Utsläpp efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen

Klimax

Oavsett vilken metod som valts är cauterisering av livmoderhalsen en skada. Efter behandlingen bildas ett sår som är öppet för infektion. Läkning går igenom vissa steg, och urladdningen efter cauterisering av erosion blöder oundvikligen. Arten av blödningen är annorlunda: det bestäms dagen efter operationen och patientens tillstånd. Trolig bildning av urladdning efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen, som kräver specialbehandling.

Stadier av naturlig läkning

Huvudspecificiteten för sårläkning efter cauterisering är att denna process sker under scab. Snabbt förekommande blodproppar börjar täppa till kärl, så att ingen blödning noteras. Vätska från vävnader, lymf, samt koagulerat blod skapar en skorpa på sårets yta, vilket skyddar mot inträde av patogena bakterier eller upprepade skador.

Alla sår går igenom flera stadier innan ett nytt epitel visas på deras plats:

 1. Inflammatorisk process.
 2. Spridning.
 3. Framväxten av ett nytt epitel.

Steget i den inflammatoriska processen uttrycks något. Fibroblaster och vita blodkroppar börjar flockas till skadeplatsen och absorberar urladdningen efter cauterisering av erosion av radiovågor som dök upp under förfallet. Detta aktiverar kollagenproduktion.

I spridningsstadiet ökar vävnaden under skurven med tiden, små kärl börjar växa in i den. I slutet av denna fas bildas ett nytt epitel på den tunna vävnaden medan skorstenen försvinner.

Det proliferativa stadiet består i tillväxten av epitelvävnad. Dessutom beslutas det om det kommer att finnas ett ärr på sårplatsen eller om det kommer att finnas ett nytt friskt epitel.

Funktioner i urladdningen

Om du cauteriserar erosion i livmodern, kommer det omedelbart ingen urladdning efter radiovågens koagulering av livmoderhalsen: skorsten börjar fixera blodkärl. Inledningsvis kan vattentömda utsläpp uppstå. De är små och lätta, det kan finnas blodstreck. Dessa effekter av cauterisering av erosion i livmoderhalsen kan pågå i upp till 2 veckor. Med tiden byter de till rosa-slemhinnor.

I ett senare skede noteras knappt brun urladdning. De är fläckiga och tjocka, varar inte mer än 6-8 dagar.

I vissa situationer börjar skorparet gradvis avta, i detta fall, under denna tid, uppträder dess partiklar i form av täta koagler. Ofta börjar blödningen förstärkas 3 veckor efter cauterisering. Detta är ett tecken på utsläpp av skabb, men vissa fartyg är skadade och blödningar uppstår. Den måste vara klar inom 3-4 timmar.

Om vi ​​tänker på hur mycket tid efter erosion av erosion och hur mycket utsläpp som går, är normen utsläpp som varar upp till 21 dagar, medan de ändrar färg och obehaglig lukt över tid. Efter att den vanliga leukorréen börjar passera, kommer perioden.

Troliga komplikationer

Om du förbränner erosion i livmodern kan konsekvenserna vara annorlunda. Under tillämpningen av de senaste metoderna - laser- eller radiovågbehandling - är de obetydliga. De huvudsakliga orsakerna till att urladdningens karaktär förändras är följande:

 1. Smittsam sjukdom.
 2. Vaskulär deformitet.
 3. Periodisk erosion.
 4. Cystutveckling.
 5. Cervikal endometrios.

Kauterisering av en mindre defekt åtföljs vanligtvis inte av biverkningar. Betydande erosion åtföljs som regel av obehagliga symtom.

Möjliga patologier

Onormal urladdning bör övervakas och samtidigt veta hur de ska se ut. För enkelhetens skull kan du använda sanitetsunderlag med cellulosa. Användning av tamponger är förbjudet. Smaksatt kuddar är också bättre att inte använda: smaker är en ytterligare källa till irritation som kan orsaka allergier eller inflammation..

Medicinsk hjälp är nödvändig när utskrivningen inte är normal. Det är nödvändigt att oroa dig i följande situationer.

Utseendet på blodutsöndringar

Bildningen av blödning på en dag indikerar ett trauma mot kärlet. Hemma kan denna blödning inte stoppas, därför är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Om blodet frigörs efter några veckor, och dess urval slutfördes inom 1-2 timmar, beror detta på att skabbet tappas ut. När konstant blödning inträffar samtidigt noteras en ökning av temperaturen, detta är ett tillfälle att kontakta en gynekolog.

Tilldelningar kan uppstå efter den senaste menstruationen. I vissa fall noteras en liten blodutstryk efter sexuell kontakt. Ofta är detta en konsekvens av den komplikation som dyker upp - cyster. Denna patologi har inga specifika symtom..

Biverkningar kan uppstå efter kryodestruktion, cauterisering med kväve och andra metoder. Dessutom täpper skurven körtlarna och tillåter inte frisläppande av innehåll. Med tiden visas cystiska utvidgningar som spricker under sexuell kontakt med frisläppandet av en liten mängd blod.

Byt skuggan på vätskeutloppet

Utsläpp som har en brun eller rosa färgton kan ändra färg. Om urladdningen är grön eller gul, vätska i konsistens, är detta ett tecken på infektion.

Orsaken till komplikationen är otillräcklig vaginal debridement innan kauterisering utförs. Om en smutsfas 4 diagnostiseras med utstryk, måste cervicit eller kolpit behandlas innan proceduren. Varför vaginal suppositorier eller lokal medicinering används, med hänsyn till en viss mikroflora.

Vissa sjukdomar uttrycks genom okarakteristisk urladdning. Detta kan vara vid sexuellt överförda infektioner. Till exempel under utvecklingen av trikomaniasis, flytande utsöndringar med en grön nyans.

I vissa fall noteras utseendet på bakteriell vaginos, medan urladdningen får en vitaktig eller gråvit nyans.

Odör

Så länge såret läkar har utflödet inte en onaturlig lukt. I vissa fall indikerar detta emellertid ett brott mot naturlig återhämtning..

Utvecklingen av gardnerella kan indikera tecken på vaginos. Denna patogen under utvecklingen frigör flyktiga aminer som luktar ruttna fiskar..

Ett farligt symptom är utsläpp med en purulent lukt. Denna symptomatologi visas under utvecklingen av en purulent process. Tillståndet kommer att kräva akut operation. Den samtidiga manifestationen av purulent urladdning och en obehaglig lukt från slidan är en indikation för snabbast möjlig tillgång till en gynekolog.

Andra obehagliga kliniska symtom

Förutom vart och ett av ovanstående symtom kan kliniska symptom som feber och smärta läggas till..

Efter att ha utfört cauterisering kan mindre smärta under en viss tid vara normen. Ökad smärta bland riklig urladdning kräver medicinsk behandling..

Smärta kan vara en indikator på den utvecklade inflammatoriska processen. Om infektionen kommer in i bihögarna eller kroppen i livmodern, eller om en akut kronisk process noteras, visar smärtan sig som en dragande och tråkig karaktär, medan den i vissa fall kan intensifieras. Under infektioner i hängorna bildas smärtsyndromet på sidan av början av den inflammatoriska processen.

Inflammatorisk reaktion

I vissa fall kan kvinnor uppleva allvarliga obehag i nedre del av buken. Om smärtsyndromet förvärras kan detta vara det första symptom på en inflammatorisk process som utvecklas..

En temperaturökning betraktas också som ett ogynnsamt symptom, vilket hela tiden indikerar inflammation. Antibiotika används för behandling..

milstolpar

För att förhindra komplikationer är det nödvändigt att följa läkarens rekommendationer tydligt. Dessutom, om blödningens natur förändras, måste en annan algoritm observeras:

 1. Sucrowitsa har en obehaglig doft, förtjockar inte, men tvärtom är flytande - kontakta en gynekolog.
 2. Starkt blodflöde under de första dagarna - ett brådskande samtal till läkaren.
 3. Rosa blödningar under sexuell kontakt en månad efter interventionen - boka en tid hos en gynekolog för undersökning.
 4. Utseendet på smärta i bäckenet eller feber - du kan använda antiinflammatoriska läkemedel hemma under en temperaturökning över 38 grader och konsultera en läkare.

Du kan skilja blödning från menstruation vid tidpunkten för blödningens manifestation. Den första menstruationen i många börjar inträffa inom 20-30 dagar, vid vilken tid det utsläpp som noterades efter cauterisering är slutfört. Direkt menstruation i färg skiljer sig i skugga. Blod under menstruationen är mörkt, i vissa fall noteras koagler i det. Blödningens natur förändras också - till en början är den obetydlig, i slutändan minskar den tills uppkomsten av blodkoagulation.

Riskförebyggande

Korrekt förberedelse för behandling och implementering av alla läkares rekommendationer hjälper till att förhindra obehagliga biverkningar.

Innan behandlingen måste en kvinna säkert överföra en smuts från slidan, vilket indikerar ett av de fyra stegen av renhet, där det första steget är ett helt hälsosamt tillstånd hos kvinnan, och det fjärde är en uttalad inflammatorisk process. När en kvinna diagnostiseras med en tredje eller fjärde renhetsnivå efter en smutsundersökning, måste vaginit behandlas innan cauterisering. Varför använda lokala läkemedel i form av suppositorier, till exempel Terzhenan, Genesol. Under den obetydliga närvaron av kokalkmikroflora, rekommenderar en gynekolog att behandla slidan (till exempel med Povedon-Jod-suppositorier).

När candida- eller pseudomycelium-sporer upptäcks i smet, krävs svampbehandling. Din läkare kan förskriva vaginala suppositorier Pimafucin eller Clotrimazole.

Identifierade trädgårdar i en smuts indikerar vaginal dysbios eller möjlig utveckling av bakteriell vaginos. I denna situation utförs behandling med metronidazol tabletter.

Om enligt undersökningen avslöjade sjukdomar som överförs sexuellt, måste du göra den terapi som krävs. Ureaplasmas, klamydia, trichomonader, mycoplasmas, HPV utvecklas ofta samtidigt med erosion i livmoderhalsen och stöder inflammationsprocessen på det.

Behandling och förebyggande av sjukdomen

För att förhindra förekomst av biverkningar krävs en omfattande preliminär undersökning av vaginal mikroflora för att identifiera och identifiera bakterier.

Efter övervakning av konservativ terapi kan kauterisering i sig börja. Sårläkningstiden beror på den valda metoden. Det mest traumatiska anses vara elektrokoagulation. Kauterisering med hjälp av laser- eller radiovågor - dessa är de mest moderna metoderna som minimalt skadar nacken och nästan inte leder till blodig urladdning. Under valet av behandling kan du läsa recensioner från andra patienter, men du måste säkert lyssna på gynekologens rekommendationer.

Efter alla manipulationer är det nödvändigt att övervaka urladdningstillståndet inom 3-5 dagar. Direkt under läkning är förbjudet:

 1. Ånga i bastu och bad, använd ett varmt bad.
 2. Förbjudet kön.
 3. Du kan inte sola.
 4. Under förbudet offentlig pool och naturreservoarer.
 5. Använd inte tamponger.
 6. Gör sport.
 7. Bär vikter.

För att påskynda återhämtningen kan en gynekolog förbjuda vissa läkemedel. Dessa är ljus Genfiron, Depanol, Betodin. Patienter som utvecklar erosion på grund av viral etiologi kan ordineras Colpocide - detta läkemedel har en antiviral effekt. Terzhenan tabletter och Levomekolevaya salva har antibakteriella egenskaper.

Effektiv behandling av alla sjukdomar beror på samordningen av alla åtgärder hos den behandlande gynekologen och kvinnornas rekommendationer. Om patienten lyssnar på läkarens recept, utför dem i tid och läkaren tar hänsyn till kvinnans enskilda egenskaper, kommer behandlingseffekten säkert bara att vara positiv.

Rosa, brun, vattnig och blodig urladdning: effekter av kauterisering av erosion i livmoderhalsen

Erosiva förändringar i livmoderhalsen är ett vanligt gynekologiskt problem, vars konsekvenser är kända för varje tredje kvinna. På grund av risken för farliga komplikationer kräver patologi obligatorisk behandling och eliminering.

En av metoderna för att ta bort erosion är cauterisering. Vilka konsekvenser kan uppstå efter? Hur erkänner man normen och patologin? Vilka är detaljerna för urladdningen under återhämtningsperioden? Hur länge håller det, och vad kommer att hända om du inte cauteriserar? Endast relevant information.

Konsekvenser av förfarandet

Efter proceduren förblir skurven i livmodern (döda hudceller), som gradvis försvinner när vävnaden läker. Processens längd beror på skadans art, ärrens storlek och metoden för borttagning..

Med diatermokoagulation (behandling med elektrisk chock) kvarstår ett ärr på exponeringsstället, vilket minskar livmoderns passage. Förkylning och kemiska metoder orsakar inte djup vävnadsskada. Det snabbaste och säkraste sättet att återföra kroppen till normalt är radiovågens koagulering.

Radioelektroden tätar erosion smärtfritt och lämnar inga ärr.

Vanligt

Den naturliga reaktionen i kroppen är måttliga dragande smärtor som kvarstår i 2-3 dagar efter proceduren. Bland konsekvenserna av tilldelningsgraden:

 1. Vattnigt, färglöst. Intensiteten är svag. De kan ha små blodproppar..
 2. Rosa. Intensiteten ökar gradvis (urladdningen förtjockas). Typisk i slutet av två veckor.
 3. Brun daub. Försvinner om 7 dagar.

Utsläpp i normalt skick är luktfritt och orsakar inte obehag. Under återhämtning kan leukocé också förekomma (utseende beror på menstruationsfasen).

Patologisk

Denna grupp inkluderar uppträdande av ärr, vilket leder till deformation och förträngning av livmoderhalsens kanal. Som ett resultat utvecklar en kvinna infertilitet eller flera tårar i livmoderhalsen under förlossningen..

En annan komplikation är endometrios. Sjukdom betyder aktiv tillväxt av endometrium (slemlager) inuti livmodern.

Inflammation

Tecken på en inflammatorisk process är temperatur, allmänt obehag, riklig urladdning med en skarp lukt (pus kan finnas). Komplikationer kännetecknas av en hög risk för blödning..

Detta tillstånd provocerar ofta ett återfall av erosion..

Infektion

Förekomsten av könsinfektioner, som fungerade som faktorer för utveckling av erosion, utgör ett hot mot den kvinnliga kroppen. Om kontraindikationer försummas eller på grund av fel metod för att ta bort infektionen, orsakar de ett antal problem:

 • vaginit och vaginos;
 • cervicit;
 • endometrit;
 • salpingoophoritis (inflammation i äggledarna och äggstockarna).

Blödning efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen

Måttlig fläckning är normalt. Mekanismen för deras utseende beror på det faktum att under cauterisering kan ett friskt vävnadsområde eller ett kärl (sårutladdning) påverkas. Försvinner helt efter 11-15 dagar.

Riklig och långvarig blödning uppstår på grund av trauma hos stora kärl (under proceduren) eller på grund av sträckning av livmoderhalsen vid lyft av vikter (efter proceduren).

Möjlig höjdpunkt: hur mycket

Från 2 till 10 dagar efter cauterisering kan små vätskeutsöndringar observeras. Förekomsten av blodproppar beror på livmoders tillstånd och struktur. Sedan ökar sekretionsvolymen markant, färgen och viskositeten förändras (ljusare och tätare) - detta är fasen med rikliga utsöndringar.

Den ersätts av liten, men tjock leukocé. Sparat upp till 10 dagar.

Brun

Den sista fasen kännetecknas av en riklig brun daub. Varaktighet - upp till 7 dagar. Detta är den sista typen av sekretion som utsöndras från livmodern. I normalt tillstånd observeras inte andra efterföljande fenomen..

Den patologiska processen kännetecknas av riklig urladdning med en mörkbrun eller svart nyans. Konsekvensen av sekretionen är tjock, viskös med föroreningar av slem. Förekomsten av dålig lukt är ett tecken på infektion i endometrium (en signal om början av inflammationsprocessen).

Rosa

På dag 4-5 blir hemligheten rosa. Denna nyans erhålls på grund av droppar blod, som sugs från under den bildade skorpan. Utsläpp visas ofta efter överdriven ansträngning och i slutet av dagen..

Blodig

Utsläpp med en blandning av blod inträffar med för tidig avstötning av skabb. Efter cauterisering bildas ett litet ärr i livmodern, som kan blöda i flera dagar efter borttagningsförfarandet.

vattnig

Den karakteristiska tiden är den första veckan efter proceduren. Den normala kursen kännetecknas också av små orenheter i blodet.

I alla stadier av återhämtningsperioden kan vaginala sekretioner innehålla blodföroreningar eller ett tunt brunt epitel. Detta är inte en avvikelse: mindre blödningar slutar efter 2 veckor, och fasta partiklar är bitar av skabb.

Kom ihåg att cauterisering av uterus erosion är en nödvändig procedur som kommer att återställa kvinnors hälsa.

Utsläpp efter erosion av erosion, eller hur läkningsprocessen ska gå?

Erosion är ett ganska vanligt problem bland kvinnor i olika åldersgrupper. För att förhindra dess fortskridande beslutar läkarna ofta att cauterisera skadade områden. Utsläpp efter erosion av erosion anses ofta vara en normal process, vilket indikerar sårläkning..

Det är överflödigt att bränna?

Ytan på en kvinnas friska reproduktionsorgan är slät och enhetligt ljusrosa. Om destruktiva processer har påbörjats i livmoderhalsen försämras epitelets integritet och livmodern är mottaglig för olika infektioner. Behandling av livmoderhalsen består främst i att eliminera erosion på ett sådant sätt att en skorpa bildas på platsen för det skadade skiktet av epitelet, som liknar det som uppträder efter repor och sår.

Efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen observeras utsläpp under en tid, av vilken karaktär det är möjligt att bedöma behandlingsförloppet. Efter ett tag kommer jordskorpan att falla av på egen hand, och i stället kommer en frisk ny vävnad att dyka upp.

I arsenal av gynekologer finns det flera metoder för att lösa erosionsproblemet:

 • Moxibustion. Våra mormor behandlades på detta sätt. Doktorns instrument är en speciell enhet med en lång spets, där uppvärmd ström tillförs.
 • Kryodestruktion - erosion påverkas av flytande kväve vid låga temperaturer.
 • Laserkoagulation är den snabbaste och modernaste metoden. En ljusstråle verkar endast på skadade områden utan att påverka en frisk endometrium.

Med den snabba upptäckten av erosion, kommer var och en av de ovannämnda metoderna att vara effektiva, och läkningsprocessen i endometriumet passerar snabbt nog.

Vad du kan förvänta dig efter förfarandet?

Efter cauterization-proceduren börjar en lång period av endometrial återhämtning. Det kan ta upp till tio veckor och åtföljs av en karakteristisk utsöndring från slidan och ersätter varandra i färg.

Normal leukocé efter proceduren ska vara transparent eller gulaktig. Som regel varar de cirka 10-14 dagar och kan ibland innehålla små blodproppar. När du går till det sista stadiet av läkningsprocessen i utsöndringarna kan du märka små bruna partiklar som indikerar skalning av jordskorpan.

I steg är det möjligt att måla vad urladdning ska vara efter erosion av erosion på detta sätt:

 • efter proceduren - flytande, riklig, nästan transparent;
 • efter några dagar - tjock, ibland med små blodiga fläckar;
 • i det sista steget - liten, som en daub, med karakteristiska partiklar av ett helande brunt endometrium.

I många fall beror varaktigheten på läkning och slemets natur på typen av cauterisering. Så, återhämtningsperioden efter kryodestruktion är ungefär en månad och åtföljs av mycket stark vattnig leukocé. Utsläppet efter radisering av erosion av radiovågor varar lite längre, eftersom själva läkningen tar längre tid. När du använder en laser under den första dagen, kan kraftiga blödningar uppstå, som försvinner bokstavligen på 1-2 dagar.

I alla fall åtföljs vanligtvis urladdningen av smärre dragande smärta i nedre buken, som i sin natur liknar känslor under menstruationen. Det indikerar också naturliga processer i kroppen och bör inte orsaka oro..

Läs också:

Men något fel kan misstänkas när utsläppet efter cauterisering av erosion uppträder med en obehaglig lukt av en grönaktig eller mörkbrun färg. Dessutom uppträder andra symtom ofta:

 • frossa;
 • feber;
 • svaghet;
 • illamående;
 • kraftig skärande buksmärta.

I sådana fall bör du omedelbart rådfråga en läkare eller ringa en ambulans, eftersom det är stor sannolikhet för en öppnad inre blödning.

Användbara rekommendationer från läkare

Hur mycket utsläppet kommer att gå efter cauterisering av erosion beror till stor del på kvinnans beteende under rehabiliteringsperioden. I själva verket är förfarandet något som liknar kirurgiskt ingrepp i livmoderhålet, och därför är det så viktigt att följa läkarnas rekommendationer:

 • Under de första dagarna, och helst två veckor, kan du inte lyfta vikter som väger mer än 3 kg.
 • Försök att anstränga dina magmuskler så lite som möjligt. Om du tränar, skjut sedan upp träningen till fullständig återhämtning.
 • Det är strängt förbjudet att ta varma bad, gå till bastun eller bada. Det bästa alternativet för att ta hygienprocedurer åt dig en stund bör vara en stående dusch.
 • Det rekommenderas inte att ha samlag med en partner innan utskrivningen upphör, eftersom risken för infektion är hög för båda.
 • Under menstruationscykeln efter cauterisering kan du inte använda några tamponger och speciellt douching. För menstruation är det bättre att använda en vanlig sanitetsdyna.
 • Om du planerar att åka på semester till heta länder bör en sådan resa skjutas upp till full rehabilitering. Exponering för direkt solljus och ultraviolett strålning kan bidra till utvecklingen av cancerceller..

Läs också:

Utsläpp av annan karaktär efter erosion av erosion är i de flesta fall en helt normal och naturlig reaktion av kroppen på medicinsk intervention. Och om du inte är orolig för främmande symtom, tillskriv inte dig själv en dödlig sjukdom utan snarare fokusera din energi på något annat.

Läs andra intressanta rubriker.

Vilken urladdning ska vara efter erosion av erosion

Cervikal erosion är en vanlig gynekologisk sjukdom bland kvinnor i fertil ålder. Ibland fortsätter det i en latent, latent form, visas inte på något sätt och kan endast upptäckas under en rutinundersökning med en gynekologisk spegel. En vanlig behandlingsmetod är cauterisering, vilket innebär en viss traumatisk effekt på organet, och följaktligen kommer det att ta tid att återhämta sig efter proceduren.

Efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen, vaginal urladdning, kommer deras natur och intensitet att vara markörer för hur framgångsrikt separationsprocesserna går.

Hur många dagar är utsläppet efter cauterisering

Blodigt urladdning efter kauterisering av radiovågor kan inträffa redan de första 2-3 timmarna efter operationen eller efter en längre tid - beroende på djup och omfattning av erosionsprocesser. Efter 7-10 dagar, när skorpan, som är en analog till en kirurgisk sutur, försvinner, kan de börja igen i en liten mängd.

För vissa kvinnor kan blödningen vara störande i två veckor. I genomsnitt sju dagar varar utsläppet efter cauterisering av erosionsstället.

Arten av urladdningen

Arten av urladdningen beror direkt på området och djupet för den erosiva lesionen. Den specifika metoden som används för att behandla erosion i livmoderhalsen är också relevant..

Hemligheten med blodföroreningar är normal urladdning efter cauterisering. De är karakteristiska för de första dagarna. Intensiteten hos urladdningen beror på den metod som valts för den aktuella operationen.

Fläckning är normalt den första veckan efter proceduren. I detta fall finns direkt blodproppar endast under de första dagarna, då ersätts de av en vattnig rosa hemlighet. Detta beror på att det finns många lymfkärl i nacken som skadas till följd av operation. Lymf kommer in i kroppshåligheten, som i en blandning med blod får en rosa färgton. Detta är en variant av normen, varaktigheten på upp till 10-12 dagar är också fysiologisk.

Mycket riklig urladdning bör inte vara. Den ljusa färgen på hemligheten, som med menstruationen, kommer också att vara ett tecken på patologi. Normalt bör en kvinna inte använda mer än två kuddar per dag. Detta indikerar den tillåtna mängden vätska.

Detta är emellertid ett varierande kriterium som varierar mycket beroende på vävnadsskadans djup och natur. Under de första dagarna kan utsläppet vara med lukten av stekt kött. Detta gäller särskilt när du använder en elektrisk ström under en operation..

Efter behandling av erosion med radiovågor, laserstrålning och exponering för kallblodshemlighet är det kanske inte alls. Milda terapimetoder påverkar som regel mycket exakt lesionen. Sådana procedurer kännetecknas av gul sackarosutmatning..

Med reducerad immunitet kan sackarosen, annars kallad exsudat eller inflammatorisk vätska, vara mottaglig för infektion, eftersom det är en gynnsam miljö för utbredning av patogena mikroorganismer. Således kan gul urladdning indikera en akut smittsam process. Som regel är det urogenitala infektioner: klamydia, trikomoniasis och trädgårdsstörning. Ubiquitös syre kan också komma in i könsorganen..

Dillutladdning kan indikera en inflammatorisk process i vilket som helst av bäckenorganen, liksom en mekanisk kränkning av regenereringsstället. I den här situationen bör du rådfråga en gynekolog.

Slem, genomskinlig, vattnig urladdning indikerar en utmärkt läkningsprocess. Det kan finnas många hemligheter, det kan ha en specifik lukt..

Med ett litet erosionsdjup finns en sådan urladdning från de första rehabiliteringsdagarna. Kan vara upp till 3 veckor. Ibland kan slemet som separeras ha en mycket obehaglig lukt. Anledningen till detta är samtidig infektion.

Smakfritt brunt utsläpp och inte åtföljt av smärtsyndrom är nästa steg i normala reparationsprocesser. Som regel smetar de i naturen och passerar inom en vecka från dagen för utseendet. Ibland finns vävnadspartiklar i den separerade vätskan - det är resterna av skabb som bildades efter cauterisering.

Om utsöndringen åtföljs av smärta lokaliserade i de inguinala och sakrala områdena utesluts inte sannolikheten för att utveckla endometrios. Liknande symtom kan också vara en markör för den inflammatoriska processen i bäckenorganen. Detta gäller särskilt med ökad överflöd och sekretionsintensitet över tid..

Om menstruationen efter cauterisering med en brun nyans fortsätter under flera veckor, indikerar detta att den regenererande processen inte lyckades. I något av ovanstående fall måste du kontakta en gynekolog för att fastställa orsakerna till denna typ av hemligheten.

Tecken på komplikationer

Varje kirurgisk operation är förknippad med en viss risk för komplikationer. Deras manifestation är möjlig både omedelbart efter interventionen, efter två till tre veckor och i en avlägsen tidsperiod. De vanligaste konsekvenserna av ett cauteriseringsförfarande inkluderar:

 1. Utvecklingen av den inflammatoriska processen som sprider sig från livmoderhalsen till hennes kropp och därifrån till äggstockarna och äggledarna. Patologi kan påverka antingen en eller båda sidor..
 2. Upptäckten av blödning. En farlig komplikation efter koagulering, på grund av vilken frekvensen av början av kritiska dagar kan störas. Manifestationen av sådana symtom observeras vanligtvis inom två månader efter operationen.
 3. Kauterisering av livmodern som ett resultat av cauterisering är en konsekvens som inträffar under en längre period än några veckor efter operationen. Det är också möjligt att överlappa cervikalkanalen med ärrvävnad, vars utseende är en följd av reparationsprocesser i den kvinnliga kroppen. Ibland är ärrbildning, det vill säga bildandet av bindväv på platsen för lesionen, i ett djupare lager, vilket orsakar det så kallade koagulerade nackens syndrom. Denna process leder till en förlust av organelasticitet, vilket hotar oförmågan att bära fostret, liksom förekomsten av upprepad erosion på samma plats.
 4. endometrios Dess patogenes beror på den tidiga början av menstruationen, som ligger före regenereringsprocessen. Från menstruationsblod kan partiklar i livmoderslimhinnan överföras till frisk vävnad, där foci av inflammation bildas. I detta fall försämras organets tålamod.

Dessa patologier åtföljs vanligtvis av smärta som är lokaliserade i buksårets ledande region. En kvinnas temperatur stiger, urladdningens art och cykliska natur förändras. Om dessa tecken visas, kontakta en gynekolog.

Efter cauteriseringsproceduren kan urladdningen ändra sin vanliga färg. Så utseendet på en riklig gul hemlighet kan indikera förekomsten av sjukdomar som:

 1. Återfall av erosion på grund av otillräcklig noggrannhet för kirurgiska ingrepp, liksom trauma till hälsosamma områden i livmodern i närheten.
 2. Bakterieinfektion (vanligtvis sexuellt överförd), den vanligaste är gonoré, åtföljd av gulgrön urladdning med en obehaglig lukt.
 3. Inflammation av hängorna, kännetecknad av utseendet på grönaktig urladdning med en förbränningslig lukt på grund av en purulent process i organen i det kvinnliga reproduktionssystemet.

Brunt urladdning, åtföljt av smärta i nedre del av buken, som visar sig två till tre dagar före menstruationens början, kan indikera ett tidigt stadium av endometrios. Tillväxten av det yttre skalet i livmoderns innerfoder åtföljs av omfattande skador på små blodkärl. Blod som kommer in i organhålan fläckar urladdningen brun. Deras skugga kan variera från ljusrött till nära till svart.

Som regel kännetecknas urladdningen av överflöd, densitet och närvaron av slem. Den obehagliga lukten med den övervägda menstruationsfärgen indikerar infektion med patogena mikroorganismer i livmoders livmoderskikt.

Rehabilitering efter cauterisering av livmoderhalsen

Rehabilitering inkluderar ett antal allmänna åtgärder som vidtas för att påskynda vävnadsreparation, samt för att förhindra utvecklingen av komplikationer.

Så för att förhindra att blödningar öppnas under den postoperativa perioden är det nödvändigt att undvika fysisk ansträngning (sporter, viktlyft, gymnastik).

För att påskynda läkningen av livmoderslimhinnan är det nödvändigt att förhindra dess infektion av patogena mikroorganismer. Under rehabiliteringsperioden rekommenderas det inte att besöka simbassänger och offentliga bastur för att simma i öppet vatten.

Dessutom bör du avstå från att ta varma bad. För vattenprocedurer under återhämtningsperioden är en kontrastdusch bättre. Det rekommenderas att bära underkläder endast från naturliga material och också vara uppmärksam på intim hygien. Kom ihåg att det är mycket svårare att behandla endometriet efter infektion..

Ett antal rekommendationer för att förenkla regenereringsprocessen:

 1. Avstå från intimitet efter cauterisering under en månad. Det är hur mycket i genomsnitt endometriumet krävs för att återställa det förlorade funktionella tillståndet. Varaktigheten av återhämtningsperioden beror emellertid direkt på metoden som används för behandling, området och djupet av erosionsskador, liksom av den individuella dynamiken i regenereringsprocesser.
 2. Transvaginal ultraljud. Denna diagnostiska procedur irriterar livmoderslimhinnan, som är sårbar under den undersökta perioden..
 3. Vägra douching. Oavsett syfte stör förfarandet läkningen av skurven. Efter douchning förekommer ofta blödning av livmodern.
 4. Använd sanitetsunderlägg istället för tamponger.

Metoder för cauterisering av cervikal erosion

Innan proceduren utförs omfattande laboratorietester för att identifiera inflammatoriska och infektiösa processer. Om epitel finns i livmodern med en patologisk struktur, kan en histopatologisk studie dessutom förskrivas för att utesluta cancer. Det utförs med en biopsi (tar en del av vävnaden för att studera dess sammansättning mer detaljerat).

Efter en serie tester väljer gynekologen en cauteriseringsmetod med vilken erosion i livmoderhalsen kommer att behandlas. Dessa inkluderar:

 1. Kauterisering av radiovågor. Den här metoden är bra eftersom den inte lämnar ärr och vidhäftningar, är smärtfri och ofarlig för nolliparösa kvinnor, minimerar trauma mot vävnader som ligger i omedelbar närhet av erosiva lesioner.
 2. Laser erosion cauterization. Ger den mest exakta exponeringen. Det kännetecknas av en kort rehabiliteringsperiod och låg sannolikhet för biverkningar och utvecklingen av komplikationer.
 3. Diathermocoagulation. Antar påverkan på områden som påverkas av erosion, elektrisk ström. Billig, effektiv och enkel att använda metod. Det kännetecknas av en lång (upp till 3 månader) återhämtningsperiod, liksom en stor sannolikhet för biverkningar (blödning, ärrbildning) och utvecklingen av komplikationer.
 4. Koagulering av argonplasma. Ger effektiv och exakt eliminering av den patologiska processen, samtidigt som organets anatomiska och funktionella integritet bibehålls.

Tilldelningar efter radiovågbehandling av erosion i livmoderhalsen

Hittills är den mest skonsamma metoden cauterisering av erosion av radiovågor. De gör det främst i betalda kliniker, men allt oftare erbjuder statliga sjukhus en sådan procedur.

Vad är det här kirurgiska ingreppet? Hur farligt och smärtsamt är det? Vilka är urladdningarna efter cauterisering av livmoderhalserosion med radiovågmetoden?

Vad är det här förfarandet?

De flesta kvinnor är försiktiga med att kauterisera erosion. Det är ju skrämmande på grund av smärtan i operationen och på grund av de negativa konsekvenserna.

När allt kommer omkring finns det ofta fall då kvinnor som fortfarande cauteriserade erosion med elström eller annan metod för 10-20 år sedan inte kunde bli gravida, få barn eller hade problem med förlossningen. Men behandlingen av erosion med radiovågor eliminerar sådana problem. Denna metod är mycket skonsam och icke-traumatisk..

Vanligtvis är apparaten som gör proceduren en blyertspenna. Det här är vad en kvinna kan se..

Därför är allt enkelt: läkaren med denna "penna" cauteriserar problemområden. Således kan endast skadade delar av slemhinnan utsättas, inga ärr, brännskador eller skador.

Det mest obehagliga i förfarandet kan betraktas:

 • obehaglig lukt som kännetecknar brinnande hår;
 • lätt smärta (kan dra i magen eller känna av smärtsam menstruation);
 • rädsla för förfarandet.

Ett stort antal kvinnor känner i allmänhet inte något med den här proceduren. Spänning eller snarare psykologisk stress kan vara inneboende. För att lugna en kvinna och maximera säkerheten vid operationen görs ibland lite anestesi med lidokain.

Använd ofta sprayer som appliceras på cauteriseringszonen. Inga smärtsamma injektioner i livmodern eller generell anestesi - detta är absolut inte nödvändigt. Dessutom utförs det i de flesta fall på poliklinisk basis. Behandlingen med radiovågor är kort - ungefär en minut.

Åtgärder före förfarandet

Om du bestämmer dig för att du behöver en radiosvågserosionskariseringsoperation bör du kontakta en bra läkare som känner till denna teknik. Han kommer att förskriva dig en serie studier: cytologi och biopsi.

Analys av smet kommer att visa om det finns inflammatoriska processer och infektioner i könsorganen. Om något kommer du att behandlas..

Och efter att ha plockat en bit vävnad från livmoderhalsen och gjort en biopsi kommer läkaren att se till att det inte finns några cancerceller och din erosion är godartad.

Om allt är bra med dig, testerna är underbara och du är helt frisk (inga förkylningar eller andra akuta sjukdomar) kan du starta proceduren.

Ibland undrar en läkare om du är allergisk mot smärtmedicinering, du kan behöva allergitester. Men i princip tilldelas inga ytterligare undersökningar med detta förfarande.

Troligtvis kommer du att rekommenderas att utrota erosion omedelbart efter menstruationen. Vanligtvis är det de första - tredje dagarna av cykelstart. Då är nacken mjuk och före menstruationen under lång tid, vilket bidrar till läkningsprocessen.

Konsekvenser och sensationer efter operationen

Ofta, efter behandling med radiovågor, utförs inga fler procedurer. Ibland kan en läkare sätta en vattpinne med en läkande och smärtstillande salva. Det måste tas bort efter 3-4 timmar. Salvor och suppositorier rekommenderas ibland för bättre läkning. Men allt detta är enligt läkarnas bedömning.

Efter kauterisering med radiovågor är emissionen mindre än efter laser- eller kvävekaterisering, för att inte tala elektrisk. Det är de, men antalet är fortfarande mer känsligt.

Efter cauterisering av radiovågor har det praktiskt taget inga allvarliga konsekvenser. Om du naturligtvis inte följer rekommendationerna och ta hand om dig själv.

Vanligtvis varnar läkaren att det bör vara utsläpp, den första dagen kan det vara en lätt blödning eller utflöde med koagler. Men alla efterföljande val är bruna, gula, vita. Blod eller små strimmor kan ibland visas i dem. Detta anses vara normalt..

Mycket ofta, efter en sådan procedur, är urladdningen riklig, vattnig, luktfri. De kan pågå ungefär en månad eller till och med två. Det beror på hur väl erosionen läker..

Men i grunden försvinner skurven, som indikerar att behandlingsprocessen är nästan färdig, fyra veckor efter ingreppet. Läkare varnar för att efter cirka 20-30 dagar, tillsammans med utskrivningen, kan du se en röd scab. Detta bör inte vara rädd. Det borde vara så.

Gynekologen varnar kvinnan för att urladdningen kommer att vara. Men om detta blödar, vilket inte heller stannar på en dag eller två, måste du snarast kontakta en läkare.

Naturligtvis, om din blödning började under din påstådda menstruationsperiod - var inte oroad, du har bara regelbunden menstruation, som efter behandling kan ha något annorlunda utflöde: mer riklig eller omvänt liten.

Åtgärder efter förfarandet

Om du hade ett förfarande för att kauterisera erosion av radiovågor, måste du komma ihåg att du under en månad inte kan lyfta vikter, leva sexuellt, bada, gå till poolen, simma i havet.

Det rekommenderas också att tvätta med desinfektionsmedel. Ibland rekommenderar läkare på gamla skolan den vanligaste tvätt tvålen, så att det inte finns någon infektion och inflammation.

Om du inte följer sådana rekommendationer kan du allvarligt skada dig själv. Särskilt om du plockar upp något tungt eller har sex. Det är full av svår blödning.

Cauterize erosion med radiovågor - en utmärkt metod som kommer att tilltala alla: de som inte har födt, och de som har en låg smärttröskel, och de som inte har tid för sjukhus och sjukhus.

Detta är ett utmärkt sätt att glömma erosion, samtidigt som man lägger ned ett minimum av ansträngning och tid. Detta är din metod att bli frisk.!

Utsläpp efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen: vad ska de vara normala?

Oavsett vilken metod som valts är cauterisering av livmoderhalsen en skada. Efter behandlingen bildas en såryta som är öppen för infektion. Vävnadsläkning går igenom vissa stadier, och urladdning efter cauterisering av livmoderhalsärosion är oundvikligt. Deras karaktär kan vara annorlunda: allt bestäms dagen efter förfarandet och kvinnans allmänna tillstånd. Kanske utseendet på patologisk urladdning, som kräver ytterligare diagnos och behandling.

Hur fungerar normal läkning?

Varje sår går igenom flera faser innan ett nytt epitel bildas på sin plats:

Ett särdrag hos sårläkning efter cauterisering av erosion är att det förekommer under en scab. Snabbt bildade blodproppar täpper kärl, det finns ingen blödning. Koagulerad blod, lymf och vävnadsvätska bildar en skorpa på sårets yta, som skyddar mot penetrering av mikrober eller upprepade skador.

Inflammationsfasen uttrycks något. Leukocyter och fibroblaster flockas till skadestedet, som absorberar skadade celler och ämnen som bildats under förfallet. Kollagensyntes stimuleras samtidigt..

I spridningsfasen växer granuleringsvävnaden under skurven gradvis, små kärl växer in i den. Mot slutet av detta steg visas ett ungt epitel på den tunna vävnaden som bildas av kollagen, och skabbet försvinner. Normalt inträffar detta dagarna 8-20. Tiden beror på storleken på defekten på halsen och reaktiviteten i kroppen själv.

Den proliferativa fasen vid läkning av erosion i livmoderhalsen består i tillväxten av epitelvävnad och ersättningen av de första anbudna kollagenfibrerna med starkare. För närvarande beslutas det om det kommer att finnas ett ärr på sårstället efter cauterisering eller om en frisk epitelvävnad kommer att bildas. Om elektrokoagulering valdes som behandlingsprocedur, är skadan efter den djup. På halsens yta dominerar bildningen av kollagenfibrer, som bildar ärrvävnad. Efter avlägsnande av erosionen med Surgitron, flytande kväve och laser är skadan ytlig, därför återhämtar celler sig snabbare än bindväv växer och ärr bildas inte.

Radiovågmetoden för behandling med Surgitron-apparaten undviker ärrbildning i vävnaden, och återhämtningsperioden åtföljs oftast inte av smärta..

Vilken urladdning att förvänta sig efter cauterisering

Omedelbart efter cauterisering av erosion observeras inte allvarlig blödning: skabb fixerar pålitligt blodkärl. Under de första dagarna kan vattnig urladdning förekomma. De är transparenta, med låg intensitet, blod kan strimmas i dem. En sådan urladdning varar upp till tio dagar. Gradvis byter de till rosa slemhinnor som ser tätare ut. Färgningsintensiteten kan vara annorlunda: från blekrosa till rödaktig.

I nästa steg, efter cauterisering av erosion, bestäms knappa bruna sekret. De är tjocka, smutsiga, varar inte längre än en vecka..

I vissa fall avgår skurven gradvis, sedan under tiden efter cauterisering, uppträder bitar av den i form av täta blodproppar. Ibland intensifieras blödningen 8-20 dagar efter cauterisering. Detta är en indikator på fullständig urladdning av skorstenen, men vissa fartyg är skadade och blödningen börjar. Det borde stanna om några timmar.

Om blödningen inte slutar eller plötsligt intensifieras måste du snarast informera din läkare.

Under cauterisering är det möjligt att skada fartyget som blöder ett tag efter proceduren. Men i de flesta fall förändras fläcken gradvis till blekrosa och slutar snart helt.

Blekrosa urladdning efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen observeras inom 10-14 dagar. Efter fullständig läkning av exponeringsstället stoppar urladdningen.

Normal urladdning kan övervägas, som varar upp till 3 veckor, gradvis ändrar färg och täthet och har ingen obehaglig lukt, inte åtföljs av brinnande och klåda. Sedan visas den vanliga leukoréen, varefter tiden kommer för menstruation.

Möjliga komplikationer efter proceduren

Konsekvenserna av behandling av erosion i livmoderhalsen kan vara olika. När man använder moderna metoder - radiovåg och laser cauterization - är de minimala. Beroende på typ av komplikation kan urladdningens natur förändras:

 • Skada på ett stort kärl - blod, ljus skarlakansröd;
 • Anslutning av infektion - färg och luktförändring;
 • Cervikal endometrios - ovanliga perioder med blodiga daub;
 • Cystor - kontaktblödning;
 • Återfall av erosion - lätt eller fläckig.

Kauterisering av en liten defekt åtföljs sällan av utvecklingen av komplikationer. Stora och försummade erosioner, som kräver ett noggrannare val av behandlingsmetod, åtföljs ofta av obehagliga konsekvenser.

Vad man ska överväga ovanligt urladdning

Förändringen i urladdningens art måste observeras. För enkelhets skull är det nödvändigt att använda packningar med en cellulosayta och inte ett nät, under denna period. Användning av tamponger efter erosion av erosion är strängt förbjudet. Kuddar med lukt är också bättre att inte använda: kemiska smaker fungerar som en extra irriterande faktor som kan orsaka en inflammatorisk eller allergisk reaktion eller provocera en trast.

Efter koagulering av erosion i livmoderhalsen är användning av tamponger strängt förbjudet, eftersom detta kan leda till skada på vaginalslemhinnan och även påverka dess mikroflora negativt.

En läkares hjälp är nödvändig om utskrivningen inte motsvarar normala indikatorer.

Du måste oroa dig i sådana fall:

Blödning

Utseendet på rött blod redan en dag efter cauterisering av erosion indikerar skadorna på ett stort kärl. Det är omöjligt att stoppa sådana blödningar på egen hand, så du måste konsultera läkaren som utförde operationen och be att fixa felet. Detta kan göras genom koagulering - cauterisering eller genom ligering av kärlet. Valet av taktik beror på fartygens placering och hur stark urladdning.

Om blodet dök upp efter 8-20 dagar, men utflödet avbröts efter några timmar, är denna blödning förknippad med utsläppet av skurven. Kontinuerlig blödning, feber - detta är ett tillfälle att söka akut läkare.

Utsöndring av blod kan börja efter läkning av erosion och tidigare menstruation. Ibland efter samlag observeras en mild blodig daub. Ofta är det resultatet av en utvecklad komplikation - cervical cystor. De har inga specifika symtom..

Komplikation kan utvecklas efter cauterisering av halsen med flytande kväve, kryodestruktion och andra metoder. Samtidigt tävlar skurven körtlarna och tillåter inte normalt flöde av innehållet. Gradvis bildas cystiska utvidgningar, som kan spricka under samlag med frisläppandet av en liten mängd blod.

Blodiga daub, som inträffar strax före menstruationen, talar om livmoderhalsen i livmoderhalsen. Utvecklingen provoserar menstruationens tidiga början, även innan den fullständiga epiteliseringen av sårfelet uppstår. Endometriala celler fixeras och börjar växa oberoende. I betydande hastigheter av deras utveckling kan cyster fyllda med blodbrunt innehåll bildas på halsen.

Smetning av fläckar som visas före menstruationen kan prata om livmoderns livmodern.

Ändra färg på val

Rosa eller brunfärgade val kan ändra det till ett annat. Om urladdningen blir gul eller grönaktig, mer flytande i konsistens, kan detta vara ett tecken på infektion..

Om vad utskrivning anses vara patologisk och vad deras karaktär kan berätta om, berättar barnläkare-gynekolog Dmitry Lubnin i följande video:

Anledningen till utvecklingen av denna komplikation kan vara otillräcklig sanitet i slidan innan cauterization. Om en smuts hittades 3-4 grader av renhet, är det nödvändigt att behandla kolpit och cervicit före proceduren. För att göra detta, använd vaginala suppositorier, tabletter och andra lokala läkemedel, med hänsyn till den identifierade floran.

Vissa sjukdomar manifesteras av urladdningens specifika natur. Detta är möjligt med sexuellt överförda infektioner. Till exempel, med utvecklingen av trikomaniasis, blir urladdningen flytande, med en grönaktig nyans, skummig.

Ibland finns det utveckling av bakteriell vaginos. Då blir urladdningen vit eller gråvit.

Sällan, efter behandling av erosion, kan en svamp, candidiasis uppträda i slidan. Anledningen till detta är en minskning av lokal immunitet, endokrin patologi eller andra kroniska sjukdomar. Samtidigt blir urladdningen knäckt, vit, klåda och brinnande besvär.

Lukt

Medan den behandlade erosionen läker, åtföljs inte urladdningen av en uttalad lukt. Men ibland indikerar dess utseende en kränkning av den normala restaureringen av slemhinnan.

Förökning av opportunistisk flora (gardnerella) leder till symtom på bakteriell vaginos. Denna mikroorganism i livsprocessen avger flyktiga aminer, som luktar som ruttna fiskar.

Ett farligt tecken är utsläpp med en obehaglig lukt av förfall. Sådana symtom inträffar med utvecklingen av en purulent process i livmodern och bilagorna. Denna patologi kräver akut ingripande. Kombinationen av en obehaglig lukt och en gul pusliknande utflöde från könsorganen är en indikation för akut läkarvård.

Andra obehagliga symtom

Dessutom kan något av dessa tecken på avvikelser åtföljas av symtom som smärta, feber..

Efter cauterisering av erosion under en tid kan mindre smärta vara normen. Att stärka smärtsyndromet mot bakgrund av kraftig fläckning kräver medicinsk intervention.

Smärta kan vara en indikator på utvecklad inflammation. Om infektionen från livmoderhalskanalen trängde högre in i livmoderkroppen eller hängorna, eller en förvärring av den kroniska processen inträffade, blir smärtan tråkig, dra, vilket ibland kan intensifieras. Med skador på bilagorna lokaliseras smärtan på sidan av utvecklingen av inflammation.

Ibland, efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen, kan en kvinna få allvarliga obehag i nedre del av buken. Om smärtan intensifieras kan det vara ett tecken på att utveckla inflammation..

Ett negativt tecken är en ökning av kroppstemperaturen. Det talar alltid om en inflammatorisk reaktion som måste behandlas med antibiotika..

Algoritmen för att upptäcka patologisk urladdning

För att inte missa utvecklingen av komplikationer måste du strikt följa de medicinska rekommendationerna efter cauterisering av erosion. Men om arten av urladdningen förändras eller om de inte passerar under en lång tid, måste du följa en annan handlingsalgoritm:

 1. Överdriven blödning under de första dagarna - akutbehandling för medicinsk hjälp;
 2. Efter cauterisering blir sackarosen obehaglig, blir inte tjock, men tvärtom förblir flytande eller skum - kontakta en kvinnas läkare;
 3. Förekomsten av feber, smärta i bäckenområdet - du kan självständigt ta ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel vid en temperatur över 38,5 grader och gå till en tid hos din läkare;
 4. Kontakta blödning under samlag en månad eller mer efter cauterisering av erosion - boka tid hos barnläkare-gynekolog för en undersökning.

Självbehandling med symptom på komplikationer efter cauterisering av erosion är oacceptabelt. Det är omöjligt att fastställa orsaken till patologiska processer utan en vaginal undersökning, vissa tester, smuts och ultraljud.

Du kan skilja menstruation från blödning efter erosion med starttid och urladdningens art. Den första menstruationen hos de flesta kvinnor börjar 3-4 veckor efter cauterisering. Vid denna tidpunkt avslutas urladdningen efter erosionsbehandlingen. Menstruationen i sig skiljer sig från andra sekret. Blod under menstruationen är mörkt, ibland kan det finnas endometriala ledningar (blodproppar) i det. Blödningens natur är annorlunda - den första dagen är den liten, den andra och tredje är den mer riklig, under de senaste 1-2 dagarna minskar den till blodsmetning.

Patologisk urladdning indikerar utvecklingen av komplikationer och kräver omedelbar läkarvård.

Hur man minimerar riskerna för komplikationer efter cauterisering av erosion

Korrekt förberedelse för behandling av erosion och efterlevnad av medicinska rekommendationer efter cauterisering hjälper till att undvika obehagliga komplikationer.

Före behandlingen måste en kvinna ta en vattpinne från slidan. Den visar en av fyra renhetsgrader, där 1 är ett absolut hälsosamt tillstånd, och 4 är en uttalad inflammation. Om en kvinna uppvisar en 3-4 renhetsgrad enligt resultaten av en smuts, är det innan cauterisering nödvändigt att genomgå behandling av vaginit. För detta används lokala beredningar i form av suppositorier och vaginala tabletter, till exempel Ginezol, Terzhinan. Med en svag närvaro av kokalkflora föreslår läkaren att skanna vagina (till exempel med Povidone-Jod-suppositorier).

Om pseudomycelia- eller candida-sporer hittas i smet, är svampdödande behandling nödvändig. En gynekolog kan förskriva suppositorier av klotrimazol, pimafucin eller ta flukonazol en gång inuti.

Gardnerella-utstryk som finns i smetet indikerar vaginal dysbios och möjlig bakteriell vaginos. I detta fall utförs behandlingen, till exempel, med vaginala tabletter av metronidazol.

Om representanter för en sexuellt överförd infektion enligt testresultaten hittas, är lämplig behandling nödvändig. Klamydia, ureaplasma, mycoplasma, trikomonader, humant papillomavirus kombineras ofta med erosion i livmoderhalsen och stöder det inflammatoriska svaret på det.

För att undvika komplikationer efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen är en grundlig preliminär studie av vaginalfloraen nödvändig för att identifiera och identifiera bakterier.

Efter övervakning av behandlingen kan du fortsätta direkt till cauterisering. Sårläkningens hastighet efter cauterisering beror på den metod som valts. Det mest traumatiska är elektrokoagulation. Laser och radio moxibustion är moderna metoder som skadar nacken i mindre utsträckning och sällan leder till komplikationer. När du väljer ett behandlingsprogram kan du fokusera på recensioner av andra kvinnor, men se till att lyssna på din läkares åsikt.

Efter cauterisering i flera dagar måste du observera urladdningens natur. Direkt under läkningsperioden kan du inte:

 • Att ha sex;
 • Ta ett varmt bad, ånga i badet och bastun;
 • Besök naturliga dammar, offentlig pool;
 • Solbada;
 • Lyfta vikter;
 • Gå in för sport eller fysiskt hårt arbete;
 • Använd tamponger.

För att påskynda regenerering kan din läkare förskriva speciella mediciner. Detta ljus Betadin, Depantol, Genferon, suppositorier med havtornsolja. För dem med erosion på grund av en virusinfektion kan Kolpocide förskrivas - dessa suppositorier har antiviral aktivitet. Levomekole salva, vaginala tabletter av Terzhinan har en antibakteriell effekt.

Användning av alternativa metoder för att läka acceleration är endast möjlig efter samråd med din läkare. Douching, läggning tamponger under denna period är strikt kontraindicerad. I det första fallet kommer den normala mikrofloraen i vagina att tvättas ut och det finns en risk för stigande infektion, såväl som skador på skorstenen i nacken. Med införandet av tamponger kan du också skada den bildade skorpan, orsaka blödning eller orsaka infektion.

Framgång i behandlingen av varje sjukdom beror på samordningen av läkarnas och patientens åtgärder. Om en kvinna lyssnar på rekommendationerna, följer dem korrekt, och läkaren tar hänsyn till patientens individuella egenskaper, kommer behandlingsresultatet att vara positivt.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Det är möjligt eller omöjligt att lära sig ögon, läppar eller ögonbryn under menstruation, menstruation

Nyligen har ett kosmetiskt förfarande som kallas permanent makeup fått stor popularitet. Essensen är som följer: en speciell komposition införs under huden med en tunn nål som färgar dess övre lager i önskad färg - svart, grå, brun, skarlakansröd....

Utsläpp efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen

Oavsett vilken metod som valts är cauterisering av livmoderhalsen en skada. Efter behandlingen bildas ett sår som är öppet för infektion. Läkning går igenom vissa steg, och urladdningen efter cauterisering av erosion blöder oundvikligen....

Varför magra, inte rikliga perioder började före schemat av 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dagar, 1, 2 veckor, orsaker

Dåliga månatliga perioder, som också kommer före schemat, är anledningen till att gå till läkaren....