Varför innan menstruationen ökar aptiten, orsaker

Ansvarsfrihet

Kvinnor försöker alltid övervaka sina externa parametrar. En stor publik av damer är intresserad av vad som är den främsta orsaken till behovet av mat, särskilt innan menstruationen. Det är under denna process som det är omöjligt att begränsa ens önskan om mat. Hungern börjar intensifieras bara ett par dagar innan de börjar. En aktiv önskan att äta börjar, ofta två veckor efter menstruationens slut. Detta symptom har ett namn - premenstruellt syndrom. Det ger en signal om att menstruationen kommer att börja mycket snart. Om vi ​​pratar om det ökade behovet av mat, är detta uteslutande individuellt. Det finns emellertid flera skäl till förbättringen, eller tvärtom, en minskad aptit, som gäller alla kvinnor. Vidare i artikeln i detalj om varför ökad aptit före menstruation.

Känner alla kvinnor att tömma hela kylen under menstruationen? Inte för varje representant för det svagare könet är de karakteristiska manifestationerna av menstruation ökad aptit och aggression i halva med en vilja att gråta. Vissa kvinnor fortsätter sitt normala liv utan utbrott och avvikelser. Men det finns de som istället för aptit har en aversion mot mat. Detta innebär återigen att varje organism är individuell.

Varför ökar aptiten innan kritiska dagar börjar, orsakerna

Vilka är orsakerna till ökad aptit före menstruation? Det är mycket viktigt att det finns en önskan att äta, vilket betyder hälsa. Det är en ökad aptit som kan indikera uppkomsten av funktionsfel i kroppen.

Det är dessa två orsaker som orsakar en känsla av "brutal" aptit. För att förhindra sådana påfrestningar i kroppen mot den hormonella bakgrunden måste allt kontrolleras. För en sådan skillnad i homeostas ger kroppen en installation i behov av mer kaloriämnen än tidigare.

Varför du verkligen vill äta innan din period

Därför identifierade vi de huvudsakliga orsakerna till ökad sug efter mat:

 1. Balansen mellan hormoner i kroppen är inte stabil: östrogen minskar och progesteron blir större.
 2. Adrenalin och noradrenalin - deras koncentration stiger i blodet.
 3. Kroppens aktivitet ökar slöseriet med energi.
 4. På grund av dåligt humör ökar behovet av lyckohormonet.
 5. Ett lager av näringsämnen och energi för framtida graviditet produceras..

Varför det finns en önskan att äta godis innan menstruationen?

Kvinnor är intresserade av frågan: varför vill du äta så mycket sött under din period? Östrogennivån sjunker under andra hälften av menstruationscykeln. Samtidigt försöker kroppen kompensera för bristen på detta ämne på grund av kalorier. Det är av denna anledning som kvinnor har en akut önskan att äta godis. Östrogen minskar syntesen av insulin, vilket är nödvändigt för att reglera blodsockernivån. För att kompensera för denna brist börjar en kvinna använda en stor mängd choklad och godis..

Menstruationscykelns gång påverkar matsmältningskanalen. Under menstruationen förbättras matsmältningen genom den aktiva produktionen av magsaft. Därför den ökade aptiten, liksom önskan att äta en ny del av kakan. När befruktningen inte har inträffat, sjunker nivån av progesteron, vilket innebär en minskad aptit och en önskan att äta igen.

För att inte uppleva psykologisk och fysisk obehag bör du inte begränsa din önskan att äta. Du behöver bara se till att du inte passerar. Detta hjälper i framtiden att inte möta problemet med övervikt. Det borde styras av att man säger att allt som är mycket inte är hälsosamt. Du behöver bara begränsa mängden söt ätad. Dessutom finns det sätt att hjälpa till att övervinna attacker med ökad aptit:

 1. Ät hela livsmedel som innehåller kolhydrater;
 2. Dela all mat i små portioner;
 3. Drick tillräckligt med vatten;
 4. Minska konsumtionen av majonnäs och olja;
 5. Få positiva känslor som kan besegra aptiten.

Vad du ska göra om du verkligen vill äta innan menstruationen?

Stämningen förvärras inte om det finns en behagligt luktande måltid eller ökad aptit. Ofta orsakar den motsatta situationen spänning när det finns problem med önskan att äta. Vad händer exakt med en kvinna just nu? Naturligtvis är det överviktiga problem. Men inte alla vet att felet inte är mat, utan att det är korrekt. Vad kan hjälpa till under ICP-perioden??

Allt i kroppen säkerställer att varje cell är frisk och stark. Men inte all mat disponerar för ett sådant resultat. Allt detta är extremt personligt för alla. "Fusk" och snabb viktökning under menstruationen antyder att distributionen av ämnen och energi bryts, cellerna får inte det de behöver och förblir inte "matade", och hjärnan svarar på detta. Därför ökar behovet av söt eller fet. Du bör bekämpa hunger, viktproblem och växande ödem.

 1. Det är nödvändigt att normalisera måltiderna. Du måste äta lite, men så ofta som möjligt. Och delarna bör inte vara stora.
 2. Processen att äta mat ska mätas, tugga bör vara noggrant, inte rusa.
 3. Ödem kommer inte att försvinna, om inte alls sluta dricka vatten. Det är nödvändigt att tillämpa samma teknik som med en måltid - oftare och i små läppar.
 4. Det rekommenderas att ta Asparkam. Kompositionen har vissa saltföreningar som hjälper till att snabbt bringa hydrobalansen till normal. Det rekommenderas att börja ta piller på en vecka och den förväntade menstruationen.
 5. Aktiv livsstil. Sport hjälper till att bränna onödiga kalorier. Två veckor före menstruationen kan du öva: cykling, olika utomhusspel, bad, skridskoåkning eller skidåkning.
 6. För att inte nå ut till godis måste du hitta en ersättning för dem. En ny bok, en favorithobby, ett djur i huset eller ett yrke i växtvärlden (trädgård, trädgård) kommer att ge glädje..

Vad du kan äta innan menstruationen, men det är bättre att vägra en man inför menstruationen?

Det händer att en ökad hungerkänsla under menstruationen är mycket irriterande. Och även situationskiftaren orsakar en känsla av spänning. Och vad ska man göra när önskan att äta varierar så mycket? Ett adekvat val av mat hjälper. Samtidigt normaliseras törsten efter mat och vikt..

 1. mat bör väljas med hänsyn till att det minskar produktionen av stresshormoner. Detta är mörk choklad och värmebehandlad fisk (ångad);
 2. tillsätt surkål till kosten;
 3. baljväxter och pumpor, inklusive dess frön, kommer att bekämpa ångest, kort humör eller depression;
 4. selleri, persilja, rädisa och alla slags kål hjälper övervikt.

Glöm inte snacks:

 1. grönsaker, frukt, torkad frukt;
 2. spannmål;
 3. örtte, kan du lägga till ingefära och honung med citron;
 4. nötter.

Det är i förändringen i den hormonella bakgrunden som ligger huvudorsaken till ökad aptit och övervikt hos kvinnor. För att undvika negativa effekter på kroppen måste du hålla dig till rätt näring.

Liknande artiklar

Spotting blodutflöde före och efter menstruation Om fläckning av blodutflödet från slidan inträffar under menstruationscykeln, är processen helt normal. Men om detta händer före och efter menstruationen, så...

Som ett resultat av det faktum att äggledaren är mycket smal, vätska kan börja ackumuleras, en vidhäftningsprocess börjar, som ett resultat av vilken en påse visas i vilken all vätska samlas upp. Om vi ​​pratar om varianterna av denna sjukdom,...

Nyligen möter många kvinnor sjukdomar i livmoderslimhinnan. Patologier i livmoderhudets endometrium observeras hos representanter för det svagare könet oavsett ålder, medan de kan leda till mycket negativa konsekvenser. Ofta…

Kritiska dagar och aptit - hur är de relaterade och varför är det viktigt

Orsaken till ökad aptit hos kvinnor under den premenstruella perioden är en hormonell kraftig kraft. Ökade nivåer av adrenalin och progesteron (kvinnligt könshormon). Detta leder i sin tur till ökad produktion av magsaft och som ett resultat ökad aptit.

Kvinnor vill äta mer och mer ofta, särskilt längtar efter snabba kolhydrater: söt och stärkelse. Detta problem är särskilt oroande för dem som följer figuren eller strävar efter att gå ner i vikt, liksom de som lider av endokrina störningar (diabetes mellitus) - i andra fall går denna period obemärkt för kvinnor. Med tillkomsten av en ny menstruationscykel försvinner alla symtom på egen hand.

Vad som orsakar aptit för menstruation

Menstruation är en naturlig process där många element är involverade. För någon är de lättare, för någon svårare. Och detta beror både på tillståndet i kroppen som helhet och på individens känslighet i enskilda områden. Men mest av allt påverkar hormonella förändringar cykeln och välbefinnandet..

Innehållet i progesteron och östrogen - hormoner som ansvarar för kvinnans cykel och hälsa - faller till en lägsta nivå i blodet. Detta är ett kritiskt ögonblick. När allt kommer omkring leder detta till en förändring i humör, välbefinnande, hudtillstånd och ökad aptit. Nivån på dessa hormoner stiger redan närmare mitten av cykeln. Sedan alla konsekvenser av den föregående nedgången och kommer till intet.

Ökad aptit före menstruation är normen för nästan alla kvinnor. Olika studier av forskare som har genomförts under många år talar vältaligt om detta. De fann också att det finns flera sorter av specifik hunger - före, under och efter menstruation.

Vilka fysiologiska processer som sker i den kvinnliga kroppen

Menstruationscykler förekommer varje månad i den kvinnliga kroppen. Varaktigheten för var och en är 28-34 dagar. Den första dagen i cykeln anses vara 1 dag kritiska dagar.

Huvudstadierna i menstruationscykeln beskrivs i tabellen.

Steg 1Ägget lägger bara. Mängden östrogen är minst. Gradvis ökar mängden hormon. Bara mot mitten av cykeln är den hormonella bakgrunden på topp. I mitten av menstruationscykeln ökar alla hormoner. Kvinnans hälsa förbättras och hennes prestanda förbättras. Hudens skick förbättras.
2 etappOmedelbart efter frigörandet av ägget minskar mängden östrogen. Progesteron, som är nödvändigt för normal fästning av fosterägget, ökar om befruktningen är framgångsrik. Gradvis börjar hälsan försämras. Premenstruellt syndrom uppstår om befruktning inte äger rum. Dåsighet, apati, irritabilitet uppträder, kroppen blir svullen, hudens tillstånd förvärras.
3 etappOm befruktningen inte äger rum börjar menstruationen. Endometrial rester går ut som en del av menstruationen. Progesteron reduceras avsevärt. En ny menstruationscykel börjar.

Hormonfluktuationer under hela cykeln är fysiologiska och behöver inte behandling. Ibland kan terapeutiska åtgärder rekommenderas till en kvinna om det premenstruella syndromet är alltför uttalat..

Hur kroppen reagerar på mat före menstruationen

Tänk på zhor innan menstruationen. Ökad aptit för PMS avgör ett antal skäl:

 • hormonella förändringar;
 • stressiga situationer och reaktion på det;
 • naturlig förberedelse för befruktning.

För att förstå varför PMS är så hungrig bör man tänka att detta inte är före menstruationen utan efter ägglossningen.

Naturen har fastställt mekanismer som hjälper korrekt befruktning och mild gestation. På grund av detta börjar kroppen aktivt lagra energi för att stödja två på en gång. Det mest framgångsrika ögonblicket för befruktning är ägglossning. Och det händer före menstruationen. Om befruktningen inte inträffade och reglerna började försvinner önskan att äta allt som finns i kylen och i hyllorna.

När det gäller hormonell obalans varar effekten längre. Och om detta är en reaktion på stress, är det problematiskt att bestämma den normala varaktigheten. Minskningen beror bara på hur snabbt situationen upphör att uppfattas av stress..

Om det finns behov av något specifikt? Det kan säga att något specifikt saknas.

Varför vill du verkligen ha fisk innan menstruationen? Kroppen saknar spårelement som fisken är full av: jod, fosfor, magnesium, vitaminer, omega-fettsyror och mycket mer. Vad ska man göra? Ät en bit eller ett par. Överdriv inte bara det med fiskspecialiteter - föredra enkla rätter. Om detta inte hjälper, be din läkare att utveckla en kurs för dig att ta vitaminer och mineraler..

Varför vill du ibland ha något salt innan du börjar din period? Salt hjälper till att hantera stress och distraherar dem. Det sparar dig också från trötthet och ökad stress. Under perioden med premenstruellt syndrom är kroppen mer utsatt för alla dessa faktorer och kräver en lösning på problemet. Ge inte upp - salt förstärker bara hunger och behåller vatten, vilket redan är dåligt utsöndrat före menstruationen.

Vad mer är skälen zhor

Kvinnors huvudroll är förplantning. Ägglossning är den mest gynnsamma perioden för en sannolik befruktning. Det är efter frigörandet av ägget att hjärnan ger en signal om behovet av ansamling av näringsämnen.


Många för närvarande dras till fett

Innan menstruationen dras en kvinna till tung och skräpmat. Detta symptom är karakteristiskt för de flesta flickor. Symtom manifesterar sig även i de representanter för det svagare könet som följer en diet eller korrekt näring..

Ökad aptit syftar till att bevara sannolikt avkomma och framgångsrik befruktning. Reglerad produktion av insulin och magsaft.

Om befruktning inte har inträffat tar kroppen bort överskott av ansamlingar. Minskad progesteron ger rengöring av livmodern och tarmkanalen. Ofta sker detta den första dagen av menstruationen.

Efter menstruationens början minskar aptiten tvärtom. Hungerns hjärncentrum aktiveras. Tillståndet börjar stabilisera.

Hur ökar aptiten under menstruationen

Men zhor under menstruationen - detta är inte längre förberedelse för förplantning. Det är bara en reaktion på stress. Kroppen är van vid att hantera svårigheterna i livet med hjälp av lite läcker skadlighet. Och när han själv blir en enda stress - på grund av perestroika, en hormonell våg, smärta - har han inget annat val än att ta till beprövade och välkända metoder.

Appetiten ökar före och under menstruationen eftersom det är just detta sätt att hantera stress som verkar vara det enklaste och mest logiska. Men detta är i grund och botten fel. Och inte ens på grund av att månatligen ätade kilogram kan förstöra siffran väldigt inopportune. Men också för att ett sådant sätt att hantera stress inte är det bästa alternativet. Och du bör lära dig att hantera detta problem tills det har vuxit till en patologi. Och sedan med tur, kanske bara viktökning och mer intensiv träning, och kanske stroke, hjärtattacker, diabetes, ledproblem och många andra problem som är direkt relaterade till fetma.

Ett annat skäl till att man under menstruationen plötsligt känner att äta mycket kan vara de hormoner som produceras av kroppen speciellt för processen att separera ägget och utseendet på ett nytt. Kroppen reagerar på sitt sätt - försöker kompensera för obalansen i vanliga hormoner med mat.

Vilka är de fysiologiska orsakerna till uppkomsten av zhora

Produktionen av kvinnliga hormoner sker under påverkan av det centrala nervsystemet. Menstruationscykeln koordineras av:

 • hypofys;
 • hypotalamus;


Hypofysen ansvarar för produktionen av hormoner

Hormonfluktuationer förekommer. Nivån på adrenalin och insulin förändras. Det är av denna anledning som aptiten förbättras kraftigt. Dessutom ökar kroppsvikten. Överskottsvätska börjar samlas. Kroppen är tydligt svullnad.

Ökad aptit kan också förknippas med en stor blodförlust under menstruationen. Således försöker kroppen återhämta sig på egen hand. Det finns en påfyllning av protein och järn. Det mest negativa tillståndet påverkar tillståndet hos kvinnor som är benägna till övervikt. Det är viktigt att normalisera metaboliska processer.

Varför avtar inte aptiten efter menstruationen?

Zhor efter menstruation är en specialkategori. Och om frossa före planerad menstruation är helt rättfärdigad av hormoner eller förberedelse för att fostra ett barn, efter det blir det irrelevant.

Så varför uppstår en sådan hunger? Läkarna säger att flera alternativ kunde ha påverkat detta..

Om det finns en vana att "belöna" med mat, kan kroppen överföra den till en konditionerad reflex. Efter att ha upplevt stress försöker han "berömma" sig själv och gör detta med hjälp av den enda spaken han känner - mat.

Om det inte finns någon sådan vana och hunger uppträder omedelbart efter avslutade kritiska dagar kan detta vara ett tillfälle att tänka på balansen mellan hormoner. Detta enda symptom är ingen anledning att ställa en diagnos. Men du bör vara mer uppmärksam på alla andra manifestationer: regelbundenhet i cykeln, svullnad i benen och ansiktet före menstruation, håravfall och så vidare..

Kan zhor vara ett tecken på graviditet

Tills en försening inträffar kanske en kvinna inte ens misstänker att en graviditet har inträffat. I detta fall är zhor inte en manifestation av premenstruellt syndrom, utan ett symptom på framgångsrik befruktning. Detta är en naturlig process för att förbereda kroppen för framgångsrikt bärande av barnet och vidare förlossning.

I de tidiga stadierna av graviditeten ökar progesteronnivåerna snabbt. Kroppen lagrar näringsämnen. När man bär ett barn måste en kvinna äta i två.

Zhor är sällan patologisk. Följande tecken kan också indikera graviditet:

 • illamående;
 • munkavle;
 • obehag i nedre del av buken;
 • svaghet;
 • dåsighet;
 • minskad prestanda;
 • intolerans mot vissa skarpa luktar.


Svaghet och yrsel kan prata om graviditet.

Månadsvis och söt

Denna punkt bör läggas i ett separat stycke i artikeln, bara för att det oroar sig mer. Trots allt tolererar ingen diet kilogram kakor och choklad, även om orsaken till detta är hormonell obalans.

Frågan varför man vill ha godis mest av allt, men det finns ett fullständigt och underbyggt svar i forskningsmaterialet - antingen en brist på blodsocker (på grund av en kraftig förändring i insulinnivåer) eller brist på endorfin är att skylla.

I det första fallet väcker en brist på insulin köp av en annan chokladstång. Men en kraftig ökning av insulinnivåerna leder inte till de mest rosiga konsekvenserna. Så det är bättre att vägra godis. Ofta synd på detta alternativ. Men faktiskt reducerar endorfinbrist nivån på alla funktioner i kroppen och kan inte diskonteras.

Vår kropp producerar hormonet av lycka på egen hand (utom i de fall vi pressar innehållet med choklad). Och mest aktivt sker denna process under ägglossningen. Men efter det minskar det (det återgår till normalt, genomsnitt). Och så måste du konstgjort lägga till lite glädje i kroppen. Du kan öka dess innehåll på billigare sätt - koppla av, lyssna på trevlig musik, läsa din favoritbok, titta på en film eller serie. Plötsliga humörsvängningar uppstår också från endorfinförändringar. Nivå ökad - mindre irritation, mindre lust att äta något.

Varför vill du fortfarande godis innan din period? Av samma anledning som under, men stress blandas igen. Om kroppen tidigare vant sig att "sylt" den med choklad, kommer den att göra samma sak under kritiska dagar.

Sult och kritiska dagar: "Jag vill äta mycket till tårar"

Tack vare många studier vet vi att aptiten minskar med ägglossningen (när östrogen når sitt högsta) och växer efter ägglossningen, när progesteron når sin topp. Enligt forskare ökar matintaget med 90-500 kalorier per dag. Med hjälp av dessa och andra uppgifter har forskare sammanställt ett prov infographic som hjälper kvinnor att fördela belastningen och kalorierna i olika faser av menstruationscykeln.!

Diet på menstruationscykelens faser i kombination med fysisk aktivitet:

De första två veckorna av cykeln (follikelfasen):

 • Idealisk fas för muskelhypertrofi och styrketillväxt.
 • Intensiv styrketräning 3 till 5 gånger i veckan.
 • Kaloriintag: 5% till 10% över stödet.
 • Idealisk för att få muskler och öka styrkan.

De senaste 2 veckorna av cykeln (luteal fas):

 • Intensiv styrketräning 1-2 gånger i veckan.
 • 1-2 gånger i veckan - lågintensiv cardio i 20-40 minuter.
 • Kaloriintag: från 5% till 10% underskott eller stödnivå.
 • Den perfekta fasen att bränna fett lite.

Jag vill återigen påminna om att en kvinnas kropp är extremt känslig. När en kvinna har kaloriunderskott eller om det finns dagligen (eller mer än fyra gånger i veckan) kardio i sitt liv, reagerar kroppen på sådana manipulationer som hotet om överlevnad. Kroppen stänger av de "icke-väsentliga" processerna för tillfället, varav en är reproduktion, vilket gör befruktning omöjlig. Så din period kan försvinna!

Varför ökar aptiten, vad beror det på? Svaret är enkelt: från östrogen. Ja, östrogener, i plural. Detta är inte ett hormon, utan tre så många: östradiol, östriol och östron. Du måste ha hört talas om östradiol. Det är hans handling som har studerats bäst och det är han som påverkar känslorna av hunger och mättnad mer än andra.

Är symptomet farligt?

Zhor tillhör inte farliga symtom, även om det orsakar obehag. Vanligtvis normaliseras vikt och aptit i början av menstruationen.

Sällan kan zhor vara den första manifestationen av ovariell dysfunktion eller polycystic. Ett sådant symptom är också ett symptom på störningar i nervsystemet som kräver kontakt med en läkare..

Zhor kan också indikera överföring av smittsamma processer, skador och också visas efter behandling med olika läkemedel.

Är det möjligt att använda droger

Bantningsläkemedel rekommenderas inte. Det är bättre att fokusera din energi på att återställa aptiten med rätt näring..

Om läkemedel inte kan undvikas rekommenderas patienter ofta att använda:


Reduxin hjälper till att minska aptiten.Alla listade läkemedel förbättrar känslan av fullhet. Accepteras endast efter föregående samråd med en läkare.

För att sammanfatta

Så, en oemotståndlig sugen efter frossa före menstruation är förknippad med egenskaperna hos den kvinnliga hormonsfären. PMS och det undermedvetna behovet av att lugna hjärncentralen som kontrollerar aptit är viktiga här. Under påverkan av sådana förhållanden försöker en kvinna lugna ner med hjälp av mat, ha kul och glädje, uppnå fred.

Alla kvinnor är individuella och speciella, därför finns det många människor, tvärtom, före menstruationen, oroar sig för en fullständig brist på aptit, upp till illamående och kräkningar aversion mot mat. Sådana tillstånd orsakas också av hormonella förändringar med avvikelse av balans i motsatt riktning..

Oavsett hur PMS återspeglas i en kvinnas tillstånd bör man hålla sig till det gyllene medelvärdet. Du måste äta sparsamt med fokus på hälsosam mat. Det är ganska acceptabelt att hänge sig själv då och då med en bit choklad eller godis, rökt fisk och andra delikatesser. Då kommer kroppen inte att drabbas av brist på vad som önskas, den kommer inte att visa aggressiv hunger, vilket kommer att ge utmärkt välbefinnande och yttre attraktivitet.

Jag känner mig som en frossa, jag tuggar hela dagen på jobbet och hemma, till att börja med tänkte jag att det bara var en slump, ja, jag märkte särskilt att bokstavligen fyra dagar före affären, jag vill alltid äta, jag är tunn själv, och till och med kinder visas, och efter menstruationen, vad som händer, förmodligen är kroppen så förberedd för förluster. menstruationen varar 6 dagar, de två första dagarna på smärtstillande medel.

Experter Woman.ru

Få expertutlåtande om ditt ämne

Victoria Kiseleva

Psykolog, Gestaltterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Muzyk Yana Valerevna

Psykolog, psykoanalytiker. Specialist från sajten b17.ru

Semikolennyh Nadezhda Vladimirovna

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Julia Vadimovna Voronina

Psykolog, biblioterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Vzhechinsky Eve

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Zadoyina Lyudmila Aleksandrovna

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Andreeva Anna Mikhailovna

Psykolog, klinisk psykolog, onkopsykolog. Specialist från sajten b17.ru

Korotina Svetlana Yuryevna

Psykoterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Pavlichenko Marina Valentinovna

Psykolog, rådgivande psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Kan jag få en chokladkaka?

De säger att choklad hjälper kroppen att göra endorfiner? Precis vad du behöver på de tråkiga dagarna av premenstruellt syndrom. Endast inte alla typer av chokladprodukter kommer att vara användbara. Till exempel ger mjölk eller vit choklad ingen fördel, såvida inte ett par extra kilo på dina sidor.

Om du verkligen ville ha något sött, chokladkaka eller godis rekommenderar vi att du köper en bar med äkta mörk choklad. Det kan drickas med naturlig kakao bryggt av dig själv..

Och för att övervinna önskan efter godis bör du konsumera tillräckligt med vitaminer och mineraler. Huvudelementen är krom och magnesium, de minskar lusten att äta allt, lindrar irritabilitet och tårar. Kritiska dagar är mycket enklare.

Det är viktigt att veta!

Orthorexia nervosa är inte erkänd som en ätstörning av American Psychiatric Association, och nämns inte som en officiell diagnos i US Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), som används allmänt i USA. Det finns ingen denna patologi i den senaste utgåvan av ICD.

Kvinnor försöker alltid övervaka sina externa parametrar. En stor publik av damer är intresserad av vad som är den främsta orsaken till behovet av mat, särskilt innan menstruationen. Det är under denna process som det är omöjligt att begränsa ens önskan om mat. Hungern börjar intensifieras bara ett par dagar innan de börjar. En aktiv önskan att äta börjar, ofta två veckor efter menstruationens slut. Detta symptom har ett namn - premenstruellt syndrom. Det ger en signal om att menstruationen kommer att börja mycket snart. Om vi ​​pratar om det ökade behovet av mat, är detta uteslutande individuellt. Det finns emellertid flera skäl till förbättringen, eller tvärtom, en minskad aptit, som gäller alla kvinnor. Vidare i artikeln i detalj om varför ökad aptit före menstruation.

Fysiologi eller patologi

Mer intressant:
Echinococcal levercystoperation

Apple mjäll vinäger recensioner

Hittills är problemet med ökad aptit hos kvinnor några dagar innan menstruationen väl förstått. Det finns tillförlitliga svar på varför detta händer, rekommendationer om hur man undviker det..

Den så kallade zhor uppstår omedelbart efter ägglossningen, men aptiten växer gradvis. En kvinna eller flicka märker en ökad önskan att äta något 7-10 dagar innan kritiska dagar börjar. Tillståndet är förknippat med fysiologiska processer, det är omöjligt att motstå dem och det är farligt för hälsan. Du måste lära dig att hantera zhory.

Kommer libido att hantera viljestyrka eller ska jag ta medicin

Om du vill ha sex mer före menstruationen än i andra perioder, kan du ändra situationen:

 • ha daglig intimitet, så att motsvarande hormoner produceras i kroppen;
 • ta hormonella läkemedel;
 • försöker hålla tillbaka.

Det första sättet är bra för familjekvinnor, vars män är hemma varje natt och är redo att utföra äktenskapliga uppgifter. Och om makan arbetar en dag - tre? Då kan du ta dig till knep som telefonsex, men med din egen missus. Kvinnor är varelser med vilda fantasier, och det borde definitivt hjälpa dem..

När hormoner produceras i kroppen: endorfin, serotonin, - förutom en stor attraktion mot en partner, känner en kvinna sig inspirerad och glad. Med denna kombination kommer hon att vara redo att rulla berg, och hennes kreativa aktivitet kan öka.

Det är fantasivärlden som hjälper till att övervinna denna, faktiskt, djurkänsla när det är orealistiskt att ha sex fysiskt. Det återstår bara att fråga: vad man ska göra med icke-kreativt arbete, när man behöver tänka, fokusera på ämnet forskning? Tar du verkligen hormonella läkemedel? Ofta är de rädda att använda på grund av risken för att öka övervikt och inte utan skäl.

Men det finns hormoner som en person tvärtom kan gå ner i vikt oerhört. Kroppsvolymer och former är viktiga parametrar, men inte de viktigaste. Du måste vara försiktig med hormonell obalans och livslångt beroende av droger. Att ta dem tankelöst är inte bra. Detta är ett tillfälle att konsultera med en sexolog, gynekolog, endokrinolog.

När PMS är hungrig

Albina Komissarova, endokrinolog, nutritionist, medlem i National Society of Nutritionists och European Association för kampen mot fetma

Påverkar hormoner aptiten?

Hungern kan öka under lutealfasen (dagarna 16–28). Forskare tillskriver detta faktum till aktiveringen av det kvinnliga könshormonet progesteron, men det är inte särskilt tydligt varför detta händer specifikt. Förmodligen stimulerar progesteron metabolismen i kroppen, och på grund av detta ökar energiförbrukningen med 2,5–11%.

Här skulle jag vilja andas ut och säga: det är den verkliga anledningen till att du kan äta mer - men tyvärr är det inte så. För det första känner inte alla hungriga under denna period, och olika studier bekräftar faktum. För det andra, om du räknar procenthalterna i kalorier, visar det sig att kroppen bara kräver 100-150 extra kcal per dag, och därför en hel chokladkaka, som är 2-3 gånger mer näringsrik och som du ibland vill ha så mycket att äta, för att helt tillfredsställa energibehovet behöver inte.

Hur din aptit beror på humörsvängningar

Kanske är progesteron också involverat. Genom att undersöka effekten av detta hormon på att sänka koncentrationen av serotonin i blodet fann forskare att bristen på lyckohormonet är en av faktorerna i utvecklingen av depression, apati och serotonin hunger. Det är inte relaterat till verklig, fysiologisk hunger och hänvisar till den känslomässiga typen av ätstörning: att inte förstå orsakerna till dåligt humör, istället för att gå till filmer eller ringa en vän, vi letar efter stöd i mat som skapar en tillfällig komfort.

Emotionell hunger kan också förklara sugen efter choklad och kakor under menstruationen - det är sött att när det intas stimulerar produktionen av dopamin (nöjeshormonet). Det visar sig att du kan avstå med sorg mycket snabbt - bara genom att äta kakor. Visst är effekten av denna metod kortvarig..

Hur man äter under PMS

Det enklaste du kan göra: dricka mindre kaffe och alkohol, som stimulerar aptit och begränsar salt mat - överskott av salt orsakar ödem, som redan ofta dyker upp några dagar före menstruation på grund av hormonella förändringar.

Att drastiskt ändra ätbeteende är inte lätt (särskilt om du har PMS just nu), men det är möjligt. Börja med att analysera dina nuvarande vanor: observera dig själv, skriv ner känslor (till exempel vill du äta någon speciell mat, hur ditt humör påverkar valet av rätter) - detta hjälper under nästa cykel att inte äta allt som fångar ditt öga.

Vad du ska leta efter

Begär efter värdelös mat

Att göra: Om du mer än vanligt dras till chips, läsk och kex, köp och lägg hälsosamma snacks i påsen i förväg: yoghurt, nötter eller frukt. Sådana lager hjälper till att inte äta för mycket och inte känna sig skyldiga efter.

För sug efter godis

Vad du ska göra: Köp först inte kaka, choklad, godis för framtida bruk. Godis spridd runt i lägenheten eller på kontoret provoserar överätande. Det är bättre att alltid ha till hands användbara analoger (frukt, torkad frukt) och äta dem efter behov.

Jag vill bara äta mycket

Vad du ska göra: Du kan verkligen skapa en illusion av komfort inte med specifika produkter, utan med mycket mat. Att bekämpa dig själv är värdelöst, men att välja normal mat - grönsaker, frukt, kött, fisk, spannmål - istället för onödig chips eller godis är ganska verkligt. I själva verket spelar det ingen roll vad du ska äta för mycket, men du kontrollerar åtminstone kvaliteten på din diet.

Jag vill få ett dåligt humör

Att göra: Gör en lista över trevliga saker från 10–20 poäng och använd den när du känner lust att få obehagliga känslor. Byt till alla företag som inte är relaterade till mat vid rätt tidpunkt..

Varför vill du äta innan menstruationen, hur man äter mindre under menstruationen

Varje representant för det rättvisa könet på sitt sätt upplever PMS: vissa känner sig apatiska, andra blir nervösa och irritabla, andra gråter till och med på grund av små saker. Men det finns en sådan kategori av kvinnor som, före menstruationen, vansinnigt vill äta mycket, och gastronomiska beroende blir långt ifrån PP: s principer. Diät soppor, grönsaksalater och fettsnål keso ersätts gärna med choklad, bageriprodukter, rökt korv och andra produkter som är skadliga för midjan, och den unga damen har en "maghelg" utan samvete, och avskriver allt till de vandringshormoner som "det finns inget att göra".

Är zhor före menstruation ett ofarligt symptom på PMS? Eller är det fortfarande en klocka som signalerar överträdelser i driften av ett visst kroppssystem? Vad är orsaken till detta tillstånd, är det möjligt att minimera det? Rätta svar på dessa frågor kommer att göra livet lättare för kvinnor som noggrant övervakar deras hälsa och figurer samtidigt..

Om fysiologiska egenskaper hos kvinnor

Menstruationscykeln består av flera faser, som gradvis ersätter varandra. Var och en av dem kännetecknas av övervägande av vissa könshormoner:

 • När ägget bara lägger sig är mängden östrogen på en extremt låg nivå, men det växer med mogningen av ootiden. I mitten av cykeln vid ägglossningen når antalet hormoner som diskuteras - östradiol, östriol och östron - sin topp. Under denna period känner kvinnan bra: hennes arbetsförmåga är av stor skala, hennes humör är som bäst, hennes hud är strålande.
 • När ägget mognar och kommer in i livmodern börjar andelen östrogen minska, vilket ger plats för ett annat hormon - progesteron. Den senare ansvarar för att förbereda kroppen för möjlig befruktning och skapar gynnsamma förutsättningar för utvecklingen av embryot. När det växer, förvärras kvinnors hälsa: dåsighet, apati uppträder, kroppen sväller, akne visas på huden. Fasförändringen är bara kännetecknande för premenstruellt syndrom, det känns vanligtvis en vecka innan kritiska dagar börjar.
 • Om befruktningen inte inträffar, kommer ett odödligt ägg ut med slemvävnad, menstruationsblödning börjar. Under denna period når progesteron ett lägsta tröskelvärde. En cykel slutar och en ny börjar.

Varför finns det då en zhor under menstruationen mot dessa fysiologiska processer? Produktionen av kvinnliga könshormoner sker under påverkan av det centrala nervsystemet. Det är hypofysen med hypothalamus, som har säkerställt stödet i binjurarna och könsorganen, som koordinerar menstruationscykeln. Hormonhopp som är karakteristiska för denna process påverkar funktionen hos alla kvinnor i kroppen, ändrar insulinnivåer, stimulerar produktionen av adrenalin, som ett resultat - anmärkningsvärd aptit för menstruation, viktökning i CD, vätskeupphopning och svullnad i kroppen.

Zhor kan också uppstå på grund av betydande blodförlust som följer av stark menstruation. Enligt överflödiga perioder, enligt läkare, måste kroppen hjälpa till att återhämta sig, fylla på protein och järn. Men om en kvinna har en tendens att vara överviktig och gå upp i vikt snabbt, rekommenderas det att korrigera en oåterkallelig aptit och upprätta ämnesomsättning. Det är bäst att börja träna 10 dagar innan kritiska dagar börjar, medan gluttony inte har visat sig "i all sin härlighet".

Orsaker till ökad aptit

Vissa kvinnor tror att strax före början av menstruationen aktiveras ämnesomsättningen i kroppen, så strax före din period och du vill äta mycket. Detta yttrande är felaktigt, för toppmetabola processer inträffar i den första fasen av cykeln under östrogendominans. Omvänt, när perioden för den maximala mängden progesteron går in, observeras en avmattning av metabolism..

Kroppens behov av lyckohormonet, vars andel är direkt proportionell mot andelen östrogen, är en annan, inte helt korrekt, förklaring till den gluttony-cykeln som inträffar i den andra fasen. Det antas att en kvinna kompenserar för bristen på serotonin genom att absorbera choklad och andra godis. Emellertid syntetiseras detta hormon tack vare många andra produkter, till exempel bananer eller mjölk. Ja, och många damer på kritiska dagar lutar sig inte hårt på desserter, utan föredrar kött och pickles.

Varför är det så hungrigt att äta på kvällen före menstruationen? Skälen ligger i kvinnans roll - att vara klanens mor och kontinuär:

 • Vid ägglossningen förbereder kroppen sig på en eventuell graviditet, därför börjar den aktivt ackumulera användbara ämnen som är så viktiga för barnets näring.
 • Hjärnan är också inställd för att skydda det förväntade embryot genom att reglera insulinsyntes, produktion av magsaft, matsmältningshemligheter och gall.

Detta förklarar den ökade aptiten och önskan att äta något tungt för magen.

 • Bröstet före menstruationen
 • Varför korsryggsmärta under menstruationen
 • Äggstockar skadas under menstruationen
 • Smärta i nedre del av magen med menstruation

När befruktningen inte inträffar blir menstruationen ett märkligt sätt att ta bort ett förstört ägg från livmodern, samtidigt som en låg nivå av progesteron väcker kolonrengöring. Sådana processer försvagar kroppen, det känner igen behovet av näringsämnen, så hjärnan aktiverar hungerns centrum. Det är därför du under menstruationen vill äta lika mycket som framför dem. Först efter dietens slut kommer ordningen på matintag och aptit att återgå till deras vanliga indikatorer.

Är möjliga konsekvenser av överätande

Ofta anser experter inte att zhor under ägglossningen är en patologi eller en farlig signal. Dessutom försvinner större delen av vikten som "äts" vid denna tid med hjälp av utsöndringssystemet under de första dagarna av menstruationen. Frågan handlar om kvinnan själv till ett sådant fenomen, för någon är kärlek i menstruationen en absolut norm, och för andra - en stressande situation och en oacceptabel sak.

Men om du inte kontrollerar din diet alls innan menstruationen och under dess kurs, ökar visceralt fett mer och mer, kan obehagliga konsekvenser uppstå, särskilt maskulinisering:

Se den här videon på YouTube

 • överflödigt hår i de delar av kroppen där en kvinna inte har det,
 • akne, förändring i hudelasticitet,
 • skallighet,
 • ökning av muskelmassa,
 • utseendet på grovhet under bröstet, etc..

Begär efter söt och mjöl

Enligt de flesta damer, när zhor attackerar innan menstruationen, först vill jag äta något sött: kaka, godis, kaka, etc. Vetenskapen förklarar sådana gastronomiska beroende med brist på endorfin och blodsocker:

 1. När man med PMS är en irriterad, arg, olycklig med allt, försöker kroppen korrigera detta tillstånd. För att göra detta behöver han reserver av glädjehormonet. Choklad anses vara en idealisk källa för påfyllning av endorfin..
 2. Efter ägglossning, på grund av en minskning av östrogennivåerna, ökar mängden insulin. Det minskar andelen socker i blodet och försvagar kroppen helt, vilket gör att den ständigt är hungrig. Mot denna bakgrund kanske du vill äta något mjöl - kalorifattigt och tillfredsställande samtidigt.

Bättre att byta ut godis

Att skada kroppen är kapabla att både fullständigt avvisa godis och överdrivet överseende med önskan att äta överdrivet godhet. I det första fallet kommer kroppen, som redan upplever svår stress mot bakgrund av kritiska dagar, att utsättas för ytterligare stress på grund av vägran att tillfredsställa den "lilla svagheten." I det andra kan depression förvärras av de extra punden till följd av överdriven konsumtion av godis.

När kroppen verkligen vill ha något sött under menstruationen kan du äta en glutenfri analog i stället för en chokladkaka, det är också värt att inkludera torkad frukt rik på vitaminer i kosten (de innehåller också sådant eftertraktat socker, men bara det är av naturligt ursprung, vilket inte kommer att märkas så märkbart figur).

När zhor förföljer hela dagen, minska sugen efter godis med följande rekommendationer:

 1. Ät små mängder gurkor och tomater.
 2. Byt ut snabba kolhydrater med hela korn.
 3. Drick yoghurt istället för ett mellanmål.
 4. Konsumera livsmedel som innehåller mycket fiber och kalcium.

Begär efter salt och surt

En del flickor säger att de varje månad inte vill ha choklad eller grädde, men något salt, surt, kryddig. Vad förklarar detta fenomen? Det centrala nervsystemet lider, liksom ett antal andra kroppssystem, mot bakgrund av hormonella vågor som följer menstruationen. För att förvärra känsligheten och förbättra uppfattningen krävs därför en tillräcklig mängd natrium. Inlagda gurkor, rökt korv, fetaost - allt detta ger en förlorad stämning, hjälper till att slåss med PMS.

Glöm inte heller att utsöndringsorgan aktivt arbetar under menstruationen, svettningen ökar avsevärt, därför behöver kroppen snabbt ökade volymer salt.

Viktig! Överskott av salt bidrar till uppkomsten av svullnad i kroppen, vilket behåller vatten i kroppen. Denna punkt bör övervakas noggrant..

Vad som inte rekommenderas för menstruation

Om varje månad mot bakgrund av kritiska dagar finns det en önskan att äta "allt, men mer", rekommenderas att balansera din diet. Först och främst är produkter som negativt påverkar tarmens, det endokrina systemet och leverns funktion undantagna från menyn. Alla patologier som en kvinna har, inklusive ovariella dysfunktioner, polycystiska, psykiska störningar, beaktas också..

Begränsningar är för mycket konsumtion:

 • snabbmat,
 • halvfärdiga produkter,
 • alkohol,
 • bacon, rökt kött,
 • kaffe,
 • Smör,
 • stekt, kryddig, inlagd, magtung mat etc..

Vad du kan äta med menstruation

Ofta under menstruationen finns det helt enkelt en brutal aptit: det verkar som om du omedelbart äter alla livsmedel tillsammans med kylskåpet. När en så stark zhor attackerade var det mycket svårt att motstå det, särskilt eftersom det fanns så många frestelser. För att inte skada figuren och sedan inte ångras är det bättre att få rätt mellanmål. Detta underlättas av:

 • färska grönsaker och frukter (exkludera druvor, vattenmeloner),
 • rötter,
 • hård pasta och fullkornspannmål,
 • fet fisk, och vice versa, magert kött,
 • kryddor - kryddnejlika, gurkmeja, kanel,
 • grodd böna,
 • surkål,
 • nötter,
 • buljonger,
 • mjölkprodukter med låg fetthalt etc..

Hur man minskar aptiten under menstruationen

Läkare har ingen entydig åsikt om hur man ska hantera konstant hunger och hur man kan bli av med zhor före menstruationen. Vissa tror att någon metod kommer att vara framgångsrik endast om den unga damen har stark viljestyrka, andra hävdar att det enda rätt beslutet är att ta muntliga preventivmedel (OK). Deras användning är en garanti för neutralisering av frossa i PMS, eftersom hormonella nivåer anpassas, respektive aptit reduceras.

Följande rekommendationer kommer att vara användbara:

 1. Skapa gynnsamma förutsättningar för nervsystemets funktion: öka självförtroendet och internt acceptera dig själv, upprätta fredliga relationer med andra, fokusera på något konstruktivt, distraherat från tankar om mat.
 2. Gör din favorithobby: läsning, stickning, sömnad, teckning, etc..
 3. Få positiva känslor genom besök på teatern, bio, andra utbildnings- och underhållningsevenemang.
 4. Använd yogaställningar och asanas för att lindra hunger.
 5. Föredra dieträtter och glöm inte mineral- och vitamintillskotten i kosten.

Principen för fraktionerad näring är förmågan att "lura" hjärnan, som oändligt signalerar hunger under kritiska dagar. Måltiderna ska vara små (inte överstiga storleken på näven) i portioner upp till 7 gånger om dagen + maten tuggas noggrant - minst 30 gånger. Så känslan av fullhet kommer att komma snabbare: innan du har tid att äta något extra.

Vissa experter som svarar på frågan "Vad ska man göra med en zhor under menstruationen?" Rekommendera sport och promenader i frisk luft. Men det finns motståndare till sådana metoder och hävdar att de tvärtom stimulerar aptiten. Därför är det värt att fokusera på de individuella egenskaperna hos din kropp.

Intressanta alternativ för att undertrycka hunger är okonventionella metoder, till exempel:

 • akupressur,
 • användningen av färgterapi: det bevisas att de blå tonerna som finns i kläder och kökstextilier minskar sugen efter mat.

Viktig! Brutal aptit kan utlösas av närvaron av patogener i kroppen - svampar, maskar etc. En medicinsk undersökning av mikroflora kan utesluta sannolikheten för att zhor, brist på styrka och funktionsfel i ett visst system orsakas av aktiviteterna hos dessa "gäster".

Slutsats

Det specifika för kvinnokroppens arbete i "dessa dagar" är ett färdigt svar på frågan "Varför vill jag äta innan menstruationen?" De viktigaste "syndarna" av en stark önskan att äta mycket kallas hjärnan för hunger, förberedelse av kroppen för en möjlig graviditet, hormonella hopp, premenstruellt syndrom. Under PMS är det mat som hjälper till att måttlig irritabilitet, få en dos av glädje och lugn.

Under menstruationen förlorar den kvinnliga kroppen med blod och andra sekretioner mycket näringsämnen. Cell-svält kommer in, vilket resulterar i att hjärnan aggressivt signalerar behovet av att återställa reserver - detta förklarar varför, även efter menstruation, du fortfarande vill äta.

Begränsa dig inte ständigt till mat, vilket gör att kroppen blir stressad. Ät ständigt, men samtidigt måttligt, välj "rätt" livsmedel. Så du kan övervinna zhor, utan att tappa god hälsa och utan att skada figuren.

Varför vill jag äta mycket innan menstruationen

Många flickor frågar om mat under kritiska dagar. Varför attackerar zhor före menstruation, är ett sådant fenomen normalt och hur man hanterar det? Kanske betyder det att det saknas något i kroppen? Vilka vitaminer att dricka just nu? Det visar sig att orsakerna till att flickor hela månaden ständigt vill ha mycket att äta är ganska logiska och fysiologiska. Orsaken är premenstruellt syndrom, liksom ett hormon som kallas progesteron.

Ökad aptit - progesteron är skylden

Den kvinnliga menstruationscykeln består av två faser - före och efter ägglossningen. I den första fasen dominerar östradiol - detta är ett hormon som får den dominerande follikeln att växa från vilken ägget sedan lämnar. I den andra fasen kommer hormonet progesteron in i spelet.

Kvinnor efter ägglossning påverkas av progesteron, vilket ökar aptiten före menstruationen.

Hormoniskt, genetiskt, med sitt temperament, skapas en kvinna i den första fasen så att någon gödslar hennes ägg. Den första fasen av menstruationscykeln - för sex, drive, självuttryck, prestationer, för dejting, head spinning för lämpliga kandidater.

Efter ägglossningen inträffar en kraftig förändring av den hormonella bakgrunden. Östrogener faller och progesteron stiger. Progesteron är ett hormon som ger införandet av ett ägg i livmoderns foder. Kroppen förväntar sig att ägget befruktas med en spermier och att ett barn kommer att få. Och progesteron gör allt så att fostret inte går någonstans utan fastnar vid endometrium.

Hur påverkar progesteron aptit och matsmältning:

 • Adrenalin stiger, magsaft utsöndras snabbare, matsmältningen accelererar - det är därför kvinnor vill äta mycket under menstruationen.
 • Nivån på insulin minskar, jag vill verkligen ha något sött, så vi är så lockade av choklad, kakor.
 • Metabolism accelererar, under PMS kräver kroppen en större del av maten än vanligt.

Progesteron är ett graviditetshormon. Vad behöver vi under graviditeten? Vi behöver näringsämnen för att barnet ska växa, få styrka. För att bygga materialet behöver du proteiner, fetter, kolhydrater, spårämnen, vitaminer, vatten.

Video: förbereder kroppen på en hypotetisk graviditet, progesteron ger oss en ökad aptit före menstruationen.

Kroppen vet ännu inte om befruktning har inträffat eller inte. Men bara i fallet ger det redan motsvarande hormonell bakgrund. Detta är ett normalt tillstånd. Men detta betyder inte att du behöver smaka, följa ditt hormons ledning, men hålla dig till en hälsosam kost och undvika överätande.

Hur man stoppar zhor och inte blir bättre

Eftersom aptiten ökar före menstruationen och kvinnan ständigt vill äta finns det risk för överätande och en betydande viktökning. Viktökning i PMS är också associerad med vattenretention i kroppen.

För en menstruation kan du återhämta dig med 2-3 kg. En del av denna vikt är vatten, det kommer att försvinna i början av en ny cykel. Men om du inte kontrollerar din zhor innan menstruationen kommer du att återhämta dig mer med varje cykel.

Så att zhor före menstruationen inte stör dig, följ de viktigaste reglerna:

 • Kontrollera stress. Ett tillstånd av stress ökar aptiten innan menstruationen, lära dig avslappning för att hantera överätande. Ett viktigt tips - få tillräckligt med sömn för att hålla dig i god form. Gör andningsövningar eller meditera.
 • Acceptera din fysiologi. Det är omöjligt att förändras, vi är så ordnade. Men det är i vår makt att öka nivån av endorfiner - njutningshormoner. Endorfiner hjälper dig att bättre tolerera känslomässiga utbrott och minska aptiten under menstruationen. Gör morgonövningar, spring i parken, gå. Fysisk aktivitet ökar endorfin väl.
 • Följ dieten. Om du under den första fasen vanar dig att äta ordentligt, kommer du inte ens att uppstå med månatliga problem med raviner. Ät 3-4 gånger om dagen enligt schema, se till att äta frukost, inte ät för mycket.
 • Använd magnesium. Detta element är också involverat i produktionen av endorfiner och bidrar till viktminskning. Om du inte vill ta mineralkomplex, äta bara en vecka före din period bara mat som är rik på magnesium - nötter, bovete, grönkål.

Stresskontroll, fysisk aktivitet och magnesium är tre saker du kan göra för att sluta äta under din period..

PMS-näringshemligheter

Under påverkan av progesteron försöker kroppen fylla på näringsämnen, så att du känner dig så hungrig innan menstruationen. Men han kan luras, nu kommer vi att lära oss att göra det:

 1. Några dagar innan det oerkliga zhora som attackerar dig under PMS börjar du äta en bra portion komplexa kolhydrater varje dag. Om 3-4 dagar fyller du ditt glykogenlager. När PMS kommer kommer glykogendepot inte att tömmas omedelbart utan gradvis.
 2. 1-2 dagar före din period börjar du gradvis byta till proteinprodukter och grönsaker. Ät keso, kyckling, fisk, ägg, kefir eller ryazhenka med låg fetthalt. Följ en sådan diet under hela menstruationsperioden.

Denna teknik för att växla kolhydrater och proteiner hjälper dig att upprätthålla normala blodsockernivåer utan att angripa mat. Du kommer att upphöra att vilja äta en elefant eller något annat kalorifattigt.

Video: hur man klarar av en känsla av irritation, tårfullhet och önskan att gabba upp hela kylen med PMS?

Kan jag få en chokladkaka?

De säger att choklad hjälper kroppen att göra endorfiner? Precis vad du behöver på de tråkiga dagarna av premenstruellt syndrom. Endast inte alla typer av chokladprodukter kommer att vara användbara. Till exempel ger mjölk eller vit choklad ingen fördel, såvida inte ett par extra kilo på dina sidor.

Om du verkligen ville ha något sött, chokladkaka eller godis rekommenderar vi att du köper en bar med äkta mörk choklad. Det kan drickas med naturlig kakao bryggt av dig själv..

Och för att övervinna önskan efter godis bör du konsumera tillräckligt med vitaminer och mineraler. Huvudelementen är krom och magnesium, de minskar lusten att äta allt, lindrar irritabilitet och tårar. Kritiska dagar är mycket enklare.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur länge håller menstruationen

Hur länge ska menstruationen vara normal?Hur länge varar menstruationsperioder för kvinnor, vilket är normen, och när krävs en läkares konsultation och behandling? För att svara på denna fråga kommer vi att vägledas av hematologernas principer, som bestämmer risken för järnbristanemi med blodförlust på mer än 80 gram under kritiska dagar....

Menstruation när man tar Jess: varför det finns förseningar och menstruationen börjar tidigare än förfallodagen

Effekten av Jess på menstruationscykeln och kvinnans kroppJess-tabletter hör till enfas mikrodoserade preventivmedel....

Dubbel ägglossning

Den kvinnliga kroppen är en unik uppfinning av naturen, full av hemligheter och överraskningar, vars viktigaste är förlossning och ägglossning som föregår den. Mognad av ett ägg är ett unikt men välbekant fenomen....