Serosometer i livmodern i klimakteriet: orsaker, symtom och behandling

Klimax

Körtlarna i livmodern och äggstockarna fortsätter att producera karakteristisk utsöndring även efter klimakteriet. Under påverkan av hormonella förändringar som inträffar i den kvinnliga kroppen under klimakteriet kan volymen av utsöndringar till och med överskrida den vanliga mängden. En serös konsistens bygger sig upp i livmodern, kompletterad med en liten mängd vätska från bukhålan. Om det finns hinder för utflödet av sekretion, stagnerar det, sträcker organet, orsakar smärta och andra tecken. Postmenopausal serosometer - en patologi som elimineras på sjukhusavdelningen.

symtom

I det första utvecklingsstadiet manifesteras inte patologi av svåra symtom. När den intrauterina ansamlingen av slem hos en kvinna observeras:

 • Död smärta i det suprapubiska området, som patienten förknippar med hormonella förändringar. Obehag värre under samlag.
 • Mycket vaginal urladdning med en obehaglig lukt. De har en gul nyans, liknar yttre pus.
 • Brott mot urinflödet, provocerat genom att klämma urinledarna med en förstorad livmoder.
 • Med en tunn kroppsbyggnad hos kvinnor med stora serosometrar känns utsprång i nedre del av buken.
 • Värkande i lumbosacral ryggraden. Obehag minskar med förändring i kroppsposition..
 • Förstoppning orsakad av tryck av serosometrar på tarmen.

Om en kvinna inte söker medicinsk hjälp under en längre tid inträffar överlevnad av livmodervävnad och ett antal tecken kompletterar den kliniska bilden. Det är en ökning av kroppstemperaturen och alla symtom på berusning, smärtsyndromet blir mer intensiv.

orsaker

Faktorerna som orsakar serosometern är förknippade med hormonella förändringar som inträffar under postmenopaus och med patientens medicinska historia. Till exempel, om en kvinna tidigare har haft flera aborter, lider av tarminflammation, har haft en svår födelse. När han är på läkares tid måste patienten informera honom om de sjukdomar som hon tidigare identifierat, för att förtydliga informationen om den obstetriska och gynekologiska historien. Det innehåller antal och typ av födelse, tidigare fall av livmoders hålighet (inklusive de som utförts för diagnos).

Cervical kanal minskning

Patologi är medfödd eller förvärvad - en som uppstår under hela livet på grund av de negativa effekterna av olika faktorer. Under postmenopausal period bildas en serosometer just på grund av två typer av förträngning. Förvärvad stenos i livmoderhalskanalen är en konsekvens av ödem i dess slemhinnor, som föregås av inflammation eller en allergisk reaktion. Under en lång tid kanske en kvinna inte är medveten om förekomsten av en minskning. Ett av få tecken på cervikalstenos är obehag under intimitet..

Överträdelsen elimineras efter att den underliggande patologin har stoppats. För att eliminera grundorsaken till stenos bör du därför:

 • Sluta allergier. För detta används antihistaminer (de släpps endast på recept).
 • Bli av med inflammation i livmoderhalskanalen. Genomgå antibakteriell eller antiviral behandling - beroende på vilken typ av patogen mikroflora som orsakade cervicit.
 • Stärka tillståndet för lokal immunitet (genom införandet av vaginala suppositorier).

För att förhindra att cervicit upprepas är det nödvändigt att överge användningen av kuddar med dofter, och om du är allergisk mot latex, använd inte kondomer. Om inflammation i kanalen orsakas av ofta douching måste du stoppa denna procedur, låta slemhinnorna återhämta sig helt.

endometrios

Okontrollerad tillväxt av det inre livmoderskiktet, i vilket membranen övervinner organhålan och kan blockera dess svalg. På grund av blockering utsöndras inte serös sekretion utåt, den samlas in i organet.

 • Smärta i nedre buken
 • Obehag med intimitet
 • Isolering av stora blodproppar från slidan

Under postmenopausal period inträffar intensiva hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen. Därför utvecklas endometrios ofta mot bakgrund av klimakteriet. I det inledande skedet är den patologiska processen sällan detekterbar. Men under förutsättning att kvinnan regelbundet besöker gynekologen kan endometrios också upptäckas i den tidiga fasen av dess utveckling.

Om det odlade endometriumet provocerade en serosometer under postmenopausen måste extra membran skäras ut för att återställa slemets utflöde från livmoderhålet. Sedan genomgår kvinnan korrigerande hormonbehandling. Konservativ behandling för endometrios, som orsakade serosometrar, ger inte ett positivt resultat.

Godartade eller maligna neoplasmer

Oavsett ursprung representerar tumörer en mekanisk barriär mot fullständig frigörelse av utsöndring från livmodern. Små neoplasmer provocerar endast i sällsynta fall en ansamling av sekret i könsorganet. I grund och botten, om tumörerna är belägna nära livmoders svalg. Oftast bildas stagnation av slem hos patienter med myom. Mot bakgrund av hormonella förändringar som förekommer hos kvinnor efter menopaus utvecklas ofta denna typ av neoplasma..

Vanliga orsaker till utvecklingen av tumörprocesser:

 1. Ärftlig predisposition
 2. Systematisk exponering för giftig källa
 3. Uppskjuten traumatisk födelse
 4. Vanliga fall av abort
 5. Förekomsten av en episod av förskjutning, delvis prolaps av den intrauterina enheten
 6. Okontrollerat intag av hormoner
 7. Stressande miljö

Cancer i livmoderhalsen kan också provocera en serosometer - om neoplasmen är lokaliserad nära svalg och kännetecknas av en stor storlek. Med tanke på den långa perioden med asymptomatisk progression lär kvinnor ibland bara om förekomsten av en tumör under en undersökning av smärta i nedre del av buken. Typen av eliminering av neoplasma beror på många faktorer, inklusive förekomsten av samtidiga sjukdomar. Förskriv kirurgi, kemoterapi, introduktion av syntetiska substitut för naturliga hormoner.

commissures

Vidhäftning är en reaktion från immunsystemet på förekomsten av inflammation eller skador på organvävnader. Genom bildning av syneki begränsar kroppens skyddande egenskaper frisk vävnad från patologiskt förändrade segment.

Karakteristiska fusioner bildas nära livmodern och bilagor på grund av många skäl - bland dem:

 • Lång inflammation i könsorganet
 • Vanliga fall av abort
 • Bäckenskador
 • Skada på livmodern efter bristning

Närvaron av en vidhäftningsprocess har en lång period av latent utveckling. I den överväldigande majoriteten av fallen utförs diagnos först efter uppkomsten av komplikationer orsakade av synechiae. Vidhäftningar avlägsnas kirurgiskt. Konservativa recept (till exempel introduktion av Lidase) har en större profylaktisk effekt, så läkemedlet administreras efter operation.

endometrit

Inflammation av det inre livmoderskiktet kan inträffa både under postmenopausal period och långt innan det börjar. Orsakerna till patologin är hypotermi, intimitet med en partner som inte utför hygieniska förfaranden, sexuellt överförda sjukdomar. Endometritis utvecklas också på grund av förekomsten av ett annat inflammatoriskt fokus i bäckenet. Till exempel, om patienten lider av cystit, adnexit, cervicit. I detta fall passerar den patogena mikrofloran från det drabbade organet till livmodern och orsakar dess inflammation.

 1. Feber. Om den inflammatoriska processen tar en kronisk kurs varierar indikatorerna inom subfebrilt tillstånd (upp till 37,5 ° C). Vid akut endometrit når kroppstemperaturen höga nivåer.
 2. Svår smärta. Lokalisering av obehag - nedre del av buken, lumbosakral ryggrad.
 3. Svaghet och yrsel (tecken orsakas av allmän förgiftning av kroppen).
 4. Vaginal utsöndring med en lugn eller purulent lukt.
 5. uppblåsthet.
 6. Neurologiska störningar orsakade av en allmän försämring av välbefinnandet.

På grund av inflammation kännetecknas livmodervävnaden av svullnad. Därför sticker inte slemet som finns i kaviteten ut, ackumuleras, stagnerar.

Hypodynamia

En stillasittande livsstil med hög sannolikhet leder till en ansamling av sekretion som utsöndras av körtlarna i äggstockarna och livmodern. Könsorganets kontraktila förmåga försvagas, vävnadstonen förändras och utsöndringarna ackumuleras och bildar en serosometer. Om en kvinna efter klimakteriet inte uppmärksammar på måttlig fysisk aktivitet, uppträder passivt utvecklas trängsel i bäckenet. För att förhindra problem med utflödet av serös sekretion är det nödvändigt att överge en stillasittande livsstil.

Hormon missbruk

Denna åtgärd bidrar till kränkning av den hormonella bakgrunden. Som ett resultat av obalansen fungerar äggstockarna och livmoderns körtlar överdrivet, vilket bidrar till frisläppandet av en ökad sekretionsvolym. Utanför kan inte all den producerade massan släppas, och resten stagnerar inuti orgelet. Om en kvinna tar hormonella läkemedel, vid tidpunkten för att kontakta en läkare med klagomål på tecken på serosometrar, bör denna faktor rapporteras. Behandlingen börjar med att stoppa användningen av dessa läkemedel..

Cervical atresia

Ett patologiskt tillstånd, som kännetecknas av hindring av livmoderhalsen, vilket förhindrar flödet av slem från kroppshåligheten. Tillståndet föregås av endometritis, närvaron av sexuellt överförda sjukdomar, traumatisk curettage av livmodern, tidigare ablation eller elektrokoagulering. Under en lång tid kan en kvinna inte misstänka förekomsten av atresi. Men snart blir förträngningen av det reproduktiva kvinnliga organet en orsak till komplikationer. Atresia bortskaffas på ett övervägande minimalt invasivt sätt - passage av bougienage (utvidgning) av svelget krävs.

Ektopisk patologi

Bildningen av serosometrar är inte alltid förbundna med problemen i reproduktionssystemet, särskilt inte livmoderns tillstånd. Åtminstone sker ackumulation av sekretion på grund av en störning lokaliserad utanför reproduktionsorganen. Sjukdomar som kolit (tarminflammation) och cystit (skada på urinblåsan) kan orsaka inflammation i livmodern och orsaka en serosometer under klimakteriet. Med en sjukdom i tjocktarmen i form av en samtidig patologi, utvecklas dysbios. Det stör den fulla aktiviteten i tarmen, orsakar utveckling av förstoppning, vilket leder till komprimering av livmodern.

Det reproduktiva kvinnliga organet kan inte släppa all den ackumulerade mängden sekretion utåt, vilket orsakar dess stagnation. I detta fall börjar behandlingen med normaliseringen av tarmaktiviteten. Cystit orsakar en serosometer på grund av överflödet av urinblåsan. Organet fungerar inte fullständigt och urin kan samlas och sträcka ut hålrummet. Anatomiskt finns blåsan framför livmodern, och när den flyter över, pressar den. I detta fall börjar behandlingen med eliminering av cystit..

Ofta aborter

Om en kvinna avbrutit graviditet regelbundet före postmenopaus ändrar det inre livmoderskiktet dess struktur. Endometrium sväller, dess körtlar fungerar felaktigt. Dessa faktorer tjänar som gynnsamma betingelser för intrauterin överbelastning av serös utsöndring.

Lika viktigt är aspekten av kontraktionen hos könsorganet. Hos kvinnor som tidigare har genomgått två eller fler fall av abort förändras livmodern. Ett organ kan inte sammandras så mycket att det utsöndras all ackumulerad sekretion. Dess volym ökar, innehållet stagnerar och orsakar ett antal symtom..

Möjliga komplikationer

Uppsamling och stagnation av den serösa massan kan provocera pyometra och peritonit: suppuration av livmodern och bukhålan indikeras.

Tecken som observeras med båda patologierna:

 • Feber
 • Suprapubisk och buksmärta
 • Svaghet
 • Illamående, kräkningar
 • Yrsel
 • Purulent vaginal urladdning
 • Uttalad uppblåsthet

Pyometra och peritonit utvecklas på grund av en långvarig brist på behandling i närvaro av serosometrar. Stagnation av intrauterin utsöndring är en gynnsam miljö för bakteriell mikroflora att komma in och den efterföljande utvecklingen av den inflammatoriska processen. Från livmodern övergår han till vävnaderna i bukhålan och orsakar peritonit: detta är ett tillstånd som, i frånvaro av snabb behandling, leder till dödlighet.

Vilken läkare du ska kontakta

Utseendet på symtom som är karakteristiska för utvecklingen av serosometrar hos postmenopausala kvinnor är grunden för att kontakta en gynekolog. En läkare med denna profil är engagerad i identifiering och efterföljande eliminering av sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet. Serosometers symtom liknar tecken på tarm- och urinvägarna. För att utesluta förekomsten av tumörer i mag-tarmkanalen, urinblåsan eller urinledaren måste du kontakta en kirurg, urolog.

Diagnostik

För att identifiera den intrauterina ackumuleringen av sekretion och bestämma dess egenskaper måste du gå igenom:

 1. Laboratorieundersökning av blod, urin, smuts från livmoderhalskanalen.
 2. MR eller CT.
 3. Bekken ultraljud. Under proceduren bestäms serosometerns storlek, vilket är den avgörande faktorn i frågan om beredningen av behandlingen.
 4. Gynekologisk undersökning.
 5. Opinionsundersökning.
 6. Livmodersbiopsi följt av histologisk undersökning. En speciell bit organvävnad tas med speciella pincett (eller en nål), varefter provet undersöks under ett mikroskop. Denna typ av analys eliminerar förekomsten av cancer..

Ytterligare typer av diagnos beror på egenskaperna hos det kliniska fallet. Det utesluts inte utnämningen av hysteroskopi, ett blodprov för att bestämma östrogen och progesteron.

Behandling

En serosometer avlägsnas sällan kirurgiskt: i det dominerande antalet fall är minimalt invasiva ingrepp tillräckliga. Det innebär livmoderhalsblomning följt av strävan efter stillastående utsöndring. Läkaren använder ett verktyg som utvidgar organets öppning och drar sedan gradvis ut ur serosometern med en spruta. Proceduren utförs på en gynekologisk stol. Så att bougienagen inte orsakar smärta utförs en anestesi före kvinnan.

Efter minimalt invasiv manipulation förskrivs patienten:

 • Antibiotika. Förhindra inflammation i livmodermembranen, bidra till deras snabba återhämtning efter bougaturering och aspiration.
 • Hormonala droger. Kompensera för bristen på östrogen i den kvinnliga kroppen.
 • Analgetika. Sluta smärta, hjälpa till att återhämta sig snabbare efter bougieurat och ambitionen om utsöndring.
 • Antispasmodiska läkemedel. Eliminera obehag som uppstår efter en gynekologisk procedur.
 • Nonsteroida antiinflammatoriska läkemedel (i form av suppositorier). Förhindra utveckling av intrauterin inflammation, eliminera obehag i könsorganen.

Ytterligare typer av läkemedel beror på egenskaperna hos det kliniska fallet. Kanske utnämningen av vitaminer, immunmodulatorer, hemostatiska läkemedel. Om serosometern uppstod under postmenopausal period på grund av en ektopisk patologi, börjar behandlingen med dess eliminering. Vid cystit indikeras utnämningen av uroseptiska läkemedel - Furazolidon, Furadonin eller deras analoger. Om ansamlingen av sekretion är förknippad med förekomsten av kolit, genomgår patienten antibiotikabehandling med efterföljande återställande av tarmmikroflora.

Kvinnor med serosometer behandlas på sjukhusets gynekologiska avdelning. Indikation för bougienage är volymen av ackumulering av sekretion som överstiger 10 ml (denna faktor fastställs under ultraljud). Före återhämtningsperioden är kvinnan på avdelningen där läkare övervakar hennes tillstånd. Grunder för utskrivning av patienten - bestämning under ultraljud av fullständig rengöring av livmodern från innehållet.

Förebyggande

För att undvika utveckling av serosometrar hos postmenopausala kvinnor är det nödvändigt:

 1. Se upp för intim hygien. Under klimakteriet har en kvinna en ökad produktion av vaginal sekretion. Om det inte elimineras i rätt tid inträffar inflammation i livmodern och livmoderhalskanalen, vilket fungerar som ett gynnsamt villkor för utveckling av serosometrar.
 2. Undvik hypotermi.
 3. Missbruk inte douching.
 4. Balans diet.
 5. Sluta inte ha sex trots klimakteriet.
 6. Undvik överdriven fysisk aktivitet.
 7. Ta inte hormonella läkemedel om det inte föreskrivs av en läkare.
 8. Undvik stress.

Om en kvinna har genomgått diagnostisk curettage - för att förhindra utvecklingen av inflammation i urogenitalkanalen, måste läkarens rekommendationer följas. Detta undviker endometrit, som predisponerar för intrauterin ackumulering av sekretion. Sermenometer efter menopaus är en intrauterin trängsel i slem som förekommer hos kvinnor efter klimakteriet.

Under en lång tid kanske inte patienten är medveten om förekomsten av denna patologi. När en stor mängd serös vätska samlas i kroppen, och den sträcker sig, har kvinnan uttalade symtom. Dessa inkluderar smärta över pubis och i sakralregionen, en känsla av generellt obehag, utsläpp av pus från slidan och svåra tarmrörelser. Serosometer elimineras genom bougienage och aspiration av innehållet.

Vad är en livmoderserosometer

Den främsta orsaken till bildandet av serosometrar - ansamlingar av serös exsudat i livmoderhålet - är de atrofiska processerna i organet under perimenopaus och menopaus. Gynekologiska sjukdomar, invasiva procedurer, godartade och maligna neoplasmer bidrar också till ansamling av vätska i livmoderhålet. Patienter är intresserade av: en serosometer - vilken typ av sjukdom är det, hur utvecklas och manifesteras, vilka är behandlingsmetoderna? Det är användbart för varje kvinna att känna till svaren på dessa frågor för att påbörja behandlingen i tid..

Serosometer - allmän information om sjukdomen

Resultatet av vätskeansamling i livmoderkaviteten är vaskulära förändringar som uppträder i endometriumets tjocklek. Källan till serös vätska i vilket organ som helst är blodkärlen och blodet som flyter in i dem. Av olika skäl börjar blodplasma att spridas genom väggarna i blodkärlen, kapillärer i organets lumen. I närvaro av patogena och villkorligt patogena mikroorganismer, serous vätska suppurates.

Vad är en serosometer? Detta är en gynekologisk patologi där serös exsudat börjar samlas i livmodern, vilket leder till en ökning i organets kavitet. Olika skäl kan provocera utvecklingen av sjukdomen, oftast diagnostiseras sjukdomen hos kvinnor under klimakteriet.

Orsaker till sjukdomen

De främsta orsakerna till utvecklingen av livmoderserosometrar är en kränkning av utströmningen av exsudat eller ökad sekretion.

Varför visas en serosometer:

 • Minskning av diameter på livmoderhalskanalen och dess minskning - med en minskning av syntesen av kvinnliga hormoner undertrycks sekretionen av livmoderhalsslemet, vävnadsatrofi, försämring av kanalens tålamod kan också orsakas av onormala avvikelser i de kvinnliga könsorganen (cikatriciala förändringar, cancer), cervicitis.
 • Tumörer av malign och godartad natur - polyper, myom, stora cyster stör det normala utflödet av exsudat.
 • Hypersekretion av serös vätska observeras med endometritis, hyperplasi av slemhinnor på bakgrund av hormonell obalans.
 • Utsöndring i livmoderhålet kan tränga in från äggledarna under ektopisk graviditet, adnexit.

Serosometer förekommer hos kvinnor under klimakteriet parallellt med myom, polypper och endometrial hyperplasi.

Livmoderserosometer utvecklas med en samtidig minskning av lokal eller allmän immunitet, hormonella störningar, för tidig utrotning av reproduktionssystemets funktioner.

En stillasittande livsstil, förekomsten av dåliga vanor och dålig kost, ofta aborter, långvarig användning av hormonella läkemedel är de viktigaste utlösande faktorerna för utveckling av serosometrar..

Hur visar det sig

I det första steget kan sjukdomen fortsätta utan uttalade symtom, en serosometer upptäcks av en slump under en rutinmässig gynekologisk undersökning.

 • riklig urladdning och smärta i nedre del av buken - visas när en inflammatorisk vätska samlas i livmodern;
 • temperaturökning;
 • svaghet;
 • livmodern ökar i storlek, vilket manifesterar sig i form av en tråkig, värkande smärta i den suprapubiska zonen;
 • snabb urinering, förstoppning eller diarré - ett förstorat livmodern börjar trycka på andra organ.

I den kroniska patologinformen blir smärtan i nedre del av magen stark och långvarig, utsläpp visas med en blandning av pus, smutsig brun eller grå, menstruationscykeln störs, i sådana fall krävs behandling med antibakteriella läkemedel.

Livmoderserosometern kan orsaka en infektiös lesion av andra organ i könsorganet, en kränkning av deras funktioner under utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Diagnostik

Under diagnosen serosometrar är läkarens uppgift att identifiera orsakerna som ledde till ansamling av vätska i livmoderhålet, därför är det nödvändigt att göra en omfattande och omfattande undersökning.

 • Under undersökningen på stolen diagnostiserar läkaren en utökning av livmodern, förekomsten av vattnig urladdning.
 • Ultraljud utförs för att identifiera avvikelser i utvecklingen av livmodern, förändringar i organets form och storlek, närvaron av hyperplastiska processer i endometrium, neoplasmer, studien hjälper till att bedöma graden av livmoderhalsen i livmoderhalsen. En ultraljudserosometer ser ut som en anekogen ackumulering av vätska utan patologiska inneslutningar, men med en lång sjukdomsförlopp identifieras patologiska element som kräver en mer detaljerad diagnos.
 • Dopplerografi med en serosometer följer nödvändigtvis en ultraljud.. Läkaren bestämmer graden av vaskularisering av endometriet för att bestämma en separat diagnostisk curettage.
 • Curettage utförs i närvaro av ökad vaskularisering av endometrium, vilket är farligt vad gäller endometrial hyperplasi. I sådana fall hysteroskopi, curettage.
 • Histologisk och cytologisk diagnos av endometrium efter curettage.
 • Aspirationbiopsi, rörbiopsi om det inte rengörs.
 • CT och MR av bäckenorganen - en tredimensionell bild gör att du kan se alla patologiska förändringar i könsorganen.
 • Upptäckt av tumörmarkörer i blodet.
 • Hormonblodtest.

Var noga med att genomföra bakteriologisk odling av smet från könsorganen och sug ut från livmodern för att identifiera patogena mikroorganismer som har orsakat överlevnad av det inflammatoriska innehållet.

Behandlingsprinciper

Baserat på resultaten av undersökningen upprättar läkaren ett behandlingsprogram för serosometrar.. För att bestämma taktiken för kirurgisk ingripande hos kvinnor i klimakteriet, styrs de av ultraljudsdata. Om tjockleken på ansamlingen av vätska är mindre än 6 mm och endometriet inte vaskulariseras utförs inte rengöring - behandling utförs medicinskt. Om ultraljudsdata är tvetydiga utförs en hysteroskopi med avlägsnande av exsudat och curettage.

Hos unga kvinnor utförs hysteroskopi, avlägsnande av exsudat och curettage för efterföljande histologi. I det första behandlingsstadiet öppnas livmoderhalskanalen för att säkerställa vätskeutflöde. Curettage av livmoderhalsen utförs inte.

Efter avlägsnande av exsudat reduceras behandlingsprinciperna till antibakteriell terapi och återställande av hormonnivåer..

Hur behandlas serosometrar:

 • Aloe-lösning, placenta - biostimuleringsmedel administreras intramuskulärt i 20 dagar.
 • Lösningen av Lidase, Longidase - behandlingsförloppet består av 5-10 injektioner. Proteolytiska enzymer har en uttalad profylaktisk effekt på vidhäftningsprocessen.
 • Askorbinsyra, vitaminer i grupp B.
 • Angioprotectors, venotonics - Detralex, Venorin, förbättrar blodcirkulationen och venstillståndet.
 • Immunomodulatorer - Immunalt, Immunorm, interferonpreparat för att stärka kroppens skyddande funktioner.
 • Antibakteriella läkemedel - Cefazolin, Ornidazol, Metronidazol, Ciprofloxacin och andra.
 • Antiinflammatoriska, smärtstillande läkemedel - Diclofenac, Fibs, Naproxen.
 • Hormonala suppositorier med östrogener - Estrokad, Ovestin för kvinnor i klimakteriet. De hämmar ytterligare atrofiska processer, liksom återställer den vaginala mikrofloran, eliminerar klåda och förbränning och förhindrar multiplikation av patogener.

Om mängden vätska är mer än 6 mm finns det en tendens att öka den, konservativa taktik stoppas och serosometrar behandlas kirurgiskt - dissekera ärr, begränsa livmoderkaviteten, ta bort polyper och andra neoplasmer. Sedan behandlas de med antibakteriella, antiinflammatoriska och hormonella läkemedel för att eliminera den underliggande sjukdomen.

Hos kvinnor, under klimakteriet, har serosometern en ogynnsam prognos - mot dess bakgrund, endometrial hyperplasi, tillväxt av polypper och en stor sannolikhet för att utveckla endometriecancer..

Med en liten ansamling av vätska förskrivs frånvaron av tecken på inflammatoriska processer, fysioterapeutiska behandlingsmetoder - magnetofores, elektrofores, laserföres.

Alternativa behandlingar

Alternativ medicin kan användas efter samråd med den behandlande läkaren, de måste användas i kombination med mediciner.

Hur man tar bort vätska från livmoderhålan med folkmässiga botemedel:

 • Livmodern är en av de bästa växterna för behandling av gynekologiska problem. Infusionen bereds av 40 g krossade råmaterial och 400 ml kokande vatten, lämna kompositionen i en stängd behållare i 2–2,5 timmar, sil. Drick 50 ml medicin var 6: e timme, behandlingsvaraktighet - 2 veckor.
 • I avsaknad av temperatur, tecken på en infektiös process kommer terapeutiska bad att hjälpa till att klara en serosometer - tillsätt 15 g senapspulver i vattnet. Sessionens varaktighet är en kvarts timme, proceduren bör göras varannan dag..
 • Acacia tincture främjar snabb absorption av serös vätska - häll 50 g blommor i 250 ml vodka, lägg i ett mörkt rum i 14 dagar, dränera. Ta 20 droppar en gång om dagen, först måste du späda med en liten mängd vatten, fortsätta behandlingen tills de obehagliga symptomen är helt eliminerade..

För att minska de inflammatoriska processerna i livmodern, för att stärka immunförsvaret, är det nödvändigt att dricka kompott från viburnumbär, färsk sellerijuice och använda biodlingprodukter. Injektion med injektioner av medicinska örter hjälper till att påskynda återhämtningen - 20 g blommor av kamomill, ekbark eller johannesörtgräs häll 1 liter kokande vatten, svalt. Utför proceduren varje kväll i 15–20 dagar.

Livmoderserosometern utvecklas mot bakgrund av olika gynekologiska avvikelser, med snabb behandling är det möjligt att bli helt av med patologin utan efterföljande komplikationer eller avsevärt minska mängden serös vätska. För att undvika sjukdomen är det nödvändigt att leda en aktiv och hälsosam livsstil, äta rätt, använda moderna preventivmedel endast efter en grundlig diagnos.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menopausens temperatur

Vid en ålder av 45 - 50 år förväntar sig varje kvinna början av klimakteriet (klimakteriet). Denna process är helt fysiologisk, men den åtföljs ofta av obehagliga symtom: värmevallningar, svettningar, tryckvågor, humörsvängningar....

Effekten av progesteron på kvinnors kropp - normen och patologin

Effekten av progesteron på kvinnors kropp - normen och patologinProgesteron är ett könshormon som spelar en viktig roll i människokroppen....

Menstruationen började en vecka tidigare: möjliga orsaker. Menstruella oregelbundenheter

Regulariteten i menstruationscykeln är den viktigaste indikatorn på hälsan hos det klara könet. Varje tjej som redan har etablerat en cykel kan beräkna sin period och ta reda på ungefärligt datum för nästa menstruation....