Neuros med symptom och behandling i klimakteriet, menopaus neuros med symptom på menopausen och behandling

Harmonier

Symtom på menopausal neuros är förknippade med fysiska och psykiska störningar. Detta tillstånd är en reversibel mental störning orsakad av hormonella förändringar och förändringar i hypotalamus.

De fysiska manifestationerna av menopausal neuros inkluderar:

 • värmevallningar - plötsliga anfall av intensiv värme, som åtföljs av rodnad i ansiktet och halsen, svår svettning;
 • blodtrycksstörningar, obehag i hjärtat, takykardi;
 • andnöd;
 • vestibulära störningar - yrsel, brus i huvudet;
 • gastrointestinal upprörd;
 • konstant orsakslös trötthet;
 • domningar i lemmarna, stickningar i olika delar av kroppen.

Menopausal neuros med vegetativa-vaskulära störningar liknar symtom som favorit-vegetativ-vaskulär dystoni. Skillnaden är att menopausal neuros påverkar aktiviteten hos kvinnliga reproduktionshormoner, och vid vegetativ-vaskulär dystoni påverkar det aktiviteten i det autonoma nervsystemet. Ofta provoseras de vegetativa symtomen på klimakterieproblem av en kvinnas mentala tillstånd.

Mental symptom på menopausal neuros:

 • störningar i det psykomotiska tillståndet - ökad irritabilitet, attacker av ilska och aggression, ofta uppkommande önskan att gråta, är möjliga;
 • sömnstörningar - oförmåga att somna, tidiga vakningar, mardrömmar;
 • ökad ångest;
 • social apati - brist på lust och motivation för aktivitet;
 • Ökad misstänksamhet och känslighet;
 • negativitet, bristfällig emotionell reaktion;
 • negativ bedömning eller demonstrativ likgiltighet mot deras utseende;
 • astheniska, depressiva, hypokondrier.

I fraser och uttryck från patienten glider anteckningar om ”hopplöshet” och ”värdelöshet” - på en undermedveten nivå uppfattar hon sig själv som ”oanvändbar” på grund av att hennes barnfödda syfte försvann.

Neuros. Orsaker till symtom och behandling av neuros

 1. Folkrecept för luftvägssjukdomar Folkrecept för njursjukdomar.
 2. Mekanismen för utveckling av neuros.
 3. Målet med hormonterapi är att återställa en kvinnas hormonella bakgrund.
 4. Det bör komma ihåg att utgångspunkten i utvecklingen av någon typ av neuros är en kvinnas inställning till sig själv.
 5. Försämring av välbefinnande orsakar en kvinnas humör och tårar.
 6. Det finns dock förändringar i beteende.

Fysioterapi, massage och korrekt näring hjälper en kvinna att snabbt återgå till det normala och känna en kraftig kraft. Detta behandlingsstadium tillämpas i alla stadier och kan fortsätta eller dupliceras efter behandlingen. Läkarna är övertygade om att i de tidiga stadierna kan neuros beseglas med lugnande medel som stabiliserar pulsen, förbättrar blodtrycket, har en positiv effekt på sömnen och minskar frekvensen och styrkan hos värmevallningar..
Så, vad ska man göra för en kvinna som fick besök av neurotiska symtom mot bakgrund av klimakteriet? Symtom och behandling av cardioneurosis. Typer, förebyggande av klimakteriet och behandling av arteriell hypertoni. Behandling av neuros vid obsessiva tillstånd. Eftersom de ställer sig in för konstant negativitet.

Överspänning av en av nervprocesserna för irriterande eller hämmande och deras så kallade kollision uppstår. Det kommer inte att bli några mentala konsekvenser under klimakteriet. Patienten kan behöva lugnande medel. I det första steget krävs inte potent läkemedel för behandling. I det tredje stadiet av sjukdomen påverkar hypothalamus vanligtvis kvinnans känslomässiga tillstånd.

Inflammation av äggstockarna och äggledarna Vaginal candidiasis. Arten av behandlingen av menopausal neuros beror på försummelsen av sjukdomen. Detta är ett naturligt tillstånd där könskörtlarna upphör att fungera. Neurotiska tillstånd som uppstår i samband med sjukdomar och skador, till exempel med magsår, hypertoni, hjärnskakning, etc..

 • De kliniska manifestationerna av neuros är olika och beror på dess form..
 • Du bör inte börja ta det själv.
 • Sjukdomar A till Z Allergiska hudskador.

Immunokomplex typ av allergi. En kraftig minskning av östrogen i blodet blir en allvarlig stress för patientens kropp och nervsystem. Orsakerna till neuros under klimakteriet ligger i förändringar i den hormonella bakgrunden.

Om detta inte är möjligt räddas psykoanalysen. Hon försöker bli mer användbar för alla familjemedlemmar och försöker göra mer arbete. Sådana förändringar är endast delvis förknippade med en förändring i kroppens hormonella bakgrund. Patologiska förändringar inträffar under funktionen av nervsystemets hypotalamiska centra. Det finns ett brett utbud av psykoanalysmetoder..

Enligt experter, tack vare de positiva effekterna av medicinen, ges effektivt stöd av nervsystemet. Glöm inte att processen är fysiologisk, tänkt av naturen själv och att den är tillfällig. Menopausal neuros, manifesterad av vegetativa-vaskulära patologier, eliminerar läkemedel med fytohormoner. Om en kvinna konsulterade en specialist i de inledande stadierna av en neurotisk störning, kan läkaren råda henne med homeopatiska medel.

I själva verket är detta samma konflikt mellan det önskade och det verkliga, vilket är orsaken till alla typer av neuros. Den bästa behandlingen för utvecklingsneuros är att ta bort den faktor som orsakade sjukdomen. Det är nödvändigt att behandla menopausal neuros på ett komplext sätt. Folkrecept för hemorrojder Folkmedicin för menstruations oregelbundenheter Folkrecept på myom, fibrom Folkrecept för klimakteriet Skönhetsrecepter Kosmetiska hudfel..

Under sömn produceras serotonin, vilket är nödvändigt för att övervinna mentala störningar. En stor roll spelas av påverkan från den sociala miljön. Om du upplever dessa symtom bör du konsultera en läkare som är specialiserad på psykoterapi för vegetovaskulär dystoni. Sjukdomens specifika ursprung kan endast bestämmas av en läkare. En positiv effekt på patienter med hysteri ges av systematiskt arbete, sociala aktiviteter, sport.

Det är mycket viktigt att damen sover minst timmar om dagen. Hjärtat måste också hantera ökad stress. Sömn och desynkros. Mänsklig anatomi och fysiologi Andningssystem Struktur och funktioner i hjärtat. Blodcirkulation. Matsmältningssystem. Urinvägssystem. Inte den minsta rollen i att normalisera en kvinnas emotionella bakgrund är balanserad näring.

Dessutom är förändringar dikterade av ålder. Den andra hälften av kvinnorna under klimakteriet upplever inte psykiska störningar. Gipsgjutningsteknik Allmänna principer för första hjälpen Bestämmelser om första hjälpen Immobilisering.

Democritus, Jamie, Darwin et al. Påfyllning av östrogenbrist. I detta skede används ofta lugnande medel som lugnar, stabiliserar pulsen, normaliserar blodtrycket och eliminerar sömnproblem. För att komma igång, bekanta dig med resultaten från studien. Oftast blir psyken hos patienter synden av detta tillstånd..

Det signalerar slutet på en kvinnas reproduktiva ålder. Vikt, kroppsform och hållning kan förändras. Människor omkring dig kanske märker under klimakteriet vilka mediciner du behöver, att kvinnan har ökat misstänksamhet. Akut och kronisk giardiasis.

Användning av droger under graviditeten. Det är känt att glada och vänliga människor åldras långsammare och till och med i en avancerad ålder förblir rörliga och fulla av styrka. Informationen som publiceras på webbplatsen är endast för referens. Detta obehagliga tillstånd utvecklas på grund av cirkulationsstörningar..

Följaktligen kan det inte vara tal om självmedicinering för att inte förvärra situationen och inte försämra ens hälsa med avsikt. Forskare kom till slutsatsen att neurotiska manifestationer, som klimakteriet, orsakar åldersrelaterade förändringar i hypotalamus. Saadi, Spinoza, Seneca, etc. Psykoterapi av neuros och metoder för dess behandling. Patienter som följde läkarnas rekommendationer noterade snart att deras känslomässiga bakgrund hade stabiliserats.

 • Shatavari gräs med klimakteriet
 • Vad man ska dricka med sömnlöshet vid klimakteriet
 • Kvinnors klimakteriebesvär och behandling
 • Hur mycket tid som går, blinkar med klimakteriet
 • Vad man ska dricka med värmevallningar under klimakteriet
 • Hjälp med folkmedicinska folkmeddelanden

Med klimakteriet, absolut alla företrädare för det svagare könsytan. Detta är en oundviklig fysiologisk åldrande process åtföljd av hormonella förändringar. Under denna period minskar produktionen av progesteron av äggstockarna gradvis, vilket påverkar arbetet i bokstavligen alla kroppssystem:

 • ämnesomsättningen bromsar ner;
 • blodtrycket blir instabilt;
 • förändringarnas kvalitet och kvantitet.
 • menstruationscykeln ökar eftersom äggen inte har tid att mogna;
 • känslor går ur handen;
 • kroniska sjukdomar förvärras.
 • Attackattacker är mer benägna att vara funktioner i nervsystemet än patologi. Under en panikattack upplever kvinnor en stressfaktor, bara sensationer från det ökar ibland. Attacken provocerar lanseringen av ett antal reaktioner i kroppen, under vilken patienten känner symptomen på attacken.

  1. Som ni vet produceras adrenalin och kortisol under påverkan av stress i ett förbättrat läge, vilket kan orsaka vasokonstriktion och öka hjärtfrekvensen. Sådana förändringar provocerar en kraftig ökning av blodtrycket.
  2. Med ökad andning i en person evakueras en betydande mängd koldioxid från kroppen, mot vilken blodet ändrar dess syraegenskaper. Detta ökar ytterligare ångest, provoserar yrsel, en känsla av domningar i extremiteterna..
  3. Mest av allt påverkar vaskulär krampa perifera vävnader. Muskler, hud, subkutant fett lider av brist på näring - i en stressande situation börjar de producera mjölksyror. När de kommer in i blodomloppet intensifieras de yttre manifestationerna av attacken, varför kroppen måste mobilisera blodcirkulationen, vilket ger hjärnan och hjärtat i rätt mängd.
  4. Panikattacker varar från några minuter till en halvtimme. Sådana attacker är inte enstaka - vanligtvis upprepas panikattacker igen.

  Hos kvinnor under klimakteriet observeras följande tecken på panikattacker:

  • känsla av rädsla;
  • orimlig ångest mot bakgrund av yttre välbefinnande;
  • värmeattack, kändes mest i den övre halvan av kroppen: i ansiktet, nacken, bröstet;
  • plötslig svettning, frossa;
  • huvudvärk;
  • hjärtklappning;
  • sömnproblem;
  • nervositet.

  Om en panikattack inträffar vid klimakteriet, kan symtom ibland förväxlas med andra sjukdomar, men den viktigaste markören för en panikattack är förekomsten av orsakslös rädsla och en allomfattande ångestkänsla.

  Behandlingen av sådana tillstånd måste utföras tillsammans med två läkare - en gynekolog och en psykolog. Det är mot bakgrund av effektiv behandling av gynekologiska problem som en psykolog kan hjälpa patienten att bli av med panikattacker under klimakteriet..

  Den målmedvetna kvinnan, som alla andra, är ledsen av tanken att hon åldras, att hennes kropp förändras irreversibelt. Men hon var inte beroende av mäns uppmärksamhet, på ständiga mätningar av midjan och vägningar, på andras åsikter. Och därför, efter klimakteriet, kommer hennes liv inte att bli mindre livligt och händelserikt - professionellt, kreativt, vänligt... och sexuellt, förresten. Hon känner inte att hon har blivit mindre attraktiv eller underlägsen eftersom hon har upplevt klimakteriet - så varför skulle andra känna det?

 • Hur man lindrar klåda i könsorganen med klimakteriet
 • Angelina piller från klimakteriet
 • Det bästa icke-hormonella läkemedlet för klimakteriet
 • Klåda uppträder i klimakteriet
 • När klimakteriet vad örter att dricka
 • Hur man hanterar värmevallningar med folkrättsmedel vid klimakteriet

  Manifestationer av problemet

  Vanliga symtom på menopausal neuros hos kvinnor:

  • ökad svettning;
  • dyspné;
  • brus i öronen;
  • vassa hopp i blodtrycket;
  • sorg
  • en känsla av outhärdlig värme, som åtföljs av rodnad i huden;
  • ökad irritabilitet;
  • apati;
  • tearfulness;
  • en kraftig förändring av humör.

  En kvinna klagar över konstant trötthet. Hon kan också ha svårt att sova. Många damer i denna tid av livet är oroliga för domningar i armar och ben. Detta obehagliga tillstånd utvecklas på grund av cirkulationsstörningar..

  Menopausal neuros, manifesterad av vegetativa-vaskulära patologier, eliminerar läkemedel med fytohormoner. Patienten kan behöva lugnande medel.

  Människor omkring dig kanske märker att kvinnan har ökat misstänksamhet. Under klimakteriet kan en dam överdriva sina plågor, liksom med smärtsam uppmärksamhet på att upptäcka tecken på åldrande (grått hår, rynkor, åldersfläckar på huden). Damer äldre än 45 går ofta till ytterligheter när det gäller deras utseende. De finns i två slag.

  1. Kvinnan slutade ta hand om sig själv och titta på snyggheten i kläderna.
  2. Damen använder sig av djärva metoder för föryngring (gör Botox-injektioner, söker hjälp från plastikkirurger). Många kvinnor klär sig för ljust, trotsigt.

  En sällskaplig kvinna under klimakteriet kan förvandlas till ett strikt återlämnande, som försöker hårt undvika att besöka trånga platser. Damer som brukade vara självsäkra blir rörande och vemliga. Vissa kvinnor under klimakteriet är paniska rädda för ensamhet. Rädsla för utseendet på en ung rival kan uttömma dem. Den farligaste manifestationen av neuros är självmordstankar..

  Nervös förebyggande

  • Asthenisk och vegetativ. De kännetecknas av ökad trötthet, sömnstörning, nedsatt prestanda, koncentration av uppmärksamhet och nedsatt minnesfunktion..
  • Depressiv. De kännetecknas av en flyktig stämning med en uttalad förspänning i ångest och dysterhet. Och detta är inte förvånande, eftersom en kvinna står inför behovet av att erkänna det faktum att hennes skönhet bleknar, och hon tvingas ta itu med det.
  • Hypokondri. Symtom på sådana störningar manifesteras som överdriven rädsla för hälsa och får ofta en tvångsmässig karaktär. En kvinna börjar söka efter icke-existerande sjukdomar och kräver ökad uppmärksamhet av släktingar.
  • Hysterisk. Kännetecknas av humör, tårfullhet, teatraliskt beteende och förbittring. Kvinnor klagar ofta på värmevallningar, skakande i hela kroppen och andnöd i stressiga situationer..

  Att studera symptomen på klimakteriet hos kvinnor som möter sin komplicerade form och upplever psykiska störningar kan du förstå! Hur är det på en tidpunkt att inse att din kropp är redo att åldras och att du är avsett att ha en nervös, trött, alltid upprörd och våt från svettkvinnan under de kommande 1,5-2 åren.

  Och ännu mer. Ingen vill känna sig "tappad ur buren" under en obestämd period, särskilt för moderna kvinnor som är vana att alltid vara på sitt bästa och beundra andra. Och det är rätt! Ge inte upp och förneka dig själv nöjet och fortsätt leva ett fullständigt och händelserikt liv bara för att du råkar bli offer för en störning som kallas menopausal neuros.

  Lyckligtvis har medicin i vårt avancerade århundrade gått långt framåt, och idag kan läkare erbjuda effektiv behandling för denna störning och helt eliminera dess symtom.

  Först och främst vill jag omedelbart fästa er uppmärksamhet på det faktum att menopausneuros är ett tillstånd som manifesterades mot bakgrund av en fullständig hormonell omstrukturering av en kvinnas kropp. Och detta innebär att självmedicinering i det här fallet inte är värt det, eftersom det är full av en eventuell försämring av ditt välbefinnande och skämt är dåliga med hormoner. Endast en kvalificerad gynekolog-endokrinolog kan korrekt förskriva lämplig behandling, baserat på din analys och tillstånd..

  Det första och huvudsakliga sättet att eliminera denna mentala störning är hormonbehandling och läkemedelsbehandling. Det finns två typer av hormonella läkemedel: syntetisk och homeopatisk. Till skillnad från vanliga, konstgjorda syntetiserade, homeopatiska hormonpreparat innehåller fytoöstrogener (växtkvinnhormoner), som har en mildare effekt på kvinnans kropp. Dessutom kan antidepressiva eller lugnande medel förskrivas av läkaren om kvinnans tillstånd kräver det och detta kompletterar den föreskrivna behandlingen..

  Huvudsyftet med denna terapi är att återställa patientens hormonella bakgrund, eftersom detta omedelbart stabiliserar kvinnans psykomotionalitet.

  Psykoterapi framträder som det andra sättet att behandla menopausal störning.En erfaren specialist hjälper en kvinna att återfå förtroende för sig själv, eliminera ångest och göra det klart att hennes menopauses liv inte slutar, men till och med vice versa. Psykologen hjälper dig att slappna av och acceptera det faktum att din kropp är i ett nytt tillstånd..

  Och det tredje steget i behandlingen av menopausal neuros kan skilja olika fysioterapeutiska förfaranden som syftar till att koppla av och förbättra kroppen. Den här metoden kan kombineras med de första två och fortsätta sin praxis även efter huvudrätten. Men innan du utvidgar din behandling själv, se till att du konsulterar din läkare.

  Det viktigaste är att när denna störning inträffar, kom ihåg att detta tillstånd, till skillnad från många andra sjukdomar, är tillfälligt! Och oftast slutar med slutet av klimakteriet. Därför får du inte panik om du plötsligt befinner dig i symtomen ovan. Koppla av och låt läkaren hjälpa dig att leva denna livstid i maximal känslomässig och fysisk komfort genom att förskriva den behandling du behöver.

  Behandlingen av denna typ av neuros involverar också en viss diet. För att resultaten ska bli ännu bättre och att symptomen är mer benägna att avta, måste kvinnor utesluta mat och dryck från sin diet som har en spännande effekt på nervsystemet. Det är starka teer och kaffe, söta kolsyrade drycker, alkohol, söta och rika bakverk, mat med mycket kryddor och kryddor, animaliskt fett och kolesterol.

  För att påskynda din behandling och känna dig så bekväm som möjligt, lägg till mer mejeriprodukter, surmjölkprodukter, färska grönsaker och frukter till din kost. Sådan mat kommer att lindra din kropp, och du kommer att känna dig mycket lättare och hälsosammare. Men det här är vad du behöver!

  Om ansiktet blir bedömt, försvinner en stund möjligheten att prata normalt, ansiktsuttryck är svåra.

  Hälsan hos en kvinna med klimakteriet behöver konstant stöd. Om hon tidigare vårdade sin kropp, kan symptomen på menopausal neuros inte alls visas. Samling av problem kommer bara att förvärra situationen i det mest inopportune ögonblicket. Det finns vissa förebyggande åtgärder som är gynnsamma för varje kvinna..

  Regelbundna promenader i friluft och måttlig fysisk aktivitet hjälper till att minska symtomen. Kontorsarbetare och kvinnliga personer är särskilt hjälpsamma. Om du bor utomhus på kvällen får du en djup, djup sömn och lindrar stress på dagen. För att uppnå önskad effekt är det nödvändigt att kunna koppla av och ge kroppen en vila, inte bara fysiskt, utan också moraliskt..

  Menopaus - inte en anledning att ge upp. En kvinna borde förstå att förändringar endast inträffar inuti, och för de omkring henne förblir hon som älskad, önskad och attraktiv. Hennes uppgift är att ta hand om sig själv och fortsätta att leda en vanlig livsstil.

  Om en kvinna konsulterade en specialist i de inledande stadierna av en neurotisk störning, kan läkaren råda henne med homeopatiska medel. Svaren hävdar att tack vare detta läkemedel försvinner ångest, ångest och panikattacker. Sådana förändringar är endast delvis relaterade till förändringar i kroppens hormonella bakgrund.

  Det finns en konflikt mellan önskan att stoppa tiden och manifestationerna av den förestående menopausen dold för sig själv. I detta skede används ofta lugnande medel som lugnar, stabiliserar pulsen, normaliserar blodtrycket och eliminerar sömnproblem. Det är nödvändigt att behandla menopausens neuros heltäckande.

  Om du tittar noga på statistiken kan du se att nästan 60% av kvinnorna lider av markant menopausal neuros.

  Tidigare, från en medicinsk synvinkel, hävdade läkare att huvudorsaken är dold mot bakgrunden av förändringar i hypotalamus funktion, med andra ord en brist på hormoner i kroppen. Men för närvarande har forskare kommit fram till att detta inte är den enda orsaken till menopausneuros, nu tar läkare också hänsyn till åldersrelaterade förändringar i hypotalamus.

  Så det främsta skälet är en förändring av den hormonella bakgrunden, som i sin tur påverkar det psykologiska tillståndet. Överväg ytterligare provocerande faktorer.

  1. Ärftlighet.
  2. Upplevda stressiga situationer, inklusive de negativa aspekterna av nuet.
  3. Egenskaper hos en kvinna.
  4. Att försumma sund sömn och arbetstid.

  Dessutom spelar näringsbrister, sömnstörningar och kroniskt överarbete en viktig roll..

  Det är viktigt att förstå att nervositet, irritation och andra tecken på menopausal neuros kan uppstå både mot bakgrund av ett av ovanstående orsaker och i aggregatet.

  Funktioner för behandling av menopausal neuros:

  1. Det är nödvändigt att justera kosten. Inkludera vegetabiliska, mejeriprodukter och andra olika produkter som innehåller kalcium.
  2. Uteslut från kosten: alkoholhaltiga och energidrycker, kryddor, starkt te eller kaffe. Observera att alkohol kan utlösa värmevallningar..
  3. Observera sömn och vila. Patienter med klimakterisk neuros behöver få tillräckligt med sömn, inte bara vid behandlingstillfället, annars blir det inget positivt resultat.
  4. Mer promenad i frisk luft.

  Läkare rekommenderar starkt att kvinnor med neuros gör fysioterapi, genomgår massagekurser.

  Psykoterapi

  Detta tillstånd bör endast behandlas i ett komplex. Förvänta dig inte förbättring från att ta mediciner ensam..

  När allt kommer omkring menopausal neuros är ett allvarligt psykologiskt problem, därför är det nödvändigt att strikt följa ovanstående rekommendationer och vid behov söka hjälp från en psykolog.

  Psykoterapi hjälper till att lösa problem och därmed snabbt stabilisera en kvinnas allmänna tillstånd utan att ta antipsykotika med ett brett spektrum av åtgärder.

  Behandlingens taktik beror på svårighetsgraden av kliniska tecken. Dessutom, innan läkemedlet förskrivs, måste läkaren ta hänsyn till patientens ålder och historia.

  Åldersperioden åtföljs nästan alltid av obehagliga symtom. Därför är det förutom huvudbehandlingen nödvändigt att återställa och bibehålla den hormonella bakgrunden.

  För att normalisera den hormonella bakgrunden föreskrivs syntetiska eller homeopatiska hormoner. Som regel förskrivs läkemedel i detta tillstånd om en kvinna har panikattacker.

  Lågdosläkemedel används som behandling: östrogen, progesteron och androgen.

  Dosering: kort tempererad under klimakteriet, ta 1 tablett per dag. Climonorm: kombinerat antiklimakteriskt läkemedel, som inkluderar progestogen och östrogen. De aktiva komponenterna i läkemedlet hjälper till att normalisera en kvinnas psykologiska och känslomässiga tillstånd och därmed minska symtomen på neuros. Läkemedlet har en bred lista över kontraindikationer, därför dispenseras det från apoteket endast om det finns ett recept från läkaren.

  Första hjälpen

  Det är omöjligt att hantera panikattacker på egen hand. Det är dock fullt möjligt att mildra tillståndet betydligt.

  Följande åtgärder rekommenderas för detta:

  1. Utför andningsövningar på räkningen: på räkningen av tre, ta ett djupt andetag, sedan pausa och på räkningen av fem - långsam utandning. Upprepa 15 gånger.
  2. Andas några minuter i handflatan eller paketet. Denna metod normaliserar andningen och justerar nivån av koldioxid i blodet..
  3. Distrahera uppmärksamheten från ångest. Dessa åtgärder hjälper till att försena tiden för attacken. För att göra detta, sätt på ett elastiskt band på handleden och klicka på det. Du kan räkna hus eller träd längs vägen.
  4. Ta ett varmt bad när frossa uppstår. Detta bör inte göras för kvinnor med högt blodtryck..
  5. Hosta lite med en ökad hjärtslag.

  Hur man hanterar menopausens neuros

  Att acceptera att evig ungdom inte finns, och kroppen börjar gradvis åldras. Otillräckligt svar på stimuli eller stressande situationer. Som ett resultat är damen tröttare och sjukdomen intensifieras. Östrogener är osynliga skyddare av patientens mentala och fysiska hälsa. Orsaker, typer och behandling av artrit.

  Neurotiska tillstånd som uppstår i samband med sjukdomar och skador, till exempel med magsår, högt blodtryck, hjärnskakning, etc. Askorbinsyra Vitamin D-vitamin E. Om det är svårt att somna måste du först ta till folkrecept, sedan örtpreparat, och först då sömntabletter.

  För neuros finns inga åldersgränser eller könsgränser. Om du upplever dessa symtom bör du konsultera en läkare som är specialiserad på psykoterapi för vegetovaskulär dystoni. När en kvinna utvecklar en neuros under klimakteriet kan hon ha antingen en typ av betraktade störningar, eller flera, eller hela listan.

  När man ska ta lugnande medel

  När början av klimakteriet börjar en hormonell obalans i den kvinnliga kroppen. Det provocerar utseendet på ett stort antal olika störningar, bland vilka den viktigaste platsen är ockuperad av psykoterapi.

  Till och med ett symptom på en neuros från listan som vi undersökte ovan är ett tillfälle att besöka en läkare.

  Dessutom bör du inte vänta tills hela symptomlistan visas, medan de tydligt kommer att manifesteras. Om du börjar ta ett lugnande medel för klimakteriet omedelbart efter ökad nervositet, kan du förhindra uppkomsten av andra symtom på neuros.

  Utvecklingsstadier

  Psykiska störningar med menostas utvecklas gradvis, det finns en viss mekanism.

  Mekanismen för utveckling av klimakteriet:

  1. I det första steget observeras en periodisk kränkning, direkt från det vegetativa-vaskulära systemet. Det är en stark irritabilitet vid klimakteriet, på grund av en uttalad psykomotional förändring.
  2. I det andra steget blir symptomen på menopausneuros mer uttalade.
  3. I det tredje steget noteras en kronisk form. Det är värt att vara särskilt uppmärksam på det faktum att det är i detta skede som allvarlig personlighetsstörning uppstår.

  Climax är inte en anledning till krångel

  Vanligtvis är början av klimakteriet förknippad med en kvinnas ökade nervositet, och värmevallningar gör i allmänhet livet outhärdligt. Han hanterar lätt sådana avvikelser som värmevallningar, feber, apati, nervositet, sömnlöshet och så vidare. Läkemedlet har inte en direkt hypnotisk effekt, men underlättar att somna och gör sömnen djupare. Behandlingsregimer för menopausneuros utvecklas individuellt, ett komplex av vitaminer för klimakteriet, med hänsyn till de befintliga symtomen och kvinnors allmänna tillstånd.

  Hur börjar behandlingen av sjukdomen??

  Arten av behandlingen av menopausal neuros beror på försummelsen av sjukdomen. I de tidiga stadierna är det inte meningsfullt att använda kraftfulla läkemedel, men det är värt att uppmärksamma:

  1. Rätt diet. Diet baserad på grönsaker, mejeriprodukter, grönsaker, frukt. Kolesterolrika livsmedel är inte tillåtna. Alkohol, gott om kryddor, starkt kaffe, te är helt uteslutet.
  2. Full avkoppling och sömn. Om en kvinna inte får tillräckligt med sömn ger behandling för en neuros nästan inga resultat. Vi rekommenderar att du tar små pauser hela dagen..
  3. Regelbundna promenader i frisk luft. Ständiga promenader har en gynnsam effekt på det allmänna psykologiska tillståndet. Sanatoriumbehandling hindrar inte.
  4. Sjukgymnastikövningar, massage. Gynnsamma effekter inte bara på det mentala tillståndet, utan också på kroppens fysiska egenskaper.

  När det gäller läkemedel för behandling av neuros i klimakteriet, väljs de strikt individuellt. Utan ett verkligt behov är det meningslöst att ta potenta läkemedel som är mer benägna att skada än hjälp.

  Läkarna är övertygade om att i de tidiga stadierna kan neuros beseglas med lugnande medel som stabiliserar pulsen, förbättrar blodtrycket, har en positiv effekt på sömnen och minskar frekvensen och styrkan hos värmevallningar..

  Neuros under klimakteriet, som nämnts ovan, kanske inte är förknippat med förändringar i hormonhalter. Men det kan inte förnekas att värmevallningar och andra obehagliga symtom på klimakteriet inte påverkar en kvinnas psyke. Därför är det vettigt att förskriva hormonterapi.

  Hormonala läkemedel är indelade i två kategorier:

  • syntetisk (konstgjord),
  • homeopatisk (fytohormoner har en mildare effekt).

  Sådan terapi förbättrar inte bara tillståndet hos den hormonella bakgrunden, utan stabiliserar också kvinnans psykologiska tillstånd.

  Det är nödvändigt att behandla menopausal neuros på ett komplext sätt. Du kan inte ta bara läkemedel i hopp om en snabb och smärtfri förbättring. Allvarliga psykologiska problem och skador kan ligga till grund för förekomsten av neuros, och endast en kvalificerad psykolog kan hjälpa till att övervinna dem..

  Psykoterapi med rätt inställning och ärlighet hos patienten kan lösa flera problem på en gång. Överraskande lyckas ibland psykologer att stabilisera en kvinnas tillstånd även utan att tillskriva allvarliga antipsykotika och lugnande medel..

  Ett regelbundet besök hos psykologen under klimakteriet är lika viktigt som att gå till gynekologen. Överträdelser av psykologisk hälsa väcker faktiskt fysiologiska sjukdomar.

  Ofta lidande

  Människor långt ifrån medicin kanske tror att neuros under klimakteriet är de vanliga kvinnornas vanliga nyanser. Detta yttrande är felaktigt. De smärtsamma symtomen på neuros i menopausen på ett eller annat sätt inför varje sekund.

  Det finns ett farligt samband mellan instabiliteten i kvinnans känslomässiga tillstånd och fysiska åkommor. Försämring av välbefinnande orsakar en kvinnas humör och tårar. För våldsamma känslomässiga reaktioner är de skyldiga till takykardi (hjärtklappning), andnöd och sömnlöshet.

  Allvarligt obehag för kvinnorna orsakar en minskning av funktionerna hos den vestibulära apparaten. Hur dessa förändringar visar sig:

  • en kvinna störs ibland av en obalans;
  • yr.

  Ofta följeslagare av klimakteriet är vaskulära patologier. Hjärtat måste också hantera ökad stress.

  Hosta med klimakteriet indikerar att kvinnan inte har tillräckligt med syre. Känslomässig instabilitet är skylden för denna sjukdom. Patienten är negativ, därför är hon alltför orolig för sitt utseende, hon är misstänkt för kritik (även en som inte är relaterad till utseende). Som ett resultat av ofta oro börjar friska hjärtan fungera intermittent.

  Fysisk svaghet och oförmågan att sova bra på natten påverkar också negativt damens allmänna tillstånd. inklusive på dess utseende. En kvinnas önskan att hålla sig i god form försvinner. Om hon tidigare har ägnat tid åt morgonövningar kan hon under klimakteriet ge upp sig själv.

  Permanent nervös spänning kan ha så farliga uppföljare som livmodersblödning och glaukom.

  Varför ska hon behandlas??

  Det finns många skäl för att behandla irritabilitet med klimakteriet. En viktig roll här spelas till exempel av sociala orsaker. Irritabilitet, tårfullhet och förbittring - allt detta kan i hög grad störa normal yrkesverksamhet, liksom att förstöra relationer i familjen, i äktenskap. Således kan tillståndet väsentligt försämra livskvaliteten..

  • Dessutom är hälsoproblem möjliga. En konstant känsla av stress kan leda till olika fel i det endokrina systemet;
  • Viktökning är möjlig, både som ett resultat av ett misslyckande i ämnesomsättningen, och som ett resultat av "gripa" problem och dåligt humör;
  • Ofta förvärrar stress kroniska sjukdomar, såsom diabetes mellitus, hypertoni och mer;
  • En stark minskning av immunitet och en minskning av kroppens resistens mot effekter av virus, bakterier och infektioner är möjlig.

  Attacker av nervositet panikattacker med VVD

  Någon i denna situation försöker normalisera staten på egen hand. Läkemedlet är kontraindicerat vid intolerans, det används med försiktighet med högt blodtryck. Det rekommenderas att diversifiera kosten med lätta livsmedel, som huvudsakligen består av frukt- och grönsakskördar, mejeriprodukter, spannmål och magert kött.

  Så varför spendera det på bagateller och spendera det i sorg? Aktiva komponenter är inte beroendeframkallande, vilket innebär att klimatoplan kan användas under lång tid tills tillståndet är helt stabiliserat. Du började märka att vanliga saker orsakar irritation, stämningen förändras, som vädret i början av våren, att du inte njuter av solens strålar och inte beundrar livets färger. I relation till kvinnor används termen menopaus. Det kan vara så, recensioner att alla listade läkemedel inte ger önskad effekt.

  Norm eller sjukdom?

  Vad är menopausal neuros? I själva verket är detta samma konflikt mellan det önskade och det verkliga, vilket är orsaken till alla typer av neuros. Endast i detta fall riktar den sig till en kvinnas självmedvetenhet som representant för sitt kön.

  Under klimakteriet måste man erkänna att ålderdom inte händer med någon annan och är precis runt hörnet och snart kommer att slå på dörren. Några av de roller som en kvinna är van vid att spela blir svåra - en erövring av hjärtan, en älskare för sin älskade make. Det finns en konflikt mellan önskan att stoppa tiden och manifestationerna av den förestående menopausen dold för sig själv. Det kan orsaka många psykiska och autonoma symtom..

  Folkrättsmedel

  Med manifestationerna av sjukdomen kan du använda olika folkrättsmedel som snabbt eliminerar alla symtom:

  1. 2 msk rödklöver hälls med kokande vatten, infunderas i 10 timmar. Sila, drick 50 ml varje dag innan du äter 30 ml tills patienten känner sig normal.
  2. Dillvatten minskar spolningen och hjälper till att normalisera sömnen. Ta 3 msk. dillfrön och häll kokande vatten. Häll i en termos och insistera i en och en halv timme. Tillsätt så mycket vatten i volym. Drick 1 msk. tre gånger om dagen i en månad efter en måltid en halvtimme senare.
  3. 2 msk oregano bryggt med kokande vatten och insistera i 5-6 timmar. Drick infusionen 3 gånger om dagen 15 minuter före måltiderna tills tidvatten slutar.
  4. Äter massor av frukt och grönsaker.

  Hjälper med värmevallningar och juice terapi. Du kan använda två recept:

  1. Ta morötter, selleri, spenat, persilja. Grönsaker måste tvättas väl och pressas juice ur dem med en juicepressare. Drick 15 minuter före en måltid ett halvt glas tre gånger om dagen. Kurser - en månad. Efter detta krävs två veckors vila..
  2. Ta gurka, morötter, kiwi, rödbetor och pressa juice. Drick en blandning av 3 matskedar. 20 minuter före måltiderna. Kursuppgifter - månad.

  Om du är orolig för symtom och behandling med folkläkemedel inte hjälper, bör du rådfråga din läkare.

  Under utvecklingen av menopausala manifestationer återuppbyggs kvinnokroppen, vilket ofta leder till neuros. Gynekologer rekommenderar att eliminera dessa patologiska manifestationer. Om detta inte görs, kan man möta hämning av patologi, vilket leder till en strukturell förändring i personens personlighet.

  Tidig klimakterium hos kvinnor

  Allt iLive-innehåll kontrolleras av medicinska experter för att säkerställa bästa möjliga noggrannhet och överensstämmelse med fakta..

  Vi har strikta regler för val av informationskällor och vi hänvisar endast till ansedda webbplatser, akademiska forskningsinstitut och om möjligt bevisad medicinsk forskning. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2], etc.) är interaktiva länkar till sådana studier..

  Om du tycker att något av våra material är felaktigt, föråldrat eller på annat sätt ifrågasätter väljer du det och trycker på Ctrl + Enter.

  En tidig menopaus hos kvinnor diagnostiseras före 45 års ålder och manifesteras i form av en delvis eller fullständig upphörande av menstruationscykeln. Detta problem indikerar oftast vissa störningar i kroppen, med undantag för fall där orsaken till klimakteriet är en ärftlig faktor.

  Tidig klimakterium kännetecknas av klimakteriet, som observeras under 1 år eller mer. Orsakerna till denna patologi kan vara olika, allt från utarmning av äggbestånd och slutar med fel i det kvinnliga reproduktionssystemet, kirurgiska ingrepp eller hormonella störningar. Det bör noteras att det huvudsakliga symptomet på början av tidig menopaus anses vara ett fel i menstruationscykeln. Först är förseningsperioden för "kritiska dagar" en vecka, sedan mer, vilket är ett tydligt tecken på för tidig utrotning av äggstocksfunktionen. En kvinna med ett sådant problem måste kontakta en gynekolog för att bekräfta diagnosen. Läkaren kommer att genomföra hormonstudier och identifiera grundorsaken till menstruations oregelbundenhet..

  Trots äggstocksfunktionerna, med tidig menopaus, finns det ingen fullständig utmattning av äggtillförseln, och i detta fall är ägglossning fortfarande möjlig. Cirka 10% av kvinnor som diagnostiseras med tidig menopaus kan fortfarande bli gravida och få ett friskt barn. Detta är den största skillnaden mellan tidig menopaus och vanligt, där ägglossning inte inträffar, och en kvinna förlorar för evigt sin förmåga att bli mamma.

  Nästan alla kvinnor som upplever tidig klimakterium upplever obehag orsakade av hormonella förändringar. Det här är ”heta blixtar”, humörsvängningar, sömnproblem, nedsatt arbetsförmåga och minne, överdriven svettning och andra obehagliga symtom.

  ICD-10-kod

  Orsaker till tidig menopaus hos kvinnor

  Tidig klimakterium hos kvinnor utvecklas av olika skäl. Om en kvinna under 45 år visar symptom på klimakteriet är detta ett viktigt argument för att besöka en gynekolog, endokrinolog, mammolog och onkolog. Var noga med att ta tester för att bestämma hormonnivån i den kvinnliga kroppen.

  Följande är de främsta orsakerna till tidig menopaus hos kvinnor:

  • ärftlig predisposition och kromosomavvikelser (närvaron av tre X-kromosomer eller defekter i X-kromosomen, Turnersyndrom - genomisk sjukdom, etc.);
  • snabb acceleration;
  • autoimmuna störningar (reumatoid artrit, sköldkörtel dysfunktion);
  • sköldkörtelsjukdom;
  • gynekologiska sjukdomar;
  • fetma;
  • minskad immunitet;
  • Virala infektioner;
  • strålebehandling eller kemoterapi i bäcken;
  • avlägsnande av äggstockarna (bilateral oophorektomi);
  • avlägsnande av livmodern (hysterektomi);
  • analfabeter p-piller och hormonella läkemedel;
  • dålig ekologi;
  • fasta och strikta dieter;
  • ohälsosam livsstil (överdriven rökning).

  Genetiska faktorer spelar en viktig roll i utvecklingen av tidig menopaus, det vill säga om dina nära släktingar har en menopaus vid en relativt tidig ålder, troligen kommer du att ha klimakteriet för tidigt. Kirurgiska ingripanden (operationer för att ta bort de kvinnliga organen - äggstockarna och livmodern) leder omedelbart till klimakteriet på grund av en kraftig minskning av hormoner.

  Brist på sex och tidig menopaus

  Den tidiga klimakteriet hos kvinnor är en konsekvens av många faktorer, bland vilka det intima livet spelar en viktig roll.

  Brist på sex och tidig menopaus - hur är dessa begrepp relaterade? Det bevisas att långvarig sexuell avhållsamhet påverkar både den psykologiska och fysiska hälsan hos kvinnor, vilket provoserar hormonell misslyckande. Så, brist på sex eller dess fullständiga frånvaro leder till trötthet, irritabilitet, apati och depressiva störningar. Ett annat betydande "minus" av sexuell missnöje är förvärringen av premenstruellt syndrom, vilket uttrycks i förekomsten av svår smärta i nedre del av buken, överdriven känslomässighet och irritabilitet hos en kvinna.

  Uppfattningen att klimakteriet förekommer tidigare hos sexuellt inaktiva kvinnor är förknippat med hormonell obalans: som en följd av långvarig sexuell avhållsamhet minskar syntesen av progesteron och östrogen. Hos enstaka kvinnor förekommer ofta funktionsstörningar i könsdelssystemet, livmoderfibroider och fibroider, liksom maligna neoplasmer..

  Oregelbunden sexuell aktivitet och frånvaron av en permanent partner påverkar kvinnans sexuella hälsa negativt. Det är därför det är så viktigt att ta hänsyn till denna punkt för att undvika problem med för tidig början av klimakteriet..

  Vad är faran för tidig menopaus?

  Tidig klimakterium hos kvinnor kan uppstå vid 40 års ålder och ännu tidigare, vilket är en uttalad patologi. Menopaus är direkt relaterad till förändringar i äggstocksaktiviteten och är resultatet av en minskning av östrogennivåer eller en ökning av nivån av luteiniserande och follikelstimulerande hormoner.

  En oväntad upphörande av menstruation kan utlösas av många faktorer, i synnerhet kirurgi för att avlägsna äggstockarna, eller specifik behandling mot cancer (kemoterapi eller strålbehandling), som ett resultat av vilket skador på äggstockarna är möjliga. Statistik säger att tre av fyra kvinnor som har problem med klimakteriet är utsatta för värmevallningar (paroxysmal feber) på grund av en funktionsfel i hypotalamus, vilket beror på hormonnivån, särskilt östrogen.

  Kvinnor som upplever tidig klimakterium upplever ofta känslomässiga upplevelser, lider av depression, sömnstörningar och andra obehagliga symtom. Sexuella relationer försämras, ofta förknippade med vaginal torrhet och en högre risk för att utveckla infektioner i genitourinary. För att minska den negativa effekten av en så irreversibel process som klimakteriet, är det nödvändigt att följa läkarens rekommendationer och vid behov genomgå en terapikurs.

  Tidig klimakterium hos kvinnor är oftast smärtsam och orsakar allvarliga obehag. Samtidigt noteras för tidigt vissnande av huden och utseendet på åldersfläckar på kroppen, förlust av form och elasticitet i bröstet, en ökning av rynkor, en ökning av mängden fettreserver och andra obehagliga konsekvenser: frekvent distraktion och glömska, minskning av den intellektuella nivån.

  Vad är faran för tidig menopaus? Först av allt, försämringen av kolesterolmetabolismprocessen, vilket kan leda till åderförkalkning, liksom andra sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Kvinnor som lider av symtom på tidig menopaus ökar risken för stroke eller hjärtattack flera gånger.

  Dessutom bör det noteras en ökning av kroppens immunitet mot insulin. Detta kan utlösa utvecklingen av typ II-diabetes. På grund av hormonell obalans kan tumörer, såsom bröstcancer, uppstå. På grund av en minskning av hormonnivåerna observeras en minskning av bentätheten, vilket leder till utveckling av osteoporos.

  För att i tid identifiera möjliga patologier på grund av hormonsvikt, rekommenderas kvinnor efter fyrtio år att besöka en gynekolog var sjätte månad och göra ett mammogram minst en gång om halvåret.

  patogenes

  En tidig menopaus hos kvinnor är förknippad med en för tidig utrotning av äggstocksfunktionen - en minskning av antalet ägg. "Stäng av" ovariefunktion bidrar till östrogenbrist, nedsatt utsöndring av neurohormoner, endokrina metaboliska neuropsykiska störningar, förändringar i det limbiska systemets funktioner och skada på målorgan.

  Patogenes (dvs mekanismen för patologi-kärnbildning) orsakas av både molekylära störningar och funktionsfel i kroppen som helhet. Genom att studera patogenes identifierar läkare ett sätt att utveckla tidig menopaus. Hypothalamus anses vara det viktigaste reglerande elementet i menstruationscykeln, eftersom den producerar frisättningshormoner. Det självreglerande systemet "hypothalamus - hypofysen - äggstockarna" under lång tid fungerar på principen om feedback. Vid ofrivilliga förändringar i hypotalamus finns det en kränkning av den cykliska frisättningen av gonadotropa hormoner (inklusive follitropin). Tidig klimakterium är associerad med en minskad mängd hormoner som produceras av äggstockarna. Och detta leder till en minskning av nivån av follitropin och upphörandet av reproduktionsfunktionen..

  Så, klimakteriet kännetecknas av en kränkning av sekretionen av hormoner, både sexuella och gonadotropiska. En minskning av antalet klassiska östrogener leder till utveckling av åderförkalkning och osteoporos, och dopamin leder till vegetativa-vaskulära reaktioner i form av "tidvatten", en ökning av blodtrycket och vegetativa kriser.

  Kroppens reaktioner på en sådan hormonell "storm" är individuell. Emellertid kan den huvudsakliga rollen hos det ärftliga förhållandet längs den kvinnliga linjen noteras. Naturligtvis är uppkomsten av klimakteriet vid 40 års ålder inte en naturlig fysiologisk process. I riskgruppen ingår kvinnor som röker och lider av alkoholism, som är sexuellt inaktiva och har genomgått ett stort antal aborter, liksom kvinnor med endokrina sjukdomar, gynekologiska, autoimmuna och onkologiska sjukdomar..

  Symtom på tidig menopaus hos kvinnor

  En tidig menopaus hos kvinnor åtföljs av ett antal obehagliga symtom, bland vilka frekventa förändringar i humör, migränattacker och yrsel, hopp i blodtryck, hjärtklappning och neuropsykiatriska störningar kan noteras..

  Följande symtom på tidig menopaus hos kvinnor kan också särskiljas:

  • oregelbunden menstruationscykel eller brist på menstruation i flera månader;
  • vaginal torrhet;
  • värmevallningar;
  • dåsighet;
  • problem med urinering (urininkontinens);
  • emotionell labilitet (humörsvängningar, irritabilitet, mild depression);
  • minskad libido.

  Om dessa symtom uppstår rekommenderas att du konsulterar en läkare. På grund av en ökning av hormonnivån i kroppen (luteiniserande och follikelstimulerande) uppträder följande symtom: en känsla av ångest, en panikattack, riklig svettning (särskilt på natten), en stark hjärtslag.

  Minskade östrogennivåer orsakar kroniska manifestationer i form av torr hud, urinvägsinfektioner och ofta urinering. Det huvudsakliga "minus" i den irreversibla processen förknippad med en minskning av mängden östrogen efter klimakteriet är en ökad risk för att utveckla koronar hjärtsjukdom och benförstörelse.

  Första tecken

  En tidig menopaus hos kvinnor kännetecknas av tecken som beror på en genetisk predisposition, livsstil, allmän hälsa, individens förmåga att hantera stress.

  De första tecknen på denna patologiska process är funktionsfel i menstruationscykeln, såväl som "värmevallningar" som uppstår mot denna bakgrund (kramper i samband med en kraftig ökning av kroppstemperaturen). Nattsvett är ett annat slående symptom på tidig menopaus. Andra störande "klockor och visselpipor" inkluderar sömnstörningar, känslomässig instabilitet, yrsel och hjärtklappning, snabb trötthet och nedsatt minne.

  Nästan varje kvinna som har mött problemet med tidigt början av menopausanmärkningar markerade förändringar i hennes känslomässiga och fysiska tillstånd. Enligt statistik har 30% av kvinnorna många symtom som indikerar en allvarlig klimakterium. Ofta orsakar utseendet på de första tecken på klimakteriet en kvinna att känna rädsla, panik och förvirring, som i avsaknad av lämplig terapi kan utvecklas till en depressiv störning. Därför är det mycket viktigt för en kvinna som har problem med klimakteriet att se en läkare för kvalificerad hjälp..

  Komplikationer och konsekvenser

  Tidig klimakterium hos kvinnor förekommer mot bakgrund av låga östrogennivåer, vilket leder till dålig hälsa, särskilt till sannolikheten för att utveckla sjukdomar som osteoporos, parodontisk sjukdom och grå starr..

  Konsekvenserna av hormonsvikt kan vara allvarligare: tidig menopaus är förknippad med en ökad risk för att utveckla cancer i äggstockarna, bröstet eller kolon. De farliga konsekvenserna av klimakteriet inkluderar också:

  • sjukdomar i hjärt-kärlsystemet (arteriell hypertoni, hjärtsjukdom, hjärtsjukdom, hjärtaangrepp);
  • Alzheimers sjukdom;
  • typ 2 diabetes mellitus;
  • fetma.

  Dessa sjukdomar och patologier förekommer senare, cirka 5 år efter diagnosen tidig menopaus. Ofta är den främsta orsaken till östrogenbrist bilateralt avlägsnande av äggstockarna. En stor andel kvinnor som har genomgått en sådan operation lider av hjärtsjukdomar flera gånger oftare än sina friska kamrater.

  På grund av omfördelningen av kroppsfett mot bakgrund av upphörandet av könshormoner inträffar fetma, vilket leder till fet lever, ökad risk för att utveckla gallstensjukdom, artros, etc. För att förhindra sådana konsekvenser rekommenderar läkare att kvinnor som upplever tidig menopaus regelbundet övervakar övervikt och kontrollera blodsockret.

  Tidig klimakterium hos kvinnor är en patologisk process förknippad med för tidig utrotning av kroppens reproduktionsförmåga. Bland de huvudsakliga orsakerna till en sådan patologi kan en ärftlig faktor noteras. Utvecklingen av tidig menopaus kan utlösa endokrina störningar, kemo- och strålterapi, avancerad klamydia och till och med en långvarig brist på sexliv..

  Komplikationer av tidig menopaus utvecklas mot bakgrund av irreversibla förändringar i det hormonella systemet och uttrycks i form av infertilitet, såväl som olika sjukdomar på grund av minskad immunitet. En av de vanliga sjukdomarna orsakade av klimakteriet är:

  • hypertoni;
  • hjärtsjukdomar;
  • diabetes;
  • ateroskleros;
  • neuropsykiatriska störningar.

  Om klimakteriet har börjat tidigare än förfallodagen, bör en kvinna inte få panik, eftersom tillfälliga hormonella störningar ofta "maskeras" under denna patologi. Om du misstänker en klimakteriet är det första du behöver göra att rådfråga en gynekolog för att noggrant diagnostisera patologi och identifiera orsakerna. Om läkaren bekräftar det klimakteriska syndromet bör man i första hand koncentrera sig på immunostimulering av kroppen och effektivt förebyggande av samtidiga sjukdomar för att förhindra förekomst av möjliga komplikationer.

  Diagnos av tidig menopaus hos kvinnor

  Tidig menopaus hos kvinnor diagnostiseras baserat på klagomål från patienter. Alla nödvändiga studier utförs i en medicinsk anläggning. Förutom gynekologen behöver kvinnan samråd med andra läkare: en kardiolog, endokrinolog och neurolog, eftersom samtidiga sjukdomar kan störa den exakta diagnosen menopausalt syndrom.

  Diagnos av tidig menopaus hos kvinnor är en flerstegsprocess som kräver ett kvalificerat tillvägagångssätt. För att studera äggstockarnas tillstånd krävs en skrapning av livmoderns endometrium och cytologiska test baserade på vaginala utstryk. I det komplicerade förloppet av tidig menopaus genomförs en analys för att identifiera nivån av östrogen i blodet, liksom luteiniserande och follikelstimulerande hormoner.

  Diagnosen bekräftas om gynekologen har identifierat:

  • komprimering och förstoring av livmoderns väggar;
  • medelstora sälar i mjölkkörtlarna;
  • en ökning av livmoderhalsslemet;
  • förändringar i väggarna i slidan;
  • neoplasmer och myomatösa noder;
  • tung dysfunktionell blödning.

  Med långvarig amenorré som varar mer än ett år är det nästan omöjligt att återställa reproduktionsfunktioner. En gynekolog bör konsulteras medan det finns regelbundna förseningar för att korrigera tillståndet. Läkaren kommer att förskriva följande tester för diagnos: gynekologisk undersökning, ultraljud i bäcken, bestämning av karyotypen, övervakning av FSH-nivå och screening för autoantikroppar samt hormonell undersökning. En tidig menopaus kan utvecklas med patologier i hypofysen eller sköldkörteln. Först efter en omfattande diagnos är det möjligt att identifiera ovariellt utarmningssyndrom.

  analyser

  Tidig menopaus hos kvinnor kräver en snabb diagnos så att varje patient har möjlighet att effektivt behandla och bevara reproduktionsfunktioner.

  Blodprover måste göras för att identifiera ovariesviktssyndrom (utrotning av ovariefunktionen). Följande diagnostiska kriterier kan särskiljas:

  • lägre nivåer av östradiol;
  • ökade mängder follikelstimulerande hormon;
  • positiv progesteronersättning och negativ.

  En cytogenetisk studie hjälper till att identifiera gonaddysgenes, för att bestämma antalet kromosomer i uppsättningen, inklusive kön. Detta gör det möjligt att specificera det genetiska syndromet..

  Under flera månader har koncentrationen av FSH övervakats. Under flera veckor mäts hormonnivån i blodet för att klargöra diagnosen. En ökning av innehållet av follikelstimulerande hormon (över 20 mU / ml) mot bakgrund av en minskning av östrogennivåer indikerar början av klimakteriet. Nivån av östradiol faller också och når ett märke på 35 pmol / L eller lägre. Ultraljud avslöjar uttorkning från slemhinnorna, en minskning av livmodern och andra defekter som indikerar början av för tidig menopaus..

  Instrumental diagnostik

  Tidig klimakterium hos kvinnor bör diagnostiseras med olika forskningsmetoder. En omfattande undersökning av kroppen hjälper till att identifiera graden av utrotning av äggstocksfunktionen och patienternas allmänna hälsostatus.

  Instrumental diagnostik innebär att man undersöker de inre kvinnliga organen med hjälp av mekaniska anordningar. Från instrumentella metoder för att studera tidig menopaus kan vi skilja:

  • Cytologisk undersökning (Pap-utstryk från livmoderhalsslemhinnan för att upptäcka cellstrukturen).
  • Ultraljud av bäckenorganen (hjälper till att bestämma antalet folliklar i äggstockarna).
  • Transvaginal ultraljud (för att identifiera möjliga patologier i endometrium).
  • Röntgenmetod (osteodensitometri) - låter dig bestämma nivån på bentäthet; används för tidig diagnos av osteoporos.

  En gynekolog utvärderar patientens tillstånd baserat på klagomål med hänsyn till alla symtom. Andra metoder för att diagnostisera tidig menopaus inkluderar bestämning av hormonnivån (LH, östrogen, prolaktin, FSH, TSH, testosteron). Resultaten av ett biokemiskt blodprov, koagulering, mammografi, hjärtfrekvens och blodtryck krävs också.

  Differensdiagnos

  En tidig menopaus hos kvinnor kan åtföljas av symtom som indikerar förekomsten av andra sjukdomar och patologiska processer. I det här fallet är det mycket viktigt att göra en differentierad diagnos, som kommer att avgöra närvaron eller frånvaron av klimakteriet baserat på medicinsk forskning.

  Differensdiagnos för tidig menopaus involverar uteslutning av sjukdomar i binjurarna, sköldkörteln och bukspottkörteln, hyperprolaktinemi, ovarietumör eller hypofysen. Ofta är symtomen på menopausalt syndrom liknande de för äggstocksutmattningssyndromet. Dessa inkluderar: amenorré, värmevallningar, överdriven svettning, emotionell labilitet, infertilitet. För diagnos av klimakteriet utförs laboratorieblodtester, ultraljud och andra studier, enligt resultaten av vilka det är möjligt att upptäcka utarmning av follikulära apparater och en kraftig minskning av östrogen, vilket är typiskt för klimakteriet.

  Differentialdiagnos av amunery med tyrotoxikos kräver ett blodprov för innehållet av hormoner T3 och T4. Vanliga tecken på patologier är en känsla av värme, en kränkning av menstruationscykeln, en stark hjärtslag, svettning. Patienter med tyrotoxikos kännetecknas av tunnhet, har hyperemisk elastisk hud, är nervös och irritabel..

  För att identifiera tidig menopaus är det nödvändigt att utesluta neurocirculatory dystonia, som åtföljs av paroxysmal hjärtklappning, yrsel, svaghet, svettning, parestesier, vaga smärtor, domningar i extremiteterna. Skillnaderna mellan dessa två patologier är bevarandet av äggstocksfunktionen med neurocirculatory dystonia och frånvaron av uterusblödning.

  Vem man ska kontakta?

  Behandling av tidig menopaus hos kvinnor

  Tidig klimakterium hos kvinnor med snabb behandling kommer inte att orsaka överdriven obehag. Dessutom kommer väl vald terapi att hjälpa till att upprätthålla reproduktionsfunktionen i äggstockarna. För att förhindra farliga komplikationer i tidig menopaus föreskriver läkare hormonersättningsterapi till patienter, som innehåller progesteron och östrogener..

  Behandling av tidig menopaus hos kvinnor bör vara omfattande, baserat på resultaten från en medicinsk studie. Utöver hormoner indikeras antidepressiva läkemedel för att minska svårhetens svårighetsgrad och frekvens. För att förhindra osteoporos kan biofosfonater, vitamin D, kalcium och kiselberedningar, liksom andra läkemedel som stimulerar bildandet av benvävnad (Risedronate, Alendronate) förskrivas. Östrogeninnehållande krämer hjälper till att förbättra huden och slemhinnorna (lindrar känslan av torrhet och obehag). Läkemedel måste förskrivas av den behandlande läkaren.

  I varje enskilt fall tilldelas patienten ett korrigerande behandlingsprogram som syftar till att lindra symtomen. Förutom tabletter kan fläckar och intrauterina enheter, såväl som vaginala suppositorier, användas. Alla dessa läkemedel syftar till att öka doserna av östrogen i blodet..

  Tillsammans med hormonterapi måste patienten se över sin kost. Det rekommenderas att inkludera färska grönsaker, örter, frukter i den dagliga kosten, samtidigt som intag av animaliska produkter bör uteslutas. För att främja god hälsa rekommenderas måttlig träning och daglig promenader. En hälsosam livsstil är det huvudsakliga målet som du måste sträva efter när du diagnostiserar en tidig menopaus..

  Hormoner med tidig menopaus

  En tidig menopaus hos kvinnor kan vara ett allvarligt hinder för arbetsförmåga och liv. Därför är en av de viktigaste metoderna för behandling hormonterapi..

  Hormoner med tidig menopaus väljs beroende på klimakteriet. Hormonterapi föreskrivs i kurser (till exempel Estriol + Ovestin) för att normalisera menstruationscykeln och kompensera för östrogenbrist. För att förebygga blödning med förändringar i endometrium bör hormoninnehållande läkemedel tas kontinuerligt.

  Valet av ett läkemedel för hormonersättningsterapi kvarstår alltid hos den medicinska specialisten, som nödvändigtvis tar hänsyn till patientens individuella egenskaper och hennes hälsotillstånd. Det finns hormonella läkemedel i form av tabletter, liksom i form av injektioner, salvor, plåster och vaginala suppositorier. Kontraindikationer för att ta hormoner är vissa typer av tumörer, tromboflebit, svår leversjukdom, ett tillstånd efter hjärtattack eller stroke.

  Kombinerade läkemedel som innehåller kvinnliga könshormoner Klimonorm, Klimen, Trisekvens, Divina, Cyclo-Proginova hjälper till att eliminera rodnad, överdriven svettning, nervositet och förhindra utveckling av sjukdomar som osteoporos och åderförkalkning..

  Vagifem och Ovestin rekommenderas för kvinnor som klagar över avvikelser i könssystemet, och Proginova, Estrofem, Divigel-preparat förskrivs till patienter som genomgick gynekologiska operationer (till exempel avlägsnande av livmodern).

  Växtbaserade preparat Klimaktoplan och Remens normaliserar välbefinnande, hjälper till att normalisera östrogennivåer och har också spasmolytiska, hypotensiva och lugnande effekter.

  HRT med tidig menopaus

  Tidig klimakterium hos kvinnor kräver ett kompetent tillvägagångssätt för valet av terapi. I många fall förskrivs patienter hormonersättningsterapi för att återställa normalt vävnadstillstånd och minska svårighetsgraden av klimakteriet.

  HRT med tidig klimakterium kompletteras oftast med rätt näring - äta sojaprodukter som innehåller växtbaserade östrogener. Användningen av HRT hjälper till att eliminera de obehagliga symptomen på tidig menopaus och normalisera kroppsfunktioner för att förhindra möjliga komplikationer: osteoporos, åderförkalkning, urogenitala störningar. HRT eliminerar också orsakerna till åldrande av huden genom att minska rynkor och senil pigmentering. Andra fördelar inkluderar normalisering av det psykosomatiska tillståndet..

  Efter att ha bekräftat diagnosen för tidig menopaus kommer läkaren att förskriva hormonersättningsterapi. Således måste patienten ta en viss mängd östrogen för att förhindra osteoporos, samt minska obehagliga symtom i form av värmevallningar och svettningar. Det bör noteras att om östrogener är oförenliga med andra läkemedel, bör hormonersättningsterapi avbrytas. I detta fall kommer läkaren att förskriva bisfosfonater, vitamin D och kalciumpreparat för att förebygga osteoporos.

  Det måste betonas att en felaktig dosering av hormoner kan provocera viktökning och blödning i livmodern. Hormonersättningsterapi inkluderar användning av kombinerade läkemedel som innehåller progesteron och östrogen. Dessa läkemedel inkluderar Pausogest, Indivina, Klimonorm, Premarin, Divisek, Tibolon, etc. Dessa läkemedel ska tas i en dos av 1 tabell. 1 s. / Dag, främst vid samma tid på dagen. Varaktigheten av att ta tabletterna är 1-2 år.

  Drogstöd

  Tidig klimakterium hos kvinnor väcker många frågor relaterade till behandling. Läkemedel bör förskrivas av en läkare, eftersom självmedicinering kan leda till negativa konsekvenser, särskilt när det gäller att ta hormoner. Vanligtvis, i tidig menopaus, förskrivs patienten östradiolpreparat eller en kombination av detta hormon med progestogener.

  Läkemedel som ordinerats för tidig menopaus produceras oftast i tablettform, men det finns också vaginalgeler, krämer och hudplåster med hormoner (Estrozhel, Klimara, Angelik). Dessa läkemedel föreskrivs för långvarig behandling, orsakar inte blödning i livmodern, eliminerar snabbt symtom och förhindrar komplikationer av tidig menopaus. Användningen av hormoner syftar till att förhindra början av för tidigt åldrande. Dessa inkluderar följande läkemedel:

  Läkemedelsbehandling hjälper till att upprätthålla hudens elasticitet, normalisera blodtrycket, ta bort symtom, förhindra utveckling av åderförkalkning och andra komplikationer. Komplexa behandlingsmetoder kan användas, som inkluderar att ta växtbaserade tinkturer och avkok, samt örtpreparat.

  Femoston med tidig menopaus

  Tidig menopaus hos kvinnor behandlas med kombinerade hormonella medel, med hänsyn till svårighetsgraden av klimakteriet och patientens hälsotillstånd. Valet av läkemedel bör baseras på resultaten från medicinsk forskning. Självmedicinering leder inte till önskat resultat och kan skada, därför är det viktigt att följa rekommendationerna från den behandlande läkaren.

  Femoston förskrivs ofta för tidig menopaus - det är ett östrogen-progestogen antiklimakteriskt läkemedel avsedd för sekventiell användning. Detta kombinationsläkemedel används för att eliminera symtomen på otillräckligt östrogen i blodet, samt för behandling av dysfunktionell livmodersblödning.

  Med hjälp av Femoston behandlas effektivt vegetativa och psykotomiska störningar orsakade av för tidig menopaus (värmevallningar, huvudvärk, hyperhidros, sömnstörningar, neuros, ökad irritabilitet). Läkemedlet ordineras efter 6 månader. efter den sista menstruationen. Den profylaktiska användningen av detta läkemedel syftar till att förebygga osteoporos. Tabletter tas oavsett måltid. Behandlingsregimen och kontraindikationer för att ta medicinen finns i instruktionerna. Dosen justeras baserat på kliniska resultat av terapi..

  Ovariamin med tidig menopaus

  Tidig klimakterium hos kvinnor behandlas framgångsrikt med kosttillskott, vilket bevisas genom medicinsk praxis. Intaget av kosttillskott är en del av en omfattande terapi som syftar till att normalisera menstruationscykeln och hormonnivåerna..

  Ovariamin med tidig menopaus tas som en aktiv ovarialbioregulator. Detta läkemedel är en naturlig analog av östrogen och finns i tablettform av 155 mg. Varje tablett innehåller 10 mg cytamin - en uppsättning av spårelement, proteiner, vitaminer och nukleinsyror som tas från äggstockarna hos djur (nötkreatur). Ovariamins huvudfunktion är förmågan att bromsa syntesen av FSH (follikelstimulerande hormoner). Syftet med detta läkemedel är att normalisera menstruationscykeln och reproduktionssystemets tillstånd, samt att lindra symptomen på klimakteriet.

  Det exakta schemat för att ta det komplexa läkemedlet Ovariamine bör bestämmas av den behandlande läkaren. Behandlingsregimen som anges i instruktionerna: 1-3 tabletter. tre gånger om dagen före måltider under en kurs på 10-14 dagar. Kontraindikationer för terapi är graviditet, amning samt individuella allergiska reaktioner. Det är oönskat att använda kosttillskott själv, eftersom självmedicinering kan leda till oönskade konsekvenser..

  Yarina plus med tidig menopaus

  Tidig klimakterium hos kvinnor kräver ett kompetent tillvägagångssätt vid val av terapeutiska metoder. Patienten måste strikt följa den behandling som föreskrivs av läkaren. Detta gäller administrering av hormonella tabletter - orala preventivmedel, som inte bara har en uttalad preventiv effekt, utan också en terapeutisk och profylaktisk effekt, minskar smärta i blödning och minskar risken för att utveckla en endometrial och äggstockscancer tumör..

  Yarina plus med tidig menopaus används som ett kombinationsläkemedel, som inkluderar aktiva tabletter, samt extra tabletter med kalciumlevomefolat. Den preventiva effekten av detta läkemedel uppnås på grund av "mild" undertryckning av ägglossningsprocessen.

  Drospirenon, som finns i preventivmedlet, liknar det naturliga hormonet progesteron, som produceras i den kvinnliga kroppen. Denna funktion bestämmer tabletternas roll vid normalisering av hormonnivåer. Med hjälp av "Yarina" dysmenoré och menstruationsregelbundenhet behandlas endometrios, risken för att utveckla mastopati, godartade och maligna tumörer, kvinnliga inflammatoriska sjukdomar, osteoporos minskas. Den utbredda användningen av det hormonella preventivmedlet "Yarina plus" i USA och Europa har lett till en betydande minskning av antalet av dessa sjukdomar.

  Alternativ behandling

  Tidig klimakterium hos kvinnor kan behandlas med beprövade folkmetoder i kombination med läkemedelsbehandling. Traditionell medicin erbjuder te, avkok, tinkturer från örter som minskar effekterna av klimakteriet.

  Alternativ behandling med örter hjälper till att lindra de viktigaste symtomen. Vissa medicinalväxter kan producera hormonliknande ämnen och därigenom återställa hormonbalansen i kroppen. Minska frekvensen av "värmevallningar" kommer att hjälpa calamus marsh, honungfisk, lakritsrötter, hästsvans, aralia samt björnbär. Med en blandning av honung och juice av äpple eller rödbetor, en kvinna som upplever allvarligheten av tidig menopaus, kommer att kunna hantera aggression och irritation, stärka nervsystemet.

  Folkrättsmedel i form av tinktur av Valerian officinalis, avkok av fälthästsvans, tinktur av salvia, kamomill och kalendula kan bli av med mild depression och klara stress och känslomässiga upplevelser. De gynnsamma ämnena i dessa växter bidrar till normalisering av hjärtaktivitet, eliminerar sömnproblem, minskar risken för migrän.

  För att förbättra tillståndet med tidig klimakterium bör du också hålla dig till en hälsosam kost, särskilda hygienregler, utföra fysiska övningar och överge dåliga vanor.

  Växtbaserad behandling

  Tidig klimakterium hos kvinnor måste behandlas omfattande med olika metoder, inklusive traditionell medicin.

  Örtbehandling hjälper till att återställa kvinnors hälsa och bli av med de obehagliga symptomen på klimakteriet. De mest effektiva växterna är den röda borsten och tallskogen, som används för att behandla olika gynekologiska sjukdomar.

  Tall livmodern tas i form av avkok och infusioner. Råvaror (1 msk. L.) hälls i ett glas varmt vatten, varefter det kokas i 10 minuter. i ett vattenbad och svalnar. Ta en avkok rekommenderas för 1 msk. sked upp till 5 gånger om dagen.

  Tinkturen hos den röda borsten bereds på följande sätt: 50 g av roten hälls med halv liter vodka, insisterade i en månad, filtreras och tas i 30 lock. tre gånger dagligen före måltiderna.

  I början av klimakteriet rekommenderar folkläkare att använda vit mistel i form av en vattenhaltig infusion, för beredning av vilken du bör hälla råmaterial (15 g) med ett glas kokande vatten och insistera. Ta tre gånger om dagen i 1 msk. l innan du äter.

  Du kan också ta tinktur av Rhodiola rosea, som säljs på apotek. Dillvatten minskar antalet värmevallningar och normaliserar sömnen. Häll kokande vatten (0,5 l) 3 msk för sin beredning. l torka frön och insistera i en termos i en timme. Sedan ska buljongen spädas med vatten, vilket ger 1 liter. Ta 100 ml flera gånger om dagen en halvtimme före måltiderna.

  Pionstinktur minskar också värmevallningar och lindrar andra symtom på klimakteriet. Dessutom är det användbart att använda mynta, klöver, kamomill, humle, en herdeväska, hästkastanj, rosmarin och andra medicinska växter.

  Homeopati

  Tidig klimakterium hos kvinnor svarar bra på behandling med homeopatiska läkemedel, vars syfte syftar till att minska symtomen i form av hetetändar, sömnlöshet, psykologiskt obehag.

  I detta fall innebär homeopati användning av naturliga preparat som innehåller växt extrakt, mineraler, vitaminer och essentiella aminosyror. Bland dessa läkemedel är Estrovel, som innehåller ett komplex av naturliga ämnen, inklusive fytoöstrogener. Dessa speciella naturliga ämnen förbättrar humöret, förhindrar utvecklingen av osteoporos och bidrar till normaliseringen av det autonoma nervsystemet.

  Climafite skyddar kroppen från osteoporos, normaliserar hormonella nivåer och bekämpar symptomen på klimakteriet. Den innehåller makro- och mikroelement, vitaminer, extrakter av soja, valerian, hagtorn, hästsvans. Alliter är ett annat läkemedel som har visat sig vara effektivt för att eliminera symptomen på klimakteriet. Den innehåller kvällsolros och vitlöksextrakt, förbättrar immunitet, förbättrar hjärnprestanda, stoppar de obehagliga symptomen på tidig klimakterium.

  Beredningar med fytoöstrogener Klimadinon och Klimadinon Uno innehåller cicifuga-extrakt och hjälpmedel, är säkra att använda, effektivt eliminera värmevallningar, förbättra kvinnors välbefinnande.

  Bland andra homeopatiska läkemedel kan Feminalgin, Tsi-Klim, Feminal, Femicaps, Menopeis, Inoclim, Tribestan noteras.

  Kirurgi

  Den tidiga klimakteriet hos kvinnor är akut, orsakar stora psykologiska besvär och irriterande med ofta huvudvärk, värmevallningar och tryckpinnar.

  Kirurgisk behandling kan leda till en tidig utveckling av menopausalt syndrom, särskilt om patienten genomgick en operation för att ta bort äggstockarna. Samtidigt kan kvinnor uppleva negativa tecken i form av allmän sjukdom och trötthet, arytmier, frossa, hjärtattacker och migrän. På grund av kirurgiskt ingripande har den kvinnliga kroppen inte tid att förbereda sig för den naturliga perioden av klimakteriet, så tecken på tidig menopaus uppstår oväntat och är extremt svåra. Mycket ofta blir kirurgisk klimakteriet grundorsaken till långvarig depression.

  Hos kvinnor som genomgick operation för att avlägsna äggstockarna kan huvudvärk, svimning och högt blodtryck starkt uppträda. På grund av hormonsvikt observeras en minskning av hjärtprestanda. Andra tecken på tidig menopaus till följd av kirurgisk behandling inkluderar apati, irritabilitet, utbrott av aggression och ofta sömnlöshet.

  Hormonförändringar påverkar det endokrina systemet negativt, varför sköldkörteln och binjurarna störs. Sådana problem orsakar kronisk trötthet och bensjukdom..

 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Svampdödande medel "Nystatin", suppositorier - recensioner, bruksanvisning och sammansättning

  "Nystatin" - ett svampdödande läkemedel som används för att behandla olika typer av candidiasis orsakad av aspergillus, samt svampar i släktet Candida....

  En daub istället för menstruation: orsaker, norm och patologi

  Menstruationens natur indikerar reproduktiv hälsa. Om de motsvarar normen i volym och typ kommer de regelbundet, då har kvinnan troligtvis inga andra symtom på störningen....

  Det nedre buken gör ont som vid menstruation, men det finns inga: orsaker

  Nästan varje kvinna vet när "gäster på röd Mercedes" bör besöka henne. För vissa är det efterlängtade dagar, medan någon ser fram emot en försening.....