Orsaker till ohälsa under och före menstruation

Harmonier

De flesta kvinnor upplever depression före menstruationen.

Detta uttrycks i känslomässiga nedbrytningar, förlust av intern kontroll, oförutsägbara raserianfall utan synlig anledning, ökad misstänksamhet.

Kvinnan är lätt irriterad, tårar eller hysterisk skratt är typiska för dessa dagar.

Att köra bil kan leda till trafikolyckor på grund av ökad excitabilitet, förlust av uppmärksamhet.

Hur kan man stoppa de negativa tecken som orsakas av depression före menstruation? Finns det effektiva metoder?

Vad är depression före menstruation?

Den kvinnliga kroppen utsätts för månatliga förändringar när de hormonella, mentala och vegetativa-vaskulära systemen byggs om. Dessa förändringar har cykler. Det är därför en kvinna känner sig balanserad och lugn efter menstruationen, och 2-14 dagar innan de börjar blir hon som om hon inte är hennes egen. Vad är depression före menstruation? Detta är ett tillstånd som kännetecknas av alla depressiva symtom under perioden före början av menstruationen..

Många kvinnor verkar inte kunna kontrollera sig själva innan menstruationsblödningen börjar. De blir tårhåriga, misstänksamma, berörda, irritabla, aggressiva osv. Läkare säger att under en period av PMS blir en kvinna lite galen, obalanserad, rastlös. I större utsträckning beror detta inte på kvinnan själv. Det är helt enkelt föremål för de hormonella förändringar som är inneboende i det av naturen innan menstruationen.

Under denna period blir kvinnan svag. Vissa vänder sig till psykologer för hjälp, andra försöker klara sig på egen hand genom att använda folkrättsmedel. I alla fall kan varje läsare söka hjälp av en psykolog på webbplatsen psymedcare.ru, om hon känner behov. Detta är inte ett smärtsamt tillstånd. Bara kvinnor behöver ibland stöd, uppmärksamhet och kärlek från andra.

Psykologer noterar att en kvinnas tillstånd före menstruationen i hög grad beror på hennes livsstil, såväl som nervsystemet. Kvinnor, till exempel neuropatiska eller hysteriska, blir mer mottagliga för känslomässiga förändringar. Om en kvinna på normala dagar är balanserad, är hon mindre mottaglig för stora förändringar..

Det kan ses under perioden med depression före menstruationen att en kvinna har ökad aptit, behovet av alkohol och till och med droger, om hon på andra dagar lider av dessa beroende.

Denna period blir farlig eftersom kvinnor inte har mycket kontroll över sina handlingar. Det är under PMS som kvinnor begår självmord, skada andra, olyckor inträffar etc..

Behandling av premenstruellt syndrom

PMS-terapi börjar med att förklara för patienten hennes tillstånd, normalisera arbete, vila och sova (minst 8 timmar om dagen), eliminera stressiga situationer, och naturligtvis förskriva en diet.

Kvinnor med premenstruellt spänningssyndrom bör följa, i den andra fasen av cykeln, följande diet:

 • krydda och kryddig rätter är undantagna:
 • begränsat salt;
 • ett förbud mot användning av starkt kaffe, te och choklad;
 • minskat fettintag och med vissa typer av PMS - och animaliska proteiner.

Kostens huvudfokus ligger på konsumtionen av komplexa kolhydrater: fullkornspannmål, grönsaker och frukt, potatis.

I fallet med absolut eller relativ hyperestrogenism föreskrivs progestogener (norkolut, duphaston, utrozhestan) i den andra fasen av cykeln.

Med neuropsykiska tecken på PMS visas lugnande medel och milda lugnande medel 2-3 dagar före menstruation (grandaxinum, orehotel, fenazepam, sibazon), samt antidepressiva medel (fluoxetin, amitriptylin).

MagneB6 har en god lugnande, normaliserande sömn och avkopplande effekt. Örtte, som Aesculapius (under dagen), Hypnos (på natten), har också en lugnande effekt..

För att förbättra cerebral cirkulation (cephalgisk form) rekommenderas Nootropilum, Piracetam, Aminolone..

Med den edematösa formen förskrivs diuretika (spironolakton) och diuretiska teer.

Antihistaminer (teralen, suprastin, diazolin) är indicerade för atypiska (allergiska) och edematösa former av PMS.

Cephalgiska och krisformer av PMS kräver att man tar bromokriptin i den andra fasen av cykeln: detta läkemedel minskar prolaktinnivåerna. Mastodinon lindrar snabbt smärta och spänningar i bröstkörtlarna och remens normaliserar nivån av hormoner i kroppen.

Vid hyperprostaglandinemi indikeras användningen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, indometacin, diklofenak), som hämmar produktionen av prostaglandiner..

Och naturligtvis kombinerade orala preventivmedel från den monofasiska gruppen (Jes, Logest, Janine), som undertrycker produktionen av sina egna hormoner, och därigenom utjämnar manifestationerna av det patologiska symptomkomplexet, är oumbärliga läkemedel för PMS.

Behandlingen av premenstruellt spänningssyndrom är i genomsnitt 3-6 månader.

Orsaker till depression före menstruation

Det är svårt att förklara varför de förändringar som sker med PMS inträffar hos kvinnor. Orsakerna till depression före menstruation är olika:

 • En förändring i den hormonella bakgrunden, när östrogennivån sjunker kraftigt i menstruationscykeln 21-28. Detta faktum avvisas emellertid, eftersom användningen av läkemedel för att öka östrogennivåerna inte hjälper..
 • Felaktig näring när den kvinnliga kroppen inte får rätt mängd vitaminer, mineraler, spårelement, etc..
 • Emotionella säsongsstörningar.
 • Påfrestning.
 • Sköldkörtel dysfunktion förvärras under PMS.
 • Sjukdomar i kroppen som utmattas känslomässigt och fysiskt.

De skäl som beaktas hjälper dock inte alltid till att förbättra tillståndet, även om personen eliminerar dem. Vad kan vara orsaken??

I större utsträckning tillskrivs depression före menstruation funktionerna i det högre nervsystemet, när en kvinna är benägen att detta tillstånd. På genetisk nivå överförs lutningar till henne, särskilt om hennes mamma också hade humörsvängningar före menstruationen.

Kvinnans natur och temperament bör beaktas. Under perioden före menstruationen förvärras dess egenskaper. Om hon är aggressiv ökar hennes aggressivitet betydligt under perioden med PMS.

Men inte alla kvinnor är benägna att olämpligt beteende. Vissa kan bli sårbara, tårar och svaga, men de begår inte utslag. Vad är orsaken till detta? Vi talar troligen om funktionerna i utbildning och självutveckling. Om en kvinna är återhållsam och fortsätter att behålla sin lugn under perioden med PMS, kommer hon att försöka göra mindre negativa saker, trots sina inre impulser och önskningar. Det kan kallas självdisciplin, som tas upp.

Varför gråter jag ständigt??

Tearfulness före menstruation är förmodligen förknippat med hormonella fluktuationer som uppstår under andra hälften av menstruationscykeln. Ägglossning sker runt mitten av cykeln. Under denna tid släpper din kropp ett ägg, vilket resulterar i en minskning av östrogen- och progesteronnivåerna. Förändringar i hormonnivåer påverkar mängden serotonin. Det är en neurotransmitter som hjälper till att reglera humör, sömncykel och aptit..

Depression i PMS bör försvinna på egen hand när östrogen- och progesteronnivåerna stiger igen. Detta inträffar vanligtvis några dagar efter slutet av din period..

Symtom på depression före menstruation

Vanligtvis är det lätt för människor att identifiera symptomen på depression före menstruation. emellertid ligger svårigheten i det faktum att en kvinna ständigt kan visa vissa tecken, som är ett drag i hennes karaktär, eller bara vara benägna att depression, som inte alltid kan associeras med PMS.

Symtom på PMS är:

 1. Utbrott av aggression och ilska.
 2. Känslan att allt faller isär.
 3. Dåsighet eller sömnlöshet.
 4. huvudvärk.
 5. Förändring av humör och längtan.
 6. Ångest, harsel, tårfullhet.
 7. Obeslutsamhet, trötthet.
 8. Ökad bulleruppfattning.
 9. Mottaglighet för skador.
 10. Konflikt, irritabilitet.
 11. Svaghet, distraktion, nervös spänning.
 12. Ouppmärksamhet, dålig reaktion.
 13. Förvirring i tankar, glömska.
 14. Ökad aptit, önskan att konsumera mer söt, salt och mjöl.
 15. Känner att bli överväldigad.

Från utsidan kanske människor märker de förändringar som förekommer hos kvinnan, men damen själv kanske inte märker dem. Allt börjar med irritabilitet och sömnstörningar. Ökar ofta aptiten. Snart kommer det mental och motorisk hämning. Depression kan noteras av det faktum att en kvinna stängs av sina vanliga kontakter, stänger och ignorerar känslomässigt positiva intressen.

Detta kan åtföljas av olika störningar i form av smärta i bröstkörtlarna, musklerna, lederna. Olika smärtor i nedre del av buken kan också noteras. Allt detta påverkar hennes humör negativt..

Diagnos av premenstruellt syndrom

Det rekommenderas att genomföra differentiell diagnos av premenstruellt spänningssyndrom. Detta tillstånd bör skiljas från följande sjukdomar:

 • mental patologi (schizofreni, endogen depression och andra);
 • kronisk njursjukdom;
 • menstruations- och klassisk migrän;
 • hjärnformationer;
 • inflammation i ryggmärgens membran;
 • mastopati;
 • hypofyseadenom;
 • arteriell hypertoni;
 • sköldkörtelsjukdom.

För alla dessa sjukdomar klagar patienten oberoende av menstruationsfasen, medan med PMS uppstår symtom före menstruation.

Dessutom är naturligtvis manifestationerna av PMS på många sätt liknar tecken på tidig graviditet. I det här fallet är det lätt att lösa tvivel genom att självständigt genomföra ett graviditetstest hemma eller donera blod för hCG..

Diagnos av premenstruellt spänningssyndrom har vissa svårigheter: inte alla kvinnor vänder sig till sin gynekolog med sina klagomål, de flesta behandlas av en neurolog eller terapeut.

Vid en ansökan måste läkaren noggrant samla in anamnesis och studera klagomål, och under samtalet, fastställa anslutningen av de listade symptomen med slutet av den andra fasen av cykeln och bekräfta deras cykliska. Det är lika viktigt att se till att patienten inte har någon psykisk sjukdom..

Då uppmanas kvinnan att notera sina tecken från följande lista:

 • emotionell instabilitet (orsakslöst gråt, plötsliga humörsvängningar, irritabilitet);
 • tendens till aggression eller depression;
 • känsla av ångest, rädsla för döden, spänning;
 • lågt humör, hopplöshet, längtan;
 • förlust av intresse för hennes vanliga livsstil;
 • trötthet, svaghet;
 • omöjlighet för koncentration;
 • ökad eller minskad aptit, bulimi;
 • sömnstörning;
 • känsla av engorgement, ömhet i bröstkörtlarna, samt svullnad, huvudvärk, onormal viktökning, muskel- eller ledvärk.

Diagnosen ”PMS” fastställs om specialisten konstaterar att patienten har fem tecken, med obligatorisk närvaro av en av de första fyra listade.

Ett blodprov för prolaktin, östradiol och progesteron i den andra fasen av cykeln föreskrivs nödvändigtvis, baserat på de erhållna resultaten bestäms den uppskattade formen av PMS. Således kännetecknas den edematösa formen av en minskning av progesteronnivåerna. Och neuropsykiska, kefaliska och krisformer kännetecknas av ökat prolaktin.

Ytterligare undersökningar varierar beroende på ICP: s form.

neuropsykiska

 • undersökning av neurolog och psykiater;
 • Röntgen av skallen;
 • elektroencefalografi (detektion av funktionella störningar i hjärnans limbiska strukturer).

edematous

 • LHC-leverans;
 • studie av utsöndrad njurfunktion och mätning av diurese (utsöndrad vätska är 500-600 ml mindre än konsumerat);
 • mammografi och ultraljud av bröstkörtlarna i den första fasen av cykeln för att differentiera mastopati från mastodynia (ömhet i bröstkörtlarna).

Kris

 • Ultraljud av binjurarna (utesluter en tumör);
 • testning för katekolaminer (blod och urin);
 • undersökning av en ögonläkare (fundus och synfält);
 • Röntgen av skallen (tecken på ökat intrakraniellt tryck);
 • MR av hjärnan (uteslut tumör).

Det är också nödvändigt att konsultera en terapeut och hålla en dagbok för blodtryck (utesluta hypertoni).

Cephalgic

 • elektroencefalografi, på vilken diffusa förändringar i hjärnans elektriska aktivitet upptäcks (en typ av desynkronisering av kortikal rytm);
 • CT-skanning av hjärnan;
 • undersökning av en ögonläkare (fundus);
 • Röntgen av skallen och livmoderhalsryggen.

Och med alla former av PMS krävs samråd med en psykoterapeut, endokrinolog och neurolog.

Hur man undviker depression före menstruation?

Det rekommenderas inte att ignorera ditt eget "trasiga" tillstånd. Naturligtvis kan det passera efter menstruationens början, men med varje månad som går, kan symtomen intensifieras och bli längre. Läkare rekommenderar att kontakta dem om en kvinna gör olika oberoende försök att undvika depression innan menstruationen och hon inte lyckas.

Läkare kommer att ta reda på de fysiologiska orsakerna till PMS. Hormonala läkemedel, smärtstillande medel och lugnande medel kan förskrivas här. Läkare rekommenderar också att balansera din diet:

 1. Eliminera salta livsmedel.
 2. Drick diuretika.
 3. Inkludera livsmedel som är rika på vitamin B6 och kalium: torkade aprikoser, mejeriprodukter, fisk, ägg, baljväxter, russin, druvor, broccoli, kli bröd, äpplen, bananer, kakao, choklad, etc..
 4. Användningen av vitamin A, B6, E, kalcium och magnesium, vilket förhindrar ansamling av östrogen och bidrar till dess metabolism.

När det gäller läkemedlen förskrivs de individuellt. Det beror på kvinnans fysiska hälsa, liksom hennes psyko-emotionella tillstånd..

Som behandling kan följande metoder användas:

 1. Mediciner:
 • Diuretika läkemedel.
 • Progesteron- och progestinhormoner.
 • Sedativa och antidepressiva medel.
 • Venotonic mediciner.
 • Hormonella preventivmedel.
 • Mediciner för att förbättra blodcirkulationen i hjärnan.
 • Vitaminer B, C, A.
 • Mineraler kalcium, zink, magnesium B6, järn.
 1. Fysioterapi:
 • Akupressur och klassiska massage.
 • Akupunktur.
 • zonterapi.
 • Homeopatiska medel: Remens, Mastodinon.
 1. Fytoterapi:
 • Vanlig malör.
 • Svart cohosh.
 • Mjölon.
 • Hop kottar.
 • Moderwort ört.
 • Melissa.
 • Oregano.
 • Mynta.
 • Pionrötter.
 1. Lugnande bad.

Sporten har en positiv effekt. Men före menstruationen bör de ha mindre arbetsbelastning. Insatser för att minska, men det är bättre att inte vägra sport. Tung fysisk ansträngning kan ersättas under PMS-perioden genom att springa, snabba tempo, simning, andningsövningar och andra lätta sporter.

Tekniker för att stänga ut dina känslor är populära: att slå rätter, kuddar, päron med klistrade bilder av dina fiender, etc. Om en kvinna känner att en hel del känslor har samlats i henne, borde de kastas ut. Om du behöver bryta något eller bryta det, är det bättre att göra det. Det viktigaste är att uppnå känslomässig avkoppling.

En annan säker lösning på problemet är kommunikation med vänner. En kvinna känner känslomässig tillfredsställelse och avkoppling, om hon kan prata, höra sig, ha en bra och trevlig tid. Män är inte alltid benägna att förstå kvinnlig psykologi, därför kommer flickvänner med vilka du uppriktigt kan prata, förbli dig själv och spendera en trevlig tid att bli de bästa "psykologerna" för denna period.

Kvinnor under PMS-perioden är ofta oroliga för psykologiska problem när kärleksrelationer inte fungerar, inte allt går smidigt på jobbet, vissa människor från den inre kretsen är oroliga. Jag vill prata, berätta, gråta! Vänd dig till en flickvän som kan ge sådant känslomässigt stöd.

Ibland vill du bara vara en kvinna vars känslomässiga utbrott och känslor inte skrämmer andra. Detta kan bara förstås av kvinnor som själva skulle kunna uppleva orättvisa utbrott av känslor. Om du är omgiven av sådana flickvänner, bör du kontakta dem. Du behöver inte ha små samtal med dem, du kan bara ta en promenad eller shoppa för att behaga dig själv.

En kvinna rekommenderas också att koppla av, koppla av och skämma bort sig själv mer. Det hjälper till massage, simning, yoga, lyssnande på trevlig musik etc..

Hur du kan hjälpa dig själv under denna svåra period?

Så hur man hanterar PMS-depression, dvs. det faktum att en mental störning inte är det?

 1. Förvara ingenting i dig själv. Om du är arg kan du slå en kudde, bryta en onödig platta eller gå in i skogen och skrika. Bryt inte det onda på andra. Riv ner något som inte skadar dig.
 2. Bekämpa inte lusten att gråta eller klaga bara över livet. Gör det hela vägen. Om du gråter, så för att gråta alla tårar, och om du klagar på något, så ta det till absurditet, tills det blir roligt.
 3. Motion hjälper mycket. De behöver inte överges, men belastningen bör minskas.
 4. Gå mer.
 5. På sådana dagar försvagas förmågan att koncentrera sig på något för många. Det finns inget behov av att bekämpa detta. Men veta om denna funktion, försök inte att köra fordon och inte utföra något farligt arbete.
 6. Följande råd hjälper inte alla, vissa gör det helt enkelt inte. Den tillhandahålls endast för dem som gillar idén. En slags meditation. Du måste koppla av, sitta i alla bekväma lägen och börja göra med dina händer sådana rörelser som händerna "vill" göra sig själva. Till att börja med kan du hjälpa dig själv och lätt trycka på höger hand. Släpp sedan försiktigt dina händer från medvetenhetskontrollen. Låt dem röra sig som de vill. Rörelserna kan vara jämna eller skarpa. Stör inte i denna process. Cirka 20 minuter av sådan meditation kommer att släppa ut de ackumulerade känslorna..
 7. Från grälhet och sug efter skandaler hjälper den här metoden bra. Så fort du känner att du inte kan kontrollera dig själv, försök att gå i pension. Sitta eller ligga på ryggen och börja vända ögonen medurs. Rörelserna ska vara så fullständiga som möjligt. Av vana blir du trött snabbt. Så snart det finns tecken på trötthet - sluta, vila och fortsätta öva igen. Det är också användbart för syn, men huvuduppgiften är att skapa ett tillstånd som gör att du kan koppla av huvudet så mycket som möjligt. I slutet av övningen måste du hålla dig i tystnad och fred i minst 10 minuter.


För att bli av med depression rekommenderas det att gå mer och träna

Oroa dig inte för depressionen före menstruationen. PMS hos alla kvinnor åtföljs av olika humörstörningar. Det viktigaste är som följer - om symtomen intensifieras och drar vidare, ignorera inte och delta i behandling, eliminera tillståndet. Resultatet kommer definitivt att vara positivt..

Innan menstruationen rekonstrueras den kvinnliga kroppen på hormonell nivå. Naturligtvis kan detta inte passera utan förändring i humör eller förvärring av känslomässighet. Om en nära man inte förstår ditt tillstånd, kommer en vän att kunna stödja under denna period och fungera som psykolog. Detta är en av de bästa lösningarna på problemet..

Konsekvenser och prognos

PMS, som kvinnan inte behandlade med, hotar i framtiden en allvarlig menopaus. Prognosen för premenstruell sjukdom är gynnsam..

Wizards Forum> Miracle in the Sieve> Ambulance> Hur man kan bli av med PMS

Visa fullständig version: Hur man kan bli av med PMS

God dag kära trollkarlar!

Snälla hjälp mig magiskt bli av med PMS.

Återigen attackerade han mig, därför kommer inget magiskt att tänka på. Blir arg.

Jag blir arg för närvarande.

Fel av kvinnor med PMS, vilket ökar irritabiliteten

På kvällen till menstruationscykeln är hela kvinnokroppen avslappnad, och du kan stödja den med högkalorifoder. Så många tycker. Naturligtvis är detta en felaktig åsikt. Det är oacceptabelt att tycka synd om dig själv, och ännu mer, att gripa ens dåliga humör, eftersom nya problem kommer att börja dyka upp med utseende och kroppsvikt. Om du vill glömma allt och kasta dig in i världen med trevliga smakupplevelser, måste du förstå att livsmedel med högt kaloriinnehåll inte hjälper till att tillgodose alla behov av vitaminer och mineraler, utan bara ger problem. Endast en balanserad diet kommer att säkerställa att metabolismen fungerar korrekt.

Hur man hanterar depression med PMS

De flesta kvinnor upplever mental och fysisk obehag före kritiska dagar. Totalen av dessa manifestationer kallas PMS (premenstruellt syndrom). Svårighetsgraden av symtom är individuell, men i vissa fall förvärras tillståndet hos den kvinnliga psyken till en kritisk punkt som gränsar till självmordsstämningar. Depression före menstruation kräver en obligatorisk korrigering. För att hantera ett problem måste du veta varför det inträffar och hur du kan påverka det.

Orsaker till PMS

Modern medicin har korrekt information om varför humöret förändras före menstruationen. Avvikelser i välbefinnande och beteende under denna period beror på den komplexa effekten av flera faktorer av varierande grad av betydelse:

 1. Hormonella förändringar. De spelar en ledande roll i försämringen av fysiska och mentala tillstånd kort före menstruationen. Under den andra halvan av cykeln minskar mängden östrogen i blodet - detta destabiliserar psyken och känslomässiga reaktioner, irritabilitet, aggression, omotiverad tårfullhet uppträder i beteendet. Samtidigt, i den kvinnliga kroppen, sjunker nivån på hormonet serotonin, ansvarig för positiva känslor, till ett minimum. Känslan av svaghet, trötthet och trötthet i dag beror på det höga halten av progesteron i blodet.
 2. Avitaminosis. Avsaknaden av viktiga mikronäringsämnen i näring kan säkert tillskrivas orsakerna till emotionell instabilitet och depressiva stämningar. Särskilt märkbar på psyken är avsaknaden av magnesium och vitaminer B. De spelar en viktig roll i nervsystemets funktion och påverkar också indirekt hormonbalansen..
 3. Påfrestning. Höga arbetsbelastningar, ansvar för familjen, oro är kvinnans dagliga följeslagare. Men om du på vanliga dagar lyckas hålla ditt beteende under kontroll, kommer depressionen nära PMS. Förändrade hormoner och brist på viktiga ämnen minskar motståndskraft mot stress och emotionell överbelastning.
 4. En instabil psyke, en tendens till neuros och hysteri. Allt detta indikerar en predisposition för depression under den andra halvan av cykeln..
 5. Sköldkörtelproblem. De påverkar negativt driften av hela det endokrina systemet och påverkar tillståndet i psyken.

Delvis bidrar säsongsbetonade faktorer till förändringar i en kvinnas beteende och känslomässiga reaktioner - brist på solljus (på hösten och vintern), ogynnsamma väderförhållanden. De är inte en direkt orsak till depression, men bidrar till en minskning av styrka och humör..

Symtom på PMS

Alla ovanstående faktorer i kombination har en negativ inverkan på kvinnans fysiska välbefinnande och psyke. De framkallar ökad tårvåld före menstruation och andra beteendestörningar. Symtom på PMS inkluderar:

 • ofta migrän;
 • en tendens att riva av någon anledning;
 • irritabilitet, nervositet;
 • okontrollerad aggression;
 • sömnstörningar;
 • slarv, distraktion (orsakar ofta skador);
 • avvikelser i ätbeteende;
 • svaghet, trötthet.

Tillståndet förvärras av bröstsmärta före menstruation och nedre del av buken. På grund av hormonella förändringar och relaterade faktorer är en kvinna benägen att tårar under denna period, irriterad, hennes humör är nästan ständigt dåligt, världen verkar dyster och fientlig för henne.

Tendensen att gråta före framtida perioder är ofta ett klagomål, men detta tillstånd är inte alltid direkt relaterat till cykeln. För att förstå om det finns en koppling mellan dessa fenomen rekommenderas det att observera deras reaktioner ett tag.

Om alla symtom försvinner utan spår efter menstruationen kan vi anta ett direkt beroende av depression på cykeln. Detta måste beaktas när man väljer korrigerande åtgärder..

Bekämpa depression

Ett svårt känslomässigt tillstånd inför kritiska dagar utgör ett hot mot kvinnan själv och förgiftar livet för människor runt henne. För att bekämpa premenstruellt syndrom måste du därför konsultera en specialist.

Hormonterapi är inte alltid effektiv för sådana avvikelser, det anses dessutom som en grov störning i naturliga processer. För att bli av med depression före menstruationen rekommenderar vi mildare, säkrare metoder..

Vitaminterapi

För att bli av med depression och dysterhet under menstruationen räcker det att ändra näringsprinciperna:

 1. Eliminera skräp och tung mat (fet, stekt, rökt och inlagd).
 2. Ta komplex av mineraler och vitaminer: A, B6, E, kalcium och magnesium. B-vitaminer är mycket viktiga för nervsystemets normala funktion, näring bör tillfredsställa behovet av dem..
 3. Var noga med att inkludera färska grönsaker, frukt, fisk och ägg, mejeriprodukter i kosten.
 4. Minska saltintaget.

Att fylla på nivån av nödvändiga ämnen i kroppen hjälper till att fastställa funktionen hos organ och system, förbättra välbefinnandet och utseendet, även ut ur den emotionella bakgrunden.

Folkrättsmedel

För att lindra symptomen på depression under PMS kan du använda traditionella medicinska metoder:

 1. Drick lugnande te baserat på moderwort, kamomill, pepparmynta och andra örter med en lugnande effekt.
 2. Ta ett avkopplande bad med eteriska oljor. Barrträd, lavendel och mynta är lämpliga för dessa ändamål. Citrusestrar - orange, grapefrukt, mandarin kan förbättra ditt humör och ge styrka. Bad med havssalt ger god effekt..
 3. Massage. Med det kan du bli av med mental stress och förbättra kroppens allmänna tillstånd..

En kontraindikation för användning av folkläkemedel mot depression kan vara en allergi. Vid individuell intolerans mot eventuella örter eller eteriska oljor bör deras användning kasseras..

Sov och vila

Att hantera depression under menstruationen hjälper till att upprätta rätt behandling. Det är nödvändigt att vila mer under dagen, få tillräckligt med sömn på natten, undvika överarbete.

Sport och fritidsintressen

Gråt inte innan din period hjälper till med fysisk aktivitet. Att gå och spela sport hjälper till att lindra stress, ge energi.

Ett bra alternativ till skrik kommer att göra det du älskar. Ta dig tid till din hobby - dans, teckning, korsstygn. Detta tidsfördriv ger känslomässig tillfredsställelse och hjälper till att lindra stress..

Orala preventivmedel

Medicinering för depression inkluderar hormonella läkemedel. I vissa fall ger användningen av orala preventivmedel goda resultat. Mot bakgrund av deras intag försvagas PMS-symtom märkbart och försvinner ibland helt.

Om premenstruellt syndrom åtföljs av allvarliga upplevelser och avvikelser i beteende, kan detta inte ignoreras. Ibland hjälper enkla glädje - sex, shopping, en stor chokladkaka kvinnor att lindra stress och bli av med spänningar. Men när detta inte fungerar, måste du se en läkare för att korrigera det känslomässiga tillståndet.

Jag vill gråta under menstruationen. Varför vill du gråta under din period? Depression före menstruation: kvinnliga stämningar eller fysiologi. Vad är orsaken till depression under menstruationen och hur man hanterar det

Depressionsmetoder

Ett svårt känslomässigt tillstånd inför kritiska dagar utgör ett hot mot kvinnan själv och förgiftar livet för människor runt henne. För att bekämpa premenstruellt syndrom måste du därför konsultera en specialist.

Vitaminterapi

För att bli av med depression och dysterhet under menstruationen räcker det att ändra näringsprinciperna:

 1. Eliminera skräp och tung mat (fet, stekt, rökt och inlagd).
 2. Ta komplex av mineraler och vitaminer: A, B6, E, kalcium och magnesium. B-vitaminer är mycket viktiga för nervsystemets normala funktion, näring bör tillfredsställa behovet av dem..
 3. Var noga med att inkludera färska grönsaker, frukt, fisk och ägg, mejeriprodukter i kosten.
 4. Minska saltintaget.

Att fylla på nivån av nödvändiga ämnen i kroppen hjälper till att fastställa funktionen hos organ och system, förbättra välbefinnande och utseende, även ut ur den emotionella bakgrunden.

Folkrättsmedel

För att lindra symptomen på depression under PMS kan du använda traditionella medicinska metoder:

 1. Drick lugnande te baserat på moderwort, kamomill, pepparmynta och andra örter med en lugnande effekt.
 2. Ta ett avkopplande bad med eteriska oljor. Barrträd, lavendel och mynta är lämpliga för dessa ändamål. Citrusestrar - orange, grapefrukt, mandarin kan förbättra ditt humör och ge styrka. Bad med havssalt ger god effekt..
 3. Massage. Med det kan du bli av med mental stress och förbättra kroppens allmänna tillstånd..

En kontraindikation för användning av folkläkemedel mot depression kan vara en allergi. Vid individuell intolerans mot eventuella örter eller eteriska oljor bör deras användning kasseras..

Att hantera depression under menstruationen hjälper till att upprätta rätt behandling. Det är nödvändigt att vila mer under dagen, få tillräckligt med sömn på natten, undvika överarbete.

Gråt inte innan din period hjälper till med fysisk aktivitet. Att gå och spela sport hjälper till att lindra stress, ge energi.

Medicinering för depression inkluderar hormonella läkemedel. I vissa fall ger användningen av orala preventivmedel goda resultat. Mot bakgrund av deras intag försvagas PMS-symtom märkbart och försvinner ibland helt.

Om premenstruellt syndrom åtföljs av allvarliga upplevelser och avvikelser i beteende, kan detta inte ignoreras. Ibland hjälper enkla glädje - sex, shopping, en stor chokladkaka kvinnor att lindra stress och bli av med spänningar. Men när detta inte fungerar, måste du se en läkare för att korrigera det känslomässiga tillståndet.

Premenstrualt syndrom är bekant för varje kvinna, men det manifesterar sig på olika sätt på grund av kroppens individuella känslighet, sjukdomarna som finns, samt livsstilen i allmänhet. Depression före menstruation - ett tillstånd när en kvinna, som vill ha ensamhet, minskar fysisk och social aktivitet, ändrar sin vanliga beteendeform.

Depression är en mental störning som måste bekämpas, om inte medicinskt, sedan oberoende, enligt rekommendationer från specialister. I de flesta fall kan psykiska störningar före menstruation elimineras på poliklinisk basis med läkemedel, växtbaserade avkok, fysioterapi och andra läkemedel som föreskrivs av din läkare.

 1. Vid svåra symtom på depression föreskriver psykoterapeuter antidepressiva medel (Bupropion, Fluoxetine, Venlafaxine, Sertraline, Azafen och andra). Dessa läkemedel kan dock endast köpas med recept från läkare. På grund av det betydande antalet biverkningar kan okontrollerad administrering av antidepressiva medel leda till oåterkalleliga konsekvenser..
 2. För att ta bort, ta läkemedlet Hypericin, gjord av St. John's wort extrakt. Hemma, förbered en infusion av johannesörtgräs och valerianrötter i ett förhållande av 1: 2. 1 msk. en sked med torrt råmaterial hälls i 0,5 l vatten och kokas i 5-7 minuter på låg värme. Efter att ha insisterat i en timme är buljongen redo att användas. Läkemedlet tas i en kvart kopp 3 gånger om dagen före måltider i 5-7 dagar för att förbättra kvinnans tillstånd. Som ett förebyggande, ta örtte te från mynta, fänkål, kamomill, citronmeliss.
 3. Beroligande egenskaper ägs av beredningarna Persen, Notta, Novo-Passit, Fitosed, Nervochel, Phenibut och andra, vilket kan vidtas för att korrigera det känslomässiga tillståndet.
 4. Om det inte finns någon önskan eller tid för beredning av läkemedel kan du förbättra ditt välbefinnande med aromaterapi. Olja av mynta, ylang-ylang, citron, mandarin, bitter apelsin, lavendel, johannesört, citronmelisse kännetecknas av en god lugnande effekt. De kan användas antingen individuellt eller genom att skapa kompositioner efter eget val, förutsatt att det inte finns någon allergi..
 5. Om stämningen förstörs före menstruationen, hjälper en avkok av johannesört och oregano. 1 msk. en sked av en blandning av torra örter (tagna i lika stora proportioner) fylls med 200 ml vatten och kokas i 5 minuter. Kyld buljong ta 1 msk. sked 2-3 gånger om dagen före måltider under en vecka.
 6. Motion, yoga har en positiv effekt på humöret. Om det inte går att delta i klasser med erfarna konsulter kan du begränsa dig till vandring, simning och andra trevliga sporter. Glöm inte shopping, som ett av de mest effektiva sätten att övervinna depression hos kvinnor i olika åldrar..
 7. Brist på ljus (korta dagsljus timmar under höst-vinterperioden), långvarig vistelse i mörkare rum blir orsaken till att depression uppträder före menstruationen. För att förhindra ett depressivt tillstånd kan du använda konstgjord belysning, stanna i samhället, kommunicera med trevliga människor.
 8. Om ett dåligt humör uppträder under menstruationen är allt irriterande, en extra del av endorfiner ges av välsmakande produkter: mörk choklad, bananer, nötter, röda druvor, dadlar. Det är bättre att vägra söt, mjöl, stekt mat, starkt te och kaffe för att inte provocera jäsning i tarmen och en känsla av fullhet i magen.

Det finns olika skäl till varför emotionell instabilitet uppstår under menstruationen. Om en kvinna inte själv kan fastställa orsaken till depression är det värt att besöka en specialist som kommer att förskriva medicinering eller psykoterapi.

En kvinna beror på menstruationsfasen där hon befinner sig. Innan menstruationen kan hon bli deprimerad, aggressiv, irritabel och andra manifestationer. Symtomen beror på kvinnans beteende. Anledningen är den premenstruella fasen, när olika processer inträffar i den kvinnliga kroppen. Hur man undviker före menstruation?

Inte bara en man, utan en kvinna själv kan drabbas av de manifestationer som uppenbaras i henne. Det är inte lätt att kontrollera dig själv under PMS-perioden. Mycket beror på kvinnans mentala tillstånd. Inte alla har allvarliga avvikelser i sitt tillstånd och beteende, vilket beror på strukturen i centrala nervsystemet.

Så med manisk-depressiv psykos observeras PMS i 86% av fallen. Hos varje kvinna åtföljs perioden före menstruation av olika symtom. Vissa kan bara vara irriterande och tårar, andra blir galen. Män förstår inte förändringarna i en kvinnas beteende, eftersom de själva inte är föremål för de förändringar som sker i en kvinnas kropp.

Du kan bli av med depression på egen hand eller med hjälp av en läkare. Om störningen plågar dig under en lång tid och du inte kan komma ur detta tillstånd på egen hand, är det bättre att konsultera en läkare för kvalificerad hjälp. Behandlingsförloppet beror på sjukdomens svårighetsgrad och varaktighet..

För att förbättra det allmänna psykologiska tillståndet kan läkaren förskriva följande läkemedel:

 • Antidepressiva medel och lugnande medel;
 • Hormonala droger;
 • Medel som förbättrar blodcirkulationen i hjärnan;
 • Intaget av vitaminer och mineraler för att förbättra kroppens allmänna tillstånd.
 • Kognitiv beteendeterapi.

Nästan varje kvinna känner till depressionen och till och med depression i förväg till menstruationen. För alla händer detta på olika sätt: för någon två till tre dagar före menstruation med minimala symtom, och för andra, i två veckor och i uttalad form. Inom medicin är detta tillstånd tydligt definierat och kallas premenstruellt syndrom (PMS). En av dess manifestationer är tårfullhet under menstruationen, på kvällen och ibland till och med efter att de börjar. Vilka är orsakerna till detta tillstånd

Denna behandlingsmetod gör det möjligt för en kvinna att lära sig hantera den aktuella situationen och inte anpassa sig till den. Till exempel, om en kvinna vet att hennes period förväntas nästa vecka, bör hon inte planera viktiga och ansvarsfulla frågor för denna period. Psykologer rekommenderar att kvinnor utarbetar ett schema över viktiga saker en månad i förväg så att komplexa arbete inte faller på "dessa dagar". Under menstruationscykeln är det bäst att göra yoga eller andra lugnande aktiviteter..

Det speciella med ljusterapi är att kemiska reaktioner inträffar i hjärnan under påverkan av ljusstrålar. Förfaranden för ljusterapi är mest relevanta på vintern.

Allmän behandling

Denna behandling inkluderar avkopplande massage, fysioterapi, zonterapi, akupunktur. Alla procedurer är utformade för att lindra stress, lugna och stärka nervsystemet..

Med hjälp av medicinska avgifter, tinkturer och avkok kan du lugna de skakiga nerverna. Mint, morwort, humlekottar kan lindra excitabilitet, normalisera sömnen. Läkare rekommenderar också för förebyggande att ta malurt, björnbär och svart cohosh.

Enligt läkare kan bad med tillsats av lavendelolja, malöreter, minska risken för depression. Innan du går i säng kan du använda fotbad med kamomill eller mynta. Efter detta rekommenderas att massera fötterna med granolja. För att glömma sömnproblem kan du använda ett tidtestat recept: lägg i en kudde flera blad med citronmelisse, vinbärsblad eller oregano.

Läkare rekommenderar också att inte hålla känslor i sig själva, utan att stänk dem ut. Naturligtvis skulle det vara bättre om du i det ögonblicket kommer att vara ensam. Till exempel kan du bryta en tallrik, skrika högt på en öde plats, göra ett par dussin knäböj eller något annat. Om det finns en önskan att gråta - inget behov att begränsa, låt tårar hälla i strömmar, efter det kommer det att bli märkbar lättnad.

Vitaminterapi

Hur könshormoner påverkar humöret

Det noteras att menstruationen påverkar humöret. Detta beror på hormonella förändringar före menstruationen. I en kvinnas kropp finns det två viktiga hormoner - progesteron och östrogen. Aktiviteten i det reproduktiva systemet som säkerställer bildandet av ägget, dess mognad och befruktning beror direkt på dem.

En ökad östrogenkoncentration observeras under den första halvan av cykeln. Detta hormon är främst ansvarigt för utseende: ger skönhet, energi och sexualitet. Den når maximalt vid ägglossningen.

Under denna period inträffar hormonella förändringar i kroppen, koncentrationen av progesteron börjar öka. En kvinna blir lugn, rimlig och strävar efter fred. Tack vare detta hormon tillhandahålls optimala förhållanden för placering av ett befruktat fosterägg. Närmare kritiska dagar ökar mängden progesteron betydligt - och det finns humörsvängningar hos kvinnor.

Tearfulness och aggression observeras, som ersätter varandra med blixtens hastighet. Överdriven progesteron leder till att stämningen före menstruationen är oförutsägbar. Ju mer uttalade tecken på PMS är, desto sämre är den emotionella bakgrunden.

Under kritiska dagar minskar koncentrationen av hormoner, kvinnan är i ett lugnt tillstånd. Efter menstruation inträffar en ökning av mängden östrogen, vital energi visas, som når en topp vid ägglossningen.

Hur tårfullhet uttrycks

Många vet från första hand hur svårt det är att hålla sig själv: inte skrika, inte gråta, inte bli arg. Och om du analyserar, hos de flesta kvinnor, inträffar sådana förändringar precis i den andra fasen av cykeln, ibland är det närmare menstruationen eller under dem. Tearfulness är en av de frekventa manifestationerna av premenstruellt syndrom, och det kan manifestera sig på olika sätt..

Vissa kvinnor känner sig förtryckta, övergivna. När de närmar sig spegeln orsakar deras utseende endast förvirring. Det blir synd för sig själv, stämningen minskar och tårar börjar hälla i hagla. Försök att trösta flickan kan resultera i ännu större intensifiering av gråt, vilket gör både "sedatorn" och sig själv obehagliga.

Det finns också ett annat alternativ. Vissa flickor i förväg av menstruationen blir aggressiva, reagerar kraftigt på all kritik, är beredda när som helst att slåss och försvara sin åsikt. Men så fort händelser börjar utvecklas ersätts en sådan "stötande" stämning av en skarp övergång till ett högt, ibland till och med demonstrativt skrik. Alla dessa ögonblick av beteende är också mer relaterade till den förändrade hormonella bakgrunden..

Efter det premenstruella syndromet har försvunnit, och oftast händer det i slutet av kritiska dagar, det vill säga i början av nästa cykel kan en kvinna skratta till och med av vad som orsakade denna reaktion. Vissa tror att de "tittade på världen med nya ögon", men i de flesta fall är poängen här en förändring i den hormonella bakgrunden och funktionen hos motsvarande hjärnstrukturer..

Symtom på PMS

Alla ovanstående faktorer i kombination har en negativ inverkan på kvinnans fysiska välbefinnande och psyke. De framkallar ökad tårvåld före menstruation och andra beteendestörningar. Symtom på PMS inkluderar:

 • ofta migrän;
 • en tendens att riva av någon anledning;
 • irritabilitet, nervositet;
 • okontrollerad aggression;
 • sömnstörningar;
 • slarv, distraktion (orsakar ofta skador);
 • avvikelser i ätbeteende;
 • svaghet, trötthet.

Tillståndet förvärras av bröstsmärta före menstruation och nedre del av buken. På grund av hormonella förändringar och relaterade faktorer är en kvinna benägen att tårar under denna period, irriterad, hennes humör är nästan ständigt dåligt, världen verkar dyster och fientlig för henne.

Tendensen att gråta före framtida perioder är ofta ett klagomål, men detta tillstånd är inte alltid direkt relaterat till cykeln. För att förstå om det finns en koppling mellan dessa fenomen rekommenderas det att observera deras reaktioner ett tag.

Om alla symtom försvinner utan spår efter menstruationen kan vi anta ett direkt beroende av depression på cykeln. Detta måste beaktas när man väljer korrigerande åtgärder..

Hur man minskar tårflödet

Det finns många rekommendationer och anvisningar för hur man tar bort tårhärdighet efter menstruationen, under eller före kvällen. Det är inte nödvändigt att ta till användning av läkemedel, även om antidepressiva medel i vissa fall indikeras. Hur du förändrar dig själv och din livsstil:

 • Rätt näring, berikad med vitaminer och mineraler, hjälper till att eliminera bristen på magnesium och andra viktiga ämnen. Om det är nödvändigt, i den andra fasen av cykeln, kan du ta speciella komplex eller till och med enskilda komponenter. Till exempel läkemedlet "Time Factor", serotonin och andra.
 • Regelbunden fysisk aktivitet, speciellt med andning och avkopplande övningar, kommer att bidra. Användbara i detta avseende är yoga, meditation, simning, aromaterapi, etc..
 • Regelbundet sexliv, en känsla av närhet med en sexpartner - allt detta kommer att bidra till korrigering av hormonella nivåer i riktning för att återställa balans.
 • En fullständig, minst åtta timmars sömn kommer också att rädda dig från skarpa humörsvängningar.
 • Från mitten av cykeln kan du ta olika medicinalväxter, till exempel en röd pensel, etc..

Tearfulness som en manifestation av premenstruellt syndrom är karakteristiskt för många kvinnor. Men denna funktion bör inte leda till kränkningar av relationerna i samhället. Självkontrollutbildning, meditation, korrekt näring och en aktiv livsstil hjälper till att hantera detta problem..

Det finns många rekommendationer och anvisningar för hur man tar bort tårhärdighet efter menstruationen, under eller före kvällen. Det är inte nödvändigt att ta till användning av läkemedel, även om antidepressiva medel i vissa fall indikeras. Hur du förändrar dig själv och din livsstil:

 • Rätt näring, berikad med vitaminer och mineraler, hjälper till att eliminera bristen på magnesium och andra viktiga ämnen. Om det är nödvändigt, i den andra fasen av cykeln, kan du ta speciella komplex eller till och med enskilda komponenter. Till exempel läkemedlet "Time Factor", serotonin och andra.
 • Regelbunden fysisk aktivitet, speciellt med andning och avkopplande övningar, kommer att bidra. Användbara i detta avseende är klasser, meditation, simning, aromaterapi, etc..
 • Regelbundet sexliv, en känsla av närhet med en sexpartner - allt detta kommer att bidra till korrigering av hormonella nivåer i riktning för att återställa balans.
 • En fullständig, minst åtta timmars sömn kommer också att rädda dig från skarpa humörsvängningar.
 • Från mitten av cykeln kan du ta olika medicinalväxter, till exempel etc..

Tearfulness som en manifestation av premenstruellt syndrom är karakteristiskt för många kvinnor. Men denna funktion bör inte leda till kränkningar av relationerna i samhället. Självkontrollutbildning, meditation och en aktiv livsstil hjälper till att hantera detta problem..

Förebyggande

Var uppmärksam på den dagliga kosten för förebyggande syften. Det är nödvändigt att utesluta feta och salta livsmedel från det och föredra ägg, choklad, äpplen, broccoli, druvor och russin. Näringen måste vara balanserad; inkommande produkter måste innehålla kalium och vitamin B6. För att normalisera en kvinnas hormonella bakgrund och förbättra ämnesomsättningen kan du ta en injektionskurs med vitaminkomplex B6, A och E, samt kalcium och magnesium.

För att förhindra depression under menstruationen rekommenderar läkare att spendera mer tid i frisk luft, göra vad du älskar och inte fokusera på de förändringar som sker i kroppen under menstruationscykeln. För att njuta av varje dag och uthärda alla svårigheterna med den "kvinnliga andelen" med uthållighet är detta huvudreceptet för depression.

Varför förändras det psykomotiska tillståndet??

Känslomässig instabilitet i form av nervösa nedbrytningar, aggression, dåligt humör, orsakslöst gråt, sömnlöshet före menstruation, enligt forskare, är förknippat med en obalans av könshormoner.

 1. Efter frigörandet av ägget sjunker östrogennivån i den kvinnliga kroppen markant medan progesteron stiger. En kraftig förändring av hormonnivåerna provocerar inte bara humörsvängningar utan förvärrar också kvinnans välbefinnande, orsakar illamående, huvudvärk, smärta i bröstkörtlarna och i bäckenet.
 2. Viktökning utan synlig orsak är ett lika vanligt skäl till att flickor är så irritabla under menstruationen. Detta tillstånd är förknippat med östrogenens verkan, vilket främjar vätskeansamling i kroppen. Även med en diet känner kvinnor en känsla av fullhet i bäckenet.
 3. En reducerad nivå hjälper till att bromsa tarmens rörlighet, ökad gasbildning, förstoppning och annan dyspepsi. Bristen på detta hormon manifesteras av en minskning av arbetsförmågan, brist på libido, apati; en kvinna kan gråta vid minsta smala.
 4. Irritation före menstruation kombineras ofta med ökad aptit på grund av brist på endorfiner. I ett sådant ögonblick vill du ofta skämma bort dig med dina favoriträtter, godis, bakverk.
 5. Blodstasis i blodkärlen orsakar smärta i lemmarna efter fysisk aktivitet. Smärtsyndrom upplevs oftare av kvinnor med väderberoende och en tendens till melankoli.

Depression före menstruation, irritabilitet kan orsakas inte bara av hormonell obalans, utan också av andra skäl:

 • genitourinary sjukdomar (polycystisk äggstock);
 • endokrina systemsjukdomar (hypotyreos, diabetes mellitus, Cushings sjukdom);
 • infektionssjukdomar eller hjärnskador;
 • hjärt-kärlsjukdom;
 • lider av stress eller långvarig vistelse i en obekväm miljö;
 • användningen av psykotropiska sömntabletter;
 • irrationell användning av preventivmedel;
 • användning av alkohol, kokain, koffein;
 • kirurgisk ingripande (abort);
 • postpartum depression;
 • individuella egenskaper hos organismen och karaktären (androgen personlighetstyp).

Vad som bidrar till försämringen av humöret

Var tredje kvinna känner humörsvängningar vid hormonell anpassning, inte alla utvecklar depression. Stärka sådana fenomen kan:

 • nervös och fysisk stress;
 • lång vistelse på diet;
 • otillräckligt intag av vitaminer med mat;
 • kärlek till kaffe (ökad utsöndring av magnesium från kroppen);
 • brist på en permanent sexpartner;
 • sköldkörtelpatologi.

Utseendet på en tråkig stämning, försvinnandet av någon motivation för arbete och intresse för livet förekommer ofta hos en kvinna under senhöstens period. Om det finns en allvarligt sjuk person i huset som måste tas om hand, får depression innan menstruationen oroande starka anteckningar.

Kvinnor är mer mottagliga för sådana tillstånd, bland nära släktingar som det har förekommit fall av depression. En viktig roll spelas av försämringen av fysiskt välbefinnande framför regulatorerna, smärta och uppblåsthet, huvudvärk, sömnlöshet och dåligt humör. Om sådana symtom stör en kvinna varje månad, med tiden, börjar hon medvetet rädsla för kritiska dagar.

Tillfällig händelse eller larm?

Förändrade stämningar och ökad nervositet orsakar mycket bekymmer inte bara kvinnan själv utan också för att stänga människor i kontakt med henne. Naturligtvis blir sökandet efter ett effektivt sätt att förebygga depression relevant. Anpassning till de vanliga förändringarna i slutet av varje månad kämpar kvinnor irritation på sitt eget sätt..

Premenstruellt syndrom kan manifestera sig som en liten förändring av humöret före menstruation, liksom allvarlig depression. Ett oroande tecken är uttalade förändringar i psyken, sömnlöshet, allmän rus, feber och andra symtom som inte tidigare observerats. Kanske är detta ett tillfälligt fenomen, och depression med fysiskt obehag försvinner när den provocerande faktorn elimineras. Man bör dock inte tappa synen på att excitering av nervsystemet kan vara förknippat med en utvecklande sjukdom..

Varför man vill gråta innan menstruationen, varför stämningen ofta förändras, är det bättre att diskutera med specialiserade specialister: en neurolog eller en psykoterapeut (särskilt om detta har observerats under lång tid). Svår smärta i bäcken eller bröstkörtlar kräver omedelbart samråd med en gynekolog, endokrinolog eller mammolog.

Depression misstänks i närvaro av följande symtom:

 • humörnedgång;
 • förlust av styrka, apati;
 • förlust av förmågan att uppleva glada stunder;
 • pessimism;
 • negativa tankar;
 • minskad självkänsla;
 • oförmåga att koncentrera sig;
 • sömnproblem;
 • brist på intresse för social och fysisk (inklusive sexuell) aktivitet;
 • begär efter alkohol och psykotropa ämnen;
 • allt-eller-inget tänkande.

Tantrums och depression under PMS

Varje månad lider många kvinnor av depression, dåligt humör och förlust av styrka. Jag vill äta glass och stekt potatis samtidigt, brast ut i tårar av känslor vid ögonen på en liten kattunge och köpa örhängen som osannolikt kommer att bäras minst en gång. Ännu bättre, klättra under täcken med huvudet och sitta där tills allt detta är över. Är det bekant? Om så är fallet, tillhör du också kategorin av de "lyckliga" som regelbundet lider av PMS. Varför uppstår ett sådant tillstånd och är det möjligt att hantera det? Låt oss ta reda på det.

Hur man undviker depression före menstruation?

Det rekommenderas inte att ignorera ditt eget "trasiga" tillstånd. Naturligtvis kan det passera efter menstruationens början, men med varje månad som går, kan symtomen intensifieras och bli längre. Läkare rekommenderar att kontakta dem om en kvinna gör olika oberoende försök att undvika depression innan menstruationen och hon inte lyckas.

Läkare kommer att ta reda på de fysiologiska orsakerna till PMS. Hormonala läkemedel, smärtstillande medel och lugnande medel kan förskrivas här. Läkare rekommenderar också att balansera din diet:

 1. Eliminera salta livsmedel.
 2. Drick diuretika.
 3. Inkludera livsmedel som är rika på vitamin B6 och kalium: torkade aprikoser, mejeriprodukter, fisk, ägg, baljväxter, russin, druvor, broccoli, kli bröd, äpplen, bananer, kakao, choklad, etc..
 4. Användningen av vitamin A, B6, E, kalcium och magnesium, vilket förhindrar ansamling av östrogen och bidrar till dess metabolism.

När det gäller läkemedlen förskrivs de individuellt. Det beror på kvinnans fysiska hälsa, liksom hennes psyko-emotionella tillstånd..

Som behandling kan följande metoder användas:

 1. Mediciner:
 • Diuretika läkemedel.
 • Progesteron- och progestinhormoner.
 • Sedativa och antidepressiva medel.
 • Venotonic mediciner.
 • Hormonella preventivmedel.
 • Mediciner för att förbättra blodcirkulationen i hjärnan.
 • Vitaminer B, C, A.
 • Mineraler kalcium, zink, magnesium B6, järn.
 1. Fysioterapi:
 • Akupressur och klassiska massage.
 • Akupunktur.
 • zonterapi.
 • Homeopatiska medel: Remens, Mastodinon.
 1. Fytoterapi:
 • Vanlig malör.
 • Svart cohosh.
 • Mjölon.
 • Hop kottar.
 • Moderwort ört.
 • Melissa.
 • Oregano.
 • Mynta.
 • Pionrötter.
 1. Lugnande bad.

Sporten har en positiv effekt. Men före menstruationen bör de ha mindre arbetsbelastning. Insatser för att minska, men det är bättre att inte vägra sport. Tung fysisk ansträngning kan ersättas under PMS-perioden genom att springa, snabba tempo, simning, andningsövningar och andra lätta sporter.

Tekniker för att stänga ut dina känslor är populära: att slå rätter, kuddar, päron med klistrade bilder av dina fiender, etc. Om en kvinna känner att en hel del känslor har samlats i henne, borde de kastas ut. Om du behöver bryta något eller bryta det, är det bättre att göra det. Det viktigaste är att uppnå känslomässig avkoppling.

En annan säker lösning på problemet är kommunikation med vänner. En kvinna känner känslomässig tillfredsställelse och avkoppling, om hon kan prata, höra sig, ha en bra och trevlig tid. Män är inte alltid benägna att förstå kvinnlig psykologi, därför kommer flickvänner med vilka du uppriktigt kan prata, förbli dig själv och spendera en trevlig tid att bli de bästa "psykologerna" för denna period.

Kvinnor under PMS-perioden är ofta oroliga för psykologiska problem när kärleksrelationer inte fungerar, inte allt går smidigt på jobbet, vissa människor från den inre kretsen är oroliga. Jag vill prata, berätta, gråta! Vänd dig till en flickvän som kan ge sådant känslomässigt stöd.

Ibland vill du bara vara en kvinna vars känslomässiga utbrott och känslor inte skrämmer andra. Detta kan bara förstås av kvinnor som själva skulle kunna uppleva orättvisa utbrott av känslor. Om du är omgiven av sådana flickvänner, bör du kontakta dem. Du behöver inte ha små samtal med dem, du kan bara ta en promenad eller shoppa för att behaga dig själv.

Premenstrual depression

5-12 symtom uppträder 3-14 dagar före menstruationen, och 2-5 av dem uttrycks så mycket som möjligt, eller alla 12.

Men trots antalet symtom och deras varaktighet, i händelse av en minskad arbetskapacitet, talar de om en svår förlopp med PMS.

 • kompenseras. Symtom uppträder i förväg av menstruationen och försvinner när de börjar, medan med åren har symptomen inte intensifierats;
 • subcompensated. Progression av symtom noteras (deras antal, varaktighet och intensitet ökar);
 • dekompenserad. En svår PMS-kurs observeras med tiden varaktigheten för de "ljusa" intervall minskar.

Oroa dig inte för depressionen före menstruationen. PMS hos alla kvinnor åtföljs av olika humörstörningar. Det viktigaste är som följer - om symtomen intensifieras och drar vidare, ignorera inte och delta i behandling, eliminera tillståndet. Resultatet kommer definitivt att vara positivt..

Innan menstruationen rekonstrueras den kvinnliga kroppen på hormonell nivå. Naturligtvis kan detta inte passera utan förändring i humör eller förvärring av känslomässighet. Om en nära man inte förstår ditt tillstånd, kommer en vän att kunna stödja under denna period och fungera som psykolog. Detta är en av de bästa lösningarna på problemet..

Enligt statistik är kvinnliga representanter mer benägna att depression. Detta beror på en förändring av den hormonella bakgrunden beroende på menstruationscykeln. Depression under menstruationen lämnar sitt märke inte bara på kvinnans tillstånd utan också på stämningen i familjen. Det är inte nödvändigt att ignorera ett sådant tillstånd, desto snabbare åtgärder vidtas för att eliminera en depressiv störning, desto bättre.

Cirka en vecka före menstruationens början inträffar det så kallade premenstruella syndromet. Det beror på plötsliga förändringar i humör, tårfullhet, irritabilitet, minskad sexuell aktivitet. Det är just nu som förhållandet mellan hormoner i blodet förändras. Men inte alla kvinnor hamnar i depression under sina perioder, sannolikt utvecklingen av en sådan mental störning hos obalanserade och hysteriska damer. En ytterligare drivkraft för förekomsten av ett affektivt tillstånd är:

 • Ökad fysisk aktivitet;
 • Ofta stress och nervös belastning;
 • Långvarig diet;
 • Dålig näring, en liten mängd vitaminer och mineraler kommer in i kroppen;
 • Brist på regelbundet sexliv;
 • Kronisk sköldkörtelsjukdom.

Orsaker till PMS

Modern medicin har korrekt information om varför humöret förändras före menstruationen. Avvikelser i välbefinnande och beteende under denna period beror på den komplexa effekten av flera faktorer av varierande grad av betydelse:

 1. Hormonella förändringar. De spelar en ledande roll i försämringen av fysiska och mentala tillstånd kort före menstruationen. Under den andra halvan av cykeln minskar mängden östrogen i blodet - detta destabiliserar psyken och känslomässiga reaktioner, irritabilitet, aggression, omotiverad tårfullhet uppträder i beteendet. Samtidigt, i den kvinnliga kroppen, sjunker nivån på hormonet serotonin, ansvarig för positiva känslor, till ett minimum. Känslan av svaghet, trötthet och trötthet i dag beror på det höga halten av progesteron i blodet.
 2. Avitaminosis. Avsaknaden av viktiga mikronäringsämnen i näring kan säkert tillskrivas orsakerna till emotionell instabilitet och depressiva stämningar. Särskilt märkbar på psyken är avsaknaden av magnesium och vitaminer B. De spelar en viktig roll i nervsystemets funktion och påverkar också indirekt hormonbalansen..
 3. Påfrestning. Höga arbetsbelastningar, ansvar för familjen, oro är kvinnans dagliga följeslagare. Men om du på vanliga dagar lyckas hålla ditt beteende under kontroll, kommer depressionen nära PMS. Förändrade hormoner och brist på viktiga ämnen minskar motståndskraft mot stress och emotionell överbelastning.
 4. En instabil psyke, en tendens till neuros och hysteri. Allt detta indikerar en predisposition för depression under den andra halvan av cykeln..
 5. Sköldkörtelproblem. De påverkar negativt driften av hela det endokrina systemet och påverkar tillståndet i psyken.

Delvis bidrar säsongsbetonade faktorer till förändringar i en kvinnas beteende och känslomässiga reaktioner - brist på solljus (på hösten och vintern), ogynnsamma väderförhållanden. De är inte en direkt orsak till depression, men bidrar till en minskning av styrka och humör..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Tecken, symptom på ägglossning, hur man beräknar när den inträffar, ingen ägglossning, vad man ska göra


En kvinnas huvuduppgift anses vara fortsättningen av släktet. Naturligtvis är både en kvinna och en man involverad i befruktningen, men huruvida företrädaren för det svagare könet gör graviditet, om hon kommer att föda ett friskt barn, beror bara på sig själv....

Hur är värmevallningar med klimakteriet hos kvinnor?

Under klimakteriet genomgår en kvinnas kropp stora förändringar. De är förknippade med en naturlig process - åldrande och försvagning av immunsystemet....

Försenad menstruation - 23 skäl till varför du inte har en period

MenstruationscykelDen kvinnliga kroppen i reproduktiv ålder fungerar cykliskt. Det sista steget i denna cykel är månadsblödning. De indikerar att ägget inte befruktas och att graviditet inte har inträffat....