Ingen månad efter avbokning av Yarina

Harmonier

Om ett par inte vill skyddas med den klassiska metoden - med hjälp av kondomer, och en kvinna är rädd för att sätta en intrauterin enhet, finns det ett behov av att ta hormonella preventivmedel. Tänk på hur OK (orala preventivmedel) påverkar en kvinnas kropp och vad man ska göra om det inte finns några perioder efter Yarinas avbokning.

Inflytande

Handlingsmekanismen för alla orala preventivmedel är baserad på hämningen av hypofysens aktivitet. Detta är den del av hjärnan som ansvarar för att aktivera utsöndring av hormoner som kallas gonadotrop.

Detta är FSH (follikelstimulerande hormon), ansvarig för utvecklingen av follikeln, där ägget sedan utvecklas och växer. Luteiniserande hormon (LH) undertrycks också, på grund av vilket follikeln måste spricka, och ägget ska komma in i äggledaren för efterföljande befruktning. Eftersom dessa faser i cykeln undertrycks sker inte ägglossning, vilket innebär att spermier som har fallit i livmodern helt enkelt inte har något att befrukta.

Orala preventivmedel kan ha följande effekter på reproduktionssystemet:

 • aktiviteten hos villierna i epitelet som fodrar äggledarna minskar;
 • endometrialskiktet i livmodern blir mindre, vilket komplicerar processen att implantera ett ägg i livmoderhålet;
 • slemet som utsöndras i livmoderhalskanalen blir mycket tjockare och på grund av detta minskar hastigheten för spermier i livmoderhalsen.

Förebyggande av graviditet genom att undertrycka ägglossning är inte det enda skälet till att en gynekolog kan förskriva p-piller till en kvinna. Reglera hormonell bakgrund med vissa sjukdomar och patologier inom dermatologi, onkologi, hematologi med deras hjälp.

Innan patienten förskrivs ett visst preventivmedel tar gynekologen hänsyn till resultaten av testerna, en historik med kroniska sjukdomar, den individuella toleransen för p-pillerna och kvinnans fenotyp. Kroppen händer:

Dessa är flickor som har flytande kvinnliga former, ofta har de liten eller betydande övervikt. Sådana kvinnor har tunga perioder, och deras varaktighet är medium eller lång. Sådana patienter är ordinerade läkemedel såsom Minulet, Mikroginon, Rigevidon. Det vill säga, preventivpiller med ett högt innehåll av progestogen-gruppkomponenter används.

Dessa är damer som ofta har en tunn, vinklad kroppsbyggnad, och deras perioder är mycket knappa i volym. Sådana patienter förskrivs ofta Yarina. Det kan också vara till exempel droger som Jeanine, Ovidon, Diane, Klayra, Jes.

Dessa kvinnor var lyckligare än resten: deras cykel går vanligtvis som urverk, menstruationen är av normal volym och kroppen vikas mycket harmoniskt. Dessa flickor förskrivs ofta att ta Mercilon eller till exempel Regulon.

Fenotyp är inte det enda kriteriet för val av lämpliga orala preventivmedel. I detta spelar ålder, möjliga kontraindikationer, samtidig administrering av andra läkemedel och de åtföljande villkoren för kvinnan en roll. Enskilda egenskaper hos kroppen kan göra betydande justeringar, så Yarina kan tilldelas utifrån en specifik situation.

Avbryt

På vilken dag efter att Yarina-menstruationen börjar? När preventivmedel av hormonell karaktär avbryts på grund av ytterligare en paus eller en planerad graviditet, händer detta sällan när en kvinna passerar utan spår. Organismen levde före detta i stadiet av hormonell jämvikt, sedan grep de in i dess aktivitet och konstgjorda den i ett visst tillstånd under lång tid. Därför förväntas ett visst "uppror" av kroppen.

Tills de normala parametrarna som kroppen hade innan OK började återställdes kan det ta upp till sex månader. Det endokrina systemet när det gäller att ta syntetiska hormoner börjar vara lat, eftersom tabletterna länge gör en del av arbetet för det.

Därför, om det inte finns några perioder efter borttagande av läkemedel, inklusive Yarina, bör paniken inte uppstå. Många möter detta, du behöver bara låta kroppen återhämta sig och vänta på att perioden börjar. Men ändå är det värt att besöka en gynekolog om menstruationen inte kommer längre än 3 månader.

Fördröjning

Den mest uppenbara och vanligaste orsaken till försenad menstruation är graviditet. Detta fenomen kallas OK abstinenssyndrom. Efter en kurs med hormonella preventivmedel inträffar en slags omstart av reproduktionssystemet och de första cyklerna efter detta ökar sannolikheten för befruktning avsevärt.

Med hjälp av denna speciella reaktion från kroppen föreskriver gynekologer ofta preventivmedel till kvinnor som inte kan bli gravida under en lång tid. Och barnet visar sig precis mot bakgrund av drogen.

Graviditet efter Yarina är mycket möjligt. Det kan bli både önskvärt och planerat, men ändå helt oväntat. Det kan hända att befruktningen inträffade vid läkemedlet. Felet i pillernas verkan orsakas ofta av den mänskliga faktorn, när flickan helt enkelt glömmer nästa dos eller dricker OK varje dag vid olika tidpunkter.

Samtidigt, om graviditet inträffade medan hon tog orala preventivmedel, och flickan fick reda på hennes situation efter att ha avslutat läkemedlet, bör du inte oroa dig för mycket - det kommer inte att skada fostret, OK kommer inte att påverka den intrauterina utvecklingen.

Förutom graviditet kan amenorré förekomma. Andelen fall då tabletterna själva har skylden för frånvaron av menstruation är försumbar. Detta kan huvudsakligen hända hos mycket unga flickor vars cykel ännu inte är helt etablerad eller som har ”utnämnt” sig till födelsekontroll.

Hos kvinnor i sen reproduktiv ålder kan amenorré vara ett symptom på tidig menopaus, vilket sammanföll med avskaffandet av Yarina eller andra p-piller.

Oftare kan förseningen i menstruationen efter avbrytandet av Yarina plus manifestera sig som ett symptom mot andra sjukdomar som påverkar den endokrina sfären. De kan förvärras och börja utvecklas mot bakgrund av avskaffandet av födelsekontrollen och orsaka förseningar eller fullständig frånvaro av menstruation.

Till exempel kan det vara några urogenitala infektioner (gonorré, syfilis). Amenorré kan observeras som en följd av störningar i sköldkörteln, med polycystisk äggstock, i fall av cancer.

Månadsvis efter Yarina

Moderna orala preventivmedel är ett av de mest pålitliga sätten att förhindra graviditet. Liksom alla läkemedel förfinar och förbättrar farmaceut ständigt. Varje ny generation av preventivmedel blir effektivare och säkrare för hälsan. Idag är ett sådant verktyg Yarina. Läkemedlet eliminerar inte bara möjligheten till befruktning, utan påverkar samtidigt fördelaktigt menstruationens natur. Men trots preventivmedlets popularitet och dess aktiva användning kanske inte alla kvinnor förstår hur Yarina och hennes perioder är relaterade, vilka funktioner som kan vara under och efter administrationsförloppet.

Hur påverkar Yarina menstruationen

Läkemedlet för att förhindra graviditet rekommenderas för kvinnor med en regelbunden cykel utan gynekologiska problem. Dess huvuduppgift, liksom andra liknande medel, är att få kvinnans reproduktionssystem att fungera som om ägglossning redan har inträffat. Tack vare mekanismerna som utlöser de aktiva substanserna i Yarina blockeras äggets mognad, det separeras inte och följaktligen uppstår inte befruktningen.

Många kvinnor konstaterar att Yarina har en positiv effekt på menstruationen: samtidigt ömhet försvinner, mängden blödning minskar, deras varaktighet minskar, vilket förhindrar förekomsten av järnbristanemi och ytterligare komplikationer. För kvinnor med allvarliga manifestationer av MC kan gynekologer därför förskriva en kurs av Yarina för terapeutiska ändamål för att ändra dess kvalitet.

Dessutom har medicinen en gynnsam effekt på välbefinnande och utseende: det minskar vätskeinnehållet i kroppen, och därmed lindrar svullnad och motverkar viktökning. Preventivmedlet har också det faktum att det har en antiandrogen egenskap: det reglerar funktionen hos talgkörtlarna, vilket positivt påverkar hudens och hårets tillstånd - akne elimineras, och manifestationen av seborré reduceras.

Patienter som inte tidigare har tagit piller har mild intermenstrual urladdning. Detta händer vanligtvis under de första månaderna av inträde och försvinner sedan. Men bara i fallet är det värt att det verkar för din gynekolog att förhindra oönskade konsekvenser.

Oregelbundna, fläckiga eller blödande genombrott kan uppstå vid användning av preventivmedel. Vanligtvis händer detta i början av kursen, och efter en stund försvinner de när kroppen vänjer sig vid Yarina. Därför är det tillrådligt att utvärdera deras karaktär först efter anpassningsperiodens slut - vanligtvis inträffar detta tre månader efter kursstart.

Om menstruationsblödning fortsätter eller inträffar efter tidigare regelbundna cykler, kommer det att vara nödvändigt att undersökas för att utesluta graviditet (vilket knappast är möjligt under antagningsvillkoren) eller onkologiska patologier.

 • Varför det inte finns några perioder efter Yarina

Om OK togs enligt alla regler: utan utelämnanden, med ett extra piller efter kräkningar eller diarré, är befruktning knappast möjlig. Men om passagen av blödning varar i två cykler, är det bättre att skydda dig själv - besök en gynekolog och ta reda på orsaken. I detta fall tas Yarina inte förrän det finns tillförlitliga uppgifter om frånvaron av graviditet.

Det händer också att problemet är reaktionen från det reproduktiva systemet på de bestående komponenterna i preventivmedlet. I det här fallet måste du avbryta utnämningen för att orsaka menstruation efter avbrottet av Yarina. Irritationsmedlet elimineras och cykeln återställs..

Hur man dricker drogen

För att uppnå den garanterade effekten av p-piller, måste du dricka en sak varje dag, undvika utelämnanden, i 21 dagar och alltid på samma gång. Efter att tabletterna i blåsan är över måste du ta en sju dagars paus vid införandet. Under ett sådant paus bör menstruationsblödning uppstå. Vanligtvis sker detta på en paus på 2 eller 3 dagar. En vecka senare återupptar de piller från nästa blåsor.

En kvinna som först fick ordinerat Yarina, och innan dess inga orala preventivmedel användes, kan börja kursen den första dagen med månadsblödning. En försening på upp till 2-5 dagars menstruation är tillåten, men om en kvinna lever sexuellt, rekommenderas hon att försäkra sig med andra skyddsmedel under den första veckan när hon tar Yarina.

Om kvinnan före utnämningen använde något OK, är det tillåtet att starta kursen med Yarina-tabletter nästa dag efter avslutad (eller avbokning) av föregående.

Om skyddsmedel som en intrauterin ring, en spiral och andra liknande medicinska apparater användes, byter de till Yarina den dagen de tas bort.

Vad man ska göra om Yarina passerar

Det händer att en kvinna av någon anledning glömde eller inte kunde ta p-piller i tid. Om det har gått mindre än 12 timmar efter det senaste förfarandet, bör det kompensera för utelämnandet så snart som möjligt. Om mottagningen av ett glömt piller sammanfaller med nästa piller (enligt det fastställda schemat) måste hon dessutom dricka två på en gång.

Om en kvinna kommer att tänka på mycket senare och mer än 12 timmar har gått, försvagas det preventiva skyddet, och du måste använda andra skyddsmedel inom en vecka efter att du har återupptat kursen.

Om mindre än fyra timmar har gått sedan mottagningen och kvinnan har utvecklat kräkningar eller diarré, kommer de aktiva substanserna inte att ha tid att assimilera, deras koncentration kommer att minska, vilket negativt kommer att påverka den preventiva effekten. För att kompensera bristen måste du dricka en Y pillare.

Om problemet inträffade nära kursens slut, och innehållet i blåsan är över, tas pilen från en ny platta. Och efter en 21-dagars kurs, observera ett veckobas.

Hur man dricker piller efter en abort eller missfall

Det beror på den period då graviditetens avbrott inträffade. Om detta hände under en kort tid (under de första tre månaderna av dräktigheten), börjar tabletterna att dricka omedelbart - på abortdagen. I detta fall försvinner behovet av ytterligare barriärmedel.

Om en kvinna bestämde sig för att skydda sig efter förlossning eller ett avbrott inträffade under andra graviditeten börjar tabletterna att dricka efter 3-4 veckor. Med en senare tillträde måste du använda kondomer inom en vecka efter det första piller som tagits. Men om det under dessa 3-4 veckor fanns oskyddat samlag, måste du antingen vänta på din period eller kontakta din läkare för att se till att du inte är gravid.

Hur man ändrar början på MC i tabletter

Med hjälp av Yarin kan en kvinna ändra dagen menstruationen börjar. För att försena dem, observerar de inte veckopausen, men fortsätter att ta läkemedlet från nästa paket omedelbart efter det föregående. Dessutom är det tillåtet att dricka läkemedlet tills det andra förpackningen är över, och om behovet uppstår, avbryt kursen vid behov. Då börjar blödningen. Om en kvinna kontinuerligt tar Yarina, kan det under den andra administrationscykeln förekomma fläckar eller smala blödningar.

Om du avbryter kursen måste du följa veckointervallet och sedan fortsätta att dricka Yarina i vanligt läge.

När en kvinna behöver ändra det vanliga MC-schemat, kan hon självständigt överföra det under hur många dagar hon vill. För att göra detta, minska veckopausen med detta antal dagar. Dessutom, ju starkare intervallet minskas, desto mindre sannolikt börjar menstruationen under denna period. Det vill säga, om pausen är mindre än tre dagar, kan det hända att blödning inte inträffar utan kan uppstå under nästa cykel.

 • Försening efter avbokningen av Yarina

Avslag på ett preventivmedel kan framkalla ett misslyckande i MC i form av brist på menstruation i tid. Det är inte värt att få panik direkt, eftersom förseningen kan orsakas av omstruktureringen av kroppen efter avbrytandet av en extern hormonkälla. Det kommer att ta honom någon tid att återvända till deras oberoende utveckling. Hur många dagar eller veckor som krävs för detta - beror bara på de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen. Men om frånvaronstiden försenas måste du besöka din gynekolog för att förstå orsaken till vad som händer..

Möjliga biverkningar under Yarina

Det är inte förgäves att läkemedlet anses vara ett av de mest effektiva: utöver starka åtgärder tolereras det mycket väl. Men möjligheten till biverkningar kan inte uteslutas. Därför måste en kvinna vara beredd på att kroppen reagerar negativt på piller. Bland de vanligaste klagomålen är illamående och kräkningar, obehag i bröstet - ömhet och spänningar. Oönskade förhållanden finns också i form av:

 • Ofta humörsvängningar, depression, blekning av libido
 • Huvudvärk
 • Migrän
 • Artros- eller venetromboembolism
 • Blödning av okänt ursprung
 • Akne, hudutslag.

Förutom dessa biverkningar är andra negativa manifestationer möjliga. Så det finns bevis för att bröst- eller levertumörer oftare diagnostiseras efter OK. Dessutom är andra oönskade handlingar från Yarina inte uteslutna:

 • Erythema nodosum
 • hypertension
 • pankreatit
 • angioödem
 • Nedsatt glukostolerans
 • Störningar i funktionen i levern eller njurarna
 • Ansiktspigmentering.

Vid försämring av hälsan och förekomsten av okarakteristiska symtom är det bättre att konsultera en läkare. Det är möjligt att Yarina bara inte passar och läkemedlet måste ersättas med ett liknande botemedel. Men det kan visa sig att preventivmedlet inte har något att göra med, och de negativa symptomen sammanföll bara med kurstiden. Då måste du ta reda på vad som påverkade hälsan och eliminera orsaken till sjukdomen.

Vem är förbjudet att dricka preventivmedel

Du kan ta ett preventivmedel för kvinnor som inte har hälsoproblem. Innan du börjar ta Yarina måste du därför genomgå en undersökning. Anledningen till förbud mot preventivmedel kan vara:

 • Närvaron i ögonblicket för trombos eller tillstånd som föregår den, en predisposition för den (inklusive ett omnämnande i anamnesis)
 • Migrän (vid tidpunkten för utnämningen eller tidigare)
 • Vaskulära komplikationer vid diabetes
 • pankreatit
 • Patologi i levern eller nedsatt funktion, organtumörer
 • Förekomsten av hormonberoende neoplasmer
 • Graviditet (bekräftad eller möjlig), HB
 • Individens känslighet för komponenter OK.

När en ambulans behövs

När du tar Yarina, som alla läkemedel, kan oförutsedda reaktioner i kroppen uppstå. Därför kan du inte tveka med medicinsk vård om en kvinna har symtom:

 • Bröstsmärtor i vänster arm
 • Oförklarlig anfall av svår hosta, dyspné
 • Onaturligt svår huvudvärk
 • Skarp hörsel / nedsatt syn, diplopi
 • Nedsatt talfunktion
 • Luktstörning, smak
 • svimning
 • Kroppens domningar
 • Bensmärta och svullnad.

Med sådana symtom måste ett akut behov ringas omedelbart för att förhindra de tragiska konsekvenserna.

Modernt preventivmedel Yarina är av högre kvalitet än andra föregångare. Läkemedlet skyddar inte bara kvinnor från onödig graviditet, utan påverkar också en positiv månadscykel: normaliserar och eliminerar smärtsamma syndrom. Men för att Yarina ska hjälpa måste alla villkor för antagning följas.

När bör din period börja efter att ha tagit preventivpiller??

Om det inte finns några perioder efter att ha tagit födelsekontroll är detta ett tillfälle att konsultera läkare. P-piller antar sin egen hormonella bakgrund, vilket kan skilja sig från det vanliga. I riskzonen är kvinnor med funktionsstörningar i hypotalamisk-hypofyssystemet. Deras kropp kan kräva både dosjustering av hormoner och efterföljande hjälp med att återställa menstruationen efter att stoppa preventivmedel, om de inte.

Hur påverkar p-piller kroppen??

P-piller innehåller etinylöstradiol och en gestagenkomponent. De börjar tas från den första dagen av menstruationscykeln och ställer in rytmen för hela månaden. En stabil minimikoncentration av östrogen upprätthålls i blodet. Hypofysen får en signal om att det finns tillräckligt med hormoner, så FSH-syntes är blockerad. Progestiner hämmar frisättningen av luteiniserande hormon, så follikeln inte har ägglossning, det är omöjligt att bli gravid.

Men menstruationen kommer efter slutet av förpackningen av läkemedlet under en sju-dagars paus. De skiljer sig i karaktär, varaktighet och intensitet från normal menstruation. Med användning av preventivmedelblod förloras mindre, smärtan som uppstår hos många kvinnor under de första dagarna försvinner. Förutom att hämma ägglossningen har födelsekontroll följande effekter:

 • förtjockning av livmoderhalsslemet;
 • förändring i det funktionella lagret i endometrium;
 • minskning av symtom på PMS;
 • antiandrogen effekt av vissa COC: er.

Normalt, vid användning av preventivmedel, bör det inte vara någon försening i menstruationen. Om detta symptom observeras måste du byta läkemedel eller helt sluta använda det.

Ytterligare effekter av p-piller används för medicinska ändamål. De ordineras för allvarligt premenstruellt syndrom, i de initiala stadierna av endometrios, med mastopati.

Effekten av p-piller på månadscykeln

Ett korrekt vald preventivmedel hos friska kvinnor orsakar inte menstruation. Risken för misslyckande ökar med användning av gamla generationens läkemedel:

De innehåller höga doser etinylöstradiol och levonorgestrel. Ibland observeras en liknande effekt vid användning av andra hormonella läkemedel: Depo-Provera, Norkolut, Danazol, Zoladex.

Följande läkemedel har en mindre effekt på månadscykeln:

Yarina, Janine och Jess har antiandrogena effekter. Zoely tillhör en ny typ av monofasiska preparat, som innehåller naturligt östrogen. Det har mindre påverkan på cykeln. För kvinnor i premenopausal ålder, liksom för de som inte har menstruation efter att ha tagit födelsekontroll, rekommenderas att byta till trefas-preventivmedel Klayra.

Medan du tar

Efter att p-piller har stoppats är menstruationens ankomsttid relativt stabil, fläckningen börjar 2-3 dagar efter den sista dosen. Under anpassningsperioden, som varar upp till 3 månader, kan den månatliga cykeln misslyckas, knapp brunt urladdning mellan menstruationsblödning.

Senare bör menstruationen återgå till det normala. Om detta inte händer, måste du träffa en läkare. Först rekommenderar gynekologen att eliminera graviditet. Nästa steg är att ersätta läkemedlet. Läkaren kommer att välja en COC med en minsta dos progestogen, till exempel:

Om cykeln inte blir jämn inom tre månader, bör preventivpiller med hormonella effekter kasseras..

Kvinnor som inte följer anvisningarna för läkemedlet och inte tar en paus i sju dagar efter den sista pillen kan orsaka förseningar i menstruation och amenoré. Det måste komma ihåg att ett sådant system endast används i läkemedel, som inkluderar 21 aktiva tabletter och 7 soothers.

En kontinuerlig behandling som behandling används hos kvinnor under premenopausal period. De rekommenderas att dricka preventivmedel i tre månader i rad och först därefter ta en paus i 7 dagar.

Efter avbokning

Efter avslutad kurs för att ta COC: er krävs flera månader för att återställa cykeln, sällan är hämningen av hypofysen så uttalad att regelbunden menstruation börjar dyka upp endast efter ett år. I de flesta fall återställs cykeln på egen hand, men ibland krävs hormonbehandling. Läkaren föreskriver det efter uteslutning av en trolig graviditet. Använda droger:

 • dydrogesteron;
 • mikroniserad progesteron;
 • klomifencitrat;
 • dopaminantagonister.

Försenad menstruation efter avbrott av p-piller observeras hos endast 0,7% av kvinnorna och studier hittills kan inte bevisa ett direkt samband mellan detta tillstånd och användningen av COC.

Orsaker och timing för försenade perioder efter piller

För preventivmedel kan förseningen i menstruationen ta en annan tid. Termen är individuell och beror på det allmänna tillståndet i hypothalamisk-hypofyssystemet och dess reaktion på användningen av COC: er.

Under de första månaderna av ansökan

Anledningen till att när man tar preventivmedel under en lång tid inte startar menstruationen är beroendet av det endokrina systemet. Detta kräver upp till 3 kompletta cykler. Det olösta problemet antyder en annan anledning - menstruationens försvinnande är förknippat med preventivmedel. Denna effekt utövas av stora doser av progestogener och låga östrogener. För att eliminera felet måste du använda ytterligare etinylöstradiol under hela månadscykeln eller ändra födelsekontroll.

Om problemet kvarstår är detta ovariellt hypertrofisyndrom. Dess förekomst är ofta förknippad med en kränkning av rytmen vid frisättningen av gonadotropa hormoner.

Vid långvarig användning

Menstruationen kan försvinna efter långvarig användning av födelsekontroll. Kvinnor märker ofta detta symptom i en cykel när de glömmer att ta en eller flera tabletter. Ibland leder ett sådant misstag till återställande av fertilitet och graviditetens början. Därför måste du göra ett test. Embryot kan fästa ektopiskt, för i livmoderkaviteten är endometrium inte tillräckligt hög. Om ektopisk graviditet säger de:

Det kan lätt blöda, vilket indikerar en abort från röret utan bristning. Om smärtan åtföljs av feber, drar magen, det finns symtom på berusning, detta är ett tecken på den inflammatoriska processen. Några av dessa tillstånd kräver akutläkare. Ektopisk behandling utförs kirurgiskt, inflammation med antibiotika.

Efter avbrott

Anledningen till att det efter födselskontroll inte finns några perioder, ofta i ofullständig diagnos och bristen på övervägande av påverkan av ytterligare faktorer när man väljer en preventivmetod. Det kan vara:

 • ogynnsam historia och premorbid bakgrund - senare menark, ovariell dysfunktion. COC: er kan balansera cykel- och maskstörningar, men efter kursens slut kommer problemen att förvärras.
 • infektionssjukdomar hos ungdomar som kan påverka hjärnans funktion, ofta akuta luftvägsinfektioner påverkar hypotalamus funktion, i vuxen ålder blir de orsaken till att menstruationen inte kommer i tid.
 • samtidig användning av reserpin, fenotiazin, läkemedelsanvändning leder till hämning av hypofysen, en kvinna kommer att hamna med att ta COC, och det kommer inte att finnas någon menstruation.
 • Om en kvinna har slutat dricka preventivpillerar och menstruationen inte kommer, är det nödvändigt att utesluta hyprerolactinemia. Långvarig användning av COC: er leder till utarmning av katekolaminer, dopamin och desinhibition av prolaktinsekretion..
 • endokrina patologier leder också till det faktum att menstruationen inte kom när man tog p-piller och efter att kursen slutat. Komplikationer kan förekomma hos kvinnor med hypotyreoidism, autoimmun sköldkörteln, binjuretumörer, där testosteron ökar i blodet.

Ovarialt hypertrofisyndrom kan vara ofullständigt: en kvinna slutade dricka piller, men med hjälp av hormonbehandling återhämtade cykeln. Fullständig hämning betraktas som ett tillstånd där reproduktionssystemet inte svarar på behandlingen.

Läkares rekommendationer

Gynekologer rekommenderar att när du använder preventivmedel inte sluta övervaka din period. Om biverkningarna kvarstår efter anpassningsperiodens slut, bör du rådfråga en läkare. Försening efter att ha tagit födelsekontroll är inte normen. När detta symptom visas, se till att det inte finns någon graviditet. Ett negativt test föreslår en funktionell störning som borde passera inom en månad.

Kvinnor som tar orala preventivmedel registreras hos en gynekolog och måste besöka honom en gång om året. Under en regelbunden inspektion:

 • smeta från livmoderhalskanalen;
 • Ultraljud av bröstkörtlarna hos patienter under 40 år;
 • mammografi hos kvinnor äldre än 40 år;
 • Pelvic ultraljud;
 • coagulogram.

Om menstruationen efter födelsekontroll inte börjar inom två cykler, diagnostiseras patienten med ovarial hypertrofisyndrom och behandling föreskrivs. Induktion av cykeln är möjlig med hjälp av progestogener. Från den 15: e dagen av cykeln under 10 dagar, förskrivs Dufaston eller ett liknande läkemedel, oljelösningar av progesteron används. Postinor kan inte användas för behandling. Efter kursens slut bör en period börja om några dagar. Om den första gången är ineffektiv upprepas schemat, men i slutet av induktionen förskrivs Clomiphen. Menstruationsstimulering kan också utföras av dopaminreceptorantagonister..

Slutsats

P-piller är ett bra sätt att reglera den månatliga cykeln hos kvinnor med många gynekologiska patologier. Piller sätter sin hypofyshormonutsöndringsrytm, ger äggstockarna en vila. Men med ett felaktigt utvalt läkemedel finns det en risk att månadsperioderna inte kommer att starta efter avbrottet av det kombinerade OK.

Kvinnor med en ogynnsam historia bör noggrant välja preventivmetoder. För dem är COC: er inte alltid ett säkert sätt att skydda mot oönskad graviditet. Om det, utöver relativa kontraindikationer, finns riskfaktorer som indikerar instabilitet i hypotalamisk-hypofyssystemet, är det nödvändigt att diskutera med läkaren huruvida det är lämpligt med hormonell preventivmedel..

Försenad menstruation med Yarin

Gynekologkonsultation - Human Papillomavirus

God eftermiddag! Jag är gravid i 27 veckor. Berätta snälla, är det möjligt att födda på egen hand med papillomavirus! Läkaren säger att jag inte har någon farlig form och inte skriver ut något ännu. Hon sa att hon skulle säga vilken typ av ljus att leverera före födelsen. Men jag är orolig om detta kommer att påverka barnet, kanske redan försöker skydda det? eller föder med kejsarsnitt?

Om HPV-vaccin

Tack, intressant information, jag läste den med glädje, jag förstod många saker för mig själv. Barnet kommer definitivt att vaccineras mot HPV. Numera, desto starkare kroppens försvar är, desto bättre.

En artikel från Komarovskys webbplats om HPV och all den jazzen. Kanske kommer någon att komma till hands.

HPV (humant papillomavirus). Papillomavirusinfektion.

De förlitade mig på HPV-test, inklusive - de hittade ingenting.

Och det hälldes ut med små vita vårtor under bröstet, lite på magen och till och med på bröstvårtorna.

Jag gick till hudläkaren. Visade. Läkaren sa att hon visade vilka mol av hormonellt ursprung, vilket virus. Hon sa att vit som huden själv eller genomskinlig är HPV.

Allt som kan skadas under utfodring avlägsnades omedelbart med en laser..

Hon sa att det skulle vara möjligt att bränna allt om hon hade kontaktat tidigare.

MEN. det finns inget speciellt behov, efter förlossningen försvinner de flesta. Hon sa att hon skulle stanna. Du kan sedan komma och radera.

cauterisering av könsytor gjordes efter 32 veckor (på bröstvårtorna).

Och sedan den 12: e veckan har ingen tittat på födelsekanalen.

2009 konstaterades att jag hade HPV 56-genotyp (medelrisk). Analysen gjordes två gånger med ett intervall på sex månader, båda gångerna bekräftades. Andelen var gräns 2, 92. Förskrivna ljus genferon och några piller, jag minns inte redan. På grund av denna infektion dök också erosion i livmoderhalsen - jag brändes. Och vad var min överraskning när de i mars 2014 inte hittade honom i mig. Jag kunde inte tro mina öron. Jag fick höra att litteraturen säger att det hos unga kvinnor med god immunitet kan försvinna! Jag skulle inte ha trott om inte för medicinska tester.

papillom

Nåväl, det är i alla fall HPV, det är bara att det finns en miljon av dem av olika typer. Det viktigaste är att du inte har den mest cancerfarliga. Hur kan du inte cauterize? Detta är naturligtvis bort, även om de inte orsakar obehag.

Jag förstod inte det mesta av vad som skrevs, men varför är HPV bara två typer negativa? Jag har papillom från typ 39 HPV. Det finns många av dem, kanske för alla typer av tester?

Och jag raderade, men nu en av de största på samma plats igen dök upp. Och när du tar bort tas biomaterialet också för att bekräfta diagnosen.

Cervikal erosion: symtom och behandling. Personlig erfarenhet

Jag hittade också en liten erosion vid 17 års ålder, men läkarna berättade för mig att det var orädd att säga att det är litet och ännu inte har fött så det är inte värt det att cauterera, men det störde mig inte, efter födseln gick jag till läkaren och sa att allt var bra, efter 3 -4 månader gick jag igen till läkaren men redan till en annan, eftersom det var mycket smärtsamt under samlag varje gång som tortyr, sa hon att det var på grund av den inflammerade suturen som douchade ljuset och som en följd fanns det ingenting att hjälpa, och först på 8 månader gick jag till 3 till läkaren som fick höra av mig av ett barn, ja, du har en sådan erosion här som är enorm, och de frös mig, efter det blev sexlivet verkligen bättre, men efter några år fick hon ändå känna sig inte helt, hon försvann livmoder

Sparka! Idag "glädde" mig med sin närvaro... Jag sitter och tänker - varifrån ?! Det var den enda mannen som förresten gifte sig utan att berätta något för mig, även om vi hade träffat honom i mer än 2 år... Det visar sig att den jäveln "belönade" mig med något ?! Och infektionen började bli erosion? Dessutom var det nödvändigt att omedelbart springa till läkaren efter att han försvann. Och ett år senare fick jag av misstag veta att jag väntar på resultatet av smet, och sedan testerna och behandlingen... Jag beklagar att jag var en så naiv lur. Återbetalning med din hälsa

Försena med Yarin Plus

Relaterade och rekommenderade frågor

1 svar

Sidsök

Vad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?

Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om problemet är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren en ytterligare fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter ett tag kommer våra läkare att svara på det. Det är gratis. Du kan också söka efter relevant information om liknande problem på den här sidan eller via webbplatsens söksida. Vi kommer att vara mycket tacksam om du rekommenderar oss till dina vänner på sociala nätverk.

Medicinsk portal 03online.com tillhandahåller medicinska konsultationer i korrespondens med läkare på webbplatsen. Här får du svar från riktiga utövare inom ditt område. För närvarande ger webbplatsen råd inom 50 områden: allergist, anestesiolog, resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudläkare, pediatrisk gynekolog, pediatrisk neurolog, pediatrisk kirurg, barnkirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, specialist på infektionssjukdomar, kardiolog, kosmetolog, taleterapeut, ENT-specialist, mammolog, medicinsk advokat, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefolog, nutritionist, onkolog, onkolog, ortopedisk traumekirurg, ögonläkare, barnläkare, plastikkirurg, psykolog, prokolog, prokolog, prokolog, prokolog,, radiolog, androlog, tandläkare, trikolog, urolog, farmaceut, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 96,68% av frågorna..

Ingen månad efter avbokning av Yarina

Om ett par inte vill skyddas med den klassiska metoden - med hjälp av kondomer, och en kvinna är rädd för att sätta en intrauterin enhet, finns det ett behov av att ta hormonella preventivmedel. Tänk på hur OK (orala preventivmedel) påverkar en kvinnas kropp och vad man ska göra om det inte finns några perioder efter Yarinas avbokning.

Inflytande

Handlingsmekanismen för alla orala preventivmedel är baserad på hämningen av hypofysens aktivitet. Detta är den del av hjärnan som ansvarar för att aktivera utsöndring av hormoner som kallas gonadotrop.

Detta är FSH (follikelstimulerande hormon), ansvarig för utvecklingen av follikeln, där ägget sedan utvecklas och växer. Luteiniserande hormon (LH) undertrycks också, på grund av vilket follikeln måste spricka, och ägget ska komma in i äggledaren för efterföljande befruktning. Eftersom dessa faser i cykeln undertrycks sker inte ägglossning, vilket innebär att spermier som har fallit i livmodern helt enkelt inte har något att befrukta.

Orala preventivmedel kan ha följande effekter på reproduktionssystemet:

 • aktiviteten hos villierna i epitelet som fodrar äggledarna minskar;
 • endometrialskiktet i livmodern blir mindre, vilket komplicerar processen att implantera ett ägg i livmoderhålet;
 • slemet som utsöndras i livmoderhalskanalen blir mycket tjockare och på grund av detta minskar hastigheten för spermier i livmoderhalsen.

Förebyggande av graviditet genom att undertrycka ägglossning är inte det enda skälet till att en gynekolog kan förskriva p-piller till en kvinna. Reglera hormonell bakgrund med vissa sjukdomar och patologier inom dermatologi, onkologi, hematologi med deras hjälp.

Innan patienten förskrivs ett visst preventivmedel tar gynekologen hänsyn till resultaten av testerna, en historik med kroniska sjukdomar, den individuella toleransen för p-pillerna och kvinnans fenotyp. Kroppen händer:

Dessa är flickor som har flytande kvinnliga former, ofta har de liten eller betydande övervikt. Sådana kvinnor har tunga perioder, och deras varaktighet är medium eller lång. Sådana patienter är ordinerade läkemedel såsom Minulet, Mikroginon, Rigevidon. Det vill säga, preventivpiller med ett högt innehåll av progestogen-gruppkomponenter används.

Dessa är damer som ofta har en tunn, vinklad kroppsbyggnad, och deras perioder är mycket knappa i volym. Sådana patienter förskrivs ofta Yarina. Det kan också vara till exempel droger som Jeanine, Ovidon, Diane, Klayra, Jes.

Dessa kvinnor var lyckligare än resten: deras cykel går vanligtvis som urverk, menstruationen är av normal volym och kroppen vikas mycket harmoniskt. Dessa flickor förskrivs ofta att ta Mercilon eller till exempel Regulon.

Fenotyp är inte det enda kriteriet för val av lämpliga orala preventivmedel. I detta spelar ålder, möjliga kontraindikationer, samtidig administrering av andra läkemedel och de åtföljande villkoren för kvinnan en roll. Enskilda egenskaper hos kroppen kan göra betydande justeringar, så Yarina kan tilldelas utifrån en specifik situation.

Avbryt

På vilken dag efter att Yarina-menstruationen börjar? När preventivmedel av hormonell karaktär avbryts på grund av ytterligare en paus eller en planerad graviditet, händer detta sällan när en kvinna passerar utan spår. Organismen levde före detta i stadiet av hormonell jämvikt, sedan grep de in i dess aktivitet och konstgjorda den i ett visst tillstånd under lång tid. Därför förväntas ett visst "uppror" av kroppen.

Tills de normala parametrarna som kroppen hade innan OK började återställdes kan det ta upp till sex månader. Det endokrina systemet när det gäller att ta syntetiska hormoner börjar vara lat, eftersom tabletterna länge gör en del av arbetet för det.

Därför, om det inte finns några perioder efter borttagande av läkemedel, inklusive Yarina, bör paniken inte uppstå. Många möter detta, du behöver bara låta kroppen återhämta sig och vänta på att perioden börjar. Men ändå är det värt att besöka en gynekolog om menstruationen inte kommer längre än 3 månader.

Fördröjning

Den mest uppenbara och vanligaste orsaken till försenad menstruation är graviditet. Detta fenomen kallas OK abstinenssyndrom. Efter en kurs med hormonella preventivmedel inträffar en slags omstart av reproduktionssystemet och de första cyklerna efter detta ökar sannolikheten för befruktning avsevärt.

Med hjälp av denna speciella reaktion från kroppen föreskriver gynekologer ofta preventivmedel till kvinnor som inte kan bli gravida under en lång tid. Och barnet visar sig precis mot bakgrund av drogen.

Graviditet efter Yarina är mycket möjligt. Det kan bli både önskvärt och planerat, men ändå helt oväntat. Det kan hända att befruktningen inträffade vid läkemedlet. Felet i pillernas verkan orsakas ofta av den mänskliga faktorn, när flickan helt enkelt glömmer nästa dos eller dricker OK varje dag vid olika tidpunkter.

Samtidigt, om graviditet inträffade medan hon tog orala preventivmedel, och flickan fick reda på hennes situation efter att ha avslutat läkemedlet, bör du inte oroa dig för mycket - det kommer inte att skada fostret, OK kommer inte att påverka den intrauterina utvecklingen.

Förutom graviditet kan amenorré förekomma. Andelen fall då tabletterna själva har skylden för frånvaron av menstruation är försumbar. Detta kan huvudsakligen hända hos mycket unga flickor vars cykel ännu inte är helt etablerad eller som har ”utnämnt” sig till födelsekontroll.

Hos kvinnor i sen reproduktiv ålder kan amenorré vara ett symptom på tidig menopaus, vilket sammanföll med avskaffandet av Yarina eller andra p-piller.

Oftare kan förseningen i menstruationen efter avbrytandet av Yarina plus manifestera sig som ett symptom mot andra sjukdomar som påverkar den endokrina sfären. De kan förvärras och börja utvecklas mot bakgrund av avskaffandet av födelsekontrollen och orsaka förseningar eller fullständig frånvaro av menstruation.

Till exempel kan det vara några urogenitala infektioner (gonorré, syfilis). Amenorré kan observeras som en följd av störningar i sköldkörteln, med polycystisk äggstock, i fall av cancer.

Yarina ® (Yasmin ®)

Aktiv substans

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

Strukturera

Filmdragerade tabletter1 flik.
aktiva ämnen:
etinylöstradiol30 mcg
drospirenon3 mg
hjälpämnen: laktosmonohydrat - 48,17 mg; majsstärkelse - 14,4 mg; förgelatiniserad majsstärkelse - 9,6 mg; povidon K25 - 4 mg; magnesiumstearat - 800 mcg; hypromellos (hydroxipropylmetylcellulosa) - 1,0112 mg; makrogol 6000 - 202,4 mcg; talk (magnesiumhydrosilikat) - 202,4 mcg; titandioxid (E171) - 556,5 μg; järn (II) oxid (E172) - 27,5 mcg

Beskrivning av doseringsformen

De filmdragerade tabletterna är ljusgula i färg, med en hexagon inristad på ena sidan med bokstäverna "DO" inuti.

farmakologisk effekt

farmakodynamik

Yarina ® - låg dos monofasiskt oralt kombinerat östrogen-progestogen preventivmedel.

Den preventiva effekten av Yarina ® utförs huvudsakligen genom att undertrycka ägglossningen och öka viskositeten i livmoderhalsslemet.

Förekomsten av venös tromboembolism (VTE) hos kvinnor med eller utan riskfaktorer för VTE som använder etinylöstradiol / drospirenhaltiga orala preventivmedel i en dos av 0,03 mg / 3 mg är densamma som hos kvinnor som använder levonorgestrel-innehållande kombinerade orala preventivmedel eller andra kombinerade perorala. Detta bekräftades genom att genomföra en prospektiv kontrollerad studie av databaser som jämförde kvinnor som använder orala preventivmedel i en dos av 0,03 mg etinylöstradiol / 3 mg drospirenon med kvinnor som använde andra kombinerade orala preventivmedel. Dataanalys avslöjade samma risk för VTE bland provet.

Hos kvinnor som tar kombinerade orala preventivmedel blir menstruationscykeln mer regelbunden, mindre smärtsam menstruationsblödning observeras, blödningens intensitet och varaktighet reduceras, vilket resulterar i en minskad risk för järnbristanemi. Det finns också bevis på en minskad risk för endometrial cancer och äggstockscancer.

Drospirenon som finns i Yarin® har en antimineralocorticoid effekt och kan förhindra viktökning och andra symtom (t.ex. ödem) förknippade med östrogenberoende vätskeansamling. Drospirenon har också antiandrogen aktivitet och hjälper till att minska akne (hudormar), fet hud och hår. Denna effekt av drospirenon liknar verkan av naturligt progesteron som produceras av den kvinnliga kroppen. Detta bör beaktas när man väljer ett preventivmedel, särskilt för kvinnor med hormonberoende vätskeansamling, liksom för kvinnor med akne (akne) och seborré. När den används korrekt är Pearl-indexet (en indikator som återspeglar antalet graviditeter hos 100 kvinnor som använder preventivmedel under året) mindre än 1. Om p-pillerna missas eller om de används fel kan Pearl-indexet öka.

farmakokinetik

När det tas oralt absorberas drospirenon snabbt och nästan fullständigt. Efter ett enda oralt intag av Cmax serum drospirenon, lika med 37 ng / ml, uppnås efter 1-2 h. Biotillgänglighet varierar från 76 till 85%. Äta påverkar inte biotillgängligheten för drospirenon.

Drospirenon binder till serumalbumin (0,5–0,7%) och binder inte till könshormonbindande globulin (SHBG) eller kortikosteroidbindande globulin (CSH). Endast 3-5% av den totala koncentrationen i blodserumet är i fri form. En ökning av SHBG inducerad av etinylöstradiol påverkar inte plasmaproteinbindning av drospirenon.

Efter oral administrering metaboliseras drospirenon fullständigt..

De flesta plasmametaboliter representeras av sura former av drospirenon, som bildas utan inblandning av cytokrom P450.

Koncentrationen av drospirenon i blodplasma minskar i två faser. Oförändrat utsöndras inte drospirenon. Drospirenonmetaboliter utsöndras av njurarna och genom tarmarna i ett förhållande av cirka 1,2–1,4. T1/2 för utsöndring av metaboliter med urin och avföring är cirka 40 timmar.

Under cykelbehandling uppnås den maximala jämviktskoncentrationen av drospirenon i serum under den andra halvan av cykeln.

En ytterligare ökning i serumkoncentrationen av drosperinon observeras efter 1-6 administreringscykler, varefter ingen koncentrationsökning observeras.

Ytterligare information för speciella patientkategorier

Patienter med nedsatt leverfunktion. Hos kvinnor med måttligt nedsatt leverfunktion (Child-Pugh klass B) är AUC jämförbar med hos friska kvinnor med nära C-värdenmax i faserna av absorption och distribution. T1/2 drospirenon hos patienter med måttligt nedsatt leverfunktion var 1,8 gånger högre än hos friska frivilliga med bevarad leverfunktion.

Patienter med måttligt nedsatt leverfunktion uppvisade en 50% minskning av drospirenon-clearance jämfört med kvinnor med intakt leverfunktion, och det fanns inga skillnader i kaliumkoncentrationen i blodplasma i de studerade grupperna. Vid detektering av diabetes mellitus och samtidig användning av spironolakton (båda tillstånden betraktas som faktorer som predisponerar för utvecklingen av hyperkalemi) har en ökning av koncentrationen av kalium i blodplasma inte fastställts.

Det bör dras slutsatsen att toleransen för drospirenon hos kvinnor med mild till måttlig nedsatt leverfunktion är god (klass B i Child-Pugh-skalan).

Patienter med nedsatt njurfunktion. Koncentrationen av drospirenon i blodplasma efter att ha nått jämviktstillståndet var jämförbar hos kvinnor med lätt nedsatt njurfunktion (Cl-kreatinin - 50–80 ml / min) och hos kvinnor med intakt njurfunktion (Cl-kreatinin -> 80 ml / min). Hos kvinnor med måttligt nedsatt njurfunktion (kreatinin Cl - 30-50 ml / min) var den genomsnittliga koncentrationen av drospirenon i blodplasma dock 37% högre än hos patienter med intakt njurfunktion. Drospirenon tolererades väl av alla grupper av patienter. Det förändrades ingen koncentration av kalium i blodplasma vid användning av drospirenon.

Efter oral administrering absorberas etinylöstradiol snabbt och fullständigt. Cmax i plasma, lika med ungefär 54-100 pg / ml, uppnås på 1-2 timmar. Under absorption och den första passagen genom levern metaboliseras etinylöstradiol, vilket har ett oralt biotillgänglighet i genomsnitt är cirka 45%.

Etinylöstradiol är nästan fullständigt (ungefär 98%), även om det inte är specifikt, bundet av albumin. Etinylöstradiol inducerar SHBG-syntes.

Etinylöstradiol genomgår en presystemisk konjugation, både i tunntarmsslemhinnan och i levern. Den huvudsakliga metaboliska vägen är aromatisk hydroxylering..

En minskning i koncentrationen av etinylöstradiol i blodplasma är bifasisk. Oförändrat från kroppen utsöndras inte. Etinylöstradiolmetaboliter utsöndras i urinen och gallan i förhållandet 4: 6 med T1/2 ungefär 24 timmar.

Css uppnått under den andra halvan av cykeln.

Indikationer av läkemedlet Yarina ®

Prevention (förebyggande av oönskad graviditet).

Kontra

Yarina ® ska inte användas i närvaro av någon av de tillstånd / sjukdomar som anges nedan:

trombos (venös och artär) och tromboembolism för närvarande eller i historien (inklusive djup ventrombos, lungemboli, hjärtinfarkt, stroke), cerebrovaskulära störningar;

tillstånd som föregår trombos (inklusive övergående ischemiska attacker, angina pectoris) för närvarande eller i historien;

migrän med fokala neurologiska symtom för närvarande eller i historien;

diabetes mellitus med vaskulära komplikationer;

multipla eller allvarliga riskfaktorer för venös eller arteriell trombos, inklusive komplicerade skador på hjärtans valvulära apparater, förmaksflimmer, sjukdomar i hjärnans kärl eller kranskärl; okontrollerad arteriell hypertoni, allvarlig kirurgi med långvarig immobilisering, rökning över 35 år;

pankreatit med svår hypertriglyceridemi för närvarande eller i historien;

leversvikt och allvarlig leversjukdom (tills normalisering av leverprover);

levertumörer (godartade eller maligna) för närvarande eller i historien;

allvarligt och / eller akut njursvikt;

identifierade hormonberoende maligna sjukdomar (inklusive könsdelar eller bröstkörtlar) eller misstank för dem;

vaginal blödning av okänt ursprung;

graviditet eller misstankar om det;

amningstid;

överkänslighet mot någon av komponenterna i läkemedlet Yarina ®.

Om något av dessa tillstånd utvecklas för första gången när du tar Yarina ®, bör läkemedlet stoppas omedelbart.

Den potentiella risken och de förväntade fördelarna med att använda kombinerade orala preventivmedel i varje enskilt fall bör noggrant vägas i närvaro av följande sjukdomar / tillstånd och riskfaktorer:

riskfaktorer för trombos och tromboembolism: rökning, fetma, dyslipoproteinemi, arteriell hypertoni, migrän, hjärtaventil defekter, långvarig immobilisering, allvarlig operation, omfattande trauma, en ärftlig predisposition till trombos (trombos, hjärtinfarkt eller nedsatt hjärncirkulation) antingen från närmaste familj);

andra sjukdomar där perifer cirkulationsstörningar (diabetes mellitus, systemisk lupus erythematosus, hemolytiskt uremiskt syndrom, Crohns sjukdom och ulcerös kolit, sigdcellanemi), flebitt i ytliga vener;

ärftligt angioödem;

sjukdomar som först uppträdde eller förvärrats under graviditeten eller mot bakgrund av tidigare användning av könshormoner (till exempel gulsot och / eller klåda i samband med kolestas, kolelitiasis, otoskleros med hörselnedsättning, porfyri, gravida herpes, Sydenham chorea);

Graviditet och amning

Läkemedlet förskrivs inte under graviditet och under amning. Om graviditet upptäcks medan du tar läkemedlet Yarina ®, bör det omedelbart avbrytas. Emellertid avslöjade omfattande epidemiologiska studier inte en ökad risk för utvecklingsdefekter hos barn födda till kvinnor som fick könshormoner före graviditet eller teratogenicitet i fall av att ta könshormoner genom försumlighet i tidig graviditet. Samtidigt är informationen om resultaten av att ta läkemedlet Yarina ® under graviditet begränsad, vilket inte tillåter oss att dra några slutsatser om läkemedlets negativa effekt på graviditeten, den nyfödda och fostrets hälsa. Inga signifikanta epidemiologiska data finns för närvarande tillgängliga..

Genom att använda kombinerade orala preventivmedel kan det minska mängden bröstmjölk och ändra dess sammansättning, så deras användning rekommenderas inte förrän amningen avslutas. En liten mängd könsteroider och / eller deras metaboliter kan utsöndras i mjölk.

Bieffekter

De vanligaste rapporterade biverkningarna av läkemedlet Yarina ® inkluderar illamående och smärta i bröstkörtlarna. De hittades i mer än 6% av kvinnor som använder detta läkemedel..

Allvarliga biverkningar är arteriell och venös tromboemboli.

Tabellen nedan visar frekvensen av biverkningar. rapporterades i kliniska studier av läkemedlet Yarina ® (N = 4897). Inom varje grupp, utvald beroende på frekvensen av förekomst av en oönskad reaktion, presenteras oönskade reaktioner i följd av minskande svårighetsgrad. Ofta är de indelade i frekventa (≥1 / 100 och läkemedel (inducerare av mikrosomala leverenzymer, vissa antibiotika) kan leda till genombrottsblödning och / eller minskad preventiv effekt (se "Interaktion").

Samspel

Interaktionen mellan orala preventivmedel och andra läkemedel kan leda till genombrottsblödning och / eller en minskning av p-pillerens tillförlitlighet. Kvinnor som tar dessa läkemedel bör tillfälligt använda barriärmetoder för preventivmedel utöver läkemedlet Yarina ®, eller välja en annan preventivmetod.

Följande typer av interaktioner har rapporterats i litteraturen..

Effekt på levermetabolismen. Användningen av läkemedel som inducerar mikrosomala leverenzymer kan leda till ökad clearance av könshormoner, vilket i sin tur kan leda till genombrottsblödning eller en minskning av antikonceptionssäkerheten. Sådana läkemedel inkluderar: fenytoin, barbiturater, primidon, karbamazepin, rifampicin, rifabutin, eventuellt också oxkarbazepin, topiramat, felbamat, griseofulvin och johannesörtpreparat.

HIV-proteashämmare (t.ex. ritonavir) och icke-nukleosid-omvända transkriptasinhibitorer (t.ex. nevirapin) och deras kombinationer kan också potentiellt påverka levermetabolismen..

Effekt på den enterohepatiska cirkulationen. Enligt vissa studier kan vissa antibiotika (t.ex. penicilliner och tetracyklin) minska den enterohepatiska cirkulationen av östrogener och därmed sänka koncentrationen av etinylöstradiol.

Under administrering av läkemedel som påverkar mikrosomala enzymer, och inom 28 dagar efter att de togs bort, bör barriärmetoden för preventivmedel dessutom användas.

När du tar antibiotika (såsom penicilliner och tetracykliner) och inom sju dagar efter att de togs ut, bör barriärmetoden för preventivmedel också användas. Om tabletterna i det aktuella paketet tar slut under dessa sju dagar av barriärmetoden för preventivmedel, bör du börja ta tabletterna från nästa Yarina®-paket utan det vanliga avbrottet..

Huvudmetaboliterna av drospirenon bildas i plasma utan deltagande av cytokrom P450-systemet. Därför är effekten av cytokrom P450-systemhämmare på drospirenonmetabolismen osannolik.

Orala kombinerade preventivmedel kan påverka metabolismen av andra läkemedel, vilket leder till en ökning (t.ex. cyklosporin) eller en minskning (t.ex. lamotrigin) i plasma- och vävnadskoncentrationer..

Baserat på in vitro-interaktionsstudier, liksom en in vivo-studie på kvinnliga frivilliga som tar omeprazol, simvastatin och midazolam som markörer, kan man dra slutsatsen att effekten av 3 mg drospirenon på metabolism av andra läkemedelsämnen är osannolik.

Det finns en teoretisk möjlighet att öka serumkaliumnivåerna hos kvinnor som får Yarina ® samtidigt med andra läkemedel som kan öka serumkaliumnivåerna. Dessa läkemedel inkluderar angiotensin II-receptorantagonister, vissa antiinflammatoriska läkemedel, kaliumsparande diuretika och aldosteronantagonister. I studier som utvärderade interaktionen mellan drospirenon och ACE-hämmare eller indometacin var det emellertid ingen signifikant skillnad mellan serumkaliumkoncentration jämfört med placebo.

Dosering och administrering

Inuti, i den ordning som anges på förpackningen, varje dag ungefär samma tid, med en liten mängd vatten.

Ta en tablett om dagen kontinuerligt i 21 dagar. Att ta tabletter från nästa förpackning börjar efter en 7-dagars paus, under vilken menstruationsblödning vanligtvis utvecklas (blödning i uttag). Som regel börjar den andra - tredje dagen efter att ha tagit den sista pillen och kanske inte slutar innan du tar pillerna från det nya paketet.

Hur du börjar ta Yarina ®

I avsaknad av hormonella preventivmedel föregående månad

Mottagandet av Yarina ® börjar den första dagen av menstruationscykeln (dvs den första dagen av menstruationsblödning). Det är tillåtet att börja ta den 2 - 5 dagen i menstruationscykeln, men i detta fall rekommenderas det att använda barriärmetoden för preventivmedel under de första 7 dagarna av att ta tabletter från det första paketet..

När du byter från andra kombinerade orala preventivmedel, en vaginalring eller ett preventivmedel

Det är att föredra att börja ta Yarina ® dagen efter att ha tagit den sista aktiva tabletten från föregående paket, men inte i något fall senare nästa dag efter den vanliga 7-dagars pausen (för läkemedel som innehåller 21 tabletter) eller efter att ha tagit den sista inaktiva tabletten (för läkemedel, som innehåller 28 tabletter per förpackning). Mottagandet av Yarina ® bör börja dagen då vaginalringen eller plåstret tas bort, men senast dagen då en ny ring ska infogas eller en ny lapp limmas.

Vid växling från preventivmedel som endast innehåller progestogener ("minidryck", injicerbara former, implantat) eller från ett intrauterint preventivmedel som släpper progestogen (Mirena)

Du kan växla från ”minidrink” till Yarina ® på vilken dag som helst (utan paus), från implantat eller intrauterin preventivmedel med gestagen - på dagen för borttagning, från injektionsform - från dagen nästa injektion ska göras. I alla fall är det nödvändigt att använda en ytterligare preventivmetod för preventivmedel under de första sju dagarna från att ta tabletterna.

Efter en abort i graviditetens första trimester

Du kan börja ta läkemedlet omedelbart, dagen för aborten. Med förbehåll för detta villkor behöver kvinnan inte ytterligare preventivmedel.

Efter förlossning eller abort under graviditetens andra trimester

Du bör börja ta läkemedlet tidigast den 21-28: e dagen efter födelsen (i avsaknad av amning) eller abort i andra graviditeten. Om administrering påbörjas senare är det nödvändigt att använda en ytterligare preventivmetod för preventivmedel under de första sju dagarna av att ta tabletterna. Men om en kvinna redan har haft ett sexuellt liv, bör graviditet uteslutas innan hon börjar ta Yarina ® eller det är nödvändigt att vänta på den första menstruationen.

Missade piller

Om förseningen med läkemedlet tog mindre än 12 timmar minskar inte preventivmedel. Kvinnan ska ta p-piller så snart som möjligt, nästa tas vid vanligt tid.

Om förseningen med att ta pillerna var mer än 12 timmar minskas preventivskyddet. Ju fler piller som missades och ju närmare passet till 7-dagars pausen när man tar pillerna, desto större är sannolikheten för graviditet.

I detta fall kan man vägledas av följande två grundläggande regler:

- läkemedlet ska aldrig avbrytas i mer än sju dagar;

- för att uppnå tillräckligt undertryckande av hypothalamic-hypofys-äggstocksregleringen krävs 7 dagars kontinuerlig administrering av tabletter.

Följande tips kan följaktligen ges om förseningen med att ta tabletterna överstiger 12 timmar (intervallet sedan den sista tabletten tog mer än 36 timmar).

Den första veckan att ta läkemedlet

Det är nödvändigt att ta det sista glömda pillret så snart som möjligt, så fort kvinnan kommer ihåg detta (även om du för detta måste ta två tabletter samtidigt). Nästa tablett tas vid den vanliga tiden. Dessutom bör en barriärmetod för preventivmedel (som kondom) användas under de kommande sju dagarna. Om samlag inträffade under veckan innan man hoppade över en p-piller, är sannolikheten för graviditet.

Den andra veckan att ta läkemedlet

Det är nödvändigt att ta det sista glömda pillret så snart som möjligt, så fort kvinnan kommer ihåg detta (även om du för detta måste ta två tabletter samtidigt). Nästa tablett tas vid den vanliga tiden. Under förutsättning att kvinnan tog p-piller korrekt inom sju dagar före den första missade p-pilleren finns det inget behov av att använda ytterligare preventivmedel. Annars, såväl som när man hoppar över två eller flera tabletter, är det nödvändigt att använda barriärmetoder för preventivmedel (t.ex. kondom) i 7 dagar..

Den tredje veckan att ta läkemedlet

Risken för graviditet ökar på grund av det kommande avbrottet i att ta piller. En kvinna bör strikt följa ett av följande två alternativ. Om dessutom alla tabletter tagits korrekt under de sju dagarna före den första missade tabletten, finns det inget behov av att använda ytterligare preventivmetoder.

1. Det är nödvändigt att ta det sista glömda pillret så snart som möjligt, så snart kvinnan kommer ihåg detta (även om du måste ta två tabletter samtidigt). Följande tabletter tas vid den vanliga tiden tills tabletterna från det aktuella förpackningen tar slut. Ta tabletter från nästa förpackning bör börja omedelbart utan avbrott. Avstängningsblödning är osannolikt förrän det andra förpackningen är över, men fläckar och genombrottsblödning kan uppstå när du tar p-piller..

2. Du kan sluta ta piller från det aktuella paketet och därmed starta en 7-dagars paus (inklusive dagen då du hoppade över tabletter) och sedan börja ta tabletter från ett nytt paket.

Om en kvinna missade att ta pillerna, och sedan under pausen i receptionen hon inte har blödningar i uttag, måste graviditet uteslutas.

Rekommendationer för kräkningar och diarré

Vid kräkningar eller diarré upp till 4 timmar efter att tabletterna tagits kan absorptionen inte vara fullständig och ytterligare åtgärder bör vidtas för att förhindra oönskad graviditet. I sådana fall bör du fokusera på ovanstående rekommendationer när du hoppar över tabletter.

Förändring i början av menstruationsblödning

För att skjuta upp början av menstruationsblödning är det nödvändigt att fortsätta administrera tabletter från det nya paketet med Yarina ® utan en 7-dagars paus. Tabletter från ett nytt paket kan tas så länge som behövs, inklusive tills pillerna från paketet har slut. Mot bakgrund av att ta läkemedlet från det andra paketet, är det möjligt att upptäcka fläckar från slidan eller genombrott livmodersblödning. Fortsätt ta Yarina ® från nästa paket efter den vanliga 7-dagars pausen.

För att skjuta upp dagen för menstruationsblödning till en annan dag i veckan, bör en kvinna förkorta nästa paus i att ta piller så många dagar hon vill. Ju kortare intervallet är, desto högre är risken för att hon inte kommer att ha blödningar i uttaget, och i framtiden kommer det att upptäcka blödningar och genombrott under det andra förpackningen (liksom i fallet när hon vill försena uppkomsten av menstruationsblödning).

Ytterligare information för speciella patientkategorier

Barn och tonåringar. Läkemedlet Yarin indikeras först efter början av menarche. Tillgängliga data föreslår inte dosjustering i denna grupp av patienter.

Äldre patienter. Inte tillämpbar. Läkemedlet Yarina ® är inte indicerat efter klimakteriet.

Patienter med nedsatt leverfunktion. Läkemedlet Yarina ® är kontraindicerat hos kvinnor med allvarliga leversjukdomar tills leverfunktionsindikatorerna återgår till det normala (se även "Kontraindikationer" och "Farmakokinetik").

Patienter med nedsatt njurfunktion. Läkemedlet Yarina ® är kontraindicerat hos kvinnor med allvarligt njurfunktion eller akut njursvikt (se även "Kontraindikationer" och "Farmakokinetik").

Överdos

Symtom (identifierade baserat på den totala erfarenheten av orala preventivmedel): illamående, kräkningar, fläckar, fläckar eller metrorragi.

Behandling: symptomatisk. Det finns ingen specifik motgift.

Ingen allvarlig överdos rapporterades.

speciella instruktioner

Om något av villkoren, sjukdomarna och riskfaktorerna som listas nedan finns, bör du noga väga den potentiella risken och förväntade fördelarna med att använda kombinerade orala preventivmedel i varje enskilt fall och diskutera det med kvinnan innan hon beslutar att börja ta drogen. I händelse av en försämring, försämring eller första manifestation av något av dessa tillstånd, sjukdomar eller en ökning av riskfaktorer, bör en kvinna konsultera sin läkare, som kan besluta om att avbryta läkemedlet.

Resultaten av epidemiologiska studier indikerar ett samband mellan användningen av kombinerade orala preventivmedel och en ökning i frekvensen av utvecklingen av venös och arteriell trombos och tromboemboli (såsom djup ventrombos, lungemboli, hjärtinfarkt, cerebrovaskulära störningar) när man tar kombinerade orala preventivmedel. Dessa sjukdomar är sällsynta. Risken för att utveckla VTE är högst under det första året av att ta sådana läkemedel. En ökad risk är närvarande efter den första användningen av kombinerade orala preventivmedel eller återupptagandet av användning av samma eller olika kombinerade orala preventivmedel (efter en paus mellan doser på 4 veckor eller mer). Data från en stor prospektiv studie som involverade tre grupper av patienter visar att denna ökade risk främst finns under de första tre månaderna.

Den totala risken för VTE hos patienter som tar kombinerade orala preventivmedel med låg dos (etinylöstradiolinnehåll är mindre än 50 mcg) är 2-3 gånger högre än hos icke-gravida patienter som inte tar kombinerade orala preventivmedel, men denna risk är fortfarande lägre jämfört med med risken för VTE under graviditet och förlossning. VTE kan vara livshotande eller dödligt (i 1-2% av fallen).

VTE, manifesterad som djup ventrombos, eller lungemboli, kan uppstå med användning av kombinerade orala preventivmedel.

Mycket sällan förekommer trombos i andra blodkärl (till exempel lever-, mesenter-, njur-, cerebrala vener och artärer eller näthinneskärl) när man använder kombinerade orala preventivmedel. Det finns ingen enighet om förhållandet mellan förekomsten av dessa händelser och användningen av kombinerade orala preventivmedel. Symtom på djup ventrombos (DVT) inkluderar följande: ensidig svullnad i nedre extremiteten eller längs en ven i benet, smärta eller obehag i benet endast när du står upprätt eller när du går, lokal temperaturökning i det drabbade benet, rodnad eller missfärgning av benets hud.

Symtom på lungemboli (lungemboli) är följande: andnöd eller snabb andning; plötslig hosta, inkl. med hemoptys; akut smärta i bröstet, vilket kan intensifieras med ett djupt andetag. känsla av ångest; svår yrsel; snabb eller oregelbunden hjärtslag. Vissa av dessa symtom (t.ex. andnöd, hosta) är ospecifika och kan tolkas felaktigt som tecken på andra mer eller mindre allvarliga händelser (t.ex. luftvägsinfektion).

Arteriell tromboembolism kan leda till stroke, vaskulär ocklusion eller hjärtinfarkt. Symtom på en stroke är följande: plötslig svaghet eller förlust av känsla i ansiktet, armen eller benen, särskilt på ena sidan av kroppen, plötslig förvirring, problem med tal och förståelse; plötslig ensidig förlust av synen; plötslig störning av gång, yrsel, förlust av balans eller koordination av rörelser; plötslig, allvarlig eller långvarig huvudvärk utan uppenbar anledning; förlust av medvetande eller besvimning med eller utan ett epileptiskt anfall. Andra tecken på vaskulär ocklusion: plötslig smärta, svullnad och svag blåhet i lemmarna, akut buk.

Symtom på hjärtinfarkt inkluderar: smärta, obehag, tryck, tyngd, en känsla av sammandragning eller fullhet i bröstet, i armen eller bakom bröstbenet; obehag med bestrålning i rygg, kindben, struphuvud, arm, mage; kallsvett, illamående, kräkningar eller yrsel, svår svaghet, ångest eller andnöd; snabb eller oregelbunden hjärtslag. Arteriell tromboemboli kan vara dödlig. Risken för trombos (venös och / eller artär) och tromboemboli ökar:

- hos rökare (med en ökning av antalet cigaretter eller en ökning av åldern ökar risken, särskilt hos kvinnor över 35 år).

- fetma (kroppsviktindex mer än 30 kg / m 2);

- familjehistoria (t.ex. venös eller arteriell tromboembolism när som helst med nära släktingar eller föräldrar i en relativt ung ålder). Vid ärftlig eller förvärvad predisposition bör en kvinna undersökas av en lämplig specialist för att besluta om möjligheten att ta kombinerade orala preventivmedel;

- långvarig immobilisering, allvarlig operation, all benoperation eller omfattande skada. I dessa situationer är det tillrådligt att stoppa användningen av kombinerade orala preventivmedel (i fallet med den planerade operationen, minst 4 veckor innan den) och att inte återuppta tar inom 2 veckor efter immobiliseringsperiodens slut;

- hjärtklaffssjukdom;

Åderbråckens eventuella roll och ytliga tromboflebit i utvecklingen av venös tromboembolism är fortfarande en kontroversiell fråga. Den ökade risken för tromboembolism efter födseln bör övervägas..

Perifer cirkulationsstörning kan också uppstå vid diabetes mellitus, systemisk lupus erythematosus, hemolytiskt uremiskt syndrom, kronisk inflammatorisk tarmsjukdom (Crohns sjukdom eller ulcerös kolit) och sigdcellanemi. En ökning i frekvensen och svårighetsgraden av migrän under användning av kombinerade orala preventivmedel (vilket kan föregå cerebrovaskulära störningar) kan vara orsaken till omedelbar avslutning av dessa läkemedel..

Biokemiska indikatorer som indikerar en ärftlig eller förvärvad predisposition för venös eller arteriell trombos inkluderar följande: resistens mot aktiverat protein C, hyperhomocysteinemia, brist på antitrombin III, protein C-brist, protein S-brist, antifosfolipidantikroppar (antikardiolipinantikroppar), lupus. Vid bedömningen av förhållandet mellan risk och nytta bör det komma ihåg att adekvat behandling av ett lämpligt tillstånd kan minska risken för trombos i samband med det. Man bör också komma ihåg att risken för trombos och tromboemboli under graviditeten är högre än vid användning av orala antikonceptiva medel med låg dos (etinylöstradiolinnehåll är 0,05 mg).

Den mest betydande riskfaktorn för livmoderhalscancer är ihållande infektion med humant papillomvirus. Det rapporteras om en liten ökning av risken för att utveckla livmoderhalscancer med långvarig användning av kombinerade orala preventivmedel. Emellertid har sambandet med användningen av kombinerade orala preventivmedel inte visat sig. Möjligheten att korrelera dessa data med sjukdomsscreening diskuteras. Motsättningar kvarstår i vilken utsträckning dessa uppgifter är förknippade med screening för livmoderhalspatologi eller med funktioner i sexuellt beteende (mer sällsynt användning av barriärmetoder för preventivmedel).

En metaanalys av 54 epidemiologiska studier visade att det finns en något ökad relativ risk för att utveckla bröstcancer diagnostiserad hos kvinnor som för närvarande tar kombinerade orala preventivmedel (relativ risk 1,24). Den ökade risken försvinner gradvis inom tio år efter att ha tagit dessa läkemedel. På grund av det faktum att bröstcancer är sällsynt hos kvinnor under 40 år är en ökning av antalet diagnoser av bröstcancer hos kvinnor som för närvarande tar kombinerade orala preventivmedel eller som nyligen har tagit är obetydlig i förhållande till den totala risken för denna sjukdom. Dess samband med användningen av kombinerade orala preventivmedel har inte bevisats. Den observerade ökade risken kan också vara ett resultat av noggrann observation och tidigare diagnos av bröstcancer hos kvinnor som använder kombinerade orala preventivmedel. Kvinnor som någonsin har använt kombinerade orala preventivmedel har tidigare stadier av bröstcancer än kvinnor som aldrig har använt dem..

I sällsynta fall, med användning av kombinerade orala preventivmedel, observerades utvecklingen av godartade och i extremt sällsynta fall maligna levertumörer, vilket ibland ledde till livshotande intraperitoneal blödning. Vid svår smärta i buken, leverförstoring eller tecken på intraabdominal blödning, bör detta övervägas när man gör en differentierad diagnos. Maligna tumörer kan vara livshotande eller dödliga..

Kliniska studier har inte visat någon effekt av drospirenon på kaliumkoncentrationen i blodplasma hos patienter med mild till måttligt njursvikt. Hos patienter med nedsatt njurfunktion och en initial koncentration av kalium vid nivån av VGN kan emellertid inte uteslutas risken för att utveckla hyperkalemi med användning av läkemedel, vilket leder till en försening av kalium i kroppen..

Hos kvinnor med hypertriglyceridemi (eller närvaron av detta tillstånd i en familjehistoria), är en ökning av risken för att utveckla pankreatit när man tar kombinerade orala preventivmedel.

Trots att en liten ökning av blodtrycket har beskrivits hos många kvinnor som tar kombinerade orala preventivmedel, var kliniskt signifikanta ökningar sällsynta. Ändå, om en ihållande, kliniskt signifikant ökning av blodtrycket utvecklas under användning av läkemedlet, bör dessa läkemedel avbrytas och behandling av arteriell hypertoni bör påbörjas. Användningen av läkemedlet kan fortsätta om med hjälp av antihypertensiv behandling uppnås normala blodtrycksvärden. Det har rapporterats att följande tillstånd utvecklas eller förvärras både under graviditet och när man tar kombinerade orala preventivmedel (men deras förhållande till att ta kombinerade orala preventivmedel har inte bevisats): gulsot och / eller klåda i samband med kolestas; bildandet av gallsten; porfyri; systemisk lupus erythematosus; hemolytiskt uremiskt syndrom; chorea; herpes gravid; hörselnedsättning förknippad med otoskleros. Fall av Crohns sjukdom och ulcerös kolit med användning av kombinerade orala preventivmedel har också beskrivits. Hos kvinnor med ärftliga former av angioödem kan exogena östrogener orsaka eller förvärra symtomen på angioödem.

Akut eller kronisk leverdysfunktion kan kräva att läkemedlet avbryts tills leverfunktionen räknas tillbaka till det normala. Återkommande kolestatisk gulsot, som utvecklas för första gången under graviditeten eller tidigare intag av könshormoner, kräver att läkemedlet avbryts. Även om kombinerade orala preventivmedel kan påverka insulinresistens och glukostolerans finns det inget behov av att ändra den terapeutiska behandlingen hos patienter med diabetes som använder låga doser kombinerade orala preventivmedel (etinylöstradiol är mindre än 0,05 mg). Kvinnor med diabetes bör dock övervakas noggrant när de tar detta läkemedel..

Ibland kan chloasma utvecklas, särskilt hos kvinnor med en historia av gravid chloasma. Kvinnor med en tendens till klosasma när de tar läkemedlet Yarina ® bör undvika långvarig exponering för solen och exponering för UV-strålning.

Prekliniska säkerhetsuppgifter

Prekliniska data som erhållits under standardstudier för att upptäcka toxicitet med upprepade doser av läkemedlet, liksom genotoxicitet, cancerframkallande potential och toxicitet för reproduktionssystemet, indikerar inte förekomsten av en särskild risk för människor. Man bör dock komma ihåg att könssteroider kan främja tillväxten av vissa hormonberoende vävnader och tumörer..

Intag av kombinerade orala preventivmedel kan påverka resultaten av vissa laboratorietester, inklusive lever, njure, sköldkörtel, binjurarfunktion, plasmatransportproteinnivåer, kolhydratmetabolism, blodkoagulering och fibrinolys. Förändringar går vanligtvis inte utöver det normala intervallet. Drospirenon ökar plasma-reninaktiviteten och plasma-aldosteronnivåerna på grund av dess antimineralokortikoida effekt.

Läkemedlets effektivitet Yarina ® kan minskas i följande fall: vid hopp över piller, med kräkningar och diarré (se "Ta glömda tabletter") eller som ett resultat av läkemedelsinteraktion.

Otillräcklig kontroll av menstruationscykeln

När du tar Yarina ®, kan oregelbunden (acyklisk) fläckning / blödning från slidan (fläckbläckning eller genombrottsblödning) uppstå, särskilt under de första månaderna av användning. Därför bör eventuella oregelbundna menstruationsblödningar utvärderas efter en anpassningsperiod på cirka 3 cykler. Om oregelbundna menstruationsblödningar återkommer eller utvecklas efter tidigare regelbundna cykler, bör en grundlig undersökning utföras för att utesluta maligna neoplasmer eller graviditet.

Vissa kvinnor kanske inte utvecklar uttagningsblödningar under en paus när de tar pillerna. Om läkemedlet Yarina togs enligt rekommendationerna är det osannolikt att kvinnan är gravid. Men med oregelbunden användning av läkemedlet och frånvaron av två på varandra följande menstruationsblödningar kan läkemedlet inte fortsätta förrän graviditet är uteslutet.

Innan du börjar eller återupptar användningen av läkemedlet Yarina ®, är det nödvändigt att bekanta dig med livets historia, kvinnans familjehistoria, genomföra en grundlig allmän medicinsk och gynekologisk undersökning och utesluta graviditet. Forskningsvolymen och frekvensen av kontrollundersökningar bör baseras på befintliga standarder för medicinsk praxis med nödvändigt hänsyn till varje patients individuella egenskaper. Som regel mäts blodtryck och hjärtfrekvens, kroppsmassaindex bestäms, bröstkörtlarnas tillstånd, bukhålan och bäckenorganen kontrolleras, inklusive cytologisk undersökning av livmoderhalsepitelet (Papanicolaou-test). Normalt ska kontrollundersökningar utföras minst en gång på 6 månader.

En kvinna bör varnas för att hormonella preventivmedel inte skyddar mot HIV-infektion (AIDS) och andra sexuellt överförda sjukdomar..

Påverkan på förmågan att köra bil eller utföra arbete som kräver ökad hastighet av fysiska och mentala reaktioner. Hittades inte.

Släpp formulär

Filmdragerade tabletter. I en blister av aluminiumfolie och PVC-film 21 st. 1 eller 3 blåsor placeras i en kartong.

Tillverkare

Bayer Pharma AG, Tyskland.

För ytterligare information och klagomål, vänligen kontakta adressen: 107113, Moskva, 3: e Rybinskaya St., 18 s. 2.

Telefon: + 7 (495) 231-12-00; fax: +7 (495) 231-12-02.

Apoteks semestervillkor

Lagringsförhållanden för läkemedlet Yarina ®

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhet för läkemedlet Yarina ®

Använd inte den efter utgångsdatumet som anges på förpackningen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kan jungfruliga använda tamponger??

Är det möjligt för flickor (jungfruliga) att använda tamponger?Vilka tamponger kan användas för flickor??Den moderna marknaden för feminina hygienprodukter erbjuder ett brett utbud av tamponger av olika märken....

Utsläpp efter en månadscykel - vad du kan ta reda på genom deras utseende

Vaginal urladdning efter menstruation kan ha olika konsistens, färg, lukt. Vissa av dem är normen, andra indikerar förekomsten av patologiska processer i det reproduktiva systemet.....

Klimakteriet (hormonell profil)

Ett omfattande blodprov designat för att undersöka en kvinna med klimakteriet.Menopausens blodprover.Synonymer engelskaDiagnos av laboratorie i klimakteriet.Vilket biomaterial kan användas för forskning?...