Pojke eller flicka? Bestämma ett barns kön med hjälp av miniräknare, tabeller och medicin.

Blödning

Hem »Hälsa» Graviditet »Vem kommer att föds - en pojke eller en flicka? Räknare och andra bestämningsmetoder.

När graviditeten börjar, framtida föräldrar, blir det intressant vem som ska födas - en pojke eller en flicka. Även om det inte spelar någon roll vem det är, kommer nyfikenheten fortfarande att kvarstå.

Det finns många synpunkter på hur man kan fastställa det ofödda barns kön. Vissa av dem används både före befruktningen för att planera önskat kön och i de mycket tidiga stadierna av graviditeten. Andra - informera föräldrar om vem som kommer att föds vid ett senare tillfälle.

Hur är befruktningen efter kön?

Manlig spermier innehåller spermier X och U. De är ansvariga för den framtida personens kön. Vid befruktningen smälter en kvinnlig cell samman med en av dessa spermier. Om befruktning sker på X-kromosomen, kommer det att finnas en tjej, om U är en pojke. En kvinnlig cell är av endast en typ - X. Av detta följer att en pojkes födelse är helt beroende av mannen. Om två eller flera kvinnliga celler deltog i befruktningsprocessen kommer det att finnas flera frukter.

X-spermier är ihärdiga, kraftfulla, men långsamma. Tvärtom är U-spermier celler svagare, lever mindre, men rör sig snabbare.

Befruktning inträffar på dagen för ägglossningen. Befruktning av en flicka är mer troligt om samlag var några dagar innan ägglossningen. Detta förklaras av det faktum att spermatozoa från U, vid ägglossningen, kommer att dö. Om samlag var på dagen för ägglossning, kommer spermatozoa med en U-kromosom att uppnå sitt mål snabbare än sina långsamma "flickvänner".

Tabeller och kalkylatorer för att bestämma barnets kön

Nu är det populärt att bestämma könet på det förväntade barnet med hjälp av specialbord och miniräknare. De visar vilket kön som är mest troligt att få ett barn. Dessa inkluderar följande:

Förutsägelse efter befruktningsdatum - med miniräknare

För denna metod behöver du datumen för den senaste menstruationen och befruktningen. Data matas in i kalkylatorn och resultatet är klart. Svårigheten är att inte alla väntande mamma vet när befruktningen inträffade. Eftersom detta datum inte anses vara dagen för samlag, utan dagen för ägglossningen. Baserat på ägglossningsdagen, som nämnts ovan, och det är möjligt med en övervägande grad av sannolikhet (men verkligen inte 100%), bestämma det önskade barns kön.

Prognos för föräldrarblodstyp

Denna metod är mycket enklare. I tabellen, i skärningspunkten mellan uppgifter om mor och far, kan du se vem som är född - en pojke eller en flicka. På samma sätt genomförs förutsägelse av Rh-faktorn för föräldrar. Genom blodgrupp erhålls resultatet som regel mer exakt än med Rhesus-faktorn.

Bestämning av barnets kön utifrån föräldrarnas blodtyp

Bloduppdateringsprognos

Hos alla människor rensas blodet regelbundet. Hos kvinnor händer detta vart tredje år, hos män - var fjärde år. Den som är mer "färsk" med blod kommer att få ett barn av det könet. Om en av föräldrarna hade blodförlust (operation, transfusion), bör nedräkningen börja från detta datum. Annars kan resultatet vara falskt. Du kan göra beräkningen själv. Moms ålder är indelad i tre, pappas - av fyra. Vem har en större balans, det könet kommer att vara ett barn.

Forntida kinesisk kalenderprognos

Denna enkla metod utvecklades redan på 1300-talet e.Kr. Allt som krävs är att veta moderns ålder och befruktningsmånaden. I skärningspunkten mellan dessa data i en speciell tabell kan du se vem som är född. Det speciella är att kineserna, jag betraktar min ålder från befruktningen. Det vill säga 9 månader läggs till födelsedatum. Därför, när du använder den här kalendern, kommer det också att vara rätt att göra - lägg till nio månader till morens ålder.

Alla dessa metoder är inte medicinska, och därför tros de inte kunna ge ett helt korrekt svar. Även om du tar hänsyn till alla åsikter kan du träffa många användare av dessa tabeller som talar om deras höga noggrannhet, se även den här videon nedan. Det återstår bara att undra var kineserna hade sådan kunskap. Uppenbarligen är de välbevandrade i födelsen av barn, inte förgäves finns det så många av dem. Så denna metod för bestämning kommer förmodligen att ge oddsen till någon modern räknare när det gäller prognosnoggrannhet.

Enligt legenden hittades det kinesiska bordet för att bestämma ett barns kön i ett av gravarna för mer än 700 år sedan, fram till idag lagras det i Peking Institute of Science. Om vi ​​pratar om specifika officiella siffror som talar om noggrannheten i kinesiska tabeller, gör de det helt enkelt inte, för ingen vetenskaplig forskning tillämpades.

Den antika kinesiska kalendern kan också användas före befruktningen, om det finns ett behov att förutspå i förväg och öka sannolikheten för att få ett barn av ett visst kön.

Att beräkna ett barns kön enligt den kinesiska kalendern är mycket enkelt, det räcker att veta moderns ålder och befruktningsdatumet, se tabellen nedan. Det är lätt att använda - titta på skärningspunkten mellan kolumnerna, om det röda fältet är mycket troligt att föda en flicka, blå - en pojke.

Den kinesiska kalendern har sitt ursprung i antiken. Prognosen är - om den är röd är en flicka, blå - en pojke.

Prognos på det japanska bordet, med en kalkylator

I Japan har tabeller utvecklats för vilka du behöver veta befruktningsmånaden och faderns och födelsemånaden. Metoden för att bestämma barnets kön består av två tabeller. I ett, i skärningspunkten mellan födelsemånaderna till fadern och modern, bestäms en siffra. Det måste hittas i den övre raden i ett annat bord. Under denna siffra, vertikalt, väljs månad för befruktningen av barnet. Tvärtom den här månaden, i kolumnerna "pojke" och "flicka" finns kors. Barnet kommer att vara av samma kön, där antalet är större. Denna metod kallas också födelsedatum..

Du kan spara den här tabellen och andra i din Yandex-samling så att du inte behöver söka länge:

Det är möjligt att beräkna en pojke eller tjej som är född med det japanska bordet, det är något mer komplicerat än kinesen.

[Kalkylator under utveckling]

Bestämma ett barns kön med medicin

Föräldrar som inte vill lita på kinesiska, japanska och andra liknande metoder för att förutsäga och gissa sex är intresserade av hur länge de kan bestämma ett barns kön mer exakt och med hjälp av modern medicin. Det beror på den diagnostiska metoden som ska väljas..

Modern medicin har tillräckligt med arsenal för att bestämma barnets kön

Det finns flera medicinska metoder. Det vanligaste är ultraljud. Moderna ultraljudsmaskiner kan bestämma könet från 12 veckor. Det mest korrekta resultatet blir dock efter 20 veckors graviditet. Svårigheten uppstår om barnet inte visar sina könsorgan, vänder ryggen till sensorn eller täcker dem med handtag.

Det finns också ett antal tester för att bestämma könet på barnet utan ultraljud.

Under moderna förhållanden genomförs ett könstest. Reagenset som finns i det är kopplat till mamman urin. Om kontrollremsan blir orange, kommer en tjej att föds, om den är grön - en pojke. Detta test utförs från den åttonde veckan. Sannolikheten för rätt resultat är 90%.

Ibland är utseendet på ett barn av ett visst kön oönskat på grund av genetiska sjukdomar i familjen längs den manliga eller kvinnliga linjen. I detta fall utförs en korionbiopsi vid 7-10 veckor, under vilken en speciell nål sätts in i livmodern genom moderns mage. Sannolikheten för rätt resultat är 100%. Bara av nyfikenhet är det inte värt det, eftersom det ibland leder till en abort.

En annan populär men dyr metod är ett blodprov. Det bestämmer nivån på fosterets DNA. Du kan gå igenom det från den sjunde veckan. Men det är bättre att utföra det vid ett senare tillfälle - resultatet blir mer exakt. Blod tas från en ven. Att ta det på tom mage är inte nödvändigt. Om resultatet av analysen visar närvaron av U-kromosomen, kommer en pojke att föds; om inte, en flicka.

Påverkan av föräldernäring på golvet i det framtida barnet

Barnets kön påverkas av näring av föräldrarna före befruktningen. Alla livsmedelsprodukter är indelade i två grupper - för befruktningen av en son och för befruktningen av en dotter. Om graviditet redan har inträffat, och då kommer vi ihåg att den förväntade mamma åt innan befruktningen kan vi anta vem som kommer att föds. Om det inte finns någon graviditet, kan du några månader före befruktningen ändra din kost för att födda ett barn av önskat kön.

För att locka ett kvinnligt spermier med ägget bör kalcium och magnesium ingå i kosten. De viktigaste produkterna är samtidigt:

 • mjölkprodukter;
 • ägg
 • ett stort antal godisar;
 • bröd och bakverk, med en liten mängd salt och helst utan jäst;
 • råa och kokta grönsaker (helst gröna);
 • nötter, pumpafrön, sesamfrön;
 • frukt och bär.

Salt i kosten bör finnas i en minsta mängd, eftersom det inte tillåter kalcium att absorberas helt. Dessutom innehåller den natrium, som avvisar X-kromosomer och lockar Y-kromosomer..

För att locka den manliga spermierna bör kosten ha mycket natrium och kalium. Företräde bör ges för produkter som:

 1. kött (i stora mängder);
 2. fisk, inklusive saltad;
 3. rökt kött;
 4. dadlar, torkade aprikoser, katrinplommon, russin;
 5. potatis, aubergine, tomater, svamp;
 6. bananer, persikor, meloner.

Föräldrarnas diet är inte ett universalmedel. Därför kan felbrott hända i det här fallet.

Omens och vidskepelse

Moderna metoder för att bestämma kön, använda medicin och olika tabeller, används relativt nyligen. Tidigare förlitade väntande mödrar på folketecken.

Nu använder många dem på mödrar och mormors råd bara för skojs skull. De mest populära av dem:

 1. magen är skarp och utbuktad framåt - det kommer en pojke, rund och utbuktande på sidorna - en tjej;
 2. den gravida kvinnan sover och vänder huvudet söderut till flickan, norrut till pojken;
 3. Moms ökade aptit - för sonen;
 4. åldersfläckar på magen på en gravid kvinna - till en flicka, hårstrån - till en pojke;
 5. Mamma föredrar sura och salta rätter - det kommer att finnas en son, söt - en dotter;
 6. kvinnor som bär pojkar blir vackrare, flickor - tvärtom;
 7. frysande fötter - till den lilla pojken;
 8. ljusa areoler av bröstvårtorna - för sonen, mörka - för dottern;
 9. ju starkare toxikosen är, desto mer sannolikt är pojken född;
 10. torra händer på mamma - det kommer att finnas en son, mjuk - dotter;
 11. mage utbuktar till höger - pojke, höger - tjej.

Det finns många sätt att tillfredsställa föräldrarnas nyfikenhet på om det kommer att finnas en pojke eller en flicka. Vad man ska tro och vad inte, alla bestämmer själv. Medicinska metoder verkar vara de mest pålitliga. Om du är intresserad av att veta tidigare kan du kontrollera alla föreslagna metoder. Vilket kön de flesta av dem kommer att indikera, av det könet, troligtvis kommer det att finnas ett barn. Det viktigaste är att inte bli upprörd när du inte ser det resultat du vill ha. Eftersom barnet känner och upplever samma känslor. Och hans hälsa är nu det viktigaste.

Obs! Du kan använda alla tillgängliga tabeller, tester och kalkylatorer för barnets kön, bara skapa en separat tabell, vars kolumn har sin egen bestämningsmetod och där du kommer att markera resultaten av alla tester. Och titta sedan på vilka resultat som är mer - till förmån för en pojke eller flicka.

UPD: Titta också på den här videon där en kvinna talar om den otroliga noggrannheten att bestämma ett barns kön från antika kinesiska bord, med kunskap om moderns ålder och befruktningsdatumet.

Alternativa metoder för att bestämma ett barns kön

Väntar på någon? Pojke eller flicka?

Varje blivande mamma vill veta könet på sitt barn så snart som möjligt. Med hjälp av medicinska metoder (ultraljud) kan detta göras tidigare än graviditetens andra trimester. Och då händer ibland misstag. Det återstår bara att lita på de "pseudovetenskapliga" och folkliga metoderna, av vilka det finns många.

Det är möjligt att bestämma barnets kön genom följande metoder: vid befruktningsdagen, genom att uppdatera hans förälders blod, enligt den kinesiska kalendern, efter blodgrupp. Låt oss överväga var och en av dessa tekniker mer detaljerat..

Beräkning av barnets kön baserat på befruktningsdatumet

Som ni vet bestäms barnets kön vid befruktningen, smälten av spermierna och ägget. Ägget har inte "kön", spermierna är bäraren av könsgenen. I motsats till vad som vanligt tror är barnets kön helt beroende av mannen, mer exakt på hans spermier.

Om befruktning inträffade med en spermier - bäraren av X-kromosomen, kommer en tjej att bli, om XY - en pojke kommer att föds. Nu om befruktningsdatumet. Som du vet kan befruktning uppstå endast under ägglossning (utgången av ett moget ägg från äggstocken till äggledaren). Detta sker runt mitten av menstruationscykeln. Spermatozoa, bärare av XY-kromosomen är snabbare än spermatozoa från X-kromosomen, men de "lever" i kvinnliga könsorganen mycket mindre. Därför, om du vill ha en pojke, försök att planera befruktningen exakt på dagen för ägglossningen.

Bestäm barnets kön genom att "uppdatera" föräldrarnas blod

Detta är en mycket intressant teori som finns och visar en ganska hög tillförlitlighet under många år. Vissa forskare tror att blod hos människor uppdateras med några års mellanrum. Dessutom hos män sker denna process var fjärde år, och hos kvinnor - var tredje år. Förnyelse av blod kan förekomma i andra situationer. Till exempel när man donerar blod för givarsyfte, transfusion och en stor blodförlust på grund av operation, förlossning etc. Tänk på dessa fakta när du beräknar.

Låt oss försöka beräkna.

Mannen är 35 år. 26 år gammal kvinna.

Vi tittar på balansen i de erhållna siffrorna. Den framtida fadern har 6 och den framtida mamman har 5. Beräkningar visar att de kommer att få en dotter.

Det är också möjligt att bestämma det ofödda barns kön baserat på dess förälders blodtyp och Rh-faktor. Även om dessa tekniker är mycket motstridiga och det är knappast möjligt att lita på dem. Båda metoderna presenteras nedan..

Tabell nr. 1 kön för barnet efter förälders blodtyp:

Blod typFar
mödrarjagIIIIIIV
jagFlickaPojkeFlickaPojke
IIPojkeFlickaPojkeFlicka
IIIFlickaPojkePojkePojke
IVPojkeFlickaPojkePojke

Tabell nr. 2 kön för barnet efter Rh-faktor för föräldrar:

Rhesus faktorFar
mödrar+-
-FlickaPojke
+PojkeFlicka

Forntida kinesisk tabell (kalender) för beräkning av ett barns kön

Med hjälp av surfplattan nedan kan du bestämma könet för ditt ofödda barn. Denna kinesiska kalender sägs vara över 700 år gammal. Och originalet förvaras vid Institute of Sciences i Peking.

Allt som behövs är att veta den exakta månaden för befruktningen av barnet (detta är det största problemet). Få kvinnor vet den exakta dagen för ägglossning, särskilt de vars menstruationscykel inte är regelbunden. I tabellens vertikala kolumn väljer du din ålder i den horisontella raden - befruktningsmånaden. Och i deras korsning ser du barnets förväntade kön.

Ålder
mödrar
månader
jagIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXiXII
artonDMDMMMMMMMMM
nittonMDMDMMMMMDMD
tjugoDMDMMMMMMDMM
21MDDDDDDDDDDD
22DMMDMDDMDDDD
23MMDMMDMDMMMD
24MDMMDMMDDDDD
25DMMDDMDMMMMM
26MDMDDMDMDDDD
27DMDMDDMMMMDM
28MDMDDDMMMMDD
29:eDMDDMMDDDMMM
trettioMDDDDDDDDDMM
31MDMDDDDDDDDM
32MDMDDDDDDDDM
33DMDMDDDMDDDM
34DDMDDDDDDDMM
35MMDMDDDMDDMM
36DMMDMDDDMMMM
37MDMMDMDMDMDM
38DMDMMDMDMDMD
39MDMMMDDMDDDD
40DMDMDMMDMDMD
41MDMDMDMMDMDM
42DMDMDMDMMDMD
43MDMDMDMDMMMM
44MMDMMMDMDMDD
45DMMDDDMDMDMM

Förutom alla typer av matematiska tekniker finns det populära övertygelser. Många av dem är förmodligen också kända för dig..

* Om en gravid kvinna har midjan under lång tid (om du tittar på henne bakifrån), kommer en pojke att föds.

* Pojkar tenderar att vara mer aktiva, gå hårdare.

* Kvinnor som förväntar sig döttrar är mer benägna att ha toxikos, hudormar, stretchmärken etc. Det sägs att flickor "tar skönhet" från sina mödrar.

* Om en gravid kvinna ständigt dras att äta något sött (särskilt om en sådan begär inte observerades före graviditeten), kommer en dotter att föds. Om du dras till köttprodukter - kommer en son att föds.

* Ju yngre kvinnan, desto mer troligt kommer hennes son att vara hennes förstfödda.

* Ju kortare tid mellan födelser för en kvinna, desto större är sannolikheten för att hennes andra barn kommer att ha ett annat kön.

* Föräldrar över 30 år har troligen fler döttrar.

Sammanfattningsvis vill jag säga att med 100% noggrannhet är det möjligt att bestämma ett barns kön endast med vissa medicinska metoder, men det är bara meningslöst att utföra sådana tester. Det är för dyrt, och någonstans är det inte ens säkert för fostret. Det är bättre att lugnt vänta på födelsen av barnet. Och det är ingen skillnad vilket kön han kommer att vara, det viktigaste är att vara frisk! Tja, under graviditeten kan du testa de tekniker som beskrivs i den här artikeln. Vilken av dem som agerar och vilka inte, kommer det att bli klart efter förlossningen.

Baby Könsplanering: gratis kalkylator

Är det möjligt att planera barnets kön? Det finns inget enda svar på denna fråga. De flesta läkare är säkra på att det är omöjligt att göra detta naturligt, medan andra tror att du med vissa metoder fortfarande kan bli gravid av ett barn av önskat kön.

Så låt oss ta reda på vad som påverkar kön, är det möjligt att planera det ofödda barns kön.

Vad bestämmer barnets kön

Modern vetenskap har bevisat att endast en man påverkar könet hos ofödda barn. Barnets kön bestäms vid befruktningen och beror på vilken spermier som befruktade ägget - en bärare med en manlig (Y) eller kvinna (X) uppsättning av kromosomer. Det har konstaterats att en kvinnas ägg är en bärare av ett par X-kromosomer (XX). Således, om ett spermier som bär Y-kromosomen befruktar det, kommer det att finnas en pojke (XY), om X är en flicka (XX).

För närvarande finns det flera sätt på vilka du kan försöka bli gravid eller pojke. Tänk på dem.

Preimplantation genetisk diagnos

Nuförtiden är det möjligt att planera framtida barns kön tack vare metoden för preimplantation genetisk diagnos (PGD), som genomförs som en del av IVF (in vitro fertilization). Metoden ger nästan 100% garanti.

Detta är en genetisk studie av embryot för förekomst av genetiska sjukdomar och kön, som genomfördes innan det överförs till livmoderhålet. Studien är mycket dyr, därför utförs den enbart av medicinska skäl. Till exempel i händelse av att framtida föräldrar lider av ärftliga sjukdomar (cystisk fibros). I detta fall gör genetisk diagnos med preimplantation dig möjlighet att förhindra födelse av ett barn med en genetisk sjukdom.

Bestämning av kön hos embryot genom denna studie används också om det är mycket stor sannolikhet för att få ett barn med en genetisk sjukdom relaterad till kön. Till exempel överförs sjukdomar som hemofili eller Duchenne muskeldystrofi endast till pojkar.

Ägglossningsplanering

Detta är en fysiologisk process som resulterar i frisläppandet av ett moget ägg från äggstocksfollikeln för spermbefruktning. Ägget har en livslängd på 12 timmar. Ägglossning sker hos kvinnor var 28-35 dagar. Med en regelbunden menstruationscykel inträffar den ungefär 14 dagar innan nästa menstruation börjar.

Det ofödda barns kön beror på vilken spermier, bäraren av X-kromosomen (kvinnlig) eller Y-kromosomen (hane), som är den första som når ägget och befruktar det. Det konstaterades att en spermier med en Y-kromosom är mer aktiv, men mindre ihärdig, i motsats till sin "vän" med en X-kromosom. Således, om sexuellt samlag inträffar på dagen för ägglossningen, är sannolikheten för befruktningen av pojken mycket hög, eftersom den första som kom till ägget och befruktar hennes mer aktiva spermier, bäraren av den manliga (Y) kromosomuppsättningen. Om ägglossning inträffar efter samlag ett par dagar senare, kommer i detta fall ägget att befruktas av en mer ihärdig spermier, bäraren av den kvinnliga (X) kromosomuppsättningen, när bärarna av hanen (Y) ställer alla dör.

Således måste ett par som planerar ett manligt barn ha samlag på ägglossningsdagen, och en kvinna - 2-3 dagar före henne.

Förnyelse av föräldrablod

Vissa läkare har funnit att hos människor vartannat år förnyas blod - hos kvinnor var tredje år, hos män - var fjärde år. Och vars blod var "yngre" vid befruktningen kommer detta kön att vara barnet.

Det är värt att notera att förnyelse av blod i människokroppen kan ske under påverkan av vissa faktorer (transfusion, bloddonation, förlossning, abort, operation). I detta fall börjar nedräkningen inte från mannen eller kvinnans födelsedag, utan från dagen för blodförlusten.

Planera ett barns kön på en kalkylator

Kinesisk golvplanering

Det forntida kinesiska bordet, enligt vilket kineserna enligt uppgift planerade det ofödda barns kön, upptäcktes av forskare i templets grav. Hennes ålder var 700 år. Nu är detta fynd lagrat i Pekingmuseet.

Enligt det antika kinesiska bordet är det tillräckligt för att planera barnets kön att beräkna kvinnans månålder vid tidpunkten (månad) för den framtida befruktningen.

Det är vanligt att kineserna räknar åldern inte från födelsedagen, som alla andra, utan från befruktningsögonblicket. Det visar sig att 9 månader av intrauterint liv läggs till barnets födelsedag (det avrundas upp till 1 år). Det verkar som om inget komplicerat... Men om den förväntade modernen föddes i januari och februari, kan det vara nödvändigt att lägga till sin ålder, utöver 9 månader, 12 till. Faktum är att kineserna just nu kommer till nyår.

Så hur man beräknar den framtida moderns månålder:

 • Om hon föddes efter den 23 februari läggs ett år helt enkelt till hennes ålder (dvs 9 månaders fosterliv).
 • Om från 1 januari till 21 januari läggs 2 år till ålder.
 • Om födelsedagen föll under perioden från 21 januari till 23 februari, är det redan svårare att göra en beräkning. Först måste du ta reda på när nyåret kom i Kina i år. Om födelsedatumet var före det, läggs 2 till, om efter - sedan 1.

Nu, med kännedom om månåldern och den beräknade befruktningsmånaden, kan du planera det ofödda barns kön enligt tabellen nedan. Men förvänta dig ett absolut resultat, naturligtvis bör du inte.

ÅlderMånad
12345678910elva12
arton
nitton
tjugo
21
22
23
24
25
26
27
28
29:e
trettio
31
32
33
34
35

bantning

Vissa franska forskare är säkra på att näring av ett par i stadium av graviditetsplanering kan påverka det ofödda barnets kön. Under forskningen fann de att i 80% av fallen kan användning av vissa livsmedel hjälpa till att bli gravid av ett barn av rätt kön.

När man planerar en flicka måste framtida föräldrar följa en mjölkdiet i flera månader, det vill säga äta mat med ett högt innehåll av magnesium och kalcium. Du måste också äta mer grönsaker. Det är tillåtet att dricka svagt kaffe, te, kakao, mineralvatten utan gas.

Detaljerad produktlista:

 • mejeriprodukter: mjölk, yoghurt, kefir, keso, gräddfil, osaltad ost, ost, osaltat smör;
 • köttprodukter: kyckling, kalvkött, fläsk, nötkött (ät bara kokt med ett minimum av salt);
 • äggula, vaktelägg;
 • kokt hav och flodfisk;
 • skaldjur: krabba, räkor;
 • spannmål: gryn, ris, vete;
 • bageriprodukter: alla slags bröd, kex, bakverk utan jäst, salt;
 • pasta;
 • färska och konserverade grönsaker, gröna: gurkor, gröna ärtor, aubergine, morötter, bönor, paprika, sparris, rädisa, sallad, lök, tomater;
 • frukt, bär: päron, äpplen, jordgubbar, hallon, druvor, citroner, grapefrukt, kvitten, mango;
 • torkad frukt: russin;
 • nötter: valnötter, hasselnötter, mandlar, osaltade jordnötter;
 • svamp: champignon, ceps;
 • godis: sylt, gelé, honung;
 • doftande örter, kryddor, kryddor.

När man planerar en pojke, bör ett par äta mat med mycket natrium och kalium flera månader före befruktningen. Det är också nödvändigt att dricka starkt te, kaffe, mousserande mineralvatten, fruktjuice.

Kost för befruktning av en pojke:

 • mejeriprodukter: saltad ost, smör, margarin, keso, glass;
 • köttprodukter: alla kött, korv, lever, fjäderfä, hals, kokt fläsk, aspik, karbonat;
 • fisk av alla sorter;
 • protein från kyckling, vaktelägg;
 • spannmål: havre, bovete, korn, pärlkorn;
 • bageri: bröd, kex, kakor, kex;
 • pasta;
 • grönsaker, gröna: potatis, vita bönor, torkade ärtor, kronärtskockor, kål, rödbetor, linser, majs, persilja;
 • frukt, bär: avokado, apelsiner, ananas, persimon, bananer, persikor, aprikoser, feijoa, vattenmelon, krusbär, söta körsbär;
 • torkad frukt: torkade aprikoser, katrinplommon, fikon, dadlar;
 • pickles: gurkor, tomater, zucchini, oliver.

Många läkare känner inte igen fransk planering av barnsex och hävdar att produkterna inte påverkar detta på något sätt. Emellertid förklarar forskare att vissa mikronäringsämnen som finns i livsmedel kan påverka äggets biokemiska struktur, vilket underlättar penetrering av spermier med XX- eller XY-kromosomer i det. Dessutom förändrar bantningen inte den hormonella balansen som kan påverka bakteriecellerna..

Enligt folketecken

De flesta läkare hävdar att planering av ett barns kön är slöseri med tid. Men metoden har också rätt att existera, liksom andra. Tänk på den mest kända:

 • Ju yngre den förväntade modernen, desto högre är sannolikheten för att hennes dotter föddes.
 • För att bli gravid ett manligt barn bör du ha sex på natten när månen är halvmåne på himlen.
 • För att planera en flicka ska himlen ha fullmåne och regn.
 • Om ett par vill ha en son, då under kudden måste du sätta ett slags "manligt" föremål, till exempel en skrivmaskin. Om dottern är en docka.
 • Du måste planera ett kvinnligt barn med fönstren stängda så att det är varmt och spraya parfym runt i rummet. För pojken - öppna fönstret och ventilera rummet så att det blir kallt och friskt.

Det är värt att notera att inte en metod ger 100% garanti för födelsen av ett barn av rätt kön. Därför bör framtida föräldrar vara psykologiskt förberedda för att en "liten prins" kan uppträda i en familj istället för en "lilla prinsessa" och vice versa. Könsplanering bör inte förvandlas till en ”sjukdom”. När familjen redan har barn av ett kön är föräldrarnas önskan att födda ett barn av det andra könet mycket rättfärdig och förståelig. Men dessa önskningar ska inte på något sätt påverka barnets liv; han måste vara född av fel kön. Besvikelse av föräldrar kan påverka hela hans liv negativt. Därför spelar det ingen roll vem som är född i familjen - nästa pojke eller flicka - det här är ditt blod, han behöver vård, värme, tillgivenhet och kärlek.

Beräkna (bestämma) ett kön på ett barn online efter datum för förnyelse av blod eller förälders födelsedatum Kalkylator

En ny möjlighet att beräkna barnets kön enligt datumet för förnyelse av blod. Vår online-kalkylator är skapad som originalet.

Mamma födelsedatum:

Pappas födelsedatum:

Om kalkylatorn för förnyelse av blod

Bekväm online-kalkylator för att beräkna och bestämma barnets kön efter dagen för förnyelse av blod eller föräldrarnas födelsedatum. Basen används i cyklisk förnyelse av blod. För mammor händer detta en gång vart tredje år, för pappor - en gång var fjärde år. För snabb användning behöver du bara välja den verkliga "födelsedatum för modern", "påvens födelsedatum" och "befruktningsdatum". Denna räknare används för bekväm beräkning på samma sätt som den vanliga metoden..
Använd även våra andra online-kalkylatorer för att bestämma barnets kön och inte bara.

5 sätt att ta reda på könet hos det ofödda barnet - vetenskapligt och inte så

Bestämma och planera ett barns kön

Emily Oster är professor i ekonomi vid Brown University, USA och är på listan med ”Hundra levande genier.” Hon använde en ekonomisk strategi för att studera risker under graviditeten.

Även om du inte bryr dig om vem som är född kommer pojken eller flickan omkring dig mer än en gång att fråga om detta under graviditeten. Och de kommer till och med att ge sina prognoser för barnets kön - i form av buken, utseende av den väntande modernen eller hjärtfrekvensen hos fostret. Vilka studier som verkligen gör det möjligt för dig att bestämma könet på barnet och om det är möjligt med 100% sannolikhet att planera befruktningen av en pojke eller flicka?

I början av graviditeten - kanske till och med med det första ultraljudet - fick jag reda på pulsen på mitt ofödda barn, Penelopes dotter. I genomsnitt slår fosterhjärtat mycket snabbare än en vuxen. Genomsnittet ligger någonstans i området från 120 till 160 slag per minut. Penelope hade cirka 150, som närmade sig den övre gränsen. Min svärmor, Joyce, uppgav omedelbart att hon var en flicka. Säkert.

Enligt henne har flickor en snabbare hjärtslag än pojkar. Hennes läkare använde detta symptom för att bestämma båda sina barns kön, och båda gångerna kallade det korrekt. Min man Jesse var nöjd: han ville verkligen ha en dotter.

Många veckor gick mellan den första ultraljudsundersökningen och den tid då vi fick veta att vårt barn var en flicka. Under denna tid fann Jesse en artikel om fosterets hjärtfrekvens och dess förhållande till kön. Författarna samlade in uppgifter om 500 kvinnor: ungefär hälften av dem födde flickor, resten - pojkar. Den genomsnittliga hjärtfrekvensen hos flickor var 151,7 slag per minut, hos pojkar - 154,9.

Siffrorna skilde sig inte mycket (för den delen hade pojkarna en högre hjärtfrekvens, trots Joyces teori). Artikeln sade: "I motsats till de övertygelser som råder bland gravida kvinnor och deras familjer (jag menar dig, Joyce), under första trimestern finns det inga signifikanta skillnader mellan hjärtfrekvensen hos pojkar och flickor" 1.

Jesse skickade ett brev till mamma om detta. Joyce var skeptisk till honom: "Jag vill bara säga att min läkare hade rätt båda gångerna. Så det finns något åt ​​det." Vi övertygade henne aldrig, och vårt fall hjälpte inte, för därför hade hon rätt.

Hur länge kan jag ta reda på barnets kön på ultraljud

I själva verket, om du inte litar på fosterets hjärtfrekvens, finns det flera sätt att känna till könet till barnet innan födseln.

Om du ställer en invasiv diagnos (oavsett om det är en kororisk villusbiopsi eller fostervård), kan du ta reda på barnets kön, eftersom uppsättningen könskromosomer varierar för pojkar och flickor (XY för pojkar och XX för flickor).

Om du inte får denna diagnos kan du fortfarande ta reda på fostrets kön genom ultraljud under cirka 20 veckors graviditet. Det är vid denna tidpunkt som ultraljudscreening av andra trimestern utförs. Barnet är redan tillräckligt utvecklat så att läkarna kan se alla funktioner: hur väl hjärtat pumpar blod, antalet fingrar och tår, placeringen av organ och så vidare - och naturligtvis könsorganen.

Du kan ta reda på fostrets kön genom ultraljud efter 12 veckor, särskilt om det är en pojke. Vid den 15 eller 16: e veckan kan detta fastställas i alla fall. Naturligtvis, eftersom bestämningen av barnets kön inte egentligen anses vara en medicinsk nödvändighet, kommer de flesta läkare inte göra ytterligare ultraljud bara för detta. Du måste bara vänta, eller om du är galen av nyfikenhet, gå till en privat klinik. När min nyfikenhet blev outhärdlig räknade jag snabbt ut alla alternativ.

Hur man bestämmer ett barns kön genom ett blodprov

Under de senaste åren har forskare gjort stora framsteg när det gäller att bestämma fostrets kön från ett prov av moderblod. Detta kan göras nästan omedelbart efter graviditeten. Testning baseras på det faktum att fosterceller finns i en liten mängd i din blodomlopp, därför finns det i varje prov av din mors blod en viss del av fostercellerna.

Om du har en pojke, innehåller dessa celler Y-kromosomen. Om inte, då troligen en tjej. Jag säger "sannolikt" eftersom frånvaron av Y-kromosomen också kan förklaras av det faktum att inte en enda barns cell kom in i blodprovet.

Denna teknik är relativt ny, men ganska känslig. I en studie från 2010 tog forskare blodprover från 201 gravida kvinnor. I tio fall var testresultaten otydliga. År 77 var resultatet av testet det kvinnliga könet till fostret, och hos 71 av dem var barnet verkligen en tjej (av de återstående graviditeterna slutade fyra på ett missfall och förblev okänt i två kön av barnet). I 112 fall var resultatet fosterets manliga kön, och i 105 av dessa fall visade sig barnet verkligen vara en pojke (i resten fanns det fem missfall, och i två kön förblev smulorna också okända) 2.

Nu används detta test inte bara för att bestämma barnets kön. Oftast används det för kliniska ändamål. Till exempel vill familjer vars medlemmar har en genetisk sjukdom associerad med Y-kromosomen i förväg vilja veta om de kommer att ha en pojke, vilket kräver ytterligare diagnos. Emellertid innebär fler och mer aktiva steg i riktning mot kommersialisering att detta test på några år sannolikt kommer att finnas tillgängligt för föräldrar som helt enkelt inte kan vänta med att börja shoppa för sitt barn, med beaktande av deras kön.

Är det möjligt att ta reda på barnets kön med formen på buken?

Min man och jag dör bara av en önskan att ta reda på vem som ska födas, och kunde inte föreställa oss att vi skulle behöva vänta på detta födelsemoment för detta. När flickan äntligen informerades om en ultraljud, hade Jesse så bråttom att berätta denna nyhet att han lämnade mig på läkarkontoret, gick ut och började skicka meddelanden (det fanns inget nätverk på ultraljudskontoret). Men undersökningar visar att bara hälften av paren föredrar att känna barnets kön 3.

Även om du inte planerar att ta reda på golvet i förväg är det fortfarande svårt att inte spekulera. Det är ännu svårare att få andra att inte göra det. Ibland kan du stoppas på gatan för att säga något som: "Åh, jag vet att du måste vänta på en pojke, du har en så hög (låg, stor, liten) mage." Vi har redan avslöjat teorin om fosterets hjärtslag. Finns det åtminstone en del sanning i dessa mormors berättelser?

Jag studerade noggrant den medicinska litteraturen, men uppenbarligen har läkare viktigare saker att göra än att undersöka om formen på buken bestämmer fostret. Jag kunde inte hitta något som kunde bekräftas eller vederläggas. Förmodligen kan ingen av tecknen betraktas som korrekta. Alla arbetar i cirka 50% av fallen; tydligen är det så här Dr. Joyce hade rätt: med två graviditeter hade min svärmor 25% chans, även med slumpmässiga gissningar!

Hur man planerar ett barns kön

Du kanske frågar, som så många: är det möjligt att på något sätt påverka barnets kön innan befruktningen? Jag har en flickvän som verkligen ville ha en tjej. Hon frågade mig om detta skulle kunna hjälpa på något sätt..

Om du är riktigt allvarlig är svaret ja. Olika reproduktionstekniker kan öka dina chanser att få ett barn av ett visst kön. Under IVF är det möjligt att välja spermier med en viss uppsättning kromosomer för ytterligare artificiell insemination av ägget.

Denna metod har en hög, om än klart okomplicerad, framgångsgrad. Med IVF är det också möjligt att genomföra genetisk diagnostik av preimplantation för att endast välja manliga eller kvinnliga embryon (men endast enligt indikationer utförs denna procedur inte för att bestämma kön i syfte att välja på begäran av ett par).

Det finns också ett traditionellt sätt - Shettles-metoden, som involverar fostrets köns beroende av tidpunkten för att ha sex. Teorin är denna: spermatozoa som innehåller Y-kromosomen (de som är ansvariga för det manliga könet) är något mer rörliga, men dör snabbare; spermier som innehåller X-kromosomen (ansvarig för det kvinnliga könet) är långsammare, men lever längre.

Om du vill bli gravid en dotter bör du därför ha sex några dagar före ägglossningen (men inte den här dagen). När ägglossningen äger rum kommer spermatozoer som bär Y-kromosomen att dö och spermier med X-kromosomen kommer att vara aktiva. Om du behöver en son, ha sex direkt på dagen för ägglossningen. Spermer med Y-kromosomen når ägget snabbare och befruktar det.

Det finns inga vetenskapliga bevis på att detta fungerar. En studie från 1995 publicerad i New England Journal of Medicine undersökte en grupp kvinnor som hade försökt bli gravid i flera månader. Inget samband hittades mellan tid för sex och avkomman 4. Tyvärr, men du måste ta en chans.

1 D. S. McKenna et al., "Könsrelaterade skillnader i fosterhjärtfrekvensen under första trimestern," Fetal Diagnosis and Therapy 21 (2006): 144–47.
2 P. Scheffer et al., "Pålitlighet för bestämning av fosterkön med användning av plasma," Obstetrics & Gynecology 115, no. 1 (2010): 117–26.
3 T. Shipp et al. "Vilka faktorer är förknippade med föräldrarnas kön till deras ofödda barn?" Födelse 31, nr. 4 (2004): 272–79.
4 A. J. Wilcox, C. R. Weinberg och D. D. Baird, "Timing-samlag i relation till ägglossning-effekter på sannolikhetsuppfattningen, överlevnad av graviditeten och könet till barnet", New Journal of Medicine 333, nr. 23 (1995): 1517–21.

För medicinska frågor, se till att du först konsulterar din läkare.

Hur man bestämmer könet på barnet efter datumet för befruktningen och ålder i livmodern: miniräknare

Nästan alla framtida föräldrar vill "titta" lite framåt och bestämma vem som kommer att föds till honom - en pojke eller en flicka. Det finns ett stort antal sätt att bestämma det framtida barnets kön, men ingen av dem ger 100% garanti. Det enda sanna sättet att bestämma fostret är en ultraljudssökning under en period av mer än 28 veckor. Men det finns andra sätt att tillfredsställa föräldrarnas nyfikenhet, och ett av dem är att bestämma barnets kön vid befruktningsdagen.

Hur man bestämmer könet på barnet efter datumet för befruktningen och ålder i livmodern?

Den "ansvariga" för det framtida barnets kön är fadern, hans kropp är bäraren av XY-kromosomer. I den kvinnliga kroppen finns det en kombination av XX-kromosomer. Y-kromosomen är det manliga könet, och bara fadern kan överföra den till barnet.

Könsbestämning av det framtida nyfödda datumet vid befruktningen har en vetenskaplig motivering. "Kvinnliga" kromosomer är långsamma, men skiljer sig i vitalitet, "manliga" kromosomer är mer aktiva, men de "dör snabbt". Om befruktningen inträffade under ägglossningsperioden eller inom några dagar efter det, är sannolikheten för att få en son hög. Om sexuell kontakt med efterföljande befruktning inträffade före ägglossningen, är chansen att få en dotter.

För att i förväg planera könet för det framtida barnet, måste en kvinna veta exakt datum för ägglossning. Men kvinnor med en oregelbunden menstruationscykel kan ha fel i beräkningarna.

Du kan ta reda på det framtida barnets kön på andra sätt. Och de mest pålitliga av dem är de som beräknas efter befruktningsdatumet.

Månkalender

Unga makar måste ta reda på i vilket av tecken på stjärnteckenbilden månen var på befruktningsdagen.

"Manliga" representanter för stjärnorna:

Alla återstående zodiakonstellationer är "kvinnliga".

Metodens tillförlitlighet är 95%.

Japansk kalender

I Japan bestäms det ofödda barns kön av födelsedatum för mamma och pappa, liksom av befruktningsdatumet. För att bestämma resultatet måste du använda två tabeller. I den första tabellen måste du hitta skärningspunkten mellan födelsedatum för make och hustru (det resulterande numret måste komma ihåg). Den andra tabellen bestämmer resultaten för befruktningsmånaden (på sidan av tabellen) och det tidigare erhållna värdet (toppen av tabellen).

Ju mer "+" i den mottagna kolumnen, desto större är chansen att få en son / dotter (beroende på resultatet).

Kinesisk kalender

Enligt kinesisk vetenskap beror det ofödda barnets kön endast på kvinnans ålder och befruktningsdatumet.

Här är en speciell tabell enligt vilken alla nödvändiga beräkningar görs. Betydelsen av att bestämma könet på barnet på den kinesiska kalendern är att 9 månader ska läggas till en kvinnas födelsedag. Ange sedan i tabellen befruktningsmånaden. Därefter, i tabellen, måste du hitta motsvarande diagram (kvinnans ålder och månad), rita raka linjer och hitta resultatet från värdet som erhållits efter att ha passerat linjerna.

Kalkylator

Du kan beräkna de nödvändiga värdena på online-kalkylatorn nedan:

Beräkningar med denna metod är mycket enkla: du måste ange nödvändiga värden i lämpliga kolumner, klicka på knappen "Beräkna" och ta reda på resultatet.

Hur jag beräknade korrekt mitt barns kön efter befruktningsdatumet?

Marina, 29 år, Nizhny Novgorod:

"Hej. När jag var i en "intressant" position plågades jag ofta av frågan om vem som ska födas - en son eller en dotter. Eftersom jag redan har en son, skulle jag vilja att en flicka ska föds. När min man och jag planerade ett barn tänkte vi inte så mycket på den här frågan, men jag kom ihåg fortfarande befruktningsdagen länge.

Jag vet att det finns många sätt att bestämma det framtida barnets kön, men det finns inte ett som skulle garantera mottagandet av det mest sanningsenliga resultatet. Det säkraste sättet att bestämma barnets kön är ultraljud, men det kommer att vara möjligt om barnet vänder sig till läkaren med "rätt" sida.

Jag hade en liknande situation - ultraljudsläkaren kunde inte undersöka barnets kön. Tja, jag förtvivlade inte och hittade ett annat sätt att ta reda på vem som "bor i magen".

Till att börja med bestämde jag mig för att använda den japanska tekniken. Efter att ha jämfört alla nödvändiga nummer visade det sig att en tjej skulle födas. Förresten, jag hittade det japanska bordet på Internet utan problem. Här var en beskrivning av hur man anger önskade siffror.

För att kontrollera äktheten av resultaten använde jag den kinesiska metoden. Hon orsakade inte mycket förtroende för mig, eftersom bara dessa kvinnor "deltar" i beräkningarna. Men efter att siffrorna hade skrivits in i tabellen lyckades jag igen få en dotter!

Och för ett par dagar sedan, vid 36 års ålder av graviditeten, skickades jag för en ultraljudssökning. Barnet vände sig denna gång till läkaren vid behov. Resultatet var en bekräftelse av verkligheten hos de använda tabellerna, enligt resultaten av ultraljud, skulle en flicka födas för mig ”.

författare-expert: Natalya Sergeevna Kopteva,
förberedelsespecialist

Nu vet ni alla hur man bestämmer barnets kön. Vi hoppas att du gillade vår artikel. Dela med vänner, lämna kommentarer - vi svarar gärna!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad rosa utsläpp säger före födseln och i sen graviditet?

Rosa färg urladdning under graviditeten i de senare stadierna är ett tecken på anomali och förberedelse för födelseprocessen på samma gång. Skillnaden ligger i de små detaljerna som varje gravid kvinna bör känna till....

Orsaker till oregelbundna perioder och behandling av menstruations oregelbundenhet

Det är svårt att träffa en kvinna, speciellt nu, som minst en gång inte har haft en funktionsfel eller oregelbunden menstruation....

Varför det finns en försening i menstruationen efter att ha tagit Postinor

Postinor är ett preventivmedel som förhindrar graviditet. Detta läkemedel provocerar hormonellt misslyckande. En extraordinär start av sekret eller en fördröjning efter Postinor är normalt, eftersom att ta hormonella läkemedel alltid påverkar kroppen....