Mesjachnie.com

Ansvarsfrihet

Den kvinnliga kroppen är komplex och unik. Alla fysiologiska processer i den är nära besläktade med allmänt välbefinnande och humör och återspeglas också i vissa vanor och beroende. Det är också logiskt att det faktum att hennes hälsa beror på ett gott humör och glädje i kvinnans själ. När allt är vackra damer mycket känslomässiga och sårbara. Även en sådan naturlig process i kroppen som menstruationscykeln kan orsaka olika inte riktigt naturliga önskningar och humörsvängningar. Då måste jag säga, väldigt många damer, under vissa cykeldagar, notera beroende för vissa livsmedel eller bara ohämmad hunger. Några av det rättvisare könet äter helt enkelt otroliga mängder choklad, kakor och andra godis, någon kan inte förneka sig själva korv, men det finns sådana som idag anser att sill är den bästa maten. Men sådana beroende bör inte skrämma, eftersom en vuxen är ganska kapabel att anpassa sina näringsmissbruk. Observera att denna symptomatologi kan förklaras fullständigt av kvinnlig fysiologi och hitta alternativa sätt att hantera den, om det finns ett sådant behov.

Varför finns det en känsla av hunger

Mat är den energi som vår kropp behöver så mycket. Men som allt annat i våra liv måste det vara balanserat, underskott och överskott är förstörande. Nu några ord om menstruationscykeln. Det består av två identiska faser av flödet. Den första är den aktiva produktionen av östrogenhormoner, som ger äggets mognad. Kvinnan mår bra, hon är aktiv, glad, effektiv. Sedan kommer det en topp när ett ägg som har mognat och är klart för befruktning kommer in i äggledaren. Den kvinnliga kroppen börjar aktivt förbereda sig för befruktningen och producerar därför energireserver, eftersom det framtida fostret kommer att kräva ett stort antal nödvändiga spårelement och byggnadsmaterial för utveckling. Därför har många kvinnor under denna period ökad aptit, dessutom kan sådana obehagliga symtom som irritabilitet, dåsighet och svullnad uppträda. Detta beror på en ökning av nivån av progesteron i blodet; eventuella hormonella förändringar i kroppen påverkar också det psykomotiska tillståndet. Många kvinnor, med en ökad aptit, är också oroliga för att öka övervikt, men som regel, under menstruationsperioden, ökar metabolismprocesserna i kroppen, så allt som ätdes var bra och skadade inte kroppen, i form av övervikt.

Varför vill kvinnor verkligen godis innan menstruation eller under?

Det finns många älskare av godis bland kvinnor, trots deras ständiga kamp för en vacker, smal figur, kan damer inte förneka sig själva nöjet att behandla sig själva till något läckert. Denna önskan hos vissa representanter för det rättvisa könet ökar ibland under en viss period av menstruationscykeln. Vi kommer att försöka ge en logisk förklaring till detta..

Och så, som redan angivits ovan, delas menstruationscykeln villkorat i två perioder. Under den första känns kvinnan underbar, bryter inte ner någon, är nöjd med sig själv och sitt liv, någon aktivitet är en glädje för henne, men när ägglossning inträffar blir vissa damer irriterade utan skäl, tårar, de har dåligt humör. Vanligtvis beror detta på en minskning av nivået av endorfin i blodet - glädjehormonet. Och vad är vi vana med att "gripa" stress med, dåligt humör, naturligtvis, något läckert, sött. Därför går ingången choklad, pajer och kakor.

Även i den andra fasen av cykeln kan det finnas en minskning av glukos i kroppen och sedan på en undermedveten nivå känner kvinnan behovet av att kompensera för denna brist.

Det bör noteras att för att hantera bristen på glädjehormonet, hjälper choklad bäst, rekommenderar vi att du väljer svart med en hög andel kakaoinnehåll, för det första stimulerar det produktionen av samma endorfin i kroppen, och för det andra gör det att du får tillräckligt med en liten bit. Som ett resultat kommer glädje att uppnås, men det kommer inte att skada figuren. Dessutom är choklad ett bra sätt att hantera det depressiva tillstånd som många kvinnor upplever innan de börjar sin period..

Ett annat skäl till sug efter sötsaker, vilket är ganska förklarbart med fysiologi, är den ökade produktionen av magsaft under denna period. Därför finns det en konstant känsla av hunger, det vill säga behovet av energi. Eftersom godis bryts ned mycket snabbt är det möjligt att återställa energibalansen med deras hjälp ganska snabbt, därför använder vår kropp enkla sätt, så kvinnor har en okontrollerbar önskan att äta något sött innan menstruation och i tid. Men detta händer inte alls och inte alltid. Ibland visas sugen efter godis efter att ha ätit, när kroppen är helt mättad. I det här fallet ges funktionen av ett antidepressivt medel.

Med brist på sömn i kroppen minskar nivån på hormonet leptin, som är ansvarig för aptiten. Och om hon i detta problem lägger till den andra fasen av menstruationscykeln, börjar kvinnan uppleva en enorm känsla av hunger och sug efter godis.

Hur man hanterar smakpreferenser under menstruationen

Omedelbart konstaterar vi att inte alla kvinnor lider av obegränsad aptit och olika smakberoende i förväg av menstruationen och under, även om det finns ganska många av dem. Detta beror på de individuella egenskaperna hos varje organisme. Trots allt har cykelns varaktighet, kritiska dagar och ömhet i känslor också var och en sin egen.

Därför måste varje dam för att anpassa sin näring hitta sitt eget bästa sätt. Vi rekommenderar de som inte kan utan godis att införa så många livsmedel som möjligt i sin kost på kvällen, som inkluderar naturligt socker, såväl som många olika vitaminer och användbara element. Till exempel kan kakor och godis ersättas med torkad frukt, frukt, nötter, naturliga yoghurtar.

Det är nödvändigt att hjälpa kroppen få tillräckligt och återställa energi. För att göra detta, inkludera i den dagliga menyn vitt kött, bönor, spannmål.

När du verkligen vill ha salt, i stället för skadliga chips, kex, förbered dig en grönsaksrätt med sojasås, och den är välsmakande och hälsosam.

Det bör också komma ihåg att glädjehormonet är direkt proportionellt mot humöret. Därför måste du lära dig att få det inte bara med söt mat, utan till exempel genom utomhusaktiviteter, fysisk aktivitet (lätt springande eller promenader). De kommer att förbättra humör och muskler och skärpa, och en kvinna som är nöjd med sin figur - en glad kvinna.

Vilka produkter som bör föredras

För att minska stressen på kroppen under kritiska dagar är det nödvändigt att ge den rätt näring, vilket gör det möjligt att snabbt fylla upp bristen på näringsämnen.

Och så, i kosten för varje kvinna på kvällen före kritiska dagar bör det finnas baljväxter, eftersom de har mycket fiber. Och det hjälper till att ta bort överflödigt fukt från kroppen. Dessutom finns det i baljväxter en tillräcklig mängd B-vitaminer, på grund av vilka spasmer under menstruationen reduceras och hälsan förbättras.

Alla vet om fördelarna med grönsaker och örter. Tack vare dessa produkter ökar koagulerbarheten i blodet, vilket minskar blödningens överflöd. Dessutom reduceras irritabiliteten..

Ät mer laxfisk, nötter och linfrön. De innehåller omega 3-fettsyror, vilket kan hjälpa till att lindra smärta under menstruationen..

Örtte är till hjälp. Kamomill lindrar muskelkramper, lindrar irritabilitet och ingefära hjälper till att bli av med illamående och uppblåsthet.

Det är också fördelaktigt att dricka stora mängder rent icke kolsyrat vatten..

Men från produkter som kaffe, ost, korv, konserver och halvfabrikat, stekt mat, socker, råder vi dig att helt vägra under menstruationsperioden.

Varför vill du äta mycket under menstruationen?

Menstruationsperioden är en helt fysiologisk process som sker i varje kvinnas kropp. Varje månad mognar ägget i äggstocken, livmodern i livmodern växer för att förbereda kroppen för befruktningen. Om graviditet inte inträffar, avvisas onödig endometrium och blödning uppstår.

Alla dessa processer regleras av kvinnliga könshormoner. På olika dagar av cykeln varierar hormonnivån mycket. Så under menstruationen minskar mängden östrogen och progesteron, men koncentrationen av prostaglandiner ökar. Ett sådant hormonhopp leder till uppkomsten av olika symtom på PMS, såsom nervositet, smärta i bröstet och buken, etc..

orsaker

Ofta är kvinnor med PMS intresserade av varför de känner sig hungriga före menstruation och under blödning. Först och främst blir samma hormonjustering orsaken. För kroppen är det en typ av stress, så en kvinna kan uppleva svår hunger.

Det finns också en psykologisk sida av problemet. Så symptomen på PMS kan avsevärt minska livskvaliteten för en kvinna. Konstant buksmärta, nervositet, hysteriskt tillstånd - allt detta leder till uppkomsten av apati, som många kvinnor börjar gripa.

Många läkare försäkrar patienterna och försäkrar dem att de vill äta under menstruationen på grund av fysiologiska egenskaper. Således tog kroppen hand om kvinnans hälsa, eftersom hon under blödningen tappar många användbara spårelement och vätskor. De måste fyllas på så att det inte finns några hälsoproblem.

Det finns ett sådant problem som viktökning före menstruation, medan en kvinna äter som vanligt och inte äter mycket. Detta är också ett fysiologiskt inslag och är inte förknippat med avsättning av fett i midjan. Faktum är att under menstruationsperioden kan vätska i kroppen dröja, på grund av vilka små svullnader bildas. Som regel passerar de 5-7: e dagen av cykeln och vikten återgår. Normen för viktökning är i detta fall 1-2 kg.

Om du ständigt vill äta innan din period är det möjligt att detta beror på den blodförlust som kvinnan upplever. Mycket stark aptit kan också vara ett symptom på hormonsvikt. Om en kvinna ständigt vill äta, men samtidigt äter balanserad och inte svälter, måste du konsultera en läkare.

rekommendationer

Varför man vill äta ständigt innan menstruationen är förståeligt, men bara kunskap om problemet löser inte. För att undvika att öka övervikt före menstruation måste du granska din diet. Nej, du behöver inte tåla hunger och vägra mat, du behöver bara vara uppmärksam på några nyanser.

Under hela månaden bör en kvinnas näring vara balanserad och förstärkt. Om någon hungerstrejk utan tvekan. Om en kvinna svälter i mitten av en cykel, kommer hon före en period säkert att gå sönder och få extra vikt, eftersom en försvagad kropp inte kommer att kunna hantera PMS-symtom.

Därför, om det finns ett mål att gå ner i vikt, måste du äta. Maten ska vara fraktionerad, i små portioner, så maten absorberas bättre. På morgonen måste du äta mer hälsosamma kolhydrater, samt protein, frukt och grönsaker, sunt fett. På kvällen rekommenderas att luta dig på protein och grönsaker.

Således ser den ungefärliga menyn på en kvinna så här:

 • Någon gröt, frukt.
 • Ostbröd, frukt.
 • Stuv / kyckling / fisk med gröt eller pasta, grönsaker.
 • Frukt, en handfull nötter.
 • Sallad av grönsaker och ägg, eller kokt kyckling.
 • Ett glas kefir eller yoghurt, eller en del med låg fetthalt keso.

Det är mycket viktigt att inte äta för mycket, delarna ska vara små, det är bättre att ånga, laga, baka eller grilla utan olja. Om du verkligen vill ha något skadligt, till exempel rökt korv, choklad eller kaka, är det bättre att äta denna mat på morgonen, upp till 12 timmar. Skadliga kolhydrater konsumeras per dag. Om du äter dem på kvällen, blir de feta.

Sådan näring hjälper inte bara till att ta bort överflödigt fett från kroppen, utan normaliserar också det endokrina systemet, mag-tarmkanalen. Dessutom kommer fraktionell näring var tredje timme att befria en hungrande kvinna för alltid.

Förneka inte dig själv något, speciellt under menstruationen, men du måste känna till åtgärden. Om en kvinna vill undvika överskjutande tid under PMS är det bättre att tillfredsställa överdriven hunger med kalorifattiga livsmedel. Dessa är olika grönsaker, sallader, kycklingbröst, lågfett keso, kefir, etc. Du kan äta dessa livsmedel så mycket du vill så snart hunger.

Om hunger stör under måltiderna rekommenderas att dricka mycket vatten under pauser. Det är också mycket användbart att spela sport. Motion förbättrar blodcirkulationen och humöret, har en smärtstillande effekt och minskar väl hungerkänslan under PMS.

Varför innan menstruationen ökar aptiten

Den kvinnliga kroppen måste behandlas med omsorg och uppmärksamhet, särskilt under perioder med instabila känslomässiga, fysiska och hormonella tillstånd. Detta gäller för menstruationsperioden. Varje 5–7 dagar, varje månad verkar en kvinna förändras: vissa känslor förvärras, någon har aggression, smärta känns ofta i nedre del av magen, det finns en ökad aptit för menstruation och sugen efter atypiska livsmedel. Överväg frågan om näring under menstruationscykeln. Varför vill du ha söt, sur, stekt, salt innan menstruationen, och hur man äter på speciella dagar?

Kvinnlig fysiologi under menstruationen

Vad händer med vår kropp under denna period:

 1. Ständiga fluktuationer i den hormonella bakgrunden, som många system inte alltid kan anpassa sig till.
 2. Smärta i nedre del av buken, liksom sammandragningar - betyder processen för livmoderkontraktion.
 3. Svår blödning, volymen av utgående blod kan växa på grund av vasodilatation, sänka blodviskositeten och minska elasticiteten i deras väggar.
 4. För snabb tarmrörelse, mjuka avföringar eller brist på dessa, liksom andra matsmältningsstörningar.

Nästan alla kroppssystem fungerar i ett förbättrat läge, vilket provocerar nervös överbelastning, och som ett resultat en oemotståndlig sug efter mat, användbar, skadlig - det spelar ingen roll, en kvinna äter oskärpa. Kroppsvikt ökar, svullnad uppträder, uppblåsthet.

Det finns medicinska metoder för att eliminera symtomen på PMS. Tredjepartsstimulering och kemikalier kan emellertid utlösa oförutsedda konsekvenser för en redan försvagad kvinnlig kropp. Det är nödvändigt att begränsa intaget av skadliga och "oönskade" ämnen, så all uppmärksamhet byts till sättet att äta under den planerade månaden.

Tecken på norm och patologi

Normal menstruation - egenskaper:

 1. Stabilitet - helst bör förordningen börja samma månad i månaden (för detta markerar många menstruationscykeln på kalendern) eller intervallet ska alltid vara identiskt, läkarna gör ett fel på 1-3 dagar.
 2. Cykelns varaktighet är från 20 till 35 dagar (detta betyder inte perioden för själva blödningen, men perioden mellan den första dagen av deras start och nästa start).
 3. Varaktigheten av standardblödning sträcker sig från 2 dagar till en vecka.
 4. Färgen på blodet är frisk, skarlakansröd under kritiska dagar, ibland kan små mörka blodproppar visas.
 5. Volymen av allt blod i dessa dagar är 50-150 ml.

Menstruationen bör normalt inte åtföljas av smärta och obehag.

Vilka tillstånd anses vara patologiska:

 1. Brist på stabilitet när cykeln är försenad i mer än 35 dagar, eller den är för kort: mindre än 20 dagar.
 2. Utsläppet är inte flytande utan representerar blodproppar.
 3. Under nästan varje period upplever en kvinna smärta, yrsel, svaghet, svaghet och andra negativa symtom..
 4. Urladdningen är för riklig eller för knapp.

De allra flesta kvinnliga representanter upplever varje månad en moraliskt och fysiskt svår period. Och var och en har sitt eget sätt att undertrycka dem. Mestadels mat.

Varför vill jag äta mycket innan menstruationen

Reguleringar provocerar en hormonell kraftig kraft, varför du under varje period känner dig hungrig. Behovet av mat beror inte på fysiologiska behov. Men varför vill du ha godis under din period? Allt är enkelt. Kroppens huvudmål är att dränka ut hungersignalen från hjärnan. Och hur man tillfredsställer det, oavsett om det är salt, söt, fet, kött eller mjöl, kryddig.

Konstigt nog kan det i sällsynta fall vara exakt motsatt, när det inte finns någon aptit för menstruation. En atypisk aversion mot mat påverkar kroppens tillstånd negativt, inklusive reproduktionssystemet.

Av detta skäl är det dock oacceptabelt att vägra mat och överbelastning av magen är också full. Svaret på frågan om det är möjligt att fasta under menstruationen, negativt.

Diet är inte välkomna. Rätt och fraktionerad näring utan förbjudna livsmedel kommer att minska aptiten utan att låta överskott av kalorier och kroppsfett samlas.

På grund av hormonell obalans kan bara en liten del av kvinnorna hålla zhor före menstruationen - absorption av alla livsmedel på ett kritiskt sätt och äta den mest skadliga, onkaturliga maten med hög kalori. Ofta av dessa anledningar vänder sig patienter till läkare med ett sådant problem, och de föreskriver hormonella läkemedel till dem..

Hormoner som kommer in i kroppen med piller kan vara mycket skadliga. För en kvinna är detta särskilt sant, därför bör medicinering inte tillåtas. Ett alternativ i detta fall är en diet: ofta måltider i små portioner vid vissa timmar, även om det inte finns någon aptit under menstruationen. Dessutom indikeras regelbunden fysisk aktivitet som en förebyggande åtgärd. Tack vare det lossas nervsystemet, vilket innebär att den ledande rollen för att kontrollera hormonella funktioner återgår till det.

Hur man hanterar hunger före och under menstruationen

För att minska zhor under menstruationen måste du följa några enkla regler:

 1. Ät massor av grönsaker (fiber).
 2. Observera rikligt med dryck i små portioner (endast rent vatten, utan söta juice och kolsyrade drycker som irriterar tarmen).
 3. Ät fullkorn (bröd, spannmål, bröd, pasta).

Långsamma kolhydrater, liksom vatten, hjälper till att fylla magen under lång tid. Och feta livsmedel, ett överflöd av kalorier provocerar vanligtvis hunger. En sådan överätning kommer att lägga till siffror på vågen och försvaga många kroppssystem.

Vad du inte kan äta under menstruationen

En kvinnas kropp är särskilt sårbar och känslig på kritiska dagar för inkommande mat. Varje representant för det kända könet har en individuell cykel, men läkarna har utformat en uppsättning regler som främjar god hälsa och undertryck av obehagliga symptom.

Följande produkter rekommenderas inte:

 1. Tunga, stekta, inlagda livsmedel, snabbmat, konserveringsmedel, godis - snabba kolhydrater påskyndar produktionen av insulin, och därmed förloras hormonbalansen.
 2. Choklad - experter varnar för användning av så kallad mjölkchoklad i stora mängder, och det är bättre att utesluta det. Tillåten naturlig svart choklad utan tillsatser som innehåller naturlig kakao. Ju mer det är, desto bättre täcks behovet av magnesium under menstruationen. Det enda undantaget är kvinnor med risk för mastopati..
 3. Baljväxter, kål, muffin, läsk, hela och feta mejeriprodukter - provocerar uppblåsthet och vindbildning, dessutom kan dessa fenomen öka trycket på livmodern, förvärra smärtsamma symptom.
 4. Kryddig, salt, rökt mat - fälla vätska i vävnader, provocera svullnad.
 5. Experter rekommenderar att avstå från att laga griskött och äta vegetabiliska fetter. Trots detta rekommenderas emellertid alla i samklang att dricka linfröolja, eftersom det under menstruationen är viktigt att snabbt tarmrörelse, som det hanterar anmärkningsvärt.

Vad kan och bör ätas under "dessa" dagar

Menstruationens början markeras av en sug efter skadliga kolhydrater. Du kan lugna din aptit och slå in en sådan önskan till din fördel. Låt det vara en kalorifattig produkt, men med innehållet av långsamma kolhydrater. Detta kan inkludera:

 1. Fullkornsbröd.
 2. Alla andra spannmål än gryn och polerat ris.
 3. Durumvete pasta.
 4. Förutom hela tarmen är fiber viktig. Färska och termiskt bearbetade frukter och grönsaker hjälper till att stimulera dess funktioner. För att undvika matsmältningsproblem måste du ta bort choklad från menyn. Lyckligtvis finns det en lösning: den kan ersättas med torkad frukt, persikor, bananer och persimmoner..

Nästa del av perioden - den sista - kännetecknas av en försvagning av den intensiva fettförbränningsprocessen. Här kan du justera dieten något, nämligen byta till proteinmat. Fisk och skaldjur, liksom nötter och bovete, är bra. Tack vare dem kommer kramper att passera, smärtan minskar både direkt i menstruationen och före den. Dessa produkter mättar också kroppen med omega-3-fettsyror..

Bortsett från te och kaffe, byt ut dem med rent vatten utan gas och örtte. Om säsong och terräng tillåter, konsumera, av samma skäl, vattenmeloner och meloner. När det gäller mjölk har läkarna ännu inte beslutat om det är möjligt att dricka mjölk under menstruationen eller från det bara skada. Men med noggrannhet kan vi säga att mejeriprodukter definitivt behövs under denna period. Dessutom, vissa även i dubbel volym, detta gäller yoghurt.

Påverkar alkohol menstruationsförloppet

Vissa kvinnor vänder sig till alkohol under menstruationen för att minska smärta, bekämpa obehagliga upplevelser, lindra spasmer och minska obehag. Men det finns en uppfattning om att det är omöjligt att dricka alkoholhaltiga drycker under menstruationen.

Alla dessa fenomen kan delas in i två grupper beroende på starttid:

 1. Premenstruellt syndrom (PMS) - några dagar före början av blodutflödet - en kvinna känner sig otålig, dödlig, hon lider av ofta huvudvärk, sväller bröstet, drar i nedre del av buken. Detta kommer från fysiska symtom, och när det gäller den moraliska sidan av problemet finns det konstant nervositet, irritabilitet och beröring, kort humör och överdriven känslighet.
 2. Menstruation i sig - här talar man redan om processen att förnya ägget, när man utöver känslomässiga problem lägger till allvarlig smärta i korsryggen och buken. Dessa manifestationer har en helt annan karaktär: från kramper till värkande smärta, från skarp stickningar eller till och med hårda smärta till en tung dragkänsla i livmodern, vissa har till och med känslan av att de vrider ben, etc..

Vad du än säger, du måste försöka hårt för att uthärda det, och önskan att bli av med allt detta är ganska förståeligt. Då kommer alkohol till undsättning. Kan jag dricka alkohol under menstruationen för att bli av med smärta? Ja, många är räddade på det här sättet, det visar sig slappna av, ligga i lugn och till och med sova sundt.

Att dricka mycket är naturligtvis förbjudet. Du kan dricka ett glas vin med menstruation per dag, bättre än rött, eftersom det hjälper till att kompensera för blodförlust, särskilt för kvinnor med anemi. Cognac, vodka, annan stark alkohol rekommenderas starkt. Sådana drycker sänker blodtrycket och dehydratiserar. Är det möjligt att dricka öl under menstruationen? Du bör inte dricka öl heller, för på morgonen med stor sannolikhet kommer det att bli svullnad..

Att äta under tunga perioder bör utesluta alkohol. Att veta om sin fysiologi, eller snarare om det faktum att en kvinna alltid har mycket tunga blödningar, kommer inte att förvärra situationen med alkohol. Alkohol påskyndar bara blod, och därför kommer utsläppet att öka.

Detta negativa resultat för den kvinnliga kroppen är som följer:

 1. Ofta förstärker alkohol bara smärta i nedre del av buken.
 2. Menstruationsförloppet förvärras av vätskeansamling i vävnaderna, och alkohol bidrar bara till detta helt. Det naturliga utflödet av vatten störs.
 3. Varma drycker påverkar cykluss regelbundenhet. Det ständigt förvirrande datumet då menstruationen börjar kommer inte att njuta av sexuellt liv.
 4. Alkohol skakar det psyko-emotionella tillståndet hos en kvinna, som under menstruationen redan är extremt instabilt på grund av en förändrad hormonell bakgrund. Negativa effekter på nervsystemet stör bara den mentala och emotionella balansen.

Kaffe och menstruation

Kan jag dricka kaffe under menstruationen? En underbar favorit av många förfriskande drycker välkomnas inte heller under menstruationens dagar varken av näringsläkare eller gynekologer. Tillsammans med menstruationsblod förlorar kroppen en stor mängd mineraler och vitaminer. Kaffe under menstruationen bidrar bland annat till förstörelsen av C-vitamin, så vårt immunsystem lider. Därför, om du inte kan göra det utan kaffe, ta ytterligare C-vitamin eller multivitaminkomplex.
Av de positiva punkterna kring kaffe kan följande noteras:

 1. Blodcirkulationsstimulering.
 2. Tryckökning.
 3. Ökad hälsa och koncentration.
 4. Hjärnsyreernäring förbättras.
 5. Regelbunden konsumtion av naturligt kaffe jämnar ut och negerar till och med stressande och depressiva tillstånd..
 6. Hjälper till att bekämpa menstruation.

När det gäller kaffe, har läkarna igen inte enighet. Om en kvinna inte har något speciellt beroende till honom och ibland har råd med en kopp, är det bättre att utesluta honom alls under menstruationen. Och när en kvinna vänjer sig till en förfriskande dryck, hon dricker 2, 3, 5 koppar dagligen, då kan du inte kasta det plötsligt, annars förvärras tillståndet. Det måste reduceras till 1 gång, främst på morgonen.

För huvudvärk är det att förbjuda att dricka kaffe. Du kan prova flera alternativ:

 1. Svagt kaffe med tillsats av mjölk - minimalt koncentrerat och alltid naturligt kaffe, plus lite mjölk gör ett bra jobb med att eliminera överskottsvätska och därmed lindra urin- och matsmältningssystemet..
 2. Grönt kaffe - nästan inget koffein, en gynnsam effekt på många organ.
 3. Cikoria - smakar mycket som förbjudet kaffe, även om det inte har sina väckningsegenskaper, och det finns inga begränsningar för mängden cikoria som konsumeras.

Vi kan dra slutsatsen att en vecka för en kvinna kommer en period av kris och vanvidd aptit. Det är nödvändigt att lugna det med mått, att skämma bort svagheter i form av alkohol, kaffe, godis och skräpmat är inte värt det. Tyngd bör läggas på fiber, långsamma kolhydrater och kraftigt drickande. Enkelheten i hela kroppen är huvudmålet, då försvinner obehagliga symtom, menstruationen går smidigt och tyst utan några speciella problem..

Kritiska dagar och aptit - hur är de relaterade och varför är det viktigt

Orsaken till ökad aptit hos kvinnor under den premenstruella perioden är en hormonell kraftig kraft. Ökade nivåer av adrenalin och progesteron (kvinnligt könshormon). Detta leder i sin tur till ökad produktion av magsaft och som ett resultat ökad aptit.

Kvinnor vill äta mer och mer ofta, särskilt längtar efter snabba kolhydrater: söt och stärkelse. Detta problem är särskilt oroande för dem som följer figuren eller strävar efter att gå ner i vikt, liksom de som lider av endokrina störningar (diabetes mellitus) - i andra fall går denna period obemärkt för kvinnor. Med tillkomsten av en ny menstruationscykel försvinner alla symtom på egen hand.

Vad som orsakar aptit för menstruation

Menstruation är en naturlig process där många element är involverade. För någon är de lättare, för någon svårare. Och detta beror både på tillståndet i kroppen som helhet och på individens känslighet i enskilda områden. Men mest av allt påverkar hormonella förändringar cykeln och välbefinnandet..

Innehållet i progesteron och östrogen - hormoner som ansvarar för kvinnans cykel och hälsa - faller till en lägsta nivå i blodet. Detta är ett kritiskt ögonblick. När allt kommer omkring leder detta till en förändring i humör, välbefinnande, hudtillstånd och ökad aptit. Nivån på dessa hormoner stiger redan närmare mitten av cykeln. Sedan alla konsekvenser av den föregående nedgången och kommer till intet.

Ökad aptit före menstruation är normen för nästan alla kvinnor. Olika studier av forskare som har genomförts under många år talar vältaligt om detta. De fann också att det finns flera sorter av specifik hunger - före, under och efter menstruation.

Vilka fysiologiska processer som sker i den kvinnliga kroppen

Menstruationscykler förekommer varje månad i den kvinnliga kroppen. Varaktigheten för var och en är 28-34 dagar. Den första dagen i cykeln anses vara 1 dag kritiska dagar.

Huvudstadierna i menstruationscykeln beskrivs i tabellen.

Steg 1Ägget lägger bara. Mängden östrogen är minst. Gradvis ökar mängden hormon. Bara mot mitten av cykeln är den hormonella bakgrunden på topp. I mitten av menstruationscykeln ökar alla hormoner. Kvinnans hälsa förbättras och hennes prestanda förbättras. Hudens skick förbättras.
2 etappOmedelbart efter frigörandet av ägget minskar mängden östrogen. Progesteron, som är nödvändigt för normal fästning av fosterägget, ökar om befruktningen är framgångsrik. Gradvis börjar hälsan försämras. Premenstruellt syndrom uppstår om befruktning inte äger rum. Dåsighet, apati, irritabilitet uppträder, kroppen blir svullen, hudens tillstånd förvärras.
3 etappOm befruktningen inte äger rum börjar menstruationen. Endometrial rester går ut som en del av menstruationen. Progesteron reduceras avsevärt. En ny menstruationscykel börjar.

Hormonfluktuationer under hela cykeln är fysiologiska och behöver inte behandling. Ibland kan terapeutiska åtgärder rekommenderas till en kvinna om det premenstruella syndromet är alltför uttalat..

Hur kroppen reagerar på mat före menstruationen

Tänk på zhor innan menstruationen. Ökad aptit för PMS avgör ett antal skäl:

 • hormonella förändringar;
 • stressiga situationer och reaktion på det;
 • naturlig förberedelse för befruktning.

För att förstå varför PMS är så hungrig bör man tänka att detta inte är före menstruationen utan efter ägglossningen.

Naturen har fastställt mekanismer som hjälper korrekt befruktning och mild gestation. På grund av detta börjar kroppen aktivt lagra energi för att stödja två på en gång. Det mest framgångsrika ögonblicket för befruktning är ägglossning. Och det händer före menstruationen. Om befruktningen inte inträffade och reglerna började försvinner önskan att äta allt som finns i kylen och i hyllorna.

När det gäller hormonell obalans varar effekten längre. Och om detta är en reaktion på stress, är det problematiskt att bestämma den normala varaktigheten. Minskningen beror bara på hur snabbt situationen upphör att uppfattas av stress..

Om det finns behov av något specifikt? Det kan säga att något specifikt saknas.

Varför vill du verkligen ha fisk innan menstruationen? Kroppen saknar spårelement som fisken är full av: jod, fosfor, magnesium, vitaminer, omega-fettsyror och mycket mer. Vad ska man göra? Ät en bit eller ett par. Överdriv inte bara det med fiskspecialiteter - föredra enkla rätter. Om detta inte hjälper, be din läkare att utveckla en kurs för dig att ta vitaminer och mineraler..

Varför vill du ibland ha något salt innan du börjar din period? Salt hjälper till att hantera stress och distraherar dem. Det sparar dig också från trötthet och ökad stress. Under perioden med premenstruellt syndrom är kroppen mer utsatt för alla dessa faktorer och kräver en lösning på problemet. Ge inte upp - salt förstärker bara hunger och behåller vatten, vilket redan är dåligt utsöndrat före menstruationen.

Vad mer är skälen zhor

Kvinnors huvudroll är förplantning. Ägglossning är den mest gynnsamma perioden för en sannolik befruktning. Det är efter frigörandet av ägget att hjärnan ger en signal om behovet av ansamling av näringsämnen.


Många för närvarande dras till fett

Innan menstruationen dras en kvinna till tung och skräpmat. Detta symptom är karakteristiskt för de flesta flickor. Symtom manifesterar sig även i de representanter för det svagare könet som följer en diet eller korrekt näring..

Ökad aptit syftar till att bevara sannolikt avkomma och framgångsrik befruktning. Reglerad produktion av insulin och magsaft.

Om befruktning inte har inträffat tar kroppen bort överskott av ansamlingar. Minskad progesteron ger rengöring av livmodern och tarmkanalen. Ofta sker detta den första dagen av menstruationen.

Efter menstruationens början minskar aptiten tvärtom. Hungerns hjärncentrum aktiveras. Tillståndet börjar stabilisera.

Hur ökar aptiten under menstruationen

Men zhor under menstruationen - detta är inte längre förberedelse för förplantning. Det är bara en reaktion på stress. Kroppen är van vid att hantera svårigheterna i livet med hjälp av lite läcker skadlighet. Och när han själv blir en enda stress - på grund av perestroika, en hormonell våg, smärta - har han inget annat val än att ta till beprövade och välkända metoder.

Appetiten ökar före och under menstruationen eftersom det är just detta sätt att hantera stress som verkar vara det enklaste och mest logiska. Men detta är i grund och botten fel. Och inte ens på grund av att månatligen ätade kilogram kan förstöra siffran väldigt inopportune. Men också för att ett sådant sätt att hantera stress inte är det bästa alternativet. Och du bör lära dig att hantera detta problem tills det har vuxit till en patologi. Och sedan med tur, kanske bara viktökning och mer intensiv träning, och kanske stroke, hjärtattacker, diabetes, ledproblem och många andra problem som är direkt relaterade till fetma.

Ett annat skäl till att man under menstruationen plötsligt känner att äta mycket kan vara de hormoner som produceras av kroppen speciellt för processen att separera ägget och utseendet på ett nytt. Kroppen reagerar på sitt sätt - försöker kompensera för obalansen i vanliga hormoner med mat.

Vilka är de fysiologiska orsakerna till uppkomsten av zhora

Produktionen av kvinnliga hormoner sker under påverkan av det centrala nervsystemet. Menstruationscykeln koordineras av:

 • hypofys;
 • hypotalamus;


Hypofysen ansvarar för produktionen av hormoner

Hormonfluktuationer förekommer. Nivån på adrenalin och insulin förändras. Det är av denna anledning som aptiten förbättras kraftigt. Dessutom ökar kroppsvikten. Överskottsvätska börjar samlas. Kroppen är tydligt svullnad.

Ökad aptit kan också förknippas med en stor blodförlust under menstruationen. Således försöker kroppen återhämta sig på egen hand. Det finns en påfyllning av protein och järn. Det mest negativa tillståndet påverkar tillståndet hos kvinnor som är benägna till övervikt. Det är viktigt att normalisera metaboliska processer.

Varför avtar inte aptiten efter menstruationen?

Zhor efter menstruation är en specialkategori. Och om frossa före planerad menstruation är helt rättfärdigad av hormoner eller förberedelse för att fostra ett barn, efter det blir det irrelevant.

Så varför uppstår en sådan hunger? Läkarna säger att flera alternativ kunde ha påverkat detta..

Om det finns en vana att "belöna" med mat, kan kroppen överföra den till en konditionerad reflex. Efter att ha upplevt stress försöker han "berömma" sig själv och gör detta med hjälp av den enda spaken han känner - mat.

Om det inte finns någon sådan vana och hunger uppträder omedelbart efter avslutade kritiska dagar kan detta vara ett tillfälle att tänka på balansen mellan hormoner. Detta enda symptom är ingen anledning att ställa en diagnos. Men du bör vara mer uppmärksam på alla andra manifestationer: regelbundenhet i cykeln, svullnad i benen och ansiktet före menstruation, håravfall och så vidare..

Kan zhor vara ett tecken på graviditet

Tills en försening inträffar kanske en kvinna inte ens misstänker att en graviditet har inträffat. I detta fall är zhor inte en manifestation av premenstruellt syndrom, utan ett symptom på framgångsrik befruktning. Detta är en naturlig process för att förbereda kroppen för framgångsrikt bärande av barnet och vidare förlossning.

I de tidiga stadierna av graviditeten ökar progesteronnivåerna snabbt. Kroppen lagrar näringsämnen. När man bär ett barn måste en kvinna äta i två.

Zhor är sällan patologisk. Följande tecken kan också indikera graviditet:

 • illamående;
 • munkavle;
 • obehag i nedre del av buken;
 • svaghet;
 • dåsighet;
 • minskad prestanda;
 • intolerans mot vissa skarpa luktar.


Svaghet och yrsel kan prata om graviditet.

Månadsvis och söt

Denna punkt bör läggas i ett separat stycke i artikeln, bara för att det oroar sig mer. Trots allt tolererar ingen diet kilogram kakor och choklad, även om orsaken till detta är hormonell obalans.

Frågan varför man vill ha godis mest av allt, men det finns ett fullständigt och underbyggt svar i forskningsmaterialet - antingen en brist på blodsocker (på grund av en kraftig förändring i insulinnivåer) eller brist på endorfin är att skylla.

I det första fallet väcker en brist på insulin köp av en annan chokladstång. Men en kraftig ökning av insulinnivåerna leder inte till de mest rosiga konsekvenserna. Så det är bättre att vägra godis. Ofta synd på detta alternativ. Men faktiskt reducerar endorfinbrist nivån på alla funktioner i kroppen och kan inte diskonteras.

Vår kropp producerar hormonet av lycka på egen hand (utom i de fall vi pressar innehållet med choklad). Och mest aktivt sker denna process under ägglossningen. Men efter det minskar det (det återgår till normalt, genomsnitt). Och så måste du konstgjort lägga till lite glädje i kroppen. Du kan öka dess innehåll på billigare sätt - koppla av, lyssna på trevlig musik, läsa din favoritbok, titta på en film eller serie. Plötsliga humörsvängningar uppstår också från endorfinförändringar. Nivå ökad - mindre irritation, mindre lust att äta något.

Varför vill du fortfarande godis innan din period? Av samma anledning som under, men stress blandas igen. Om kroppen tidigare vant sig att "sylt" den med choklad, kommer den att göra samma sak under kritiska dagar.

Sult och kritiska dagar: "Jag vill äta mycket till tårar"

Tack vare många studier vet vi att aptiten minskar med ägglossningen (när östrogen når sitt högsta) och växer efter ägglossningen, när progesteron når sin topp. Enligt forskare ökar matintaget med 90-500 kalorier per dag. Med hjälp av dessa och andra uppgifter har forskare sammanställt ett prov infographic som hjälper kvinnor att fördela belastningen och kalorierna i olika faser av menstruationscykeln.!

Diet på menstruationscykelens faser i kombination med fysisk aktivitet:

De första två veckorna av cykeln (follikelfasen):

 • Idealisk fas för muskelhypertrofi och styrketillväxt.
 • Intensiv styrketräning 3 till 5 gånger i veckan.
 • Kaloriintag: 5% till 10% över stödet.
 • Idealisk för att få muskler och öka styrkan.

De senaste 2 veckorna av cykeln (luteal fas):

 • Intensiv styrketräning 1-2 gånger i veckan.
 • 1-2 gånger i veckan - lågintensiv cardio i 20-40 minuter.
 • Kaloriintag: från 5% till 10% underskott eller stödnivå.
 • Den perfekta fasen att bränna fett lite.

Jag vill återigen påminna om att en kvinnas kropp är extremt känslig. När en kvinna har kaloriunderskott eller om det finns dagligen (eller mer än fyra gånger i veckan) kardio i sitt liv, reagerar kroppen på sådana manipulationer som hotet om överlevnad. Kroppen stänger av de "icke-väsentliga" processerna för tillfället, varav en är reproduktion, vilket gör befruktning omöjlig. Så din period kan försvinna!

Varför ökar aptiten, vad beror det på? Svaret är enkelt: från östrogen. Ja, östrogener, i plural. Detta är inte ett hormon, utan tre så många: östradiol, östriol och östron. Du måste ha hört talas om östradiol. Det är hans handling som har studerats bäst och det är han som påverkar känslorna av hunger och mättnad mer än andra.

Är symptomet farligt?

Zhor tillhör inte farliga symtom, även om det orsakar obehag. Vanligtvis normaliseras vikt och aptit i början av menstruationen.

Sällan kan zhor vara den första manifestationen av ovariell dysfunktion eller polycystic. Ett sådant symptom är också ett symptom på störningar i nervsystemet som kräver kontakt med en läkare..

Zhor kan också indikera överföring av smittsamma processer, skador och också visas efter behandling med olika läkemedel.

Är det möjligt att använda droger

Bantningsläkemedel rekommenderas inte. Det är bättre att fokusera din energi på att återställa aptiten med rätt näring..

Om läkemedel inte kan undvikas rekommenderas patienter ofta att använda:


Reduxin hjälper till att minska aptiten.Alla listade läkemedel förbättrar känslan av fullhet. Accepteras endast efter föregående samråd med en läkare.

För att sammanfatta

Så, en oemotståndlig sugen efter frossa före menstruation är förknippad med egenskaperna hos den kvinnliga hormonsfären. PMS och det undermedvetna behovet av att lugna hjärncentralen som kontrollerar aptit är viktiga här. Under påverkan av sådana förhållanden försöker en kvinna lugna ner med hjälp av mat, ha kul och glädje, uppnå fred.

Alla kvinnor är individuella och speciella, därför finns det många människor, tvärtom, före menstruationen, oroar sig för en fullständig brist på aptit, upp till illamående och kräkningar aversion mot mat. Sådana tillstånd orsakas också av hormonella förändringar med avvikelse av balans i motsatt riktning..

Oavsett hur PMS återspeglas i en kvinnas tillstånd bör man hålla sig till det gyllene medelvärdet. Du måste äta sparsamt med fokus på hälsosam mat. Det är ganska acceptabelt att hänge sig själv då och då med en bit choklad eller godis, rökt fisk och andra delikatesser. Då kommer kroppen inte att drabbas av brist på vad som önskas, den kommer inte att visa aggressiv hunger, vilket kommer att ge utmärkt välbefinnande och yttre attraktivitet.

Jag känner mig som en frossa, jag tuggar hela dagen på jobbet och hemma, till att börja med tänkte jag att det bara var en slump, ja, jag märkte särskilt att bokstavligen fyra dagar före affären, jag vill alltid äta, jag är tunn själv, och till och med kinder visas, och efter menstruationen, vad som händer, förmodligen är kroppen så förberedd för förluster. menstruationen varar 6 dagar, de två första dagarna på smärtstillande medel.

Experter Woman.ru

Få expertutlåtande om ditt ämne

Victoria Kiseleva

Psykolog, Gestaltterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Muzyk Yana Valerevna

Psykolog, psykoanalytiker. Specialist från sajten b17.ru

Semikolennyh Nadezhda Vladimirovna

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Julia Vadimovna Voronina

Psykolog, biblioterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Vzhechinsky Eve

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Zadoyina Lyudmila Aleksandrovna

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Andreeva Anna Mikhailovna

Psykolog, klinisk psykolog, onkopsykolog. Specialist från sajten b17.ru

Korotina Svetlana Yuryevna

Psykoterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Pavlichenko Marina Valentinovna

Psykolog, rådgivande psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Kan jag få en chokladkaka?

De säger att choklad hjälper kroppen att göra endorfiner? Precis vad du behöver på de tråkiga dagarna av premenstruellt syndrom. Endast inte alla typer av chokladprodukter kommer att vara användbara. Till exempel ger mjölk eller vit choklad ingen fördel, såvida inte ett par extra kilo på dina sidor.

Om du verkligen ville ha något sött, chokladkaka eller godis rekommenderar vi att du köper en bar med äkta mörk choklad. Det kan drickas med naturlig kakao bryggt av dig själv..

Och för att övervinna önskan efter godis bör du konsumera tillräckligt med vitaminer och mineraler. Huvudelementen är krom och magnesium, de minskar lusten att äta allt, lindrar irritabilitet och tårar. Kritiska dagar är mycket enklare.

Det är viktigt att veta!

Orthorexia nervosa är inte erkänd som en ätstörning av American Psychiatric Association, och nämns inte som en officiell diagnos i US Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), som används allmänt i USA. Det finns ingen denna patologi i den senaste utgåvan av ICD.

Kvinnor försöker alltid övervaka sina externa parametrar. En stor publik av damer är intresserad av vad som är den främsta orsaken till behovet av mat, särskilt innan menstruationen. Det är under denna process som det är omöjligt att begränsa ens önskan om mat. Hungern börjar intensifieras bara ett par dagar innan de börjar. En aktiv önskan att äta börjar, ofta två veckor efter menstruationens slut. Detta symptom har ett namn - premenstruellt syndrom. Det ger en signal om att menstruationen kommer att börja mycket snart. Om vi ​​pratar om det ökade behovet av mat, är detta uteslutande individuellt. Det finns emellertid flera skäl till förbättringen, eller tvärtom, en minskad aptit, som gäller alla kvinnor. Vidare i artikeln i detalj om varför ökad aptit före menstruation.

Fysiologi eller patologi

Mer intressant:
Echinococcal levercystoperation

Apple mjäll vinäger recensioner

Hittills är problemet med ökad aptit hos kvinnor några dagar innan menstruationen väl förstått. Det finns tillförlitliga svar på varför detta händer, rekommendationer om hur man undviker det..

Den så kallade zhor uppstår omedelbart efter ägglossningen, men aptiten växer gradvis. En kvinna eller flicka märker en ökad önskan att äta något 7-10 dagar innan kritiska dagar börjar. Tillståndet är förknippat med fysiologiska processer, det är omöjligt att motstå dem och det är farligt för hälsan. Du måste lära dig att hantera zhory.

Kommer libido att hantera viljestyrka eller ska jag ta medicin

Om du vill ha sex mer före menstruationen än i andra perioder, kan du ändra situationen:

 • ha daglig intimitet, så att motsvarande hormoner produceras i kroppen;
 • ta hormonella läkemedel;
 • försöker hålla tillbaka.

Det första sättet är bra för familjekvinnor, vars män är hemma varje natt och är redo att utföra äktenskapliga uppgifter. Och om makan arbetar en dag - tre? Då kan du ta dig till knep som telefonsex, men med din egen missus. Kvinnor är varelser med vilda fantasier, och det borde definitivt hjälpa dem..

När hormoner produceras i kroppen: endorfin, serotonin, - förutom en stor attraktion mot en partner, känner en kvinna sig inspirerad och glad. Med denna kombination kommer hon att vara redo att rulla berg, och hennes kreativa aktivitet kan öka.

Det är fantasivärlden som hjälper till att övervinna denna, faktiskt, djurkänsla när det är orealistiskt att ha sex fysiskt. Det återstår bara att fråga: vad man ska göra med icke-kreativt arbete, när man behöver tänka, fokusera på ämnet forskning? Tar du verkligen hormonella läkemedel? Ofta är de rädda att använda på grund av risken för att öka övervikt och inte utan skäl.

Men det finns hormoner som en person tvärtom kan gå ner i vikt oerhört. Kroppsvolymer och former är viktiga parametrar, men inte de viktigaste. Du måste vara försiktig med hormonell obalans och livslångt beroende av droger. Att ta dem tankelöst är inte bra. Detta är ett tillfälle att konsultera med en sexolog, gynekolog, endokrinolog.

Varför du vill äta mycket före och under menstruationen och hur du ska hantera det?

Den premenstruella perioden kännetecknas av många förändringar i kroppen. En av de mest slående manifestationerna av PMS är ökad aptit. Samtidigt vill en kvinna ständigt äta mat av olika slag: söt, mjöl, salt. Många flickor uppmärksammar detta och börjar oroa sig för sin kropp och kropp..

Det bör förstås att en ökad aptit före eller under menstruationen är en fysiologisk naturlig process som sker under hormonella förändringar i kroppen.

Läkare anser att ökad aptit under PMS är ett normalt fenomen, vilket förklaras av kvinnokroppens fysiologiska egenskaper. Menstruationscykeln består av två faser: folliculin och luteal.

En del av den första är en kraftig ökning av östrogennivåer i blodet. Detta hormon hjälper till att mogna ägget. Under denna tidsperiod ligger kvinnans välbefinnande inom normala gränser. När östrogennivåerna når maximalt börjar ägglossningsperioden.

Ett drag i den andra fasen är en ökning av kroppens nivå av progesteron. Detta hormon skapar de mest gynnsamma förutsättningarna för utveckling av embryot om ägget har befruktats. Denna fas är mest obehaglig för kvinnor..

Sådana förändringar i den hormonella bakgrunden leder till att du vill sova, gråta, trötthet, irritabilitet och svaghet uppträder. Hormoner påverkar också aptit hos en person, därför innan menstruationen och under dem vill du äta mycket.

I sällsynta fall observeras akne och svullnad i extremiteterna.

Under den andra fasen av menstruationscykeln sjunker koncentrationen av östrogen i blodet kraftigt. Därför försöker kroppen kompensera för sitt intag av ytterligare kalorier, vilket är anledningen till ökad aptit.

Östrogen främjar bildningen av serotonin, norepinefrin och endorfiner. Brist på hormon orsakar apatisk humör, upp till utvecklingen av depression. Under sådana förhållanden vill de flesta flickor choklad, godis eller andra godis.

Menstruation har en stor effekt på mag-tarmkanalen och matsmältningen. Utsöndringen av magsaft ökar, vilket leder till en reflexökning i aptiten.

Om ägget inte befruktar minskar koncentrationen av progesteron i blodet, vilket leder till normalisering av alla processer och en minskning av kvinnans aptit.

Smakpreferenser under menstruationen kan varieras. Lustet att smaka på en mjölprodukt är inget undantag. För kvinnor kan bageriprodukter framstå som ett "lugnande medel" före menstruationen. De förbättrar det känslomässiga tillståndet och lindrar trötthet..

I detta tillstånd rekommenderas det att konsumera livsmedel med kolhydrater. Dessa livsmedel inkluderar följande produktgrupper:

Användningen av kaffedrycker bör minskas, eftersom de förvärrar manifestationerna av premenstruellt syndrom, vilket ökar bröstsmärtan.

Experter rekommenderar att vägra produkter med högt innehåll raffinerat socker eller stärkelse. Dessa inkluderar:

Söta och salta drycker rekommenderas att uteslutas från din diet, särskilt på kvällen. Sylt eller sylt bör ersättas med mindre skadlig honung.

Vätskeretention i en flickas kropp under menstruationen kan leda till ödem. Detta påverkar en kvinnas psykologiska tillstånd negativt, eftersom vissa av dem har en känsla av att de gått upp i vikt.

En kvinna bör inte starkt begränsa sig till att äta under menstruationen, eftersom det kan leda till negativa konsekvenser som påverkar den psykomotiska och fysiologiska sidan. Men det bör förstås att överätande belastar matsmältningskanalen och hela kroppen.

Läkarna rekommenderar att "skämma bort" dig själv och äta en liten mängd godis. Kontroll över mängden mat som äts är den bästa lösningen på problemet..

Följande metoder hjälper till att effektivt bekämpa ökad aptit:

 • äta små måltider, men ofta;
 • byta uppmärksamhet på vad du gillar att göra (positiva känslor kan distrahera från mat);
 • dricka vatten oftare;
 • tillsätt en liten mängd olja i maten.

Läkare förbjuder kategoriskt användning av före och under månatliga mediciner som minskar aptiten. Att ta mediciner under hormonella förändringar kan leda till menstruations oregelbundenhet.

Det finns flera populära sätt att minska aptiten. De mest effektiva inkluderar:

 1. 1. Ett avkok av kardborre. 2 teskedar krossad rot av en stor skinka hälls med ett glas kokande vatten och kokas i ett vattenbad i 15 minuter. Därefter kyls buljongen och filtreras genom ostduken. En matsked per dag minskar aptiten avsevärt.
 2. 2. nässlor te. Torkade nässlublad hälls med ett glas kokande vatten och insisterade i 5-10 minuter. Därefter används de istället för de vanliga tebladen. Nässlor är rik på mineraler och vitaminer, medan växten eliminerar hunger.
 3. 3. Persiljbuljong. En dessertsked persilja hälls i ett glas kokande vatten, varefter den placeras i ett vattenbad och kokas i 10 minuter. Att dricka 1/4 kopp om dagen kommer att döda hungern.
 4. 4. Tinktur av vitlök. Finhackad vitlök måste hällas med varmt vatten och lämnas för att infusera i 24 timmar. Efter matlagning, ta en matsked innan måltiderna.
 5. 5. Vatten. Ett utmärkt verktyg som skapar en känsla av mättnad är kokt vatten. Innan du äter bör du dricka ett glas vatten. Detta kommer att skapa en illusion av en full mage och minska lusten att äta mycket..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad som kan och inte kan göras under menstruationen

Menstruation är en integrerad del av livet för en tjej som i ung ålder först mötte menarchen.Släktingar från den gamla generationen varnar för att det på kritiska dagar är bättre att inte bära vita snäva kläder, inte ta ett bad för att undvika intimitet med en man....

Menstruationscykel, dess faser

Ingenting talar så vältaligt om en kvinnas hälsostatus som hennes menstruationscykel. Faktum är att denna funktion av reproduktionssystemet beror på många faktorer som påverkar hela organismen som helhet....

Funktioner och tecken på premenopausal period

Alla åldersrelaterade förändringar i kroppen orsakar spänning och vakenhet. När det gäller klimakteriet är detta uttalande desto santare, eftersom dess ankomst tyvärr inte åtföljs av de trevligaste manifestationerna....