Hur man tar reda på om befruktningen har inträffat efter ägglossningen - de första tecknen på graviditet

Klimax

Vid uppfattningen av ett nytt liv går äggen och spermierna långt innan embryot går in i livmodern. I kroppen finns det förändringar som förbereder könsorganen för att fostra ett barn.

Hur är ägglossning relaterad till graviditet? Förbindelsen är mest direkt: före befruktningen måste en mogen oocyt gå ur follikeln. Med andra ord är groddning inte möjlig utan ägglossning..

Låt oss mer noggrant överväga förhållandet mellan ägglossning och graviditet..

När befruktningen inträffar efter ägglossningen

Normalt är menstruationscykeln 21-35 dagar. Under denna tid mognar den dominerande follikeln, från vilken oocyten lämnar. Gamete flyttar in i äggledaren, där han förväntar sig ett möte med en spermier.

Med standardcykeln inträffar ägglossningsfasen den 14-15: e dagen. Detta är den bästa tiden att bli gravid.

Är det möjligt att beräkna hur många dagar det kommer att visas? Ja, det är möjligt: ​​subtrahera 14 från det totala antalet dagar i cykeln.

Om det är 31 dagar bör utbytet av ett moget ägg ske dag 17: 31 - 14 = 17. När du har en oregelbunden cykel, använd andra metoder för att beräkna ägglossning - apotekstester, en kalendermetod, mäta BT, ultraljud.

Oocyten är livskraftig under en kort tid - cirka 12 - 36 timmar. Framgångsrik befruktning är möjlig om sexuell kontakt inträffade flera dagar dagar före och under ägglossningen.

Under denna period måste den kvinnliga reproduktionscellen träffas med hanen. Om fusion inte inträffar dör bakterieceller.

Befruktning sker 3-6 timmar efter PA (sexuellt samlag). Spermierna tränger in i oocyten och den förvandlas till en zygot. Beroende på kvinnans individuella egenskaper kan befruktningsvillkoren förändras med 1-6 dagar.

Efter att ha beräknat dagen för ägglossning, planerar vissa föräldrar födelsen av en pojke eller flicka. För att göra detta använder de speciella kalendrar och beräknar barnets kön vid befruktningen på motsvarande dagar. Det finns riktigtvis inga tillräckliga vetenskapliga skäl för att bekräfta en sådan planeringsmetod..

Hur man tar reda på om befruktningen inträffade - de första tecknen på graviditet efter ägglossningen

Försenad menstruation är inte det enda symptom på befruktning. Om befruktningen har inträffat avslöjar gynekologen under undersökningen specifika tecken - en blåröd färg på livmoderhalsen, en förändring i formen och konsistensen hos detta organ.

Vid den första graviditeten skriver den väntande modern upp graviditetens manifestationer som en vanligt sjukdom. Kvinnor som redan har barn är mer känsliga för de symtom som kroppen skickar. Genom att lyssna på dig själv kan du känna de första tecknen på befruktningen.

Buksmärtor

I de tidiga stadierna av graviditeten finns det ett litet obehag i nedre buken. Det orsakas av att ägget fästs vid livmodern och hormonella förändringar hos kvinnan.

Smärta utgör inget hot mot mamma och hennes barns hälsa. Den har en måttlig dragande karaktär i det suprapubiska området. Fortplantningsorganen är redo för fostrets tillväxt och utveckling.

Dysfunktion i mag-tarmsystemet

Många kvinnor i situationen märker förändringar i smakpreferenser. Jag vill ha salt eller surt eller till och med oätliga ämnen - tvål, lera, krita. Ibland finns det en motvilja mot kött eller fisk och intolerans mot lukten av parfymer och cigaretter.

För att absorbera näringsämnena fullständigt genomför mag-tarmkanalen en längre livsmedelsbearbetning till den erforderliga konsistensen. Flickan noterar tyngd i den epigastriska regionen.

Under graviditet uppstår ofta dyspeptiska störningar:

 • illamående eller kräkningar på morgonen eller efter att ha ätit vissa livsmedel;
 • kränkning av tarmperistaltis i form av förstoppning eller diarré;
 • luftväxt på grund av felaktig eller försenad matsmältning;
 • riklig salivation.

Bröst obehag

Efter befruktningen produceras östrogen och progesteron intensivt. Hormoner genomgår förändringar i bröstkörtlar. Bröstet blir fullt, blir tungt och ökar i storlek..

En kvinna märker att bröstvårtans halo blir mörkare och blir större. Det venösa nätverket börjar vara synligt genom huden när blodcirkulationen stiger i detta område.

När man trycker på bröstvårtorna släpps en vitgul vätska - råmjölk. Var inte larmad: detta är helt normalt..

Plötslig cystit

En ökad koncentration av hormoner leder till en förändring i kompositionen och antalet bakterier i den kvinnliga kroppen. Från vagina penetrerar mikrober lätt urinröret och sedan in i urinblåsan. Den inflammatoriska processen utvecklas.

Varför förvirrar en framtida mamma cystit med ett tecken på graviditet? I bäckenorganen ökar blodcirkulationen och ofta urinering visas. Till skillnad från den smittsamma processen i urinblåsan under graviditeten, det finns ingen skarp smärta och en känsla av lättnad efter att du besökt toaletten.

Livmodern blir mjuk och svullen. På grund av detta ökar urinationen också..

Basal temperaturförändring

Under den första halvan av cykeln sjunker BT (basaltemperatur) till 36,5-36,8 grader. Detta är nödvändigt för mogningen av oocyten. Dagen före ägglossningsfasen sjunker temperaturen först och stiger sedan till 37 grader.

Progesteron, som produceras omedelbart efter mognad och frigörandet av ägget från follikeln, är ansvarig för tillväxten av BT. När befruktning inte inträffar, sjunker basaltemperaturen en vecka före menstruationen. Om befruktningen har inträffat kommer den att höjas..

I början av graviditeten, i stället för den vanliga minskningen, kommer temperaturen att förbli på cirka 37 grader. Det antas att detta är ett av de första tecknen på graviditet, som bestäms redan före förseningen av menstruationen..

En framtida mamma bör beakta att andra faktorer kan påverka temperaturökningen. Gynekologiska sjukdomar, inflammatoriska processer, exorbitant fysisk aktivitet, tar vissa läkemedel ökar basaltemperaturen.

HCG-nivåändring

Human chorionic gonadotropin är ett hormon som produceras av fosterägget omedelbart efter fästning i livmoderväggen. Ämnet styr produktionen av progesteron och östrogen i den kvinnliga kroppen..

Detta är ett tidigt tecken som ger dig information om graviditetsåldern och dess framgångsrika kurs. Normalt växer hormonnivåerna ständigt och når sina högsta värden vid graviditetsvecka 10. Sedan minskar koncentrationen av korionisk gonadotropin gradvis.

Vid normal barnförbättring ökar ämnets innehåll. Om hCG inte ökar har en frusen eller ektopisk graviditet inträffat.

Tabell: “Normal hCG per vecka”:

Graviditetstid (veckor före befruktning)Graviditet (obstetriska veckor)Normal hCG, mIU / ml
3 till 45 - 61500 - 5000
4 - 56 - 710000 - 30000
5 - 67 - 820000 - 100000
6 - 78 - 950 000 - 200 000
7 - 89 - 1040000 - 200000
8 - 910 - 1135000 - 145000
9 - 1011 - 1232500 - 130.000
10 - 1112 - 1330000 - 120000
11 - 1213-1427500 - 110000
13-1415 - 1625000 –100000
15 - 1617 - 1820 000 - 80 000
17 - 2119 - 2315 000 - 60 000

Blodiga problem

När ett embryo fästs vid livmoderväggen äventyras dess integritet. Som ett resultat skadas blodkärlen, blodigt slem visas. Detta är implantationsblödning. Vanligtvis är sådana sekretioner knappa och bildas 6-12 dagar efter oskyddat samlag. De kommer långt före det förväntade datumet för menstruation och varar högst 2 dagar.

Det är inte svårt att beräkna när implantationsblödning inträffar. Med en standardcykel kommer ägglossning att inträffa dag 14. Om den är kortare eller längre kommer fläckningen senast 10 dagar efter att den mogna oocyten lämnar äggstocken.

Det visar sig att en vecka före menstruationens början kommer flickan att märka rödaktigt slem på hennes underkläder.

Följande symtom bör varna kvinnan:

 1. Samtidigt som blödningen uppträder en krampande smärta som strålar ut till perineum.
 2. Svaghet och yrsel, förlust av medvetande.
 3. Utsläppet är rikligt, skarlakansrött eller koagulerat..
 4. Kroppstemperaturen ökade.
 5. I slemet finns det isputtiga pus.

Alla tecken indikerar onormal fläckning. Om du märker minst en manifestation av ovanstående, se till att du söker medicinsk hjälp.

Vilken dag visas dessa symtom?

Specifika graviditetssymtom förekommer redan under den tidiga graviditetsperioden. En vecka efter befruktningen sker hormonell omstrukturering av kvinnlig kropp.

Det är förändringen i den endokrina bakgrunden som är ansvarig för tiden då manifestationer av en "intressant position" uppstår. Räkna antalet dagar efter ägglossningen när de dök upp. Så du kommer att förstå om befruktningen har inträffat.

På vilken dag kan du se tecken på graviditet:

 • spotting: på 8 - 10 dagar;
 • ömhet i buken: 8 - 10;
 • obehag i bröstkörtlarna: 7 - 14;
 • ökning av basaltemperaturen: 8 - 10;
 • hCG-tillväxt: 9 - 12;
 • matsmältningsstörningar: 14 - 20.

Vad du ska göra efter sex för att öka dina chanser att bli gravid

Inte alla par kan bli gravida vid första försöket. Ofta tar det flera menstruationscykler för en kvinna att bli gravid.

Läkare rekommenderar att man följer regler som ökar sannolikheten för befruktning. Om partner inte har några hälsoproblem uppträder graviditet med stor sannolikhet.

Vad behöver vi göra:

 1. Sluta ta preventivmedel. För att befruktning ska inträffa, kast bort preventivmedel i förväg. Det kommer att ta tid att återställa reproduktionsfunktionen hos kvinnor.
 2. Efter närhet, ligga på ryggen med en upphöjd handfat eller lyft benen och vila dem på väggen.
 3. Psykologiskt anpassa dig till graviditeten, men fokusera inte på det. Erfarenheter och överdriven mental stress påverkar befruktningen negativt. Försök att minska intellektuellt arbete, vila och sova minst 8 timmar om dagen.
 4. Besök din gynekolog. Med progesteronbrist föreskriver läkaren Duphaston eller Utrozhestan efter ägglossning. Gestagener kompenserar för bristen på hormonet och bidrar till bättre fästning av fosterägget till livmodern. Specialisten kommer också att förskriva vitaminer. Med deras hjälp kommer barnet att utvecklas korrekt.
 5. Sluta ta mediciner. Vissa läkemedel (antidepressiva, psykostimuleringsmedel) påverkar kvinnans reproduktiva hälsa negativt. För att vägra medicinering, konsultera en läkare som berättar om möjliga risker och hjälper till att sluta ta dem ordentligt..
 6. Utnyttja salvia buljongen. En växt används om befruktningen inte har inträffat inom några månader. Det bidrar till produktion av östrogener, förtjockning av endometrium och menstruationscyklens regelbundenhet. 1 tsk hackade torkade löv häll 200 ml varmt vatten. Koka i 1 minut, sval och sil buljongen. Drick ett tredjedel av ett glas 3 gånger om dagen.

Och några mer användbara tips i den här videon:

Slutsats

Graviditet är en komplex fysiologisk process. För att befruktningen ska komma är det nödvändigt att närma sig den korrekt. Försök att följa alla regler som ökar framgångsrikt fästning av fostret till livmodern.

I de tidiga skeden av graviditeten visas specifika symtom, vilket indikerar befruktning. Varje tecken kännetecknas av en viss manifestationsperiod. Vanligtvis förekommer de 2-14 dagar efter befruktningen.

Tecken på ägglossning

Tecken på ägglossning

 1. Urladdningens natur förändras. De blir större och de får en annan konsistens.
 2. Obehag i nedre del av buken.
 3. Svullnad och engorgement i bröstkörtlarna, smärta i bröstområdet.
 4. Förändringar i basal temperatur.
 5. Öppna och mjuka livmoderhalsen.
 6. En ökning av det latiniserande hormonet.
 7. Ökad sexlyst.
 8. Mår dåligt.

De första tecknen på att ägglossning närmar sig

Objektiva tecken på ägglossning

 1. Förändring i vaginal urladdning.
 2. Ökad bastemperatur.
 3. Ultraljud fixar äggets utgång.

Förändring i vaginal urladdning

Ökad bastemperatur

Ultraljud fixar äggets utgång

Hur man bestämmer ägglossningen själv?

 • observera ditt eget välbefinnande;
 • vara uppmärksam på slemhinnor;
 • övervaka bastemperatur.

Symtom på slutet av ägglossningen

 1. Slemutsöndringar försvinner eller minskas avsevärt i volym.
 2. Bröstet upphör att vara smärtsamt och mindre känsligt..
 3. Smärta och obehag i nedre del av magen försvinner.
 4. Finnar som visas på pannan innan den bördiga perioden går.
 5. Värdet på basaltemperaturen under en tid fastställs till cirka 37 grader, oavsett om graviditeten har inträffat eller inte..
 6. Det allmänna tillståndet förbättras (illamående, yrsel passerar).
 7. Ultraljudsresultat visar närvaron av corpus luteum i follikeln.

Varför ägglossning inte inträffar?

 1. Amning.
 2. Klimax.
 3. Konstant stress och nervös spänning.
 4. En kraftig förändring av klimatförhållandena.
 5. Skarp viktminskning.
 6. Stark fysisk aktivitet.
 7. Hormon tillbakadragande.

Populära aktier på Mamsy

Populära inlägg

Sätt att rengöra kristallen Hur man rengör de molniga kristallprodukterna hemma och ger dem tillbaka till sitt ursprungliga glans och eleganta utseende? Tips från erfarna hemmafruar hjälper dig att bli av med gulhet och fläckar på kristallen.

Metoder för att gå ner i vikt i en dröm Bantning i en dröm - är detta inte den moderna kvinnans huvuddröm? Men du kan verkligen tappa extra kilo genom att hålla dig till ett antal enkla rekommendationer..

Kom ihåg Victory: de bästa krigslåtarna! I en ålder av total dominans av elektronik och slutligen obruten popmusik är det svårt att tro att en gång musik utöver underhållningsfunktionen hjälpte till att "bygga och leva", förena människor och stödja och

Brev framifrån om det viktigaste! Frontlinjebrev finns fortfarande i många familjer som noggrant bevaras och vidarebefordras som en relik till kommande generationer, så att vi aldrig glömmer. Varje brev är mättad med längtan och kärlek, hopp för framtiden.

Hjältarna från det stora patriotiska kriget! Dessa bräckliga, ömma flickor under åren av andra världskriget slåss tillsammans med män. De flög flygplan, genomfördes sårade under skal och gick i rekognosering. Det var skrämmande, men de kunde

8-14: e dagen efter ägglossningen (Bestäm graviditet före försening!)

Det finns 5 metoder som kan hjälpa dig att känna igen de första tecknen på graviditet en vecka före förseningen. Dessa metoder är:

 • identifiering av implantation;
 • användning av ultrakänsliga tester;
 • basal termometri;
 • urladdningsspårning;
 • introspektion.

Dessa är de mest framgångsrika och arbetsmetoderna och observationerna (jag testade dem alla på mig själv). De är lätt tillämpliga och förståelige för varje kvinna. Information förberedd speciellt för otåliga förväntade mödrar som vill ta reda på deras intressanta situation så snart som möjligt (checklista i slutet av artikeln!).

Implantation den 7-10: e dagen efter ägglossningen - tecken och känslor

Efter en lyckad fästning av embryot reagerar varje kvinnas kropp annorlunda. Graviditet är en unik sak och börjar individuellt för varje förväntad mamma.

Med hjälp av denna instruktion kan du direkt identifiera de första tecknen på din graviditet utan ultraljud, en läkare eller laboratorietester..

Graviditet börjar efter implantation av embryot i livmodern och sedan börjar produktionen av hCG

Du blir gravid när embryot implanteras, det vill säga det kommer att växa in i livmodern och blodflödet mellan mammans kropp och embryot kommer att förbättras.

Metod nr 1: identifiering av tecken på möjlig implantation

Här är de mest troliga symptomen att det ofödda barnet just nu är fäst vid livmodern i livmodern:

 • Liten fläckning. Endast några droppar blod släpps vid tidpunkten för livmoderhalsvävnadsbrott.

För att särskilja implantationsblödning från vanlig menstruation måste du utvärdera mängden blod, dess färg, konsistens och varaktighet:

›Menstruationsblod kräver användning av kuddar, en ljus skarlakansfärg, det händer med en blandning av slem och andra inneslutningar (livmoder endometrium) och normalt finns det tre till sex dagar.

›Om packningen (eller papperet) är smetad, är färgens färg rosa eller brunaktig och inte mer än en dag - detta är ett tecken på implantation.

 • Smärta Om en kvinna känner en lätt stickningar (ryggvärk), brännande i nedre del av magen, lätt värkande smärta en gång eller inom en till två dagar, så kan du redan göra det första testet nästa dag.
 • Basal temperaturfall. Detta är ett annat kännetecken när BT minskar kraftigt en dag (0,2-0,4 °) och nästa morgon växer det snabbt.
Bestämning av implantation med basal temperatur - indikatorn sjunker kraftigt under en dag

Ser du en sådan depression? Vänta på höjningen nästa dag. Om det hände - kan du testa!

Och om embryoimplantationen var asymptomatisk?

För att göra detta, hitta indirekta tecken på hCG-produktion och effekterna av ökad progesteron.

Mänsklig korionisk gonadotropin börjar produceras av trofoblast efter att den växer in i livmoderväggen. HCG får corpus luteum att fortsätta att fungera och producera mer progesteron. I en normal cykel lever den i cirka 12 dagar och kollapsar sedan. Båda hormonerna påverkar kvinnans kropp, hennes humör, beteende och välbefinnande..

Råd (!) Observera dina känslor. Kanske händer något i denna cykel på ett helt annat sätt - det manifesterar sig mer intensivt eller vice versa, de upplevelser som är vanliga för denna period försvann helt och allt är lugnt.

Hur ökar hCG från den andra till den sjätte veckan efter ägglossningen

Det är på detta hormon som kvinnans kropp reagerar mest av allt. Om dess nivå i urinen är hög - kommer graviditetstest i hemmet att ge ett positivt resultat.

Ett av de enklaste, snabbaste och mest pålitliga sätten att fastställa det faktum att du snart blir mamma är att "dunkla testet". Så här bygger hormonet upp varje dag efter fosterhäftning:

(information om ökningen av hCG dagar efter ägglossning)

Som framgår av tabellen är det fullt möjligt att få en positiv remsa redan 8, 9, 10 dagar efter ägglossningen.

Varför en sådan runaway i magnitude?

Faktum är att implantationsperioden inte är en dag, den är annorlunda för alla. Dessutom kan startnivån för hCG, med andra ord dess mängd vid införandet, variera från 0 till 5 mIU / ml. Och under de första veckorna efter fästningen ökar den ungefär två gånger varannan dag. Nu kommer vi att berätta mer i detalj hur man testar.

Metod 2: Gravitetstest med hög känslighet

Det tros att en vecka efter ägglossningen är det för tidigt att göra graviditetstester. Och de flesta tillverkare rekommenderar verkligen att använda dem bara från den första förseningsdagen.

Det finns tester, till exempel HomeTest, Ultra, Duet, Femitest och andra (med en känslighet på 10 mIU / ml). Sådana testremsor kan "fånga" graviditeten redan den 7-10: e dagen efter ägglossningen.

Råd (!) Leta efter exakt sådana tester på apoteket, med den högsta känsligheten - 10 mIU / ml. Då är det möjligt att fånga hCG redan den andra dagen efter implantation eller 8–11 DPO.

Graviditetstest visar graviditet från den 7-10: e dagen efter ägglossningen

Billigare alternativ för testremsor skiljer sig från dyra endast i mindre tjocklek. Nedan följer en fotojämförelse av budget och dyrare alternativ. Fältet för analys är lite smalare, men det är fullt möjligt att känna igen.

Detta är intressant (!) Fem tester görs idag (mycket mindre!). Men här kan du enkelt få ett falskt positivt resultat, eftersom det normalt är i en icke-gravid koncentration av hCG från 0 till 5 mIU / ml.

Ta hänsyn till att det inte kommer att finnas en direkt stor, oljig andra remsa, men det är skönheten i graviditetstester - för ett positivt resultat är en tunn blek en nog!

Tidig graviditet - positiva resultat - remsorna är mycket bleka, men positiva

Om resultatet är negativt kanske det inte finns tillräckligt med hCG i urinen (se tabellen ovan).

Genom att följa följande fem regler kan du enkelt öka koncentrationen av hCG i urinen och inte få ett falskt negativt testresultat:

 • drick inte på natten;
 • ta inte diuretika;
 • använd den första morgonen urin omedelbart utan dröjsmål;
 • följa exakt den tid som anges i instruktionerna.

Test är den mest pålitliga hemmetoden.

De hjälper dig att snabbt bekräfta dina gissningar om framgångsrik planering. Om du märker de första tecknen på graviditet, använd testremsorna nästa dag..

Ett graviditetstest med en hög känslighet på 10 mIU / ml visar graviditet från 7-10: e dagen efter ägglossningen

Observera (!) Om du tar progesteron, Duphaston eller Utrozhestan innan du avbryter den 25: e dagen efter ägglossningen - gör ett ultraljudsstest. Vid detta tillfälle, med standardschemat 5–25 / 16–25, kommer embryot i de flesta fall att ha tid att fästa vid livmodern och du kommer troligtvis att få randiga resultat.

Metod nr 3: arten av basaltemperaturen

Jag nämnde redan basal termometri när jag bestämde implantation - det är väldigt coolt att få en så tvetydig ledtråd från kroppen

I händelse av att BT-implantation inte har inträffat finns det flera mer karakteristiska typer av beteende hos basalkurvan.

Den tredje fasen på diagrammet

Med en ökning av hCG ökar progesteronproduktionen också och som ett resultat stiger BT till en ny högre nivå. På diagrammet ser det ut så här:

Bestämning av graviditet enligt basaltemperaturgrafen - den tredje fasen i cykeln Den tredje fasen på BT-grafen visas efter implantation - testet kan göras nästa dag

Ovanligt grafiskt beteende

Jämför basalkurvan för flera cykler. Du kan använda alternativet för diagramöverlägg. Här är några saker att se upp för:

  bastemperaturen sjunker alltid några dagar före menstruationen och plötsligt förblir den stabilt hög;

Om du lägger över ett gravid och icke-gravid schema av BT - temperaturen beter sig - kan du göra testet

  BT i den andra fasen är i genomsnitt högre än i de tidigare graferna (under konstanta mätförhållanden med samma termometer);

  Bestämning av graviditet med basal temperatur. Tecken 2 - genomsnitt BT är högre under gravid cykel

Metod 4: Speciell livmoderhalsvätska

Normalt, den 8-14: e dagen efter ägglossningen, är utsläppet knappt, klibbigt, krämigt, och före menstruationen är det ofta helt frånvarande. Snälla notera följande:

 1. Förekomsten av blod (implantationsblödning) - vi talade om detta i början av artikeln.
 2. Utseendet på en riklig genomskinlig urladdning, ibland i form av slemkroppar. Således förbereds livmoderhalskanalen för långvarig "tätning" av livmoderhalsen från infektion av fostret.

Thrush (!) Inte det mest önskvärda symptom på graviditet, men som gynekologer noterar, förefaller det ofta efter en förändring av den hormonella bakgrunden, när den mikrobiologiska balansen i vagina störs. Som ett resultat multiplicerar svampen snabbt. Det mest lämpliga läkemedlet för behandling av candidiasis hos gravida kvinnor är Pimafucin (6 dagar, 1 suppositorium).

Varje avvikelse i kvaliteten, läget och mängden utsläpp efter ägglossningen är acceptabel. Normalt är livmoderhalsvätskan klar, ibland oklar, luktfri. Det finns inga svåra eller långvariga smärta i nedre del av buken, klåda eller obehag i vulven. Annars krävs ytterligare ett möte med gynekologen..

Läs mer om hur urladdningens natur förändras under olika perioder av månadscykeln, läs i den här artikeln.

Metod nummer 5: självobservation

Det femte sättet att diagnostisera en intressant situation är att lyssna noggrant på din kropp. Du kommer troligtvis märka följande symtom..

Instabilt sinnestillstånd

Var uppmärksam på sådana situationer:

- du tittar på en film och plötsligt brast i tårar, men innan du inte märkte en sådan känslighet;

- Jag kan slutligen inte koncentrera mig och slutföra det arbete jag har börjat;

- Jag vill inte ha något, bara ligga / sitta ner och inte tänka på någonting;

- huvudet fungerar inte eller det finns en brinnande önskan att alla lämnar dig i fred.

Skarp förvärring av känsligheten

När aktiv produktion av kronisk hepatit C börjar och en mängd progesteron ökar börjar en kvinna:

 • Plötsligt plötsligt mot viss lukt. Därför förändringen i matpreferenser, kroppsvårdsprodukter, vistelseplatser, etc..
 • springa ofta på toaletten på ett litet sätt. Även om detta förmodligen inte är ett problem med känslighet, är det en reaktion från kroppen på en ökning av mängden vätska vid början av graviditeten och det ökade arbetet i njurarna och urinblåsan. Särskilt märkbar ökning i frekvensen av resor på natten.
 • obehag och till och med smärta vid beröring av bröstvårtorna.
 • att svara smärtsamt på vissa livsmedel. Levern är så överbelastad med blodrening från embryonets vitala produkter att den inte kan uppleva normala produkter normalt. Framtida mamma är orolig och illamående, men hon får sällan kräkningar.
Plötslig och plötslig aversion mot viss lukt. När jag blev gravid från de första dagarna kunde jag inte bära lukten av grillfest, även om jag vanligtvis älskar och äter den med glädje

Smärta i huvudet, magen och ryggen

Nya, ovanliga smärtsamma upplevelser från den åttonde dagen efter ägglossningen indikerar också uppkomsten av ett nytt liv.

Huvudvärk börjar på grund av intensivt arbete i hypofysen och ökad blodtillförsel främst till bäckenorganen. En brist på syre i blodet orsakar en känsla av tyngd i bakhuvudet, lätt migrän eller värkande smärta.

Ritningssmärta i nedre del av magen, korsryggen (tillsammans eller separat) under de första veckorna av graviditeten är förknippade med livmodersväxt och kräver inte särskild behandling. Sådan smärta kan förväxlas med premenstrual. Det senare förekommer dock oftast på kvällen eller på den första dagen av menstruationen, och inte en vecka före dem.

Råd (!) Om du är rädd för att en ökad ton i livmodern kommer att leda till avstötning av embryot, se till att nivån på progesteron är tillräcklig. Om allt är bra, orsakas inte smärtan av tonen, utan av omstruktureringen av den växande livmodern.

Så här kan progesterontillräcklighet bestämmas:

  enligt BT-schemat. Är indikatorerna normala? I genomsnitt är kroppstemperaturen vid vila 14 dagar efter ägglossningen 0,3-0,5 ° högre än medelvärdet för den första fasen. Om ja, så är allt bra - kolla ditt BT-schema.

Schemalagd progesterontillräcklighetskontroll. Oroa dig inte, även om du känner smärta i nedre del av buken

 • ett annat alternativ, mer pålitligt, att ta en analys av hormonnivån i blodet (normen är från 12 till 18 ng / ml under de första två veckorna efter ägglossningen).
 • Matsmältningsproblem

  Orsaken till gastrointestinala problem är den totala avslappningen av mjuka muskler. Härifrån - en avmattning av tarmens rörlighet, matsmältningsbesvär, dåligt utflöde av galla och andra. Som en konsekvens av detta:

  1. Ofta burping;
  2. Illamående och salivation;
  3. Möjlig obehaglig smak i munnen, metallisk eller sur;
  4. Förstoppning (strax nedan ska jag berätta hur du ska hantera dem!);
  5. uppblåsthet.

  Obs (!) Ibland händer det motsatta - diarré. Men det verkar redan på grund av bakteriell matsmältningsbesvär. Faktum är att en kvinnas immunitet undertrycks naturligt under de första dagarna av graviditeten, vilket hjälper till att upprätthålla och inte förkasta embryot. Tillsammans med detta kan den förväntande modernen lätt få en rotavirusinfektion, vilket i sin tur orsakar diarré.

  Kall

  Med en minskning av immuniteten kostar det ingenting att få ARVI. Den förväntande mammas rinnande näsa, frossa, kroppstemperatur 37-37,5 är helt ofarliga för barnet och behöver inte speciell behandling. Tvärtom, det är ett mycket frekvent tecken på framgångsrik implantation. Du kan göra ett test!

  Om kroppstemperatur (!) Om en kvinna inte har förkylning, men har en TT på 37 - 37,5 °, kan detta förklaras av verkan av progesteron i den andra fasen av cykeln. Om det i normal icke-gravid cykel inte var någon ökad TT, och plötsligt dök upp i denna cykel - graviditet är möjligt. Ett ofta samtidigt symptom på en sådan ökning är frossa..

  Hur du tar bort förstoppning permanent med en enda produkt

  För normal tarmfunktion måste du äta 7 msk kli med en kulle varje dag. Den dagliga dosen kan delas upp i två eller flera gånger.

  Bran hjälper till att etablera en stol även med:

  • irritabelt tarmsyndrom;
  • dålig peristaltik (lata tarmar);
  • oregelbundet formad sigmoid kolon;
  • kronisk förstoppning och andra relaterade diagnoser.
  Förstoppning under graviditeten kan synas från de allra första dagarna - den billigaste och 100% arbetsprodukten är kli

  Försenad avföring bidrar till utvecklingen av hemorrojder. Allt på grund av svårighetsgraden och trycket i den ständigt växande livmodern - som ett resultat av stagnation av blod, överbelastning, utsträckning och inflammation i venös väggar.

  Kli absorberas inte av kroppen och fungerar som en underbar "kvast" för tarmen. Ackumulera vattnet väl och mjuka avföringen perfekt. Kom bara ihåg att dricka tillräckligt med vatten!

  Direkta fördelar (!) Tror att det är bättre att spendera ungefär $ 20 varje månad på laktulosesirap (jag till exempel drack Dufalac), ett lika effektivt, ofarligt botemedel mot förstoppning - det kan ges till spädbarn. Eller fortfarande spendera $ 2 på en månatlig leverans av kli. Priset till slut är 10 gånger lägre, och effekten är densamma (personligen verifierad!).

  Vad tror du, hur många kli-rätter kan du laga mat och njuta av att äta? Mycket av! Alla bakverk, flytande mjölkgröt, mjölkdrycker och desserter.

  För att sammanfatta

  Jag beskrev fem arbetsmetoder som hjälper varje planerande kvinna, långt före förseningen, enkelt och snabbt hemma att identifiera början av hennes graviditet.

  Dessa är de viktigaste och mest upprepade symtomen. De beskrivs av många berättelser om erfarna mödrar på forumet, läkare berättar om dem. Jag studerade var och en av dem - tack vare dem fick jag veta mycket tidigt att min dröm äntligen blev sann. Försök att du förstår din kropp och "känner" födelsen av ett nytt liv!

  Råd (!) Den önskade graviditeten kan komma ganska tyst, utan tecken och speciella sensationer, så skynda dig inte att bli upprörd utan att se de beskrivna manifestationerna. I detta fall kommer din assistent att vara basal temperatur och hCG-test från den 8–11: e DPO.

  Mina gravida test från den 9: e till den 16: e dagen efter ägglossningen

  Jag önskar dig att se den andra remsan så snart som möjligt!

  Kontroll över graviditetsigenkänning

  1. Liten fläckning från 7: e till 10: e DPO.
  2. Livmoderhalsvätska en vecka före menstruationens början; slemhinnor, geléliknande, kan vara strimmiga, rikligare än vanligt.
  3. Trast började (candidiasis).
  4. Värkande smärta, stickningar i nedre del av magen, drar i korsryggen under en kort period eller flera dagar.
  5. BT föll under en dag och återvände sedan till det normala eller ännu högre.
  6. Den tredje fasen vetter på diagrammet för den andra dagen (högre än genomsnittet BT i den andra fasen med 0,1-0,3 °).
  7. Några dagar innan menstruationen började sjönk basaltemperaturen inte som vanligt utan förblev förhöjd..
  8. Den genomsnittliga BT i den andra fasen efter den sjunde DPO är redan tre dagar högre än vanligt.
  9. En kraftig förändring av humör, tårfullhet, svaghet, apati.
  10. Mycket känsliga bröst, särskilt bröstvårtor.
  11. Avvikelse mot lukt och några bekanta rätter.
  12. Det är oklart varför huvudvärken (monoton eller bara sprickbildning).
  13. Kall eller kall känsla med en temperatur på 37-37,5 nästoppning och frossa.
  14. Matsjukdomar: illamående / grumlighet, tung mage, bäckning, saliv, obehaglig ovanlig smak i munnen, uppblåsthet, förstoppning (alla eller några av dem).
  15. Diarré utan uppenbar anledning.

  Observera sådana symtom? Så det är dags att göra ett ultrasensitivt graviditetstest!

  Meddelande om nya artiklar!

  Expert Ovuliaciya.ru

  Förlossningsgynekolog Olga Prydukhina

  Läkare obstetriker-gynekolog, läkare i ultraljuddiagnostik.
  Certifierad operationsläkare obstetriker-gynekolog.
  Författare till boken: "Hur man blir gravid snabbt".
  Medlem av forskning relaterad till graviditetskomplikationer. Har ett antal publikationer i vetenskapliga tidskrifter.

  Vilka är de första tecknen på befruktning efter ägglossning och när man ska göra ett graviditetstest

  Oupplysta människor tror att graviditet endast kan bestämmas genom en medicinsk undersökning eller i det ögonblick då kvinnans mage kommer att öka avsevärt och toxikos börjar. Detta är inte så, de första symtomen på befruktningen märks inom en snar framtid efter ett "framgångsrikt" samlag. Dessutom kan en tjej som redan har genomgått graviditet och förlossning själv kunna avgöra befruktningens ögonblick. För henne är dessa tecken naturliga och glada, för snart kommer hon att bli mamma!

  Processen för befruktning och graviditet

  Innan ett nytt liv föddes rusar ett gäng spermaceller genom äggledarna. Men som ett gäng - några miljoner. Ett ägg rör sig mot dem. Hon är mogen och fullt beredd på befruktning..

  Naturen gav naturligt urval i detta stadie av existens. Endast det starkaste, snabbaste och hårdaste tränger igenom ägget, resten dör.

  Efter att spermierna kommer i kontakt med ägget visas en zygot. Detta är grunden från vilken den framtida människan kommer att utvecklas. Just nu börjar graviditeten.

  Zygoten börjar krossa nästan omedelbart efter dess uppträdande. Faktum är att den ursprungligen endast representerar en cell, och för full bildning av embryot bör zygoten öka i storlek, bli flercellig.

  Första intrycken

  Fem dagar efter befruktningens ögonblick förvandlas zygoten till en blastocyst. För närvarande befinner sig embryot fortfarande i äggledarna, det letar efter en plats för infästning och full utveckling.

  I slutet av denna process börjar delningssteget, och samtidigt de första tecknen på befruktningen.

  Under de första två till tre dagarna efter befruktningen kan graviditet inte upptäckas varken av den framtida moders känslor eller med medicinska tester.

  Men det finns fortfarande några "folkliga" symtom. Dessa inkluderar:

  • Magont. Ibland stark, ibland helt frånvarande.
  • Obehag i bröstkörtlarna. Det är förknippat med hormonella förändringar i kroppen..
  • Förändring av basal temperatur. Känslor avgör inte detta, du måste mäta.

  Nedan kommer vi att överväga mer detaljerat alla dessa tecken på graviditet och några andra.

  De viktigaste tecknen på befruktning efter ägglossning

  Varje kvinna är individuell, varje organism reagerar olika på en skarp omstrukturering. Om en dam under lång tid inte känner några symptom på befruktning alls, kan en annan börja drabbas av svår smärta nästan omedelbart.

  Obehag i bröstet

  Cirka 90% av de väntande mödrarna möter detta symptom. Detta kommer till uttryck i smärtsamma upplevelser och en känsla av tyngd i mjölkkörtlarna..

  I detta fall, innan den första påstådda menstruationen (som inte inträffar), ökar bröstet i storlek, blir mer avrundat. Bröstvårtor expanderar och mörknar.

  Denna process är förknippad med förberedelserna för framtida amning. Observera att smärta inte alltid inträffar, men modifieringen av mjölkkörtlarna är oundviklig.

  Graviditet

  Fram till den 13: e graviditeten veckan kontrolleras reproduktionssystemet i den kvinnliga kroppen av hormonet progesteron. Det bestämmer arten av vaginal urladdning. Som regel har de inte en karakteristisk lukt, ganska tjock. Konsistensen påminner något om äggvita..

  Om allt är i ordning med den framtida mors hälsa, orsakar dessa sekret inte brännande och klåda. Efter den 13: e veckan börjar hormonet östrogen att fungera mer aktivt, det förändrar något utsöndringarnas natur. Observera att en vitaktig slemfärg är tillåten, men det bör inte finnas koaguler - det är ett tecken på patologi.

  Buksmärtor

  Detta symptom måste övervakas mycket noggrant. Om smärtan är allvarlig och inte slutar mer än 2-3 veckor, kan vi prata om ektopisk graviditet. I en sådan situation måste du besöka en läkare och genomgå en undersökning.

  Under normal graviditet koncentreras smärta i nedre del av buken, ibland drar de i naturen. Det känns som karakteristisk smärta under menstruationen..

  Vissa kvinnor förknippar symptomet med en kraftig ökning av livmodern, men detta är ett misstag - graviditetsåldern är fortfarande för kort. Det här är bara att förbereda kroppen för att få barn och få barn.

  Dysfunktion i mag-tarmsystemet

  Mage-tarmkanalen är upprörd efter att embryot är fäst vid livmodern. Detta uttrycks på olika sätt för alla, men i genomsnitt ser symptomatologin ut som beskrivs nedan.

  • Rapningar. Sur, uppstår när som helst på dagen, men oftast på morgonen.
  • Halsbränna. Starka, ibland kan mediciner inte klara det. Om symptomet inte försvinner under en lång tid bör du rådfråga en läkare.
  • Aptitlöshet. För att inte säga, det är mycket nära förknippat med mag-tarmkanalen, men avslag på vissa produkter och till och med lukt leder ofta till kräkningar. Och detta är inte toxikos.
  • kräkningar Det är sällsynt utan anledning, oftast orsakat av omständigheterna i föregående stycke.

  Basal temperaturförändring

  Mätning av basal temperatur måste göras för varje kvinna som planerar en graviditet. Dess kraftiga ökning indikerar ägglossning som har inträffat, det vill säga chansen att bli befruktad i detta ögonblick är mycket hög.

  Nedgången i basaltemperatur indikerar slutet av den "bördiga" perioden, men om den inte faller flera dagar i rad (ägglossningen varar i 24-36 timmar), så blev befruktningen.

  Brist på progesteron kan minska effekten av detta symptom till noll. Med andra ord, befruktningen ägde rum, men bastemperaturen steg inte. Situationen är farlig eftersom det finns en stor risk för missfall.

  HCG-nivåbestämning

  För att inte säga att detta är ett symptom på befruktningen, vanligtvis mäts humant korioniskt gonadotropin efter det att graviditeten faktiskt har fastställts, men i vissa fall föreskrivs också en analys när man försöker avgöra om befruktning har inträffat.

  Detta hormon börjar produceras aktivt efter fästning av det befruktade ägget till livmodern. Följaktligen växer nivån ständigt, ju längre från befruktningen - desto starkare. Det är vettigt att mäta det 6-10 dagar efter befruktningen, medan den maximala nivån av hCG når 11-12 veckor, och minskar och stabiliseras vid mitten av graviditeten.

  Vilken dag visas?

  Alla betraktade tecken är mycket individuella. Hastigheten för deras manifestation beror till stor del på den hormonella bakgrunden och kvinnans allmänna hälsotillstånd.

  I genomsnitt syns symtomen 6-10 dagar efter ett framgångsrikt samlag. GI-upprörelse börjar nästan omedelbart, obehag i nedre del av buken och bröstkörtlar ansluter till den.

  I vissa fall försenas processen upp till 13-14 dagar. Om det för närvarande inte finns några symtom på graviditet, men förtroendet för en framgångsrik befruktning är 100%, måste du gå till sjukhuset.

  Det första symptomet är en ökning av basaltemperaturen. Det inträffar nästan omedelbart, det kan upptäckas andra dagen efter befruktningen. Men det är inte så uppenbart som till exempel buksmärta. Du kan upptäcka det endast med avsikt, så om en kvinna inte planerade en graviditet, kommer symtomen för henne att uppstå bara en vecka efter sexuellt samlag, eller till och med mer.

  Graviditetstest

  De legendariska "två remsorna" kan användas även omedelbart efter samlag, men de visar inte det exakta resultatet. Ett graviditetstest blir relevant efter den första förseningen av menstruationen. Men i detta fall är noggrannheten inte alltid 100%.

  För maximalt förtroende för ett tillförlitligt resultat rekommenderas det att använda flera test samtidigt, från olika priskategorier och från olika tillverkare. Om de flesta av dem visar ett positivt resultat, ägde befruktningen sted.

  Men tester har en allvarlig biverkning. Ibland ger de ett positivt resultat för varje sjukdom i äggstockarna och livmodern, oftast cancer. Vi kommer inte att diskutera om en cancertumör nu, vi kommer bara att säga att om testen visar osäkra resultat, det inte fanns några tecken på ägglossning, och på grund av befruktningen "hälsotillstånd" ägde rum, är en ultraljudssökning nödvändig. Idag är det det mest exakta sättet att bestämma graviditet..

  Indirekt

  Ytterligare symtom ger inte mycket nytta, eftersom de inte talar direkt om graviditet och mycket styrka tas från en kvinna. Först och främst är detta en förändring i den framtida moderns psyko-emotionella tillstånd. Det är inte bara hormonell omstrukturering som äger rum i kroppen, det skapar också en massa rädsla och oro.

  • Hur kommer mannen att reagera? Vi inkluderar också mamma, flickvänner, nära och avlägsna släktingar.
  • Kommer vi dra barnet ekonomiskt? Under moderna förhållanden, välgrundad rädsla.
  • Kommer jag att kunna föda och föda ett friskt barn? Alla normala mamma oroar sig för sitt avkomma.

  Så det visar sig att den förväntade modern blir irritabel, hon är ständigt nervös, hon övervinnas av tvivel och motsägelser.

  Andra indirekta tecken påminner något om en förkylning. En kvinna lider av sömnlöshet, vilket för övrigt ökar hennes känslomässiga stress. Kroppstemperaturen kan pågå under en tid på 37,5.

  Det är inget fel med detta, början på hormonella förändringar i kroppen påverkar. Relaterat till detta är konstant nästoppning. Om det finns misstank om graviditet måste du se en läkare när dessa tecken visas.

  Ingenting farligt, men om det plötsligt verkar bli förkylt, är det ofödda barnet i fara.

  Undantag från reglerna

  Vi har redan undersökt de allmänna tecknen på tidig graviditet, de finns hos de allra flesta väntande mödrar. Men det finns speciella symtom, låt oss säga, undantag från regeln. Denna symptomatologi är ganska sällsynt och uppfattas inte alltid av en kvinna som en signal om en befruktning.

  • Libido förändras. Hormonella förändringar påverkar graden av sexuell lust. Det kan både stiga och falla, och kvinnor förknippar sällan detta med befruktning.
  • Atypisk menstruation. Inte alltid när graviditeten börjar försvinner menstruationen omedelbart, ibland förändras de bara något innan de försvinner helt. Tilldelningar ändrar graden av överflöd, en ovanlig lukt blandas med dem.
  • Tidig toxikos. Vanligtvis inträffar det vid 6-7 veckors graviditet, men i sällsynta fall börjar 10-20 dagar. Oftast är det inte mycket rikligt, men det finns undantag.
  • Ofta resor till toaletten. Den växande livmodern och dess tryck på urinblåsan har ingenting att göra med, perioden är för kort. Anledningen är hormonella kraftstoppar.

  Dessa symtom kan bekräfta de viktigaste tecknen på graviditet..

  Så snart en kvinna blir säker på sin nya status, måste hon börja noga övervaka hälsotillståndet, för i hennes händer är det framtida barnets välbefinnande!

  Vad händer efter ägglossningen? Dynamik om dagen

  Kvinnor som spårar perioden för början av ägglossningsfasen väntar vanligtvis på denna viktiga dag, utan att tänka på att efter ägglossning inträffar intensiva och mycket intressanta processer också i kroppen. Om befruktningen har skett eller inte har inträffat kommer processerna att skilja sig från varandra. Låt oss titta på varje dag efter att ägget släppts mer i detalj..

  Vad händer på dag X?

  Den ägglossande fasen i cykeln är den kortaste. Det börjar när en mogen follikel på äggstocken spricker under påverkan av ett luteiniserande hormon och slutar med slutet på livslängden för den kvinnliga reproduktionscellen (efter 24-36 timmar). Det är under denna tidsperiod befruktning sker om manliga könsceller möter det frigjorda ägget.

  Äggskalen är mycket hållbara. Sperm behöver mycket styrka och aktivitet för att hitta ett "gap" i dem. Om sex ägde rum före ägglossningen på 1-4 dagar, kunde spermierna väl överleva i en kvinnas könsorgan. I det här fallet börjar de omedelbart försöka impregnera den kvinnliga gameten.

  Om sex sker på ägglossningsdagen sker befruktningen av ägget ungefär två timmar efter samlag.

  • Menstruation
  • Ägglossning
  • Stor sannolikhet för befruktning

  Ägglossning sker 14 dagar före menstruationscykeln (med en 28-dagars cykel - den 14: e dagen). Avvikelse från medelvärdet är ofta därför beräkningen är ungefärlig.

  Tillsammans med kalendermetoden kan du mäta basaltemperatur, undersöka livmoderhalsslemet, använda specialtest eller minimikroskop, ta tester för FSH, LH, östrogen och progesteron.

  Otvetydigt fastställa dagen för ägglossning kan göras genom follikulometri (ultraljud).

  1. Losos, Jonathan B.; Raven, Peter H.; Johnson, George B.; Singer, Susan R. Biology. New York: McGraw-Hill. pp. 1207-1209.
  2. Campbell N. A., Reece J. B., Urry L. A. e. a. Biologi. 9: e upplagan - Benjamin Cummings, 2011.-- s. 1263
  3. Tkachenko B. I., Brin V. B., Zakharov Yu. M., Nedospasov V. O., Pyatin V. F. Mänsklig fysiologi. Compendium / Ed. B. I. Tkachenko. - M.: GEOTAR-Media, 2009.-- 496 s.
  4. https://ru.wikipedia.org/wiki/Ovulation

  Så snart en av de tiotals miljoner manliga könscellerna penetrerar huvudet i membranet i den kvinnliga gameten, blir membranet fullständigt oskadligt för resten av spermatozoa. De omger ägget under en tid och försöker förgäves att "räcka ut" och dö sedan. På insidan av oocyten inträffar händelser i en universell skala - spermierna kastar bort svansen, som inte längre behövs, och processen för fusion av cellkärnorna börjar, utbyte av DNA-information. Det tar 23 kromosomer från den manliga cellen, lika många från den kvinnliga. Det visar sig vara en fullständig zygot med 46 kromosomer.

  Även om detta bara är en cell, men den är redan unik, finns det ingen annan sådan cell i hela världen. Den innehåller information om allt - om vilken typ av kön och tillväxt barnet kommer att vara, vad hans ögon och hår kommer att vara, hudfärg, vilka talanger och förmågor han kommer att ha när han växer upp, vilken typ av sjukdomar han kommer att ha längs den ärftliga linjen. Zygote är början på ett nytt liv.

  En gul kropp visas på äggstocken hos en kvinna, där en follikel med en äggcell mognas under den första halvan av hennes cykel, en gul kropp visas i stället för follikeln och från dess återstående efter brott i membranen. Detta är en tillfällig endokrin körtel vars uppgift är att producera progesteron.

  Det gör ingen skillnad om befruktningen ägde rum eller inte, progesteron produceras hos alla kvinnor från ägglossningsdagen under hela den andra fasen av cykeln, varför den andra halvan av cykeln kallas corpus luteumfasen, lutealfasen eller progesteron.

  Vad händer dagen efter?

  Det ytterligare beror på om det fanns en uppfattning eller inte, därför finns det två alternativ för utvecklingen av händelser.

  1 dag efter ägglossningen

  Om befruktningen har ägt rum börjar zygoten att fragmentera. Detta innebär att genom mitotisk uppdelning börjar cellen delas upp i blastomerer, men de bildade nya cellerna växer inte till storleken på den ursprungliga zygoten. Endast deras antal ökar ständigt. Detta betyder att storleken på embryot inte ökar alls jämfört med den första dagen för dess existens, bara cellen blir komplex. Den första dagen efter befruktningen krossas zygoten långsamt. Denna fas kommer att ta cirka 30 timmar..

  Samtidigt med långsam och asynkron krossning börjar zygotema att röra sig smidigt från äggledaren, där befruktningen ägde rum, in i livmoderkaviteten, där det finns alla förutsättningar för ytterligare utveckling av fostret. Zygoten kan inte röra sig själv, den pressas ständigt av äggledarens tunna villi, som sätts i rörelse som ett resultat av rörens rörlighet (små muskelsammandragningar).

  Corpus luteum är fortfarande liten, progesteron produceras lite. Oavsett om befruktning i sig ägde rum eller inte, förändras urladdningens karaktär hos en kvinna - de blir vita eller mjölkiga, ogenomskinliga under påverkan av initiala doser av progesteron, deras totala antal minskar.

  2 dagar

  Om befruktningen var, fortsätter långsam krossning. Blastomererna är redan indelade i två typer - mörk och ljus. Mörka är något större än ljusa. Av de förstnämnda kommer embryonstrukturer att bildas i rätt tid, och lätta strukturer kommer att bli grunden för trofoblasten, som är ansvarig för implantation, fästning av embryot vid livmoderväggen och mottagande näring från dess blod. Men detta ögonblick är långt borta. Zygoten fortsätter längs äggledaren.

  Progesteronkoncentrationerna ökar, i livmodern börjar tillväxten av det inre skiktet - endometrium.

  Tjockleken ökar, och konsistensen blir lösare - så kvinnans könsorgan är beredda att ta ett fosterägg. Om det inte fanns någon befruktning eller implantation är misslyckad, kommer endometrium att avvisas under nästa menstruationsblödning.

  3 dagar

  Från den tredje dagen på ultraljud kan du se corpus luteum i äggstocken. Naturligtvis är dess upptäckt inte ett tecken på graviditet, eftersom det också bildas hos icke-gravida kvinnor i ägglossningscykler. Men närvaron av en corpus luteum bekräftar pålitligt att ägglossningen definitivt har inträffat.

  Om det fanns en uppfattning, börjar zygoten (och nu - morula) från detta ögonblick att fragmentera snabbare. Hon fortsätter framåt längs äggledaren mot livmodern. Detta är vanligtvis inte förknippat med några obehagliga upplevelser..

  4 dagar

  Den fjärde dagen efter ägglossningen, om befruktning har inträffat, blir zygoten, som tidigare har blivit morula, en blastocyst. Det har redan upp till 58 blastomere celler. Den här dagen är mycket viktig för henne, eftersom hennes resa genom äggledaren slutar och fostret är i livmodern.

  Men fosterägget har ingen hast att fästa, det flyter fritt i hålrummet. Vid denna tidpunkt kallar forskare det gratis blastocyst. Krossningen fortsätter.

  Corpus luteum bestäms säkert med ultraljud, koncentrationen av progesteron ökar varje dag.

  5 och 6 dagar efter ägglossningen

  Dessa dagar ökar en kvinnas kropp snabbt progesteronnivåerna. Corpus luteum kommer in i sin glansdag, och detta är den bästa tiden att donera blod för progesteron, om det finns ett behov av denna undersökning. Endometrium växer.

  Blastocysten ökar och nu har den cirka hundra celler; det finns ett yttre och inre membran. Kvinnan känner sig inte något ovanligt i sig ännu, förutom handlingen av progesteron, och även då med ökad individuell känslighet. Verkan av detta hormon beror inte på om det finns en blastocyst i livmodern eller inte, en kvinna kan uppleva svettningar, trötthet och humörsvängningar - detta är de medföljande effekterna av andra stegets progesteron-ackompanjemang.

  7 dagar

  I de flesta fall sker implantation den här dagen. Fosterägget fäster först vid endometriet och detta stadium kallas vidhäftning. Och sedan börjar processen att introducera den djupare i endometrialskiktet. Villierna i det yttre lagret av fosterägget utsöndrar speciella ämnen som löser endometriecellerna, och inom 40 timmar doppas fosterägget i livmodervävnaden, och de kororiska villierna är anslutna till de små blodkärlen i kvinnlig kropp. Barnet börjar få positiva ämnen från moderblod.

  Från ögonblicket av implantation börjar korioniska villi att producera en speciell substans - korionisk gonadotropin. HCG stöder corpus luteum i arbetsskick. Om det inte finns någon graviditet, börjar gradvis utrotning av corpus luteum från 7-8 dagar efter ägglossningen. Om implantation är framgångsrik börjar hCG-hormonet att ackumuleras och ökar två gånger varannan dag.

  Vid implantationstillfället har vissa svaghet, en ovanlig blodig daub som går snabbt. Det kallas implantationsblödning och skadar inte modern och barnet på något sätt..

  8-9 dagar

  Idag finns det också möjlighet att embryot fäster vid livmodern. Normalt faller implantationsprocessen på perioden från 7 till 10 dagar efter ägglossningen, och därför kan en viktig händelse hända när som helst. Endometriumets tjocklek ökar, nu är den minst 7-8 mm. En kvinna kan ännu inte känna graviditet, eftersom hCG-doserna fortfarande är mycket små, även laboratoriediagnostik kommer inte att fånga dem.

  När embryot har fästs börjar den embryonala utvecklingsperioden. Organ och system bildas av groddblad; denna process kommer att fortsätta nästan hela första trimestern - upp till 10 veckor.

  Om det inte fanns någon befruktning börjar progesteronnivåerna sjunka..

  10-11 dagar

  Med graviditet är det för tidigt att göra tester - hCG-nivån är liten, men du kan redan donera blod för en laboratorieundersökning av en kvantitativ indikator för korionisk gonadotropin. Det kommer redan att skilja sig från det icke-gravida tillståndet, men det bör komma ihåg att med sen implantation (på dag 9-10) kommer hCG-nivån fortfarande att vara obetydlig, därför kan graviditet inte fastställas.

  Corpus luteum denna dag, om det inte finns någon graviditet, regresserar, är progesteronproduktion nästan fullständig, den så kallade vitaktiga kroppen bildas i stället för körtlarna, som består av bindväv och kommer att lösa fullständigt inom en snar framtid.

  12-13 dagar

  I de flesta fall kan graviditet bekräftas just nu med hjälp av laboratorieblodtest för hCG. Det är lite förtroende för testerna, eftersom hCG kommer in i urinen efter att dess koncentration i blodet blir hög. Hormonet tillåter inte corpus luteum att regressera, produktionen av progesteron är fortfarande hög hos gravida kvinnor.

  Hos kvinnor som inte föddes ett barn under denna cykel förändras den hormonella bakgrunden - produktionen av östrogen börjar, med deras hjälp som kroppen förbereder sig för menstruation. Processen för att förbereda sig för att avvisa odlat endometrium börjar - i avsaknad av graviditet är det inte nödvändigt. Vissa under denna period börjar känna symtomen på PMS under påverkan av östrogen. Mängden urladdning ökar något.

  13-14 dagar

  Hos icke-gravida kvinnor slutar cykeln. Den andra fasen av cykeln varar vanligtvis 14 dagar (plus eller minus en dag). Idag börjar kvinnor med en regelbunden cykel menstruation, samtidigt börjar en ny follikulogenescykel i äggstockarna - en långsam mognad av ett nytt parti folliklar börjar, varav en blir dominerande och spricker, ger kvinnan en chans för moderskap med släppandet av ett nytt ägg.

  Hos kvinnor som fick barn under den nuvarande cykeln förblir progesteron högt. Corpus luteum i dem kallas gravidar, det kommer att existera till slutet av första trimestern, eller snarare, till det ögonblick då den unga morkakan tar på sig den hormonproduktionens endokrina funktion. Medan hon är borta.

  15-16 dagar

  Gravida kvinnor har inte menstruation. Och just nu är det fullt möjligt att göra graviditetstester, det vill säga gå till kliniken för att donera blod för HCG. Vissa kan ha de första tecknen på tidig toxicos - morgonsjukdom, huvudvärk, förändringar i uppfattningen av lukt och smak.

  Men det är för tidigt att gå till läkarmötet - ingen läkare kommer att kunna se graviditeten varken under undersökning eller med hjälp av ultraljuddiagnostik - storleken på embryot överstiger inte en millimeter, och därför är det värt att gå till ultraljudet en vecka senare och 10-14 dagar efter starten förseningar kan du besöka en gynekolog.

  medicinsk observatör, specialist i psykosomatik, mor till 4 barn

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Sensationer och utskrivning efter ägglossning, om befruktning har inträffat

  En exakt definition av ägglossningsfasen är nödvändig för en framgångsrik befruktning. Dessutom använder kvinnor kunskap om datum för ägglossning för preventivmedel....

  Hur går man ner i vikt på kritiska dagar? Funktioner i en diet under menstruationen

  Förmodligen hade var och en av oss dagar då, verkar det, att hela världen vänder mot oss: att känna sig illa, allt faller ur handen, stämningen är i helvete och att lägga våra vackra former i våra favoritbyxor blir en oerhört svår uppgift, även om det tar bara ett par dagar tillbaka uppstod inte liknande problem....

  Problem efter att ha tagit Norkolut: inga perioder eller de är för rikliga, vad man ska göra?

  I händelse av menstruations oregelbundenheter föreskriver gynekologer ofta Norkolut till kvinnor. Liksom alla andra läkemedel har detta läkemedel biverkningar och kontraindikationer.....