Orsaker till viktökning före menstruation: provocerande faktorer

Intim

Många damer som just nyligen har förklarat ett brutalt krig mot överflödigt fett kommer ibland i en stupor - vågens pilar flyttar skarpt ett par divisioner framåt, även om det inte fanns några speciella ätstörningar eller träning tidigare. Svaret på den viktiga frågan om varför under menstruationen ökar vikten även på en strikt diet eller annan effektiv viktminskningsteknik ligger i fysiologin hos den kvinnliga kroppen - kroppsvikten ökar alltid före menstruationen. Anledningen till fenomenet som är så upprörande för kvinnor och flickor är en kraftig fluktuation i den hormonella bakgrunden.

Ökar vikten under menstruationen

Den unika skapelsen av naturen - en harmonisk mekanism som kallas "kvinnlig kropp" - är utformad så att varje månad under den, under påverkan av speciella kvinnliga hormoner, inträffar cykliska förändringar förknippade med funktionen av förlängningen av släktet. Dessutom påverkar dessa periodiska metamorfoser arbetet i absolut alla system. Sådana förändringar blir mer märkbara några dagar innan menstruationens uppträdande - detta är det premenstruella syndromet som är känt för de flesta kvinnor.

De obehagliga symtomen på PMS är inte bara utseendet på fysiskt och emotionellt obehag, - före början av kritiska dagar får man direkt flera extra kilo. Under menstruationen ökar vikten alltid, oavsett vilken diet du följer och hur aktivt du tränar för att gå ner i vikt. Du kan också få en eller två kilogram under ägglossningen.

Hur mycket vikt ökar under menstruationen

Viktökning under menstruationen beror initialt på en genetisk predisposition. Från födseln har varje kvinnas kropp ett individuellt program för att klara den månatliga menstruationscykeln och alla plågor som följer med den. Du kommer att få ett kilo eller tre hela under kvinnodagar - det beror bara på kroppens egenskaper.

Det är emellertid felaktigt att betrakta genetik som det enda skälet till att öka kroppsvikten före CD - viktökning under menstruationen beror direkt på mängden mat och vätska som konsumeras före inledningen av menstruationen. Därför är det så viktigt under menstruationsperioden att inte dra sig tillbaka från den vanliga dieten och hela tiden övervaka mängden absorberad mat för att inte återhämta sig.

Varför ökar viktökningen före menstruationen

Normalt har de viktigaste könshormonerna i den kvinnliga kroppen - östrogen och progesteron - vissa betydelser. Innan menstruationen börjar förändras deras nivå dramatiskt - mängden progesteron börjar minska till kritiskt låga antal och östrogen ökar. Denna process provocerar okontrollerad viktökning före menstruation: hormoner får kroppen att fylla på vätska, som den kommer att förlora så mycket tillsammans med menstruationsblod. Kroppen börjar svälla från överflödigt vatten, men menstruationspuffiness försvinner ett par dagar efter CD-början.

Det finns emellertid ett andra problem förknippat med fluktuationer i hormonell bakgrund och orsakar snabb viktökning under menstruationen: sådana hopp i hormonnivåer påverkar inte aptiten på bästa sätt. Ibland blir han helt enkelt brutal - okontrollerbar, påträngande, oändbar. Metabolismen under denna period avtar, så alla extra kalorier bearbetas direkt till kroppsfett.

Är det möjligt att gå ner i vikt under menstruationen

Eftersom den kvinnliga kroppen upplever mycket stress under menstruationsblödningen, kan en strikt diet, som aktiv slitträning, vara mycket skadlig. De är inte bara ineffektiva när de går ner i vikt under menstruationen, utan de är ofta fyllda med obehagliga konsekvenser för det hormonella systemet, vilket med detta tillvägagångssätt kan orsaka ett allvarligt fel. Det är osannolikt att gå ner i vikt under menstruationen, det viktigaste i denna period är inte att bli bättre. För att göra detta är det klokt att begränsa din diet och övervaka näring.

Vikt före, under och efter menstruationen: hur kroppsvikt förändras beroende på menstruationscykeln?

Hormonförändringar som inträffar i en kvinnas kropp i olika stadier av menstruationen påverkar många interna processer. Ofta märker flickor som övervakar sin vikt att på kvällen till menstruationen visar skalor en stor siffra i frånvaro av kränkning av kost och fysisk aktivitet. Fluktuationerna kan variera från mindre till mycket betydande, beroende på kroppens individuella egenskaper..

Varför ökar vikten under menstruationen?

Inför menstruationen förekommer en ökning i koncentrationen av progesteron och adrenalin och östrogenproduktionen minskar. Nivån av serotonin, en biologisk förening som ansvarar för gott humör och sömn, sjunker också. Det är därför en kvinna före menstruationen känner sig ofta deprimerad och orolig. Förändringar i serotoninbalansen ökar viktökningen.

Hormonfluktuationer orsakar följande förändringar i den kvinnliga kroppen:

 • Livmoderförstoring. I början av menstruationen når tjockleken på det inre skiktet maximalt, blodflödet aktiveras, vilket resulterar i att volymen av organet ökar.
 • Ökad aptit. Hormonförändringar aktiverar mitten av hunger, ökar utsöndringen av körtlarna i matsmältningssystemet. På grund av en minskning av produktionen av serotonin och en ökning av adrenalinnivån förvärras stämningen, så en kvinna känner ofta önskan att äta något välsmakande eller sött.
 • Vätskeretention i organ och vävnader. Detta fenomen förklaras av lagring av fukt före den förestående förlusten av det under menstruationsblödning. På grund av försämrad vatten-saltmetabolism och minskad rörlighet uppträder ofta förstoppning, vilket leder till en fördröjning av avföring i tarmen.
 • Bröstsvullnad. Under påverkan av progesteron rusar blod till dem, mängden epitelvävnad ökar, bröstet "blir tyngre".

Kommer den förvärvade massan att försvinna efter menstruationen?

Ökad vikt lämnar 5-7 dagar efter början av menstruationen. Vid denna tid ökar östrogennivån, överskott av vätska lämnar kroppen och avföringen blir bättre. Bröstet återgår till sin normala storlek, livmodern rensas från epitelskiktet och minskar i volym. Sådana förändringar leder till att vikten under menstruationen gradvis minskas.

I genomsnitt i slutet av cykeln ökar vikten med 1 till 1,5 kg, men denna siffra kan nå 3–5 kg beroende på individuella egenskaper och genetiska predisposition. Om en kvinna kunde hantera ökad aptit och en förändring i smakpreferenser före och under menstruationen, återgår hennes vikt till originalet.

Hur man håller vikten på plats?

Om kroppsvikten inte ökar samtidigt på cykeln betyder det att kvinnan lyckas hantera hormonförändringar som påverkar vikten. Överensstämmelse med drickregim, näringsregler och fysisk aktivitet är av stor betydelse..

Vätskeintag

Mängden dricksvatten är en individuell indikator. Trots att ansamling av vätska av kroppen före menstruationen är det omöjligt att begränsa intaget. Otillräckligt vattenintag leder till en ännu större försening, så du måste dricka inte mindre än vanligt. Volymen anses vara normal från 1,5 till 3 liter per dag, eller minst 30 ml vatten per 1 kg vikt.

Undvik sockerhaltiga läsk och juice. Kaffe bör kasseras till förmån för örtte. Koffin hjälper till att stimulera aptiten, har en spännande effekt på kroppen och höjer sockernivåerna, som inte på något sätt hjälper till att övervinna den ökade önskan att äta något smakfullt..

Det rekommenderas inte att dricka mycket vätska 2-3 timmar före sänggåendet, eftersom detta inte bara leder till vakna upp på natten på grund av täta urinering, utan också ökar puffiness. Detta beror på kärlets oförmåga att hålla kvar överskott av vätska, vilket resulterar i att det tränger in i det extracellulära utrymmet och ackumuleras i vävnaderna.

Näringskorrigering

För att bibehålla normal kroppsvikt, trots ökad aptit på grund av hormonella förändringar, bör du inte äta för mycket och missbruka fet och sockerrik mat. Ett glas vatten innan en måltid fyller magen, ger en snabb mättnad med mindre ätit och hjälper till att förhindra överätning..

Måltider bör vara ofta, du måste äta i små portioner. Mjölkprodukter med låg fetthalt är välmättade och har ett lågt kaloriinnehåll. Missbruk av bageriprodukter leder till viktökning, så det är bättre att överge dem eller begränsa sig till en liten mängd. Dieten bör innehålla spannmål, grönsaker och magert kött, helst kalvkött och fjäderfä.

För att minska vätskeretentionen rekommenderas det 1 till 1,5 veckor innan menstruationen börjar för att vägra salta, rökt och fet mat. En stor mängd salt och skadliga tillsatser innehåller korv, korv, chips, snabbmat, majonnäs. Sött te och kaffe bidrar till den ökade insulinproduktionen, vilket leder till ansamling av vatten i vävnaderna. Användningen av alkohol leder till en liknande effekt..

Säkra produkter som bovete, äpplen, gurka, paprika och persilja hjälper till att avlasta överskottet av vätska från kroppen. Att minska puffiness bidrar till användningen av bär - jordgubbar, körsbär, hallon. Begränsa mängden mat som innehåller mycket kreatin - ett protein som fångar vatten i kroppen: sill, fläsk, lax och nötkött..

Måttlig träning

Motion hjälper inte bara att bränna en stor mängd energi utan förbättrar också humöret, eftersom det bidrar till produktionen av endorfiner, naturliga antidepressiva medel. Måttlig träning leder till en minskning av hunger på grund av förändringar i mängden peptidhormoner.

Studier har visat att löpning är särskilt aktivt i mitten av hunger i hypotalamus. Ett löpband i gymmet är ett bra alternativ, men att jogga i den friska luften kommer att vara mer användbart, vilket också hjälper till att mätta kroppen med syre och förbättra humöret. Om en kvinna sätter upp sig att gå ner i vikt är det bättre att öka fysisk aktivitet under de sista dagarna av cykeln - under denna period under träningen förbränns en tredjedel fler kalorier än vanligt.

Varför går vi i vikt före menstruationen

Dessa siffror som läggs till vågen - är det bara vatten? Ta reda på hur månatliga gäster påverkar din vikt.!

Du tränade och åt rätt, men vågen ger dig en andetag och säger att du väger två kilo mer än förra veckan. Oroa dig inte - om vinsten bildades under den senaste veckan före menstruationen kan du skriva av den. Viktökning sker 5 dagar före menstruationens början, men så snart de börjar återgår du till normal vikt.

Vattenvolymen som ackumuleras före menstruationen kan variera från 200 g till 5 kg, men i genomsnitt cirka 2,5 kg för de flesta kvinnor. Varför? Hormonet progesteron - mycket viktigt i de tidiga stadierna av graviditeten - tar ansvar: när befruktningen inte har inträffat (dvs när menstruationen inträffar) sjunker nivån. Som en biverkning samlar varje cell i kroppen en supermikroskopisk droppe vatten.

Detta leder inte till viktökning, men sådan uppblåsthet leder till att du är en storlek större.

Innan du frågar - ja, du kan beräkna exakt hur mycket vikt dina månatliga gäster ger dig, men det är bättre att inte koncentrera sig på siffrorna. Ställ istället ett normalt vägningsschema för att hålla allt under kontroll: väga dig själv en gång i veckan, samtidigt, på samma skalor. Det viktigaste är att inte överdriva det, eftersom svängningarna i vikt är normala.

Premenstruellt syndrom och extra kilo

Chef för Samara Research Institute
kost och dietterapi,
Doktor i medicinska vetenskaper,
nutritionist och psykoterapeut
M.M. Ginsburg

Samtidigt som östrogen-progesteronparet fungerar hypofyshormonerna också cykliskt, vilket stimulerar arbetet i könskörtlarna (gonadotropiner) och bröstkörtlarna (prolaktin), samt bioaktiva ämnen som serotonin och endorfiner som reglerar hjärnan och påverkar, inklusive våra beteende, humör och matintag. Uppgiften är densamma, att förbereda kvinnans kropp för befruktningen i den första fasen av cykeln och att skapa alla förutsättningar för en gynnsam graviditetskurs under den andra. Till exempel för beteende i den andra fasen av cykeln är det ganska naturligt för en kvinna att ha en viss önskan om ensamhet, liksom en ökad aptit och en önskan att sova längre.

Symtom på PMS

Men ibland blir denna känsliga och känsliga mekanism frustrerad, och sedan under den andra halvan av cykeln börjar en kvinna känna smärtsamma symptom och växa närmare menstruationen.

Det finns irritabilitet, aggressivitet, en tendens till depression, en känsla av att vara trasig på morgonen, återkommande huvudvärk. Koncentrationen av uppmärksamhet och mental prestanda minskar. Ofta uppmärksammas engorgement och ömhet i bröstkörtlarna, obehagliga dragvärk i nedre del av buken och täta urinering. Dessa symtom kan uttalas mer eller mindre från mild sjukdom till ett ganska allvarligt tillstånd, åtföljt av nästan fullständigt funktionshinder..

Enligt experter förekommer PMS i en eller annan form hos minst 30% av kvinnorna. Det finns mer pessimistiska uppskattningar att 50% av kvinnorna och fler drabbas av denna periodiska störning..

Det faktum att detta syndrom är ganska friskt kan komplicera livet, säger statistik. Det är känt att kvinnor i cykelens andra fas är mer benägna att drabbas av bilolyckor, i genomsnitt klarar de undersökningstester sämre och ofta begår olagliga åtgärder.

Vårt pochudologiska intresse för detta ämne beror på att de flesta kvinnor som lider av PMS, bland andra symtom, noterar en ökad aptit med en speciell sug efter godis och godis. Det är uppenbart att om de försöker gå ner i vikt, eller åtminstone inte bli bättre, förhindrar en sådan periodvis svår att kontrollera ökningen av aptiten dem.

Orsaker och mekanismer för utveckling av PMS

Orsakerna till syndromet är inte helt fastställda. Det finns en endokrin teori, enligt vilken sjukdomen är baserad på en obalans i produktionen av könshormoner i äggstockarna - östrogen och progesteron. Bekräftelse av detta koncept är det faktum att PMS ofta utvecklas med inflammatoriska gynekologiska sjukdomar, efter aborter samt med cykelstörningar. Det faktum att förloppet av syndromet kan förbättras avsevärt genom att använda kvinnliga könshormoner är också ett bevis..

Tillsammans med det endokrina finns det också ett psykogent begrepp. PMS tros vara vanligare hos neurotiska kvinnor. Faktum är att många kvinnor noterar att PMS-symtom som irritabilitet, konflikt, depression kan observeras i dem under hela cykeln, men i den andra fasen kommer svårighetsgraden av dessa symtom att bli mycket större. Om det är någon konflikt på jobbet eller hemma, kan PMS-förloppet vara betydligt sämre. Men när man löser konflikten observeras ofta en förbättring av syndromets gång till fullständig remission. Den psykogena teorin bekräftas också av de goda terapeutiska effekterna av psykoterapi i PMS.

Det är möjligt att sanningen, som ofta sker, någonstans däremellan. I kroppen är endokrin och psykogen reglering av funktioner som regel nära sammanflätade. Hormonstatus påverkar mänskligt beteende, och självmedvetenhet, humör och beteende påverkar aktivt hormonnivån och deras effekt. Det är mycket troligt att premenstruellt syndrom i vissa fall är resultatet av en konflikt mellan en kvinnas idéer om hennes plats i livet och hennes biologiska natur. Syndromet kan faktiskt urskilja tecken på en sådan konflikt. Arten av en kvinna i den andra fasen av cykeln, när graviditet är möjlig, kräver en noggrann attityd, integritet, fred. Och hennes livssituation gör att hon fortsätter att hantera företaget, svara på samtal, delta i möten, fatta viktiga beslut, köra bil, på något sätt svara på fängelse hos män och så vidare. Naturligtvis måste allt detta göras (och vart man ska gå ?!), men samtidigt är det ständigt nödvändigt att övervinna inre motstånd. Därför irritabilitet, ofta humörförändring. Därför obalansen i hormonreglering. När allt kommer omkring måste hormoner ge motsatta beteendemönster. En försiktig, syftad till att bevara en möjlig graviditet och den andra, syftar till att fortsätta en aktiv, full kamp och psykologiska livskonflikter. Därför förändringen i ätbeteende, ökad aptit och en speciell sug efter godbitar. När allt kommer omkring kan mat förbättra humöret, hjälpa en person att bli mer positiv och lurar kan göra det mycket snabbare och mer effektivt än vardagen.

PMS-behandling

Så vad ska man göra till en kvinna som känner symptomen på PMS? Viktigast av allt är att man inte i något fall ska behandla dessa symtom som något infall och uttryck för mental svaghet. Det är en sjukdom och bör behandlas. Dessutom har gynekologer och endokrinologer effektiva behandlingsregimer för PMS. Dessa inkluderar milda lugnande medel, hormoner..

I samband med den avslöjade livsförhållanden i bildandet av syndromet, skulle det vara mycket önskvärt att en terapeut deltar i behandlingen. Återigen kan psykoterapi i en stor andel fall av PMS orsaka en varaktig positiv effekt. Och inte bara. Psykoterapi kan hjälpa en kvinna att lösa sina interna konflikter, bli av med komplex, neurotism och öka självkänslan. Detta kommer att påverka hela hennes efterföljande liv, göra henne mer framgångsrik..

PMS viktkontroll

Naturligtvis underlättar effektiv behandling av premenstruellt syndrom också viktkontrollen. Eftersom andligt obehag och irritabilitet blir mindre, betyder det att mindre mat behövs för att lugna ner och ordna dina nerver.

Och några fler önskemål, vars syfte är att underlätta viktunderhåll mot bakgrund av PMS:

 1. En liten ökning av aptiten i den andra fasen av cykeln är ganska naturlig. Därför bör du inte ställa in uppgiften att gå ner i vikt under hela cykeln. En mycket mer realistisk uppgift är att undvika viktökning. Detta kan uppnås genom att följa tre enkla näringsregler: att minska halten fetter och socker i mat, göra dina måltider mer frekventa, behandla godis på ett klokt sätt, inte förvandla dem till en oberoende måltid, äta små mängder efter en huvudmåltid, ät dem långsamt, njuter av smaken.
 2. En promenad, en varm dusch, ett bad med infusioner av örter med en lugnande effekt - oregano, nålutdrag, låter dig harmonisera ditt humör och i enlighet därmed din aptit.
 3. Det är nödvändigt att normalisera sömnen för att göra det tillräckligt. Brist på sömn särskilt i den andra fasen kan förvärra symtomen på PMS och öka aptiten.
 4. Var inte särskilt upprörd om du idag har lagt 1-2 kg. Oftast beror den här ökningen till stor del på vattenretention, förresten, för den andra fasen. Vänta tills cykeln slutar och du kommer att se hur bokstavligen de allra första dagarna av nästa cykel din vikt kommer att minska.

PMS = Övervikt

Vad som är PMS vet första hand inte bara kvinnor utan också män. Och vilken av dem som lider av det mer är svårt att säga. Enligt statistik är 30 till 50% av kvinnorna mottagliga för denna sjukdom. Symtom av olika ursprung och intensitetsgrad. Därför kanske vissa kvinnor helt enkelt inte märker manifestationerna av PMS, medan andra reagerar skarpt på dem. Vad är PMS i allmänhet??

PMS och dess symtom

PMS - premenstruellt syndrom. Ett syndrom är en samling av symtom och tecken på en sjukdom som uppstår av en anledning. Det vill säga, detta är de symtom som en kvinna känner under perioden före början av menstruationen. Cirka sju dagar innan det börjar. Vissa har mindre, andra har mer. Symtom på det kan vara följande:

 • Huvudvärk
 • Humörsvängningar
 • sömnighet
 • Irritabilitet
 • Ömhet i brösten
 • Svullnad
 • Illamående och kräkningar
 • Ökad svettning
 • Högt blodtryck
 • Ökad aptit

Många av er skulle lägga till ett dussin fler symptom som är specifika för dem. Denna lista fortsätter och fortsätter. Men nu är jag mest intresserad av det sista objektet på den här listan. Jag märkte under en lång tid, under den premenstruella perioden, en vild aptit. Jag kunde äta ofta och mycket och fick inte tillräckligt med det. Jag försäkrade mig själv att kroppen är fylld med näringsämnen under menstruationen. Jag kände att jag återhämtade mig med 1,5-2 kg. på bara några dagar. Vågen övertygade mig om detta. Har det hänt dig också? Då undrar du vad som verkligen händer just nu med den kvinnliga kroppen.

Menstruationscykeln och dess stadier

Metabolism i kroppen (metabolism) beror på många faktorer: kön, ålder, muskelmassa, tid på dagen, tid på året och olika mänskliga sjukdomar. Hos kvinnor blir sådana faktorer mer på grund av deras fysiologi. Det visar sig att nivån på metabolism hos kvinnor varierar beroende på stadium i menstruationscykeln.

Detta beroende beror på hormonella förändringar i en kvinnas kropp i olika stadier av cykeln. Om du inte visste vad stadierna i menstruationscykeln är, räcker det att komma ihåg "kalender" -skyddssystemet för oönskad graviditet, som många kvinnor använder. Dela menstruationscykeln villkorligt i 3 delar. I det andra steget är den maximala risken för att bli gravid (ägglossningsperiod). Och den första och tredje cykeln är den säkraste. Men detta gäller endast de vars menstruationscykel är stabil.

Vad är skillnaden mellan stadierna i menstruationscykeln

Steg 1

Det första steget börjar den första dagen av menstruationen. Det beror på den stora tillväxten av det kvinnliga hormonet östrogen. Som du vet har det nästan samma effekt på den kvinnliga kroppen som på den manliga - testosteron. Stämningen stiger, prestandan ökar, metabolismen i kroppen är på den högsta nivån. Denna period passar bäst för dig som vill gå på diet, träna i gymmet och ändra sina liv till det bättre. Naturligtvis inkluderar de inte kvinnor med smärtsam menstruation. Vissa upplever outhärdlig smärta och de sjukdomar som är förknippade med den som tillhandahåller sjukhusvård på medicinska institutioner. Och i allmänhet beror denna period på en ökning av styrka och humör.

2 etapp

Det andra steget är början på tillväxten av hormonet progesteron. Detta hormon produceras i en kvinnas kropp när det förbereder sig för befruktningen, det vill säga under ägglossningen. Koncentrationen av hormonet är inte särskilt hög, men har redan sina egna symtom. Progesteron har en skyddande funktion. Det minskar nivån av testosteron, det manliga hormonet, så att ett nytt liv börjar i livmodern. Just nu avtar alla processer i kroppen som det går och alla krafter riktas mot befruktningen. Vi tappar gradvis laddningen av energi som vi upplevde i det första stadiet av menstruationscykeln. Kvinnor söker vanligtvis omedvetet ensamhet och fred under denna period och skyddar sig själva och det ofödda barnet från allt dåligt väder.

3 etapp

Steg av maximal progesterontillväxt. I detta fall minskar östrogennivån. Nu har vår kropp beslutat att befruktningen har inträffat och dess huvuduppgift är att bevara graviditeten och bidra till dess framgångsrika utveckling. Om du någonsin har varit gravid, kommer du att inse att känslorna du upplever i det tredje stadiet av menstruationscykeln är mycket lika de du upplevde under graviditeten. När alla försökte skydda dig, inte att oroa dig, att bära alla dina nyanser och humörsvängningar. Den enda skillnaden är att du inte är gravid och ingen kommer att stå på ceremoni med dig. Under denna period upplever en kvinna ett akut behov av ytterligare energi, det vill säga kalorier. Samtidigt minskar hennes motoriska aktivitet omvänt. På grund av en avmattning av ämnesomsättningen ackumuleras överskottsvätska i kroppen, vilket leder till svullnad. Det är det tredje steget i menstruationscykeln som är PMS med alla dess konsekvenser.

Riskgrupp

PMS, detta är fortfarande inte en regel eller ett mönster. Och tack och lov, inte alla kvinnor påverkas av denna sjukdom. Dessutom är de inte födda med detta och det finns några orsaker till förekomsten av detta syndrom. Det finns en riskgrupp som alla kvinnor som är utsatta för vissa sjukdomar kan falla in i:

 • Missfall eller abort
 • Tar orala preventivmedel
 • Gynekologisk kirurgi
 • Inflammatoriska processer i reproduktionsorganen
 • Könscandidiasis
 • Huvud skador
 • Endokrinsystemsjukdomar
 • Könsinfektioner

Dessutom finns det också sociala och psykologiska faktorer för förekomsten av PMS. I det moderna samhället har en kvinna upphört att vara bara innehavaren av härden och familjen, när hon i något skede av menstruationscykeln kunde följa anmodningarna från hennes kropp - att gå i pension när hon vill, sova längre när hon inte har någon styrka. I dag är en kvinna allt! Hon och direktören, hon och sekreteraren, hon är sjuksköterskan och jägaren, hon är tjänstemannen och hemmafruen, hon och mamman och fruen. Hon har inte tid att leva efter kroppens behov. Det är därför fler och fler kvinnor känner symptomen på PMS. Så orsakerna till PMS kan vara:

 • Boende i stora städer
 • Intellektuellt arbete
 • Påfrestning
 • Kronisk brist på sömn
 • Fysisk inaktivitet
 • Obalanserad kost

Om du noterade minst en anledning som har en plats i ditt liv, bör du vara uppmärksam på din kropp och lyssna på den. PMS kan vara källan till din övervikt..

Hur man inte går upp i vikt med PMS

Under menstruationen förlorar en kvinna i genomsnitt cirka 250 gram blod och inte bara. Av dessa cirka 50 gram rent järn. Och vad som händer i den premenstruella cykeln. Vi äter mat i genomsnitt 500 kcal mer än vanligt. Med tanke på det faktum att ämnesomsättningen saktar ner och kroppen är benägen att ackumulera reserver, tillhandahålls fettavsättningar till dig. Dessutom lämnar kvaliteten på maten du äter mycket att önska. Och det luktar inte ens järn där. Vi lockas mest av de söta, mjöliga, det vill säga produkter med högt glykemiskt index, som inte ger oss annat än högt blodsocker. Han i sin tur förvandlas säkert till fett. Voila! Du fick 1-2 kg. Varav 1 kg. Är en vätska och 1 kg. - kroppsfett.

Hur man uppför sig i varje fas av menstruationscykeln för att inte öka övervikt?

1: a etappen. Den bästa perioden för fasta dagar och fysisk aktivitet. Under det första steget kan du uppnå de bästa resultaten, både inom idrott och näring. Slösa inte tid, använd varje dag.

2 etapp. Under denna period är uppgiften inte att gå upp i vikt. Det är nödvändigt att minska konsumtionen av söta och stärkelsefulla livsmedel. Fysisk aktivitet bör vara den mest aktiva. Här sker det att ta med kraftbelastningar i träningen och få musklerna att förbränna kalorier, inte bara under klasserna, utan också efter dem, under återhämtningsperioden.

3 etapp. Den farligaste perioden för din figur. Du är ständigt hungrig. Använd inte söta eller mjölprodukter för att tillfredsställa hunger. De kan inte mätta dig länge. Ät livsmedel med mycket protein (keso, ost, fjäderfä, nötter).

Fysisk aktivitet bör fortsätta, kanske inte lika intensiv, men ändå stabil. Du känner dig trött och muskulös och psykologisk. Fortsätt träna, de kommer att återställa din goda anda och öka adrenalinet i blodet.

Var noga med att luta dig till livsmedel med högt järninnehåll (kött med låg fetthalt, lever, fisk med låg fetthalt, skaldjur, kakao, valnötter, mandlar, mörk choklad och andra.)

På grund av det faktum att vätska hålls kvar i kroppen, försök att begränsa intaget till 1,5 liter per dag under denna period.

Allmänna rekommendationer:

 • Överskrid inte det vanliga kaloriintaget
 • Ät små måltider 4-5 gånger om dagen (cirka 200-250 gram åt gången)
 • Öka ditt intag av proteinmat.
 • Öka ditt intag av mat som innehåller järn.
 • Obligatorisk fysisk aktivitet
 • Att tillbringa mer tid i frisk luft (höjer hemoglobin)
 • Väg dig själv varje månad i den första fasen av cykeln (den sjunde dagen) för att kontrollera viktökningen.

Det verkar inte så svårt. Det blir svårt när du plötsligt hittar en slapp mage och lösa skinkor och simmar med fett. En kvinnas kropp är en mycket komplex mekanism och en speciell strategi behövs. Använd alla dess funktioner till din fördel och en smal figur är precis runt hörnet.

Klicka på "Gilla" och få bara de bästa inläggen på Facebook ↓

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Orsaker till försenad menstruation efter att ha tagit antibakteriella medel

Menstruationen och cykeln som helhet påverkas av olika främmande faktorer. Försening efter antibiotika är också möjligt. Sådana läkemedel har en negativ effekt på kroppen....

Ditsinon - bruksanvisning, analoger, recensioner, pris

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist....

Analys för progesteron: när ska tas, beredning, hastighet och avkodning

En analys av progesteron föreskrivs under graviditetsplanering för diagnos av livmodersblödning och äggstockspatologi, i syfte att diagnostisera och behandla kvinnlig och manlig infertilitet....