Graviditetstest efter menstruation

Ansvarsfrihet

Varje vuxen tjej kan inte annat än veta att graviditet och menstruation är ömsesidigt exklusiva begrepp. Men ibland uppstår tvivel. Frågan om det är möjligt att göra ett graviditetstest under menstruationen är av intresse för många kvinnor i reproduktiv ålder. Det är omöjligt att förbjuda en kvinna att utföra hemtestning i någon fas av cykeln. Dessutom har en sådan studie inga kontraindikationer. Den avgörande faktorn i denna process är dock efterlevnaden av reglerna och korrekt tolkning av resultaten.

Enligt teorin är det inte meningsfullt att ett graviditetstest under menstruationen. Menstruationscykeln är indelad i tre faser:

 • (det finns en aktiv tillväxt och mognad av folliklar);
 • ägglossning (bestäms av den dominerande follikeln, som frigör ägget);
 • (en gul kropp bildas i stället för follikelsäcken).

Vidare, i frånvaro av graviditet, börjar menstruationen - endometrial avstötning, som odlades för att fästa ett fosterägg. Om befruktningen har inträffat kommer menstruationen inte den utsedda dagen. Ett fosterägg fästs på väggen i könsorganet och använder endometrium som ett näringsmedium, ungefär som en växt som äter från jorden. Corpus luteum, som fungerar i stället för en sprängande follikel, utsöndrar progesteron, som stöder utvecklingen av ett nytt liv.

Det är logiskt att säga att ett graviditetstest under menstruationen visar ett negativt resultat. När allt blödning började inträffade trots allt inte befruktningen. Trots regeln finns det alltid undantag. Det händer att före förseningen ett positivt test mottogs och menstruationen började på vanligt sätt. Eller menstruationsblödningen är över, och remsan visar ett positivt svar. Naturligtvis, i alla tveksamma situationer, bör du kontakta en gynekolog eller göra en ultraljud på eget initiativ, men att veta i förväg om orsakerna till detta tillstånd kommer inte heller att vara överflödigt.

Testet visade två ränder, men menstruationen började

Om testet är positivt, men menstruationen har börjat, är det första läkarna kommer att tänka på hotet om avbrott. Gynekologisk statistik visar att varje tredje blivande mamma möter detta tillstånd vid olika tidpunkter. Orsakerna till hotet kan vara mycket olika:

 • corpus luteuminsufficiens;
 • bildandet av frigöring och hematom;
 • trauma i buken;
 • fel i det endokrina systemet;
 • ökad nervositet;
 • tungt fysiskt arbete;
 • felaktig gynekologisk undersökning;
 • "Aggressivt" samlag.

I många fall gör att medicinsk intervention i rätt tid och rätt terapi gör att du kan hålla din graviditet så att nästa menstruation går först efter förlossningen.

Ett annat skäl till att testet mottogs är positivt och menstruationen började några dagar senare är missbruk av remsor. Det fanns faktiskt ingen graviditet, men testet var fel. Falskt positiva resultat med vissa gynekologiska och systemiska sjukdomar..

Orsaken till detta tillstånd kan också vara en biokemisk graviditet, som avbröts redan före förseningen. Det vill säga befruktningen av ägget ägde rum, men hon fästes inte vid livmodern i livmodern.

Ett annat alternativ är en ektopisk graviditet. Fästning av ägg på en olämplig plats för detta manifesteras av det faktum att ett positivt graviditetstest åtföljs av vaginal blödning.

Två remsor efter menstruation

Efter menstruationen kan testet vara positivt av två skäl:

 • vi talar om blödning som inte är relaterad till menstruation;
 • hormonell brist inträffade, vilket resulterade i att två ägglossningar ägde rum.

Om studien genomfördes omedelbart efter blödningen, och testet visar två remsor, kan orsaken till detta tillstånd vara hormonfel. Testet kan misstaga vissa andra hormoner för hCG-hormonet om de finns i urinen i hög koncentration.

I sällsynta fall kan en kvinna uppleva två ägglossningar i en cykel. I detta fall släpps ägget vid olika tidpunkter. En follikel råder i tid, och den andra endast före menstruation. Vid oskyddat sexuellt samlag kommer befruktning att uppstå, varför en kvinna får ett positivt test några dagar efter avslutad blödning.

Många kvinnor tar blödningar av olika ursprung för menstruation. Till exempel finns det graviditet, och blödning orsakas av erosion eller trauma i livmoderhalsen. Ofta inträffar sådana blödningar efter samlag. Det visar sig att befruktningen hände, och testet kommer snart att visa ett positivt resultat, och kvinnan tror att hon nu har sin period.

Orsaken till kort fläckning kan vara implantering av embryot i livmoderhålet. Om en kvinna genomför tester hemma bara 3-5 dagar efter menstruationen, medan blödningen var kort och inte tung, och testet visar två remsor, antogs implantation troligen. Med införandet av ägget i väggen i könsorganet uppstår mindre skador på kärlen. Blodutsöndringar inom 1-3 dagar anses vara normala, men många kvinnor tar dem för sin nästa menstruation. Patienter berättar för läkaren att de hade ett positivt test efter menstruationen.

Det är vettigt att göra ett test

För att svara på frågan om det är möjligt att göra ett graviditetstest för menstruation i ett eller annat fall måste du förstå principen för denna mini-enhet. Trots de olika priskategorierna, olika typer och varierande användningsmetoder är mekanismen för alla enheter densamma. Huvudmålet är att identifiera graviditetshormonet - korionisk gonadotropin. De flesta remsor, bläckstråleskrivare och surfplattor har en dold reagens på ytan.

Vid kontakt med den framtida moderns urin verkar det, och kvinnan ser att testet visade två remsor. Det bör noteras att koncentrationen av korionisk gonadotropin i blodet är mycket högre än i urin. Därför, om det finns misstänkt graviditet under menstruationen, bör ett blodprov för hCG göras. Tillförlitligheten hos denna analys är mycket hög..

Frågan om testet visar graviditet under menstruationen kan besvaras jakande. Men bara med förbehållet: i själva verket är det inte perioder utan blödningar av en helt annan karaktär. Om befruktningen inträffade för 10-14 dagar sedan eller tidigare, visar en hemstudie som utförts i enlighet med instruktionerna ett riktigt positivt resultat. Blödning påverkar inte honom.

Det är viktigt att utföra diagnosen korrekt. För att förhindra att menstruationsvätska kommer in i urinbehållaren måste du tvätta dig själv noggrant och sätta i en vattpinne i slidan innan du tar materialet.

Orsakerna till blödning med positivt resultat kan vara fysiologiskt ofarliga (till exempel embryonimplantation) och patologiska (risk för abort).

En medicinsk undersökning hjälper dig att på ett tillförlitligt sätt förstå vad som händer och vidta åtgärder vid behov..

Farliga situationer

Ibland är det faktum att testet visade graviditet, men det finns perioder, ett mycket formidabelt symptom.

Spontan abort

Situationen när blödningen börjar efter ett positivt test är ganska vanligt. För de flesta blivande mödrar sker detta tidigt, upp till 12 veckor. Ett graviditetstest för menstruation kan göras i detta fall för att se till att det inte går sönder. Om en kvinna märker att testremsan blir blekare har troligen missfallet börjat och ingenting kan åtgärdas. Ytterligare symtom på hotet om avbrott är dragande smärta i nedre buken och nedre delen av ryggen.

Ektopisk graviditet

Är det möjligt att göra ett test under menstruationen för att upprätta en ektopisk graviditet? Det är möjligt, men diagnosen av testet kan inte ställas. Fästningen av ett fosterägg utanför livmoderhålet kan åtföljas av blödning, medan remsan visar två linjer. Ytterligare tecken på en ektopisk graviditet inkluderar akut magsmärta, svaghet, blodtrycksfall och besvämning.

I båda fallen, när blödningen börjar efter ett positivt testresultat, behöver en kvinna medicinsk hjälp. Annars kommer det att bli ett hot mot hennes reproduktiva hälsa och till och med livet..

På frågan om det är möjligt att göra ett graviditetstest under menstruationen kan man med säkerhet svara positivt. Blödningen påverkar inte studiens resultat. Om ett positivt testresultat åtföljs av blödning eller menstruation började några dagar efter att ha fått två remsor, måste du snarast kontakta en gynekolog.

Webbplats - en medicinsk portal för onlinekonsultation av barnläkare och vuxna läkare av alla specialiteter. Du kan ställa en fråga om ämnet "graviditetstest efter menstruation är positivt" och få en gratis online-konsultation med en läkare.

Ställ din fråga

Frågor och svar om: graviditetstest efter menstruation positivt

Hej. Månadsperioderna var 01/11/16, under förseningen gjorde jag graviditetstester och allt var positivt. En fin dag började jag blöda och smordade med bruna sekret, gick till en uzist, jag såg inte graviditeten, men sa till mig att ta ett HCG-test, klarat det, första resultatet var 63,8, efter tre dagar 324, efter en vecka gick jag igen till en ultraljud och kan fortfarande inte hitta ett fosterägg

Svar Bosyak Julia Vasilievna:

Hej, Natalia! Jag misstänker en ektopisk graviditet. Jag rekommenderar vidare att ta en analys av hCG och gå igenom en kontroll ultraljudsskanning. Vid tubal graviditet bör äggledaren visualiseras på en ultraljudssökning. Med resultaten av undersökningen måste du kontakta en gynekolog.

Du frågade, jag svarar: Jag är 42 år gammal. EN AV PREGNANCY. Efter menstruation (5-7 dagar går), efter ungefär två dagar, är jag orolig för utsläpp i form av transparent slem (det kliar inte. Och ibland sväller vaginalvolymen, men inte alltid), cykeln är 27 dagar. Generellt sett fann de små prickar på nacken och undersökte erosion under undersökningen. USI UTAN PATHOLOGIER GÖRdes I SIMFEROPOL, OCH DEN ANDRA PLATSEN VAR CERVICITIS (GYNEKOLOGEN SAGT PÅ ultraljudet). HANSBAND HAR ALLTID SOMETIMER OCH DETS GODE ANALYS - ALLA NEGATIVA. Jag har allt PCR-blod och avskrapningar negativt. IFA är bara positivt på klamydia (MEN DIN TITRER DROPAR, DE VÄXER FRÅN 1,5 till 2,2 (BLÅ LABORATORI). KONSTANTLIGT VIBE DE Sista 8 månaderna, jag gick ut). det finns inga intraepitel-skador, utan atypi, det finns inga specifika smittämnen, inflammatoriska inklusive reparativ, måttlig, ingen plan epitel hittades, kirtelepitel upptäcktes inte. Mikroflora-smutsanalys: punkt 1 leukocyter 0-3, enkla röda blodkroppar, epitel i ett stort antal, slem i gommenantalet, flora: dederlein fastnar i den döda kvantiteten, liten i den döda kvantiteten, enstaka kokci
punkt 2: vita blodkroppar 4-6. erythritol-singel, epitel i ett stort antal, slem i gommenantalet, dederl fastnar i ett dött antal, leptotrixtrådar i en enda mängd.
punkt 3: leukocyter 1-3 delvis nedfallna, röda blodkroppar 3-5, epitel i stor mängd, slem i död mängd. dederlein fastnar i död räkning, liten i bol räkning
Staphylococcus-avföring isolerades i mitt utstryk från en livmoderhalskanal, urinrör och vaginnehåll. Små tillväxt från livmoderhalsen, måttlig tillväxt från urinröret och vaggen. Innehåll men det numeriska värdet anges inte. Är det nödvändigt att behandla det, är det farligt? Vänligen ge rekommendationer. Tack

Svar Petropavlovskaya Victoria Olegovna:

Inna, god eftermiddag. Utsläpp efter menstruation i form av slem kan innebära tidig ägglossning. För att säkerställa detta, gör en ultraljud i början av urladdningen. Enligt resultaten av analysen av patologi, nr.

Hej! Jag hade en försening av menstruationen i 14 dagar, menstruationen gick sedan under förseningen gjorde graviditetstest, de var positiva. Ultraljudet gjorde att läkaren inte hittade någonting, gynekologen också! Efter månatliga test visar ett negativt resultat på grund av vad det har?

Svar Dikaya Nadezhda Ivanovna:

Det kan vara: antingen ett billigt graviditetstest, eller så fanns det en cyst i corpus luteum, de passerar vanligtvis själva efter menstruationen, eller kanske var graviditeten kort och avslutad.

God eftermiddag! Vänligen berätta orsakerna till förseningen i menstruationen. Min pojkvän och jag var nära den 16 november, eftersom en kondom brast för att förhindra graviditet, jag drack gynepriston en dag senare, det vill säga den 18 november började mina perioder och varade nästan en vecka. Den 12 december var ett oskyddat samlag, killen kumlade inte i mig, men efter det finns det inga perioder, berätta vad som är orsaken till förseningen? Är det ett hormonellt misslyckande eller något annat och kan ett graviditetstest visa falskt positivt? tack på förhand

Hallå. Jag är 26 år, födde inte, det fanns inga graviditeter. Nu med min man vill vi verkligen ha ett barn, i 5 månader har vi inte skyddats, men graviditet inträffar inte. I mitten av oktober hade jag en funktionsfel i menstruationscykeln - efter slutet av den vanliga menstruationen, efter 3 dagar började de igen, samma i intensitet. Jag gick till gynekologen, hon skickade till en ultraljudsundersökning, som visade att jag hade en 4 cm cysta på min vänstra äggstock. Läkaren föreskrev en äggstocksammansättning och tranex för att stoppa blodflödet. Jag drack tranexam i 3 dagar, det verkade hjälpa, jag gick en andra ultraljud till en annan klinik. De sa att det inte finns några cyster! Kan det ha försvunnit på tre dagar eller bara i det första fallet jag stötte på en inkompetent specialist (hela undersökningen tog inte mer än 2 minuter)? Ja, det gjorde jag också före menstruationen, och efter att jag gjorde ett graviditetstest var det positivt båda gångerna, men ultraljudet bekräftade inte graviditeten, varken en eller den andra.
I allmänhet pågår menstruationen mig dag efter dag, som urverk, men mellan dem redan den 3: e månaden har inte fläckningen slutat. Det verkar som att mina perioder inte slutar alls, de blir bara starkare eller svagare. Samtidigt känner jag mig fysiskt normal, ingenting gör ont.
Under denna tid gjorde hon ett graviditetstest ytterligare två gånger, det är stabilt positivt, men ultraljudet visar varken en graviditet eller en cysta, allt är perfekt på en ultraljud! Undersökte sköldkörteln också, allt är normalt. Läkarna säger kanske hormonellt misslyckande, jag upplevde svår stress i slutet av september. Men varför cykeln inte återhämtar sig? Min man och jag vill verkligen ha ett barn, men medan jag begränsar sex till 1-2 gånger i veckan är det skrämmande i min situation. Under sex känner jag förresten inte fysiskt obehag. Och viktigast av allt är testet positivt, vilket betyder att min hCG är förhöjd. Läkare rycker upp. Vänligen meddela vad du ska göra, hur du kan återhämta dig Jag förstår ingenting vad som händer med mig..
Tack så mycket.

Palyga Igor Evgenievich svarar:

Jag råder dig att donera blod för hCG i dynamik, var tredje dag. att veta specifika nummer. Hos icke-gravida kvinnor kan hCG endast höjas med cystisk drift, men det ger en karakteristisk bild på en ultraljudscanning (snöstorm). Möjlig frusen graviditet, vilket ger blödning. I alla fall behöver du en erfaren uzist som korrekt genomför studien. Din situation är inte normal, det bör finnas avvikelser i ultraljudssökningen. Efter bloddonation för hCG, skriv de erhållna indikatorerna, vi kommer att prata mer specifikt.

God eftermiddag! I denna cykel planerade min man och jag en graviditet, en regelbunden cykel på 28-27 dagar, den 22: e dagen av cykeln, spotting började, två dagar gick. Jag trodde att menstruationen gick och började dricka Yarina. Jag drack 4 tabletter och gjorde just om ett graviditetstest efter en så konstig daub och det är positivt. Säg mig, kan jag sluta ta Yarina, och om blödningen kommer att avbrytas. Finns det en risk för en eventuell graviditet? Tack

Kravchenko Elena Anatolyevna svarar:

God dag, Natalia! Om du planerade en graviditet, varför började du ta Yarina? När läkemedlet dras tillbaka kommer det verkligen att blödas ut. Besök din läkare, undersöka dig själv och, tillsammans med gynekologen, lösa problemet..

Hej! Min flickvän och jag hade det första könet efter menstruationen den 16: e, nu är det den 29: e, hon gjorde två graviditetstester. båda visade ett positivt resultat. Tills menstruationen är en vecka. Sex var skyddat (kondom). Är det verkligen en graviditet? Vad ska man göra? Jag är i panik.

Svar Purple Roksolana Yosipovna:

För att veta 100% behöver du en tjej för att donera blod för hCG (graviditetshormon av gonadotropinhormon), dess indikator registrerar manifestationen av graviditet. I de tidiga stadierna kan tester ge falska resultat..

Hej! Jag är 31 år. Menstruation c. oregelbunden (inom 32-34,36 dagar), från 13l. Som 19-åring hade jag erosion i livmoderhalsen + infektionssjukdomar (Kalpit osv. Jag kan inte komma ihåg med säkerhet) gjorde cauterisering (med laser) två gånger, det fanns inga problem efter det. Vid 25 års ålder födde hon (det var inte möjligt att bli gravid omedelbart, bara efter ett år). I år (i maj) vid en rutinundersökning fann min läkare erosion + Jag hade klagomål om omfattande urladdning. Hon avskräckte mig från att ta bort erosion - hon hävdade att hon nu har ett upptaget schema (vi har en för hela området), de skjutit upp till juni - juli. I juni, en försening på 10 dagar, är ett graviditetstest svagt positivt. Månadsperioder kom den 16 juni, rikligt, efter dem gult utsläpp med lukten av fisk. Graviditetstestet är fortfarande positivt. Ultraljudsdata på dag 11 i c.: livmoderkroppen är 55-42-51 mm. Konturerna är släta, ekostrukturen är homogen, endometrium är 12 mm. med hypoekoiska inneslutningar upp till 5 mm., höger äggstock är 46-30mm. med vätskeinförande echostr. 35-28mm., den vänstra äggstocken är 32-20mm., slutsatsen är den falliska cysten i höger äggstock. En smet för gonokocker (jag kan definitivt inte dechiffrera) leukocyterna är 12-15, i urinröret 8-10?, Epitelet är 8-10, i urinröret 6-9? Läkaren har diagnostiserat kalpit + graviditet under?. Förskrivna Betadine-ljus - 10 dagar. 1 St. och upprepa testet efter 10 dagar. ultraljud på dag 5 av c. Testet var positivt efter 10 dagar. och behandlingen med ljus fungerade inte. resultat - urladdningen försvann, klåda dök upp. Menstruationen kom den 14 juli (efter 28 dagar). Dessa ultraljud (7 d.ts.) - livmoderkroppen 55-37-50mm. i retroflexio. Konturerna är jämna, ekostr. homogen. Endometrium 7mm. livmoderhålet är jämnt. Cervix med malm N ceb (?) Upp till 6mm. Höger äggstock är 33-21mm. i den en bädd av cystisk inkludering 13 mm, heterogen. echostr.?, vänster äggstock 30-16mm., slutsats - mer data för resten. fenomen i follikeln. cyster till höger. En smet för onkocytologi - cytogrammet är inflammerat. Igår utförde vi PCR (på rekommendation av en annan läkare - min läkare är på semester). Gynekologen sa att erosionen är mycket stor och det är först nödvändigt att behandla inflammation och infektioner som provocerade denna erosion, och sedan bara erosion. Ville du bli gravid i år (ett halvt år, till ingen nytta)? Jag har många frågor just nu. om HPV 16-18-viruset upptäcks, hur skrämmande är det i mitt fall? Och vad visade det här på ultraljudet på livmoderhalsen (jag är väldigt rädd om det är cancer) Varför klippte jag testet? (Jag läste att han kan ha remsat från en cysta eller på grund av förekomsten av en svullnad.) Ja, min son på 4 år gjorde PCR - uttryckt. HSV- och klamydiavirus. En läkare för infektionssjukdomar sa att vartannat år har detta virus och att det inte är nödvändigt att behandla.

Svar Dikaya Nadezhda Ivanovna:

Diagnos: Follikulär cysta i höger äggstock. Cervikal erosion. colpitis. Nödvändigt: 1. an.blood på RV, HIV, general an.blood. 2. Välj lämplig preventivmedel - orala antikonceptionsmedel med låg dos (för behandling av follikulära cyster) 3. Bakning av utsöndringar, smuts på flora. Kolpitbehandling med parallell partnerbehandling. 4. Kolposkopi, livmoderhalsbiopsi följt av cauterisering. 5. Vaccination med HPV-vaccinet - "Cervarix". 6. återställande av mikroflora i tarmen och i slidan. Om allt detta inte kan göras i en klinik för födelse - gör det på en klinik i ett annat område, helst på patologin i livmoderhalsen och livmodern. Men läka, för det är din hälsa och ditt liv. Ett graviditetstest kan vara positivt om: närvaron av graviditet, cystor i corpus luteum, närvaron av cystisk slipning, test av dålig kvalitet med felaktig lagring. Var inte nervös och tillskriv inte dig själv sjukdomar - du skrev själv "onkocytologi - cytogrammet är inflammerat.", d.v.s. inflammatorisk typ av cytologi. det är nödvändigt att hitta patogenen och behandla den.

Ålder för tillfället - 20
Menstruation ålder 13
Datum för senaste menstruation - 28/01/2011
Menstruationscykelns varaktighet är 21-60 dagar
Blödningens varaktighet - från 03/02/2011 till 04/04/2011 (stoppas av instrumentell diagnostisk curettage)
Graviditet - hur det slutade - spontan missfall under?

Kära läkare, uttrycka dina antaganden om min situation..
Jag har haft NMC under lång tid, 2008 fick jag diagnosen polycystisk äggstock och ordinerade hormoner - jag drack Yarina-kursen (jag drack cirka 1,5 år), men min hormonella bakgrund fungerade inte och jag ansåg det inte nödvändigt att fortsätta behandlingen.
Situationen förändrades något 2011, den 14 februari hade jag en oskyddad PA, efter förseningen gjorde jag ett test (2 delar), det visade ett negativt resultat, och jag trodde inte på möjligheten att bli gravid. Efter ungefär några dagar fick jag känslor i nedre del av buken, bröstet var svullet, jag kände ömhet och dåsighet, men jag tillskrev det en lång PMS.
Från den 02.03.20011 började jag ha en svag rosa urladdning, som växte till något vansinnigt liknande menstruationen. Det pågick i ungefär en vecka och jag gick till gynekologen. Gynekologen föreskrev mig "Duphaston" i 10 dagar och "Dicinon", och sa att så snart jag börjar dricka dem, slutar blödningen, men där var det, det flödade och flödade, så var det nästa gynekolog som behandlade mig med homeopati, under perioden från 03.03. 2011 till 04/01/2011 var det ingen blödning, 04/04/2011 Jag åkte igen till gynekologen, "homeopat", han ringde en ambulans och jag fördes redan till sjukhuset.
På sjukhuset hade jag en ultraljudsundersökning och ett graviditetstest, det visade sig vara positivt, och läkarna gav mig en instrumentell diagnostisk curettage, blödningen stannade, enligt läkarna tyckte de att det var lite som resterna av ett fosterägg, jag fick åter ett graviditetstest den 07/07/2011, vilket igen visade sig förresten vara positivt, inte en enda ultraljud avslöjade graviditet i livmodern eller i rören, eller snarare, rören på ultraljudet av normal storlek. Efter det andra positiva (pappers) testet ville de göra laparoskopi eftersom läkarna misstänkte en ektopisk graviditet, jag var redan tvungen att erbjuda dem att göra en analys för hCG, nu sitter jag och väntar på resultatet
Jag bifogar ultraljudsresultaten vid olika tidpunkter, kanske detta kommer att hjälpa till att klargöra situationen

07.07. 2011
Endometrium, en funktionell skikttjocklek på 9 mm, motsvarar inte menstruationsdagen
Diagnos: Cervikal erosion och ektopion. Andra icke-inflammatoriska sjukdomar i äggstocken, äggledaren och det stora ledbandet i livmodern.
03/11/2011 ("Duphaston och" Dicinon "släpptes)
Endometrium, funktionell skikttjocklek 1,4 mm, hyperokoisk
Diagnos: NMC, blödning, ektopi med livmodern, endometrial hyperplasi
2011/03/16
Tjockleken på endometrium är okänd, eftersom inte gjort en ultraljud
Efter undersökning med hjälp av speglar, diagnosen: onormal uterus och vaginal blödning inte specificerad
2011/03/24

Slutsats: PCA (scleropolycystic äggstock)
Diagnos: onormal uterus och vaginal blödning, ospecificerad, endometrial hyperplasi
04/04/2011
Endometrium, det funktionella lagrets tjocklek är 1,8 mm, vilket motsvarar den första dagen på MC
Diagnostik av metrorragi, äggstocksfel.
04/04/2011
Endometrium, det funktionella lagrets tjocklek är 4 mm, motsvarar inte menstruationsdagen.
(här visade också ultraljud olika på en dag)

Frågan är varför testet förblir positivt efter curettage, vad är möjligheten till en ektopisk graviditet? och i allmänhet yttrandet från en specialist, vad man ska göra, gå med på laparoskopi eller be om ytterligare icke-kirurgisk diagnos?

I de tidiga stadierna av graviditeten kan en kvinna utveckla fläckar. Därför, även om du har ett positivt test och din period kom, bör graviditet inte uteslutas. Är en sådan situation farlig, vad som behöver göras och hur man skyddar barnet?

Kan menstruationen börja under graviditeten?

Trots den snabba utvecklingen av teknik och hälso- och sjukvård kan mänskligheten fortfarande inte helt förklara de processer som sker i en kvinnas kropp under graviditeten. Även nu är det nästan omöjligt att förutsäga hur graviditeten kommer att fortsätta, eftersom denna process är individuell för varje kvinna. Ibland kan graviditetsutvecklingen vara så ovanlig att endast specialister kan känna igen födelsen av ett nytt liv.

De första tecknen på graviditet:

 • toxicosis;
 • plötsliga humörsvängningar;
 • irritabilitet.

När dessa tecken visas är det värt att göra ett speciellt test, och det är bäst att konsultera en läkare.

Det mest pålitliga beviset på graviditet är vittnesbörd om ett speciellt test och upphörande av menstruation, men ibland kan dessa två tecken motsäga varandra.

Varför kommer menstruationen under graviditeten? Omedelbart efter att utvecklingen av embryot börjar i livmodern producerar kvinnans kropp ett speciellt hormonkomplex. I synnerhet ökar mängden progesteron som produceras avsevärt, detta hormon reglerar tillväxten av det inre livmodermembranet och förlamar praktiskt taget livmoderens muskler för att utesluta möjligheten till oavsiktligt avstötning av fostret.

Menstruation är en process där ett gammalt ägg tas bort från kroppen tillsammans med en del av livmoderens inre foder, så menstruationen är nästan omöjlig med ett ökat innehåll av progesteron.

Om testet är positivt och menstruationen har kommit, finns det oftast ingen anledning att oroa sig för barnets hälsa. Menstruationen kan komma 5-14 dagar efter befruktningen, och det är inget konstigt med det. Faktum är att tills det befruktade ägget når livmodern, sker alla processer i kvinnans kropp som vanligt, och embryonets rörelse kan ta upp till två veckor. Därför, om befruktningen inträffade i mitten av menstruationscykeln, under den första månaden av graviditeten, kan en försening i menstruationen kanske inte observeras. Men om menstruationen inte slutar inom två månader måste du se en läkare så snart som möjligt, eftersom konsekvenserna kan vara oförutsägbara.

Anledningar till fortsatt menstruation under graviditeten

Möjliga orsaker till bristen på försening under graviditeten kan vara följande:

 • ektopisk graviditet;
 • hormonell obalans;
 • superovulation;
 • hyperandrogenism;
 • genetiska avvikelser;
 • frusen graviditet.

Det är oerhört viktigt att känna igen en ektopisk graviditet i de första stadierna av embryoutvecklingen, eftersom denna situation inte bara är farlig för barnet utan också för modern själv. Endast specialister kan diagnostisera en ektopisk graviditet, så om det inte finns någon försening rekommenderas att du omedelbart konsulterar en läkare.

Ett ganska sällsynt fenomen där ett befruktat ägg fixeras i en ogynnsam del av livmodern bör också inkluderas i denna kategori. I detta fall är sannolikheten för fosteravstötning redan hög i de första utvecklingsstadierna, eftersom embryot inte kan få en tillräcklig mängd av de element som är nödvändiga för livet.

Från befruktningstillfället inträffar en stark förändring i uppsättningen producerade hormoner i en kvinnas kropp. Om i tid kan orsaken till detta vara en kränkning i uppsättningen av hormoner. Hormonfel kan manifestera sig på olika sätt under graviditeten. Den vanligaste avvikelsen av denna typ är en otillräcklig mängd av hormonet progesteron.

Tyvärr blir den korrekta hormonella bakgrunden under graviditeten mindre och mindre organiserad i den moderna världen, varför ett ganska stort antal kvinnor möter detta problem. Idag korrigeras de flesta hormonstörningar lätt med hjälp av specialläkemedel..

De flesta kvinnors kropp producerar bara ett ägg per menstruationscykel. Men med superovulation finns det mer än ett ägg, oftast två. I detta fall är frånvaron av försening inte ett dåligt tecken, eftersom det befruktade ägget utvecklas tyst i kvinnans kropp, och under en månad kommer en annan kvinnlig gamet ut, som bildades parallellt. Det är värt att notera att superovulation inte är så vanligt.

Hyperandrogenism är ett speciellt fall av hormonella störningar, men oftast framträder den som en separat typ på grund av dess förekomst. Fenomenet fick sitt namn från det manliga hormonet androgen. I en kvinnas kropp finns ett litet innehåll av detta ämne, och med hyperandrogenism är mängden betydligt högre än normen, vilket kan leda till att fostrets utveckling upphör eller att fostret avvisas. Specialisten som har identifierat detta problem föreskriver vanligtvis läkemedel för flickan för att kontrollera androgennivån i kroppen..

Genetiska avvikelser är ett problem som många gravida kvinnor möter. Avvikelser av denna typ kan starkt påverka fostrets utveckling, så patienten med denna diagnos bör vara under övervakning av specialister under alla 9 månaderna.

Med en så kallad frysta graviditet bör en kvinna också vara under tillsyn av kvalificerade läkare. I de flesta fall kan denna avvikelse korrigeras, för vilken patienten måste genomgå en kurs med specialterapi.

Det finns också andra skäl för fortsatt menstruation under graviditeten. Men läkarna rankar dem inte bland ett antal allvarliga avvikelser som kan skada en mor eller barn. För att maximalt skydda det ofödda barnet från alla slags faror är det bäst att besöka läkare regelbundet.
För att minska risken för avbrott av graviditeten eller utvecklingen av medfödda missbildningar i fostret, rekommenderar läkare en undersökning före befruktningen.

En av de mest obehagliga konsekvenserna i avsaknad av försening är att en kvinna kanske inte ens misstänker att hon är gravid. I det här fallet finns det inga speciella kränkningar i menstruationscykeln, och flickor kanske inte tänker på att få ett speciellt test. När menstruationen inträffar under graviditeten kan fostret drabbas allvarligt..

Vad du bör vara uppmärksam på under menstruationen under graviditeten?

Om du upptäcker fortsättningen av menstruationscykeln, bör du omedelbart rådfråga en läkare. Det är bäst att regelbundet besöka en specialist efter upptäckten av befruktningen. Enligt statistik har de allra flesta gravida kvinnor som kontaktade specialister i fosterutvecklingens första trimester, utan särskilda svårigheter, ett fullskaligt barn.

Det måste förstås att fortsättningen av menstruation under utvecklingen av fostret nästan alltid är ett tydligt tecken på varje anomali, om än obetydlig, och kan leda till oförutsägbara konsekvenser.

Varje urladdning kan också indikera det initiala stadiet för avstötning av embryon.
Om en kvinna genomgick en speciell undersökning före befruktningen, får du inte panik när menstruationen började. Troligtvis har läkarna redan förutsett möjliga alternativ för utveckling av händelser och vet vad som måste göras i detta fall.

I medicinsk praxis finns det många fall där menstruationen pågick under utvecklingen av fostret, så du bör inte vara rädd för detta fenomen. Kvalificerade läkare har den modernaste tekniken, så det är möjligt att bota nästan alla avvikelser som är förknippade med utskrivning under graviditeten.

Jag kommer att bli mamma. Graviditet och förlossning. Dokument och betalningar. BB

De flesta kvinnor vet att varje månad, runt mitten av cykeln, finns det dagar då befruktning är troligt. Vissa väntar dem med försiktighet, andra med hopp. De flesta kvinnor är säkra på att om perioden kom i tid - det finns ingen försening - så finns det ingen graviditet..

Någon suckar av lättnad och sätter ett nytt märke i kalendern om början av nästa cykel. Någon, tvärtom, är upprörd på grund av den önskade graviditeten som inte inträffade. Men i naturen utvecklas händelser inte alltid som du är van vid.

Funktioner i den kvinnliga cykeln

Cykeln hos en kvinna är intervallet från den första menstruationsdagen till nästa ögonblick av deras början. Dess varaktighet är i genomsnitt en månmånad eller 28 dagar. Men detta är ett genomsnitt. I praktiken kan det vara mycket korta cykler på 21 dagar eller längre cykler på upp till 37 dagar.

Varje cykel kan delas in i två faser, varav den första slutar med ägglossning, som varar ungefär en dag eller två. Den andra, som börjar efter det, är faktiskt menstruationsblödning, vars varaktighet kan variera från tre till sju dagar.

Alla regleras av två hormoner: follikelstimulerande och luteiniserande, som hypofysen producerar. Cykeln i sig är indelad i tre huvudfaser:

 • Follikulär- eller menstruationsfasen börjar den första dagen av cykeln, det vill säga från det ögonblick som nästa menstruation börjar och varar till ungefär dess mitten. Under denna tid, under påverkan av hormonet, som faktiskt gav namnet till denna fas, mognar en av folliklarna i äggstockarna, som blir dominerande och i framtiden kommer att ge upphov till ett nytt ägg.
 • Den ägglossande fasen börjar från ögonblicket för brott i membranet i den dominerande follikeln och frigörandet av ägget redo för befruktning. Denna fas kan pågå från 12 timmar till två dagar.
 • Luteal - den tredje och sista fasen av cykeln, som kontrolleras av luteiniserande hormon. Det börjar efter ägglossningen, från det ögonblick av bildandet i kroppen av corpus luteum - en tillfällig endokrin körtlar som producerar hormoner som är avsedda att upprätthålla graviditet. Naturligtvis om befruktningen inträffade i den andra fasen av cykeln. Om detta inte hände, slutar corpus luteum bara att fungera. Minskande nivåer av hormoner, främst progesteron, leder till avstötning av livmoderslimhinnan, menstruationen går och en ny cykel börjar.

När graviditeten börjar kvarstår corpus luteum tills bildandet av morkakan, som tar sin funktion. Hormonnivåerna stiger och menstruationen förekommer inte.

Hur fungerar ett graviditetstest??

Men i detta scenario utvecklas händelser inte alltid. Det finns fall då den förväntade förseningen i början av graviditeten inte inträffar, menstruationen kom strikt enligt schemat och ett graviditetstest visar ett positivt resultat. Även om det verkar som om detta är omöjligt. För att förstå orsaken till detta måste du först ta reda på vad han reagerar på..

Ungefär den femte eller sjunde dagen från befruktningsögonblicket kommer ägget in i livmodern, där det är fixerat på en av dess väggar. Det yttre skalet som bildats av denna tid - chorion, har många blodkärl och ger inte bara adekvat näring till fostret, utan producerar också ett speciellt hormon som är utformat för att upprätthålla graviditet.

Det är närvaron av detta hormon som, tack vare skalet och fått sitt namn, avgör graviditetstestet.

Om testet är positivt

Normalt bildas inte korionisk gonadotropin i kroppen av en icke gravid kvinna, och det mest känsliga testet kan bestämma det med en minimikoncentration av urin på 25 mU / ml. Men det händer att menstruationen kom i tid, och efter dem visade testet oväntat två remsor. Detta händer i två fall:

 • Om graviditeten ändå har kommit, men samtidigt har menstruationen kommit rätt i tid.
 • Om det inte finns någon graviditet har menstruationen gått, men testet bestämmer närvaron av gonadotropin i urinen.

Förutom att bekräfta graviditet fungerar gonadotropin som en indikator på dess normala förlopp och hjälper till att identifiera olika avvikelser.

Det är därför analysen för hCG är en av de viktigaste och överlämnar under hela graviditetsperioden.

Månadsgraviditet

Ofta är tecken på tidig graviditet liknande i PMS. En kvinna upplever illamående på morgonen, där hon skyller på dietfel. Lider av sömnlöshet och irritabilitet, som faller på funktionerna i cykeln, hormoner eller problem på jobbet.

Men menstruationen kom i tid, utan dröjsmål, och detta gör henne äntligen övertygad om att det inte finns någon graviditet. Detta är dock inte alltid fallet..

orsaker

Menstruation i de tidiga stadierna av graviditeten är ett sällsynt men fortfarande förekommande fenomen. Inte alltid deras närvaro indikerar utvecklingen av patologi, men ofta menstruation är en typ av norm. Det kan finnas flera sådana situationer..

Oocyte har inte tid att få fotfäste

Det händer att ett befruktat ägg inte har tid att komma ur äggledaren och fixeras i livmoderhålet. I detta fall provocerar det inte produktion av hormoner som syftar till att bevara embryot.

Kroppen vet ännu inte om graviditetens början och händelser utvecklas enligt det vanliga scenariot. Slemhinnan i livmodern blir tunnare, torkar ut och slits bort och menstruationen går utan dröjsmål. Hela denna tid befinner sig embryot i rörets hålighet, och är sedan redan fixerat på ett nytt endometrialskikt.

Speciellt händer detta med en kort - vid 21 dagars cykel.

Dubbel ägglossning

Två ägg mognar i kroppen på samma gång eller med en paus på flera dagar. En av dem är befruktad, och den som är olycklig kommer ut med regelbundna perioder, som också går utan dröjsmål.

Enligt statistik inträffar en upprepad hormonökning, vilket provocerar mognad av ett annat ägg, hos cirka 10% av kvinnorna. Arten av detta fenomen har ännu inte studerats tillräckligt, forskare har inte kunnat exakt bestämma vad exakt kan provocera mognad av två ägg på en gång. Det tros att stressiga situationer, oregelbundet sexliv och till och med vissa livsmedel är ansvariga för detta..

Implantationsblödning

Denna blödning som inträffar efter att ägget har fästs vid livmoderns endometrium förväxlas ofta med menstruation, särskilt om det är långvarigt och börjar på en bekant dag.

När embryot är fixerat på uterusväggen uppstår skador på kärlen, med vilka det är ganska tätt genomborrad. Implantationsblödning sker ungefär 10-14 dagar efter befruktningen.

Om din cykel är 28 dagar är det ganska enkelt att förvirra den med menstruationens början.

Andra orsaker

I båda situationerna kommer den förväntade förseningen i menstruationen troligen att ske under den andra månaden av graviditeten. Ibland händer det dock inte. Anledningarna till att menstruationsblödning inträffar under den andra och till och med under den tredje månaden kan vara:

 • Hormonella störningar, särskilt de som är förknippade med otillräcklig produktion av progesteron.
 • Hyperandrogenism, där kroppen börjar producera det manliga könshormonet - androgen.
 • Fästa ett ägg på en ogynnsam plats.
 • Inflammatoriska eller infektionssjukdomar.
 • Dödsfallet till ett av embryona vid multipel graviditet.
 • Myom.
 • Fryst eller ektopisk graviditet, vilket också ger ett positivt testresultat.

Vad borde göras?

Om perioden kom den första månaden av graviditeten, är detta inte en orsak till panik. Sådana blödningar, som regel:

 • Har en mild karaktär.
 • Rosa eller brun nyans.
 • Det ökar inte med tiden, men tvärtom passerar högst en dag eller två.

Troligtvis är det förknippat med äggimplantation. Men även det bör inte ignoreras..

All blödning som inträffar under graviditeten, särskilt om den inträffar under den andra eller tredje månaden, kräver omedelbar läkarvård.

Blödningar när som helst åtföljs av smärta, yrsel, blekhet, blodtrycksfall och hjärtklappning är också en fara.

Positivt resultat efter menstruation

Men det händer att det inte finns någon graviditet, menstruationen kom i tid, men efter dem visade testet oväntat två remsor. Det vill säga kororisk gonadotropin finns i kroppen och i en ganska stor mängd.

orsaker

Om du inte tar hänsyn till testens låga kvalitet, äktenskap, förlängd hållbarhet eller felaktig lagring, kan det finnas flera skäl för förekomsten av ett hormon i kroppen:

 • En intim tvål eller grädde kom in i urinprovet, på vilket färgämnet reagerade.
 • Felaktig användning istället för urin, saliv eller blod, där hormoner också kan förekomma som kan orsaka en testreaktion.
 • Avbruten naturligt, oftast på grund av hormonella störningar, i de tidiga stadierna, graviditet. Sannolikheten för en sådan händelse kvarstår upp till en period av 12 veckor, medan förseningen i menstruationen kanske inte inträffar, och testresultatet kommer att vara positivt.
 • HCG-läkemedel som föreskrivs för att stimulera ägglossning eller för att upprätthålla ovarial corpus luteum-funktion.
 • Tumorsjukdomar i äggstockarna eller livmodern.

För att utesluta de första två orsakerna till falskt positiva resultat räcker det dock med att använda sterila urinuppsamlingsbehållare eller ett bläckstråletest för analys. Det är bättre att analysera på morgonen, när koncentrationen av hormonet i urinen är högre.

Vad borde göras?

Om du köpte ett högkvalitativt noggrant test, använde det korrekt, men är säker på att det visade felaktigt resultat, kan du upprepa testet på två till tre dagar. Men i alla fall kan du inte lita helt på hemmetoder. Oavsett resultat, besök din läkare och genomgå en fullständig undersökning.

Endast en specialist kan noggrant fastställa orsaken till produktion av korionisk gonadotropin i avsaknad av graviditet och föreskriva lämplig behandling.

Den kvinnliga kroppen är individuell och ofta oförutsägbar, särskilt under graviditeten. Hormoner är ansvariga för många processer i den, vars produktion kan påverkas även av förändrade stämningar och dåligt väder utanför fönstret. Därför, vid eventuella problem och förändringar i ditt tillstånd, inte försena att besöka en specialist.

Om det inte finns någon anledning till oro, måste du se till att detta ännu en gång inte skadar någon. Om problemen ändå inträffade, ju tidigare läkaren kommer att märka det, desto större chanser kommer det att vara att minimera konsekvenserna.

Webbplats - en medicinsk portal för onlinekonsultation av barnläkare och vuxna läkare av alla specialiteter. Du kan ställa en fråga om ämnet "graviditetstest efter menstruation är positivt" och få en gratis online-konsultation med en läkare.

Ställ din fråga

Populära artiklar om ämnet: graviditetstest efter menstruation positivt

Försenad menstruation förekommer hos alla kvinnor. Är hennes orsak alltid en graviditet? När börjar du oroa dig? Lär dig i detalj om vad som kan orsaka förseningar i din period; vad du ska göra för att förhindra motgångar och bevara din kvinnliga hälsa.

Graviditet är ett speciellt tillstånd att alla kvinnor väntar med spänning, ständigt ställer sig en fråga: "Har graviditet inträffat eller inte?" Tillförlitligt och i detalj lära sig om moderna metoder och metoder för att diagnostisera graviditet i ett tidigt skede.

Ställ din fråga

Frågor och svar om: graviditetstest efter menstruation positivt

Hej. Månadsperioderna var 01/11/16, under förseningen gjorde jag graviditetstester och allt var positivt. En fin dag började jag blöda och smordade med bruna sekret, gick till en uzist, jag såg inte graviditeten, men sa till mig att ta ett HCG-test, klarat det, första resultatet var 63,8, efter tre dagar 324, efter en vecka gick jag igen till en ultraljud och kan fortfarande inte hitta ett fosterägg

Svar Bosyak Julia Vasilievna:

Hej, Natalia! Jag misstänker en ektopisk graviditet. Jag rekommenderar vidare att ta en analys av hCG och gå igenom en kontroll ultraljudsskanning. Vid tubal graviditet bör äggledaren visualiseras på en ultraljudssökning. Med resultaten av undersökningen måste du kontakta en gynekolog.

Du frågade, jag svarar: Jag är 42 år gammal. EN AV PREGNANCY. Efter menstruation (5-7 dagar går), efter ungefär två dagar, är jag orolig för utsläpp i form av transparent slem (det kliar inte. Och ibland sväller vaginalvolymen, men inte alltid), cykeln är 27 dagar. Generellt sett fann de små prickar på nacken och undersökte erosion under undersökningen. USI UTAN PATHOLOGIER GÖRdes I SIMFEROPOL, OCH DEN ANDRA PLATSEN VAR CERVICITIS (GYNEKOLOGEN SAGT PÅ ultraljudet). HANSBAND HAR ALLTID SOMETIMER OCH DETS GODE ANALYS - ALLA NEGATIVA. Jag har allt PCR-blod och avskrapningar negativt. IFA är bara positivt på klamydia (MEN DIN TITRER DROPAR, DE VÄXER FRÅN 1,5 till 2,2 (BLÅ LABORATORI). KONSTANTLIGT VIBE DE Sista 8 månaderna, jag gick ut). det finns inga intraepitel-skador, utan atypi, det finns inga specifika smittämnen, inflammatoriska inklusive reparativ, måttlig, ingen plan epitel hittades, kirtelepitel upptäcktes inte. Mikroflora-smutsanalys: punkt 1 leukocyter 0-3, enkla röda blodkroppar, epitel i ett stort antal, slem i gommenantalet, flora: dederlein fastnar i den döda kvantiteten, liten i den döda kvantiteten, enstaka kokci
punkt 2: vita blodkroppar 4-6. erythritol-singel, epitel i ett stort antal, slem i gommenantalet, dederl fastnar i ett dött antal, leptotrixtrådar i en enda mängd.
punkt 3: leukocyter 1-3 delvis nedfallna, röda blodkroppar 3-5, epitel i stor mängd, slem i död mängd. dederlein fastnar i död räkning, liten i bol räkning
Staphylococcus-avföring isolerades i mitt utstryk från en livmoderhalskanal, urinrör och vaginnehåll. Små tillväxt från livmoderhalsen, måttlig tillväxt från urinröret och vaggen. Innehåll men det numeriska värdet anges inte. Är det nödvändigt att behandla det, är det farligt? Vänligen ge rekommendationer. Tack

Svar Petropavlovskaya Victoria Olegovna:

Inna, god eftermiddag. Utsläpp efter menstruation i form av slem kan innebära tidig ägglossning. För att säkerställa detta, gör en ultraljud i början av urladdningen. Enligt resultaten av analysen av patologi, nr.

Hej! Jag hade en försening av menstruationen i 14 dagar, menstruationen gick sedan under förseningen gjorde graviditetstest, de var positiva. Ultraljudet gjorde att läkaren inte hittade någonting, gynekologen också! Efter månatliga test visar ett negativt resultat på grund av vad det har?

Svar Dikaya Nadezhda Ivanovna:

Det kan vara: antingen ett billigt graviditetstest, eller så fanns det en cyst i corpus luteum, de passerar vanligtvis själva efter menstruationen, eller kanske var graviditeten kort och avslutad.

God eftermiddag! Vänligen berätta orsakerna till förseningen i menstruationen. Min pojkvän och jag var nära den 16 november, eftersom en kondom brast för att förhindra graviditet, jag drack gynepriston en dag senare, det vill säga den 18 november började mina perioder och varade nästan en vecka. Den 12 december var ett oskyddat samlag, killen kumlade inte i mig, men efter det finns det inga perioder, berätta vad som är orsaken till förseningen? Är det ett hormonellt misslyckande eller något annat och kan ett graviditetstest visa falskt positivt? tack på förhand

Hallå. Jag är 26 år, födde inte, det fanns inga graviditeter. Nu med min man vill vi verkligen ha ett barn, i 5 månader har vi inte skyddats, men graviditet inträffar inte. I mitten av oktober hade jag en funktionsfel i menstruationscykeln - efter slutet av den vanliga menstruationen, efter 3 dagar började de igen, samma i intensitet. Jag gick till gynekologen, hon skickade till en ultraljudsundersökning, som visade att jag hade en 4 cm cysta på min vänstra äggstock. Läkaren föreskrev en äggstocksammansättning och tranex för att stoppa blodflödet. Jag drack tranexam i 3 dagar, det verkade hjälpa, jag gick en andra ultraljud till en annan klinik. De sa att det inte finns några cyster! Kan det ha försvunnit på tre dagar eller bara i det första fallet jag stötte på en inkompetent specialist (hela undersökningen tog inte mer än 2 minuter)? Ja, det gjorde jag också före menstruationen, och efter att jag gjorde ett graviditetstest var det positivt båda gångerna, men ultraljudet bekräftade inte graviditeten, varken en eller den andra.
I allmänhet pågår menstruationen mig dag efter dag, som urverk, men mellan dem redan den 3: e månaden har inte fläckningen slutat. Det verkar som att mina perioder inte slutar alls, de blir bara starkare eller svagare. Samtidigt känner jag mig fysiskt normal, ingenting gör ont.
Under denna tid gjorde hon ett graviditetstest ytterligare två gånger, det är stabilt positivt, men ultraljudet visar varken en graviditet eller en cysta, allt är perfekt på en ultraljud! Undersökte sköldkörteln också, allt är normalt. Läkarna säger kanske hormonellt misslyckande, jag upplevde svår stress i slutet av september. Men varför cykeln inte återhämtar sig? Min man och jag vill verkligen ha ett barn, men medan jag begränsar sex till 1-2 gånger i veckan är det skrämmande i min situation. Under sex känner jag förresten inte fysiskt obehag. Och viktigast av allt är testet positivt, vilket betyder att min hCG är förhöjd. Läkare rycker upp. Vänligen meddela vad du ska göra, hur du kan återhämta dig Jag förstår ingenting vad som händer med mig..
Tack så mycket.

Palyga Igor Evgenievich svarar:

Jag råder dig att donera blod för hCG i dynamik, var tredje dag. att veta specifika nummer. Hos icke-gravida kvinnor kan hCG endast höjas med cystisk drift, men det ger en karakteristisk bild på en ultraljudscanning (snöstorm). Möjlig frusen graviditet, vilket ger blödning. I alla fall behöver du en erfaren uzist som korrekt genomför studien. Din situation är inte normal, det bör finnas avvikelser i ultraljudssökningen. Efter bloddonation för hCG, skriv de erhållna indikatorerna, vi kommer att prata mer specifikt.

God eftermiddag! I denna cykel planerade min man och jag en graviditet, en regelbunden cykel på 28-27 dagar, den 22: e dagen av cykeln, spotting började, två dagar gick. Jag trodde att menstruationen gick och började dricka Yarina. Jag drack 4 tabletter och gjorde just om ett graviditetstest efter en så konstig daub och det är positivt. Säg mig, kan jag sluta ta Yarina, och om blödningen kommer att avbrytas. Finns det en risk för en eventuell graviditet? Tack

Kravchenko Elena Anatolyevna svarar:

God dag, Natalia! Om du planerade en graviditet, varför började du ta Yarina? När läkemedlet dras tillbaka kommer det verkligen att blödas ut. Besök din läkare, undersöka dig själv och, tillsammans med gynekologen, lösa problemet..

Hej! Min flickvän och jag hade det första könet efter menstruationen den 16: e, nu är det den 29: e, hon gjorde två graviditetstester. båda visade ett positivt resultat. Tills menstruationen är en vecka. Sex var skyddat (kondom). Är det verkligen en graviditet? Vad ska man göra? Jag är i panik.

Svar Purple Roksolana Yosipovna:

För att veta 100% behöver du en tjej för att donera blod för hCG (graviditetshormon av gonadotropinhormon), dess indikator registrerar manifestationen av graviditet. I de tidiga stadierna kan tester ge falska resultat..

Hej! Jag är 31 år. Menstruation c. oregelbunden (inom 32-34,36 dagar), från 13l. Som 19-åring hade jag erosion i livmoderhalsen + infektionssjukdomar (Kalpit osv. Jag kan inte komma ihåg med säkerhet) gjorde cauterisering (med laser) två gånger, det fanns inga problem efter det. Vid 25 års ålder födde hon (det var inte möjligt att bli gravid omedelbart, bara efter ett år). I år (i maj) vid en rutinundersökning fann min läkare erosion + Jag hade klagomål om omfattande urladdning. Hon avskräckte mig från att ta bort erosion - hon hävdade att hon nu har ett upptaget schema (vi har en för hela området), de skjutit upp till juni - juli. I juni, en försening på 10 dagar, är ett graviditetstest svagt positivt. Månadsperioder kom den 16 juni, rikligt, efter dem gult utsläpp med lukten av fisk. Graviditetstestet är fortfarande positivt. Ultraljudsdata på dag 11 i c.: livmoderkroppen är 55-42-51 mm. Konturerna är släta, ekostrukturen är homogen, endometrium är 12 mm. med hypoekoiska inneslutningar upp till 5 mm., höger äggstock är 46-30mm. med vätskeinförande echostr. 35-28mm., den vänstra äggstocken är 32-20mm., slutsatsen är den falliska cysten i höger äggstock. En smet för gonokocker (jag kan definitivt inte dechiffrera) leukocyterna är 12-15, i urinröret 8-10?, Epitelet är 8-10, i urinröret 6-9? Läkaren har diagnostiserat kalpit + graviditet under?. Förskrivna Betadine-ljus - 10 dagar. 1 St. och upprepa testet efter 10 dagar. ultraljud på dag 5 av c. Testet var positivt efter 10 dagar. och behandlingen med ljus fungerade inte. resultat - urladdningen försvann, klåda dök upp. Menstruationen kom den 14 juli (efter 28 dagar). Dessa ultraljud (7 d.ts.) - livmoderkroppen 55-37-50mm. i retroflexio. Konturerna är jämna, ekostr. homogen. Endometrium 7mm. livmoderhålet är jämnt. Cervix med malm N ceb (?) Upp till 6mm. Höger äggstock är 33-21mm. i den en bädd av cystisk inkludering 13 mm, heterogen. echostr.?, vänster äggstock 30-16mm., slutsats - mer data för resten. fenomen i follikeln. cyster till höger. En smet för onkocytologi - cytogrammet är inflammerat. Igår utförde vi PCR (på rekommendation av en annan läkare - min läkare är på semester). Gynekologen sa att erosionen är mycket stor och det är först nödvändigt att behandla inflammation och infektioner som provocerade denna erosion, och sedan bara erosion. Ville du bli gravid i år (ett halvt år, till ingen nytta)? Jag har många frågor just nu. om HPV 16-18-viruset upptäcks, hur skrämmande är det i mitt fall? Och vad visade det här på ultraljudet på livmoderhalsen (jag är väldigt rädd om det är cancer) Varför klippte jag testet? (Jag läste att han kan ha remsat från en cysta eller på grund av förekomsten av en svullnad.) Ja, min son på 4 år gjorde PCR - uttryckt. HSV- och klamydiavirus. En läkare för infektionssjukdomar sa att vartannat år har detta virus och att det inte är nödvändigt att behandla.

Svar Dikaya Nadezhda Ivanovna:

Diagnos: Follikulär cysta i höger äggstock. Cervikal erosion. colpitis. Nödvändigt: 1. an.blood på RV, HIV, general an.blood. 2. Välj lämplig preventivmedel - orala antikonceptionsmedel med låg dos (för behandling av follikulära cyster) 3. Bakning av utsöndringar, smuts på flora. Kolpitbehandling med parallell partnerbehandling. 4. Kolposkopi, livmoderhalsbiopsi följt av cauterisering. 5. Vaccination med HPV-vaccinet - "Cervarix". 6. återställande av mikroflora i tarmen och i slidan. Om allt detta inte kan göras i en klinik för födelse - gör det på en klinik i ett annat område, helst på patologin i livmoderhalsen och livmodern. Men läka, för det är din hälsa och ditt liv. Ett graviditetstest kan vara positivt om: närvaron av graviditet, cystor i corpus luteum, närvaron av cystisk slipning, test av dålig kvalitet med felaktig lagring. Var inte nervös och tillskriv inte dig själv sjukdomar - du skrev själv "onkocytologi - cytogrammet är inflammerat.", d.v.s. inflammatorisk typ av cytologi. det är nödvändigt att hitta patogenen och behandla den.

Ålder för tillfället - 20
Menstruation ålder 13
Datum för senaste menstruation - 28/01/2011
Menstruationscykelns varaktighet är 21-60 dagar
Blödningens varaktighet - från 03/02/2011 till 04/04/2011 (stoppas av instrumentell diagnostisk curettage)
Graviditet - hur det slutade - spontan missfall under?

Kära läkare, uttrycka dina antaganden om min situation..
Jag har haft NMC under lång tid, 2008 fick jag diagnosen polycystisk äggstock och ordinerade hormoner - jag drack Yarina-kursen (jag drack cirka 1,5 år), men min hormonella bakgrund fungerade inte och jag ansåg det inte nödvändigt att fortsätta behandlingen.
Situationen förändrades något 2011, den 14 februari hade jag en oskyddad PA, efter förseningen gjorde jag ett test (2 delar), det visade ett negativt resultat, och jag trodde inte på möjligheten att bli gravid. Efter ungefär några dagar fick jag känslor i nedre del av buken, bröstet var svullet, jag kände ömhet och dåsighet, men jag tillskrev det en lång PMS.
Från den 02.03.20011 började jag ha en svag rosa urladdning, som växte till något vansinnigt liknande menstruationen. Det pågick i ungefär en vecka och jag gick till gynekologen. Gynekologen föreskrev mig "Duphaston" i 10 dagar och "Dicinon", och sa att så snart jag börjar dricka dem, slutar blödningen, men där var det, det flödade och flödade, så var det nästa gynekolog som behandlade mig med homeopati, under perioden från 03.03. 2011 till 04/01/2011 var det ingen blödning, 04/04/2011 Jag åkte igen till gynekologen, "homeopat", han ringde en ambulans och jag fördes redan till sjukhuset.
På sjukhuset hade jag en ultraljudsundersökning och ett graviditetstest, det visade sig vara positivt, och läkarna gav mig en instrumentell diagnostisk curettage, blödningen stannade, enligt läkarna tyckte de att det var lite som resterna av ett fosterägg, jag fick åter ett graviditetstest den 07/07/2011, vilket igen visade sig förresten vara positivt, inte en enda ultraljud avslöjade graviditet i livmodern eller i rören, eller snarare, rören på ultraljudet av normal storlek. Efter det andra positiva (pappers) testet ville de göra laparoskopi eftersom läkarna misstänkte en ektopisk graviditet, jag var redan tvungen att erbjuda dem att göra en analys för hCG, nu sitter jag och väntar på resultatet
Jag bifogar ultraljudsresultaten vid olika tidpunkter, kanske detta kommer att hjälpa till att klargöra situationen

07.07. 2011
Endometrium, en funktionell skikttjocklek på 9 mm, motsvarar inte menstruationsdagen
Diagnos: Cervikal erosion och ektopion. Andra icke-inflammatoriska sjukdomar i äggstocken, äggledaren och det stora ledbandet i livmodern.
03/11/2011 ("Duphaston och" Dicinon "släpptes)
Endometrium, funktionell skikttjocklek 1,4 mm, hyperokoisk
Diagnos: NMC, blödning, ektopi med livmodern, endometrial hyperplasi
2011/03/16
Tjockleken på endometrium är okänd, eftersom inte gjort en ultraljud
Efter undersökning med hjälp av speglar, diagnosen: onormal uterus och vaginal blödning inte specificerad
2011/03/24

Slutsats: PCA (scleropolycystic äggstock)
Diagnos: onormal uterus och vaginal blödning, ospecificerad, endometrial hyperplasi
04/04/2011
Endometrium, det funktionella lagrets tjocklek är 1,8 mm, vilket motsvarar den första dagen på MC
Diagnostik av metrorragi, äggstocksfel.
04/04/2011
Endometrium, det funktionella lagrets tjocklek är 4 mm, motsvarar inte menstruationsdagen.
(här visade också ultraljud olika på en dag)

Frågan är varför testet förblir positivt efter curettage, vad är möjligheten till en ektopisk graviditet? och i allmänhet yttrandet från en specialist, vad man ska göra, gå med på laparoskopi eller be om ytterligare icke-kirurgisk diagnos?

Även med en liten försening gör varje vaksam tjej ett graviditetstest. Det händer att den andra remsan dök upp, och menstruationen gick ändå. Fångsten är att den kemiska indikatorn svarar lika på både normal graviditet och patologin för dess utveckling. Vad visar ett positivt test efter menstruationen, vad man ska göra i en sådan situation och om testerna kan vara fel?

1 menstruation eller patologi?

Hos varje fjärde gravid kvinna observeras fläckar från vagina i de tidiga stadierna. Gynekologer hävdar att detta inte är en period utan ett utsläpp som kan indikera en ektopisk, död graviditet eller missfall. Sådan blödning är mild och skiljer sig från vanlig menstruation.

Vad du ska leta efter:

 • Blödningen började tidigare eller senare (3 till 7 dagar);
 • Färgen på urladdningen är rosa, svart eller ljusbrun;
 • Små volym.

Falsk menstruation kan gå vid den angivna tiden och pågå lika många dagar som den vanliga menstruationen, vilket är vilseledande för kvinnor.

Varje avvikelse i menstruationscykeln bör vara alarmerande, särskilt om flickan hade oskyddat, avbrutit samlag eller missat preventivpiller före hennes period. I det här fallet måste du göra ett graviditetstest hemma, och för alla resultat av den snabba analysen bör du besöka gynekologen. Läkaren kommer sannolikt att skicka en ultraljud och förskriva ett blodprov för hCG.

2 Vad är hCG och hur man tar ett hormontest?

Det säkraste sättet att bekräfta eller utesluta befruktningen är att ta ett blodprov för hormonet hCG (human chorionic gonadotropin). Detta specifika hormon produceras av membranet i embryot efter att embryot är fäst vid livmodern. Konventionella testremsor svarar också på detta hormon, men endast i urin. Men analysen för hCG visar nivån på hormonet i blodet och kan berätta den exakta graviditetsåldern. Dessutom hjälper flera test att följa dynamiken i fostrets utveckling per vecka och förhindra farliga patologier i tid..

Normalt bör hCG hos en icke gravid kvinna ligga i intervallet 0 - 5 mU / ml. Om befruktningen har inträffat, stiger hormonnivån med 8 till 11 dagar efter förseningen. Till exempel, under den tredje graviditetsveckan, kommer hCG-nivån att förbli i intervallet 5-50 mU / ml, och under den fjärde kommer den redan att öka till 426 mU / ml.

3 Varför finns det "två remsor" efter menstruationen?

Ett positivt test efter menstruation betyder inte alltid befruktning. Den andra remsan kan också indikera förekomsten av olika sjukdomar och störningar i en kvinnas kropp.

De huvudsakliga orsakerna till detta fenomen är:

 • Närvaron av en cysta i äggstocken (follikeln brast inte).
 • Fel i äggstockarna (funktionspatologi).
 • Användning av GOK (preventivmedel hormonella preventivmedel).
 • Det befruktade ägget förblev i äggledaren, hade inte tid att få fotfäste. Endometrialskiktet kommer ut i form av menstruation, varefter embryot fixeras på det nya endometriumet.
 • Dubbel ägglossning - förekommer hos 10% av kvinnorna. Menstruationen går när ett ägg befruktas, och det andra kommer ut med sekret.
 • Ektopisk graviditet.
 • Hormonell obalans.
 • Misslyckad graviditet, men hCG-hormonet finns fortfarande i blodet.
 • . Hos en kvinna börjar fläcken 10-14 dagar efter befruktningen. Under denna period går embryot i livmoderväggen och blodkärlen spricker. Implantationsblödningen sammanfaller med startdatum för nästa menstruation, så kvinnor tar utskrivningen som normalt och är inte medvetna om graviditet. Lyckligtvis är kortvarigt blodflöde inte farligt för barnet, men det händer ofta - hos en tredjedel av gravida kvinnor.

Kan inte bli gravid?

Våra läsare bekräftade att de fick hjälp av den metod som Elena Malysheva rekommenderade i ett av hennes program. Därför beslutade vi att infoga en länk till andra recensioner. Läs mer.

Det är möjligt att testet i sig visade sig vara av dålig kvalitet, upphör att gälla eller att reglerna för genomförande inte följdes. Även om testtillverkarna försäkrar att noggrannheten för även den vanligaste indikatorn i form av en remsa är minst 99%.

4 Varför menstruationen kan gå under graviditeten?

Blodavladdning under den första månaden av graviditeten anses vara en vanlig förekomst, och hos kvinnor motsvarade det nästan normen. Gynekologer tror dock inte det. Anledningarna till att menstruationen går med en befintlig graviditet i första trimestern är ganska alarmerande:

5 Kan testet vara fel?

Om ett graviditetstest visade två remsor efter menstruationen betyder det inte alltid att flickan är i position. Som nämnts tidigare kan gynekologiska sjukdomar och hormonsvikt ge ett positivt resultat av en testremsa. Men det visar sig att ämnen från tredje part i urinbehållaren kan spela ett grymt skämt.

Följande faktorer kan påverka resultatet av analysen:

 • Felaktigt test - istället för urin, saliv eller blod användes.
 • En grädde eller intim gel som indikatorn har reagerat i urinbehållaren.
 • Kvinnan tog speciella hCG-läkemedel för att stimulera ägglossningen och förbättra corpus luteums funktion i äggstockarna.

För att utesluta påverkan av främmande ämnen på testreagenset är det bäst att köpa en steril behållare för urin på ett apotek. Eller använd ett jetprov i stället för en testremsa, för vilken urinuppsamling inte krävs.

Om alla regler följdes för det första testet, men flickan är säker på att det inte kan finnas någon graviditet, för din egen lugn är det bättre att upprepa analysen på några dagar. Och helt lita på expressmetoder är inte värt det. Det är bäst att gå till gynekologen för att genomgå en fullständig undersökning, eftersom endast en kvalificerad läkare kan fastställa den exakta orsaken till ökningen av hCG hos en kvinna och föreskriva rätt behandling.

6 Vem sa att det var svårt att besegra infertilitet?

Kan du inte bli gravid? Och du börjar redan tvivla på dina förmågor!

 • Tänk vilka läkare du ska gå till?
 • Du tror att något är fel med dig?
 • Trött på att genomgå analyser
 • Läkare rycker upp och "klipper" pengar från dig?

Svara nu på frågan: Passar det dig? Kan problem uthärdas? Och hur mycket tid spenderas på ineffektiv behandling? Läs bättre, råd från andra kvinnor som avslöjar sin hemlighet för att besegra infertilitet. Det visar sig att det finns ett enkelt och beprövat verktyg som rekommenderas av erfarna gynekologer. Läs artikeln...

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Efter conization, magra varje månad

Efter conization, magra varje månadDen radikala och minst traumatiska metoden för att avlägsna patologiska neoplasmer på livmoderhalsen är koniseringsproceduren, under vilken partiell excision eller avdunstning av cellerna i detta organ sker....

Bra icke-hormonella växtbaserade botemedel mot klimakteriet

Varje kvinnas liv har flera stadier, och den barnsförlossande processen spelar en av de viktigaste rollerna. Barndom, ungdom, mognad, ålderdom är de vanliga processerna i varje mänsklig kropp....

Varför perioder inte kommer

Alla kvinnor vet att menstruationen bör börja vid en viss tidpunkt. Men inte alla skiljer sig i regelbundenhet. Det händer att månadscykeln bryts och menstruationen försenas....