Jag vill ha och sticka: varför toppen av libido faller på kritiska dagar?

Harmonier

Under kritiska dagar upplever många kvinnor en stark sexdrift. Varför händer detta och hur man hanterar det?

På olika dagar i cykeln ändrar kvinnor nivån på könshormoner: östrogen, progesteron, testosteron och andra. Detta förklarar spänningen under menstruationen. Östrogen ökar libido, progesteron undertrycker det. Under de första dagarna av cykeln är östrogennivåerna maximala, och efter avslutad sekretion ökar progesteron.

Men detta händer inte alla. Ibland upplever kvinnor den starkaste spänningen i mitten av cykeln, på ägglossningens dagar. Och detta är också normalt, förutom hormoner påverkar andra faktorer också libido - från humör till miljö.

Sex kan minska smärta under menstruationen och minska effekten av PMS, vilket också stärker önskan. I allmänhet behöver du inte vara rädd för en plötslig ökning av libido, du behöver använda den!

Libido före menstruation och under menstruation: varför sexuell lust ökar eller minskar

Låt oss undersöka mer varför under ägglossning du vill ha sex, är detta beteende hos kroppen relaterat till behovet av att uppfylla en huvudfunktion hos en kvinna (att föda ett barn), eller händer det av andra skäl. Och bestäm även vad smärtan indikerar och vad man ska göra åt det.

Arten av kvinnlig libido

Läkare har gjort en hel del forskning för att förstå arten av sexlyst hos kvinnor och principerna för dess förändring under vissa perioder. De kom till slutsatsen att deras libido-förändringar är förknippade med effekten på kroppen av ett antal faktorer som återspeglas på den hormonella bakgrunden. Specialister kunde identifiera flera orsaker som påverkar denna process:

 1. Menstruationscykel. Den största toppen av sexuell lust observeras omedelbart efter avslutad menstruation;
 2. Temperament. Libido återspeglar kvinnans natur, som också förändras något beroende på menstruationen;
 3. Förhållande till en sexuell partner. Om en kvinna inte känner förtroende för sin man, kan hennes sexuella attraktion försvinna;
 4. Hormonell bakgrund. Misslyckande på detta område kan leda till ökat intresse för män.

Dessa orsaker förklarar kvinnofilidoens beroende av yttre faktorer och kännetecknen för menstruationscykelns gång.

Många experter anser att 30% av kvinnorna har ökat libido omedelbart före menstruationen.

Hos varje tredje kvinna ökar hennes libido före menstruationen

Förebyggande rekommendationer

Om du vill ha sex före din period eller under denna period är intimitet tillåtet. Men för att förhindra infektion måste du följa följande rekommendationer:

 1. Hygienprocedurer måste utföras före och efter närheten..
 2. Douching inte.
 3. Det är nödvändigt att använda en kondom, som löser det estetiska problemet. Det kommer också att skydda mot infektion och förhindra oönskad graviditet..
 4. Företräde bör ges en position där vaginal urladdning är minimal..
 5. Älska dig inte med en sanitetspinne inuti.

Ökad libido under menstruationen beror på omstruktureringen av hormonsystemet. Varje flicka måste själv bestämma sig för att följa denna önskan eller övervinna den. Men med intimitet måste du följa vissa regler som hjälper till att förhindra negativa konsekvenser.

Kvinnors libido beror på många faktorer. Det förblir sällan oförändrat under lång tid. Även under en menstruationscykel kan sexuell lust öka eller omvänt försvaga eller till och med försvinna helt.

Förhållandet mellan libido och menstruationscykeln

Varje kvinna har sin egen menstruationscykel. I vissa är det bara 21 dagar, i andra - inte mindre än 36 dagar. Oavsett detta är förloppsperioden nästan densamma för alla företrädare för det svagare könet.

Under menstruationen uppträder libido under vissa dagar enligt följande:

 • 7-11 dagar. En kvinna utsätts för en stark känslomässig nivå, vilket hjälper till att öka den sexuella lusten. Som regel sammanfaller denna period med det ögonblick som menstruationscykeln avslutats. Kroppen blir så känslig som möjligt, på grund av vilken en kvinna har behov av sexuell intimitet;
 • 12-15 dagar. Det tros att attraktionen under denna period kan öka. Det faktum att libido har ökat och fortfarande ökar indikeras av kvinnans beteende. Hon blir mer passionerad och lätt spännande. Mängden androgen i hennes blod ökar. Denna period är den mest optimala för befruktningen;
 • Ägglossningsdagen. En ökning av libido i detta ögonblick till menstruation når en topp. En kvinna blir mycket passionerad. Många experter rekommenderar att avstå från intima relationer under denna period, eftersom det efter dem kommer att vara svårt att återställa normal libido;
 • 19 dagar. Nivån för könshormoner når fortfarande sin högsta nivå. Därför förblir kvinnlig attraktion tillräckligt stark. Men det kommer inte att hålla länge.

Denna egenskap är generaliserad. Inte alla kvinnor ökar sin sexuella lust enligt denna plan. För vissa, på sådana dagar, försvinner tvärtom tvärtom tvärtom på grund av deras kroppsegenskaper. Om en kvinna vill veta varför hennes önskan minskar eller ökar under menstruationen bör hon rådfråga en behörig läkare.

Nivån av hormoner under cykeln förändras, vilket påverkar på libido

Förebyggande

Om en man och en kvinna inte planerar graviditet och föder ett barn inom en snar framtid, rekommenderas de att använda ytterligare eller maximalt effektiva preventivmetoder den dagen ägget släpps och partnerens ökade sexuella lust.

Barriär preventivmedel. Källa: 900igr.net

Dessa par rekommenderas av läkare att notera följande:

 • En kvinna rekommenderas att börja ta kombinerade orala preventivmedel i förväg;
 • Om COC inte har använts, är det bättre att ta till en barriärmetod för preventivmedel (använd kondom);
 • När det skyddas med kemiska medel reduceras sannolikheten för befruktning med 70%.

När det gäller avbrutet samlag kan det inte betraktas som en pålitlig metod för att förhindra en oönskad graviditet under någon period av menstruationscykeln, särskilt om en kvinna har ägglossning, eftersom detta med stor sannolikhet kan leda till graviditet.

Om paret ingick intimitet och planerade att utföra PAP, men utlösningsprocessen inte kunde kontrolleras, kan katastrofmedel användas för att förhindra att spermierna befruktar ägget, till exempel dricka Postinor. Det är bättre att göra detta inom de första 24 timmarna, men senast tre dagar efter sexuellt samlag. Effektivitetsnivån för sådana läkemedel är 70%.

Patologiska orsaker

Normalt förvärras välbefinnandet under menstruationen något, kvinnan fortsätter att leda en bekant livsstil. Varningar bör vara svår svaghet och yrsel, åtföljt av ett uttalat smärtsyndrom, kräkningar eller illamående. Orsakerna till sådana förändringar är oftast patologiska. Kvinnan behöver behandling.

Premenstruellt syndrom

Varje månad, med menstruation, observeras allvarlig svaghet, åtföljd av yrsel, illamående, smärta i buken och irritabilitet. Inom medicinen kallas kombinationen av dessa kliniska manifestationer premenstruellt syndrom. Graden av svårighetsgrad är annorlunda.

Under den normala menstruationsförloppet upplever en kvinna inte svår misshandel, hennes tillstånd förvärras bara något, och alla obehagliga upplevelser orsakar inte mycket obehag. I samma situationer när PMS-symtomen är alltför uttalade krävs läkarvård. Sådana förändringar indikerar en patologisk process. Det kan provoceras av stress, rökning och dricka alkohol, brist på vitaminer, överdriven fysisk ansträngning och sjukdomar som utvecklas i kroppen.

Anemi

En av de allvarliga faktorerna som kan framkalla svaghet efter menstruationen är en förändring i blodkompositionen.

Menstruationsblödning orsakar ofta en minskning av hemoglobinnivåerna. Mot denna bakgrund kan anemi utvecklas. Oftast observeras sådana förändringar hos kvinnor med ett undertryckt immunsystem och i närvaro av en historia av gynekologiska sjukdomar.

Vid betydande blodförlust under kritiska dagar noteras en generell sjukdom, som åtföljs av illamående, kräkningar. Bland symptomen som indikerar en minskning av hemoglobinnivåerna kan man skilja:

 • blekhet;
 • arytmi;
 • andnöd
 • smak av metall i munnen.

Om sådana symtom förekommer, kontakta läkare.

Deprimerat tillstånd

Nivån av hormoner under hela cykeln förändras ständigt. Detta orsakar depression och uppkomsten av obehag under regleringsperioden. En kvinna känner sig väldigt dålig, hon vill inte göra någonting, hon saknar fysisk och emotionell styrka. Närmare mitten av cykeln normaliseras tillståndet.

Vegetativ dystoni

Sjukdom efter menstruationen observeras hos kvinnor som lider av vegetativ-vaskulär dystoni. Denna patologi kännetecknas av kraftiga hopp i blodtryck, oftast dess betydande minskning. Som ett resultat av detta noteras obehag under kritiska dagar..

Du kan bestämma förhållandet mellan försämring av hälsa och VVD hemma. För att göra detta måste du systematiskt mäta trycket i olika perioder av cykeln.

Ibland möter kvinnor en sådan situation att de under ägglossningen verkligen vill ha sex, men de kan inte komma i intimitet eftersom de känner hård smärta. Detta kan uppstå vid ägglossningsyndrom, liksom om det finns samtidigt gynekologiska patologier.

Läkare betraktar ofta detta tillstånd som det huvudsakliga symptom på sjukdomar i reproduktionsorganen, bland vilka ovariecyster, cervikal erosion, endometrial hyperplasi, närvaron av myomatösa noder eller tumörneoplasmer oftast identifieras.

Därför rekommenderas flickor att genomgå diagnos, samt undersökas av en gynekolog under den aktuella cykeln. Efter undersökning i en spegel kan en specialist förskriva följande: utföra en ultraljud av livmodern och bihang, ta en smet för att bestämma sammansättningen av vaginal mikroflora.

Om du har ett starkt smärtsyndrom som inte kan tolereras kan du bli av med obehag med krampläkemedel eller smärtstillande medel. Sådana mediciner bör emellertid inte tas omedelbart innan du går till läkaren, eftersom det kan smeta den kliniska bilden. Om tillståndet förvärras, och andra patologiska tecken också börjar gå med, måste du ringa en ambulans.

Hemoglobinreduktion

Förändring i blodkomposition är en allvarlig faktor som kan orsaka svaghet, trötthet under menstruationen. Inte varje tjej är medveten om att månatlig blödning, som ett resultat av att kroppen förlorar bara 50-80 (i värsta fall upp till 150) ml blod, kan orsaka en betydande minskning av Hb-nivåer, upp till utvecklingen av svår anemi. Detta gäller särskilt för kvinnor med svag immunitet och de vars perioder tyngs av gynekologiska patologier (till exempel hyperplasi, myom, onkologiska sjukdomar i livmodern och dess nacke, etc.).

De negativa aspekterna av sexualitet under menstruationen

Medicinska experter ger inte ett klart svar om intimitet är tillåtet under menstruationen. Varje par kan fatta sina egna beslut med hänsyn till de positiva och negativa aspekterna av denna process..

Fördelarna inkluderar en minskning av smärta. Orgasm främjar utvisning av blod från livmoderhålet. Detta minskar svullnad och lindrar smärta. Efter intimitet avvisas livmoderslimhinnan snabbare, vilket minskar menstruationens varaktighet. Och också flickans humör förbättras, irritabiliteten tas bort.

Den största nackdelen med sex under menstruationen är sannolikheten för infektion. För närvarande är kvinnans livmoderhalscancer öppen, genom vilken infektionen helt enkelt kan tränga in i könsorganets kavitet. Blod är en gynnsam miljö för utveckling av patogener. Risken för infektion ökar på grund av en minskning av immunförsvaret och förvärring av kroniska sjukdomar före menstruationen.

Under sex på kritiska dagar kan du bli sjuk:

 • trast;
 • bakteriell vaginos;
 • återkommande kolpit.

Faran finns inte bara för flickan utan också för sin partner. Innehåll från slidan kan tränga in i urinröret och provocera en inflammatorisk process. Bland bristerna bör belysas och den estetiska sidan. Kontakt med blod orsakar ibland en känsla av avsky.

Vid smärtsam menstruation efter samlag blir syndromet mer uttalat. En kvinna upplever obehag, blödningen ökar kraftigt, det finns en risk för endometrios. Under dessa omständigheter är det bättre att skjuta upp sex tills ansvarsfriheten är fullständig, vilket förklarar partneren orsakerna till detta beslut.

Förhållandet mellan menstruationscykeln och libido

Naturligtvis har varje kvinna sin egen biologiska tid. För vissa varar menstruationscykeln 21 dagar, medan för andra sträcker sig i 36–40 dagar. Och ändå, inom varje kvinnors menstruationscykel, är mönstren desamma, bara i vissa stadier passerar de något snabbare än i andra.

Den första dagen i menstruationscykeln är början på menstruationen, som varar 3-7 dagar. Under menstruationscykeln uppträder kvinnlig libido enligt följande:

 • Från dag 7 till dag 11 Denna period kännetecknas av emotionell och fysisk återhämtning hos kvinnor. Det sammanfaller med slutet av menstruationen. Libido är kraftigt ökad. Kvinnan blir mer sensuell, den erfarna orgasmen förbättras kvalitativt. Under denna period är sannolikheten för en efterföljande graviditet minimal. En ökning av libido är ett kännetecken för denna del av menstruationscykeln. Det har inget att göra med möjlig graviditet..
 • Från 12 till 15 dagar Vid denna tidpunkt blir kvinnan ännu mer passionerad på grund av en ökning av mängden androgener i blodet. Tecken på denna period är förvärring av minne, ökad uthållighet och stressmotstånd. Befruktning i dag blir den mest gynnsamma början av graviditeten. En kvinna glömmer om arbete och problem. Hon blir förkroppsligandet av sexualitet, kvinnlighet och passion. Hennes tankar sväljs av älska, ha sex med sin man. Allt detta beror på en kraftig ökning av könshormoner. En kvinna blir lätt upphetsad, sensuell. Det är bevisat att det får en speciell lukt som verkligen kan locka män..
 • Ovulation Day Detta är den tid då en kvinna bokstavligen är fylld av passion. Det huvudsakliga symptomet är en mycket hög libido. Begär och passion når en topp. Läkare rekommenderar inte att avstå från sex under ägglossningsperioden, eftersom det kan minska nivån på libido efter ett tag, då kommer det att vara mycket svårt att återställa den. För att undvika oönskad graviditet måste du ta hand om skyddsutrustning innan en sexuell handling.
 • Dag 19 Efter ägglossningen börjar den andra fasen av cykeln. Testosteronnivåerna är fortfarande höga, vilket innebär att kvinnlig attraktion förblir stark. Toppen av sexualitet denna dag faller på morgonen.
 • Strax innan en ny menstruationscykel påbörjas Det är ingen hemlighet att före menstruationens inträde är kvinnor starkt lockade, vilket inte kan sägas om cykelns slut.

Således är en kvinna mest attraherad i mitten av menstruationscykeln, och inte efter eller före menstruationen.

Varför är ägglossningen bra??

Ägglossning är tiden då en kvinnas kropp säger "Ta mig." På andra dagar, rent fysiologiskt, är detta behov inte så uttalat. Med ett ord kan du gissa när din partners kropp garanteras att kräva kärlek. Och kom ihåg, under denna period är den kvinnliga kroppen redo för graviditet, så var försiktig om du naturligtvis inte vill bli far.

För att den tertiära mogna follikeln ska brista och ägget kommer ut ur den, stämmer kroppen in för att producera ett annat hormon. Nu försöker hypofysen att utsöndra mer luteiniserande hormon så att follikeln spricker och ägget släpps. Detta steg varar upp till 24 timmar och kallas ägglossningsfasen..

Under ägglossningen sker en kraftig ökning av basaltemperaturen. Hoppet ska vara med en skillnad på minst 0,5 grader. Därefter minskar bastemperaturen. Nu är det luteiniserande hormonet som ansvarar för alla och ser till att ägget uppträder normalt och alltid är klart för befruktning, främjar det senare att röra sig genom rören mot spermierna.

I stället för den tidigare follikeln börjar det bildade corpus luteum att producera progesteron. Tillsammans med detta hormon ökar östrogennivåerna. Luteiniserande hormon, progesteron och östrogener hjälper till och förbereder kroppen för framtida graviditet och barnfödelse. I livmodern sker också förändringar under påverkan av dessa hormoner.

Naturen tog också hand om möjligheten och sannolikheten för befruktningen. I ägglossningsfasen ändrar kvinnan också produktionen av androgener. Det är dessa hormoner som påverkar ökningen av libido hos kvinnor. Naturen antyder att ägget måste befruktas för att mänskligheten ska fortsätta. Därför bidrar på alla möjliga sätt till detta, även på mental och kemisk nivå..

Androgener börjar inte produceras mer än tidigare. Bara i luteiniseringsfasen, för framgångsrik befruktning och framtida dräktighet, måste kroppen minska gestagener i blodet och deras effekt. Därför störs förhållandet mellan gestagener och androgener. För närvarande råder de och börjar bli aktiva..

Den här dagen behöver du bara ha sex med en partner, eftersom att ignorera önskan kan påverka den framtida minskningen av libido och frigiditet. Om graviditet är oönskat, bör barriär preventivmedel, hormonella preventivmedel och andra preventivmetoder användas. Men krossa inte önskan.

Premenstruellt syndrom

Denna term hänvisar till ett helt komplex av neuropsykiska, vegetovaskulära och metabola-endokrina processer i den kvinnliga kroppen som förekommer på kvällen (från 7 till 2 dagar) av menstruationen.

De vanligaste manifestationerna av PMS:

 • svaghet, trötthet;
 • känslomässig instabilitet (utbrott av irritabilitet, tårar utan orsak, omotiverade humörsvängningar, etc.);
 • smärta i nedre buken;
 • ökad bröstkänslighet;
 • temperaturökning med flera tiondelar av en grad;
 • svullnad, en ökning av den vanliga kroppsvikt med 2-3 kg;
 • hoppar i blodtrycket (yr eller huvudvärk, det finns en känsla av dåsighet etc.);
 • libido förändras.

Luteiniseringsfas

Under follikelfasen börjar follikulär mognad. Han måste genomgå flera metamorfoser så att ett fullständigt ägg släpps från det. Det läggs i den kvinnliga kroppen i sin primära form. När äggstockarna väljer det som det lyckliga ägget som valts för framtida befruktning, börjar follikeln att vända och växa.

Efter ägglossningen kan ägget befruktas i upp till 72 timmar. I denna fas inträffar befruktning antingen eller ägget har inget kvar. Idag förblir nivåerna av progesteron, östrogen och androgen lika höga. Kroppen väntar tills befruktningens slut. Om det inte hände börjar menstruationen.

Vi undersökte vilka hormoner som påverkar en kvinnas önskan. Nu vet vi också i vilken fas de produceras. Tänk nu på förändringarna i en kvinnas humör och hennes libido på vissa dagar i menstruationscykeln.

Förbud mot röda kalenderdagar

Under menstruationen försvagas den kvinnliga kroppen, dåsighet uppstår. Överdriven belastning på honom kan provocera en redan obehaglig känsla, och då kommer de röda dagarna i kalendern att bli en riktig tortyr för en kvinna. För att förhindra komplikationer och förse din kropp med optimala förhållanden idag måste du följa några tips och begränsningar:

 1. Undvik överdriven fysisk ansträngning under menstruationen, de kan framkalla överflödigt urladdning. Men måttlig träning (dans, fitness) kommer bara att gynna dig. De kommer att förbättra blodcirkulationen i kroppen, och genom att göra din favorit sak blir det ditt humör lättare, vilket är viktigt i dag. Om du tränar i gymmet, avbryt inte träningen, bara släpp på kraftbelastningen i några dagar.
 2. Vägrar att besöka bad, bastu, solarium. Sådana procedurer ökar blodcirkulationen i kroppen, under kritiska dagar kan de orsaka svår blödning. Hemma byter du ut det varma badet i ett par dagar med en varm dusch. Det rekommenderas inte att du besöker poolen i dag, även om du använder tamponger. Livmodern är i vägen, det finns en hög risk för infektion.
 3. Under kritiska dagar bör du noga överväga din diet. Ät en balanserad och vitaminrik diet. Undvik fet och kryddig mat såväl som alkohol. De bidrar inte bara till försämringen av välbefinnandet, utan ökar också utsöndringen. Begränsa eller snarare ge upp nikotin. Statistik visar att rökande kvinnor såväl som överviktiga kvinnor lider mest av menstruationssmärta.
 4. Var försiktig med att ta mediciner under din period. Om det finns behov av att använda några läkemedel, kontakta en läkare, ange deras sammansättning. Begränsa din medicin baserad på acetylsalicylsyra, de tunnar blodet och förlänger menstruationen.
 5. Om du av estetiska skäl inte lämnar upp sexuella relationer under menstruationen måste du använda preventivmedel. Idag är den kvinnliga kroppen inte skyddad och är sårbar för alla slags könsinfektioner..
 6. Undvik stress och överarbete. Kroppen försvagas idag, många noterar dåsighet, försök att slappna av så mycket som möjligt. Låt kroppen återfå sin styrka.

Lite mer om reglerna5

 • Konversation

Diskutera dina önskningar och tankar med varandra. Vad vill du, hur och hur många gånger.

Dusch före och efter sex. Håll våtservetter eller pappershanddukar till hands. Och experimentera inte med snövita lakan. Det är osannolikt att du kan koppla av och njuta av sex om du bläddrar igenom de olika sätten att bleka sängkläder i huvudet.

Ja, du kan bli gravid under din period. Ja, du kan få en infektion under sex. Tipset är tydligt?

Glöm inte att dra ut vattpinnen innan du börjar åtgärden..

Känner du dig osäker, kvar utan "skydd"? Få din menstruationskopp. Få klarar av att temma det första gången, så finslipa dina färdigheter i förväg. Dessutom är inte alla skålar lämpliga att använda under sex. Förklara denna fråga innan du köper..

En missionär skulle vara ett idealiskt alternativ, särskilt om flickan ännu inte är i ett skick att visa akrobatiska knep. Dessutom är denna position bekvämare och när det gäller hygien är risken för läckage av menstruationsblod minimal.

Om flickan känner sig jättebra, hon är glad och glad, kommer alla positurer som är tillräckligt för din fantasi att göra. Tja, och naturligtvis flexibilitet.

Onani har inte avbrutits. Här kan du inte bry dig alls - bara gå till dusch. Förresten, tillverkare av sexleksaker gör dem inte bara vattentäta. Du vågar?

Förhållandet mellan libido och hormoner

Könshormoner har den största effekten på libido. Attraktionen efter, före och under menstruationen beror på dem. Misslyckande med reproduktionssystemet påverkar omedelbart kvinnors sexuella välbefinnande.

Inte bara könshormoner, utan också sköldkörtel- och binjurhormoner påverkar graden av sexualitet och attraktion. Förändringar i deras produktion åtföljs som regel inte bara av en minskning av libido. I detta fall har kvinnor andra tecken - viktökning, infertilitet, menstruations oregelbundenhet och andra.

Bildningen av attraktion beror till stor del på innehållet av prolaktin i kroppen. Med en ökning av detta hormon minskar libido. En naturlig ökning av prolaktin i kroppen är förknippad med graviditet och amning. Alla andra fall kan vara ett tecken på en kvinnas sjukdom. Konsekvenserna kan vara mycket allvarliga, därför, om du ökar prolaktinnivåerna, måste du konsultera en läkare.

Ibland ökar prolaktininnehållet i kroppen på grund av användningen av psykotropa läkemedel - och därför är en vanlig biverkning en sådan biverkning hos kvinnor med en sådan behandling..

När och varför ska jag kontakta en gynekolog

Behovet av medicinsk vård bestäms av en kvinnas välbefinnande. Om du vill ha sex under menstruationen, men lyckas hantera denna önskan på egen hand, bör du inte rådfråga en läkare. Men i de fall en kvinna är orolig för PMS med samtidiga manifestationer (smärta, svullnad under menstruation, migrän), måste du konsultera en specialist.

Tidigare kan du försöka ta bort obehagliga symptom självständigt genom att justera kosten. För att göra detta, använd mer:

 • bovete;
 • kasju;
 • bönor;
 • torkade aprikoser;
 • havskål;
 • gräddfil;
 • färskost;
 • ärtor.

Dessa produkter, på grund av deras kalium-, magnesium- och kalciuminnehåll, hjälper till att förbättra välbefinnandet. Du kan få mer detaljerad information om kosten under menstruationen genom att läsa relevanta artiklar på Internet..

En läkares hjälp krävs om klåda uppträder i slidan. Detta symptom kan vara ett tecken på candidiasis. Under menstruationen minskar immuniteten. Och urladdningen är en gynnsam miljö för utveckling av patogen mikroflora.

Men klåda indikerar inte alltid en sjukdom. Denna manifestation har också en förändring i den hormonella bakgrunden. Det kan framkalla ökad sexuell lust under kritiska dagar. Om klåda uppstår rekommenderas att du fortfarande besöker en läkare för att utesluta sannolikheten för att utveckla trast. Men om en infektion upptäcks kommer detta att möjliggöra snabb behandling av nödvändig behandling..

Orsaker till ökad libido i slutet av menstruationscykeln

Utan tvekan finns det vissa principer för menstruationscykelns gång hos kvinnor. Och ändå händer det ibland att i slutet av cykeln plötsligt vaknar en stark sexuell lust. Därför bör varje representant för det rättvisa könet lyssna på sig själv, hennes fysiologiska rytmer. Det är inte värdelöst att jämföra dig själv med andra och betrakta manifestationerna av din kropp onormala.

Psykologer är benägna att tro att ökningen av libido i slutet av menstruationscykeln hos vissa kvinnor beror på att de inte är rädda för en eventuell graviditet. Sådana damer blir mer modiga och befriade och ger sina känslor och känslor frihet.

Du bör inte anpassa dig till någons hormonella kalender. Det är bättre att övervaka manifestationerna av din egen kropp och lyssna på den.

Efter menstruation 7-11 dagar

Dessa dagar kännetecknas av slutet av menstruationen och en kraftig ökning av en kvinnas styrka och energi. Just nu stiger libido. En kvinna blir lugnare, mer balanserad. Flickans fysiska kapacitet ökar också. Nu blir hon mer sensuell och smidig för testet av orgasmer..

För närvarande är sannolikheten för graviditet minimal, så det har inget att göra med det..

Om det inte finns någon möjlighet att avstå från intimitet under kritiska dagar, rekommenderas det starkt att följa enkla regler:

 1. Behöver du ha sex med en kondom. Detta minimerar riskerna för att drabbas av sexuella sjukdomar hos båda parterna, men skyddar inte mot sannolikheten för endometrios hos en kvinna och förvärrar befintliga patologier. Skydd är också nödvändigt för att undvika en oönskad graviditet. Enligt gynekologer kan befruktningen förekomma varje menstruationsdag, dess sannolikhet ökar den femte dagen i cykeln och varar till den 16: e.
 2. Om smärtorna i nedre del av magen är mycket starka, är det bättre att vägra intimitet. När de uppstår i samband med sex måste sexuellt samlag stoppas.
 3. Det är bättre att avstå från kommunikation under de första två dagarna, när urladdningen är maximalt riklig..
 4. Många ungdomar tror felaktigt att analsex hjälper till att undvika riskerna för smittsamma sjukdomar. I ändtarmen finns Escherichia coli, som troligen kommer in i slidan - det finns ett mycket litet avstånd mellan den och anus. I detta fall har en kvinna en akut inflammatorisk process. Därför är det bättre att avstå från denna typ av intimitet..
 5. Båda parterna måste följa hygienreglerna - ta en dusch och genomföra alla nödvändiga procedurer innan samlag. Kvinnor rekommenderas inte att använda toalett tvål, det är bättre att föredra geler för intim hygien. De har en mer lämplig könsfysiologisk komposition.
 6. För att inte fläcka sängkläder och kläder kan du ha sex i badrummet eller duschen. Detta kommer att göra denna process så hygienisk som möjligt och diversifiera parens intima liv.
 7. För att förhindra att blodflödet utsöndras minimalt, rekommenderas det att ha sexuellt samlag i de ställningar där penetrationen är grunt, till exempel i missionären (man på toppen).

Kvinnan har redan nästan ingen ansvarsfrihet, och om de dyker upp smetas de ut.

Vissa progressiva studier hävdar att du kan ha sex under din period. Detta motiveras av den växande efterfrågan från vissa kvinnor i dag..

Attraktion före menstruation

Oftast är det en ökning av en kvinnas sexuella lust efter en man före menstruationscykeln, eller snarare innan menstruationen börjar. Många av dem har länge betraktat detta fenomen som början på de närmaste kritiska dagarna. Ofta tillskriver gynekologer det ett av symptomen på PMS. Svaret på frågan varför libido ökar innan menstruationen, i detta fall, kan vara en förändring i hormonhalterna.

Lusten att ha sex innan menstruationen har en ganska enkel och logisk förklaring. Hela anledningen är vissa fysiologiska mekanismer, nämligen hormonfluktuationer och ökat blodflöde till bäckenorganen. Överflödet i detta område orsakar uppkomsten av spänning och uppnåendet av en lätt orgasm.

Det finns en annan förklaring till varför en kvinna vill ha kritisk intimitet innan kritiska dagar. Den psykologiska faktorn, som förbättrar libido under den tid då menstruationen börjar, är skylden. Det finns tankar att sex under menstruationen kommer att vara omöjligt. Därför försöker en kvinna helt tillfredsställa sin önskan innan hon börjar.

Tillåtet fortfarande att ha sex under den månatliga cykeln eller inte?

Till och med läkare når inte en entydig dom i denna fråga. Vissa hävdar att mot bakgrund av samlag under menstruationen avlägsnas spasm i musklerna och blodkärlen. Smärta minskar eller försvinner helt. För en kvinna kan detta manifesteras genom att den allmänna tonen och tätheten tas bort, där kroppen kan stanna under en sådan period.

Den känslomässiga komponenten i intima relationer har också stor betydelse. När paret är i verklig harmoni, åtföljs inte bara sexuell kontakt i sig, utan förspelet brukar av tillgivenhet. I så fall, om du flyttar bort från emotionell interaktion, kan denna process betraktas som en avkopplande massage. Dess effektivitet är stor just för att den utför den procedur som är kär för en persons hjärta.

En annan grupp läkare ser en allvarlig risk för infektion i samlag mot bakgrund av kritiska dagar, och båda parterna på en gång. Faktum är att blod är ett proteinsubstans där intensivt avelsbakterier kan hitta ett näringsmedium. Hittills har orsakerna till uppkomsten av endometrial inflammation inte studerats ordentligt, och behandlingen av denna sjukdom är mycket svår. I särskilt svåra och farliga situationer måste man ta till radikalt avlägsnande av livmodern. I detta avseende är läkarna så rädda för infektion av detta organ på grund av att människor inte kommer att kunna tåla en vecka och kommer att ha samlag.

Hur man kan bli av med folkrättsmedel

För att stärka kroppen försvagad av menstruation kan du försöka ta råd från våra förfäder, som inte hade till hands ett brett utbud av farmakologiska medel. Drick till exempel tre gånger om dagen ett glas färsk björksaft eller 2-3 tsk. fisk olja. Det hjälper till att glömma vilken nedbrytning, te med lindblomma i kombination med maskros sylt. Du kan också brygga medicinal verbena, det klarar uppgiften inte värre.

Lätt att hantera svaghet och yrsel under menstruationen:

 • te från ingefära, persiljefrö, citronmelisse eller lindblommor;
 • färskpressad morot- och rödbetasaft;
 • tångpulver;
 • Ginkgo Biloba infusion.

Med illamående som följer med en försvagad kropp på "röda dagar i kalendern" kan du lägga en bit citron eller surt godis under tungan, dricka ett glas yoghurt, te med mynta eller surkål juice.

12-15 dagar

Dessa dagar sammanfaller med den före ägglossande fasen. En kvinna blir mer passionerad på grund av dissociation av hormoner och övervägande av androgener över gestagener. Under denna period är kvinnan särskilt stressbeständig och hårdhård. Alla problem på axeln. Det är en förbättring av minnet. Känsligheten och excitabiliteten ökar.

För en man blir en flicka mer attraktiv, en starkare kemisk bindning upprättas. På grund av förhöjda östrogener släpper flickan i sig en speciell lukt som lockar till män.

Månadsattraktion

Varför vill du ha sex under din period? Det verkar som om det här är den mest ogynnsamma tiden för nöjen.

Många kvinnor upplever smärta i nedre del av magen eller korsryggen under menstruationen, en känsla av tyngd i kroppen och irritabilitet. Ofta observeras svullnad i benen eller armarna. Om menstruationsblödningen är riklig, de flesta vill inte ens tänka på att ha sex.

Men ibland är det under denna period som sexuell lust uttrycks som aldrig tidigare. Detta beror vanligen på följande faktorer:

 • En skarp hormonjustering.
 • Rusa av bäckenorganen
 • Psyko-emotionell komponent.
 • Lättnad efter samlag.

Varför vill du ha sex innan menstruationen

Förutom hormonella förändringar ökar attraktionen på grund av blodflödets intensitet till reproduktionsorganen. Endometrial exfoliering åtföljs av vaskulära skador. Som ett resultat förbättras tillgången på äggstockarna, livmodern och hängorna. För närvarande har flickan en karakteristisk lukt som lockar en man.
Det finns flera faktorer som påverkar sexuell lust:

 1. Funktioner i relationer med en partner - om en kvinna är säker på sin valda, stiger libido, och han lockar henne mer. Annars kan attraktionen minska..
 2. Stadier av menstruationscykeln. I varje steg har behovet av sex en annan svårighetsgrad.
 3. Förändringar i den hormonella bakgrunden. Attraktionen kan ökas på grund av hormonfel.
 4. Temperament. Under menstruationen förändras libido på grund av kvinnans natur.

Orsakerna till att flickans libido ökar under månaden och varför hon inte vill ha sex innan menstruationen förstår inte helt. Det finns vissa studier om detta ämne. Uppgifterna erhållna som ett resultat indikerar att kroppen genomgår viss påverkan framför regulatorerna. Reaktionen på detta är hopp i hormoner som ökar attraktionen.

Här är varje dam fri att bestämma själv. Om denna önskan kan motverkas med varierande framgång, finns det ingen anledning till medicinsk hjälp. Det är mycket värre när en kvinna besöker PMS "i all sin härlighet", vilket orsakar migrän, smärta i buken och bröstkörtlarna, svår ödem. Under denna period måste du äta mindre salt och äta mat som innehåller mycket magnesium, kalium och kalcium. Om dieter inte hjälper, kan du gå till läkaren.

Å andra sidan är det osannolikt att ödem kommer att bidra till uppkomsten av sexuell jakt, men en annan "följeslagare" av kvinnan dyker upp under denna period - klåda i slidan. Det är han som återigen kan provocera libido. Men i verkligheten är detta en reaktion på en förändring av den hormonella bakgrunden, och ibland en försvagning av immunitet, vilket kan leda till en förändring i mikrofloraens sammansättning på vaginalslemhinnan, vilket orsakar klåda.

Försvagad immunitet tillåter de mikroorganismer som tidigare undertryckts, och mer rikliga sekret att multiplicera, skapa ett näringsmedium för denna mikroflora. Om klåda är väldigt stark måste du fortfarande besöka en gynekolog för att kontrollera om det är smärtfritt för att se om trost, även kallad candidiasis, började utvecklas..

Och ytterligare en fråga återstår: vad ska man göra om libido inte släpper och menstruationen redan har börjat? När allt kommer omkring förvärrar den strömmande vätskan genom slidan endast önskan, och ur läkarnas synvinkel på kritiska dagar är sex kontraindicerat.

Att stärka sexlysten före menstruationen är kanske ännu vanligare. Vissa kvinnor ser till och med det som ett karakteristiskt och otänkbart tecken på att närma sig menstruation. Vissa gynekologer skiljer det som en del av premenstruellt syndrom. Varför vill du ha sex innan menstruationen?

Detta fenomen förklaras helt enkelt. Å ena sidan verkar samma fysiologiska mekanismer - hormonella fluktuationer och ökat blodflöde till bäckenorganen. Deras fullhet bidrar till den snabba utvecklingen av upphetsning och lättare orgasm. Den positiva upplevelsen av det intima livet vid denna tid väcker attraktionen i den efterföljande cykeln.

Å andra sidan kanske en kvinna vill ha mer sex, eftersom sexliv under menstruationen är oacceptabelt för henne. Dessa psykologiska faktorer bidrar till den fysiologiska förbättringen av libido..

Glöm inte att perioden före menstruationen inte är säker i förhållande till graviditetens början. Ägglossning sker inte alltid i mitten av en cykel. Hon kan vara sen. Och detta innebär att även 1-2 dagar före blödning med oskyddat samlag är en framgångsrik befruktning möjlig. Kondomer eller hormonella preventivmedel är den bästa skyddsmetoden i den situationen..

Förändring i blodcirkulationen

Svängningar i hormoner orsakar en förändring i en kvinnas humör, och hon kan mycket väl vilja ha sex under menstruationen. Ökat blodflöde i det inre könsdelområdet bidrar till snabbare upphetsning och en ljusare känsla från samlag. Ofta upplever kvinnor starka eller flera orgasmer..

Ökningen av libido kan också förklaras av den positiva effekten av sexuellt samlag på en kvinnas välbefinnande. Han hjälper henne att slappna av, lindrar smärta och obehag. Psykologiska faktorer har också en betydande effekt på sexuell lust..

I denna situation utlöses den förbjudna fruktens sötma. Det är mänsklig natur att vilja ha det som är förbjudet för honom. Om en kvinna utan menstruation upplever svårigheter med sexuellt samlag och sex inte ger henne glädje, bidrar ett tvingat förbud mot ett intimt liv till försvinnandet av rädsla och avkoppling. Och libido paradoxalt återställd och till och med betydligt förbättrad.

Ibland är lusten efter sex under menstruationen en slags undermedveten provokation av en man, ett test av hans känslor. När allt kommer omkring är inte alla parter redo att övervinna svårighet och uppleva glädje från samlag under blödning. Men om en man lockas är hans känslor för en partner tillräckligt starka.

Naturligtvis är denna resonemanglogik felaktig, men det är just på grund av dess irrationalitet som undermedvetna motiv skiljer sig från sunt förnuft.

Vad man ska göra om libido ökar under menstruationen?

Före menstruationen uppstår dålig hälsa på grund av förändringar i blodcirkulationen i kärlen. Innan menstruationen och i dess process uppstår en situation när fartygen expanderar och sedan snävt snävt. Syre kommer in i hjärncellerna i en minimal mängd. Den så kallade tillfälliga syresvälten leder till yrsel, medvetenhetsförlust, huvudvärk.

 • huvudvärk;
 • illamående
 • svaghet;
 • yrsel;
 • blekhet;
 • Trötthet;
 • cardiopalmus;
 • kallsvett.

Ökad libido - graden eller tecknet på graviditet?

De första tecknen på graviditet kan inte alltid kännas igen på kort tid. Ibland förekommer inte toxikos eller livmoderstillväxt i de inledande skeden.

Framgångsrik befruktning leder till produktion av hormoner som progesteron ("graviditetshormonet"). Deras ökning påverkar kvinnors fysiska och emotionella tillstånd.

Det verkar som om en ökning av progesteron minskar attraktionen, vilket innebär att ökad libido inte kan vara ett tecken på graviditet. Men inte så enkelt. Inte alltid graviditet åtföljs av en minskning av libido. Ibland blir attraktionen tvärtom mycket stark.

Således kan en minskning av libido vara förknippad med allmän trötthet i kroppen, vilket uppträder på grund av den aktiva produktionen av progesteron. En gravid kvinna kan utveckla sömnlöshet, ökad trötthet.

Ibland har gravida kvinnor överkänslighet. I sådana fall kan klappning och beröring orsaka obehag..

I alla fall är en kraftig förändring i libido (tillväxt eller nedgång) i de flesta fall det första tecknet på graviditet.

Blod efter intimitet

Fördelar och nackdelar är indelade efter kriterier som möjligheten att bli gravid, risken för infektioner i slidan, nivån på önskan.

Ägglossning sker inte omedelbart efter upphörandet av urladdningen. Risken för att bli gravid och införa bakterier reduceras, eftersom livmodern inte öppnas för att avlägsna avfolierat epitel. Att ha sex den första veckan efter din period är relativt säkert. I enskilda fall sker ägglossning faktiskt inte 5 dagar (ungefär) efter avslutad blödning, men alltid inom 2, 3 eller 4 dagar.

Men vad som exakt indikerar minus sex efter menstruation är den kvinnliga kroppens tillstånd. Vid det första tecknet på PMS produceras de hormoner som är ansvariga för libido intensivt. Flickans känslighet och lusten efter sex dagen före den förväntade menstruationen är högre än efter det att förordningen hade avslutats. I slutet av menstruationen är kroppen lite utmattad - hormoner är inte tillräckligt aktiva. En kvinna känner sig trött eller till och med upplever stress, därför minskar attraktionen till en partner.

Tre dagar före ägglossningen stiger libido igen. För att undvika oönskad graviditet och infektion är det viktigt att följa ett antal rekommendationer - välj rätt preventivmetod, bestäm cyklerna.

Orsakerna till den ökade önskan att ha sex vid olika perioder av menstruationscykeln

Variationen av kvinnlig humör jämförs ofta med vinden: det är omöjligt att förutsäga var den kommer att blåsa. Men detta är inte riktigt rätt allegori. Det skulle vara mer exakt att jämföra det med en väderving, som roterar med vindens vilja. Saken är att hälsa, humör och till och med en viss attraktionskraft i ögonen på det motsatta könet i hög grad beror på den hormonella bakgrunden. Det här är vinden som får dig att bete dig på ett visst sätt. Alla vet om premenstruellt syndrom, men inte alla vet vad som orsakade det. Hormoner påverkar också sexuella önskemål, libido är inte stabil, den intensifieras och minskar sedan. Varför vill du ha sex under och efter menstruationen såväl som på "kritiska dagar" på olika sätt? Svaret är enkelt: det är på så sätt hormoner påverkar, deras balans förändras ständigt. Många kvinnor noterade variationerna i önskemål beroende på menstruationscykeln. Vi vet hur detta förklaras ur en medicinsk synvinkel.

Hormoner och cykelfaser

Sex är ett viktigt och oumbärligt inslag i varje vuxens liv. Efter intimitet och en våg av nöje, kommer fred, stämningen och till och med välbefinnandet förbättras. Detta är resultatet av hormonarbete, vars kraftiga frisättning förändrar den befintliga balansen. Den kvinnliga kroppen från puberteten upplever ständigt effekterna av en varierande hormonell bakgrund. En sådan mekanism säkerställer korrekt funktion i olika stadier av menstruationscykeln. Det händer på följande sätt:

 • Fas 1: börjar den första dagen av menstruationen, i detta ögonblick syftar kroppens arbete till att "odla" ett nytt ägg. Mängden follikelstimulerande hormoner ökar gradvis. När follikeln växer ökar östrogenkoncentrationen..
 • 2-fas: mitten av cykeln (börjar vanligtvis två veckor efter menstruationens början): ägglossningsperioden börjar, vid denna punkt är den viktigaste luteiniserande hormonet. Han ansvarar för frigörandet av ägget klart för befruktning från follikeln.
 • Fas 3: ägget är klart för befruktning, den sprängande follikeln bildar corpus luteum, som producerar progesteron. Samtidigt aktiveras östrogen och prolaktin - alla processer syftar till att förbereda sig för graviditet. Det är just nu som par som vill få barn uppmuntras att aktivt ha sex. Och de för vilka graviditet är oönskad, se till att träna säkert sex. Om befruktning inte sker inom några dagar börjar corpus luteum utvecklas tillbaka, den hormonella bakgrunden förändras igen. I slutet av cykeln, strax före menstruationen, är progesteronnivån ganska hög, östrogen är låg. Mot denna bakgrund uppfattas den vanliga testosteronnivån, som produceras i en minimal mängd konstant, av kroppen som förhöjd. Som ett resultat ökar känsligheten för påverkan av prostaglandiner, vilket medför en minskning av smärttröskeln (smärtsamma känslor i nedre del av magen och nedre delen av ryggen noteras före menstruationen och under menstruationen). Effekten sträcker sig till nervsystemet - ökad irritabilitet, nervositet, en kraftig förändring av humör (tecken på PMS) indikerar att de "kritiska dagarna" kommer att börja snart.

Så snart menstruationen börjar börjar cykeln igen. Sådana förändringar fortsätter under hela reproduktionsperioden, från puberteten till dess utrotning (klimax inträffar). Hos en frisk kvinna i fertil ålder kan fysiologiska orsaker (graviditet och utfodring), artificiella (ta hormonella preventivmedel och andra hormoninnehållande läkemedel) eller patologiska (olika sjukdomar, inklusive hormonberoende) avbryta eller förändra successiva hormonbalansförändringar..

Intimitet åtföljs också av en kortvarig förändring av hormonnivåerna. Men önskan att ha sex hos kvinnor är instabil - faserna i menstruationscykeln och relaterade förändringar påverkar också ökningen av libido. För att förstå varför attityden till sex hos kvinnor förändras något med olika faser i menstruationscykeln, kommer vi att överväga hur de hormonella förändringarna ovan påverkar sexuell lust.

Attraktion före menstruation

Det främsta skälet till att du vill ha sex innan menstruationen är två hormoner. En ökad koncentration av progesteron och en ökning av effekterna av testosteron (det senare påverkar ganska starkt libido och önskan att ha sex) avgör kvinnans beteende. Hennes sexuella aktivitet ökar, hon vill älska.

Progesteron kontrollerar drivenheten i två faser: ägglossning och luteinisering. Vid tidpunkten för ägglossning, när ett moget ägg är klart för befruktning, är koncentrationen av progesteron hög under påverkan av det bildade corpus luteum. Den kvinnliga kroppen anpassar sig till graviditeten, därför behövs en partner. Lusten att ha sex i mitten av menstruationscykeln ökar dramatiskt. Sedan när corpus luteum inte producerar en sådan mängd progesteron minskar attraktionen något. Men före menstruationen förblir detta hormon fortfarande "huvudsakligt" och testosteron hjälper till. Som ett resultat börjar ett nytt skede av sexuell aktivitet innan menstruationen: kvinnan upplever igen en ökad önskan.

Sexdrift innan menstruation kan betraktas som en slags skyddsmekanism mot PMS: sex lindrar nervspänning, ökar nivån av endorfiner. Vissa kvinnor märkte att de före menstruationen vill ha godis. Detta är behovet av endorfiner. Om du i det här ögonblicket har sex, kommer kroppen inte längre att behöva andra källor till njutningshormoner.

En annan orsak till den ökade lusten efter sex innan menstruationen är psykologisk. Under denna period finns det minsta chans att bli gravid, de som inte planerar att få ett barn är psykiskt avslappnade och lugna. Nervös spänning kan undertrycka sexuella önskningar, dess frånvaro, tvärtom, stimulera.

Den psykologiska aspekten kan också inkludera förväntningarna på en viss paus (inte alla accepterar sex under menstruationen). Därför försöker kroppen njuta av "framsteget" för den kommande avhållsamheten.

Men sådan aktivitet observeras inte alls. Om det premenstruella syndromet är mycket uttalat (åtföljt av smärta, fysiskt obehag, svår svullnad i bröstet med smärta vid beröring av det) undertrycks lusten. Närvaron av svår smärta associerad med PMS kan "upphäva" effekten av hormoner. Och sex vid sådana ögonblick ger inte nöje: en ytterligare muskelkramp under samlag förstärker bara smärtan.

Attraktion under menstruationen

Med en ökad libido före menstruationen är nu allt klart: effekten av två hormoner, testosteron och progesteron, väcker sexuell aktivitet. Och varför vill du ha sex i menstruationen? Låt oss titta på den här frågan..

Den första menstruationsdagen är det också början på en ny cykel, åtföljd av en förändring av hormonhalterna. Östrogen och LH (luteiniserande hormon) aktiveras. Men den kvinnliga kroppen kan inte byggas omedelbart. Effekterna av testosteron och östrogen är fortfarande ganska starka. Kvinnor har ingen "switch", en kraftig förändring av den hormonella bakgrunden inträffar inte, denna process är gradvis. Därför är det inte förvånande att under menstruationen fortsätter ökad libido.

Det finns ytterligare faktorer som ökar attraktionen:

 • svullnad i väggarna i slidan (de som hade sex under menstruationen, notera att de upplevde mer glädje än på andra dagar);
 • frisättningen av endorfiner mjuknar nervspänningen som ofta följer med de första dagarna av menstruationscykeln;
 • tillfällig spastisk spänning i musklerna i slidan och livmodern, och därefter försvinner deras avslappning obehag och små smärta som kan följa blödning;
 • menstruationstiden reduceras.

Alla har en annan inställning till sex under menstruationen, någon är redo för det, för andra är det oacceptabelt (dessutom kan vägran inte bara vara från en kvinnas sida utan också från hennes sexpartner). Mycket beror på:

 • från funktionerna i "kritiska dagar": det kan gå smidigt, utan några obehagliga upplevelser, med lite obehag eller med ett ganska svårt smärtsyndrom;
 • från blödningsintensiteten: om det är allvarligt är många kvinnor rädda för kursen, partnerens reaktion och andra "ohygieniska" ögonblick;
 • från varaktigheten: för vissa är det lättare att "uthärda" 3 dagar, även om lusten efter sex är stor. Och om vi pratar om en vecka, kan inställningen förändras;
 • från en psykologisk inställning: uppfattningen av sex med menstruation är annorlunda för alla.

Ur specialistsynpunkt är reaktionen också tvetydig. Även om det inte finns några uppenbara kontraindikationer för sex under blödning, rekommenderar vissa gynekologer inte att öva på det. Invändningarna är följande:

 • under menstruationen ökar risken för infektion: detta betyder inte att läkare föreslår oskyddat sex med en oavsiktlig, eventuellt sexuellt överförd partner. Detta är en mer gynnsam miljö för utveckling av patogena mikroorganismer som ingår i vanlig mikroflora. De kan tränga in från slidan i livmodern, vars nacke är i detta ögonblick;
 • en annan varning är förknippad med samma faktor: mekanismen för utveckling av endometrios är förknippad med kasta av endometriumpartiklar tillsammans med menstruationsblod i livmodern och andra reproduktionsorgan. Ett annat skäl kallas en ökad nivå av östrogen, nämligen att det börjar produceras mer aktivt under de första dagarna av menstruationscykeln. Det vill säga, sex under menstruationen kan leda till utveckling av patologi;
 • risk för trauma: livmodern under denna period öppnas delvis och så sårbart som möjligt kan grovt kön leda till mikrotraumor, som därefter kommer att påverka hälsan negativt;
 • paradoxalt nog finns det en minimal risk för befruktning i dessa dagar. Detta kan orsakas av olika faktorer, till exempel två ägg mognade i kroppen på samma gång, det första kom ut tidigare, menstruationen gick i tid, och det andra "försenades", och vid tidpunkten för blödning är det ganska befruktat. Om ett par övar oskyddat kön kan resultatet bli en oväntad och oönskad graviditet.

Gynekologer kan vara anhängare av sexuellt samlag under menstruationen. Deras argument är följande:

 • undertryckande av sexuella önskningar kan leda till att libido utrotas, kroppen kommer att vänja sig att ignorera hormonella växlingar;
 • barriär preventivmedel (kondomer) kommer att skydda mot infektioner från båda parterna och teoretiskt möjligt oönskad graviditet;
 • endometriosens etologi förstås inte helt, och för att minimera riskerna kan du välja specialpositioner där risken för "omvänd" återflöde av menstruationsblod är minimal;
 • intensiteten av samlag kan kontrolleras (för att undvika skador), men muskeltonen kommer att minska blödningstiden och endorfiner neutraliserar obehag och lätt ömhet.

I vilket fall som helst är det upp till varje kvinna att bestämma sig för att ha sex under menstruationen eller inte. Och inte alla har en "resteffekt" av testosteron och progesteron..

Attraktion efter menstruation

Omedelbart efter menstruationen observeras en gradvis ökning av östrogennivån och follikelstimulerande hormoner. Vanligtvis efter att blödningen är slut vill jag verkligen ha sex av två skäl:

 • perioden med tillfällig avhållsamhet har avslutats (många kvinnor föredrar fortfarande att ta en paus);
 • det finns en ökad libido, som orsakas av den fortfarande konkreta effekten av progesteron och östrogen.

Den ökade attraktionen efter blödning kan också förklaras av den psykologiska inställningen hos de kvinnor som ännu inte planerar att få ett barn. De första dagarna betraktas som "säkra", risken för att bli gravid är minimal. När ägglossningen närmar sig ökar lusten att ha sex igen. Kroppen startar igen mekanismen för förberedelse för möjlig befruktning, därför kommer hormonnivån att öka på hormonnivå. Den "första toppen" av förvärring av sexuella behov kommer att komma, och alla processer kommer igen att ske enligt den cykel som anges av hormoner.

Kan jag ha analsex med menstruation

Att ha sex under klimakteriet - alla nyanser i sexlivet

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Symtom och tecken på klimakteriet (menopaus) vid 42

Varje kvinna i en viss period av sitt liv möter ett fenomen som klimakteriet. Detta är den period då en kvinnas reproduktiva tillstånd förändras till icke-reproduktiv....

Sex under menstruationen - inte i något fall. De ställde gynekologen skamliga frågor om "dessa dagar"

För många flickor börjar menstruationen som en bult från det blå. Av många skäl: till exempel, i skolan pratar de inte om det som en del av en biologikurs (det beror allt på läraren), och anatomin sker i klass 9, då menstruationen kan börja i flera år....

Menstruationscykel efter förlossning

Födelsen och de första månaderna av modern är kvar och många unga mödrar har en fråga: när börjar den första menstruationen? Hos vissa kvinnor återställs cykeln strax efter förlossningen, medan andra väntar på kritiska dagar i många månader....