsakar infertilitet.

Den troliga orsaken till stickningar i livmodern kan antas genom att analysera vilken period av den månatliga cykeln den vanligtvis inträffar. Obehagliga känslor kan uppstå:

 1. före menstruationens början;
 2. under menstruation;
 3. omedelbart efter menstruationens slut;
 4. efter ägglossning;
 5. vid graviditet.

Varför stickningar i livmodern under menstruation, menstruation?

Regelbunden smärta kan vara ett tecken på följande farliga sjukdomar som behöver omedelbar behandling:

 1. endometrios;
 2. onkologiska neoplasmer;
 3. pyelonefrit;
 4. dysmenorré;
 5. cystit och andra.

Prickande i nedre del av buken är ett av de karakteristiska tecknen på endometrios, tillsammans med kraftiga menstruationsblödningar, symtom på anemi, smärta vid sexuell kontakt, urinering eller tarmrörelser..

Onkologiska neoplasmer i reproduktionsorganen kan misstänkas med en kombination av följande symtom:

 1. ofta inflammatoriska processer i bäckenorganen;
 2. purulent urladdning med en obehaglig lukt;
 3. smärtsam tung menstruation;
 4. genital klåda och obehag;
 5. intermenstrual urladdning med föroreningar av blod;
 6. ofta smärtsam urinering;
 7. kontakturladdning på bakgrund av sexuellt samlag, douching, gynekologisk undersökning och annat.

Det bör noteras att ovanstående symtom är karakteristiska för ett avancerat stadium av cancer, i början kan denna sjukdom vara helt asymptomatisk, därför är det extremt viktigt att regelbundet träffa en gynekolog.

När det sticker ut i livmodern, får man ta smärtstillande medel eller lugnande medel innan man kontaktar en specialist. Man bör dock komma ihåg att detta endast är en tillfällig åtgärd och att det inte har något att göra med behandling. Endast en undersökning av en gynekolog och en serie tester kan identifiera orsaken till smärtan, på grundval av vilken behandlingen kommer att förskrivas. Och det är inte en hemlighet för någon att sjukdomar som identifierats i början är lättare att behandla än de som har gått in i det kroniska stadiet.

Prickande känslor i livmodern som uppträder tillsammans med början av menstruation kan signalera utvecklingen av följande patologiska tillstånd:

 1. hormonell obalans;
 2. inflammation i bäckenorganen;
 3. erosion i livmoderhalsen;
 4. godartade neoplasmer (cyster, fibroider, etc.).

Lindring av en akut smärtattack är tillåten med hjälp av krampläkemedel och smärtstillande läkemedel. Det bör dock förstås att inget av ovanstående problem försvinner på egen hand, så du kan inte göra det utan hjälp av en specialist. Till exempel, om smärtan inträffar mot bakgrund av en funktionsfel i hormonsystemet, kan en specialist som behandling rekommendera att ta hormonella läkemedel, men med myom kan till och med kirurgiskt ingripande krävas.

Om stickningar i livmodern under ägglossningen, orsaker

Med termen ägglossning menas processen för att ägget kommer in i äggledaren som ett resultat av brott i en mogen follikel. Ett sådant ägg är helt klart för befruktning, följt av implantation i livmoderväggen. Hos friska kvinnor ägglossning inträffar i mitten av den månatliga cykeln, men det finns situationer när kränkningar inträffar i denna process:

 1. Abort. I detta fall observeras fel i reproduktionssystemet inom tre månader efter ingreppet.
 2. Förlossning. Störa äggproduktionen under de kommande 12 månaderna.
 3. Åldersperiod. Hos kvinnor över 40 ökar antalet anovulatoriska cykler avsevärt. Således förbereder kroppen för början av klimakteriet.
 4. Inflammatoriska sjukdomar i fortplantningsorganen.
 5. Fel i binjurebarken eller sköldkörteln.
 6. Regelbunden stress, alltför nervös belastning.
 7. Tumörer av olika etiologier i hypofysen eller hypothalamus.
 8. Menstruella oregelbundenheter.

De karakteristiska tecknen på början av ägglossning är transparent, slemhinnor ur slidan, en ökning av libido, ett hopp i basaltemperatur och så vidare. För närvarande kan ägglossningen bestämmas med speciella test. Prickande känslor i livmodern vid ägglossningen kan signalera framgångsrik befruktning, vilket därefter bekräftas av ett positivt graviditetstest.

Om stickningar i livmodern under graviditeten

Var tredje kvinna under graviditeten upplever stickningar i livmodern. Oftast, under de första veckorna av graviditeten, uppstår en sådan känsla. Detta sker mot bakgrund av många förändringar i kroppen som uppstår till följd av graviditet. Under hela graviditetsperioden observeras intensiv tillväxt av barnet, vilket inte alltid leder till trevliga känslor i nedre del av buken. Det bör noteras att stickningar i livmodern under graviditeten kan vara mycket olika, därför kan deras orsaker variera. För att verifiera det normala graviditetsförloppet rekommenderas att besöka gynekologen för att göra en korrekt diagnos.

Medan en kvinna beskriver smärtsamma och stickande känslor, jämför hon dem med en nålstift i den övre delen av skamregionen, medan sensationerna ofta går till perineum. Denna typ av känsla kan observeras under implantering av ägget, det är inte så mycket smärtsamt eftersom det får dig att anstränga. Obehagliga upplevelser förekommer ofta närmare natten, när en kvinna är helt avslappnad och är mottaglig för olika typer av fysisk aktivitet.

Om vi ​​pratar om stickningar i livmodern under graviditeten, som är onaturlig till sin natur, kan de tillskrivas stickande skarp smärta, mot vilka det finns svår kramp, utflöd med blod, värkande smärta som liknar det som händer hos kvinnor före menstruationen. Onaturlig stickningar kan orsaka allvarlig obehag, vilket indikerar att det är brådskande att konsultera en gynekolog. Annars kan detta fenomen orsaka missfall..

Varför stickningar i livmodern under graviditeten, orsaker

 1. Lutande vaginal urladdning efter ägglossning. Detta är den så kallade implantationsblödningen som inträffar under införandet av ett befruktat ägg i livmoderväggen. Detta symptom på graviditet är tillförlitligt om kvinnan inte upplever funktionsfel i månadscykeln, det inte finns någon erosion av livmoderhalsen och andra patologier i bäckenorganen.
 2. Apati, svaghet, dåsighet. Sådana känslor ensam indikerar emellertid inte graviditetens början, eftersom de också kan signalera andra störningar i kroppen, till exempel ARVI-sjukdom.
 3. Rita eller sy i nedre del av buken. Liknande symtom kan förekomma redan från befruktningstillfället och orsaken till detta tillstånd är en förändring av den hormonella bakgrunden, ökat blodflöde i bäckenhålan och uterus tillväxt.
 4. Att minska buksmärta i kombination med fläckar kan vara ett tecken på en ektopisk graviditet. Detta tillstånd är extremt farligt eftersom misslyckande med att tillhandahålla medicinsk vård i rätt tid kan leda till dödsfall. Dessutom kan dessa symtom i de tidiga stadierna signalera en spontan abort..
 5. Illamående, kräkningar. Många är vana vid att sådana tecken är manifestationer av tidig toxikos, men ändringar i bilagorna kan också provocera sådana upplevelser..

I allmänhet är orsakerna till kolik i nedre del av buken ett tecken på omstruktureringen av den kvinnliga kroppen som ett resultat av förberedelserna för den kommande födelsen. Men endast den behandlande läkaren kan exakt bestämma den exakta orsaken på grundval av undersökningen och resultaten av testerna. Kom ihåg att tidig diagnos av patologier hjälper till att skydda liv och hälsa hos både den förväntade modern och barnet.

Liknande artiklar

Spotting blodutflöde före och efter menstruation Om fläckning av blodutflödet från slidan inträffar under menstruationscykeln, är processen helt normal. Men om detta händer före och efter menstruationen, så...

Ritningssmärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av magen, svullnad i bröstet och dess ökade känslighet, upprörd avföring i form av diarré är ofta följeslagare av menstruationen. Resultaten från undersökningarna visar att varje sekund står inför de angivna symtomen...

Anordningen för varje kvinnas reproduktionssystem är mycket komplex och ett tillräckligt stort antal olika faktorer kan påverka misslyckandet i hennes arbete. För att besvara frågan varför perioderna varar 7, 8 eller till och med 9...

Prickande i livmodern före menstruation: orsaker. Rosa urladdning före menstruation

Obehagliga känslor efter ägglossningen

En stickande känsla i buken före början av ägglossningsperioden anses vara helt normal. Det inträffar på grund av det faktum att under cykeln i äggstocken bildas en follikel, den växer under påverkan av hormoner och när den mognar, spricker den..

Brott i follikeln och frigörandet av ägget utanför leder till uppkomsten av obehagliga symtom. En stickningar eller smärta visas på ena sidan, eftersom äggstockarna växlar.

Varför sticker i livmodern, tecken på patologi:

 1. Svår smärta i nedre del av buken.
 2. Feber.
 3. Blödning.

Blodförlust bör vara rikligt, eftersom mindre blödning kan uppstå vid ägglossning. Det anses normalt, eftersom äggstockens skal är höljd i kapillärer, när de är trasiga, de är skadade, visas en liten mängd blodiga utsläpp.

Om det finns mycket blod, allvarliga smärta bekymmer, obehag har uppstått, är det brådskande att konsultera en läkare. Läkaren hjälper till att bestämma orsaken till obehag och diagnostisera förekomsten av patologi i ett tidigt utvecklingsstadium.

Metoder för att bli av med obehag:

 • det är värt att ta smärtstillande medel;
 • tillgripa kramplösande medel.

Smärta är ett alarmerande tecken som bör uppfattas som en "signal", utseendet på obehagliga sensationer kan elimineras med hjälp av olika mediciner. Detta hjälper under en tid att lindra kvinnans tillstånd. Men om obehaget inte försvinner, obehagliga symtom bryr med hämnd eller uppträder med skrämmande intervall, bör du rådfråga en gynekolog.

De viktigaste tecknen på patologi under ägglossningen

 1. Svår smärta på ena sidan.
 2. Utseendet av blod i mitten av menstruationscykeln.
 3. En ökning av intensiteten av utsöndringar och en förändring av deras kvalitet (de kan vara rikliga, utstrålar en obehaglig lukt).

Orsakerna till uppkomsten av obehagliga sensationer kan vara olika, glöm inte att stickningar inte alltid är ett tecken på patologi.

rekommendationer

Det finns många skäl till att livmodern sticker. De kan vara både fysiologiska och patologiska. För att inte missa en allvarlig sjukdom rekommenderas att du konsulterar en specialist om du utvecklar ett sådant symptom..

När stickningar uppstår i livmodern måste du komma ihåg följande:

 1. Om ägglossningen blev orsaken till tillståndet kommer sådana känslor att återkomma först efter en månad. När det gäller patologi kommer stickningar att återupptas mycket tidigare..
 2. Före undersökning i gynekologisk stol är det extremt oönskat att ta några smärtstillande medel. Att ta mediciner kan "smörja" symtomen och en preliminär diagnos blir svårare. Dessutom kan självmedicinering leda till allvarliga konsekvenser..
 3. Om stickningar är förknippade med graviditetens början är bekräftelse nödvändig. Att ta läkemedel i början av graviditeten kan orsaka allvarliga missbildningar i fostret.

Den sömnadsmärta som en kvinna känner i livmodern är alltid ett oroande tecken. Det gör att läkaren kan bedöma förekomsten av vissa avvikelser.

Om en kvinna noterar en försening i menstruation och sömnadsmärta som blir outhärdliga, kan detta symptom signalera en ektopisk graviditet.

Det är värt att komma ihåg att sådana upplevelser kan förekomma även hos perfekt friska kvinnor. Men i alla fall rekommenderar läkare med utvecklingen av sådana symtom att söka medicinsk hjälp.

Sjukdomar åtföljda av ett sådant symptom svarar bra på terapi i de tidiga stadierna av deras utveckling. I avancerade fall kan en kvinna få allvarliga konsekvenser.

Om sömnadsmärta i livmodern uppstår först efter det att menstruationen har slutförts, finns det ingen anledning till oro. Mest troligt är orsaken till tillståndet det hormonella hoppet som kan hänföras till denna period.

Om sömnadsmärtan varar länge rekommenderas det att besöka gynekologens kontor. Och en undersökning så snart som möjligt är nödvändig om tillståndet åtföljs av patologisk urladdning, blödning och feber. Sådana symtom kan indikera utvecklingen av en allvarlig patologi..

Om livmodern stickningar, smärta i nedre del av buken visas, bör du rådfråga en gynekolog. Eftersom smärta inte stör ur det blåa, uppstår obehag på grund av förekomsten av patologi och inte bara. Upplevelser kan störa under graviditet eller ägglossning.

Orsaker till smärta före menstruation

När kolit i livmodern innan menstruation börjar bör du uppmärksamma nivån på hormoner i blodet. Förändringar i hormonell bakgrund anses vara ett tecken på obehagliga känslor, de stör under en viss tid och inträffar flera dagar före början av månadsblödning.

Hur man känner igen patologi?

 • smärtan är långvarig, inträffar några dagar före menstruationens början och fortsätter efter att den är avslutad;
 • menstruationsblödning är långvarig och riklig;
 • kolik i livmodern är uttalad, de är trånga i naturen och intensifieras när du lyfter vikter.

När man sticker i nedre del av buken före början av menstruationsblödning kan detta vara ett tecken:

 1. endometrios.
 2. Inflammation av bilagorna.
 3. Ektopisk graviditet.
 4. Orgelblandningar.

Det är svårt att förstå varför en obehaglig känsla uppstår. För att fastställa orsaken till smärtan krävs en omfattande, differentierad diagnos. Prickande del av nedre del av buken, som uppstår med olika periodiciteter, kan nominellt uppstå före början av menstruationsblödning. Men om smärtan är skarp, allvarlig, och efter det finns en tung menstruation, bör du rådfråga en läkare.

Hur man eliminerar stickningar i livmodern med läkemedel som du kan ta:

 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (såsom ibuprofen);
 • antispasmodics, för att eliminera spasm i livmoders släta muskler (No-shpa).

Men om en stickningar uppstår i livmodern efter ägglossningen och före menstruationens början, är detta ett tecken på hormonell misslyckande. Mot bakgrund av en obalans av hormoner i kroppen inträffar vissa förändringar, vilket leder till uppkomst av kolik eller obehag.

Bröstsmärtor är normalt?

Låt oss ta reda på hur många dagar före menstruation, bröstsmärtor. Orsakerna till smärta i bröstkörtlarna är baserade på en förändring i riktigheten i produktionen av könshormoner. Helst bör en kvinnas bröst inte skada. Svårighetsgraden av sådana förändringar, i kombination med miljöfaktorer, avgör utvecklingen av vissa patologier i bröstkörtlarna. Ömhet före menstruation kan uppstå i följande fall:

 1. Mastodynia åtföljt av premenstruellt syndrom. Förutom bröstsmärtor har kvinnor som regel även andra klagomål (ökat blodtryck, huvudvärk, svullnad i ben och armar, psyko-emotionella störningar, etc.). I en sådan situation bedömer specialisten svårighetsgraden av PMS och föreskriver komplex behandling med hänsyn till alla patientens klagomål.
 2. Kroppens svar. Under påverkan av prolaktin och progesteron i den andra fasen av cykeln ökar bröstkörtlarna något på grund av stagnation av venöst blod och svullnad i stroma, och kvinnor kan uppleva smärta i bröstet, men det ska inte hålla mer än 4 dagar med normal hälsa. När man ändrar menstruationsfaserna, när förhållandet mellan hormoner ändras igen, försvinner obehaget. I detta fall behöver inte patienten specifik behandling.

Många kvinnor är bekymrade över hur många dagar före menstruationen, bröstsmärtor. Mammologer ger detta svar: om allt är i ordning med hälsan, uppträder ömhet i bröstkörtlarna 4 dagar före menstruation. Andra alternativ betraktas som patologi..

Kvinnor är också ofta intresserade av vad som ska vara bastemperaturen innan menstruationen.

Lätt, knappt märkbar spasmer under menstruationen betraktas verkligen som normen. Detta beror på den fysiologiska processen för uppdatering av livmoderslimhinnan - endometrium. Före ägglossningen växer endometriumet aktivt och bildar en gynnsam miljö för fästningen av embryot, om befruktning plötsligt inträffar.

Ägget föds vid denna tidpunkt, går till livmoderhålan för att träffa spermierna där. Anta att befruktningen inte ägde rum. Sedan startar livmodern hela processen på ett nytt sätt. Endometriet dör, exfolierar, sedan måste det, tillsammans med det ägda ägget, utvisas.

Om flickans hälsa är normal, kommer känslorna i buken inte att vara så starka att det berövar henne förmågan att göra vanliga saker. Vad sägs om de smärta som bokstavligen tränker igenom magen, och förhindrar att ens komma ur sängen?

Dessutom, yrsel, illamående, matsmältningsbesvär och i allmänhet känns det som att något inte stämmer. Gynekologer kallar det dysmenorré eller algodismenorrhea - ett syndrom av menstruationsstörningar som inte kan ignoreras.

Utseendet på ett symptom under och efter menstruationen

I livmodern, efter menstruation, gör det ont på grund av att ett hormonellt brist inträffade i kroppen. Han steg kraftigt, och därefter sjönk hormonnivån i blodet. Som ett resultat var det ett obehagligt obehag i det intima området.

En stickningar i livmodern före menstruationen verkar också mot bakgrund av en ökning av hormonnivån i blodet. Men dessa obehag passerar snabbt. Endast nivån av homoner stabiliseras.

Om detta inte händer är det dags att konsultera en läkare och skicka en profil för hormoner. Instabilitet hos hormonnivån kan uppstå på grund av:

 1. Tar orala preventivmedel.
 2. För inte så länge sedan en abort (högst ett år har gått sedan proceduren).
 3. Det faktum att en kvinna för inte så länge sedan födde ett barn (från det födelse ögonblicket har inte hänt mer än 6 månader).
 4. För inte så länge sedan ett missfall (inträffade minst 6 månader från datumet för missfallet).

Alla ovanstående tillstånd leder till förändringar i hormonnivån i blodet. Kroppen kommer att behöva lite tid att återhämta sig. När den hormonella bakgrunden stabiliseras försvinner stickningen.

Om obehaget inte försvinner ökar symtomen, är det brådskande att besöka en gynekolog, eftersom bara han kommer att kunna avgöra varför smärtan inträffade.

Men stickningar i livmoderhalsen före menstruation och efter dess fullbordande inträffar på grund av det faktum att livmoderhalskanalen expanderar före menstruationen. När blödningen slutar, smalnar nacken, om det är erosiva förändringar på den, kan smärta uppstå.

Uterus position

Som regel förändras inte livmoderns position före menstruationen. Det förblir oförändrat alltid, med undantag av patologiska förhållanden där dess böjning eller släpp utvecklas. Många kvinnor noterar att livmodern sänks före menstruationen, men denna teori bekräftas inte av medicin. Experter förklarar att känslan av att livmodern har sjunkit orsakar svullnad i sina vävnader före menstruation och överdriven ansamling av vätska i kroppen. Detta bevisas av halsen, som blir större och kan palperas även med oberoende palpation. Den vanligaste organpositionen inom medicinen kallas anteflexio-positionen och förekommer hos cirka 70% av kvinnorna.

Kolik under graviditeten

En stickningar uppstår i livmoderhalsen under graviditeten eftersom den stänger; vissa förändringar i tillståndet kan vara förknippade med detta fenomen. Stickningar uppträder under implantation av fosterägget, obehag stör inte länge. De utgör inte mycket oro och går snabbt..

Vissa kvinnor upplever smärta som det första tecknet på graviditet, delvis har de rätt. Upplevelser uppstår även före uppkomsten av en försening, eftersom omedelbart efter implantation inträffar vissa förändringar i den hormonella naturen i kroppen.

Stygdsmärta i livmodern bör betraktas som ett tecken på patologi, om de åtföljs av obehagliga symtom:

 • spotting eller blödning;
 • en förändring i allmänt tillstånd (svaghet uppträdde, välbefinnande försämrats).

Under graviditeten gör ont i magen också på grund av att ligamenten avviker, detta inträffar i andra trimestern. Vid 1 bör sådan smärta inte uppstå.

Så vad stickar? Ett tecken på patologi eller ett normalt fenomen? Nominellt anses inte upplevelsen av sådana sensationer vara patologi, smärta kan vara störande i de tidiga stadierna på grund av olika skäl: nivån av hormoner har ökat, implantation har inträffat, etc..

Men om känslorna är starka, bör du inte uthärda smärta, eftersom det kan vara en föregångare av ett missfall.

Är vanliga

Om livmodern sticker, kan orsakerna vara olika inflammatoriska processer i det kvinnliga reproduktionssystemets organ. Under ett besök hos gynekologen kommer läkaren att göra en undersökning och ta en vaginal utstrykning för undersökning.

Om livmodern sticker omedelbart efter det att den månatliga blödningen avslutats kan orsakerna vara:

 • endometrit;
 • cysta;
 • endocervicitis;
 • myomatös livmodern.

Stygdsmärta i livmodern kan också uppstå på grund av utvecklingen av onkologisk patologi eller hormonell obalans.

Varför kan sömmar i livmodern fortfarande uppstå? Ofta är orsaken erosion i livmoderhalsen. Detta tillstånd kan leda till:

 • humana papillomavirus;
 • bakteriella infektioner.

Under undersökningen avslöjas allvarlig skada på slemhinnan i halsens vaginala segment. För att utesluta onkopatologi föreskrivs ytterligare test. Den vanligaste orsaken till erosion är humana papillomvirus av en viss stam.

Livmodern sticker också om menstruationsblod kommer in genom äggledarna in i bukhålan. Adenomyos är också orsaken till sömnadsmärta i livmodern..

Orsakerna till kolit i livmodern kan vara dess böjning, underutveckling eller felaktig position, till exempel orsakad av vidhäftningar.

Andra orsaker och hur man kan bli av med stickningar?

När man stickar i livmodern kan detta betraktas som ett tecken:

 1. Den inflammatoriska processen, på vilken bakgrund en obehaglig känsla visas.
 2. Erosiva förändringar i livmoderhalsen.
 3. Böjning av livmodern, en förändring i dess position.
 4. dysmenorré.
 5. Cystor på äggstockarna.
 6. hypoplasi.
 7. Vidhäftningsprocess.
 8. myom.
 • När nedre buken gör ont, kroppstemperaturen har ökat, kvaliteten och mängden utsöndringar har förändrats, det är värt att misstänka förekomsten av en inflammatorisk process. Inflammation kan fånga äggstockarna (bilagor), livmodern och till och med äggledarna. Om inflammation inte behandlas kommer den snabbt att bli kronisk och orsaka infertilitet. Den inflammatoriska processen utvecklas snabbt, den fångar upp fler och fler nya vävnader, som ett resultat av vilket strukturen i organet kränks, irreversibla förändringar inträffar, vilket leder till problem med reproduktionsfunktionen.
 • Erosiva förändringar i livmoderhalsen är en annan orsak till uppkomsten av obehag i buken, i dess nedre del. Smärtan kan vara oregelbunden och uppstår regelbundet. Obehagliga symtom förvärras av en förvärring av sjukdomen, kan uppstå när en infektion är fäst.
 • Sekundär infektion leder till obehagliga symtom, kvaliteten och kvantiteten på utsöndringar förändras, de blir purulenta med en obehaglig lukt.

Referens: Generellt sett är erosion inte farlig med tillräcklig behandling. Denna sjukdom leder inte till konsekvenser, men om erosion inte behandlas kan den orsaka cancer.

 • Dysmenorré är en buksmärta som uppstår under menstruationen. Smärta kan vara primär eller sekundär. Med primär dysmenorré är det inte möjligt att fastställa orsaken till stickningar. Smärtan uppstår på grund av muskelkramp. Sekundär dysmenorré anses vara ett tecken på en gynekologisk sjukdom.
 • Om livmodern gör ont, det finns en stickande känsla i sidan eller bukhinnan, kan cysta vara orsaken. Det finns olika cyster, de uppstår som ett resultat av kirurgiska ingrepp. Visas på äggstockarna till följd av hormonsvikt (främst). Cysten i äggstockarna är inte en hårborrsäck, den bildas på grund av hormonella störningar i kroppen. När hormonnivån inte är stabil, mognar äggstocken i follikeln, men spricker inte vid rätt tidpunkt. Follikelbrott inträffar inte, och det förvandlas till en ovariecysta.
 • Hypoplasia - överdriven vävnadstillväxt. Som ett resultat, vilket orsakar obehagliga symtom. Vävnaden av vävnad leder till utveckling av endometrios. Om hypoplasi inte behandlas, kommer det säkert att leda till utveckling av olika komplikationer. Du kan bli av med hypoplasi med hjälp av olika läkemedel, ofta föreskrivs OK-mediciner samt curettage (skrapning) som ett resultat av vilket överskott av vävnad tas bort från livmoderhålet.
 • Vidhäftningsprocessen sker mot bakgrund av den kroniska kursen av inflammatoriska sjukdomar. Vidhäftningar stör organens elasticitet. När muskelvävnad minskar, visas smärta. Vidhäftningar avlägsnas med hjälp av speciella läkemedel som är absorberbara i naturen. Vidhäftningar kan också inträffa efter bukoperation. De påverkar vävnadernas elasticitet, leder till utveckling av infertilitet..

Eftersom vidhäftningar anses vara orsaken till infertilitet, avlägsnas de genom kirurgi och skärs ut med en laser.

 • Myoma är en godartad form av formning, benägna att växa. Myom ökar snabbt i storlek, komprimerar ligament, stora kärl, stör blodflödet till organet. Som ett resultat av komprimering uppstår obehagliga symtom. Myom förefaller på bakgrund av hormonella problem, svårigheter av hormoner leder till en aktiv ökning av muskelvävnad. Tumören behandlas med operation, om fibroiderna inte når en stor storlek, kan dess behandling utföras med hjälp av hormonella läkemedel.

Stickningar bör inte betraktas som normala, särskilt om det ofta stör och orsakar mycket ångest..

preventivmedel

Anledningen till att kolit i livmodern kan vara avskaffande av hormonella preventivmedel. I vissa fall sker det en förändring av cykelns varaktighet som helhet: den blir längre eller förkortar, det finns obehagliga känslor i form av stickningar i livmodern etc. Ibland är orsaken till detta "tillbakadragande syndrom" och ibland infektionen. I alla fall behöver du ett samråd med en gynekolog.

Ibland sticker det i livmodern på grund av en etablerad livmoderspiral. Det kan också orsaka sådana upplevelser efter menstruationen, eftersom det stör den normala sammandragningen av organet. Orsaken kan också vara en förskjutning av spiralen, eftersom det orsakar irritation i livmoderväggarna.

När man ska se en läkare?

När det gäller frågan om när man ska besöka läkare säger läkare enhälligt att om det finns en avvikelse från normen:

 • När stickningar i livmodern stör i mer än en dag,
 • Blodigt eller purulent vaginal urladdning,
 • Kroppstemperaturen stiger och frossa stör.

Detta gäller särskilt för gravida kvinnor, när varje förändring i kroppen och en negativ effekt kan orsaka spontan missfall, fosterets intrauterin död och för tidig födsel.

Snabbhjälp av läkare och specialisternas uppmärksamhet, antagande av operationella åtgärder kommer att hjälpa till att rädda mor och barns liv och hälsa.

I alla andra avseenden är det viktigaste att följa läkarens anvisningar och leda en hälsosam livsstil som kommer att ha en gynnsam effekt på hela kroppen, kvinnans hälsa och hennes ofödda barn.

Kolit i livmodern orsakar efter menstruation. Prickande i livmodern efter ägglossningen

Kvinnor upplever ofta olika smärta i nedre del av buken. Ritning, värk, krampande smärta och stickningar i livmodern kan signalera många problem, inklusive graviditet (även om det för många kvinnor är en glädje). Ignorera inte smärtan och drunkna dem med krampläkemedel eller smärtstillande medel. Ju tidigare du får reda på vad patologin är, desto snabbare blir du av med den utan att vänta på komplikationer.

Orsaker till stickningar i livmodern

En person har en mycket komplicerad struktur, så han kan inte alltid säga exakt var det gör ont. Smärta i nedre del av buken kan uppstå i livmodern, rektum och urinblåsan. Alla dessa organ är mycket nära varandra. Prickande eller smärta kan ges till perineum eller korsryggen. Utan läkare är orsakerna och lokaliseringen av smärta svåra att förstå.

Om du känner flera manifestationer av smärta i könregionen, är det troligt inte meningsfullt att springa till läkaren. Men om stickningar känner sig i flera dagar eller veckor, är detta ett tillfälle att komma till gynekologen för en undersökning. Naturligtvis måste han berätta om sina känslor: hur länge stickningar eller smärta varar, vad är intensiteten på smärtan, vart går smärtan, har antalet vaginal sekret ökat, har menstruationscykelns varaktighet och själva perioderna förändrats? Allt detta är viktigt för diagnosen..

Den vanligaste orsaken till stickningar är en inflammatorisk process i livmodern eller bilagorna, så att läkaren omedelbart kommer att hänvisa patienten för tester (mikroskopisk undersökning av en vaginal utstryk eller bakteriekultur). Ett förhöjt antal vita blodkroppar indikerar förekomsten av inflammation. Baksev om florans känslighet för läkemedel kommer inte bara att avslöja typen av patogen, utan också berätta vilka antibiotika och antibakteriella medel som är bättre att döda mikrober.

När stickningar inträffar efter menstruation kan detta inte bara indikera inflammation i bäckenorganen (endometrit, cystit, pyelonefrit, etc.), utan också cystor, erosion i livmoderhalsen, livmoder fibroider, hormonella störningar eller cancer.

Ofta, vid undersökning, upptäcker gynekologen erosion i livmoderhalsen. Detta tillstånd i slemhinnan kan utvecklas av många skäl: på grund av det mänskliga papillomviruset, bakteriella infektioner. För att göra en noggrann diagnos måste du genomgå kolposkopi. Under proceduren skickar läkaren en miniatyrförstoringskamera utrustad med en ljus ficklampa till livmoderhalsen. På monitorn kan patienten och läkaren se det skadade slemhinnan. Slemhinnan behandlas med flera färglösningar och en färgutskrift görs. Erosion, såväl som infektion, måste botas. För att utesluta onkologi hänvisas patienten till ytterligare tester (PAP-test - cytologisk undersökning av livmoderhalsen). Oftast uppträder cervikal erosion under påverkan av HPV, därför är det användbart att göra en analys för att upptäcka det humana papillomviruset och sedan genomgå antiviral behandling. Ganska ofta, vid behandling av erosion i livmoderhalsen, utförs elektro-, laserkoagulering eller kryodestruktion.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hormonella orsaker till smärta efter menstruation

Menstruationscykeln beror direkt på mängden östrogen och progesteron. Om denna balans bryts av någon anledning kan menstruationens varaktighet och ömhet öka. Ibland finns det fluktuationer i cykelns varaktighet: på en månad - 27 dagar, och i den andra - 33. Detta är inte heller ett tecken på normen. Störning av den hormonella bakgrunden kan orsaka livmodersammandragningar även efter menstruationen, och detta åtföljs av smärtsamma upplevelser och stickningar..

Om testen inte avslöjade inflammation, skickas patienten till blodprover för hormoner. Förresten, det är mycket viktigt att informera din gynekolog om du tar orala preventivmedel nu eller under de senaste tre månaderna. Hormonella störningar är också mycket vanliga, både hos unga och icke-kvinnliga kvinnor, och hos kvinnor efter 40-50 år. Enligt testresultaten kommer läkaren att förskriva ett eller annat hormonellt läkemedel.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Prickande i livmodern efter borttagande av hormonella preventivmedel

Ibland efter avslutad användning av hormonella läkemedel hos kvinnor observeras en förändring i menstruationscykelns varaktighet. De märker att menstruationen förkortats eller förlängts, deras överflöd förändrats, ovanliga känslor dök upp i livmodern före eller efter menstruationen. Tror inte att de huvudsakliga orsakerna till problemet ligger precis i "tillbakadragande syndrom", kanske är infektionen att klandra. Tveka inte och gå till din läkare. Låt honom bestämma vilka tester som är nödvändiga och vilken behandlingsstrategi att välja i ditt fall..

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hormonell obalans

Postmenstrual smärta och stickningar observeras ibland efter kraftig långvarig menstruation, en av orsakerna till detta kan vara hormonell obalans associerad med nedsatt sköldkörtelfunktion.

Detta är området för endokrinologi. För att ta reda på om detta är ditt fall måste du genomföra ett blodprov för sköldkörtelhormoner. En annan orsak till obehag kan vara böjning av livmodern, dess underutveckling eller felaktig position (på grund av vidhäftningar, efter operation etc.).

Om du har en intrauterin enhet kan det orsaka obehag i livmodern efter menstruationen, eftersom det stör sin kontraktila aktivitet. Spiralen kan förändras eller bara irritera livmoderns väggar.

Om smärtan kändes bara några dagar efter menstruationen kan du inte oroa dig, troligen är detta ett "hopp" i hormonella nivåer.

Men vid långvarig smärta och stickningar är det bättre att besöka din gynekolog, särskilt om allt detta åtföljs av utsläpp av ovanlig karaktär, blödning eller feber. Detta kan signalera utvecklingen av en allvarlig patologi..

Det klara könet möter ofta olika smärta i nedre del av buken. Om det finns en stickande känsla i livmodern, försena inte med ett besök hos en läkare, eftersom ett symptom kan signalera en graviditet eller ett problem i bäckenorganens funktion. Symtomets systematiska utseende bör betraktas som ett larm.

Obehagliga känslor efter ägglossningen

Orsaken till smärta i livmodern är den intrauterina enheten. En stickande känsla i livmodern bildas ofta efter befruktningen av ägget. Tecknet visas efter en abort, förlossning, i början av graviditeten. Naturligtvis kommer två ränder på testet att glädja en kvinna, men en obehaglig känsla i könsområdet indikerar en ökad ton. Ökad tonus är ett hot mot graviditeten. Kontakta en gynekolog, uteslut patologin för att vara lugn.

Obehagliga känslor följer implantatet av embryot. Stickningar i livmodern är förknippade med sträckning och transformation av könsorganet. Vid den femte veckan av graviditeten börjar den ihåliga släta muskeln att växa snabbt, den ligamentösa apparaten sträckes. I samband med denna mekanism uppstår spasmer, stickningar och dragande smärta.

Kolik förekommer också under långa perioder av graviditeten, den förväntade modern börjar oroa sig, oroa sig. Kvinnor är mycket känsliga för förändringar i kroppen, så de kör omedelbart till kliniken, vilket är korrekt i denna situation. Utseendet på beige, rött eller brunt utsläpp från slidan samtidigt med stickningar kräver en ambulans, innan en läkare anländer, ska en kvinna inte stå upp, gå, sitta.

Orsaker till smärta före menstruation

Ofta vänder sig unga flickor till det gynekologiska centrum på grund av uppkomsten av obehagliga sensationer i bäckenorganen flera dagar före den påstådda CD-skivan. En stickande känsla i livmodern indikerar utvecklingen av en patologisk process i en kvinnas bäckenorgan. Ett liknande tecken betyder förekomsten av följande sjukdomar:

 • endometrios - en godartad tumör i livmoderslimhinnan och därefter;
 • livmodercancer - en ondartad formation som snabbt sprider sig till alla organ i det lilla bäckenet kan leda till infertilitet;
 • pyelonefrit - en njursjukdom i bakteriell etiologi;
 • cystit - inflammation i urinblåsan.

Prickande i livmodern före ankomsten av kritiska dagar observeras hos helt friska kvinnor. Ett obehagligt symptom börjar oroa sig på grund av en hormonell obalans och förberedelsen av kroppen för menstruation. Läkare får ta antispasmodika:

Kom ihåg! Användningen av lugnande eller antispasmodiska läkemedel eliminerar inte orsaken till stickningar. Källan till smärta kan bestämmas efter att ha besökt en gynekolog och testat.

Utseendet på ett symptom under och efter menstruationen

Kolit i livmodern innan menstruationen börjar kan också uppstå på grund av hormonella förändringar. Många kvinnor under en rutinmässig gynekologisk undersökning klagar över olika cykeltider. Ett liknande fenomen uppstår när det finns en obalans mellan produktionen av östrogen och progesteron. Det finns en kränkning av den hormonella bakgrunden och orsakar en minskning av livmodern under och efter menstruationen. Deras varaktighet ökar, det finns ömhet och stickningar i livmodern.

Postmenstruationssymtom observeras ofta efter kraftig långvarig menstruation. Orsaken kan vara hormonell obalans förknippad med nedsatt endokrin system. En förändring i menstruationscykelns varaktighet inträffar efter att en kvinna slutar använda hormonella mediciner. Kritiska dagar blir kortare eller längre. Det är en förändring i överflödet av blodutsöndringar.

Obehagliga känslor, obehag, stickningar i livmodern före förekomsten av menstruation eller efter. Liknande symtom förekommer inte bara vid avskaffande av hormonella läkemedel, utan också med en infektionssjukdom. Du bör besöka din läkare, låta läkaren diagnostisera, ordinera tester, behandling.

Hormonala läkemedel som väljs individuellt hjälper till att bli av med ömhet. Det är förbjudet att köpa mediciner på egen hand, det kan orsaka oönskade komplikationer.

Andra orsaker till obehag

Vid första anblicken är stickningar ett ofarligt symptom. I själva verket indikerar tecknet bildandet av flera sjukdomar som kan påverka det främsta reproduktiva organet hos en kvinna och andra bäckenorgan. Stygdsmärta indikerar följande patologier:

 • den inflammatoriska processen åtföljs av uppkomsten av ömhet, karakteristisk urladdning med en obehaglig lukt;
 • erosion i livmoderhalsen - en kränkning av integriteten, sår i livmoders slemhinnor;
 • livmoderböj - en onormal position i kroppen i ett ihåligt muskelorgan hos en päronformad kvinna i ett litet bäcken;
 • dysmenorré - en cyklisk patologisk process, åtföljd av smärta under början av menstruationen;
 • cystbildning - en godartad tumör som bildas på halsen, äggstockarna, reproduktionsorganet;
 • reproduktionsorganshypoplasi - en försening i utvecklingen av livmodern jämfört med den fysiologiska åldersnormen;
 • felaktigt läge på grund av vidhäftningar;
 • myom - en godartad formation som bildas i muskelskiktet som kallas "myometrium".

Prickande observeras när bilagans läge förändras under graviditetsperioden. Detta tillstånd åtföljs av illamående, kräkningar. Prickning i livmodern börjar omkring den 35: e graviditetsveckan. Ett liknande tillstånd hos en kvinna är förknippat med ökad ton, förberedelse av det reproduktiva organet för avslöjande. Dessa processer åtföljs av utjämning och mjukning av livmoderhalsen, därför uppträder stickningar. Symtomen är mer uttalad än i tidig graviditet.

Det är inte värt att skämta med sådana tecken. Det rekommenderas inte att omedelbart dricka smärtstillande medel utan läkare. Du måste omedelbart informera din läkare om utseendet på dessa symtom och ta reda på källan till smärta.

Smärtsamma känslor i livmodern orsakar ett visst obehag. Smärta kan börja några dagar före menstruationen, intensifieras under menstruationen och till och med fortsätta efter det slutar. Och ibland finns det obehag endast på vissa dagar i cykeln. Om något organ gör ont, måste du vara uppmärksam på det och förstå vad som orsakade en sådan reaktion. Låt oss se varför livmodern gör ont innan menstruationen, i början av cykeln och efter menstruationen.

Enda livmodersmärta några dagar före menstruationen är oroande för någon, särskilt om det inte fanns några oroande symtom. Ångest orsakar stickningar i livmodern före menstruation, vilket är periodiskt. Om detta händer varje cykel, kan vi med säkerhet prata om livmoderns patologi eller dess bilagor.

Regelbunden smärta i livmodern före menstruationen, som kan beskrivas som stickningar, kan vara symtom på följande sjukdomar:

Dessa är de vanligaste patologierna, men det finns många fler. Om det finns smärta eller kolit i livmodern innan menstruationen på grund av någon typ av sjukdom, kommer det inte att fungera att bestämma det på egen hand. Detta bör göras av en gynekolog, och innan detta kan du bara hjälpa dig själv med smärtstillande medel, om du inte kan uthärda.

Om stickningar i livmodern före menstruationen åtföljs av blodig utflöde, kan det vara ett missfall i de tidiga stadierna eller en ektopisk graviditet.

Det finns situationer då en flicka upplevde livmodersmärta innan menstruationen, men tog bort dem med piller. Dåliga känslor passerade med början av urladdningen, och kvinnan glömmer dem, tills efter en månad allting upprepas. Du kan vara i den onda cirkeln i många månader och glömmer att problemet inte är löst utan bara symptomen tas bort. Om du startar sjukdomen är det mycket svårare att hantera den..

Problemet kan också vara i den intrauterina enheten.

Det finns situationer då smärta inte indikerar patologi, men om de fortsätter i flera cykler eller orsakar allvarliga obehag är det bäst att konsultera en gynekolog. Utan ytterligare symptom är det omöjligt att fastställa om det finns ett problem eller inte. Om det fortfarande finns symtom (temperatur, purulent utflöde, blödning, smärta i andra delar av kroppen osv.), Kan problemet utan att fastställas utan läkare inte fastställas.

Smärta under menstruationen

På frågan om varför livmodern gör ont under menstruationen finns det inget entydigt svar. Detta inträffar vanligtvis på grund av normala fysiologiska processer i den kvinnliga kroppen, som är förknippade med menstruationscykeln. Emellertid kan smärta vara ett symptom på en sjukdom..

Normal kroppsreaktion

Det bör noteras att uterus ömhet är den mest normala under de första dagarna av cykeln, och inte före eller efter menstruation.

 1. När befruktningen inte har inträffat börjar den endometrium som bildas för dessa ändamål att exfoliera i livmodern. I stället kommer ett nytt lager att växa för framtida potentiell befruktning, men nu måste du ta bort endometriet som inte längre behövs från kroppen. För att bli av med det gamla endometriumet reduceras livmodern intensivt. Eftersom det är ett muskulärt organ kan det överutövas på grund av sådana sammandragningar som leder till uppträdande av smärta.
 2. Orsaken till smärtan kan också vara i den speciella anatomiska strukturen i livmodern (dess avvikelse tillbaka), vilket gör utgången av menstruationsblod något svårt. Det orsakar också viss smärta under menstruationen..
 3. Smärta i ljumsken uppstår på grund av en ökad känslighet i vaginalslemhinnan. Dessutom expanderar vagina så att endometriet bättre kan gå ut. Sådana förändringar kan uppfattas som sensationer direkt i livmodern..

Inte alltid smärta i livmodern under menstruationen - detta är något normalt. Ibland uppstår de på grund av hormonsvikt, inflammation, neoplasmer och andra patologier.

Patologiereaktion

För att förstå varför livmodern gör ont under menstruationen måste du svara på din fråga och vilken typ av smärta?

 1. Akut smärta indikerar ofta inflammatoriska processer i själva livmodern eller dess bihang. Sådana känslor är särskilt farliga om de åtföljs av feber..
 2. Ritningsvärk indikerar vanligtvis normala fysiologiska processer..
 3. Dull smärta kan vara ett symptom på en mängd olika sjukdomar, både relaterade till gynekologi och inte;
 4. Slagande smärta kan indikera inflammation, men inte alltid.

Akut, sömnad eller bankande smärta är anledningen till att söka medicinsk hjälp.

Du måste fråga dig själv om det verkligen är en smärta i livmodern? Kanske gör något annat ont och misstas av ett problem med livmodern.

Smärtsamma upplevelser kan orsaka:

Det är svårt att förstå om livmodern gör ont vid menstruation på grund av patologi eller på grund av den naturliga processen. Därför måste du veta om de oroande symtomen, som förutom livmodersmärta är ett tillfälle att konsultera en gynekolog.

 1. Klåda och sveda.
 2. Kräkningar med kräkningar.
 3. Hög temperatur.
 4. Ömhet under eller efter samlag.
 5. Vaginal lukt.
 6. Betydande missfärgning av de yttre könsorganen.
 7. Överflöd av atypisk färg (mörk, grön, grå, etc.).
 8. Stark urinering.
 9. Ömhet i nedre del av magen när man trycker på den.

Jag skulle inte vilja skrämma med berättelser om förekomsten av sjukdomar och metoder för behandling av några av dem. Det är emellertid bättre att inte tveka, särskilt när det gäller det kvinnliga reproduktionssystemet.

Orsaker till smärta i livmodern efter menstruation

När du besvarar frågan varför livmodern gör ont efter menstruationen måste du titta på orsakerna till problemet före och under menstruationen (beskrivs ovan). Det verkar som att alla utsöndringsprocesser redan har slutförts, och hos dem borde känslan av obehag i livmodern ha gått. Är sådana smärtsamma upplevelser bevis på patologi??

Om smärtan varar mer än två dagar, de har hög intensitet eller det finns alarmerande symtom (feber, yrsel, allmän svaghet, illamående osv.), Bör du gå till gynekologen.

En ökning av östrogennivåerna kan orsaka smärta i livmodern efter menstruationen. Varje kränkning av den hormonella bakgrunden kan leda till liknande smärtsamma upplevelser. Ett par dagar efter menstruationens slut bör den hormonella bakgrunden jämna ut.

Fortsättning av smärta efter slutet av menstruationen kan orsakas av en felaktig kost, svår stress, mediciner, allmän försvagning av kroppen och andra faktorer som är extremt svåra att fastställa.

Ofta efter menstruationen börjar livmodern att skada på grund av inflammatoriska processer.

Om smärtan dök upp efter slutet av menstruationen, är detta mycket konstigt och kräver samråd med en gynekolog. Om under och efter menstruationskolit i livmodern, är orsakerna desamma (de har beskrivits tidigare). Två dagar senare måste du gå till läkaren om smärtan kvarstår.

Livmodssårhet kan inte alltid bestämmas, eftersom många förvirrar denna känsla med kroppens reaktion på matförgiftning, inflammerad blindtarmsinflammation, könsinflammation, stenar i urinrörskanalen etc..

Det viktigaste att komma ihåg, om smärtan inte försvann på egen hand, den är mycket stark, åtföljs av negativa symtom eller kommer regelbundet med en cykel, behöver du hjälp av en gynekolog.

Många kvinnor känner stickningar i livmodern före menstruationen, detta orsakar dem oro och de söker råd från specialister. Som praxis visar är sådana stickningar och dragande smärta i nedre del av buken symtom på vissa gynekologiska sjukdomar. Problem kan vara förknippade med livmoderhalsområdet, själva livmodern eller bifogorna. Dessutom kan stickningar i nedre del av buken orsakas av sjukdomar i bäckenorganen och andra.

Icke-gynekologiska sjukdomar

Kolik i nedre del av buken kan vara förknippad med gastrointestinala problem. Dessa inkluderar: förstoppning, blindtarmsinflammation, tarmhindring, gastroenterit, olika inflammatoriska processer, etc. Sjukdomar i urinvägarna kan också orsaka stickningar: urolithiasis, pyelonifrit, cystit.

Menstruation stickningar

Prickande i livmodern före menstruation kan orsakas av:

 • endometrios. Ett symptom är akut stickningar, som ofta kombineras med dysmenorré. Smärta kan uppstå under samlag eller under tarmrörelser..
 • dysmenorré. Akut eller tråkig kolik som uppstår omedelbart före eller under menstruationen.
 • olika inflammationer. Ibland åtföljt av purulent urladdning.
 • ektopisk graviditet. Akut kolik i kombination med blödning kan åtföljas av svimning och feber.
 • en förändring i bilagorna. Sådan stickningar kan särskilt uppstå under graviditet, liksom när äggstocksförstoringen sker. Ofta åtföljt av illamående och kräkningar.
 • cancer i äggstockarna och livmodern. Med denna sjukdom kanske smärta inte visas omedelbart, ofta i kombination med blödning.
 • nekros av noden. Skarp och svår smärta i kombination med blödning från slidan. Manifesteras ofta i tidig graviditet (upp till 12 veckor), efter förlossning eller abort.

Dessutom kan stickningar i livmodern uppstå under ägglossning och tidig graviditet (1-2 veckor). Om du är gravid kan de vara ett tecken på missfall, ofta åtföljt av blödning..

I alla fall, om du är orolig för stickningar i livmodern, är det bättre att konsultera en läkare. Detta är inte nödvändigtvis ett tecken på sjukdom, men ändå är det bättre att inte riskera din dyrbara hälsa än en gång och vara säker på att allt är i ordning.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Månadsvis efter curettage: när det börjar, komplikationer. När man ska träffa en läkare

Med livmoderns curettage måste många kvinnor möta. Som ett resultat av sådan störning i arbetet med det viktigaste fortplantningsorganet uppstår ibland komplikationer, som bedöms av förändringen i menstruationscykelns natur, utseendet på ovanliga utsöndringar....

Drar nedre buken och brun urladdning hos kvinnor

Utseendet av obehag och smärta känner varje person. Om en kvinna har en nedre del av magen med brunt urladdning, bör du rådfråga en gynekolog. Detta tillstånd kan vara normen, men kan indikera patologi.....

Hur man försenar klimakteriet

Kvinnor mellan 40 och 50 år funderar ofta på hur man kan stoppa klimakteriet. Inom medicin finns det alternativ för att förlänga fertilitetsperioden. Se vad som är metoderna för att försena början av klimakteriet med hjälp av hormonterapi, fyto-läkemedel och folkläkemedel....