Orsaker till menstruation med lukten av ruttet kött

Ansvarsfrihet

författaren Gulnara Cleveland uppdaterade 15 januari 2019 frågor och svarar 3 kommentarer

Menstruationsdagar är alltid obehag för det klara könet. Även med en normal kurs, i frånvaro av patologi och infektion, ger dessa dagar inte glädje, utan snarare några problem. På grund av blödningar plågas flickan av olika rädsla: att packningen kan läcka, andra kan lukta en obehaglig lukt. I själva verket luktar flickan blod. Under normal funktion av kroppen luktar menstruationen som järn eller liknar lukten av rått kött. När något är fel i kroppen, nämligen i de kvinnliga könsorganen, kan lukten förändras och intensifieras. Sedan börjar urladdningen luktar som ruttet kött.

Varför luktar vi

Som beskrivits ovan har menstruationen alltid en lukt. Hur kan detta förklaras? Menstruation inträffar efter att ett fosterägg inte är bundet till det ”förberedda området”. Hormonet progesteron och östrogener förbereder äggstockarna, rören och livmodern för framtida graviditet. För detta växer endometriet i livmodern, det inre skiktet där det finns många kapillärer och blodkärl. De växer för den framtida moderkakan, för näring och utveckling av barnet.

När befruktning inte inträffar, bör alla ansträngningar från kroppen gå utanför. När endometriumet exfolierar, bryts kärlen, och tills myometrium, muskelskiktet, sammandras och sammandras kärlen, de blöder. Mörk färg och densitet tillhandahålls av bitar av endometrium, och lukten och delvis färgen beror på blod. Det vill säga, lukten av rått kött eller järn beror på samma saker. Det som finns i färskt kött, att vi med menstruation känner hemoglobin - järnet som finns i alla röda blodkroppar.

Dålig lukt kan uppstå av olika skäl som inte är relaterade till kroppens normala funktion.

Orsaker till dålig lukt

Lukten av ruttet kött kan bero på ett brott mot hygiennormerna.

Underlåtenhet att följa hygiennormerna

Så att hitta en lång tampong inuti eller lägga ger en lugn lukt. Detta beror på att blod är en utmärkt och en av de mest gynnsamma miljöerna för spridning av skadliga mikroorganismer. Därför, efter 5 timmar eller mer på denna "miljö" kan du räkna miljoner dåliga mikroorganismer, som ger lukten.

Bristande efterlevnad av hygien är den mest ofarliga luktorsaken. Det kan enkelt fixas. Men ofta är orsaken till det senare tyvärr förekomsten av olika sjukdomar i de kvinnliga könsorganen.

Infektioner i reproduktionssystemet

Lukten av ruttet kött kan förekomma med utvecklingen av följande sjukdomar i kroppen:

 • candidomycosis;
 • bakteriell vaginos;
 • sexuellt överförda infektioner;
 • endometrit;
 • livmodercancer;

Candidomycosis

Det andra namnet på sjukdomen är trast. Denna sjukdom uppstår på grund av tillväxten av svampar i släktet Candida. Därför namnet på patologin. Utvecklingsfaktorn är nedgången i immunitet. Detta kan föregås av:

 • ta antibiotika;
 • hypotermi;
 • tidigare stress;
 • icke-hygien.

Det huvudsakliga symptom som kommer före alla andra är klåda i perineum och obehag i slidan. I stället för den vanliga leukorréen konstaterar kvinnan konstant curdled urladdning efter menstruation. Dessa utsöndringar är de odlade svamparna och deras mycelium. Det finns en obehaglig lukt av ruttet kött eller något surt. Speciellt intensifieras det under menstruationen och omedelbart efter dem. Dessa dagar svampar börjar växa aktivt eftersom livsmiljön har blivit mer gynnsam och näringsrik.

Trast kan också följa andra infektioner i reproduktionssystemet, eftersom de orsakar en minskning av immunitet lokalt och en obalans av flora.

Det vill säga utvecklingen och reproduktionen av bakterier orsakar en minskning av antalet Dederlein-pinnar och en förändring i pH från surt till alkaliskt. Dessa förändringar förvärrar kampen för den lokala immuniteten för en hälsosam livsmiljö ytterligare..

Bakteriell vaginos

Denna lumska sjukdom kan vänta på varje flicka. Om det finns kroniska sjukdomar i nedre urinvägarna plågas flickan av täta dysbios i tarmen - bakterier kan komma in i slidan och störa florabalansen.

Orsaken till obalansen kan vara att undergräva immunförsvaret med antibiotika, stress, en ny infektion. Dessutom kan hormonfel bli en faktor i utvecklingen. Då störs floran, försvarsfaktorerna försvagas och aggressionens faktorer ökar styrkan.

Intressant nog lider flickor med överdriven renhet ofta av dysbakteriell vaginos. I det här fallet är det inte en rengöring av patogener utan ett undertryckande av den naturliga floran. Intima geler och deras ofta användning tvättar bort det skyddande lagret med bakterier - Dederlein-pinnar. De hämmar tillväxten av patogener och hindrar dem från att växa, eftersom de skapar en ogynnsam miljö för deras existens. Intima geler har också en alkalisk miljö, eftersom de är representativa för tvålar.

Flickans huvudsymtom är ömhet, klåda och sveda i vagina i vila och ökade symtom under samlag. Även under menstruationen känner de en obehaglig lukt av ruttet kött.

Sexuellt överförda infektioner

Den vanligaste infektionen är trichomonas colpitis. I sällsynta fall kan denna sjukdom smittas genom hushållsartiklar. Dessa bakterier infekterar både de nedre urinorganen och det reproduktiva systemet. I de tidiga stadierna påverkar Trichomonas vaginalslemhinnan. I mer avancerade fall kan infektionen påverka foder i livmodern och rören, då kan sjukdomen orsaka rörhinder och infertilitet.

Denna sjukdom manifesteras av den fruktansvärda lukten av ruttet kött under menstruationen. En gul eller grön molnig vätska tillsätts till det blodiga utsläppet, som skummar. Därefter är urladdningen oberoende och efter menstruation.

Förutom obegripliga ytterligare sekretioner, känner flickor smärta under urinering, samlag, svår konstant klåda och sveda i slidan och perineum.

Nödvändigt är det en reaktion av kroppen som subfebril temperatur, illamående, kräkningar. Låg ryggsmärta kan uppstå vid ökad infektion..

endometrit

Bakteriell inflammation i livmoderslimhinnan - endometrium. Endometrit uppstår på grund av försummelse av bakterieprocessen i slidan, obehandlad vaginos, när antibiotika väljs felaktigt, när behandlingen får bakterier att vänja sig till läkemedlet och inte deras död. Endometritis är också en ofta komplikation av medicinska insatser. Det inträffar efter abort, medicinsk eller diagnostisk curettage, kirurgiska ingrepp i livmodern.

Med den här sjukdomen får utsläppet färgen på köttfällor. Detta beror på ruttnar och utvecklingen av patogener i endometrium. Samtidigt har menstruationen en fruktansvärd lukt av ruttet kött. I händelse av en sjukdom kan mikroorganismer redan gå till muskelskiktet, och sedan rötterna - livmodermusklerna.

Förutom lukt och färg upplever en kvinna obehagliga dragkänslor i nedre del av magen, ibland akut smärta (beroende på processens hastighet). Tilldelningar kan kvarstå efter menstruation. Temperaturen stiger över det subfibrila tillståndet. Smärta i korsryggen och korsbenet.

Livmodercancer

Denna maligna sjukdom åtföljs ofta av utsläpp av färger på köttstängningar med lukten av råtta. Symtomen på livmodercancer kan jämföras med trög endometrit. Endast i detta fall är de skyldiga till sådana utsöndringar cancerceller, som provocerar nekros och förfall av kroppens egna celler. I detta fall livmodern.

Oftare observeras livmodercancer hos äldre kvinnor som är i klimakteriet. Det vill säga, en kvinna bör redan misstänka att något var fel, om menstruationen plötsligt började igen efter en lång tid av avsaknad av menstruation.

Vad du ska göra för att få lukten att försvinna eller minska

Om en tjej bara störs av en obehaglig lukt under menstruationen, och hon inte observerar de andra symtomen som beskrivs ovan, är problemet eventuellt i otillräcklig hygien. Följande regler måste följas:

 • under menstruationen bör tvättas oftare än vanligt. Det rekommenderas att utföra en toalett minst fyra gånger om dagen. När det på andra dagar rekommenderas att tvätta två gånger om dagen;
 • minska eller eliminera användningen av tvättmedel. De tvättar bort det skyddande skiktet i vaginalslemhinnan och yttre könsorgan. Tvållösningar kan tvätta de platser där huden är. Var är slemhinnan är tvål kontraindicerat. De alkaliserar miljön, vilket negativt påverkar de naturliga permanenta invånarna i slidan, och bidrar till utvecklingen av patogena bakterier;
 • för att förbättra tillståndet för de yttre könsorganen kan lotion av kamomillavkok användas, några droppar kaliumpermanganat kan tillsättas kokt vatten;
 • packningar måste bytas när de fylls, men den här gången bör inte vara längre än 4 timmar. Tampon - varannan timme. Det är lämpligt att välja dessa produkter utan ytterligare arom. Paradoxalt nog framkallar smakämnen en snabbare utveckling av dålig lukt. Närvaron av kemiska ämnen - konserveringsmedel - bidrar till en ökning av utvecklingen av patogener och pseudopatogen flora.

I närvaro av andra symtom måste du snarast konsultera en gynekolog, där tester för flora visar orsaken till sjukdomen. Läkaren kommer att välja etiologisk behandling och symptomatisk terapi, vilket hjälper till snabb återhämtning och inte kommer att ge plats för komplikationer.

Varför uppträder lukten under menstruationen

Menstruationens början präglas av upptäckten av fläckar - menstruation. Under denna period krävs särskild vård för det intima området, avslag på sexuella relationer och ökad uppmärksamhet på ens hälsa. Obehaglig lukt under menstruationen kräver analys av de viktigaste orsakerna och metoderna för att eliminera dem. Behandlingen utförs med medicinering och folkmedicin.

Hur ska en frisk kvinna lukta ut?

Många kvinnor undrar varför menstruationen har en obehaglig lukt. Fenomenet är förknippat med särdragen i menstruationsförloppet. I början av menstruationscykeln uppträder fläckning. För närvarande är kvinnan mer uppmärksam på hygienprocedurer. Förutom smärta i nedre del av buken, trötthet och ökad känslomässig bakgrund kan det uppstå en obehaglig lukt under menstruationen.

Hos friska kvinnor varar menstruationen 3-7 dagar utan manifestation av specifika symtom. Den naturliga aromen i det intima området under kritiska dagar orsakar inte obehag. För att förstå vad lukten av menstruation ska vara, är det värt att överväga dess huvudsakliga egenskaper.

Lukten kan vara något sur och mjölkaktig. Beroende på cykel förändras det och intensifieras under ägglossningsperioden. Det huvudsakliga villkoret för en frisk kvinna - det bör inte vara hårt och obehagligt. Hos många flickor går menstruationen ofta luktfri. Om så är fallet känns det inte med korrekt hygien.

Lukten av fisk eller kefir är vanligt under de senaste dagarna av menstruationen

På grund av könsinfektioner

Det finns flera vanliga infektioner som utlöser lukt under menstruationen. Konstiga vita, gula eller gröna färger kan visas. Orsaken till lukten under menstruationen ligger ofta i utvecklingen av en infektionssjukdom. Det finns också många icke-överförbara orsaker. Lukten av fisk eller kefir är ett vanligt fenomen under de senaste dagarna av menstruationen. I slutet av cykeln kan klåda och bränna uppstå. Med sådana symtom bör du besöka en gynekolog.

candidiasis

Sjukdomen orsakas av svampar. De börjar multiplicera med en allmän eller lokal minskning av immuniteten. Vid denna tidpunkt aktiveras jästsvampar, vilket orsakar candidiasis (trast).

Ljusa tecken på sjukdomen:

 • klåda i det intima området;
 • lukten av råtta;
 • obekväm känsla när man går;
 • obehag under sex;
 • en ökning av antalet sekretioner och en förändring i deras färg;

Om en tjej använder kuddar med dofter kan den obehagliga lukten från trasten vara osynlig. Funktioner i dess manifestation:

 • sur färgton;
 • uttalad arom;
 • värre i början av menstruationen;
 • kändes vid tvätt;
 • för andra går det obemärkt;
 • påminner en lukt av kefir.

Flickor som ofta lider av candidiasis luktar sura omedelbart. Så återfallet av sjukdomen manifesterar sig.

Bakteriell vaginos

Sjukdomen påverkar direkt menstruationens natur. Hälsosam mikroflora är utformad för att skydda de inre könsorganen mot infektioner som finns i angränsande system.

Med bakteriell vaginos störs mikrofloran i slidan utan dess inflammation. Sjukdomen kännetecknas av långvarig och riklig urladdning. Antalet kolonier av mjölksyrabakterier reduceras, vilket bryter mot det naturliga försvaret mot patogena mikroorganismer.

Bakteriell vaginos kännetecknas av:

 • stark lukt av fisk;
 • klåda och förbränning av vaginalslemhinnan;
 • förekomsten av hala, sträckande koaguler i urladdningen;
 • obehag under sex.

Ofta i det intima området luktar det ruttna fiskar - ett karakteristiskt symptom på bakteriell vaginos. Utöver stank skiljer sig utsöndringar i bakteriell vaginos lite från friska. De stannar vanligtvis inte på underkläder.

Sjukdomen utvecklas när en kvinna är infekterad med gardrenella vaginalis

Gardnerellosis

Sjukdomen utvecklas när en kvinna är infekterad med gardrenella vaginalis. Denna bakterie är oftare sexuellt överförd. Det finns dock också en överföringsmetod för hushåll. Bakterien överförs inte under oralsex.

Den huvudsakliga manifestationen av gardnerellos är stank från slidan. Lukten har en fiskig nyans. Det är särskilt obehagligt under samlag, eftersom spermier har en alkalisk miljö. Lukten förstärks när den är i kontakt med tvålskum.

Förutom stank kan en kvinna med gardnerellos inte störas av någonting. Vagina är inte inflammerad, och urladdningen är grå. Möjlig klåda i det känsliga området. I alla fall är det viktigt att en läkare kommer snart. Att konsultera en läkare kommer att eliminera risken för att utveckla farliga sjukdomar. En snabb behandling gör det lättare att bli av med obehagliga symtom..

Livmodersinflammation

Vid kronisk inflammation i livmodern visas svag vit urladdning. I detta fall har en speciell lukt under menstruationen sådana nyanser:

Orsakerna till sjukdomens utveckling är metaboliska störningar, minskad immunitet, långvarig användning av antibiotika. Patogenen kan till och med provoceras genom att äta grönsaker för ofta..

Oftast, med gardnerellos, frigörs lerigt slem, som har en grönaktig eller gul nyans. Med jämna mellanrum känner en kvinna en brinnande känsla och klåda. Det är en dålig lukt från det intima området.

Icke-kommunikativa orsaker

En vanlig orsak till obehaglig lukt från menstruation är otillräcklig sexuell hygien. Under menstruationen är det nödvändigt att ta hand om det känsliga området mer noggrant. Annars utvecklas vaginit, kolpit, candidiasis..

Utsläppet luktar ganska kraftigt, och lukten efter menstruationen kan kännas av andra människor. En sällsynt byte av kuddar leder till en ständig stank. När en kvinna noggrant övervakar intim hygien, men lukten förblir skarp ändå, bör en gynekolog konsulteras. Det finns flera skäl:

 • avitaminosis;
 • hormonell bakgrund störs;
 • depression;
 • minskad immunitet;
 • överdriven dricka, rökning.

En obehaglig lukt efter menstruation uppstår ofta med en störd hormonell bakgrund. Bland de främsta orsakerna är hormonella preventivmedel, sömnlöshet, för snart, eller tvärtom, den sena början av sexuell aktivitet, abort.

Vilka tester görs för att identifiera orsaken

När kvinnor har en specifik obehaglig lukt under menstruationen krävs en undersökning som innehåller flera stadier.

Vid det första konsultationen lär läkaren om symtomen som stör kvinnan, om cyklens regelbundenhet, antalet födelser etc. Därefter utförs en extern och intern undersökning av slidan. En specialist utvärderar tillståndet i labia och urinröret. Läkaren finner utskrivning som skiljer sig från normalt. På dem kan du bedöma sjukdomens natur.

Vid det första konsultationen lär läkaren om symptomen som stör kvinnan

Sedan undersöker en specialist vagina med hjälp av ett kolposkop. Metoden låter dig bestämma urladdningens art, förekomsten av förändringar i slemhinnan etc..

Viktig! När en kvinna intervjuas kan läkaren starta en konversation om abstrakta ämnen för att bestämma hennes mentala hälsa. Att hjälpa en läkare att diagnostisera en sjukdom är endast möjlig genom att svara korrekt på frågor.

För att utföra en laboratorieundersökning tas en smet från en kvinna. Metoden hjälper till att bestämma slemhinnens tillstånd.

Behandlingsmetoder

En obehaglig lukt under kritiska dagar kan elimineras med medicinering och traditionell medicin. Att bestämma sättet att bekämpa stank hjälper till att veta orsakerna som orsakade det. För att lära sig att bli av med lukten, hjälper bara en erfaren läkare. Han föreskriver mediciner och ytterligare lokala läkemedel.

Infektion kräver farmaceutisk behandling. Vid sjukdomar som överförs sexuellt förskrivs bredspektrumantibiotika. Vid infektion med Trichomonas tar en kvinna antimikrobiella medel - Klion, Flagil, Trichopol. För komplex behandling används antiseptiska, antibakteriella och antimikrobiella medel. Dessa läkemedel väljs med hänsyn till egenskaperna hos kvinnans kropp.

Hygienregler för att bli av med dålig lukt:

 • byta regelbundet hygienprodukter;
 • ta en dusch oftare;
 • douchar inte för ofta;
 • välj tamponger och kuddar med optimala parametrar.

Användningen av en stor mängd vätska hjälper till att förhindra blodproppar under menstruationen. Vatten kan snabbt ta bort socker från kroppen och förhindra tillväxt av bakterier.

Att stödja laktoflora hjälper till att använda surmjölkyoghurt. Det är viktigt att upprätthålla immunitet i gott skick. Använd droger för detta ändamål:

Det är viktigt att upprätthålla immunitet i gott skick

 • Immunal
 • Derinat;
 • Ribomunyl;
 • Polyoxidonium;
 • Suppositorier - Galavit, Viferon.

Laktobacterin och Bifidobacterin hjälper till att normalisera vaginal mikroflora..

Bland folkrättsmedel används Emblica-växten för att eliminera fetidlukten. Dess frukter innehåller mycket C-vitamin. Växten har flera användbara egenskaper:

 • Det kan ta bort avfallsprodukter från skadliga bakterier. Dessutom eliminerar växten stank och förhindrar utveckling av infektion..
 • Ökar kroppens naturliga försvar. De aktiva substanserna i växternas frukter kan skydda vaginalslemhinnan.
 • Allmän förbättring av könsorganen.

Kamomill och teträd hjälper till att bli av med obehagliga luktar. Från dessa örter förbered lösningar för douching. Du kan normalisera den känslomässiga bakgrunden genom att dricka te med citronmelisse och mynta. Dessa växter har en lugnande effekt..

Det är inte möjligt att eliminera obehagliga lukt från slidan på egen hand. Du måste ta reda på orsaken till sjukdomen och följa råd från en gynekolog. Läkaren föreskriver läkemedel med hänsyn till egenskaperna hos kvinnans kropp. En integrerad strategi för att bestämma kursen ger en snabb återhämtning.

Efter en menstruation med en obehaglig lukt

Utsläpp efter menstruation med en obehaglig lukt: orsaker och principer för behandling

Under den intermenstruella perioden finns också normalt utsläpp från slidan, men du bör vara uppmärksam på den senare. Om en kvinna noterar en luktförändring, vitens färg efter nästa menstruation, indikerar detta ofta förekomsten av en sjukdom. I en sådan situation är samråd med en gynekolog nödvändig. Faktiskt gör kritiska dagar en kvinna sårbar för smittämnen, och blod är en grogrund för mikroorganismer. Ovanstående faktorer, i kombination med brott mot de grundläggande reglerna för personlig hygien, leder till utveckling av vaginit och vaginos, vilket kräver specialiserad behandling.

Varje kvinna ska ha vaginal urladdning dagligen. Av naturen är de genomskinliga eller vitaktiga, luktfria eller med en liten syrlig mjölk smak, deras volym är inte mer än en tesked per dag. En förändring i lukten av leukocé är ett tydligt tecken på en kränkning av den optimala vaginala mikrobiocenosen. Den normala floran är laktobaciller - doderleinpinnar; de stödjer hälsan i slidan och utför följande funktioner:

 • tillhandahålla resistens mot patogena patogener, surgöra miljön (pH 4,5);
 • de saknar inte och har en skadlig effekt på den manliga hemligheten, så att bara den mest mobila och friska spermierna kan tränga igenom och befrukta ägget;
 • bildar aktiva radikaler och väteperoxid, som stimulerar lokal immunitet.

Acidofila laktobaciller är en normal och konstant biotop i slidan. En frisk kvinna har också villkorligt patogen flora. I en liten mängd skadar det inte, men under påverkan av provocerande faktorer börjar det föröka sig aktivt, vilket orsakar utvecklingen av sjukdomen och uppkomsten av kliniska symtom.

Ofta är orsaken till kränkningar bristen på att följa grundläggande regler för personlig hygien:

 • sällsynta tvättar;
 • användningen av för stora kuddar och tamponger och deras sällsynta förändring.

Införandet av tamponger under menstruationen är en orsak till återfall av candidiasis, bakteriell vaginos, så många gynekologer rekommenderar inte att använda dem. Men om en kvinna inte kan överge dessa hygienprodukter, bör åtminstone man använda sorter utan aromatiska dofter och små storlekar - med deras ofta förändrade.

Brott mot mikroflora inträffar ofta efter en period av menstruationsflödet. Faktum är att under menstruation i könsorganen undertrycks skyddsmekanismer, slidan och livmodern blir sårbara för infektion. Spotting är en gynnsam miljö för utveckling av mikroorganismer. De vanligaste är bakteriell vaginos, trast, aerob vaginit, det vill säga de sjukdomar vars etiologiska medel konstant finns i slidan, men i små mängder.

Deras manifestation (aktivering) inträffar om en kvinna före menstruation påverkas av någon form av utlösande (provoserande) faktor:

 • hypotermi;
 • uppkomsten av en ny sexpartner;
 • påfrestning;
 • känslomässig chock.

Doderleinpinnar dör i denna situation, eftersom de är instabila för förändringar i mikromiljön och inte kan motstå andra typer av patogena bakterier.

Bakteriell vaginos (BV) utvecklas när följande mikrober aktiveras:

 1. 1. Gardnerella vaginalis.
 2. 2. Mobiluncus mulieris.
 3. 3. Atopobium vaginae.
 4. 4. Leptotrichia.
 5. 5. Veilonella.

BV utvecklas som en biofilminfektion. En biofilm är ett polymikrobiellt samhälle där bakterier är sammankopplade, kopplade till epitelceller och omgiven av en speciell matris som skyddar mikroorganismer från läkemedel, vilket orsakar ofta återfall av sjukdomen. Dessutom har patogener utvecklat resistens mot huvudläkemedlet mot BV - metronidazol.

Vaginal candidiasis uppstår när man tar systemiska antibakteriella medel och immunsuppressiva medel. Tillväxten av svampar leder till uppkomsten av trast:

 1. 1. Cand> 2. C. tropicalis.
 2. 3. C. parapsilos.
 3. 4. C.glabrata.
 4. 5. C.crusei.

Den vanligaste orsaken är C. albicans, den är känslig för många antimykotika. De två sista alternativen är resistenta mot alla läkemedel utom Itraconazole. De återkommer kontinuerligt, konventionell terapi hämmar endast deras tillväxt..

Aerob vaginit (AB) utvecklas på bakgrund av aktivering av bakterier:

 1. 1. Streptococcus spp.
 2. 2. Enterococcus spp.
 3. 3. Staphylococcus aureus.
 4. 4. Escherichia coli.

Det förekommer hos flickor eller hos kvinnor i postmenopausal ålder, eftersom reproduktionsperioden är förbehållet för bakteriell vaginos. Till skillnad från BV åtföljs denna patologi av en inflammatorisk reaktion med varierande svårighetsgrad.

Normalt har menstruationsflödet liten eller ingen järnaroma. Men ibland konstaterar kvinnor att under menstruationsperioden får deras sekret en obehaglig lukt, de stinkar starkt av råtta och smaklös. Anledningen till detta är grundläggande hygien.

Stagnerande blod är ett idealiskt medium för reproduktion av bakterier, inklusive villkorligt patogena, och manifestationen av deras skadliga egenskaper. Efter kritiska dagar kvarstår vaginal dysbios, vilket reflekterar över en förändring av vaginal utsöndring. Denna situation kräver medicinsk ingripande och sanitet av könsorganen, beroende på infektionens kliniska form..

För det första att identifiera efter en menstruationsperiod är bakteriell vaginos. Med denna patologi luktar vaginal urladdning som ruttet kött, fisk, ägg, de är rikliga och tunna, skummiga, färgen är gråvit. Detta är faktiskt det enda symptomet, såsom klåda, sveda, dyspareunia (smärta under samlag) för denna patologi är inte karakteristiskt.

Om det finns en stark aroma från slidan, avger med surmjölk, konsistensen av vitaktig curdled, de kommer ut i stora mängder, då är det troligtvis symptom på utvecklad trast. Det kännetecknas av olika subjektiva symptom:

 • klåda
 • brinnande;
 • obehag under sexuell aktivitet;
 • dysuri (störningar i urineringsprocessen);
 • skalning på en intim plats.

Till förmån för aerob vaginit, en sötaktig aroma, vittnar en liten mängd av en gulaktig vaginal sekretion. Livliga kliniska manifestationer för infektion är inte speciella.

Behandling av obehaglig urladdning efter menstruation från slidan bör föreskrivas endast efter en personlig konsultation med en barnläkare-gynekolog och lämplig ytterligare undersökning med fastställande av en sannolik orsak till patologin. Detta hjälper till att förstå smet på floraen. Materialet tas under vaginal undersökning och resultatet är vanligtvis klart efter 4-5 dagar. Men det är bättre att utföra en mer grundlig diagnos, med en exakt bild av biotopen, där varje mikroorganism beaktas. Dessa metoder inkluderar:

 1. 1. Femoflor-skärm.
 2. 2. Femoflor 8.
 3. 3. Femoflor 16.
 4. 4. Florocenos.

De utförs i kommersiellt betalda laboratorier. Genom att känna till den exakta bakterien som orsakade sjukdomen är det möjligt att välja behandlingen så exakt som möjligt och undvika återfall.

Både lokala antibakteriella läkemedel och systemiska används, deras kombination är möjlig. Dessutom tas allmän förstärkande, immunmodulerande mediciner. Efter en etiotropisk terapi är det nödvändigt att återställa den normala mikrofloran: att plantera vagina med naturliga mikroorganismer. Efter 1-2 månader bör du granska igen för att kontrollera effektiviteten i behandlingen.

Det antogs tidigare att det huvudsakliga läkemedlet för denna nosologi är metronidazol, men hittills har forskare funnit att de flesta patogener är resistenta mot den. Om patienten har symptom på BV identifierades Gardnerella som huvudorsaken i diagnosstadiet, då är metronidazol verkligen fördelaktigt. Det används oralt: Trichopolum 250 mg 4 r / d 5 dagar.

Det används bäst lokalt i form av suppositorier: Rumizole, Neo-Penotran (forte), Limendu, Ginokaps, Klion-D - som en del av en kombination av metronidazol och mikonazol. Suppositorier läggs 2 r / d i 1-2 veckor, beroende på svårighetsgraden av infektionsprocessen.

Det komplexa läkemedlet Terzhinan (innehåller ternidazol, prednison, nystatin, neomycinsulfat) är mer kraftfullt, effektivt i denna situation och hjälper till att bli av med patologi.

Om Mobilunkus och Atopobium bestämdes i en smuts, kommer resultatet att bli terapi med endast clindamycin (det förstör biofilmer och cellföreningar av bakterier). Inuti är detta antibiotikum farligt att ta, det är möjligt att utveckla en farlig komplikation - pseudomemranös kolit.

Men lokal applikation har praktiskt taget inga biverkningar, det förhindrar upprepade attacker av sprängämnen. Clindabyox, Dalacin C innehåller 100 mg clindamycin i varje suppositorium, 1 r / d under 3 dagar läggs, behandlingen kan förlängas upp till 6 dagar. Tillväxten av svamp på bakgrund av antibiotikabehandling hjälper till att undvika klindacin B - läkemedlet inkluderar butokonazol.

Hos gravida kvinnor är alla ovanstående medel i första och andra trimestern kontraindicerade, men det är extremt nödvändigt för dem att återställa den vaginala normoflora, eftersom komplikationer av dräktighet kan utvecklas: för tidig födsel, fosterundernäring, korioamnionit. Optimal i denna situation är användningen av Betadin, Ruvidon, Hexosept, Hexicon, Fluomizin - lokala allmänna antiseptika.

Med ett allmänt stärkande syfte förskrivs Polyoxidonium. Läkemedlet har en immunmodulerande, antioxidant effekt, ökar koncentrationen av läkemedel i blodet, vilket gör behandlingen till den mest effektiva.

Efter det är det nödvändigt att ympa den vaginala miljön med laktoflora. Lactriol, Acylact, Ginoflor används - 1 stolpiller 2 gånger om dagen, 5-10 dagar.

I sällsynta fall kan candidiasis dispenseras med lokala antimykotika. Sertazol, Zalain (1 suppositorium administreras en gång), Mikozol, Ginezol (kursvecka) används. Fluconazol, Diflucan - intag av 150 mg (1 tablett), sedan efter tre dagar ytterligare en. Hos gravida kvinnor är Natamycin och Pimafucin tillåtet (minst 3 dagar).

I återfallsformer är användningen av Lomexin i form av vaginala kapslar eller grädde effektiv. Det senare hjälper till att behandla båda sexpartnerna.

Candida glabrata och crusei leder till en utdragen kurs av trast, på grund av resistens mot många antimykotika. I detta fall används ett läkemedel baserat på itrakonazol (Mikotroks 2 kapslar 2 gånger om dagen - 1 dag).

Polygynax är ett kombinationsläkemedel som inkluderar nystatin, polymyxin B, neomycin. Den är inte aktiv mot sina egna laktobaciller. Under terapin läggs 1 vaginal kapsel på natten, under en kurs på 6 till 12 dagar. Det är värt att notera att Polygynax används i andra och tredje trimestern av graviditeten. Det är faktiskt inte effektivt mot BV, därför bör det inte förskrivas i detta fall.

Komplementsterapi med antiseptika (Ruvidone, Hexosept, Fluomizin), Polyoxidonium, Lactritol.

Varför efter menstruationen finns det en obehaglig lukt av vaginal urladdning

Förekomsten av eventuella avvikelser i karaktären av menstruation innebär att det finns problem i reproduktionsfären. Det finns en norm - blödningstiden varierar från 3 till 7 dagar, intensiteten på urladdningen är genomsnittlig och efter menstruationens slut bör hemligheten inte vara fet. Efter en månads urladdning kan en obehaglig lukt indikera förekomsten av infektion eller utvecklingen av gynekologiska sjukdomar.

Vad bör vara arom av utflöde efter menstruation

Varje menstruationscykel förbereder kvinnans kropp för graviditet, vilket resulterar i att endometriumet växer i livmodern. I avsaknad av befruktning måste kroppen befria sig från den. När endometriumet exfolierar, brister kärlen och blöder. Urladdningen under menstruationen är färgad mörkröd och har en tjock konsistens just på grund av endometriumstycken. Den röda toningen och lukten av järn beror på närvaron av blod. Och den obehagliga lukten efter menstruationen är en avvikelse som bör varna.

De viktigaste orsakerna till luktförändringar

Dålig lukt av utflöd efter menstruation kan utlösas av olika faktorer. Dålig lukt förknippas ofta med följande:

 1. Ouppmärksamhet på hygienregler. Om du tvättade oregelbundet under kritiska dagar, sällan bytte tappar eller dynor, är det inte förvånande att en obehaglig fisklukt dök upp.
 2. Stagnation av blod i vaginala veck. På grund av detta börjar patogena bakterier växa..
 3. Obalans av hormoner i kroppen. I detta tillstånd blir det sårbart för virus och bakterier..
 4. Utvecklingen av patogen mikroflora i slidan.
 5. Förekomsten av gynekologiska sjukdomar.

Du kan grovt förstå vad som händer med hälsan genom att definiera en specifik smak:

 1. Aceton är ett problem, inte bara med könsorganet utan också med det endokrina systemet. Det indikerar också brist på vätska i kroppen, metaboliska störningar.
 2. Jäst (sur lukt) - candidiasis.
 3. Rot - en inflammation orsakad av en infektion.
 4. Ammoniak - en obalans mellan gynnsamma och skadliga bakterier i vaginalmiljön.
 5. Lukten av ruttna fiskar - bakteriell vaginos och gardnerellos orsakar ofta en sådan doft.

Endast en läkare kan avgöra exakt varför lukten kommer från slidan efter menstruationen. Han undersöker, diagnostiserar och föreskriver sedan behandling med tanke på vad som orsakat symptomet. Terapi kan pågå i flera månader..

Möjliga sjukdomar

Gynekologer noterar att putrefaktiv postmenstrual lukt från utsöndringar kan vara förknippad med utvecklingen av vaginos, kolpit, gardnerellos, candidiasis, gonorré, klamydia, endometrios, samt närvaron av neoplasmer eller hormonell störning.

Bakteriell vaginos

Detta är det vanligaste alternativet. Illaluktande urladdning efter menstruation är resultatet av en kraftig förändring av mikroflora i slidan. Detta tillstånd är mer bekant under namnet vaginal dysbios. Normalt bör bifido och laktobaciller ha företräde för funktionen av de kvinnliga könsorganen. Om dessa mikroorganismer ersätts av multiplikation av enterokocker, candida eller gardnerella, uppstår problem. En liten mängd patogena bakterier bör finnas i den vaginala miljön, men om deras tillväxt påskyndas kommer dysbios oundvikligen att inträffa. Den obehagliga aromen av ruttna fiskar är inte det enda tecknet på en sådan sjukdom. Förutom riklig urladdning känner en kvinna klåda, urinering orsakar smärta och sexuellt samlag ger inte nöje.

Ospecifik kolpit

Sjukdomen uppstår på grund av att slemhinnorna som täcker slidan blir inflammerade. Det orsakande medlet kan vara streptokocker, stafylokocker, proteus eller Escherichia coli. Utvecklingen av ospecifik kolpit kommer du att känna direkt. Symtomen inkluderar en obehaglig sur lukt i det intima området efter menstruation, smärta under sex och urinering. Om kolpit inte behandlas, går sjukdomen i en farligare form, upptäcker fläcken.

Gardnerellosis

Detta är namnet på en sjukdom av en smittsam karaktär, till följd av en minskning av immuniteten. Det finns utsläpp som har en vit eller grå nyans. De luktar som fisk.

candidiasis

Denna sjukdom har svamp. Utsläppet luktar starkt surt och får en skruvd konsistens. På grund av svampskador på slemhinnan upplever en kvinna betydande obehag, förbränning och klåda i de yttre könsorganen.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Försummelse av skydd under sex leder till infektion med sexuellt överförda sjukdomar. Detta gäller särskilt sex med nya, overifierade partners. Sjukdomar kan orsakas av olika patogener, och beroende på detta kommer urladdningens natur att vara annorlunda:

 1. Gonorré. Infektionen indikeras av ett utsläpp med en gulaktig nyans och en ruttet lukt.
 2. trikomonasinfektion När menstruationen slutar blir lukten av råtta mycket uttalad. Arten av urladdningen är smutsig, de har en skummig konsistens, en brunaktig eller ljusrosa nyans.

Så fort du har misstankar om utvecklingen av könssjukdomar måste du omedelbart boka tid hos gynekolog. Underlåtenhet att vidta åtgärder i tid kan orsaka allvarliga hälsoproblem..

endometrios

Livmoderns livmodersystem börjar växa alltför mycket på grund av hormonella störningar, varför dess struktur förändras. Patienten har många utsöndringar som stinker av ruttna kött och inkluderar spridning av slem. Menstruationsflödets natur förändras. En tjock blodhemlighet kommer ut ur slidan, ibland med en svart nyans. Svart urladdning efter menstruation är ett tydligt tecken på endometrios..

Hormonell obalans

Om patologiska processer inträffar i binjurarna och sköldkörteln, kan en hemlighet börja sticka ut från slidan, utstrålande en obehaglig lukt. Följande faktorer påverkar kvinnans hormonella bakgrund:

 1. Felaktigt ätbeteende.
 2. Ökad fysisk aktivitet.
 3. Kursen med hormonella preventivmedel.
 4. Fluktuationer i östrogennivåer i blodet.
 5. Stress och nervös upplevelse.

Till icke-infektiösa orsaker till en obehaglig lukt från vaginal urladdning inkluderar läkare också vitaminbrist, låg immunitet, rökning, alkoholmissbruk.

Maligna neoplasmer

Med bildandet av en tumör i livmodern blir urladdningen smutsig rosa, cykeln bryts. Till en början är hemligheten vattnig och luktar inte för mycket. Tecken på cancer är också buksmärta, blödning efter träning eller sex.

Diagnos av sjukdomar

Om du har en lukt av ruttet kött efter din period, vad är det som bara kan bestämmas av en professionell läkares diagnos. Först frågar han om klagomål. Gynekologen är intresserad av hur regelbunden cykeln är, när den sista menstruationen var, om blödningen är intensiv, om det finns en historia om förlossning eller abort, eller om en kvinna har PMS. Efter att ha räknat ut allt detta kommer gynekologen att undersöka på fåtöljen. Specialister föreskriver en eller en uppsättning undersökningar för att avgöra orsaken till den obehagliga lukten från utsläppet:

 1. Allmänna tester (standard - blod och urin).
 2. Testning för etablering av hormoner i kroppen.
 3. Studien av bakteriologisk och mikroskopisk skrapning.
 4. Kolposkopi under vilken livmoderhalsen undersöks.

Efter att ha fått forskningsresultaten bestämmer gynekolog schemat för den mest effektiva behandlingen för en viss sjukdom.

Behandling och förebyggande

Blodigt utflöde efter menstruation med en obehaglig lukt är ett oroande symptom som kan orsakas av en av de ovan beskrivna sjukdomarna eller hälsoproblemen. Terapi föreskrivs beroende på diagnosen som fastställts efter diagnos och forskning. Ett integrerat tillvägagångssätt praktiseras, inklusive att ta tabletter, aktuella preparat och douching.

Bakteriell vaginos behandlas med Trichopolum (tas oralt). Som en lokal behandling förskrivs suppositorier som inkluderar metronidazol ("Klion-D", "Rumizol"). Användningstiden beror på svårighetsgraden av symtomen, justerade av läkaren. På det avancerade stadiet hjälper läkemedlet "Terzhinan". I vissa fall förskrivs ett antibiotikum som innehåller klindamycin. Om det finns kontraindikationer (graviditet) är lokala antiseptika (Hexosept, Betadine) lämpliga. Efter antibiotikabehandling tas ett läkemedel alltid för att hjälpa inokulera vaginalmiljön med gynnsamma bakterier..

Candidiasis kräver användning av aktuella antimykotika. Läkaren föreskriver ett eller flera av dessa läkemedel: Diflucan, Sertazol, Pimafucin (lämplig för gravida kvinnor). I avancerade fall hjälper mediciner som inkluderar itrakonazol.

Vaginit stoppas lätt med hjälp av Polygynax. Antiseptika är anslutna till det (Fluomizinum, Ruvidon).

Förebyggande åtgärder

För att inte lukta när kritiska dagar slutar måste du ta hand om din hälsa med omsorg. Kom ihåg hygien och några regler:

 1. Byt hygienprodukter i tid.
 2. Bär underkläder tillverkade av naturliga material. Du måste ändra det två gånger om dagen.
 3. Glöm inte att ta en dusch 4–5 gånger under din period.
 4. Tamponger och kuddar behöver inte bara bytas oftare, utan också först att välja dem enligt rätt parametrar som passar dig. Detta gäller även dagliga kuddar. Använd inte produkter med smakämnen eller konserveringsmedel i kompositionen.
 5. Stärka immuniteten.
 6. Välj partners för sex på ett ansvarsfullt sätt. Och om detta är en ny person, är det nödvändigt att använda preventivmedel.
 7. Var inte lat för att gå till gynekologens möte (optimalt två gånger om året). Detta kommer att förhindra utveckling av sjukdomar..

Den obehagliga lukten av ruttna fiskar efter menstruation eller annan arom som inte är normen är ett tillfälle att besöka en födelseklinik. Läkaren kommer att berätta vad du ska göra och ge kommentarer. Symtom kan bero på utvecklingen av farliga sjukdomar. Om behandlingen inte startas i tid leder detta till problem i det kvinnliga könsorganet. När en obehaglig lukt uppträder är den inte bara farlig utan också orsakar obehag, orsakar problem i relationer med en partner.

Hur länge en obehaglig lukt varar efter menstruationen?

Dålig lukt efter menstruation är ett normalt alternativ. Det kan pågå ett par dagar och åtföljs inte av fysiskt obehag. Det handlar om funktionerna i de olika perioderna i menstruationscykeln.

Efter ägglossningen, när ägget mognar och lämnar follikeln, börjar endometriet att bildas. Det är nödvändigt för fästning på väggen i livmodern i ägg och framtida morkaka. Om befruktningen inte inträffar, avvisas det inre skiktet i livmodern, blod lämnar de skadade kärlen. Dessutom blir slemet från cervikalkanalen, som utsöndras konstant, större. Resultatet är en blandning av aromer av sekretionsprodukter, blod och epitelvävnad.

Under de senaste dagarna av menstruationen kommer redan stillastående blod och slem ut. Därför blir lukten av utsöndringar skarp. Det kan kvarstå i flera dagar efter avslutad menstruation. Det kan inte kallas avvisande. Det är helt enkelt mer uttalat än vanligt. En intrauterin enhet kan också orsaka en konstig lukt. Urladdningen innehåller anteckningar av koppar eller andra material som marinen är tillverkad av. Och om du försummar personlig hygien, kommer en obehaglig lukt efter menstruation att vara förknippad med stagnation av blod och multiplikation av villkorligt patogena mikroorganismer i den.

Vissa flickor kan ha en skarp lukt på grund av livsstilsegenskaper. Fenomenet förekommer oftast med rökning, dricka alkohol och vissa mediciner. Om det tillsammans med en ovanlig aromklåda, brännande och ovanlig urladdning dök upp och själva lukten är ruttna eller fiskig, bör du rådfråga en gynekolog. Fallet kan vara en av följande sjukdomar..

candidiasis

Trast orsakas av jästliknande svampar. När de multiplicerar uppträder obehagliga symtom i form av klåda i vagina och ostliknande utflöde. Mikroorganismer älskar en söt miljö, men under menstruationen bildas en sur miljö i slidan och svamppopulationen minskar. Med kroniskt pågående candidiasis skapar trast igen efter menstruation gynnsamma förhållanden. För att bota sjukdomen är det nödvändigt att använda svampdödande medel externt och i tabletter. Immuniteten bör också stärkas och konfektyrförbrukningen minskar..

Bakteriell vaginos

Förändring i mikroflora i slidan. Det inträffar på grund av döden av laktobaciller, som normalt utgör majoriteten av mikroorganismerna på könsslemhinnan. Villkorligt patogena bakterier tar sin plats. Som ett resultat utvecklar patienter vit eller grå skumutsläpp med en fiskig lukt. Klåda och smärta är oftast frånvarande. Sjukdomen försvinner ofta på egen hand. Men behandling hjälper till att snabba återhämtningen och undvika samtidigt infektioner. Terapi består i antiseptisk behandling av yttre könsorgan, användning av vaginala prebiotika och antimikrobiella medel.

endometrit

Om det finns en obehaglig lukt efter menstruationen kan det vara en inflammation i endometriumet. Vanligtvis förekommer patologin när det finns infektionscentrum i bäckenområdet. Födelse, missfall, gynekologiska operationer och manipulationer kan provocera sjukdomen. Patienter klagar över smärta i nedre del av buken, feber, ovanlig urladdning, smärtsam urinering. Behandlingen består av att ta antibiotika, injektioner för att lindra rus och stärka immuniteten. Fysioterapeutiska förfaranden föreskrivs ofta..

Venereala sjukdomar

Risken för att få en sexuell infektion ökar dramatiskt med oskyddat samlag under menstruationen. Faktum är att under denna period minskas immuniteten, och det inre skiktet i livmodern representerar en omfattande såryta. De första symtomen uppstår som regel efter avslutad menstruation och består i en obehaglig lukt från slidan. Sedan visas purulent, serös eller skummande urladdning. Slemhinnan blir rött och svullet, ett utslag uppträder på labia. Möjlig feber och svårigheter att urinera. Infektionen elimineras genom antiseptisk behandling av könsorganen och användning av antibakteriella läkemedel.

Livmodercancer

En rutten lukt efter menstruation kan vara ett tecken på onkologi. En tumör kan påverka endometrium eller livmoderhalsen. Den kliniska bilden inkluderar smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, nedsatt tarmrörelse och urinering, långvarig menstruation och intermenstruell blödning. Tilldelningar kan ha föroreningar i form av vitt och pus eller ta formen av köttfällor. Valet av behandling beror på patologins stadium. Kemoterapi, strålterapi, hormonbehandling och kirurgi används..

En obehaglig lukt efter menstruationen bör inte orsaka oro om den varar ett par dagar och inte åtföljs av samtidigt symtom. I andra fall är det nödvändigt att klara test för mikroflora och undersökas av en gynekolog.

När efter menstruation, utsläpp med en obehaglig lukt visas

Intensiteten, överflödet, nyans och lukten av utsöndringar som avvisas av livmodern under menstruationen är en viktig indikator på hälsan hos både reproduktionssystemets organ och hela organismen. De minsta förändringarna som är förknippade med en kränkning av de frisatta ämnets cykliska förhållanden eller karaktär bör tjäna som skäl för att kontakta en specialist. Många tjejer märker det efter en menstruationsutflod med en obehaglig lukt. Vad kan detta fenomen indikera? Är en liknande process fysiologiska eller slemhåriga ämnen med en skarp, sjukande lukt - ett tecken på patologiska förändringar i könsorganen?

Varför uppstår lukten av postmenstrual flöde?

Kvinnliga sekret, avvisade av könsorganen under menstruationen, består av blodproppar, naturligt slem som täcker väggarna i könsorganen och "utmattade" endometripartiklar. En sådan "cocktail" luktar inte obehagligt. Ljusheten i järnarom som är närvarande vid dagarna med den rikligaste urladdningen indikerar processens naturlighet. En skarp lukt som påminner om ruttet kött indikerar inflammatoriska processer i den akuta fasen som orsakas av penetrering av olika infektioner i könsorganen..

Hygien

Det är värt att notera att förekomsten av en karakteristisk obehaglig lukt som medföljer utsläpp efter menstruationen kan vara förknippad med försummelse av personliga hygienregler. Enligt gynekologer är förening när det gäller att ta hand om det intima området under menstruationen en uppträdande lukt, som inte bara kommer att kännas av kvinnan utan också av människorna omkring henne. Många kvinnor föredrar att använda packningar med maximal absorption under justeringar. Ett sådant val motiveras inte av ett brådskande behov som orsakas av överflödet av sekret, utan av önskan att minska antalet ”skift” av intima hygienprodukter. Experter hävdar att denna praxis innebär förekomsten av olika hudsjukdomar som påverkar de yttre könsorganen. En karakteristisk putrefaktiv arom orsakas av nedbrytningsprocesser aktiverade av "växthus" -effekten under en längre vistelse av en dyna fylld med blodproppar i ljumskområdet.

För att förhindra ett sådant fenomen är det nödvändigt att byta dyna eller tampong i tid. Det är nödvändigt att tvätta intima platser under kritiska dagar under varje byte av hygienartiklar. Experter rekommenderar hygienprocedurer med avkok av kamomill eller kalendula.

Det är värt att notera att en specifik skarp arom som utsöndras av slemutsekret är ett samtidig symptom som indikerar ett problem. För att identifiera orsakerna till illaluktande vaginal sekret, en omfattande diagnos med en detaljerad studie av alla förändringar i reproduktionssystemet.

sjukdomar

Gynekologer skiljer flera sjukdomar som kan provocera utseendet på sekret med en specifik obehaglig lukt hos kvinnor efter menstruation:

 1. Vaginal dysbios (bakteriell vaginos).
 2. Ospecifik kolpit.
 3. Sexuellt överförbara sjukdomar.
 4. Hormonstörning orsakad av dysfunktion i sköldkörtel- eller binjurarna.
 5. Funktionella skador som påverkar hela organismen (diabetes mellitus, lesioner i centrala nervsystemet, ätstörningar, etc.).

Tänk mer noggrant på orsakerna till uppkomsten av en onaturlig lukt i sekret som avvisades efter menstruationens slut.

Vaginal dysbios

Baserat på den senaste medicinska statistiken är den vanligaste orsaken till uppkomsten av en obehaglig lukt efter menstruationen en kraftig förändring i vaginal mikroflora. En sådan sjukdom kallas dysbios eller dysbios..

Ur fysiologisk synvinkel är problemet obalansen i miljön hos bakterier som säkerställer normal könsorganets funktion. I stället för dominans av lakto- och bifido-mikroorganismer kommer den kvantitativa fördelen med candida, gardnerella, enterococcus. Dessa bakterier är i små mängder en del av mikrofloran, vilket säkerställer hälsan i den vaginala miljön. Men ett överskott av saprofytter är förfulgt med utvecklingen av dysbios i den intima zonen.

Förekomsten av en specifik lukt är långt ifrån det enda symptom på sjukdomen. Kvinnor som har upplevt en sjukdom:

 • riklig urladdning från slidan;
 • svår klåda i inguinalregionen;
 • brännande känsla under urinering;
 • obehag under samlag.

Om du befinner dig med sådana symtom bör du omedelbart kontakta en specialist. Avsaknaden av snabb behandling för vaginal dysbios kan provocera förekomsten av gardnerellos. Denna sjukdom manifesteras av en riklig krämig utsläpp av grå färg. Deras avslag åtföljs av en karakteristisk lukt av ruttna fiskar.

Ospecifik kolpit

I gynekologi kallas kolpit inflammation i slemhinnorna som täcker slidan. Denna sjukdom får icke-specifik status vid diagnos av en patogen som innehåller patogen flora:

 1. Stafylokock.
 2. E coli.
 3. Proteus.
 4. Streptokock.

Sjukdomar har uttalade symtom. De inkluderar:

 • förekomsten av en stark obehaglig, i de flesta fall, sur lukt av utsöndringar;
 • obehag i ljumskområdet;
 • smärta under samlag;
 • skarp skärande smärta under urinering.

En sjukdom som har utvecklats till ett kroniskt stadium kan åtföljas av spotting spotting.

Ospecifik kolpit kräver omedelbar behandling. Långtids ignorering av problemet bidrar till spridning av patogen flora i livmoderhalsen i livmoderhalsen, särskilt under menstruationen. Det är under kritiska dagar som detta område är mottagligt för infektion på grund av bristen på en skyddande barriär - slemproppen.

Hormonell störning

Överträdelser av denna art har en direkt negativ inverkan på kroppens allmänna tillstånd. Patologiska processer som påverkar funktionen av sköldkörteln eller binjurarna kan provocera avvisningen av en hemlighet med en uttalad färg, som har en obehaglig doft, ovanligt för en kvinna.

De faktorer som negativt påverkar den hormonella bakgrunden, läkare inkluderar:

 • ätstörning;
 • börja ta hormonell preventivmedel;
 • en kraftig ökning av laster;
 • påfrestning
 • en kraftig fluktuation i innehållet av det kvinnliga hormonet östrogen i blodet.

Dessa faktorer orsakar starka fluktuationer i cykeln och uppträdandet av vätskeutsöndringar under den intermenstruella perioden, med en specifik fiskaroma.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Sexuellt överförda sjukdomar provocerar i de flesta fall patogena bakterier som överförs från partner till partner med coitus. Enligt läkare, tillsammans med inflammation som orsakas av en svamp, kan vi särskilja flera av de vanligaste orsakssjukdomarna för könssjukdomar:

Beroende på det orsakande medlet kommer lukten och färgen på vätskan som ska dras tillbaka att variera:

Gonoré: Tjock vitgul urladdning med en karakteristisk "rutten" arom.

Trichomoniasis: Små urladdning, snarare fläckig, har en skummig struktur. Ibland har de en ljusrosa eller brun färg. Genom lukt liknar denna hemlighet den rivna vätskan i gonorré..

Kandidiasis: Det huvudsakliga symptomet på denna sjukdom är ostliknande urladdning efter menstruation hos kvinnor med en stark sur arom.

Det är värt att notera att sådana symtom är långt ifrån normala och den minsta misstanken om förekomst av könssjukdomar kräver omedelbar läkarvård!

Experter säger att ju mer försummad sjukdomen, desto starkare blir "stanken" av den avvisade hemligheten. Övergången av patologi till det kroniska stadiet hotar kvinnlig infertilitet och peritonit.

Gynekologer säger att utvecklingen av sjukdomar oftare än andra kvinnor drabbar kvinnor som föredrar att ofta byta sexpartner och försummar användningen av kondomer.

Sammanfattningsvis bör det noteras att förekomsten av en okarakteristisk, dålig lukt i den utsöndrade hemligheten är det första tecknet på utvecklingen av patologiska processer i reproduktionssystemets organ.

Sur lukt indikerar utvecklingen av trast efter menstruationen. Under de första månaderna av sjukdomsförloppet är en specifik doft kanske ett av de mest uppenbara symtomen.

Lukten av förfall, som många kvinnor märker, kan följa "hand i hand" med utsöndringar som visuellt liknar pus. Symtom indikerar inflammatoriska processer orsakade av infektion som överförs genom oskyddad sexuell kontakt.

Utsläpp med lukten av fisk är en vanlig "följeslagare" av bakteriell vaginos och andra sjukdomar av icke-venerisk natur.

Luktbehandling av omen

Först efter att ha fastställt orsaken till uppträdandet av sekret med lukt efter menstruationen kan du börja behandlingen. Gynekologer föredrar att börja samlingen av en anamnesis med en undersökning på en gynekologisk stol. Kvinnor som står inför ett liknande symptom skiljer ett antal undersökningar som föreskrivs av specialister:

 1. Allmänna blod- och urintest.
 2. Gynekologisk skrapning: mikroskopisk och bakteriologisk.
 3. Hormonstest.
 4. Identifiering av antibiotikas mottaglighet.
 5. kolposkopi.

Resultaten av dessa undersökningar kommer att tjäna som en grund för specialister att utarbeta en effektiv behandlingskurs. Bland de många förslagen på den farmakologiska marknaden skiljer sig läkemedel av ett visst slag ut, vars symbios blir ett verkligt universalmedel för kvinnor som står inför en obehaglig lukt som följer med postmenstrual urladdning. Dessa inkluderar:

 1. antibiotika.
 2. Antimikrobiella och svampdödande medel.
 3. Immunomodulatorer (inklusive växtursprung).
 4. Antiseptika mot lokal handling.
 5. probiotika.

Observera att för att sammanställa den mest exakta, korrelerade med patientens individuella behov, kan behandlingsförloppet uteslutande utöva specialist. Självmedicinera inte i en så känslig fråga!

Orsaker till en obehaglig lukt av utflöd efter menstruation

En kvinna har länge varit van vid kritiska dagar och deras olika manifestationer. Därför uppstår ångestsensioner när man möter en atypisk situation. En orsak till oro är urladdning efter menstruation med en obehaglig lukt. En viss lukt kan förekomma, men det borde verkligen inte vara obehagligt. För vissa är detta problem orsak till panik, medan andra föredrar att vänta i hopp om att allt kommer att gå av sig själv. Vilken är rätt och när bör du börja oroa dig för din hälsa? Vi kommer att förstå allt detta i detalj..

Begreppet normalitet av ansvarsfrihet

För att prata om möjliga avvikelser eller till och med patologi måste du förstå vad som är normen. När allt kommer omkring kan någon med en sur lukt vara obehaglig, men för någon är bara en stink, som ruttet kött, en anledning att tänka. Inte varje lukt efter menstruationen bör vara alarmerande..

Utsläpp från den intima zonen är normen, oavsett dag för menstruationscykeln. Men volymen för dessa val är direkt beroende av cykelperioden. Om en kvinna inte är sjuk med någonting och inga förändringar inträffar med kroppen, bör utsläppet inte ha en uttalad lukt. Du kan lukta en lätt "aroma" bara om du sniffar på själva utsöndringsvätskan, men den är inte så stark att du känner den på avstånd. Men denna regel fungerar inte när det gäller menstruation..

Om det efter en menstruationsutladdning med en lukt betyder det fortfarande ingenting, eftersom de under denna period kan lukta annorlunda. Mycket viktigare än vad de luktar. En viss mild lukt från det intima området betraktas också som normen, oavsett cykeldag. Det är mer uttrycksfullt och starkt under menstruationen, men det kan inte kallas otäckt.

Möjliga orsaker till obehaglig lukt

Det är värt att överväga de vanligaste orsakerna till onormal lukt efter menstruationen..

 1. Avsaknad av reglerna för intim hygien. Ofta, på grund av den magra månatliga, är flickor mindre benägna att byta tamponger med kuddar, och tvättar inte heller själva tillräckligt ofta. Som ett resultat uppträder en obehaglig lukt från den intima zonen (vagina) efter menstruationen.
 2. Mot slutet av menstruationen bildas det utsöndrade blodet i en mindre volym och kan delvis stagnera. Om det kvarstår mellan vagina i vagina, bildas fruktbar jord, där bakterier och en dålig lukt utvecklas.
 3. Patogen mikroflora utvecklas mycket bra i sekretionsvätskor som lämnar slidan. Detta är särskilt sant för menstruationsstockningar på grund av patologi eller felaktig användning av tamponger (menstruationskoppar). Omedelbart känns lukten inte, eftersom han behöver tid för att bli starkare. I detta ögonblick kommer menstruationen bara att avsluta.
 4. Hormonell rekonfiguration av kvinnlig kropp påverkar negativt lokal immunitet. Det försvagas vilket leder till en försämring av slemhinnens skyddande egenskaper. Om immunitet försvagas av ytterligare faktorer, kommer patogena mikroorganismer att utvecklas mer aktivt, vilket kommer att kränka vaginalfloraen.
 5. Olika sjukdomar (det finns många av dem) kan också påverka negativt vad som luktar från en intim plats. Endast en gynekolog kan bestämma en specifik patologi.

Dessa är de vanligaste orsakerna som orsakar en obehaglig lukt efter menstruationen..

Hygienfrågor

Även om en "älskling" har dykt upp, är detta inte en anledning till panik. Kanske ligger problemet inom hygienområdet, men patologi har ingenting att göra med det..

Intim hygien under kritiska dagar är en viktig punkt som många inte är tillräckligt ansvariga för. På grund av att personliga hygienregler inte följs uppträder ofta en obehaglig lukt.

Om det handlar om hygien, bör problemet försvinna, några dagar efter att alla normer har följts. Det krävs endast att tvätta regelbundet med specialverktyg för detta.

Ibland tar flickor kuddar med större absorptionsförmåga än de verkligen behöver. Som ett resultat samlas blod och bakterier börjar föröka sig.

Om du väljer rätt vattpinnar med kuddar och tvättar dig själv regelbundet, kommer den illaluktande urladdningen efter menstruationen att förbli i det förflutna. Naturligtvis kommer allt detta att hända om problemet är rent hygieniskt..

Problem med vaginal mikroflora

I en normal situation skyddar denna mikroflora könsorganen och hjälper dem att rensa. Exempelvis producerar speciella laktobaciller mjölksyra, som skyddar livmoderhalsens kanal från uterus från penetrering av dåliga mikrober.

Förresten, detta är en av de främsta orsakerna till uppkomsten av en surmjölklukt från den intima zonen, vilket är ganska normalt.

På grund av mikrofloraproblem är penetrering och utveckling av infektionssjukdomar, som candidiasis (trast), möjlig. I en liknande situation kommer den obehagliga lukten på en intim plats efter menstruationen bara att bli starkare.

Det finns många sexuellt överförda sjukdomar som kan orsaka obehagliga lukt från det intima området. Det är riktigt, det uppstår inte bara efter menstruationen. Oftast orsakas ett liknande problem av:

Dessa patologier kan mycket väl uppstå utan synliga symtom, såvida inte en konstig arom uppstår. Om bakteriella problem fortfarande är anslutna, visas efter en menstruation en obehaglig lukt av rutt fisk (ruttet kött). När det stinker råttent är detta ett allvarligt problem som inte kan hanteras utan en gynekolog.

Det luktar inte alltid något som uttalas vid infektionssjukdomar. Därför måste du vara uppmärksam på eventuella ytterligare symtom:

 • allmän svaghet och illamående;
 • urladdningen blir gul;
 • genital klåda och brännande känsla.

Patologiska problem

Separat skulle jag vilja bo på möjliga patologier, på grund av vilken dålig luktande urladdning kan förekomma.

Det är de patologiska processerna som orsakar störst oro när en kvinna tänker på varför en obehaglig lukt dök upp efter menstruationen. Tänk på de vanligaste patologierna.

 1. Bakteriell vaginos. Det inträffar på grund av en förändring i förhållandet bakterier som finns i en kvinnas intima zon. Samtidig faktor är hormonsvikt och försvagad immunitet. Om du dödar för ofta kan det också orsaka bakteriell vaginos. På grund av denna sjukdom kan du ofta lukta den ruttna lukten från den intima zonen efter menstruationen. En brännande känsla i det intima området kan också visas och färgen på urladdningen kan förändras..
 2. Candidiasis. Trast visas på grund av Candida svamp. Lukten i detta fall kommer att vara sur. Hormonell obalans är den faktor som kan provocera utvecklingen av detta problem. Antibakteriella medel och läkemedel kan också bidra till uppkomsten av denna sjukdom. Vit plack, ostliknande utsläpp, klåda och sveda är de vanligaste symtomen på trast.
 3. Kolpit orsakas vanligtvis av olika svampar. Inflammation förstärks endast under menstruationen på grund av att utsöndringarna innehåller blod. De karakteristiska symtomen är klåda och svullnad i slidan samt missfärgning av urladdningen.

Det finns andra sjukdomar, men de är mindre vanliga. Problemet ligger också i det faktum att olika patologier har många liknande symtom, vilket hindrar dem från att diagnostiseras på egen hand. Endast en kvalificerad läkare kan hjälpa till i denna situation. Ju mer uttalad lukten från slidan efter menstruationen, och desto fler oroande symtom, desto snabbare behöver du söka hjälp.

Vad en specifik lukt säger

Om vi ​​talar om dålig luktande urladdning efter menstruationen är detta på något sätt abstrakt. Under olika omständigheter uppstår arom, så du kan försöka gissa vilken patologi som sker. Tänk på de vanligaste luktarna från det intima området efter kritiska dagar:

 • om det luktar fisk, är det oftast bakteriell vaginos;
 • det luktar ruttna med infektionssjukdomar och inflammation i slidan. Vanligtvis åtföljd av benvitt slem;
 • arom av aceton kan säga mycket. Diabetes mellitus, andra problem i det endokrina systemet, könssjukdomar, metaboliska störningar och mycket mer provocerar utseendet på lukten av aceton;
 • sur lukt är ett tecken på trast. I denna situation åtföljs utsläpp efter menstruation med en obehaglig lukt av en vit beläggning;
 • om det luktar jäst, är detta också ett tecken på trast;
 • lukten av järn uppträder när livmoderhalsen i livmoderhalsen störs;
 • vinäger arom indikerar problem med könsorganet eller hormonsvikt;
 • lukten av svett indikerar problem med intim hygien;
 • Det luktar som ammoniak med obalans i mikrofloran i den intima zonen och infektionssjukdomar..

Hur och hur man ska behandlas

Att förstå att lukten efter menstruationen inte är vad den ska vara, en kvinna måste tänka på dess orsaker. De viktigaste anges ovan. Om det av naturens utflöde och ytterligare symtom blir tydligt att detta är en patologi, kan ingenting göras på egen hand. Endast en gynekolog kan bestämma hur man ska behandla utsläpp med en lukt efter menstruationen, om de orsakas av patologiska processer.

Endast att känna till symtomen och ha resultaten av lämpliga test till hands är det möjligt att säga med säkerhet vilken patologi som orsakar en obehaglig lukt. Lukten i sig är inte ett problem, det är bara en konsekvens, därför måste grundorsaken elimineras.

Det rekommenderas inte att använda en mängd olika tamponger och kuddar för behandling eller douching. Du bör också överge alla typer av folkrättsmedel.

Oavsett sjukdom kommer behandlingsplanen att vara ungefär densamma, men med olika läkemedel. Vi pratar om komplexa aktiviteter som inkluderar antibakteriella läkemedel. Oftast används vaginala suppositorier (för varje patologi, deras egen). Här måste du redan lita på gynekologens expertis och följa alla hans rekommendationer.

Förebyggande åtgärder

Det finns ett antal åtgärder som kan minska risken för dålig lukt. Samma åtgärder kan användas i början av problemet, när utsläppet luktar dåligt efter menstruationen, men aromen är fortfarande svag.

Du måste göra följande:

 • observera reglerna för intim hygien med en vanlig dusch under menstruationen och användningen av en intim gel;
 • Bär inte snäva kläder;
 • regelbundet undersökas av en gynekolog (var sjätte månad);
 • byter regelbundet underkläder (två gånger om dagen);
 • tillämpa barriärprevention under samlag;
 • använd inte douching;
 • välj rätt sanitära tamponger med kuddar och byt dem regelbundet.

Dessa enkla regler kommer att minska sannolikheten för framtida problem avsevärt..

Gynekologiska produkter för engångsbruk för hygien är en verklig frälsning för en modern kvinna. När det gäller kuddarna [...]

Bröstvårtor är ett av de mest känsliga områdena i den kvinnliga kroppen. De är lätt mottagliga för irritation och svarar på förändringar i hormonnivåer. Vid [...]

Menstruation är en normal fysiologisk process som äger rum under hela reproduktionsåldern hos en flicka och kvinna. På grund av arten av denna process förändras [...]

Den genomsnittliga personen går till kyrkogården bara 1-2 gånger per år, så få människor tänker på en sådan kombination av omständigheter som menstruation [...]

Orsaker till utsläpp med en obehaglig lukt efter menstruation

När en kvinna börjar bli urladdad efter en period med en obehaglig lukt, uppmärksammar vissa inte alls på det, medan andra tvärtom nästan får panik och kör omedelbart till en tid hos en hudläkare. Är det verkligen allt skrämmande?

En kvinnas kropp är underlagt naturlagarna. Hon har sin period varje månad. Kritiska dagar kan pågå från 3 till 7 dagar, och utsläppet luktar vanligtvis inte..

Om en kvinna märker några avvikelser bör ändringar beträffande denna process uppmärksammas. Exempelvis kan urladdning efter menstruationen ändra dess lukt, konsistens - detta kan indikera patologi.

Tilldelningar inom normalområdet

Även på vanliga dagar, när en kvinna inte har någon menstruation, kommer utflödet från slidan. De innehåller slem, som produceras av livmoderhalsen. Deras intensitet beror på cykelperioden. Om en kvinna är normal och det inte finns några patologier, finns det ingen lukt från utflödet.

Om vi ​​pratar om kritiska dagar, är fördelningen mer specifik. Lukten av menstruationsflödet är mer tydlig än vanligt, men du kan inte kalla det motbjudande. Om något förändras märks det omedelbart. Detsamma kan sägas om lukten från slidan efter menstruationen. Det finns många skäl som provocerar sådana förändringar. Och de är alla ganska allvarliga.

Menstruation är en naturlig process som upprepas regelbundet. Det förekommer i kvinnliga reproduktionsorgan och gör det möjligt för en kvinna att bli gravid.

I vissa fall varar blodflödet under menstruationen längre än det borde vara och kan sluta med utstryk som är bruna i färgen. Denna period varar hela veckan och mycket längre..

I denna situation inträffar stagnation av menstruationsblodet i veck i huden i vaginalområdet. Det representerar ett underbart näringsmedium och har en gynnsam effekt på reproduktionen av konstant mikroflora, delvis förvärvar patogena egenskaper.

Resultatet är en obalans som bidrar till bildandet av en obehaglig lukt, vilket särskilt uttalas under menstruationsdagarna.

Bristande efterlevnad av hygienregler

Det är mycket viktigt för en kvinna att hålla sina egna könsorgan rena. Men inte alla är ansvariga för detta. Renlighet i könet är särskilt viktigt under menstruationen, för annars känner en obehaglig lukt av andra.

Oavsett intensitet, utflödesvolym bör en kvinna hålla sig till hygien varje dag. Du kan inte köpa och använda stora tappar, kuddar endast för att ändra dem mindre ofta. Bara i sådana fall stinkar urladdningen, eftersom slem med blod samlas på fodermaterialen. De värms upp och som ett resultat börjar dekomponera. I det här fallet spelar det ingen roll hur mycket dessa sekret.

Det händer att urladdningen försenas i själva slidan. Detta är möjligt när menstruationen inte är rik, utan lång (sista dagarna). Om en kvinna regelbundet försummar renheten under menstruationen kan detta orsaka stora problem. Det finns stora problem med de inre reproduktionsorganen, slemhinnor, hud.

Könssjukdomar

Det finns tillfällen då menstruationen har en obehaglig lukt och orsaken till detta är någon slags patologi. I detta fall är illaluktande lukt ett tecken på sjukdom. Det här är dåligt. Andra symtom visas, genom vilka du direkt kan bestämma sjukdomen.

Mycket ofta kan en kvinna uppleva inflammation som uppstår i slidan. Det kan orsakas av olika mikroorganismer, inte nödvändigtvis sexuellt överförda.

Varför ökar lukten under menstruationen? Anledningen till ökad lukt kan vara att under menstruationscykeln förvärras immunsystemets tillstånd. Den andra förklaringen är att blod för närvarande blir en lämplig miljö som utvecklar patogen mikroflora.

Brott mot mikrofloraen i slidan

Om en kvinna är frisk, har i sin vagina, nämligen i det inre hålrummet, sin egen mikroflora och dess olika representanter. De bor där hela tiden, men de har ingen negativ inverkan. De hjälper kroppen att rensa sig själv..

Till exempel producerar laktobaciller mjölksyra. Det tillåter inte patogener att komma in i livmoderhalsens kanal.

Om antalet minskar, kan de patogena mikroberna som lever på slemhinnan öka antalet. Och detta kommer att provocera en infektionssjukdom. Liknande patologier inkluderar candidiasis..

När populationen av patogen mikroflora ökar märks ofta en specifik lukt från slidan efter menstruationen. Det blir starkare inte bara under menstruationen utan också efter det.

Det finns många sjukdomar som överförs sexuellt och på grund av att utsläppet har en obehaglig lukt. De vanligaste av dem är:

Sådana patologier har vissa symptom, av vilka mycket också är känt. Med sådana sjukdomar märks specifika smärta och en rutt lukt. Behöver du söka hjälp från en specialist.

Patologiska manifestationer

Candidiasis är en välkänd sjukdom, den kallas också trast. Jästliknande svampar som tillhör släktet Candida väcker uppkomsten av sjukdomen. De påverkar livmoderhalsen. Thrush har huvudsymptomet - en sur obehaglig lukt. Det visas inte bara under menstruationen, utan varar också efter det. Hur penetrerar en svamp en kvinnas könsorgan? Om en kvinna inte tvättas ordentligt, kan svampen komma ut ur tarmen, såväl som vid kontakt med patienter eller deras saker. Sjukdomen utvecklas snabbt när en kvinna har en hormonell obalans, en svag kropp och dess skyddande krafter inte kan klara. Vad gäller hormonell obalans förekommer det vid långvarig användning av orala preventivmedel. Trast kan fortfarande uppstå om en kvinna använder antibakteriella läkemedel under lång tid och utan kontroll.

Vid candidiasis visas andra tecken:

 • urladdning efter menstruation liknar ostmassa flingor, har en specifik lukt, i vissa fall kan de ha en grön färg;
 • könsdelar som är utanför, klåda, klåda blir starkare på eftermiddagen;
 • under urinering känner kvinnan en brinnande känsla;
 • vit plack observerad i slidan och labia.

När en kvinnas vagina är frisk, innehåller den en viss uppsättning och antal bakterier, utan vilken rätt balans av mikroflora är omöjlig. Men när det av någon anledning uppstår en obalans, dvs. vissa mikroorganismer blir mer än andra, gynekologi diagnostiseras med bakteriell vaginos. Att säga att denna sjukdom är mycket allvarlig skulle vara fel - naturligtvis bara om du kontaktar en specialist i tid och återställer bakteriebalansen.

Men bakteriell vaginos kan ge mycket problem. En av dem är en obehaglig lukt under menstruationen..

Om sexuell kontakt var oskyddad finns det möjligheten att drabbas av Trichomonas. En sådan infektionssjukdom åtföljs av en specifik lukt under menstruation och skummiga sekret som kommer från könsorganen.

Det är nödvändigt att behandla en sådan venerisk sjukdom så snart som möjligt så att ytterligare komplikationer inte uppstår senare.

Diagnostiska åtgärder

Varje kvinna har sin egen speciella lukt, inklusive lukten av slidan. Med menstruationens utseende förändras denna lukt något, men om allt är i ordning med hälsan, bör det inte vara hårt, obehagligt.

Om en kvinna har en obehaglig lukt under menstruationen bör särskild uppmärksamhet ägnas åt om det finns klåda, irritation, obehag i könsorganen..

Om det finns minst ett symptom kan du säkert prata om förekomsten av patologi. Kontakta i så fall omedelbart din gynekolog.

På egen hand kan en kvinna försöka bestämma vad som exakt händer med henne. För att göra detta räcker det att analysera urladdningen efter menstruationen, som har en obehaglig lukt, mer exakt, deras natur. Om den obehagliga lukten efter menstruationen liknar:

 • sur - detta kan innebära att du har en jästinfektion, var uppmärksam på färgen och strukturen: för candidiasis (patogen utbredning av en svamp i släktet Candida), en mjölkaktig ogenomskinlig urladdning;
 • fisklukt kan vara ett tecken på bakteriell vaginos och en sjukdom som kallas gardnerellos - en sjukdom av icke-veneriskt ursprung som permanent finns i slidan;
 • ruttna, eller lukten av råtta, det kan vara en infektion eller inflammatoriska processer.

Hur som helst, även om du bestämde sjukdomens art, bör självmedicinering inte göras i alla fall. Konsultation, undersökning av en gynekolog, godkända tester inklusive smuts rekommenderas inte bara, utan obligatoriskt.

Behandling av störningar

Om du utesluter en möjlig orsak till bristen på hygienisk vård, bör du definitivt gå till gynekolog för att testa. Han kommer att identifiera de problem som redan har uppstått under en visuell inspektion. Det är mycket svårt att självständigt identifiera orsaken till den obehagliga lukten av urladdning under och efter menstruationen. Att endast använda folkrättsmedel i detta fall är orimligt. Många av dessa sjukdomar kan ta slut och sedan skapa ett ännu större återfall och bidra till utvecklingen av allvarliga, oåterkalleliga konsekvenser.

Endast en specialist kan lösa dina hälsoproblem, inklusive att bli av med vaginal lukt. Om det finns ett behov skickar gynekologen för samråd till andra läkare.

För att lösa denna sjukdom är det viktigt att vidta flera åtgärder:

 1. Godkänd en extern undersökning.
 2. Inlämning av utstryk, skrapningar från slemhinnorna i slidan, blod, som därefter går till alla typer av laboratorietester.
 3. Medicinsk vård.
 4. Implementering av förebyggande förskrivningsrekommendationer.

Oavsett om det skulle vara, bör en obehaglig lukt efter menstruation, som under, inte alls vara närvarande i en kvinna. Detta indikerar förekomsten av infektionssjukdomar eller svampsjukdomar, och inte om kroppens egenskaper..

Det finns sådana sjukdomar, inklusive obehagliga lukt under menstruationen, som inte bara skadar kvinnan själv, hennes kropp och hälsa, utan också hennes sexpartner, och han kan senare överföra infektionen till en annan person. Därför är det oerhört viktigt att konsultera en gynekolog i tid, vilket hjälper till att bli av med sjukdomen och undvika allvarliga konsekvenser..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Cyster i äggstockarna med klimakteriet

Allt iLive-innehåll kontrolleras av medicinska experter för att säkerställa bästa möjliga noggrannhet och överensstämmelse med fakta..Vi har strikta regler för val av informationskällor och vi hänvisar endast till ansedda webbplatser, akademiska forskningsinstitut och om möjligt bevisad medicinsk forskning....

Varför finns det små perioder? Huvudsakliga skäl

Ibland är en kvinna ledsen av att hennes perioder är för knappa. Den önskade graviditeten förekommer dock inte. Vad du ska göra: behandla eller vänta? Försena inte besöket hos läkaren, eftersom det kan vara ett tecken på en allvarlig sjukdom....

Betyg av icke-hormonella läkemedel för klimakteriet

Betyg av icke-hormonella läkemedel för klimakterietVi presenterar bedömningen av läkemedel för klimakteriet som kan tas utan recept från läkare.Manifestationer av klimakteriet är ett känsligt problem som varje kvinna förr eller senare möter....