Kan ben skada under menstruationen och vad är orsaken

Blödning

Inte varje kvinna kan skryta med utmärkt hälsa under menstruationen. Det kan finnas flera orsaker till att dina ben skadas under menstruationen: från helt säkert till att kräva omedelbar läkarvård.

Faktorer som väcker bensmärta under menstruationen

I allmänhet kan smärta under menstruationen betraktas som en fysiologisk norm. Men sådana obehagliga symtom är lokaliserade främst i nedre del av buken. Okarakteristiska smärta när man drar benen före menstruationen uppfattas som ett hotfullt symptom.

Från en viss ålder måste flickor lyssna på kroppens tillstånd och noggrant övervaka inte bara cyklens regelbundenhet, utan också de tillhörande symtomen..

De kan indikera en latent sjukdom som är lättare att diagnostisera och behandla i ett tidigt skede..

Hos tonåriga flickor

De så kallade tillväxtsmärtorna, som ofta observeras under perioden med intensiv mognad mellan 5-15 år, kan också vara osystematiska. Tonårsflickor klagar ofta på "flygande" smärta i nedre extremiteter som inte är förknippade med skador och sjukdomar.

Vid 18 års ålder kan absolut alla delar av benet och kroppen i sin helhet vara sjuka. Experter identifierar två faktorer för utvecklingen av ett sådant syndrom:

 • ökad fysisk aktivitet, vilket orsakar smärta i barnets muskler och benapparater;
 • snabb benförstoring, vilket provocerar muskelfibrer och senor.

Vanligtvis hos ungdomar är bensmärtor inte förknippade med menstruationscykeln, men det är under denna period som den allmänna hälsan förvärras, flickan blir trasig, försvagad. Obehagliga sensationer som uppstår tidigare kan förstärkas en vecka före och under menstruationen.

Hos kvinnor i fertil ålder

Hos vuxna, speciellt förlossande, är kvinnor inte smärta av denna natur som är förknippade med tillväxten av lemmarna. Under menstruationen är det möjligt att uppleva obehag vid hormonell obalans, sjukdomar i urin- och reproduktionssystemen, liksom på grund av olika patologier som erhålls under förlossningen (divergens i bäckenbenen, förskjutning av ryggkotorna, ärr efter CS).

Obehagliga känslor i nedre extremiteter kan också orsakas av överansträngning, långvarig upprätt position, allmän trötthet, brist på vitaminer.

Premenstruellt syndrom

En av de främsta orsakerna till att benen skadas innan menstruationen är en kvinnas premenstruellt syndrom.

Med PMS kan smärtupplevelser i benen vara konstant eller periodiska, de skiljer sig också i olika intensitet, på grund av en förändring i koncentrationen av progesteron och östrogen, avbrott i hormoncykeln.

Om smärta inträffar varje månad, svullnad, humörförändringar visas, kan detta prata om PMS. Som ett resultat av vätskeretention i kroppen kan symtom som en känsla av tryck i nedre extremiteter, svårighetsgrad, ökat venöst mönster, domningar och kramper, särskilt efter långvarig stående och på natten, uppstå.

Med PMS förbättras känsligheten. Kvinnor med låg smärttröskel kan känna obehag i benen på grund av att ha på sig smala skor, inelastiska strumpor och strumpor.

PMS varar annorlunda för varje kvinna, så vi rekommenderar att du läser ytterligare information om detta ämne i en separat artikel på vår webbplats..

De verkliga orsakerna till smärta i benen

Om en kvinna har ömma ben strax före eller direkt under menstruationen kan orsakerna ligga i olika sjukdomar som inte är direkt relaterade till menstruationscykeln. I detta fall förstärker menstruationens smärtsyndrom bara.

Reuters syndrom

Reiters sjukdom tillhör gruppen av reumatiska patologier. Det kännetecknas av kombinerade skador på lederna, urogenitalkanalen och ögons slemhinnor. Dessa organ och system kan påverkas samtidigt eller i en viss sekvens. Sjukdomen orsakas av en genitourinär eller tarminfektion..

I närvaro av Reiters syndrom i det akuta stadiet med menstruation, knä ont, urinering försämras, uretrit utvecklas. Därefter uppstår konjunktivit och andra ögonsjukdomar..

1 månad efter manifestationen av urogenital infektion utvecklas reaktiv artrit, som påverkar benens leder asymmetriskt.

Men unga män under 40 är mer mottagliga för sjukdomen, kvinnor lider av denna sjukdom mycket mindre ofta, det påverkar inte barn.

Ryggradsproblem

Med patologier i ryggraden kan smärta i nedre extremiteter uppstå. Skäl: klämmer nerver, förskjutning av ryggraden, utveckling av osteokondros, muskelkramper. I detta fall gör benet ont, och följande symtom finns också:

 • domningar av fötter;
 • kramper
 • känsla av gåsbockar på huden;
 • rita smärta i sacro-lumbalen.

Ett karakteristiskt tecken på ryggproblem är att smärta ofta strålar ut till organet nära vilken en klämd nerv eller annan skada på ryggraden inträffade. Vid komprimering av en nerv i livmoderhalsområdet kommer obehag att kännas i huvudet och armen, i bröstet - i de inre organen.

Venös insufficiens

Under menstruationen blir benen domade, det finns en liten smärta vid åderbråck. De karakteristiska symtomen är svullnad, värkande i nedre extremiteterna efter ansträngning, utveckling av trofiska sår.

Obehag kan orsakas av en kränkning av arteriell blodtillförsel (Raynauds sjukdom, åderförkalkning). Under menstruationen, mot bakgrund av hormonell obalans, uppstår en funktionsfel i kroppens lymfatiska dräneringssystem, svullnad utvecklas, vilket får symtomen på den underliggande sjukdomen att intensifieras.

Gemensamma sjukdomar

Ben skadar ibland under menstruationen och i artikulära patologier, såsom:

Orsaker till obehag kan också vara trauma och operation. Ytterligare symtom - styvhet i rörelse, crunching, rodnad i huden i det drabbade lederna, smärta och tyngd i benen under hypotermi eller ökad stress.

polyneuropati

Känslan när de nedre extremiteterna värker och tas bort under menstruationen kan också uppstå mot bakgrund av polyneuropati. Denna sjukdom kännetecknas av en känsla av frossa i kalvar och fötter, tyngd, obehag i benen, håravfall, ökad torrhet i huden på benen.

Vid polyneuropati uppstår smärta och skador på nervfibrerna. Och på grund av detta känns trötta ben, kramper, frossa ständigt.

Vad du ska göra om benen gör ont?

För att eliminera smärtsyndromet är det nödvändigt att diagnostisera, särskilt om det åtföljs, utöver menstruationens början, en allmän försämring av välbefinnandet, feber eller inte försvinner under en lång tid.

Diagnos av orsaken till sjukdomen

Vid varje menstruationsperiod ska du kontakta din gynekolog. Vid behov skickar denna läkare patienten för ytterligare undersökning till smala specialister. För diagnostiska ändamål, applicera:

 • biokemiska och allmänna blodprover, urintest;
 • Ultraljud i buken;
 • MRI
 • undersökning av nervändar och vener;
 • laparoskopi.

För att identifiera orsaken undersöks ryggraden, lederna, urogenitalsystemet, skador och tumörer utesluts.

Vissa förfaranden är inte önskvärda att göra under menstruationen. Till exempel är det bättre att inte göra en MRI för menstruation, utan att skjuta upp proceduren tills de är över.

Terapeutkonsultation

Ett besök hos terapeuten är nödvändigt om smärtan inte är förknippad med menstruationscykeln. Specialisten differentierar bensjukdomar som venös insufficiens, artros eller artrit, och eliminerar också historien om stroke, utvecklingen av godartade, maligna tumörer, osteokondros, höga sockernivåer eller klimakteriet. Tilldelade tester för innehållet i olika hormoner i blodet. Vid behov avger läkaren en remiss för samråd med smala specialister - en phlebolog, gastroenterolog, traumatolog, ortoped, onkolog.

Behandling med folkrättsmedel

Ofta och svår smärta under menstruationen tvingar kvinnor att använda krampläkemedel och smärtstillande medel för att lindra tillståndet. Men du kan helt bli av med obehagliga upplevelser först efter att du har eliminerat grundorsaken.

Så, behandling av smärta i benen med folkliga läkemedel är en extra åtgärd. Allmänna rekommendationer för terapi - ge dina fötter regelbundet vila och lyft upp dem vid minsta tillfälle, om nödvändigt, minska vikten, vid långa promenader ta små pauser, korsa inte benen när du sitter.

Kompressionslinne och krämer

Oftast används bandage och kompressionsunderkläder vid åderbråck. Användningen av dessa produkter är nödvändig inte bara för smärtsamma upplevelser, utan också i vila - för att förebygga.

Applicera ett bandage på morgonen utan att komma ur sängen. I detta fall lyfts benen, produkten lindas från botten till mitten av låret. Det är viktigt att inte pressa över huden för att inte förvärra venosystemets patologi och inte orsaka svullnad.

För smärta i de nedre extremiteterna används speciella salvor och krämer. De har en svalande eller omvänt värmande effekt. Venotonics förbättrar blodflödet, stärker vaskulära väggar, förhindrar utveckling av åderbråck och eliminerar svårighetsgraden och smärta i benen.

Endast läkaren efter undersökningarna svarar exakt om smärtan i benen är förknippad med sjukdomen. Det kan visa sig att detta är ett fysiologiskt inslag i en kvinnas kropp. För att undvika hälsoproblem, försena inte besöket av en specialist.

Varför benen ont vid menstruation: möjliga orsaker och hur man ska behandla

Flickor för vilka menstruationen har blivit en bekant sak, är väl medvetna om att smärta under denna period är normen. Emellertid förekommer ofta atypisk smärta. Till exempel ont i benen under menstruationen och inte bara nedre buken. Det är nödvändigt att förstå om detta är normalt eller fortfarande indikerar några problem..

Vad är orsakerna till smärta i benen?

Menstruationens utseende hos flickor indikerar en vilja att bli gravid. Hos vissa unga kvinnliga representanter fortsätter början av den månatliga processen nästan omöjligt. Det finns inget smärtsyndrom. Detta anses vara det mest gynnsamma alternativet. Men inte alla kvinnor kan skryta med smärtfri menstruation. De flesta av det rättvisare könet noterar förekomsten av obehagliga känslor i buken, och vissa av dem har en tyngd i benen. Ibland åtföljs menstruationen av smärta i de nedre extremiteterna.

Dessa symtom anses inte vara typiska. Dessa manifestationer kan vara förknippade med fysiologiska processer eller hälsoavvikelser..

Orsakerna till smärta i benen under menstruationen inkluderar:

 • Venproblem - åderbråck. Denna sjukdom är vanligare hos kvinnor efter 30 år..
 • Inflammationsprocesser som aktiveras under månatlig blödning.


Smärta kan uppstå med åderbråck

 • Algodismenorea - smärtsamma perioder.
 • Gemensamma sjukdomar.
 • Polyneuropati - en sjukdom som påverkar perifera nerver.

Smärtsamma känslor i de nedre extremiteterna under menstruationen indikerar ibland förekomsten av patologiska processer i kroppen. På grund av detta, i händelse av ett sådant symptom, är det mycket lämpligt att konsultera en läkare för diagnos.

Behandling med folkrättsmedel

Om du plågas av smärta i benen före menstruationen, kommer heminväxtinfusioner (citronmeliss, kamomill, mynta) att hjälpa till att lindra inflammation och ge en lugnande (lugnande) effekt.

recept:

 • oregano (2 msk) häll kokande vatten (2 koppar), insister 30 minuter, ta i form av ett avkok;
 • hallon - förbered en infusion med en lugnande (antiinflammatorisk) effekt. 3 tsk häll kokande vatten (1 kopp), insister 1 timme, drick i små portioner;
 • viburnum - 4 matskedar häll kokande vatten (1 kopp), koka, sval, sil, drick 1 msk. 3 gånger om dagen före måltider;
 • kålblad, applicera över ömma ben över en natt.

På en lapp! Ofta är orsaken till smärta i benen före menstruationen stress. I detta fall rekommenderas kvinnor lugnande lugnande medel för oral administrering..

Hur bensmärtor beror på ålder

Smärta i underkroppen under menstruationen kan vara normen för en viss kvinnlig ålderkategori. När unga flickor, när de första kritiska dagarna dyker upp, indikerar ett obehagligt symptom inte patologi. Faktum är att hos ungdomar har kärlen såväl som nervändarna inte tid att utvecklas så snabbt som skelettets tillväxt. Den första menstruationen förvärrar i sådana fall situationen på grund av förändringar i hormonnivåerna.

I denna ålder kan benen och ryggraden skada under menstruationen på grund av små avvikelser i livmoderns struktur.

Kvinnor i fertil ålder har ofta obehagliga symtom i nedre extremiteter. Detta symptom har flera förklaringar som är tabellerade.

orsakerBeskrivning
Migrerade operationerAlla kirurgiska ingrepp i bäckenområdet, även kvalitativt utförda, kan påverka nervorganen i dessa organ negativt. Dessutom kan det efter operationen finnas en kränkning av blodtillförseln på grund av en förändring i placeringen av ligament, ben och organ, till och med suturering påverkar denna process. Samverkan av livmodern före menstruationen påverkar också nervrötterna som ”störs” under operationen, vilket orsakar smärta. Denna obehagliga känsla kan ge benen..
Premenstruellt syndromUnder denna period förändras mängden hormoner hos kvinnor. Detta tillstånd kännetecknas av uppkomsten av olika symtom. Ofta hålls vätska kvar i kroppen. Samtidigt sväller benen, det finns en känsla av tyngd hos dem.
Gynekologiska sjukdomarVissa patologier visas kanske inte i flera år, och det är möjligt att identifiera dem endast vid möten hos en gynekolog eller under en ultraljudssökning. I denna situation kan en kvinna ha något ömma ben under menstruationen.
RyggradsproblemMed skoliose, osteokondros och andra patologier i ryggraden "ges" obehagliga känslor till ett eller båda benen. Höfter, knän och underben kan vara ömma under menstruationen..

Climax är en annan period under vilken obehagliga manifestationer i nedre extremiteter är möjliga. Denna tidsperiod har likheter med tonåren, eftersom den kvinnliga kroppen också genomgår förändringar. Men i detta fall försvinner många funktioner. Hormonhopp och olika patologier påverkar en kvinnas tillstånd och välbefinnande.

En av de många manifestationer som följer med början av klimakteriet är smärta och svårighetsgraden i de nedre extremiteterna. Dessa sensationer intensifieras både före och under kritiska dagar..

Smärta före menstruation

En ganska vanlig orsak till att benen skadar innan menstruationen är dysmenorré. Ungefär en dag före regleringen börjar symtom på denna patologi dyka upp, som uttalas i processen med menstruation, men försvinner i slutet av kritiska dagar.

Gynekologer bestämmer orsaken till sjukdomen med menstruations oregelbundenheter och förändringar i hormonnivåer under PMS. Dessutom har experter bevisat att orsaken till dysmenoré kan bero på ärftlighet, det vill säga om mammans kritiska dagar var komplicerade av många förvärringar, är det möjligt att dottern också kommer att drabbas av smärtsamma manifestationer under menstruationen.

Dysmenorré kan ha både en mild form (åkommor kännas nästan inte och påverkar inte den vanliga rutinen i livet), och allvarligare, upp till allvarliga akuta smärtor som stör det normala livet. I svåra fall av sjukdomen observeras ofta förvärringar av andra sjukdomar (smärta i leder, buk, rygg, migrän).

Det händer att dysmenorré orsakas av andra kroniska sjukdomar, medfödda funktioner i livmodern och vagina, biverkningar av intrauterin preventivmedel. Under många år kan sjukdomen vara asymptomatisk och oväntat manifestera med åldern och intensifieras i dess manifestationer från år till år..

Symtom på dysmenoré inkluderar:

 • smärta i nedre buken, som sträcker sig till benen;
 • allmän svaghet, trötthet;
 • irritabilitet och / eller aggressivitet;
 • otillräckligt svar på lukt (till exempel, plötslig intolerans mot lukt, som vanligtvis inte orsakar avslag);
 • illamående, yrsel;
 • dålig matsmältning
 • svullnad och / eller domningar i händer och fötter;
 • takykardi;
 • huvudvärk och ledvärk.

Undvik den här sjukdomen kommer att hjälpa till vid en snabb behandling av inflammation i bäckenorganen. Du måste också vara tillräckligt uppmärksam på en hälsosam livsstil och ditt välbefinnande..

Vilka är de fysiologiska orsakerna till smärta

I många fall betyder smärta i nedre extremiteter inte patologi. Detta symptom kan vara förknippat med förändringar på hormonnivån som uppstår under månatlig blödning. I mitten av menstruationscykeln hos kvinnor ökar progesteronnivåerna.


Hormon kan påverka smärta

På grund av detta expanderar kärlen i livmodern, vilket påverkar olika organ, särskilt de som finns i bäckenområdet. Samma process påverkar benen. Sedan expanderar venerna och börjar passera en stor mängd blod genom sig själva. Detta orsakar svullnad, tyngd och smärta i benen..

Obehagliga känslor i kroppens nedre del möts ofta av både unga flickor och redan vuxna kvinnor. Vid puberteten händer detta ganska ofta. Men med upplösningen av cykeln försvinner symptomen vanligtvis. Hos kvinnor under klimakteriet saknas ofta olika spårelement och mineraler. I detta avseende kan smärtsamma upplevelser förekomma. Om du äter och tar vitaminer korrekt under denna period kommer situationen att förbättras och obehaget kommer att passera.
Detta är intressant: vilka vitaminer som rekommenderas för klimakteriet.

Vad man ska göra med smärta

Det är svårt att hantera smärta och inte veta orsakerna till dess förekomst. Om saken är en naturlig reaktion av kroppen på menstruation, är det extremt svårt att göra någonting. Om problemet orsakas av patologi, bör en kvalificerad läkare hitta det..

Bedövningsmedel bör användas i extrema fall, och en läkare bör förskriva dem. Även om fall av svår bensmärta är extremt sällsynta. Åtminstone kan det alltid uthärdas.

Det finns ett antal enkla rekommendationer som kan bidra till att minska smärta..

 1. Gör en fotmassage. Denna procedur kan utföras oberoende..
 2. Bära bekväma skor. Stilettos bärs bäst inte förrän smärtorna försvinner.
 3. Stärk dina benmuskler. Det finns ett antal enkla övningar för detta..
 4. Ta kontrastfotbad. Om det finns hjärtproblem är det bättre att ignorera denna rekommendation..

Oavsett ålder kan ovanstående tips implementeras. Om problemet återkommer varje cykel, smärtan intensifieras eller orsakar överdriven obehag, är det bäst att konsultera en läkare.

Hur diagnostiseras en överträdelse?

Om dina ben gör ont före eller under menstruationen, rekommenderas det att undersökas av en gynekolog. Först och främst samlar läkaren anamnesis. Patienten är intresserad av alla symptom som följer blödning, förekomsten av kroniska patologier, tidigare operationer, förlossning och abort. Dessutom gör han en gynekologisk undersökning. Med hjälp av dessa åtgärder kan du bestämma de fysiologiska orsakerna till smärta.


Ett blodprov utförs för att fastställa orsaken.

Då ger läkaren kvinnan en remiss för ett blodprov. Det utförs för att upptäcka hormonnivån såväl som patogen mikroflora. Din läkare kan ta en bomullspinne för testet. Dessutom leder gynekologen patienten till ultraljud. Först efter att ha fått alla resultat kan läkaren förskriva en adekvat behandling.

Diagnostik

För att utesluta allvarliga patologier och ställa en noggrann diagnos bör du definitivt rådfråga en läkare. I första hand kan det här vara en terapeut eller gynekolog som ger vägledning till följande undersökningar:

 • allmän och biokemisk analys av blod och urin;
 • analys för närvaro och effekt av könshormoner;
 • ultraljudsundersökning av bäckenorganen;
 • vaginalpinne för närvaro eller motbevisning av sexuellt överförda sjukdomar och infektioner.

Om det finns antydan till skador på vener, kärl och nerver i nedre extremiteter, föreskrivs deras undersökningar dessutom.

Vidare kan mer djupgående diagnostik utföras av följande specialister: vaskulär kirurg, neurolog, reumatolog.

Hur behandlas smärta medicinskt

Behandling av smärta i benen under menstruationen bör vara omfattande. Först och främst föreskriver läkaren vitaminer till kvinnan. Ett sådant komplex bör innehålla fettsyror och mineraler.

Vid svår smärta föreskriver läkaren smärtstillande medel. De kan vara i tablettform, liksom salvor, krämer.

Diclofenac har god effekt. Förutom den smärtstillande effekten eliminerar medicinen inflammation. Det har också en avslappnande effekt. Dexalgin eller Menalgin kan också ordineras. I många fall föreskriver läkaren hormonella läkemedel samt lugnande medel. Läkarnas rekommendationer inkluderar användning av folkrättsmedel, som är bra hjälpare i läkningsprocessen..


För att lindra smärta ordineras Dexalgin

Hur är symtomen på dysmenorré?

Sjukdomen kan delas in i flera typer beroende på kursens natur:

 1. Kompenserad dysmenorré. En kvinnas välbefinnande under menstruationen förblir oförändrad under lång tid.
 2. Kompenserad. Smärtupplevelser ökar varje år.

Typiska symtom på dysmenorré är:

 1. Smärta i nedre del av buken. Ofta strålar de ut till sakralregionen och till benen.
 2. Känsla av svaghet.
 3. Trötthet utan uppenbar anledning..
 4. takykardi.
 5. Yrsel.
 6. Anfall av illamående. Ibland åtföljs de av kräkningar.
 7. Diarré eller förstoppning.
 8. Svullnad i armar och nedre extremiteter, domningar.
 9. Låg kvalitet eller låg kroppstemperatur.
 10. Luktintolerans.
 11. Kvinnan blir irriterad eller aggressiv.
 12. Kan störas av smärta i huvudet eller lederna.

I vissa fall förekommer dessa symtom samtidigt. Kvinnan känner sig riktigt sjuk. Dysmenoré manifesterar sig ibland efter menstruationens slut. En kvinna kan bli störd av smärta under sexuell intimitet..

Dysmenorré kan vara förknippad med medfödda patologier i livmodern eller vagina. Ett antal sjukdomar leder till det faktum att det finns svårigheter i utflödet av menstruationsflödet. Ofta kan orsaken vara hormonellt misslyckande, där balansen mellan prostaglandiner störs. I sin tur leder detta till kramper i livmodern.

I vissa fall åtföljer dysmenorré utseendet av allvarligare kvinnliga sjukdomar, till exempel:

 • endometrios;
 • myom;
 • utveckling av vidhäftningar;
 • tuberkulos;
 • komplikationer efter artificiell avslutning av graviditeten och efter förlossningen;
 • åderbråck i nedre extremiteter.

Vilka folkmetoder används

Det finns många okonventionella tips för att bli av med smärta i nedre extremiteter under menstruationen. De vanligaste är:

 1. Klä sig med kålblad. Flera blad rivs från färsk kål, som tidigare pressats något (så att de låter juicen). Sedan påläggs de på det område där obehag uppträder. Över lakan är fixerade (inte täta) med ett bandage.
 2. Selleri juice. Det måste tas en sked om dagen. Det är nödvändigt att fortsätta använda en sådan medicinsk dryck i en månad, sedan ta en paus under samma tid och upprepa kursen.
 3. Teer. Om benmusklerna värker före eller under menstruationen, rekommenderas att du dricker lugnande örtte. Melissa eller mynta, samt kamomill, är lämpliga för detta..

Varma fotbad med tillägg av samma avkopplande örter hjälper bra.

Varför gör benen ont vid menstruation, se den här videon om detta:

rekommendationer

Förutom droger bör unga flickor och kvinnor vara uppmärksamma på sin livsstil och vid behov korrigera den.

Efter en arbetsdag rekommenderas det att ta korta promenader. Om arbetet innebär en stillastående karaktär, gör gymnastik och knådningsövningar var 1,5: e timme. Fötter ska inte kastas mot varandra utan bara hålla dem i ett avslappnat upprätt läge.

Efter en aktiv dag rekommenderas att lyfta benen medan du ligger på 70-90 grader i 30 minuter. Detta bör göras regelbundet för att minska belastningen på nedre extremiteterna..

När smärta uppstår har mormödrar länge applicerat ett blad med kål på lesionen. Denna metod kan användas på kvällen eller på natten..

Du bör också hålla fast vid rätt näring och mätta din kropp med vitaminer, frukt, färska grönsaker och undvika en stor mängd fet och skräpmat. Sedan kommer frågan om varför benen gör ont under menstruationen stör mindre ofta eller vara helt irrelevant.

Hur är förebyggande

Som en förebyggande av obehag i benen under menstruationen måste vissa regler följas. Dessa inkluderar:

 • hålla kontrastbad för benen;
 • bär bekväma skor;
 • hålla fötterna varma;
 • utföra massage;
 • vägran att lyfta tunga vikter;
 • muskelförstärkning (träning, långa promenader);
 • håller bad med lugnande örter.

Om problemet fortfarande uppstår bör det inte ignoreras (särskilt när det gäller regelbundna manifestationer), eftersom ett obehagligt symptom kan indikera förekomsten av hälsoproblem.

Benet gör ont innan menstruationen

Hos många kvinnor åtföljs menstruationen av smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen. Vissa kommer till gynekologer med klagomål och säger att de under menstruationen skadar benen. Obehag kan uppstå i slutet av cykeln och fortsätta med början av menstruation.

Kan benen skada under menstruationen

Med uppträdande av smärta i de nedre extremiteterna under menstruationen möter patienter i olika åldrar. Med klagomål till gynekologerna kommer:

 • mödrar med döttrar under pubertetsflickor;
 • kvinnor i reproduktiv ålder;
 • kvinnor under förändringar i klimakteriet.

Obehagliga känslor uppstår på grund av förändringar i den hormonella bakgrunden. Vissa kvinnor har något smärtsamma ben, andra klagar över att de inte kan gå på grund av smärta, de känns även under vila.

Symtom på smärta i benen under menstruationen

Beroende på orsakerna till smärta i benen ändras svårighetsgraden av symtomen. Patienter kan klaga på dragande smärta eller en känsla av värk. Obehagliga känslor är koncentrerade i området med fotleden, knän, höfter.

Smärta orsakas av naturliga fysiologiska förändringar som inträffar i kroppen eller av sjukdomar i blodkärl, leder, neurologiska störningar.

Leder skada under menstruationen

Ledsmärta är ett av symptomen på svår dysmenorré. Med denna diagnos uppstår stark smärta samtidigt i nedre del av magen, nedre delen av ryggen, vegetativa, emotionella störningar.

För att fastställa orsakerna till varför leder skada innan menstruationen måste du genomgå en omfattande undersökning. Med menstruation kan obehag hos patienter som lider av degenerativa dystrofiska förändringar i ledvävnaden intensifieras. Det är nödvändigt att uppmärksamma sådana samtidigt symtom:

 • smärta vid palpation;
 • svullnad, rodnad;
 • rörelsehinder.

Hos vissa patienter börjar lederna att skada även i frånvaro av sjukdomar. Obehag orsakas av ett överskott av prostaglandiner, brist på endogena opiater i kombination med ett lågt smärttröskelvärde. Detta är en manifestation av premenstruellt syndrom..

Drar benen före menstruationen

Ritningar förekommer ofta hos ungdomar. Deras utseende beror på förändringar i kroppen. Ben, muskler i tonåren växer snabbt, det vaskulära nervsystemet har inte tid för sin utveckling. Nervändar blir känsligare, reagerar starkare på alla stimuli, effekten av prostaglandiner blir mer uttalad.

Med klagomål på att benen värker före menstruation kan kvinnor i reproduktiv ålder komma till gynekologen. Om smärtan täcker nedre delen av ryggen, buken, illamående, svaghet, yrsel, kan läkaren diagnostisera dysmenoré.

Ritningskänslor förekommer ofta hos patienter med kronisk adnexit. Lång inflammation i hängorna provocerar upp smärta i nedre del av buken, som strålar till ländryggen, nedre extremiteterna. Även ben i kvinnor som är benägna att ödem.

Att bryta benen före menstruationen

En känsla av värk i musklerna, lederna före menstruationen är sällsynta. Kvinnorsben är mycket ömma, i vilka bäckenbenen har alltför divergerat före förlossningen, ryggkotorna har förskjutits under graviditeten. Att ändra formen på skelettet provocerar blodkärl, nervändar. När menstruationen börjar ökar hormoner känsligheten i kroppen.

Känsla av värkande ben förekommer hos kvinnor som lider av degenerativa förändringar i ryggraden. När man klämmer ner nervändar i sakralregionen börjar benen skada. Honken sprider sig till höfterna, nedre benen.

Låret gör ont vid menstruationen

Oftast känner kvinnor smärta i utskjutningen av livmodern, bilagor. Vissa patienter kommer till gynekologen med klagomål på obehag i ljumsken, höfter. De visas på den första dagen av menstruationen eller några dagar innan de börjar. Spridningen av smärta genom underkroppen är karakteristisk för dysmenorré. När dessa klagomål visas måste du först utesluta sjukdomar i leder, blodkärl, neurologiska störningar.

Varför gör menstruationen ont vid menstruationen?

Ta reda på orsakerna till att benen skadar under menstruationen, det kommer att visa sig efter en omfattande undersökning. Uppkomsten av smärtsamma upplevelser kan orsakas av fysiologiska eller patologiska skäl. För att fastställa den exakta orsaken är det nödvändigt att kontrollera reproduktionsorganen, kärlen, lederna, avgöra om det finns problem med ryggraden, inflammation. Ben kan skada efter förlossning, operation.

Fysiologiska orsaker till bensmärta före menstruation

Vid klagomål som sträcker benen under menstruationen kommer ofta patienter med svårt premenstruellt syndrom till gynekologerna. Läkaren har rätt att anta att smärtan uppstår på grund av PMS, om det under undersökningen visar sig att före en kvinnas period:

 • irritabilitet intensifieras;
 • ökad aptit;
 • smakpreferenser ändras;
 • svullnad blir synlig.

Under påverkan av hormoner expanderar benvenerna, detta leder till en känsla av tyngd, spricker.

Kroppen under perioden för förberedelse för menstruation producerar aktivt prostaglandiner, nödvändiga för att minska myometrium. Deras koncentration i blodet stiger, blodkärls spasm, ischemiska tillstånd utvecklas. Hemodynamiska barriärer bryts, syre-svält utvecklas i cellerna, så smärtan intensifieras.

Förekomsten av fysiologisk smärta är karakteristiskt för flickor i tonåren. I frånvaro av sjukdomar i reproduktionsorganen, leder, försvinner obehag efter 1-2 år från början av menstruation. Den hormonella bakgrunden normaliseras, obalansen mellan utvecklingen av muskuloskeletala, vaskulära nervsystemet försvinner.

Under perioden före förlossningen på grund av hormonella förändringar börjar benen skada. När uppkomsten av ett sådant symptom före klimakteriet måste du se till att det inte finns några sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, lederna.

Patologiska orsaker

För att fastställa orsakerna till att benen skadas innan menstruationen, under de första dagarna av menstruationen, gör gynekologer en visuell undersökning, en tvåhandig undersökning av livmodern och skickas för en ultraljudssökning. Smärta kan uppstå på grund av kronisk adnexit, uterus fibroids, endometrios och andra sjukdomar i reproduktionssystemet..

I avsaknad av problem från reproduktionsorganen börjar benen skada på grund av utvecklingen av kärlsjukdomar, muskel- och bensystem:

 • osteochondrosis;
 • tromboflebit;
 • artrit;
 • överträdelse av det intervertebrala brok;
 • tumörer;
 • degenerativa, inflammatoriska sjukdomar i lederna;
 • venös insufficiens.

Endokrin sjukdom leder till en försvagning av immunitet, uppkomsten av polyneuropati.

När man ska träffa en läkare

Efter att ha känt att de nedre extremiteterna periodvis skadar, börjar kvinnor ta smärtstillande medel och använda salvor. Självmedicinering leder till utvecklingen av den underliggande sjukdomen och orsakar smärta.

Om benen skadar regelbundet intensifieras obehaget under menstruationen eller innan de börjar, är det nödvändigt att konsultera en gynekolog. I avsaknad av problem med reproduktiv hälsa krävs samråd med en phlebolog, neuropatolog, endokrinolog, reumatolog, traumatolog och andra specialister med smal profil..

Diagnostik

För att identifiera orsaken till att benen gör ont kan läkare förskriva:

 • biokemiska, allmänna blodprover;
 • MRI
 • hysteroskopi;
 • Ultraljud
 • vaskulär undersökning.

Varje läkare väljer undersökningar för att kontrollera frånvaron eller förekomsten av specialiserade problem. En gynekolog, förutom undersökning, manuell palpation av reproduktionsorganen, hänvisar till ultraljud. Om tumörer upptäcks kan cyster förskrivas behandling och diagnostisk laparoskopi.

I de fall knäen skadar under menstruationen föreskriver läkaren radiografi, artroskopi och diagnostiserar rörlighet i lederna. För sjukdomar i venerna föreskrivs ultraljudangioscanning, radiopaque phlebography, CT eller MRI.

Behandling

Behandlingstaktiken för patienter med smärtsamma undre extremiteter väljs beroende på orsakerna till obehag. Om smärta är ett symptom på PMS, hjälper hormonnormaliserande medel.

Läkare kan välja ett läkemedel som syftar till att förbättra lederna eller stärka tonen i venerna. Vid behov föreskrivs lugnande medel, smärtstillande medel, multivitaminkomplex.

Möjliga komplikationer

Patienter vars ben började skada under menstruationen bör genomgå en omfattande undersökning. Det är viktigt att identifiera den underliggande sjukdomen som väcker smärta. Om orsaken inte elimineras, förvärras tillståndet gradvis..

Gynekologiska sjukdomar i avancerad form leder till infertilitet. Sjukdomar i lederna och ryggraden komplicerar livet. Bristen på behandling leder till nedsatt rörlighet i lemmarna, problem uppstår när man går. På grund av en kränkning av venös ton försämras blodtillförseln till lemmarna.

Förebyggande åtgärder

Det kommer att vara möjligt att förhindra uppkomsten av smärtsamma upplevelser under menstruationen, om du följer kosten, fysisk aktivitet. Bensmärta förekommer oftare hos överviktiga patienter. Detta beror på ökad belastning på lederna, en tendens till åderbråck.

Förebyggande åtgärder inkluderar också:

 • bär bekväma skor;
 • kontrasterande fotbad;
 • regelbunden självmassage.

Värdet har effekt i den andra fasen av cykeln. Med en tendens att smärta ser ut måste du överge alkohol, produkter som provocerar svullnad, minskar mängden kaffe.

Slutsats

Inför det faktum att under menstruationen ömma ben är det nödvändigt att tycka gynekologen. I avsaknad av sjukdomar från reproduktionssystemet bör en omfattande undersökning göras. Detta är nödvändigt för att i rätt tid identifiera orsaken till smärta, eliminera den. Uppträdandet av smärta orsakas av verkan av fysiologiska eller patologiska faktorer.

Benvärk under menstruationen

Bensmärta under menstruationen beror vanligtvis på en förändring av den kvinnliga kroppens hormonella bakgrund under denna period. Vegetativa-vaskulära störningar kan också vara orsaken..

Efter att ha fastställt den provocerande faktorn av obehag, kommer läkaren att förskriva ett adekvat behandlingsschema.

Hur länge har du haft detta smärtsyndrom??

 • Några dagar (25%, 569 röster)

Totalt antal röster: 2 250

Varför gör mina ben ont vid menstruation

Menstruationens början indikerar att kroppen är redo att bli gravid och fostra ett barn. Det kan passera obemärkt, men många kvinnor klagar över obehag och smärta i nedre extremiteter. Detta fenomen betraktas ibland som fysiologiskt, det är förknippat med hormonella förändringar..

Det finns dock andra skäl, till exempel:

 • algodismenorea;
 • diabetes;
 • inflammatoriska sjukdomar;
 • kärlsjukdom;
 • polyneuropati;
 • ledsjukdomar;
 • nedsatt njurfunktion, åtföljt av problem med att ta bort vätska från kroppen och förändringar i det inre trycket.

Ibland finns det en strålning av smärta från livmodern. Detta händer med endometrios och nedsatt funktion av bäckenorganen.

Negativa manifestationer är mest uttalade med hormonell dysfunktion i äggstockarna. Hos flickor under puberteten, som åtföljs av början av menstruation, uppträder obehag i benen på grund av den aktiva tillväxten av ben och muskelfibrer.

Patologiska symtom kräver en konsultation med en läkare, han kommer att kunna bestämma ursprunget till smärta och dess förhållande till menstruation.

På grund av vad vener på benen skadar under menstruationen

Kvinnors och mäns vener är i olika förhållanden, trots avsaknaden av grundläggande skillnader. Smärta och åderbråck hos kvinnor från 20 till 35 år förklarar de fysiologiska förändringarna i hormonsekretion.

Observationer visar att en betydande del av patienter med åderbråck föregicks av oregelbunden menstruation.

Safenösa veners utseende förklaras av östrogenbrist och övervägande av corpus luteumhormonet, vilket kan utöva en mild avslappnande effekt på de venösa väggarna. Under menstruationen klagar patienter med åderbråck aktivt för smärta i benen som försvagas eller försvinner efter dess slut.

Förutom effekten på kärlväggen, kan hormoner också störa blodkoagulationsprocessen, vilket är farligt vid uppkomst av åderförkalkning..

Gyttjebad

Gyttja har förmågan att utöva en regenererande effekt på huden, normalisera hudens funktioner, rengöra den från gifter och giftiga ämnen, stimulera metaboliska processer, blodcirkulation. Användning med ett terapeutiskt syfte hjälper till att eliminera känslan av trötthet, smärta, spänningar.

Ta ett bad genom att sänka nedre extremiteterna i en vätska, det rekommenderas 15-20 minuter. I slutet av proceduren tvättas lemmarna med varmt och kallt vatten, torkas, appliceras kräm.

Vad är tråkigt eller skärande smärta i benen som pratar om

Ben av människor i olika åldrar skadar på grund av överdriven belastning, typ av aktivitet, skador, sjukdomar. Smärta kan ha varierande intensitet, från mild domningar och bankande, som passerar utan hjälp efter vila, till svår smärta, gråt och spasmer, berövar sömn. För att ta reda på orsaken till patologin måste du träffa en läkare.

Benhälsa beror på arbetet i alla inre organ och system. Smärta i lemmarna diagnostiseras hos människor i olika åldrar, dess utseende provoserar många faktorer. De kanske inte är allvarliga, men det finns hotade sådana som kräver omedelbar behandling..

Smärtupplevelser ger mycket obehag och hindrar utförandet av vanliga vardagliga aktiviteter. De kan vara värkande eller akuta. Ömhet kan vara konstant eller förändras beroende på tid på dygnet eller fysisk aktivitet.

Patologi kan indikera en sjukdom. För att minska risken för komplikationer rekommenderas det att du söker läkarhjälp förr. Läkaren kommer att kunna förskriva ett adekvat behandlingsschema efter genomförande av diagnostiska åtgärder, vilket fastställer orsaken till smärtsyndromet.

Orsaken till tråkig eller skärande smärta kan vara:

 1. Ateroskleros i artärerna. Det åtföljs av komprimering av vaskulära väggar och obehag, vars intensitet ökar när man går.
 2. Åderbråck. Brott mot utflödet av blod leder till ökat tryck i kärlen och stagnation. Det finns en känsla av tyngd och smärta, ökade symtom observeras i slutet av dagen.
 3. Tromboflebit. Inflammation av venerna och bildandet av blodproppar åtföljs av en konstant brinnande skärande smärta i lägre extremiteterna. Parallellt visas ödem, hudens färg förändras. Temperaturen kan stiga upp till 38 grader.
 4. Djup ventrombos.
 5. lymfstasis.
 6. Traumatiska skador, benbrott.
 7. Sjukdomar i ryggraden. Detta kan vara en förskjutning av ryggkotorna, osteokondros, intervertebral brok. Komprimering av nervrötterna leder till smärta.
 8. Långvarig stående eller sittande. På grund av nedsatt venös och arteriell cirkulation lider vävnader av syrebrist och ansamling av gifter och gifter.
 9. Myosit. Karakteriseras av skador på muskelfibrer.
 10. Bildningen av maligna neoplasmer. Patienter klagar över bensmärta bland allmän svaghet, utmattning och feber.
 11. Infektionssjukdomar.
 12. Gemensamma sjukdomar. Skärande smärta känns i underkroppen, de gör det svårt för en person att röra sig.
 13. Diabetes.
 14. Kränkning av ischiasnerven. Obehag känns i hela benet, särskilt på baksidan av låret.

Säsongen spelar en roll i utseendet på smärta, detta beror på tillväxten och ersättningen av nervändar. Sannolikheten för att utveckla processen ökar på sommaren på grund av förhöjda nivåer av vitamin D.

Vad betyder bensmärtan hos män och kvinnor, skillnaden

Bensmärta är bekant för alla delar av befolkningen, både män och kvinnor lider av den. De nedre extremiteterna är mest utsatta.
ruzke, de penetreras av nervfibrer, detta förklarar det faktum att någon av deras struktur kan bli en källa till smärta.

Hos fysiskt friska människor, både hos män och kvinnor, kan smärta framkalla fysisk aktivitet, långvarig vistelse i en obekväm position eller stående.

Hos män, särskilt efter 40 år, diagnostiseras smärta orsakade av gikt oftare efter 40 år, attacker inträffar på natten.

Avsättning av urinsyrasalter i lederna anses vara en provocerande faktor vid bildandet av sjukdomen, men orsaken kan vara ärftlighet, äta stora mängder kött, en stillasittande livsstil och alkoholmissbruk..

När du behöver snarast kontakta en läkare

Bensmärta är bekant för de flesta, inte alla, när det dyker upp, söker medicinsk hjälp. Om obehaget försvinner efter en tid bör oro inte uppstå, men det finns ett antal faktorer, vars utseende kräver omedelbar hjälp.

Det rekommenderas att ringa ambulans om:

 • smärta tillåter dig inte att flytta, överföra kroppsvikt till en lem;
 • det finns misstankar eller synliga tecken på ett brott;
 • flera patologiska symtom diagnostiseras samtidigt - smärta, svullnad, rodnad i huden, en plötslig ökning av temperaturindikatorerna i det drabbade lemmet;
 • innan smärtan dök upp hördes ett högt klick, skramlade.

Tveka inte att besöka en läkare om:

 • det finns tecken på infektion - sköljning av huden, lokal och allmän temperaturökning;
 • svullnad, blekhet i huden och kylning av det drabbade området dök upp;
 • ödemprocessen på båda benen diagnostiseras parallellt med en kränkning av andningsorganets funktion;
 • det finns intensiv ömhet i benen efter långvarig sittande;
 • ömhet observeras mot bakgrund av fullständig hälsa utan någon uppenbar anledning;
 • smärta uppstår efter promenader;
 • smärtintensiteten ökar.

Bästa smärtstillande medel för smärtlindring

För smärta anses icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel vara effektiva, eftersom de har en smärtstillande, antipyretisk effekt.

Motiverat är utnämningen:

 1. Diklofenak-natrium. Positiva förändringar observeras efter 7-14 dagar från dagen för ansökan. Den smärtstillande effekten uppnås genom att undertrycka syntesen av prostaglandiner. Finns i form av suppositorier, gel, tabletter, kapslar och injektion. En positiv punkt är att läkemedlet, förutom smärtstillande och antipyretiska effekter, har förmågan att eliminera edematösa processer.
 2. Indometacin. En signifikant minskning av smärtintensitet observeras när du använder läkemedlet under en vecka. Dess verkan är baserad på att blockera produktionen av ett enzym som orsakar inflammation. Det kan förskrivas i tabletter, i form av salvor eller suppositorier. Verktyget har förmågan att förhindra bildning av blodproppar.
 3. Ketorolak. Det har en uttalad smärtstillande effekt, den används ofta i medicinsk praxis.
 4. Texamen. Den används för svår smärta, kännetecknad av att den har en kombinerad effekt, verkar på nivån i centrala nervsystemet och på platser för lokalisering av den inflammatoriska processen..
 5. Dexalgin. Ett kraftfullt smärtstillande medel, men effekten observeras under en kort tidsperiod (från 4 till 6 timmar). Den huvudsakliga aktiva ingrediensen är dexketoprofen..

Hur många benskador läker

Oavsett typ av skada rekommenderas det att du konsulterar en läkare, eftersom offret behöver första hjälpen. Extremitet undersöks för öppna sår. Om de är det, rekommenderas det att bearbeta dem och applicera ett bandage..

Med korrekt första hjälpen sker läkning av mjukvävnad i genomsnitt efter 2-3 veckor, för att symtomen på dislokation och stretching försvinner kommer det att ta från 1 till 4 veckor.

Rehabiliteringsperioden för frakturer varar från 1 till 2 månader, varefter en röntgenkontroll är obligatorisk för att ta reda på om benen är ordentligt läkt.

Förebyggande åtgärder för att förhindra bensmärta

För att förhindra smärta i benen måste du leda en korrekt livsstil som syftar till att minska risken för att utveckla sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

Det rekommenderas att utöva regelbunden doserad fysisk aktivitet, vilket bidrar till normalisering av blodförsörjningen till lemmarna. Att stärka muskelfibrerna i buken hjälper till att minska intensiteten på smärta orsakad av sjukdomar i ryggraden.

Det rekommenderas att undvika att sitta på ett hårt, detta förhindrar irritation av ischiasnerven. Bär lösa kläder och dra inte bältet för mycket..

Det är nödvändigt att ge fötterna tid att vila, eftersom smärtan ofta provocerar överarbetet. Uppmärksamheten bör ägnas åt kosten, dess sammansättning bör innehålla fler livsmedel som innehåller kalcium, magnesium, kalium och natrium. Skor ska vara bekväma, gjorda av naturliga material..

En aktiv livsstil hjälper till att förhindra utvecklingen av fotsjukdomar. Om en person inte rör sig mycket ökar risken för hälsoproblem, därför rekommenderas det inte att stanna hemma, åtminstone dagliga promenader i frisk luft bör vara.

 • dricka vätska hela dagen;
 • bära lösa kläder, särskilt byxor och strumpor;
 • ta ett varmt bad innan du lägger dig;
 • öva avslappningstekniker;
 • göra övningar för att stärka dina vrister;
 • när du går, flytta kroppsvikt till tån, inte till hälen;
 • sova på magen med utsträckta ben;
 • konsumerar naturliga diuretika.

För att inte behöva korrigera situationen kirurgiskt är det viktigt att eliminera de faktorer som leder till deformation av fötter. De listade förebyggande åtgärderna är tillgängliga för alla..

Det rekommenderas också att övervaka vikten, genomföra i rätt tid och adekvat behandling av skador, genomgå regelbundna förebyggande undersökningar av en ortoped och utföra effektiva övningar för fötterna från platta fötter och ben i allmänhet. Detta är ett enkelt komplex, det är bara viktigt att utföra det regelbundet.

Som redan nämnts är skor av stor betydelse, du måste närma dig frågan om deras val mycket allvarligt. Behöver du köpa bekväma skor. Om det finns corns eller corns på fingertoppen eller "sticker ut ett ben", skulle skor med en rundad tå på en liten häl vara optimala.

Med en hälspår är skor utan klackar på hälen på ca 5 cm lämpliga, så det kommer inte att finnas något tryck på hälen och hela belastningen kommer att fördelas om från hälen till tårna.

Med sprickor är båten valet, men de bör ha ett mjukt foder under innersula och klackar. Det är nödvändigt att fördela lasten på foten korrekt. Ortopediska inläggssulor kan hjälpa.

De bör göras med hänsyn till alla anatomiska egenskaper hos foten, vikt, skor hos skor, livsstil. De bör användas när det redan finns ett problem (platta fötter, calcaneal sporrar, ben), och som ett profylaktiskt om majs, hårhårdning, majs, trötthet, förändring i gång eller minskad känslighet i huden på sulan.

Lista över diagnostiska åtgärder för läkare med bensmärta

Vid hantering av klagomål på bensmärta samlar läkaren anamnestiska uppgifter och en allmän undersökning.

För att ställa rätt diagnos och förskriva ett adekvat behandlingssystem, sådana diagnostiska metoder som:

 • ultraljudsundersökning av vener i nedre extremiteter (dopplerografi) - gör att du kan bestämma åderbråck;
 • Ultraljud av mjuka vävnader anses det vara motiverat att genomföra smärta i muskelfibrer och subkutan vävnad;
 • biokemiskt blodprov, gör att du kan bestämma tillståndet hos inre organ och system;
 • allmänt blodprov - låter dig se den inflammatoriska processen, anemi, få en uppfattning om patientens hälsotillstånd;
 • allmän urinanalys;
 • urinanalys enligt Nechiporenko - för att diagnostisera nedsatt njurfunktion;
 • blodsockertest - för att utesluta förekomsten av diabetes hos en person;
 • reumatiska tester;
 • radiografi - förekomsten av sprickor, förskjutning av ben och sprickor bestäms;
 • angiografi av blodkärl;
 • forskning, mikroskopi och bakteriekultur av ledningsvätska;
 • CT och MRI låter dig få en full tredimensionell bild.

Smärta i benen - problemet är många bekant, det kan orsaka olika förändringar och störningar i kroppen.

Smärta, och som ett resultat, trötthet, blir följeslagare med många människors liv. Någon kommer att säga att det är normalt när det i slutet verkar om en oändlig arbetsdag benen värker och "brummer", eftersom livets takt accelererar varje dag. Emellertid kan ett symptom indikera allvarliga problem..

Försök att självmedicinera kan förvärra problemet och tidsförlust kan provocera komplikationer. Det är möjligt att bevara hälsa i extremiteterna, följ bara läkarnas enkla rekommendationer varje dag.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Smärta under ägglossningen: normal eller patologisk?

Ägglossningssmärta kan vara ett symptom.Varför gör ont i magen under denna period??Ägglossning sker varje månad i mitten av menstruationscykeln. Under denna period kommer ett moget ägg ur äggstocksfollikeln....

Cystitis försening

Effekten av cystit på menstruationscykelnTänk på hur cystit och försenad menstruation kan associeras. Cystit är en mycket vanlig patologi vid korsningen av urologi och gynekologi. Fallfrekvensen bestäms av den fysiologiska strukturen hos den kvinnliga urogenitala apparaten....

Gynekologen talade i detalj om återställande av menstruationscykeln efter förlossningen

Efter födseln börjar den kvinnliga kroppen återhämtningsprocessen. Det är alltid annorlunda, som individ. Därför är det inte värt att oroa sig för "men flickvännen är så, men jag är annorlunda"....