Ingen månad efter avbokning av Yarina

Ansvarsfrihet

Om ett par inte vill skyddas med den klassiska metoden - med hjälp av kondomer, och en kvinna är rädd för att sätta en intrauterin enhet, finns det ett behov av att ta hormonella preventivmedel. Tänk på hur OK (orala preventivmedel) påverkar en kvinnas kropp och vad man ska göra om det inte finns några perioder efter Yarinas avbokning.

Inflytande

Handlingsmekanismen för alla orala preventivmedel är baserad på hämningen av hypofysens aktivitet. Detta är den del av hjärnan som ansvarar för att aktivera utsöndring av hormoner som kallas gonadotrop.

Detta är FSH (follikelstimulerande hormon), ansvarig för utvecklingen av follikeln, där ägget sedan utvecklas och växer. Luteiniserande hormon (LH) undertrycks också, på grund av vilket follikeln måste spricka, och ägget ska komma in i äggledaren för efterföljande befruktning. Eftersom dessa faser i cykeln undertrycks sker inte ägglossning, vilket innebär att spermier som har fallit i livmodern helt enkelt inte har något att befrukta.

Orala preventivmedel kan ha följande effekter på reproduktionssystemet:

 • aktiviteten hos villierna i epitelet som fodrar äggledarna minskar;
 • endometrialskiktet i livmodern blir mindre, vilket komplicerar processen att implantera ett ägg i livmoderhålet;
 • slemet som utsöndras i livmoderhalskanalen blir mycket tjockare och på grund av detta minskar hastigheten för spermier i livmoderhalsen.

Förebyggande av graviditet genom att undertrycka ägglossning är inte det enda skälet till att en gynekolog kan förskriva p-piller till en kvinna. Reglera hormonell bakgrund med vissa sjukdomar och patologier inom dermatologi, onkologi, hematologi med deras hjälp.

Innan patienten förskrivs ett visst preventivmedel tar gynekologen hänsyn till resultaten av testerna, en historik med kroniska sjukdomar, den individuella toleransen för p-pillerna och kvinnans fenotyp. Kroppen händer:

Dessa är flickor som har flytande kvinnliga former, ofta har de liten eller betydande övervikt. Sådana kvinnor har tunga perioder, och deras varaktighet är medium eller lång. Sådana patienter är ordinerade läkemedel såsom Minulet, Mikroginon, Rigevidon. Det vill säga, preventivpiller med ett högt innehåll av progestogen-gruppkomponenter används.

Dessa är damer som ofta har en tunn, vinklad kroppsbyggnad, och deras perioder är mycket knappa i volym. Sådana patienter förskrivs ofta Yarina. Det kan också vara till exempel droger som Jeanine, Ovidon, Diane, Klayra, Jes.

Dessa kvinnor var lyckligare än resten: deras cykel går vanligtvis som urverk, menstruationen är av normal volym och kroppen vikas mycket harmoniskt. Dessa flickor förskrivs ofta att ta Mercilon eller till exempel Regulon.

Fenotyp är inte det enda kriteriet för val av lämpliga orala preventivmedel. I detta spelar ålder, möjliga kontraindikationer, samtidig administrering av andra läkemedel och de åtföljande villkoren för kvinnan en roll. Enskilda egenskaper hos kroppen kan göra betydande justeringar, så Yarina kan tilldelas utifrån en specifik situation.

Avbryt

På vilken dag efter att Yarina-menstruationen börjar? När preventivmedel av hormonell karaktär avbryts på grund av ytterligare en paus eller en planerad graviditet, händer detta sällan när en kvinna passerar utan spår. Organismen levde före detta i stadiet av hormonell jämvikt, sedan grep de in i dess aktivitet och konstgjorda den i ett visst tillstånd under lång tid. Därför förväntas ett visst "uppror" av kroppen.

Tills de normala parametrarna som kroppen hade innan OK började återställdes kan det ta upp till sex månader. Det endokrina systemet när det gäller att ta syntetiska hormoner börjar vara lat, eftersom tabletterna länge gör en del av arbetet för det.

Därför, om det inte finns några perioder efter borttagande av läkemedel, inklusive Yarina, bör paniken inte uppstå. Många möter detta, du behöver bara låta kroppen återhämta sig och vänta på att perioden börjar. Men ändå är det värt att besöka en gynekolog om menstruationen inte kommer längre än 3 månader.

Fördröjning

Den mest uppenbara och vanligaste orsaken till försenad menstruation är graviditet. Detta fenomen kallas OK abstinenssyndrom. Efter en kurs med hormonella preventivmedel inträffar en slags omstart av reproduktionssystemet och de första cyklerna efter detta ökar sannolikheten för befruktning avsevärt.

Med hjälp av denna speciella reaktion från kroppen föreskriver gynekologer ofta preventivmedel till kvinnor som inte kan bli gravida under en lång tid. Och barnet visar sig precis mot bakgrund av drogen.

Graviditet efter Yarina är mycket möjligt. Det kan bli både önskvärt och planerat, men ändå helt oväntat. Det kan hända att befruktningen inträffade vid läkemedlet. Felet i pillernas verkan orsakas ofta av den mänskliga faktorn, när flickan helt enkelt glömmer nästa dos eller dricker OK varje dag vid olika tidpunkter.

Samtidigt, om graviditet inträffade medan hon tog orala preventivmedel, och flickan fick reda på hennes situation efter att ha avslutat läkemedlet, bör du inte oroa dig för mycket - det kommer inte att skada fostret, OK kommer inte att påverka den intrauterina utvecklingen.

Förutom graviditet kan amenorré förekomma. Andelen fall då tabletterna själva har skylden för frånvaron av menstruation är försumbar. Detta kan huvudsakligen hända hos mycket unga flickor vars cykel ännu inte är helt etablerad eller som har ”utnämnt” sig till födelsekontroll.

Hos kvinnor i sen reproduktiv ålder kan amenorré vara ett symptom på tidig menopaus, vilket sammanföll med avskaffandet av Yarina eller andra p-piller.

Oftare kan förseningen i menstruationen efter avbrytandet av Yarina plus manifestera sig som ett symptom mot andra sjukdomar som påverkar den endokrina sfären. De kan förvärras och börja utvecklas mot bakgrund av avskaffandet av födelsekontrollen och orsaka förseningar eller fullständig frånvaro av menstruation.

Till exempel kan det vara några urogenitala infektioner (gonorré, syfilis). Amenorré kan observeras som en följd av störningar i sköldkörteln, med polycystisk äggstock, i fall av cancer.

Menstruationen börjar inte efter avbrytandet av Yarina

Yarina avbröts för att genomföra hormontester (sade den 2: a-5: e dagen av cykeln) och förberedde sig för B

Jag drack Yarin 5 månader efter regressionen
Tidigare fanns det inga problem med cykeln, ja, när man tog Yarina så var naturligtvis allt också OK

Cirka 10-11 var tänkt att börja menstruation. Idag är 18 - tystnad

Dessutom börjar undre buken ibland skada lite, det verkar som om det är på väg att börja - och ingenting

Se en läkare, men planerade att gå bara för tester. Jag tror att det inte finns något längre att vänta - eller att det inte finns något att vänta: ((

Yarina: ingen period efter p-piller

Moderna orala preventivmedel är ett av de mest pålitliga sätten att förhindra graviditet. Liksom alla läkemedel förfinar och förbättrar farmaceut ständigt. Varje ny generation av preventivmedel blir effektivare och säkrare för hälsan. Idag är ett sådant verktyg Yarina. Läkemedlet eliminerar inte bara möjligheten till befruktning, utan påverkar samtidigt fördelaktigt menstruationens natur. Men trots preventivmedlets popularitet och dess aktiva användning kanske inte alla kvinnor förstår hur Yarina och hennes perioder är relaterade, vilka funktioner som kan vara under och efter administrationsförloppet.

Hur påverkar Yarina menstruationen

Läkemedlet för att förhindra graviditet rekommenderas för kvinnor med en regelbunden cykel utan gynekologiska problem. Dess huvuduppgift, liksom andra liknande medel, är att få kvinnans reproduktionssystem att fungera som om ägglossning redan har inträffat. Tack vare mekanismerna som utlöser de aktiva substanserna i Yarina blockeras äggets mognad, det separeras inte och följaktligen uppstår inte befruktningen.

Många kvinnor konstaterar att Yarina har en positiv effekt på menstruationen: samtidigt ömhet försvinner, mängden blödning minskar, deras varaktighet minskar, vilket förhindrar förekomsten av järnbristanemi och ytterligare komplikationer. För kvinnor med allvarliga manifestationer av MC kan gynekologer därför förskriva en kurs av Yarina för terapeutiska ändamål för att ändra dess kvalitet.

Dessutom har medicinen en gynnsam effekt på välbefinnande och utseende: det minskar vätskeinnehållet i kroppen, och därmed lindrar svullnad och motverkar viktökning. Preventivmedlet har också det faktum att det har en antiandrogen egenskap: det reglerar funktionen hos talgkörtlarna, vilket positivt påverkar hudens och hårets tillstånd - akne elimineras, och manifestationen av seborré reduceras.

Patienter som inte tidigare har tagit piller har mild intermenstrual urladdning. Detta händer vanligtvis under de första månaderna av inträde och försvinner sedan. Men bara i fallet är det värt att det verkar för din gynekolog att förhindra oönskade konsekvenser.

Oregelbundna, fläckiga eller blödande genombrott kan uppstå vid användning av preventivmedel. Vanligtvis händer detta i början av kursen, och efter en stund försvinner de när kroppen vänjer sig vid Yarina. Därför är det tillrådligt att utvärdera deras karaktär först efter anpassningsperiodens slut - vanligtvis inträffar detta tre månader efter kursstart.

Om menstruationsblödning fortsätter eller inträffar efter tidigare regelbundna cykler, kommer det att vara nödvändigt att undersökas för att utesluta graviditet (vilket knappast är möjligt under antagningsvillkoren) eller onkologiska patologier.

 • Varför det inte finns några perioder efter Yarina

Om OK togs enligt alla regler: utan utelämnanden, med ett extra piller efter kräkningar eller diarré, är befruktning knappast möjlig. Men om passagen av blödning varar i två cykler, är det bättre att skydda dig själv - besök en gynekolog och ta reda på orsaken. I detta fall tas Yarina inte förrän det finns tillförlitliga uppgifter om frånvaron av graviditet.

Det händer också att problemet är reaktionen från det reproduktiva systemet på de bestående komponenterna i preventivmedlet. I det här fallet måste du avbryta utnämningen för att orsaka menstruation efter avbrottet av Yarina. Irritationsmedlet elimineras och cykeln återställs..

Hur du avbryter OK

För att inte orsaka hormonstörningar i kroppen och inte orsaka obehag för dig själv, bör du korrekt avsluta att ta orala preventivmedel. Det finns flera alternativ för uppsägning.

Alternativ 1. Den mest optimala lösningen är att avbryta att ta pillerna just nu när du måste starta ett nytt paket. Med andra ord, ta alla 24 eller 28, varefter, som vanligt, snart kommer blodiga utsläpp av en annan art att dyka upp. I den nya cykeln kommer äggstockarna själva att reagera på signalerna från hjärna i hypofysen och hypotalamus, som genom FSH och LH stimulerar sin egen produktion av könshormoner.

Alternativ 2. Ibland blir det nödvändigt att avbryta administrationen av orala preventivmedel vid någon tidpunkt som inte sammanfaller med slutet på hela förpackningen. Det finns inget kritiskt i detta, men varje organism kan uppfatta detta alternativ på olika sätt. Därför kan du sluta ta det på vilken tablett som helst.

En sådan daub kan pågå i upp till 10-14 dagar, detta bör inte få en kvinna att oroa sig. Sök läkarhjälp endast vid mycket tung eller långvarig urladdning.

Vi föreslår att du bekanta dig med: Söm solvens efter kejsarsnorm

Men det ideala alternativet är när läkaren, efter att ha undersökt och utvärderat alla risker, rekommenderar ett schema som är mest optimalt i en viss situation. Ofta förskrivs orala preventivmedel inte bara för att skydda mot graviditet, utan också för att behandla olika patologiska tillstånd. Det är svårt att förutsäga vilken menstruationsperiod efter en kvinnas ok går, eftersom det är kroppens enskilda egenskaper att återställa dess funktioner.

Effekten av orala preventivmedel

Hur man dricker drogen

För att uppnå den garanterade effekten av p-piller, måste du dricka en sak varje dag, undvika utelämnanden, i 21 dagar och alltid på samma gång. Efter att tabletterna i blåsan är över måste du ta en sju dagars paus vid införandet. Under ett sådant paus bör menstruationsblödning uppstå. Vanligtvis sker detta på en paus på 2 eller 3 dagar. En vecka senare återupptar de piller från nästa blåsor.

En kvinna som först fick ordinerat Yarina, och innan dess inga orala preventivmedel användes, kan börja kursen den första dagen med månadsblödning. En försening på upp till 2-5 dagars menstruation är tillåten, men om en kvinna lever sexuellt, rekommenderas hon att försäkra sig med andra skyddsmedel under den första veckan när hon tar Yarina.

Om kvinnan före utnämningen använde något OK, är det tillåtet att starta kursen med Yarina-tabletter nästa dag efter avslutad (eller avbokning) av föregående.

Om skyddsmedel som en intrauterin ring, en spiral och andra liknande medicinska apparater användes, byter de till Yarina den dagen de tas bort.

Hur mycket efter avbokningscykeln kommer att återställas

FaktorVad händer i kroppen
Kvinnan ålderDet noteras att tidsintervallet förlängs efter 35 år och ofta når 4-6 månader. Detta beror på en viss uttömning av kroppens reserver, liksom den samtidigt patologi som uppträder i denna ålder.
Antagningens varaktighetOm hormonella läkemedel används i 2-3 månader, uppfattar kroppen detta som ett slags test. Som ett resultat, efter avskaffandet av OK, inträffar ofta något som en egen stimulering av ägglossning, och flera folliklar mognar i äggstocken på en gång. Den här egenskapen används ofta av läkare för ospecificerad infertilitet eller några andra problem med befruktningen i ett par. Som ett resultat ökar chanserna för graviditet efter en kort upptagande dramatiskt.

En något annorlunda bild uppstår när man använder hormonella piller i många år. Ofta behöver kroppen från 6 till 12 månader för att återställa den naturliga hormonprofilen.

Med tanke på detta rekommenderar vissa läkare att ta en paus på 2 till 3 månader efter ett års tillträde. Detta är inte särskilt bekvämt, så många kvinnor använder inte dessa tips..

Vad man ska göra om Yarina passerar

Det händer att en kvinna av någon anledning glömde eller inte kunde ta p-piller i tid. Om det har gått mindre än 12 timmar efter det senaste förfarandet, bör det kompensera för utelämnandet så snart som möjligt. Om mottagningen av ett glömt piller sammanfaller med nästa piller (enligt det fastställda schemat) måste hon dessutom dricka två på en gång.

Om en kvinna kommer att tänka på mycket senare och mer än 12 timmar har gått, försvagas det preventiva skyddet, och du måste använda andra skyddsmedel inom en vecka efter att du har återupptat kursen.

Om mindre än fyra timmar har gått sedan mottagningen och kvinnan har utvecklat kräkningar eller diarré, kommer de aktiva substanserna inte att ha tid att assimilera, deras koncentration kommer att minska, vilket negativt kommer att påverka den preventiva effekten. För att kompensera bristen måste du dricka en Y pillare.

Om problemet inträffade nära kursens slut, och innehållet i blåsan är över, tas pilen från en ny platta. Och efter en 21-dagars kurs, observera ett veckobas.

Vilket är bättre - Yarina eller Jess?

Läkemedlen Yarina och Jess har samma sammansättning - båda läkemedlen består av drospirenon och etinylöstradiol. Till skillnad från Yarina innehåller Jess 20 mg etinyletradiol, vilket kan minska svårighetsgraden av biverkningar något. Beredningarna skiljer sig åt i antalet tabletter - Yarinas förpackning innehåller 21 tabletter, alla tabletter är aktiva och efter att ha tagit dem måste du ta en paus på 7 dagar. Jesss paket innehåller 28 tabletter, varav 24 är aktiva tabletter och 4 är inaktiva (placebo). Ta därför Jess utan paus.

Läkemedlet Novinet skiljer sig från Yarina i sammansättning, det avser mikrodoserade kombinerade orala preventivmedel. Novinet är också effektivt vid behandling av akne (akne), men till skillnad från Yarina har den inte en antimineralocorticoid effekt (det vill säga påverkar inte vätskeansamlingen i kroppen och minskar inte svullnaden). Den preventivmedel Novinet produceras av en annan tillverkare, dess fördel gentemot Yarina är det lägre priset.

Janine är en av de moderna preventivmedel, liknande innehållet i hormoner som Yarina. Zhanin skiljer sig från Yarina endast genom att det innehåller hormonet dienogest i en dos av 2 mg. Liksom Yarina har det en antiandrogen effekt.

Om det är nödvändigt att byta från Yarina till Zhanin, börjar de ta den nästa dag efter att den sista pillen från Yarina är full. Du kan ta en paus mellan att ta Yarina och Janine tabletter, som inte får överstiga sju dagar.

Hur man dricker piller efter en abort eller missfall

Det beror på den period då graviditetens avbrott inträffade. Om detta hände under en kort tid (under de första tre månaderna av dräktigheten), börjar tabletterna att dricka omedelbart - på abortdagen. I detta fall försvinner behovet av ytterligare barriärmedel.

Om en kvinna bestämde sig för att skydda sig efter förlossning eller ett avbrott inträffade under andra graviditeten börjar tabletterna att dricka efter 3-4 veckor. Med en senare tillträde måste du använda kondomer inom en vecka efter det första piller som tagits. Men om det under dessa 3-4 veckor fanns oskyddat samlag, måste du antingen vänta på din period eller kontakta din läkare för att se till att du inte är gravid.

Yarina och antibiotika

Om du behöver dricka antibiotika medan du tar Yarina, ska du definitivt berätta för din läkare att du tar Yarina. Vissa antibiotika kan påverka effekten av preventivmedlet och minska det. I sin tur kan ta hormonella läkemedel också påverka effektiviteten hos antibakteriella läkemedel..

Exempelvis minskar antibiotika av penicillintyp och tetracyklin effektiviteten av Yarina, därför bör barriärmetoder för preventivmedel användas under deras administrering och inom 7 dagar efter uttag av antibiotika. Antibiotika som används för behandling (rifampicin, rifabutin) - tvärtom, kan förbättra effekten av könshormoner, därför, under deras användning, inträffar ofta genombrottsblödning med Yarina.

Hur man ändrar början på MC i tabletter

Med hjälp av Yarin kan en kvinna ändra dagen menstruationen börjar. För att försena dem, observerar de inte veckopausen, men fortsätter att ta läkemedlet från nästa paket omedelbart efter det föregående. Dessutom är det tillåtet att dricka läkemedlet tills det andra förpackningen är över, och om behovet uppstår, avbryt kursen vid behov. Då börjar blödningen. Om en kvinna kontinuerligt tar Yarina, kan det under den andra administrationscykeln förekomma fläckar eller smala blödningar.

Om du avbryter kursen måste du följa veckointervallet och sedan fortsätta att dricka Yarina i vanligt läge.

När en kvinna behöver ändra det vanliga MC-schemat, kan hon självständigt överföra det under hur många dagar hon vill. För att göra detta, minska veckopausen med detta antal dagar. Dessutom, ju starkare intervallet minskas, desto mindre sannolikt börjar menstruationen under denna period. Det vill säga, om pausen är mindre än tre dagar, kan det hända att blödning inte inträffar utan kan uppstå under nästa cykel.

 • Försening efter avbokningen av Yarina

Avslag på ett preventivmedel kan framkalla ett misslyckande i MC i form av brist på menstruation i tid. Det är inte värt att få panik direkt, eftersom förseningen kan orsakas av omstruktureringen av kroppen efter avbrytandet av en extern hormonkälla. Det kommer att ta honom någon tid att återvända till deras oberoende utveckling. Hur många dagar eller veckor som krävs för detta - beror bara på de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen. Men om frånvaronstiden försenas måste du besöka din gynekolog för att förstå orsaken till vad som händer..

Anledningar till att det inte finns någon menstruation

Förseningen i menstruationen efter avskaffandet av OK leder ofta kvinnor till förvirring. Sådana kränkningar kan uppstå av olika skäl. Det finns flera grundläggande.

Graviditet

När användningen av preventivmedel har upphört ökar risken för graviditet dramatiskt. Speciellt om att ta pillerna bara var några månader. Därför är det första att utesluta med en försening graviditet. Du kan göra ett normalt urintest, men det är bättre att få ett hCG-blodprov. Den senare har ett förtroende på 100% redan den tionde dagen efter den påstådda befruktningen.

Cykelstörning

Om en kvinna slutade använda piller plötsligt utan att avsluta en förpackning, kanske hon inte räknar med en menstruation under en kort period efter avskaffandet av OK. I de flesta fall smetar de faktiskt. Sedan, när man beräknar cykeln, visar det sig att dess varaktighet kommer att vara cirka 40 - 50 dagar. Det är korrekt att dagen för eventuell upptäckt av fläckar efter att födelsekontrollen har avbrutits anses vara den första i en ny cykel.

Det är också nödvändigt att överväga om flickan hade menstruation tidigare. Om hormonella läkemedel föreskrevs för att återställa cykeln, så kan störningar omedelbart efter avbrott fortsätta. Till en början är det vanligtvis mindre förseningar, som kan förvandlas till längre..

Hos kvinnor efter 35 år sker återhämtningen av cykeln inte lika snabbt som till exempel hos 25-åringar. Speciellt om orala preventivmedel har tagits i mer än 3 till 5 år utan avbrott.

Könsinfektioner

Genom att använda den hormonella skyddsmetoden undviker man bara en oönskad graviditet, men sexuella infektioner förhindras inte på detta sätt. Till och med en mindre inflammatorisk process kan i slutändan leda till ovariell dysfunktion, vilket kommer att resultera i en cykelstörning efter stopp av p-piller.

Hur som helst, om det inte finns några perioder efter att ha avbrutit OK, bör du kontakta en specialist. Endast en läkare efter ytterligare undersökning kan ta reda på den verkliga orsaken till förseningen och föreskriva nödvändig behandling.

Möjliga biverkningar under Yarina

Det är inte förgäves att läkemedlet anses vara ett av de mest effektiva: utöver starka åtgärder tolereras det mycket väl. Men möjligheten till biverkningar kan inte uteslutas. Därför måste en kvinna vara beredd på att kroppen reagerar negativt på piller. Bland de vanligaste klagomålen är illamående och kräkningar, obehag i bröstet - ömhet och spänningar. Oönskade förhållanden finns också i form av:

 • Ofta humörsvängningar, depression, blekning av libido
 • Huvudvärk
 • Migrän
 • Artros- eller venetromboembolism
 • Blödning av okänt ursprung
 • Akne, hudutslag.

Förutom dessa biverkningar är andra negativa manifestationer möjliga. Så det finns bevis för att bröst- eller levertumörer oftare diagnostiseras efter OK. Dessutom är andra oönskade handlingar från Yarina inte uteslutna:

 • Erythema nodosum
 • hypertension
 • pankreatit
 • angioödem
 • Nedsatt glukostolerans
 • Störningar i funktionen i levern eller njurarna
 • Ansiktspigmentering.

Vid försämring av hälsan och förekomsten av okarakteristiska symtom är det bättre att konsultera en läkare. Det är möjligt att Yarina bara inte passar och läkemedlet måste ersättas med ett liknande botemedel. Men det kan visa sig att preventivmedlet inte har något att göra med, och de negativa symptomen sammanföll bara med kurstiden. Då måste du ta reda på vad som påverkade hälsan och eliminera orsaken till sjukdomen.

När man ska träffa en läkare

För kvinnor som tar preventivpillerar för första gången kan det finnas små blödningar utöver menstruation. Detta inträffar under de första månaderna av inträde. Sedan försvinner allt när kroppen vänjer sig medicinen. Men om ansvarsfrihet överstiger en period av tre månader rekommenderas att du konsulterar en specialist. Läkaren kommer att förskriva en undersökning för att utesluta en eventuell graviditet eller onkologi. Följande tecken kan dessutom fungera som ett skäl för att besöka en gynekolog:

 • fortsatt menstruation i mer än sju dagar;
 • långa perioder som ofta visas;
 • menstruation inträffar medan du tar medicinen;
 • menstruationen började inte en månad efter användningen av läkemedlet.

Ring ett ambulansteam i följande fall:

 • smärta som ger till vänster hand;
 • hosta;
 • huvudvärk;
 • talnedsättning;
 • svimningstillstånd;
 • smärta i lemmarna.


Vid besvimning, ring en ambulans

Vem är förbjudet att dricka preventivmedel

Du kan ta ett preventivmedel för kvinnor som inte har hälsoproblem. Innan du börjar ta Yarina måste du därför genomgå en undersökning. Anledningen till förbud mot preventivmedel kan vara:

 • Närvaron i ögonblicket för trombos eller tillstånd som föregår den, en predisposition för den (inklusive ett omnämnande i anamnesis)
 • Migrän (vid tidpunkten för utnämningen eller tidigare)
 • Vaskulära komplikationer vid diabetes
 • pankreatit
 • Patologi i levern eller nedsatt funktion, organtumörer
 • Förekomsten av hormonberoende neoplasmer
 • Graviditet (bekräftad eller möjlig), HB
 • Individens känslighet för komponenter OK.

Vad man ska göra när man hoppar över två tabletter?

Oftast rekommenderar läkare att ta läkemedlet Yarina så mycket som en kvinna behöver

. Ett läkemedel kan tas högst fem år. När och hur man tar pauser när man tar ett preventivmedel kommer läkaren att råda dig under undersökningen. Vanligtvis görs pauser under en till tre månader när man tar pillerna en gång var sjätte månad eller år.

På vilken cykeldag behöver jag ta piller, kan menstruationen börja tidigare, måste jag ta dem i en månad och i vilka doser? Många kvinnor är intresserade av svaren på dessa frågor..

Att stoppa p-piller i sju dagar minskar inte deras handlingsnivå, men bara om andra faktorer inte har minskat läkemedlets effektivitet. Dessa faktorer inkluderar vissa inkompatibla mediciner eller mag-tarmproblem..

Att ta läkemedlet den 21 dagen efter förlossningen är indicerat för kvinnor som av någon anledning vägrade att amma. Läkemedlet kan tas efter ett missfall eller abort. Du kan emellertid endast använda denna preventivmetod om graviditeten inte har varat mer än 24 veckor..

Du måste börja ta det vid en viss tidpunkt. Inga ytterligare skyddsåtgärder behövs om du startar kursen under de första fem dagarna av cykeln eller kl. Det är bäst att ta läkemedlet dagligen samtidigt. Detta blir lättare eftersom det finns mindre chans att hoppa över en mottagning..

Dessutom ska tabletter inte tas för kvinnor som tidigare har haft eller fortsätter idag allvarliga migränattacker, akut njursvikt, hög känslighet för en av läkemedlets komponenter. Du kan inte ta läkemedlet för gravida kvinnor och ammar.

Vissa komponenter i tabletterna kan ha en stark effekt på bröstmjölken, så de måste uteslutas under utfodring. Så, läkare säger att piller kan minska mängden mjölk och påverka dess egenskaper.

För att uppnå den garanterade effekten av p-piller, måste du dricka en sak varje dag, undvika utelämnanden, i 21 dagar och alltid på samma gång. Efter att tabletterna i blåsan är över måste du ta en sju dagars paus vid införandet. Under ett sådant paus bör menstruationsblödning uppstå. Vanligtvis sker detta på en paus på 2 eller 3 dagar. En vecka senare återupptar de piller från nästa blåsor.

En kvinna som först fick ordinerat Yarina, och innan dess inga orala preventivmedel användes, kan börja kursen den första dagen med månadsblödning. En försening på upp till 2-5 dagars menstruation är tillåten, men om en kvinna lever sexuellt, rekommenderas hon att försäkra sig med andra skyddsmedel under den första veckan när hon tar Yarina.

Om kvinnan före utnämningen använde något OK, är det tillåtet att starta kursen med Yarina-tabletter nästa dag efter avslutad (eller avbokning) av föregående.

Om skyddsmedel som en intrauterin ring, en spiral och andra liknande medicinska apparater användes, byter de till Yarina den dagen de tas bort.

Du kan ta ett preventivmedel för kvinnor som inte har hälsoproblem. Innan du börjar ta Yarina måste du därför genomgå en undersökning. Anledningen till förbud mot preventivmedel kan vara:

 • Närvaron i ögonblicket för trombos eller tillstånd som föregår den, en predisposition för den (inklusive ett omnämnande i anamnesis)
 • Migrän (vid tidpunkten för utnämningen eller tidigare)
 • Vaskulära komplikationer vid diabetes
 • pankreatit
 • Patologi i levern eller nedsatt funktion, organtumörer
 • Förekomsten av hormonberoende neoplasmer
 • Graviditet (bekräftad eller möjlig), HB
 • Individens känslighet för komponenter OK.

Läkemedlet har en preventiv effekt som ett resultat av undertryckande av ägglossning och en minskning av viskositeten i livmoderhalsslemet. Som ett resultat av att läkemedlet används hos kvinnor regleras menstruationscykeln, smärtan reduceras. Dessutom förändras menstruationens överflöd och varaktighet. Detta är en stor fördel eftersom risken för att utveckla anemi minskas..

Drospirenon reglerar kroppsvikt och förhindrar bildning av puffiness. Det har antiandrogen och kosmetisk effekt. Reglerar fet hår och hud, tar bort akne och hudormar.

Kalciumlevomefolat absorberas väl i kroppen och fyller på kroppens vitaminreserv för normal graviditet och amning. Ämnet minskar risken för patologiska nervrörspatologier vid graviditet efter Yarinas avbrott..

Vid användning av läkemedlet kan olika biverkningar uppstå, men inte alla visas. De mest slående och frekventa effekterna är:

 • huvudvärk;
 • känslighet och ömhet i bröstkörtlarna;
 • känsla av illamående;
 • förändring och instabilitet av humör;
 • migrän;
 • svampsjukdomar i könsorganen (trast);
 • intermittent menstruationscykel;
 • blödning
 • viktändring upp och ner;
 • ökning av blodtrycket;
 • svullnad och vätskeretention i kroppen;
 • inflammatoriska sjukdomar i slidan;
 • hudutslag;
 • minskad libido
 • blodproppar;
 • frisättning av vätska från bröstkörtlarna;
 • allergiska reaktioner;
 • Gastrointestinala störningar.

Innan du avbokar Yarina måste du konsultera en specialist. Vid långvarig användning av läkemedlet rekommenderar läkare starkt att ta korta pauser så att äggstockarna kan återställa sina funktioner. Och även vid användning av preventivmedel är biverkningar möjliga som kan passera först efter stopp.

Korrekten av avbokningen beror på orsaken till uppsägningen. Det säkraste är att sluta ta efter den sista pillen i paketet. Under och efter menstruationen måste ytterligare skyddsmetoder användas. Det rekommenderas inte att planera en graviditet under de första månaderna efter avbokningen, du måste ge kroppen att återhämta sig. Om graviditet har inträffat finns det risk för missfall.

Om oönskade effekter uppstår som minskar patientens livskvalitet är det nödvändigt att avsluta läkemedelspaketet. Abrupt avskaffande av Yarina är full av negativa konsekvenser. Läkemedlets lägsta användningstid är tre månader. Fram till denna tid, sluta ta det. Först efter denna tid kan du hoppas på en smärtfri återkallande av läkemedel.

Om mottagningen åtföljs av svåra patologiska tillstånd (Quinckes ödem, allergier, blodproppar), stoppas mottagningen omedelbart.

Månadsvis efter att avslutningen av Yarina inte går regelbundet, kan varaktigheten variera upp och ner. En sådan instabilitet i cykeln efter avbrottet av Yarina kvarstår i 2-3 månader. När kroppen har återställts återgår den till det normala. Undantaget är fall av oregelbundna perioder. Efter att ha stoppat OK kan sådana överträdelser komma tillbaka.

När en ambulans behövs

När du tar Yarina, som alla läkemedel, kan oförutsedda reaktioner i kroppen uppstå. Därför kan du inte tveka med medicinsk vård om en kvinna har symtom:

 • Bröstsmärtor i vänster arm
 • Oförklarlig anfall av svår hosta, dyspné
 • Onaturligt svår huvudvärk
 • Skarp hörsel / nedsatt syn, diplopi
 • Nedsatt talfunktion
 • Luktstörning, smak
 • svimning
 • Kroppens domningar
 • Bensmärta och svullnad.

Med sådana symtom måste ett akut behov ringas omedelbart för att förhindra de tragiska konsekvenserna.

Modernt preventivmedel Yarina är av högre kvalitet än andra föregångare. Läkemedlet skyddar inte bara kvinnor från onödig graviditet, utan påverkar också en positiv månadscykel: normaliserar och eliminerar smärtsamma syndrom. Men för att Yarina ska hjälpa måste alla villkor för antagning följas.

Återhämtar de sig efter Yarina?

Viktökning uppstår på grund av olika skäl. En av dem är vätskeansamling i kroppen (ödem). Eftersom sammansättningen av Yarina inkluderar hormonet drospirenon, som har en antimineralocorticoid effekt (minskar verkan av hormoner som håller kvar vätska i kroppen), kan vikt när du tar Yarina något minska på grund av vätskesöndring (minska ödem).

En annan anledning till viktökning när man tar orala preventivmedel är en ökad aptit. För att undvika de oönskade konsekvenserna av att ta preventivmedel bör du vara uppmärksam på balansen i matintag och kalorier som konsumeras. Om, med en rationell, tillräcklig fysisk ansträngning och frånvaron av ödem, kroppsvikten fortfarande ökar, bör du rådfråga en endokrinolog, eftersom en orsak till viktökning kan vara ett intrång i funktionen.

Menstruationen slutar inte

Om menstruationen tar lång tid när du tar Yarina, är det inte överflödigt att konsultera en läkare. Experter säger själva att ett sådant fenomen som långvarig menstruation är karakteristiskt under de första månaderna av att ta Yarina (eller någon annan OK).

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

Därför, om du just har börjat dricka Yarina, och dina perioder inte slutar, kontrollera deras natur och välbefinnande. Om det finns några uppenbara avvikelser från normen, gå till läkaren, till exempel:

p, blockkvot 27,0,0,0,0 ->

 • om menstruationen varar mer än en vecka är detta redan onormalt
 • om långvarig menstruation upprepas då och då
 • om perioderna börjar stabilt före schemat (förpackningen är ännu inte färdig)
 • om perioderna inte slutar långt efter början av att ta ett nytt paket

Var inte rädd för att kontakta specialister. Det här är din hälsa. Med hormonella droger skämt inte!

p, blockkvot 28,0,0,0,0 ->

Tilldelningar när man tar Yarina (Yarina plus)

Ja, när man tar OK kan det finnas intermenstrual daub (brun eller fläckig fläckning), särskilt när man tar Yarina eller Yarina plus. Detta är en av biverkningarna av att ta p-piller. Du bör vara beredd på denna typ av biverkningar om du tar orala preventivmedel. Med tiden ska allt gå. Om spotting inte försvinner på länge, kontakta en specialist. Du kan ha valt fel läkemedel.

p, blockkvot 31,0,0,0,0 ->

Start av mottagning

Om hur man tar Yarina för första gången, bör läkaren som utsåg henne berätta. Detaljerade instruktioner finns också i bruksanvisningen..

Du kan avsluta mottagningen när som helst. Om graviditet inte planeras bör du börja använda andra preventivmetoder..

När läkemedlet är förbjudet

Det är förbjudet att använda Yarina i följande fall:

 • trombos och tromboembolism;
 • hög sannolikhet för trombos;
 • migrän;
 • diabetes mellitus med komplikationer i form av kärlsjukdomar;
 • hjärt dysfunktion;
 • högt blodtryck;
 • allvarlig operation;
 • missbruk av rökning;
 • kronisk pankreatit;
 • allvarliga komplikationer i levern;
 • tumörprocesser i levern;
 • kroniskt njursvikt;
 • malign tumör i könsorganen;
 • uppkomsten av blod från slidan;
 • misstänkt graviditet;
 • amningstid;
 • allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Den här videon hjälper dig att lära dig biverkningarna av läkemedlet Yarin:

Den moderna preventivmedlet Yarina är av hög kvalitet, till skillnad från många andra läkemedel i denna grupp. Läkemedlet kan skydda en kvinna från graviditet och har också en positiv effekt på cykeln: minskar smärta, överflöd och menstruationens varaktighet. Men för att inte ha en negativ effekt från användningen av Yarina är det nödvändigt att ta piller varje dag utan luckor samtidigt. Om det inte finns någon menstruation efter användning av läkemedlet eller vice versa, de är långa, är det nödvändigt att besöka en läkare för ytterligare undersökning.

Många kvinnor är oroliga för karaktären av menstruationscykeln medan de tar preventivpillerar..

p, blockquote 1,0,0,0,0 ->

I denna artikel kommer vi att ta hänsyn till de viktigaste punkterna för inflytande på menstruation av sådana läkemedel som Yarina och Yarina plus.

p, blockkurs 2,0,0,0,0 ->

Båda läkemedlen är monofasiska (förhållandet mellan hormoner är detsamma för varje tablett under hela cykeln), ett lägre dosläkemedel som består av en kombination av två hormoner:

p, blockkvot 3,0,0,0,0,0 ->

 • Etinylöstradiol (30 mcg) - en analog av endogen östradiol
 • Drospirenon (3 mcg) - har en antiandrogen effekt

Den enda skillnaden är att i Yarina plus-blåsan finns ytterligare sju tabletter som innehåller kalciumlevomefolat (den biologiskt aktiva formeln för folsyra). Detta är ett medicinskt ämne som är utformat för att eliminera bristen på folat i den kvinnliga kroppen..

Yarina plus ingen månad

Relaterade och rekommenderade frågor

12 svar

Sidsök

Vad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?

Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om problemet är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren en ytterligare fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter ett tag kommer våra läkare att svara på det. Det är gratis. Du kan också söka efter relevant information om liknande problem på den här sidan eller via webbplatsens söksida. Vi kommer att vara mycket tacksam om du rekommenderar oss till dina vänner på sociala nätverk.

Medicinsk portal 03online.com tillhandahåller medicinska konsultationer i korrespondens med läkare på webbplatsen. Här får du svar från riktiga utövare inom ditt område. För närvarande ger webbplatsen råd inom 50 områden: allergist, anestesiolog, resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudläkare, pediatrisk gynekolog, pediatrisk neurolog, pediatrisk kirurg, barnkirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, specialist på infektionssjukdomar, kardiolog, kosmetolog, taleterapeut, ENT-specialist, mammolog, medicinsk advokat, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefolog, nutritionist, onkolog, onkolog, ortopedisk traumekirurg, ögonläkare, barnläkare, plastikkirurg, psykolog, prokolog, prokolog, prokolog, prokolog,, radiolog, androlog, tandläkare, trikolog, urolog, farmaceut, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 96,69% ​​av frågorna..

Efter att ha tagit yarina finns det ingen månadsvis anledning att göra

Om ett par inte vill skyddas med den klassiska metoden - med hjälp av kondomer, och en kvinna är rädd för att sätta en intrauterin enhet, finns det ett behov av att ta hormonella preventivmedel. Tänk på hur OK (orala preventivmedel) påverkar en kvinnas kropp och vad man ska göra om det inte finns några perioder efter Yarinas avbokning.

Handlingsmekanismen för alla orala preventivmedel är baserad på hämningen av hypofysens aktivitet. Detta är den del av hjärnan som ansvarar för att aktivera utsöndring av hormoner som kallas gonadotrop.

Detta är FSH (follikelstimulerande hormon), ansvarig för utvecklingen av follikeln, där ägget sedan utvecklas och växer. Luteiniserande hormon (LH) undertrycks också, på grund av vilket follikeln måste spricka, och ägget ska komma in i äggledaren för efterföljande befruktning. Eftersom dessa faser i cykeln undertrycks sker inte ägglossning, vilket innebär att spermier som har fallit i livmodern helt enkelt inte har något att befrukta.

Orala preventivmedel kan ha följande effekter på reproduktionssystemet:

 • aktiviteten hos villierna i epitelet som fodrar äggledarna minskar;
 • endometrialskiktet i livmodern blir mindre, vilket komplicerar processen att implantera ett ägg i livmoderhålet;
 • slemet som utsöndras i livmoderhalskanalen blir mycket tjockare och på grund av detta minskar hastigheten för spermier i livmoderhalsen.

Förebyggande av graviditet genom att undertrycka ägglossning är inte det enda skälet till att en gynekolog kan förskriva p-piller till en kvinna. Reglera hormonell bakgrund med vissa sjukdomar och patologier inom dermatologi, onkologi, hematologi med deras hjälp.

Innan patienten förskrivs ett visst preventivmedel tar gynekologen hänsyn till resultaten av testerna, en historik med kroniska sjukdomar, den individuella toleransen för p-pillerna och kvinnans fenotyp. Kroppen händer:

Dessa är flickor som har flytande kvinnliga former, ofta har de liten eller betydande övervikt. Sådana kvinnor har tunga perioder, och deras varaktighet är medium eller lång. Sådana patienter är ordinerade läkemedel såsom Minulet, Mikroginon, Rigevidon. Det vill säga, preventivpiller med ett högt innehåll av progestogen-gruppkomponenter används.

Dessa är damer som ofta har en tunn, vinklad kroppsbyggnad, och deras perioder är mycket knappa i volym. Sådana patienter förskrivs ofta Yarina. Det kan också vara till exempel droger som Jeanine, Ovidon, Diane, Klayra, Jes.

Dessa kvinnor var lyckligare än resten: deras cykel går vanligtvis som urverk, menstruationen är av normal volym och kroppen vikas mycket harmoniskt. Dessa flickor förskrivs ofta att ta Mercilon eller till exempel Regulon.

Fenotyp är inte det enda kriteriet för val av lämpliga orala preventivmedel. I detta spelar ålder, möjliga kontraindikationer, samtidig administrering av andra läkemedel och de åtföljande villkoren för kvinnan en roll. Enskilda egenskaper hos kroppen kan göra betydande justeringar, så Yarina kan tilldelas utifrån en specifik situation.

På vilken dag efter att Yarina-menstruationen börjar? När preventivmedel av hormonell karaktär avbryts på grund av ytterligare en paus eller en planerad graviditet, händer detta sällan när en kvinna passerar utan spår. Organismen levde före detta i stadiet av hormonell jämvikt, sedan grep de in i dess aktivitet och konstgjorda den i ett visst tillstånd under lång tid. Därför förväntas ett visst "uppror" av kroppen.

Tills de normala parametrarna som kroppen hade innan OK började återställdes kan det ta upp till sex månader. Det endokrina systemet när det gäller att ta syntetiska hormoner börjar vara lat, eftersom tabletterna länge gör en del av arbetet för det.

Därför, om det inte finns några perioder efter borttagande av läkemedel, inklusive Yarina, bör paniken inte uppstå. Många möter detta, du behöver bara låta kroppen återhämta sig och vänta på att perioden börjar. Men ändå är det värt att besöka en gynekolog om menstruationen inte kommer längre än 3 månader.

Den mest uppenbara och vanligaste orsaken till försenad menstruation är graviditet. Detta fenomen kallas OK abstinenssyndrom. Efter en kurs med hormonella preventivmedel inträffar en slags omstart av reproduktionssystemet och de första cyklerna efter detta ökar sannolikheten för befruktning avsevärt.

Med hjälp av denna speciella reaktion från kroppen föreskriver gynekologer ofta preventivmedel till kvinnor som inte kan bli gravida under en lång tid. Och barnet visar sig precis mot bakgrund av drogen.

Graviditet efter Yarina är mycket möjligt. Det kan bli både önskvärt och planerat, men ändå helt oväntat. Det kan hända att befruktningen inträffade vid läkemedlet. Felet i pillernas verkan orsakas ofta av den mänskliga faktorn, när flickan helt enkelt glömmer nästa dos eller dricker OK varje dag vid olika tidpunkter.

Samtidigt, om graviditet inträffade medan hon tog orala preventivmedel, och flickan fick reda på hennes situation efter att ha avslutat läkemedlet, bör du inte oroa dig för mycket - det kommer inte att skada fostret, OK kommer inte att påverka den intrauterina utvecklingen.

Förutom graviditet kan amenorré förekomma. Andelen fall då tabletterna själva har skylden för frånvaron av menstruation är försumbar. Detta kan huvudsakligen hända hos mycket unga flickor vars cykel ännu inte är helt etablerad eller som har ”utnämnt” sig till födelsekontroll.

Hos kvinnor i sen reproduktiv ålder kan amenorré vara ett symptom på tidig menopaus, vilket sammanföll med avskaffandet av Yarina eller andra p-piller.

Oftare kan förseningen i menstruationen efter avbrytandet av Yarina plus manifestera sig som ett symptom mot andra sjukdomar som påverkar den endokrina sfären. De kan förvärras och börja utvecklas mot bakgrund av avskaffandet av födelsekontrollen och orsaka förseningar eller fullständig frånvaro av menstruation.

Till exempel kan det vara några urogenitala infektioner (gonorré, syfilis). Amenorré kan observeras som en följd av störningar i sköldkörteln, med polycystisk äggstock, i fall av cancer.

Moderna preventivmedel är en av de mest pålitliga metoderna för att förhindra befruktning. Liksom andra läkemedel slutförs och förbättras orala preventivmedel av tillverkningsföretag. Med varje ny generation ökar p-piller deras säkerhet och effektivitet. Detta läkemedel kan kallas Yarina. Medicinen förhindrar befruktningen och har en positiv effekt på menstruationscykeln. Men det finns tillfällen när det inte har gått några perioder efter avbokningen av Yarina.

Yarina är ett effektivt preventivmedel

Innan förskrivning av användning av orala preventivmedel tar specialisten hänsyn till samtidiga sjukdomar, individuella egenskaper och fenotyp. Det finns tre varianter av den kvinnliga kroppen, som anges i tabellen.

En typBeskrivning
östrogenaÖverviktiga patienter. Menstruation är vanligtvis rikligt och håller länge. Förskriv födelsekontroll Minulet, Rigevidon. Det vill säga läkemedel med ett ökat antal komponenter i progestogen-gruppen.
AndrogenPatienter med tunn kroppsbyggnad. Menstruationen fortsätter i små mängder. Det är dessa kvinnor som oftast föreskrivs användningen av Yarina. Kan också användas Jeanine, Clayrah, Jess och andra.
BalanseradMenstruationscykeln är regelbunden, den normala mängden utsläpp. Patienterna är fysiskt harmoniska. Föreskriv mottagandet av Regulon eller Mercilon.

Läkemedel väljs inte bara genom fenotyp. De tar också hänsyn till ålderskategorin, möjliga kontraindikationer, tar andra mediciner.

En medicin som kallas Yarina hänvisar till preventivmedel. Läkemedlet innehåller etinylöstradiol i en mängd av 30 μg och drospirenon - 3 mg per 1 tablett. Och även läkemedlets sammansättning innehåller olika hjälpkomponenter. Läkemedlet finns i form av tabletter, som är filmbelagda, har en ljusgul färg.

Som alla andra läkemedel kan du ta det bara enligt instruktioner av en läkare

Yarina och menstruationscykeln är relaterade till varandra. Yarina huvuduppgift är att det kvinnliga reproduktionssystemet ska ha funktionalitet, som om ägglossning redan har inträffat. Läkemedlets komponenter tillåter inte ägget att mogna, det kan inte separeras och bli gravid för ett barn i de flesta fall är det omöjligt.

Enligt recensioner kan man säga att många kvinnor noterar den positiva effekten av Yarina på menstruationscykeln:

 • smärta minskar;
 • blödning blir gles;
 • menstruationen minskar.

Alla dessa åtgärder hjälper till att minska sannolikheten för järnbristanemi och olika ytterligare komplikationer. Därför ordineras Yarinas kursintag vanligtvis av gynekologer med en tung menstruationscykel med svår smärta och ökat överflöd.

Järnbristanemi kan observeras efter administrering.

Dessutom påverkar läkemedlet kvinnans totala välbefinnande och utseende. Det vill säga överskottsvätska minskar, svullnad försvinner.

De positiva egenskaperna hos Yarina inkluderar den antiandrogena effekten - hämning av androgenproduktion. Som ett resultat av detta regleras arbetet i talgkörtlarna, antalet utslag på huden minskas, sannolikheten för seborré reduceras.

För att uppnå önskad effekt måste du ta läkemedlet dagligen 1 tablett. Antagningskursen är 21 dagar. Dessutom är det bättre att användningen av medicinen sker på samma gång.

Efter kursanvändning (21 dagar) måste du ta en paus i veckan. I avsaknad av att ta Yarina, bör blodutflöde visas, oftast inträffar det 2-3 dagar. Efter en 7 dagars paus bör kvinnan återuppta kursanvändningen.

Börja ta bör vara den första dagen i cykeln

Om en kvinna först tar preventivmedel börjar kursadministration den första dagen av menstruationen. Kan försenas upp till 2-5 dagar. Men till en början, under sexuellt samlag, är det nödvändigt att använda ytterligare preventivmedel.

I händelse av att kvinnan före utnämningen av Yarina använde orala preventivmedel, är det tillåtet att ta piller nästa dag efter att ha avslutat kursen för ett annat läkemedel.

Om patienten använde en annan typ av skydd mot ägglossning (spiral eller ring) kan du ta Yarina efter att du tagit bort dem.

Efter början av användningen av Yarina bör menstruationen komma nästa månad. När läkemedlet avbryts tar det tid att återställa den kvinnliga kroppens normala funktionalitet. Det kan ta upp till sex månader.

Menstruationen återupptas efter 30 dagar

Vissa kvinnor säger: "Jag slutade dricka Yarina, ingen menstruation." Det vanligaste skälet när det inte finns några perioder efter Yarina är graviditet. Ja, det finns en risk för ägglossning efter avbokningen. Detta beror på omstruktureringen av reproduktionssystemet och under de första månaderna finns det en hög risk för graviditet, så vissa specialister föreskriver orala preventivmedel för ägglossning.

Befruktning är möjlig även när du använder läkemedlet. Detta beror på att man hoppar över eller när en kvinna tar drogen vid olika tidpunkter..

Om befruktningen uppstod under användningen av Yarina, och kvinnan fick reda på det först efter avbokningen, kommer inget dåligt att hända, orala preventivmedel kommer inte att påverka fostrets hälsa.

Förutom graviditet är orsaken till att menstruationen kan vara frånvarande amenoré. Det finns väldigt få fall där menstruationen inte går på grund av piller. Detta förekommer främst hos unga flickor med en oregelbunden cykel eller när patienten själv har ordinerat preventivmedel. Amenorré förekommer oftast hos kvinnor i en sen reproduktiv ålder, när en tidig menopaus uppträder.

Om det inte finns någon period kan graviditet ha inträffat

Menstruation efter Yarina kan också vara frånvarande på grund av andra sjukdomar i det endokrina systemet.

För kvinnor som tar preventivpillerar för första gången kan det finnas små blödningar utöver menstruation. Detta inträffar under de första månaderna av inträde. Sedan försvinner allt när kroppen vänjer sig medicinen. Men om ansvarsfrihet överstiger en period av tre månader rekommenderas att du konsulterar en specialist. Läkaren kommer att förskriva en undersökning för att utesluta en eventuell graviditet eller onkologi. Följande tecken kan dessutom fungera som ett skäl för att besöka en gynekolog:

 • fortsatt menstruation i mer än sju dagar;
 • långa perioder som ofta visas;
 • menstruation inträffar medan du tar medicinen;
 • menstruationen började inte en månad efter användningen av läkemedlet.

Ring ett ambulansteam i följande fall:

 • smärta som ger till vänster hand;
 • hosta;
 • huvudvärk;
 • talnedsättning;
 • svimningstillstånd;
 • smärta i lemmarna.

Vid besvimning, ring en ambulans

Det är förbjudet att använda Yarina i följande fall:

 • trombos och tromboembolism;
 • hög sannolikhet för trombos;
 • migrän;
 • diabetes mellitus med komplikationer i form av kärlsjukdomar;
 • hjärt dysfunktion;
 • högt blodtryck;
 • allvarlig operation;
 • missbruk av rökning;
 • kronisk pankreatit;
 • allvarliga komplikationer i levern;
 • tumörprocesser i levern;
 • kroniskt njursvikt;
 • malign tumör i könsorganen;
 • uppkomsten av blod från slidan;
 • misstänkt graviditet;
 • amningstid;
 • allergisk reaktion på läkemedlets komponenter.

Den här videon hjälper dig att lära dig biverkningarna av läkemedlet Yarin:

Den moderna preventivmedlet Yarina är av hög kvalitet, till skillnad från många andra läkemedel i denna grupp. Läkemedlet kan skydda en kvinna från graviditet och har också en positiv effekt på cykeln: minskar smärta, överflöd och menstruationens varaktighet. Men för att inte ha en negativ effekt från användningen av Yarina är det nödvändigt att ta piller varje dag utan luckor samtidigt. Om det inte finns någon menstruation efter användning av läkemedlet eller vice versa, de är långa, är det nödvändigt att besöka en läkare för ytterligare undersökning.

Moderna orala preventivmedel är ett av de mest pålitliga sätten att förhindra graviditet. Liksom alla läkemedel förfinar och förbättrar farmaceut ständigt. Varje ny generation av preventivmedel blir effektivare och säkrare för hälsan. Idag är ett sådant verktyg Yarina. Läkemedlet eliminerar inte bara möjligheten till befruktning, utan påverkar samtidigt fördelaktigt menstruationens natur. Men trots preventivmedlets popularitet och dess aktiva användning kanske inte alla kvinnor förstår hur Yarina och hennes perioder är relaterade, vilka funktioner som kan vara under och efter administrationsförloppet.

Läkemedlet för att förhindra graviditet rekommenderas för kvinnor med en regelbunden cykel utan gynekologiska problem. Dess huvuduppgift, liksom andra liknande medel, är att få kvinnans reproduktionssystem att fungera som om ägglossning redan har inträffat. Tack vare mekanismerna som utlöser de aktiva substanserna i Yarina blockeras äggets mognad, det separeras inte och följaktligen uppstår inte befruktningen.

Många kvinnor konstaterar att Yarina har en positiv effekt på menstruationen: samtidigt ömhet försvinner, mängden blödning minskar, deras varaktighet minskar, vilket förhindrar förekomsten av järnbristanemi och ytterligare komplikationer. För kvinnor med allvarliga manifestationer av MC kan gynekologer därför förskriva en kurs av Yarina för terapeutiska ändamål för att ändra dess kvalitet.

Dessutom har medicinen en gynnsam effekt på välbefinnande och utseende: det minskar vätskeinnehållet i kroppen, och därmed lindrar svullnad och motverkar viktökning. Preventivmedlet har också det faktum att det har en antiandrogen egenskap: det reglerar funktionen hos talgkörtlarna, vilket positivt påverkar hudens och hårets tillstånd - akne elimineras, och manifestationen av seborré reduceras.

Patienter som inte tidigare har tagit piller har mild intermenstrual urladdning. Detta händer vanligtvis under de första månaderna av inträde och försvinner sedan. Men bara i fallet är det värt att det verkar för din gynekolog att förhindra oönskade konsekvenser.

Oregelbundna, fläckiga eller blödande genombrott kan uppstå vid användning av preventivmedel. Vanligtvis händer detta i början av kursen, och efter en stund försvinner de när kroppen vänjer sig vid Yarina. Därför är det tillrådligt att utvärdera deras karaktär först efter anpassningsperiodens slut - vanligtvis inträffar detta tre månader efter kursstart.

Om menstruationsblödning fortsätter eller inträffar efter tidigare regelbundna cykler, kommer det att vara nödvändigt att undersökas för att utesluta graviditet (vilket knappast är möjligt under antagningsvillkoren) eller onkologiska patologier.

Om OK togs enligt alla regler: utan utelämnanden, med ett extra piller efter kräkningar eller diarré, är befruktning knappast möjlig. Men om passagen av blödning varar i två cykler, är det bättre att skydda dig själv - besök en gynekolog och ta reda på orsaken. I detta fall tas Yarina inte förrän det finns tillförlitliga uppgifter om frånvaron av graviditet.

Det händer också att problemet är reaktionen från det reproduktiva systemet på de bestående komponenterna i preventivmedlet. I det här fallet måste du avbryta utnämningen för att orsaka menstruation efter avbrottet av Yarina. Irritationsmedlet elimineras och cykeln återställs..

För att uppnå den garanterade effekten av p-piller, måste du dricka en sak varje dag, undvika utelämnanden, i 21 dagar och alltid på samma gång. Efter att tabletterna i blåsan är över måste du ta en sju dagars paus vid införandet. Under ett sådant paus bör menstruationsblödning uppstå. Vanligtvis sker detta på en paus på 2 eller 3 dagar. En vecka senare återupptar de piller från nästa blåsor.

En kvinna som först fick ordinerat Yarina, och innan dess inga orala preventivmedel användes, kan börja kursen den första dagen med månadsblödning. En försening på upp till 2-5 dagars menstruation är tillåten, men om en kvinna lever sexuellt, rekommenderas hon att försäkra sig med andra skyddsmedel under den första veckan när hon tar Yarina.

Om kvinnan före utnämningen använde något OK, är det tillåtet att starta kursen med Yarina-tabletter nästa dag efter avslutad (eller avbokning) av föregående.

Om skyddsmedel som en intrauterin ring, en spiral och andra liknande medicinska apparater användes, byter de till Yarina den dagen de tas bort.

Det händer att en kvinna av någon anledning glömde eller inte kunde ta p-piller i tid. Om det har gått mindre än 12 timmar efter det senaste förfarandet, bör det kompensera för utelämnandet så snart som möjligt. Om mottagningen av ett glömt piller sammanfaller med nästa piller (enligt det fastställda schemat) måste hon dessutom dricka två på en gång.

Om en kvinna kommer att tänka på mycket senare och mer än 12 timmar har gått, försvagas det preventiva skyddet, och du måste använda andra skyddsmedel inom en vecka efter att du har återupptat kursen.

Om mindre än fyra timmar har gått sedan mottagningen och kvinnan har utvecklat kräkningar eller diarré, kommer de aktiva substanserna inte att ha tid att assimilera, deras koncentration kommer att minska, vilket negativt kommer att påverka den preventiva effekten. För att kompensera bristen måste du dricka en Y pillare.

Om problemet inträffade nära kursens slut, och innehållet i blåsan är över, tas pilen från en ny platta. Och efter en 21-dagars kurs, observera ett veckobas.

Det beror på den period då graviditetens avbrott inträffade. Om detta hände under en kort tid (under de första tre månaderna av dräktigheten), börjar tabletterna att dricka omedelbart - på abortdagen. I detta fall försvinner behovet av ytterligare barriärmedel.

Om en kvinna bestämde sig för att skydda sig efter förlossning eller ett avbrott inträffade under andra graviditeten börjar tabletterna att dricka efter 3-4 veckor. Med en senare tillträde måste du använda kondomer inom en vecka efter det första piller som tagits. Men om det under dessa 3-4 veckor fanns oskyddat samlag, måste du antingen vänta på din period eller kontakta din läkare för att se till att du inte är gravid.

Med hjälp av Yarin kan en kvinna ändra dagen menstruationen börjar. För att försena dem, observerar de inte veckopausen, men fortsätter att ta läkemedlet från nästa paket omedelbart efter det föregående. Dessutom är det tillåtet att dricka läkemedlet tills det andra förpackningen är över, och om behovet uppstår, avbryt kursen vid behov. Då börjar blödningen. Om en kvinna kontinuerligt tar Yarina, kan det under den andra administrationscykeln förekomma fläckar eller smala blödningar.

Om du avbryter kursen måste du följa veckointervallet och sedan fortsätta att dricka Yarina i vanligt läge.

När en kvinna behöver ändra det vanliga MC-schemat, kan hon självständigt överföra det under hur många dagar hon vill. För att göra detta, minska veckopausen med detta antal dagar. Dessutom, ju starkare intervallet minskas, desto mindre sannolikt börjar menstruationen under denna period. Det vill säga, om pausen är mindre än tre dagar, kan det hända att blödning inte inträffar utan kan uppstå under nästa cykel.

 • Försening efter avbokningen av Yarina

Avslag på ett preventivmedel kan framkalla ett misslyckande i MC i form av brist på menstruation i tid. Det är inte värt att få panik direkt, eftersom förseningen kan orsakas av omstruktureringen av kroppen efter avbrytandet av en extern hormonkälla. Det kommer att ta honom någon tid att återvända till deras oberoende utveckling. Hur många dagar eller veckor som krävs för detta - beror bara på de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen. Men om frånvaronstiden försenas måste du besöka din gynekolog för att förstå orsaken till vad som händer..

Det är inte förgäves att läkemedlet anses vara ett av de mest effektiva: utöver starka åtgärder tolereras det mycket väl. Men möjligheten till biverkningar kan inte uteslutas. Därför måste en kvinna vara beredd på att kroppen reagerar negativt på piller. Bland de vanligaste klagomålen är illamående och kräkningar, obehag i bröstet - ömhet och spänningar. Oönskade förhållanden finns också i form av:

 • Ofta humörsvängningar, depression, blekning av libido
 • Huvudvärk
 • Migrän
 • Artros- eller venetromboembolism
 • Blödning av okänt ursprung
 • Akne, hudutslag.

Förutom dessa biverkningar är andra negativa manifestationer möjliga. Så det finns bevis för att bröst- eller levertumörer oftare diagnostiseras efter OK. Dessutom är andra oönskade handlingar från Yarina inte uteslutna:

 • Erythema nodosum
 • hypertension
 • pankreatit
 • angioödem
 • Nedsatt glukostolerans
 • Störningar i funktionen i levern eller njurarna
 • Ansiktspigmentering.

Vid försämring av hälsan och förekomsten av okarakteristiska symtom är det bättre att konsultera en läkare. Det är möjligt att Yarina bara inte passar och läkemedlet måste ersättas med ett liknande botemedel. Men det kan visa sig att preventivmedlet inte har något att göra med, och de negativa symptomen sammanföll bara med kurstiden. Då måste du ta reda på vad som påverkade hälsan och eliminera orsaken till sjukdomen.

Du kan ta ett preventivmedel för kvinnor som inte har hälsoproblem. Innan du börjar ta Yarina måste du därför genomgå en undersökning. Anledningen till förbud mot preventivmedel kan vara:

 • Närvaron i ögonblicket för trombos eller tillstånd som föregår den, en predisposition för den (inklusive ett omnämnande i anamnesis)
 • Migrän (vid tidpunkten för utnämningen eller tidigare)
 • Vaskulära komplikationer vid diabetes
 • pankreatit
 • Patologi i levern eller nedsatt funktion, organtumörer
 • Förekomsten av hormonberoende neoplasmer
 • Graviditet (bekräftad eller möjlig), HB
 • Individens känslighet för komponenter OK.

När du tar Yarina, som alla läkemedel, kan oförutsedda reaktioner i kroppen uppstå. Därför kan du inte tveka med medicinsk vård om en kvinna har symtom:

 • Bröstsmärtor i vänster arm
 • Oförklarlig anfall av svår hosta, dyspné
 • Onaturligt svår huvudvärk
 • Skarp hörsel / nedsatt syn, diplopi
 • Nedsatt talfunktion
 • Luktstörning, smak
 • svimning
 • Kroppens domningar
 • Bensmärta och svullnad.

Med sådana symtom måste ett akut behov ringas omedelbart för att förhindra de tragiska konsekvenserna.

Modernt preventivmedel Yarina är av högre kvalitet än andra föregångare. Läkemedlet skyddar inte bara kvinnor från onödig graviditet, utan påverkar också en positiv månadscykel: normaliserar och eliminerar smärtsamma syndrom. Men för att Yarina ska hjälpa måste alla villkor för antagning följas.

Efter att ha tagit preventivmedel finns det ett sådant problem som en försening i menstruationen, orsakerna till dess förekomst är individuella.

Orala preventivmedel (OK) försenar ägglossningen, varför äggbefruktningen inte sker. Dessutom verkar de på livmoderslimhinnan, förtjockar slem i livmoderkanalen och förhindrar penetrering av spermier i äggledaren. Dessutom blir slemhinnan tunn och ogynnsam för fästning av embryot.

P-preventivmedel inkluderar en liten mängd kvinnliga könshormoner - östrogen och progesteron, som påverkar äggstockarnas funktion.

Menstruation när du tar OK kommer varje månad vid en paus på 7 dagar. I 21/7-schemat kommer menstruationen 2-3 dagar efter avslutad läkemedelsförpackning. Med en 28-dagars OK-behandling börjar menstruationsavladdning när hormonfria piller används.

Om en kvinna började dricka preventivmedel och menstruationen inte börjar bör du konsultera en specialist. Denna avvikelse kan vara ett resultat av hormonellt misslyckande eller ett tecken på graviditet. Läkaren kommer att berätta hur du är i en sådan situation.

Yarina är en av de kombinerade hormonella medlen vars komponenter hämmar ägglossningen och förtjockar slem. Efter en period av anpassning med regelbunden användning av Yarina blir menstruationscykeln regelbundet och förseningar är sällsynta. Effekten av att använda produkten är hög, men kan minska med antibiotikabehandling, mag-tarmsjukdomar och missade tabletter. Därför, om det inte finns några perioder efter avbokningen av Yarina, är graviditet möjligt, och i detta fall är det nödvändigt att göra ett test.

Ofta börjar förseningen i menstruationen när man tar p-piller under de första tre månaderna. För närvarande omorganiseras kroppen och hormonernas funktion förändras. OK justera arbetet med den naturliga kvinnliga cykeln "för sig själva." Perioden för anpassning av den kvinnliga kroppen till sådana förändringar är ett perfekt normalt fenomen som inte kräver behandling.

Om det inte finns någon menstruation efter avskaffandet av OK, och graviditetstestet är negativt, kan detta indikera hormonella störningar. Detta innebär att att ta hormonella läkemedel under en lång period påverkade gonadernas funktion. Det är nödvändigt att besöka en läkare som kommer att genomföra en undersökning och välja ett behandlingsprogram.

Det rekommenderas att ta OK dagligen samtidigt.!

Kvinnor som bestämmer sig för att skydda sig med hormonella preventivmedel bör konsultera en specialist och väga alla negativa och positiva konsekvenser för kroppen.

 • tillförlitligt skydd mot oönskad graviditet;
 • regelbunden menstruationscykel;
 • menstruationens varaktighet minskar;
 • smärta under urladdning minskar;
 • bröstförstoring (individuell manifestation);
 • tillväxt av hår på kroppen hämmas;
 • huden blir ren och smidig.

Nackdelar med hormonella läkemedel:

 • passar endast för kvinnor med en vanlig partner, eftersom de inte skyddar mot STI: er;
 • rekommenderas för kvinnor med stabil hormonell bakgrund;
 • det är nödvändigt att välja rätt verktyg för att undvika viktökning och utveckling av andra biverkningar;
 • dålig kompatibilitet med antibiotika och andra läkemedel;
 • kombiner inte med rökning;
 • öka risken för trombos;
 • skapa gynnsamma förhållanden för utveckling av svampinfektioner;
 • måste tas dagligen samtidigt.

Instruktionerna för användning av tabletter anger inte hur de ska avbrytas korrekt. Läkarna föreslår att du kan sluta ta läkemedlet när som helst. Det finns flera rekommendationer för att avbryta OK:

 • Det är tillrådligt att sluta använda läkemedlet i slutet av sista förpackningen;
 • minska dosen gradvis.

Så kroppen kommer gradvis att vänja sig att fungera oberoende av hormoner.

Konsekvenserna av avskaffandet av orala preventivmedel förefaller nästan alltid. En tillfällig förändring av funktionen av det hormonella systemet medför lätt obehag, vilket uttrycks på olika sätt hos varje kvinna.

För att sluta ta OK utan konsekvenser i form av biverkningar måste du:

 1. Diskutera avbokning med en gynekolog. Mycket ofta förskrivs läkemedlet för att anpassa den hormonella bakgrunden, och för att sluta dricka dem måste man bedöma hälsotillståndet.
 2. Det rekommenderas inte att plötsligt avbryta deras användning i mitten av cykeln, eftersom det kan leda till en felaktig funktion i den hormonella bakgrunden, vilket hotar blödning.
 3. Följ strikt med det schema som läkaren föreslår för att säkerställa att preventivmedel används.

OK annulleringssyndrom kan orsaka en annan reaktion i kroppen. Plötslig avbrott orsakar ett cykelfel, genombrottsblödning uppstår.

Nödavbrott rekommenderas endast vid allvarliga sjukdomar:

 • hypertoni, uttalad huvudvärk;
 • före operation;
 • leverdysfunktion;
 • med maligna tumörer.

Slutför inte förpackningen förrän slutet är möjligt endast i extraordinära fall. Med ett plötsligt avbrott av OK är tillbakadragande syndrom oundvikligt.

OK, du måste välja, med hänsyn till gynekologens rekommendationer, och du måste noggrant studera bruksanvisningen för läkemedlet.

Om menstruationen var stabil innan man tar preventivmedel, så förblir den i samma läge efter att ha stoppat p-piller. Brott observeras hos kvinnor som hade problem tidigare. En försening kan inträffa efter avskaffandet av OK, eftersom efter en läkemedelskurs återkommer reproduktionsfunktioner inte omedelbart och menstruationen kan återgå till det normala efter 2-3 cykler.

Fel kan uppstå och det kan inte finnas en period på grund av att kvinnan slutar ta p-piller. Detta beror på att äggstockarnas hormonella aktivitet är alltför hämmad, och inom sex månader anses denna avvikelse vara normal.

Ofta efter avbrottet av OK inträffar ett cykelfel och det finns inga perioder. Detta beror på att kroppen måste återhämta sig, och det tar tid. Efter stopp av hormonella piller återställs den hämmade äggstockens aktivitet gradvis.

När det inte finns någon menstruation efter tillbakadragande av läkemedel kan graviditet antas. För att utesluta denna diagnos måste du göra ett test eller donera blod för hCG.

Månadsperioder kan vara frånvarande av andra skäl:

 • användningen av preventivmedel under de senaste 12 månaderna;
 • användning av andra hormonella läkemedel;
 • sjukdomar i livmodern och bilagor;
 • avvikelser i sköldkörteln.

För att avgöra orsaken till frånvaron av menstruation måste man ta hänsyn till kvinnans ålder och levnadsvillkor. Stress, dålig näring och ihållande förkylning har en negativ effekt på kroppen..

I början av användningen av OK märkte nästan alla kvinnor en förskjutning eller kränkning av menstruationen. I vissa företrädare för den svagare hälften, när man tar preventivmedel, blir menstruationen smal och slutar snabbt, medan för andra, tvärtom, det finns inget entydigt svar på hur många dagar de går. Mycket beror på hur lång tid var innan man tog pillerna..

I kvinnans kropp förändras den hormonella bakgrunden efter att preventivmedel börjat, vilket kan leda till upptäckt av fläckar i mitten av cykeln. Detta beror på att slemhinnan i livmodern inte har tid att anpassa sig till de förändringar som inträffar och dess avstötning sker. Det anses normalt om sådana symtom försvinner efter tre månader. Om fläckning observeras 3-4 månader efter inledningen av COC-administrering är det nödvändigt att byta läkemedel.

Om det inte finns några perioder under perioden mellan preventivmedel bör du genomföra ett graviditetstest, och fortsätta att ta piller i samma läge utan att bekräfta det.

Mottagande av hormoner främjar utvecklingen av sjukdomar som kroppen är disponerad för. De obehagliga effekterna av hormonella läkemedel är i de flesta fall förknippade med östrogenpåverkan, och de inkluderar:

 • menstruationscykelstörning;
 • ofta humörsvängningar;
 • minskning av sexuell lust;
 • utseendet på stenar i gallblåsan;
 • viktökning;
 • blodproppar;
 • ökat blodsocker;
 • onormal leverfunktion.

Efter att födelsekontrollen har avbrutits kan ömhet och bröstförstoring observeras. men denna manifestation försvinner efter 2-3 månader.

Om äggstockarna skadas i mitten av cykeln efter antikonceptionsintaget, indikerar detta början av ägglossning. Efter avskaffandet av OK aktiveras äggstockarna och sannolikheten för graviditet ökar.

Enligt statistik, ju längre tid det tar att använda preventivmedel, desto mer tid kommer det att ta att återställa fertiliteten. Med skyddet av OK i minst ett år kan graviditet uppstå efter 1-3 månader. efter att ha övergivit dem. Hos kvinnor över 30 år kan återhämtningen ta 3-6 månader. Anledningen till detta fenomen är att någon preventiv effekt på de naturliga processerna i det kvinnliga reproduktionssystemet och bidrar till uppkomsten av avvikelser.

Många kvinnor förväntar sig graviditet omedelbart, och detta är möjligt. Men läkare rekommenderar att planera en befruktning på minst 3 månader. efter avslutad användning av hormonella läkemedel. Denna period är optimal för återhämtning av äggstockarna.

Det är också värt att överväga kroppens allmänna välbefinnande, undvika dåliga vanor och dricka en kurs med vitaminer. Detta kommer att bidra till att öka sannolikheten för en snabb graviditet och minska risken för missfall..

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs!

Polycystiskt äggstocksyndrom (polycystiskt äggstocksyndrom) är en hormonell sjukdom där cyster bildas i äggstockarna och äggmognad störs. Orsakerna till denna sjukdom kan vara olika. Symtom på polycystiska är menstruations oregelbundenheter, cyster på äggstockarna och ökade nivåer av androgener (manliga könshormoner). Vid behandling av polycystiska äggstocksskador med hormonella läkemedel.

Yarina är ett av de läkemedel som ordinerats för en sådan sjukdom, tillsammans med andra läkemedel. Behandlingen av polycystisk äggstock är lång, tar läkemedlet är nödvändigt i minst flera månader. Undersökningar bör göras under behandlingen för att avgöra om läkemedlet hjälper. Fördelen med Yarina vid behandling av polycystic är att på grund av de låga doserna av hormoner påverkar det nästan inte vikten, det orsakar inte svullnad.

I vissa fall, i början av införandet, och under de första 3-6 månaderna, är en ökning av utslag möjlig, i samband med anpassningen av kroppen till läkemedlet. Oftast, efter utgången av denna period, förbättras hudtillståndet. Om detta inte händer, måste du rådfråga en läkare för att ersätta Yarina med ett annat läkemedel.

Den preventivmedel Logest skiljer sig från Yarina - den innehåller hormonet gestoden i en dos av 0,075 mg, etinylöstradiol i en dos av 0,02 mg. Därför är hormondosen i Logest mindre än i Yarina och andra liknande läkemedel, det avser mikrodoserade läkemedel.

Förpackningen innehåller också 21 aktiva tabletter, varefter du ska ta en sju dagars paus.

Marvelon skiljer sig från Yarina när det gäller innehåll och typ av gestagen - Marvelon innehåller desogestrel i en dos av 150 mcg. Östrogenhalten i etinylöstradiol i beredningarna är densamma, båda är låga doser. Till skillnad från Yarina har Marvelon inte en kosmetisk antiandrogen effekt.

När du väljer ett preventivmedel bör du alltid ta hänsyn till varje kvinnas individuella egenskaper, eftersom det inte finns ett enda läkemedel som passar absolut alla.

Författare: Pashkov M.K. Koordinator för innehållsprojekt.

Yarin's preventivpiller har en speciell sammansättning, vilket orsakar ökat intresse för gynekologer och deras patienter. Detta är ett modernt hormonellt preventivmedel av hög kvalitet som inte har många biverkningar av andra kombinerade orala preventivmedel. Det produceras i Tyskland av det stora företaget Bayer Pharma..

Yarin innehåller två komponenter för hormonell preventivmedel - etinylöstradiol (östrogen) och drospirenon (gestagen) i en låg dos (30 μg respektive 3 mg). Läkemedlet är ett monofasiskt preventivmedel, det vill säga i alla förpackningstabletter förändras inte förhållandet mellan dessa aktiva substanser.

Mot bakgrund av att ta sannolikheten för graviditet är densamma som vid användning av andra lågdos COC. Antalet oplanerade graviditeter under året bland 100 kvinnor överstiger inte 1. Om patienten följer alla regler för användning av läkemedlet närmar sig sannolikheten för befruktning 1: 500.

Harinhormonpiller förhindrar graviditet genom att kombinera följande effekter:

 • undertryckande;
 • ökad viskositet i livmoderhalskanalens slem, vilket gör det svårt för spermierna att komma in i livmodern;
 • hämning av cykliska processer som sker under cykeln i endometrium; detta skapar förhållanden ogynnsamma för implantering av ett ägg, även om det har befruktats.

Därför påverkar läkemedlet många processer som är nödvändiga för befruktningen, så att det effektivt förhindrar graviditet.

Ytterligare läkande effekter:

 • återställande av regelbunden menstruation;
 • minska;
 • en minskning av mängden blod förlorat under menstruations- eller intermenstruell blödning;
 • förebyggande av järnbristanemi hos kvinnor;
 • minskad risk för äggstocks- och livmodercancer.

Den östrogena komponenten i Yarina - etinylöstradiol - är inte ovanlig. Det är nödvändigt för reglering av ovariefunktionen. Dess närvaro i läkemedlets sammansättning orsakar några typiska biverkningar av COC, till exempel en tendens till venetrombos.

Ett särdrag i läkemedlet finns i dess gestagenkomponent. Till skillnad från levonorgestrel och andra liknande ämnen har drospirenon ytterligare aktivitet:

 • har en effekt som liknar läkemedlet spironolakton; det vill säga det är ett svagt diuretikum som behåller kalium i kroppen, men samtidigt förhindrar uppkomsten av ödem och andra tecken;
 • orsakar inte en ökning av kroppsvikt vid långvarig användning;
 • har antiandrogen effekt: förhindrar eller behandlar akne, överdriven fet hud och hår, hirsutism (utseendet på hår i ansiktet).

Dessa funktioner bestämmer den grupp patienter som Yarina är bäst lämpad för. De har sådana tecken:

 • svullnad, irritabilitet, migrän och andra tecken på premenstruellt syndrom;
 • hirsutism - akne, överflödigt fett hår och hud, utseendet på oönskade ansiktshår, seborré.

Indikationer för att ta Yarina - ett måste. Det kan förskrivas även till unga flickor som har påbörjat menstruationscykeln utan att ändra dosen och behandlingen. Efter klimakteriet, när det inte finns några cykler, behöver du inte använda Yarina.

För att simulera en naturlig menstruationscykel tas läkemedlet under 21 dagar i rad, en tablett. Det är lämpligt att göra detta på samma tid på dagen, oavsett matintag. Efter 3 veckors användning krävs en paus på 7 dagar.

Vilken dag börjar menstruationen när du tar Yarin?

Menstruationen börjar om 2-3 dagar. Även om de inte slutade i slutet av veckopausen börjar de 3-veckors kurs igen. Samtidigt är det inte nödvändigt att öppna ett nytt paket, eftersom hormoninnehållet i alla tabletter är detsamma. Det är emellertid mer bekvämt att börja använda läkemedlet från följande förpackning för att inte bli förvirrad och förhindra att tabletten missas..

Om menstruationen inte avslutas inom två dagar efter återupptagandet av tabletter, kontakta en läkare.

Under de första månaderna av att använda läkemedlet upplever vissa kvinnor oregelbunden fläckning. Anpassning sker inom 3 månader efter användning. Om den vanliga cykeln efter detta inte har återhämtat sig måste du kontakta en gynekolog.

Det är särskilt viktigt att få läkarkonsultation i tid om, efter flera normala cykler, återkommer oregelbunden urladdning igen. I en sådan situation är det nödvändigt att utesluta graviditet och maligna tumörer i könsorganen.

Graviditet efter Yarina kan förekomma i nästa cykel efter nästa menstruation.

Om hur man tar Yarina för första gången, bör läkaren som utsåg henne berätta. Detaljerade instruktioner finns också i bruksanvisningen..

Du kan avsluta mottagningen när som helst. Om graviditeten inte är planerad bör du börja använda andra.

Om patienten har glömt att ta p-piller beror återupptagandet av läkemedlets användning av hur mycket tid som gått efter den nödvändiga men missade dosen.

Reglerna för förnyelse av skyddet bestäms av antagningsveckan att ett oplanerat avbrott ägde rum..

 1. Ta pillret så snart som möjligt. Om patienten glömde att använda läkemedlet föregående dag, kommer hon att behöva ta två tabletter samtidigt ("glömt" och nästa).
 2. Följ upp tabletter som vanligt.
 3. Använd kondomer för samlag inom en vecka efter detta..
 4. Man måste komma ihåg att graviditet kan uppstå om sexuell kontakt skedde under föregående vecka innan man hoppade över ett piller.
 1. De grundläggande reglerna är desamma som med ett pass den första veckan.
 2. Om patienten tog läkemedlet på rätt sätt före ett oplanerat avbrott under en vecka, behövs inte ytterligare preventivmedel.
 3. Om läkemedlet under veckan före passagen togs i strid med behandlingen, liksom vid hopp över mer än en tablett, är det nödvändigt att återuppta det vanliga dagliga intaget och använda kondomer under nästa vecka.

För närvarande ökar sannolikheten för en oplanerad graviditet. Men under veckan före antagningen fanns det inga överträdelser i antagningsregimen, behövs inte ytterligare preventivmedel. Annars väljer patienten ett av två alternativ:

 1. Börja ta medicinen så snart som möjligt, en tablett per dag. I det här fallet, ta inte en paus mellan paketen. Menstruation i detta fall förekommer inte. Endast små fläckar kan visas. Efter att ha slutfört nästa paket, ta en regelbunden vecka paus.
 2. Ta inte piller på en vecka, inklusive en "missad" dag. Detta kommer att orsaka menstruation. Efter 7 dagar börjar du använda läkemedlet från det nya paketet. Om det inte finns några perioder efter avbokningen av Yarina måste du rådfråga en läkare, du kan ha blivit gravid.

Kräkningar eller diarré de första fyra timmarna efter att ha tagit p-piller anses vara missade. I det här fallet måste du fokusera på ovanstående regler, beroende på veckan då det hände.

Med hjälp av läkemedlet kan du flytta startdatum för nästa menstruation. Den här egenskapen kan användas i undantagsfall, till exempel när man reser till havet eller före ett ansvarsfullt sportprestanda.

 • För att förhindra menstruation under innevarande månad utförs inte annullering av Yarina efter att ha tagit all förpackning. Omedelbart, utan en veckopaus, börjar medicinen från nästa paket. Det kan fortsätta under önskat antal dagar, upp till 21. 1-2 dagar efter slutet av användningen av läkemedlet börjar menstruationen. Dessutom är fläckning eller kortvarig menstruationsblödning möjlig när du använder ett andra paket. Den preventiva effekten minskar inte.
 • För att överföra dina perioder flera dagar tidigare bör du förkorta pausen mellan paketen i förväg med önskat antal dagar. Efter att ha slutfört det andra paketet börjar menstruationen, det vill säga menstruationen kommer så många dagar tidigare, hur mycket kortare var det "fria" mellanrummet mellan förpackningarna.

6 av 100 kvinnor som tar Yarina utvecklar illamående. Med samma frekvens har patienter bröstsmärtor. Om sådana symtom uppträder, kontakta en läkare. Du kan behöva välja ett annat preventivmedel.

De farligaste biverkningarna är trombos, dvs. tilltäppning av artärer eller vener.

I 1-10% av fallen observeras sådana biverkningar:

 • instabilt humör, depression, försvagning av sexuell lust;
 • migrän huvudvärk;
 • oregelbunden fläckning från slidan.

Utvecklingen av trombos sker hos en av 10 000 kvinnor eller färre. I detta fall kan följande patologiska tillstånd uppstå:

 • trombos i benvenen;
 • lungemboli;
 • hjärtinfarkt;
 • ischemisk stroke.

I stora studier och i praktiken har förhållanden identifierats som på något sätt kan vara relaterade till att ta Yarina, men de förekommer sällan när du använder detta läkemedel:

 • en liten ökad risk (för patienter äldre än 40 år);
 • ökad sannolikhet för levertumörer av godartad eller malign natur;
 • uppkomsten av erytem nodosum - rundade noder, vanligtvis belägna på de främre ytorna av benen;
 • pankreatit med ett samtidigt ökat innehåll av triglycerider i blodet;
 • arteriell hypertoni;
 • ökade symtom med ärftligt angioödem;
 • nedsatt leverfunktion;
 • sämre diabetes
 • ulcerös kolit och Crohns sjukdom (tarmskada);
 • chloasma (mörka fläckar på huden);
 • manifestationer av intolerans, till exempel ett hudallergiskt utslag.

Inga negativa effekter på fostret under graviditeten i de tidiga stadierna upptäcktes. Men om du misstänker detta tillstånd bör du sluta ta läkemedlet.

För läkemedlet Yarina finns det sådana kontraindikationer:

 • överförd vaskulär trombos, inklusive djup ventrombos, lungemboli, hjärtinfarkt, ischemisk stroke;
 • överförd kortvarig ischemisk attack;
 • IHD, inklusive angina pectoris;
 • migrän med uppträdande av fokala neurologiska symtom (nedsatt rörelse, känslighet, lukt, tal etc.);
 • diabetes komplicerad av mikro- eller makroangiopati (vaskulär skada);
 • faktorer som ökar risken för vaskulär trombos: förmaksflimmer, valvulär hjärtsjukdom, högt blodtryck, genomgår operation med långvarig säng vila eller rörelse i extremiteterna, samt rökning hos kvinnor äldre än 35 år;
 • pankreatit, åtföljt av en ökning av nivån av triglycerider i blodet;
 • leversjukdom med förändrade leverprover (ALT, AST, alkaliskt fosfatas, bilirubin);
 • tumörer i levern;
 • lever- eller njursvikt;
 • ondartad tumör i könsorganen eller bröstet, eller misstank för dem;
 • vaginal blödning av okänt ursprung;
 • misstänkt graviditet;
 • amning;
 • individuell intolerans.

När dessa tillstånd syns på bakgrunden av att ta Yarina, måste hon omedelbart avbrytas.

Denna COC kan tas med fibroider, endometrios, cystor i äggstockarna och andra könssjukdomar som inte är tumörer..

Vissa läkemedel kan minska läkemedlets preventivmedel..

 • fenytoin;
 • droger från barbituratgruppen;
 • karbamazepin, oxkarbazepin;
 • rifampicin och rifabutin;
 • topiramat eller felbamat;
 • griseofulvin;
 • Hypericum-baserade produkter
 • vissa läkemedel för att behandla HIV.

Det är nödvändigt att följa särskilda regler när du tar antibiotika, såsom penicilliner (Amoxiclav, Oxacillin, Ampicillin och andra) och tetracykliner (Doxycycline och andra). Under behandling med dessa läkemedel samt inom en vecka efter avslutad kurs är det nödvändigt att använda kondomer.

Om under den här veckan, när ytterligare barriärprevention behövs, slutar tabletterna från förpackningen omedelbart nästa, utan den vanliga veckopausen.

Bayer-företaget, förutom detta läkemedel, släpper en liknande det - Yarin plus.

Vad är skillnaden mellan Yarina och Yarina plus?

Yarina plus innehåller en annan komponent - kalciumlevomefolat, som är en aktiv form av folsyra. Syftet är att minska risken för defekter i nervsystemet hos fostret om graviditet inträffar medan du tar COC.

Detta läkemedel föreskrivs för patienter som får en otillräcklig mängd folsyra..

Vilket är bättre: Yarina eller andra COC: er (Jes, Janine, Klaira, Regulon, Belara)?

Det är bättre att få svaret från gynekologen som observerar dig, eftersom alla dessa medel har skillnader i egenskaper och är förskrivna i olika kliniska situationer:

Fullständiga analoger i komposition, billigare än Yarina:

 • Anabella (Tjeckien) - 1400 rubel för 84 tabletter;
 • Midiana (Ungern) - 740 rubel för 21 tabletter;
 • Vidora (Spanien) - 625 rubel för 21 tabletter;
 • Modelll Pro (Israel) - 691 rubel för 21 tabletter;
 • Yamera (Indien).

Preparaten Jess och Dimia skiljer sig praktiskt taget inte från Yarina, med undantag för mängden etinylöstradiol i dem - inte 30, men 20 mcg.

Yarina är ett ganska dyrt läkemedel, så du måste se till att dess äkthet. För detta bör tabletter från förpackningen övervägas väl. Det kan innehålla 1 eller 3 blåsor med 21 tabletter. Var och en av dem har en jämn ljusgul färg, täckt med ett filmmembran. På en av sidorna extruderas en hexagon, där bokstäverna DO finns. Du bör inte ta läkemedlet om dess yttre egenskaper inte stämmer med de angivna, liksom om det såldes till ett pris som är betydligt lägre än genomsnittet (cirka 1000 rubel för 21 tabletter).

Yarina anses förtjänst vara en av de bästa preventivmedel hittills. Läkemedlet eliminerar inte bara risken för en oplanerad graviditet, utan har också en god effekt på utseendet, vilket eliminerar hudens brister och puffiness, och det är viktigt att det bibehåller vikten på samma sätt. Men som alla allvarliga droger kräver preventivmedel inte bara efterlevnadsreglerna, utan också kunskap om att vägra det. Så att avbrottet av Yarina inte orsakar en chockreaktion av kroppen och inte ger obehagliga överraskningar, måste du veta hur du slutar dricka piller korrekt.

Det finns många motiv för att vägra ett preventivmedel, men i princip finns det flera goda skäl:

 • Karriär är klar, och ekonomisk ställning gör att du kan få avkomma
 • Åldern för att föda är kritisk
 • Trött på att sitta på hormoner
 • Avskilt från sin make (pojkvän), och nu finns det inget behov av att skydda sig själv
 • Jag vill prova andra preventivmedel
 • Det fanns hälsoproblem där du inte kan dricka OK
 • Graviditet.

Förutom dessa faktorer kan en dam ha andra motiv för att ge upp p-piller. Men det händer annorlunda när det finns alla tecken på att du behöver sluta dricka Yarina, men kvinnan fortsätter att ta piller, motiverar henne med rädsla för att bli bättre, få gamla problem med håret, huden eller en månatlig cykel, etc..

Men efter att ha beslutat en dag att sluta skydda sig själv, vill hon göra det så snart som möjligt - helst på en dag. Är det möjligt att göra det och vad som kommer att hända i händelse av ett grundläggande misslyckande?

Ett preventivmedel är ett lågdosläkemedel, eftersom de aktiva substanserna inte representeras i små mängder: 30 μg av det syntetiska hormonet etinylöstradiol och 3 mg drospirenon. Därför tolereras läkemedlet normalt. Men det finns sjukdomar där du inte kan ta p-piller Yarin. Om patienten inte undersöktes före utnämningen av preventivmedlet eller om det gjordes försumligt, kan sjukdomen manifestera sig redan under konserveringscykeln. I detta fall kan fortsättningen av kursen orsaka allvarliga hälsoskador, och hos vissa kvinnor kan dödsfall orsakas. I sådana nödsituationer är avvisningen av Yarina motiverad.

Sjukdomar och tillstånd som inte är förenliga med att ta ett preventivmedel inkluderar:

 • Allvarlig leversjukdom
 • Diabetes mellitus med vaskulär skada
 • Lipidmetabolism störning
 • Åderbråck
 • Onkologiska neoplasmer
 • Skarp nedgång i visionen
 • Kirurgi
 • Graviditet.

Ett snabbt avslag på Yarina kan vara nödvändigt om kontraindikationer inte upptäcktes i tid:

 • Lungemboli eller venetrombos: närvaro vid tidpunkten för utnämningen av Yarina, samt en historia av befintlig, befintlig predisposition och riskfaktorer
 • Migrän med samtidig fokal neurologisk underskott (inkl. I sjukhistorien)
 • Pankreatit (inklusive tidigare)
 • Allvarligt njursvikt
 • Diagnostisk vaginal blödning
 • Graviditet misstänkt
 • Stark manifestation av en individuell allergi mot elementen i OK
 • Laktosimmunitet, medfødt laktasbrist, GH malabsorptionssyndrom (på grund av närvaron av mjölksocker i tabletter).

I alla dessa fall är ett skarpt avslag på Yarina motiverat.

Akut övergivande av läkemedlet kan också krävas om det under besöket fanns negativa symtom i form av:

 • Bröstsmärtor överförs till vänster arm
 • Oförklarligt svår hosta, svår andnöd
 • Ovanligt svår huvudvärk
 • Plötslig synförlust, hörselnedsättning
 • Talstörning
 • Parestesi i vissa delar av kroppen
 • Bensmärta, svullnad.

Symtom kan uppstå om kontraindikationer inte hittades under möten eller om patienten inte rapporterade av någon anledning sjukdomar och anfall som inträffat tidigare. Sedan under kursen är deras återfall inte uteslutet, vilket kan provocera en kraftig försämring av välbefinnandet. Därför, om ovanstående symtom utvecklas, kan du inte skjuta upp medicinsk vård. För att undvika dödliga konsekvenser är det bättre att ringa ambulans.

Liksom alla hormonella läkemedel är ett preventivmedel extremt oönskat att avbryta på egen hand, utan att samordna åtgärderna med gynekologen och ännu mer spontant. Annars leder avskaffandet av OK till en kraftig aktivering av äggstockarna, vars funktion tidigare hade undertryckts av syntetiska hormoner.

Kroppen slutar ta emot den vanliga dosen av hormoner, och dess egen produktion har ännu inte återhämtat sig. Som ett resultat kommer detta att orsaka en chockreaktion, äggstockarna börjar intensivt kompensera för sin egen försörjning av hormoner, och ett sådant kraftfullt arbete kommer att orsaka en felaktig funktion i kroppens vanliga tillstånd och dra andra kedjereaktioner tillsammans med den. Förutom en oplanerad graviditet kommer det att vara hälsoproblem.

Den mest slående manifestationen av OK abstinenssyndrom är genombrottsblödning och återfall av gynekologiska sjukdomar på grund av hormonell obalans.

För att återställa alla funktioner helt, normalisera menstruationscykeln, förhållandet mellan hormoner, eliminera interna "fel" orsakade av ett hopp i hormoner - allt detta tar tid.

Därför kan du inte sluta dricka Yarina på egen hand i alla fall. Om läkaren föreskriver läkemedlet baserat på undersökningsdata måste det avbrytas på samma sätt - med val av dosering, substitutionsläkemedel eller utnämning av andra åtgärder som underlättar övergångsperioden.

För att undvika eventuella många problem efter att ha vägrat OK, är det bättre att konsultera en gynekolog. I detta fall kommer han att beräkna schemat för en gradvis minskning av doseringen av Yarin's preventivpiller. Smidig annullering hjälper kroppen att anpassa sig utan chock till en gradvis minskning av inkommande hormoner och starta sin egen "produktion".

I detta scenario kommer det att vara möjligt att skydda kroppen från ett svårt test. Under omstruktureringen kommer han att kunna:

 • Normalisera menstruationscykeln
 • Eliminera atrofiska fenomen i endometriet och återställa dess funktion
 • Återuppliva förmågan hos endometrium att implantera ett befruktat ägg
 • Återställ vaginal mikroflora
 • Återställ normal livmoderhalsslemdensitet.

Om avslagssystemet beräknas och tillämpas korrekt kommer kvinnan lätt att överföra vägran till preventivmedel.

Men ett annat scenario kan inte uteslutas: så länge kroppen inte anser att den helt har återlämnat funktioner till "pre-tablet" -tiden och fortsätter att återställa könsorganens funktion, kommer olika symtom att dyka upp under denna övergångsperiod. Vanligtvis händer detta om Yarina inte togs för preventivmedel, men rekommenderades för behandling av olika gynekologiska problem.

Då är det omöjligt att utesluta en förvärring av obehandlade patologier: en ökning av endometrios, återfall av livmoderfibroider, återkomst av amenoré eller dysfunktionell blödning. För att eliminera dem krävs ett nytt recept på läkemedel som hjälper till att hantera sjukdomen..

Därför måste du fylla i tid efter att du har avgivit Yarina och naturligtvis regelbundet kontrolleras av en läkare.

Den preventiva effekten av Yarina börjar med det första piller som togs. Hela kursen är utformad under 21 dagar, där du regelbundet måste dricka OK vid en klocka. Därför är blåsan utrustad med så många tabletter. Efter fullbordandet tas nödvändigtvis en veckolång paus för att stimulera blödning som menstruation, och fortsätt sedan efter en veckas paus till innehållet i nästa blåsor.

Om behovet att överge Yarina uppstod i mitten av kursen, är det bättre att ta intagscykeln till slutet, efter att ha gjort de återstående tabletterna i blåsan. Och efter en vecka lång paus, ta inte längre dem.

Men vad händer om mottagningen just har börjat och bara ett par bitar har druckits? Och är det möjligt att kasta Yarina efter ett piller om hennes handling misslyckas?

Om att ta OK har orsakat negativa konsekvenser i form av illamående, apati eller andra sidosymtom, måste du först först bestämma sjukdomens ursprung. Kanske var det bara en slump, och försämringen av hälsan inträffade av andra skäl och inte på grund av Yarina.

För det andra, intag av hormonella substanser från kilar utanför i det vanliga arbetet i kroppen, som ersätter naturliga ämnen, och därmed väcker svar. Som regel kan anpassningsperioden dra i flera månader. Under denna tid kommer äggstockarnas funktioner att undertryckas, och kroppen kommer att anpassa sig till hormoner från utsidan. Efter att han har vant sig vid de nya förhållandena, omorganiserat sina funktioner kommer de smärtsamma symptomen att försvinna.

För att förstå vad som verkligen påverkade hälsan, är det bara en läkare som kan göra det efter 2-3 månaders tillträde och missbruk. Då kommer han att kunna ge råd om han dricker Yarin ytterligare.

Om sjukdomar utvecklats under OK, biverkningar som inte är förenliga med Yarina, kan läkemedlet avbrytas omedelbart, och för att undvika utvecklingen av abstinenssyndromet ersätts det omedelbart av ett annat OK.

Gynekologer rekommenderar att följa ett gradvis avslag på preventivpillerar. Detta görs på flera sätt: doseringen minskas OK: beroende på patientens egenskaper kan läkaren rekommendera att mängden minskas med en halv eller en fjärdedel av tabletten per vecka. Eller ersätt Yarina med andra OK med samma komponenter, men i en lägre koncentration. I vissa fall kan en sådan vägran dra i flera månader. Denna metod är särskilt motiverad om en kvinna har tagit Yarina i många år..

Om graviditeten av någon anledning inträffade och kvinnan bestämde sig för att behålla den, är det absolut nödvändigt att avbryta OK. Och du måste göra detta så snart ultraljudet bekräftar ett nytt liv.

Det antas att i de tidiga stadierna av p-piller inte kan påverka fostrets utveckling, och dessutom har alla djurförsök ännu inte avslöjat en skadlig effekt. Men det är fortfarande omöjligt att helt eliminera den negativa effekten av syntetiska hormoner.

Hur man snabbt och utan konsekvenser avbryter Yarina - gynekologen kommer att berätta omedelbart efter att ha fått undersökningsdata.

Om det under kursen var ett problem med att ta ett nytt piller, kan en kvinna som håller på att ge upp OK bli frestad att göra detta. Men gynekologer rekommenderar inte att ge upp Yarina, bara för att nästa piller saknas.

För att återställa den normala kursen måste du dricka den omedelbart om tiden har gått mindre än 12 timmar efter den sista pillen.

Vid en mer allvarlig försening - mer än 12 timmar - tar de ett glömt piller och det nästa enligt schemat (om tiden sammanfaller - dricker de två på en gång). Med denna försening minskar den preventiva koncentrationen av OC i kroppen, så du måste dessutom skydda dig själv med kondomer. Du måste använda det inom en vecka efter att du har fyllt i utelämnandet.

Om närmare slutet av kursen var det nödvändigt att fylla på koncentrationen av ämnen med hjälp av de första eller flera tabletter, för att slutföra hela kursen måste de saknade pillerna tas från nästa blister. Efter att ha genomfört en fullständig kurs med OK, kan du vägra det efter en paus eller diskutera med din läkare funktionerna i att ta ett annat läkemedel.

Den moderna preventivmedlet Yarina skyddar kvinnor från många problem: onödig graviditet, hormonell obalans och tillstånd som orsakas av det. Men allt detta är endast möjligt med korrekt användning av tabletter, vilket innebär rätt intag och avbokning.

Många kvinnor är oroliga för effekten av hormonella preventivmedel på reproduktionsfunktionen. Någon accepterar dem just för att planera befruktningen. Någon är tvärtom rädd att du kan bli gravid medan du tar p-piller. Låt oss se hur det fungerar med exempel på droger och.

är ett monofasiskt kombinerat låg dos preventivmedel. Detta innebär att varje tablett innehåller en lika stor mängd hormoner (3 mg drospirenon och 0,03 mg etinylöstradiol). Detta är en relativt låg dos (det finns läkemedel med lägre eller högre hormonnivåer).

Blåsan innehåller 21 aktiva tabletter. I slutet av en paus i 7 dagar, under vilken tillbakadragande blödning inträffar. På åttonde dagen börjar ett nytt paket.

För att förstå om graviditet är möjligt när du tar Yarina måste du förstå hur läkemedlet fungerar.

Handlingen till Yarina är följande:

 • Förtjockning av livmoderhalsslemet (förhindrar den fria passagen av spermier)
 • Hindring av äggets utgång (och om det inte finns där, så finns det inget att gödsla)
 • Förändring i endometriumstrukturen (även om befruktning har inträffat kan ägget helt enkelt inte fästa, vilket innebär att graviditet inte kommer att inträffa)

Kan jag bli gravid medan jag tar Yarina? Teoretiskt sett är sannolikheten för att bli gravid när man tar Yarin mycket liten. Yarina är ett pålitligt preventivmedel (Pearl-index är 0,07%).

Sannolikheten för graviditet medan du tar Yarina finns dock om du inte uppfyller villkoren för upptagande. Att hoppa över bara ett piller kan orsaka ägglossning - då är det fullt möjligt att bli gravid. Diarré eller kräkningar inom fyra timmar efter att ha tagit pillret motsvarar att hoppa över det.

Därför, för att förhindra detta: "Såg Yarina och blev gravid" eller "Gravid på Yarina", följ reglerna för införande och följ instruktionerna om du saknar ett piller (plus använd ytterligare preventivmedel i 7 dagar om passtiden är mer än 12 timmar).

På frågan "Är det möjligt att bli gravid när du tar Yarina" svarar läkarna att "Yarina och graviditet medan du tar" är en ganska sällsynt förekomst. Och det orsakas av bara ett extremt ansvarsfullt sätt att ta preventivpillerar..

Om det plötsligt så hänt att graviditet med mottagandet av Yarina inträffade, måste du kontakta en förlossningsgynekolog för undersökning så snart som möjligt. Och naturligtvis sluta dricka piller.

Kan jag bli gravid efter att ha tagit Yarina? Utifrån många flickors recensioner är det ganska enkelt om du är helt frisk.

Graviditet efter att ha tagit p-piller Yarina kan förekomma redan den andra eller tredje månaden efter avslutad läkemedel, om allt är i ordning med din kropp. Vissa flickor på forumet skriver till och med att de blir gravida under den första månaden efter avbokningen.

Graviditet efter Yarina kommer när din naturliga cykel är helt återställd, vilket är ganska logiskt. Naturligtvis under förutsättning att du inte använder ytterligare preventivmedel.

Om graviditeten plötsligt inte inträffar under en lång tid (mer än 5-6 månader efter avbrytandet av Yarina), bör du rådfråga en läkare.

Hur man blir gravid efter att ha tagit Yarina?

UPPMÄRKSAMHET! Om du har fått ordinerat Yarina för behandling av gynekologiska sjukdomar, kan problemen efter att läkemedlet avslutats återkomma. Därför måste du definitivt besöka en läkare.

Efter 30 år minskar chansen att bli gravid. Och kanske, efter avskaffandet av Yarina, måste befruktningen vänta från sex månader till två år. Denna tid är nödvändig för full återställande av reproduktionsfunktionen.

Dessutom kan efter ett avbrott av Yarina ett fenomen som anemorré (frånvaro av menstruation) uppstå. Kontakta i så fall en specialist.

För att undvika komplikationer måste du ta en paus i minst 3 månader efter att ha tagit Yarina i ett år. Om du ignorerar denna nödvändiga paus, kommer det följaktligen att det blir stora svårigheter att bli gravid.

UPPMÄRKSAMHET! Det finns fall av snabb befruktning efter avskaffandet av Yarina. Detta bör inte skrämma dig. Efter avslutad läkemedel är barnet inte i fara. Kom dock ihåg att OK och graviditet inte är kompatibla.

Hur länge innan jag planerar för graviditet behöver jag avbryta Yarina eller Yarina plus?

i komposition och i handling - detta är en komplett analog av Yarina, men med ett tillägg.

Yarina plus innehåller också kalciumlevomefolat (biologiskt aktiv formel av folsyra). Detta är ett medicinskt ämne som är utformat för att eliminera bristen på folat i den kvinnliga kroppen..

Därför, om du planerar en graviditet efter att ha avslutat läkemedlet, är det bättre att du föredrar Yarina plus.

Yarina Plus-förpackningen innehåller:

 • 21 aktiva tabletter
 • 7 vitamin tabletter som endast innehåller kalcium Levolefolate

Är det möjligt att bli gravid genom att ta Yarina plus? Med rätt intag av Yarina, plus sannolikheten för graviditet är mycket liten (Pearl index är 0,07%).

Därför, om en kvinna blev gravid medan hon tog Yarin plus, betyder det att det fanns en missad piller eller brist på absorption av läkemedlet (kräkningar, diarré), vilket motsvarar en miss. Om detta händer, måste du omedelbart rådfråga en läkare för en undersökning och sluta ta OK.

Om du planerar en graviditet efter Yarina plus måste du:

 • Vägrar att ta COC: er (förpackningen måste vara klar. Avbryt inte OK-mottagning i mitten av förpackningen om det inte finns någon nödsignal för detta)
 • Få en läkarundersökning
 • Vänta tills din naturliga menstruationscykel har återställts (1-3 månader)
 • Ät rätt, observera den dagliga rutinen
 • Eliminera stress och dåliga vanor

Om befruktningen inte inträffar i mer än ett år eller anemorré uppstår efter avslutad läkemedel, är det värt att se en läkare.

Ofta finns det många frågor om hur man tillämpar dem korrekt..

Yarina är ett av de läkemedel som ordinerats för en sådan sjukdom, tillsammans med andra läkemedel. Behandlingen av polycystisk äggstock är lång, tar läkemedlet är nödvändigt i minst flera månader. Undersökningar bör göras under behandlingen för att avgöra om läkemedlet hjälper. Fördelen med Yarina vid behandling av polycystic är att på grund av de låga doserna av hormoner påverkar det nästan inte vikten, det orsakar inte svullnad.

I vissa fall, i början av införandet, och under de första 3-6 månaderna, är en ökning av utslag möjlig, i samband med anpassningen av kroppen till läkemedlet. Oftast, efter utgången av denna period, förbättras hudtillståndet. Om detta inte händer, måste du rådfråga en läkare för att ersätta Yarina med ett annat läkemedel.

Läkemedlen Yarina och Jess har samma sammansättning - båda läkemedlen består av drospirenon och etinylöstradiol. Till skillnad från Yarina innehåller Jess 20 mg etinyletradiol, vilket kan minska svårighetsgraden av biverkningar något. Beredningarna skiljer sig åt i antalet tabletter - Yarinas förpackning innehåller 21 tabletter, alla tabletter är aktiva och efter att ha tagit dem måste du ta en paus på 7 dagar. Jesss paket innehåller 28 tabletter, varav 24 är aktiva tabletter och 4 är inaktiva (placebo). Ta därför Jess utan paus.

Förpackningen innehåller också 21 aktiva tabletter, varefter du ska ta en sju dagars paus.

När du väljer ett preventivmedel bör du alltid ta hänsyn till varje kvinnas individuella egenskaper, eftersom det inte finns ett enda läkemedel som passar absolut alla.

Skydd mot oplanerad graviditet med hormonella preventivpiller är den överlägset mest populära preventivmetoden. Men vad händer om du av någon anledning måste sluta ta dem? Hur kan de ersättas och vilka biverkningar som kan uppstå när du avbryter p-piller, kommer vi att prata mer i vår artikel.

Mer än hälften av alla unga kvinnor i reproduktiv ålder använder sig av preventivmetoden med hjälp av hormonella tabletter. Men i livet uppstår ibland situationer där en flicka vill ändra sitt preventivmedel eller helt överge skyddet. Dessa situationer inkluderar vanligtvis följande:

 • du bestämde dig för att få ett barn,
 • det skedde förändringar i civilstånd och behovet av preventivmedel försvann ett tag,
 • du är rädd för konsekvenserna av att ta piller under lång tid,
 • hälsoproblem,
 • du bestämde dig för att ändra preventivmetoden,
 • du blev gravid.

Om du slutar ta piller, upphör syntetiska hormoner som hämmar bildningen av luteiniserande och follikelstimulerande hormoner och blockerar ägglossningsprocessen att komma in i kroppen från utsidan. Äggstockarna börjar arbeta väldigt aktivt och fångar upp. Kroppen återvänder till sin tidigare naturliga funktionsrytm. Detta tar lite tid under vilket ett preventivt abstinenssyndrom uppstår..

Avbrott av preventivpiller efter en viss tids användning är vanligtvis nödvändigt i två fall:

 • den första är ett fullständigt avslag på hormonella orala preventivmedel;
 • den andra är en förändring av p-piller.

I det första fallet uppstår frågan om hur och när man ska sluta ta hormonella p-piller så att cideren med preventivmedel är mindre smärtsam. För att perioden med uttag av orala p-piller ska åtföljas av ett minimum av biverkningar bör tre grundläggande regler följas:

 • OK bör inte avbrytas utan samråd med en gynekolog;
 • Sluta inte dricka piller utan att slutföra cykeln;
 • avbrytande av preventivmedel bör inte ske plötsligt utan i enlighet med läkarens dosreduceringsschema.

Om du av någon anledning bara vill byta några preventivpiller till andra, kommer läkaren att berätta hur du gör det rätt. Gör det aldrig själv. När allt kommer omkring, till och med en läkare kan inte alltid bestämma hur en viss kropp kommer att reagera på ett läkemedelsbyte. Helst bör du kontakta samma läkare som har ordinerat tidigare preventivmedel med denna fråga..

I alla fall bör varje ung dam vara medveten om att det är omöjligt att avbryta den påbörjade kursen för att ta pillerna. Efter att ha avslutat ett paket med piller bör du ta en sju dagars paus, vänta på din period och först sedan börja ta andra preventivmedel. En skarp övergång till att ta nya piller är fylld med följande konsekvenser:

 • menstruations oregelbundenheter,
 • livmodersblödning,
 • förekomsten av graviditet.

Många flickor undrar "Hur man slutar dricka Jess." Gynekologer rekommenderar hur man slutar dricka Jess. Det bästa och mildaste sättet är att avsluta hela paketet med tabletter. Observera att den hormonella effekten av Jess-tabletter, trots att intaget upphör, kan kvarstå i ytterligare en vecka. Det finns biverkningar, till exempel om Jess Plus planeras att avbrytas kan biverkningar uppstå som brist på menstruation. Om det inte följde eller började mycket sent, betyder det att du måste genomgå en medicinsk undersökning. Det är möjligt att ett hormonellt fel har inträffat. Flickor är oroliga för en annan fråga: "Måste jag ta en paus när jag tar Jess?" Gynekologer rekommenderar att ta en paus i att ta hormonella piller var 3-4 månad.

Om avbrytande av Zhanin rekommenderas kan konsekvenserna vara följande: förmågan att bli gravid kanske inte återhämtar sig omedelbart (kanske 2-3 månader efter avslutad läkemedel). Gynekologer utesluter emellertid inte att återställande av fertilitet är möjligt från den allra första menstruationscykeln efter avslutningen av att ta Janine.

Den kvinnliga kroppen reagerar alltid till början eller stoppar användningen av preventivmedel hormonella läkemedel. Om Yarina avbryts är kroppens reaktion annorlunda. Och flickorna skriver om det på detta sätt: "Efter avbokningen av Yarina återhämtade hon sig" eller "Efter avbrytandet av Yarina skadade äggstockarna." Detta är en signal om att ett fel har uppstått i kroppen, så du måste se en läkare.

Det faktum att hormonella preventivmedel är oöverträffade när det gäller att förhindra förekomsten av en oplanerad graviditet, tvivlar ingen. Alla vet också att de mest populära bland dem är tabletter. Men det finns situationer när du efter ett långt intag av preventivpiller måste byta ut dem mot något. Det kan vara:

 • subkutant implantat,
 • vaginalring,
 • hormonell preventivmedel.

Om situationen är sådan att sexuella relationer under en period blir oregelbundna är det bättre att använda hjälp av tillfälliga preventivmedel (till exempel spermicidala eller barriär preventivmedel).

Man bör dock inte glömma att bara gynekologen har rätt att bestämma hur och med vad man ska ändra p-piller som använts tidigare.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menstruation under graviditet: norm eller patologi?

Meningen att menstruationen kan gå under graviditeten är felaktig. Ofta tar kvinnor blödningar för dem, vilket kan orsakas av långt från ofarliga skäl....

Symtom och komplikationer vid endometrios efter klimakteriet

Endometrios är en sjukdom som diagnostiseras främst hos kvinnor i reproduktiv ålder. Men det händer att endometrios med klimakteriet återkommer eller upptäcks för första gången....

Folliklar i äggstockarna - mängden är normal. Dominant follikel och hur mognad inträffar i äggstockarna

Den kvinnliga kroppen är utformad så att uppkomsten av ett nytt liv beror på kvantiteten och kvaliteten på dessa små follikulära element som ägget mognar i....